A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Üdvözlet a győzőnek!

2011.10.03. 07:00 dzsumbuj

Mára már nem tudjuk, hiszen törvényben vagy rendeletben sincs rendezve, miként emlékezzünk az öt évvel ezelőtt történt tévéostromra. Pedig a fülkeforradalmat követő új húsvéti „mozgó” (hiszen a húsvét a hold alapján kerül kiszámításra) alkotmány tetőzte be az összefogást!

Egyáltalán a jelenlegi összefogás rendszere a Bastille híján az MTV székháznak tulajdoníthatja-e a genezisét? Ma sincs kormányzati döntés arról, hogy az épület büféjét ablaktörésen keresztül néphatalmilag megnyitó fiatalok egy új gazdasági rendszer (neokapitalizmus?) megalapítói-e? A Kert Attilával (az MTV akkori hírigazgatója) tárgyaló „magánszemély” definiálása még problematikusabb, mikor egy tv-szerkesztőtől megkérdezve, mit mondjon a kamerába, a magát munkába visszahelyező munkatárs azt válaszolta: „Nem tudom, te vagy a tüntető.” Mire az öregúr: „Én nem tüntetek.”

Úgy tűnik, a kormánypártok zavarát az okozhatja, hogy „nincsenek rá szavaik”. Horányi Özséb is ugyanezt gondolta a katolikus egyházról, hogy miért nem tudja megszólítani a fiatalokat.

Ha az esemény jelenlegi megítélése problematikus is, érdemes megnézni vajon mi segítette elő a megtörténtét? A magától értetődőnek tűnő ok-okozati összefüggés alapján a szeptember 17-én kitudódó öszödi beszéd hozta létre az „egyéjszakás forradalmat”?

A nol.hu témába vágó videójában Révész Máriusz mégis komoly történészeket megszégyenítő posztmodern szkepszist villantott fel: „hogy az eseményeknek idáig el kellett-e jutnia, az egyébként az én meglátásom szerint nem evidencia.”

Francois Furet terjedelmes esszéjében, az Egy illúzió múltjá-ban úgy fogalmazott: az első világháború különlegességét az adja, hogy messze túlnőtt saját okain. Ma már úgy tűnik, az öszödi beszéd is hasonló sorsú epizód. Ezt támasztja alá, hogy a Wikileaks iratokból kiderülő orbáni hazugságok senkit sem hoztak igazán lázba az ATV és a Klub rádió legnagyobb meglepetésére. Vagyis lőttek már le Ferenc Ferdinánd előtt is trónörököst, hazudtak már Gyurcsány előtt is politikusok, de az adott gazdasági-társadalmi kontextus mindkét esetben lehetővé tette a senki számára előre nem látható eszkalációt.

Ám ha a pillangó-effektus helyett a túlzott racionalizációt választjuk, akkor visszanézve úgy látszik, hogy a pubertás kori Magyarország durcássága saját hétköznapi hibáit (pl: hazugság) nem nézte el a „szüleinek” (értsd: politikusai), de felnőttként mégis csak illúziótlan koravénné vált.

Anno Ady Endre versbe szedve kérte az antant hatalmak megértését: „Üdvözlet a győzőnek! Ne tapossatok rajta nagyon, Ne tiporjatok rajta nagyon, Vér-vesztes, szegény, szép szivünkön, Ki, íme, száguldani akar.”

2010. április 12-től viszont az orbáni jelszó szerint: “Magyarország győzött!” Vagyis győztek utólag a TV székház ostromlók is? Meg kellene őket személyesen keresni, hogy átadjuk az üdvözletet a győzőknek!

És mit látunk ma? Kifuckadást! Nem sikerült az öszödi beszéd lefolyójában körkörösen eltűnnie Gyurcsány Ferencnek. A parlamenti szószéken kifakadt az őt ért sukorói gyanúsítás miatt. A jelenlegi kormány padsoraiban erre a kiakadás hangjai törtek elő. Mindkét fél teljesen elhitte a spontán színházi közvetítést, mintha csak megfeleltették és átélték volna az általuk választott „erkölcsi jó” szerepét. És sajnos nem csak paritásos alapon maradt a két oldal reakcióinak különbsége, egy angol szócska fonetikus alakja a nézőknek: FAK!

1 komment

Címkék: orbán fidesz magyarország gyurcsány tüntetés

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr13270493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruhahahahihihi 2011.10.04. 04:35:03

Na, Na, Álljon meg a szájtépés!!!!!!!! Ki az az emberállat aki azt mondta diplomaták előtt( tehát le se tagadta, mert nem tudta), hogy: " rájöttem, hogy ha valakinek alkalma van megölni a riválisát, ellenfelét, ellenségét akkor az ne habozzon..."---IGEN EZT A NEMZET ROHADÉK SZARJANKÓJA, ORBÁN MONDTA-és hozzátette: Szívesebben látnám Gyurcsányt halva kiterítve látni mint sebesülten"...
Egy ILYEN GYILKOS, BŰNÖZŐ SZÁNDÉKÚ EMBER A MIN. ELNÖK MAGYARORSZÁGON!!!!
Gyurcsány , tegnapi beszédében meg azt mondta: hogy nem a bosszú vezessen bennünket, hogy ezt a krományt és Orbánt leváltsuk--( rajta van a videón)..
Akkor ki az államférfi? A kis suttyó, bunkó felcsúti Nemzeti Szardarab, vagy aki annak idején azt mondta a tömegnek, hogy nem menjenek Orbán háza elé tüntetni, mert ott a családja van, és ne zavarja meg őket....és Orbán mit csinált????--oda küldte Gyurcsány háza elé tüntetni a Répa Robit és a a kuglibábú fejű..Orbán papagájt a szijjÁrtót...
Na?????? Konzekvencia levonás???? Van? vagy csak begyöpösödött Fidesz mérgezésben vagytok még?
Magyarország egyetlen tumor betegsége a beteg rohadt Orbán! Ha az nem születik a Földre , akkor Magyarországon nincs ez a gyűlölet keltés és teljesen már a hangulat és politizálás.