A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

A Jobbik nem a magyarokat képviseli az EP-ben

2009.06.17. 07:00 Horváth Andor Márton

A Méltóságot Mindenkinek Mozgalom aláírásgyűjtést szervezett. A nyilatkozat rendkívül jól van megfogalmazva:

A Jobbik három képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe. De Morvai Krisztina, Balczó Zoltán és Szegedi Csanád engem, magyar állampolgárt nem képviselnek.

A nyilatkozat tegnap éjjel jelent meg, azóta mintegy 300-an írtuk alá, tehát nem fejlődött még népmozgalommá, de a néhányszáz aláírás között a magyar értelmiség több tekintélyes tagja is szerepel. Az aláírásgyűjtés mintáját a rasszista Brit Nemzeti Párttal szembeni akció adta - az ott eddig elért több mint 70 ezer aláírás jelzi, hogy komolyan is lehet gondolni az ilyesmit.

Ugyanis a Jobbik Európai Parlamentbe jutásával nem pusztán egy euroszkeptikus, a magyar nemzeti értékeket túlságosan előtérbe helyező párt kapott szerepet az európai politikai életben. A magyar választók 15%-ának véleménynyilvánítása olyan pártot juttatott a parlamenti küszöb fölé, amely nem képviseli a magyar állampolgárok érdekeit. Egy homályos, kirekesztő nemzetfogalom alapján definiált embercsoport érdekeit képviseli, vélt származás alapján két, egymás között átjárhatatlan csoportra osztva a világot. Saját bevallása szerint is negatívan megkülönböztet bizonyos állampolgárokat származásuk alapján - ez pedig nem összeegyeztethető az alkotmánnyal.

A Jobbik éppen csak a fegyveres terroristaerők használatában tér el - egyelőre - a Hamasztól. A terroristaerők, azaz a félelemkeltés általi hatalomszerzésre létrehozott erők már megvannak, s a „Magyar Gárda” éleslövész-gyakorlatai mutatják, hogy ezek az illegális csapatok nem állnak olyan messze közel-keleti partnerüktől. A különbség egyetlen lépcsőfok. Ezt a fokot megtenni nem könnyű, hiszen attól kezdve, hogy egy hasonló egylet fegyvert használ, szembe kell néznie a demokrácia minden lehetséges erejével. De ne tévesszen meg a látszat: az, hogy Magyarországon demokrácia van, önmagában nem akadályozza meg, hogy a „Magyar Gárda” valódi fegyveres terrorszervezetté alakuljon, hiszen itt van az IRA vagy az ETA példája. És mint a Hamasznak, a „Magyar Gárdának” is van politikai szárnya. Ez a Jobbik.

A Jobbik nem a magyar állampolgárokat képviseli, hanem a félelmet. Ez sokszor jogos félelem - a válságtól, a bűnözéstől vagy a magyar nemzeti értékek elvesztésétől való félelem. De annak a csoportnak, amely magát a félelmet képviseli, szüksége is van a félelemre. A Jobbiknak szüksége van a félelemre. A magyar állampolgároknak, de még a magyar nemzetnek sincsen szüksége rá. Sem a félelemre, sem a Jobbikra.

112 komment · 1 trackback

Címkék: politika magyar magyarország eu hamasz jobbik rasszizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr741190165

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.17. 20:32:54

Ezt sikerült elérni...Riasztófegyverrel állon lőttek egy utcán várakozó roma férfit és cigányok vertek meg egy nagymagyaroszágos pólót viselő lányt, ezek a hírek. Gratulálok, ezt a közhangulatot sikerült összehoznunk. Mert akár rasszista indulat van ezek…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TD223 2009.06.17. 11:10:01

@Win Elen: A hatalomban megoldaná.

DeMarco 2009.06.17. 11:36:51

Először vmi nagyon csúnyát akartam írni, de közben volt egy kis dolgom és mire végeztem lenyugodtam valamelyest.
Így már csak annyit jegyeznék meg, hogy ez az aláírásosdi akkora baromság, mint az eddigi chartás és antifasz gyűlések. Ennyi erővel a Jobbik is nekiállhatna aláírásokat gyűjteni, hogy zárják ki a szadeszt, meg a maszopot, mert ők nem képviselik a magyarokat... Ezt legalább sokan alá is írnák. Ne is küldjünk maszopos, meg mdf-es képviselőt Brüsszelbe. Először arra gondoltam, hogy mennyire gyermeteg ötlet ez és komplett idióták akik aláírják. De aztán az első mérgem után rájöttem, hogy nem is baj, csinálják csak. És még sok ilyet kérünk a következő 9 hónapban! Gyerünk csináljatok aláírásosdit, nyomassátok a gyalázó cikkeket. Ennél jobban nem is árthatnátok a kormányoldalnak. Ennél kontraproduktívabb, nyilvánvalóan undorító dolgokat ki se lehetne találni. Gyerünk járassátok le magatokat még jobban, folyamatosan tartsátok életben, hogy miért NEM szabad a kormánypártokra szavazni !!!
Húzzatok bele, növeljétek a Jobbik táborát még nagyobbra...

blzsvcs 2009.06.17. 13:07:53

Kezdetben (AntallJóska idején) vala Csurkapista, majd a MIÉP. Ők a kocsmai antiszemitizmust kivitték a naggyüléseikre, majd addig zsidóztak, míg végűl őket is lezsidózták. Aztán eltűntek a süllyesztőben.

Horn Gyula alatt jöve Szabó Albert Népuralmista vagy milyennevű náci pártja, és csinálta a galibát. Atán kiderült, hogy izraeli-magyar kettős állampolgár, és valahogy sikerült a bíróság elől Újzélandra költöznie. A pártja meg szintén ment a süllyesztőbe.

De hogy mégis jöjjön valaki, jött a "Vér és becsület", minden évben derekasan felvonult a várban.

Aztán jöve Orbán Viktor, és többé már nem vonula fel a Vér és becsület.

Aztán jövének újabb kormányok, és Bácsffy Diána egyre erotikusabbakat álmodott Szállasiról.

És eljöve az Öszödi Beszéd, és meghozá a Magyar Gárdát!

De biztos ami biztos, a belügyminiszter szárnyai alatt, a rendőrség fészkében kikelt a tojásból a "Tettrekész" csoportosulás is...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.06.17. 13:11:41

TD, már ne is haragudj, de az, hogy ostoba vagy és nem ismered az ősi cigány szimbolikákat az a te butaságod. Ráadásul időben sem stimmel amit beszélsz, mert az MMM előbb volt, mint az MCF.

Corry a szociológusok járnak vidékre, ez egy legenda, hogy nem. Rengeteg időt töltenek a vizsgált területen, szóval ez az érv nem állja meg a helyét.

BF79 2009.06.17. 13:16:20

"A magyar választók 15%-ának véleménynyilvánítása"

Helyesebb megfogalmazás a magyar választópolgárok 6%-a.

"Saját bevallása szerint is negatívan megkülönböztet bizonyos állampolgárokat származásuk alapján - ez pedig nem összeegyeztethető az alkotmánnyal."

Ez nem igaz. A Jobbik soha nem ismerte el, hogy ténylegesen rasszista lenne, és a hivatalos nyilatkozatokban ennek nincs egyértelmű bizonyíték. Hiába tudjuk, hogy a szavazótábor jelentős része egyértelműen rasszista és antiszemita, és hiába sejtjük mit is jelent a magukfajták (tata86 is álltatja magát valószínűleg), hiába gyanús, hogy Morvai Krisztina külpolitikai érzékenységét csak a palesztin kérdésben csillogtatja, hiába gyanús, hogy a cigánybűnözés szó alatt nem feltétlenül egy szociológiai-kulturális jellegű bűnözéstípust értenek, a párt vezetői ügyesen vigyáznak arra, hogy amit mondanak, ne legyen véletlenül sem törvénybe ütköző, vagy rasszista, antiszemita.

Az itt kommentelő Jobbik szimpatizánsok pedig azt felejtik el, hogy attól hogy van egy nagyon sikertelen, erkölcsi oldalról is sokszor szégyenletes teljesítményt felmutató kormány és kormánypártok, még nem jelenti azt, hogy a liberális értékrend egyenlő azzal. Ez az SZDSZ legnagyobb bűne, hogy a saját gerinctelenségük miatt a liberalizmus szitokszó ("libsi") lett Magyarországon. A magam részéről nem értek egyet sem a Jobbik politikájával 90%-ban, és a kormánypártokéval sem hasonló arányban. Ezzel csak a magyar választópolgárok közel 12%-a, kb. 1 m ember nincs így.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.17. 14:08:41

@BF79: Nekem semmi bajom, sem az antiszemitizmussal, sem a rasszizmussal. De a magukfajta-magunkfajta nem ebben a dimenzióban mozog.

TD223 2009.06.17. 14:09:03

@calam: De az MMM akkor sem cigány szervezet. Elvileg. Gyakorlatilag persze egy cigány-libsi banda ultratoleráns köntösbe öltöztetve.

Akkor a cociológusok debilek, ha azt a következtetést vonják le, hogy "jáj, szegíny romák".

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.17. 14:27:55

@TD223: Úgy hívják, hogy katatónia.
A szociológusoknál, közgázosoknál ez alapfelszerelés.
"A tünetek másik csoportját az izgalmi tünetek alkotják, a minden ok nélkül jelentkező mozgásrohamok, amelyek lehetnek ritmusosak is (pl. a beteg föl-alá sétál). Gyakran előfordul, hogy a beteg mozgásrohamai közben betöri az ablakot vagy bútorokat rongál."

Win Elen 2009.06.17. 15:07:11

@TD223: nem ezt a kovetkeztetes vonjak le. Ezt a hulye politikusok komunikaljak. Magyarazat nelkul. Es agyaznak meg vele a kirekeszto magatartasnak, es a szelsosegek megerosodesenek. Aztan neznek bamban, hogy mi van. Tobbek kozott.

No meg persze, a tavolra mutato osszefuggeseket azert a nagy tobbseg nem tudja magaeva tenni, ertelmzesi nehezsegek, vagy gyorsabb megoldasok igenye miatt.

Es nem lehet par szora leegyszerusiteni az egesz dolgot. A jaj szegeny romak nem all meg onmagaban. Mintahogyan semmi sem. (Erre mondtam DeMarconak (a'szem) tegnap, hogy a rend teremtese mellet szukseg van egyeb intzkedesekre is)

(ja, egy kis ragcsalni valo, tegnap legjobb baratomekhoz besetalt egy cigany csavo azzal hogy "mit-motal"? Es verekedni akart. Igen. A lakasba. Nem lett belole semmi. A konflikt onnan indult, hogy nem tudtak ki vagy mi es hogy hogyan verte le a kulso racson elhelyezett hamutartot, es a lakasba a behajtott ajtonal errol beszelgettek. Kulonosebben nem torodtek vele, fogyoeszkoz. Ekkor jelent meg a fent emlitett karakter a kis monologgal. (ennyit ertettek belole))

En a csavot - ahogyan ok is akartak - szajba vertem volna. De nem terjesztenem ki ezt egy egesz nepcsoportra, meg akkor sem, ha amugy surun latni (az elfogadhatobbnal) erre peldakat. De elmismasolni sem lehet a dolgokat. A barka ami atvisz az allitolagos megoldasok szigetere nem tudni meg hogy hol fog kikotni. Es hogy milyen uton ohajt oda eljutni. Meg csak a prospktust nezegetjuk, meg esetleg az utaslistat. Ez nekem nem nyerte el a tetszesem...

Mr. Acid 2009.06.17. 15:24:51

Az igen tisztelt aláírásgyűjtést olyan hülyék szervezték meg, akik az EP választás dátumára sem emlékeznek.
Idézet a honlapról: "2009. június 9-i EP választásokon Magyarország harmadik legnagyobb pártjaként a szavazatok közel 15 százalékát szerezte meg."
2009.06.09 az kedd volt, szerencsétlenek...

Horváth Andor Márton · http://mitszabad.blog.hu 2009.06.17. 15:56:33

Kedves Kommentelők!

Köszönöm a hozzászólásokat, való igaz, hogy lehetséges a petíciónak olyan értelmezése is, amelyben megkérdőjelezi a Jobbik EP-képviselőinek legitimációját. Én mélyen demokrata vagyok, ezért feltételeztem (és feltételezem most is) a petícióról, hogy a demokratikus változatot hivatott képviselni. A Jobbik valóban állíthat 3 EP-képviselőt, és ezt a legitimitást csak a következő EP-választás írhatja felül. Ennek szellemében holnapra írok egy pontosítást a mai posztról és annak fényében a Jobbikkal szembeni helyes magatartásról.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.06.17. 16:13:33

@TaTa86.: "Nekem semmi bajom, sem az antiszemitizmussal, sem a rasszizmussal."
Gratulálok. De egy kérdésem van: azért vallod be, mert ennyivel gerincesebb vagy a hozzád hasonlóknál, vagy csak simán hülyeségből?

states 2009.06.17. 16:25:53

Hol voltatok, kedves MMM, amikor szemeket lőttek ki a Deák tér sarkán? És másnap, harmadnap, egyáltalán, nem akkoriban kellett volna talán megalakulni? Hiteltelenek vagytok, bár én a Jobbikot sem kedvelem, veletek sincs kedvem közösködni, elhatárolósdit játszani...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.17. 16:33:04

@bm613: Egyszerűen csak nem érdekel, hogy mit gondolnak egyesek egy rajtam kívül álló csoportról. Ahogy a pirézellenesség sem izgat.
Amíg valaki kiáll értem, addig tőlem utálhatja a zsidókat, de ez visszafelé is így van: ha egy zsidó kiáll értem, akkor tőlem utálhatja az antiszemitákat.

Abból viszont rohadtul elegem van, hogy Magyarországon az egyetlen mérce, hogy ki hogyan viszonyul a zsidókhoz. És ebből lesznek a konfliktusok: olyanokat emelnek piedesztára, akiket én gazembernek tartok, csak mert filoszemiták, és olyanokat ítélnek el, akiket én tisztelek, csak azért mert (rájuk fogják, hogy) antiszemiták.

Ezt így meg tudod érteni?

Corry 2009.06.17. 17:10:47

@calam: El kell fogadjam állításodat, mert én ugyan mindennap járok vidékre, de szociológus ismerősöm nem nagyon akad. :-) Nekem így kívülállónak úgy tűnt, mintha ezek az emberek még nem igazán látták a magyar valóságot, de ha azt állítod, hogy látták, akkor még reménytelenebb a helyzet, hogy egyszer meg is értsék például azt, hogy most miért is tört előre a Jobbik.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.06.17. 18:03:36

Domain
Name nemazennevemben
Status REGISTERED (What this means)
Registered June 15, 2009
Last update June 15, 2009, 6:15 pm

Registrant
Name Orsos Janos
Organisation Jai Bhim Network
Language English (muhaha)

Köszönöm, nincs több kérdésem.
forrás: www.eurid.eu

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.17. 19:15:19

ez még a régi szadeszos reflex, mikor jöttök már rá, h ennek semmilyen eredménye sincs? utolsó kétségbeesett kirohanás a várból ez, semmi más, jelentősége sincs.
egyébként gratulálok a demokráciafelfogásotokhoz. ez szerintetek a demokrácia? így még a mostani komcsik és komcsikutya szadesz sem mer nyilatkozni, nyilvánosan. A hazaáruló kommunisták bezzeg titeket képviselnek ugye? akik 56 után több száz, ezer magyart aki az országa szabadságáért harcolt, azokat a haza-és nemzetellenes csőcselék kivégeztette, azok és azoknak - a hazaárulókhoz hű - leszármazottai titeket képviselnek ugye? a szamuely unokája ott ül ma a parlamentben. tudjátok h ő ki volt?

ui: teljesen ostobák vagytok. nem is érdemes veletek vitatkozni, szalonképtelenek vagytok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.17. 19:20:33

@Horváth Andor: nem mindegy h zsidó vagy-e, vagy sem. mert hogyha az vagy és lelibsiztek, akkor valamit tud az ürge. nem?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.17. 19:27:30

egyébként ti libsik örüljetek h van jobbik, ugyanis ezért nincs forradalom.
ha kizárják a jobbikot a választás előtt, mert a "Magyarország a magyaroké" szlogen "alkotmányellenes", v egyéb ostobasággal, akkor olyan forradalom tör ki, h eljön a karácsony hamar...

Win Elen 2009.06.17. 19:30:25

@tesz-vesz: kevered a szezont a fazonnal. De sebaj. (a kettovel elobbire ertem) a komcsizasra meg akad jobb pelda is mint 60 evvel ezelotti. Raadasul ebben a formaban csak gyomorhang.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.17. 19:31:19

@Win Elen: kuruc stílus ha bemutatjuk , h valójában nem magyarok bántják a cigányokat, hanem a cigányok a magyarokat. gyerekeket, az isten verjen meg! lányokat! tömegesen
kerepes, zalaegerszeg, kiskunlacháza 2x

én is láttam már a magyart a buszon hangoztatni, h de meg erőszakolnám x csajt. magyar volt, csak két cigány között ült a buszon, a fehércigány.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.17. 19:42:10

@Win Elen: sajnos nem. de mondom, nem nagyon akarok szalonképtelen emberekkel vitatkozni, mert megint úgy járok, mint múltkor egy zsidóval, aki a keresztény vallást úgy gyűlölte mint hitlert, és akkor döbbentem rá, h teljesen felesleges elmebeteg emberekkel vitatkozni.

amikor horngyulát akarják jutalmazni díjjal mszp-részéről, és gorbacsov azt mondja h szükséges volt az orosz beavatkozás. amikor nyakó istván, mszp azt mondja h "horngyula kemény volt mikor kellett" akor már nem tűnik olyan szezon-fazon keverésnek ugye? érdekes h semmi érdemleges konkrétumra nem reagálsz, h mi miért keverés. tán te sem tudod összeszedni magad?
az előző hozzászólásod nulla.

Horváth Andor Márton · http://mitszabad.blog.hu 2009.06.17. 20:24:06

@tesz-vesz: De mindegy. A véleményemet nem a származásom határozza meg. A könnyebbség kedvéért tekintsünk engem zsidó származásúnak. Már említettem a blogon korábban, hogy számomra az EP-választásnál a Fidesz és az MDF tűnt megfelelő választásnak. Ez vajon tipikus liberális, vagy ballib hozzáállás? Szerintem az én politikai véleményemet nem lehet ilyen egyszerűen elintézni, és aki a (feltételezett) származásom alapján közelít, annak nem is fog sikerülni.

A saját nevemet használom, mert úgy gondolom, ha valamelyik olvasóval a jövőben összetalálkozunk, máris őszinte képet kaphat a nézeteimről azáltal, hogy ismeri a nevemet. De ettől még ez a blog nem személyes, nem az én bárminemű hovatartozásomat firtatja. Eddig csak a nézeteimről tudósítottam, és a származásom, szexuális beállítottságom, társadalmi helyzetem és személyes adataim továbbra is titokban maradnak. Ugyanis nem személyeket kell itt ütköztetni, hanem érveket. Az érvek pedig nem lehetnek zsidók vagy nemzsidók.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.17. 20:50:09

@Horváth Andor: "Már említettem a blogon korábban, hogy számomra az EP-választásnál a Fidesz és az MDF tűnt megfelelő választásnak. Ez vajon tipikus liberális, vagy ballib hozzáállás? Szerintem az én politikai véleményemet nem lehet ilyen egyszerűen elintézni, és aki a (feltételezett) származásom alapján közelít, annak nem is fog sikerülni."

Rákérdezhetek: Konformista álértelmiségi? (ez persze nem politikai vélemény, hanem annak az oka...) XD

kolbenheyer 2009.06.17. 20:53:19

@Horváth Andor:
Kedves Andor!
Eredetileg nem it akartam erről írni, de úgy látom van néhány értelmes hozzászólás is, hát akkor folytassuk a vitát.
Én nem fogom aláírni ezt a kezdeményezést. Azt te is tudod, hogy nem azért mintha nem tartanám rettenetesnek a Jobbikot és jelenlegi előretörését. Hanem azért, mert az állítást értelmetlennek tartom. Persze, hogy nem képvisel engem a Jobbik.
Első nekifutásra a választóit képviseli, azt a 15%-ot, és mivel én nem tartozom közéjük, ennyi elég is, ezt nem kell folyton bizonygatnom.
Második nekifutásra azonban azt kell mondanom, hogy valójában csak magát, a programját képviseli a Jobbik. A jelenlegi demokráciákban szabad mandátum van, azaz a képviselőnek nem kell folyamatos választói jóváhagyás, legközelebb a következő választáson értékelhetjük munkáját. Szigorúan véve az sem képvisel engem, akire szavaztam, és valóban sosincs olyan képviselő, akinek minden döntésével egyetértenék. Ezért is szoktam minden választás előtt külön megfontolni, hogy az adot helyzetben és az adott választékból ki tűnik a megfelelőnek. Ahogy te is.

kolbenheyer 2009.06.17. 20:55:53

@Win Elen:
Két napja követem a hozzászólásaidat, nagyon tetszenek és teljesen egyetértek velük.
Éppen ezért lenne egy kérdésem. Némely vitapartnerednek a stílusát kifogásolod, ami úgymond a helyes mondanivalót is eltorzíthatja. Biztos, hogy ez csupán stílus? Hiszen olvashatod, hogy többen a posztíró származását vizslatják, illetve zsigerből besorolják a szocialista-liberális táborba, és mint ilyet hiteltelennek nevezik.

Horváth Andor Márton · http://mitszabad.blog.hu 2009.06.17. 21:03:49

@kolbenheyer: Értem, mi a gondod a petícióval. Én a nap során itt és másutt felmerült érvek alapján arra az álláspontra jutottam, hogy a dolog aláírása alapvetően helyes, de a kritikája is. Nincs vele súlyos gond - de nem jelzi elég markánsan, hogy melyik értelmezése helyes. Lehet, hogy nem holnapra, hanem pár napon belül írom meg a pontosítást, amikor kicsit kevesebb dolgom lesz.

A vitában azonban érdekesnek találom, hogy milyen erőtlen az érvelés a Hamasz-Jobbik-párhuzamom ellen. Pedig lehetne támadni a párhuzamot, bár valóban megdöbbentő a hasonlóság.

TD223 2009.06.17. 21:11:59

@Horváth Andor: A Hamasz-Jobbik hasonlatod abszurd, ezért fölösleges támadni.

TD223 2009.06.17. 21:15:29

@kolbenheyer: Ha valaki minden olyan konfliktusban, ahol a rossz (v rosszabb) a cigány, vagy a zsidó szereplő, a rossz oldalra áll, akkor nem gáz megsejteni, feltételezni az író származását.

INkvizitor 2009.06.17. 21:36:23

"a magyar nemzeti értékeket túlságosan előtérbe helyező párt kapott szerepet az európai politikai életben. " azért ezt így leírni, és komolyan is gondolni hölgyek urak!!! :))) nem a horn gabi fogalmazta meg véletlenül a petíciót?? (Magyarország nem számít, csak az szdsz számít...) nonszensz baromság az egész, hogy lehet egy nemzeti érdeket "túlságosan előtérbe helyezni"??? mégis mi a faszt kellene csinálniuk?? háttérbe szorítani, úgy mint a drága elődöknek?? esetleg megfelelni a kedves aláíróknak, vagy második, harmadik hazájuknak??
listázzák csak magukat, nagyon helyes, legalább nem kell majd fáradtságos munkával összeírni a neveket a repülőjegy vásárláskor....

molaris 2009.06.17. 22:03:33

@Horváth Andor:
Neked és társaidnak joguk ilyen petícióhoz csatlakozni. Azt viszont megkérdeném, ki a fene fog benneteket képviselni, az eddig regnáló gerincbántalomtól mentes társulat? Még a Fidesz sem mert karakán módon kiállni a nemzeti érdekekért, most talán lesz végre valaki. Viktorék is kenegetik a faecest csak. Eddig őket is nácizták rendesen, most hirtelen meg el kezdték őket szeretni. A radikalizmus még nem náculás. Nem kell telerakni a gatyót, csak rendet kell csinálni, és utána betartani a törvényeket. Mindenkinek.

BF79 2009.06.17. 22:04:16

"Nekem semmi bajom, sem az antiszemitizmussal, sem a rasszizmussal."

Miért nem?

"De a magukfajta-magunkfajta nem ebben a dimenzióban mozog."

Valószínűleg valójában így érti MK, de remélem tévedek. Akkor már nagyon nagy baj van, ha egy közszereplőt, mögötte több mint 400 e választópolgárral kizárólag jogi okok tartanak vissza attól, hogy származás alapján sorolja be az embereket.

2009.06.17. 22:47:00

@BF79: a pozitív diszkriminációt nem Morvai találta ki, hanem a liberálisok. Ergo ők voltak azok, akik származási alapon sárba taposták a felvilágosodás egyik legalapvetőbb vívmányát, az állampolgárok törvény előtti egyenlőségét.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.17. 23:01:01

@BF79: Olvass tovább, ott elmagyarázom, hogy hogy értem. Egyébként a rasszizmus ellen normális érvet még nem hallottam... (A rasszizmus egyébként nem egyenlő a fajgyűlölettel, sem az antiszociális viselkedéssel.) Igaz mellette sincs túl sok.

@imperial: Akkor lehet, hogy mégiscsak hálával tartozom "liberálisainknak"? Minél hamarabb megszabadulunk az elsötétülés agyrémeitől, elsősorban az egyenlőség dogmájától annál jobb. XD

Bell & Sebastian 2009.06.17. 23:48:19

Eredeti:

- Mi a jó a szeretkezésben?
- Semmi, rengeteg mosakodással jár! (Móriczka)

Modern:

- Mi a szimpatikus a Jobbikban?
- Az összes proto-, ős- és neo-komcsi őket szidja! Plusz Móricz.

BF79 2009.06.18. 00:39:47

"a pozitív diszkriminációt nem Morvai találta ki, hanem a liberálisok. Ergo ők voltak azok, akik származási alapon sárba taposták a felvilágosodás egyik legalapvetőbb vívmányát, az állampolgárok törvény előtti egyenlőségét."

A pozitív diszkrimináció nem azt jelenti, hogy akiket részesítenek benne, azok a törvény előtt előnyt élveznek. Éppen az a célja, hogy a törvény előtti egyenlőség szellemisége a gyakorlatban is megvalósuljon. A hátrányos helyzetűeket szeretné segíteni, hogy a hátrányuk eltűnjön. Ezzel persze vissza lehet élni, illetve ha nem annak lefektetett elve szerint történik, akkor az már valóban sértheti a törvény előtti egyenlőséget, de maga a pozitív diszkrimináció nem erről szól.

"(A rasszizmus egyébként nem egyenlő a fajgyűlölettel, sem az antiszociális viselkedéssel.)"

Valóban nem, de a melegágya annak. A megkülönböztetésre utal, és önzés, mert szinte mindig a másik csoport ellen használják. A rasszizmus alapján bárki hátrányt szenvedhet el a társadalomban önhibáján kívül. Te is, ha ellened használják.

kolbenheyer 2009.06.18. 07:56:01

@Horváth Andor:
Igen, ez tényleg vicces. De nézd meg, mit irogattak nekem a "Mi nem leszünk második Palesztina" posztomra. Elképesztő, hogy nem látják azt sem, hogy párhuzamot lehetne látni a cigányok és az arabok között is (premodern korfa, iskolázatlanság, munkanélküliség, segélyfüggés, klánszerű családi hálók stb.).

De a legszomorúbb az, ahogy ragaszkodnak ahhoz az agyrémhez, hogy itt titkos (?) zsidó összeesküvők pozitive diszkriminálják a cigányokat, akik büntetlenül bűnöznek, mi meg ehhez asszisztálunk (ha nem mi vagyunk maguk az összeesküvők). Az lényegtelen, hogy soha egyikünk sem védett bűnözőt, hogy a cigányoknak nincs mérhető előnyük semmiben, csak hátrányuk, hogy a (meg nem valósult) hosszútávú cigányprogramok nem ellentétei a határozott rendőri fellépésnek, hogy bizonyos bűnözési formák mindenhol a világon kisebbségi szubkultúrákhoz kötődnek stb. stb.

kolbenheyer 2009.06.18. 08:00:50

@TaTa86.:
"Azért csak el kellett 1millió ártatlan civilt üldözni a földjéről, az otthonából, és gettóba zárni a zsidóknak, hogy létrejöjjön."
Ezt kicsit alátámasztanád? :-)

Win Elen 2009.06.18. 09:40:08

@kolbenheyer: termeszetesen tobbrol is szo van. De ebbe nagyon hosszu lenne belemenni. Roviden. Ugy gondolom, hogy azokat a ketsegeket, amik egyes allitasokkal kapcsolatban felmerulnek, azert felszinre hozom. De ismerve egyes reakciokat, jobbnak latom kerulni a szemelyeskedesnek tuno rekciot. Plusz, szerintem mindenki azt gondolhat amit akar. De udvosnek tartanam, ha tudna azt is, hogy miert tartja jonak, es megprobalna tobb szempontbol is megvizsgalni, hogy hol nem orokervenyu. Univerzalitas - partikularitas. Ez altalaban nagyon keveseknek megy hatekonyan, vagy csak bizonyos dolgokban, sajat tapasztalataim is ezt mutatjak, pedig en igy probalok szemelyemen kivul allo kerdesekhez viszonyulni. Es mivel nem indulhatok ki kizarolag magambol, ezt eleg beszukult dolog lenne elvarni. Raadasul en szivesen beszelgetek barmirol. Reszben az a filozofia hataroz meg, hogy barmilyen allitast mondasz, azt megprobalom megcafolni, maskulonben el kell fogadnom. (nem magameva tenni) Nem abbol indulok ki, hogy en jol latom a dolgokat, vagy a masik rosszul. (a mindennapi letben persze ezek levetkozhetetlen attitudok) Hanem megprobalom a dolgot magat nezni. Az interneten van erre lehetoseg. Az eletben sokszor nincs. Raadasul itt sokkal jobban ervenyesulnek egy optimalis vita feltetelei. (nem lehet egymas szavaba vagni, ketszer is van idod vegigondolni a mondanivalodat)

Szoval ha valaki zsidozik, vagy olyanokat mond amik egyfajta szuklatokoruseget feltetelznek, akkor tobbnyire csak a racionalizacio munkatevekenyseget latjuk. Es ennek lenyegebol fakadoan, annak direkt tamadasa, csak ezt gerjeszti, alapveto szandekunkkal ellentetben. Ezert ezt kerulom, es ingabb a stilust kifogasolom, leven ha kicsit higgadtabban, magat megeroltetve nyitottabban kozeliti meg az adott temat, esetleg van mod a belatasra. De ha nincs akkor is ertelmes keretek kozott tudtunk beszelgetni.

De megvaltoztatni senkit nem lehet igy. Es nem is tervezem. jobban szeretem a vita helyett a pertraktaciot, de ez utobbi szerintem nem lehet teljes a vita jelenlete nelkul. Foleg ha alapveto nezetelteresek vannak.

Remelem sikerult valaszolnom a kerdesedre, a hozzaallasom ilyen nagyfoku leegszerusitesevel. De errol kurva hossza lehetne okfejteni. :) ezt Te is tudod :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.18. 11:34:44

@kolbenheyer: Kezdésnek javaslom a középiskolás töriatlasz 90. oldalának tanulmányozását.
Íme egy link a náczik által szerkesztett wikipediáról: hu.wikipedia.org/wiki/Palesztina
"1948-ban kitör az arab-izraeli háború, palesztin exodus, 711 000 lakos kényszerül elhagyni lakóhelyét, a lakosság 80%-a."

Csúsztattam, nem 1millió hanem "csak" 700.000.
Most jön az, hogy mind a 711.000 terrorista volt?

"1987 kitör az első palesztin Intifáda (felkelés), amely 6 évig tart"
Ekkor alakul meg a Hamasz, lényegében a gettólázadás alatt.

Use the google/wiki young Jedi!

Win Elen 2009.06.18. 12:57:12

@TaTa86.: Ezt szerintem o is tudja. De ez mit is bizonyit? Azon kivul hogy legalabb annyi kerdest vet fel, izrael XX. szazadi megalakulasa (de talan meg tobbet is) mint trianon-e, es meg nagyon-nagyon sok egyebb mas nepcsoportok serelmere elkovetett altalaban imperialista, vagy egyeb gazdasagi torekvesekbol eredeztetheto esemeny. Ezek ellenreakciokat valtanak ki. Aki ezen meglepodig, az valamit nagyon nem lat, vagy nem akar latni. De akkor sem legitimal semmilyen figyelemfelkeltest, nyomasgyakorlast szolgalo eroszakos tettet. Onmagaban. De ezen kivul nem sok valasztasuk marad(jelen helyzetbol valoszinusithtoen), mint hogy kussoljanak, behodoljanak az "elnyomonak". Ez nyilvanvaloan oriasi disszonanciat keltene, es egyben a serelmukre elkovetett hatalmas igazsagtalansagot is jelentene. Igy ezt a reszet is megertem a dolognak.

A megoldas valoszinuleg itt is egy olyan egyuttmukodes lehetne, amelyben az elentetet okozo kulonbsegek kontrasztjat sikerulne minimalisra csokkenteni. Ugyanis ha az ellenalo felek kozul valamamelyiknek a torekvesei teljesulnek, az a masiknal gerjeszt ugyanakkora problemat. Ezzel fel is allt az ordoi kor tipikus esete. Az egyuttmukodes vagya persze eleg naiv dolog, leven a kulonbozo kulturaknak meg ha letezne is metszespontja az eltereseik nem teszik egyertelmuen lehetove azok talalkozasat. Ugyanis ha a tobbseg hajlana erre, lenne mindig egy olyan reteg, akik nem fogjak elfogadni ezt az allapotot, mert fuggosegnek tekintik. (holott a kolcsonosseg alatt azt ertem, hogy a fuggetlensegebol mindenki felad annyit, ami az egyensulyhoz szukseges). Egyelore meg ha nem is ez a feltetlen tobbseg, de jelentoseguk es potenciajuk alapjan meghatarozonak tekinthetoek. A nemzeti ontudat - aminek amugy rengeteg pozitiv vonasa van - peldaul egyertelmuen gatat szab ennek a megoldasnak. Ezt az ontudatot pedig eroszakkal leepiteni nem szabad, es nem is lehet, mivel a kivant eredmenytol csak tavolabb visz. Mar ha van ilyen kivanalom. Es ez a baj a hosszan elnyulo konfliktusokkal, hogy egy ido utan az abban resztvevok azonosulnak az ekkora kialakulo ellenaloi vagy tamoadoi szereppel, es a kulturaba is beepulve a megoldastol meg tavolabbra kerulnek. Persze a celt nem felejtik el, csak eppen annak lenyege, atalakul vagy modosul, egyesek szamara akar masodlagossa valik. (vö. aktivan harcolo katonak helyzete bekeidoben).

Tehat akkor mit is akartal mondani ezzel? Vagy milyen mas demokratikus megoldast latsz?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.18. 13:24:47

@Win Elen: "Ezt szerintem o is tudja. De ez mit is bizonyit?"
A kommentje alapján nem tudta. Bizonyítékot kért arra, hogy tényleg elüldöztek majd 1millió palesztin. Erre adtam bizonyítékot.

"A megoldas valoszinuleg itt is egy olyan egyuttmukodes lehetne"
Erre csak Kókát tudom idézni: "Nem kérdezik meg a békát a mocsár lecsapolásáról."

Sajnos kevés itt a "szabad gondolkodó", aki képes kitörni a liberális dogmák világából. Nekem semmi bajom az imperalizmussal, sőt...
Magyarország nem azért veszett el, mert imperialista volt, vagy mert a szomszédok imperialisták voltak. Azért veszett el, mert a progresszívek megpuccsolták a legitim hatalmat, és leszerelték a hadsereget. A szomszédok meg éppen elfelejtették ezt megtenni.
Lásd be: az ért el akármit is aki "imperialista" volt. Románia, Oroszország, Izrael, USA... (Persze ez csak szükséges feltétel, nem elégséges, Szerbia, a III. Birodalom meg elbukott.)
Vagy te tudsz mondani egy hippiállamot, aki a létét, nem mások kárára alapozta meg?

"Ezt az ontudatot pedig eroszakkal leepiteni nem szabad, es nem is lehet, mivel a kivant eredmenytol csak tavolabb visz."
Igen ezért akarják nem erőszakkal leépíteni, aztán ha már nincs nemzeti öntudat lehet korlátlanul uralkodni. Azt hiszem te kezded értani a "magukfajta" jelentését.

"Vagy milyen mas demokratikus megoldast latsz?"
Én megoldást keresek. Ha nincs demokratikus, akkor nincs, keresek tovább...

"Tehat akkor mit is akartal mondani ezzel? "
Tényleg semmit. Egy tényállítást támasztottam alá, amit kolbenheyer megkérdőjelezett.

kolbenheyer 2009.06.18. 14:23:22

@TaTa86.:
Nem tényállítást kérdőjeleztem meg. Izrael megalakulásakor a szomszéd arab államok indítottak támadást, melyet elvesztettek, és ezután menekült el 700.000 arab. Nem elüldözték őket, hanem elmenekültek, erre bizonyíték a mai Izrael nagylétszámú arab kisebbsége, mely ugyanolyan állampolgár, képviselői ott ülnek a Knesszetben. Gettóbazárásról pedig szó sincs.

De a nagyobb gondom nem egy érdektelen történelmi tény eltérő megközelítése. Hanem, hogy ez lehet magyarázata a Hamasz létrejöttének, de szerintem nem indoka. Attól, hogy az egyik esemény a másik után , és arra válaszolva történt meg, még nem következik sem az, hogy ez szükségszerű, sem az, hogy hasznos. A Hamasz terrorszervezet, tevékenységét semmilyen történelmi bűn nem legitimálja. És még nagyobb baj, hogy csak annyit ér el, hogy a konfliktus húzódik, és a palesztinok még többet szenvednek. Hol jobb lakni: Gázában vagy Izraelben? Arabként!

kolbenheyer 2009.06.18. 14:25:18

@Win Elen:
Értem.
Irígylem a vérmérsékletedet. :-)
És el kell ismernem, hogy hatékonyabb, mint az enyém.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.18. 14:30:14

@kolbenheyer: Szóval akkor az a 700.000 csak megsértődött mikor elvesztették a háborút, és bosszúból bojkottálta Izraelt, és otthagyta az otthonát.
Gondolom a Benes-dekrétumok esetében is valahogy így történ...

"Hol jobb lakni: Gázában vagy Izraelben? Arabként! "
Hol jobb niggerként: a századfordulós (nem a mostani) usában, vagy kenyában?
Hol jobb lenni, a Waffen SS kötelékében, vagy Auswitzba? Zsidóként!

De ne menjünk bele ebbe a témába. (Mellesleg Izrael-párti vagyok, szóval nem kell védeni.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.18. 14:36:46

@Horváth Andor: dícséretes már az is, h nem töröltök kommenteket.
de számít a zsidóság, látogass el a blogomra és olvasd el a személykről szóló bejegyzéseket, akkor megtudhatod.

Win Elen 2009.06.18. 17:01:46

@TaTa86.: Nincs is mas kerdesem. Es ezt nem azert mondom, mert akkor kulonbozo negativ benyomasok vegett nem ertelek, es nem akarok tovabb foglalkozni a kerdessel. :) Epp ellenkezoleg. Ugy velem, hogy mi gloabalisan ugyanugy latjuk a problemakat, csak maskepp kepzeljuk el a megoldasokat. En sokszor tul ovatos vagyok, erdekelnek a kovetkezmenyek hosszutavon, es ha az a mas emberek szamara olyan helyzetet teremt, amit en veletlen sem szeretnek megelni, akkor nem vigasztal, hogy nem velem tortenik. (pedig nem vagyok egy filantrop alkat). De belatom, hogy ez gyakran lassu dontes meghozatalt eredmenyez. (bar a gyakorlati eletben ez nem jelentkezik ilyen szinten)

Ui. Pacifista vagyok, de ugyanakkor teljesen rabul ejt a haditechnika (bar nem vagyok tul tajekozott ezen a teren), a kulonbozo elit alakulatok teljesito kepessege, a bajtarsisag magasztos jelensege. :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.18. 17:10:51

@Win Elen: Oké. :)
"En sokszor tul ovatos vagyok, erdekelnek a kovetkezmenyek hosszutavon, es ha az a mas emberek szamara olyan helyzetet teremt, amit en veletlen sem szeretnek megelni, akkor nem vigasztal, hogy nem velem tortenik."

Ezzel én is így vagyok, bár leginkább velem történik olyan amit nem akarok megélni, és nem mással. :P

phaidros 2009.06.18. 18:30:32

Már megint elhatárolódtok? :) Ez valami ballib sport látom. :)

phaidros 2009.06.18. 18:32:36

Egyébként, ha csinálnánk egy határolódjunk el a posztkommunistáktól, és mondjuk aláírná a Fideszre szavazó 56%, akkor az mit jelentene?

Horváth Andor Márton · http://mitszabad.blog.hu 2009.06.18. 18:46:07

Gyerekek, javaslom, tekintsük mostantól egyszerűen neonácinak azt, aki nem tud különbséget tenni "nem-Jobbikra-szavazó" és "ballib" között.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.06.18. 18:48:25

@Horváth Andor: lehet, hogy jön a fapapucs és a palacsinta sütő:)

kolbenheyer 2009.06.18. 21:21:09

@TaTa86.:
Kár gúnyolódni, amíg lehet értelmesen is beszélni.
Nem, nem csak úgy megsértődött. De szerintem van különbség az aktív elüldözés, és a vesztes háború miatti menekülés között. Az ottmaradottak mai helyzete bizonyítja, hogy maradhattak is volna (legalábbis én így tudom). Te viszont gettót is írtál, amiről azóta hallgatsz, és a kettő együtt nagyon másként festett.

A mai Izraelben nincsenek külön padok és buszok az araboknak (bár katonák valóban nem lehetnek). Gáza és Kenya viszont önhobájából (is) olyan hely, amilyen. és ez talán még fontosabb is, mint a másikra mutogatás.

A Waffen-SS-t meg nem értem. Zsidóként?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.18. 22:07:30

@kolbenheyer: Azért amikor 700.000 ember elhagyja az otthonát, az nem egyszerűen egy vesztes háború. Ennyien még a délvidéki magyar holokauszt után sem menekültek, sem a Benes-dekrétumok kihírdetése után. Csak hogy legyen viszonyítási alap, hogy milyen az amikor a lakosság 80%-a "elmegy". Ráadásul hova?

"Te viszont gettót is írtál, amiről azóta hallgatsz, és a kettő együtt nagyon másként festett."
Miért ebben vita van? Te minek hívod azt amikor egy 3budapestnyi területen összezárnak és fallal körülvesznek 4millió embert?

Gázáról nekem más véleményem van. Nem fogjuk egymást meggyőzni, de szerintem Izrael helótáknak tartja őket. Ezért is nem lesz soha béke. (Mondjuk ebből a szempontból tényleg hülyeség Morvai palesztin-magyar hasonlata.)

"Waffen-SS-t meg nem értem. Zsidóként? "
Szolgáltak a Waffen SSben zsidók is, ráadásul nem is alacsony rangban.
link: www.bombagyar.hu/index.php?post=605#MUJBXJN
ha ez hitelesebb: www.mult-kor.hu/cikk.php?id=18827

Horváth Andor Márton · http://mitszabad.blog.hu 2009.06.19. 00:44:32

@TaTa86.: A Palesztin Autonómia területe valóban fallal van körülvéve, de vajon miért? Azért, mert ez állam az államban - Izrael és az egész világ is nyilvánvalóan az önálló palesztin nemzeti állam létrehozását tartja megoldásnak (bármit is mondjon erről Netanjahu). Ugyan nemzetközi jogilag a területet diplomáciailag Izrael kezeli, Ciszjordániából ki lehet jutni Jordániába, a Gázai-övezetből pedig Egyiptomba nem az izraeli hatóságok zárják el a kijárást. A Palesztin Nemzeti Hatóságot nemzetközileg elismerik, márpedig ki vetne követ mondjuk Lengyelországra és Litvániára, hogyha fallal vennék körbe Kalinyingrádot, mert tartanának az orosz katonai erősödéstől? Másrészt viszont Izrael helyzete inkább hasonlítható Koszovóéhoz gettó-szempontból. Ugyanis ha megnézed a térképet, láthatod: Izraelt ellenséges államok veszik körül. Ha nem volna vízi és légi közlekedés, az izraeliek be volnának zárva. Illetve most épp mehetnének Egyiptomba, mert elvileg béke van. Dehát ki akar egy olyan országba menni, amelyik azt a néhány kilométeres gázai határt sem hajlandó ellenőrizni az Izraelre kilőtt rakéták importjának meggátolása érdekében? Mellesleg nem a palesztinok azok, akik nem mehetnek közel a falhoz. Beszéltem olyannal, aki néhány kilométerre lakott tőle, és mondta: ha túl közel megy valaki, kilőnek a falon keresztül. Most akkor erődítmény, vagy gettó? Kezdődő, instabil állam, vagy menekülttábor?

heima (törölt) 2009.06.19. 03:09:37

@Horváth Andor: mint jobbikra véletlenül sem szavazó állampolgár, kikérem magamnak hogy egy csoportba sorold magad a szar balLIBSI szövegeddel.

ti utolsó szerencsétlen balfaszok, vegyétek már észre az elbaszott állandó értelmiségi elhatárolásotok, vadlibsi szájtépésétek miatt jutott ide a jobbik, ahová.

alap logika bazdmeg, ha el akarsz érni valamit, és ehhez a választott módszer csúfosan megbukik, akkor másikat keresel, nem még jobban erőlteted...

két opció lehetséges:

A: vagy ennyire hülye/unintelligens a hardcore libsi mag (ideértve az itteni bloggerket is), hogy odáig nem jut el agyban, mint egy 3 éves kisgyerek (ha megégeti a kezét nem nyúlkál többet a tűzbe)

B: vagy nagy ívben leszarjátok a nemes eszméket, és a nemzet ellen játszotok

Egyik se túl rózsás opció...

DeMarco 2009.06.19. 07:51:27

Miért a zsidókról beszéltek megint? Hagyjátok már ezt az idióta Palesztin vonalat... itthon vagyunk, ne vegyétek fel a labdát a tereléssel.
Foglalkozzatok inkább a valódi hülyékkel akik aláírást kezdeményeznek és írnak alá.

kolbenheyer 2009.06.19. 08:05:46

@TaTa86.:
Valóban nem egyszerű vesztes háború. De 1949-ben az arabok zöme még azt hitte, hogy egy vesztes csata után vannak, és a visszavágóban kisöprik a zsidókat. Nem örökre tervezték a költözést. És még egyszer: a menekülés és az aktív üldözés más. Utóbbiról nem tudok.

A fal új dolog, nem gettóba zárták a palesztinokat, hanem a több évtizedes háborút és rakétázást unták meg az izraeliek. Ettől még a végeredmény rettenetes.

Pont a véleményedre voltam kíváncsi, sajnálom, ha csak annyit vetsz oda, hogy a tiéd más. Miért, szerinted mi az enyém? És igen, pont arról írtam már sokszor, hogy Morvai hasonlata baromság, amiből sajnos az is következik, hogy nem más, mint sunyi utalás, amivel az antiszemita reflexekre lehet játszani.

A Waffen-SS-es linket köszönöm, erről nem tudtam, nagyon érdekes és hátborzongató történet. Mondjuk az összehasonlításodat most sem értem. Egy izraeli arabnak nem kell szolgálnia (sőt nem is szabad) az "elnyomó" rezsinmet, és a családját sem akarja senki elgázosítani. Nem hanyagolnám el ezt a különbséget.

phaidros 2009.06.19. 15:02:59

Palesztina tök mellékvágány, teljesen speciális eset minden szempontból. Leginkább a "két hülye nép basztatja egymást" jelzővel tudnám leírni. Szinte bármi amit mondanék az egyikre, az igaz a másikra is. Még a vallási őrület is megvan mindkét oldalon, csak az izraeli oldalon azért talán jobban elválik a szar a májtól.

Ha választani kell, az európaibbat választanám, Izraelt közelebb érzem magamhoz. A palesztinok szarkeverése mögött ugyanúgy ott van az érdek, mint itthon a cigánysággal kapcsolatban a ballib hatalmi érdek. Ezt a tisztelt nemzeti oldalnak látnia kéne. Kétségtelen, hogy a palesztinok a fasz rossz oldalán vannak, ezért akár jó dolog is melléjük állni - a palesztin egyén mellé, akinek semmi lehetősége sincs, hogy kitörjön ebből ála borsodi falucska by liberálbolsi propaganda, de a fasz tulajdonosa is szívesen kihúzná már belőle azt... csak már összeragadtak. Hogy képszerű legyek. :)

phaidros 2009.06.19. 15:07:57

Az antiszemitizmussal az a baj, hogy a ballib oldalon sokkal szélesebb az a zóna amibe belesorolnának mindenkit - lásd Néphazugság cikke. Szerintem az antiszemita az, aki valakit azért kezel másként, mert zsidó,legyen az akárki, és aki a zsidókal akármit akar tenni származás alapján. És ennyi. Az összes többi csak ballib fos, ami ömlik ki a médiából - kár pedig, mert ezzel sem nyerhetnek már. Kellett ez?

Egyébként a komcsi rendszer szinte ugyanezt tette, csak a másként gondolkodókat és azok családját üldözte. Mennyivel humánusabb nem? Ahogy kolbenheyer mondaná, az legalább nem gonosz. :)

kolbenheyer 2009.06.19. 17:19:38

@phaidros:
Kérlek, ne adj a számba olyasmit, amit nem mondtam. A "legalább nem gonosz" kifejezést akkor használtam, amikor azt állítottam, hogy pánikolni a náciveszély miatt hülyeség, de önmagában nem gonosz dolog, míg náculni az (és most a valódi náculást értem ezalatt).

Az antiszemita meghatározásodat én készséggel elfogadom. De a gond ott szokott lenni, amikor konkrét megnyilvánulásokat kell értékelni. Remélem, akor is egyet fogunk érteni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.19. 18:25:53

@phaidros: Neee már! Most akkor mégsem vagyok antiszemita? Úgy beleéltem magam. :(

phaidros 2009.06.19. 21:33:18

@kolbenheyer: csúfolódom csak. ;)

Ha a fentiekkel egyetértesz akkor valszeg egyetértünk. :)

phaidros 2009.06.19. 21:36:18

OFF, de a kommentekben lévő szálba azért beleillik:

index.hu/kulfold/2009/06/19/torolnek_a_hamaszt_a_terrorcsoportok_kozul/

Ez a tipikus fából vaskarika, ahol a népet kéne leváltani. Szerintetek mennyi az esélye annak, hogyha a Hammasz visszavonja az Izrael elpusztítására vonatkozó ígéreteit, akkor hatalmon maradhat? Mit akarhatnak a palesztinok?

Ha ez a tárgyalás alapja, akkor olyannal tárgyalnának, akik már nem képviselnek senkit. :( Valahogy másképp kéne megközelíteniük a kérdést. :S

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.19. 22:24:56

@phaidros: A hamasz is úgy működik, mint Orbán Viktor. Vissza kéne hívnia az embereit a rakétakilövő állásokból, és rögtön jönnének a reformok. Gáza 4 év alatt kánaán lenne. Persze csak akkor ha Tóta W. készítene nekik Modern képmeséket.

@kolbenheyer: A véleményem elsősorban előítéleteken alapul, és mivel annyira nem érdekel a téma, ezért nem is nagyon néztem utána. De ha mindenképpen látni akarod íme:
a palesztinokat nem ismerem. El tudom képzelni, hogy ők sem százasok, és a szaporaság korrelál a primitívséggel is. A primitív népek pedig fatalisták (ld: cigányok).
A zsidókat ellenben van szerencsém valamennyire ismerni. Ők is fanatikusok, csak ez primitívség helyett ravaszsággal párosul. Remekül képesek átélni, hogy őket meg akarják semmisíteni, és ilyenkor minden eszközt megengedhetőnek tartanak. Az empátiájuk 0, képtelenek akár bele gondolni is, hogy a másiknak is meg lehet a maga igaza.
Az pedig tény, hogy a zsidók úgy kerültek oda, hogy egyszerűen 45 után odavándoroltak több milliónyian, a palesztinok meg csak néztek, hogy mi a frász van. Aztán meg jött az a vesztes háború.

Nos összeeresztették ezt a két fatalista népet, és ez az eredmény. A béke kulcsa mindenképpen Izrael kezében van, mert a palesztinok többnyire primitívek. Ellenben Izrael vezetőinek nagyon is jól jönnek ezek a home made rakétás akciók. Kb annyi 10szer annyi ember hal meg skorpiócsípésben, mint ezekben a "terrormerényletekben", viszont közösségépítésben elsőrangúak. És mint írtam, a palesztinol helótának is kiválóan megfelelnek. Nem túlzottan veszélyesek, de azért vigyázni kell velük, szóval az újoncoknak remek tréninglehetőség, és mivel kilőnek pár rakétát, nem kell annyit magyarázni, hogy miért mészárolgatnak öncélúan. Meg ott a Hamasz is amelyik el akarja pusztívani Izraelt. (Nem mondom, ha engem bombáznának napalmal akkor, én sem mondanék mást.) Emellett a másik kedves tulajdonságuk, hogy az egész akciós áron van, mert a segélyszervezetek mindig visznek be annyi kaját, vásárolnak vizet, hogy éhen ne haljanak.
(Ha Izrael békét akarna más lenne a felállás. Megcsinálnának ott egy legvidámabb barakkot, eladósítanák őket, miközben hozzászoktatják a viszonylagos jóléthez, átvennék az összes termelőüzem irányítását, és voilá, van 4 millió rabszolgájuk. De ez most a K-Európa projekt.)

Amúgy Morvai mondott az ep-kampányban egy jó sztorit.
Hogy volt egy palesztin család akivel beszélgetett. (Asszem a csúzlis...) Ez a család elmondta az élettörténetét.
Volt egy narancsültetvényük, ami képes volt eltartani a családot. Aztán jöttek a zsidók, és hatalmas tőkeerejükkel leszállították az árakat. Ki kellett vágni a narancsfákat, át kellett állni a kevésbé jövedelmező zöldségekre.
De mikor már elég naracstermesztőt kinyírtak a zsidók, a zöldségnek vitték le az árát, addig, hogy a gazdáknak nem volt más lehetősége, mint eladni a földet. Viszont innen már teljesen kiszolgáltatottá vált, azt csinálhattak vele amit akartak.
Azt nem tudom, hogy Morvai nem kitalálta-e a történetet, de nincs okom kételkedni benne...

Ceterum censeo( megnéztem mit jelent, nem pontosan azt aminek hittem, de belefér): Ha a sivatagban meg akarsz ölni egy embert, elég elvenned a kulacsát.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.19. 22:27:34

@TaTa86.: Zsidókhoz kiegészítés: és a fatalizmusukat, az egyébként tényleg művelt és intelligens elitjük remekül ki tudja használni. (Ld: szdsz)

kolbenheyer 2009.06.20. 14:11:01

@TaTa86.:
Kösz a részletes kifejtést.
Hogy rövid legyek, az egyet nem értésünk ott kezdődik, hogy a "fatalista nép" és hasonló megállapításokkal nem tudok mit kezdeni. Szerintem az ilyen nemzetkarakterológia anekdotikus műfaj, lehet vele hülyéskedni, de komolyan semmire sem jó. A zsidók vagy a palesztinok nem ilyenek meg olyanok.
A másik értelmezhetetlen dolog számomra a nagy összeesküvés-elmélet. Izraelnek (mint ahogy a világ egyetlen álamának) sem tulajdonítok ilyen nagyszabású terveket, mert az állam mindig az éppen hatalmon lévő politikusok társasága, akik nem terveznek 40 évre előre. Ugyanígy nem értem a K-Eu-projekt utalásodat: a zsidók felvásárolnak minket? Nem hiszem.
A harmadik pedig a kis személyes történetek. Morvai meséje lehet igaz, de ettől még irreleváns. Ilyen esetekben csak statisztika van. És persze az árakat nem "a zsidók" viszik le.
Summa summarum (gondolom, ezt akartad írni a végén): kevés az érintkezési pontunk. :-)

Bell & Sebastian 2009.06.20. 15:01:44

@kolbenheyer:

Kettős hatalom (pl.: gazdasági maffiák), szabadkőművesek, Rothschild-birodalom (királycsinálás).

Ezek mik? Lázálom?

Fatalizmus: az előre elrendeltség bátorságot és a sebezhetetlenség érzetét indukálja.

Hogy ilyen nincs az araboknál és a zsidóknál?
Ne röhögtess, kérlek! (mert felrobbanok)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.20. 16:27:37

@kolbenheyer: Na látod, ezért tartottam fölöslegesnek leírni.

Szerintem egy nép karaktere igenis számít. Ezért volt pl más a fasizmus, a "horthyzmus", Franco rendszere és a nácizmus, noha hasonló helyzetben alakultak ki. (Egyébként ha két nép kapcsolatát vesszük alapul, akkor nem tudom, hogy mi mást lehetne vizsgálni, mint a két nép karakterét?)

Abban az esetben, ha ezt nem vesszük bele, akkor más a helyzet: akkor Izrael egy soviniszta terrorállam, amit semmi nem ment.

Nem összeesküvés elmélet, hanem gyakorlat.
Egyébként kartellről, és lobbiról hallottál? Vagy ezek is csak fantazmagóriák?
Esetleg talán tagadod, hogy volt gyarmatosítás? Ma már kicsit szofisztikáltabb módszerekkel kell csinálni, de a cél ugyanaz.

Morvai története pedig egyáltalán nem irreleváns: így lehet egy nép öngondoskodó, összefogni képes, közép és hosszútávon gondolkodni tudó középosztályát kinyírni. Ha nincs középosztály, onnantól szabad a pálya. A prolival könnyű bánni.
Az árakat a nagytőkések viszik le. Erre vannak nagyon jól bevált módszerek. A nagytőkések pedig, főleg izraelben zsidók.

kolbenheyer 2009.06.20. 17:06:46

@TaTa86.:
Én veled ellentétben nem látok a jövőbe, ezért szeretem tudni, mivel is vitatkozom. :-)
Szerintem nem egy nép nemlétező karaktere miatt volt más mondjuk az olasz fasizmus és a nemzetiszocializmus, hanem azért mert nincs két egyforma helyzet. Más volt a múlt, más volt az akkori jelen.
Izrael nem soviniszta és nem terrorállam. A Közel-Kelet egyetlen demokráciája, amely számtalan jogsértése ellenére a leginkább biztosítja az emberi jogokat valamennyi lakójának.
Kartellről és lobbiról hallottam, sőt tudom is, mit jelentenek. Hogy jön ez ide?
Valóban volt gyarmatosítás, ma meg nincs. Van gazdasági pozíciószerzés, abból is van undorító fajta, de Magyarországot jelenleg nem gyarmatosítja senki. Az EU-n keresztüli bekapcsolódás a világpiacba Magyarország esélye a felemelkedésre.
Morvai története azért irreleváns, mert egy konkrét ember története. Akkor lenne releváns, ha példa lenne egy statisztikai tömegre. Erről nem tudok.
A nagytőkések zsidók, de a zsidók nem nagytőkések. :-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.20. 17:28:02

@kolbenheyer:"Én veled ellentétben nem látok a jövőbe, ezért szeretem tudni, mivel is vitatkozom. :-)"
A jövőbe látni nem nehéz. Meg kell nézni mi volt a múlta, a történelmet pedig ugyanaz az emberiség csinálja, tehát gyakorlatilag ugyanaz fog történni. Csak a technika fejlődése változtat ezen. XD

"Valóban volt gyarmatosítás, ma meg nincs."
Miért talán megszűnt a gyarmatosítás kiváltó oka? Ma már nem hasznos egy primitív nép munkaerejét kihasználni, hogy előnyre tegyünk szert a versenytársainkkal szemben?
A történelem mindig ismétli önmagát. Olyan nincs, hogy eddig x-ezer évig volt gyarmatosítás, aztán most meggondolta magát a progresszív emberiség.

"de Magyarországot jelenleg nem gyarmatosítja senki"
Mi kell a gyarmatosításhoz? Gazdasági, katonai kiszolgáltatottság. Ez megvan? Megvan. Brutális államadósság, a stratégiai vállalatok legtöbbje már magánkézben van. Lényegében már az IMF kormányoz, Bajnaiék csak asszisztálnak. Az összes fontos pénzügyi döntést már nem "mi" hoztuk.
Középréteg minimálisra zsugorítása? Nos ez is folyamatban van. Az oktatás ellehetetlenítése, a munkahelyek (főleg az értelmiségi szakmákban) leépítése szintén. A fiatal diplomások menekülnek. Aki marad az mehet a gumigyárba droidnak.
Casus belli, ami indokolja, miért kell elvenni az állam önállóságát: Ezek lesznek a cigányok, akiket meg kell védeni tőlünk.

Az EU pedig jelenlen nem piacot ad nekünk, hanem elvesz. Ez persze nem az ő hibájuk, hanem leginkább a kormányunké. Bár meglehetősen nehéz versenyezni, amikor a versenytársaknak 5ször annyi pénze van.

"Akkor lenne releváns, ha példa lenne egy statisztikai tömegre."
Hát én olyanról még nem hallottam, hogy EGY kiskereskedő tönkretételéért szorították volna le az árakat. Statisztika valóban jó lenne.

"A nagytőkések zsidók, de a zsidók nem nagytőkések. :-) "
Senki nem mondta, hogy minden zsidó nagytőkés. Én azt mondtam, hogy (többségük) fatalista és paranoiás, akiket remekül ki lehet használni.
Nem hinném pl, hogy a konrádgyörgyöket direkt fizetik...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.20. 17:32:13

@kolbenheyer: Azért még mielőtt teljesen komolyan vennénk magunkat. Ez természetesen csak ötletelgetés...

Bell & Sebastian 2009.06.20. 17:34:26

Ha ugyanaz a "helyzet" ugyanúgy képeződik le milliók agyában, és egyként fogadnak el stratégiát, taktikát, pol. cselekvést akkor jön a sztereotípia, lásd fenn.

A cselekvést valószínűleg a múltbeli tapasztalatok árnyalják, vagy teszik különutassá.

Azaz a nemzeti karakter: a kollektív tudás előrehatása.

Tata bevitt egy jobbhorgot. Ismét.

Bell & Sebastian 2009.06.20. 17:37:47

Vazze, csak most frissített: az első menetben Tata fölényes pontkülönbséggel nyert.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.20. 18:21:36

@Bell & Sebastian: Nahát ez igazán kedves. :)
Bár gondolom kolbenheyer óvni fog. XD

DeMarco 2009.06.20. 18:50:53

Én is úgy gondolom, hogy Tata pontozással győzőtt. A gyarmatosításos résszel abszolút egyetértek. Kolbenheyer nézd meg az uccsó James Bondot, talán akkor te is megérted miről is van szó. Vagy még jobb, ha megnézed a zeitgeist részeket (asszem így írják), ahol szintén elég világosan elmagyarázzák a gazdasági gyarmatosítás fogalmát, benne az IMF szerepét...

Bell & Sebastian 2009.06.20. 19:18:35

@TaTa86.:

Nekem könnyű, kivívtam, hogy indexre tett, amúgy jogosan.
(ki még nem meszelt, hátha lesz poén is)

Jó humora van, csak nehéz előcsalni...

kolbenheyer 2009.06.20. 21:17:10

@TaTa86.:
Félreérteted a viccet. A jövőbelátás arra vonatkozott, hogy nem tudom, mit fogsz mondani, ezért inkább kivárom és nem minősítem előre ellentétesnek az állaspontunkat.

A történelem sohasem ismétli önmagát. A gyarmatosítás egyedi jelenség volt, ráadásul klasszikus formája elég rövid ideig létezett. Persze nevezhetünk minden expanziót gyarmatosításnak, de a fogalmak végtelen tágítása minden vitát értelmetlenné tesz, mert nem ugyanarról fogunk beszélni.

A mai magyar helyzetnek a rossz kormányzás az oka, nem a gyarmatosítók. Ha az EU piacát nem tudjuk kihasználni, arról se más tehet.

Azt mondtad, hogy a zsidók vitték le a narancsárakat. Mire én megjegyeztem, hogy nem a zsidók, erre te, hogy a nagytőkések, akik zsidók. Na itt a gond: ha egy kisvállakozó tönkremegy a versenyben, akkor nem fogja szeretni a nagytőkét, eddig oké. De ha az okok között a nagytőke származását gyanítja, akkor ez csak azt mutatja, hogy a kudarcát nem tudja racionálisan feldolgozni. A palesztin nagytőke ugyanúgy ledarálná a kisültetvényest.

[Én mindenkivel szívesen vitatkozom, aki nem minősítget és nem akciófilmekből akarja megérteni a világot. :-) Ráadásul a vitát nem bokszmeccsnek képzelem, máshogy szocializálódtam. :-)]

DeMarco 2009.06.20. 21:22:26

@kolbenheyer: Hát pedig alighanem jobban tennéd, ha mégis megnéznéd az általad lefikázott filmeket, jót tenne a világképednek... és azért ezeket javasoltam, mert elég egyszerűen és világosan fogalmaznak, hogy MINDENKI megértse miről van szó...

Bell & Sebastian 2009.06.20. 22:14:09

@kolbenheyer:

Hol a régi éned, amikor éles voltál, mint a japán katana!

(Ez valami új, hogy meghajolsz és kezet fogsz! Tetszik.)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.20. 23:02:05

@kolbenheyer: Akkor tényleg félreértettem. Ez mindenesetre rendes dolog tőled.

Akkor gyarmatosítás definíciójába nem menjünk bele. De szerintem pl a Rómaiak is gyarmatosítottak. (Vagy miért volt más egy angol gyarmat, mint egy római protektorátus?)

"A mai magyar helyzetnek a rossz kormányzás az oka, nem a gyarmatosítók."
És ki támogatja a kormányt? Ki támogatja a kormányhű médiát? RTL klub, TV2? Mert ezek sem turáni ősmagyar kezekben vannak. Ez persze már összeesküvés elmélet. 50 év múlva kiderül, hogy véletlen műve volt-e a Heti Hetes, és a többi, vagy voltak kibicek is...

Narancsos: Az a kisvállalkozó nem véletlenül ment tökre a versenyben. Ha el akarsz nyom nélkül üldözni embereket a legjobb módszer, hogy ellehetetleníted a munkahelyet. A módszer garantált siker. Romániában így "űztek" 2 millió románt Erdélybe. Nem volt explicit kényszer, nem voltak deportálások, sem lövetések. Egyszerűen csak megszüntették a munkahelyeket. (Vagy ez is összeesküvés elmélet?)

Most vagy naiv vagy, vagy egyszerűen nem tudod felfogni, hogy ilyen van. (A zsidó telepeseket valahogy sosem lehetetlenítették el ezek a pénzemberek. Mik vannak.)

"A palesztin nagytőke ugyanúgy ledarálná a kisültetvényest."
Azért ez ne haragudj, de lol kategória. Hasonlítsd már össze a palesztin "nagytőkét" egy zsidó nagytőkéssel. (Rotschild, IMF, Soros stb, stb) Esély?

Bell & Sebastian 2009.06.21. 01:03:56

@kolbenheyer:

Állítások:
Minden külföldről indított cégfelvásárlás és megfelelő pillanatban elvégzett kiürítése (hitelezők átverése) mögött kikre asszociálunk elsőre? Zsidóra.

Kiről bizonyosodik be, hogy könnyebben "szerez" 2 Mrd -os hitelt az átverős projektjére, mint pályakezdő ifjú házaspár 800 ezret a lakásfelújítására? A "zsidó" -ról.

Mitől válik könnyebbé a szerecsenmosdatás a bíróság előtt? Ha a választott ügyvéd és a bíró is zsidó.

Kérdés:
Mi lehet a legkisebb közös többszörös (lkkt) ezekben az ügyekben?

Válasz:
Pénz és a zsidóság. 10 -ből 10 -szer.

Ne általánosítsunk! Cigány multival, vállalkozóval, bankárral, ügyvéddel, bíróval is pórul járhatnánk! Ha lenne! De lassan már magyar sincs.

Itt gyökerezik a Jobbik -ba vetett hit, erről maradt le a Fidesz. (ki finanszírozná akkor a kampányát, működését?)

Méghogy a történelem nem ismétel?
Dehogyisnem.
Csak azt a részt, amit nem jól tanulnak meg!

kolbenheyer 2009.06.21. 12:21:36

@TaTa86.:
Nem adhatok mást, csak mi lényegem. :-)

Én nem látom, hogy bárki is támogatná a kormányt. Akkora buktaszag van a levegőben, ami ha támogatott lenne, akkor vagy nagyon bénák a támogatók (akkor meg hogy uralják a világot, kérdem én), vagy most épp a buktát támogatják, mert egy még nagyobb kavarás indult be. Ez az érvelés önmaga farkába harapó kutya.

Izrael piacgazdaság. Nem lehet munkahelyeket csak úgy megszüntetni. Milyen munkahelyek by the way? A palesztinok egyrésze segéylért áll sorban a Hamasznál, naná hogy támogatja, más része nemzeti révületbe került és védve a hazát szétrakétázza azt, no comment, harmadik része meg kivándorol, ha tud, és akkor egész jól boldogul. Tudom, erre azt mondod, ez téged igazol. Szerintem meg nem: ha megszűnne a harc, lehetne otthon is dolgozni.

Nem azt mondtam, hogy van palesztin nagytőke, hanem hogy a nagytőke már csak ilyen, bármi is a nemzetisége. Szerinted a magyra nagytőke kifejezetten a kisvállakozások felvirágoztatására tör? Nem, a hasznára. Hol itt, hol ott, hol ezt megfojtva, hol azt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.21. 13:11:24

@Bell & Sebastian: Szerintem inkább lnko mint lkkt.

@kolbenheyer: Hát hogy folytassam az összeesküvéselméletet: A kormányt már nem kell támogatni, a mór elvégezte dolgát. IMF kormány van. A legtöbb stratégiai ágazat privatizálva, akkora az államadósság, hogy ükünökáinknak is segget kell nyalniuk, ha nem akarnak azonnal államcsődöt. A cigánybalhé is már megy a maga útján. Egyet kúrtak csak el: az egészségügyet nem sikerült privatizálni. De ami késik nem múlik.

"Nem lehet munkahelyeket csak úgy megszüntetni. Milyen munkahelyek by the way?"
De, pont így. Leszorítják a narancs árát, mondjuk dömping spanyol naranccsal, és a narancstermelők néhány év alatt teljesen tökre mennek. Volt munkahely, nincs munkahely. A palesztinok amúgy is csórók, képtelenek versenyezni. A nagytőkéseknek pedig néhány száz tonna másodosztályú narancs aprópénz.
A Hamasz 87ben alakult csak, és nem hiszem, hogy a parasztgazdák rakétáznak, legalábbis nagyapám inkább csak dolgozott.

"Nem azt mondtam, hogy van palesztin nagytőke, hanem hogy a nagytőke már csak ilyen, bármi is a nemzetisége."
Lehetne AKÁR. Csakhogy mind zsidó. (Most százalékot nem tudok mondani.) Legalábbis nyugaton.

"Szerinted a magyra nagytőke kifejezetten a kisvállakozások felvirágoztatására tör? Nem, a hasznára. Hol itt, hol ott, hol ezt megfojtva, hol azt."
Még egyszer elismétlem: én Izrael oldalán állok. Csak nem árt tisztában lenni, hogy hogyan is működik a világ. Elsősorban azért mert jó lenne, ha mi Izrael sorságra jutnánk, és nem a palesztinokéra.
Mert aztán lehet hogy értünk is sírni fog néhány hippi(, közvetlenül miután leterroristázza azt a néhány nyomorultat, aki még ellenáll, és elismeri, hogy az X mutli végülis demokratikus, és mi tényleg nácik vagyunk), de ettől még rabszolgák leszünk.

kolbenheyer 2009.06.21. 14:35:40

@TaTa86.:
Ha valamit máshol olcsóbb megtermelni, akkor azt kár itthon erőltetni. Olyat kell keresni, ami itt olcsóbb. Nem mondom, hogy ez könnyű, de mégis kinek a dolga garantálni a könnyű életet?

Nem, a nyugati tőke nem mind zsidó. Sőt: elég kis mértékben az. Persze ez most egy "de igen, de nem" vita, ha tudsz adatokat, megtisztelsz vele.

Nyugodtan állj Izrael oldalán, eszembe se volt ezt kétségbe vonni. És én is azt szeretném, ha inkább Izrael lennénk, mint Palesztina. De nem azért, hogy a magyar nagytőke uralja a világot. :-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.21. 14:57:05

@kolbenheyer: "Nem, a nyugati tőke nem mind zsidó."
Nem akarok én sem parttalan vitába belemenni, de mondanál EGY ilyen nagytőkést? Aki mondjuk az IMF-hez, Sorosékhoz mérhetőt?

Akkor ezt a narancsosat tényleg nem akarod megérteni. Tényleg még feltenni sem tudod, hogy a zsidó nagytőkések segítettek megtisztítani a terepet, ahova zsidók települtek be, a palesztinoktól?

"De nem azért, hogy a magyar nagytőke uralja a világot. :-) "
Én a szuverenitással már bőven elégedett lennék.

kolbenheyer 2009.06.21. 15:07:47

@TaTa86.:
Bill Gates? Amúgy az IMF sem személy, így nem is zsidó: főleg az USA tőkéjéből létrejött nemzetközi pénzügyi szervezet.
Természetesen fel tudnám tételezni. Csak nem látok rá semmi okot. Ugyanis ha nem tételezem fel, akkor is működik a világ, logikusan. Ezért semmi szükség összeesküvés-elméletekre.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.21. 16:57:30

@kolbenheyer: Bill Gates zsidó. Fail. Egyébként annyira nem is gazdag, csak ahhoz képest, hogy magánszemély, és nem osztja szét a vagyonát.
Az IMF egy ugyanolyan vállalkozás, mint mondjuk a CBA csak sokkal nagyobb a hatalma. Az USA demokratikusan megválasztott vezetőinek egyáltalán nincs beleszólása, hogy mit csinál. Üzletelhet vele, meg lobbizhat, ahogy ezt egy független állammal is megteheti.

Vincenzo90 2009.06.21. 16:58:11

"a Magyar Gárda éleslövész-gyakorlatai mutatják"

Jujj, szereztetek pár vidám percet. Ekkora hazugságot rég hallottam, de ez már szánalmas...

Pinainas 2009.06.21. 17:12:30

"Méltóságot Mindenkinek Mozgalom"

Hol voltatok akkor amikor egy idős embernek, akinek itt vidéken a helyi kisebbség tagjai átiratták a nevéről a házát, és kenyérért valamint egy szívességért miszerint aludhatott a saját lakásában ingyen dolgoztatták.

Bell & Sebastian 2009.06.21. 17:13:40

@TaTa86.:

Figyelek, hátha lesz harmadik menet! (Immár tét nélkül.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.21. 20:06:32

@TaTa86.: izaael párti vagy?! tata, most csalódtam benned.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.21. 20:11:01

@tesz-vesz: Ha érved is van, mondd! Én nyitott vagyok.

Bell & Sebastian 2009.06.21. 23:10:46

@tesz-vesz:

Tata öcskös elsőéves egyetemista.
Ha ehhez méred, szép teljesítmény és még a reálhoz is konyít!

Szép volt, fiú!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.21. 23:37:30

@Bell & Sebastian: Nana, aztán a végén nehogy bölcsésznek higgyetek. :) Főleg nem elsőévesnek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.21. 23:39:00

@Bell & Sebastian: Újfent kösz.

kolbenheyer 2009.06.22. 13:39:59

@TaTa86.:
Bill Gates nem zsidó: skót származású kongregacionalista.
Az IMF nem üzleti vállakozás.
Lehet mindent állítani, de ha az állítás minden alapinformációval szembemegy, akkor ...
(Emlékszel, hogy a tükör mit mondott mindig a gonosz mostohának? Igaza volt?)

Bell & Sebastian 2009.06.22. 14:38:07

@kolbenheyer:

A Szilíciumman ettől még viselkedhet a visszataszító séma szerint és meg is teszi.

Az IMF kérdés megérne egy külön... megvan: istentiszteletet. Míg lesz valami belőle, szárítom a puskaport.

Azt mondta (The Mirror):
"Elég vastag, elég hosszú, de Kolbenheyernek kettő is van!"