A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Nem, én nem vagyok Jobbik-szavazó.

2009.05.29. 07:00 Horváth Andor Márton

Ma reggel a postaládámban színes, nyomtatott üzenetet találtam, mely a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól érkezett. Mondanám, hogy egyszerű szórólap volt, de hát megszólított, beszélgetést folytatott le velem. Még azt is előre megmondta, melyik kérdésre mit kell válaszolni.

Mivel a címemet nem írták rá a lapra, én sem írom ide a Jobbik címét, csak itt kiáltom ki a válaszomat, hátha megtalálja őket. Az ő esetükben ez a módszer bejött: a nekem szánt üzenet sok példányát találomra dobálták postaládákba, és így az valóban el is jutott hozzám.

Bár nem írták rá a nevemet sem, mégis biztos vagyok benne, hogy nekem szánták ezt a kis lapot, hiszen a rajta szereplő összes gondolat foglalkoztat. A baj csak azzal van, hogy a feltételezett válaszok oszlopát rosszul töltötték ki. Mintha azt feltételeznék rólam, hogy valami kádárista-fasiszta-keverék lennék. És minthogy ezt a nekem szánt üzenetet nyilván még sok más postaládába eljutott, fontosnak tartom, hogy legalább a blog szűk nyilvánossága előtt tisztázzam azokat a részleteket, melyek félreértésre adhatnak okot. Hát következzenek szépen, sorjában, ahogy a lapon.

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy a politikusok pártállásától függetlenül a korrupciót súlyos és letöltendő börtönbüntetéssel sújtsák? Nem értek egyet, például azért, mert a mondat értelmetlen. Megteszem a Jobbiknak a szívességet, és megfogalmazom a helyes változatot. Egyetért-e Ön azzal, hogy a politikusok korrupcióját pártállásuktól függetlenül súlyos és letöltendő börtönbüntetéssel sújtsák? Azonban az igazságszolgáltatásnak jelenleg is előírt kötelessége a korrupció büntetése. Kinek kellene még ilyen hatalmat adni? Ez később derül ki a lapon. Azonban nem szabad elsiklani a kontextus fölött: a másik lapon, mintegy összefoglalásként, fel van sorolva néhány szlogen. Ehhez a kérdéshez a második illik: „börtönbe Gyurcsányékkal!” Ennyit arról, hogy ki akar független maradni a politikusok pártállásától.

2. Egyetért-e Ön azzal, hogy a kisemberek megélhetése és a magyar vállalkozások megmentése érdekében végre a multinacionális cégek és a bankok viseljék a komolyabb adóterheket? Ó, igen, itt is van a jó kis ‘70-es évekbeli kádári elmélet. Lehetőleg mindent csináljunk itthon, és nemzetközi egyezményekkel szabályozzuk, hogy mit hozhat be a Nyugat. Ugyan ez nem hatékony, hiszen az itthoni kis piacra dolgozó cégek nem termelnek akkora profitot, hogy a kisembereknek fizetőképes valutájuk legyen, dehát majd felveszünk külföldi hiteleket, és akkor háromévente kaphatnak útlevelet, meg átválthatnak külföldi valutára egy meghatározott összeget. Ehhez azonban akár egyetlen bank is elég, minek legyen az éppen külföldi?

Más szemszögből nézve: ha egy cég 99%-a külföldi kézen van, és 1%-a magyar tulajdon, akkor nem kell annyi adót fizetnie? Ha 99% magyar és 1% külföldi tulajdonban van egy cég, akkor már multinacionális? Nem lehet, hogy a cégek ilyen intézkedések után rögtön elkezdenek magyar tulajdonú leányvállalatokat alapítani, majd franchise-szerződésekkel eladni nekik, amit csak lehet? Hoppá, lehet, hogy ez máris így van? Vagy az a baj, hogy a Suzukit itthon gyártják? Gyártsák inkább Szlovákiában, mert ott kevesebb a külföldiellenes adó? Nem értek egyet.

3. Egyetért-e Ön azzal, hogy az idegen földvásárlókat ellehetetlenítő, a magyar gazdákat védő földtörvény szülessen? Gyanús a kérdés. Kik ezek az idegenek? Meg kell védeni a magyar gazdákat, de vajon miért pont a földvásárlók hovatartozásával van a baj? Ehhez is kontextus kell, de az majd csak az utolsó pontban derül ki.

4. Egyetért-e Ön azzal, hogy a nemzetstratégiai ágazatok (pl. egészségügy, energia, közlekedés) állami tulajdonba kerüljenek? Mintha nemcsak kádáristának, de hülyének is néznének. Nem értek egyet. Szeretném, ha a biztosítók versenyeznének a pénzemért, ahogyan a légitársaságok vagy az áramszolgáltatók teszik. Nem akarom, hogy olyan legyen Magyarországon a villany, mint Oroszországban a Gazprom.

5. Egyetért-e Ön azzal, hogy a segélyeket közmunkához kössék, és a cigánybűnözés felszámolása céljából felállítsák a csendőrséget? Megint egy félrefogalmazás. Kár, pedig azt szoktam mondogatni, hogy ma Magyarországon a Jobbik az egyetlen hiteles párt. Íme, ezt gondolták, akik a lapot fogalmazták: Egyetért-e Ön azzal, hogy a munkanélküli cigányoktól megvonják (megvonjuk) a segélyt, és a cigányokkal való leszámolás céljából újra felállítsuk a csendőrséget? Nem értek egyet, büdös nácik.

6. Magyarország a magyaroké! Igen, én is úgy tudom.

7. Igen, Ön is Jobbik-szavazó. Nem. Csalódtam bennetek.

8. Ne hagyja, hogy mások döntsenek az Ön sorsáról! De igen, döntsenek mások, ne ti.

461 komment · 5 trackback

Címkék: politika magyar magyarország gyurcsány kádár cigány jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr761143960

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.02. 12:23:46

Újabb bolondok, vagy politikai médiahack? Elfogtam egy levelet. Pontosabban ő fogott el engem, mert spam-ként érkezett. A spam szűrő sajnos/szerencsére nem dobta ki kapásból, így kíváncsiságból beleolvastam (Azzal hívta fel magára a figyelmemet, hogy tárg…

Trackback: Kettős Mérce 2009.06.01. 11:19:34

Miért nem leszek Jobbik-szavazó?1. Mert segget mosok szarás után.2. Mert voltam már külföldön.3. Mert tudok írni-olvasni.4. Beszélek idegen nyelveket.5. Késsel és villával eszem.6. A nyálamat nem kifelé, hanem a nyelőcsövön át vezetem el.7. Nem szoktam me…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.05.29. 17:13:05

ÁrukapcsolásEgy oldalon ajánlják a JOBBIK-ot, a neonácik kedvenc ruhamárkáját, és a Mein Kampfot. Ez a képernyőkép mindent elmond a kurucról, és a mögöttük álló pártról. Nagyításhoz katt a képre Persze több kérdés is felmerül:Hogy lehet, hogy ez a Mein K…

Trackback: MALAC NEWS 2009.05.29. 14:50:29

Barna esőben, szétesőben Mottó: Szilvásy Györgyöt éppúgy megilleti az ártatlanság védelme, mint mindenki mást. (Budai Bernadett, 2009. május 26-án) Szétesőben az MSZP, és ennek számtalan tanújelét adja. Mint csepp a tengerben, úgy

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.05.29. 10:12:44

Törvénysértő Fidesz kampány!Beindult a kampány finis. Ezt mindkét oldal nyilatkozatai jól mutatják, de Mesterházy Attila kijelentéseit érdemes alaposabban megvizsgálni, mert jól példázzák, hogyan lehet aprócska ferdítésekkel hatalmasat lódítani. &nbs…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terror Dzsoni 2009.05.29. 14:22:57

@Ferenc Testvér: Először is, mutass már rá arra, hogy ÉN mikor fasisztáztalak le! Sehol, tehát: te vagy az idióta!

Csőlátású lennék, mert nem csipázom a demagógokat? Nem hinném... A másik meg az, mint írtam - ha valamit sokszor olvasol, akkor talán elgondolkodtat - nem vagyok ellenség. Aki nem úgy gondolkodik, mint te, az komcsi, meg zsidó, de a minimum az, hogy nem magyar. Én egy pártnak sem vagyok tagja, egy párt sem szimpi, mert senki nem az én - vagyis a magyar ember - érdekeit képviseli! Gondolod ez a Morvai nem ugyanarra hajt, mint a többi galléros bűnöző, a 5 éves jó fizura EP-ben??? Hát, de! Hangját, szavát nem fogod hallani miután kiutazott.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.05.29. 14:27:22

@patrona-:
"A hazaszeretet és a sovinizmus között is van különbség."

Na végre feltűnt. Jó lenne, ha ennek megfelően csak a sovinisztákat baszkurálnák.

"Vagyis hogy kéne lennie, de a vérgőzös fejjel erölködő árpádcsíkos faszkalapoknak ez még nem esett le."

Dehogynem, az "árpádcsíkos faszkalapozást" pedig hagyjuk inkább:

barikad.hu/node/7800 „A Jobbik és a Magyar Gárda nacionalista, de nem soviniszta. És semmiképpen sem erőszakos.”, – Robert Hodgson interjúja Vona Gáborral, 2007-09-19

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2009.05.29. 14:27:52

"Íme, ezt gondolták, akik a lapot fogalmazták:"

Okos kis csegevarás, leülhetsz. :P

Terror Dzsoni 2009.05.29. 14:27:56

@xenuka: aki nem büszke a hazájára, annak nincs hazaszeretete,

Vaslogika bazzeg, vaslogika!!!!

akinek nincs hazaszeretete, annak nics hazája

Őőőő, ez kérném nem logikus, de neked ez sok 6 általánossal.

akinek nics hazája, az hazátlan bitang

Megint valami amit nem lehet értelmezni
és itt a fordulat:
ezt bizony "Demszky öreg Maoista demagóg puszipajtásotok" szokta mondogatni március 15-én
Akorra baromság, mintha te mondtad volna!

Ugyanis puszipajtása a halálnak! Te buta barom! Előbb kérdezz, s utánna vádaskodj bármivel! Ja, hogy ahhoz gondolkodni is kellene...

Dr.Bio74 2009.05.29. 14:28:13

Nem értem !
Csendőrség? Nem kellene inkább a rendőrséget használni? Ja, hogy azok szemét gumilövedékes gecik, mi?
Ha azt mondom sok a bűnöző cigány, de nem a cigány ellen kívánok fellépni, hanem a bűnöző ellen, akkor lehetek még magyar?

Tengertánc (törölt) 2009.05.29. 14:29:59

@Juanhu: bocs, olvastam a Jobbik programját...a benne található, kézzel fogható programpontok (nem, a cigányozás stb. nem az) száma: 0. Demagógiából viszont van bőven.

A multikkal kapcsolatban, először is:
a Jobbik SOHA nem kerül olyan helyzetbe, hogy ebbe bármilyen beleszólása lehetne.
Másodszor visszakérdezek: te tudod, hogy pl. a General Elektric, T-Mobile vagy Coca Cola mennyi adót fizet be egy évben? Mit és milyen juttatásokat ad a dolgozóinak? Ha tudnád, nem beszélnél demagóg ostobaságokat.

Terror Dzsoni 2009.05.29. 14:32:35

@metalhammer: Pontzosan idézve ez így hangzik:

"Talán dünnyögj egy új mesét, fasiszta kommunizmusét"

Ha már hivatkozol, legalább pontosan tedd! ;)

xenuka 2009.05.29. 14:33:09

Menjünk le 4 általános szintjére
Igen ez már az Állatfarm szintje

hazaszeret - jó
hazaszégyenlés - nem jó

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.05.29. 14:34:23

@Terror Dzsoni:
A Jobbikosokat fasisztának tartod, ez pedig sért engem, mert bár nem vagyok se párttag, se semmi ilyen, a létező pártok közül a Jobbik áll hozzám a legközelebb, pedig egyáltalán nem vagyok soviniszta, és így fasiszta sem.

És nem mondtam azt, hogy aki nem jobbikos, az nem magyar. Azokra mondtam, akik konkrétan azért ellenségesek a Jobbikkal, mert az erős hazaszeretet képvisel, mert nekik ez már maga a fasizmus...

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.05.29. 14:35:05

http://index.hu/belfold/2009/05/28/300_millios_csalas_miatt_csuktak_le_egy_mszp-st/
Szép volt elvtársak!

xenuka 2009.05.29. 14:35:22

Még lejjebb:

beleszarsz a fészkedbe vagy sem?
nem kéne oda szarni, ahol eszel vagy laksz!

mert különben

megint elkezdhetjük visszakanalazni a szart lóba...

xenuka 2009.05.29. 14:40:45

@Ferenc Testvér:

megint sírva röhögünk - szép volt Ferenc Testvér !!

Terror Dzsoni 2009.05.29. 14:42:56

@Ferenc Testvér: Nem találom azt a bejegyzésemet, ahol én bárkit is fasisztáztam volna... Morvai nem szimpi, de leírtam, hogy miért. Ha te jobb oldara mész, az nekem nem fáj, de te akkor sem mondthatod meg, ki magyar s ki nem! Mintahogy én sem fasisztázok le mindenkit, csak aki arra "érdemes"!
Még azt sem bántom és nem is bánom, aki Árpád-sávos zászlót lóbál, ezeket - történész lévén - megmosolygom, mert mit is akarnak egy több mint 700 éve kihalt uralkodóház zászlajával? Van magyar zászló is, azzal kellene kifejezni amit akar, ha már annyira lóbálhatnékja van! :)

Nazareus 2009.05.29. 14:45:24

@Blazzo: Demagógiából mindegyik programban van. Én a legtöbb konkrétumot a Jobbik programjában találtam.

Multik: persze, rengeteg adót fizetnek - most. Én olyankora gondoltam, mint amikor a 90-es években bejöttek és 5 évig adómentességet kaptak. Jó páran meg is csinálták azt, hogy 5 év után kimentek és visszajöttek más néven. Persze megint adómentesen.

Terror Dzsoni 2009.05.29. 14:49:55

@Ferenc Testvér: Látod, ez a damagógia! Nem azért lop valaki, mert ennek vagy annak a pártnak tagja, hanem mert ganaj ember!

Pártállástól függetlenül kell meg illetve elitélni a bűnözést, te viszont elfogult vagy, mert ezt kérés,kérdés nélkül idenyomtad, pedig a téma nagyon nem ez volt!

Egyébként pár év,s fideszes bűnelkövetőket lepleznek majd le, mert tutti nyerik a kövi választást. S mikort ők ülnek a húsos kondér mellett, akkor ők is igyekeznek majd jóllakni... Ez a magyar politikus...sajnos

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.05.29. 14:55:11

@Terror Dzsoni:
Csak bizonyos pártokban kissé felülprezentáltak az ilyen emberek, talán mert a párt maga erről szól... :)

xenuka 2009.05.29. 14:59:16

Az irodalmi Nobel-díjas Idézzünk Szolzsenyicin szerint, aki volt komcsi börtönben:

"A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja."

Tengertánc (törölt) 2009.05.29. 14:59:34

@Juanhu: :))) Most 2009 van tudtommal. Amely cégek "kimentek" 5 év után (csak ezért a kedvezmény miatt) már rég nincsenek itt az országban (de említhetnél egy példát). Namármost a jelenlegi multik java része (kb. 90-95%) szinte a 90-es évek óta jelen van. Szóval miről beszélünk??? Az amit te mondasz állandó vesszőparipája a Jobbikhoz hasonló fasiszta társaságoknak. Igaz azt elfelejtik, hogy ha nem lennének multik Magyarországon, akkor kb. ott tartanánk, mint Albánia. Ez akkor a legviccesebb, amikor egy hasonlóan "mélymagyar" ismerősöm Heineken sörrel a kezében, vadiúj Nokia telefonnal a kezében és egy BMW-vel a segge alatt mocskolja a multinacionális vállalatokat. SZÁNALMAS.

A demagógia valóban jelen van minden párt programjában, csak az a baj, hogy a Jobbik EGÉSZ programja erre épül. A régi náci propagandához hasonlóan semmi mást nem csinál csak az (amúgy a Jobbik derékhadát képező) iskolázatlan, olvasatlan emberek számára felfogható jelszavakat skandál. Tudod, sokkal egyszerűbb mindíg mást okolni a szarért. Hol a zsidók, hol a cigányok, hol a komcsik a hibásak.(csak zárójelben: A komcsikkal kapcsolatban meg csak annyit tudok mondani, hogy az ország lakosságának java része nem 89 után született...és ha emlékeim nem csalnak a mostani mellcsapkodó jobbos brigád java része bizony nem a gulágról, meg Recskről került a politikába. Igaz? )

xenuka 2009.05.29. 15:02:41

@Blazzo:
A fasiszták Mussolinivel felvirágoztatták az Olasz nemzetállamot.

xenuka 2009.05.29. 15:03:55

Aki 1989 előtt született az komcsi?

Köszönjük Emese!

Nazareus 2009.05.29. 15:04:46

@Blazzo: Én csak egy példát mondtam ami miatt a multikat jobban kordában kellene tartani (ami azt jelenti, hogy elötérbe kell helyezni a magyar[országi] érdekeket, akár a multik kárára is - de végül is Gyurcsány is a multiknak mondta, hogy "ha nem tetszik el lehet menni", nem?) , de ugyanakkor nem mondom azt, hogy ki kellene zavarni öket (és a Jobbik se fogja kizavarni öket). Most akkor miröl beszélünk?

Viszont te is fasisztázol, amikor ezek szerint nem is tudod mit jelent a fasizmus. Ne tedd.

Az utolsó kérdésedre meg igaz, ez a válaszom, de ettöl még nem volt szükségszerüen támogatója valaki az elözö rendszernek, hogy abban az idöben született. Mint ahogy ez igaz rám is.

Hattori_Hanzo 2009.05.29. 15:09:04

Oké, nem szoktam kommentelni, de hadd kérdezzem már meg, mert nem teljesen tiszta: miben nyilvánul meg az a baromi nagy hazaszeretet, hm? Tényleg érdekelne.

De ha vmeik szittyamagyar veszi a fáradtságot és esetleg válaszol, akkor ne a hülye demagóg dumát lökje már, h "tenni kell a hazáért, meg ez egy érzés, egy eszme, meg az ősök tisztelete", meg hasonlók, hanem vmi konkrét megfogható dologra gondoltam. Ezek szép hangzatos szövegek, lehet néha még elfilózni rajtuk, pár sör után mindenképp, de kvára nincs semmi igazi jelentőségük.

Mert amúgy eddig csak azt láttam h magukból kikelt pofázók bebaszva ordibálnak vmi gyűlésen, felsőbbrendűnek gondolva a párszázfős szervezetüket és magukat is -már ameik még képes a gondolkodásra és nem csak hörög vérbenforgó szemekkel. Meg zsidózás és gyűlölködés a köbön, és odamondogatás a sajtóban, de ezen kívül semmi. Erre vagytok büszkék?

A jobbik meg ugyanolyan gittegylet mint a miép v a munkáspárt, v akár a kdnp, szóval igazából pont leszarom ha fröcsögnek.

zsoltix 2009.05.29. 15:17:52

Ez egy "gyùrunk,wazze" tìpusù kampàny,az EP-vàlasztàs meg föpròba lesz a jövö èvi orszàggyülèsi vàlasztàs elött.Mint egy közvèlemènykutatàs. Legyen szò bàrmelyik pàrtròl.

xenuka 2009.05.29. 15:18:58

@Hattori_Hanzo:

szánalmas vagy de legyen

A hazaszeretet:

A reformkorban a haza gondolata a középpontba került. A reformkor legkedveltebb témája a magyar nyelv ápolása mellett a haza iránti szeretet kifejezése volt.

Vörösmarty Mihály eposza, a Zalán futása 1825-ben jelent meg. Ezt a nemzetostorozó művet tekintjük a reformkor nyitányának. Zalán elpuhult népe a jelen magyarjait figyelmezteti, a "puhaságra serényebb" nép elveszti hazáját.
Erkölcsi mintául Árpád nemzete szolgál.
Hazája iránti érzelmeit hűen tükrözi a Pázmán című epigramma : "legszentebb vallás a haza s emberiség, ". Az 1831-ben írt Magyarország címerére és Kölcsey Husztjának gondolata hasonló:

"Szép vagy o hon, ...

Ám...

Naggyá csak fiaid szent akaratja tehet.".

1836-ban írta a minden körülmények közötti, rendületlen hazaszeretetről szóló versét, a Szózatot, amely a hazafiasság egyik jelképévé vált:

"A nagy világon e kívül

Nincsen számodra hely;

Áldjon vagy verjen sors keze:

Itt élned, halnod kell."

Tengertánc (törölt) 2009.05.29. 15:23:09

@Juanhu: azt elárulnád, hogy miként helyezné előtérbe a Jobbik a magyar érdekeket a multik kárára? Könyörgöm egy több száz vagy ezer főt foglakoztató nagyvállalat annyi adót, tb-t fizet be a költségvetésbe, mint 10000 magyar tulajdonú kft! És egy multi nem minimálbérre jelenti be az alkalmazottait vagy nem feketén dolgoztatja őket! Sőt, még a fizetéseket is rendesen megkapják az emberek! Nagy szó ez manapság! Tehát lehet szívózni a multikkal, csak minek? Nem kell kinyalni a seggüket, de egy cégnek, aki közvetve sok százezer embernek ad MEGÉLHETÉST, annak kedvezzünk már!

De amúgy a Jobbik ezen a téren az életben soha nem fog labdába rúgni.

Ne haragudj, de a fasizmusról valószínűleg többet tudok, mint te (nem, nem vagyok zsidó, sem holokauszt túlélő). Az a szomorú egyébként, hogy az újfasiszta mozgalmak mindíg tagadják, hogy azok. Egyébként pedig egy párt, aminek egyik fő programpontja egy adott faji/vallási kisebbség (vagy kisebbségek) ellen irányul, az vajh mi más lehetne, mint fasiszta??? Te olvastál már Jobbikos fórumkat? Én igen...

Igen, lehet, hogy nem volt támogatója az egykori rendszernek, de nem is tett semmit azon rendszer ellen! Egyszer kíváncsi volnék arra, hogy a Fideszben vagy a Jobbikban mennyi egykori KISZ-es, MSZMP-s vagy munkásőr van. Azt hiszem megdöbbennénk.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.05.29. 15:23:52

@phaidros:

Egyetértünk, mint általában. Csak bal válladról múlna már el az a nagy tévedés!:)

Komoly esélyt látok arra, hogy idővel az eredeti MDF-SZDSZ szembenállásból amiből aztán Fidesz-MSZP szembenállás lett, majd Jobbik-LMP szembenállás lesz. És minden marad, csak egyre romlik.

(De olyat nem mondanék, hogy a jó út mindig középen van. Máskor elvből nem, mert a jó út akárhol lehet, abban az összefüggében meg amiről beszélünk - nem kétlem egyet fogsz érteni - a jó út kívül van, máshol. A kettő akikről szó van, nem referenciapont, nem is érdemes hozzájuk viszonyítani. Mindegy, ez kezd túl elvont lenni.) Lényeg, hogy a rendszert meg kell változtani, különben semmi esély.

xenuka 2009.05.29. 15:24:03

FASISZTÁZÓK FIGYELMÉBE:

http://www.nbh.hu/index.htm

Tengertánc (törölt) 2009.05.29. 15:26:34

@xenuka: Uhhhhhhhh, igen??? Aztán hogyan és mikor? Avass be.:)) Egyébként annyira virágzott az az Olaszország, hogy a Ducét a lábánál fogva akasztották fel...a háború után az emberek meg a fák kérgét zabálták, mert abból a kurva nagy jólétből valahogy nem lett semmi.

Ne haragudj, de veled a továbbiakban nem kívánok vitatkozni, mert olyan egyszerű vagy mint egy ajtókilincs.

Tengertánc (törölt) 2009.05.29. 15:27:20

@xenuka: köszönjük, kisfiam, leülhetsz.

valójábannemberci 2009.05.29. 15:29:37

@xenuka: Köszönjük a linket, de azt eddig is tudtuk, hogy az NBH foglalkozik a kirekesztő, szélsőséges, militáns ideológiákat terjesztőkkel. :)
Mutass valami újat. :]

egy emberr · http://konyvekplusz.blogspot.com/ 2009.05.29. 15:30:06

@xenuka: Igen. És a németek is Hitlerrel. Jó lehetett nekik...
Igaza volt Einsteinnek. Két dolog végtelen a Világegytem és az emberi butaság, de az elsőben nem vagyok biztos.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.05.29. 15:33:38

@Blazzo:
Jó értem, szóval a kisebbségeket TILOS kritizálni, mert különben náci vagy...

Ugyan már...

Nazareus 2009.05.29. 15:34:52

@Blazzo: Mondok egy példát a multikra, hogyan helyezze elötérbe jobban a Magyarországi érdekeket: Kötelesek legyenek mondjuk 40% magyar árut tartani. Bele lehet ebbe is kötni, mert biztos nem tökéletes, de példát akartál, mondtam. Egyébként meg ne kedvezzünk egy cégnek attól, hogy sok embernek ad munkát.

Ha olyan sokat tudsz a fasizmusról, akkor miért fasisztázol? Tudhatnád, hogy magyarországon sose volt jelen a fasizmus. (A nácizmus igen, de az nem fasizmus).

"Egyébként pedig egy párt, aminek egyik fő programpontja egy adott faji/vallási kisebbség (vagy kisebbségek) ellen irányul"

Na áruld el nekem, hogy a Jobbiknak milyen fö programpontja irányul egy faji vagy vallási kisebbség ellen? Mert én nem tudok ilyenröl.

"Igen, lehet, hogy nem volt támogatója az egykori rendszernek, de nem is tett semmit azon rendszer ellen!"

Ezt megint honnan tudod?? Én ismerek egy embert személyesen aki tett a rendszer ellen. Akkor árulónak kiáltották ki emiatt és máig nem kaptam meg a tisztességes rehabilitációt. (A rendszerváltás után visszavonták az itéletet, de nem rehabilitálták). Tudod miért? Mert akiken múlik a dolog, azok máig is az elözö rendszerböl maradtok ott a mostani pozicióikban.

molaris 2009.05.29. 15:38:28

@Hattori_Hanzo:
Pontos és szép leírás, szebben nehéz:
Arany János: Rendületlenül
@Blazzo:
Ez így konkrétan nem igaz. A multik töredékét adják a munkahelyeknek, és elviszik a támogatások 80%- át. Történetesen hatalmas adóelőnyöket kapnak, ráadásul a profit nagy részét is kimentik.

A Jobbik- os fórumon is találni bőven hülyét, nem csak a ballib fórumainak privilégiuma ez.
Eklatáns példa erre ez a poszt.

fehér kutya 2009.05.29. 15:41:29

@molaris:
A multik töredékét adják a munkahelyeknek, és elviszik a támogatások 80%- át.

Azért az egy elég nagy töredék...

És hány százalékát adják az adóbefizetéseknek? Szja, stb?

jonnglenn 2009.05.29. 15:42:21

mijen véletlen hogy a zindex kitette eszta fost a címlapra

vectorsector 2009.05.29. 15:44:55

Kedves Posztíró!

Akár tetszik akár nem a jobbik be fog jutni a parlamentbe. Bárkit is pártolsz, ha van ilyen egyáltalán ez a cikk valóban nem más mint sárdobálás. Ha direkt félre akarod értelmezni
a jobbik mondanivalóját jogod van hozzá, ami viszont elfogadhatatlan, hogy a saját okfejtésed már-már kész tényként tálalod az emberek elé. Még le is írod hogy mások mire gondolnak, mikor szöveget fogalmaznak ez aztán igen hölgyeim és uraim, egy gondolatolvasóval van dolgunk! Szerintem ha rossz napod van inkább kerüld az újságírást mert csak nevetségessé teszed magad, olyanokat meg megpróbálsz lejáratni akik nem érdemlik meg.

Tengertánc (törölt) 2009.05.29. 15:45:54

@molaris: az a töredék hány ezer ember is??? Tehát, hogy kit és mit támogatunk, rohadtul nem mindegy. De ezt magyarázd el annak, akinek biztos munkahelye van egy multinál...

Az eklatáns példákkal és veled kapcsolatban én is egyet értek.

Balance Of Power 2009.05.29. 15:47:32

@xenuka: Ne haragudj, szerintem az ide kommentelok 99,9%-a -a deviansok is- szeret itt elni, szeret itthon utazgatni, szereti a magyar irokat-borokat-kajakat-kulturat, erdekli a tortenelem, valasztekosan beszeli a nyelvet es gyermekeit is erre neveli majd. Ez nem eleg?

@Blazzo: A fasizmus az az olasz meg a spanyol mintaju diktatura; amitol viszont allitolag mindenkinek felnie kellene, az a nacizmus, nem? Melyik van ma jelen itthon es melyik jelent realis veszelyt? Valljuk be, nem a holokauszttagadas a legnagyobb problema ma.

Ezen ket allaspont tenyleg baromi unalmas es tenyleg a ketto kozott kellene valamit keresni...

2009.05.29. 15:48:33

Mi lesz most a Jobbikkal, nem szavaznak rá a turbólibsik :(((

valójábannemberci 2009.05.29. 15:48:59

A kettős mérce, a pozitív diszkrimináció, és a következmények nélküli tettek országa. Biztosan? Vagy ez csak valami médiahack?
Életfogytot kapott az olaszliszkai lincselő:
index.hu/bulvar/2009/05/29/olaszliszka/

Google 2009.05.29. 15:50:10

Igen, kicsit hülyének nézik az embereket. De hát, ki mint él, úgy ítél.
Arra lennék kíváncsi, ki segíti őket? Anyagilag, nem szellemileg. Ami a szellemet illeti, ölég szegénylegények, hölgyek.

leone007 2009.05.29. 15:51:51

@molaris: "A multik töredékét adják a munkahelyeknek, és elviszik a támogatások 80%-át"

Kedves jó fogorvosom, ezt meg honnan a francból szedted? A töredék az pontosan vagy legalábbis kb. számszerűsítve mennyi? Ne dobálózzunk már ilyen alaptalan érvelésekkel. Egyébként rohadtul nincs igazad. Na. Jó kis vita ugye? :-)

@fehér kutya: igen szegény teljesen meghülyült :-) Olyan zűrzavaros dolgokat ír, hogy a fülem kettéáll tőle, biztos ez is a munkája nekije :-)

leone007 2009.05.29. 15:53:46

@Blazzo: faék vazze. faék. :-)

valójábannemberci 2009.05.29. 15:56:33

@Balance Of Power: Azért a spanyol fasizmus kulturális dolgairól tudnának mesélni a nyelvükben elnyomott, később "csak" hátrányos helyzetbe hozott népek, úgy mint a katalánok, a baszkok, vagy a gallegok - utóbbiak annak ellenére is, hogy Franco maga gallego volt.

sivatagi n. 2009.05.29. 16:03:59

@vectorsector: nyugodt lehetsz benne, hogy nem tetszik nekik, ezért is vergődik itt a maradék kb 10 liberális szavazó :)

Balance Of Power 2009.05.29. 16:27:05

@berciXcore: En nem azt mondtam, hogy a spanyol fasizmus maga a mennyorszag, hanem hogy mennyire van ez jelen nalunk es mennyire kell ettol felni?
Rajkon, Koestleren kivul van egyaltalan magyar vonatkozasa?

Az olasz fasizmus meg egy vicc es ott is csak a nacik szinrelepesekor durvult el a helyzet.

valójábannemberci 2009.05.29. 16:33:09

Na, most láttam az új erő egyik videóját. Van benne munká... izé, népnemzeti ököl, ami amúgy szintén vasököl, és oda csap ahova köll. :O

TomDo 2009.05.29. 16:56:40

Eddig magyarnak tartottam magam, sőt kereszténynek, de lehet hogy szégyelleni kellene megem miattatok ? Ennyi rosszindulatot és intoleranciát csak mi magyarok vagyunk képesek felmutatni.
Sajnon az elmúlt 20 év alatt leszoktt a magyar ( is ) a munkáról. A parasztot nem érdekli a föld, a gyári melós is inkább lóg és hőbörög, a hivatalnok lustálkodik, a politikus csak a saját pecsenyéjét sütögeti.
Valóban rend éd fegyelem kell ennek az országnak,de NEM gyűlölködő és elnyomó fegyelem, hanem a támogatások és pressziók , az évek óta a béka sg alatt lévő nevelés optimális aránya. Ma 18 éves korig lébecol a diák a suliban, majd tartja a markát a segélyért ( a fehér magyar is ). Dogozni senki nem akar, csak jól élni. Ez a nevelés csődje. Ha a jobbik jobbat akar, akkor kezdje a nevelést a munkára neveléssel !!! Jaa ! és mit akar a jobbik abban az EU parlamentben amit elutasít ? Vagy ha már bent lesz jó fizetéssel akkor nem is olyan rossz az EU és a globalizáció ?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.05.29. 17:11:51

szánalmas ,hogy csak az az "érv" maradt,hogy "csak a pénzért mennek","jók lesznek a milliók" stb.

nem tudom,leszarom mennyit keresnek ha közben legalább nem mocskolják az országot,hogy rasszistafasisztanácik

Nazareus 2009.05.29. 17:12:34

@TomDo: Nem arról van szó, hogy ha bent lesz jó fizetéssel, hanem arról, hogy alkalmazkodik a meglévö helyzethez. Nem lelkesedik a Jobbik azokért a kondiciókért, amikkel az EU-ba bekerültünk, de nem rajta múlt. Ha viszont már benne vagyunk, akkor a szituációhoz alkalmazkodva igyekszik majd a Jobbik szellemiségének megfelelöen képviselni Magyarországot és érdekeit az EU-n belül.

ügyfélszolgálatos 2009.05.29. 17:38:03

@Juanhu: Jobbik szellemisége? Úgy érted hőbörgő tulkok gyülekezete akik csak cigányozni és zsidózni tudnak? De jó lesz nekünk.

xenuka 2009.05.29. 17:46:56

Szerintem a magyarok nagyon jóindulatuak és különösen toleráns nép:

Tavaly a cigány putrikat Olaszországban felgyújtották, amikor embert öltek ott is.

Ha annyira intoleránsak lennénk már rég nem lenne cigányozás, zsidózás, az Andrássy úton nem vonaglanának évente a buzik, mert elköltöztek volna az elnyomottak.

ügyfélszolgálatos 2009.05.29. 17:49:19

@xenuka: Szerintem csak gyáva nép simán. Járatja a száját, de mozdulni nem mert. Mondjuk engem a pofázás is zavar.

Nazareus 2009.05.29. 17:56:12

@ügyfélszolgálatos: Nekem nem úgy tünik, hogy csak ezt tudják. Szomorú, ha te csak ezt vagy hajlandó meglátni.

xenuka 2009.05.29. 17:57:57

@ügyfélszolgálatos:

A magyar nép nem gyáva, hanem nagyszerű, bátor.

egy Orosz képviselőházi beszéd 2006-ból:

Unió több országában etnikai polgárháborúk várhatók, és ezek a belháborúk sokkal súlyosabbak lesznek, mint a "terrorizmus", mert lakosságcsere, egyfajta genocídium zajlik a vezető osztályok, a politikai elit és a média cinkosságával vagy annak vaksága mellett, amelyek ideológiáját saját etnikai identitásuk gyűlölete és a meszticizáció parancsának morbid szenvedélye uralja. (...) A mai európai társadalmak kezelhetetlen etnikai káoszba merülnek. Ez a helyzet - majdhogynem klinikailag - egyfajta "mentális AIDS-szel" magyarázható. A bennünket érő csapásokat a belső nihilizmus vírusa okozza, amelyet már Nietzsche is észrevett, vagyis az önvédelem összeomlása. Az európaiak a saját vérvonaluk öngyilkossági folyamatába léptek. Önként nyitják meg városkapuikat.

A folyamat első tünete a "xenofília": az idegen, a másik szisztematikus előnyben részesítése a rokonnal szemben.
A második az "etnomazochizmus", vagyis saját civilizációnk és eredetünk szégyenlése és gyűlölete.
A harmadik a "devirilizáció", másként mondva a gyöngeség és bűnbánat kultusza, amely a férfi homoszexualitás dicséretével párosul.

Azok a nyilvánvaló értékek, amelyek az erővel kapcsolatosak és a népek történelmi túlélését kondicionálják - mint a becsület, hűség, család, népszaporulat, hazaszeretet, a saját civilizáció iránti büszkeség, a történelmi túlélés akarata stb. -, ma a Nyugaton nevetséges fogyatékosságoknak számítanak.

Ez a dekadencia annak a következménye, hogy a kereszténység egyetemes szeretetelve és az egyéni egyenlőséggel kapcsolatos központi előfeltételezése az emberi jogok ideológiáján keresztül elvilágiasodott.

xenuka 2009.05.29. 18:02:32

Aki a saját nemzetére támad áruló.
Aki szidja a saját nemzetét áruló.
Aki ellene agitál az áruló.
Aki a nemzet egységét bomlasztja áruló.
Aki saját nemzetével szemben másokat támogat áruló.
Aki a gyengeséget hirdeti áruló.

ügyfélszolgálatos 2009.05.29. 18:06:48

@Juanhu: Néhány kivételtől eltekintve ez volt mindig is.

ügyfélszolgálatos 2009.05.29. 18:08:28

@xenuka: Ha nem baj nem az oroszokról veszek példát jó? A második hozzászólásodról nekem a jobbik jutott eszembe: "Aki a nemzet egységét bomlasztja áruló. " Nem a jobbik bomlasztja a nemzet egységét?

Nazareus 2009.05.29. 18:26:26

@ügyfélszolgálatos: Csak ismételni tudom magam: Szomorú, ha csak ezt látod meg.

valójábannemberci 2009.05.29. 18:49:14

@xenuka: légy oly szíves pontos bibliai hivatkozásokkal alátámasztani a kereszténységgel magyarázott gyűlölet ideológiájának helyes voltát.

Martian (törölt) 2009.05.29. 19:27:45

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy a politikusok pártállásától függetlenül a korrupciót súlyos és letöltendő börtönbüntetéssel sújtsák?

Végülis érdemes lenne mindenféle lobbizást törvényen kívül helyezni.

2. Egyetért-e Ön azzal, hogy a kisemberek megélhetése és a magyar vállalkozások megmentése érdekében végre a multinacionális cégek és a bankok viseljék a komolyabb adóterheket?

Ehhez először is blokkolni kellene nemzetközi szinten a tőke szabad áramlását. Hmmm.. ambíciózus elképzelés... :)

3. Egyetért-e Ön azzal, hogy az idegen földvásárlókat ellehetetlenítő, a magyar gazdákat védő földtörvény szülessen?

Ha jól tudom, pl. Kínában szabad a befektetés, ugyanakkor külföldiek nem vásárolhatnak a nemzeti vagyonból.

4. Egyetért-e Ön azzal, hogy a nemzetstratégiai ágazatok (pl. egészségügy, energia, közlekedés) állami tulajdonba kerüljenek?

Ja, úgysincs piaci verseny Magyarországon, a szolgáltatói magánszektorban jórészt csak kartellek és virtuális monopóliumok léteznek.
Na persze, az állam bácsi rossz gazda... de akkor meg minek is fizetek adót, hogy elherdálja..??

Martian (törölt) 2009.05.29. 19:38:24

5. Egyetért-e Ön azzal, hogy a segélyeket közmunkához kössék, és a cigánybűnözés felszámolása céljából felállítsák a csendőrséget?

Csendőrség? na neee.. Einsatzkommando! :)

7. Igen, Ön is Jobbik-szavazó. Nem. Csalódtam bennetek.
8. Ne hagyja, hogy mások döntsenek az Ön sorsáról!

Na, ezért nem vagyok Jobbik szavazó! Ne a Jobbik döntsön a sorsomról... ők is csak egy bolsi bagázs, mint a többi párt! Nullpártrendszert! :)

xenuka 2009.05.29. 19:58:47

@berciXcore:
Nem vagyok pap.
Az ószövetségben isten vizözönnel áll bosszút a parancsai ellen fellázadt emberiségen.

valójábannemberci 2009.05.29. 20:00:26

@xenuka: Akkor ne beszélj hülyeségeket. Ennyi.

Nazareus 2009.05.29. 20:03:55

Én a magyarság harcában csak a kard éle vagyok, a magyarságot képviselő emberek alkotják a markolatot, míg a fegyvert, az eszközt maga a magyarság mozgatja

valójábannemberci 2009.05.29. 20:21:35

@xenuka: Átállunk dedós hadviselésre?
- De te se!
- De te se!
- De de te se!
- De de de de te se!
- Dededededede te se!
- Dedededededededede tetetetetete sesesesese!
- Az én apukám tud ám karatézni!
- Az én bátyámnak meg van egy nagy kutyája, és majd ráduszítom!
stbstbstb.

Attól tartok nagyon eltévedtél valahol, ha a gyűlöletre és a kirekesztésre szólító ideológiákba kereszténységet akarsz csomagolni.
A listádon előkelő helyen szerepelhetne az az illető, aki olyanokat mert mondani, hogy szeressétek az ellenségeteket, meg fordítsátok oda a másik orcátokat. A gyengeséget hirdető áruló archetípusa... :(

xenuka 2009.05.29. 21:07:16

@berciXcore:

Te nyertél - nincs mélyebben

Már a gumicsizma és a vastagbőr alatt vagy.

Gratula!

valójábannemberci 2009.05.29. 21:24:14

@xenuka:
Sikerült észrevenned a lényeget.

Vitakészséged nagyjából egy döglött menyétével egyezik meg. Még sokra viheted az életben.

nemuccaszoc 2009.05.29. 21:41:23

Az egész mocskos jobbikos bandát mindenhonnét kitiltanám, márcsak a cigánybűnözéses mondat miatt is, csendőrségről meg nagyfater tudna meséln ezt+azt.

Nazareus 2009.05.29. 21:45:50

@uccaszoc: Akkor te azon egyik ritka példány vagy aki tagadja a cigánybünözés létezését :-)

Leköltözhetnél Ózdra...

Martian (törölt) 2009.05.29. 22:35:21

"cigánybünözés"

A Kádár rendszerben ez szakmailag (és nem politikailag) része volt a kriminológiai tananyagnak.

molaris 2009.05.30. 05:16:51

@leone007:
Egy szinttel lejjebb, technikus, de ne zavarjon. Mint ahogy az sem, hogy nyitott szemmel élek, aztán nem csak a pártpropagandákat hallgatom. Ehhez a géphez meg nem értek annyira, hogy linkeljek, bár a fiam már mutatta. Nézz utána és kész.

molaris 2009.05.30. 05:21:47

@Blazzo:
No, akkor mindössze egyet kérdezek, mert látom Te nagyon okos vagy. Drága Andorunk, a 5. pontban a csendőrség és fasizmus párhuzamot állította fel. Gratulálok a sok okosnak, hogy nem tiltakozik visítva. Ekkora baromságot ember még nem írt le.
Szerinted? Olvasni, értelmezni tudtok ti?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.30. 12:59:42

Nem értek egyet, például azért, mert a mondat értelmetlen"

olvass sokat, és akkor tán megtanulsz mondatot értelmezni. de kezdd az abc-vel, ha az nehéz.
mi értelmetlen rajta? te nem értelmesebbé tetted hanem magváltoztattad a szórendjét.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.30. 13:03:18

@uccaszoc: akkor meséljen csak, és hagyja élni az embereket.
én azért elgondolkoznék a helyében mennyire ismeri ő a vidék lakosságát ma, és azt vajon tudja-e hoyg a környező országokból a zsidók mind Budapestre menekültek, mert itt olyan rossz volt nekik...

hRaVeN 2009.05.30. 18:47:31

hát elég korlátolt ez a poszt.

hRaVeN 2009.05.30. 19:00:01

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a segélyeket közmunkához kössék, és a cigánybűnözés felszámolása céljából felállítsák a csendőrséget? Megint egy félrefogalmazás. Kár, pedig azt szoktam mondogatni, hogy ma Magyarországon a Jobbik az egyetlen hiteles párt. Íme, ezt gondolták, akik a lapot fogalmazták: Egyetért-e Ön azzal, hogy a munkanélküli cigányoktól megvonják (megvonjuk) a segélyt, és a cigányokkal való leszámolás céljából újra felállítsuk a csendőrséget? Nem értek egyet, büdös nácik."

Érveket, érveket! Ez csak üres ostoba antifasiszta fröcsögés. Kívánom a "fajtádnak", hogy költöztették össze cigányokkal, aztán majd akkor kicsit megértőbb leszel a nem dolgozó cigányok államilag támogatott kitenyésztésén felháborodó magyarokkal.
Aki nem dolgozik, és nem is akar soha, az ne is akarjon enni. Meg segélyt felvenni, mert az nem jár csak úgy. A segélynek nem az lenne a lényege, hogy fenntartsuk a világhoz semmit hozzá nem rakó, csak elvevő parazitákat.
És ehhez nincs köze a cigány származásnak, ugyanígy vélekedem minden fenti tulajdonsággal rendelkező emberről származástól függetlenül.
- kedves "ostoba büdös fajvédők"...

Egyébként is, ha már kielemezgetjük, hogy mit akarhatott írni a másik, nekem igencsak büdös rasszizmusnak tűnik hogy a cigánybűnözés szót kicseréltétek cigányra :))
Há csakazí mer' cigány má' bántanikő? :D

Nem, nem vagyok jobbikos, csak utálom az álszent hazug pofátlanságot. Hol éltek Ti a rózsadombon?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.30. 19:12:54

6. Magyarország a magyaroké! Igen, én is úgy tudom."

akkor rosszul tudod.
nézz rá erre: Síklaky a legnagyobb koponya az országban. bokros lajos hozzá képest egy óvodás:
http://drabikjanos.com/eloadasok/

“Különös” c. műsor

Ilkei Csaba interjúja Síklaki Istvánnal és Drábik Jánossal

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.05.31. 11:40:31

Biztos, "vótmá", de:

Semmiféle vám-típusú intézkedést nem lehet (vagy nehézkes)bevezetni, de Magyarország hátrányéra is válna! Kicsi, nyitott gazdasággal rendelkező ország vagyunk, nem tudjuk befolyásolni a világpiaci árszínvonalat, így az import az exporthoz képest relatíve megdrágul, nem tudunk annyit cserélni, az "emberekkel fizettetik majd meg". A többi (erősebb) ország ellenlépéseiről meg ne is beszéljünk...

Nazareus 2009.05.31. 16:23:19

@hatláb: Nem szükségszerüen. Nyilván vámot nem mindenre érdemes kivetni, hanem csak olyasmire, aminek van itthoni versenytársa a termelésben. Pl. ha megdrágul a kinai fokhagyma a vám miatt, akkor többet vesznek a magyar fokhagymából, ami a magyar termelönek jó. Persze ez újabb kérdéseket vet fel, de az már más lapra tartozik.

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.05.31. 18:19:11

@Juanhu: Vagy a kinai fokhagyma olcsobb es jobb minosegu, akkor a magyar paraszt ahelyett, h vamokkal vedik csinalhatna valami olyat ami valoban versenykepes.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.31. 18:31:20

@Lodovik Trema: fokhagymában a magyarok is tudnak minőséget alkotni, heló.
ha kínai fokhagymát akarsz enni menj el Kínába. el lehet menni.
érdekes a németeknek van annyi eszük, h a német termékeket preferálják, csak egyes magyaroknak nincs a magyar termékek iránt.
ha ez a rendszer jó a profi németeknek, akkor jó a magyaroknak is.

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.05.31. 18:40:48

@tesz-vesz: Ha tudnak jo aron minoseget alkotni akkor versenykepesek es az emberek venni fogjak.

Ha nem megy, akkor lehet bevezetni a protekcionizmust es mehetunk vissza a 70es evekbe amikor szart gyartunk dragan. Kit erdekel a fejlettseg meg a gazdasag, a lenyeg, hogy magyar termeket fogyasszunk, nemde? Emiatt a gondolkodas miatt tartunk ott ahol. Engem nem kulonosebben zavar, mindenki ugy cseszi szet az orszagat, ahogy akarja. El lehet ugyanis menni. (En mar megetettem)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.31. 19:23:16

@Lodovik Trema: A tetanusz hazai gyártása még 2002-ben szűnt meg, az új, német oltóanyag állítólag többet tud. Az ára is más, 1410 forint, míg a hazai még 150 forintba sem került.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.31. 19:28:03

@Lodovik Trema: nagyon helyes.
nem, amiatt tartunk ott, mert az szdsz és mszp azt mondja h az állam legyen gyenge. ugye bokros is azt mondja, de mikor csődbe vitt egy bankot, akkor az államtól kért segítséget.
ki mondta, h szart gyártsuk? mondtam én olyat? a magyar most azért szar, mert 6x adót raknak ki a magyar parasztra,mint németbe. a minőség alapkövetelmény, viszont az jó lenne ha a multik nem vinnék ki a hasznot az országból, mert akkor nem vagyunk képesek fejlődni, és azok leszünk, mint amik most vagyunk: gyarmat.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.05.31. 21:22:55

@xenuka: Markánsan el gondolkodtató a kommented!

Nazareus 2009.05.31. 23:27:27

@Lodovik Trema: A probléma az, hogy a kinai fokhagyma nem azért olcsóbb, mert jobb, hanem mert pl. a kinai munkaerö olcsóbb. Amennyiben a kinai fokhagymát (és árukat) részesitjük elönyben a magyar termékek helyett, akkor hosszú távon a magyar bérek konvergálni fognak a kinai bérekhez. Nem tudom mennyire örülnél egy kinai fizetésnek...

z.marian 2009.06.01. 00:40:28

közgazdász volnék - hajam szála égnek állt, amikor gazdasággal kapcsolatos fejtegetéseket olvastam (pl. hogy az árat az határozza meg, hogy egy ország nagy vagy kicsi).
végigolvastam az összes eddigi kommentet... te jó ég... katasztrófa ez a poszt... tele gyűlölködéssel, ideológiai megbélyegzések, mert egyesek vakon követik a már ezerszer kikezdett dogmáikat és képtelenek komplexebben gondolkodni, az ellenfél érveit is reflektálva... nem egy ügyről mondjuk el szabadon a gondolataitainkat, hanem bezárjuk egymást ideológiai gettókba, egymást vérig sértegetve... az arany középút felé kéne tendálnunk...

molaris 2009.06.01. 07:57:05

@Juanhu:
Besegítenék egy kicsinyt, mint makói, és mint főzni szerető és tudó.
A kínai fokhagyma szép, de kritikán aluli. Viszont amikor el akartam adni az Öreg fokhagyma termését nem kellett senkinek. A múltkor találtam olyan csomagolást, ami "Makói fokhagyma" felirattal díszelgett, majd lejjebb: származási hely, Kína.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.01. 11:23:40

@Eladó lakás Pécs legszebb helyén: ja, milyen egyszerű volt a princ gábort is feljelenteni. el lehet felejteni a feljeletngetést.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.01. 11:26:07

@Kettős Mérce: "Miért nem leszek Jobbik-szavazó?
7. Nem szoktam megenni az orrváladékomat"
ez speciel nem a jobbikra jellemző, hanem az mszp szdsz-re.
http://www.youtube.com/watch?v=crBkDasigZY
http://www.youtube.com/watch?v=FOFeTd8MaOg

de azért jó h itt vagy, ha már a világból semmit nem értesz

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.01. 11:27:33

@ryanguy: tehát? az mi? a középút? szerinted

erről mi a véleméyned?

nézz rá erre: Síklaky a legnagyobb koponya az országban. bokros lajos hozzá képest egy óvodás:
http://drabikjanos.com/eloadasok/

“Különös” c. műsor

Ilkei Csaba interjúja Síklaki Istvánnal és Drábik Jánossal

Nazareus 2009.06.01. 19:50:27

@Kettős Mérce: Miért leszek Jobbik-szavazó?
1. Mert segget mosok szarás után.2. Mert voltam már külföldön.3. Mert tudok írni-olvasni.4. Beszélek idegen nyelveket.5. Késsel és villával eszem.6. A nyálamat nem kifelé, hanem a nyelőcsövön át vezetem el.7. Nem szoktam megenni az orrváladékomat.