A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

A civilek esélye

2010.06.20. 07:00 R_John

Magyarországon az állam kivonult a legszegényebb társadalmi csoportok életéből. Ahol sok a roma és a szegény, ott alig működik az iskola, a roma gyerekek jelentős része szegregált osztályokba jár. Ezekben az osztályokban rosszabbul képzettek a pedagógusok, mint a nem roma osztályokban, rosszabb a szegregált iskolák anyagi felszereltsége, mint a nem szegregált iskoláké.

Az állam, úgy tűnik, a roma telepek árvízi védelmét sem biztosította tökéletesen, a telepek nem voltak annyira fontosak, ráadásul - és ez egyértelműen az állam hibája - olyan helyekre kaptak a legszegényebbek építési engedélyt és hozzá szocpolt, ahol lehetett tudni, hogy árvíz esetén baj lehet. Így tehát az állam növelte a romák elnyomorodását, kirekesztettségét.

Az állam az Út a munkához programmal iszonyatosan messze lökte a valós munkaerőpiactól a szegényeket, ráadásul január elsejétől egy családban csak egy rendszeres szociális segély adható, így meg a szegénység növekszik. Bizonyos jelek mutatnak arra, hogy a romákat indokolatlanul sokszor bírságolják a rendőrök - például kopott bicikligumiért -, vagy indokolatlanul sokszor és nem hatékonyan igazoltatják őket.

Látható, hogy a szegény és roma környékeken az állam nemhogy javítana a helyzeten, hanem csak ront. Ront, mert képtelen integrált oktatást biztosítani, holott tudjuk, hogy a rendesen véghez vitt integráció senkinek sem rossz. Az állam képtelen arra, hogy csak olyan helyre adjon lakásépítési támogatást, ahol van esély a munkaszerzésre és még csak az árvíz sem fenyeget, valamint képtelen arra, hogy az egyenlő bánásmód legalapvetőbb elvárásait teljesítse.

Most azonban valami változni látszik. Tisztességes emberek elkezdtek szervezkedni azért, hogy helyettesítsék az államot, amely képtelen a problémák megoldására.

Magyarországon nemsokára elindul egy, az Egyesült Államokban már sikeres program, részben amerikai finanszírozással. Ez a Harlem Children's Zone, egy komplex fejlesztési program. Bevonnak a programba mindenkit, aki csak a hátrányos helyzetű térségben dolgozik - az iskolát, a védőnőt, a szociális ellátót, a szülőket azért, hogy a gyerekek eljuthassanak a munkaerőpiacra, esetleg előtte még az egyetemre. A program New Yorkban már működik, és Obama elnök a program kiterjesztése mellett van. Most Magyarországra próbálják adaptálni a programot, a szakértői csapat már közös konferenciát is tartott Washingtonban a program kitalálóival.

A másik ilyen kezdeményezés a szegények bankja, a Kiútprogram. Itt pici hiteleket adnak - olyan helyeken ahol sikerült már közösséget szervezni - ötfős  csoportoknak, a csoport tagjai pedig a többiek törlesztéséért is felelősek. Fontos feltétel, hogy a gyerekeiket óvodába és iskolába kell járatniuk. Így lehet, hogy mozgó élelmiszerárus vállalkozók lesznek az eddigi szegényekből, vagy állattenyésztők - mindegy, a lényeg az, hogy van remény arra, hogy ezzel kikerüljenek a szegénységből. Mindezt úgy, hogy a majdani befizetett adókkal az állam is jól jár. Ha sikerül a mostani bürokratikus akadályokat leküzdeni és a már megalakult csoportok sikeresek lesznek, van remény arra, hogy legalább egyes mikroközösségek elkezdjenek kikerülni a mélyszegényséből, hiszen a módszer kitalálója -  Muhammad Yunus - közgazdasági béke Nobel-díjat kapott ötletéért.

Valamint a napokban indul be a Társaság a Szabadságjogokért romaprogramja. Első körben jogsegélypontokat nyitnak az ország öt településén. A Taszpontok úgy fognak működni, hogy önkéntesek megtanítanak helyben lakókat alapvető számítógépes ismeretekre, így a Skype, a Word, az e-mail és egyéb lehetőségek használatára. A TASZ célja ezzel az, hogy a romákat segítsék jogaik érvényesítésében. Ugyanis az így létrehozott Taszpontoknál minden héten bizonyos időpontokban Skype segítségével elérhető lesz egy ügyvéd, aki segít mindenféle jogi probléma megoldásában - akár egy közmunkaigénylő lap kitöltésében igénylésében is. Ennek a programnak a célja tehát az, hogy a nehéz helyzetben élő romáknak nyújtsanak jogi segítséget és ha szükséges, akkor le is mennek az adott településre.

Látható, hogy az állam képtelen a szegénységgel, kirekesztettséggel mit kezdeni. Ezért nem maradt más, mint hogy mindenki támogassa akár a fenti, akár a más, hasonló civil kezdeményezéseket, hogy sok százezer magyarnak könnyebb lehessen az élete!

281 komment · 2 trackback

Címkék: civil társadalom cigány állam

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr562093374

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amit ígértek 2010.06.21. 02:30:07

Ha sokat keresek, ne terhelj adókkal! - tartja a kelet-dakota népi mondás. Majdnem ezt ígérték választáskor. De nem a majdon van a hangsúly. És nem is ez a legnagyobb gond.Talán nem is annyira irigy, aki fölveti, hogy a társadalmi tehervise...

Trackback: A niggerekről 2010.06.20. 09:40:05

Na ezen a hozzászóláson finoman szólva is majdnem beszartam. Modoros, de ezen nem is csodálkozom, hiszen a modoros blogon hangzott el. Kommentbajnokunk Motorpenis. Motorpenis 2010.06.18. 12:22:40 A niggerek, hahaha, hát igen. Valami amerikai pszich...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krumpli Bogart 2010.06.20. 17:45:37

@oraculum_dixit: Szerintem nem a közoktatás keretében kell nevelni, hanem még előtte, családi körben.

Bocsáss meg, de a közoktatás ma a közönséges közoktatási feladatokat sem képes ellátni. Kicsit is problémás gyerekkel már nem tud mit kezdeni.

Húsleves 2010.06.20. 17:46:44

A szociális helyzet nem független a bőrszíntől, ellenkező esetben nem lenne cigánykérdés. A szociális helyzettől pedig függ többek között a munkához való viszonyulás is.

dupla vé 2010.06.20. 17:46:54

@oraculum_dixit:" Mintha a fehér ember mind szeretne dolgozni!!!"
ez is egy fontos dolog lehet abból a szempontból, hogy ők nem tehetik meg, hogy ne dolgozzanak, mert nem támogatja őket senki. ellenben....

2010.06.20. 17:47:14

"A rendőrök olyan bejelentést kaptak, hogy az egyik csömöri bevásárlóközpontban többen megtámadták a biztonsági őröket. A rendőrök egy 7 fős, fiatalokból álló társaságot találtak az áruház előtt. Kiderült, hogy a fiatalok az áruházban a polcokról levett csokoládét ették meg, majd fizetés nélkül távoztak. A biztonsági őrök felszólították őket, hogy fizessenek. Ők helyette kimentek az épületből, de nemsokára a közben 10-12 tagúra duzzadt társaság visszatért az áruházba. Ott a biztonsági őrökkel összevitatkoztak. A vitázókat a járőrök választották szét.

Közben azonban a család többi tagját is odahívták. A kocsival érkező rokonok autóiban több veszélyes tárgy, például botok, jégvágó, vadászkés, valamint mini buzogány volt bekészítve. Az akkorra körülbelül 25 fősre nőtt agresszív csoport rátámadt a biztonsági őrökre, akik közül ketten könnyebben megsérültek.

A rendőrök a közben kihívott erősítés segítségével 9 embert állítottak elő. Hét férfi és egy nő ellen eljárást indítottak "csoportosan, felfegyverkezve, a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság" gyanújával. A hét férfit és a nőt őrizetbe is vették és kérték az ügyészséget, hogy indítványozzák előzetes letartóztatásukat.
"

www.hirszerzo.hu/cikk.vadaszkes_jegvago_tomegverekedes_egy_aruhaznal.155410.html

Magyarországon ma a cigányok egy része feljogosítva érzik magát arra, hogy ha nem tud kényelmesen lopni, akkor azt fegyveresen, hordába verődve bosszulja meg ("kopott bicikligumi", haha). Ez a valóság, a többi csak liberális maszlag.

oraculum_dixit 2010.06.20. 17:47:38

@Krumpli Bogart: Az a gond, hogy jelenleg 12 éve alatt sem tanul meg mindenki írni-olvasni, hanem a roma tanulókon kívül is nagyon sokan funkcionális analfabétákként jönnek ki az iskolákból. Strukturális átalakítás nélkül nem fog javulni semmi. A jelen rendszer nagyon alacsony hatásfokú, és hadd mondjam el még egyszer, nem csak a barnabőrű gyerekek problémái miatt, hanem a hiperaktív, diszlexiás, stb. -- azaz mindenféle tanulási és magatartási zavarokkal élő gyerekek miatt is. Miattuk és számukra ugyancsak nem ideálisak a magas osztálylétszámok és egyéb körülmények.

Egyébként nem tartanám elfogadhatatlannak az általad vázolt rendszert, ha működésképes formában vezetnék be. (Így túl vázlatos.)

De azt meg kéne értened, hogy a modern államnak jelenleg bizonyos fokú felelősséget kell vállalnia a fiatalkorú állampolgáraiért, nem dobhatja őket az utcára. (Ez az európai norma.)

Krumpli Bogart 2010.06.20. 17:49:14

@Húsleves: Szerintem csak látszólag függ a bőrszíntől. A bőrszínnek nincs jelentősége, a társadalmi közegnek van jelentősége.

Húsleves 2010.06.20. 17:50:12

És pontosan az ilyen demagóg ostobaságok, mint ez a "nem függ a bőrszíntől" akadályozza, hogy tegyünk valamit azokért, akiknek a helyzetét szeretnénk, ha nem függne a bőrszínüktől.

Húsleves 2010.06.20. 17:51:53

@Krumpli Bogart: igen, ezt a "látszólag függ"-et hívják szociológiának. Én sem genetikára gondoltam.

oraculum_dixit 2010.06.20. 17:53:31

@dupla vé: ez demagógia

a segélyekre ugyanúgy jogosultak a fehérek, mint a romák, és meg is adják nekik, sőt, a legtöbb helyen még kedvesebbek is velük az ügyintézés során

mi is kaptunk szociális segélyeket egy darabig, mert nagycsaládosok vagyunk, és pályakezdő fizetés mellé megadták, és aztán, mikor szóltam, hogy már nem szorulunk rá, hála Istennek, akkor az ügyintéző úgy nézett rám, mint az ufóra, és próbált meggyőzni, hogy azért csak folyamodjak érte továbbra is

szép fehér bőrű emberek vagyunk, kék szemmel

nekem ne magyarázz erről

gyilkos fűegér 2010.06.20. 17:54:23

@Húsleves: Nem, te magyarázod bele. Vagy funkcionális analfabéta vagy.(Én olyat mondtam, hogy szerintetek csak a cigányokat kell büntetni a lopásért??? Ezt honnan vetted???) Én annyit mondtam, hogy a lopást ketten játsszák: az, aki lop, meg az, aki a lopott holmit megveszi. Lesittelheted az összes cigányt, ha a lopott, de olcsó árura van kereslet AKKOR TOVÁBBRA IS LOPNI FOGNAK, de már a fehérek, kínaiak románok stb.
Gondolkozz egy kicsit differenciáltabban.

Húsleves 2010.06.20. 17:56:38

@Krumpli Bogart: egyébként a liberális kettős beszédre akartam felhívni a figyelmet. 1. A hátrányos helyet függ a bőrszíntől (hiszen erről beszélünk). 2. Semmilyen rossz tulajdonság nem függ a bőrszíntől.
Így manipulálnak az etnikai kérdésekkel, mindig aszerint, hogy mit akarnak. Jellemzően egyébként a megosztást akarják. Ezért hivatkoznak olyan statisztikákra, amelyek teljesen más körülmények között készültek, hogy aztán itthon bevezetve hasonló dolgokat (de megfelelő pénz és eszköz nélkül), azt mondhassák, hogy ők milyen sokat tettek, de a nacionalista FIDESZ-esek mindent elrontanak.

oraculum_dixit 2010.06.20. 17:57:20

Ezen a szinvonalon már nem látom értelmét a vitának. Szép estét kívánok mindőtöknek! O

Krumpli Bogart 2010.06.20. 17:57:32

@oraculum_dixit: A nem iskola nem jelenti az utcát. (Pl. a kórházban gyógyítanak (magas költségű intézmény), de rehabilitációra már rehabilitációs intézetben kerül sor, alacsonyabb költségű intézmény.)
Az járjon iskolába, aki tanulni akar és olyan iskolába járjon, amilyen tudást akar szerezni. Ha 16 évesen férjhez akar menni, akkor ne tanuljon algebrát, mert sosem veszi hasznát, viszont nem lesz ideje megtanulni azt, amire valóban szüksége lesz. Ha orvos akar lenni, akkor menjen gimnáziumba. A társadalmi környezet kijelöli az irányt. Ebben a rendszerben tehetségkutatást is lehetne működtetni annak kiszűrésére, hogy az alacsonyabb célt belőtt, de többre hivatott gyerek családja felé jelezzék, hogy feljebb tehetik a lécet. A nagyapám tanár volt, a háború előtt működött ez a rendszer.
A motiválatlan gyereket nem lehet együtt tanítani a motiválatlannal, mert csökken az oktatás szíbvonala.

n

gyilkos fűegér 2010.06.20. 17:59:32

Bocsánat, bosszantó stiláris hiba csúszott be, az utolsó előtti mondat helyesen: Lesittelheted az összes cigányt, ha a lopott, de olcsó árura van kereslet AKKOR TOVÁBBRA IS LOPNI FOGNAK, de már a magyarok, kínaiak, románok, stb.

Így már helyes.

oraculum_dixit 2010.06.20. 18:02:04

@Krumpli Bogart: oké, az elejét elfogadom, igazad van

de a tanárnak az is dolga, hogy motiváljon

ez valóban a hatékony tanítás előfeltétele!

és része a pedagógiai munkának!

abszolút elhibázott elképzelés, hogy majd csak otthon motiválják a gyereket, én meg csak tanítok

ezért tartunk ott, ahol tartunk

ráadásul már a nem-roma gyerekek nagy része sem motivált az iskolában...

(bocs, hogy csak ilyen vázlatosan írok, remélem azért érthető)

Üdv

Húsleves 2010.06.20. 18:05:15

@gyilkos fűegér: most, hogy a javaslatodra differenciáltabban átgondoltam a dolgot, azt hiszem egyetértünk. Inkább ott értettük félre egymást, hogy amit te most leírtál, az egyfajta bűnözés (szervezett lopás megrendelő számára). Sok egyéb van. Aki bűnöző, azt büntessék meg, ennyi.

dupla vé 2010.06.20. 18:06:42

@oraculum_dixit: úgy látom nem érted. én a mélyszegénységben élők közötti különbségtételről beszélek, nem pedig a családtámogatásról. apropó család, milyen az aránya a roma 8-10 gyermeket vállaló mélyszegényeknek a nem romákhoz képest?

Krumpli Bogart 2010.06.20. 18:07:35

@oraculum_dixit: Miért lenne motivált, ha azt látja, hogy motiváció nélkül is el lehet lébecolni az iskolában, s milyen vagány az, aki ötből bukik. A motiválatlan kölykök arra buzdítják az osztálytársaikat is, hogy lógjanak és ne tanuljanak, mert ők is megkapják a kettest (így megmarad az iskola fejpénze), de az a kettes a továbbiakban semmire sem lesz elég, csak ezt egy gyerek még nem látja át.

Húsleves 2010.06.20. 18:09:17

A másik témához hozzászólva: pontosan a motiváció miatt fontos (többek között) az osztályozás.
"ráadásul már a nem-roma gyerekek nagy része sem motivált az iskolában..."
Nem csoda. A liberálisok mindent megtettek azért, hogy így legyen.

Krumpli Bogart 2010.06.20. 18:11:51

@Húsleves: Értem én, de azért a Fidesz sem brillíroz. Ez a hülyeség az iskolához kötött családi pótlékkal ... A 14 éven felüli kölyköt (aki méretre is akkora már, mint a szülei) senki nem tudja bekényszeríteni az iskolába, ha nem akar oda menni. Ma a szülő felel azért, hogy a gyereke jelen legyen az órán. Tehát, ha embert öl, ha lop, akkor felelősségre vonható, de ha lóg az óráról, amíg a szülei dolgoznak, akkor a szülőjét bírságolják meg. Ezt a baromságot pedig a Fidesz kormány alatt találták ki.

Húsleves 2010.06.20. 18:15:36

@Krumpli Bogart: egy szóval sem mondtam, hogy a FIDESZ brillíroz. De ez nem menti fel a liberálisokat, mert azok nemhogy nem brillíroztak, hanem olyan szinten űzték a kontárságot, hogy nehéz nem szándékosságot látni mögötte.

Krumpli Bogart 2010.06.20. 18:15:44

@Húsleves: Hát... Nem tudom... Mikor láttál utoljára tanárokat osztályozni? Amilyen kedve van aznap, rosszul javítja ki a dolgozatot, véletlenül másnak írja be a jegyet, vagy elfelejti beírni..... Így működik a gyakorlatban

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.20. 18:17:10

Kedves liberálisok.
Ez a szegregáció hogyan működik?
Hogyan alakul ki?
Ki van téve az iskola kapujára hogy cigányokat nem veszünk fel?
Meséljétek már el?

Amiről ti írtok az egy folyamat vége, de hogyan is alakult ki ez az állapot?

1. A Faluban minden gyerek cigány.
Ugye itt elég hülye dolog szegregációról beszélni.

2. Az iskolában vannak cigányok és nem cigányok. Az osztályban van néhány (vagy jónéhány) deviáns gyerek akik rettegésben tartják mind a többi gyereket mind a pedagógusokat (ugye a mostanság divatossá vált tanráverést nem kell ecsetelni).
Ilyenkor a szülők (már aki teheti) szépen átiratja a gyereket másik iskolába és a végén maradnak a deviánsok.

Most szerintetek mit kellene kezdeni?
Tiltsuk meg a szülőknek hogy máshová irassa a gyerekét? Ez amolyan virtigli liberális dolog lenne, ugye?

Tudjátok barátaim integrálódni csak akkor lehet ha erre megvan az akarat is a kissebség részéről. De amíg eleve nem is érdekli hogy hol kujtorog a gyerek az iskola helyett, de ha valami bántódás éri a gyereket akkor bemegy a népes család megverni a tanárt és nem lehet ellene tenni semmit...
Tudjátok amikor én voltam gyerek és esetleg kaptam a tanártól egy nyaklevest valami disznóságért, el nem mondtam volna otthon a világért sem , mert tuti hogy otthon megkapom a párját.
Ha rossz jegyet kaptam akkor nem az volt bement fater megverni a tanárt, hanem lecseszés és szobafogság nekem hogy tanuljak jobban és ne sumákoljak.

Na valahogy ezt a fajta hozzáállást hiányolom a kedves szülők részéről.

Kedves liberális barátaim a gond az hogy először a szülőkön kellene kezdeni a népnevelést.

Krumpli Bogart 2010.06.20. 18:18:31

@Húsleves: Már írtam, hogy az állami oktatás helyett a magánosítás volt a szándék. Tehát az adófizetés marad cca. 50%!!!, de mellé még gondoskodjak a gyerekem magániskolában történő oktatásáról, mert ugye "nincs ingyen" és a magániskolának is élni kell valamiből.

Húsleves 2010.06.20. 18:19:40

@prostatikus vogon jeltz: nem, a népnevelést a liberálisokon kellene kezdeni :-)

Húsleves 2010.06.20. 18:22:53

@Krumpli Bogart: részben egyetértek. Pontosabban teljesen egyetértek azzal am imit írtál, de szerintem nem ez az egyetlen ok. A megosztó politikájuknak is része az, amit az oktatásban műveltek.

Krumpli Bogart 2010.06.20. 18:23:27

@prostatikus vogon jeltz: Ezzel nem teljesen értek egyet, mert fegyelmezett szülőként, jól tanuló gyerekekkel is komoly súrlódásaim vannak az iskolával és a motiválatlan, korlátolt, műveletlen, szakmailag és emberileg is alkalmatlan és erkölcstelen tanárokkal. Nem ez a jellemző, de ilyenek is vannak a tanári karban. Így, többes számban!!!!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.06.20. 18:25:43

@Krumpli Bogart: muci, 12 éves kor után nem vitatkozik így az ember. Ha állít valamit, akkor azt megpróbálja alátámasztani.

@békarépa: segélyezési rendszerről eleget tudok, jártam és járok terepen. Amúgy a csillagászok elmennek a csillagra? A köztudomású dolgok szoktak a legnagyobb hazugságok és előítéletek tárházai lenni.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.20. 18:25:59

@Krumpli Bogart:
De gondolom nem úgy szoktad lerendezni ezeket a problémákat hogy:

1. Bemész lekurvázod az illetőt.
2. Bemész megfenyegeted hogy megölöd a családjával együtt.
3. Bemész és Baseball ütővel jobb belátásra bírod.

Krumpli Bogart 2010.06.20. 18:26:41

@Húsleves: Természetes. A megosztást iparszerűen művelték. Mindenkit mindenkivel szembeállítottak. Tanárt a diákkal, szülőt sz iskolával, orvost a beteggel, cigányt a magyarral, zsidót a kereszténnyel, gazdagot a szegénnyel, magánszférát a közszférával, jobboldalt a baloldallal, stb.
Uszítás felső fokon...

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.20. 18:35:50

Amúgy komolyan érdekelne ha valamelyik okos ember elmesélné hogy az általam felsorolt két eseten kívül hogyan alakul ki még a szegregáció?

Amúgy ennek a problémának egy megoldása lehetne:
Ha a gyereket már egészen kis korától kiszakítják a környzetből.
Az az igazság hogy mire a gyerekek iskolába kerülnek nekik már annyi.
Ennek egyszerű biológiai okai vannak:
A 3 éves kor alatti gyerek agyában sokkal több a szinapszis mint egy felnőtt agyában.
Olyan 3 éves kortól 6 éves korig bezárólag kezd kialakulni a "végleges" szinapszis rendszer az agyban. Az hogy milyen mintázat alakul ki , attól függ hogy addig milyen ingerek érik az agyat.
Nem kell agysebésznek lenni hogy kitaláljuk:
Azok a gyerekek akik hátrányos helyzetből kerülnek az iskolába törvényszerűen gyengébben fognak teljesíteni mint akik normális háttérrel rendelkeznek. Itt most nem arra gondolok hogy volt -e plazmatévé a nappaliban, hanem arra hogy a szülők foglalkoztak a gyerekkel és nem csak hagyták nőni mint a gombát a mezőn.

Perillustris 2010.06.20. 18:39:57

@dupla vé: "a kedves és jóságos, multik és bankok részére kötelezővé tenni 50 százalékos kisebbségi foglalkoztatást"

Mivan? Hol lehetett a napokban napszúrást kapni?

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.20. 18:42:56

Amúgy a fenti megállapítást az amcsik élesben is tesztelték valamikor a 70-es években.
Többszörösen hátrányos helyzetű fekete kisgyerekeket vontak be speciális képzésben már egészen kis kortól (kb 1 éves kortól).
Mindenféle célirányos játékokat játszottak a gyerekekkel amelyek valamilyen célt szolgáltak.
Persze a gyerek ebből nem vett észre semmit, ő csak játszott.
A lényeg az hogy ezek a gyerekek okosabbak lettek, magasabb lett az IQ -juk, jobban tanultak, mindegyik elvégezte a főiskolát és sikeres felnőtt lett.

Az úgy vesszük a módszer adott és működik, de ehhez kellene a szülők hozzállása is.

Amúgy akik érdeklődnek a téma iránt, azoknak itt egy hazai oldal ami ezzel foglalkozik.
tudatosszulo.hu/rolunk

Unter Bahn (törölt) 2010.06.20. 19:04:50

Tisztelt Calam!

Mivel nem nyilvános médiatermékről van szó, így nincs hivatkozás sem, tehát ha úgy ítéled meg, nyugodtan nevezd meg nem történtnek, hazugságnak...

A szegregációról és beilleszkedésről:

Szűkebb környezetünk iskolájában - ahol mint említettem meghatározó a roma kisebbség - a korábbi igazgató bedobta a törölközőt, tkp. elege lett a cigányiskola-igazgató szerepből...

Az igazgatói széket többek között megpályázta az eddigi ig.h. is, aki több évtizedes, ebben a környezetben elöltött pedagógusi munkát, valamint a felzárkóztatás címén valaha indított majd' összes képzés bizonyítványáét fel tudta mutatni. Milyen a sors iróniája: ezt a nem gyengén speciálisan képzett pedagógust az önkormányzati testület egyik roma származású képviselője (nem kisebbségi, önkormányzati!) kérdőre vonta, hogy miből merészeli magát alkalmasnak tartani a beosztásra!!! Az az ember, aki sem leírni, de még kimondani sem tudja annak a kisebbségi szervezetnek a nevét, amelynek ő maga is tagja!!! Végül egy idegen ejtőernyős városi picsa lett az igazgató...

Hát így szegregálja önmagát a cigányság, így ad pofont mindazoknak, akik segítő kezet próbálnak nyújtani:-(((

Tényekkel vitatkozzunk, drága Úr, mert a hétköznapi dolgokban az elvek sz.rt sem érnek, hanem a tettek! Azok mutatják meg, hogy ki mennyire gondolja komolyan azt, amit mond...

Valaki említette a jogvédő szervezeteket: valóban, Magyarországon jogvédőnek lenni megélhetési forrás, ha nem tömné pénzzel senki ezeket a lufi-szervezeteket, akkor a kutya nem foglalkozna azzal, hogy egy hőbörgő családfőt pofánvert a rendőr, mert a szép szó nem használt... csak még mindig vannak olyan emberek, akik nem sz.rnak oda, ahonnan esznek, ellentétben a TASZ, a HB és AI Hungary aktivistáival:-(((

Megoldás kell??? Sok-sok fórumon számtalanszor leírták már, hogy mi a megoldás, nem kell vastag tanulmány, elég két A4-es lap:

1. SEMMIT NEM ADUNK INGYEN
2. A JOGOK A TELJESÍTETT KÖTELEZETTSÉGEK ARÁNYÁBAN JÁRNAK - EGYENES ARÁNYBAN

Húsleves 2010.06.20. 19:32:23

Ha már a TASZ szóbajött, a TASZ nem érdekképviseleti, hanem politikai szervezet. A TASZ-t (Társaság a Szabadságjogokért) jogerősen elítélték személyiségi jogok megsértéséért és közösség elleni izgatásért, mert a honlapjukról egy olyan "dalt" lehetett letölteni, amelyben mocskos, trágár módon szidalmazzák Lovass Istvánt és a FIDESZ-t. Ez azért egy kicsit nonszensz, ugye? A TASZ-t akkor Schiffer András képviselte, aki ma az LMP vezetője.

Mouth Hero 2010.06.20. 19:50:09

@oraculum_dixit: "9 év alatti magyar gyerekeknek már a fele roma"

Ez óriási tragédia, egy trianoni csapással ér fel majd a robbanás a XXI. században.

Húsleves 2010.06.20. 20:02:47

@calam: ki hazudik? Elmarasztaló ítélet született, vagy nem?

Zetek 2010.06.20. 20:07:01

Hajrá civilek csináljátok, előttetek a pálya.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.06.20. 20:08:33

@Húsleves: idefigyelj, szó sincs közösség elleni izgatásról, például ott. ráadásul az általatok annyira szeretett és számonkért liberális szólásszabadság ügyében. Ráadásul csak fizetniük kellett, a többi vádpontban elutasította a bíróság Lovas keresetét.
"A bíróság három tárgyalási napot tartott és a 2006. április 19-én született elsőfokú ítéletében, 200.000 forint nem vagyoni kár megtérítésére kötelezte a TASZ-t, ezt meghaladóan a felperes keresetét elutasította"

Ellenőrizhető dolgokban pontosan, mert beállsz a pofonfa alá.

Zetek 2010.06.20. 20:08:40

U.I. A piac most nem játszik? Miért mindig az állam? Ezt a rendkívül hasznos csoportot miért nem foglalkoztatják a nagyon demokratikus országból érkezett befektetők?

Húsleves 2010.06.20. 20:14:20

@calam: hoppá! Fenyegetsz? Ez az idézet csak azt mutatja hogy a büntetés nem volt súlyos, de azért látom telibe találtam. Örülök neki, remélem habzik a szád az idegességtől, ostoba fenyegetőző ember. És még te írsz cikkeket valakik védelmében?

Krumpli Bogart 2010.06.20. 20:21:02

@calam: Én jogász vagyok. Lovas polgári pert indított, s személyiségi jogai megsértése miatt kért 500e forint nem vagyoni kártérítést. A bíróság a jogsértést megállapította!!!! , csak 200e. forint kártérítést ítélt meg, EZT meghaladóan (tehát a fennmaradó 300e forintra) a keresetet elutasította.
További "vádpontok" nem voltak, mert vádpontok csak büntetőügyben vannak.
Világos?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.06.20. 20:21:59

@Húsleves: valamit félreértesz, fenyegetésről szó sincsen, nem is értem, ez hogy jön ide, egyrészt.
Másrészt pedig akkorát hazudtál, mint a ház. Ugyanis a közösség elleni izgatást kamuztál, holott erről szó sincsen. Előbb nézz utána a dolgoknak, mielőtt írsz valamit, mert a palánk szélét sem súrolta a dolog.

Krumpli Bogart 2010.06.20. 20:25:49

@Krumpli Bogart: S ebben az a legnagyobb probléma, hogy éppen egy jogvédő szervezet terhére állapított meg jogsértést a bíróság. Ez gáz....

Krumpli Bogart 2010.06.20. 20:28:21

@calam: Szerintem egyikőtök sem hazudott, csak egyikőtök sem ért hozzá.

Húsleves 2010.06.20. 20:29:26

@calam: dehogynem súrolta, és látom kezdesz magadhoz térni, hogy magyarázod hogy nem fenyegetsz. Nos, ha a "beállsz a pofonfa alá" nem fenyegetés, akkor elnézést a félreértésért, tudod nehéz kiigazodni a ti liberális logikai algebrátokon (szerintem magatoknak is). Ítélet született, és egy TASZ nevű szervezettől elég undorító dolog, hogy valakik szidalmazásához nyújt segítséget. Ezt már nem magyarázod ki, de örülök, hogy megvillantottad, mennyire érzelem van a látszólagos tárgyilagosság mögött.

Krumpli Bogart 2010.06.20. 20:30:37

@calam: Hiába linkeled be a TASZ véleményét, a jogsértést a bíróság jogerős ítélettel megállapította. Ezt ma még nem írja felül egy indexes vélemény.

Krumpli Bogart 2010.06.20. 20:32:56

@Húsleves: Vigyázz, mert ma Magyarországon liberálisnak lenni annyit tesz, mint mindenkitől toleranciát várni és a liberális véleményen kívül semmilyen más véleményt nem tolerálni.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.20. 20:39:31

Barátaim még mindíg adósak vagytok azzal hogy hogyan alakul ki a szegregáció kis országunkban.
Továbbá hogyan fogtok küzdeni ellene?
Hogyan veszitek rá a nem roma szülőket hogy ne vigyék másik iskolába a gyereket ha a romák száma az iskolában meghalad egy kritikus tömeget.
Nem a kekeckedés miatt kérdezem, hanem tényleg érdekel hogy mégis mit gondoltok erről?
Mert így elméletben szépen hangzik hogy a szegráció csúnya az integráció jó, de a gyakorlat az ugye más.
Mint ahogy a szocializmus, papíron a létező világok legjobbika, csakhát a gyakorlatban nem igazán.

Videofon 2010.06.20. 21:40:24

@calam: Nyugodtam bonkóskodhatsz, vigyoroghatsz, de attól még a Kiút program honlapját nem én kezelem.
Ha vadparaszti hangulatodban azért a tényekre is kíváncs vagy, talán éppen nem karbantartják az oldalt (miután lekerült a blogbejegyzés az Index címlapjáról, de ne gyártsunk összeesküvéselméleteket, időnként túl sok lehet véletlenül is a véletlen):
A támogatások és az eddigi "tevékenység":
www.kiutprogram.hu/files/doc/88/beszamolo.pdf
A hitelösszegek és a költségek:
www.kiutprogram.hu/hu/rolunk/elemzes
527 milió forint a pályázati és az állami támogatás, ebből eltapsolásra kerül 430 milió működési költség. A többit a jótékony urak nagyvonalúan meghagyják a cigányoknak, de csak ha egymás hiteléért is felelősséget vállalnak, a hitel törlesztését még azelőtt megkezdik, mielőtt megkapnák annak teljes összegét, továbbá vállalják a vállalkozások többsége által kitermelhetetlen 20%-os uzsorakamatot. Ja, és más uzsorásokkal nem boltolhatnak.
Kedves agysorvadt posztoló. Előbb tájékozódj, utána írj.

Krumpli Bogart 2010.06.20. 21:40:42

Mindenki tudja, hogy a szegregáció természetes igénye az emberi közösségeknek. (Elkülönülnek egymástól a családok, a települések, a nemzetek, bizonyos szituációkban a gyermekek és a felnőttek, a nők és a férfiak, a szegények és a gazdagok, a betegek és az egészségesek, az okosak és a buták, a szépek és a csúnyák, a katolikusok és a reformátusok,dohányzók és nemdohányzók, stb.)
A szegregáció csak akkor "csúnya", ha alantas célra irányul. Amennyiben a szegregáció nem azért következik be, hogy a szegregáltat megalázza, hanem valamely természetes és méltányolható okból, akkor az nem helytelen. Ha azért különülünk el, mer nem bírjuk elviselni a másik csoport viselkedését, akkor nem alantas céllal, hanem saját védelmünk érdekében különülünk el, s az ilyen szegregáció nem tilos, hanem természetes.
Minap tüntetett maroknyi (cca százhúszezer) ultraortodox Izraelben azon okból, hogy a szefárdok lazára veszik a figurát vallási szempontból, s ezért igényük lenne arra, hogy az iskolában elkülönítsék tőlük sokkal szigorúbb vallási elvek szerint nevelt gyermekeiket, ám ezt az igényüket a Legfelső Bíróság nem méltányolta.
Tehát a világon máshol is "álprobléma" a szegregáció.
Ez a véleményem.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.06.20. 21:56:12

@Videofon: te, és mit csinálsz a bank által dobott több száz millával? :D

ráadásul a 135 milla az nem más, mint hogy a kezdő vállalkozók járuléka.

miért kell tudatlanul vitatkozni?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.06.20. 21:59:53

@Videofon: hogy jönnek ki neked az összegek?

Mouth Hero 2010.06.20. 22:04:15

Lehet mellébeszélni, de csak egy tény: nemrégiben lakást árultam. 10-ből 9 érdeklődő első kérdése - egyértelműen vagy PC-megfogalmazásban - a kisebbségi jelenlétre irányult.

Videofon 2010.06.20. 22:06:00

@calam: Tudatlan a jó édes anyukád. Vegyél végre vissza az arcodból, vadparaszt!

Videofon 2010.06.20. 22:09:57

@calam:
A bank által "dobott" több száz millát vissza kell fizetniük a cigányoknak. 20%-os uzsorakamattal. (Azért uzsora, mert amikor még csak töredéke van náluk, akkor is a teljes összegre fizetik a törlesztést, a kamatot.)
Tanulni, tanulni, tanulni... - tanácsolta Lenin elvtársad a csak kioktatni képes, tudatlan, liberális vadparasztoknak.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.06.20. 22:12:44

@Videofon: pff, amikor már csak a komcsizás maradt, akkor nagy a baj :DDD

figyi, a hitel azért hitel, mert vissza kell fizetni, tudod, az, hogy te meglepődsz azon, hogy azt vissza kell fizetni, kicsit ijesztő ilyen válságos időkben.
(és tudod a módszer eredetije is hasonlóan működik Bangladesben, ott is a közösségi hitelezés a lényege. Ez nem mindenkinek újdonság itt a blogon.)

Videofon 2010.06.20. 22:13:58

Kiútprogram működési költségei összesen 135.429.938 Ft 146.473.039 Ft 150.757.106 Ft

Videofon 2010.06.20. 22:18:53

@calam: Na, most már tényleg elmész, a jó kurva anyádba, büdüsbogár! Ott aztán beszélhetsz nyugodtan ebben a liberális, iq-mentes stílusodban. A 430 milliót kellene megmagyaráznod, hülyegyerek! Bangladesben is ennyi pénzt kellett ellopni a Nobel-díjért?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.06.20. 22:21:19

@Videofon: miért is kellene a működési költségeken bármit megmagyarázni? ott van az általad linkelt cuccban, hogy 70% a működési költség. Tök világos. Picit nyugizz le, jót tesz, hidd el.

Videofon 2010.06.20. 22:25:04

@calam:
És az neked teljesen természetes, faszkalap, hogy 70% a működési költség? Magadnál vagy???
Teljesen nyugodt vagyok, mellesleg. Csak nem tűröm, hogy olyanok oktassanak ki, akiknek teljesen természetes, hogy az állami és pályázati pénzeket jótékony liberális barátaiknak joguk van lenyúlni.

Videofon 2010.06.20. 22:28:36

@Videofon:
De tudod mit? Adj nekem 1 milliót. Igérem, 300 ezret odaadok a cigányoknak. Ugye, milyen jótékony leszek?!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.06.20. 22:30:13

@Videofon: apa, nézd, ez nem egy sima bank. a hitelezésen kívül ezer dolgot csinálnak, amit egy normál bank nem tesz. közösségépítés, személyes, terepre kimenős pénzügyi és egyéb személyes segítség nyújtás. ilyesmi.

aztán már tisztáztuk, hogy a pénz jelentős része nem állami, 250 millió az.

ennyire nem bonyolult, mint amennyire te láttatni akarod.

mi a frusztráltság oka?

békarépa 2010.06.20. 22:31:18

@calam:

bár nem értek veled mindenben egyet, szvsz az lenne az igazi áttörés, ha a zemberek megértenék, hogy az igazi különbséget nem a "zöld/kék/piros" bőrszín vagy vallás jelenti. az igazi választóvonal a becsületes-tiszetességes/bűnöző becstelen emberek között van.

Húsleves 2010.06.20. 22:33:54

@békarépa: szerintem a legtöbb ember ezt pontosan értette, amíg a liberálisok össze nem zavarták a fejüket "pozitív diszkrimináció"-val, meg hasonló álszent, megosztó, demagóg dumával.

Videofon 2010.06.20. 22:37:24

@calam: Az Eu-s pályázati pénzek is állami pénzek. Az Magyarországnak jár. A közhiedelemmel elentétben nem adomány, hanem a piacaink védelmének feladásáért járó kompenzáció. Add hozzá az 1.4 millió eurót is. A járuléktámogatást mellesleg levontam. Minden mást is, ami indokolt. Jó lenne, ha megtanulnál számolni.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.06.20. 22:43:08

@Videofon: najó, részemről ennyi volt. mivel láthatólag másról beszélsz, a számokat össze-vissza dobálod, nem látom értelmét folytatni.

békarépa 2010.06.20. 22:45:14

@Húsleves:

no, meccsnek is vége, jó éjszakát neked, és mindenkinek, véleményétől függetlenül

Videofon 2010.06.20. 22:48:01

@calam:
700 millióból bármikor létrehozok 400 fix munkahelyet cigányoknak, 10 éves fennmaradási kötelezettséggel. (Ennyi embert érint a hitelprogram.) Mi értelme van vállalkozóvá tenni 8 általánost sem végzett embereket, a reménytelenség falvaiban, amikor a prosperáló magyar városokban is bedől a diplomás vállalkozók 90%-a?
Te tényleg komolyan gondolod, amit írsz? Vagy csak provokálsz?

Videofon 2010.06.20. 22:51:11

@calam: Ja, ha beégsz, akkor a részedről ennyi volt. Ennyik vagytok ti, liberális vadparasztok. Ezért küld el minden jóérzésű ember benneteket a jó kurva anyártokba. Még neked áll feljebb, amokor természetesnek veszed a támogatások 70 százalékának ellopását. Húzd le magad a klotyón! Oda való vagy, te gerinctelen szardarab.

Videofon 2010.06.20. 22:59:11

@calam:
Az pedig a világ legtermészetesebb dolga, ha felháborodok a lopáson. Nem volt elég lenyúlni 120 milliárdot a cigányoktól? Nem sül le a képetekről a bőr, hogy szegények bankjának nevezitek azt a "konstrukciót", amelyen csak a gazdag bankárok nyernek? Azért, mert valaki bankelnök, már kísérletezgethet a magyar adófizetők pénzéből? Piti kis tolvajok ezek, akik képtelenek leszokni a lopásról.
Lehet kinyomozni az ip-címem, és lehet perelni. Elegem van a jótékonykodás mögé bújó tolvaj bandátokból. Egy olyan országban nem érdemes élni, amivé ti akarjátok tenni hazánkat.

Videofon 2010.06.20. 23:09:52

Mellesleg, amennyire tudom, Mohammed Junus saját farkával verte a csalánt. Ellentétben a jótékony magyar oligarchákkal.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.06.20. 23:10:03

@Videofon: nézd, a beégésről annyit, hogy nem tudtad, hogy miként működik ez a szervezet. meg voltál róla győződve, hogy ez egy normál működésű bank, miközben számonkérted a hitelezést és a hitelezés formáját, jelét adva, hogy nem ismered a modellt. Nincs szó részemről beégésnek, összesen annyi, hogy nincs kedvem tovább magyarázni a dolgot olyan embernek, aki kb a 3. hozzászólásától kedzve tolvajnak és vadparasztnak nevez.

Picit olvass a bank alapjáról, aztán majd beszélgetünk, akkor majd kevésbé lesz kínos.
(még annyit, hogy ujlaky, a szervezet vezetője ingyen csinálja, ha már beégésről van szó...)

Videofon 2010.06.20. 23:16:23

@calam: Pontosan ismerem a szervezet működését. Nem kell félrebeszélned. Már akkor elolvastam a beszámolóikat, amikor te még a létezésükről sem tudtál.
Tudod, azért utál benneteket mindenki, mert képtelenek vagytok veszíteni, másnak igazat adni, bocsánatot kérni. Igazi liberális vadparasztok vagytok, akik nem érdemlik meg, hogy más stílusban beszéljenek velük.
Egyer majd próbálj meg emberi hangon megszólalni. Hidd el, egy új világot fogsz megismerni. Addig azonban ne csodálkozz, hogy azt kapod, amit megérdemelsz. Miért tisztelnélek, ha te is csak magadat tiszteled?

Videofon 2010.06.20. 23:22:51

Hozzáteszem, nem utálom a liberálisokat. Sokáig én is az voltam. A vakhitű liberálisokat vetem meg. Ahogy a vakhitű fideszeseket, szocikat is. Azokat, akik arra szocializálódtak, hogy mindig nekik van igazuk. A tényekkel szemben is.

Videofon 2010.06.20. 23:42:17

@calam:
"még annyit, hogy ujlaky, a szervezet vezetője ingyen csinálja, ha már beégésről van szó" (erre majdnem elfelejtettem válaszolni)
Teljesen lényegtelen, hogy ki miért csinálja. Ennyi pénzből már félezer munkahelyet lehet létesíteni egy évtizedre. Ami ezerszer biztosabb társadalmi beilleszkedést tesz lehetővé, mint vállalkozni a világválság kellős közepén.
Gyurcsány is ingyen csinálta. Talán meg kellene köszönni neki?
Írtam, hogy a költségek, és a kísérletezgetés teszi számomra elfogadhatatlanná ezt a "projektet". Ez így pénzlenyúlás, aminek szép számmal vannak haszonélvezői. A költségek döntő többsége ugyanis személyi kiadás, beleértve a kocsit is a seggük alatt.
Magyarázd már meg, hogy mivel jobb a cigányoknak a vállalkozói hitel, mint a fix munkahely. A szocializálódás lépcsőfokait a legritkább eetben lehet átugrani. A jótékony uraknak nem fantáziálni kellene ostobaságokat, hanem elfogadni a valóságot.

Vidéki 2010.06.21. 14:56:45

A szerző szerint munkamegosztás van:

Az állam követi el a hibákat, a roma kisebbség viszont csupa jót tesz.

A szerző figyelmébe ajánlanám a mondatot, amit Bajnai Gordon (amikor még kormányfő volt) az MSZP kongresszusán a témával kapcsolatban mondott:

A cigányság felzárkózása nem lehetséges a cigányság erőfeszítései nélkül.

Mouth Hero 2010.06.21. 16:54:50

@Vidéki: "A cigányság felzárkózása nem lehetséges a cigányság erőfeszítései nélkül."

Annyival egészíteném ki, hogy ez a felzárkóztatás már semmiképpen megy államilag szabályozott és felvállalt erőszak nélkül.

Rá kell kényszeríteni őket az alkalmazkodásra.

2010.06.21. 17:56:55

@Mouth Hero: Pontosan. Meg kell szüntetni az élősködési lehetőségeket, ezzel kikényszerítve egy beilleszkedési illetve a menthetetlenül deviánsok számára kivándorlási folyamatot. A további élősködés reményében itt maradó bűnözőket, lincselőket, nyugdíjasokat fosztogató lumpeneket meg kíméletlenül letörni.

Illúziókat már csak a liberális felhővitézek kergetnek. A többi ember pontosan tisztában van vele, hogy a cigányok közül aki akart, az élt az ingyenes oktatással, étkeztetéssel, tankönyvekkel, ösztönző programokkal. A cigánybűnöző lumpen réteg viszont soha fog nem érteni a szép szóból és nem is fog önszántából integrálódni.

molaris 2010.06.22. 07:41:43

@calam:
Ezt a vállalkozósdit ki fogják terjeszteni a bodzázásra is?
Mi a fenét kezd ma egy kezdő vállalkozó ekkora összeggel?
Mire vállalkozzon? Hozzon létre önsegélyző csoportot?

Mikor ébredtek már fel? Hülyeséget nem muszáj beszélni, lehet hallgatni is.

legeslegujabbkor 2010.06.22. 22:29:06

Azt hiszem a legfontosabb kimaradt.Embereket valamire rávenni hosszútávra (nevezzük életmódváltásnak)nem erőszakkal lehet, hanem általuk is belátott,elérhető kedvezményekkel sikerülhet csak.

Mouth Hero 2010.06.22. 23:12:47

@legeslegujabbkor: "általuk is belátott"

Ez feltételez egy minimális IQ-szintet. A 40-60 ehhez kevés. Ráadásul az érintettek jelentős része erőszak-elvűen szocializálódik. Ezt látta mindig otthon.

Kedvezmények? Szinte csak az van. Ki kap ingyen lakást, házat? Ki lesz védett fogyasztó?

A szép szó már nem megoldás. Sajnos.

legeslegujabbkor 2010.06.22. 23:23:48

@Mouth Hero: Ne haragudj, de ezt már leírtad, és nem győztél meg.

Mouth Hero 2010.06.23. 00:40:59

@legeslegujabbkor: Én már régóta nem akarok meggyőzni senkit.

Az viszont szinte mindenki számára nyilvánvaló, hogy az eddigi szelíd módszerek semmit nem értek - százmilliárdok mentek füstbe.

legeslegujabbkor 2010.06.23. 16:29:16

@Mouth Hero: Az eddigi módszerek...a többi maradhat.

2010.06.24. 08:34:25

@legeslegujabbkor: "Embereket valamire rávenni hosszútávra (nevezzük életmódváltásnak)nem erőszakkal lehet, hanem általuk is belátott,elérhető kedvezményekkel sikerülhet csak."

Jó, majd megnézem hogy magyarázod el a cigányoknak, hogy a kés nem tartozik az utcai ruházathoz. A sok ingyen kedvezmény mellett talán még azért is fizessünk a vadaknak, hogy ne késeljenek meg naponta valakit.

legeslegujabbkor 2010.06.24. 12:35:38

@libbancs: A kés akkor nem tartozik az alapfelszereléshez, ha a keze lapáttal, ecsettel, más egyébbel van tele. Most már beszélhetünk Calam által leírt 3 programról, amiből az első tetszik nekem.

2010.06.24. 14:29:42

@legeslegujabbkor: "A módszer a következő kormány és a városvezetés támogatása nélkül nem működhet, de még a helyi védőnőnek és a cigány közösségnek is akarnia kell."

Érted, a cigány közösségnek is. Csakhogy ez az a pont, amelynél minden cigányokba ölt milliárd feneketlen kútba dobott pénznek bizonyul.

legeslegujabbkor 2010.06.24. 15:51:40

@libbancs: Te honnan tudod, ki mit akar? Főleg, ha lenne választása. Beszéltél a Magyarországon már működő programokban résztvevő emberekkel?

Mouth Hero 2010.06.24. 16:29:08

@legeslegujabbkor: "A kés akkor nem tartozik az alapfelszereléshez, ha a keze lapáttal, ecsettel, más egyébbel van tele."

Persze-persze. Ne röhögtess.

az utolsó bögreharcos 2012.12.21. 19:32:24

Csak szólok, hogy a "büntetés kopott bicikligumiért" mellé újabb népmesei motívum került. Most már azért is büntetik az igazmondó cigányokat, mert a járdán sétálnak. Bizony.