A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Box Office 2009

2009.11.23. 12:00 Duffman

Asszem most olyan dolog fog történni, ami rég fordult elő errefelé… Bármilyen hihetetlen ebben a posztban se a politikus, se a hazugság, de még a fasiszta szó sem fog szerepelni. Leszámítva persze itt az elején. De ezt csak azért írtam le, hogy tudjátok, miről nem lesz szó a továbbiakban. Tehát ez megbocsátható. Nem mintha amúgy bocsánatot kéne kérnem… Nincs ebben semmi rossz. Mármint a politikusokban elég sok rossz van, de ez most nem fontos. Már megint leírtam. Fuck. Most meg káromkodtam??? De angolul, az szintén megbocsátható. Nem mintha… Igen, tudom… olyan összefüggéstelenül beszélek, mintha Megan Fox-nak próbálnám elmagyarázni, hogy nyugodtan beállhat elém a sorba, úgyse sietek. Ha már Megan Fox, itt egy kép róla:

 

Hogy miért volt erre szükség? Nem, nem azért mert fogadtunk Vörös BLORókával, hogy ki merem - e tenni a blogra (I did it!), és nem is azért mert hajlamos viccesen oltani saját rendezőjét, hanem azért, mert bármilyen hihetetlen a 2009-es év legnagyobb mozi bevételét a Transormers 2 hozta. "So what?" Gondoljátok most. Jogos kérdés. Lelkes IMDb látogatóként ma tízszer olvastam, hogy a Twilight: new moon milyen sikeres, mekkora kasszasiker lesz és, hogy Robert Pattinson így meg úgy… Őszinte leszek. Nem láttam még a filmet. De ez nem akadályozhat meg benne, hogy azt csináljam ami sajnos egyre többször fordul elő a magyar újságírásban is. Igen, olyanról fogok írni, amiről nem tudok semmit. Gyalázni fogom, számokkal fogok dobálózni és akár még szakértők véleményét is idézni fogom. Angol nevük lesz. Még nem találtam ki, hogy pontosan mi is lesz a nevük, de hitelesnek fognak hangzani. Lehet, hogy az egyik skót lesz. Az Mc olyan jól mutat. Hol is tartottam? Jah, persze. Szóval a twilight azért sz@r mert… Pff… bevettétek.

Oké, elismerem kicsit olyan érzést kelt ez a bejegyzés mintha rakoncátlankodna a meszecske az agyacskámban (kultúrális utalás, aki megmondja melyik filmből származik neve örökre halhatatlan marad… igen, versbe foglalom és kirakom a blogra… ) All in all, nem fogom a Twilightot alázni, viszont rekord bevétele arra inspirált, hogy utánanyomozzak, mik voltak az év nagy durranásai és ezekből melyik üti meg a film kategóriáját, és melyik marad a mozgókép kategóriában. Szóval Box office TOP 10 2009… Ready?

 

Megfigyelésem szerint a nagy költségvetésű filmek mindig jól teljesítenek (bocsi Watchmen…), az igazi gyöngyszemek a kis költségvetésű filmek, amelyek nem a vizuális látványra építenek. (Amúgy nem mintha lenne nem vizuális látvány…) Anyway, bármekkora tv-ket, monitorokat gyártanak is mostanában azért a Star Treket kicsit más gépen vagy a tv-ben megnézni mint a moziban, főleg ha az IMAX. Szóval itt egy tipp a Hollywood-i fejeseknek: ha azt akarjátok, hogy ne töltsenek le filmeket az emberek, pakoljatok be jó sok robotot, mutánst és űrhajót a filmekbe. Ha a film témája nem illik annyira a mutáns háborúhoz vagy az űrcsatákhoz, akkor sem kell pánikba esni. Egyszerűen ültessétek át a cselekményt a XXIII. századba, rögtön nem lesz fura. Szerencsére azért vannak filmek amik felverekednek a TOP10-be annak ellenére, hogy egyszer sem hangzik el bennük a védőpajzs vagy világvége szó. Ezek általában azok a filmek, amik elsősorban párokat vonzanak (The proposal - Nászajánlat) vagy amit a haverokkal nézünk meg akár háromszor is. (Hangover – Másnaposok) Jó forgatókönyv, remek színészek, happy end = borítékolt siker. A másik nagy kategória: gyerekmese. Izé, mese. Khm… animációs film. Minden évben először kijön a DreamWorks próbálkozása, jól teljesít, 3D meg minden. Aztán jön a Disney és még az emlékét is kitörli a fejünkből. (bocsi DreamWorks, azért a Shrek jó próbálkozás volt… ) Az idei újoncok: Up (Fel) a Disney-től, és a Szörnyek az Űrlények ellen a DreamWorks-től. Jah és persze egy Ice Age is felbukkan minden 2. évben, de ez csak apró hiba a rendszerben, a lajhár mégsem viheti a hátán évtizedekig a (20thCentury) Foxot. Ha már a gyerekeket is elvittük a moziba, akkor itt az agysejtpusztítás ideje. Oh igen, Transformers. Van hogy 10-15 percig sem vágom, hogy mi történik, de nem baj, csak legyen sok robbanás meg persze piramisok. Piramis az kell. Meg Megan Fox és Shia Laboeuf. Jah, és még egy kis rombolás meg pusztítás. Just for fun. 

Nem felejthetjük el a Harry Potter filmeket sem, amik annyi pénzt hoznak, hogy csak wow. Bevallom szégyen, hogy nem tudom ki kapta idén a közgazdasági Nobel díjat (Obama?:), de tuti a Warner Brothers igazgatótanácsának kellett volna adni. 7 könyvből 8 rész. Good job. Azért remélem még azelőtt elérünk a történet végére mielőtt Daniel Radcliffe betölti a 30-at… Tudom, túl szigorú vagyok. Ugorjunk. Az év remakeje: Star Trek. J.J. Abrams tud vmit. Nem tudom mit, de vmit tud és jó lenne ha azt én is tudnám. No hard feelings, de én a Star Treket mindig kicsit gagyinak éreztem (go Stargate!) Ez a film viszont le tudott kötni a sok logikai hiba ellenére is. (ami természetesen egy Csillagkapu részben sosem bukkanna fel) Na de ne tépjük fel a régi sebeket. Arra ott a Farkas. És igen, rögtön át is vezettelek titeket a remake kategóriából a képregény kategóriába. A Hulkból és a Punisherből (fogalmam sincs mi a magyar címe) sikerült fontos tanulságokat levonni, így ma már kb minden Marvel/DC ataptáció rendesen teljesít (megint bocsi Watchmen…)

Idén még két film fog belerondítani a képbe, az egyik természetesen a new moon, a másik pedig titok, de rímel arra, hogy Avatar. Előbbi a HP mellé társul, utóbbiban pedig elég robbanás lesz ahhoz, hogy a Transformers se érezze magát egyedül a kategóriájában.  

That’s all. Ezt néztük/nézzük 2009-ben... and 2010 is coming soon.

19 komment

Címkék: film mozi kultúra usa 2009 box office megan fox twilight robert pattinson

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr231545088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.23. 15:01:30

Látom te is nagy Monthy Python rajongó vagy ;-)

Avatar 2009.11.23. 15:45:02

Én pedig majd perelek, hogy a hozzájárulásom nélkül használták fel a nevemet filmcímnek. Pár millió dollárban megállapodhatnánk peren kívül is akár...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.11.23. 20:42:26

az első kép nézegetésénél nem jutottam tovább

kolbenheyer 2009.11.23. 22:06:16

Milyen logikai hibák a Star Trekben??????
A Stargate-nek már az alapötlete sem áll meg a lábán, akkora gagyit tényleg nem hordott még a hátán a Föld!

Duffman 2009.11.23. 22:31:11

Én tényleg nem akartam... tényleg nem. de ha már belementünk:

1. Miért vannak levegőből az űrhajók pajzsai és ha nem érnek semmit, akkor miért kell állandóan bemondani, hogy hány %-on vannak?

2. Miért kell a bolygó közepén feketelyukat gyártani, amikor mellette is épp elég kárt tud okozni?

3. Ha már feketelyuk... hahó! az így nem teljesen oké, hogy épp beszippantja a hajónkat a feketelyuk, de azért még dumcsizunk egy kicsit telefonon az ellenséges hajóval... időtorzulás vagy ilyesmi?

4. Miért van az, hogy csak a nagyszerű Spock-nak jut eszébe, hogy a bolygóra belógatott fúrót (!!!) esetleg meg lehet támadni?

5. Az orosznak meg a koreainak mi a funkciója? Vagy ők ilyen mindenesek, hogy vezetik a hajót, de azért néha egy kis bunyó/teleportálás os belefér? (komoly kérdés: most akkor végülis ki vezeti a hajót?)

6. Azért a Hoth bolygót nem volt teljesen fair átemelni a Star Trek-be...

7. Nem ismerős az utolsó jelenet??? www.youtube.com/watch?v=K4DPKi9ECTU

Egyenlőre ennyi... :)

PS: @VörösBLORóka: jól jönne a segítség...

Bell & Sebastian 2009.11.24. 00:20:35

Az mondjuk nagyon meglep, hogy a fimművészet mélységeinek bemutatása ezúttal kimerült az üzleti célú filmgyártás taglalásánál.
(& tantóbácsi buksisimogatása a csúcs)
McDonald's gyermekmenühöz kapott színes műanyag játékok bemutatása.

Pedig ezeken túl van még gondolkodóknak szánt kategória is, például:

www.iicbelgrado.esteri.it/NR/rdonlyres/D71A14A8-3564-41F3-9DAF-23F392370768/59770/mittelcinemafest2009Bkicsi1.pdf

Esetleg ellenállós-partizános-felszabadítós? Az kéne.

eastern sugar 2009.11.25. 12:29:26

ne gyalázd a star treket mer baj lesz öcsém he

kolbenheyer 2009.11.26. 09:10:42

@Duffman:
1. A hajók pajzsai működnek, ha olyan az ellenfél, amire méretezték. De itt a jövőből jött, nem tűnt fel? Ha megnézel rendes TNG vagy DS9 részeket, akkor látod, hogy a klingonok és a romulánok ellen elég faszák.

2. Ott a pont. Így izgibb és látványosabb.

3. Ha most itt a fekete lyukak fizikájával jössz, akkor hagyjuk abba. Akkor már inkább: hogyhogy Spock ugyanott jön ki, mint Nero, csak 20 évvel később? Ilyenre nincs magyarázat, ebben a filmben így működik a világ. De ez nem logikátlanság, vazze.

4. Nem Spocknak jut eszébe, hanem Pike-nak. (Te melyik filmet nézted?) És miért gondolod, hogy csak neki jut eszébe? A többi hajó belefutott Neroba, mielőtt bármit tehetett volna.

5. Mint a filmből kiderült (v.ö. fenti kérdésem), a legénység nagy része kadét, mivel a primary fleet away. Zulu japán (kérdés harmadszor), és pilóta, de mivel van harci képzése (vív), ezért jelentkezik. Csekov nem pilóta, hanem a con a feladata (érzékelők, lófasz), és ezért ért a beameléshez is.

6. Mindent fair mindenhova átemelni, ez a posztmodern remake. De ennek mi köze a Star Trekhez? Írjál levelet J. J. Abramsnek, de nem te állítottad, hogy tud valamit? Hát pl. ezt.

7. Ezzel mit akarsz? Nem nézek szart.

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.11.27. 00:43:37

@kolbenheyer: A hetes pontra reagalnek. A Csillagkapu Istenkiraly. Az eleje eleg szar, de eleg csak belenezni a regi startrackekbe, es hamar ra lehet lelni a filmtortenet legkinosabb jeleneteire.

A Star Gate a foldon jatszodik szinte vegig, tele van nyomva mitologiaval es kegyetlen jo karakterekkel. Az SG1 a 7. evadtol, az Atlantis mar az elejetol a Universe pedig duplan kiraly. (Pedig nem is szeretem a SciFit az SGt es Asimovot leszamitva)

kolbenheyer 2009.11.27. 11:47:39

@Lodovik Trema:
STAR TREK! (Nem track)
A régi 1966-69 között készült. Még jó, hogy mai szemmel kínos. De ha belemennék mondjuk a társadalomtörténeti jelentőségébe, holnap is ezt olvasnád.
Az SG alapötlete nem áll meg. Az isteneket hogy nyomták le a szaros földlakók? És hogy lehet, hogy csilagrendszereket uralnak, de a Földön csak foltokban voltak jelen? És mi az a rengeteg emberi telep a világűrben?

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.11.27. 22:16:44

@kolbenheyer: Azok nem istenek, csak parazitak. Egyenkent nem tul erosek. (1v1ben igen, mert vannak jo cuccaik, de ha 100 ember rarohan egyre, akkor eselytelen) Addig van csak hatalmuk, amig hisznek bennuk es felnek toluk. Az emberek ledobtak a rabigat.

A csillagrendszerek mas bolygoin mind nagyon kicsi a lakossag (elvetve akad csak kivetel, de ott nincsenek elnyomo istenek) Az Fold az, ahonnan az emberiseg szarmazik, es ahonnan kiralyzottak a galaxisunkba (es azon tul is) A fold volt a legnepesebb es leggazdagabb is, igy es kis szelet birtoklasa eleg jo gazdasagi elonyokkel jart, raadasul a foldon aztan mas fajbol szarmazo istennek velt lenyek is jelen voltak, aki vigyaztak rank (Osok es Asgardok)

Sok dolog amugy el van cseszve a SGben is, de ezek spec. stimmelnek.

asmodean 2009.11.27. 22:25:35

@kolbenheyer:
Az SG -ben ezekre a sorozat során elég jó válaszok vannak. Fura, hogy úgy szólod le, hogy nem ismered.

kolbenheyer 2009.11.28. 12:25:01

@Lodovik Trema:
Oké, köszi, csak duffman felbaszta az agyam.
Én rendesen csak az alap mozifilmet ismerem, abból ezek nem derülnek ki. A sorozatnak csak az elejét láttam, és még ott sem derültek ki. Azt mondjuk továbbra sem értem, hogy ha az emberek rájöttek, hogy az istenek nem istenek, akkor ezt a mitológia miért nem tükrözi?

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.11.30. 18:57:33

@kolbenheyer: Mert az istenek bukasat koveto idoszak kaosz volt, az emberiseg kollektiv tudasa szinte megsemmisult, csak foszlanyok maradtak meg, es abbol az ezt koveto generaciok azt szurtek le, h tenyleg voltak istenek. :)

kolbenheyer 2009.11.30. 20:02:34

@Lodovik Trema:
No comment. Pedig már majdnem meggyőztél, hogy vállalható.
(Igazából persze nem, de ha egy sorozat "műveltséget" akar csepegtetni mitológia beemelésével, akkor könyörgöm, hogy nevezhet egy fajt Asgardnak??????)

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.11.30. 20:12:15

@kolbenheyer: Igazabol ok azert az Asgardok mert egy Asgard nevu bolygorol szarmaznak. Izlandiul az Asgard lakoit Aesir nek hivjak (ez mar a tobbes szama). Gondoltam erre angolul nem talaltak jo forditast igy maradt az Asgardok.

SG egyebkent a mitologiat azert hasznalja, h az emberekhez kozelebb hozza temat es probaljon lassan megvalaszolni megvalaszolatlan kerdeseket. (Persze nem siettek vele, az ot evukbe tert, h csepegtessek, h a nordikus istenek ufok voltak.)

Ami viszont tenyleg jo SciFi es nehez rajta fogast talalni az a Battlestar Galactica. 4 evad jott ki belole, tokeletesre van csiszolva es man mogotte kemeny filozofia es korrekt lezaras. (A magyar szinkron nagyon rossz)