A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Ha én magyar volnék

2009.02.03. 12:05 kolbenheyer

Ha én magyar volnék, most keserű honfibú töltené el keblem, tekintetem vérben forogna és bosszút esküdnék. Lám hová vezetett a negyven éves kommunista uralom, majd a húsz éves doktrinér liberalizmus! Az idegenszerű és -szívű, idegen érdekeket kiszolgáló, nemzetellenes, népbutító politika elérte, amit akart. A magyar név szitokszó lett ebben a lángoktól ölelt kis hazában, mely pedig oly sokszor és sokáig védpajzsa volt az európai civilizációnak.

Ha én magyar volnék, most így kiáltanék: Honfitársaim! Nem érzitek nyakatokon a hóhér bárdját? Az idegen féreg már belülről rágja nemzetünk testét, már létünk fenntartó szerveit veszélyezteti. Ki véd meg minket, ha már a saját rendőrségünk is beállt az uszítók sorába? Vagy ti nem olvastátok a falra írt betűket?

"Igazából Miskolcon, azt kell, hogy mondjam, hogy legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar"

Ha én magyar volnék, azt kérdeném: Mire vezet ez az aljas uszítás? A magyar mind bankrabló! Ezt harsogja nemzetünk árulója. Ne csodálkozzatok, ha a határokon fegyver után kutatnak autótokban, ha külföldön a rendőr bevisz kihallgatásra a származásotok miatt. Beleég az emberiség tudatába: a magyar bankrabló fajta.

Ha én magyar volnék, emlékeznék, mi történt a cigányokkal. Aljas gazemberek elterjesztették, hogy mindannyian lopnak, megvetés tárgyává, üldözött páriákká váltak. Ezt a sorsot akarjátok? Ha nem, emeljétek fel szavatokat: NE ÁLTALÁNOSÍTS! Mit fogtok válaszolni, ha unokáitok megkérdezik: Miért nevez minket a világ bankrablónak? Látom már a sírt, hol nemzet süllyed el …

Tudom, hogy a Kasszandrák szerepe hálátlan szerep. De fontoljátok meg, hogy Kasszandrának igaza volt!

16 komment

Címkék: közélet tolerancia társadalom cigány rasszizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr46919975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arkhimédész 2009.02.03. 13:06:18

Kedves Cikkíró!

Tudod, ami 10 évvel ezelőtt a borsodi falvak jórészét jellemezte, az most országszerte egyre több falu mindennapi életének meghatározója is.

Tudod, ami 10 évvel ezelőtt még csak egyes falvakban volt kimutatható , az mára Miskolcon (Sarkadon - és hány helyen még?) még a helyi liberálisok által is (!!!!) elismert tény!

10 év múlva pedig Budapesten és a dunántúli nagyvárosokban fogják ugyanazt megélni, mint amit ma itt, Miskolcon látnak és éreznek az emberek.

Pásztor Albert az itteni, borsod megyei helyzetet mutatta be az igazságnak megfelelő módon. Tette ezt pusztán tényeket közölve általánosításoktól mentesen.

Jó lenne odafigyelnünk egymásra! Sokat lehetne tanulni saját hibánkból, de a más kárán pedig különösen...

Figyeljetek ránk, mert ez vár rátok is 10 év múlva.

És nagyon figyeljetek az általános iskolákra!
Mert ami ott van, az 10 év múlva ott lesz kint az utcán az ablakaitok alatt...

...Addig viszont még nyugodtan lehet minket, miskolci, tisztességgel élni akaró magyar embereket magasról nagy ívben rasszistának minősíteni...

Üdvözletem küldöm Borsod megyéből

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.03. 15:17:52

hanoi rocks: desperado

I know you were lonely, Till you found yourself with us
Now we're the only company you need to find comfort in the night
bank robbery is your life, We gave you a knife
We gave you a Smith and Wesson, we Gave you ourselves to trust on
Women get out of our way, 'Cause if you stay you gotta pray for your lives
We came today to check out the situation
But we'll be back soon in full attack
Tonight we'll drink till dawn, As we sing our outlaw songs
Ten thousand heartaches, baby, Ten thousand heartaches now
Ten thousand heartaches, baby, could never break this cowboy heart of mine
We'll kill all the men and rape all the women, Sometimes we'll even shoot down the children,
outlaws don't feel no pity and outlaws is what we are
We both come floating down the street, We shoot down anyone we see
outlaws don't feel no pity, Because of what we are
we sing desperados
Ten thousand heartaches, baby, Ten thousand heartaches now
Ten thousand heartaches, baby, could never break this cowboy heart of mine
We are the desperados , We brought the death to El Dorado We are the desperados, We're like tornadoes
This town won't ever rise up again, And you'll never see us again
And the woman who tried to break my heart, now her head and body are apart
The tales we tell for generations to come about the fires,
and somewhere in the night
You can still hear the melody, but its the memory thats scaring you
Ten thousand heartaches, baby
Ten thousand heartaches now
Ten thousand heartaches, baby
Don't look back and worldwide
We brought death to El Dorado

Vidéki 2009.02.03. 15:28:14

Létezik egy olyan fogalom, hogy statisztika.
Ha ez tényeken alapul, segít megismerni a valóságot olyan esetekben is, melyek látszólag véletlenszerűek.
Ennek van egy olyan ága, amit matematikai statisztikának hívnak és nagyon jól felhasználható a mindennapi életben.
Egy kísérlet sorozat eredményét például a „regresszió analízis” segítségével értékelve a folyamatot jól leíró matematikai függvényhez juthatunk, ami az eredmények későbbi felhasználását megkönnyíti.
Egy másik nagy terület a széles körben elterjedt analitikai eljárások „validálása”.
Ismert, hogy az analitikai eljárások szórással reprodukálhatók.
Ebből következik, hogy a várható érték csak végtelen számú mérés eredményéből lenne kiszámítható, ami végtelen sok erőforrás felhasználását tenné szükségessé.
A matematikai statisztika alkalmazása lehetővé teszi, hogy megállapítsuk: véges számú mérésből számított eredmény milyen (egynél kisebb) valószínűséggel esik egy meghatározott tűrési tartományba.
Ennek figyelembevételével dolgoznak ki szabványokat, amelyek jól kielégítik a gyakorlat igényeit.

Ha te nem veszed figyelembe a statisztikai tényeket és megpróbálsz mindent egybemosni, akkor érvelésed zűrzavarba fullad, nem lesz több egy durva propaganda tevékenységnél!

kolbenheyer 2009.02.03. 16:04:21

@Vidéki:
öööö....
Minden bankrabló magyar = minden magyar bankrabló.
Ez miben más, mint ez:
Minden utcai rabló cigány = minden cigány utcai rabló?
Ez lenne a statisztika? Ti mit olvastok? Ki mondta, hogy abban nincs igaza, hogy az utcai rablók zöme cigány? Nektek lenne jobb, ha ezeket üldözné, ahelyett, hogy hülyeségeket beszél.

Vidéki 2009.02.03. 16:59:51

A főkapitány semmi olyant nem állított, amit te, miszerint :
Minden utcai rabló cigány= minden cigány utcai rabló.
Ez csak a te képzeleted szüleménye.
Talán beteg voltál, amikor megálmodtad.
Nem ártana, ha érvelésedet a tényekhez igazítanád.
Vagy úgy gondolkozol:
Ha a tények ellentmondanak prekoncepciódnak, jaj a tényeknek?

Corry 2009.02.03. 18:37:58

Ha őszinte szeretnék lenni, akkor írtál már Te ennél sokkal, de sokkal jobb posztot is, remélem Te is így érzed...
Számomra szomorú az a gúnyolódás, amellyel élsz, és ráadásul igazságtalan is. Az ország tényleg nem jutott el addig, ameddig eljuthatott volna, ha nincsenek a komcsik és az elmúlt 20 évben is értelmesebben csináljuk a dolgokat.

De a legnagyobb baj az, hogy még most is bohóckodik a "politikai elit", főleg annak kormányzó része, ahelyett, hogy ténylegesen válságot kezelne.

Számos kisebbség él itt Magyarországon, mint mondtam én is olyan helyen lakom, ahol kisebbségiek élnek. Nem cigányok, hanem nyelvi kisebbség. Róluk nagyon ritkán szólnak a híradások, persze nem is nagyon lépnek fel, mint nemzetiség agresszíven. Élik az életüket, a templomban németül, szlovénül, satöbbi énekelnek, annak idején még a megboldogult nagyanyám szeretett is templomba járni nálunk, mert egy kicsit más, érdekes, nem megszokott volt számára.

A cigánykérdésben viszont szemmel láthatóan az eddigi politika tökéletes kudarcot vallott. Egyre jó most a cigánykérdés: a jól megérdemelt politikai szemétdombra kerülés előtt néhányan hallatják a hangjukat még egy rövid ideig.

A cigánykérdést meg kéne oldani. Más eszközök és módszerek is kellenek ezek szerint ha már az eddigiek csődöt mondtak. El kell kezdeni mielőbb, mert nagyon hosszú idő alatt, sok türelemmel lehet itt eredményt elérni.
Az elhallgatás csak tovább fokozza a feszültséget, továbbá érdekes módon mindig helyben találnak ki valami puccsszerűt, és Budapesten a 4 fal között osztják ezután az észt.
A kapitány ügyében gondolkozz el kérlek, hogy szerinted egy szimpla rasszista megnyilvánulás volt -e? Mert szerintem nem az volt, továbbá az ő pozíciójában nem lehet rasszista az ember, továbbá szerinted ha a kapitány úr egy rasszista ember lenne, akkor volna olyan cigány aki kiállt volna mellette???????

A kapitány néhány tényt közölt, melyet a másik posztba belinkelt dokumentum szerint nem egyedülálló Európában, bármennyire is annak tüntetik fel egyes politikusok, a közvéleményt újfent félrevezetve. Megszoktuk már tőlük.

Mindemellett annyiban igazad van, hogy nem szabad általánosítani, szerintem pont a mai erőltetetten "polkorrekt" közbeszéd hatására fog általánosítani a nép.

Bell & Sebastian 2009.02.04. 00:34:43

Javaslom a "szerecsen mosdatás" kifejezés polkorrekt alkalmazását:

Ez itten színtiszta "cigány mosdatás" és demagógia. (senki sem gondol a teljes népcsoportra, csak még szavunk sincs arra, hogy lumpen-barnás)

Miről is szól a vita:
Nem szabad megmondani a betegnek, hogy rákos! (Talán a hozzátartozóknak lehetne, nem?)

Gyógyításról szó se essék, úgysem sikerül. Előbb-utóbb belehal!

Veled együtt vazze, csakis! Finomkodj még, most az kell ide! Nem? Moralizáljatok...

Vidéki 2009.02.04. 08:30:51

@kolbenheyer: Létezik a cigányság halmaza.
Ezen belül a cigány bűnözők kisebb halmaza.
Ezen belül is az utcai rablások elkövetőinek még kisebb halmaza.
Ezen belül is azon cigányok sokkal kisebb halmaza, akik Miskolcon az utóbbi két hónapban az utcai rablásokat elkövették.
Ebből azt a következtetést levonni amit te tettél, hogy az elsőnek és utolsónak említett halmaz megegyezik, egy megzavarodott ember gondolkodására vall.
A görögök már több, mint 2500 évvel ezelőtt tisztában voltak a logika alapszabályaival.
Te még nem tartasz ott.
Radnóti koráról írt versében élt emberekről így írt:
Míg balhitekben tajtékzott téveteg,
Befonták életét vad kényszerképzetek.

kolbenheyer 2009.02.04. 08:52:13

@Vidéki:
Persze, azt is álmodtam, hogy azt mondta, hogy "Nem megy az együttélés a kisebbségel. Ennyi."
Érdekes, hogy abból senki sem von le következtetéseket, hogy a rendőrötök szerint a bankrablók magyarok.
Ha nektek ez így jó, akkor mosdassátok a szerecsent.

sick_society 2009.02.04. 09:59:25

@Vidéki: valóban! + ehhez hozzátenném azért, hogy ezek szerint "az utcai rablások elkövetőinek még kisebb halmaza" viszont nincs a nemcigányok halmazán belül? Ehhez már komolyan képlet kellene! :-) Ha már Radnóti, akkor kerressük a nem"fehérek közt az európait"!!! Tartok tőle ez lesz a legkisebb halmaz... De ne legyen igazam!

Corry 2009.02.04. 10:26:51

@Bell & Sebastian:
Érdekes módon példul Amerikában a betegeknél is nyilvántartják a rasszhoz tartozás. Miért teszik ezt? Nem vagyok szakember, de ha egy rassz érzékenyebb valamelyik betegségre és ha a "rasszista nyilvántartás" -ból eredő többlet tudás segít a gyógyulásban akkor megérte.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.04. 12:46:11

Ezt is mondta a drága:

„Mi, rendőrök teszünk azért, hogy kivegyük a részünket a fiatalok neveléséből. A baj csak az, hogy a sok kis aranyos cigánygyerekből gyakran lesz durva és kegyetlen bűnelkövető. A családokban kéne valamit kezdeni a dologgal, hogy ne ilyen irányban változzanak.”

De erről részletesen nemsokára.

Arkhimédész 2009.02.04. 14:44:45

És ebben vajon mi nem felel meg a valóságnak?

Itt nem a valóságot felülíró PC közbeszéd alapelveiről van szó!!
Az ugyanis egy ideje már megbukott.

A PC-nek alkalmazkodnia kell a valósághoz!!
Ha nem tud, vagy nem akar, akkor pár éven belül a PC, mint olyan előbb totálisan hiteltelenné válik (ez már zajlik), majd el is fog szépen tűnni a közéletből. Ha így lesz, én nagyon fogom sajnálni. Tényleg!
Mert ami helyette jön, az meg a ló (semmivel sem kevéssbé túrós) másik oldala lesz.

Észre kéne előbb-utóbb venni, hogy pusztán az ún. "politikai korrektség" alól egyszerűen kiszaladt a valóság!

...Igen, azt is mondta a drága, meg még mást is.
Minden kijenetése megfelel a valóságnak.
S az a valóság bizony nem szép sajnos.
S nem is lesz szebb addig, amíg csupán tagadni és takargatni fogjuk a hibáit!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.04. 15:20:42

@Arkhimédész: figyelj, 4-kor jön a következő poszt, ott erről az idézetről is szó lesz, ott folytatjuk, nem írnám le még egyszer, amit már egyszer már begépeltem.

2009.02.12. 08:08:02

Adja isten hogy az Avas lakótelepen élj, családoddal együtt. Majd ott add elö a mondókádat és szónokolj, miközben orrbavágnak, vagy a kést a nyakadhoz teszik! Akkor légy nagyfiu és mutasd meg mit tudsz! De addig, egy hangember vagy, aki azt hiszi magáról hogy okos és küldetéstudata van! Mikor költözöl?