A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Jobbikos rablók

2010.03.15. 19:15 Sárdobáló

Blogunk szerkesztői szép számmal sereglettek a Jobbik nagygyűlésére, amint arról később részletesen be is számolunk. A nagygyűlés végén néhányakkal villáminterjút készítettünk, egyetlen, merőben provokatív kérdéssel (a videó már készül). Volt, aki kedvesen válaszolt, volt, aki kitért a provokáció elől. Aztán voltak a lányok, mögöttük a néhány szekrényforma sráccal. Ezek a srácok, amint elővettük a kamerát, elkezdtek kiabálni, hogy kapcsoljuk ki rögtön. Ezt kamerás társunk meg is tette pár másodperc után, ám ekkor már a srácok utat törtek maguknak a lányok között, és megpróbálták kikapni a kezéből a kamerát, miközben persze veréssel fenyegették. Ő elszaladt, a srácok utána - de mivel ezek nem voltak olyan fürgék, hamar lemaradtak.

Mi, többiek, követtük őket, és biztosítottuk őket afelől, hogy hiába támadtak rá a barátunkra, hiszen ha egyszer nem akarják, hogy a képük megjelenjen a videóban, akkor természetesen nem hozzuk nyilvánosságra. Persze ezt ők nem vették megnyugvással: inkább ösztönösen reagáltak, és fizikai síkra igyekeztek terelni a társalgást, hiszen minden mondatnál valamelyikünket galléron ragadták. Az ösztön munkálhatott akkor is, amikor egyikünkről lekapták a szemüvegét, mondván, hogy most akkor ezt megtartják, ha nem mutatjuk meg nekik, amint letöröljük a felvételt. Alapvetően mi folyamatosan racionálisan érveltünk, jeleztük, hogy nem akartunk balhét, és egy-két ízben még elnézést is kértünk tőlük, hogy megzavartuk őket. Eközben ők kizárólag fenyegetni voltak képesek, kizárólag fizikai agresszióval.

Bizonyos értelemben nem viselkedtünk megfelelő módon. Mi visszahívtuk kamerás barátunkat, és letöröltük a szemük előtt a felvételt. Valahogyan egyikünknek sem volt kedve értékes felszereléssel harcba szállni velük, akik maguk mögött tudhatták a többezres tömeget. Mondhattuk volna azt is, hogy vagy a szemüveget kapjuk vissza, és akkor nem publikáljuk a képüket, vagy ha nem adják vissza a szemüveget, hát van róluk egy felvételünk. De az is igaz, hogy a normális értéktárgyaink védelme nem a mi feladatunk. A rendezők és a rendőrség dolga, hogy megakadályozza az ehhez hasonló rablási kísérletet és önbíráskodást. Amikor egyikünk kijelentette, hogy ő azonnal elmegy rendőrért, megfenyegették, hogy kitörik a nyakát. Ha több rendőr lett volna, mondjuk legalább tizedannyi, mint az eddigi hasonló eseményeknél, akkor a durva bántalmazás nem lett volna reális lehetőség támadóink számára. Nekünk nem volt fizikai fegyverünk. Nekünk egyetlen fegyverünk van: a blog közepes nyilvánossága.

Letöröltük a képüket, hát nem mutathatjuk meg őket. De az is igaz, hogy aki egy tüntetésen az arcát nem meri vállalni, az csak a jelképeit, az ideológiáját vállalja fel. És a tetteiért a felelősséget nem saját maga vállalja, hanem az ideológiájának kell viselnie. A szekrényforma srácok kopaszodó, szélsőjobboldali jelképekkel díszített emberek voltak. Nem gondolom, hogy a nagy termet vagy a kopaszodás a rablásra való hajlam vagy a puszta agresszió külső jegyei volnának. Biztos vagyok benne, hogy a szélsőséges ideológia az, ami az ilyen elemeket egybegyűjti. A Fidesz nagygyűlésén az egyik szónok arról beszélt, hogy rendnek és törvénynek kell lennie az országban, mert rend és törvény mellett a szélsőségesek nem tehetik tönkre a demokráciát. Ha néhány más dologban nem is, ebben biztosan igaza volt. Akárki hívta is életre, a Jobbiknak takarodnia kell. A rablók kapjanak jogi védelmet - de az ő pártjuk ne kapjon parlamenti képviseletet.

A fenti cikk főszereplőinek megmondtuk a blog nevét. Amennyiben későbbi ígéretükhöz híven elolvasták ezt a cikket, láthatják: nálunk tág kereteken belül szabad a kommentálás, szabad a beszéd, szabad a sajtó. Mert itt mi vagyunk többen.

117 komment · 2 trackback

Címkék: jobbik választás 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr821841864

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő - 12 ügy, amivel a Fidesz darálja a Jobbikot 2010.03.16. 05:46:27

Többször írtunk arról, hogy a Fidesznek mekkora felelőssége volt a Jobbik kialakulásában az évekig nyomott radikális szövegekkel, a többéves de facto együttműködéssel és a polgári körökkel. Azonban csak most látszik igazán mennyivel keményebben lép...

Trackback: Nemzeti Múzeum - Jókai tér - Városháza - Március 15. tér - Lánchíd, pesti hídfő - Bajcsy-Zsilinszky út - Hősök tere 2010.03.15. 19:40:24

Tavaly még spontán ötlet volt, hogy bicajjal nézzek körül az ünneplő városban, idén már korábban elhatároztam, ráadásul fényképezőgépet is vittem magammal. Szándékomban állt minél több rendezvény meglátogatása, már amennyire lehetséges volt. Az eredmén...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flea 2010.03.16. 00:30:59

Ballib ifjúharcos, az...
Eh.

Jó a poszt, agyatlanok meg szemlátomást mindenféle színben "kaphatók".

flea 2010.03.16. 00:31:53

Amúgy meg talán meg lehetett volna játszani, hogy megtartjátok a felvételt és feljelentitek őket rablásért... de megértem, hogy nem volt ehhez kedvetek...

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2010.03.16. 00:33:15

@Lbird: Amúgy igen, kb erről van szó, hogy én nem tudom felsorolni az Árpád-ház magyar királyait évszámmal együtt visszafele egy perc alatt, és nem is gondolom, hogy ezt átlagembereknek kéne tudni, és nem is akartunk ezzel a kérdéssel senkit megalázni, hanem arra akartunk rámutatni, hogy nem ez a magyarságnak, vagy a jóemberségnek a próbája.

Mouth Hero 2010.03.16. 00:50:25

@Blás Sailor von Wolfhausery: Így van, jó hasonlat. Tessék csak bemenni egy ózdi cigánytelepre, és feltenni a "valóban a családi pótlékért szüli a gyerekeket, valamint tényleg ütlegeli a hasát miközben várandós" kérdéseket. Az utca végéhez érve már nem lesz szükséges feltenni a kérdést, már kapákkal fognak várni.

Ráadásul ott a menekülés esélye is roppant pici lenne.

Bunkók voltak a "szekrények", nem vitás, de hát erre is játszottatok.

prosimpozor · http://multimediajog.blogspot.com 2010.03.16. 01:17:00

off: Azt a marhát, aki kitalálta az általános választójogot! Most komolyan, az a szenilis primitív nyugger, aki a mandiner videóban hagymázosan kiabálja, hogy zsidó gyere át a zebrán, meg az a sok kocsmatöltelék, akik delíriumos fejjel hallgatják azt a köztörvényes bűnözőket nyíltan pártoló álszent kúrógépet, ezek szavazhatnak? Vagy a másik oldalon a sok panellakó szélütéses exmszmp-s szatyrosharcos? Sírnom kell.
on: Aki tüntetésen megjelenik, az nyíltan vállalja a közszereplését, sem a Ptk., sem az irányadó joggyakorlat szerint nem sért személyiségi jogot, aki lekamerázza.
Bár valószínűleg a srácok akkor is ütöttek volna, ha meghallgatják a kérdést. A fanatikusoknak nincs humorérzékük.
A szólásszabadsághoz mindenkinek joga van, ne sírjon egy jobbikos sem, ha megjelenik a rendezvényén a sajtó. Ha ők számonkérik, akkor őtőlük is számon kell kérni. De ugyanígy, ha szerintük a mentelmi jog hülyeség, akkor ne kampányoljanak Budaházy mellett azzal, hogy ha bejut, akkor megmenekül az elnyomó hatalom (értsd: a köztörvényes bűncselekmények elkövetése esetén eljáró igazságszolgáltatás) elől. Arról már nem is beszélve, hogy ha törvényességről és átláthatóságról beszélnek, akkor talán azzal kéne kezdeni, hogy benyújtják a párt gazdálkodásáról szóló adatokat az ÁSZ-nak. Ahogyan Bacsó klasszikusában mondják: "A törvény mindenkire vonatkozik. Kommunistákra tízszeresen, százszorosan."

Lbird 2010.03.16. 01:19:03

@Krokodil: Köszi. Egyébként láthatólag még mindig nem értik. (bosszús arckifejezés)

@Mouth Hero: Vitatkozom. Szerintem nem erre ment ki a játék, pont erről szólt az előző kommentem, de lehet, hogy még nem olvastad. Próbáld meg, légyszi. Ugyanennyi erővel mondhatná bárki, - ha akarná - hogy anno azért is mentek tüntetni ezek a szép "szekrények", mert örültek, hogy a rendőrökkel összecsaphattak és megmutathatták, hogy milyen gonosz ez az sünös-ávós rendőri "túlhatalom".
Lám milyen gonosz, megverték, leteperték, stb. Jogsértés nem is történt. Pedig tudjuk, hogy sajnos tényleg előfordult - a Bene le is mondott, persze elvileg nem emiatt... -, viszont ha úgy gondolkoznánk, ahogy az fent leírtam, már ki is hagynánk azokat a szerencsétleneket, akikkel valóban jogsértően bántak. Ezt hívják túláltalánosításnak, ami szelektív észleléshez vezet. Ugye te sem szeretnél szelektíven észlelni?
Bizonyára nem szeretnél, de mégis szelektíven észlelsz. Te kihagyod azt, aki valamit puszta kíváncsiságból (újságírói kíváncsiság? társadalomtudományos? mindegy...) tesz valamit, nem politikai aktivizmusból. Nehéz elképzelned, azt mondjuk elhiszem.

@Blás Sailor von Wolfhausery: Vedd úgy, hogy neked is szól, amit fentebb írtam.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.16. 01:20:04

De érdekes, hogy engem soha nem bántanak ilyen helyeken. Pedig nem vagyok szkinhed, sem hungarista, csak egy egyszerű ember. Ma is ott voltunk a barátokkal és békésen hallgattuk a beszédeket több tízezer mosolygó emberrel.
Hülye gyerek minek mész oda provokálni? Be ne meséld nekem, hogy a két szép szemed miatt mentek neked. Volt maximum 1000 szkinhed forma ember a minimum 50 000 szimpatizáns között. Tehát ez a 2% jellemzi az összes többit? Mi is fasiszta csőcselék vagyunk? Ha te így gondolod, ám legyen.
Ott lesz a Jobbik a parlamentben ne ijedjetek meg!

"Amúgy igen, kb erről van szó, hogy én nem tudom felsorolni az Árpád-ház magyar királyait évszámmal együtt visszafele egy perc alatt, és nem is gondolom, hogy ezt átlagembereknek kéne tudni, és nem is akartunk ezzel a kérdéssel senkit megalázni, hanem arra akartunk rámutatni, hogy nem ez a magyarságnak, vagy a jóemberségnek a próbája. "
Te ennyire hülye ember vagy vagy segítenek hátul? Te figyelted, hogy milyen környezetben beszélt erről Vona? Édes Istenem, de nagy az állatkerted!

untermensch (törölt) 2010.03.16. 01:20:53

Végtelenül ostoba poszt. Én igyekszem kimaradni ebből a bolhacirkuszból, még soha nem szavaztam senkire, de az ilyen egysejtű véglényeket pártállástól függetlenül el kéne ásni. Sajnálom, hogy nem baszták szét a pofátokat a jobbikosok, ha ott lettem volna, én megteszem. Az, hogy egyáltalán ez az ótvar poszt létezhet, kizárólag annak köszönhető, hogy a radikális ballibsi index ezeket favorizálja. De a létezése önmagában kártékonyabb, mint a jobbik parlamentbe kerülése, még ha sokkal jelentéktelenebb is.
Hihetetlen szerencsétek van, hogy az index monopolhelyzetbe került az évek során és hogy arra fordult, amerre.

De a legjobb az egészben, hogy bármennyire kapartok, a jobbik már a parlamentben van.

órarugógerincű felpattanó 2010.03.16. 01:23:03

Biztos fenyegetően fényképeztetek, mint a gárdistákok.

prosimpozor · http://multimediajog.blogspot.com 2010.03.16. 01:24:10

@Mouth Hero: Ez pl. tök rossz hasonlat, mert a te kérdésed olyan gyűlöletkeltő és rosszindulatú feltételezésekre vonatkozik, amelyeket nem a cigányság egy vezetője mondott, hanem egy szerencsétlen együgyű barom, akit azóta el is kussoltatott a Fidesz. Viszont az árpád-házi királyokról Vona mesélt a hívei előtt, a "ballib ifjonczok" ezért kérdezték Vona híveit ugyanerről.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.16. 01:28:42

@prosimpozor: megint leírom: nagyon hülyék vagytok!
Vona viccnek szánta ezt a kérdést. Arra utalt, hogy nem fogják megtiltani a külföldiek földvásárlását hazánkban, de olyan feltételeket szabnak, amiket lehetetlen teljesíteni.
Szövegértés megvan? Vagy azt nem adnak a diploma mellé? (már ha van, ha nincs akkor sem lehet probléma, ötödikes szint kb)

Lbird 2010.03.16. 01:50:29

@Bemmbemm: értettük. Nyilván nem ti vagytok a hülyék, hogy ennek örültök. Egyértelmű. De nem kezdem el mesélni, hogy miért jó a külföldi tőke egy ilyen országnak, mert totál felesleges. Elfelejtettem, hogy meg sem próbálod megérteni, amit mondok, mert én ugye egy ballib hülyegyerek vagyok.
Ezért inkább vissza is térek a tojáshoz. A kérdésem a következő: miért jelenti az, hogy ember baromira nem ért egyet a szélsőségekkel, azt hogy tartozik valahova, és az a valahova csak ballib lehet? Várjunk, asszem meg van. Amiatt van, hogy teljesen kizáróak vagytok és észre sem veszitek. Ez a két dolog - egymásból értetődik, mivel ha nem lennétek teljesen kizáróak, akkor nem lenne mit észrevenni, így viszont nem tudtok hogyan észrevenni fontos dolgokat - nagyon veszélyes. Pont ettől veszélyes. Az, hogy nekem ellenvéleményem van, tehát különbözik a tiédtől, az már számodra azt jelenti, hogy ballib vagyok. Mert a végső igazság nálad van, igaz?
Kérlek gondold végig. Ha nem megy, akkor viszont tényleg ujjongj, hogy a Jobbik szerint nem lesz Mo.-n külföldi tőke, EU, stb. Azt ne vedd észre, hogy külföldi tőke nélkül már országod sem lenne(persze nagyon leszűkítve egy óriási problémát). Azt se vedd észre, hogy ezek a képek nem fognak megvalósulni. Lehetetlenek.
Egyébként azért jó tanulni, önállóan gondolkodni, mert kisebb az esélye, hogy megvezetnek. Így szabadabban lehet élni. Én mondom, próbáld ki!

prosimpozor · http://multimediajog.blogspot.com 2010.03.16. 01:52:30

@Bemmbemm: "nem fogják megtiltani a külföldiek földvásárlását hazánkban, de olyan feltételeket szabnak, amiket lehetetlen teljesíteni."
Vicces bácsi ez a Vona! Hitleren is biztos sokan kacagtak volna, ha azt találta volna mondani, hogy "nem fogjuk kiirtani a zsidókat, csak olyan feltételeket fogunk nekik teremteni, amiket lehetetlen túlélni".

2010.03.16. 02:00:16

Nyugi, a Jobbik bent lesz a parlamentben :)
Akik takarodnak, azok a szélsőséges balliberálisok.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.16. 02:03:34

@Lbird: drága "barátom". Idézd már azt a mondatomat, ahol ballibnek neveztelek benneteket. Köszönöm!
A Jobbik nem utasít el minden külföldi tőkét, de neked egyszerűbb kisarkítva beszélned erről:).

@prosimpozor: Te szimplán vagy kretén ha a kettőt párhuzamba állítod. Valóban megérdemelnél egy kiadós atyai pofont.

Ti nem beszélgettek, hanem előre megírt sablonokat másoltok be válasznak?

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.16. 02:07:06

Komolyan mondom élvezet veletek "vitatkozni". Olyan jókat kacagok itt a gép előtt...

Mindenki a Jobbik szimpatizánsokat ostobázza, de pont ezek az emberek bizonyítják be nap, mint nap magukról, hogy bizony ők az igazán ostoba emberek.

Lbird 2010.03.16. 02:09:18

Hihetetlen, hogy nem tudok választ kapni egy egyszerű kérdésre.
Én nagyon nyugodt vagyok, nem kell megnyugtatni.
Választ szeretnék, unom a kliséiteket.
Nagyon szuper, jól betanított jelszavak ezek - ha skandálható, még jobb...mint önálló gondolkodó, kezdek rosszul lenni tőlük. Csak egy pillanatra szakadnátok el a kis 1-2 mondataitoktól, na az megnyugtató lenne.
Különben nem a Jobbiktól fogunk félni, hanem hogy előre programozott robotok vagytok...az lenne a jó összeesküvés-elmélet...

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.16. 02:10:29

@Lbird: "Egyébként azért jó tanulni, önállóan gondolkodni, mert kisebb az esélye, hogy megvezetnek. "

(Jaj elnézést a sok kommentért, de erre nem reagáltam.)

Ezért vagyok most Jobbik szimpatizáns sok évnyi Fidesz hűség után!

Lbird 2010.03.16. 02:15:14

@Bemmbemm: Ez esetben nagyon örülök, hogy részese lehetsz annak a szabadságnak, amit az önálló gondolkodásod eredményez. Gratulálok.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.16. 02:15:14

@Lbird: Mire nem válaszoltam drága husom?

A "vicc" az egészben az, hogy pont nem mi vagyunk az előre programozott robotok. MI ÉBREDEZÜNK! Végre.

Éppen az ellenkezője igaz ránk szinte mindennek, amit hajtogattok napról-napra. Pontosan TI skandáltok unott és betanult szavakat!

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.16. 02:17:19

Ki vagyok moderálva? Nem jelent meg a kommentem.:)

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.16. 02:19:19

@Lbird: Akkor béke legyen veletek:)! Magatokra hagylak benneteket a gondolataitokkal. Remélem nincs harag. Szép estét!

Lbird 2010.03.16. 02:23:09

@Lbird: azért magamra válaszolok, hogy elolvasd még egyszer a kérdést.
Honnan a francból veszed, hogy én ballib lennék?
Mondtam? Rá van írva a fejemre? (azt nem is látod...) Találkoztunk egy ballib tüntetésen és lelkesen tapsikoltam, kiabáltam, hogy mit? Mit is kell akkor kiabálni?
Egyszerűen ellenvéleményem van, és ez neked egyenlő azzal, hogy ballib vagyok. Na ez a veszélyes és nem kívánatos szerintem, ezt írtam le nektek. De nem kell érteni.
Én se nevezlek egyébként Tökinek, megtennéd, hogy nem drága husomozol le? Tudtommal nem vagyunk ilyen jóban, de ha igen, csak szólj.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.16. 03:06:08

"Letöröltük a képüket, hát nem mutathatjuk meg őket."
Óh, persze, hogyne.
Letöröltétek.
LOL
Gondolom kényszerítettek titeket arra is, hogy a szemük láttára "Russian GOST p50739-95" módszerrel a memóriakártyán minden adatot effektív megsemmisítsetek is (www.killdisk.com/ ).
Ha van köztetek informatikus, akkor szégyellje magát. Alaposan.

Akihabara 2010.03.16. 06:57:18

Szar a poszt... semmirol sem szol. En meg hulye vagyok hogy hozzaszolok csak olyan baromi unalmas itt ucsorogni hogy kinomban mar a blog.hu minden vackat elolvasom.

Russell44 2010.03.16. 07:09:22

Pont provokációra van szüksége ennek az országnak. Gratulálok a posztírónak

2010.03.16. 08:15:55

@Russell44:

A ballib-antifa oldal elbukta a hatalmat, ezért maradt nekik a balhé keresése és a provokáció:

www.hirszerzo.hu/cikk.incidenssel_vegzodott_az_antifasiszta_demonstracio.142526.html

Corry 2010.03.16. 08:18:53

Hát ti tudjátok srácok, hgy mivel töltitek el az ünnepet.
Örülök, hogy a történet ilyen szerencsésen lezárult.
Ha viszont a lefényképezett ember fejével állunk neki gondolkodni, ő valamiért nem szerette volna, hogy lefényképezzék, mert nem bízik a hatalomban sem és abban sem, hogy mire használjátok fel a képeket. Most elvonatkoztatva a többi dologtól, azon vitatkozzatok a többiekkel, de ebben a két dologban az ürgének igazat lehet adni.

El akarta érni azt, hogy ott és akkor semmisítsétek meg a felvételeket és ezt a maga módján el is érte. Ha őszinte akarok lenni, nem nagyon tudok más módszert arra, hogy azonnal semmisüljön meg az a felvétel amit nem akarnak. Jó, persze én ismerlek titeket és én mondjuk megkértelek volna benneteket erre, viszont ő ott és általánosságban a radikális de hatékony módszert választotta és a radikális módszeren belül is csak addig ment el, amíg el nem érte a célját.

Malícia 2010.03.16. 08:38:33

"De az is igaz, hogy aki egy tüntetésen az arcát nem meri vállalni, az csak a jelképeit, az ideológiáját vállalja fel."

Vajon melyik országban jártak kérdezősködni az urak? Tudomásom szerint tegnap nem volt Magyarországon Jobbikos tüntetés. Mellesleg aki "provokatív" szándékkal megy egy párt megemlékezésére, annak számolnia kell a veszéllyel! Azért remélem, hogy az "izgalmas" ünnepi programotok hagyott időt nektek a valódi megemlékezésre.
Ez az írás bűzlik a félelemtől!

hidrogén · http://hidrogen.blog.hu 2010.03.16. 08:46:22

Nem is értem...Miből derült ki, hogy jobbikos volt a kigyúrt banda? Még ha úgy is öltözik az sem garancia...

Ti is kimentetek akik szvsz fidesz-mszp-miép-kdnp koalíció valamelyikére fogtok szavazni a nemzeti párttal szemben.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.16. 08:49:12

@hidrogén: Azért gondolták, hogy jobbikosok, mert Jobbikos nagygyűlésen voltak. Egyszerű ez. Pl. aki a MM-én részt vesz az meg pl. biztos hogy homó. xD

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2010.03.16. 09:13:36

@Talon Karrde: (van köztünk informatikus, de) igen, az van, hogy ha valaki megkér, hogy ne mutassuk az arcát, akkor nem fogjuk.

steve85a 2010.03.16. 09:13:41

Ha az értelmes emberek, libelárisok, német, szlovák, zsidó, cigány stb. nemzetiségek mind elmennek akkor lesz csak itt nagy boldogság.
Az itt maradt "igaz magyarok" elöbb egymást tizedelik meg a koncért aztán meg éhendöglenek.
Nézve a jobbikos pofákat lumpen, csöves vagy az ezeket kifosztó sokmillás motoron parádézó maffiózókat láttam.

Ki fog dolgozni?

hidrogén · http://hidrogen.blog.hu 2010.03.16. 09:24:48

@steve85a: Félsz a munkától? Van egy pár munkanélküli aki szivesen dolgozna szvsz...

Vaandor 2010.03.16. 10:00:52

@Corry: Én is szeretnék több pénzt, meg a Bécsi úti fegyveres bankrabló is.

Én, ha ismerném a bankárt, talán kérhetnék tőle egy kis pénzt, "viszont ő ott és általánosságban a radikális de hatékony módszert választotta és a radikális módszeren belül is csak addig ment el, amíg el nem érte a célját."

Helyesled a módszerét, vagy bűnözőnek tartod?
Ez a kérdés, válasszatok.

droID 2010.03.16. 10:01:01

Par hely ahol nem csak elveszik a szemuvegedet hanem sulyosabb bajod lesz: ciganysor, rendori intezkedes,lakotelep, kidobok, kocsmak, coronita parkolo, focimeccsen partyfotoskent ... mindenhol vannak agressziv szekrenyek akik nem szeretik a ha fotozzak oket, es a kis szemuveges fotosfiuk a kedvenc predajuk. Aki ismeri a budapesti ejszakat tudja hogy eleg ha valakire csunyan nezel, nem kell hozza kamera hogy ha ugy gondolja szajon vagjon.

"Nem gondolom, hogy a nagy termet vagy a kopaszodás a rablásra való hajlam vagy a puszta agresszió külső jegyei volnának. Biztos vagyok benne, hogy a szélsőséges ideológia az, ami az ilyen elemeket egybegyűjti."

Pedig ennek nem sok koze van a politikahoz. Az ilyen elemeket nem a Jobbik gyujti egybe hanem a kabitoszer, alkohol, kurvak, BMW-MErci, kuzdosportok, pit bull. Felesleges a Jobbikra haritani az osszes pofont ami elcsattan ebben az orszagban.

Corry 2010.03.16. 12:34:29

@Vaandor:

Azért itt igazából sikerült egypár csúsztatást összehozni.

1. A bankár nem fog neked pénzt adni, bármilyen jó ismerősöd. Na jó, nem Magyarországra gondoltam, mert itt voltak és nem lennék elcsodálkozva, ha most is lennének VIP listák, nemsokára ez is ki fog derülni.

A bank esetében neked kell az aktív szereplőnek lenned, neked kell odamenned erőszakoskodni. Egyébként a bankrablásért még a mostani diszfunkcionális jogállamban is börtön jár ezt előre tudhatod, már ha elkapnak, elismerem itt is javul a helyzet, de nemrég volt olyan időszak, amikor 1 napra 4 bankrablás jutott.

2. Egy szóval sem helyeslem a módszerét, én csak azt jeleztem, hogy a mai magyar viszonyok mellett számára ez tűnt a legjobb megoldásnak.
Formálisan bűnt követett el a bőrfejű ez nem vitás, én csak azt jeleztem, hogy a lehető legkisebb törvénysértéssel érte el azt a célját, amit törvényesen nem tudott volna elérni.

Mostneki lehet állni és gondolkodni, miért is van az, hogy nem akarta fotón látni saját magát, mitől lett ideges, miért vannak mindezek az indulatok, erre mindekinek megvan a saját hipotézise, nekem is van, most csak reménykedjünk, hogy április 11. -e után hamarosan le fognak higgadni ezek az indulatok.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.03.16. 15:45:23

.off

Örülünk, hogy trackbackeltél hozzánk, de kérjük, hogy legyen link is mögötte, mert ha nincs, törölni fogjuk. Bővebben:
mandiner.blog.hu/2010/01/22/tarsasag_a_tiszta_trackbackert

.on

Mouth Hero 2010.03.16. 18:04:39

@Lbird: "Ugyanennyi erővel mondhatná bárki, - ha akarná - hogy anno azért is mentek tüntetni ezek a szép "szekrények", mert örültek, hogy a rendőrökkel összecsaphattak és megmutathatták, hogy milyen gonosz ez az sünös-ávós rendőri "túlhatalom"."

Számomra ez sem kérdés. Persze, hogy azért mentek.

2010.03.16. 18:25:05

@steve85a: cúnya cúnya jobbikosok, elkergetnék a társadalom számára oly hasznos cigányokat és szociológusokat, az adófizetők krémjét, akik eltartják a lumpen magyar többséget.

Azt nemrég megtudtam, hogy valójában a cigányok építették fel Magyarországot, mert zsigó jenő felvilágosította erről a lusta, rasszista magyarokat. De hogy még el is tartanak minket...köszönjük, légyszi maradjatok! Nehogy elmenjetek, úúúgy hiányoznátok!

fákesz 2010.03.16. 21:21:32

Sziasztok!
Ez a bejegyzés többek között rólam is szól, ezért gondoltam megírom azt,ami történt. Éppen vége lett a Jobbik-rendezvénynek, mikor 3-4 fiatal odajött hozzánk, egyik kezében kamera, ami egyenesen felénk volt írányítva. Ahogy ezt megláttam egyből mondtam neki, hogy kapcsolja ki. Ez a felszólítás részemről és egy-két társam részéről is több ízben elhangzott. A kamerás nem óhajtott eleget tenni a kérésnek, erre az egyik társam megindult felé. A kamerás erre gyáva, féreg módon elfutott. Követük, de túl gyors volt, mi meg túl lassúak. A bazilika mellett álltunk meg ahol ott volt a kamerás gyerek haverja, akinek tudomására hoztuk, hogy azonnal hívja vissza a haverját és töröljék le a felvételt. Az egyik társam valóban megszorította a szemüveges gyerek sálját/kabátját, de testi sértés nem történt. Ezután egyikünk kezébe vándorolt a szemüveges szemüvege, hogy annak fényében kapja csak vissza, ha a szemünk láttára letörlik a rólunk készült felvételt. A kamerás gyerek nagy nehezen visszavánszorgott, elő is vette a kamerát. Először csak megpróbálta letörölni a felvételt, de nem tudta vagy nem akarta. Ekkor kijelentette, hogy most nem épp nyugodt a lelki világa, hiszen az imént az életéért futott. Ezen jót röhögtem magamban. Mindegy is, a felvétel végül törlődött, a szemüveg visszakerült a gazdájához. Testi sértés vagy lopás nem történt. És igen, valóban elhangzott egy, a nyaktörést kilátásba helyező mondtat. Annak ellenére, hogy ez inkább az ellen szólt, hogy az a kis kurtalábú törpe szóljon a rendőröknek, ez a 4-5 liberális féreg majdnem sószerint összehúgyozta magát félelmében. Egész konkrétan remegtek a félelemtől, annak ellenére, hogy ebben a személyes vitában Ők voltak többen. És hazugság, hogy ott volt mögöttünk a tömeg, hiszen egyrészt a rendezvény ekkor már percek óta véget ért, az emberek elindultak haza. De a leglényegesebb ezzel kapcsolatban az, hogy nekünk eszünkbe nem jutott volna másoknak szólni, hogy segítség baj van, védjenek meg, hasonlók. Ez pont, hogy rátok jellemző, ti kis sárdobáló férgek. A legszomorúbb viszont az, hogy ha esetleg lett volna ott mondjuk ötezer hozzátok hasnoló fiatal, liberális féreg, akkor is elértük volna célunkat, hiszen mi nem futunk el, nem kiabálunk rendőrért, hanem kiállunk magunkért és az akaratunkért! Ami pedig ezt a mondatot illeti:"e, figyelj. semmi nem történt, hamarabb ütöttek, mint kérdeztünk volna." Nevetséges hazugság. Ha valóban volt ütés legyél szíves mondd el, hogy ez pontosan hogyan történt, mert kíváncsi vagyok rá. De én nagyon jól tudom, hogy ez egy nyílvánvaló hazugság. Ha történt volna ilyen még büszke is lennék rá, főleg azok után, hogy megnéztem ezt a szar, szenny oldalt. Összefoglalnám az egészet: Azt, hogy kérdést tettek fel, amikor a kamerát a pofánkba dugták, azt innen, most tudtam meg. Tényleg! És mi értelme volt a pofánkba dugni a kamerát, kérdést feltenni, ha még a kamera be sem volt kapcsolva? Na nyílvánvaló, hogy erre nem fogtok tudni választ adni. Másodikként leszögezném, hogy egyikünk sem Jobbikos, én személy szerint még Jobbik-szavazó sem, hiszen én hányok ettől az egész demokráciának nevezett pöcegödörtől. A konklúzió: Néhány filoszemita féreg az "életéért futott", mikor csak annyit akartunk, hogy ne vegyenek fel kamerával. A futás után még be is húgyoztak, hiszen annyira féltek, az egyik szardarab majdhogynem megalázkodott már a végére. Erre össze-vissza hazudoznak a blogukba. Ja! És nagyon nagy szerencsétek van, hogy nemismertük ezt a sárdobáló-blogot, hiszen ha tudjuk ott a helyszínen, hogy ilyen hangvételű, gyalázkodó, hazudozó, magyarellenes cikkeket írtok, abban a pillanatban szétvertünk volna titeket, akkor már nem a szemúveg meg a kamera miatt kellett volna könyörögnötök, hanem az életetekért.
Na szevasztok!

Lbird 2010.03.16. 21:33:04

@fákesz: Ámen. Ha tényleg ez a hazafiság, akkor én még ma éjjel emigrálok. (pedig szeretem Magyarországot)
Mást most nem szólok, mert erre már tényleg nem lehet...
Neked regresszív szükségleted van az autoritásra. Biztosan elnyomtak gyerekkorodban.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.16. 21:37:45

@Lbird: Nem tisztem megvédeni fákesz-t, de az egész kommentjében még a "haza" szó IS csak a következő kontextusban szerepel: "az emberek elindultak haza"

Sebastian Volker · http://prime.blog.hu/ 2010.03.16. 21:39:36

@hidrogén: Ja, hogy a jobbik A nemzeti párt? Én kérek elnézést.

A "magyar" új értelemezése: aki a Jobbikra szavaz.

fákesz 2010.03.16. 21:51:12

Nem a hazafiasság kérdését elemztem, hanem a tegnap történtekét. A lényeg, hoggy nem kellett volna a pofánkba dugni a kamerát de ha már mégis megettétek akkor kapcsoljátok ki, töröljétek le a felvételt. Ez végül ugye meg is történt, csak mivel a kamerás srác elfutott, kicsit megbonyolódott az ügy. Ha nem lenne ez a tetves blog már nem is foglalkoznék az üggyel, csak nyílvánvalóan nem hagyhatom szó nélkül.

Spiritmonger 2010.03.16. 23:04:34

@steve85a: kiscsillag, figyelj ide!

tudod ki fog dolgozni?
azok, akik eddig is. a becsületes magyarok, svábok, cigányok, tótok, románok, akiknek már eleg van abból, hogy ez a sok hivatásos rettegeő és megélhetési antifasiszta az ő munkájuk gyümölcsén hízik

eastern sugar 2010.03.16. 23:33:34

hű gyerekek, aztarohadt, hogy mi megy itt. én mondtam, calam kedves, hogy hiába jogszerű, nem szeretnék nagyon látványosan fényképezni (azért mégis fényképeztem kicsit, hihi, haha:)
én különben szeretem a dolgokat elbagatellizálni és bohóctréfának tartani, de ez a műsor tegnap tényleg ijesztő volt. pedig már nem vagyok liberális (senki ne süsse rám, köszönöm). kiábrándultam a liberalizmusból. ez persze nem ide tartozik, csak említem. egyébként jobban mulattatok volna, ha ti is az arcokat nézitek, akik ott megjelentek, kissé háborodott nyuggerektől kezdve döbrentei kornélig.
fákesz, ne fújd úgy fel magad. ha neked úgy tetszik, röhögj egy jót az úgynevezett kis férgeken, amúgy ha meg ordítotok a sajtószabadságért, akkor nesztek, itt a sajtószabadság.
fiatal korban belehülyülni egy politikai eszmébe kicsit kínos dolog (szerintem). menjetek szépen és inkább sportoljatok, bulizzatok, illetve keféljetek egy jót. kevésbé lesztek frusztráltak.
uff, én beszéltem.

gyé zé 2010.03.17. 00:10:21

"amúgy ha meg ordítotok a sajtószabadságért"
Nem olvastam ki fákesz szavaiból, hogy akár egyetlen szóval is ordított volna a sajtószabadságért

"fiatal korban belehülyülni egy politikai eszmébe kicsit kínos dolog" fákesz leírta, hogy nem jobbikos és nem olvasható ki a szavaiból hogy bármilyen politikai eszmébe belehülyült volna.

"menjetek szépen és inkább sportoljatok, bulizzatok, illetve keféljetek egy jót. kevésbé lesztek frusztráltak." honnan veszed hogy fákesz nem sportol, nem bulizik, és nem kefél eleget? miből gondolod hogy frusztrált?

Elképesztően ostoba vagy, előbb talán figyelmesen el kellett volna olvasnod a fákesz által leírtakat, és akkor nem égetnéd itt magadat a légből kapott baromságaiddal
@eastern sugar:

eastern sugar 2010.03.17. 00:18:12

valószínűleg rosszul látszik a kommentemen (tényleg), hogy csak az első mondatot szántam fákesznek (+fákesz, ne fújd úgy fel magad. ha neked úgy tetszik, röhögj egy jót az úgynevezett kis férgeken, amúgy ha meg ordítotok a sajtószabadságért, akkor nesztek, itt a sajtószabadság.")
a többit általánosságban a harcosan ordító jobbikos fiatalokra értettem. nézz rájuk. számomra az, aki egy jobik-gyűlésen megjelenik mint résztvevő (azért mondom, nem mint tudósító, hanem mint résztvevő) az azt jelenti,hogy az ott elhangzottakkal legalább nagy vonalakban egyetért. márpedig morvai krisztina igen hangosan ordított a sajtószabadságért, a résztvevők pedig hangosan helyeseltek. ami itt megy, valóban sárdobálás, de a sajtószabadság része.
valamint nekem az az ember, aki egy politikai gyűlésen rázza az öklét, és nem inkább a maga dolgával törődik (ez tehát nem egyenlő azzal, hogy politikai véleményt formál, vagy vitatkozik, hanem csak azzal, hogy nagygyűléseken ráza az öklét) az frusztráltnak tűnik. ez az én magánvéleményem.
különben nem hiszem, hogy ismernénk egymást annyira, hogy megállapíthasd, mennyire elképesztően is vagyok ostoba.

Lbird 2010.03.17. 00:24:28

@fákesz: Felteszem, nem ismered a hatályos jogszabályokat - mivel eleve a jogszabályokat nem tartod nagyra. De van egy olyan, amelyik szerint, ha te megjelensz egy ilyen rendezvényen, akkor azzal "aláírod", hogy filmezzenek. Erre lehet azt reagálni, amit te reagáltál. Csak az se nem jogállami, se nem demokratikus, se sajtószabadságos, se semmi kívánatos. Az agresszív, önbíráskodó, párbeszédképtelen, gyűlölködő, előítéletes, félelemkeltő, fenyegető. Leírhatnám, hogy pontról pontra mit értek ezen fogalmak alatt, de nincs kedvem, mert nem hiszem, hogy fölfognád. Firtathatnám azt is, hogy mennyire vagy intelligens, européer, művelt, stb., de ezt sem teszem, mert nem akarlak alázgatni - az a te műfajod, csakhogy a fizikai fölényeddel teszed, mert másod nincs.
Talán a konklúzió Neked a mai napra lehetne ez: Többet ésszel, mint erővel.
Elég egyszerű mondás, neked való.

Lbird 2010.03.17. 00:26:40

@gyé zé: jaj, végre egy segítőkész polgártárs! köszönöm, erre vártam!

gyé zé 2010.03.17. 00:28:04

Nagyon szavahihető ez a blog. Már a cím is ordenáré hazugság. Akivel akadt egy kis nézeteltérésetek, azok közül senki sem jobbikos, és rablásról szó sem eshet, senki nem rabolt el semmit. Ideje lenne változtatni a hazug címen.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.17. 00:28:13

@Lbird: Remélem még találkoztok és az ezekért a szavidért jól megérdemelt atyai pofont megkapod majd a kipécézett fiatalembertől.

eastern sugar 2010.03.17. 00:31:16

@Talon Karrde: lassan én is félrerakom azt a határtalan udvariasságot. te például ki a fasz vagy, hogy ilyen pökhendi hangnemben beszélsz másokkal, akiket alkalmasint nem ismersz?

gyé zé 2010.03.17. 00:37:15

@eastern sugar: miért zavar a dolog? te ismered személy szerint azokat a jobbikosokat akiket az előbb általánosítva lehordtál? több ezer embert vettél egy kalap alá. te ki a fasz vagy, hogy veszed ehhez a bátorságot?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.17. 00:37:24

@eastern sugar:
LOL
pökhendi hangnem?
"Firtathatnám azt is, hogy mennyire vagy intelligens, européer, művelt, stb., de ezt sem teszem, mert nem akarlak alázgatni - az a te műfajod, csakhogy a fizikai fölényeddel teszed, mert másod nincs."
kitől is idéztem?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.17. 00:39:00

@eastern sugar: mellesleg egy nálad 10 évvel idősebb fasz vagyok, most akkor mondhatom neked hogy pina? Én inkább hanyagolnám ezt.

Lbird 2010.03.17. 00:40:11

@eastern sugar: Köszönöm.

@Talon Karrde: Érdekes. A Morvai biztosan örülne, hogy egy nő bántalmazására uszítasz.
Másrészt pedig értelmesen vitázni veletek nem lehet. Mostani hozzászólásod is ezt mutatja. Arra semmit nem reagálsz, amit írok, mert te is látod a relevanciáját. Még szerencse, hogy következetesen kitartasz - és minden kedves barátod - az "ésszerűtlen", hovatovább érv nélküli érvelésed mellett. Nehéz lehet.

eastern sugar 2010.03.17. 00:40:23

@gyé zé: ebben speciel igazad van. viszont én nem személyeskedtem, hanem általánosítottam. az is ciki, de nem ugyanaz. és most jön a demagógia. vona gábor/morvai krisztina/hegedűs lóránt stb ismeri személyesen az összes zsidót, cigányt és egyéb nemkívánatos elemet?

eastern sugar 2010.03.17. 00:42:08

@Talon Karrde: mondhatnád, miért ne mondhatnád. különben kit érdekel, hogy ki hány éves és te például honnan tudod az én életkoromat? (most akkor előre is elnézést, ha ki van írva valahová, amiről nem tudok)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.17. 00:44:40

@Lbird: Kedves Börd, kit érdekel Morvai?
Ki nekem Morvai? Honnan kellene tudjam azt, hogy nő vagy?
"Mostani hozzászólásod is..."
Olvastad a többit is?
Mégis mit gondolsz kik az én barátaim?

Azt hittem, hogy egyike vagy a kirablottaknak, tévedtem. Bocs. Egyéb kérdés?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.17. 00:46:23

@eastern sugar: Bocsi, de én annál jobban tisztelem a vitapartneremet, hogy zsigerből lefaszozzam/lepinázzam.
Mellesleg igen, ki van írva.

gyé zé 2010.03.17. 00:46:48

@eastern sugar: nem tartozom felelősséggel a nem az én számból elhangzó dolgokért, mi közöm vonához, morvaihoz és hegedűshöz? hogy jön ez ide?

eastern sugar 2010.03.17. 00:54:26

@Talon Karrde: hogy mik vannak. hova van kiírva? no akkor ahogy előre is, most utólag is elnézést kérek. csak felkúrta az agyam az atyai pofon mint kifejezés (ha visszaolvasod pár hozzászólásomat, nem itt, mert elvégre itt mégiscsak sarat dobálunk, láthatod, hogy alapvetően egy úrinő vagyok:D)

@gyé zé: fákesz erőteljes megvédése lehet tévesen, de arra engedett következtetni, hogy fákesz elvbarátja vagy (minthogy ez egy politikai blog), ami azután arra engedett következtetni, hogy nagyjából egyetértesz a hasonló szónoklatokkal. azért ezen már ne lepődjünk meg. az általánosítás emberi dolog: ránézünk mondjuk egy nagy adag kapával-kaszával fosztigató cigányra, és levonjuk a számunkra logikus következtetést, asszociálunk valamire. sokan pedig ránézünk a jobbik tüntetésen megjelenő emberekre, és levonjuk a számunkra logikus következtetést. nyilván nem mindről személyesen, de akkor viszont a kapás-kaszás cigányokról se egyenként személyesen. vagy ha meg de, akkor fogadjuk el, hogy általánosítani márpedig kell.

Lbird 2010.03.17. 00:56:34

@Talon Karrde:
Akkor igazad van, hagyjuk Morvait. Vegyük az "atyai pofont". Patriarchális, remek, hagyománytisztelő. Ez kell a jó nemzethez. Leány verve jó! Főleg, ha vitatkozik! Csak ne vitatkozzon!
Olvastam jópár hozzászólásodat egyébként, de az nem jelenti azt, hogy ismerlek és tudom, hogy kik a barátaid. Emiatt elnézésedet kérem.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.17. 00:59:41

@eastern sugar:
A flörtölgetés kb. itt abba is hagynám mert én meg nős vagyok.

easternsugar.inda.hu/adatlap

gyé zé 2010.03.17. 01:00:45

akkor ismételten arra kérlek hogy olvasd végre el amit fákesz leírt! nem jobbikos semmilyen párthoz nem kötődik.

"elvbarátja vagy" honnan tudod hogy milyen elveket vall?

szénné égeted magadat.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.17. 01:03:46

@Lbird: Én meg az atyai pofon miatt kérek elnézést tőled.
"Leány verve jó! Főleg, ha vitatkozik! Csak ne vitatkozzon!"
Ez nem igaz, de ne menjünk bele, hogy a leány hogy jó.

eastern sugar 2010.03.17. 01:04:06

@gyé zé: természetesen nem tudom, hogy pontosan milyen elveket vall. de aki egy jobbik tüntetésen ilyen akciót nyom mint ő, abból mint írtam, kikövetkeztethető, hogy nagyjából hangúlyozom nagyjából milyen elveket vall, vagy milyen eszközei vannak mondjuk egy nézeteltérés rendezésére. ne játsszuk a hülyét, ha lehetséges.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.17. 01:05:55

@eastern sugar: "a visszaolvasod pár hozzászólásomat, nem itt, mert elvégre itt mégiscsak sarat dobálunk, láthatod, hogy alapvetően egy úrinő vagyok:D"

Visszaolvastam, bár ne tettem volna...

eastern sugar 2010.03.17. 01:06:47

@Talon Karrde: jól van, ezt megbeszéltük. viszont engem szükségtelen olyasmivel gyanúsítgatnod, hogy veled flörtölgetnék. köszönöm.

gyé zé 2010.03.17. 01:08:00

@eastern sugar: nagyjából hangsúlyozom nagyjából szart sem tudsz fákeszről, nagyjából hangsúlyozom nagyjából kurvára mellé lőttél, nagyjából hangsúlyozom nagyjából te nem játszod a hülyét, bebizonyosodott hogy az vagy.

eastern sugar 2010.03.17. 01:11:37

@gyé zé: így van, ostoba vagyok mint a segg, sajnos, de hát a genetika nem szánt meg. de legalább boldogok a lelki szegények, ez a szerencse.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.17. 01:18:31

@eastern sugar: miért kell szándékosan provokáljad a másikat?

eastern sugar 2010.03.17. 01:20:41

@Talon Karrde: egész komolyan és iróniament4tesen nem értem, hogy hol provokáltam és kicsodát. azt már igyekeztem tisztázni, hogy téged semmilyen értelemben sem.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.17. 01:22:28

@eastern sugar: "így van, ostoba vagyok mint a segg, sajnos, de hát a genetika nem szánt meg. de legalább boldogok a lelki szegények, ez a szerencse. "
Ez azért nem mondhatnám, hogy iróniamentes. Vitalezárónak szántad, vagy minek?

eastern sugar 2010.03.17. 01:22:41

@eastern sugar: ha ez utóbbira gondolsz, nem provokáltam, viszont parttalannak tartom, hogy hülyézzük egymást. gondoltam, fejezzük be, de sajnos olyan vagyok, hogy felmegy az agyvizem, ha érvek nélkül lehülyéznek, ezért oda kellett még szólnom egyet. ígérem, befejeztük (én legalábbis), így rendben van?

eastern sugar 2010.03.17. 01:31:40

@Talon Karrde: mármint veled szívesen vitatkozom (amennyiben nem gyanúsítasz hülyeségekkel), gyézére mondtam, hogy ezzel ha nem is túl frappánsan de részemről be van fejezve.

Vaandor 2010.03.17. 02:43:54

@Corry: Kicsit túl sok helyről (és sok módszerről) hallani, hogy "radikális de hatékony", szóval szabad. Meg hogy a jobbikos csinálta, a szent cél érdekében, szóval szabad. Meg hogy szar a rendszer, szarok a "mai magyar viszonyok", szóval szabad.

Nem azt mondom, hogy provokítív videót csinálni szép dolog. De ha valaki bűnözőként lép fel, az legyen elítélendő. Pártjától függetlenül.

(Ezt még este írtam, azóta látom történt változás, de semmi érdemi. Maradjunk annyiban: a Jobbik rendezvényen egy agresszív, "szekrényforma srác" feltűnését továbbra is hihetőbbnek tartom, mint egy "vándorló szemüveg"ét.
A "nyaktörést kilátásba helyező mondat" pedig láthatólag nem is vitatott.)

Corry 2010.03.17. 09:16:38

@Vaandor:
Arra azért tisztelettel megkérnélek, hogy olyan mondatokat ne adj kérlek a számba, amit nem is mondtam. Látom feljebb már más is tiltakozott hasonlókért.

flea 2010.03.17. 14:01:02

@fákesz: na, akkor elemezzünk.

"egyből mondtam neki, hogy kapcsolja ki. Ez a felszólítás részemről és egy-két társam részéről is több ízben elhangzott."

Felszólításra semmi jogotok. Kérni lehetett volna maximum.

"az egyik társam megindult felé. A kamerás erre gyáva, féreg módon elfutott"

Ja, gyáva féreg, mert nem volt rá kíváncsi, hogy a nyilvánvaló fizikai fölényben levő és fenyegetően viselkedő haverod meddig menne el. Szerintem meg ócska önfényezés ez a "gyáva féreg" duma.

"tudomására hoztuk, hogy azonnal hívja vissza a haverját és töröljék le a felvételt. Az egyik társam valóban megszorította a szemüveges gyerek sálját/kabátját, de testi sértés nem történt. Ezután egyikünk kezébe vándorolt a szemüveges szemüvege, hogy annak fényében kapja csak vissza, ha a szemünk láttára letörlik a rólunk készült felvételt."

Sűrűsödnek a dolgok... Olvassunk el egy pár paragrafust a Btk.-ból:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97800004.TV

"174. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, amennyiben más bűncselekmény nem valósul meg, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
A jelentős érdeksérelem kérdéses, hogy megáll-e, de ehhez akár 1 db pszichológus szakvéleménye is elég lehet, úgyhogy minimum alaposan megizzadnátok a bíróságon.

"321. § (1) Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
[...]
(3) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a rablást
[...]
c) bűnszövetségben vagy csoportosan,
[...]
követik el."
Ha nem törlik le a felvételt, nálatok marad a szemüveg, és a felvétel alapján feljelentenek, mivel ússzátok meg a minimum 5 évet?

"leszögezném, hogy egyikünk sem Jobbikos, én személy szerint még Jobbik-szavazó sem"

Aha, csak filoszemitázós meg magyarellenesezős. De hát nem kell az ilyesmihez manapság Jobbik-szimpatizánsnak lenni, ezt mindenki tudja, a Jobbik-rendezvény környékén is csak véletlenül jártatok, pont arra volt dolgotok, azt, hogy a rendezvény véget ért és az emberek elindultak haza, azt is csak úgy hallottátok az utcán, hogy valaki mondta, ugye?
Ki a nagyobb gyáva féreg: aki a fenyegetés elől elfut, vagy aki fenyegetés nélkül is sunyin és átlátszóan hazudik?

Összefoglalva: minthogy nem voltam ott, azt el tudom képzelni, hogy a blogszerzők helytelenül, bután, vagy akár sunyin és provokatívan is viselkedtek, de személyedben meghallgatva a másik oldalt az összkép világos: piti erőszakos bűnözők vagytok. Stimmel a cím.

eastern sugar 2010.03.17. 14:12:21

@flea: no úgy látom annyira mégsem vagyok ostoba.

flea 2010.03.17. 14:37:20

@eastern sugar: dehogyisnem, meg én is. Hamarosan kiderül, meglásd. :D

eastern sugar 2010.03.17. 14:40:49

@flea: az van, hogy el leszünk páholva érvekkel, és ráfektetnek a verbális vágódeszkára:P

gyé zé 2010.03.17. 15:43:30

Akkor vegyük át mégegyszer. A felvétel leállítását kb 5x kértük többen is, erre nem volt hajlandó a kamerás! Elindultam felé hogy mutassa meg a rólunk készült felvételt. Maradhatott volna, senki nem bántotta, szépen letörölte volna a felvételt és búcsút intettünk volna egymásnak. Nem ez történt, a kis patkány azonnal futásnak eredt. Ebből is arra következtettünk, hogy nem tisztességesek a szándékai. Természetesen el akartuk érni, hogy a hozzájárulásunk nélkül készített felvétel ne kerülhessen nyilvánosságra. Láttuk a kis társaság inkorrekt sunyiságát, ezért mindenképpen el akartuk érni, hogy a felvétel kitörlődjön, ezt el is értük, méghozzá úgy hogy senkinek nem esett baja. Mégis mit kellett volna tennünk, polgári peres úton évekig pereskedni néhány pimasz jellemtelen provokátorral? Rövidre zártuk.

Ptk.
80. §
(1) A személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével
kapcsolatos bármiféle visszaélés.
(2) Képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához – a nyilvános közszereplés kivételével – az
érintett személy hozzájárulása szükséges.

flea 2010.03.17. 16:07:46

@gyé zé: "Akkor vegyük át még egyszer."

Először is: a közterületen tartott pártrendezvényen résztvevők minden olyan megnyilvánulása nyilvános közszereplésnek minősül, ami az adott rendezvényen való részvétellel összefügg. Tehát ha a felvétel készítője okkal feltételezte, hogy a pártrendezvényen voltatok, és azt akarta felvenni, hogy mit válaszoltok az ott elhangzottakkal összefüggésben lévő kérdésre, akkor azt jogszerűen, a Ptk. 80.§. megsértése nélkül megtehette, majd nyilvánosságra is hozhatta volna. (Ugyanezért rakhatta ki a "Zsidó, gyere át a zebrán" videót a Mandiner, pedig azon is magánszemélyek vannak, nem közszereplők.)

Másodszor is: semmilyen bizonyítékod nem volt arra nézve, hogy a felvétel, ha elkészül, nyilvánosságra került volna. (Magánfelhasználásra pedig közterületen a hozzájárulásod nélkül is felvehet, pl. azért, hogy utóbb ne emlékezetből kelljen leírnia, hogy milyen nemű és hozzávetőleges korú emberektől milyen válaszokat kapott, csak hogy egy életszerű példát mondjak.) Tehát a jogsérelem, amire hivatkozol, maximum vélt és jövőbeli. Büntetőjogilag szankcionált törvénysértésekkel elébe menni egy vélt polgárjogi sérelemnek meg nem vall különösebben fejlett jogérzékre (de ha már itt tartunk, erkölcsi érzékre sem).

flea 2010.03.17. 16:09:23

@gyé zé: ja, amit kihagytam, a "jellemtelen" szó a hozzászólásodban a fentiek fényében legalábbis bájos.

2010.03.17. 19:04:10

@fákesz: köszi hogy leírtad az igazságot, valami hasonló jelenetre gyanakodtam. Ezek a bátor libsi provokátorok nem változnak...

gyé zé 2010.03.17. 20:22:31

@eastern sugar: Mi változott? Miből vontad le ezt a hamis következtetést?

fákesz 2010.03.17. 22:10:08

Nyugalom, bulizok, sportolok, kefélek eleget. Főleg a sport miatti intenzív igénybevétel miatt sokszor érzek fáradságot. Fáradságot éreztem hétfőn is, ráadásul kurvára fáztam, amikor pofámba dugtak egy kamerát. Én ezt nem akartam, de ugye néhány társam sem. Az akaratunknak érvényt szereztünk. Ilyen egyszerű az egész. Megmondom őszintén, akkor nem is gondoltam volna, hogy ennyire felfújjátok az egészet. Ha egy ilyen kis közjáték után puffogva rablóztok, jobbikosoztok, akkor nem tudom mit várhattok később, súlyosabb eseteknél. Például mikor tegyük fel a gyermekeiteket kell megvédenetek valami veszélytől, akkor is elfuttok majd? Vagy akkor talán belőletek is előjön az említett-és általatok ledegradált- ösztön?! Vagy végignézitek teljes nyugalomban ahogy a lányotokat megerőszakolják, hiszen tudod, hogy az "aktus" után úgy is feljelentést fogsz tenni?! A példa lehet nem a legjobb de a lényeg remélem mindenkinek lejött. A kommentek között olvastam, hogy mi nem is vártuk meg a kérdést, hanem egyből ütöttünk. Kérdésem: Történt ütés?! Ha nem, legyetek szívesek magatokba nézni. Egy árva szóval nem hazudtam a kommentjeimben, ti pedig az igazságot elferdítve(pl. hogy jobbikosok vagyunk, hogy rablók vagyunk, hogy ütüttünk...)próbáljátok érvényesíteni az általatok elképzelt igazságot. Én végig őszinte voltam, ott, a helyszínen is. Amit még szeretnék feltétlenül megemlíteni, hogy ne ezzzel foglalkozzatok, foglalkozzatok az igazi problémákkal! Én is ezt teszem, ezért nem is volt időm és "szerencsém" olvasni ezt a blogot(amit ezután sem fogok). Na mindegy itt én végeztem. A lényeg, hogy túl van reagálva ez az egész dolog. Ja! És biztosak lehettek abban, hogy az életben még számtalan helyzetben kell fizikailag is kiállni magatokért, másokért! Inkább ezen törjétek az agyatokat. Na szevasztok!

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2010.03.18. 11:13:52

Ahol azt írtuk, talán kommentben, hogy hamar jött az ütés, ott nem valós ütésre gondolhattunk, hanem csak átvitten arra, hogy fizikailag lépett fel a másik fél, ami nekünk szokatlan volt. A félreérthető fogalmazásért elnézést kérek, hiszen konkrét ütés valóban nem volt, ezt nyilván nem akarjuk hamisan állítani.

Sárdobáló 2010.03.18. 11:19:47

Azt gondoljuk, mindenki levonta a maga számára a tanulságokat ebből az esetből. A cikk utáni kommentekben mindenki szabadon kifejtette a véleményét, és ezt mi azzal háláltuk meg, hogy nem moderáltuk a megjegyzéseket.

TotoHU 2010.03.27. 11:33:09

Azért roppantul kíváncsi lennék a másik oldal véleményére is.
A papír (blog) ugye mindent elbír...

flea 2010.03.27. 12:27:19

@TotoHU: akkor mi lenne, ha visszaolvasnál? ;)

Dennis19 2010.03.30. 22:34:55

Ejj,ez a Fákesz nem tudja soha leállítani magát!