A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Több fényt a KDNP-be!

2009.03.29. 15:15 R_John

Nem tudom mi volt azoknak a KDNP-s vezetőknek a fejében, akik kiadták az alábbi közleményt:

"Bajnai Gordon jelölése, akinek emberéletek száradnak a lelkén, nyilvánvaló provokáció.

Minden jó érzésű ember számára megdöbbentő, hogy Gyurcsány Ferenc és köre olyan embert akar a kormányfői székbe ültetni, aki amellett, hogy illegitim, erkölcsi értelemben még bűnöző is. Ismert, „áldásos tevékenységének” köszönhetően az általa tulajdonolt Hajdu-Bét kisemmizett libatenyésztői közül néhányan önkezükkel vetettek véget életüknek, mások azóta is a nyomor szélén tengődnek. Bajnai soha, semmilyen felelősséget nem viselt és nem is érzett az ügyben.

Ennek fényében nem nehéz következtetni arra, milyen sors várna az általa irányított ország lakosaira."

Ez a teljes sötétség. Azt hiszem ennek a pártnak tényleg szüksége van több fényre. Ugyanis azt állítják, hogy Bajnai Gordon valamilyen módon tehet elszegényedett libatenyésztők öngyilkosságáról. Ezt sugallmazni is ijesztően nagy ostobaságra utal, ezzel a közleménnyel gyakorlatilag legyilkosozzák Bajnait. Azt még csak bizonyítani sem tudják, hogy Bajnai tehet az öngyilkosságokról. Csak finoman kérdezem, hogy mit értenek az alatt, hogy valaki "erkölcsi értelemben még bűnöző is"? Ha valóban Bajnai lesz a miniszterelnök, illegitim biztosan nem lesz, hiszen parlamenti többség lesz mögötte, vagyis teljesen legitim módon lesz miniszterelnök.

A Hajdú-Bétben az Index szerint a KDNP-vel ellentétben a következő történt:

"Hogy is volt ez a Hajdú-Béttel?

A KDNP azért kelt ki Bajnai jelölése ellen, mert ő vezette a Hajdú-Bétet, mikor az bedőlt, tönkretéve számos libatenyésztőt. A Hajdú-Bét történetét az MTI így foglalta össze: a debreceni központú cég egykor az ország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója volt, a víziszárnyas termékek előállításában pedig európai összehasonlításban is az egyik legjelentősebb kapacitással rendelkezett. Előbb 1998-ban, az orosz válság miatt került a cég a csőd szélére. Ekkor szállt be tulajdonosként a Wallis Rt., amely 1999-ben többségi tulajdonos lett. Ebben az időszakban - 2000-2005 között - Bajnai Gordon volt a Wallis Rt. vezérigazgatója. A Hajdú-Bét mérlegét 2001-ben ismét sikerült eredményessé tenni, a 2003-ban kialakult, legfőképp a víziszárnyas-piac szereplőit sújtó válság azonban különösen súlyosan érintette. A cég nem tudott fizetni a beszállítóknak, és felszámolást kért önmaga ellen."

Ebből inkább a piaci folyamatok változásaira következtethetünk, és nem valamiféle gonosz ármánykodásra. De ha Bajnai valamit el is rontott, akkor sem tehet senki öngyilkosságáról, hiszen ahhoz nagyon sok dolognak kell összejönnie.

Mindenesetre, ha a KDNP bekerül a következő kormányba, akkor előtte, könyörgöm, valaki vigyen nekik Több fényt!

270 komment · 3 trackback

Címkék: politika magyarország kdnp bajnai gordon bajnai több fényt a kdnp be

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr881032951

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kitalátor 2009.03.31. 11:56:44

Váltáska - moszkvai divat szerintFene tudja, de Tóta W-vel szemben én valahogy nem ezt a hüllőtekintetű, lúdzabráló Döbrögit féltem, hanem az országot. (A másikban, ...ányban volt legalább valami emberi. Ha más nem is, legalább az őrültsége.)Volt ugyanis…

Trackback: Gulyásdemokrácia 2009.03.29. 22:30:43

Kádárt az MSZP élére!Gráf visszalépése után úgy tűnik, hogy az MSZP elnöksége hajlik a miniszterelnöki és a pártelnöki poszt kettéválasztására. Előbbire Kiss Péter, utóbbira Szekeres Imre esélyes, legalább is két órakor. (Percről percre) Sikerül megtaláln…

Trackback: Fideszfigyelő 2009.03.29. 19:39:54

A polgármester téved, a fidesz.hu hamisítA Fidesz március 15-i rendezvénye méltó helyen, a budai Várban rendeztetett. A házigazda, a kerület fideszes polgármestere, Nagy Gábor Tamás méltó, művelt beszédet tartott: "202 évvel ezelőtt Bessenyei György…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillu_k 2009.03.30. 00:05:20

Majd megtudná minden Bajnait támogató, (ill. akár a poszt írója is, (- nem kívánom, félreértés ne essék), hogy mi is volt az a Hajdú-Bét-sztori, ha érezte volna a bőrén, vagy azok között lett volna, akiket teljesen kisemmiztek és elkeseredésében, egy élet munkája után felkötötte magát, majd a gyerekei szedték le holtan... És ez megtörtént, számos más esettel együtt, ez nem egy városi legenda.

Ha valaki megpróbál utánajárni, akár érintettekkel beszélni, az beláthatja, hogy teljesen jogos azt mondani, hogy Bajnai közvetetten az általa menedzselt cég becsődöltetésével, és tisztességes dolgozó termelők nem kifizetésével igenis ludas, és hozzájárult életek feldúlásában, egy élet munkájának tönkretételében.

Persze könnyű ennek ellenkezője mellett lándzsát törni egy olyannak, akinek az égvilágon semmi köze nem volt se pro, se kontra. Így viszont nem jogos a villanykapcsolásra való felhívás sem.

Azért komplikáltabb a történet, mint amit a sajtó is lehozott, vagy itt-ott olvasgathattunk. Tökéletesen igaza volt a KDNP-nek ebben a felszólalásában.

Köszönöm.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.03.30. 00:07:43

Rögzíthetjük, hogy Bajnai egy lottóötös lesz a Fidesznek? :)

Tele van a szekrény bizonyítékokkal, személyesen tette a kötelet harminc ember nyakára, és már az apja is kulák volt.

Bell & Sebastian 2009.03.30. 00:09:17

@Kettes:

Nem, komcsi gyárigazgató, aki hazavitte az árát.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.03.30. 00:09:58

Eltűnt a Fidesz magja! Marad az Orbán kultusz, ha tetszik, ha nem
Ha a törzsfőnök Istenhez vonul…
A múlt hétvégén biztossá vált, amit sejteni már lehetett: júniusban az európai parlamenti választások következményeképpen távozik a magyar belpolitikából Áder János és Deutsch Tamás. Vagyis a régi, „legendás” Fideszből alig marad valaki Orbán Viktor párt- és Kövér László választmányi elnökön kívül. A jelöltekről Orbán döntött, s nyilván pótolhatónak ítélte a két ősfideszest. Csak egyvalaki nem pótolható: maga Orbán, aki a 2002-es elveszített választás óta a Fideszt saját képére és hasonlatosságára formálta.
Pedig a párt korábbi sikereit éppen annak köszönhette, hogy egy egymást jól ismerő, összeszokott közösség vezette, amelyből persze kiemelkedett néhány meghatározó személyiség. Az elmúlt években azonban – Tölgyessy Péter sza­vaival – ez a zárt „szerzetesi férfiközösség” felbomlott. Ennek legfőbb oka, hogy 2002 után Orbán fokozatosan centralizálta pártját, egyszemélyes vezetői struktúrát alakított ki. Riválisának tekintett párttársait kiszorította, helyükre a pártban bázissal nem rendelkező, csak hozzá lojális embereket ültetett. Az egykor híresen „független” Schmitt Pál például néhány nappal az­után, hogy belépett a Fideszbe, máris alelnök lett, Pelczné Gáll Ildikót pedig 2003-as alelnökké választása előtt a miskolci pártszervezeten kívül sehol sem ismerték.

A 2003-as úgynevezett szövetségi rendszert létrehozó alapszabály a pártelnöknek csaknem minden személyi kérdésben vétójogot adott. Így Orbán dönt arról, kik legyenek a Fidesz parlamenti vagy európai parlamenti képviselői, de arról is, hogy helyi szinten kik vezessék a pártszervezetet. Bár Orbánnak Waschler Tamás 1994-es próbálkozása óta nem volt kihívója, a pártelnöki, illetve alelnöki poszt(ok)ra a hatályos alapszabály szerint nincs is lehetőség több jelöltet állítani. A Fidesz EP-listájának bemutatásakor Orbán arról is beszélt, hogy a kampány, illetve a távozók miatt­ ismét átszervezi a Fideszt. „Az egész pártot, az egész szövetséget, az egész szervezetet – beleértve az elnöki stáb munkáját is – egészen más rendszerben, más emberekkel fogják irányítani” – mondta kedvenc rádióműsorában, a Vasárnapi Újságban. A részletekről nem sokat tudni, ám várható, hogy Orbán tovább erősíti pártelnöki és személyes befolyását – két régi harcostárs és rivális nélkül. Ami a személyi változásokat illeti, biztosnak tűnik, hogy Deutsch helyett Szijjártó Péter kerül az elnöki kabinet élére, miközben megőrzi kommunikációs vezetői szerepét is. Azt viszont csak találgatni lehet, ki lesz Áder utódja a parlament alelnöki posztján.

A Jobboldal elhúzódó válsága című cikkében (Kommentár 2007/4) Körösényi András azt írta, hogy „a válság elhúzódásának egyik legfontosabb tünete a Fideszen belüli politikai alternatívák hiá­nya, ehelyett legfeljebb a párton belüli kamarilla­politika létezik. Kamarillapolitikai értelemben latolgatnak különböző forgatókönyveket. A Fidesz (és közvetve az egész jobboldal) politikáját a pártelnök stratégiája határozza meg.” Áder és Deutsch kivonulása ezzel az alternatívahiánnyal függ össze, ugyanakkor személyükhöz találgatások, „kamarilla-forgatókönyvek ” kötődnek.

A fokozottabb várakozások Áder személyéhez kapcsolódtak. Azt a másik oldal sem vitatja, hogy a konfrontatív habitusú Áder különböző poszt­jain meghatározó hatást gyakorolt a Fidesz politikájára az elmúlt két évtizedben. Meglepő módon 2007 nyarán a Népszabadságban jelentette be távozását a magyar belpolitikából. Az interjúban tagadta, hogy ebben közrejátszott volna fél évvel korábbi magyar nemzetbeli megtámadása. A Fidesz parlamenti alelnökét egy új jobboldali párt létrehozásával és vezetésével hozta összefüggésbe a lap álneves szerzője. Áder emiatt több pert indított a Magyar Nemzet ellen, és nyert is. Ugyanakkor már a 2006-os választási vereség után hátrahúzódott, elutasította a felkínált frakcióvezetői posztot, amivel esetleg kiváltotta Orbán nemtetszését. Deutsch Tamáshoz nem fűződtek ilyen várakozások, mégis távozik. Bár 2005 ősze óta ő vezette a Fidesz pártelnöki kabinetjét, s mint ilyen, Orbán egyik legközvetlenebb munkatársa, formális párttisztséget régóta nem viselt. Informális befolyása ugyanakkor mindig jelentős volt, hiszen ahhoz a belső körhöz tartozik, amelynek húsz éve meghatározó a hatása a pártra.

Ezt az informális baráti-vezetői társaságot nevezte Körösényi András az Orbán-kormányt elemezve „hatosfogatnak” , amelybe szerinte beletartozott Orbánon, Áderen és Deutschon kívül Kövér László, Szájer József és Stumpf István. Szájer régóta az EP-ben dolgozik, Stumpf pedig 2002 után elveszítette befolyását, így nyártól az egykori „hatosfogatból” csak Kövér László marad a párt napi vezetésében Orbán társa. Körösényi szerint „a kezdeti hatosfogaton később már más, politikailag fontos személyek is részt vettek”. Ide sorolható – mások mellett – Pokorni Zoltán, Varga Mihály és Várhegyi Attila is. Utóbbiak Stumpffal ellentétben nemcsak kormányzati, hanem párttisztséget is vállaltak, Pokorni pártelnök és frakcióvezető is volt, ma Vargához hasonlóan­ alelnök, a jogerősen is elítélt Várhegyi pedig egykor a pártigazgatói posztot töltötte be, de ma inkább egy másik, a Körösényi által „a miniszterelnök személyéhez kötődő tanácsadóknak” nevezett körhöz sorolható, a tavalyi népszavazási kampányban is tanácsadóként vett részt. Mára ez a társaság is átalakult; a politikai marketinget szállító Wermer Andrásnak nincs már köze a Fideszhez, s bár Simicska Lajos is ugyanezt állítja ritka nyilatkozataiban, Orbán egykori középiskolai, majd kollégiumi társának a legtöbb megfigyelő ma is alapvető befolyásoló szerepet tulajdonít a párt gazdálkodásában.

Az Áderhez köthető „kamarilla-forgatókönyvne k” az is alapot adott, hogy Áder, mint azt a Népszabadságnak elismerte, sokáig ellenezte a párt átszervezését. „Köztudott például, hogy a Fidesz szervezeti átalakításával kapcsolatban voltak komoly vitáink Orbán Viktorral, és ma is hiányolom azt a középszintű pártirányítási struktúrát – a megyei szintűt –, ami korábban megvolt.” Áder éppen abban az időszakban irányította – ügyvezető alelnökként – a Fideszt, amikor a 2002-es választások után Orbán vonult ki, s a pártnak nem volt elnöke sem. Áder motivációiról talán többet árul el Lengyel László Merre tovább, jobboldal? című 2006-os írása. „Meghallgattam Áder történetét a Fideszről és Orbánról: A Fidesz egy igazi magyar törzs, amelynek törzsfőnöke hosszú-hosszú idő óta Orbán Viktor. A törzsfőnök vezetésével a kicsiny törzs igen magasra jutott, uralhatta nemcsak a maga, de más törzsek legelőit is. Ám egyszer a törzsfőnök elvonult, hogy Istennel beszélgessen. Amikor visszatért Istennel való társalkodása után, kiderült, hogy sámánná, táltossá változott. Csakhogy a sámán nem vezetheti a törzset, mert más dolog Istennel beszélni s megint más az embereket vezetni. A törzsnek azóta rosszul megy a dolga. Nagy szükség van sámánra, de törzsfőre is. Most a sámánnak az a szerepe, hogy odalépjen valamelyikünkhöz, vállára tegye a kezét, és azt mondja: te vagy a törzsfő, melletted állok. Amíg nem teszi, addig zavarodottságban fogunk élni.”

Orbán azonban maradt sámán, és nem adta át a törzsfőnökséget sem. A 2002 és 2006 közötti átszervezés és a lehetséges riválisok háttérbe szorítása nem hozta meg a sikert, sőt, a győzelem legnagyobb akadálya valószínűleg a pártelnök személye volt. A 2006-os parlamenti vereség után meginduló erjedést és ezzel egy új vezető választását azonban megakadályozta az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése és a Fidesz önkormányzati választásokon, majd a tavalyi népszavazáson aratott győzelme. Ez azonban inkább csak elfedi a párton belüli innováció hiányát, a megújulási képtelenséget. Mindezen problémák egy ma valószínűnek tetsző 2010-es győzelem után is megmaradnak.

Orbánt tehát a párton belül megbuktatni szinte lehetetlen, s éppen ennek az alternatívahiánynak a felismerése vezethette Ádert és Deutschot arra, hogy az EP-ben folytassák pályafutásukat. Van azonban egyéb lehetőség is: Pokorni Zoltán és Rogán Antal más utat választott. Vélhetően Kósa Lajos példáját követték, amikor kerületi polgármesterséget vállaltak, és bázist, hátországot teremtenek maguknak. Ugyanakkor mindannyian a túlélésre játszanak, hiszen ma még egyiküket sem fogadná el a törzs főnökének. Kérdés persze, melyik út lesz sikeres, a külső vagy a belső „emigráció”, vagy – ami a legvalószínűbb – egyik sem.

kM 2009.03.30. 00:12:08

Miért Kettes, Gyurcsány nem volt lottóötös?

Mániákusságának köszönhetően épp szétzilálódik az MSZ(M)P. Mi marad utána? Öngyűlölő hitehagyottak, egzisztenciális rettegésben élők, akik szeme elől épp eltűnt a juhász - ezekben a napokban ép szétesik a pártszervezet, de ne a rajongásban ez zavarjon.

Ez elég jó, nem?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.03.30. 00:12:37

@csillu_k: Mondj már valami tényt, légy szíves, aminek utána lehet járni. Egy név, egy dátum, egy település.

Gyakorlatilag virtuálisan meglincseltétek Bajnait szóbeszédek alapján. Amíg csak virtuálisan, az nem érdekel, de most szóljatok, ha újra divatba akarjátok hozni a népítélet, mert akkor preventíve bevezetem a rendőrállamot. :)

Bell & Sebastian 2009.03.30. 00:16:27

@Kettes:

Mert Te nem olvasol TV -zel, rádiózol.
Akkor Te liba vagy. Apróbarom.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.03.30. 00:20:44

@Bell & Sebastian: Még egy dobásod van.

Tévézek, olvasok, rádiózom. Az öngyilkosságok(!)ról szóló híreket mindig másodkézből, felháborodott munkáslevelezőktől és hordószónokoktól hallottam. De meg lehet győzni az ellenkezőjéről, csak akarni kell. Név, dátum, település, bűnügyi tudósítás, doku riport, még hírtévés is jöhet.

Káposztakukac 2009.03.30. 00:22:46

@kM: kuruc.info, mint hiteles forrás?

Bell & Sebastian 2009.03.30. 00:23:39

@Kettes:

Bekaphatod, édes fiam, Pempő!

dessert eagle 2009.03.30. 00:25:19

Azért ne felejtsük el, hogy a cég önmaga ellen kért felszámolást. Nem más borította be (kérte a felszámolását), és nem is próbálkozott csődeljárással (=meg se próbálta a hitelezők segítségével rendezni sorait).
Magyarul, a tulajdonosok által megválasztott, számukra (az adott szituációban) legkedvezőbb helyzetben, időben és módon zárták be a boltot. Volt idejük megfontolni kinek fizenek még, és kinek nem.
A libások követelései bekerültek a kielégítési sorrend végére, ihattak rá hideg vizet.
Gordonka szempontjából mondhatjuk, hogy így jártak a buta parasztok, nem mérték fel megfeleően tevékenységük piaci kockázatát.
Na de mi köztünk és a buta parasztok között a különbség?
Az, hogy ők eldönthették, hogy kötnek-e Gordonkáékkal szerződést, de mi most nem.

Nem csodálkoznék, ha a 2010-es választásokon már Semjénék jelentenék a baloldalt és a jobb oldalon egészen már erők lennének.

kM 2009.03.30. 00:26:00

@Káposztakukac: kevés dolog van, amit annyira károsnak, veszélyesnek, otrombának és szarházinak tartanék, mint a kuruc, így mellé.

Archenemy 2009.03.30. 00:26:03

@calam: Ez nem absztrakció, ez konkrétan hazugság...

Bell & Sebastian 2009.03.30. 00:27:33

@Káposztakukac: @Kettes:

Nem kéne túlspílázni a provokátorságot! Csak ha megfizetik! Látom, megfizetik.

csillu_k 2009.03.30. 00:34:40

Nem egy légből kapott sztori. Erről biztosíthatlak.

Pontosan.. neveket, címeket, lakáskulcsokat ad meg az ember - az általad említett virtuális térben. Voltak személyes érintettek az ügyben, akik vállalták a nyilvánosságot, ha annyira érdekel, megtalálod őket. Hogy hallhasd magad.

Ha érdekelnek a tények, vannak fórumok, ha vannak kapcsolataid, akkor meg bele tudod ásni magad tényekbe, nevekbe, több tízmilliós tételekbe, bizonyára pislognának itt nagyon sokan, ha látnák, micsoda mutyizás zajlott ebben az ügyben, és mennyi embert tettek tönkre egészen széles intervallumban megfigyelhető pénzekkel.

És egy ilyen vizsgálódás után mindenki szépen tarthatna önvizsgálatot, hogy jogos volt-e, hogy lándzsát sikerült törni Bajnai szentsége mellett.

2009.03.30. 00:38:56

Hogy nem lehetnek ennyire sötétek? Hát de. Iszonyú. Amikor a segg dalol...hát evvan.

csillu_k 2009.03.30. 00:54:45

gondola.hu/hirek/26403 tessék, akartátok, a film pedig hiteles.

Akit érdekel, keresse meg, nézze meg.

És gondolkozzon el, ha vele történik meg mindez, akkor is üdvözülve várná-e Bajnai urat a bársonyszékek bársonyszékébe.

Kifosztottak - Erdélyi János és M. Szabó Imre filmje.

Azt hiszem, elegendő hitelességgel szolgál.

csillu_k 2009.03.30. 01:01:15

www.utolag.com/Kifosztottak.htm a film pedig ezen a linken. Az oldal milyensége szerintem teljesen mindegy, a film elkészült, annak idején a Vetítőben volt a premier.

Viszlát.

csillu_k 2009.03.30. 01:02:41

És nevek is vannak. Lehet nézni. Majd azután elgondolkodni.

Mike36 2009.03.30. 01:09:39

A KDNP egyáltalán mit keres a parlamentben?

BLovi 2009.03.30. 01:11:00

Én egyetértek a KDNP idézett kijelentésével!

Bajnai még gondolat szintjén is szégyen!

2009.03.30. 01:11:14

@Mike36: mit mit, pénzt, meg sarzsit...szerinted mit? Papokat nem itt találják...igét meg sömjéntömjén fogja mondani...

duke64 2009.03.30. 01:11:59

A Hajdúbétről annyit,hogy tudatában voltak annak,hogy csődbe mennek,mégis felvették és eladták az állatokat.Úgy,h. -csütörtökön biztos bezárunk,de a hét elején még átvesszük az libákat-Pont!Tipikus csalás!Ebben működött közre Bajnai,így tették tönkre sok száz család életét.Ezért bűnösök,ha ki is mosakodtak.
Forrás:egy helyi,ezúttal Bajnai földije,egy bajai kárvallott!

2009.03.30. 01:14:39

@duke64: Bajnai bajai? Akkor majdnem földim...:D

duke64 2009.03.30. 01:17:49

Leticia!

Igen,együtt jártam vele gimibe.Egy tipikus sült hal volt!A Déry kert mellett lakott,mint én.Sokszor akart velünk játszani,mi idősebbek voltunk,elhajtottuk.Az apja sem volt egy lúzer...

Mike36 2009.03.30. 01:20:26

emberek, egyet ne feljtsetek már végre el: nem szocializmus van, hanem kapitalizmus, szerintetek aki befektet milliárdokat, majd becsődöl, olyan kurvajó neki? (hacsak nem csődbüntettet követ el)
a libatenyésztők mit tettek, hogy ne legyenek kiszolgáltatva egy nagy cégnek? semmit. várták a csodát
ugyanakkor meg a körbetartozásokat, ki nem fizettet alvállakozók rendszerét meg kellene szüntetni, de ebben sincs semmi új dolog, tőünk nyugatabbra már ezt is megoldották, csak át kell venni

2009.03.30. 01:21:46

@duke64: és ő is bunyevác?

csillu_k 2009.03.30. 01:24:52

Szégyenteljes, valóban, hogy a neve felkerül(het) miniszterelnök-jelöltként.

És szégyenletes ez a poszt is, mert minden empátiát mellőz, azokkal a szerencsétlenekkel szemben, akik semmit nem követtek el, és mégis milliárdokat húztak ki a zsebükből, majd magukra hagyták őket.

Szégyen, hogy a legtöbben leszarják, hogy emberek haltak meg (ha nem baj, nem mellékelek halotti anyakönyvit, ez attól még tény, elég jól megtalálható ez a számszerűsítés a neten), mert nem láttak más kiutat, tönkretették ezeknek az embereknek azt, amibe évek és évtizedek voltak benne, és nem csak az egzisztenciáról van szó, hanem sok egyéb másról: saját magukba vetett hit, további ambíciók és remények, derékbatört életek.
Ennyi röviden, remélem mindenki figyelmesen nézi a filmet.

Mike36 2009.03.30. 01:24:57

arról is beszélhetnénk, hogy a management a részvényesek felé tartoznak elszámolással, nekik dolgoznak, az ő érdekeiket nézik, a Wallis Rt. pedig nem Télapóválallat

duke64 2009.03.30. 01:25:33

@Mike36:
Légyszi olvasd el 3-mal feljebb a sztorit.Ehhez nem kell kapitalizmus,csak becsület v. tisztesség,hogy valaki ne csapja be a másikat.
Tudom,hogy a cégem szarul áll,miért rántok magammal ártatlan embereket?Most árverezik 60 éves tenyésztők házait.Hova fognak menni?
Közben Bajnai meg miniszter elnökösködik.

2009.03.30. 01:30:40

Hát ha folyik benne egy kis bunyavác vér, akkor iszonyú kitartó és kemény pali...a gatyát felkötni, mert nem cicózik!

Mike36 2009.03.30. 01:30:42

@csillu_k: figy, nem egy lábon kell állni
nem halt meg az összes libatenyésztő, nem semmiztek ki mindenkit, aki életképesebb fennmarad, erről szól a kapitalizmus
más mint a szocializmus az egyszer biztos
a filmet meg eszemben sincs megnézni, nyugodtan nevezz szörnyetegnek, akkor sem, mindenki önmagáért felelős, a libatenyésztő se éljen burokban, voltak jelei, hogy nem be fog dölni a dolog, mint ahogy a mostani válságnak is, pl. a HVG már tavaéy márciusban megirta, hgy bedől az amerikai ingatlanhitelpiac
persze elhiszem sokkal kényelmesebb a tervgazdaságban, amikor a központból megmondják az elvtársak mit kell termelni és mennyit, a többségnek biztos jobban tetszene ez a rendszer, mint a mostani önállóság s felelősség

2009.03.30. 01:32:17

@duke64: :( na no comment. Na majd meglátjuk. 64-ben született?

Mike36 2009.03.30. 01:33:37

@duke64: és akkor mit kellett volna csinálni? Wallis elosztogatja a vagyonát, hogy hát jaj, bebuktuk a piacot, ezt már korábban is észre lehetett volna venni, tessék mindekinek itt a pénze, meg még egy kis segély is, hogy tudjanak mihez kezdeni, mert a libatenyésztés már nem fog menni! ugye ezt te sem gondolod komolyan? te így szoktad csőd előtt csinálni a beszállítóiddal?

csillu_k 2009.03.30. 01:34:04

@Mike36: Mitől különbözött a Hajdú-Bét-ügy egy csődbűntett-től?
A válasz: Semmiben.

Bár törvényileg bizonyára fedi a legális felszámolást. Nem ez lenne az első eset, hogy teljesen legális keretek mögé bújtatva megtörténik hasonló eset, a pénzek meg ki vannak menekítve. Mellesleg a Hajdú-Bét európai szinten is jelentősnek számított, nem hiszem el, hogy egy jelentős cég, amely képes volt profitra is szert tenni, egyszercsak fizetésképtelenné válik... Így megy ez, egyik napról a másikra... Ez hülyeség.

A szerencsétlen libások rengeteget mentek a pénzük után, azt Te csak hiszed, hogy nem tettek semmit. Nem várták a csodát, mentek volna a pénzük után, ha nem elutasítással találkoznak mindenhol. Nem ölbe tett kézzel ücsörgött egyik sem. Pláne, hogy nem 10-20 ezer forintokról volt szó, hanem 1MFt-tól azért 180-200 MFt-ig. Szerintem Te sem ücsörögnél ölbe tett kézzel, ha 10 millió forintodat, amiért megdolgoztál elvennék. Hát ők sem tettek így.
Csak mindenki leszarta.

duke64 2009.03.30. 01:34:36

@Letícia:
Én 64-ben,ő fiatalabb néhány,talán 3 évvel.

2009.03.30. 01:36:57

@duke64: na szép, 67-es, ügyes fickó!:) Szép éjjelt!:)

csillu_k 2009.03.30. 01:38:05

@Mike36: Ezt mondd azoknak az embereknek, hogy nem egy lábon kell állni, akiket kisemmiztek. Mit csináljanak mellékállásban? Egy ilyen üzemben nem úgy megy ám, hogy 8 órát lehúzok, megyek haza, vagy részmunkaidő 4 órában. Ez nem racionális gondolat még egy kicsit sem.

Szerinted hány lábon lehet állni 10000 liba mellett? Szerintem az az egy bőven kimeríti az ember mindennapjait. Vagy tehenezzen mellette? Tartson még vagy 150 marhát? Meg 70 disznót, és majd összejön valamelyik?

Szép gondolat. Ez nem így megy vidéken, hogy fogom magam, még bevállalok egy másik helyen részmunkaidőt. Ez nem 8 órás meló, hanem sokszor 16-18 óra. Kivitelezhetetlen a több lábon állás.

duke64 2009.03.30. 01:38:41

@Mike36:
Azokat kifizetem akiket kell és nem veszek át több árút tőlük,mert azt már nem tudom rendezni feléjük.
Szerintem így működne egy normális piacgazdaság.A tenyésztőket hitegették,az árút átvették ,eladták,de nem fizettek.Ez egy egyszerű adok -veszek,nem a tőzsde.

Mike36 2009.03.30. 01:39:30

@csillu_k: valaki vagy elkövet csődbüntettet vagy nem
ha legálisan kér magára csődvédelmet, az nem csődbüntett, ergo vmi vagy legális vagy nem, nincs olyan, hogy biztos legális, de attól még bűncselekmény

én sem nyugodnék bele, de öngyilkos tuti nem lennék, az más kérdés, hogy nem hagynám hogy valaki tartozzon nekem 100 millióval

a 10-100 millió nem 1 hét alatt jött össze

Mike36 2009.03.30. 01:46:31

@csillu_k: ki mondta, hogy 8 órát lehuzok aztán megyek haza?
senki nem bezsélt ilyenről
csak mondjuk nem csak libával foglalkozom, hanem vmi tök mással is
hogyha valami bedől, még mindig legyen másik

jó, de hagyjuk az egészet
annyira nem ismerem a részletek, és így meg könnyü okosnak lenni
egészen biztos, hoy lehetett volna korrektebbül, mert ami itthon van, az mindenről szól csak a korrektségről nem, résen kell lenni, egészséges gyanakvással minden felé, hol akrnak átbaszni mentalitással, tudom, hogy ez nem jó, de ez van, ha nem így csinálod, teljesen mindegy mit csinálsz, átcsesznek, kisemmiznek, de ma már mérföldekkel jobb a helyzet mint mondjuk a 90-es évek közepén
erre mondtam, hogy már nincs szocializmus, mindki önmagáért felelős

csillu_k 2009.03.30. 01:48:48

@Mike36: Volt, aki kisebben csinálta, volt, aki nagyobban. Nagyon is összejöhetett. És össze is jött

Te nem lennél öngyilkos, más meg nem látott semmilyen kiutat, csak zárt ajtókat mindenhol, és elkeseredett, és megtette.
Nem voltál és ne is legyél a helyzetükben. Csak Ők tudhatják, mit vettek el tőlük. És tényleg nem csak az anyagi dolgokra gondolok.

A lényegen számomra nem változtat: ezeknek az embereknek nem könnyű, sőt.

És megértem maximálisan, hogy sokan felhördültek a neve hallatán, hogy esélyes jelöltként egyáltalán a neve felmerült.

csillu_k 2009.03.30. 01:50:24

@Mike36: Nem is Veled kapcsolatban írtam, hogy 8 óra meló, és tipli haza. Általánosságban. Az átlagos(nak mondható) 8 óra munkaidőt figyelembe véve.

Mike36 2009.03.30. 01:50:48

@csillu_k: hm... szerintem azt hiszed én vmi alkalmazott lehetek :)

tartson
akármit
akinek van 10k libája, az ne plazma tv-t vegyen a nyereségből, hanem még tehenet vagy tudomisén, gyártson párnát, vagy akármit, mindegy, találja ki maga
ja és vegyen fel pár embert

és ha jön a libavész és kidöglik az összes liba? akkor meg lehet markot tartani az államnak?
mikor volt jó a monokultúra?

Mike36 2009.03.30. 01:54:40

@csillu_k: ott volt - a most istennek nem jut eszembe - vki xy válallkozó aki kisemmizte az összes befektetőjét, mig ő ugye él mint marci hevesen, többen öngyilkosok is lettek
ugyanakkor azt sosem értettem, ha már vki öngyilkos lesz, akkor miért nem megy és lövi le előbb azt, aki kisemmizte, de tényleg

Megélhetési rasszista 2009.03.30. 01:56:55

Ha jól sejtem, Mike36 az a típikus városi proli, aki azt hiszi, a libamáj valami mezőn terem és azt aratni kell. Ha gondolod, adok néhány hektár földet és műveld meg, ha ennyire tudod osztani az észt azoknak, akik a zabát rakják az orrod elé.

lemonheart 2009.03.30. 01:58:33

jajjistenem...

ennyi okos tojástartót. bazz, a kapitalizmus, sőt: az élet bizony ilyen

nem üt be minden. lehet veszíteni is. ha mindent egy lapra tettél fel, hát mindent

pont, mint azok a hímprimadonnák, akik csak egyetlen nővel tudják elképzelni az életüket - és ha nem, hát irány a Duna. jól megmutatták, gratulálok...

a hőbörgő parasztoknak meg üzenem, hogy csalódtam én is eleget; kaptam hasonló jókból, nem keveset. túléltem, itt vagyok. és nem voltam hajlandó elveszíteni a bizalmamat, nem törtem meg

ez bejött. a hiszti nem

Mike36 2009.03.30. 02:01:09

@Megélhetési rasszista: ja biztos
van egy jó haverom, búzát termeszt, nem keveset
meg még mást is
érdekes ő nem sír
nem értek a földműveléshez, számomra a mezőgazdaság kiszámíthatatlan, túlságosan izikos, ki vagyok téve olyan dolgoknak, amire semminemü ráhatásom nincs (értsd modnjuk időjárás, betegségek)
de aki akarja, csinálja
ellenben csődbe menni én is tudok, meg követelést felhalmozni, ha nagyon akarnék

csillu_k 2009.03.30. 02:01:10

@Mike36: Nem hiszek én semmit :). Nem azért írtam, tényleg nem személyeskedés akart lenni.

Sarkított példákat hozol, extrémek nagyon. És nem hiszem, hogy plazmatévéznek. De mondjuk egy libázásból egy másik lábas módszerrel tehenet venni nem annyi, hogy odaeresztik az udvar végére a tehenet, meg a libát. Teljesen más technológia (több 10 milliós is), ami kiszolgálja a kétféle állatot. Ha mondjuk valaki 10 milliót bukott a Béttel, az neki nem nettó jövedelem volt, el kellett számolnia a gyógyszerekkel, a takarmánnyal, akármi mással, annak a pénznek a nagy részét tovább kellett volna göngyölíteniük egyéb fizetni valókra. És ha ezek lejönnek, kevés a profit rajta, abból meg nehéz felrántani egy tehenészetet, ergo a második lábon állást.

Mindegy, ez az ügy sokkal bonyolultabb annál, mint amit mi érzékelhetünk egyáltalán belőle. És nem mondhatunk ítéletet szerintem egy libás fölött sem, hogy miért nem állt több lábon. De meggyőződésem, hogy nem a plazmatévéken bukott a dolog..

csillu_k 2009.03.30. 02:03:28

Hőbörgő parasztok? - Ez nagyon gusztustalan így, lemonheart, ne is haragudj.

lemonheart 2009.03.30. 02:04:19

a KDNP meg jól mutatja az általános tapasztalatot: az ilyen, mama szoknyája alatt resztliből erjesztett kis félrefésült szarrágókból lesznek a legsunyibb, legocsmányabb rágalmazó pribékfajzatok

mennyire elegem van ebből az álszent kondából, ecch...

csillu_k 2009.03.30. 02:05:25

lemonheart: A hőbörgő parasztok által lesz karácsonykor hús az asztalodon, tojás a tojástálcában, kenyér a kezedben. És még hőbörgő parasztnak nevezed őket ilyen pejoratívan és gusztustalanul?

Mike36 2009.03.30. 02:06:30

@csillu_k: a plazmatv csak egy példa volt
mint irtam, a mezőgazdaság rizikós
sok libás ezek szerint mindent egy lapra tett fel. még azt sem tudom, egyáltalán mennyi nyereség van mondjuk egy évben 10000 liba után

lemonheart 2009.03.30. 02:08:55

@csillu_k: nem haragszom. elsősorban a kommentelők jól körülhatárolható csoportjára gondoltam

persze oda terjeszted ki, ahova akarod

lemonheart 2009.03.30. 02:10:39

@csillu_k: ja, használd már azt a 'válasz erre' opciót. különben nehéz észrevenni, hova savazol

köszönöm

csillu_k 2009.03.30. 02:11:16

Amennyiben arra értetted, értem. Csak a kontextusban félre lehetett értelmezni.

lemonheart 2009.03.30. 02:16:43

@csillu_k: :] engedj meg némi rosszmájúságot (sic); idézlek:

'A hőbörgő parasztok által lesz karácsonykor hús az asztalodon, tojás a tojástálcában, kenyér a kezedben. És még hőbörgő parasztnak nevezed őket ilyen pejoratívan és gusztustalanul?'

avagy a hőbörgő paraszt az, aki termel (te definiáltad). mellékesen pedig azt is kiolvashatod: a hőbörgő paraszt az, aki _nem_ libamájat (hanem egyebet) termel - ami (megintcsak mellékesen) nem zárja ki, hogy aki libamájat termel, ne lenne 'hp'

a kontextus, az csúf, rafinált dolog... :]

még egy lapát: a magyar élelmiszeriparnak nem éppen az a problémája, hogy kevés lenne a paraszt (nem csoda). inkább nincs vevő a kínálatukra. ami persze nem jelenti azt, hogy simán be lehet őket alázni - de azt sem, hogy nem az ő oldalukon lenne a hiba

csillu_k 2009.03.30. 02:22:47

@lemonheart: igazad van, ki lehet forgatni. Ellenben én értelmeztem félre a mondatod, mert azt értettem ki belőle, hogy Te így vélekedsz. Elnézést érte.

A libamájas dolgot nem értem, egyszer sem írtam libamájról.

És visszájára fordítva, valóban kinézhető belőlem, hogy "hp" -nak titulálnám őket a "hp" megnyilvánulásom alapján, de ha visszaolvasod a bejegyzéseim, nem erről szólnak. Itt a tényleges félreértelmezés játszott közre.

igyugyaz 2009.03.30. 02:22:49

Dogdog: " nem maga a folyamat létezése a hunyó, hanem a nagyonis önmagafelé kacsingató banki és pénzbefektető "szakemberek""

Piacgazdaságban mindenki magafelé kacsintgat, annyira amennyire a törvény engedi. Erről szól, lehet nemszeretni, de nem árt érteni.

A Deloitte-ról már felvilágosítottak, kb. mintha a McDonaldsba járók között szúrtad volna ki az összeesküvést.

zfuly 2009.03.30. 03:22:39

A dolog egy egészen szimpla sikkasztás volt, amit egy súlyos erőfölényben levő multi követett el. A különösen mocskos a dologban, hogy sok éves munkát (és munkakultúrát) tettek tönkre, bizalmi tőkét semmisítettek meg, stb.

A libázás ugyanis nem ötletszerűen megy, hanem komoly termelTETési rendszer. A nagyüzem (itt a Hajdú-Bét) adja ki a libát növesztésre, szerződéssel, minőségi és technológiai előírásokkal, nem buta parasztnak, mert az nem ért hozzá, hanem értelmes embernek, majd átveszi a felnvelet jószágot és fizet.
Ha a termelő nem hozza az elvárt mennyiségeket, akkor meg büntetést fizet.

Na ebből a sorból minden működött, csak a Hajdú-Bét elfelejtett fizetni. Több hónapig még átvette a felnevelt jószágot fizetés nélkül. A termelő mi a fenét tudott volna tenni? Ha leöli a libákat, nemhogy pénzt nem lát, de még büntetést is fizettetnek vele. És azt sokkal biztosabban behajtják rajta, mint amennyire bizonytalan volt a kifizetés.

Szóval, sajna itt súlyosan mocsok volt a Wallis. És ezt a bulit a vezérkar tudta nélkül csinálni nem lehetett. :(

angyal7 2009.03.30. 03:42:44

@se-nem: Ezt a zoom.hu-n olvastam fél perce -
www.zoom.hu/belfold/a-tobbseg-elorehozott-valasztast-szeretne-43885.html
kommentben:

1. a Raiffeisen adott jó sok kölcsönt a wallisnak

2. a wallis megvette a Hajdú-Bét-et

3. a wallis átpakolta a raiffesenes kölcsönöket egy általa alapított ingatlanos kft-be, azzal a megkötéssel, hogy a kölcsönök visszafizetéséért kezességet vállal

4. a wallis eladta a Hajdú-Bétnek a sokmillíárdos (talán 13mrd?) adóssággal bíró ingatlanos kft-t, azzal a megkötéssel, hogy a kölcsönök visszafizetéséért továbbra is kezességet vállal

5. a Hajdú-Bét - talán az ügylettől nem függetlenül - erősen megroggyant


6. a raiffeisen kölcsönt adott a Hajdú-Bétnek, melyet jelzáloggal fedezett a Hajdú-Bét vagyontárgyaira

7. a Hajdú-Bét nem fizet a kistermelőknek

8. felszámolási kérelmet nyújtanak be a Hajdú-Bét ellen

9. a cégbíróság elrendeli a felszámolást. Az időpont a raiffeisen kölcsönszerződésétől számítva kevesebb mint 1 év - ennek azért van jelentősége, mert hiába fedte le magát a bank jelzáloggal, ha a követelés 1 évnél frisebb mint a felszámolás elrendelése, akkor nem élvez(ett) a bank elsőbbséget a többi követeléssel szemben!

10. a Hajdú-Bét megtámadja a cégbíróság által elrendelt felszámolást, egyúttal megváltoztatja székhelyét - hogy egy másik megye cégbírósága alá tartozzon

11. az új cégbíróság észleli, hogy a cég ellen felszámolás van folyamatban, ezért jelzi, hogy nem illetékes

12. közben kiderül, hogy a cég székhelyét megváltoztató közgyűlés valójában nem lett megtartva, a közgyűlési határozatot visszadátumozták (a székhelyváltoztatási kérelmet a felszámolás elrendelése után pár nappal adta be a Hajdú-Bét!); a rendőrség szerint nemlétező faxszámról jött az egyik Hajdú-Bét kisebbségi tulajdonos visszaigazolása a közgyűlési meghívóra!

13. az új cégbíróság mégis elfogadja, hogy ő az illetékes

14. a Hajdú-Bét elfogadja, hogy ellene felszámolási eljárás indult, fellebbezési jogáról lemond - az új cégbíróságnál, a réginél fellebbezett a felszámolás ellen!

15. közben lejárt az egyéves határidő, mihelyt az új cégbíróság illetékesnek találta magát, azonnal átírják a jelzáloggal terhelt ingatlanokat a raiffeisen nevére (4 nagyértékű telephely közül kettőt, karácsony este! történik meg a földhivatali bejegyzés!)

16. a bank azonnal eladja mélyen áron alul a telephelyeket baromfi-ágazatban érdekelt vállalkozók részére (pletykák szerint bajnai gordon jóbarátai)

17. bank megkapja a másik két telephelyet is, amit szintén elpasszol bagóért

Harmadik rész:

18. libatenyésztők (kistermelők, nagytermelők, bértermelők, integrátor, közvetítők, stb) feljelentést tesznek

19. bíróság megállapítja, hogy a bank a valós érték egyharmadáért, feléért passzolta el a telephelyeket, egyben kötelezik a kár megtérítésére

20. bíróság kimondja, hogy nem lényeges melyik cégbíróság az illetékes a felszámolási eljárásban, mert a követelések kielégítésére úgysem elég a vagyon - nem foglalkoznak azzal, hogy bajnaiék manővere megváltoztatta a kielégítési sorrendet!!! azaz a bank jut előbb a pénzéhez a beszállítók előtt

21. 9 termelő öngyilkos lesz

22. az egyik integrátor pletykák szerint megzsarolja a bankot, hogy borítja a "bulit", mert kezében van az új cégbíróság közleménye arról, hogy nem illetékes az ügyben, mert már felszámolási eljárás van a Hajdú-Bét ellen - a bank enged, fizet: elkerülendő a pert, az integrátor kussol, elkerülendő a hosszas utánajárást

balu_a_medve 2009.03.30. 04:22:25

Atyaúristen! Ez a Bajnai rosszabb, mint amilyennek elsőre látszott. Csillu_k, gratulálok! Nagyon korrekt és emberséges módon írtál.

zfuly 2009.03.30. 05:22:46

@angyal7
Kösz a részletes történetet.
A Wallis (incl. Bajnai)mélységesen mélyen érintett a történetben.
Szerintem Karsaiékat (és az alföldi szocikat) igen nehéz lesz rávenni a támogatására.

redriot77 2009.03.30. 05:30:45

Több fényt a KDNP-be? Volt ott valaha is fény?

Nekem a legjobban 2006 őszén tetszett Semjén: az egyik Fidesz nagygyűlésen ő beszélt Orbán előtt. Egymás után fosta ki a száján az egyre nagyobb baromságokat, és közben majd' elélvezett, hogy 100.000 ember előtt oszthatja az észt. Kb. mintha az iregszemcsei Atomic Death együttes lehetett volna a Metallica előzenekara vmi arénakoncerten, és azt hitték volna hogy van akár egyetlen ember is aki miattuk van ott.

2009.03.30. 05:30:55

Azt hiszem Angyal 7, foglalta össze a lényeget, röviden. Hogy Bajnai és csapata sáros ebben a Hajdu-Bét ügyben, az világos. De miért nem emlitetted meg + azokat a vállalkozókat-akik bár beruháztak, beépitettek( anyagot, gépeket, eszközöket) és dolgoztak a "Bajnai-projektben", hogy őket sem fizették ki, mert bár járni járt volna és jogszerü volt a követelésük--csak nekik sem jutott, mint a libatenyésztöknek. mert valaki, vagy valakik ellopták a pénzt! Közülül hányan mentek tönkre? Sáros ebben Bajnai, nem is kicsit!Igy könnyü ma itthon megggazdagodni! Külföldön ezért már minimum 10 év járt vona. Tudom, ez Magyarország, és itt egyeseknek mindent szabad!Vajon, meddig még?

drukkker 2009.03.30. 05:57:18

@sourcerror: Emlékszik valaki még az átkosban a szövetkezeti rendszerre?
A rendszerváűltás talán legnagyobb hibája volt azt a lehető leggyorsabban és hatékonyan széverni. A nagy vissza a földet eufóriában, az egyetlen pozitív vállalkozási formának tettek be. MIÉRT? ? Mert bár mindenki útálta, lévén erőszakkal alakították ki és meg az 50-es és 60-as években. Nagyon nem szerették a parasztok, hogy mindenük ami van közös lesz, megszünt a magántulajdonuk. DE! Amikor ez a rendszer bejáratódott, és közútálat dacára tervszerüen termelt, Magyarország volt a szocialista blokkban az egyetlen, akinek enni valóra gondja nem volt, sőt erre a rendszerre épült egy komoly eportáló iparág, az élelmiszer feldolgozó ipar. A falusi embereknek, még az utolsó cigánynak is volt munkája, vagyis volt amiből ha szűkösen is de eltartotta a családját. Ebbe belejátszott az akkori KMK (közveszélyes munkakerülő) törvény is. Ma a drága Magyar föld 37%-a bevetetlenül parlagon áll, az élelmiszereport szinte O, a falusi lakosság több mint a fele munkanélküli, a roma populációról nem is beszélve. Magyarország cukor termelő nagyhatalomnak számított a régióban, mára valamennyi cukorgyár bezárt. Ezek feldolgozó kapacitását a termőföldeken megtermelt cukorrépa adta, ez pedig a termőföld 7% án termett.
Hogy Bajnainak mennyiben van szerepe mindennek bekövetkeztéért, nem tudom. Azt viszont tudom, hogy briliáns közgazdász, értelmes, okos ember. Hogy milyen politikus lesz az majd elválik. Én nagyon drukkolok neki, és ha Orbán belenyugszik, hogy az idő neki dolgozik, és nem hecceli a tömegeket ellene, hanem megpróbál európánerként működni, talán hatékony lehet Bajnai is.

netsrot 2009.03.30. 06:26:10

Mit várunk egy olyan csoporttól, ami nem párt, hanem a Fidesz papagályságára alkotott Fidesz csökevény! Na és a Tömjén Zsolt---ááá az a legsötétebb , na de ezt a kis gonosz törpe Orsós jelölte ki a KDNP élére:))) szóra sem érdemes banda!

gonzalo 2009.03.30. 06:53:06

a kdnp-sek vajon nem félnek attól, hogy a pokolban izzó vasfütyikkel fogják őket molesztálni az örik análisan? most komolyan! más rágalmazása bűn, nem?

brahamb 2009.03.30. 07:20:52

@netsrot: "törpe Orsós"

bírom ezeket a balliberális rasszista, kirekesztő, fasiszta megnyilvánulásokat, főleg miután elkezdenek mindezekre még nyilasozni is


:DDDDDD

joungen 2009.03.30. 07:22:21

Bajnai jelölése és a KDNP-s nyilatkozat ugyanannak a zsinórnak a két vége. Ugyanaz a korlátolt ostobaság amit már 1 hete nyilvánosan is közvetített a média. A KDNP soha nem volt ennél okosabb, ahogyan a Bajnait jelölő poszkommunisták és Kiszesek sem voltak soha okosabbak. Szégyen ami itt folyik, és ez az országot vezető ún.: ELIT :D :D Te atyaég, mi lehet akkor lejjeb???? Ott ahol nem látszik ennyire a debilitás! :D Szánalmas.

Bummer 2009.03.30. 07:25:55

Hogy kellett volna megfogalmaznia a KDNP-nek, hogy Bajnai egy geci?

heima (törölt) 2009.03.30. 07:59:25

calam, mikor lesz már agyad bazdmeg

Void Bunkoid 2009.03.30. 08:10:34

Habár valamilyen módon van igazság a közleményben, attól még nem jogos, tehát a Bajnai nem konzekvensen _gyilkos_.

A KDNP viszont - már elnézést a következőért - egy röhej. Felpaprikázott kommünikékkel hőbörgő kis senkik gyülekezete, tipikusan a nagydarab kidobóember Fidesz mögül, és őt uszítgató, acsarkodó kis földszintes nagyszájú g*ci.

Csak azt nem veszik észre, hogy ők is sima eszköz, cannonfodder-bigottszavazó-gyűjtőbödön, akik - ha majd akár most, akár 2010-ben hatalomra jut a Fidesz - pont ugyanúgy be lesznek darálva, ki lesznek golyózva mindenből, mint ahogy annak idején tíz éve a kisgazdapárttal is esett. Ám ha nekik így jó, tegyék :)

funfun 2009.03.30. 08:15:10

Ha keresztény erkölcstan alapján közelítjük a dolgot, az öngyilkosság ténye ellenkezik az erkölcsi törvénnyel. A KDNP-nek, amely magát kereszténynek deklarálja, azt is tudnia kellene (főleg Tömjén Zsoltnak, aki teológus), hogy viszonyul az egyház az öngyilkosság erkölcsi megítéléséhez.
Azt ki vizsgálta meg a KDNP-ből hitelt érdemlő módon, hogy az öngyilkosságok valóban kizárólag a ki nem fizetett számlák miatt történtek? Semmi más nem játszott közre? Családi és egyéb ügyek, lelki problémák? Van a KDNP kezében erre nézve egyértelmű bizonyíték, vagy csak hallották, hogy így történt, és erre fel gyilkosoznak? Ez ám a példamutató keresztény magatartás!!!
Ha minden vállalkozó, akinek kifizetetlen számlái vannak, vagy alkalmazott, aki cégénél nem kap fizetést, öngyilkos lenne, ma már csak a közalkalmazottak élnének Magyarországon - de lehet, ők sem sokáig.

Alf (törölt) 2009.03.30. 08:23:17

ki is a sötét? aki nem olvas utána, és postol:

Karsai túl durva volt. Karsai József MSZP-s képviselő is beavatkozott az ügybe. Emlékezetes, az MSZP június 26-i (2006) frakcióülésén Karsai - amikor megtudta, hogy a következő héten Bajnai Gordon lesz a frakció vendége - azt kérdezte a frakcióvezetéstől, fölteheti-e a kérdést Bajnainak, hogy ő és az apja mikor adja vissza azokat a milliárdokat, amelyeket elloptak, például a Hajdú-Bét eladásakor. A honatya most emlékeztetett rá: ő utóbb aláírta a békét a kormánybiztossal, s vállalta, hogy nem nyilatkozik róla.

„Az volt a baj - magyarázta -, hogy túl durván fogalmaztam a frakcióülésen és kettőnk közös megbeszélésén is.” Hozzátette: hibázott, amikor durván és egyszerűen fejezte ki magát, ahelyett, hogy fehérgallérosan fogalmazott volna. „Azt kellett volna mondanom: elvitték a libát, nem fizették ki az árát, még a bankkölcsönt is a termelőkre terhelték, de ez nem lopás, hanem törvényes cselekedet” - nyilatkozta ezúttal. Elmondta még: Bajnai apja a gabonával tette ugyanazt, amit a Hajdú-Bét a libával, de az is törvényes volt. „Nekem az a bajom - szögezte le -, hogy szociáldemokrata vagyok. Kiállok a szerencsétlen, megnyomorított, kisemmizett emberek mellett. De akkor is azt mondom, az ilyen pénzügyi befektetők szélhámosok. Visszaélnek a sok tízezer kisember szorgalmával, jóhiszeműségével, becsületességével. Szándékosan csapják be őket, aztán azt mondják, nem értenek az üzlethez. Nehogy elhiggye már ezt nekik valaki” - zárta le nyilatkozatát az MSZP képviselője.

Csődbűntett gyanújával indított nyomozást a Hajdú-Bét Rt. gazdálkodásával összefüggésben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, amit a Kecskeméti Városi Ügyészség felügyeletével végez - tudta meg a Magyar Nemzet Hortobágyi Istvántól, a rendőrség szóvivőjétől. Kopasz Zsolt városi vezetőügyész érdeklődésükre úgy nyilatkozott: április 27-én rendelték el a nyomozást. Annak határidejét egyszer már meghosszabbították, mégpedig augusztus 27-ig. A lap információi szerint a gyanú alapja az, hogy a társaság - 800 millió forint összegben - elvonta a vagyont a hitelezők elől. Így a beszállítók, a baromfitenyésztők nem jutottak hozzá a pénzükhöz.

A büntető törvénykönyv szerint a csődbűntettnek ez a legsúlyosabb formája. Az követi el, aki a cég fizetésképtelensége esetén eltünteti a hitelezők, a beszállítók elől a tartozás fedezetéül szolgáló értékeket. A veszteséges üzlet megkezdése vagy folytatása is csődbűntett, ha sérti az ésszerű gazdálkodás követelményeit, s ha a befektető ennek tudatában volt. Az ügynek gyanúsítottja még nincs.

A magyar Nemzet megkérdezte a Hajdú-Bét felügyelőbizottságának egykori tagját, Zelles Sándort - aki jelenleg a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vezérigazgatója -, milyen lépéseket tettek a fizetésképtelenség, a csőd elkerülésére. Zelles 1998 decemberétől 2003 augusztusáig volt a felügyelőbizottság tagja. A KVI-nél 2004-ben vezérigazgató-helyettes lett, 2005-ben pedig vezérigazgató. A pénzügyi szakember azt mondta: amikor szükséges volt, jelezték a gondokat. Az idő tájt azonban még különböző megoldásokkal - például ingatlaneladással, cégösszevonásokkal - sikerült felszínen tartani a társaságot. Voltak veszteségek, de jó esztendők is - tette hozzá.

Más technikát is alkalmaztak, közölte. Például a Wallis Rt. a névértéket el nem érő diszkontáron megvásárolta a bankok követeléseit. A fizetésképtelenség Zelles szerint azután következett be, hogy ő távozott a Hajdú-Béttől. Zelles kilépett a Wallis cégcsoporttól is, ahol portfólióigazgatóként dolgozott. A lap kérdésére annyit jegyzett meg, hogy az összeomlás általában gyorsan játszódik le a cégeknél. A Hajdú-Bét felszámolását 2004 elején rendelte el a cégbíróság.

A Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni a Hajdú-Bét könyvvizsgálójának, a Deloitte Kft.-nek a vezetőjét, Simor Andrást is, de ő külföldön tartózkodott. Munkatársa útján, telefonon kérdésükre azt válaszolta: nem nyilatkozhat, milyen intézkedéseket javasoltak a fizetésképtelenség elkerüléséért. A titoktartási fogadalom ugyanis hallgatásra kötelezi.

Simor jelenleg - független szakértőként - a kormány által létrehozott konvergenciatanács tagja. A grémium feladata az ország egyensúlyi problémáit kiküszöbölő intézkedések véleményezése és előkészítése az Európai Unió követelményei szerint. A Deloitte Kft. volt a könyvvizsgálója a Postabanknak is. A Fővárosi Bíróság nem jogerős ítélete szerint a kft. fele részben felelősséggel tartozik a banknál bekövetkezett 170 milliárd forintnyi kárért, mert auditálta a Princz Gábor vezette menedzsment valótlan tartalmú mérlegeit. A kár pontos összegét az eljárás későbbi szakaszában határozzák meg.

A Deloitte ellátta a Bajnai Gordon vezetése alatt álló Wallis Rt. könyvvizsgálói teendőit is. A részvénytársaság a Hajdú-Bét egyik tulajdonosa volt, Bajnai pedig a Wallis cégcsoport irányítója. Jelenleg az uniós pénzek elosztására létrehozott Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője. A kormánybiztos a lap megkeresésére nem kívánt reagálni a nyomozás kapcsán.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság gazdasági kollégiuma 2004 elején rendelte el a Hajdú-Bét felszámolását. Az eljárás jelenleg is tart: 550 baromfitenyésztő több milliárd forintnyi hitelezői igényt jelentett be. Ezek teljesítésére azonban szinte semmi remény sincs. Több termelő öngyilkosságot követett el.

arcika 2009.03.30. 08:32:04

@dH2K: Sokkal hüllyééébbbb vagy , mint bárki gondolná rólad...

Bummer 2009.03.30. 08:32:07

@Alf:
Haha, mindig kiderül, hogy egy jó kis haveri körben zajlik az összes nagy mutyi, a kicsik kárára.

Egyébként a KDNP-nek komoly hibája, hogy a kommunikációja jóval gyengébb (kifejezetten ostoba) a mögötte álló emberek színvonalához képest (azért egy Hoffmann Rózsát ne nevezzünk már "acsarkodó kis földszintes nagyszájú g*ci"-nek)

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2009.03.30. 08:35:36

T
E

E
G
Y

N
Y
O
M
O
R
É
K

V
A
G
Y
.
I
Z
R
A
E
L

N
I
N
C
S

M
E
S
S
Z
E

Pistike100 2009.03.30. 08:37:34

Én NEM vagyik FIDESZ szimpatizáns, OV-t és csicskás Sólymát kifejezetten utálom, a KDMP pedig kész röhej, de...
...de ami itt történik az KATASZTÓFA!!!! Az MSZP / SZDSZ tökéletesen leszerepelt!!!!! Hogy juthat egy ilyen név az eszükbe????
ELŐRE HOZOTT VÁLASZTÁSOKAT!!!!
Csak túl ne nyerjék magukat a fiúk... (OV nélkül még az is lehet, hogy szavaznék rájuk...)

S. Annyi 2009.03.30. 08:45:38

Itt van neked a FÉNY, jön Bajnai! Így jobban láthatod a libagyilkost, a libatenyésztő gyilkost, a nemzet megmentőjét, te sötét köcsög!

arcika 2009.03.30. 08:46:35

@funfun: Nálad van még végebb lény? Na elég belőletek!
Nem a Semjén a baj,hanem .....csak fog égni újfent az ország!Kell ez nekünk?

S. Annyi 2009.03.30. 08:49:35

Jobbos diktatúrát húsz évig az összes ilyen buzinak vazze!

molaris 2009.03.30. 08:52:52

@calam:
Kellett neked ennyi pofont kikönyörögni?

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.03.30. 08:58:04

A "több fény" a fideszes polgármesterre is ráférne, aki ünnepi beszédben keveri a költőket. (Bár van, aki ezt kikozmetikázta a szövegéből).

fideszfigyelo.blog.hu/2009/03/26/a_polgarmester_teved_a_fidesz_hu_hamisit

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.30. 09:00:22

1. a KDNP politikusok valóban sötétek.

2. Bajnai ettől függetlenül erősen csődbűntett-közeli módon vont ki tőkét a Hajdú-Bétből, akkor, amikor látta, hogy nem tudja minden adósát kifizetni. Így aztán a leggyengébb érdekérvényesítő képességgel rendelkező libatenyésztőket kinyuvasztotta.

3. Nem hiszem, hogy az MTI autentikus forrás.

2009.03.30. 09:06:41

olyan szomorú, amikor a dohány utcai bérlakásból mindenféle szerencsétlenek kitalálják, hogy ők akkor most blogot írnak... magabiztosa, hülyék, megingathatatlanok. áhh... hova jut ez az ország? fiam, főzzél inkább maceszt, és takarodj a jó édes kurva anyádba.

együttműködő 2009.03.30. 09:08:05

Tök gáz, hogy ebben az országban minden felelősség az elitet terheli...

2009.03.30. 09:12:58

@együttműködő: mondanál egy példát? hogy bárki a politikai, gazdasági elitből bármiért is felelősséget vállalt? pedig cifra dolgok történtek itt az elmúlt 20 évben, elhiheted.

együttműködő 2009.03.30. 09:23:31

Nem voltam egyértelmű. Illetve az voltam, csak te nem voltál figyelmes. Terheli, azt írtam, nem azt, hogy vállalja is. Nem vállalják, ez tény. De a nép, az istenadta nép, akkor is úgy tekint rájuk, mintha csak ők lennének felelősek mindazért, ami ebben az országban történik. Pedig a közmondás is úgy tartja: kettőn áll a vásár. Nagyban és kicsiben egyaránt. Konkrétan itt: ha kóklernek adsz el (esetleg olyannak, aki alól kidől a piac), ne csodálkozz, ha nem jutsz hozzá a pénzedhez.

2009.03.30. 09:39:30

@együttműködő: úristen. neked valami egészen orbitális gondjaid vannak az erkölcsi érzékeddel.

tehát 50-50. sikkasztó milliárdos kontra kétségbe esett termelő. szerintem erről beszélgess el egy érintett termelővel. kóklernek. bazmeg, te nem vagy ép.

zfuly 2009.03.30. 10:59:57

@együttműködő: A Hajdú-Bét egészen addig nem minősült kóklernek, amíg a Wallis el nem kezdett játszani a céggel.

A termelő meg nem tud kiszállni egy termelési szerződésből, mert 1) nincs más, aki megvegye a libát, 2) olyan büntetések fenyegetik, amit nem lehet bevállalni.

A HB (Wallis) egész egyszerűen elsikkasztotta az átvett jószág árát. Abban a biztos tudatban vették át a termelőktől, hogy nem fogják tudni kifizetni, és a kifizetés lehetséges fedezetét is elvonták.
Az a hazai jogi környezet hiányossága, hogy ezt nem fedi egyetlen BTK paragrafus sem. Vagy csak nincs olyan rendőr/ügyész/bíró, aki végig merné gondolni?

sourcerror 2009.03.30. 16:42:53

@drukkker: "Magyarország cukor termelő nagyhatalomnak számított a régióban, mára valamennyi cukorgyár bezárt. Ezek feldolgozó kapacitását a termőföldeken megtermelt cukorrépa adta, ez pedig a termőföld 7% án termett."

Ebbe a privatizáció is masszívan belejátszott. (Eladni a cukorgyárat szarér' húgyér', aztán a vevő jól bezárja, mert csak piacot akart venni.)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.30. 23:38:16

@molaris: óóó, ne félj, ez még nem ártott meg, ráadásul akik pofozkodtak, nem arra reagáltak, amit én írtam. (A mezei zsidózáson már fel sem háborodom.)

2009.03.31. 09:18:43

@calam: "De ha Bajnai valamit el is rontott, akkor sem tehet senki öngyilkosságáról, hiszen ahhoz nagyon sok dolognak kell összejönnie."

ez egy alapos, érvelő, minden körülményt alaposan megvizsgáló vélemény. Pengeéles logikával végigvezeted a folyamatot, és kikezdhetetlen következtetésre jutsz.

na bravó.