A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Szavazóköri élménybeszámoló

2010.04.30. 15:00 Sárdobáló

Következzen egy rendszeres kommentelőnk, bm613 igen részletes olvasói levele.

A XII. kerület egyik szavazókörében voltam az LMP delegáltja. A társaság: egy profi jegyzőkönyvvezető hölgy, aki már 18. alkalommal dolgozott szavazáson, két 60 körüli hölgy és egy 40 körüli úr, ők voltak az önkormányzatnál bejelentkezett, pártfüggetlen választott tagok. A pártoktól pedig: egy 70 körüli úr a Fidesz képviseletében, egy középkorú hölgy az MSZP-től (ők nem sok vizet zavartak, csöndben végezték a feladatokat), egy 50-es éveiben járó, már ránézésre is ziláltnak tűnő jobbikos, meg én. MDF-es az egész kerületben nem akadt, igaz, mi is csak négyen voltunk az 55 szavazókörre.

Fél 6-ra nagyjából megérkeztünk, előkészítettük a helyiséget, 6:00-ra majdnem be is fejeztük, amikor is megérkezett az első szavazó. Jól leellenőrizte az urnákat, aláírt mindent, amit kellett, így rendben megkezdődött a szavazás. Az első izgalmak fél 9 után jöttek, amikor a jobbikossal és a mozgóurnával elindultam a kiadott 11 címre. Szerencsére nagyon egy kupacban voltak, pedig hegyoldali szavazókörről van szó, több km-t is lehetett volna tekeregni, minden nagyobb fánál megállva, de az összes igénylő egy 800 méter hosszú szakaszon helyezkedett el. Beültünk az autómba, a jobbikost elvittem szavazni a kb. 2 km-re levő szavazókörébe, utána mentünk a célterületre. Letettük az autót az első címnél, onnan gyalog mentünk, fölösleges lett volna 100-200 méteres távokra beindítani. Az első jópofa élmény rögtön az első háznál volt: becsöngettünk, a néni kinézett az I. emeleti ablakon, és mondta, hogy küldi a kulcsot. Nem egészen értettük, aztán a kulcs megjelent az ablakban, és egy damilon leereszkedett hozzánk. Mondtam a társamnak, hogy már megérte eljönni (akkor még nem tudtam, mi vár rám, neki köszönhetően). Már a szavazókörben is végigpolitizálta az egész napot, le se lehetett lőni. Még jó, hogy a hangerőből visszavett, amikor voltak bent szavazópolgárok: messze volt tőlük, mert az túlzás lett volna, hogy csináljon is valamit, csak ült az asztal távolabbi sarkánál egész nap. De amit a mozgóurnázás során művelt...

3 óra alatt jártuk végig a területet, mert nem bírta befogni a száját. Néhol persze az öregek is elkezdtek dumálni, nem 1-2 perc lett volna szabadulni tőlük, de mikor leszavaztak (vagy akár már előtte), mindenhol büszkén közölte, hogy ő jobbikos, meg hozzátette, hogy én LMP-s vagyok, aztán elkezdte osztani az észt. Nagyon ki akarta húzni belőlük az állásfoglalásukat, ami persze sikerült is. Ha pártot nem is mondtak feltétlenül, de az oldal kiderült. Bár olyan néni is volt, aki mondta magától, amikor kimentem volna a szobából, hogy nyugodtan tudjon X-elni, hogy nincs mit titkolnia, természetesen Fidesz. Ezt díjazta a jobbikos nagyon. Jól elbeszélgettek, eléggé hosszasan. Ő ugyanis, mint kifejtette, igazából a Fidesz és a Jobbik közt van, de közelebb a Jobbikhoz, viszont Orbánt nagyon tiszteli, egy szent embernek tartja, aki csak az országért, a hazájáért él és dolgozik. Így a többekkel nagyon jól elvolt, együtt szidták a rohadt komcsikat meg a cigányokat. Élmény volt hallgatni...

Ráadásul gátlástalanul leste is a szavazást, ha esetleg nem derült volna ki addig a szavazó véleménye. Az öregek ugye nem nagyon bújtak függöny mögé a saját lakásukban, úgyhogy lehetett figyelni. Volt egy bácsi, kimentünk az előszobába, amíg ő leült szavazni, de ez az ajtóban visszafordult, és nézte. Megállapította, hogy rohadt komcsi (ezt szerencsére csak halkan, nekem). Mondtam, hogy jó, ez nem a te embered, hagyd békén (úgyis túl voltunk már vagy 5-6, számára kellemes beszélgetésen). Mondja, hogy jó, persze... Aztán természetesen ott is ugyanúgy közölte, hogy ő a jobbikos, én az LMP-s. A bácsi meg, ahogy várható volt, kifejtette a véleményét a Jobbikról. Valamint elmesélte, hogy pár évtizeddel ezelőtt egy nagy külkeres cégnek volt a vezetője, miniszterekkel szokott tárgyalni meg ilyesmik, mutatta a világ különböző tájairól származó emlékeit. Szerintem kölcsönösen élvezték egymás felhúzását. A durva itt az volt, hogy a jobbikos a jól megpakolt könyvespolcról is azt szúrta ki egyből, hogy ott van Graves-től a Jézus király, meg van egy könyv a Moszadról is (jó távol egymástól). Valami olyasmit mondott gúnyosan, hogy látom, jó széles érdeklődése van. Hát mi a jó életért ne lehetne két ilyen könyv egy embernél, pláne ha sokszáz más is van? Még ha csak ez a kettő lett volna, akkor esetleg érteném.

Ebben a házban lett volna még egy szavazó, de a bácsi mondta, hogy sajnos az a néni kórházba került. Viszont pár órával később felbukkant a szavazóhelyiségnél. Bejött a lánya, és kérdezte, hogy szavazhatna-e a mamája itt annak ellenére, hogy mozgóurnát kértek, merthogy éppen kiengedték a kórházból, vitték haza, és akkor már benéztek, hátha. Így szerencsére ez is megoldódott.

Mentünk egy nyugdíjas fogorvosnőhöz is. Iszonyatos, szétdohányzott hangon recsegett, és elmesélte, hogy az apja bíró volt 56-ig a Legfelsőbb Bíróságon, de nem volt hajlandó részt venni a megtorlásokban, ezért kirúgták. Nemrég viszont kapott emléktáblát, de ő el sem ment megnézni, mert "ezek a gecik adták neki". Volt még pár hasonló megnyilvánulása. Ő az elit környék konzervatív szavazója, bizony. Amikor visszaértünk a szavazókörbe, nagyon csodálkoztak a többiek, hogy mi tartott eddig.

Ekkor jött egy srác, aki az EP-nél dolgozik Brüsszelben, és azért kellett neki igazolás, mert akkor másnap nem kell dolgoznia. A jegyzőkönyvvezetőnk sem tudta, mitévő legyen, ezért felhívta a nemtudomkit, akitől a következő választ kapta: nem adhatunk ki ilyet, mert ez sérti a választás titkosságát (értitek, a fickó személyiségi jogait kellett volna megvédeni saját magától), de (és ez aztán Magyarország) csináljunk, amit akarunk, a mi felelősségünk. Ezek után persze nem adtunk papírt, de elkértük a srác számát. Órákkal később végül mégis megjött az infó és a nyomtatvány, akkor visszahívtuk, és megkapta.

De ami igazán magyaros volt, az a kicsinyes szarrágás, ami emiatt ment. Páran ugyanis arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a "kis köcsög" halálra keresi magát Brüsszelben, és még lógni is akar, rohadjon meg. Hiába mondtam nekik, hogy ha egyszer ott ez a szabály, akkor az vesse rá az első követ, aki mégis vasárnap rohanna vissza, és hétfőn bemenne dolgozni, el se jutott az agyuk helyéig. Csak a sárgairigység-funkciónak jutott már processzoridő a fejükben.

Más izgalom nem nagyon akadt, a számlálással 10-re végeztünk, aztán mentünk az önkormányzathoz, éjfélkor meg el lettünk engedve. Számlálásnál nem volt gond, 1-2 szavazatnyi eltérés akadt itt-ott, de addig számoltuk, amíg nem egyezett. Egy derék szavazópolgár akadt, aki mindkét szavazólapján minden pártot beikszelt, és a szavazólapra rajzolt egy gigantikus faszt, egyvalaki meg egy kis faszt rajzolt a Fidesz neve alatti körbe. Büszkék lehetnek, hogy milyen szépen demonstráltak, a jobbikos meg ezek után körülbelül harmincszor mondta el, hogy úgy megnézné magának az ilyen embereket. Bezzeg a doktornő mocskos szája nem zavarta, mert egyezett a véleményük.

Nálunk is rosszul jártak az átszavazós szavazókörben dolgozók. Botrány, meghosszabbított nyitvatartás ugyan nem volt, de a számlálás így is sokáig tartott nekik: amikor mi éjfélkor távozhattunk, ők még le sem adták a jegyzőkönyvüket.

 

123 komment

Címkék: mszp fidesz magyarország jobbik vendégpost lmp választás 2010 voks10

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr661963310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

algi 2010.04.30. 18:13:07

Egyébként én is zsidó vagyok, de csak azóta, amióta belémoltották a chipet.

SnowFighter 2010.04.30. 18:13:14

Hát én nem olvastam végig ezt a nyilvánvaló hazugságot, bocs. A szavazóköri delegáltaknak tilos pártállásukat kifejezni, egyik ismerősömről (aki szintén delegált volt) még mindenféle kitűzőt is leszedettek, pedig szerintem azokból nem is lehetett következtetni semmire, max. gyengén sejteni.

Szóval a fenti post írója vagy egyszerűen hazudik (valószínűbb) vagy az adott szavazókörben SENKI sem volt ismeretében a jogszabályoknak és nem vetetett fel jegyzőkönyvet, tett bejelentést az OVI-nál azonnal. Ez utóbbi elég valószínűtlen.

Ennyire szánalmas ez az oldal? Ilyeneket kell kitalálnia, mert muszáj valami negatívat hazudni a Jobbikról minden nap? :-D

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2010.04.30. 18:21:40

@SnowFighter: A logikadat kovetve Magyarorszagon nincs korrupcio, mert az illegalis, sot, buncselekmenyeket sem kovet el senki, mert az tilos.

Jobbikrol egyebkent nem muszaj negativat hazudni, csak ha nem tesszuk, akkor a gazdag es befolyasos zsido "barataink" nem hogy nem fognak minden index fooldalas cikk utan 85 ezer forintot fizetni, de meg el is lehetetlenitenek minket.

FF 2010.04.30. 18:31:16

@Lodovik Trema: a logikát ne próbáld alkalmazni, az is zsidó rafinéria, nem tudtad?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.04.30. 18:39:22

@flea: Nem. A fideszes és ha jól emlékszem, a szoci is kapott valami kaját pluszba a mindenkinek járó adagon kívül, nekünk ilyesmi nem jutott.

@Zka: Nem.

A többi no comment :-)

Várúr 2010.04.30. 18:40:15

Nem szükséges a Jobbikról mesélgetni, megteszik a tények... A mi körzetünkben a jobbikos szavazatellenőr magyar létére az iszlám hitre áttért muszlim, amatőr szittyakutató, abszolút zavaros fejű figura (amúgy jámbor lélek). A szavazás óta utál, csak mert látott a folyosón egy fideszessel társalogni.

Pszt! 2010.04.30. 18:41:57

A jobbikosok mind zsidók. most jöttem izraelből, ott mondták.

FF 2010.04.30. 18:42:53

@Várúr: ja, nálunk a jelöltjük is félig arab volt, vagy tán egészen az.

Várúr 2010.04.30. 18:43:11

Amúgy kár, hogy egyetlen gazdag és befolyásos zsidó (keresztény, buddhista, muszlim, taoista, jehovista, ateista, stb. barátom sincs). Lehet, hogy az lmp-vel kellene haverkodnom? Vagy az már filoszemitizmus volna? Ejnyebejnye.

Várúr 2010.04.30. 18:45:47

Amúgy egy zsidó ismerősöm Magyar Gárda tag. Hát igen... az emberi hülyeség nem fajtaspecifikus.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.04.30. 18:47:01

@FF: Nálunk meg félig spanyol. De kuss, az a magyar, akit ők annak mondanak! :D

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.04.30. 18:48:23

@Várúr: Ezek szerint igazat mondanak, amikor ezt állítják? Csoda.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.04.30. 18:53:34

@Várúr: nekem meg egy magyar ismerôsöm Jobbikos, hihetetlen, hogy még ezt a felsôbbrendû embert is meg lehetett vezetni.

Várúr 2010.04.30. 18:56:03

@bm613:
Nekem ne Závrivecz-Vona, az ősmagyar nevű Novák Előd,(jó, hogy nem Hrivnyák Huba) vagy a félzsidó Morvai néni határozza meg, ki a magyar. Azonfelül vót épp elég fajmagyar hazaáruló, több a soknál... Mondom: az emberi aljasság vagy hülyeség nem származásfüggő.

2010.04.30. 18:57:37

@Várúr: látod, a zsidók sem mind népirtó fasiszták. Van közöttük néhány értelmesebb, kb. az 1 százalékuk ilyen.

Várúr 2010.04.30. 18:59:06

@szomorutojas:
Én saját magam közeli magyar ismerőse vagyok, ezért sajnálom, hogy létezik ez a banda. Nem elég, hogy komcsik, liberók lejáratták az országot, kellett ide a Jobbik is...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:01:11

@megmondtam?megmondtam:

Speciel akit ismerek, és tudom róla, hogy LMP-s, nem zsidó. Különben is, számít ez valamit addig, amíg az illetők tisztességesek? (Utána meg lehet mutogatni, hogy biztos azért lop, mert zsidó.:))

Várúr 2010.04.30. 19:01:52

@libbancs:
majd meséld el, milyen statisztikai módszerrel jutottál erre az egy százalékra. Én is mondok egyet: Magyarország népének több mint felét annyira érdekelte a határon túli magyarság kettős állampolgársága, hogy szavazni se fáradt el. Őket hová sorolod?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.04.30. 19:02:19

@Várúr: Mindenki határozza meg magáról, más ne szóljon bele.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.04.30. 19:03:52

@Mj: Én meg ismerek elég sok LMP-st, és halovány gőzöm sincs, mennyi köztük a zsidó. De egy ilyen trollnak, mint ez, hiába beszél az ember.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:04:45

@SnowFighter:

"az adott szavazókörben SENKI sem volt ismeretében a jogszabályoknak és nem vetetett fel jegyzőkönyvet, tett bejelentést az OVI-nál azonnal. Ez utóbbi elég valószínűtlen."

A borítékkal szavazós posztban már ki lett tárgyalva, hogy mekkora barom jobbikosok mennek el delegáltnak, nekem is jutott egy fontoskodó idióta. Attól még vannak tök jó fej jobbikos ismerőseim is, csak ők nem ülnek be ingyér, lelkesedésből dolgozni. És bizony nem egyszer kellett nekem is vakarnom a fejem SZSZB-elnökként, hogy sértettem-e jogszabályt, avagy mégsem.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.04.30. 19:05:09

A nagyon zöőd elempés wordpísz,ránézésre mondja meg az emberről mi csoda, csoda,ez nem náczi dolog kedveseim?
Kirekésztés rááászizmus eujóóópa segííccs' .

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:06:10

@bm613:

Mi végigvettük a családi kötelékeket, és innen tudom, hogy csak az egyikük nagyapjának volt zsidó a nevelőszülője. Az már ér?:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:08:12

@Várúr:

"az emberi aljasság vagy hülyeség nem származásfüggő"

Bizony, meg nem is válogat politikai oldal alapján.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:08:41

@libbancs:

Saját statisztika, vagy guglizás?:)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.04.30. 19:09:03

@Blás Sailor von Wolfhausery: ?? Az a bajod, hogy leírtam, hogy a fickó ziláltnak tűnt? A sztori elég részletesen kifejti, hogy annak is bizonyult...

Zahal 2010.04.30. 19:12:45

@Mj: az alak szerint, akivel beszélsz, a zsidók üzentek hadat Hitlernek.

@libbancs: a magyarok között van kb. 8 % népirtó (csendőr nagyapjuk biztosan) fasiszta jobbikos.

@Várúr: novák kurucinfó elődke a SEGGHÜLYE feleségét benyomta Rosszabbik szóvivőnek.
na, ilyenek ezek.:-D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:14:33

@bm613:

Nem tudom, hogy miért kell megsértődőst játszani amiatt, hogy mondjuk egy párttársadról kiderítik, hogy nem az emberiség gyöngye. Na és? Akinek szilárd az identitása és az értékrendje, annak nem kell hisztériát kapni ettől, mert normális ember nem pártvak, ergo lehet kritikus a sajátjaival szemben is. Én ezt a józan kritikát hiányolom a jobbikosok részéről.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.04.30. 19:14:58

@Zahal: Azokat a szavakat felőlem akárki viheti... nem tudom, milyenek a csaj agyi képességei, de legalább a plakátokon jól néz ki.

gabcigirl 2010.04.30. 19:15:18

@Zka:

:)))))) Ott a pont:))))) De sajnos nem csak primitív hanem veszélyes is:(((

2010.04.30. 19:15:29

@Zahal: buktad zsidókám, ugyanis itt senki sem népirtó, szemben az aktívan palesztinokat gyilkoló izraeli zsidókkal.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.04.30. 19:16:02

@bm613: Az bajom ,hogy bort isztok és vizet prédikáltok,májfrend.A emberek nagy része is kurvajól rátapint ,hogy ki az antiszociális állat akit jobb elkerülni,ezt hívjátok Ti rasszizmusnak...

Antifa-fa egykutya...az igazság meg valahol középen van ,mint mindég.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:17:00

@Zahal:

Ohh, ismerem ezt az elméletet, kár, hogy sántít.:) Mert ugye ez alapján az elmélet alapján népirtás vádjával bíróság elé kellene állítani azokat a zsidókat is, akik ugyan máshol élnek, de nem határolódtak el Izraeltől.:)
Dorka egyébként nem buta lány, csak a szóvivőség nem áll jól neki.:) Meg nem kéne Angel feliratú elődös pólót sem hordania.:D

gabcigirl 2010.04.30. 19:18:23

@Várúr:

Engem persze hülyének nézett egy Index-fórumon mindenki, amikor meg mertem említeni, hogy Rosszabbikék az iszlám vallással kokettálnak. És tessék...

2010.04.30. 19:19:30

@Blás Sailor von Wolfhausery: "A emberek nagy része is kurvajól rátapint ,hogy ki az antiszociális állat akit jobb elkerülni,ezt hívjátok Ti rasszizmusnak... "

Ott a pont, ráadásul erre a blogra hatványozottan igaz ez a hozzáállás.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.04.30. 19:19:59

@Blás Sailor von Wolfhausery: Ez az ember egy zilált fejű, fanatikus kretén. Ebből számomra nem következik ugyanez senki másra vonatkozóan, még a többi jobbikosra sem. Nálatok viszont származási alapon megy az általánosítás. Ez a különbség.

CDRW 2010.04.30. 19:20:19

@SnowFighter

ki kell hogy ábrándítsalak. Egy közeli rokonom jegyzőköny vezető volt az egyik szavazó körben (önkormányzattól delegált) és tök hasonlókat mesélt.
Szóval a fenti post írója nem hazudik, viszont te baromi naív vagy.

gorcsev54 2010.04.30. 19:20:42

@Zka: Inkább az a primitív, aki általánosít minden pártban párton kívül vannak primitív emberek ezt jó lenne ha szem előtt tartanád, mielőtt hozzá szósz.Ha más sárdobálás nincs akkor egy ilyen idióta írás jelenik meg , mert szinten kell tartani a gyűlölködást

Várúr 2010.04.30. 19:21:49

@Zahal:
Képviselőnek is benyomta saját magával együtt...
miközben Novák saját körzetében mélyen küszöb alatt negyedik lett, nálunk a neje, Dúró Dorka 6 (hat) százalékot kapott, az lmp több, mint kétszerannyit. Férj-feleség ilyen eredménnyel...
csaj diploma nélkül 23 évesen honanya... vicc.

2010.04.30. 19:24:13

@CDRW: te, ezt a statisztikai módszert mutasd már be az itteni libsiknek is. Mer egyébként aszondják, hogy ha cigánybűnözésről van szó, akkor nem érnek az egyéni élmények, csak az országos minta számít.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:24:18

@gabcigirl:

Csak ugye akkor van ideológiai probléma, ha a muszlimok bevándorlóként jelentkeznek, és mecsetet/minaretet akarnak építeni katolikus székesegyházak mellé. Mert akkor a kereszténység védőbástyája kép is bevillan, meg az is, hogy mégiscsak a muzulmánok az igazi antiszemiták, nem pedig a katkók.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:25:13

@CDRW:

Egy jegyzőkönyvvezető nem is lehet más, mint önkormányzati alkalmazott.:) Persze nálunk ez sem volt garancia az alapos jogi háttérre.:-/

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.04.30. 19:26:59

@bm613: Tapasztalati alapon megy a túlélési és védekezési ösztön.

Feel the difference.

Ezt hívjátok Ti általánosításnak.

Mondom tisztára olyan(ok) vagy(tok) mint valami nettó rasszista barom.Aztán a normális emberek meg őrlődhetnek köztetek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:27:39

@Várúr:

Múltkor írta egy jobbikos volt osztálytársam, hogy milyen már, hogy LMP-sként bekerült az évfolyamtársunk. Ami szerinte szégyen, hiszen 24 éves tejfölösszájú egyetemisták ne kerüljenek már a haza sorsát irányító szervnek a közelébe se. Akkor Dorka se, ugye?;-)

Bloodscalp 2010.04.30. 19:31:25

@Mj: Meg nem kéne Angel feliratú elődös pólót sem hordania.:D

ez itt ez komoly?:)

szerintem tökjól látszik mennyire intoleráns banda a magyar:)

bocivitéz 2010.04.30. 19:34:00

nah itt a tavasz, előjöttek a butanácik. Majmok.

Várúr 2010.04.30. 19:35:41

@Mj:
Főképp úgy nem, hogy férje pártalelnök, szintén képviselő, közben a sógor-komaság ellen ugatnak... Ez a főgond, nem a koruk elsősorban. Elférnek a sok gyenge-közepes között.

Corry 2010.04.30. 19:36:39

Ha szabad egy kicsit a poszt középpontjába helyezett mozgóurnás szavazásról pár szót szólnék. Az egész szavazás egyik gyenge pontja még mindig ez a mozgóurnás dolog, elismerve persze, hogy sokat fejlődött az évek során.

Van a dologban egy két nagyon nem definiált dolog, az egyik ilyen pl. hogy a bizottság meddig fogadhat el mozgóurnás felkérést.
A mozgóurnázáés maga egy felkérő lappal indul, melyet a mozgásában gátolt szavazó is aláír legújabban és ezt eljuttatják a szavazatszámláló bizottsághoz. Ezt megtehetik a szavazás napja előtt is az önkormányzatoknál, amit az akutális SZSZB kézhez is kap, illetve a szavazás napján.
A poszt példája mutatja, hogy ez a mozgóurnázás elhúzódhat és a tagoknak a szavazatszámlálás megkezdéséig vissza kell jutniuk a bizottságba. Én elnökként felvettem volna egy jegyzőkönyvet, de legalábbis kérdőre vontalak volna Bennetekez, hogy merre kódorogtatok 3 órán keresztül, mert ehhez a feladathoz nem kell 3 óra.

Viszont még nem volt belőle mérgelődés és elégedetlenség, de ha pl. fél hétkor jönnek mozgóurna kérelemmel, akkor azt már nem teljesíthető, csak itt a határ szavazókörönként más és más, tehát még véletlenül sem egységes.

A másik a szavazólapok. Én mindig eggyel többet szoktam adni, arra az esetre, ha elrontják. Az egyik pártdelegáltam reklamálta a kétszer annyit, de kétszer annyi szavazólap, mint ahány helyre megyünk, az a maximum, az eggyel több elég szokott lenni.
Igen ám, de mi van, ha nem rontja el senki?
Visszahoznak x szavazatot és egy lepecsételt szavazólapot, avagy az első fordulóban még inkáb egyet-egyet mindegyikből.
Előre pecsételt szavazólap nem lehet az asztalnál, mert azt mindig a honpolgár jelenlétében kell (illik) pecsételni. Viszont ez az egy megmaradt, mit is tegyünk vele?
Általában azt tesszük, hogy ilyenkor a bizottság egyik tagja ezzel szavaz, de hát erre nem lenne rossz egy rögzített eljárásrend.

Várúr 2010.04.30. 19:37:53

@Mj:
Nem a kor a főgond, hanem a férj-feleség viszony. Dorka-Előd házaspár. Férj alelnök. KÖzben a sógor-komaság ellen ugatnak.

Várúr 2010.04.30. 19:40:19

Mindenesetre némi színt vinne a parlamentbe egy törvényes petting a jóembör és az asszonyka közt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:42:02

@Bloodscalp:

Tök komoly, a csajt 2006 nyara óta ismerem, amikor a mostani Jobbik-fanatikusok azt se tudták, hogy létezik a párt.:D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:44:26

@Várúr:

Tudom. A Jobbiknak szívességet tevő újságot meg részben Vona felesége, részben Előd lopta el.
Engem is eléggé bosszant, hogy a bátyám osztálytársa, aki most a polgármesterünk, ugyan lecsökkentette az alpolgármesterek számát egy főre, de az az egy meg véletlenül a barátnője lett.

Várúr 2010.04.30. 19:45:05

@Mj:
Dorkát gondolod tök komolynak? Nekem a tévében kissé hebrencsnek tűnt, de még érlelődhet. Esetleg túlfejlődheti a Jobbik-dudvát.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:47:41

@Corry:

Mi a legrosszabb esetre készültünk fel, és mindenkinek adtunk egy rontási lehetőséget, utána pedig hozzáraktuk az érvénytelenekhez, mert szerencsére senki sem rontott. Nálunk egyébként kb. 50 méterre volt a legmesszebb lévő hely is, tehát távolsági, időbeli probléma nem adódott.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:48:31

@Várúr:

Elődtől olyan tekintetben ne várj sokat.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 19:49:28

@Várúr:

Dorka a Jobbikból és a Jobbikért él. (Politológus hallgató amúgy.:)) Egyébként nem a csaj komoly, hanem a pólója.:)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.04.30. 19:50:40

@Corry: Mi is dupla adagot vittünk, utána pedig egy külön pakliba tettük a maradékot, és a végén az összesítésnél jegyzőkönyveztük. Egyetlen rontás volt egyébként, így tényleg felesleges óvatosság volt ennyit elvinni.

Corry 2010.04.30. 20:07:34

@Mj: @bm613:

Ebből is látszik, hogy nem jó ennek a szabályozása.

Ne haragudj Mj, de az érvénytelenekhez sorolást nem tartom jó megoldásnak, mert ezek a visszahozott szavazólapok nem vettek részt a szavazásban, tehát végül is fel nem használt szavazólapok a maguk módján. Csak ippeg le vannak pecsételve. Az érvénytelen szavazólapok részt vettek a szavazásban, csak a szavazó nem tudjta párt és egyéb szimpátiáját a felkínált lapon (lapokon) és keretek között kifejezni :-)

Talán egy jó megoldás az lenne, hogy a mozgóurnázás végén már megnyitnánk a "fel nem használt szavazólapok" című rovatot és amikor vissztér a küldöttség a megmaradt szavazólapok hátuljára szignózná a mozgóurnát végző két tag és az elnök a tényállást, hogy ezek már most fel nem használt szavazólapoknak tekintendők, dátum, pöcsét. és külön gyűjteni az ilyent, mert ugye mozgóurnázni is ki lehet menni ám kétszer is :-) A hátoldali feljegyzésnek az értelme az, hogy a szavazólap ugyan le van elöl pecsételve és esetleg nincs is elzárva, mégse lehet rajta érvényes szavazatot leadni, a hátoldala miatt.

De, hogy csatlakozzak a fősodorhoz :-) az én Jobbikos delegáltam egy uriember.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.04.30. 20:07:41

szórakoztató lehetett, mondjuk nem egész napos elfoglaltságnak :-)

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2010.04.30. 20:21:15

@Yeto: www.valasztas.hu/dyn/pv10vt/vertaj-static/pv10vt/j28o-lk14.html

csak a fotókat elég végignézni a 17 bejutottról, szerintem nincs több fölösleges kérdése senkinek.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.04.30. 20:26:41

@JoeHorseDick: nem is kell felesleges kérdés, a tímeától (szabó) csak annyit kérdeznék: mikor vacsorázunk együtt ;-))

flippant 2010.04.30. 20:36:03

Bakker, kampány van még vagy fizetnek Titeket, hogy fikázzátok a Jobbikot? 5 másodperc alatt lett a semmiből egy országos párt, elképzelhetetlen, hogy a búza közé ne keveredett volna ocsú. Most, hogy volt köztük egy ilyen balfék csóka az nem minősíti a pártot. Ráharaptok minden ilyenre mint tyúk a takonyra.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.04.30. 20:43:02

@flippant: Pontosítsunk: a Jobbiknál legfeljebb az ocsú közé keveredett némi búza, de az is max. a szavazóiknál. Aki tevékenyen benne van ebben a náci bandában, az vagy aljas, vagy hülye.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 20:45:22

@Corry:

Mi is tudtuk, hogy nem éppen ideális, de amíg nincs nekik külön kategória, addig valahogy mégiscsak külön kell kezelni a még fel nem használt pecsételetlenektől (de hülye szó ez).:-S De így meg óhatatlanul rontják a statisztikát, hiszen ha nem vehetjük másnak, mint érvénytelennek, akkor azokkal együtt is kell kötegelni a végén, és a végleges szám nem teljesen a valóságot fogja tükrözni.:-/ Ejj, úgy, ahogy van, egy ürülék ez a mozgóurnázás.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 20:45:54

@úriparaszt:

Csak vigyázz, mert rengeteget beszél.:)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.04.30. 20:48:02

@Mj: már megéri, főleg ha nem hülyeséget :-) mondjuk engem se kell félteni.. :-D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 20:48:17

@flippant:

Ehehe, nem szívlelem a sárdobálót meg a mostani, magukat liberálisnak hívó emberek többségét sem, de a Jobbik olyan búza volt még 2006-ban, ahol Vona és Előd lett az ocsú.:) Azóta csak romlik a statisztika, de legalább 5-tel több lett a szakértőjük azóta.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 20:49:14

@úriparaszt:

Ezt csak te tudhatod, én tartós, hetero párkapcsolatban élek.:)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.04.30. 20:59:21

@Mj: nem tiszta hol jön képbe a tartós, hetero párkapcsolat, de biztos okod volt, hogy említetted :-D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 21:00:17

@úriparaszt:

Így akartam tudtodra adni, hogy engem nem érdekel a nőci.:)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.04.30. 21:01:54

@Mj: jaaa, akkor szólok, hogy a 'tartós, hetero párkapcsolat' nem mindenki szótárában zárja ki az esetleges egyéb érdeklődést ;-)

Corry 2010.04.30. 21:02:27

@Mj: Hát ezt mondtam én is, az elején, hogy itt még van mit javítani, mert vannak ellentmondások.

flippant 2010.04.30. 21:15:02

@bm613: "Aki tevékenyen benne van ebben a náci bandában, az vagy aljas, vagy hülye. "

Figyu, értő olvasás. Én a Jobbikról beszéltem és nem az MSZP-SZDSZ-ről.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 21:17:15

@úriparaszt:

Igen, tudom, vannak pornós gárdista lányok is, de én nem ilyen vagyok.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 21:18:29

@Corry:

Szörnyű, hogy igazából csak egyetérteni tudunk. Vesszünk már össze valamin.:)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.04.30. 21:26:36

@flippant: Érdekes fogalmaid vannak a nácizmusról.

Corry 2010.04.30. 21:43:59

@Mj: Jajj, ne :-) Meg miért is?

Több lehetőség van. Kitalálok valami hímsoviiszta marhaságot, csak azt nem fogom tudni teljes szívvel képviselni.
Kitalálhatnám, hogy kedvenc politikusom a Kóka János, de megint ugyanott vagyunk, ez sem menne.

Talán, nemtudom, a buzitopikban mit szedtetek össze, de én szerintem hadd legyen élettársi kapcsolatuk a homároknak, de gyereket ne fogadhassanak örökbe. Ezen össze tudunk vezsni kedves Mj?????

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.04.30. 21:46:10

@Corry: "de én szerintem hadd legyen élettársi kapcsolatuk a homároknak, de gyereket ne fogadhassanak örökbe"

ezen nincs mit összeveszni, ez a te véleményed és kész. pont egy szavazat ;-)

kuki123 2010.04.30. 21:46:47

az iylen szenyfos írások egyből kint vannak ZSINDEX főoldalon

Kedves @Várúr: olyan hülye vagy hogy azt nem lehet leírni

nem mindegy hogy valaki pozíciót szerez és utánna másnak is szerez

vagy belépnek a pártba ott pozíciót szereznek majd összejönnek

Köcsög

@flippant: kössz hogy lenáciztál amiért meg akarlak szabadítani a sok köcsög rabló politikustól

neked is szép napot köcsög

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 21:55:30

@Corry:

Pech, ezen se.:-/ Szerintem nem túl etikus, ha valaki kimegy külföldre, soha nem is akar visszajönni, de azért szavazni szeretne az itthoni ügyekről. Szerinted?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 21:56:57

@volánrulz:

Hehe, Dorka még sehol nem volt politikai szinten, amikor Novák Előd hozzásegítette a nővé váláshoz.:)

flippant 2010.04.30. 22:09:54

@volánrulz: Mielőtt fejjel mész a falnak olvasd el az előzményeket is.

@bm613: Tudtommal az MSZP-SZDSZ nemzetellenes ámokfutása nagyobb károkat okozott mint a fasizmus-nácizmus hazánknak. Nemcsak lerombolták az országot ezek a komcsik, de még azt a maradékot is ellopták. A nácik csak az aranyvonatunkat akarták lenyúlni, de ezek a komcsik még a síneket is felszedték..

Corry 2010.04.30. 22:11:27

@Mj: Szerintem ne akarjunk összeveszni, menni fog ez magától, mert ebben is egyetértünk.

@úriparaszt:
Megpróbáltam összeveszni Mj-vel, de hát ami nem megy ne erőltessük :-)

Folyt köv holnap, a mai meghosszított munkanapnak vége :-)

gaben77 2010.04.30. 22:12:04

Nem akarom bántani a szerzőt, de lehetséges, hogy megszegte a bizottsági tagként tett esküjét, miszerint: "a szolgálati titkot megőrzöm." Voltam bizottsági tag, de nem a tapasztalataimra, hanem a törvényekre, rendeletekre hivatkozok.
1, A delegált nem utasítható, ezért nem köteles napközben feladatot vállalni, és nem köteles kimenni mozgóurnázni, csak mert az hagyomány. Ha nem akar menni, akkor az elnök kiküldhet egy választott tagot.
2, A választópolgár nem befolyásolható semmilyen eszközzel, a szavazóhelységben nem lehet plakát, pártlogó, kitűző, semmi. A bizottsági tagok a választópolgárok jelenlétében nem beszélhetnek politikáról. Elő van írva továbbá, hogy a választó csak a szavazat leadásának idejéig tartózkodhat a szavazóhelységben.
3, A mozgóurnázás nincs túlszabályozva, de a fentiekből, és a választás titkos voltából következik, hogy a bizottság tagjai nem állhatnak le cseverészni.
4, Ha a delegált tag valami törvénytelent észlel, azt jegyzőkönyvbe kell venni. Ha nem hajlandó erre a jegyzőkönyvvezető, ez esetileg egy nyilatkozattal, és két tanúval is igazolható. A jegyzőkönyv az esetleges jogorvoslat alapját képezheti.
5, Az előbbiből következik, hogy bár nem utasíthatja, csak figyelmeztetheti a delegálttársát a szerző, de felvetethet jegyzőkönyvet is, illetve tehet nyilatkozatot.
6, Az igazolás kérdése azért nehéz, mert nem gyűjthető, hogy ki volt szavazni és ki nem.
7, A delegált csak a pártjától kaphat ellenszolgáltatást, az állam egyedül a következő napra igazolja a munkahelyén.
8, A delegált részt vehet a jegyzői oktatáson, és a pártja is szervezhet neki képzést. Szerintem alapvető dolog, hogy ha valaki ilyen fontos munkában vesz részt, akkor legalább tudja mit csinál, főleg mert a szerepe az ellenőrzésre is kiterjed.
9, A lepecsételt, de fel nem használt szavazólapok érvénytelenekhez számolása hiba. Érvénytelen a leadott szavazat lehet csak, nem a fel nem használt. A lepecsételt, de urnába nem tett szavazólap rontott, amin ezt a körülményt jelzi a bizottság. Így történik az érvénytelen voksnál is, de arra csak a számláláskor kerülhet sor, értelemszerűen. Végezetül: a lepecsételt szavazólapok felhasználását tudtommal nem tiltja semmi.

flippant 2010.04.30. 22:24:28

Bakker, most látom, hogy a levél bm613 elempés barátunktól ered! Így már érthető a liberális szemlélet és a nácifasisztarasszistavadállatgecikurva Jobbik iránti ellenszenv. Csak nehogy a Kóka polip Tégedet is beszippantson!

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.04.30. 22:52:57

@Várúr: én nagyon örülök, hogy saját magamnak csak távoli magyar ismerôse vagyok, mert még a végén el kellene határolódni magamtól, hogy ha szavaznék valakire.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 22:53:28

@Corry:

:D

Jó pihenést, én holnap MSZP-s majálisozókat meg kizöldült Horváth Csabát fogok nézegetni - a kerületünkből bukott fölfele -, úgy is ott lesznek az Állatkert szomszédságában.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 23:07:49

@gaben77:

Az összes ponttal maradéktalanul egyetértek.

"9, A lepecsételt, de fel nem használt szavazólapok érvénytelenekhez számolása hiba. Érvénytelen a leadott szavazat lehet csak, nem a fel nem használt. A lepecsételt, de urnába nem tett szavazólap rontott, amin ezt a körülményt jelzi a bizottság. Így történik az érvénytelen voksnál is, de arra csak a számláláskor kerülhet sor, értelemszerűen. Végezetül: a lepecsételt szavazólapok felhasználását tudtommal nem tiltja semmi."

Ezzel viszont vitatkoznom kell. Elvileg az számít rontott szavazólapnak, amin már jelölte a választó, hogy melyik pártra kívánja leadni a voksát, de még az urnába való bedobás előtt ezt módosítani szeretné, így egyszer lehetősége is van a rontott szavazólap kicserélésére. Ebből következik, hogy üres, de lepecsételt lap nem lehet, hiszen azon semmilyen félreértésre okot adó írás nem szerepel. Viszont mind a két típus az érvénytelen halmazba kerül a végén.
Másrészt lepecsételni szavazólapot csak a szavazó jelenlétében lehet, kivéve a mozgórurnát kérőknél. Tehát annál nincs jogom felhasználni, aki be tud fáradni a szavazóhelyiségbe, hiszen neki adott a jelenléte.
Ezek tudatában tekintettük mi érvényteleneknek a szóba került szavazólapokat, de külön fölvezettük a kötegelőcsíkra, hogy az érvényteleneken belül hány darab a fel nem használt pont azért, mert a mozgóurnások egyet sem rontottak. Persze ez sem jó megoldás, mert abszolút nincs úgy szabályozva a kérdés, mint ahogy az elvárható lenne.

neurotikk! (törölt) 2010.05.01. 04:10:39

@megmondtam?megmondtam: Sot! Mivel Mo.-n alakult, lehetne a loposok partja is nem?
Vagy a 'kenyszeres cimkezo idiotak orszagaban letrejott valami' partja. Vagy mar van ilyen? Esetleg tag vagy?

Az addig rendben van, hogy egyszerusiteni kell a realitast hogy egy kezelheto modellt kapjunk, de ennyire te se lehetsz egyszeru, hogy ennyire melyen, de nagyon melyen egyszerusiteni kelljen.
Vegul is irni es szamitogepet hasznalni tudsz, muszaj, hogy ennel a bejegyzesed szintjenel ertelmesebb legyel.
Szoval bizonyara viccelsz.
Jot rohogtem is, hehe. : )

Corry 2010.05.01. 10:30:28

@gaben77:
Itt azért a "szolgálati titkot megőrzöm" és az adatvédelmi biztos állásfoglalása között, mely szerint az SZSZB működése nyilvános azért látok némi ellentmondást.

Az élménybeszámoló leírásából nem lehet következtetni az egyes szavazók és akár a pártdelegáltak személyére, mert ez a történet többször is megtörténhetett a kerületben.

A többivel egyetértek.

Corry 2010.05.01. 10:32:37

@Mj: Jó majálisozást, de hogy én szabadidőmben élőben nézegessek bármiféle politikust...

gaben77 2010.05.01. 12:29:52

A szavazóbizottság nyilvánosan működik, de ez hogy legyen? Választópolgár csak a szavazás alatt lehet a szavazóhelységben, számláláskor egyáltalán nem. Kivétel a nemzetközi megfigyelő és a magát igazoló újságíró.
Szolgálati titok: pl ha a bizottság két tagja az írni nem tudó, vagy látássérült polgárnak segítséget nyújt szavazáskor, megismerve annak preferenciáját. Kisebb településen lehet szó arról, hogy mivel mindenki ismer mindenkit, a bizottság tudhatja, hogy ki szavazott, és ki nem, ami megint titok. De itt igazán nem is ez fontos, hanem az, hogy elmegy valaki delegáltként dolgozni, és a törvénysértést tétlenül nézi. Vagy azért, mert nincs tisztában a munkáját szabályozó törvényekkel, ami hiba, vagy mert ismeri azokat, de ennek ellenére tétlenül nézte, mit tesz a másik delegált, ez is hiba. Mindennek tetézése, hogy ezek után ezt nyilvános fórumokon megjeleníti, azzal a szándékkal, hogy a másik delegált pártját lejárassa, szerintem nettó politika. Se ő, se a jobbikos nem különb a másiknál.
Az hogy miért tekinti a választó szavazatát rontottnak, azt a bizottság nem ellenőrizheti, a szavazólap tartalma nem releváns. Az is előfordulhat tehát, hogy üreset ad vissza, és akkor ugyanott vagyunk. Az érvényes és érvénytelen szavazatok együtt kell kiadják az urnában talált szavazatok számát.

Corry 2010.05.01. 12:51:29

@gaben77:
Azért én pl. nem tudtam meg a beszámolóból, hogy a Kis Pista bácsi a Jobbikra szavazott -e, avagy a Munkáspártra. De még azt se, hogy Kis Pista bácsi kért -e mozgóurnát. A szavazók személyazonossága nem derült ki a beszámolóból, tehát személyiségi jogokat nem sértett az írásában.

De most egyébként meg, tegyük fel, hogy nem nézi tétlenül az agitálást, egyedül van, a másik is, most mit is tehet? Felvetet egy jegyzőkönyvet? Mondjuk amit megtehetett volna, hogy a társát szóban figyelmezteti és kéri, hogy nem agitáljon.

gaben77 2010.05.01. 13:28:25

De nem is a személyiségi jogokról van szó, hanem a szolgálati titokról. Agitálást pedig nem szabad szó nélkül tűrni, és ha nem fejezi be az agitálást a másik delegált, jegyzőkönyvet igenis fel lehet venni minderről a szavazóhelyiségben. A nyilatkozatot pedig a választó lakásán is megírhatja, ha a szavazópolgár nem ért egyet az agitálóval. Továbbá, ez kétszemélyes munka, az egyik tag a másik nélkül nem ér semmit. Ha a delegált azt mondja, hogy na jó, ez törvénytelen, most abbahagyjuk, az elegendő súlyt ad a kérésének. Fenntartom: ha nem tetszik valami, akkor ne most írja le, ne politizáljon, akkor kellett volna tenni valamit, mert a választás eredménye már jogerős a szavazókörökben. Mindezzel együtt a fő probléma, hogy az egész folyamat nincs részletesen szabályozva.

Corry 2010.05.01. 14:07:54

@gaben77: A szolgálati titok részét már az elején sem értettem. Azt hol sértette meg a beszámolójával??
Maga a választás tényleg nincs teljes részletességgel leszabályozva, illetve soha nem is lesz, szerintem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.05.01. 18:29:09

@Corry:

Mi pont lemaradtunk róluk, viszont tiszta kabaré volt a marxista-kommunista-kádárista-szocdem-szocialista-feminista-zöld baloldal utcasora, vörös is lett a vállam.:) Na de majd írok belőlük egy bejegyzést, sok-sok vicces képpel.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.05.01. 18:36:23

@gaben77:

"Az hogy miért tekinti a választó szavazatát rontottnak, azt a bizottság nem ellenőrizheti, a szavazólap tartalma nem releváns."

A választópolgár pedig éppen akkor szokta elrontani a szavazólapot, ha rossz helyre tett már egy írásjelet, de még nem dobta az urnába. Ha üresen hagyja, nincs mit elrontani rajta. Az előre lepecsételt szavazólapot pedig már eleve érvénytelennek kell tekinteni - ez konkrétan benne is van a füzetben -, azt nem lehet még egyszer felhasználni. Maximum annak, akinek a jelenlétében pecsételtek.

Corry 2010.05.01. 21:32:41

Most este még nézegettem, hátha a szolgálati titok nyomára bukkanok. Megnéztem az eskünket:

A választási szervek, választási irodák tagjai által tett eskü szövege

"Én ...................................................................... esküszöm, hogy az Alkotmány és a választásra, népszavazásra és népi kezdeményezésre vonatkozó jogszabályok rendelkezéseit megtartom és megtartatom. Tisztemet és megbízatásomat Hazám javára, legjobb tudásom szerint, lelkiismeretesen teljesítem.

Aki úgy gondolja, mondhatja a végén azt is, hogy Isten engem úgy segéljen.

Mindemellett nem is képeztek ki annak elbírálására, hogy mi a szolgálati titok és hogyan kell azt kezelni.

Nekünk a választás titkossága és a választási folyamat átláthatósága maradt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2010.05.03. 23:15:08

@Corry:

Igen, erre én is így emlékszem betű szerint.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.10.05. 23:33:53

Voltam újra számlálni, de nem sok érdekes történt, új írást nem ér. Máshol voltam, mert jelöltként kénytelen voltam a kerületen kívülre menni. Mindenki normális volt, kivette a részét a munkából, stb. Mozgóurnázni is voltam, most egy fideszes hölggyel, ott is az volt a legnagyobb izgalom, hogy meg kellett ismerkednünk a Széna tér egészen sajátságos házszámozásával :-)
Viszont a cikkben említett jobbikos barátunk állítólag ismét kitett magáért :D