A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Fasiszta a Fidesz!

2009.03.25. 12:00 R_John

Legalábbis Gyurcsány Ferenc szerint. A most még épp pozíciójában lévő miniszterelnök a következőt írja tegnapi blogbejegyzésében:

"A választásokig meg kell értetni az e

mberekkel nekünk, baloldali és liberális politikusoknak, hogy amit a Fidesz képvisel, az a magyar demokratikus normalitás sérelmére elkövetett politikai tisztességtelenség. Amit tesznek, asszisztálás a félelemkeltés, gyűlöletszítás, az erőszak térnyeréséhez. A múlt héten az Élet és Irodalom egyik cikkét másoltam ide a weimarizálódásról. A Fidesz megnyilatkozásai a '30-as évek szélsőséges szövegeire hasonlítanak. Attól tartok, hogy bizonyos tekintetben a gondolkodásuk is."

Ugyan szó szerint nincs kimondva, de mindenki érzi, hogy Gyurcsány az egész Fideszt lehortyfasisztázza. A hivatkozott cikk, ami Dési János szerint szamizdatként terjed a neten, valóban megjelent az ÉS-ben. Nyerges András, a cikk szerzője rengeteg párhuzamot von a harmincas évek és a mai közállapotok között. A tényekben és az idézetekben biztosan igaza van, ám az írás tökéletesen alkalmas félelemkeltésre. Ugyanis pontosan azt a határt mossa össze, hogy most 2009 van, NATO és EU tag Magyarország, valamint se Hitler, se Sztálin nincs a közelben. Azon kívül, olyan nincs, hogy a történelem ismétli önmagát, de legalább a Klub Rádió hallgatói borzonghattak egy kicsit.

A Fidesz természetesen nem fasiszta párt, ugyanis attól nem lesz egy szervezet fasiszta, hogy anticigány, vagy homofób, hiszen ez a szocikra is igaz. Gyurcsány logikáját követve az MSZP is fasiszta párt, ami szintén nyilvánvaló hülyeség. Ha a Fidesz hatalomra kerül nem fogja elkezdeni a hatályba léptetni a zsidótörvényeket, akármire is utal Nyerges András. Szégyen, hogy Gyurcsánynak az ijesztgetésen kívül már semmi más ötlete sincsen.

A miniszterelnök ezen bejegyzése tényleg csak arra alkalmas, hogy a rettegő szocikat összekovácsolja, kis népszerűséget szerezzen ezzel magának, bár nem hiszem, hogy bárki vevő lenne még erre. Ráadásul teljesen felesleges ezzel bárkit is riogatni. A Fidesz így-is-úgy-is jönni fog, legfeljebb egy év további agonizálás után. Valószínűleg ideológiailag rémes lesz az Orbán-kormány. Lesz koronaúsztatás, Mária-országa, éjféli mise és kenyérszentelés, amiktől már előre hányok. De ezektől még mindig nem fasiszta. A 2/3-os Fidesz kormány lehetősége valóban ijesztő, hiszen bármikor módosíthatja az alkotmányt, aminek Magyarországon nagyon gyenge a védelme. De akkor erről kell beszélni,  értelmesen, nem fasisztázva.

Persze azt sem lehet állítani, hogy a Fidesz ne játszana össze  a szélsőjobbal, hiszen tudjuk, hogy nagyon sok helyi önkormányzatban a Jobbikkal együttműködve vezeti az adott települést. Ráadásul a Jobbik születésénél is bábáskodott a Fidesz, amikor kellett médiamegjelenést, kis felhajtást csináltak nekik, egészen addig, amíg el nem kezdtek tényezővé vállni. Ez pedig nagyon nem szimpatikus, egy magát nem-radikális jobboldali pártként feltűntető szervezet esetében. Ezzel az együttműködéssel a Fidesznek el kellene számolnia a választók felé, de még ez sem ok egy újabb fasisztázásra, amit a még jelenlegi kormányfő rendezett.

(Azon felháborodni sem érdemes, hogy a 2006-os őszi események sem feleltek meg semmilyen jogállam ideál tipikus megnyilvánulásának, a kormány Gergényi kitüntetésével nem tett jót a demokráciának. Gyurcsány szavaival élve: a "demokratikus normalitásnak".)

Azonban ír még egy érdekes dolgot bejegyzésében, amikor az előrehozott választás ellen érvel:

"Az előrehozott választásokkal szemben sokféleképpen lehet érvelni. Az én érvelésem magva kettős. Egyrészt a demokráciának, a demokratikus versengésnek, a választásnak nemcsak formai kellékei vannak. Azaz az általános és egyenlő választójog, vagy a tisztességesen lebonyolított választás mellett az is a feltétele, hogy az emberek tudják, miből választanak. Miből, mondom, és nem kik közül! Márpedig ma nem tudják, mit kínál nekik a legnagyobb ellenzéki párt, hiszen eddig semmi mást nem mutatott, mint az egyébként valóban meglévő aggodalmakra, a változásoktól való félelemre próbált nagyon egyszerű, empatikus, de hamis válaszokat adni. Ebben a helyzetben nem megengedhető, hogy valaki program nélkül kérjen felhatalmazást. Különösen akkor nem, amikor azonnal cselekedni kell!"

Most úgy őszintén: tudja valaki, hogy most épp mi a kormány ötlete a válsággal kapcsolatban, vagy úgy bármivel, ami a világban történik? Gyurcsány eszméletlen sok programot dolgozott ki, és terjesztett be, olyan változatos címekkel, amitket senki sem tudott megjegyezni.

Mindenesetre: Na, gyerünk, Barátaim, tegyük a dolgunkat!

(A kép Edward Munch: Sikoly című festménye. A többi képet Krokodil készítette.)

26 komment · 1 trackback

Címkék: politika fidesz magyarország gyurcsány társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr561023812

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.25. 18:33:39

Darwin díj az MSZP-nek, orrkoppintás SólyomnakNem hiszem el! Hogy juthat eszükbe olyat kitalálni, hogy a szakértői kormányba be akarják erőltetni azt a Verest, aki a Gyurcsány mellett a legemblematikusabb alakja volt az elmúlt néhány év nem éppen sikeres…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.03.25. 12:22:48

Ha-ha. Szerintem ilyenekbol van neki nehany es mindig ha a fidesz nepszerusege 66% fole megy, akkor automatikusan kirakja oket a rendszer.

Egyebkent az a durva, hogy meg mindig rengetegen vannak, akik ezeket megeszik. A Radio Kabare semmi Bolgar Gyuri bácsi klubradios amokfutasaihoz kepest.

Sullyed a hajo, es Gyurcsany meg fasisztazik. Van stilusa, na. [En nevetek azert.]

Vörös BLORóka · http://fulke.blog.hu 2009.03.25. 13:06:21

Nem értem igazából, hogy miért kell most ez. Ha már úgy dönt, lelép, lépjen stílusosan: kussoljon végre egyszer! Ez az OV démonizálás még max. 1 évig működhet, a választások után azonban ki fog rövid úton derülni, hogy mégiscsak megérdemelten tűntette ki a pápa (azaz mégsem ő a Sátán földi inkarnációja)

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.25. 14:00:33

Ja egy év után mindenki saját bőrén fogja tapasztalni orbán fasizmusát és hozzáNEMértését...de sajna akkor már késő lesz megállitani. :( Pápa meg biztos be volt rugva mikor kitüntette.

Axeptor · http://nemlehetmas.blog.hu/ 2009.03.25. 14:37:49

Nem szeretem, amikor a két nagy párt a másiknak a legitimációját próbálja kikezdeni. Az embereknek be kéne látni, hogy a Fidesz és az MSZP az egyetlen kompetens politikai párt magyarországon!

pipacsaripacspapucs 2009.03.25. 14:40:36

@Vörös BLORóka: Nos, ilyen az, mikor a krumplisfazék visszaló.

A démonizálás a magyar politikában 1998-ban kezdődött, mikor is megtudtuk, hogy a mocskos komenisták titokban, törvénytelenül, közpénzen megfigyelték Deutsch Tamás édesnyjának leánykori nevét.

Környezetmben végzett, nem-reprezentatív közvélemény-kutatások szerint, Gyurcsánynál már csak Orbán lenne rosszabb. Nem Kulbrádió-hallgatók. Elég nekik, hogy látják, hogyan viselkedik a Fidesz immár hét éve ellenzékben, és különösen az elmúlt fél évben.

Orbánnak kellett volna egy teljes cikluson át nyugodtan ülni, és kussolni. Két cikluson át volt erre esélye. Elvesztegette.

Most majd meglesz a 2/3, lesz egy nevenincs-miniszterelnök, mondjuk Bod Péter Ákos, vagy akárki, aztán jön a KE-választás, aztán alkotmány-módosítás, és hipp-hopp, előkerül majd a magát Obamaként meghirdető Putyin. Aki megmagyarázza majd, hogy mennyivel hatékonyabb és demokratikusabb, ha ő dönt mindenben, és nem hadják a fontos döntéseket képviselők harmincadjára (vagy akárhányadára).

Valóban, Orbán nem fasiztoid. De nem is ezért szeretjük.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.25. 14:59:05

@pipacsaripacspapucs: Most komolyan, miért ilyen szerencsétlen a blogunk, hogy folyamatosan idióta drogos állatok kommentelnek? Vagy ezek a kommentek egy gonosz randommondat generátor program termékei?

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.25. 15:01:30

@calam: de, biztos. (Mármint, hogy a képek közül azok, amelyek nem a sikoly, azokat én painteltem.)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.25. 15:05:24

@Krokodil: fú, ha nem te lennél ezért a kommentedért majdnem moderálás járna. Basszus erről is folyamatosan beszélünk, aztán ha egyszer bárki megcsinálná én hisztiznék a leghangosabban. Így sosem lesz moderálás...

Bell & Sebastian 2009.03.25. 16:10:24

Ma már látszik, nem lesz +1 év.

Az erjedés és kapkodás, iszkolás elérte a kritikus mértéket. Vége.

Vigyék csak körbe a koronát, hátha...

pipacsaripacspapucs 2009.03.25. 17:05:03

@Krokodil: (off) Most komolyan, miért vagy olyan szerencsétlen, hogy nem akarsz / nem tudsz vitatkozni érdemben azzal, amit írok, és megpróbálsz diszkreditálni, minősítgetni?

Már amennyiben engem tisztelsz meg ezzel az "idióta drogos állatok" - jelzővel.

Ha esetleg nem csak rólam volna véleményed, örömmel vitatkoznék veled. Azért vigyázz, vasember, hogy nehogy kifröccsenjen a sör-rum-koktélod a billentyűzetre, miközben széles taglejtésekkel felsőbbredűsködsz...

tripanek (törölt) 2009.03.25. 17:15:14

Mit kell ezt túlragozni?

A Sárdobáló fasiszta. Pont.

The CAT 2009.03.25. 17:23:31

Nekem egy bajom van a Fidesszel. Ellenzékként tanúsított magatartása. Ha valóban Mo-érdekét nézné, akkor egy válságos időben nem biztos, hogy ki kéne vonulni a parlamentből és elzárkózni mindenféle párbeszédtől. Itt van a bibi. Amennyiben felelősen gondolkodnának és tényleg úgy gondolnák, hogy az MSZP csődbe viszi az országot (amúgy igen) akkor próbálnának tenni ellene valamit. Az hogy folyton kormányt akarnak buktatni egyrészt nonszensz mert a parlamenti többségük nincs meg hozzá, ergo akkor lassú kompromisszumokkal valahogy előre kéne vinni az országot, nem? Azzal, hogy 1,5 év után elérték, hogy bukjon a kormány, Mo alatt vágták a fát! Tesz ilyet egy felelős ellenzék? Nem. - és nem vagyok MSZP szavazó

Bell & Sebastian 2009.03.25. 17:50:03

@pipacsaripacspapucs: @X-polgártárs:

Ideális alanyai, vevői a komcsi propagandának.
Érveléseteket a viszályára fordítva:

-Ha ennyire lövésetek sincs, miről van szó, kérdezni kellene és csak utána iderókázni.
Ha meg nem akartok vitatkozni, mit akartok tulajdonképpen? Igét hirdetni? Jó, de ilyen retardált módon? Így nem eszi meg senki.

pipacsaripacspapucs 2009.03.25. 18:25:45

@Bell & Sebastian: Nem akarok belemenni abba, főleg én, az idióta drogos állat, hogy mi is a különbség a "viszályára" és a "visszájára" között, ami valószínűleg nem elütés, mint az én randommondat-generátorom szoftverhibája, csak...

Csak felhívnám a Te becses figyelmedet is arra, hogy az a hit, hogy a bölcsek köve a zsebedben van, nem mentesít az alól, hogy érvelj. Utána persze minősítgethetsz is, ha szebbnek találod a kommentedet ezzel. Lelked rajta.

Engem nem tudsz komcsizással sem meggyőzni, sem megsérteni. És van egy fogadásom, hogy aki elfogulatlanul olvas mindkettőnket, melyik stílus nyit utat jobban a tartalom meggondolásához. Már amennyiben van ilyen...

De lehet, hogy én tévedtem el: Beleszólok egy olyan blogba, ahol nem a vita, hanem a prekoncepció megerősítése a cél. E esetben elnézést kérek, és eltűnök.

Toábbi kellemes komcsizást, retardáltozást meg miegymást!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.25. 21:44:54

@Bell & Sebastian: máris indulok, remélem non-stop...
majd a pipacs elvtárs kiszolgál...

Vörös BLORóka · http://fulke.blog.hu 2009.03.26. 00:15:03

@pipacsaripacspapucs:
Sajnos abban nem tudok veled egyetérteni, hogy Gyurcsánynál rosszabb lenne OV, de ez nem túl konstruktív. off: ne érezd magad elnyomva, Ők pont ezt akarják. Ha van véleményed és közzé is teszed, hidd el, lesz aki elfogulatlanul meghallgat, még itt is, a prekoncepció aranybányájában. Egy szó mint száz: se Krokodil, se Bell & Sebastian véleménye nem reprezentálja pl az enyémet.

@The CAT: A fideszes magatartással tényleg gond van, azonban nem azért, mert nem csináltak semmit, pont azért, amit csináltak. 1: a kétharmados törvényekben nem egyeztek meg szocikkal, oké, kettőn áll a vásár, de ezt mondjuk fel lehet nekik róni, nem úgy mint azt, hogy miért is nem segítettek az ország javulásában, ugyanis arra nekik nem volt és most sincs lehetőségük más, mint hogy elhitetik velünk, hogy ők bizony jobban csinálnák. 2: kivitték az utcára a politikát, ezzel csatlakozva azon Ny-Európai trendhez, hogy ha valami nem tetszik, gyújts fel néhány autót. szuper, hiperdemokratikus, csak épp az emberek félnek az utcára menni, a rendőrök frusztrációjukban mindenkit agyonvernek, a fidesz meg közli, hogy jaa, ők nem ezt akarták.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.26. 00:19:45

@Vörös BLORóka: "...off: ne érezd magad elnyomva..."

de azé' én érezhetem magam felnyomva, ugye...?
meg teccik-e ezt engedni nékem, kérem...? :))

Vörös BLORóka · http://fulke.blog.hu 2009.03.26. 00:23:37

@ufó - úgy néz ki, mint egy pemetefű cukorka:
persze, érezheted, csak mint mondtam, Ők pont ezt akarják... ;)

Bell & Sebastian 2009.03.26. 00:27:04

@ufó - úgy néz ki, mint egy pemetefű cukorka:

Maga tulajdonképpen tök úgy néz ki, mint aki megevett reggelire egy teljes alföldi falut nádfedelestől. (:))
Ne egye meg szoclib testvéreinket, elég, ha belemar a lábikrájukba, úgy nem bírnak elszaladni és éhen-szomjan vesznek a mobiltelefonjuk nélkül.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.26. 00:42:00

@Vörös BLORóka:
@Bell & Sebastian:

tsak azé' nem árulom el, hogy én volnék a kisgömböc, mer' asztán rám kenik, hogy valójába' én vagyok a gömbös...
pfújjj... (ezt komolyan mondtam és nincs szmájli, se kaccsintás)

Bell & Sebastian 2009.03.26. 00:51:11

@ufó - úgy néz ki, mint egy pemetefű cukorka:

De én tudom, melyik a Navracsics.
A többiekről még találgatok...
Te vagy az, Gabriella? Tomi vagyok, a féktelen...