Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (13) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (85) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (27) európa (6) evolúció (9) fantasy (8) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (18) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (7) holokauszt (11) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jézus (10) jobbik (73) jog (7) kádár (7) katolikus egyház (6) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (232) kommunizmus (14) közélet (9) közgazdaságtan (21) krimi (16) külpolitika (20) kultúra (24) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (12) mongol (18) mszp (62) náci (50) nacionalizmus (9) németország (10) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) obama (21) oktatás (10) orbán (55) oroszország (7) összeesküvés (6) palesztin (15) politika (208) pszichológia (8) rasszizmus (19) regény (26) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (6) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (58) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (139) tüntetés (6) usa (43) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (10) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (47) Címkefelhő

Designerünk

Barátom, ezek egyszerűen nácik.

2010.03.16. 15:00 Horváth Andor Márton

Ez a szubjektív beszámoló elsősorban a Jobbik politikai attitűdjének gyökeres megváltozását tárgyalja.

A videó és a tegnapi rövid élménybeszámoló mellett igyekeztünk viszonylag érdekes képanyagot is létrehozni a tegnapi nagygyűlésekkel kapcsolatban. Ennek kis részét ebben a posztban is felhasználtam, de a teljes sorozat elérhető az Indafotón.

Az MDF-gyűléssel kezdtem, ahol legfeljebb 40-50 embert találtam, akik éppen kezdtek szétszéledni. Szándékosan nem a gyűlés elejére érkeztem - de miből gondolhattam volna, hogy 20 perccel később már a felszólalóknak se híre, se hamva nem lesz?

Sárdobáló: fidesz04

Háromkor rögtön a Fidesz-gyűlés felévettem az irányt. Útközben egyre több Fidesz-szimpatizáns csatlakozott, az egésznek piknik-hangulata volt, és ahogyan a helyszín felé közeledtünk, egyre kevesebb volt az árpádsávos szimbólum vagy a Nagy-Magyarország-embléma. Többen arról beszélgettek, hogy milyen szörnyű, hogy a Jobbik ilyen erőre kapott. A Fidesz-gyűlésen nem maradtam sokáig, hallottam, ahogyan az egyik szónok a szélsőségeket ítéli el, de attól tartok, az egyik szélsőség alatt az MSZP-t értette. Pedig, ahogyan a múlt héten írtam, nemcsak a kriminális Fidesz, de még a legalább annyira kriminális MSZP is egészen más kategória, mint a valódi szélsőségesek. Dehát ilyen a politika, kis csúsztatás mindenhova kell. A fideszesek táborában egyetlenegy árpádsávos szimbólummal ellátott, azaz egyetlenegy nyilas-zászlót találtam csak.

Aztán következett a Jobbik gyűlése. Sokan beszéltek, az Index mindenről tudósított.Sárdobáló: jobbik03 Fontos megemlíteni, hogy Vona Gábor szavai szerint a pénteki gyűlésen körülbelül ugyanaz hangzott el, mint a hétfőin. Ezen kívül a pártelnök beszédét még a cigányozásnál is erősebben jellemezte a burkolt zsidózás. Ez nem is volt olyan rettenetesen burkolt, nem csak a mi rasszizmusra kihegyezett fülünk fogta az adást: minden egyes megfelelő kiszólásnál "mocskos zsidó! mocskos zsidók!"-felkiáltások hangzottak el a tömegből. Ekkor már a tömegben itt-ott csoportosan elhelyezkedő egyenruhások jelenléte is kezdett kontextust kapni. Nem győzöm ismételni, milyen dühös voltam, amikor ismerőseim 2002-ben Ducénak, Vezérnek gúnyolták Orbán Viktort! - de ez itt egészen más volt.

Itt szándékosan és valóságosan a fasizmus és a nácizmus elemeit idézte egy politikai párt. Az egyenruhások az SA és az SS megfelelői: félelemkeltő, azaz terrorra alapozó erőszakszervezetek. A "Magyar Gárda" betiltása nem volt elég, újabb egyenruhák, újabb szervezetek, és a "Gárda" megújításának folytonos emlegetése termett utána. A pártelnök például a földvásárláshoz előírandó magyarsági vizsgálatnál a Rigó utcában "gárdista" nyelvvizsgabiztosokat alkalmazna. Vona Gábort mint a "nemzet" egyedüli jótevőjét, a szükséges "erős vezérünket" konferálták fel. Dehát miért ne írnánk nagybetűvel, Vezérnek? Ducénak, Führernek? Ő maga is erre a posztra pályázik. Bejelentette, hogy a választások után "nem eggyel több, hanem néggyel kevesebb párt lesz a parlamentben".Sárdobáló: jobbik04 A párt nyíltan támogatja a nemzetközi szervezetekből (EU, NATO) való kilépést és Erdély Magyarországhoz csatolását - amihez természetesen háborúra lenne szükség. Vona Gábor azt mondta, a tömegben a mai kor Rákóczijai, Petőfii és Horthyjai vannak. Én szívesen veszem, ha Rákóczihoz vagy Petőfihez hasonlítanak, de Horthyt kikérem magamnak. Abban azonban biztos vagyok, hogy azok, akik ennek az embernek a beszédén tegnap éljeneztek, még Horthy példájára sem méltók. Pedig Rákóczi vagy Petőfi minden bizonnyal hányt volna, ha Magyarország eme legsikeresebb kormányzójához hasonlítják őket.

Sárdobáló: HPIM0285

Az "Adjon az Isten! - Szebb jövőt!" gépies párbeszéde egyértelműen a "Sieg - Heil!" kiáltással párhuzamos, bár persze a második fele pusztán a leventék köszöntése volt. A leventék olyan fiatalok voltak a Horthy-korszakban, akiket testnevelés címén katonai előképzésben részesítettek. Ehhez kapcsolódik, hogy a tegnapi beszédekben a leggyakrabban emlegetett szó a harc volt.

Engem egyáltalán nem lepett meg, hogy a Jobbik egy a nácizmussal párhuzamos ideológiát követ. Az lepett meg, hogy máris, már ilyen korán képes volt a második fázisba kapcsolni: a leplezetlen, teljes nácizmus fázisába. A Jobbik ugyanis kormányra kerülése esetén - ez nyilvánvalóvá vált a miniszterelnök-jelölt és Morvai Krisztina szavaiból - Hitler és az NSDAP néhány legfontosabb lépését vezetné be:

  • a párt magánhadseregét állami intézmény szintjére emelné;
  • származási, faji alapon hátrányosan különböztetne meg állampolgárokat törvények segítségével;
  • felszámolná a parlamentarizmust, és
  • megkérdőjelezné minimum Románia területi integritását.

Nácik, Hitler, NSDAP, rasszizmus - ezeket a szavakat az elmúlt két évtized alatt olcsó hatás kedvéért elcsépelték riogató politikusok és riogató politikai elemzők. Most tényleg itt vannak, de én mégsem riogatok. Szerintem nincs esélyük. Szerintem Magyarország egy rossz kormányt is inkább támogat erősen, minthogy kiengedje a választópolgárok kezéből a legfőbb hatalmat. És Európa ma más, mint korábban. Nem elég Irán pénze sem ahhoz, hogy egy neonáci pártot kormányra juttasson. A Fidesz az elmúlt hónapok következetes Jobbik-ellenességéért pedig ebben a kérdésben négy év bizalmat érdemel. Ennyi ideje van arra, hogy gyökeresen visszafordítsa az elindult folyamatot. Négy év múlva rendes demokráciát akarunk látni.

Sárdobáló: jobbik02

348 komment · 5 trackback

Címkék: fidesz mdf náci jobbik választás 2010

A bejegyzés trackback címe:

http://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr831842898

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nehéz lehet ilyenkor jobbikosnak lenni 2010.03.20. 13:27:54

A nemzettudat hanyatlóban van. Egyre kevésbé fontosak a hagyományok, a történelem, a nemzeti szimbólumok. Ezek nem csak a hétköznapokból, hanem az oktatásból, médiából, közéletből is kikopófélben vannak. Ha nem akarjuk, hogy a hazafiasság végleg eltűn...

Trackback: Nemzeti Múzeum - Jókai tér - Városháza - Március 15. tér - Lánchíd, pesti hídfő - Bajcsy-Zsilinszky út - Hősök tere 2010.03.17. 09:08:50

Tavaly még spontán ötlet volt, hogy bicajjal nézzek körül az ünneplő városban, idén már korábban elhatároztam, ráadásul fényképezőgépet is vittem magammal. Szándékomban állt minél több rendezvény meglátogatása, már amennyire lehetséges volt. Az eredmén...

Trackback: Szegedi Csanád, a kádárizmus gyermeke 2010.03.17. 08:56:57

Egy 28 éves, egyetemi hallgatóból politikussá avanzsált ősmagyarbolt-tulajdonos veszi a bátorságot, és a nemzet napján üvöltve lehazaárulózza az első szabadon választott miniszterelnököt. (Fotó: Szémann Tamás/Index) Szegedi Csanád március 15-ére emlé...

Trackback: 1848, te csillag! 2010.03.17. 07:12:58

   Szeles időben zajlottak ma Budapesten az 1848-as forradalomról megemlékező ünnepségek.    Sorra veszem az egyes pártokat, és azt, hogy hányan vettek részt a rendezvényeken. Ha nem jelzem a forrást, akkor az index.hu beszámolóit h...

Trackback: Navracsics: A Fidesz az egyetlen 2010.03.16. 16:10:02

A frakcióvezető szerint bebizonyosodott a március 15-i beszédek alapján, hogy csak egyetlen pártnak van mondanivalója az ország jövőjéről: a Fidesznek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.17. 09:58:48

@Páneurópai Harci Kos: Ha így nézzük akkor tony zionist ősei is zsidók és cigányok voltak,lévén a tatárok kiírtották az ország 90%-át anno,na meg Magyarország az elsők közt volt akik befogadták az ortodox zsidó menekülteket meg a fasztudja honnan menekült zsidóket.Történelmi tény.Így minden kommentezőben van némi zsidó cigány szerb és szőröstalpú bocskoros román vér,akár tetszik akár nem.Akkor pedig mi a faszra fel ez a nagy fröcsögés és gyűlölködés?

Páneurópai Harci Kos 2010.03.17. 10:00:40

"a zsidók pedig mindig is nácik voltak."
Teles félreértés és demagógia.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.17. 10:01:25

@tony zionist: És ez mit a picsát befolyásolja a TE mindennapjaidat te szerencsétlen?
Ha meg ennyire lelkeden viseled a palesztínok sorsát akkor miért nem takarodsz oda kifelé hozzájuk és lőhetnéd a rakétákat Ízrel felé!Ne itt karatézz a szavakkal te seggfej,mert csak másoknak baszod fel az agyvízét!Takarodjál Paleszítniába és harcolgass velük a zsidók ellen!

chydorus 2010.03.17. 10:02:15

@Talon Karrde:
Ezzel az erővel mindenkire rálehet húzni, hogy felsőbbrendűnek képzeli magát. Furcsa, hogy csak nekünk magyaroknak dörgölik ezt az orra alá. Pedig a mi "bűneink" - már amennyit elkövettünk - hol ér fel a mostani nagy megmondó nemzetek bűneihez képest? És egyáltalán mi számít bűnnek? És ezek a nemzetek a mai napig legálisan háborúzhatnak, népeket sanyargathatnak, földeket foglalhatnak, gyarapodhatnak. De ha én innen, ebből pici országból azt mondom, hogy vesszen Trianon, a fejemre ugranak százan és mindjárt az összes létező és nemlétező bűnömet is felsorolják. Teljes mértékben aránytalan.
A másik, hogy azért nacionalizmus nem kapott túl sok teret ebben az országban. Ellenben más rendszerekkel. Ez nyilván azért is van, mert nem a magyarak emberek, a magyar politika diktál.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.17. 10:05:38

@chydorus: Azt kéne megérteni végre már hogy a második világháborúban is vesztes ország voltunk és maradtunk aminek ma is isszuk a levét.
Eősebb kutya baszik.
Enyi a történet és mi vagyunk azok akiket basznak,de ez ellen nem tehetünk semmit mivel nincs hozzá eszközünk!

Páneurópai Harci Kos 2010.03.17. 10:05:41

@Gempacsöki Boborján:
Jól mondod.
Magyarországon mindig is divat volt a másik lenézése -és egyfajta felsőbbrendűség tudat.
Meg is van a társadalmi vonatkozása, demográfiai buktatókkal...

u.i. M.O. kevert népek hazája.

bertie.wooster 2010.03.17. 10:06:27

@Gempacsöki Boborján: A legnagyobb betelepítések a török után történtek. Az elnéptelenedett országrészekre svábokat és szlovákokat telepítettek le.Az én felmenőim közt is találhatók ilyenek és szerintem nem csak én vagyok így vele. :)

Kotkodus 2010.03.17. 10:07:46

@Spiritmonger: azért mert merek gondolkodni és kérdéseket feltenni?

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.17. 10:07:50

@Páneurópai Harci Kos: Persze, hogy nincs, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy aki itt él, az érezze magát magyarnak, fogadja el azokat az értékeket, melyeket ez az ország termelt.
Anonymustól Radnóti Miklósig.
Ha ez nem megy, odébb kell állni.
Oda, ahol ez menni fog.
Ennyire egyszerű.

bertie.wooster 2010.03.17. 10:09:51

@tony zionist: Nem. De te szimplán csak egy okot keresel, hogy zsidózhass.

Páneurópai Harci Kos 2010.03.17. 10:10:32

@chydorus: " chydorus 2010.03.17. 10:02:15
@Talon Karrde:
Ezzel az erővel mindenkire rálehet húzni, hogy felsőbbrendűnek képzeli magát. Furcsa, hogy csak nekünk magyaroknak dörgölik ezt az orra alá. Pedig a mi "bűneink" - már amennyit elkövettünk - hol ér fel a mostani nagy megmondó nemzetek bűneihez képest? És egyáltalán mi számít bűnnek? És ezek a nemzetek a mai napig legálisan háborúzhatnak, népeket sanyargathatnak, földeket foglalhatnak, gyarapodhatnak. De ha én innen, ebből pici országból azt mondom, hogy vesszen Trianon, a fejemre ugranak százan és mindjárt az összes létező és nemlétező bűnömet is felsorolják. Teljes mértékben aránytalan.
A másik, hogy azért nacionalizmus nem kapott túl sok teret ebben az országban. Ellenben más rendszerekkel. Ez nyilván azért is van, mert nem a magyarak emberek, a magyar politika diktál. "

Nos, a Trianonos döntéssel nem értek egyet - de már késő a bánat.
M.o hadat üzent - vesztett.
ha valami elmebeteg vadbarom megint háborút szeretne - nincs rá lehetőség.
van pár 100- 1000 hőzöngő forrófejű, esetleg fociszorkoló ultra akik szeretik az ilyenfajta mókát.
De a háború baromira nem vicc.

Arról nem is beszélve, hogy úgy fenékenrúgnának bennünket.
2. Triannont akartok vagy mi?

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.17. 10:10:44

@tony zionist: Miért?Innen akarod lőni Izrelt talán?Miért nem csatlakozol valamelyik palesztín felszabadítási fronthoz és húzzál arrafelé és lődözd a zsidókat ahogy akarod kedved szerint.De itt ne csinálj háborút te kis görény,mert ez az ország ezer sebből vérzik és ide végképp nem kell még a vérontás is!
Továbbá megcsókolhatod és benyalhatsz binláden valagába is egy nagyot!

bertie.wooster 2010.03.17. 10:12:56

@tony zionist: Hülye gyerek. Én nem vagyok zsidó.

scsaba1 2010.03.17. 10:13:54

@tony zionist:

Milyen az a zsidóbomba? Zsidókból van csinálva, és mindenkit elzsidít, akit elér a robbanás ereje?

Egyébként te egy párhuzamos univerzumból írogatsz, vagy mi?

Páneurópai Harci Kos 2010.03.17. 10:13:59

@tony zionist:
"jaja, a zsidók mindig lenéztek mindenkit..."
saját tapasztalat?

Mindenki MAGYAR, aki annak vallja magát.
(Jász is, Zsidó is, Roma is, (nem sorolok fel mindenkit)Stb stb, az elszállt agyú ősmagyarok is)

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.17. 10:14:40

@tony zionist: Ha ismernéd a történelemkönyvet akkor tudhatnád hogy amikor a törökök mág elfoglalták fél Magyaroszágot és javában égették fel falvainkat,a magyar akkor is azzal volt a legjobban elfoglalva hogy milyen nemesi származású!

Kotkodus 2010.03.17. 10:16:25

@tony zionist:
1. te pont ugyanazt tennéd a környező országokkal amit izrael tesz palesztínában.
2. honnan tudod? légy szíves csatold a forrásaidat ha már százalékot említessz!
3. bárkit helyezel a többiek fölé, ugyanazt csinálod mint amit a zsidókon számon kérsz (logika?).
4. a vandálok, barbárok nem haltak ki, csak beleolvadtak a helyi népekbe. ez szerintem történelmi szükségszerűség (ahogy a magyar vérvonal sem egyezik az 1000 évvel ezelöttivel - elárulom, valószínűleg te sem úgy nézel ki ahogy bíborbanszületett konstantin leírta a magyarokat a X. században)...

bertie.wooster 2010.03.17. 10:16:46

@Spiritmonger: Én nem rettegek.Nem szoktam.
A holokauszttal nem foglalkozom. Volt, megtörtént.Ennyi.A jövendő kornak le kell vonni belőle a tanulságot. Akit érint legyen az egyik oldal vagy másik, általában csak foglalkozik vele.

Páneurópai Harci Kos 2010.03.17. 10:17:39

@tony zionist: " tony zionist 2010.03.17. 10:06:04
@anti_troll: "Izrael valóban kőkemény náci politikát követ, még ha sok zsidó nem is ért egyet ezzel."

elvétve találsz ilyet. a többség 100%-osan támogatja. beléjük nevelik ezt a náci gyűlöletet minden nem zsidó iránt...ráadásul egy totálisan militáns állam, ahol még a lányokat is gyilkológépnek képezik ki."

te nézd már meg hogy mi a "náci" :)
legalább a fogalmat.

u.i. nem tudom hogy miért kevered a témát Izrael/Palesztínával.
Olyan messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől..:D

sokféle nép él/t Magyarországon, eddig is ezután is.

Egyfajta hazaárulás az, amit a Jobbik tenni készül.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.17. 10:22:32

@tony zionist: Te egy frusztrált kis pöcsedék vagy szerintem,aki előtt megbaszták a kiszemelt nőt és most bűnbakot keres sérelmeire.

chydorus 2010.03.17. 10:22:46

Na szép napot mindenkinek!

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.17. 10:24:21

@tony zionist: A többség szerintem rábízná a dolgot a magadfajta terrorista fanatikus baromra.És igazuk is lenne,rohanj csak te szépen fejjel a falnak,érted egyáltalán nem kár ha megdölesz a saját hülyeséged miatt.)

Kotkodus 2010.03.17. 10:26:51

@tony zionist: mint ahogy már korábban mondtam, ha a magadfajta frusztrált emberek miatt háború törne ki, biztosan elhagynám az országot családostúl!
nem hiszem el, hogy te hiszel abban amit mondassz!
azért mielőtt háborút kezdeményeznél, kérdezd meg légy szíves az érintetteket (akiken az ostor csattanna: határon túl élő honfitársaink), hogy ők mit szeretnének...
bocs, megyek dolgozni - nekem ugyanis van munkám:)

Kotkodus 2010.03.17. 10:28:27

@tony zionist: (utolsó kérdés) mit tennél a román többséggel Erdélyben?

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.17. 10:29:28

Én pedig ülnék a plazmatévém előtt és a kényelmes meleg fotelból nézném ahogy tony zionist és társai épp felszabadítja hazánkat a albínónigger elnyomás alól.Látnám ahogy rohan a NÁTÓ tankjai ellen a csúzlijával és a lándzsájával miközben torkaszakadtából ordítja hogy nácizsidók,akarom mondani albínó niggerek, pusztuljatok!

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.17. 10:30:34

@tony zionist: Az aljanép te vagy te barom.Vedd észre magad!

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.17. 10:32:46

@tony zionist: Az elvakultság és az ostobaság gyönyörű példája vagy.

Na elmentem én is, mert tovább nem óhajtok ilyen primitív seggfejjel kommunikálni,és unom a makogást.

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.17. 10:32:58

@tony zionist: Ekkora hevülettel már régen a Hamaszban lenne a helyed. Biztosan vezető pozíciót kapnál.
Ott lehetne bizonyítani fotel nácikám.

Páneurópai Harci Kos 2010.03.17. 10:34:21

"..ha most 3millió nigériai kijelenti"
Ezt mondjuk nem nagyon hiszem. de majd megpróbálunk területi követelésekkel élni Nigériával szemben is:)

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.17. 10:37:28

@ÁkiBáki: DDD Ez kurva jó volt.DD FOTELNÁCI! tonyi zionist egy FOTELNÁCI!

Kotkodus 2010.03.17. 10:38:23

@tony zionist:
nem válszoltál:
- mi legyen a mai erdélyi román többséggel? (remélem nem ugyanazt amit izrael csinál történelmi alapon palesztínával, mert az szerinted nem helyes)...
- hasonlítassz-e a X. századi magyarokhoz (alacsony, enyhén ferde-szemű, hollófekete haj)?
- mire alapozod azt, hogy a zsidóknak csak 0,1%-uk nem ért egyet az izraeli terjeszkedési politikával?
- szerinted kérik-e a határon túl élő magyarok a te politikádat?

Páneurópai Harci Kos 2010.03.17. 10:38:30

Szerintem a harcolni akaró embereknek gőze sincs arról, hogy milyen dolog a háború - az nem olyan dolog, hogy szembeszaladsz a rendőrsorfalnak, dobálsz egy kis követ, meg koktélt, majd elfutsz, be a kocsmába vagy haza, jól kipihened magad aztán holnap újult erővel...

ráadásul egy csomó ártatlan meghalna..

Kotkodus 2010.03.17. 10:47:27

sokat filóztam, mert egyszerűen nem értettem tony filozófiáját:
Tony zionist egy MSZP-s agent provocateur!
Így próbál meg szavazókat gyüjteni...

Yves Laurent 2010.03.17. 10:48:39

@Gempacsöki Boborján: Hogy jönnek az Erdéllyel kapcsolatos hozzászólásomhoz a cigányok? Nincs Cigányország, nem akarják Magyarországot Cigányországhoz csatolni, vagy Cigányországgá változtatni. A cigányokkal semmi bajom. Azon kevesek (?) közé tartozom, akik szeretik őket.

Yendi (törölt) 2010.03.17. 10:53:01

@borzzz: Ha a Fidesztől várod ezt a megoldást, akkor ezzel én is azt mondhatnám, hogy csodaváró vagy :) Ha ennyire tudják, hogy mit kell tenni, akkor miért nem nyomatták az élelmiszeripart? Miért nem hozták rendbe a vidéket? Megvolt rá a lehetőség.

A Jobbik programjában legalább szerepel a vidékfejlesztés, csak nehéz pályázni/lobbizni, ha az EU pont azért ad támogatást, hogy kivágd a tőkét. Van keletre egy gigantikus felvásárlópiac, ahova adhatnánk el az élelmiszert, ezzel is történne egy előrelépés, de nem, mert EU, meg azok komcsik, meg Putyin meg már jön a 20 millió orosz. Lényegtelen, hogy megvennék az élelmiszert..

Most pedig az van, hogy én vagyok az idióta, mert egy új párttól várom azt, hogy a leírtak szerint vigye véghez a vidékfejlesztést, olyan, akinek tiszta lapja van.

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.17. 10:57:23

@Kotkodus: Nem, tony egy puhapöcsű fotelnáci, akinek valaki a kezébe adta a Der Stürmer valamelyik fordítását, és azóta azt hiszi magáról, hogy ő J. Streicher magyar klónja a XXI. században, akinek az a küldetése, hogy felvilágosítsa a magyarokat arról, hogy milyenek is valójában a zsidók.
Csak még keresi a spanját, talán a Vona gyerek alkalmas lesz.

Kotkodus 2010.03.17. 11:04:08

@tony zionist:
maradt 2 megválaszolatlan kérdés, de mindegy.
a lényeg az, hogy a többség nem azt akarja amit te, ebbe törődj bele!
az utálat útját járod, az nem vitás; próbálj megbékülni önmagaddal, a világgal!
te is csak magadnak akarsz igazságot szolgáltatni és leszarod a többieket, ne feledd: ez az igazsaág csak a te igazságod!
"a szemet-szemért elv egyszer vakká teszi a világot" (Gandhi)

Falusi_metálos 2010.03.17. 11:04:49

tony zionistén nem kivánok neked rosszat, azt hiszem, már megkaptad a természettől.....

Kotkodus 2010.03.17. 11:05:01

tényleg mennem kell
kot

Yendi (törölt) 2010.03.17. 11:10:07

@szkepi: Úristen! Valószínű.. és még én vagyok a primitív.

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.17. 11:12:40

@tony zionist: Na neeee. Ha valakinek ezt neked tudnod kellene. Legalább is ha ennyi komplexussal viseltetsz valakik irányában.
Egyébként nézz utána. Múlt századi elvbarátod és hajdani újságja, melyben okosságait hirdette.

Yendi (törölt) 2010.03.17. 11:21:21

@flugi_: Kezdjük az elején: Hol zsidóztam? Mutass egy pontot! Hol írtam, hogy a melegek miatt? Ha valaki nem tartja normálisnak azt, hogy rózsaszín tangában ugráló srácok pattognak az Andrássyn, attól már rögtön náci? Könyörgöm.

A legelső hozzászólást olvasd el alaposan, és akkor talán talán rájössz, hogy miért.

Yendi (törölt) 2010.03.17. 11:25:09

@Hopppppá: Első hozzászólást olvasd el.
Amúgy látom a személyeskedés az sokaknak csuklóból megy..

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.17. 11:59:41

@Yendi: nem értelek, dehát te magad szedted három pontba, a harmadik pontban a zsidókról, a második pontban a buzikról, a bevezetődben meg a cigányokról beszéltél - az, hogy virágnyelven tetted, azon most hadd ne problémázzunk, mindenki pontosan értette, amit mondtál.

"Ha valaki nem tartja normálisnak azt, hogy rózsaszín tangában ugráló srácok pattognak az Andrássyn, attól már rögtön náci? "

Legalábbis gyanús. Normális ember ugyanis nem akad fenn ilyesmin, hanem úgy gondolja, hogy ha jól esik nekik, hadd csinálják, nem ártanak vele senkinek. (Klasszikus és tipikusan náci tévhit, hogy a buzifelvonulás látványától a gyerekek buzik lesznek - mint egy zombifilm, vagy nemistudom)

Szóval összefoglalva, származási (cigánybűnözés, holokausztbizniszre gyúró zsidók), és egyéb veleszületett tulajdonságok (köcsögbuzik) alapján kategorizálókat a szó mai magyar nyelvben elterjedt jelentéskibővülése óta nácinak nevezik. Az, hogy te tételesen felsoroltad, miben vagy olyan, mint a nácik, az legalábbis megmutatja, hogy miért gondolhatják rólad, hogy náci vagy.

Szerintem ez elég világos.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.17. 12:01:21

Összefoglalnám az eddigieket:
1.tonyi zionist egy FOTELNÁCI!
2.Csipkebokor-vessző!
3.Minden hatalmat a Jobbiknak!
4.A magyarok nácik!

Kihagytam valamit?

Ja, igen: A zsidók is nácik!

Magyarán: Mindenki náci, csak nem mindenki a mienk!
Pusztuljon más nácija, éljen sokáig az örök ná(r)cizmus!

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.17. 12:48:14

@ora et labora: Ajvé! Én igazán nem szeretném egyetlen kommentelő társamat sem személyeskedő , pláne személyét sértő kijelentéssel illetni.
Tony barátunknak is csupán útmutatást igyekeztem adni ismeretei szélesítéséhez, mert mint látom, nem elég képzett, hogy gyűlölködő nézeteit megfelelően fejtse ki.
Márpedig ha egyszer valaki gyűlölködik, azt tegye rendesen, felvértezve mindazon információk halmazával, mely ehhez őt a legnagyobb mértékben hozzásegíti. Gyűlölködni csak rendesen, szépen.
Ajvé, akarom mondani uff, vagy mi.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.17. 13:10:14

@ora et labora: talán nem szerencsés a bencések jelmondatát elhasználni egy fikanickre. Főleg, ha tőlük távol eső nézeteket fejtegetsz.

flea 2010.03.17. 13:12:27

@ora et labora: halál, az. Főleg ahol nincs is halálbüntetés... Muhaha.

Yendi (törölt) 2010.03.17. 14:03:08

@flugi_: Akkor az iménti írásod értelmezhetem úgy, hogy aki erkölcsös, az náci. Ha valakinek töke kivan az elmúlt 20 év politikájával, az náci. Aki szerint a holokauszttagadó trv. sérti a szólásszabadságot, az náci..

Ez esetben ajánlom a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) publikációit olvasgatni, mert ŐK úgy vélik, hogy ezzel csorbul a szólásszabadság. Ezek szerint az LMP-s Schiffer András is náci? Mert ő is tag volt. Sőt az összes TASZ-os náci? Nagyon nincs valami rendben a logikádban. Ezen a virágnyelves szövegen meg röhögnöm kell. Azt, hogy te mibe mesélsz bele mit és hogyan, az a te problémád. Én nem a támogatók alapján választok pártot. Idióták, hangadók, hőbörgők mindenhol vannak. Legyen szó részeg őrjöngő szélsőjobbosokról/"náci rausz" antifasisztákról. Btw a Jobbikot nem tartom szélsőjobbosnak, főleg ha abból indulunk ki, hogy az mszp pl semmilyen baloldali eszmének sem felel meg. A Fidesz kezdeti térdre csuhások liberál majd polgári keresztény pálfordulását már meg sem merem említeni.

Aki a Jobbikra azért szavaz, mert egy tiszta lappal induló pártot keres, és leszarja a kampányfogásait, de a programjukkal egyetért, az már rögtön náci? Könyörgöm.

chydorus 2010.03.17. 15:02:08

De jó ez a nap is. Reggel bekapcsolom a TV-t a görbeorrú műsorvezető ma is (és hónapok óta) megállás nélkül a jobbikkal riogat. Persze úgy, hogy őket nem hívják be nehogy hiba csússzon a gépezetbe. Behívnak mindenkit, egy csomó hiteles arcot, Bokrost, Kövért, Rogánt, Kolompárt, Dávid Ibolyát, Szanyit, Csurkát, Lendvait és egyéb őskövületeket, teljesen "független" politikai szakértőket és mind a jobbikot látja a legfőbb problémának. Na ezután Megnyitom az indexet, legalább 2 fórum link van ami szintén habzószájjal a jobbikkal, náci veszéllyel riogat.
Te, én úgy félek. Csak tudod nem tudom minek van nagyobb esélye, hogy holnap jön a gárda elsétál a házunk előtt és meglocsolja a virágokat vagy esetleg belép a cigány az ablakon és elvágja a szüleim torkát.
Nem vagyok bűnöző. A rokonaim, a szüleim nem vettek részt az ország kizsákmányolásába. Tehát tessenek már szívesek elmondani mitől féljek? Attól, hogy esetleg ezek után annak is dolgoznia kell aki eddig nem tette?! Tényleg rémisztő.
Vagy esetleg attól féljek, hogy a bűnt tényleg büntetés követi? Ez is rémisztő, hát holnaptól már nem lehet csak úgy ölni? Cudar világ vár ránk.

@Yendi: "Aki a Jobbikra azért szavaz, mert egy tiszta lappal induló pártot keres, és leszarja a kampányfogásait, de a programjukkal egyetért, az már rögtön náci?"

Pontosan, egyetértek a hozzászólásaiddal, ezt képtelenek felfogni, bekasztliznak szélsőjobbosnak, futball-huligánnak, habzószájú nagy-magyarnak, nácinak. Az eszükbe sem jut, hogy sokunknak egyszerűen csak elege lett a jelenlegi pártokból, ebből a 20 évből. Én leszarom az elnevezéseket, baloldal, jobboldal, innen jött, onnan jött - nem érdekel. Volt amikor hittem egyes pártoknak, de mélységesen csalódtam és nem vagyok hajlandó ezek közül bármelyik mellé is betenni az X-et. Ennyi.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.17. 15:05:14

@Yendi: Nem, az nem!
Csak a vezetőik, a megnyilvánulásaik, a kampányfogásaik, a pártolóik és szimpatizánsaik, valamint a példaképeik azok.
Mármint szélsőjobbosok.Nem nácik (még), de könnyen azzá válhatnak és nyitnak afelé. Nekem ennyi elég, köszönöm, nem kérem!
Méghogyha pár szólamukkal egyet is értek, de ezek, mint írád, kampányfogások.
Valóban előítéletes vagyok, valóban nem olvastam el a 88-at.Engedtessék meg, amíg nem kötelező kívülről fújnom. Ne is legyen az soha!

baliquez 2010.03.17. 15:08:04

@Yendi:
Náci bizony.
Ma már egyértelmű a történelmi tapasztat: régen azok voltak a nácik akik utálták a zsidókat, ma meg azok akiket utálnak a zsidók.

Sose zavarjon hogy a rád köpködött szavaknak köze nincs a valódi jelentésükhöz, definíciójukhoz, ilyen apróságokkal a kiválasztott népség nem törődik, egyébként is származásilag kritizálhatatlanok, szóval nem is kell törődniük.

Nálunk a hűtőházba zárt buzi is melegnek mondatik pécéül - mi több, mondattatik, hacsak nem mersz benáculni azzal hogy nevén nevezed a nevezendőt.

Nekem abból is elegem van hogy köpedelem sivatagi barbárok semmire gőgös sarjai édes anyanyelvemet újítgatják legújabb dogmáik kényére-kedvére, olyan szabályok szerint amiknek betartását minden nemzettől elvárnak csak magukra nézve nem tartják kötelezőnek.

Majd szíveskedjenek ők és a zombihadseregük akkor beszélni nácizmusról ha lesznek olyan jók és befejezik végre a népirtást amit a lopott országukban művelnek. Büdös ótvar terroristák, meg az is aki védi őket.

ora et labora 2010.03.17. 15:53:47

quis sicut deus lesz a következő nicknevem

Mi a Jobbiktól rettegés oka?

Véget ért az az idő, amikor központilag lehetett diktálni néhány újság rádió és tv kézbentartásával azt, hogy:
- az emberek miről értesüljenek
- mit tudjanak és mit nem
- miről mit gondoljanak
- miről mit higyjenek

A mai intenetes generáció már kineveti a TV-s, rádiós, újságíró megmondóemberek erőltetett véleményét.

Szabad akarata van, egyre szabadabban hozzáfér az információkhoz és ő dönt.

Ez nem tetszik a diktatúrához szokott vezetőknek.

Fordult a világ, ez az új rend.

Pl:
Bárminek a tiltása nem fogja azt eredményezni, hogy elfogadni, hinni kezdenek benne az emberek. Sőt!
A tiltás mindig ellenérzést szül!

Mindenki szabadon maga dönti el, hogy kinek és miben hisz.

Javaslom a személyes meggyőződést, adatgyűjtést, elemzést, döntést minden kérdéses dologról az életben.

Az hogy hetek óta mindenki a Jobbikot feketíti csak egyet mutat: félnek tőle.

Ha csak hazudna a Jobbik nem félnének tőle, mert a hazugság mindig kiderül.

Az okuk a félelemre az, hogy ők tudják mennyi disznóságot csináltak az elmúlt 65 évben.

Az érzelmi kitörések nem segítenek meggyőzni senkit. Az csak hiszti.

ora et labora 2010.03.17. 16:08:56

Miért nem értik egymást a felek?

Profán kell legyek:

a komcsi az komcsi
a náci az náci
a buzi az buzi
a zsidó az zsidó
a cigány az cigány
a bűnöző az bűnöző

Az, hogy ki melyik kategóriába kerül az csak a kategorizálótól függ.

Az, hogy ki melyik kategóriába képzeli magát, az meg csak tőle függ.

A saját és a mások által alkotott kategórizálás nagyon eltérhet.
Azaz x szerint cigány, y szerint nem az, z szerint meg fasiszta.

Ez nem baj, csak nem segíti, rombolja a megértést a felek között. Csökken a megértés.

De ez egy nagyon másik szint volt.
Akik értik úgy is vigyorogva értik, akik meg nem azoknak is üdvözletem.

flea 2010.03.17. 16:16:07

@ora et labora: a pontosság kedvéért, rendkívüli állapot ill. hadiállapot esetén most is van.

Ezeket kivéve viszont gyakorlatilag kizárt, legalábbis az EU-ból és a NATO-ból nem lenne elég kilépni ahhoz, hogy sikerüljön... és már ezt is csak olyan szintű naivitással lehet elképzelni, amihez innen is gratulálok az ötlet minden lelkes támogatójának :)

flea 2010.03.17. 16:21:51

@Yendi: az a baj az érveléseddel, hogy a Jobbik helyére bármely egyéb új párt behelyettesíthető, a LMP, a Seres Mária-féle Civil Mozgalom (vagy mi), meg kb bárki, aki eddig nem volt tényező.

Én leszek az első, aki egyetért veled abban, hogy az lenne jó, ha jönne egy megbízható, tiszta, új párt (amúgy ezzel alighanem a lakosság többsége is egyetért), csak az a helyzet, hogy ha ezt te a Jobbiktól várod, akkor keservesen csalódni fogsz (feltéve persze, hogy nem vagy te magad is tényleg náci), ugyanis a poszt címe helytálló. S még ha csak ez az egy baj lenne velük!

Yendi (törölt) 2010.03.17. 17:59:16

@flea: Azért várom tőlük, mert nincs másik alternatíva. Az LMP-ben lennének ötletek, az EP programban is találtam anyagot, amivel szimpatizáltam, de a többségi részével van bajom. Akkor lenne ideális, ha a vidék és a közösségi tudat helyén van, de nincs. Én azt látom, hogy mindenki, minden párt (kivétel Jobbik meg a Munkáspárt) 8 nyelvvel van az EU seggébe, és nem nyitunk a keleti felvásárló piacok felé, és nem, mert ruszkik.. meg jaj megint a kommunisták.. Itt a baj. Ez már rögtön porba dönti a náci vádakat, mert egy "náci párt" a nagy Medvével, és a még vörösebb Kínával miért élénkítené meg a gazdasági kapcsolatait? A gond az, hogy mindig a hülye ideológia mentén mozgunk, és nem azzal foglalkozunk, hogy mi lenne jó a népnek, mi lenne jó a gazdaságnak, mi lenne jó az országnak. Mondjuk addig sem foglalkozik a nép az ország siralmas helyzetével.

Amúgy az demokratikus, amikor egy Bajnai kijelenti, hogy a Jobbikot tilos a parlamentbe engedni? Hol van a népakarat? Bajnai és Lendvai ezekkel a kijelentésekkel demokrata? Ugyanazt csinálják, csak ott van médiafelület. Azon kéne elgondolkozni, hogy mi okozta, hogy a Jobbik így erősödik. Kinek, illetve kiknek a "felelőssége"? Talán ha az elmúlt 20 év rólunk szólt volna, normálisan váltottunk volna rendszert, akkor ma se Jobbik, se LMP..

Amúgy valóban ideje már egy tisztességes pártnak, amely demokratikus és törvényes keretek között rendet rak, és ezt szerintem ők is tudják, hogy bizonyítaniuk kell.

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.17. 18:20:30

@Yendi:
"Talán ha az elmúlt 20 év rólunk szólt volna, normálisan váltottunk volna rendszert, akkor ma se Jobbik, se LMP.. "

Na ezt mondom már régen. Tudniillik, hogy a Jobbik egy reakció. Reakció arra, ami itt történt húsz éven át. Kezdve Antalltól egészen Bajnaiig.
És most csodálkoznak a maszoposok, hogy félni kell attól, hogy esetleg csak a harmadik hely lesz meg.
Kérdem én, miért? Nem tanította meg nekik senki, hogy akcióra jön a reakció? Általános iskolai tananyag.

Az pedig, hogy ez a húsz év nem rólunk szólt, sajnos a mi hibánk. Engedtük.
Nem lett volna szabad. Most sokkal keményebb lesz, és az is megszenvedi, akinek nem lenne szabad.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.17. 21:48:54

@Yendi: "Akkor az iménti írásod értelmezhetem úgy, hogy aki erkölcsös, az náci."

Lehet, hogy fingod sincs az erkölcsről. Talán még nem mondták neked, de nem etnikai vagy szexuális orientáció határozza meg. Ha tehát egy kommentben terjedelmesen leírod, hogy miért zavarnak a buzik, a zsidók és a cigányok, akkor az erkölcsre hivatkozni kettővel lejjebb minimum cinkes.

Az ilyen kommentek ugyanis jól megvilágítják, hogy milyen vonatkozásokban van pótolnivalód erkölcs dolgában.

Az ilyen "pampampam, az rögtön náci??" kérdésekre sajnos sokszor "igen" a válasz. Ha például gazdasági témákat fejtegettél volna, és ezzel indokolsz, egy szavam sincs, és a válasz "nem, ettől nem leszel náci". Származási és szexuális orientáció alapon szelektálni viszont tipikusan náci vonás. Ezt nem én döntöttem el, ez sajnos makacs tény.

Tehát _azon_ _belül_, hogy a cigányokkal, zsidókkal, buzikkal pont mi a problémád, az tök mindegy, ha már ezzel kezded. Normális ember nem ez alapján szelektál.

Arra például egész büszke vagyok, hogy egyszer sikerült megértetni valakivel, hogy a következő állításai:
"utálom a cigányokat"
"mármint a bűnöző cigányokat utálom, a nem bűnözőkkel semmi bajom"
"persze, a nem cigány bűnözőket is utálom"

egyszerűsíthetőek arra, hogy
"utálom a bűnözőket"

csak ebből kimaradnak a cigányok, ugye. Ugyanezt el lehet játszani buzikkal, zsidókkal, szocikkal meg liberálisokkal, satöbbi.

Összefoglalva: magán a megközelítésen látszik, hogy te még nem estél túl ezen a megvilágosodáson, még kell egy szintlépés, addig sajnos hasonlítasz a nácikra.

Yendi (törölt) 2010.03.18. 02:04:06

@flugi_: Amúgy még mindig a zsidókon lovagolsz, holott kb le sem írtam őket, nagyon akarod az összemosást csinálni, bár távol áll tőlem az az eszme. Az, hogy mi határozza meg kb lényegtelen, egyszerűen arról van szó, hogy a JÓÍZLÉS és bizonyos NORMÁK határain belül mozogni nem egyenlő azzal, hogy nácira hasonlít valaki. Amúgy a meleg nem egyenlő a buzival, a szoci meg nem egyenlő az mszpvel.

Ha viszont ennyire lovagolsz a kisebbségi kérdésen, akkor vesézzük ki:
Tény, hogy fontos szerep jut a neveltetésre. Az anyagiakat most hagyjuk ki belőle, mert tele van az internet aranyban karddal pózoló romakölykökkel. Engem ez megfélemlít. Érdekes módon a média ezzel nem foglalkozik. Eddig 2x csapták ki előttem a kést, mindkétszer fényes nappal forgalmas helyen, holott indokot nem adtam rá (max annyit, hogy nincs 200 ft-om), és mind a kétszer roma volt az elkövető. De kanyarodjunk vissza. Valóban létezik azon belül egy kisebbség, amely képes beilleszkedni, és meg is tette, de akkor a többi miért nem képes erre? Nem rajtunk múlik. Ha én nem tudok egy vizsgát letenni, akkor nem az intézmény a hülye. Nyilván te még nem találkoztál testközelben ezzel a problémával, és nem is kívánom, hogy ilyen atrocitásba keveredj. A pozitív diszkrimináció, mint látjuk hatástalan, mert visszaél a többség vele, ránézésre tenni nem akarnak a sorsuk pozitív irányba fordításáért. Akkor mégis mit javasolsz? Az világos, hogy nem büntetni kell őket, mert eleve szar az életük, meg a környezet amiben szocializálódtak, hanem afelé kéne irányítani őket, hogy felelősségteljesen vállaljanak gyereket, és alkalmazkodjanak. Viszont erre egy kivétellel egyetlen párt sem produkált érdemleges programot. Érdekelne, hogy te pl ezt a problémát hogyan látod, hogyan oldanád meg. A nácizást meg tegyük félre.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.18. 02:35:13

@Yendi: a "jóizlés" és a "normák" szubjektív dolgok, másokra (norma esetében a közösségen kívüliekre) erőltetése értelmetlen. Van például olyan, hogy keresztény norma, amit a keresztények tartanak, de nem keresztényeket azzal vádolni, hogy deviánsak, _mivel_ a keresztény normától eltérnek, értelmetlen dolog: nem klubtagok, nem vonatkozik rájuk a tagsági házirend.

Az országban van egy törvényben foglalt közös, valóban objektív "norma", amit viszont egyáltalán nem sért a melegfelvonulás: mivel nem árt senkinek.

A jóízlés meg végleg szubjektív, kinek milyen az ízlése. Szintén hiba a saját ízlést mindenki számára kötelezőnek hinni.

Neked meg van engedve, hogy ne tetsszen, de a jobbikosok konkrétan be akarják tiltani, ami nem tetszik-nemtetszik kérdés, hanem értelmetlen korlátozás, valamiféle "én fontosabb vagyok másoknál tehát az én véleményem kötelező" megfontolásból. Mint anno Aczél elvtársék.

"Amúgy a meleg nem egyenlő a buzival, a szoci meg nem egyenlő az mszpvel."

Ahogy kedved tartja, én nem tudok az általad használt jelentésárnyalatokról, a különbség valószínűleg cseppet sem számít ebben a kontextusban. Nekem mindegy, hogy a melegfelvonulást akarod-e tiltani, vagy a buzifelvonulást, mert az speciel ugyanaz.

Kisebbségi téma:

"Viszont erre egy kivétellel egyetlen párt sem produkált érdemleges programot. "

És melyik az a kivétel? A jobbikos program lószart nem ér. Tele van ábrándos képekkel, csupa már kipróbált (vagy kipróbálásig el sem jutó hamvába holt) kudarc felsorolása, plusz néhány tényleg teljesen értelmetlen elem, amit természetesen még csak eszébe sem jutott senkinek sem kipróbálni.

Hogy csak egy példát mondjak, szerinted ugye ha a segélyt iskolalátogatási bizonylatokhoz kötik, akkor majd járni fog a gyerek iskolába? Ugye nem az lesz ebből, hogy a szülők "meggyőzik" a tanerőt, hogy írja meg azt a rohadt papírt?

A _teljes_ jobbikos program hemzseg a wishful thinkingtől, simán elképzelik, hogy majd elmegy a karvajtőke, és majd jól élünk utána, simán elképzelik, hogy a cigányok majd másképp viselkednek, mert ők kérik meg rá, satöbbi, satöbbi. Az amerikai alkoholtilalom egy jó hasonlat erre, azok is szépen elképzelték, milyen jó lesz a világ alkohol nélkül.

baliquez 2010.03.18. 08:46:45

@flugi_:
"A jobbikos program lószart nem ér."
Ha ebben igazas is lenne (nincs), akkor is többet érne a lószar a semminél, a nullánál amit a többi párt eddig képes volt felvillantani. Csuklóból lefikázni meg szartsemérezni, az megy, de mikor mondjuk konkrétan megkérdezlek most téged hogy mit lehet tenni a kulturális háttérből eredően különösen kegyetlenül végrehajtott rassz alapon választott áldozatok sérelmére elkövetett élet- és vagyonellenes bűncselekmények stratégiai megfékezésére (ezt hívja a köznyelv cigánybűnözésnek, bár bőrszíntől független, annyi a különbség hogy a magyar lumpen ritkán magyargyűlölő rasszista), akkor szerintem a még több segélyen meg az ommogáson meg a háátöhmmm-ön kívül sok mindennel nem tudsz jönni.

Igenis, komplex reszocializációs programra van szükség, mert a nagy liberális(nak hazudott) szabad(os)ságban generációk nőttek fel úgy hogy konkrétan semmiféle élményük nem fűződik ahhoz a kifejezéshez hogy "munka", még kevésbé a megélhetés vonatkozásában.

"Barátom, ezek egyszerűen nácik".
Tudod kik a nácik? Azok akik egy teljes népcsoport problematikus integrációját azzal letudták hogy mélyszegénységben tartva őket olcsó szavazóbázisként peonizálták! Mert minél csóróbb a cigány annál olcsóbban meg lehet venni a szavazatát négyévente, közben majd eltartják az adófizetők segélyből, ha meg berzenkednek a bűnözés miatt akkor meg jól le lesznek rasszistanácizva.

Azok a nácik, barátom, akik mindezt kitervelték, véghezvitték és a lumpenterrort kihasználva még most is rasszizmust kiabálnak a béketűrő magyarra!

Ebből van elég, és ha önfenntartó munkatáborok kellenek ahhoz hogy a bűnözők visszataláljanak a civilizációba akkor önfenntartó munkatáborok lesznek! Minden más ki van próbálva és nem működik, nem csak itt nem működik, a világon sehol sem működik.

Alsóhangon több mint százezer purdét kell megtanítani arra hogyan legyenek a társadalom tagjai, mert abban a környezetben ahova a kurvaanyjuk a világra szarta őket faszpénzért soha nem fognak integrálódni, onnan csak a magyargyűlölet és a bűnözés felé vezet az életútjuk. Irtózatosan sok elvesztegetett tehetség, értelem, szorgalom. Társadalmi szükségesség és elengedhetetlen lépés kiszakítani őket destruktív környezetekből és megtanítani őket az alapvető normákra hogy legalább esélyük legyen a társadalom részévé válni.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.18. 10:00:38

@baliquez: figyelj, biztos rájöttél már, hogy SOKKAL könnyebb a hülyeségen látni hogy hülyeség, mint tudni a helyes megoldást.

Igazad van, nincs megoldási javaslatom a problémára.

De nincs igazad, mert ebből egyáltalán nem következik, hogy a nyilvánvalóan rossz megoldást ünnepelni kéne. A rossz megoldásról lehet tudni, hogy rossz.

Akkor is, ha az embernek nincs más ötlete.

Olyan csak az amerikai filmekben van, hogy a főhős úgy érvel, "nincs más megoldás, vagy van jobb ötleted?!" és minden jóra fordul. A valóságban ilyenkor minden még rosszabbra fordul.

A jobbiknak az egyik legfőbb baja az a felületesség, amivel tolja a javaslatait. Problémákat sorolni mindenki más is tud, csak nem vádaskodik közben, és igyekszik konstruktív lenni. A jobbikos hozzáállás leginkább konzerválja a problémát (például a gárda több bajnak okozója, mint megoldója, fenntartja és növeli a feszültséget - hiszen ez hozza a szavazatokat) A javaslataik meg olyan rövidlátóak, hogy bárki, még szociológiai képzettség nélkül is rájöhet, hogy csak egy álomvilágban működne.

Úgyhogy értem én a te személyes lelkesedésedet, csakhogy ez azért van, mert simán elhiszed, hogy a jobbikos javaslatok működnek, csak mert kimondják a problémát úgy, hogy te is meghallod.

baliquez 2010.03.18. 11:14:26

@flugi_: Erről beszélek, baromi könnyű hátradőlni, homlokráncolni, aztán felírni a táblára az egyenlet mellé a nagy "M" betűt (kevésbé matekosok számára bátorkodom leírni hogy a megoldhatatlan feladat jelzése), aztán gőgös pofával kritizálni azt aki mégis megpróbálkozna az egyenlet megoldásával, hátha az a matematika dogmáit megkerülve oldható csak meg.

Az hogy valamit nem tolnak az orrod elé (hogy aztán a szokott módon felületesen megkritizáld és mindennemű konstruktivitást nélkülözve söpörd az asztalról lefele) még messze nem jelenti hogy nem létezik, sőt. Összetett problémákra - pláne ha radikálisan kell változtatni rajtuk - hosszadalmas és összehangolt munka szükséges. Hogy a sok, általad lekezelően felületesnek nevezett célkitűzés összeálljon egyetlen működő és fejleszthető rendszerré.

A láblóbáló fikapöccentgetés a csőd maga, az maga az álomvilág, és miközben alszol eladják mindenedet. Nem csak a tiedét, ó nem. Itt már régen nem rólunk van szó. A gyerekeink, az unokáink életéért dolgozunk. Azért hogy a szülőhazájukban élhessenek emberként, azért hogy ne kelljen kivándorolniuk a megélhetésükért és ne legyenek másodrendű állampolgárok itt ahol születtek.

Yendi (törölt) 2010.03.18. 12:43:21

@flugi_: Választ nem kaptam arra, hogy te hogyan oldanád meg ezt a problémát. Kontrázni én is tudok, hogy ez szar meg az szar, de akkor egy B verziót is felvázolhatnál, mert ezek így csak üres szavak.

Yendi (törölt) 2010.03.18. 12:54:26

@baliquez: Ez így van. Mondjuk tény, hogy a cigányok között is lenne egy csomó tehetséges ember, amelyik beilleszkedik, dolgozik. Olyan, amelyik értelemre és tiszteletre neveli a gyerekeit, így azokkal együtt lehet dolgozni, és valóban lehet megelőzi néhány értelmileg lecsúszott magyart. Viszont ez az eset nagyon nagy ritkaság a többséghez képest. A másik oldala a tapasztalat, hogy akármennyire is mély szegénységben él a magyar, nem vágja ki előtted a kést, mert tudja, hogy nála ez a kisebbségi védelem nem működik, másrészt talán megnevelték annyira, hogy elvesse ezt a "megélhetési formát". A másik aranyos dolog, hogy a liberális jogvédők azt mondják, hogy a cigány is magyar, és nincs olyan, hogy valaki különböző. Ha ez így van, akkor a kisebbség, mint megkülönböztető kifejezést most kéne a köztudatból törölni, mert ugye ilyen nincs, nincs olyan, hogy különböző.

Amúgy teljes mértékben egyetértek a hozzászólással.

Yendi (törölt) 2010.03.18. 13:13:57

@flugi_: De honnan tudjuk a rossz megoldásról, ha még nem lett kipróbálva? Nem népirtásról van szó, nem segélymegvonásról, nem kitoloncolásról, hanem munkára ösztönzésről.

Én lennék a legboldogabb, ha az a lecsúszott népcsoport is dolgozna, ahogy mi. Lehet arra hivatkozni, hogy nincs munkahely, akkor közmunkaprogramra van szükség, nem a segély ész nélküli szétosztására. Persze szavazatszerzés szempontjából érthető is, hogy eddig miért nem történt meg. Végre rá kellene nézni a mezőgazdaságra, mert eddig a parlamentben a Jobbik ellenesség volt a téma, nem az, hogy az élelmiszeripart miként lendíthetnénk fel. Az orosz és távol-keleti piacok felé is lehetne nyitni, mégse tesszük. Az EU lassan arra ad támogatást, hogy ne műveljünk földet. Kiváló vízkincs van, termál.. mégsem a geotermikus erőműveket látom épülni, mint zöld beruházás. Kísérletet nem teszünk arra, hogy az orosz földgázfüggésből kiszálljunk, képtelen az államadósság átütemezés újratárgyalására, holott ezt már millióan megtették. Ebből lehetne élénkíteni. A parlamenti pártok egytől egyig alkalmatlanok a szerepükre, nem azzal foglalkoznak, amivel kell. Ezek után a Jobbik programja meg bullshit. Ha rajtad múlna nem történne semmi előrelépés ebben az országban.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.18. 14:57:06

@baliquez: Ha egy kicsit elgondolkozol, talán rájössz, hogy nem igazán az számít, hogy nekem mit könnyű és mit nem. Az nem rám nézve ciki, hogy még én is megtalálom a hibákat egy párt programjában, amin pedig elvileg szakembereknek kellett volna dolgozni.

Abban természetesen igazad van, hogy egy jól működő program nem feltétlenül érthető egy laikus számára. Csakhogy ez a program nem ilyen: ez érthető, és láthatóak benne a hibák.

Az érvelésed olyan, mintha a suzuki kijönne egy látványosan tervezési hibás kocsival, és a lehúzó véleményekre csak azt mondaná, hogy aki nem senior gépjárműtervező szakember, az nem ért hozzá, ennek márpedig működnie kell, mert baromi bonyolult dolog autót tervezni.

Igenis a jobbiknak ciki, ha még "láblógató fikapöccentő" módra is tudok nyilvánvaló hibákat mondani a programjukban (ami felvetésekre persze nem reagálsz, csak a jobbik tekintélyével próbálsz érvelni)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.18. 15:00:46

@Yendi: Könyörgöm, a fél program régen ki lett próbálva. A másik fele meg látványosan nem működik.

Illetve egy nagyon kis részéről meg egyszerűen nem hiszem el, hogy a jobbik meglépi. Ilyen a vajdák megerősítése. Szerintem egy jobbikos sosem hagyná, hogy egy cigány-magyar konfliktus cigány felének bíráskodását egy cigányvajdára bízza. Szerintem minden jobbik szavazó szerint magyar bíróság előtt kell felelnie a cigánynak. Szerinted?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.18. 15:03:42

@Yendi: nem kell B verzió. A cigányok ügye egy nagyon nehéz kérdés, amit jól mutat az, hogy lényegében egyetlen országban sincs megoldva. Ha olyan egyszerű lenne ez, mint ahogy a jobbikosok elképzelik, már régen kitalálták volna más országokban.

Minden jobbikos azt hiszi, hogy ez valami szocik-komcsik-zsidók által fenntartott direkt szar rendszer, amit csak le kell cserélni.

Mi leszünk a világ csodája, ha bárhogy összejön. Annyi ország még nem követte a példánkat, mint ami egy ilyen után lenne.

Yendi (törölt) 2010.03.18. 19:09:54

@flugi_: "Ilyen a vajdák megerősítése. Szerintem egy jobbikos sosem hagyná, hogy egy cigány-magyar konfliktus cigány felének bíráskodását egy cigányvajdára bízza."
légyszíves mutass rá a programban erre a részre! Oldalszám/bekezdés, mert én nem találom, pedig a cigánykérdést átolvastam.

Yendi (törölt) 2010.03.18. 19:19:39

@flugi_: Ugyanaz, mint amikor a csendőrségre mondják, hogy fölösleges, meg nem működne stb.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Csendőrség

A segélyezés megreformálása meg szerintem az egyetlen kiút. Ha így hagyjuk az egészet, akkor hamarabb jön a nyakunkra egy szolid polgárháború, mint egyébként. Közmunkaprogram, önfenntartó börtönök, költséglefaragás, államadósság átütemezés (erre is millió példa volt).. a vidéknek meg megvan a pályázati lehetősége.. más kérdés, hogy mire jutnak vele. Szóval pénz előbb utóbb lenne rá.

Más kiút sajnos ebből nincs, ezt így hagyni meg nem lehet, több kisebbségi támogatással sem oldódik meg a probléma. Fotelben ülni okoskodni meg nácizni, jajveszékelni, rinyálni a legegyszerűbb.. csak ezzel nem történik semmi. Vagyis történik: hanyatlás.

Yendi (törölt) 2010.03.18. 19:39:21

@flugi_:
"Minden jobbikos azt hiszi, hogy ez valami szocik-komcsik-zsidók által fenntartott direkt szar rendszer, amit csak le kell cserélni."

Ez orbitális tévedés. A rendszerrel annyit kell tenni, hogy a mélyére nyúlni, megjavítani. Ami el lett baszva az egésszel az a rendszerváltás, és az a kizsákmányoló nemzetellenes politika, ami 20 éven át ment. Nem zsidóztam, nem komcsiztam.

Az mszpt meg kommunistának vagy baloldalinak beállítani a legnagyobb hülyeség, mert köszönőviszonyban sincs a párt ezekkel (ha nagyon belemélyedünk, akkor maximum talán a 2006-os rendőri módszerek). Egy szocialista nem a dolgozó nép nadrágszíját húzogatja, hanem a multiét. Ezek meg a multikat támogatják, és a dolgozót semmizik ki. A másik oldal sem jobb: A Fidesz "Térdre csuhások" Polgári Párt sem különb.

Eddig senki sem javított a vidék, és a kisebbség helyzetén. Most van egy reális alternatíva. De ha ez sem, akkor ki fog? Ezt így hagyni nem lehet.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.18. 20:44:41

@Yendi: igazad van, ez nem a programban, hanem előtte kb egy hónappal egy a témába vágó interjúban hangzott el. Természetesen a jobbik ilyet nem csinál, a programból tényleg kimaradt.

Pedig ennek éppen lenne értelme, lévén, hogy a vajdák tekintélye sokszorosa a cigányok között a rendőrökének, bíróságénak, stb.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.18. 20:48:45

@Yendi: a "komcsi-szoci-zsidó" csak választék, mindegyikkel hallottam már, csak lefedtem a jobbik-drukkerek által használt tartományt. A kedvedért kiegészíthetjük a demokráciával :)

"Eddig senki sem javított a vidék, és a kisebbség helyzetén."

Viszont mindegyik _próbált_.

"Most van egy reális alternatíva. "

Könyörgöm, legalább a "reális"-t húzd ki. Egyáltalán nem az.

Próbálkozásnak mondjuk próbálkozás. Mint egy esőtánc a sivatagban.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.18. 20:57:03

@Yendi: szerinted tényleg nem próbálták eddig még meg eladni a börtön-munkaerőt, hogy önfenntartó legyen? Apámék még dolgoztattak is börtönlakókkal, de nagyon drágán nagyon szarul dolgoztak, úgyhogy nem dolgoztattak többet.

Szép álom az önfenntartó börtön, de eddig még nem láttam működőt.

Figyelj, sorolsz itt szép elképzeléseket, és úgy viselkedsz, mintha én azt tagadnám, hogy ezek szépek.

Tényleg szép és jó lenne ebből egy csomó dolog. Jólnevelt cigányság, üres önfenntartó börtönök, satöbbi.

Csakhogy ezt még a jobbikosoknál sokkal okosabbak sem tudták megoldani. A jobbikosok meg nem túl okosak. Még egy olyan programra se futotta, amiből legalább csak a szakembereknek lenne nyilvánvaló, hogy ökörség, de nem: bármelyik józan paraszti ésszel gondolkodó ember felröhög pl. a kínai élelmiszerexporton meg a multik adónövelésén, meg a már itt kitárgyalt "javaslatokon".

Újra kérdezem: szerinted mi fog történni, ha iskolalátogatásihoz kötik a segélyt? Megváltozik egy csapásra a problémás család, vagy mennek a papirost "elintézni"?

Osztrigás Pici 2010.03.18. 21:01:50

Hagyd a témát, Flugi. Kár megpróbálni észt verni a kétbites fejecskékbe, a itt/más fórumokon úgyis az ilyenek vannak többségben, és nincs az az isten, hogy egyszerűbb, realitáson alapuló dolgokat felfogjanak. Az emberek nagy többségének az életében a környezetünk nyilvánvaló törvényszerűségek nem játszanak különösebb szerepet, mert a döntéseiket mindig valamilyen beképzelt, vagy bemagyarázott álomvilág axiómái alapján hozzák meg. Amíg ez marad, addig nem lesz számottevő változás a közéletben. Ennek a megváltoztatásához talán több mint tizenpár százaléknyi természettudományos végzettségű állampolgárra lenne szükség, nem elszállt hulladékdiplomás okoskodóra, vagy réveteg bölcsészre. Bár ahol nincs víz, ott nem lehet hullámot csinálni. Frankó egy mondás, nem?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.18. 21:17:48

@Osztrigás Pici: az a fránya oktatói berögződés lehet a ludas :)

bryan 2010.03.18. 21:45:41

@flugi_:
A vajdák előtt ott van a demokratikus választás lehetősége, lehetnek polgármesterek, kisebbségi önkormányzati vezetők, vagy parlamenti képviselők ugyanúgy választhatók, mint bármely más magyar állampolgár, ha a megválasztásukhoz felhasználják máshonnan szerzett tekintélyüket, azzal sincs baj, nem ők lesznek az elsők akik ezt teszik. A párhuzamos struktúrák viszont nem jók, ugyanis nem segítik az integrációt, sőt inkább gátolják azt, ugyanis a zárt közösség áll a vezetők érdekében, aminek nevében felléphetnek. Furcsa, de ugyanazért nem akarnám ezt, mint azt, hogy a Gárda bármilyen állami szerephez jusson.

""Eddig senki sem javított a vidék, és a kisebbség helyzetén."

Viszont mindegyik _próbált_."

A vidék esetében ez lehet, hogy igaz, a cigányság esetében a cigányság esetében viszont mindenki csak elkenni akarta a problémát,amolyan kádári tempóban átfogó programot soha, senki valósított meg. Összefoglaló:

www.origo.hu/itthon/20090219-kormanyprogramok-a-ciganyok-romak-integracioja-erdekeben.html

Az összeg, amit a romák felzárkóztatására költöttek,_húsz_ év alatt kb. 150 milliárd forint, ebből szerinted mit lehet kihozni? Évi 7-8 milliárdot szerinted melyik állami cégre _nem_ költöttünk, vagy nem buktunk az eladásakor? (Szerencsejáték zrt. nem ér:)
A többi gondolatoddal nagyjából egyetértek.

Yendi (törölt) 2010.03.18. 22:18:18

@Osztrigás Pici:
Akkor valóban.. ne tegyünk semmit, üljünk az elmérgesedő problémán, mert nem lehet mit tenni, vagyis lehetne, de az szerintetek szar. Ennyit tudtok felmutatni.
Na léptem.

Osztrigás Pici 2010.03.18. 22:32:59

@Yendi: Lehet tenni. Vannak módszerek. De jelen szituációban semelyikünk véleménye nem kiáltható ki igaznak, még akkor sem, ha egyébként a sajátomról meg vagyok győződve. Sajnos vannak arról árulkodó jelek, hogy a hozzászólók képtelenek kritikusan hozzáállni nyilvánvalóan blőd és irracionális eszmékhez és kijelentésekhez. Nem érdemes egy ilyen médiumon vitát folytatni, mert te, és mindenki más úgyis jobban ért itt bármihez, mint a többiek. Egyenként ez mindenkire igaz. Értsd, ha valaki történetesen nem irkál gyökérséget, te akkor is le fogod szólni, és nem fogod belátni a saját ostobaságod, így meg felesleges vitába szállni. Nem tudom, érted-e egyáltalán, miről van itt szó. A hozzászólásaid tartalmát nem is érdemes tárgyalni, mert baromságokra nem érdemes energiát elpazarolni. A stílusodon és a gondolkodáskultúrádon kellene javítani, de olyasvalakitől, aki megjakálja a jobbikot, ilyesmit nem lehet elvárni, ez ugyanis önmagában csőlátást v. korlátoltságot feltételez. Kész időpazarlás így is, de nem akartam már szó nélkül hagyni.

bryan 2010.03.18. 23:39:20

@Osztrigás Pici:
...és aki bekajálta az MSZP szövegeit 2006-ban az is tiszta hülye, nem is beszélve azokról akik hisznek a Fidesznek, vagy elhiszik, hogy az MDF képes a sok lejárt szavatosságú lúzerrel megújulni, vagy elhiszik, hogy a lelkes amatőrök is képesek pártot csinálni az LMP-ből, na azok is milyenek már, kár rájuk szót vesztegetni.
De akkor ki is marad? A cinikusok, akik maximum fotelforradalomra jók?
(Disclaimer: 90+% esélye van, hogy LMP szavazó leszek)

Interlock (törölt) 2010.03.18. 23:57:38

@bryan:
Én a "hülyék" helyett inkább azt mondanám, hogy megpróbáltak hinni mások olyan ígéreteinek, amik a saját gondolkodásmódjukhoz, vagy ismereteikhez közel álló, elfogadható dolgokat jelentettek. Egy részük máig kitart (biztos jó így nekik), egy részük kényszerszavazó lesz (jobb híján erre vagy arra), a maradék meg legyint, nem érdekli állampolgári joga és lehetősége, és otthon marad.
Mivel kétségtelenül sz@rban vagyunk, máshogy kellene ezt az egészet csinálni, oké, tudom, lehetetlen. Én szívből támogatnék egy olyan rendszert, ahol pártok helyett egyéneket jelölne a nép, közösségi teljesítményük, elismertségük alapján, ezekből valahogy kiválogatni mondjuk 200 szakértőt a különböző területekre, utána pedig állandó kétirányú kommunikációval segíteni a döntéshozatalt. Valahogy úgy, mint a munkaerőpiacon: ha hülye az egyén, verheti a mellét hangos szavakat kiabálva, akkor is elzavarják egy meghallgatás után.
Ez jó kis utópia :-) Minden bajt abban látok, hogy politika irányít minden cselekvést. Ennek következtében megy a veszekedés itt is, máshol is, emiatt van takargatás, hazudozás, a mögöttük álló szakértőgárda véleményének kozmetikázása, meg kedvük szerinti alakítása. De hát ha ez egyszer megváltozik, akkor valami olyan kényszeríti ki, ami után nem sokan maradnak a Földön...

Yendi (törölt) 2010.03.19. 02:06:12

@Osztrigás Pici: Igen csőlátás az, hogy a fél rokonságom retteg falun, mert az elmúlt 20 évben senki nem nyúlt a kisebbségi problémákhoz. Meg kéne oldani, eddig 1 jelentkező van. Csőlátás továbbá az is, hogy senki sem felelős az elmúlt időszakért, csőlátás, hogy bele kell törődni abba, hogy itt nem lehet jobb semmi. Csőlátás, hogy a mezőgazdaságból kiindulva és újjáélesztve keleti kereskedelmi kapcsolatokat ebből az iparból profitálhatnánk, de ehelyett csontig nyalunk az EU-nak mert ezt kell követni, és önálló gondolat, terv már nem is lehet, ami a gazdaságnak jó. Csőlátás a cigányság felzárkóztatása, mert ez van a programban, és nem pedig a büntetése.

Valamint csőlátás az, hogy szeretnék egy olyan országban élni (már ha még lesz), ahol nem arra érek haza munkából (már ha lesz), hogy a gyerekem megkéselték az osztálytársai az iskolában (már ha lesz), mert harmadikos létére nem füvezik, és ezért nem tudott nekik adni.

Tudom, 23 évesen még fiatal vagyok, jó végzettségem van, és még tervezem az önfejlesztést, de azt tudom, hogy ha most nem rakjuk rendbe ezt az egészet, amit az utóbbi 20 évben felszínre került, akkor itt kb esélytelen lesz élni.

Ezek után várom a náci kirekesztő tudatlan jelzőket. Továbbá a problémákra a megoldásokat. Persze olyat senki nem tud, de könnyű fotelben osztani az észt.

Yendi (törölt) 2010.03.19. 02:11:16

@bryan: Lehet szép utópia de én spec örülnék egy LMP, Jobbik kétpárti Parlamentnek. Az LMP iparfejlesztési programja az EP-re az tetszett. Viszont ami gond, hogy nem mer nyúlni a kisebbségi programhoz, csak további pozitív diszkrimináció, további támogatás, amitől a cigányság többsége még annyira sem lesz hajlandó munkát keresni. Tisztelet a kivételnek, és azoknak, akik vették a fáradtságot a beilleszkedésre.

bryan 2010.03.19. 05:37:46

@Yendi:
Olvasd el az origo cikkét amit linkeltem arról, hogy mennyit költöttünk cigányok integrációjára. Szinte semmit, szerintem ideje lenne ezt úgy is megpróbálni, hogy nem csak látszatintegrációra helyezzük a hangsúlyt , valójában csak a külföldnek szánva.
@Interlock:
Szerintem túl sokra tartod az úgymond szakértőket. Szerintem minden szakterületnél tudok neked öt szaktekintélyt szerezni (tíz perc google használat azért kéne hozzá :), aki öt teljesen eltérő javaslatot tesz a szakterületét érintő probléma megoldására. A politika haszna normális működés esetén pont az lenne, hogy az öt vélemény alapján kiválasztja azt az egyet, ami ebben az egy esetben a leginkább alkalmas az aktuális helyzet javítására.

pakimaki 2010.03.19. 12:00:59

Én ezt kaptam!
Érdemes megnézni a jobbikos főnökhöz

jobbik.eu5.org/?id=15

flea 2010.03.19. 12:19:56

@bryan: na ez egy remek összefoglalás.

Tegyünk ebbe egy kis pszichológiát: akik 2006-ban az MSZP-t megkajálták, akik most a Fideszt istenítik, vagy éppen a Jobbikot, vagy az MDF-ből bármit kinéznek, vagy az LMP-t jelenlegi formájában komolyan veszik - tehát mindenki, aki még mindig nem tart ott, mint amúgy sokan, hogy már el se megy, mert annyira nem látja értelmét -, az igazából hinni akar valamiben, mert nem képes elviselni azt a reménytelenséget, ami abból fakadna, ha be kellene látnia, hogy ez a hit nem ésszerű.

És mindenki abban hisz, akiben a saját preferenciái mellett ez a legkisebb kognitív disszonanciát okozza (vagyis a legkönnyebb bemesélnie magának, hogy "igen, van egy pár probléma, de az nem akkora baj").

Lásd ugyanerről (csak a Fidesz vonatkozásában) Bodoky mondását: "Most mindenki a Fideszbe vetíti maradék hitét, mert igazából senki sem akar káoszt. Békét és biztonságot szeretnénk, de mindenki érzi, hogy ez szinte lehetetlen a mostani farkastörvények mentén. A maradék hit miatt van a kétharmados győzelem esélye és nem másért."
bodoky.blog.hu/2010/03/10/tizenkilencre_lapot_huzni_urak

Amúgy egy jól működő demokratikus országban pont ugyanezek a folyamatok játszódnak le a választópolgárban, csak ott nincs a reménytelenségtől való félelem mint motiváció, ezért könnyebb elismerni, hogy bizonyos hibák ellenére támogat az ember egy adott politikai erőt. Illetve nem tolódik az egész olyan szinten át érzelmi síkra, hogy ha a buszon meghallják, hogy egy vadidegen "a (valamelyik) másikat" támogatja, akkor már mindjárt undorral néznek rá.

Yendi (törölt) 2010.03.19. 12:55:06

@bryan: hm ez meglep. Szóval azt mondod, hogy eddig 0 ft támogatás ment ki? Bár én csak jogszabályi engedményeket látok.

bryan 2010.03.19. 13:19:52

@Yendi:
Nem ezt mondtam, hanem, hogy integrációs és nem helyzetfenntartó, támogatásra az eddigi kormányok legfeljebb negyed annyit költöttek, mint a Mávra, BKV-ra, vagy akár az MTV-re. Ezt nem nevezném integrációs próbálkozásnak.

molaris 2010.03.19. 14:41:21

@scsaba1:
Hülye vagy, vagy csak teszed?
Lásd. a tegnapi napot.

Lovastengerész 2010.03.23. 12:39:51

idézet az indexről:

"A legnagyobb náci megsemmisítő táborban, Auschwitz-Birkenauban 1940 és 1945 között több mint 1 millió embert, többségükben zsidót öltek meg."

ez már tagadás? :)

Lbird 2010.03.25. 22:35:20

@Yendi: az ÁSZ szerint 2008-ig integrációra 11 év alatt nagyjából 120 milliárdot költöttünk, ami 12 milliárd évente, ami 1200 ft/fő évente(!)...ki szerint lehet ennyiből integrálni???

oknyomozo.hu/node/22

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.03.25. 22:51:55

@Lbird: az hagyján, hogy ennyi pénz ment integrációs címen valahova, csakhogy ezeknek a jelentős része nem volt többlet forrás. Csak sima folyó kiadásokat címkéztek fel integrációs pénzeknek.

dorkoka 2010.07.15. 15:54:49

@Gempacsöki Boborján: Először is köcsög vagy, így születtél, köcsögnek.A történelmet úgy hiszed el amint tanították. A 90%-os kiirtást annak idején még 75%-os ként tanították.
De ez mese, szinte az egész.
A magyarság simán túlélte a mongolokat. Bár nagy veszteségei voltak. 40.000 tatár érkezett, 15 hónapig voltak, Dzsingisz halála miatt mentek vissza nagy sebbel lobbal. lovaikkal a mocsarasokba nem mehettek be, Felvidéken, Erdélyben nem vagy alig portyáztak, várat alig vettek be, alföldieket dombság lakókat irtottak. Valós adatok szerint, 20-225-ot pusztítottak el, de koncentráltan.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.07.15. 23:39:39

@dorkoka: Nem Dzsingisz, ő 1227-ben meghalt. Ögödej volt a nagykán a tatárjárás idején, az ő halálhírére ment haza Batu, hogy megpróbálja átvenni a hatalmat.