A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Helyzet van a szabad sajtóért!

2010.12.17. 16:30 R_John

A posztban megírt tüntetés részletei megtalálhatóak ezen a linken a Facebookon

Újra tüntetni megyünk, ezúttal a szabad sajtóért. Szalai Annamária, Orbán Viktor megtestesüléseként soha nem látott hatalmat kapott arra, hogy ellenőrizze, tönkretegye a neki nem tetsző sajtótermékeket. Még nem dőlt el világosan, hogy rendeleteket is alkothat-e kénye, kedve szerint, az viszont már biztos, hogy senki nem fogja tudni ellenőrizni, mit és hogyan csinál. Vannak, akik cinikusan és ostoba módon próbálják a baloldali és liberális sajtóra kenni a kialakult helyzetet, de ők szimplán köznevetség tárgyává váltak és egyre inkább válni fognak (ahogy Szily László mondta, a törvény hatására a több millió troll országává válhatunk - egyelőre a trollok még verik a combjukat a törvény kiváltotta örömükben). Jól tudjuk, hogy a törvény célja a totális ellenőrzés, hogy - ahogy az történt a Költségvetési Tanács esetében - az Orbán Viktornak nem tetsző hangok elhallgattassanak - nem csak a magántulajdonú médiában, hanem a közmédiában is. A Népszabadságot és a Klubrádiót Szalai Annamária már el is kezdte büntetni, ki tudja, mikor jönnek az első senki által nem ellenőrzött óriásösszegű büntetések.

A Fidesz nyilvánvalóan fél mindenkitől, akit nem tud egyszerűen az igája alá hajtani, ezért próbálja meg ellehetetleníteni a szabad sajtót, ahogy már tönkretette és pártsajtóvá silányította a közszolgálati termékeket (bár mint tudjuk: nem lehet nem lojális a kormányhoz egy közújságíró - annál rosszabb a BBC-nek, ugye).

A Fidesz látványosan nem érti a demokratikus normákat, fokozatosan veszi el a húsz év alatt és húsz éve kiharcolt szabadságokat. Nem érdeklik a nemzetközi vélemények, sőt, látványosan leszarja azokat, Orbán Viktor pedig halál cinikusan megjegyzi, hogy nincs olyan része a törvénynek, amelyik nem szerepel valamelyik európai ország törvényében. Hát persze, csak a betűk sorrendje más. L. Simon László pedig nem is érti, hogy miért nem bízunk a törvényhozás és a Médiatanács jóindulatában, mikor ők annyira kedvesek lesznek, istenuccse.

A hatalom nem arra való, hogy a barátunknak tekintsük, pláne nem, amikor a szabad sajtót akarja megregulázni. Nem alattvalók vagyunk, hanem szabad polgárok. Ezért hétfőn tüntetni megyünk a szabad sajtóért és arra bíztatunk mindenkit, aki nem valamelyik párt, hanem a puszta szabadságunk mellett akar kiállni hogy jöjjön el 18 órára a Szabadság térre.

Tüntetés a sajtószabadságért!

 

Mi egyetemisták, illetve pártoktól független magánszemélyek megdöbbenve értesültünk a kormány új médiatörvény tervezetéről! Kérünk mindenkit, aki hisz a sajtó szabadságának, illetve a szabad véleménynyilvánításnak a fontosságában, hogy csatlakozzon hozzánk, hiszen mi hitetlenkedve állunk az MTI vezérigazgatójának szavai előtt: „Az nem megy, hogy elfogadjuk a tisztséget, majd szembeszegülünk a megbízóval”.

Szerintünk az nem megy, hogy egy demokratikus berendezkedésű országban az újságíróktól lojalitást követel meg a hatalom! Az nem megy, hogy mint megannyi más törvény esetében is, a szakmával való egyeztetést teljes mértékben kikerülve készülnek elfogadni egy törvényt, amely súlyosan korlátozza a véleményszabadságot! Az nem megy, hogy az ellenzéket kizárva, az újonnan alakuló Médiatanácsban kizárólag kormánypárti képviselők kapnak mandátumot kilenc évre! Az nem megy, hogy az ORTT volt elnökének véleménye szerint: "ilyen centralizált, ekkora hatalmat gyakorló felügyeleti rendszerrel és szabályozási környezettel ma biztosan nem nyernénk felvételt az Európai Unióba"! Az nem megy, hogy bár mind Európából, mind Amerikából komoly bírálatokat kapott a törvénytervezet, a kormány mindezt figyelmen kívül hagyja, és mi ezt tétlenül nézzük! Az nem megy, hogy a Médiatanács elnöke következmények nélkül hasonló mondatokat fogalmazzon meg: „A mostani szabályozási tervben a vélemény-, a szólás-, a sajtószabadság már nem öncél, hanem a közösség érdekét, a társadalom integritását szolgálja.”! Az nem megy, hogy a médiatörvény tervezetével kapcsolatban egy médiajogász egész oldalnyi kritikát sorolhasson föl anélkül, hogy észrevételeit a törvényhozók érdemben figyelembe vennék! Az nem megy, hogy a közrádió alkalmazottai a hatalomtól való félelmükben öncenzúrára kényszerülnek 2010-ben a „polgári” Magyarországon! Az nem megy, hogy a kormány kénye-kedve szerint úgy alakítgathatja a médiatörvényt, hogy a Médiahatóság felelősségre vonhatatlanná válik jogelődje, az ORTT által elkövetett jogsértésekért! Az nem megy, hogy letűnt rendszerek retorikájával, egy parlamenti képviselő hasonlóan cinikus hangnemet engedhessen meg magának: „Ha valaki tisztességesen írja az újságot, mitől tart?”! Az nem megy, hogy a miniszterelnök kommunikációs központja bármely újságírótól lekezelően megtagadhatja a tudósítás lehetőségét, mondván, a Távirati Iroda anyagának átvételével kell megelégednie! Az nem megy, hogy egy testület a közerkölcs megfoghatatlan jelentése mögé bújva róhat ki büntetéseket precízebb indoklás nélkül!

Tiltakozunk a sajtó önkényes megregulázása ellen! Tiltakozunk a magyar állampolgárok önkényes kiskorúsítása ellen, követeljük a média függetlenségének megőrzését! Felszólítjuk a parlamenti képviselőket, hogy ezt a törvényjavaslatot ilyen formában ne szavazzák meg, megvonva tőlünk, választóktól a sokoldalú tájékozódást és szabad véleményalkotást! Kérjük a sajtó tisztességes munkatársait, számoljanak be az eseményről Mivel fentiek alapján arra számítunk, hogy már a törvény elfogadása előtt megindult a félelemtől vezérelt öncenzúra, ezért felszólítunk minden résztvevőt, hogy lehetőségéhez mérten számoljon be ő maga ismerőseinek az eseményről. Mindenki hozzon fényképezőt, videó rögzítésére alkalmas eszközt, és az esemény után töltse fel felvételeit az erre a célra létrehozott Facebook-oldalunkra!

 

146 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr632521739

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Helyzet van a szabad sajtóért! 2010.12.17. 21:00:36

Újra tüntetni megyünk, ezúttal a szabad sajtóért.

Trackback: Kísérleti terep 2010.12.17. 18:14:04

Orbán Viktor az utolsó demokraták egyike ebben az országban. Ez abból is látszik, hogy a kormányverzió helyett az eredetit, a frakciójavaslatot támogatja.  A dolgot csupán némileg árnyalja, hogy a kormány csekély önkorlátozást is tartalmazó verzió...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Logan Grimnar 2010.12.17. 19:46:48

@supertroll2000: ne gondolkodj egy percig se tovább. Go.

Nyugi Palika 2010.12.17. 19:47:58

Egy-két megjegyzés: "majd mennek Veletek a ballibek tüntetni". Na, ez lehet, csak az a szomorú, ha komolyan azért jönnek, amiért az egyetemisták, (nem csak politikai okból), akkor nagy a baj. Az lenne a legjobb, ha ott lennének a FIDESZ-től is a nyitott szemmel járók.
"Végre rend lesz". Aha. Két hét alatt rendet ígértek a választásokkor. Nem lett nagyobb rend. Akkor most innentől csak 20% lehet a hírekben a bűnügy, meg ilyesmi. (hogy mi az, meg mi nem, azt azért nem írták körbe). Szóval rend lesz... a hírekben, mert nem lehet mindent közölni. (de örül ennek Zushlag..).
"végre az összes balos meg liberális abbahagyja a fröcsögést". Ez azt jelenti, hogy menjenek inkább rohamra az MTV ellen? Egyébként az igaz, Szalai nem a média főnöke, ugyanis azért egy "főnöke" Neki is van. (volt főnök Ő sex lapnál is, ha jól tudom...Tényleg nem akarom bántani, mert erről nem tehet, de nem csodálom, ha Ő nem csinálta, csak írt róla... Még szerencse, hogy azért a Katolikus Híradót nem Ő irányítja majd). "Olyan ország leszünk, ahol nem lehet majd hazudni következmények nélkül. A Fidesz végre rendet rak, már rég ideje volt!" Én sajnos elég sokat éltem ilyen országban itthon, csak akkor egy MSZMP nevű párt játszotta ezt velünk. Végezetül, az elmúlt években (saját költségemen) elég sokat jártam számos ázsiai országban. Pl. Kínában is többször és még ismerem is az országot. Néhány kommentezőnek üzenem, a sajtótörvényünk kezd hasonló lenni az ottani szokásokhoz. Az internet még nem, de haladunk. Ne gondolja senki, csupán az alpári stílus miatt más a net. (dühös embernek sem mentség, egy jobbos keresztény atyafitól meg bűn az ilyen fogalmazás, amelyeket itt olvasni lehet). Ezt sem engednék Kínában, de nincsenek is ilyen oldalak, ahova szabadon írhatsz. Most nem csak az index-re gondolok. Kuruc.info írói börtönben lennének Kínában. (és még Nobel Békedíjat sem kapnának). Bocs.. ennyi!Ja, Kínát csak azért említettem, mert most O.V. kijelentette kelet felé fordulunk. Szép estét!

Sárga Király 2010.12.17. 19:49:55

@Húsleves: A kismamák nem érnek rá, jelenleg Geréb Ágnes kiszabadításáért tüntetnek.

Logan Grimnar 2010.12.17. 19:52:22

@VRbagoly: Teljesen igazad van. A nyugatot a szabadság, jogbiztonság, liberalizmus tette naggyá.
De nem a szocializmus, majd később a bukott szocializmus szabadsága, az onnan kinőtt "jogbiztonság" (ROFL) meg a szintén belőle kinőtt, ávóscsemetékre alapozott keleti álliberalizmus.

2010.12.17. 19:53:36

@met78: nagyon sok szavazó gondolkodás nélkül elhisz bármit az általa választott vezetésnek.

esetleg nagyon sokan úgy gondolják, hogy muszáj lépni valamerre, mert különben összedől az állam. az, hogy merre, ki és mit lép az meg már lényegtelen.

az egyetemisták nagyrésze már ahhoz a generációhoz tartozik, amelyik nem az előző rendszerben élt, így nemigazán ismerhetik annak előnyeit, hátrányait. ők a demokráciában éltek, éltek, élnének, viszont a jelenlegi kormány és annak szervezetei rendre alkotmány-, közízlés- és szabadságérzet-sértő döntéseket hoz.
erről szól ez a tüntetés..

Sárga Király 2010.12.17. 19:53:57

@Logan Grimnar: A sajtó-és szólásszabadság nem mérhető össze a jó magaviselettel - ha csak nem jársz még suliba, ahol közbekiabálásért intőt kapsz.

Húsleves 2010.12.17. 19:54:09

@Sárga Király:
"A kismamák nem érnek rá, jelenleg Geréb Ágnes kiszabadításáért tüntetnek."
Kb. annyian, mint ti a "sajtószabadságért".

papas 2010.12.17. 19:54:51

@TacticalCommander: a legtöbb helyreigazítást az elmúlt években a magyar nemzetnek csúfolt fidesznyik wc papír követte el. ez tény. amit te írsz a parizerért, az meg nettó butaság.

Húsleves 2010.12.17. 19:58:35

@Nyugi Palika:
"Az lenne a legjobb, ha ott lennének a FIDESZ-től is a nyitott szemmel járók."
Ha odamennek a nyitott szemmel járók, akkor a rendőrök sem fognak megvédeni benneteket.

Sárga Király 2010.12.17. 20:01:38

@Húsleves: Olyan nincs, hogy mi meg ti, fogd már fel. Ez a gáz itt, hogy mindenki úgy hiszi - na, a másiknak oldalnak szar lesz, nekünk meg jön a Kánaán, elhozza a vezérünk. Hát nem, az alapvető jogok korlátozása mindenkit egyformán érint. Indíts blogot, és írj véletlenül valami odafent nem tetszőt - majd meglátod, mennyire jó lesz ez a médiakontroll.

Sanko13 2010.12.17. 20:03:03

Mindig röhögök amikor a tájékozatlan pártmunkások libsiznek:
"Augusztusban az Esztergomban ülésező Fidesz Országos Tanács javaslatot tett arra, hogy a párt csatlakozzon a Liberális Internacionáléhoz."
Hö-hö, biztos hazudok..:-)

Nyugi Palika 2010.12.17. 20:06:06

@supertroll2000:
Azt tudom mondani, sajnos teljesen megértelek a lepattanás miatt.
15-20 éve még kiakadtam volna, mert nem erre neveltem a két fiam. A nagyobb most 27 éves. bejárta az egész világot (élt 3 afrikai országban, svédeknél, Skóciában, stb). Másfél éve hazajött, de éppen ma hívott, febr. elején megy Londonba dolgozni. Egyszerűen nem érzi szabadnak magát itthon.(egyébként Ő nem politizál). Kisebb fiam (egyedül neveltem, és szavamra kölcsönből fizettem a sulija egy részét) Oxfordban érettségizett. Ki kellett hagynia egy évet itthon egyetem előtt, mert az UK-ban augusztusban adják a bizonyítványt, itt meg addigra le kellett volna adnia. Arra még rávettem, az egyetemet itthon járja így is, de nem hiszem, hogy Ő is marad az egyetem után. És legdöbbenetesebb, 53 évesen azon kaptam magam, hogy én is gondolkodom ezen. Ez persze azért 20 év "terméke", de még '98-2002 között is több jele volt a szabadságnak. Most nem. Ami meg a legdöbbenetesebb, mennyien nem veszik észre..

manipul 2010.12.17. 20:07:12

Hát bizony jó dolog a "sajtószabadság"

Debreczeni József: Orbán Viktor c. könyve Osiris kiadó 2002. 239 oldal. a médiaöntudatról „De vannak ennek az elképesztő öntudatnak ennél sokkal durvább megnyilvánulásai is. Azé a Gádor Iváné, aki a Magyar Hírlap vezérpublicistájaként 1993 szeptemberében a Visegrádról Budapestre tartó Médiahajó fedélzetén a sokadik pohár után úgy este tíz körül az arcába mondja pár elképedt fideszesnek: Mi csináltunk belőletek nagy pártot. De most összegyűrünk és visszadobunk titeket oda, ahonnan egykor előszedtünk: a szemétkosárba."
És ki lehet találni az eredményt a Fidesz 40%-ról 7 %-ra esett vissza. Vagyis a szemétkosárba.

sárkányfő 2010.12.17. 20:07:17

No, már a híres ballib-kommunista viperafészek, a magyar hírlap is károg...

"Ha ez megvalósul, az egyenlő lesz az írott sajtó szabadságának felszámolásával."

www.magyarhirlap.hu/online/nyilt_level.html

remélem az annamari majd jól elkeni az ő szájukat is! mit képzelnek magukról... szemét libsik...

Sanko13 2010.12.17. 20:11:25

@Nyugi Palika: Közel 40 évesen komolyan soha nem gondolkodtam azon, hogy elmenjek. Tavaly tavasszal 2 hetet töltöttem Londonban és azóta egyre erősebben gondolkodom...

Húsleves 2010.12.17. 20:11:46

@Sárga Király:
Először is: ne próbálkozz azzal, hogy olyat hazudsz magyarázat gyanánt, amit én nem mondtam. Nincs vezérem, és nem hiszem, hogy eljött a kánaán. Viszont mélységesen megvetem azokat a szarkavarókat, akik nem is akarnak pozitív irányba elmozdulni, mert a hatalmukat a megosztásra, a zavarosban halászásra alapozzák, a nemzeti vagyont szélhámosok és külföldiek kezére játsszák.
És nem mindenkit egyformán érint az új médiaszabályozás, az előbb pontosan leírtam miért. Például a jobbik ellen a legtermészetesebbnek vettétek, hogy a reklámját nem sugározza a Kossuth-rádió. Nem volt rá szabályozás, egyszerűen úgy döntöttek a liberális elvtársaid, hogy szerintük ez egy "jogállamban" ez nem engedhető meg. Sokkal jobban érzitek magatokat olyan közegben, ahol nincs szabályozás, hanem ti mondjátok meg, hogy mi fér bele a "szabadságba" és mi nem.
Ennek lesz most vége. Végre.

szlotajancsi 2010.12.17. 20:12:09

@Nemzeti Gonosz Törpe: Meg vagy te áldva ezzel a "fülke ellenforradalommal". Te találtad ki?

szlotajancsi 2010.12.17. 20:15:57

Jut eszembe. Horn Gyula idején (Bokros csomag kora, akkor tényleg elég nagy volt az országos elégedetlenség) egyetemistaként tüntettünk a tandíj ellen. Vót értelme...

Nyugi Palika 2010.12.17. 20:18:15

@Húsleves:
Jogos, elnézést. Azt hiszem túl optimista voltam.Én az értelmes FIDESZ szavazókra gondoltam.
Olvastam a hosszas bejegyzésed, csak egy kérdést. Hallottad ma a hírekben, mi lesz a megfigyeltek listájával? Valakik (ezt nem mondta meg az illetékes elvtárs.. bocs államtitkár) majd kiválogatják, és mindenkinek a rá vonatkozó eredeti (mondom eredeti) példányt odaadják. Azaz sem levéltár, sem megőrzés, sem nyom... aki nem él a megfigyeltek közül az meg egyenesen megy szemétre. Na, akkor ez mi? Az elmúlt 20 évet meg úgy emlegeti itt minden "hazafi", mintha a fidesz nem uralkodott volna ebből a két évtizedből 4 évet. Akkor????

Sanko13 2010.12.17. 20:20:16

Kb. 10 évente vált "arculatot" a FIDESZ:
1990 - Liberális, szabadelvű
2000 - Konzervatív néppárt
2010 - ???

sbarrett 2010.12.17. 20:23:32

Van tévé, megy aztán kész. Van újság, betűkkel aszt kész. A rádióban meg pofáznak. De ki a fasz*t érdekel, hogy szabad-e vagy sem, meg hogy mit?

Húsleves 2010.12.17. 20:27:01

@Nyugi Palika:
Én is azt hiszem túl optimista voltam, de most látom a kérdőjelszaporításból hogy a vegetatív idegrendszered dominál a kérgi faktor felett.
A megfigyeltek listájának nyilvánosságra hozataláról az ATV-ből értesültem, ahol Havas Henrik műsorvezetésével hosszasan elmélkedtek azon, hogy nagyon csúnya dolog a nyilvánosság, mert sokan nem tehetnek róla, hogy piszkos módszerekkel zervezték be. Ami egyábként igaz is, csak akkor a beszervezés körülményeit is nyilvánosságra kell hozni. Az illetékes elvtársról ott nem volt szó.
A másik dolog: igen, a FIDESZ is kormányozott a 20 évből négyet (amiből az MSZP-SZDSZ koalíció tizenkettőt), és azzal a négy évével nem is voltam igazán elégedett. Leginkább azért nem voltam vele elégedett, mert nem láttam akkor markáns különbséget a többihez képest. Most látok. És azt is látom, hogy nagyon nem tetszik egy szűk rétegnek, de a többségnek igen.

fehéregér 2010.12.17. 20:28:56

@Húsleves: szerintem te maradj meg levesnek, ennyit feszülni, mire ezt, a jobboldali sajtóból évek során magadba szívott, minden igazságot nélkülöző buta közhely-gyűjteményt ideírogattad, mint "véleményt"...ugyan. Egy húsleves ne próbáljon meg úgy csinálni, mintha tudna gondolkodni.

Sanko13 2010.12.17. 20:29:34

@Logan Grimnar: Teljesen igazad van, eddig MO-n csak egyetlen igazi liberális párt volt, én is rájuk szavaztam akkor. Csak sajnos "arculatot váltottak", no ezt az én gyomrom már nem vette be... Aki egyszer képes ilyen váltásra...

A szerelő 2010.12.17. 20:33:36

nincs véletlenül még egy szabad hely? mennék én is

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.12.17. 20:34:57

Pécsett is pattanásig feszült a helyzet.
Az ígéretekkel ellentétben nagy szolgáltatói áremelések lesznek.
A fideszes piócákat hozzáértés nélkül ültetik pozíciókba.
Ellopták a közalkalmazottak költségvetésben is szereplő jutalmát!

Szarjankók figyeljétek a híreket - NE AZ MTI-t - és lehet felhúzni a nyúlcipőt!

Elég volt a fideszes ámokfutásból!!!

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.12.17. 20:36:06

"Hatalomra éhesen" címmel, "A kormány egymás után hajtja ellenőrzése alá Magyarország független intézményeit" alcímmel jelentetett meg helyzetértékelést [1] a magyar kormány politikájáról legújabb kiadásában az Economist.

A cikk a vezető brit gazdasági-politikai hetilap pénteken utcára kerülő számában jelenik meg, de az internetes változaton már csütörtök este hozzáférhetővé vált.

Az írás szerint Magyarország a nemzetközi figyelem középpontjában áll. Januárban átveszi a soros EU-elnöki tisztséget, de növekvő aggodalmat kelt az az egyre nagyobb mértékű hatalmi központosítás, amely a "harcias" miniszterelnök, Orbán Viktor vezette jobboldali Fidesz-kormány irányítása alatt zajlik.

Rókakígyó 2010.12.17. 20:37:23

szerintem menjenek a jobbliba csöcselék is és verjék meg egymást. Az lenne a detuti

Húsleves 2010.12.17. 20:38:51

@Sanko13:
1945 - Magyar Kommunista Párt
1948 - Magyar Dolgozók Pártja
1956 - Magyar Szocialista Munkáspárt
1989 - Magyar Szocialista Párt

thybalt 2010.12.17. 20:39:16

Kedves Húsleves!

Akinek nem tetszik az, ami itt folyik, nem feltétlenül kommenista, sőt, sztem inkább az kommenista lelkületű (cél szentesíti az eszközt, egy az igazság, etc), akinek tetszik. Senki nem állítja, hogy amit a kormányoldallal kevésbé szimpatizáló politikusok vagy sajtóorgánumok közölnek, az kizárólagos igazság, még azt is elfogadom, hogy esetenként elvetették/elvetik a sujkot, amikor saját igazuk mellett érvelnek. De:
1. Ballib médiatúlsúly már régóta nem létezik.
2. A jobboldali média pedig a kezdetektől fogva mindig is sokkal inkább működött kritikátlan pártszócsőként, mint az ellenpólust jelentő társai. Aki ezt nem látja, vak. Ha nem hiszed, kérlek idézd fel magadban, vajon hányszor olvastál/hallottál a Magyar Nemzetben vagy a Hír Tv-ben a Fidesz kormányzati vagy ellenzéki politikáját kritizáló híradást, korrupcióját leleplező információt, vagy bármi negatívat? A végösszeg nulla. Csak a mocskos ballib pártokkal foglalkoztak, a Fidesz pedig bármit tett, az fasza volt, ami ugye már csak a nagy számok törvénye miatt sem lehet igaz, meg hát emberek vagyunk, tévedünk, etc. Kivéve a Fidesz a jobboldali média szerint. Ehhez képest hányszor lehetett olvasni a ballib kormányt elítélő híreket-cikkeket a Népszabiban, 168 órában, Magyar Narancsban, Hírszerzőn, vagy 2002-2010 közötti közszolgálati médiában? Elég gyakran.

Szóval te csak ne oktass senkit a sajtószabadságról a hülyeségeiddel. Ami itt folyik, az förtelem. Vegyétek már észre, hogy OV egyszerűen alkalmatlan egy demokratikus ország vezetőjének. Sose kételkedtem abban, hogy rendkívül tehetséges, de a tehetség nem egyenlő az alkalmassággal. Sztem paranoiás, de az biztos, hogy autokrata és populista, és a saját elképzeléseinek, igazságainak a megvalósítása érdekében nem ismer korlátokat. Márpedig a demokráciának épp az a lényege, hogy a kormányzati hatalomnak ellensúlyai vannak (pl: AB, Igazságszolgáltatás, Parlament, Önkormányzatok), és a nyilvánosság kontrollja alatt áll. Épp azért, mert senki sem tévedhetetlen, és a történelem már számtalanszor bebizonyította, hogy a hatalom csak a legritkább esetben képes és hajlandó korlátozni önmagát. Ilyen az emberi természet. Ehhez képest az AB-nak már coki van, a most készülő alkotmányt is majd csak 2 egymást követő parlament változtathatja meg 2/3-os többséggel, a Parlamentben akkora többségük van, hogy bárki más megkérdezése nélkül azt csinálnak, amit akarnak (teszik is), és épp most kívánják csökkenteni az ülésnapok számát. És itt a legújabb: Annamari 9 évre, rendeleteket alkothat, gumiszabályok szerint bírságolhat, tönkretehet. A kormányzati tevékenység az mnyp-s pénzek lenyúlása mellett nagyjából erre korlátozódott. S ti ennek tapsoltok? Hogy lehettek ekkora marhák?

Várúr 2010.12.17. 20:40:47

@Pistie:
A te dumádat a kutya se cenzúrázta, nem is fogják... Egyetemista tüntetésen pedig megint lesz vagy 80-100 fős óriási tömeg....

Nyugi Palika 2010.12.17. 20:40:59

@Sanko13:
1998-ban (csak akkor) FIDESZ szavazó voltam. Olyan jól emlékszem erre... egy hét alatt megbántam. OV azt mondta, Torgyánnal soha nem lesz koalíció. Majd megjelent a HVG, címoldal, OV vőlegényként, Józsi menyasszonyként összebújva a címlapon. Nos "vagy én szedek bérescseppet, vagy más nem", azaz erre emlékszik még valaki? (egyébként nem vagyok ellene bizonyos konzervatív értékeknek, csak amit látok ezek nem azok). Van egy kolléganőm, aki már nyugdíjas, de velem goldozik. '98-ban is OV szavazó volt, meg az óta is. (ja, 20 éve vagyok a főnöke, ha nem lenne "liberális" beütésem, "illet volna" kirúgnom... :))Teljesen mindegy Neki, hogy OV éppen mit képvisel. Ma azt mondta.. végső érv...legalább rend lesz mint régen. csak néztem mint a hülye gyerek. Nekik tényleg elvettek mindenüket a múlt rendszerben, amiért jogosan szidta is az akkoriakat folyamatosan és bőségesen. És ma... ma visszasírta azokat az időket.. "legalább ismét rend lesz". Amúgy, nagyon kedveljük egymást, csak nem értem...
Bocs, más: "Örömmel" olvastam ma a Jobbik javaslatát a nemesi előnevek használati lehetőségéről. Éppen elfogyott a névjegykártyám.. döntsék el gyorsan mert úgy csináltatok.. :) Ha valakinek kedve lenne utánam keresni, a Sárszghy-t és a Korenika-t is használhatnám.. :) és 1848-óta liberális a családom. (ez nem SZDSZ-t jelenti, a gyengébbek kedvéért). Inkább a családi kápolnánk adnák vissza, de az az egyházé lett. (én semmit nem kaptam...kárpótlási jegyet sem :) Nem is kértem... nálunk nem volt divat ilyesmi.

Sanko13 2010.12.17. 20:41:54

@Húsleves: Bocs itt nem látok világnézeti változást! :-)

különvélemény 2010.12.17. 20:43:12

Sajtószabadságért?

Bruhahahahahahahahahahahaha.

Az mikor is volt utoljára?

Várúr 2010.12.17. 20:46:17

@Húsleves:
Ez valóban érdekes... Jobbik No (helyesen) libbancs duma orrba-szájba (nem helyesen)
nwem túl sok egyetemista ugatott, amikor az ő tandíjmentességükért szervezkedtünk, stb...

Sanko13 2010.12.17. 20:48:35

@Nyugi Palika: Én emlékszem! Akkoriban épp az államigazgatásban dolgoztam és láttam, hogy mennyire "becsületesek" a fiúk...
"(ez nem SZDSZ-t jelenti, a gyengébbek kedvéért)"
:-))) Mint írtam, szerintem eddig egyetlen liberális párt volt a rendszerváltás óta, hát nem rájuk gondoltam... :-)

El Argentino 2010.12.17. 20:54:45

Ideje bevezetni a tandíjat.

különvélemény 2010.12.17. 20:55:39

Sajtószabadságért?

Bruhahahahahahahahahahahaha.

Az mikor is volt utoljára?

Pistie 2010.12.17. 20:56:34

@Várúr: Nem attól félek hogy az én dumámat cenzúrázzák.. Szövegértés 1 :)

különvélemény 2010.12.17. 20:57:50

És még 100x, ha senki nem reagál...

Rótbizony Krúzó 2010.12.17. 21:01:02

Végig olvastam az összes kommentet. Hát, barátim, nagy gáz van... Oly mértékű a vakság, hogy az döbbenet. A "többség" - aki mellesleg alig 40%-a az ország lakosságának, még mindig nem látja, hogy mi forog veszélyben és mi fog elveszni pár év alatt. Lehülyéznek nyugati újságírókat, akik kívülről látják az itt zajló - és egyre nagyobb méreteket öltő idiotizmust.
A "Vezér", aki oly annyira harcolt a demokráciáért, a sajtószabadságért, most elveti azt az édes hatalom ízéért. Lehet, hogy még nem késő felébredni! És - barátaim - nem biztos, hogy baloldali az, aki szabad akar maradni... Én sem vagyok az, de ami itt zajlik, az szar. Nem erre adtunk megbízást...
Új forradalom kell talán...

Húsleves 2010.12.17. 21:03:52

@thybalt:
Ignorálom a marházásodat, mert azzal csak magadat, meg az "érveidet" minősíted.

"A jobboldali média pedig a kezdetektől fogva mindig is sokkal inkább működött kritikátlan pártszócsőként, mint az ellenpólust jelentő társai. Aki ezt nem látja, vak."
Zárt körből kiszivárgott, hogy "hazudtunk reggel éjjel meg este", azután azt kommunikálták, hogy mindez a nyilvánosságnak szóló, a politika egészére vonatkozó őszinte vallomás volt. Szóval ennyit arról a kritikus bal médiáról. Aki ezt nem látja, vak.

"kérlek idézd fel magadban, vajon hányszor olvastál/hallottál a Magyar Nemzetben vagy a Hír Tv-ben a Fidesz kormányzati vagy ellenzéki politikáját kritizáló híradást, korrupcióját leleplező információt, vagy bármi negatívat?"
A bal oldali médiából is kevés ilyet tudtam meg. Ellenben rengeteg jövő idejű katasztrófa-forgatókönyv, feltételes módban íródott "értékelés", SZDSZ-es és MSZP-s holdudvarba tartozó "szakértői vélemény" található mostanában az Index újságban és környékén. Az ATV Vidám Vasárnap című politikai műsorából pedig azt tudtam meg, hogy "ha találkozol egy gazdaggal, akkor kérdezd meg tőle, honnan van a pénze, és ő azt fogja mondani neked, hogy nem korrupcióból, privatizációból, hanem azért, mert Isten...". ezért nézek ritkán ATV-t.

"Szóval te csak ne oktass senkit a sajtószabadságról a hülyeségeiddel."
Nem oktatok senkit, én is leírom a véleményem.

"a Parlamentben akkora többségük van, hogy bárki más megkérdezése nélkül azt csinálnak, amit akarnak (teszik is)"
Na ez a lényeg. Nem erőszakkal szerezték ezt a felhatalmazást, nem külföldiek ültették oda őket, hanem a választóktól kapták. Ezt hívják demokráciának.

Sanko13 2010.12.17. 21:08:32

@Rótbizony Krúzó: Az egész mostani helyzetről az alábbi jut eszembe (nem konkrétan a sajtószabadságról):
"a magyar kormány 1941. december 12-én hadat üzent az Egyesült Államoknak"
Az is "vicces" volt...

KenSentMe 2010.12.17. 21:08:44

@Húsleves: Demokráciának azt hívják, amikor a demokratikusan megválasztott irányítás a >demokrácia keretei között< gyakorolja a hatalmat. Ennyi erővel Adolf Hitler náci Németországát is nevezhetnénk demokratikusnak, mert ők is demokratikusan jutottak először hatalomra..

(Tehát: a demokratikus felhatalmazás szükséges, de nem elégséges feltétele a demokratikusságnak.)

Húsleves 2010.12.17. 21:15:55

@VRbagoly:
Igen, pontosan erről beszéltem az előbb, hogy nem tényeket tálaltok, hanem a saját értékrendeteket, tényként tálalva.
Itt van egy link Török Gábor blogjára, ahonnan többek közt az derül ki, hogy azok a dolgok, amiket a ballib média rendszerint "demokratikus keretek"-ként definiál és látványosan aggódik érte, Nagy Britanniában szinte nem léteznek.

torokgaborelemez.blog.hu/2010/11/11/282_tobbsegi_demokracia

Ide is ollózom a lényeget:

1. Történeti alkotmányra való áttérés, vagy olyan írott alkotmány létrehozása, amelyet a mindenkori parlamenti többség különösebb procedúra (népszavazás, minősített többség, következő parlament döntése) nélkül módosíthat.

2. A konstruktív bizalmatlansági intézmény eltörlése, az egyszerű bizalmatlanság intézményének bevezetése. Azaz a kormányfő egy feles parlamenti többséggel leváltható lehet, függetlenül attól, hogy van-e vele szemben alternatív pozitív többség egy másik személy mögött. Ezzel párhuzamosan a miniszterekkel szembeni bizalmatlanság lehetőségének megteremtése, ami ma hiányzik a magyar közjogi rendszerből.

3. Az egykamarás törvényhozás megtartása, vagy legfeljebb az alsóháznak alárendelt második kamara felállítása (vétójog nélkül). A parlamenti működésben a kisebbségi vétó megszűntetése, azaz a kétharmados törvényhozási tárgykörök eltörlése, hogy az aktuális parlamenti többség minősített többség nélkül is bármilyen változtatásról dönthessen.

4. A jelenlegi vegyes választási rendszer helyett tisztán többségi szisztéma bevezetése. Lehetőség szerint kizárólag egyéni választókerületekkel, egyfordulós, relatív többségen alapuló eljárással, a győztes mindent visz elve alapján.

5. A kormány mozgásterét korlátozó területi és funkcionális önkormányzatok megszűntetése/gyengítése, hogy a parlamenti többség akarata az önkormányzati szférába is szabadon érvényesülhessen.

6. A parlamenti szuverenitás elsőbbsége a közvetlen demokrácia intézményeivel szemben. A népszavazás lehetőségének megszűntetése, vagy legalább jelentős korlátozása. A képviseleti demokrácia érvényesülése a politikai döntésekben, legyen szó akár a közjogi méltóságok megválasztásáról, vagy más fontos döntésekről.

7. Nincs utólagos alkotmányossági felülvizsgálat.

8. A jegybank nem önálló, hanem a kormánynak alárendelt.

szlotajancsi 2010.12.17. 21:17:02

@thybalt: "Sztem paranoiás, de az biztos, hogy autokrata és populista, és a saját elképzeléseinek, igazságainak a megvalósítása érdekében nem ismer korlátokat." Ez szerintem pont Gyurcsányira igaz, megtoldva azzal, hogy hatalommániás is.

atila68 (törölt) 2010.12.17. 21:22:49

"Mi egyetemisták"
Itt már nagyon pislogtam.
Nekem senki ne mondja, hogy az elmúlt 15 évben az "egyemista" (mint olyan) öntudatra ébredt és a buli-csaj/pasi-pia háromszögből nészöget csinált a politikai közéleti öntudat bevonásával.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.17. 21:23:39

Ja és hajrá FMPSZ (fityesz) előre csak így tovább a 2/3 ért, azaz a 0,66% népszerűségért:-)

KenSentMe 2010.12.17. 21:25:34

@Húsleves: Nos, ezek a pontok nagyon szépek, de én ezt a sok írásodat most egyértelműen "vörös heringnek érzem". Nem ezek a poszt témái. Úgy is mondhatnám: amiket felsoroltál 1-8-ig, azok közül maximum a 7-est érzem problémásnak (ugye jól elrejtetted az alkotmánybíróság jogkörének nyirbálását a sok katyvaszban), egyébként semmi bajom velük. De azzal van bajom, ha valaki államosít vagy sajtószabadságot nyirbál.

Ugyanis ami miatt mostanában normálisan gondolkodó ember fogja a fejét, az alapvetően két dolog:

I.) a nyugdíjpénztárak államosítása
II.) a médiaalkotmány, a sajtószabadság megnyirbálása

Szerintem ezek azok a pontok, ahol a Fidesz kormányzása kilép a demokratikusság medréből (meg idesorolhatjuk még a különböző cégekre kivetett ötletszerű extraadókat, amik megint kb. a rablás kategóriájába sorolódnak).. és ennek fényében kéretik értelmezni előző hozzászólásom.

Nyugi Palika 2010.12.17. 21:30:19

@Húsleves:
Miben látsz nagy különbséget? A vezető személyekben, vagyok azok hatalomvágyában, vagy hatalomba bebetonozásában?
Abban pedig nagyon erősen kételkedem, hogy a többségnek tetszene amit most művelnek. ne felejtsd el kérlek, amikor szavaztatok, akkor semmit nem tudtatok a programból. Nagyon sokan, igaz "20 éves" módszertana nálunk, de a kisebbik rosszat választották. Ez kicsit sajnos "Magyaros". Így bukott 2002-ben a FIDESZ is. Most volt az első alkalom, hogy nem szavaztam. (volt kisebb technikai akadálya is). Viszont, nem is tudtam volna eldönteni kire szavazzak. Itt kicsit előbb másnak leírtam, miképpen szavaztam régebben. Hidd el, egy bizonyos kor felett (és OV is ott van már) igen nehéz kibújni a bőrödből. Alapértékek meg nem változnak. Nekem volt alkalmam személyesen tapasztalni 2000-ben OV igazi stílusából valamennyit. Nagyon jól emlékszem, ha kellett támadták az egyházakat, ha kellett odadörgölték magukat. Sorolhatnám. Nem tartom jelenleg egyik pártot sem jobbnak (Jobbiknak főleg), de rosszabbnak sem. Egy dolgot viszont látok, ha fele ennyi ilyen törvényt hozott volt Ferencünk, de akár Bajnai is, akkor ma égne az ország. Nem a jobboldal szavazói érdeme lett volna ez, hogy bátran mennek az utcára... de hidd el, mentek volna. Gondold el, Bajnai bejelenti megszüntetjük a nyugdíjpénztárt, átalakítjuk a média törvényt, bejelenti a plusz adókat (amit tényleg részben már át is nyomtak ránk a multik... apropó multik... itt mindig ilyen Tesco asszociációk vannak, ahova amúgy jár a pór nép.. sajnos. Ám, Opel,Suzuki, Mercedes, Audi.. tudnám nagyon hosszan sorolni, azok nem multik?). Szóval mondjuk Bajnai beültette volna fő média felügyelőnek Kovi-t (ha éppen nyilvánvalóan szoci lenne, nem tudom, mert ugye az Ő iparága azért politika független, de azért ha mégis az lett volna, sőt Ő legalább eljut a "nézőkhöz) vagy a Költségvetési Tanácsot is kidobta volna, amit ugye az összes akkori parlamenti párt megszavazott, vagy lett volna lehetősége kinevezni (kineveztetni) Köztársasági Elnöknek, de tényleg csak a példa kedvéért és elnézést is kérek a megnevezettől, Novák Dezsőt. Nyert Olimpiát, (2 alkalommal, meg egy 3. helyet is). Fradi ikon... de ügynök volt. Viszont azért a karrierje így sem volt olyan mint Scmitt Pálé. Mármint a múlt rendszerben sem. Na, ha ezek megtörténnek, akkor mi lett volna itt ebben az országban egy-két éve?
Nem akarok most mélyebb vitákba belemenni, meg menekülni sem. Sajnos el kell mennem. pedig végre kulturáltan vitatkozhattunk volna. Szerintem, egy dologban értsünk egyet. Meg lehet beszélni dolgokat kötőszavak, és gyalázkodás nélkül is. Szép estét, és hétvégét. (mi lenne ha egy más stílust alakítanánk itt ki?).

thybalt 2010.12.17. 21:35:14

@Húsleves: Hát, az a baj, hiába mondok bármit, nektek egy az isten... Baromi fárasztó.

De még egyszer nekifutok. Felhozod az őszödi beszédet. Kétségtelen, hogy jó pár média védte a sztem is védhetetlent. Még egyszer mondom, ami szerintem is védhetetlen. De például korrupciós ügyek, vagy hibás kormányzati tevékenységek miatt számtalanszor leszedték a keresztvizet az MSZP-SZDSZ tandemről. Miért állítod, hogy nem? Sajtóelemzéssel foglalkoztam egy időben, ezért mindenféle médiát olvastam. Hát öregem, egyértelmű, hogy az ún. ballibb média mindig sokkal kritikusabb volt a ballibnek nevezett kormánypártokkal, mint a jobboldal a sajátjával, ahol semmi, még egyszer mondom, semmi negatívumot nem lehetett találni a Fideszről. Döbbenet. Ti ehhez képest azt a következtetést vonjátok le, hogy bebizonyosodott, a Gyurcsány egy hazug fasz, OV meg az igazmondó juhász (amiről egyébiránt 1001 bebizonyosodott már, hogy marhaság, kivéve mondjuk neked). Csak akkor hová teszed a legutóbbit: megvédjük a magánnyugdíjpénztárakat (nem a nyugdíjról volt szó, hanem a pénztárakról), meg az AB-t - ígérték a kampányfüzetecskéikben. Ők sose hazudnak, és sose hazudtak, és sose voltak korruptak. Torgyánnal se kötöttek koalíciót, nem volt bányaügy, meg Simicska se létezik, meg pártszékházügy, meg vegyépszer, meg sose volt semmi ilyen.

Az meg, hogy nem erőszakkal szereztek 2/3-os parlamenti felhatalmazást, nem jogosítja fel őket arra, hogy hazavágják a demokratikus intézményi kereteket, ők mondják meg, hogy miről, mikor és hogyan lehet hírt adni (mert nem csak Annamari meg kizárólag fideszesekkel telepakolt hatóság van ott, aki kényére-kedvére regulázhatja a nem közszolgálati médiát, hanem az MTI-t is bekebelezték, és megtették a közmédia egyedüli és kizárólagos hírforrásaként). És arra sem jogosítja fel őket, hogy a saját alkotmányukat, meg a saját embereiket bebetonozzák. Még egyszer kérdem: hogy lehettek akkora marhák, hogy tapsoltok ennek? Miért nem motoszkál legalább a kétely csírája sem benned? És ha egyszer neked is eleged lesz belőlük? Ha egyszer neked is a tyúkszemedre lépnek, és megunod az ő igazságaikat, amit a médiának szajkóznia köteles? Ha úgy gondolnád, talán mégse jó, ha olyan főügyész dönt az ő korrupciós és egyéb ügyeikről, aki az ő seggevégük? Ha szeretnéd, hogy őket is erős kontroll alatt tartsa az AB, és ne lehessen visszamenőlegesen törvénykezni?
Hogy lehet az, hogy szted ez mind rendbe van?

Meglehet ott se vótam 2010.12.17. 21:37:59

@Húsleves:

"A sajtószabadságba belefért nekik, hogy a cigánynak joga van szidni a magyart, de a fordítottja rasszizmus."

"a jobbik ellen a legtermészetesebbnek vettétek, hogy a reklámját nem sugározza a Kossuth-rádió."

Gratula, jól összefoglaltad a libsik szabadságértelmezését.
És ezek most azt képzelik, hogy a sok hungarofób szemétségük el lesz felejtve, sőt netán még együtt is érez velük bárki, mert kiestek a pixisből...

Tomasz_a_gozmozdony 2010.12.17. 21:40:34

1. fizessetek tandijat.
2. valamit tegyetek le az asztalra
3. ha ezek kozul legalabb az egyik hibazik, fogjatok be a pofatokat.

thybalt 2010.12.17. 21:40:34

@Húsleves: Az izlandi után a legrégabbi parlamentáris demokráciát, az angolt példáként idecitálni meg csak egy rossz vicc, azt az Angliát, ahol szokásjog uralkodik, s a hatalomgyakorlás módja, de általában a viselkedési kultúra,a véleménynyilvánítás szabadsága fényévekre van tőlünk.

Jamesboci 2010.12.17. 21:40:43

tüntessetek. majd megunjátok oszt hazamentek-már a böszme is megmondta.

Meglehet ott se vótam 2010.12.17. 21:49:23

Íme, az Alkotmányt és a sajtót érintő változtatások miatt síró libsik saját maguk is milyen szívesen változtatnának, amikor nem úgy történnek a dolgok, ahogy ők szeretnék:

sardobalo.blog.hu/2010/09/26/felelosseg_a_jobbik_es_a_teve

Kétszínű, álszent banda.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2010.12.17. 21:50:25

megin megilyedtek az egyetemmísták, hoggy vége lessz a jolétnnek?

altec 2010.12.17. 22:01:59

@endike: megijedtek vagy megilyedtek? na te biztosan nem voltál egyetemista, ergo meg se "ilyedhetél"
hajrá - de qurva hideg lesz!

Neo07 2010.12.17. 22:02:08

Ha a szocik sikoltoznak, akkor jó úton járunk. :-)
A rendszerváltás folyamata még nem zárult le, sőt, talán most fog erőre kapni.

Nem akartam belefolyni a kommentelésbe, de vrbagoly megjegyzését olvasván mégis megteszem.

@VRbagoly: "Szerintem ezek azok a pontok, ahol a Fidesz kormányzása kilép a demokratikusság medréből (meg idesorolhatjuk még a különböző cégekre kivetett ötletszerű extraadókat, amik megint kb. a rablás kategóriájába sorolódnak)."

Szerinted a népre kivetett ötletszerű extraadók nem tartoznak a rablás kategóriájába?! pl. a kamatadó nem? Ellenben, ha a nyugati elvtársak cégeit akarjuk a közteherviselésre rávenni, akkor az már rablás?! Hihetetlen... Épp az ilyen gondolkodásmód miatt vagytok hiteltelenek. A népet tudjátok nyúzni, elnézitek a sok szerencsétlen nyomorgását az aluljárókban, és büszkén, meghatottan "kiálltok" a "jogaikért", de segíteni rajtuk, azt már nem! Még mit nem! Szerintetek kell a sok "mentőcsomag" a bankoknak, hogy aztán osztogathassák a katasztrofális munka jól megérdemelt prémiumát a konctestvéreknek, mi? A nép meg tejeljen tovább, az ország rokkanjon ebbe bele, mi?

Az államosítás is lehet jó megoldás, ha ezzel az adósságcsapdából ki lehet keveredni. Az meg marhaság, hogy az az emberek pénze, mert kötelezően kellett befizetni kezelésre, nem rendelkezel szabadon felette, ergo, nem a tied. Papíron igen, de mit érsz vele, ha az államcsőd miatt lenullázódik az értéke?

Na jó, hagyjuk, mert itt most nem ez a téma. A fenti nézetkülönbségek miatt nem tudok hinni nektek, hogy félni kellene, hogy rossz ez a rendszerváltoztatás. Azért kapták a kétharmadot, hoyg éljenek vele.
További kellemes rettegést!

thybalt 2010.12.17. 22:04:18

@Meglehet ott se vótam: Hogy jön ez ide? A cigányságot, munkanélkülieket élősködőknek beállítva lecsapják, mint a szúnyogot reklám minden normális országban gusztustalan és védhetetlen vélemény. Ez olyan, mintha egy ellenzéki párt reklámjában a Fidesz-szavazókat birkának ábrázolva OV terelgetné be a nyírógép alá őket (Szalai Annamari meg Polt Petya pulikutyák lennének), azok meg engedelmesen bégetve sorakoznának az olló előtt ;) Ez se lenne fair, pedig a Fidesz-szavazók szabad akaratukból azok, amik, míg azt senki nem dönti el, hogy cigánynak születik-e, vagy sem, és a munkanélküliek többsége se önszántából vált azzá...

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2010.12.17. 22:04:40

@altec: júúj nem túdók hejesirni, leprás vagyokk!

Lehetetlen hogy mas legyen 2010.12.17. 22:04:57

Azt megkérdezném minden szabadságféltőtől, hogy ma mi olyat nem tehet meg, amit mondjuk januárban megtehetett?

Zsoo 2010.12.17. 22:11:41

A sajtószabadságért??
Ez nagyon átlátszó!
Megint a fiatalokkal jönnek a bolsik?
Az idősebbek odafagynának mi?
"Jó ezt látni!"
Jajveszékeljetek csak!

Szánalmas!

Zsoo 2010.12.17. 22:14:58

@Neo07: 1et értünk!

Lehet más a politika, tisztelt félrevezetett, jajveszékelő kórus!

thybalt 2010.12.17. 22:15:12

@Neo07: Neked meg szoci a jó édes nénikéd. Csak nem vagyok agyalágyult fidesznyik, akinek a legnagyobb ótvarságra is indok és válasz a kommenistázás. Ha egy pöttyet el tudnátok vonatkoztatni attól kik csinálják, s csak azt látnátok, mit csinálnak, ti is nagyon megijednétek (hunyd le a szemed, és képzeld azt, hogy Gyurcsány nyúlta le az mnyp-pénzeket, 9 évre kinevezte Szilvásyt a médiahatóság elnökévé, Kellert meg legfőbb ügyésszé, és olyan alkotmányt csinál, hogy az idők végezetéig az marad, és búzakalász van a zászlóban, meg egy nagyon pici sarló a jobb felső sarkában, etc). De további jó örömködést!

2010.12.17. 22:23:46

tüntessen a hóhér! a népszabadság meg mehet a darálóba.

2010.12.17. 22:29:58

"Ha valaki tisztességesen írja az újságot, mitől tart?"

így igaz!

thybalt 2010.12.17. 22:32:55

@szlotajancsi: én se vagyok Gyufáról túl jó véleménnyel, de ezzel nem cáfolod, amit OV-ről írtam.

thybalt 2010.12.17. 22:35:38

@bojlergyulabá: hüjje vagy, az a baj. Meg az a baj, hogy majd ők mondhatják meg, mit tartanak tisztességes újságírásnak, és mit nem.

Neo07 2010.12.17. 22:42:45

@thybalt: 2006-ig csinálhatott volna a Gyurcsány bármit ezekből, nem lett volna felháborodás. De Őszöd, ill. a tragikus kormyányzati teljesítmény felnyitotta a választók szemét. Tetszettek volna (a ballib oldalnak) nem mindenáron ragaszkodni a hatalomhoz, akkor nem most nem beszélgetnénk a médiaalkotmányról. Másrészt, a ballibék csináltak óriási lenyúlásokat, betonoztak be épp elég ejtőernyőst, úgyhogy ezek épp elég randa évek voltak.

A merjunk kicsik lenni politikája: A ballib oldal állandóan a Nyugattal példálózik; ha egy ostoba nyugati szagértő mond valami nekik tetszőt, egyből kikiáltják azt a Nyugat véleményének! Holott ott is vannak hülye és megvehető emberek, ott is tévedhetnek, ill. a természetes véleménykülönbség miatt is gondolhatnak mást, teljesen jószándékúan is. A hiba ott van, amikor valaki nem áll ki a saját és a nemzete igazáért, hanem szolgai módon az idegen véleményeket fogadják el igaznak, és szolgálják ki.

Egyáltalán nem biztos, hogy a Világbanknak van igaza, egyáltalán nem biztos, hogy az IMF látja jól a helyzetet, erre bizonyíték egyrészt visszatáncolásuk némely ügyben, ill. a neoliberális szemlélet csődjeként a világgazdaság recsegése, közelmúltbeli összeomlása. Ha annyira jó a neoliberális szemlélet, akkor Görögországnak, Spanyolországnak nem kellett volna meginognia, az íreknek segítséget nyújtani, stb, stb. Ha ebben tévedtek, márpedig nagyon úgy néz ki, akkor ne akarjanak ebben a témában is szakérteni, azt hagyják meg nekünk!

ermi71 2010.12.17. 22:44:17

És hol voltatok az elmúlt 8 év alatt egyetemisták? Hol voltatok? És hol voltak a szakszervezetek? Hiteltelen az egész.

KenSentMe 2010.12.17. 22:47:09

@Neo07:

"A népet tudjátok nyúzni, elnézitek a sok szerencsétlen nyomorgását az aluljárókban, és büszkén, meghatottan "kiálltok" a "jogaikért", de segíteni rajtuk, azt már nem!"

"Az államosítás is lehet jó megoldás, ha ezzel az adósságcsapdából ki lehet keveredni."

"A fenti nézetkülönbségek miatt nem tudok hinni nektek, hogy félni kellene, hogy rossz ez a rendszerváltoztatás."

Na most ez az a pont, ez az a retorikai magasság, ahol Kádár János ellopott és elpusztított csontjai meg Lenin hamvai újra összeállnak és kezet fognak veled. Igen, bakker, gonoszok a multik, és most egy szebb, igazságosabb, jobb világ fog jönni, igen!

Az ne zavarjon, hogy a világon az egyetlen máramennyire működő gazdasági modellje ízig-vérig kapitalista, tőzsde és multialapú, és csak azért szoktak elviselni a népnyúzást, a sajtószabadságban mindenki pofázását, stb., mert ennél még nem találtak ki jobbat. Rosszabbat már kitaláltak, és most éppen abba az irányba tartunk.

2010.12.17. 22:54:11

@thybalt: nyilván hülye vagyok XD
hiányzik a mónikasó mi?:D

Húsleves 2010.12.17. 23:02:38

@VRbagoly:
Vannak emberek, akik nem csak totális állam - totális piac szélsőségekben tudnak gondolkozni, mert olyan a valóságban a közgazdaságtankönyvek szerint sem létezik. Az állam és a magánszektor szerepe országról országra változik, hagyományok, szokások, mentalitás függvényében. Pontosan azzal a fajta érveléssel váltatok hiteltelenné, amit most is nyomtok, hogy ha valaki olyat ír, hogy "Az államosítás is lehet jó megoldás, ha ezzel az adósságcsapdából ki lehet keveredni.", akkor ti ezt úgy sarkítjátok, mintha a piacgazdaságot kérdőjelezte volna meg, és a magatok által megfogalmazott sarkításra "válaszoltok". Ha valakinek nem tetszik az, hogy a néptől elvesznek, és élősködőknek adják, akkor kórusban szajkózzátok, hogy kommunizmust akar. Talán Robin Hood is kommunista volt, mert népnyúzók ellen harcolt?

Neo07 2010.12.17. 23:09:36

@VRbagoly: "Az ne zavarjon, hogy a világon az egyetlen máramennyire működő gazdasági modellje ízig-vérig kapitalista, tőzsde és multialapú, és csak azért szoktak elviselni a népnyúzást, a sajtószabadságban mindenki pofázását, stb., mert ennél még nem találtak ki jobbat. "

Most már csak röviden:
1. Ez a gazdasági modell nem sokáig fenntartható. Minden pénzügyi buborék ki fog pukkanni egyszer. És félő, hogy nemsokára... Máskülönben miért csinálnának gazdasági összeomlás esetére modellkísérleteket az amerikai hadseregben? Miért emelkedik a bennfentes kereskedés aránya rémisztő mértékben? Miért menekülnek aranyba, ingatlanokba, (igen, adósoktól olcsón megvett földeket), stb. ?
2.tőzsde: miért mondják egyre tobben Amerikában, hogy szigorítani kell a tőzsdei szabályokon?
3. Sajnos, nincs garancia, hogy ez a civilizáció (is) túlél... Épp ellenkezőleg, olyan mértékben pusztítjuk saját létfeltételeinket, és olyan mennyiségben harapóznak el a válságtünetek, hogy azt kell gondolni, hogy hamarosan össze fog omlani az egész. Hogy hogyan, mikor, és hogy lehet túlélni, azt senki sem tudja. Egy biztos: Ha így folytatjuk tovább, az lesz a csőd.

altec 2010.12.17. 23:11:27

@endike: ja, meg köcsög is vagy!

altec 2010.12.17. 23:13:57

@Tomasz_a_gozmozdony: jobb volna ha te csak pöfögnél, és elhúznád a csíkot!

altec 2010.12.17. 23:16:13

@bojlergyulabá: félcédulás vagy, meg még hülye is! neked tényleg nem kell tartanod semmitől.

altec 2010.12.17. 23:26:33

én vagyok a király!

jootsjool 2010.12.17. 23:34:33

Ez tényleg nagyon-nagyon kemény. Semmi kritikai gondolkodás és tényleg: EGYETLEN példát kérnék, amikor a Nemzet vagy a Hír TV kritizálta volna a Fifit. Egyet.
2 évszám: 2002: ekkor alakult a Hír TV; 2011: ekkor fog megszűnni a Klub Rádió. Asszem mind2t nevezhetjük egyirányúnak, de amíg az egyik működhetett, addig a másik nem fog.
Nem szeretem a Fifit és jónak tartom, ha bárki megírhatja a véleményét bármiről.
Ha valaki ide azt írta, hogy legalább elhallgattatják a Népszabit meg a többi ilyet, az nem demokrata.
Jó lenne, ha mindenki elmondhatná a véleményét és nem eltüntetni akarnánk a másokét, hanem vitával, érvekkel eljutni valami KÖZÖS megoldásig. A mostani törvény annak a belátása, hogy ez nem sikerülhet.

Húsleves 2010.12.18. 00:01:02

@thybalt:
"A cigányságot, munkanélkülieket élősködőknek beállítva lecsapják, mint a szúnyogot reklám minden normális országban gusztustalan és védhetetlen vélemény."
Nem a munkanélküli cigányságot, hanem azokat, akik büntetlenül lopnak. Büntetlenül, mert a liberálisok létrehozták a "pozitív diszkrimináció" ideológiát, hogy azzal szentesítsék a megosztó politikájukat. Roma integráció címén betelepítenek cigányokat falvakba, városokba, lakást adnak nekik, de, hogy munkájuk is legyen, azért nem törik magukat az álszent "mentorok". Előre borítékolható, hogy lopni fognak, hiszen mi mást csinálnának. És előre borítékolható az is, hogy akiknek a nyakára telepítik őket, azoknak ez nem tetszik, hiszen hogy tetszene azoknak, akik amúgy is szűkösen, rossz körülmények között élnek, hogy még azt is ellopják, amilyük van. Ez nem a cigányok felelőssége, hanem az álszent liberálisoké. Az SZDSZ szívügye volt ez a politika. És hogy a magyarok semmit se tehessenek ennek a kivédésére, leépítették a rendőrséget, ahol megmaradt, ott pedig ellenérdekeltté tették, hogy ne lépjenek fel a romabűnözéssel szemben. A szabálysértés határa szépen "inflálódott" felfelé, hogy még ha tettenérik, se lehessen büntetni. Ha mégis bíróság elé került, akkor "szegénységi bűnözés"-nek nevezték, és azért nem büntették. Közben a TASZ, meg Tamás Gáspár Miklós féle szarházik folyamatosan sulykolták a cigányok fejébe, hogy ők semmit se tehetnek a sorsukról, azért élnek rosszul, mert a magyarok gyűlölik, kirekesztik őket. Szabályosan uszítják őket a magyarok ellen, ilyen cikkekkel, hogy "...nem csodálkoznék, ha az elkeseredett romák fosztogatni, gyújtogatni kezdenének...". És eközben a bűnözés áldozatait rasszistáknak állítják be.
Ez nem tetszik az embereknek, erre világított rá a Jobbik a reklámjában.
És pontosan erről írtam korábban, hogy nektek a "sajtószabadság" azt jelenti, hogy a TGM féléknek joga legyen uszítani a magyarok ellen, de akiknek ez nem tetszik, azokat hallgattassák el.

steaksauce 2010.12.18. 00:10:52

Egyetemista vagyok és nem megyek tüntetni. Sőt, egyetlen egyetemista ismerősöm sem megy. Megértem amúgy a tüntetőket. Legtöbbjük HK-s vagyok azok seggnyalója. Félnek, hogy vége lesz a jó életnek, mert eddig úgy tevékenykedtem, mint Hagyó...

2010.12.18. 00:17:18

@altec: gyerünk nagyfiú légy kemény, mutasd meg, hogy a neten neked van a legnagyobb szád XD

m54 2010.12.18. 05:32:31

"A felkelést a hét végére tűzték ki. Szombat estére. Hacsak nem esik az eső, vagy valami."

Oates

kigyurt álat 2010.12.18. 07:54:13

"Mi egyetemisták"
Csak az nem derül ki, hogy ki az a "mi", és kik agitálják őket. Meg nem kellene az "egyetemisták" szót kisajátítani, mert az egyetemisták többsége nem támogatja ezt az agyatlan baromságot. Lesznek talán párszázan, nyugdíjas mszp-sekkel és terry blackkel(!) együtt.

altec 2010.12.18. 10:00:11

@bojlergyulabá: ha nem lenne büdös a szád, hát akkor bekaphatnád! de így csak maradj nemzetnek írt együttműködési levelek olvasásánál, a te véleményed biztosan megjelenik majd a törvényekben....

altec 2010.12.18. 10:03:43

@kigyurt álat: te ne gyere, rontanád az iskolázottsági átlagot...meg a megasztárok sem lesznek ott, kukákat sem kell felgyújtani és a sünöknek se kell nekimenni...szóval, ez nem a te estéd lesz!

altec 2010.12.18. 10:07:27

@kheyercocksucker: hála isten, a te adatlapodon szerepel, hogy árpáddal jöttél az országba....te voltál a szar, amit kikulázott a vezér lova...hi-hi-hi soakt fejlődtél 1000 év alatt! b io-szar lettél!

kigyurt álat 2010.12.18. 11:09:00

@altec: nos, nem igazán rontanám, sőt jelentősen emelném, dehát te nem tehetsz róla, hogy ostoba szűklátókörű vagy. :)
De természetesen nem fogok menni.

Egyébként nyilván azok agitálják az "egyetemistákat", akik már nem bírják elviselni, hogy a kormányellenes tüntetésen eddig csak az mszp által szervezett nyugdíjaskommandó volt jelen. Friss vért akarnak, próbálják a függetlenség látszatát kelteni, meg hogy fiatalok is vannak közöttük, csak hát ez így nem fog működni. :)

Sárga Király 2010.12.18. 13:56:49

@kheyercocksucker: Légy szíves, és közöld a nevüket, címüket, telefonszámukat is - hátha az igaz, hazaszerető polgárok egy kis lincselésre vágynak.

Más: felemelő látni, hogy több oldalas, a sajtószabadság kérdésével érdemben foglalkozó kommentekre az a válasz: "libsi kommunisták vagytok, és úgy kell nektek".

Ezzel az erővel bégethetnétek is.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.12.19. 12:23:13

Na gyerekek, beletenyereltetek valamibe, mert a fidesznyik trollszakosztályt rátok uszították! Nem lesz ez sem gond, de az összes pártoskodó népművészeti agyagedényt az elején hajtsátok el! Egy-két provokátor majd feltűnik - legalábbis a kommentek alapján rátok küldik a trollokat - de ne foglalkozzatok velük, ti még talán önzetlenül és mindenféle, szarkavaró pártnünükék nélkül hisztek valamiben. A gond az, hogy ma, sokan csak bal és jobb oldalban tudnak gondolkodni. Ti még hisztek valamiben, önzetlenül, bár sokak szerint nem vagytok realisták - szerintem meg ti még nem vagytok megfertőzve a képmutatás és a pillanatnyi gazdasági érdekek betegségével. Álljatok ki a nézeteitekért és képviseljétek. Higgyetek benne, mint az az OV, aki '89-ben kiállt és mint liberális politikus kifejtette a véleményét, önzetlenül - az, aki ma elhajtaná a rákba a 2010-es OV-t! Ne higgyetek a lehurrogóknak, azok megkeseredett, csalódott és megcsalt emberek, akik valamilyen pártérdek mellet foglalnak állást! TI VAGYTOK LÉNYEG, NEM A KÜLSŐ BEUGATÓK! Nem valamelyik politikus és elmebeteg köre, valamelyik oldalról! Ne higgyetek a balosoknak sem, a Szanyi féle érdekemberek nem akarnak mást, csak magukat előtérbe helyezni és eszement nézeteiket terjeszteni! Szurkol sok ember nektek, csak sokan ebben a "bolsevik" világban nem merik nyíltan kifejezni és felvállalni! Féltik a kis életüket, amiért nagyon el sem ítélhetőek... :(

altec 2010.12.19. 21:06:58

mindenki menjen a fenébe!

manipul 2010.12.20. 18:58:33

Demokrácia ügyben nem kellene állandóan nyugatra bambulni. A hires USA alkotmány nem gátolta meg az őslakosok kiirtását és a rabszolgák importját. Nam gátolta meg, hogy USA lerohanja Irakot, sőt azt sem hogy Bush, személyesen !!! engedélyezze a kínzást. A híres angol demokráciában, vígan gyarmatosítottak és nagyrészt angol hajók szállították a rabszolgákat. Tony Blair, pedig egyszerűen és demokratikusan háborút akart. Lett.
Jó lenne már a kicsit a kulisszák mögé nézni, és nem a hollywoodi filmekből meg az álliberális okostojások zöngeményeiből okosodni.