A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Vona igazsága

2009.11.19. 07:00 R_John

Mindenki a Sajóabonyban történtekről gondolkozik és ír. Az index helyszíni riportja után sem lett az egészből semmi sem egyértelmű. Egyelőre nem is gondolom, hogy esélyem lenne kideríteni, hogy mi történt, nem is erről akarok írni.

Kedden Vona lement, hogy sajtót tájékoztasson és lakosságot fórumoztasson. Az tulajdonképpen várható volt, hogy a legsötétebb barmok által hangoztatott összeesküvés - elméleteket nyomatja, például ezt:  „valakik odafenn a zavarosban halászhassanak”. Na, nyilván nem hagyta annyiban, fokozni kellett a hangulatot, és egészen simán a börtönbe kívánta a hazai cigányság 80-90 százalékát - szerinte ennyien tutira a törvényen kívül élnek, becsszó. Kicsit elkezdtem félteni az ismerőseimet, akik nem vesznek bérletet a BKV-ra, de azok csak zsidók, nem cigányok - velük máshogy kell elbánni: ezt megtudhattuk valami helyi vajdától. Ezután következett az első orgazmus. A náci hangulatot árasztó (köszönet a kifejezésért PKI-nek) Vona törvényesítené a Gárdát (na, azt most nem tudom melyiket, nem is fontos). Ezzel tulajdonképpen nem is burkoltan  saját SS-t akar, de felőlem lehet Munkásőrség is.

A wellness-központ - börtön párhuzamon nagyon meglepődtek börtönt már látott szociális munkás ismerőseim. Vona fejében a börtön olyan vadnyugatias hely, ahol, ha nem dolgozol, éhen halsz, esetleg személyesen Charles Bronson képében jelenik meg a szopóág. Szerinte a börtönnek nincs is más dolga, mint néhány évre kivenni a bűnözőt a társadalomból, majd ott az életéért szénné dolgoztatni. Kis túlzással nekem a GULAG ugrott be, de ez csak az én agyam rémszüleménye. Az igazi baj, hogy Vona nincs tisztában azzal, hogy a börtön nem csak azért van, hogy kivegye az elítéltet a társadalomból, hanem reintegrálja is oda. Ezért van szükség pszichológusra, könyvtárra, oktatásra, képzsére, ha akarja, munkára stb. Ugyanis, ha az elítélt kijön a börtönből és azalatt az idő alatt semmi nem történt vele, míg bent volt, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy megint a törvényen kívül találja magát. Ha azonban bármilyen képzést, segítséget kap az elítélt, akkor esélye lesz arra, hogy ne kerüljön be újra a börtönbe, és onnan kikerülten integrálódni tudjon a társadalomba. Ez még a jobbikos vezér számára is könnyen megérthetőnek kellene lennie.

Aztán a gyerekgyártós mítosz megint előkerült (nekem ez a személyes kedvencem), holott jól tudjuk, hogy egész egyszerűen nem igaz. De a legjobb rész a következő volt: "Szociológiai alapon összeírnák, felmérnék és számolnák a cigányokat, továbbá feloszlatnák az Országos Cigány Önkormányzatot." Az, hogy mit akar tenni a cigány önkormányzattal is jelzésértékű, de ennél fontosabb, hogy nehezen lehet érteni az első tagmondatot. Ezek szerint a gyűlölt tudomány módszereivel akar felmérést készíteni, persze úgy tesz, mintha ilyen nem lenne, amiből a teljes tudatlanság világlik ki. Ami az ostobaságnál is rosszabb, ha direkt tagadja ezek létét, nem vesz róluk tudomást. Az elmúlt 20 évben több, komoly módszertani bázissal megtámogatott országos reprezentatív cigányfelmérés készült. 1992-től 1995-ös, megszűnéséig a Magyar Háztartás Panel is vizsgálta a kérdést, 1993 Szelényi-Treimannal együtt végzett vizsgálatokat, a kilencvenes évek elején a Szonda - Ipsos is vizsgálta a hazai cigányságot. Kemény István 1993/1994 fordulóján készített országos reprezentatív mintán cigányvizsgálatot, amit 2003/2004-ben megismételtek. Az utóbbi években számtalan részfelmérés készült, Kertesi Gáborék egy követéses oktatási vizsgálatot készítenek, aminek részeredményeit a 2008-as Társadalmi Riportban lehet olvasni, nemsokára publikálnak egy másik nagy európai összehasonlító oktatás-kutatási vizsgálat eredményét. Még friss a tinta Dupcsik Csaba cigánykutatások összefoglalásával foglalkozó könyvén. Ebből remélem, jól látszik, hogy Vona mennyire tudatlan, iszonyatos mennyiségű hiteles adat áll rendelkezésünkre. Persze nem az ő rendelkezésére, hiszen ezekből bonyolultabb információkat olvashatna ki, mint hogy a cigányok élősködnek a magyarokon. Esetleg kiderülne, hogy azokon a helyeken, ahol van munka, ott a cigány férfiak foglalkoztatottsága egyáltalán nem alacsony - Budapesten 70 százalék feletti.

És mi is az az egy dolog, amiben Vonának igaza van. Az, hogy nem fogott kezet a vajdákkal. Persze nem azért, amit ő mondott, hogy azt ki kell érdemelni, hogy valaki hozzáérjen a kezéhez. Azt hiszem, Freud komoly szexuális frusztrációkat találna szavaiban, de ezt hagyjuk is. Azt már tudjuk, hogy a náci-szagú Vona erőteljesen küzd primadonnás kényszerekkel. Ezeket a vajdákat ugyanis soha senki nem választotta meg semmire, a magyar államszervezet mégis úgy tekint rájuk, mintha bárkik lennének. A vajda rendszer a magyar állam találmánya volt rendészeti, integrációs okokból. Ma, demokratikus rendszerben az államszervezet nem tárgyalhatna önjelölt seggfejekkel. Ezek a vajdák senkik, az állam mégis tárgyal velük - pedig ők csak a saját kreálmányai. És emiatt lenne igaza Vonának. Senkikkel, aki ő maga is (persze máshogy, mint a vajdák), nem szabad tárgyalni. Pláne nem egy demokratikus állam rendőrségének és államigazgatásának. Ezzel ugyanis azt sugallja az államszervezet, hogy nemhogy megtűri a középkori viszonyokat az ország egyes helyein, de még támogatja is.

Ez azonban nem meglepő. Ugyanez az államszervezet fogadtatta el és hajta végre nap mint nap a szegénység konzerválását jelentő, hazug Út a munkához programot.

55 komment

Címkék: cigány jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr171533394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.11.19. 09:08:09

Elnézést, nem szeretnék belezavarni a megszokott színvonaltalan, cigánysajnáltató, Jobbik-fikázó posztba, de van egy jó kis videó az esettel kapcsolatban. A legérdekesebbek az MSZP-s képviselő által 4:05-4:20 között elmondott szavak:

www.youtube.com/watch?v=cthWEEhOxfE

Újabb csapás a valóság ellen küzdő polkorrektek számára...

vincemate 2009.11.19. 10:05:05

Kedves imperial,

nem baj, hogy nem sikerült elsőre megérteni az egészet. Hidd el, mások is vannak, akiknek nehezére esik az olvasás. Majd próbálj meg nekifutni mégegyszer, hátha akkor menni fog.

Abban mi a cigánysajnáltatás, hogy vinced előzékenyen összeszedi azokat a kutatásokat, amelyeket Vonának ismernie kellene, mielőtt megszólal? Vagy netán neked vannak olyan adataid, amelyek ezek bármelyikénél megbízhatóbbak és cáfolni tudják őket? Persze valójában igaza van vinced-nak. Vona nyilván ismeri ezeket, de ő kobban tudja, hogy is van, mert ő az orákulum.

Nem tudom, de az én értékrendemben nem az a színvonaltalan, aki egy társadalmi kérdéssel kapcsolatban történelmi-szociológiai ismereteket árul el, sőt, leendő vitapartnereinek is hozzáférhetőve teszi ezeket az ismereteket azáltal, hogy megadja, hol találhatók. Szerintem, barátom, az a színvonaltalan, aki még büszke is arra, hogy ezeket nem ismeri. Mint például te.

Aztán majd egyszer azt is elmagyarázhatnád te, vagy valamelyik ilyen "színvonalas" haverod, hogy mi is a baj a politikai korrektséggel. Lehet, hogy nem egészen érted azt se? Hogy megragadtál abban a fázisban, hogy attól leszel nagy király, ha a szeplősöket meg a dagikat csúfolod az oviban?

Win Elen 2009.11.19. 10:45:08

A jobbik előremutatóan ismeri fel a társadalmilag fontos kérdéseket, és fénysebességgel visszafele közlekedő válaszokat ad rá.

asmodean 2009.11.19. 10:50:07

Szokásos nyafi ... anci a Vona cúnákat mondott, ész nem isz értem, hogy miről beszélt!
Mindenesztre írok, egy náczizós posztot abból baj csak nem lehet, azt minden liberálisz érteni fogja, ész majd jót rettegünk együtt.

TD223 2009.11.19. 11:02:42

Fogalmam sincs, hogy a cigányok mondanak-e valaha igazat, de mindenesetre ez a blog szokott nekik hinni. Egy tőgyes cigány-asszony szerint a szoci néni mondta, hogy jön a Gárda és megöli a cigányok gyerekeit. Valószínűleg ez nem igaz, de hogy a blog következetes maradjon, az itteni íróknak el kell hinnie.

Mindenesetre ha a 70-es IQ-val rendelkező cigányok hallgatják Lendvait, Gyurcsányt, Nyakót, Gréczyt, Gusztost, akkor teljesen összemosódik nekik az Új Magyar Gárda és a Jobbik és a cigány-gyilkosok.

Teljesen egyértelmű, hogy az Mszp, az Szdsz, az Mdf és a Fidesz is összefogtak és minden aljas módszerrel meg akarják akadályozni a Jobbik térnyerését. Simán elképzelhető, hogy egyesek direkt riadóztatták a meghülyített cigányságot, de minimum erre hergelték őket hónapokon keresztül a politikusok.

"Aztán a gyerekgyártós mítosz megint előkerült (nekem ez a személyes kedvencem), holott jól tudjuk, hogy egész egyszerűen nem igaz."

Azt ne mond, hogy nem tudta pontosan az Mszp, Szdsz, hogy a szociális politikájuknak mi lesz a következménye.

A börtönökből minimum ki kell szedni a tv-t, újságot és a kondifelszerelést. Dolgozniuk viszont kell a börtönben, sőt, egy x összegnél nagyobb vagyonnal rendelkező rabtól el kell kobozni a vagyon x feletti részét és abból fizetni a börtönéveit.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.11.19. 11:21:33

Szokásos valóságtól elrugaszkodott maszlag,tizenakárhány éves tanulmányok,meg egy könyvreklám?Ennyi?:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.11.19. 11:28:03

akkor mostantól, aki csak aszondja, hogy szar, meg valóságtól elrugaszkodott, az elmehet picsába. cáfolni, érvelni ki fog? majd a jó édes anyád?

vincemate 2009.11.19. 11:29:59

@blas: Mert te tudod, mi a valóság. Például hogy 2008, 2003/4 tízenakárhány éve volt, az valóság, ugye? A követéses vizsgálat kifejezésről hallottál már egyébként?

És, bogárkám, egy könyvet, ami nincs fent az interneten, te hogy linkelnél be? Most legalább tudod, hogy mit kellene megvenni, ha nem csak a saját vérgőzös fejed után szeretnél menni. Emeld fel a segged, menj el, olvass bele (mint vinced) és utána beszélj valóságról.

Win Elen 2009.11.19. 11:32:55

@asmodean: LOL. Nem csunyakat. Fassagokat! :)

vincemate 2009.11.19. 11:37:58

@TD223: "Azt ne mond, hogy nem tudta pontosan az Mszp, Szdsz, hogy a szociális politikájuknak mi lesz a következménye." Ezt gondolom, úgy érted, hogy igaz, hogy direkt gyártanak gyerekeket segélyért. A poszt éppen arra hívja fel a figyelmet, hogy ez minden kutatás szerint szimpla hazugság. Attól, hogy mégegyszer leírod, még mindig nem lesz igaz.

"A börtönökből minimum ki kell szedni a tv-t, újságot és a kondifelszerelést. Dolgozniuk viszont kell a börtönben, sőt, egy x összegnél nagyobb vagyonnal rendelkező rabtól el kell kobozni a vagyon x feletti részét és abból fizetni a börtönéveit." Te aztán igazi emberbarát lehetsz. Tyúkot loptál? Akkor mostantól sötétzárka!

Amit meg a munkáról mondasz, vérbeli sztálinista ötlet. Neveljünk úgy a munka értékére, hogy ha a többieknél többet dolgoznak, akkor a különbözetet elvesszük tőlük. Ebből biztos azt fogják megtanulni, hogy érdemes rendesen dolgozni, és nem azt, hogy "megteszem amennyit muszáj, azon túl úgyis elveszik". Vagy hogy semmit se dolgozom, mert úgyis elvagyok itt, ki nem tesznek. Gondolkozzál már el egy kicsit, amit javasolsz, az erre nevel.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.11.19. 11:40:41

@vincemate: Én a valóságban élek,Észak-kelet magyarországon.Ahol "ölni" kell a munkáért(minimálbér),ahol örülnek az emberek ha nem 28500-at kapnak, hanem dolgoznak 57.000-ért(gyk.:minimálbér)=Út a munkához program.

Könyvből a valóságról?Jézusereje....

vincemate 2009.11.19. 11:45:48

@blas: Ez valahogy még mindig nem tűnik cáfolatnak semelyik állításra sem. Egyáltalán azt se mondtad meg, hogy mi nem igaz szerinted. Így nehéz értelmes vitát folytatni.

TD223 2009.11.19. 11:50:44

@vincemate: Biztosan családszeretetből szülnek 5-10 gyereket a rothadó világukba. Nincs munkájuk, szakmájuk, 8 általános... Nincs wc, rendes ellátás... 70-es IQ, belterjesség, kosz, mocsok...

Ebbe a világba azért hoznának gyerekeket, mert imádják a piciket? Aztán ha megvan, szarnak rájuk, verik őket, nem nevelik, csak vegetálnak meg bűnöznek. Ez ám a család... Ehhez kell neked cociológus szakértő?

Az USA-ban is dolgoznak a rabok. Igazi sztálinista ország.

vincemate 2009.11.19. 11:59:08

@TD223: Nem, ahhoz kellenek szociológusok, hogy bebizonyítsák: a cigány családokban a gyerekek átlagos száma 2,6, ha jól emlékszem, de vinced majd kijavít. Vagyis hogy megmutassák, hogy nem igaz, amit mondasz.

A sztálinistát nem arra mondtam, hogy dolgozniuk kell, hanem hogy pont azoktól akarod elvenni a pénzt, akik jobban dolgoznak az átlagnál.

TD223 2009.11.19. 12:07:04

@vincemate: Ez 2009-es adat? Meglepődnék.

Kik dolgoznak jobban az átlagnál? Én a bűnözők pénzét vetetném el, hogy ne közpénzből kelljen fizetni az ellátásukat, meg azért, mert megérdemlik a miller bűnözők, hogy kiraboljuk őket.

TD223 2009.11.19. 12:12:27

@vincemate: Ezt a bebizonyítást úgy érted, hogy kitalálják a végeredményt és úgy deformálják a valóságot, hogy igazuk legyen?

Veszik a Sztojka családot, 2348 fő és felváltva 2, illetve 3 gyerekenként új családba sorolják őket?

vincemate 2009.11.19. 12:28:48

@TD223: "Ez 2009-es adat? Meglepődnék." Nem emlékszem, talán 2008-as, de a lényeg, hogy ez nem egyetlen adat, hanem időnként újra felvett, és jó ideje folyamatosan csökkenést mutat.

"Kik dolgoznak jobban az átlagnál? Én a bűnözők pénzét vetetném el, hogy ne közpénzből kelljen fizetni az ellátásukat, meg azért, mert megérdemlik a miller bűnözők, hogy kiraboljuk őket." Akkor lehet, hogy elsőre félreértettem, amit írtál. Azt mondtad "Dolgozniuk viszont kell a börtönben, sőt, egy x összegnél nagyobb vagyonnal rendelkező rabtól el kell kobozni a vagyon x feletti részét és abból fizetni a börtönéveit." Ezt én úgy értelmeztem, hogy szerinted azt kellene, hogy a rabok dolgozzanak, és aki a munkával többet keres egy bizonyos összegnél, annak a többletét vegyék el és fizessék belőle az ellátását. Ez viszont azt jelentené, hogy nem lenne érdemes többet dolgozniuk, pedig, mint a posztban is szerepel, a börtönnek már rég nem csak a büntetés a szerepe, hanem a reintegráció, hogy ha kijönnek onnan, akkor normális életet élhessenek. Nem mindenki pszichopata gyilkos, aki bent van...

"megérdemlik a miller bűnözők, hogy kiraboljuk őket" szemet szemért, fogat fogért, de ez szerencsére állami szinten nem így működik. Vannak büntetési tételek, azokon felül nincs jogunk elvenni még tőlük se, bármennyire utálom őket én is meg te is.

"Veszik a Sztojka családot, 2348 fő és felváltva 2, illetve 3 gyerekenként új családba sorolják őket?" Te, ugye tudod, hogy a statisztikának tök mindegy, hogy 5 db 3 gyerekes család van, vagy 1 db 11 gyerekes és 4 1 gyerekes, az átlag ugyanannyi lesz... ez a lényege...

vincemate 2009.11.19. 12:31:04

@vincemate: Ja, és a család nem úgy van, hogy az a család, amit én annak mondok. Arra van egy definíció, én nem tudom pontosan mi, amit az ilyen adatoknál használnak. Ez teszi lehetővé, hogy a nem-cigány és a cigány családok adatai összehasonlíthatóak legyenek.

TD223 2009.11.19. 12:38:57

@vincemate: Mindenesetre remélem lesz egy felmérés nemzeti radikális nézőpontból.

A miller bűnözők vagyonelkobzására pedig jogot kell alkotni, ha nincs.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.19. 12:40:30

„valakik odafenn a zavarosban halászhassanak”

Lol! Nonszensz! Hogy is juthat ilyen csacsiság valakinek az eszébe? Méghogy a hatalom kihasználja saját hatalma megtartására a kisebbség és a többség konfliktusát! Háááhááá! Ez sci-fi. Például még a Habsburgok sem uszították soha a horvátokat, szerbeket, románokat, tótokat, cseheket ránk. Najó ők igen. De ma már ilyen nincs! Ez a kormány intézkedéseiből is látszik. Például a 20.000es lopási értékhatár, is milyen jót tett a konfliktus kezelésében!

@vincemate: Én 3.2-re emlékszem. Számítsd ki, mikor lesz Borsod cigány többségű, ha a magyar átlag 1.2. (Add hozzá, hogy a rendezett körülmények között élő cigányok valszínűleg szintén 2.0 alatt vannak, míg a deviáns leszakadt retkek meg kb 5 körül.)

asmodean 2009.11.19. 12:40:51

De most nem értem, hogy a börtönoknek miköze van a cigánysághoz. Tudtommal genetikailag képtelenek bűnelkövetésre.
Büntető per cigány ellen max náczi koncepciós per lehet, adminisztratív hiba, esetleg nehéz gyerekkor.
Én úgy tudom, hogy otthon békésen félnek attól, hogy kiírtják őket a gárdistákok, lassan már bodzát szedni is félnek kimenni.

2009.11.19. 12:46:25

Érdekes irás, nem mondom. Csak egy szépséghibája van---aki irta az messze lakik Borsod megyétöl és Sajóbábonytól.Lehet itt tanulmányokra hivatkozni, szépeket és meghatókat irni, de a lényeg nem változott--már 8 cigányt állitottak elö a borsodi rendörök. Akkor tessék mondani, miért hibás a Gárda? Miért hibás Vona? Elöször is, hogy a Gárda létezik, azt köszönje a szadesz-mszp kormány magának. Ugyanis ha valaki szóvátette az etnikai bünözést, akkor volt rasszista, náci, fasiszta és demagóg is. Mit ad Isten, most pedig ök papolnak a közbiztonságról, a közrendröl--ennek megerösitéséröl és a növekvö bünözésröl. Mi történt? Mégsem a polgárok a hülyék? Mégis létezik magyarellenes villongás? Hogy Vona odament, az csak azért lehet, mert hivták.De azért nem kell elfelejteni, egy párt elnöke, akik delegáltak az EU parlamentbe.Tehát, miért nem mehetett oda? De mielött valaki --valakik náciznának, hallkan megkérdezném, ha az autó szétverése, nem ilyen " szerencsés" módon sikeredett volna, akkor most Olaszliszka 2- röl beszélhetnénk? Mert szerintem igen!Végül, megkérdezném, hogy az a 8 éves gyerek mit vétett a cigányoknak, a szétvert autóban?

Béci91 2009.11.19. 12:50:58

Tanulmányok meg könyvek aztán megmutatják a valóságot!

Menj ki az utcára egyszer! Ja, egy borsodi vagy szabolcsi falu utcájára...

vincemate 2009.11.19. 12:51:06

@TaTa86.: Jó, miután te meg én sem emlékszem a pontos adatra, várjuk meg, amíg valaki belinkeli. Viszont én még az általam leginkább utált emberekre se mondanám, hogy "retkek". De ez bizonyára ízlésbeli különbség.

@TD223: De most mit értesz nemzeti radikális szempontú felmérés alatt? Az előbb kifelejtettem: nyilván lehet vitatkozni a család definícióján, mint a legtöbb tudomány legtöbb alapfogalmán. De a lényeg, hogy ha azonos definíciót alkalmaznak egymás után többször, mondjuk 10 éven át, akkor az eredmények összehasonlíthatóak lesznek, a tendencia megfigyelhető. Vagyis hiába definiálod a családot "nemzeti radikális nézőpontból" (bármilyen is legyen az), ha ugyanezt a definíciót használod 10 évvel ezelőtti adatokra és a mostaniakra is, akkor ugyanaz a csökkenő tendencia fog kijönni.

vincemate 2009.11.19. 12:59:29

@jános515: @Béci91:

Tehát, szerintetek, ha kimegyek az utcára Bordsodban, akkor azt fogom látni, hogy a cigányok folyamatosan potyogtatják a gyerekeket, és közben azt kiáltozzák, hogy "na még egyet, a segély kedvéért". És ez a látvány megbízhatóbb, mint azok a felmérések, amelyek nagy mintán, demográfiai adatokon alapulva kiszámolják a gyerek-család arányt.

Már korábban egyszer leírtam ezt, de akkor mégegyszer. Képzeld el, hogy kimész valamelyik villamos megállójába, és fél órán keresztül figyeled, hogy melyik irányba jön több villamos, majd megállapítod, hogy "mindig az ellenkező irányba jön hamarabb, mint amerre én akarok menni". Ez a ti módszeretek. A szociológusok meg kimennek, több napon keresztül, különböző időszakokban többször félórát töltenek ott, majd ezekből (figyelembe véve más tényezőket, mondjuk az időszakos forgalomkorlátozásokat, baleseteket) mondanak egy átlagos értéket, ami nagyjából az lesz, hogy mindkét irányba azonos sűrűséggel járnak a villamosok.

Most szerinted melyik a megbízhtóbb? Értitek, nem mondom, hogy nem lehet személyesen rossz tapasztalatotok. Csak azt, hogy ez a teljes magyar népességre nem vonatkoztatható.

Béci91 2009.11.19. 13:02:51

@vincemate:

Szerinted én félórát nézem a cigányokat? Egy életen át kell "megfigyelnem" őket... De a szociológus bácsi biztos jobban tudja... Tudod, van egy olyan hogy józan paraszti ész. Néha használd. És járj nyitott szemmel a világban.

vincemate 2009.11.19. 13:09:16

@Béci91: "Tudod, van egy olyan hogy józan paraszti ész." Ja igen, az tényleg van.

Például én is meg vagyok róla győződve, hogy a nap kering a föld körül, hiszen "nyitott szemmel járok a világban" és LÁTOM!!! Aztán jönnek ezek a zsíroshajú csillagászok, akik esetleg még rövidlátók is, és a szemüvegüket se találják meg, ha nincs rajtuk, és mindenféle hókuszpókuszokkal, érthetetlen számolásokkal el akarják hitetni, hogy valójában a föld kering a nap körül.

Hát majd hülye leszek hinni nekik. Éljen a jóuzan paraszti ész!

asmodean 2009.11.19. 13:11:05

A tanulmányok nagyon is hasznos dolgok. Ha elég nagy mintán elég aprólékosan dolgozták fel az adatokat, majd pár száz oldalon elemezték ezeket, kemény borításos kivitelben faszán megállítják a kést, ha jól van elhelyezve testpáncélként.

Béci91 2009.11.19. 13:14:45

@vincemate: Oké, tőlem hihetsz a könyveknek is, én maradok a hiszem amit látok verziónál.

Költözz egy cigány családhoz, aztán meglátjuk változik a véleményed.

Béci91 2009.11.19. 13:19:07

A roma fér­fiak foglalkoztatási rátája nem éri el az országos átlag felét, a nőké a harma­dát sem (Kertesi 2005). A jelenség egyik legfontosabb oka a romák alacsony szintű és minőségű iskolázottsága.

Ez a Társadalmi Riportod leírásában volt. Tehát: azért nem kapnak munkát (már amelyik akar kapni),mert nem tanulnak. Vagy rasszista az oktatási rendszer, a tanárok, a könyv?

2009.11.19. 13:33:26

@vincemate!Már elnézést, de amit leirsz, azt nem irtam--bocs! Ezt te irtad !Azonkivül, ez nem statisztika, vagy esetleg valószinüség számitás, hanem maga az élet!De szeretném már látni, hogy rend legyen--mindenütt az országban. Ne legyen " pozitiv " diszkrimináció, ne legyen a börszin után megkülönböztetés, hanem legyen rend!Aki lop, azt csukják be, aki nem akarja a törvényt betartani, azt kényszeritsék rá. Az eszközökröl, modszerekröl lehet vitatkozni, de rendnek kell lenni!A szociológusokról pedig nem érdemes beszélni. Ök azok akik naponta mást mondanak--tanulmányokra hivatkozva, akkor és ugy változtassák véleményüket, ahogy a helyzet megkivánja. Mert nem szociológus, "médiaszakember", stb kell az országnak, hanem jó szakmunkás és mérnök.Ott nem beszélni kell, hanem dolgozni! Amugy pedig csak hogy megnyugtassak minden nácizni vágyót, itt lakom Borsodban, és minden nap járok Sajóbábonyban--nem is egyszer! Tehát, nem "fotelszociológus" vagyok, hanem mindennapi szemlélö és tapasztaló!De jó lenne tudomásul venni már végre, hogy ezek a tények és nem azok, a tanulmányok, amiket megrendelésre, irnak, jó pénzért --feleslegesen!Mert hülyiteni csak azt lehet, aki nem látja, tapasztalja mindazt, ami ebben az országban--és Borsod, Szabolcs,megyében zajlik!

Nukleáris Varangy 2009.11.19. 13:47:57

Tehát:
1) A Gárda létezése az MSZP-SZDSZnek köszönhető. Tulajdonképpen az egész az ő manipulációinak a játéka. Sőt, talán beépített ügynök vagyok, 5 herém van, és varázsütésre félelmet keltek az emberek szívében
2) Létezik egy vagy több olyan cigány egyesület, ami ki tudja nyomozni hogyan is működik a Gárda/Jobbik, és gyorsan kivezényel teherautónyi kapát
3) A cigányok azért szaporodnak ilyen sokasággal, mert gebasz sok pénzt kapnak ezért az államtól, illetve mert 70es az IQ-juk, és azt se tudják mi az angol WC (netán nem is mosnak kezet szükség után)
4) Csak józán paraszti ésszel/szemmel lehet látni az eseményeket, a tudomány smafu, hülyeség, és nem is az információs kornak elnevezett marhaságban élünk, hanem a józan ész diadalának korában. Tessék kimenni és megnézni, maj' látod! (wazze)
5) A szebb jövőt! szállasista felszólalás, meghaltok-os ordítozás igazából nem is megfélemlítő. Csak akkor kell félni, ha majd lángszórókkal jönnek ide. Aki addig fél, az biztos áruló tolvaj disznó, és menjen innen ki (majd ittmaradunk... a nyug... nem is! a lángszórosokkal, akkor?)

Satöbbi, kisujjból simán kirázok még pár ilyen összeesküvés-elméletet, ha kell. Ha valakinek magyaráznom kell, annak szívesen elnézését kérem.

Brekeke

asmodean 2009.11.19. 13:55:33

Ugyanarról a tudományról beszélünk, amivel megtervezték építik és egyszer majd egy végtelen távoli napon befejezik a négyes metrót?

Vagy netán arról a tudományról beszélünk, amelynek segítségével megállapítást nyert, hogy a válság ide nem fog begyűrűzni?

Vagy arról a tudományról amely segítségével a kormányzati negyedet tervezték?

Nukleáris Varangy 2009.11.19. 14:10:20

A négyes metró kapcsán nem tudom milyen tudományt keresel. Ha politológiát, akkor az elmondja, hogy a hosszú távú gazdaságilag veszteséges beruházás jó alap egy következő kampányhoz (befejezzük, bár ez a 4es metrónál már kicsit hosszú) <remélem jól emlészem>. Abban egyetértünk, hogy ez egy hibás politikai döntés volt, de emögött nem tudom hol van az értelmiségi-utálat.

A közgazdaságtan hibájának szokás tekintetni a válságot, gondolom, itt ez a feltevés, jogosan. De ugyanígy a kö9zgazdaságtan is fogja kihúzni az egyes országokat a válságból, mint ahogy az attól való eltekintés még a Nagy Gazdasági Világválságot továbbrondította (1929-33, Hoover elnök intézkedései).

Az utolsó megint nem tudom, hogy jön ide.

Abban viszont biztos vagyok, hogy a buszt fel se találták, csak az MSZP-SZDSZ kormány adja be ezt nekünk. A népszámlálás pedig egy baromság, nemde? Brekk.

TD223 2009.11.19. 14:13:44

@vincemate: Olyan felmérést szeretnék a cigánykérdésekben, amit nem polkorrekt, ballib cociológusok végeznek.

vincemate 2009.11.19. 14:18:29

@TD223: oke.

akkor mondd meg, hogy ezekkel mi a baj. mi nem tetszik neked benne. hol csalnak? mi a rossz a modszereikben.

es tenyleg kerdem, mi koze ehhez az egeszhez annak, hogy a szociologusok szerint nem szep dolog valakire csak azert ujjal mutogatni, mert szeplos? vagyis hogy politikailag korrektek?

asmodean 2009.11.19. 14:20:38

@Nukleáris Varangy:

Nincs utálat! Megvetés, nálam az nagy különbség :)

A tudományon én nem csak a szociológiát, politológiát értem (sőt ezeket így konkrétan nem is bélyeegezném meg ezekkel a szavakkal :) ).

Win Elen 2009.11.19. 14:21:54

@Nukleáris Varangy: de azert sejted, hogy hol van az ertelmiseg utalat? :)

@asmodean: De ha a logikadat kovetjuk, akkor minden cselekves, amit az ember elkovet csak rossz lehet. Minden, ami az osztonszint felett van. Az meg elidegenithetetlen ettol a fajtol, tehat all az elobbi tezis. Na? Az ongyilkossag melyik fajtajat valasztod? :)

Csak azert az erosen tulzo ironia, amiert ordas nagyot altalanositottal. :)

asmodean 2009.11.19. 14:24:39

@Win Elen: Az én logikám követéséből nem tudom, hogyan jutottál ilyen következtetésekre, de elismerésem hozzá :))

TD223 2009.11.19. 14:35:41

@vincemate: Ha a te számod igaz lenne, akkor szimplán hazudnak, csalnak... Vannak dolgok, amiknek érzékeléséhez nem kell közvetítő. Tudod, hogy mi abszurd és mi nem.

Az a baj a polkorrektekkel, hogy kisebbítik a problémákat, áthárítják másokra a felelősséget, nem veszik észre az igazságot, a többséggel nem törődnek...

vincemate 2009.11.19. 14:53:06

@TD223: "Ha a te számod igaz lenne, akkor szimplán hazudnak, csalnak..." Igazad van, nem is ertem, ez eddig hogy nem jutott eszembe. Igazan parades erveles. Vissza is vonulok. Csak elotte leborulok elotted.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.19. 14:59:28

@TD223: "Az a baj a polkorrektekkel, hogy kisebbítik a problémákat, áthárítják másokra a felelősséget, nem veszik észre az igazságot, a többséggel nem törődnek..."

Szvsz nem ez a baj a polkorrekttel.
archiregnum.blog.hu/2009/11/16/pc_veled_vagy_nelkuled

Nukleáris Varangy 2009.11.19. 15:01:16

@TD223: Ez klasszikus :D

@Win Elen: Csak egy ártatlan kis varangy vagyok, nem láthatok be mindenhova, brekk :P

@asmodean: Ja jó. Szerintem is kézzel kéne feltörni az utakat :P

Win Elen 2009.11.19. 15:01:59

@TD223: Van igazsag abban, amit mondasz. Mert valoban ugy fest, mintha a PC ezt jelentene. De nem a pokorrektseg kisebbiti a problemat, nem az maszatol, hanem azok akik az ilyen tettuket a polkorrektseg moge bujtatjak. Es ez nagyon nagy kulonbseg.

Nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen altalanositas vezethet oda, hogy a kekszemu szoke, 180 magas ember nem lehet mas csak naci :) Es akkor en csunya nagy bajban lennek :)

Lenyeg a lenyeg, a dolgot nem a cimkek, hanem a dolog maga hatarozza meg, a cimkek segitenek a gyors tajekozodasban. De mindig teves csak kozelito igazsagoknak kedveznek. Es amikor az igy nyert kovetkezteteseket kezdjuk el alapveteskent kezelni, ami mindenre ervenyes, nem pedig az eredmeny aranyaiban viszonyulunk a dologhoz, akkor a vizsgalt, es valtoztatni kivant teruleten kart fogunk okozunk.

Win Elen 2009.11.19. 15:10:55

@Win Elen: ja igen, ami így is, úgy is be fog következni, de ha tudjuk a negatív hatásokat hogyan minimalizáljuk, akkor alapvető kötelességünk a módszer részévé tenni. A tudományok pedig pont a módszer tökéletesítését szolgálják. Az más tészta, hogy a politikusok mire használják. (abban pedig egyetértünk mind, hogy legfőképpen a saját és pártjuk érdekeinek, és hatalmának tükrében viszonyulnak)

asmodean 2009.11.19. 15:11:42

@Nukleáris Varangy:
Ha a te tudományodat nézzük, akkor az lenne biza. Kézzel törnénk az utakat, de lenne róla tanulmány 50 milláért, hogy géppel csináljuk. :))

Attila64 · www.sagaontour.ca 2009.11.19. 20:27:43

"... ha akarja, munkára stb."

Na, itt a baj a te és rajongóid fejében!
(A mondat eleje egyébként rendben van.)

Nem is olvastam tovább a cikket, fölösleges, kopipészt az egész innen-onnan.

vincemate 2009.11.20. 02:06:58

@Attila64: Most tényleg arra vagy büszke, hogy valamit nem olvastál végig, amiről véleményt nyilvánítasz?

2009.11.20. 18:11:20

@vincemate: mondanám, hogy figyelemreméltó az igyekezet, amivel a realitásokat (pl a cigánybűnőzést) tagadni próbáljátok, de mivel csak néhány hozzád hasonló cigányfétisiszta (köszönet Heimának a találó jelzőért) műveli ezt, ezért nem mondom.

Ezért is kezdtem azzal a hozzászólást, hogy elnézést. Dagonyázzatok csak tovább az álomvilágotokban. A tények (Sajóbábonyban a cigányok gyilkolják, fosztogatják és félemlítik meg a magyarokat) elhangzanak a videón, de ezzel ne törődjetek, tudom hogy számotokra felfoghatatlan.

vincemate 2009.11.21. 11:32:42

@imperial: Na, megnéztem a videódat.

Így, hogy nem mond semmi konkrétumot, hát ne haragudj... A gyilkosság súlyos vád. Ráadásul azt sugallni, hogy valakik (cigányok) azért ölnek másokat, mert magyarok, ez azért valamivel erősebb bizonyítékokat érdemelne, mint hogy szocialista képviselői becsületszavamra mondom.

Másrészt kicsoda ez a helyi szoci néni, hogy minden szavát el kellene hinnem? Ha én most felteszek magamról egy videót a youtube-ra, amelyben azt állítom, hogy a trolivezetők direkt mindig rácsukják az ajtót a 20 év alattiakra, akkor az igaz lesz? Érted a párhuzamot: olyan is előfordult már, hogy cigány ölt magyart, meg olyan is, hogy trolivezető rácsukta az ajtót egy 20 év alattira. De ebből még nem következik, hogy 1. azért csukta rá, mert 20 év alatti, 2. minden trolivezető rácsukja (valakire) az ajtót.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.11.21. 21:30:02

asszem 2,8 körül volt legutóbb, de nem tuti

asmodean 2009.11.22. 11:31:25

Magyarország egészterületére vonatkoztatva az átlaghőmérséklet 11 fok, ha jól emlékszem.

Ebből megállapíthatjuk, hogy az évnek nincs olyan szakasza, ahol indokolt lenne hőségriadót elrendelni. Aki 30-40 fokokról beszél, feltehetőleg nem ismeri a tudományos módszereket, mindössze saját egyéni tapasztalatát általánosítja.
Kijelelntehetjük, hogy az évnek nincs olyan szakasza a hőmérséklet szempontjából amelyben különösebb intézkedéseket kell foganatosítani a hőmérséklet miatt.

Nukleáris Varangy 2009.11.22. 12:14:12

@vincemate: Nem tudom, engem mindig a buszvezetők bántanak...

2009.11.23. 06:25:45

@vincemate: nem csak gyilkosságról beszélt, hanem arról is, hogy - a ballib média és a jogvédők hazugságaival ellentétben - a cigányok félemlítik meg a magyarokat. Abban a néhány mondatban benne volt minden, amit a "toleránsok" kórusban próbálnak tagadni.

A párhuzamodnak meg akkor lenne értelme, ha a nem lenne mindennapos hír az, hogy a cigányok kiraboltak, összevertek, vagy megkéseltek valakit.