A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Orbán Viktor = Krisztus

2010.04.03. 13:00 R_John

Néhány hónapja működik a Fidesz által fenntartott független hetilap, a Nagyítás, ami kizárólag a piacról él meg, hiszen a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Barankovics István Alapítvány és a  Polgári Kultúráért Alapítvány támogatja megjelenését, így akar az Élet és Irodalom versenytársa lenni. Eddigi cikkeik színvonala általában alulról súrolta a 7/C osztályújságjának vezércikkeit. Érdemes az oknyomozó részét átfutni az újságnak, különös tekintettel a Magyar Bálintot leleplezni kívánó, a google találataiból összeollózott sorozatra. Csak a pontosság kedvéért: ez az az újság, amelyik lehozta Orbán Viktor kötcsei beszédét - ebben beszél arról a főnök, hogy 20 évre akar berendezkedni úgy, hogy a vitáktól és ellenvéleményektől megkímélje hallgatóságát, hiszen csak így lehet a létezés magyar minőségét megőrizni. Ugyanis a vélemények kifejtése már önmagában is káros lehet a nemzettestre.

Namármost Tóth Erzsébet - a print Nagyítás munkatársa - remek cikket közölt a 2010/13. számban - Harmadnapon címmel. A cím senkit ne tévesszen meg. Húsvétkor ugyan szokás az ünnepről szóló cikkeket közölni - ezek hol jobban, hol rosszabbul sikerülnek. Ez egyik kategóriába se sorolható: ez simán ködös, homályos, tömjénes, hagymázas gejl. Ez tulajdonképpen érdektelen is lenne, olvasni ilyeneket a blog.hun is rendszeresen. Itt azonban másról van szó.

Tóth először Húsvét okán felsorolja a kommunista nemzetgyilkosok össze bűnét. Az izraeli kémrepülőgépektől egészen odáig jut el gondolataiban, hogy szerinte a honvédség megszűnt. Szerencsére tehát itt is megjelenik az a furcsa vonzódás a katonásdihoz, ami - ki tudja, miért -  jó néhány jobboldali publicista mániája: ugye milyen jó volt, amíg volt sorkatonaság és egzecíroztatás is!

Ez persze önmagában teljesen érdektelen lenne, százszor olvastunk már hasonló cikkeket. A lényeg előtt még van valami homályos utalgatás tavaszra, szép időre, családra, pitypangra, és hasonló színes-szagos dolgokra. Aztán belevág, és azt mondja: "Krisztus feltámadott a harmadik napon. Nekünk, magyaroknak a harmadik évtizedig kellett várni a feltámadásra. Igen, feltámadás lesz, ha elhagyják a parlamentet azok, akik csak ártani tudtak, nem kormányozni." A párhuzam nyilvánvaló: Jézus feltámadt a harmadik napon, most Magyarország fog (egyébként mihez képest a harmadig évtized?). És kinek a vezetésével fog feltámadni? Hát ki máséval, mint Orbán Viktoréval. Tóth cikke nem más, mint színtiszta blaszfémia. Ami csak azért érdekes, mert nagyon vallásos színben tünteti fel magát, miközben egy élő személyt hasonlít Krisztushoz. Persze lehet ilyet, csak nem vagyok arról meggyőződve, hogy ezért nem lenne-e szükséges kiutálni a jobboldali publicisták közül. Tehát Tóth Erzsébettől már tudjuk, hogy Orbán Viktor nem más, mint Krisztus. (Úgy egyébként is: bármilyen politikai eseményhez hasonlítani a feltámadást, nem blaszfémia? Nem teljesen eltérő dimenzió a két dolog? És ráadásul: Húsvétkor ilyen cikket megjelentetni rendben lévő dolog?) Itt azonban még nincs vége a nagyívű gondolatrohamnak.

Tóth Erzsébet ugyanis a cikk  végén bemásolja Pilinszky János Harmadnapon című versét. Pilinszky verse egyrészt a Húsvéthoz, másrészt pedig a koncentrációs táborokhoz kapcsolódik. Vagyis két dolog lehetséges. Magyarországon vagy az elmúlt 8-20 évben folyamatosan Húsvét volt, vagy ezen időszakban koncentrációs táborban éltünk. Nehéz felfogni, de Tóth valószínűleg arra gondolt, hogy bizony az elmúlt időszakban koncentrációs táborban éltünk.

Tóth Erzsébetnek így, a nemzeti virradat előtt pillanatokkal csak egyet üzenhetek azon kívül, hogy kevesebb képmutatás hitelesebb lenne: örülök, hogy az utóbbi 20 évben Európa demokratikus részében sem neki, sem senki másnak nem kell megtudnia, milyen is valójában egy koncentrációs táborban élni.

16 komment · 1 trackback

Címkék: mszp fidesz vallás választás 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr241889552

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kis ország, kis de Gaulle 2010.04.03. 22:26:50

Magyarország sokat tett azért, hogy kiírja magát a huszonegyedik századból. Kiirtotta, elüldözte a zsidóságot, a magyar keresztény felsőközéposztályt és a magyarországi németséget. Elpusztított mindent, ami Nyugat-Európához kapcsolhatta ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greybull 2010.04.03. 14:48:09

Éljen Orbán Viktor, az ember, jó magyar hazafi, és tehetséges politikus - szívből kívánom, hogy másfél hónap múlva aktív miniszterelnökként tisztelhessem!

Lbird 2010.04.03. 17:39:50

@greybull: Akkor legyünk mindannyian végre egy nagy boldog család. Nemzetcsalád. Egy ország, ahol mindig nyár van. Már látom is. Jön OV, rügyeznek az almafák. Sőt, annyira boldogok leszünk így együtt az újdonsült családunkban, hogy a GDP növekedési pályára állítja magát, az államháztartási hiány pedig tüstént elszégyelli magát, össze is töpörödik, szépen el is tűnik. Igen, rájön, hogy végre egyesült a nemzet - ő meg mit rontsa itt tovább a levegőt? Elvégre csak a büdös komcsikat akarta megfingatni!
Már látom is OV első napját kormányfőként. Bekapcsolja a tévét, ahol a CNN helyszíni tudósítást ad Magyarországról, ahol csoda történt. Miért? "Mert OV lett a miniszterelnök. Legyőztük a büdösszájú komcsi sárkányt, a haza megmenekült!" - nyilatkozza csillogó szemmel, azonban kicsit tört angolsággal Szijjártó.
OV pedig elégedett mosollyal az arcán - mégis érdemes volt Szijjártót annyi angolórára járatni - hátradől a karosszékében, kicsit el is bóbiskol még talán. Ráér. Nincs hova sietnie, a haza újra biztonságban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.04.03. 18:24:23

@greybull: Én meg kívánom, hogy utána olyan miniszterelnökünk legyen, aki nem várja el ezt a nyalást. Elmúlt már ez a korszak, ne hozzátok vissza... a szegény öreg néni, aki annak idején kezet csókolt neki (amit a Vezér leereszkedően elfogadott, ahogy az a nagyuraktól el is várható...), annak a kornak a gyermeke volt, de te már, azt hiszem, nem. Volt vele egy interjú valahol, megdöbbentő természetességgel adta elő az egészet. Ennyire erősen belenevelték gyerekkorában, hogy vannak az urak meg az őhozzá hasonló senkik, hogy közel 60 évvel annak a korszaknak a vége után is ez volt benne...

2010.04.03. 18:48:25

Bizony, mennyivel jobb a fasisztázó, rasszistázó ballib újságírás.

Így, a liberalizmus régóta várt bukása előtt pillanatokkal csak egyet üzenhetek azon kívül, hogy kevesebb képmutatás hitelesebb lenne: örülök, hogy az utóbbi 65 évben Európa demokratikus részében sem a libsiknek, sem senki másnak nem kell megtudnia, milyen is valójában az igazi fasizmus és rasszizmus.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.04.03. 19:17:26

Na igen, Viktor még időben váltott, amikor a Liberális Internacionálé alelnöki székéből átigazolt. De tudjuk, ez nem köpönyegforgatás, hanem megvilágosodás! Morvai Krisztinára ez állítólag nem vonatkozik!

lüke 2010.04.03. 19:42:40

@Boli:
az egész vezető magyar politikus réteg nem lenne,ha nem így lett volna:)

tamasu 2010.04.04. 09:29:22

Tóth Erzsébet? Sok van. Ám akad egy költőnő, műfordító, a PEN klubban kavaró, a fenekén vastag zsírpárnákkal, aki az Írószövetség külügyi osztályán tartott jó kapcsolatot, igaz hivatalból, a titkos szolgálatokkal. Sejtettük, hogy visszajár a tett színhelyére.

Princz, a katona

greybull 2010.04.04. 13:18:10

@Lbird: tetszik, amit írtál, remélem úgy is lesz (tudom én, hogy ironizáltál, de én meg azon ironizálok, hogy Te iróniából tudtodon és akaratodon kívül leírtad a remélhetőleg tényleg bekövetkező jövőt, köszi).
@bm613: Orbán sem várta el a kézcsókot, mindig ezt az egy jelenetet emlegetik szoclib oldalon 'más szemében meglátva a szálkát, de magukéban a gerendát sem' alapon. Ha már...akkor: az mennyivel szebb, amikor a tolvaj-milliárdos Fletótokat éljenzi az a sok nyomorult, rosszul öltözött szoci-nyugger?!

samubigó 2010.04.04. 22:20:09

A tört egyházak , különösen Ostya (=Osztie) plebános is csatlakoztak ahhoz a bűnösen kártékony trendhez, hogy a politikát és a vallást összezagyválják. A MHirlap- ban közölt: " A kerestény nem szavazhat...pártra" c. Ostya interjúra 2500 körüli komment íródott. Érdemes megnézni

Megfigyelo 2010.04.05. 11:21:09

@libbancs: Most majd megtudhatjuk:
Orbán és Vona majd újrajnyitják Recsket, és számos hasonló intézményt hoznak létre. Elvégre leszámolást igérnek... Nem kételkedem, hogy ezt (és csak ezt) az igéretet be is fogják tartani.

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2010.04.06. 12:53:00

@greybull: Én is erre várok már, mert amig nem választják meg, nem fog nyugodni a kis seggdugasz. Aztán 4 év múlva, amikor az a rászavazó magyarok szégyenkezve felébrednek narancsos álmaikból, eltűnik a süllyesztőben örökre. És a történelem könyvekbe is csak úgy fog bekerülni, mint a kétszeresen bukott kiscsákó.

pretty 2010.04.06. 18:26:20

Orbán tehetséges politikus?
A tehetséges politikus nem szervez polgári köröket mert ha tájékozódik,tudná másnak sem jött
össze.Nem támogat az utcán törő-zúzó szélsőséges
csoportokat,mert azok nem szünnek meg létezni
a választásokkal.Támogat egy szélsőséges pártot
és nem gondol arra,hogy az megerősödve nem őt
fogja támogatni,hanem magának akarja a hatalmat.
A tehetséges politikus előrelátó el meri mondani a terveit,nagyvonalú az ellenfeleivel.
Ő csak egy piti kis hatalomvágyó szélhámos.

hirolvaso (törölt) 2010.04.06. 20:15:48

Kedves Sárdobáló!

Egy személyt, különösképpen egy politikust igen is lehet Jézushoz hasonlítani.
De Orbán Viktort?
A hölgynek sem Jézus Krisztusról, sem Istenről nincs semmilyen személyes tapasztalata, ami már eleve hitelteleníti az egészet. És az önálló gondolatai is hiányoznak, ami véglegesen aláássa a hitelességét.
Bokros Lajos sokkal jézusibb - Jézus politikáját, közösségteremtő tevékenységét követő személy -, és abban az értelemben, megkockáztatom, valóban Krisztus, Fölkent, hogy ő most a legalkalmasabb személy arra, hogy ezt az országot rendbe tegye, a folyamatokat jó irányba terelje, és jó irányba tereljen minket, embereket. A kor ütőerét ő találta meg, és szívének szándéka tiszta.

Mosolyra fel! :-D 2010.04.08. 01:23:26

@greybull: szoci-nyugger ??? Ember, talán a nyugdíjasok több tiszteletet érdemelnek. Pártállástól függetlenül.

Amúgy remélem nem fogsz nagyot csalódni, mert akkor mindenkinek eljön a kánaán és az nem lenne baj. Azért én inkább magamban bízok és szépen megkeresem a betevőt, mint bármi állambácsira várnék, ahogy most nagyon sokan teszik.