A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rukverc (15) rükverc (11) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Nem az a kérdés, hogy Gyurcsány-e a hibás, hanem az, hogy mit tegyünk vele

2008.11.09. 16:06 Krokodil

A fidesz médiagépezete minden kétséget kizáróan a következő módon működik: réges régen megírtak egy sablon közleményt, és azóta csak a sajtótájékoztató apropóját kell kicserélni a szövegben, majd az illetékes szakpolitikus felolvassa.

"...Magyarország mára az Unió sereghajtója lett. A gazdaság/egészségügy/oktatás/stb. nagyon rossz helyzetben van. A kialakult helyzetért Gyurcsány Ferenc a hibás."

Valami ilyesmit mondott el ma éppen Bernáth Ildikó. Hozta a tőle elvárt színvonalat, szinte hiba nélkül olvasta fel a szöveget. Igazak ezek a vádak? Részben igazak: Gyurcsány Ferencnek döntő felelőssége van abban, hogy Magyarország a régió más országaihoz viszonyítva überszar helyzetben van. Ha arra gondolok például, hogy az elmúlt hetekben milyen hihetetlenül kevés választotta el Magyarországot az államcsődtől, akkor újra és újra elmerengek, hogy azér' ez má' mekkora teljesítmény. Éppen ezért iszonyatosan idegesítő, hogy egyrészt a fidesz csak annyira képes, hogy minden alkalommal ugyanazt a sablont olvassa fel, másrészt kísérletet tesz arra, hogy azt is 100%-ban a miniszterelnök nyakába varrja, amiért csak 90%-ban felelős. Ezzel támadhatóvá teszik az egész álláspontját ,mind az mszp-szdsz-mdf, mind a média számára, és egészen egyszerűen hiteltelenül hangzanak az átlagemberek számára is. Nem értem tehát, hogy a fidesz miért próbálja az összes munkahely megszűnését a kormány nyakába varrni, elég, ha "csak" annyit mondanak, hogy a kormány "csak" azért felelős, hogy minket az átlagosnál is sokkal jobban érint a válság.

Na de most nézzük, hogy Gyurcsány felelősségének megállapítása után milyen megoldást kínál egy több éve Magyarországon élő, töretlen népszerűségnek örvendő, köztiszteletben álló értelmiségi, zenész, médiaszereplő: A MEGOLDÁS

 

38 komment

Címkék: fidesz gyurcsány válság fekete pákó

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr68758774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.09. 16:31:23

azt azért fontos kiemelni, hogy döntő és nem kizárólagos a felelőssége GyF-nek

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2008.11.09. 17:09:40

Kizárólagos felelösség politikában nem nagyon van, de ezt a cikk sem állitja.

Másrészt amikor Gyurcsányozás folyik, akkor nem csak egyetlen embert szoktunk érteni alatta.

Például: Gyurcsány takarodj [az embereiddel együtt]!

Viszont, ha a felelösségnél járunk, érdemes megemlíteni a magyar társadalom kádárista részét, úgy 7 millió embert. JFK-nek egy dologban igaza volt.

TD223 2008.11.09. 17:34:54

Gyurcsányék nem csak azért hibásak, mert szar helyzetben találta Mo-t a válság, hanem azért is, mert iszonyatosan dilettáns módon kezelik azt.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.09. 17:37:23

ez a nő szerintem nem tud rendesen olvasni, legalábbis minden szó után hatásszüntet tart:D
Viszont az egy ordas nagy hazugság, hogy a kormány lenne, úgy általában a felelős a munkahelyek megszűnéséért, vagy az alacsony foglalkoztatottságért. Egy világgazdasági válság idején nyilván megszűnnek állások, ami a kormánytól teljesen független. Az alacsony foglalkoztatottsági-ráta meg nagyon régóta probléma. Valójában ezt a számot érdemes nézni és nem a munkakeresőket. Szóval emiatt hülyeség Bernáth véleménye és nem kommunikációs okokból

heima (törölt) 2008.11.09. 21:29:00

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=123542

Bernáth Ildikó nem felolvasta, hanem fejből tartott sajtótájékoztatót (hacsak nincs előtte súgógép). Kb. ennyire tényszerű megint az aktuális fideszfika.

A foglalkoztatás a Fidesz-kormány alatt bővült, az MSZP-SZDSZ kormányok alatt pedig folyamatosan romlott, 2006 óta pedig különösen (ahogy a sajtótájékoztatóban elhangzott), a gazdasági világválság (és annak hazai kezeletlensége) erre a pocsék helyzetre tesz még rá. 6 éves kormányzás után talán kimondható a kormányzó erők felelőssége egy folyamatosan negatív trendért (pozitív irányból megfordítva), súlyosan negatív kilátásokkal.

Sehol nem szerepelt a sajtótájékoztatóban, hogy a munkaerő-piacon csak az álláskeresők számát kéne nézni, ez a szokásos belemagyarázás. Btw az álláskeresők számának megugrása csökkenti a foglalkoztatást, tehát még logikai kapcsolat sincs a kritikában.

Mindazonáltal Bernáth Ildikó sajtótájékoztatója (és általában szakpolitikai tevékenysége) igen gyenge, valós ok-okozati összefüggésekre nem mutat rá. Viszont ez a kritika is hasonló cipőben jár - a különbség az, hogy BI. ért a foglalkoztatáspolitikához, és pártpolitikai-stratégiai pozícióból nyújt ilyen teljesítményt (helyzetéből következik), addig ti sajnos megint csak fideszezni akartatok egy jót, a témától meg legalább olyan messzire vagytok, mint a szociálpolitikától, vagy az EU politikától.

Tintahal Kombájn 2008.11.09. 22:16:00

heima, engem már egy kicsit idegesíteni kezd az általános Fidesz retorika használatod. Ugyanúgy ahhoz az is, te is unalmas vagy. Pár megjegyzés:

1.
Hogy ehhez hozzácsapsz egy fidesz.hu-s zagyvát, az nem jelent semmit állításod igazságtartlamának növeléséhez. Egy kicsit tudatmódosított (agymosott tömegek, bruhaha) tautológiával van dolgunk. A kérdésfeltevésre nem az a válasz, amiről eredetileg a kérdést feltettük.
2.
hu.wikipedia.org/wiki/Foglalkoztatottság_Magyarországon
Ha foglalkoztatási adatokat akarsz nézni, akkor van itt pár adat. Olvass, okulj.
Szarulállási rátánk tényleg nagy, de ettől még nem ettől még nem olyan orbitális a változás, mint ahogy sejtetni próbálod.
3.
A poszt belinkelt egy gyönyörűséges videót. Már ezen a HírTV-s csodán is látszik, hogy a prominens személy felolvas. Tényszerűen van előtte a papír. Azokon meg betűk, amik mondatokat alkotnak. De még az se seggítene, ha nem olvasná föl, maximum arra lenne bizonyíték, hogy képes memorizálni pár mondatot, amit hosszútávon amúgy is sokszor használhat majd. A többi hasonló dumával összehasonlítva pedig majdnem biztos, hogy nem az ő kútfejéből pattantak ki ezek a kemény mondatok (betűk, stb.).
4.
A poszt erre akar kilyukadni. Senki sem mondta, hogy BI nem ért a foglalkoztatáspolitikához. Csupán úgy tesz, mintha nem értene.

Összefoglalva: Fideszezni akartál egy jót.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.09. 22:19:08

heima,
bernáth valóban nem olvassa a szövegét, ahogyan azt sem szó szerint értettem, hogy valóban csak 1 darab sablon lenne, amiben mindig csak egy szót (az aktuális problémát pl. munkaügy) helyettesítenek be.
felnagyítva szerettem volna bemutatni ezt a problémát, hogy érzékletesebb legyen. az olvasás a szöveghűségre utalás.

Mint az én is írtam a kormány kritikán aluli teljesítménye vezetett oda, hogy a válság Magyarországot ilyen rossz helyzetben találta, így mi kétszer akkora pofont kapunk, mint a többi ország.
Egyrészt valóban nem szerepelt a sajtótájékoztatóban, hogy a munkaerő-piacon csak az álláskeresők számát kéne nézni, másrészt viszont az álláskeresők száma úgy is nőhet, ha nem a foglalkoztatottság csökken, hanem a munkaerő-állomány nő olyan módon, hogy emberek, akik korábban nem akartak dolgozni most elkezdenek munkát keresni.
Krokodil nem akar fideszezni, bernáth ildikó nem szimpatikus neki, fekete pákó legalább vicces.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.09. 22:22:31

krokodil, rosszul látom, hogy van előtte papír? heima által linkelt videón is látszik.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.09. 22:28:05

Van előtte papír, de csak néha belepillant, nehogy már ilyenen vitatkozzunk.
A lényeg, hogy akármilyen hihetetlen, nem az volt a célom, hogy fideszezzek egy jót, hanem az, hogy rámutassak, hogy az mszp, az szdsz, a kormány felelőssége, hogy a válság Magyarországon ennyivel súlyosabb, mint más országokban, a fidesz viszont nem képes ezt jó kommunikációval elmondani az embereknek, bezzeg fekete pákó...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.09. 22:35:21

kroki,
azt senki nem állítja, hogy ne lenne felelőssége a kormánynak, sőt. De bizonyos dolgokra tényleg nincs ráhatása. Igazából érdekelne, hogy más országokban milyenek az adatok, hogy mennyi cég bocsájt el, mennyi alkalmazottat, ami hírekre picit odafigyelek, ott is lehet hallani.
A lassú növekedés, magas hiány, igazán jelentős részben a kormány hibája.

heima (törölt) 2008.11.09. 22:51:27

1. kombájn, nem használok fidesz retorikát, arról meg nem tehetek, hogy nem tudsz érdemben reagálni a hszemire, és ez dühít. ez egyáltalán nem unalmas, engem szórakoztat, ahogy próbálkozol.

2. a fidesz.hu-s link az eredeti sajtótájékoztató leirata, illetve be van ágyazva a cikkbe a sajttáj videója, csak hogy megint lássuk az eredeti forrást. amin tökéletesen látszik, hogy BI nem olvas, hanem fejből nyomja (bemagolta), néha néz le csak a papírra, a hírtvs video egy pár másodperces vágás a 7 perces előadásból.

3. Jó látni, hogy a google mellett a wikipediát is használni tudjátok, de sajnos a linkelt cikk semmiben nem cáfolja az általam állítottakat, sőt.

4. Jó látni, hogy rájöttetek, hogy a pártoknál van kommunikációs/sajtó osztály.

5. azt meg végképp, hogy van olyan h ellenzéki párt, aki ellenzéki pozícióból politizál.

6. Nem azt mondtam, hogy azt állítottátok volna, hogy BI nem ért a foglalkoztatáspolitikához, hanem azt h ti nem értetek hozzá.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.09. 23:00:25

milyen szerencse, hogy heima mindenhez ért:)

heima (törölt) 2008.11.09. 23:00:33

Krokodil, erre reagáltam álláskeresők száma vs foglalkoztatottak száma témában:

"Az alacsony foglalkoztatottsági-ráta meg nagyon régóta probléma. Valójában ezt a számot érdemes nézni és nem a munkakeresőket. Szóval emiatt hülyeség Bernáth véleménye és nem kommunikációs okokból"

Valóban nőhet az aktivitás a foglalkoztatás bővülése nélkül, de Bernáth véleménye ettől nem lesz hülyeség.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.09. 23:04:12

persze, és egyébként meg nyilván mind a két számot nézni kell, mert két másik dolgot mutat, így külön info, érdekes mindkettő

Tintahal Kombájn 2008.11.09. 23:11:37

1. Az, hogy fidesz.hu-s cikket hivatkozol le, akár leirat, akár mókusfütyi, csak azt jelenti, hogy egyetértesz a párttal. Lévén az ő honlapuk az irányelv. A retorika-beli megállapításomat fönntartom rólad, tőled egyelőre mást nem igazán hallottam, ezért igen könnyen kritizálható vagy.

2. Igazad van, tényleg bemagolta, látszik is, kisiskolás az előadása. Akkor életbe lép a másik amit mondtam.

3. Szép ember vagy...

6. A kormányt okolni a világgazdasági válságért eléggé furcsa. Tiszta ügy. Ezért is beszélek tautológiáról. Szégyen, szégyen. A Fidesz politikája azonban nem válságkezelő, "az emberektől veszik el a pénzt", adócsökkentés és hasonlók teljes hülyeség. Az államot lehet hülyének nézni, azonban ez nem egy jó érv. Javaslom olvasd el ezen a blogon korábbi cikkemet az IMF-hitelről. 5. pontnál is érvényes. Persze hozzád pedig az 1.es pontom lép életbe.

heima (törölt) 2008.11.09. 23:25:16

calam, igyekszem.

Na de lássuk a két problémát, kibontva az igazság minden szeletét.

1: kezdjük a lényegesebbel, a foglalkoztatással:
a wikipediaban is szereplő KSH foglalkoztatási idősorból, hozzávéve olyan releváns adatokat, mint állami alkalmazottak száma, államadósság mértéke, jól leolvashat a folyamat: a Fidesz kormány alatt csökkenő államadósság szint mellett és csökkenő állami alkalmazási szint mellett bővült a foglalkoztatás, azaz érdemben sikerült új, versenyszférás munkahelyeket teremteni.

2002 után kettős folyamat indult el, a költségvetési expanzió új állami munkahelyeket teremtett, de mindezt hitelből, a foglalkoztatás statisztika szerint megugrott, de a növekedés zöme az államtól származott, a magánszféra megtorpant.

Ennek oka a másik, lassan folyamat, ami 2006 után felerősödött, a kormányzati társadalompolitika egyszerre szűkítette a munkakínálatot jelentős mértékű állami transzferekkel és a munkakeresletet az ezen transzferek fedezetére kivetett magas adókkal, bürokráciával, ami lassan elszívta a levegőt a magánszféra munkahelyteremtése elől.

Ennek eredménye másfél-két éve, a megszorítások után látszik tisztán, a rohadást már nem lehet elfedni államadósság növelésből, a világgazdasági válság pedig csak minderre jön rá, betéve a kormányzati gazdaságellenes értékpusztító politikájának eddig legjobban ellenálló exportszektornak is.

2. kommunikációs problémakör: nem nehéz belátni, hogy ezt egy ellenzéki néppárt nem fogja így kommunikálni: ugyanis ebből egyenesen következik, hogy le kell építeni az állami transzfereket, amikből mára a választópolgárok döntő része él. Ez nem azt jelenti, hogy a Fidesz ezeket az összefüggéseket nem látja, vagy éppen kormányon nem fog ez ellen tenni, hanem azt, hogy öngyilkosság lenne számára aktívan felvállalni, ha kormányzati szerepre tör. Hazudnak, elhallgatnak a hatalomért? Szigorú megközelítésben természetesen igen, de ehhez azért elég nagy rosszindulat és/vagy politikai vakság kell. MSZP-SZDSZ fanoktól meg különösen kedves Őszöd után erre hivatkozni.

A fentebb vázolt problémafelvetés és javaslat egy igazi konzervatív párt kommunikációjába férne bele, de azt is látni kell, hogy ma ez kb 10-15%-ra lenne jó egy választáson. Nyilván vannak olyanok, akiknek ez roppantmód tetszene, de sajnos fideszék maradnak a 40-60%-nál meg a néppárti kommunikációnál. Majd választás után lehet sírni, hogy de a fideszishazudott amikor elveszik a segélyt, vagy nem, de akkor meg én nem fogok rájuk szavazni többet.

heima (törölt) 2008.11.09. 23:29:44

1. kombájn, ha egy fidesz sajtótájékoztató a téma, akkor annak eredetiét a fidesz.hu-n fogod megtalálni, akármennyire is nem szereted az oldalt.

2. Továbbra is fenntartom rólad h csúnyán nem tudsz érdemben a témához szólni.

3. Felőlem beszélhetsz tautológiáról, maximum én meg nem fogom tudni h az mi. A Fidesz nem kormánypárt, nincs válságkezelő pozícióban.

heima (törölt) 2008.11.09. 23:52:37

"a kormány felelőssége, hogy a válság Magyarországon ennyivel súlyosabb, mint más országokban, a fidesz viszont nem képes ezt jó kommunikációval elmondani az embereknek"

szerintem pedig nem próbálnak többet ennél, csak közben van egy másik kommunikációs kampány, ami arra irányul, hogy a Fidesz Gyurcsányt okolja az egész világgazdasági válságért, kiegészülve azzal, hogy ilyen időszakban kormányt váltani mekkora negatívum, meg azzal, hogy Orbán és a Fidesz nem képes az Összefogásra.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.09. 23:59:52

heima, most úgy érzem elérkezett a pillanatra, hogy valamit elmondjak neked, mivel az első pontoddal tökéletesen egyetértek.
Attól, hogy pl én nem szeretem a fideszt, nem jelenti azt, hogy szeretem az mszp-t. Ami engem mindig zavar, hogy vagy az egyik vagy a másik, pedig mi próbáljuk úgy megírni, hogy mindenki megkapja (sajnos a vargás poszt nem így sikerült).
Szerintünk (szerintem) sem működik jól a kormány, sőt kifejezetten rosszul. 6 éve ők vannak többségben. Azonban szerintem nem lehet sosem figyelmen kívül hagyni az ellenzék tevékenységét. Ugyanis az ellenzék tud olyan hangulatot teremteni, hogy semmit se lehessen csinálni. Ezt a kettőt együtt kell tekinteni, vizsgálni.
Részben ebből is következik, hogy azért próbáltam meg amellett érvelni, hogy nem önmagában tehet a kormány mindenről, hanem sajnos ennek vannak világgazdasági okai is. Az persze igaz, hogy ez független az államadósságtól, amit nagyon nagy részben a szocik csináltak, de közben az is igaz, hogy van felelőssége az ellenzéknek. Remélem sikerült jól leírnom. Mégegyszer: nem a szocik hibáját kisebbítem, mert azt nem lehet, csak szeretném a dolgokat együtt, egészében látni.

Tintahal Kombájn 2008.11.10. 00:01:20

1. Igaz. Tájékoztató jellegét vontam kétségbe, ugyanis nem szimplán az. Azt hiszem, ebben egyetérthetünk.

2. Akkor én meg fenntartom rólad, hogy csúnte sem. Bibibííííí! (bazdmeg) Mellesleg itt nem az ébn hozzászólásomról van szó, hanem arról, hogy BI, hogy használja a kommunikáció ékes csatornáit. Abban igazat adtam neked, hogy tényleg bemagolta, többen nem.

3. A Fidesznek van egy véleménye, hogy mi lenne a jó. Nem állítottam, hogy kormánypárt, csak azt, hogy hibásak a meglátásai, populista lófaszokat mesél. Mellesleg a tautológia, azt jelenti, hogy valamit önmagával magyarázunk. Azért van, mert csak féle dolgok.

A második posztod helyes, és a gyökerek asszem ott vannak.

heima (törölt) 2008.11.10. 00:30:21

calam, az a baj, hogy általam nem tudott (de sejtett) okból teljes fals módon közelíted (-titek) meg a problémakört.

1. Nem attól leszel független, hogy ütsz ide is meg oda is. Ez nem vezet sehova, csak üres politikaellenes lózungokhoz (minden politikus lop csal hazudik és tsai). Bár e blog is mutatja, hogy veszélyes ha egy témában egybeesik a véleményed egy pártéval, rögtön pártbérenc és retorika hordozó leszel, de szvsz jobb helyén kezelni a dolgokat.

2. Például tudni egy parlamentáris demokráciában ellenzék és kormány jogait és kötelezettségeit, felelőségét és lehetőségeit.
A magyar rendszer olyan, hogy a kormánynál van pénz paripa fegyver. A minisztériumok teljes apparátusa, a költségvetés java, jó esetben a parlamenti többség és a jogszabály rendszer miatt a szabályozás többségének lehetősége is. (a törvények ugyanis többnyire csak alapelveket tartalmaznak, azokat tartalommal a kormányrendeletek töltik meg).

Példa: mondhatja a Fidesz, hogy rossz a jelenlegi foglalkoztatáspolitika Magyarországon, de hiába tudná jobban csinálni és hiába van a parlamentben, nem fogja tudni megváltoztatni az intézményrendszert, vagy a foglalkoztatási törvény felhatalmazása által meghozott kormányrendeleteket.

A kormány felelőssége a kormányzás - nem meglepő módon pedig ennek megfelelően a politikai viták is a kormány tevékenységéről szólnak. Emlékezz vissza a 98-02 közötti időszakra, nem arról ment a közélet, hogy mi az MSZP programja, vagy hogy mennyi az MSZP felelőssége az ország állapotában...

Feles kormánypártokat feltételezve az ellenzéken nem múlik semmi - a kétharmadosokon kívül persze. A kormány kis túlzással azt csinál amit, akar: az MSZP-SZDSZ ezt akarta. Ugyanannyi lehetősége volt befagyasztani a nyugdíjakat, mint 13 harmadikat bevezetni, aktívbarát politikát választani inaktív barát politika helyett.

Ha együtt akarod tekinteni a dolgokat, és feltételezel egy normális parlamenti demokráciát, akkor azt fogod látni, hogy a kormánynak kormányzati felelőssége van, amit felvállal és nem akar az ellenzékre tolni, az ellenzék meg ellenkezik, de semmiképp nem tudja megakadályozni a kormányt abban, hogy azt csináljon, amit akar.

(már az idei népszavazás is abnormális helyzetre utal, még véletlenül se próbálkoztak volna a szocik egy népszavazással 98-02 között vlamilyen díjemelés miatt - nem véletlenül, teljes kudarc lett volna a vége)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.10. 00:41:55

heima,
nem állítom, hogy független vagyok, senki sem az, viszont próbálok kritikus maradni. Vedd egybe a vargás posztomat, a gyeneseiről szólót és az állambiztonságisat. Pontosan tisztában vagyok az általad felsorolt dolgokkal és igazad is van sok mindenben. Azonban bizonyos dolgokat akkor is meg tud fúrni az ellenzék, ha feles a törvény. Például egy megszorításos időszakban rárepülni a szociális demagógiára (erre persze a szocik is hajlamosak). Szerintem az ellenzéknek ellenzéknek kell lennie, a kormánynak meg kormánynak. De egyiküknek sem feladata kapásból elutasítani a javaslatokat politikai alapon. Mert az felelőtlen viselkedés.
Beszéljünk a fideszről, mert az mszp szerepében egyetértünk (kormány). Javíts ki, ha rosszul tudom, de azt olvastam, hogy az imf hiteleknek mindig van bankmentő része is. Ha ez igaz, akkor viszont Varga Mihály ez ellen kezdett beszélni és a nép pénzéről, amit elköltenek mások gazdagodására, anélkül, hogy azt is elmondta volna, hogy ezzel együtt van/lenne tulajdonvásárlás is. Ez pl hangulat irányító megszólalás, ennyiben van felelőssége.

Azonban az első mondatod zavar, az okokról, kifejtenéd?

heima (törölt) 2008.11.10. 00:59:57

"Azonban az első mondatod zavar, az okokról, kifejtenéd?"

Nem kell nagy dolgokra gondolni, meglátásom szerint rühelled a fideszt, amivel nincs semmi baj, amíg el nem kezdik megmagyarázni.

Például ilyen szociális demagógia dumával - én még emlékszem azokra az időkre, amikor a trendi a több pénzt az embereknek több pénzt az önkormányzatoknak volt, furcsa módon akkor senkinek nem jutott eszébe szociális demagógiáról beszélni.

Az ellenzék dolga hogy ellenkezzen - akár mindenben. A kormányzat parlamenti többsége tesz arról, hogy ennek ne legyen semmilyen közpolitikai hatása. A választók meg eldöntik, hogy melyik álláspont nekik a szimpatikusabb, és arra szavaznak. A demokrácia a vitáról és az eltérő álláspontokról szól, nem valamilyen hippilogika alapján szerveződő ködös Összefogásról és főleg nincs ennek köze a felelősséghez.

Beszélhetünk a Fideszről, szvsz 02-06 között halott volt a párt, 06 után feltámadt és sikeresen viszik a néppárti politikát, és csak remélni tudom, hogy a választói összetétel és a korábbi kormányzati track recordjuk alapján képesek lesznek kormányon véghezvinni egy inaktív-aktív fordulatot.

Az IMF hitelt nem tudom, hogy kötik-e kötelezően bankmentéshez, de a magyar bankok jelenleg nincsenek olyan helyzetben, hogy meg kelljen őket menteni, sőt az elmúlt évek készpénzgyártása után pofátlanság is a dolog.
A tulajdonszerzés nem lényeges pont.

Valóban, hangulatirányító megszólalás, nem ért egyet a témában és ennek hangot is ad. Ez baj?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.10. 01:09:32

Szerintem nem magyaráztam semmit, nem állítottam, hogy szeretem a fideszt, összesen annyit, hogy megpróbálok(unk) kritikusak maradni, szerintem ez azért az eddigi írásokból itt is lejött.
heima, bármily sajnálatos is, nem tehetek róla, hogy ezzel a több pénzzel kampányoltak, ez nem az én hibám, bocs, ettől még demagóg ez is
Nem gondolom én sem, hogy összefogás kell, a demokrácia szóljon csak a versenyről, de együtt működni tudni kell, mert ha teljes az összeveszés, abból semmi jó nem jön ki. Ez azt hiszem mindenkinek a hibája, az, hogy kinek nagyobb ebben a felelőssége, már pártállás kérdése. Szóval vitáról szól, de nem azért, hogy vita legyen, hanem azért, hogy jobb legyen. Az a vízióm, hogy a szocik 2010-től ugyanennyire lesznek rombolók, mint a fidesz, már előre utálom őket emiatt.
Varga ebben az esetben-ha igaz, amit olvastam-úgy irányítja a hangulatot, hogy nem mond igazat, valamint érdekes a tulajdonszerzés, hisz ez esetben nem ajándékba ad pénzt, hanem valamennyi idő alatt el fogja adni újra és kap érte valamennyi pénzt.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.10. 01:13:23

GyF-ről azért nem beszéltem, mert megbeszéltük, hogy a Fideszről beszélünk.

heima (törölt) 2008.11.10. 01:27:49

"Nem gondolom én sem, hogy összefogás kell, a demokrácia szóljon csak a versenyről, de együtt működni tudni kell, mert ha teljes az összeveszés, abból semmi jó nem jön ki."

Ez a mondat önmagában ellentmondás. Nem összeveszésről van szó, hanem eltérő álláspontokról. A parlamenti demokrácia teljes félreértése az ellenzéktől elvárni, hogy bármiben egyetértsen a kormánnyal, akár még válság alatt is.

Nem véletlenül nem volt ez téma az Orbán-kormány alatt, vagy akár Gyufa bácsi alatt - ez az ellenzék felelőssége-fogjunk össze-álljon elő az ellenzék a programjával kommunikációs panelhalmaz a gyurcsányizmus terméke.

IMF ügyben nem tudom mire hivatkozol, én két Varga megnyilvánulást találtam:

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=123492
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=123405

ezek szerintem vállalhatóak és nincs bennük hazugság.

heima (törölt) 2008.11.10. 01:34:21

"megpróbálok(unk) kritikusak maradni"

"Két módja van, ahogy könnyedén átlavírozhatunk az életen. Az egyik, hogy mindent elhiszünk. A másik, hogy mindenben kételkedünk. Mindkettő megszabadít annak kényszerétől, hogy gondolkozzunk."
Alfred Korzybski

Tintahal Kombájn 2008.11.10. 02:13:55

heima, pozitívan csalódtam benned :)
Attól még nem értek veled egyet, pl a fidesz szerepében, egyrészt mivel ksiebbségi kormány, másrészt mivel gebasz válság van. De most nem megyek bele részletesebben, épp írok egy bejegyzést, azt be akarom fejezni.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.10. 02:54:28

heima, jók azok a varga mihály nyilatkozatok, érzékletesen mutatják, hogy a kormány milyen szinten nem tájékoztatja az ellenzéket.
varga misi rulz.

Tinti Kombi,
naésha kisebbségi kormány van? ha valamire biztosan, akkor a kisebbségi kormányzás agóniájának befejezésére a fidesznek van javaslata...választások :))
és könyörgöm, pont erről beszélt heima eddig, hogy ha válság is van, az sem változtat a demokrácia lényegén, amúgy sem lehetne határt meghúzni, hogy mikor van válság, mikor nincs. Magyarországon pl mindig válság van :)

A rohadt hosszú kommentjeiteket meg sem próbálta elolvasni :)

calam felvetése a tulajdonszerzésről nem rossz, érdekes, megfontolandó kérdés

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.10. 09:02:54

hú, az ilyen idézetektől mindig ideges leszek. Egész egyszerűen nem igaz. Ha kételkedem és utána olvasok, az az egyetlen módja, hogy ne lehessen átbaszni, mivel gondolkodom.

Nem néztem most meg ezeket a nyilatkozatokat, de azért ne rulz.ünk, politikus és igazat mond, csak mint nyakó pista, ugye?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.10. 09:04:47

lárom kroki is szereti használni a "kifejezéseket", pl: kisebbségi kormány agóniájának bejezése:D
Szerintük már 2 éve májusban új választásra lett volna szükség:)

heima (törölt) 2008.11.10. 10:08:23

"calam felvetése a tulajdonszerzésről nem rossz, érdekes, megfontolandó kérdés"

Részleteket még mindig nem tudni, de nekem az a sajtésem, hogy ez a bankmentőcsomag az elefánt a porcelánboltban tipikus esete. Lehet, hogy az IMF előírja (bár nem igazán miért tenne ilyet, ha nincs rá szükség), de a csomag felvezetése eddig azt mutatja, hogy a kormányzat tökéletesen nincs tisztában a helyzettel, ezért nyugatról ellopott mintákkal dolgoznak, hátha abból nem lehet baj, bevetve ezt a tulajdonszerzési panelt is.

A magyar bankok döntő többsége külföldi bankok kezében van - egyrészt ezek nem fogják engedni, hogy a magyar állam beleszóljon a dolgaikba, másrészről a külföldi államoktól megkapják a maguk tőkejussát, harmadrészt a magyar leányok soha nem látott profitévek után vannak (és ez készpénztermelő képességet jelent, nem átértékelést, mint az amcsi bef bankoknál).

Felmerülhet még az OTP, mint amiben tulajdont szerezhet az állam (VM három bankról beszélt, talán a takarékbank lehet még a körben), a CFO másfél éves tőketartalékokról beszélt (nemrég adták el a Garanciát!), nem mellesleg az OTP 9 országban rendelkezik kitettséggel, azaz szükség esetén ennyi bankot tud eladni és forrást felszabadítani....

Nagy parasztvakítás tehát ez a tulajdonszerzés. Jól hangzik, de minek.

A mai nap feladata: mutasson nekem valaki egyetlen egy fidesz nyilatkozatot, interjút, sajtótájékoztató, közleményt, amiben Gyurcsány Ferenc felelős a világgazdasági válságért.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.18. 22:28:52

heima, találtam neked egy hasonló idézetet:D

„A kételkedés ad jogot, hogy a tökéletesre törj”
Arisztotelész

heima (törölt) 2008.11.18. 22:38:59

„Xénokratészt sarkantyúzni, Arisztotelészt zabolázni kell.”
Platón

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.18. 22:42:16

ez jó:D
csak gondoltam megosztom veled. ezek az egymondatos idézetek tényleg semmire nem jók, illetve ritkán:)
(nem az idézetek, csak az egymondatosok ilyenek)

heima (törölt) 2008.11.18. 22:52:36

Nem tudom, Alfred Korzybski idézete nekem 4 mondatosnak tűnik.

Viszont szerintem nem sikerült megérteni a lényegét, ha szerinted ez az Arisztotelész idézet az ellentéte.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.18. 22:53:43

hát, hogy nem ugyanazt mondja az teljesen biztos