A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Összenő, ami összetartozik

2012.01.30. 07:00 kolbenheyer

Ez egy Fülke- poszt

Vona Gábor legfrissebb coming out-ja végre megvilágított mindent, amit az elmúlt napokban nem éttettünk. Mondjuk meg kellett várni a beszéde végét, hogy kiderüljön az igazság, sőt addig elég durva szellemi fekvőrendőrökön kellett átbukdácsolnunk, de megérte. Hogy mire gondolok? Hadd vezessem végig az olvasót ezen a verbális szerpentinen. Mert Vona Gábor önmeghatározott, és jó radikális módjára a tagadással kezdte. Hiszen mi definiálná jobban azt, hogy kicsoda ő, ha nem az, hogy kicsoda nem. Az ellenség a legjobb összetartó erő, ezért is van belőle a Jobbiknak olyan sok.

A Jobbik ugyanis nem kommunista, hiszen „szellemi centruma” (már magától a szótól borsódzik a szívcsakrám) nem az osztályhatalom. Ez még igaz is lehet, főleg, hogy nehezen találom a Jobbik szellemi centrumát (most tényleg, szellemi?). De antikommunizmusa leginkább a nyugdíjas-ellenességében merül ki (emlékszünk még, hogy tavaly ilyenkor hárommillió nyugdíjas és hárommillió cigány országát vizionálta?). Az a párt, amelyik ingyenes, állami oktatást, az állam által teremtett munkahelyeket, az állam által megvédett földtulajdont és állami irányítású külkereskedelmet akar, valamint kizárólag azoknak adna enni, akik dolgoznak, talán tényleg nem kommunista, de akkor mi? Mert Vona szerint nem is fasiszta, hiszen az sz. c-je nem az államhatalom. Nem ismételném el a fentieket. De még nincs vége, ugyanis a Jobbik nem is náci, hiszen a sz. c-je nem a faji hatalom. Gondolom az Izrael-ellenességnek, Cohn-Bendit mániákus gyűlöletének, Irán imádásának, vagy másrészről a „cigánybűnözés” emlegetésének, sőt a cigányság szaporulatának leszorítására való törekvésnek semmi, de semmi köze a faji gondolathoz. Hát ezt eddig nem vettük be.

A csattanó most jön: Vona szerint a Jobbik nem is demokrata. Na, ezt tényleg elhisszük. Persze rögtön hozzáteszi, hogy abban az értelemben nem, ahová ma ez a szó züllött. Itt két dogot tudunk meg: a Jobbik sz. c-je nem a pénz és a tőke, valamint, hogy ma a liberális demokráciák válságát éljük. Hogy a demokráciának mi köze a tőkéhez, azt nem árulja el (én megteszem: az, hogy megengedi, hogy neked és nekem is legyen, ne csak az államnak vagy az oligarchiának), de az akkor nyilvánvaló, hogy a szabadságjogokat szerinte kihajíthatjuk az ablakon. (megbeszélte ezt Gaudi-Nagy Tamással? Mi lesz itt a jogvédelemből?). Ilyenkor egy picit mindig sajnálom, hogy demokrata vagyok. Mert tényleg olyan jólesne eltakarítani ezt a szemetet a közéletből, de hát mi már csak ilynek vagyunk, mi demokraták, hogy eltűrjük.

De akkor mi is a Jobbik híres-nevezetes sz. c-je? Hát a „magyarság organikus egységének szimbóluma, a Szent Korona”. (Gabesz, az organikus lehetne legközelebb szerves? Csak a nyelvvédelem miatt kérdem…) Tehát, miután megtudtuk, hogy élesedik a harc a szellemi elhajlókkal szemben, legyen a magyarság szerves egység. És a Szent Korona. Mondja Attila unokája, aki senkitől sem fél (ezt is ő mondta, esküszöm). Na, ezt viszont jó lenne eldönteni: lehet újpogány, turáni ősmagyarkodás, de legyünk tisztában azzal, hogy a Szent Korona az nyugati szimbólum, a „gyarmatosítóké”, az akkori EU-é. Ahogy a kurucság és a labancság ilyen tökéletes gondolatnéküliségben összeolvad, az valami gyönyörű. És ez adta a megvilágosodást is. Mert Vona Gábor kimondta: a Békemenet jelszava, a „Nem leszünk gyarmat” az ő jelszavuk. Most már tudjuk. A múlt héten százezres jobbikos tömeg tüntetett az ellen a nemzetrontó kormány ellen, amelyik most adja meg magát a judeoplutokrata kavalytőkének.

Kolbenheyer kommentpolitikája
 

2 komment

Címkék: eu demokrácia náci fasizmus jobbik kommunizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr873968887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Locassen 2012.01.30. 16:58:01

"legyünk tisztában azzal, hogy a Szent Korona az nyugati szimbólum, a „gyarmatosítóké”, az akkori EU-é"

Ha te is a finnugrista mételytől ment igaz magyar hazafi lennél, akkor tudnád, hogy ez nem így van. Igazából a Szent Korona egy akkád-etruszk-bizánci szuperkombó, amelyeknek egyesített hatalmából én vagyok a Bolygó kapitánya... izé szóval na.

www.arvisura.van.hu/keret.cgi?/szentkorona.htm

83-as 2012.01.30. 21:04:11

Miért kell a Szent Koronát gúnyolni? Az aktuális jött-ment politikusokra holnap, húsz év múlva, száz év múlva senki sem fog emlékezni. Mint ahogy ránk sem.
De van valamink, ami összeköt bennünket, az elmúlt ezer évünket. Mit számít, h a mában valaki balos vagy jobbos vagy centrista? Vagy, hogy 100 éve királypárti vagy köztársaság-párti volt? Semmit. Az élet elszáll. A jobbosé is, a balosé is, a centristáé is.
Ami megmarad az nem más, mint amit a Szent Korona képvisel. A népünk folytonosságát. A létezésünk folytonosságát.