A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Kolbenheyer ír 93.: Roller

2013.03.23. 07:00 kolbenheyer

Néha az ember kényszert érez arra, hogy írjon. Az eredményt látva aztán a józan ész, valamint a család és a barátok lebeszélik róla, hogy túl komolyan vegye. De arról már nem sikerül, hogy közzé is tegye. Íme.
Vigyázat, fikció! A kitalált történet szereplői is kitaláltak, mindennemű hasonlóság a valósággal a véletlen műve.


P1030384.JPG– Eltetted a fiúk rollerét? – dugta be Áron az ajtón a fejét. Vásárolni indult, az ajtón kilépve majdnem belebotlott a gördeszkába, és azt arrébb rúgva tűnt fel neki, hogy a két roller nincs a cipősszekrénynek támasztva. A rollereket karácsonyra vették a két fiúnak, a téli szünetben már kétszer kipróbálták. Ma volt az első tanítási nap, alig bírtak időben elindulni, úgy kellett őket kilökdösni az ajtón. Áron és Zsófi nagyon örült, hogy még szabadságon vannak, rendbe hozhatják a lakást az ünnepi sokadalmak után, elintézhetik a parkolási engedélyt, feladhatják a leveleket, szóval csuda hasznos lesz a nap. Áron tehát épp bevásárolni indult, amikor a rollerek eltűnését észlelte, és rögtön visszafordult, hogy megkérdezze, Zsófi tette-e el őket. Mert épp tegnap volt arról szó, hogy igazából nagyon útban vannak az ajtó előtt, meg eleve a lépcsőházban tartani két vadiúj rollert nem is túl biztonságos. Zsófi tágra meredt szemmel rázta a fejét. Baj van. A két roller alig egy hét használat után eltűnt.

Áron lerobogott a lépcsőn, minden zugba benézett, mert teljesen valószínűtlen ugyan, de hátha valamelyik kedves lakótárs odébb tette. De a két roller sehol. Kinézett a ház elé is, máskor talán röhögött volna magán, ahogy abban reménykedik, hogy még meglátja a tolvajt a sarkon befordulni, hóna alatt a két rollerrel, és utoléri, és visszaszerzi, de most valahogy mégsem röhögött. Vissza a harmadikra. – Biztos nem tetted el? Mikor használták utoljára? Tegnapelőtt? És nem lehet, hogy hazajövet eleve a biciklitárolóba tettétek? Vagy a pincébe? Megnézem! – A remény épp oly halványka volt, és hamar teljesen semmivé is foszlott, de azért lerohant, kinyitotta a kertajtót, aztán a biciklitároló lakatját, legalább a biciklik megvoltak, de a rollerek nem. Aztán le az alagsorba, mindkét lakatot ki, körülnézni a poros szánkók, törött bútorok és üres befőttes üvegek között, de itt sincs semmi. Ha már ott járt, akkor persze a gördeszkát is elzárta, nehogy azt is. Még csak az kellene.

– Mert persze nyitva a ház! Az előkert kapuján bárki bejöhet, nem záródik, hiába mondtam Krisztinának ezerszer, mindig csak a buherálás, meg hogy olcsó legyen, hát most megnézheti a buherálóját, miért nem képes megjavítani azt a kurva kaput! A ház kapuját be lehetne zárni, ha vennék a kedves lakók a fáradtságot, de ha a kulcslyuk takarólemezkéje oldalra fordul, akkor nem zárul a kapu, simán be lehet sétálni. Krisztina ezt persze úgy oldotta meg, hogy odaragasztotta függőlegesen a lemezkét, ami persze elengedett, és azóta ugyanúgy forog, nem tudom, miért hiszi, hogy ez a megoldás! Nem mintha nem törtek volna be tavaly két lakásba is! Mégis mi kell neki még? De két rollert? Azt ki visz el, és minek? Jó, újak voltak, el lehet adni a Vaterán. Tényleg, nem kéne megnézni, nem rakott-e fel valaki ilyet? Miért, a rendőrségnek tippet nem adhatunk? Szerinted nem fognak semmit csinálni? De mit mondunk a fiúknak? Vegyük meg újra? Neked amúgy nem gyanús ez a sok betörés? Nem lehet, hogy valaki a házból? Az a festett hajú srác nekem régóta gyanús. Dolgozik az valamit? És az a sok buli! Szerintem simán elvihette, vagy ha nem ő, akkor valamelyik vendége. –

Az egész délelőtt komoran telt. A boltban Áron végig azt méricskélte, kiből nézni ki, hogy tolvaj. Ebéd után Zsófi elment a srácokért a suliba, Áron pedig leült a géphez, rákeresett a rollerre, még lehet rendelni. Már az enter felett volt az ujja, amikor megcsörrent a mobilja. Zsófi. – Csoda! Azzal mentek suliba! A fiúk! A rollerrel! Képzeld! Azt mondták, késésben voltak, gondolták, így gyorsabb lesz!

Kolbenheyer kommentpolitikája

Szólj hozzá!

Címkék: kolbenheyer ír

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr45001593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.