A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

A NER a WC faliújságján

2010.07.03. 14:25 R_John

Nekünk ugyan nincs szerkesztőségünk, még csak utasítani sem utasít senki senkit, mégis kérem a Sárdobáló összes szerzőjét, hogy függessze ki a lakása leglátogatottabb helyére a Nemzeti Együttműködés blablabla szövegét. (Ez a hely könnyen lehet, hogy a WC lesz, de ez persze nem gond, az isteni mannát mindenhol kell olvasni.) Hiszen sosem lehet az igazságot elégszer hangsúlyozni. Az alábbi képpel szeretnénk hozzájárulni az egység megteremtéséhez, hangsúlyozva, hogy ennek semmi köze nincsen a személyi kultuszhoz:

Tulajdonképpen nincsen ezzel baj, mármint azzal, hogy ki kell függeszteni minden, a kormány kezelési körébe tartozó WC-ben a NER szövegét (aláírta: Hegedüs Lórántné), ezt mi is nagyon támogatjuk. Hiszen a ha a nemzet ilyen kollektivista, homogenizáló módon bort, búzát, békességet békét, szabadságot, egyetértést szeretne, mi nem lehetünk ennek kerékkötői. (Vajon a homogenizáció ellen vadul fellépő publicistát ez most nem zavarja?)

A második Kádár kormány első hónapjának nem az az igazi szenzációja, hogy Debreczeni József összes sirámainak már a századik kötete is beigazolódott, még csak nem is az, hogy a HVG az elmúlt hónapokban elkezdett megint érdekes lenni, hanem az, hogy a Fideszhez húzó sajtó- és blogtermékek gyakran sokkal kritikusabbak a kormánnyal szemben, mint az várható volt. Van olyan blog, amely kifejezetten ellenzéki szerepet vett fel. Ez persze csak azért érdekes, mert azok, akik korábban szorgosan tolták a Fidesz kampányát, most hüledezve nézik, hogy mit is értek el a kétharmaddal. Na persze nem a Kondor Katalin féle újságíró egyletről van itt szó. A sajtó sajtónak tekinthető része többé-kevésbé, de megrettenve figyeli, hogy a Fidesz igazi komcsi módjára, hogyan akarja az ellenőrzése alá vonni azt. Például a belengetett válaszadási joggal, vagy a de facto kormányszócsővé alakítandó közmédiákkal (beleértve Halász Zsuzsa, volt KDNP szóvivő műsorát a Szólás Szabadsága műsorsávjában). A szerényen csak Médiaalkotmánynak nevezett törvény hatására nem csak, hogy indokolhatatlanul hosszú időre betonoznak be embereket, hanem a szép emlékű Szalai Annamária személyében Kádár Jánosnak még akkor is lesz beleszólása a közmédia ügyeibe, amikor már gyerekei is nyugdíjas éveiket fogják tölteni. Eközben a Heti Válasz számon kéri, hogy miért Losonczi Schmitt Pál lett a köztársasági elnök. Egyre érdekesebb lesz azonban az, hogy a Pozsgay Imrével felálló alkotmányozó tanácsadó-testület mellé a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány hogyan képzeli el a további komcsizást, ha egy igazi feketeöves múltú embert emelt a nemzet egységének szimbólumává. (Horkay-Hörcher Ferenc az utóbbi időben szereti szapulni a balos sajtót, hogy állami pénzből élnek, szerinte - mindezt teszi a Heti Válaszban, amelyet milliárdokért hoztak létre adópénzekből.)

Eközben alig került előtérbe az, hogy az állami vállalatokat kivonták a Parlament ellenőrzése alól, és a hihetetlen szakmai megbecsültségnek örvendő Matolcsy György vezetése alá vonták ezeket, miközben pedig kommandók foglalják el az állami vállalatokat. Nem arról van szó természetesen, hogy ne válthatnák le a vezetőket - pontosan lehetett tudni, hogy csere lesz. Azonban az ilyen módon végrehajtott akciók semmi másra nem jók, csak a megfélemlítésre. És hát az akciócsapatban kiszálló igazságtevők nem a magyar történelem legszebb időszakára emlékeztetnek minket.

A Nemzeti Egyféleség Programjába az is belefér, hogy az Állami Számvevőszék  elnökének egy teljesen inkompetens, angolul alig beszélő figurát válasszanak meg, helyettesét pedig a szocik közül hozzák csak azért, hogy Kádár János így mondhasson köszönetet a baloldali szavazóknak, akik biztosan támogatták a forradalmat.

Arról sem vagyunk meggyőződve, hogy vajon Révai elvtárs hajlandó lett volna-e a hord-szónokának feleségét még munkába lépése előtti napon a Magyar Népköztársaság hivatalos újságjának főszerkesztőjévé kinevezni, mint tette azt Navracsics Tibor Borókai Gábor feleségével.

Miután fokozatosan a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány minden féktől és ellensúlytól megszabadította önmagát, kizárólag a dolgozó nép kedvéért, nekiálltak humorizálni.

Először érkezett Szőcs doktor, aki szerint érdemes lenne a magyar-turáni-szittya-skót-etruszk-szkíta-magyar génvérvonalat megvizsgálni, hátha kiderül: az egyiptomi hieroglifák valójában Pick szalámit ábrázolnak. Közigazgatási ügyekben amúgy rendkívül kompetensnek tűnő Szőcs javaslatát olyan hahota fogadta, hogy hetek óta ezzel foglalkozik a sajtó. Persze ettől még lehet, hogy a program be fog indulni sok milliárd forintos költségvetéssel, a végén pedig érdemi eredmény nélkül fog kimúlni, hiszen a nyelvészek, régészek, genetikusok elég alaposan vizsgálták a kérdést az utóbbi években.

Az igazi humorbombát akkor dobta be az MSZMP, amikor Hof(f)man(n) Róz(s)a sajtósa helyreigazítást kért pénteken a Hírcsádra nevű viccportáltól. Hof(f)man(n), aki egyébként oktatási kérdésekben hozzáértőnek próbálja magát feltüntetni, pedagógiai eszköztára azonban úgy tűnik, leszűkül az intő-buktatás-családi pótlék megvonásra, valószínűleg képtelen egy humoros szöveget megérteni. Ez nem bizonyít mást, mint hogy a PISA vizsgálatot érdemes lenne elvégezni a már felnőttek között is, hátha kiderülne az a régóta ismert tény, hogy régen sem olvastak az emberek remekül.

Sajnos el kell fogadni, hogy kevés kormány volt képes ilyen sebességgel bebizonyítani magáról, hogy Vona Gábor csapata is demokratábbnak tűnik nála, miközben alig egy hónap alatt intézkedéseinek egy része közröhej tárgya lett. A kormány hitelességét ilyen kiváló viccekkel, igazi szabadságkorlátozó ötletekkel, személyi kultuszra hajazó döntésekkel remekül lehet erodálni. De egy magát a szabadság kormányának tartó (pl: pálinkafőzés) egylet, miért hozott eddig csak és kizárólag szabadságot szűkítő döntéseket?

Ha bárki remegő kézzel nyúlna a telefon után zavarában, a panaszokat a következő számon adhatja le:  06-91-300-69

55 komment · 5 trackback

Címkék: orbán fidesz kádár demokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr942126426

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az a zöld szemüveg 2010.07.15. 11:47:16

Nyilván vannak, nem is kevesen, akik örömmel és egyetértéssel hallgatják Orbán Viktor (akinek monogramja, ne feledjük: OZ) magyarázatát az úgynevezett „együttműködési nyilatkozat” kihelyezésének kötelezettsége kapcsán: Továbbra sem nyugszom...

Trackback: Személyi döntések hete 2010.07.12. 04:59:15

Bár a hét elején minden blog a nemzeti együttműködési nyilatkozat kifüggesztésétől zengett, történt fontosabb is.A nemzet tacepaója persze elég beszédes. Ha Orbán Viktor azért függesztette ki a kormányhivatalok falára, mert kell az ingyenes reklámfelül...

Trackback: Operettország, operettnép 2010.07.04. 19:19:32

Jobban belegondolva, igazából semmi meglepő nincs abban, hogy a közintézményekben és - kétség ne férjen hozzá - hamarosan otthonok tízezreiben is a falakon függ majd a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata. A jó marketinges reakciója ez a piaci igényekre....

Trackback: A Nemzeti Együtt-nem-működés Nyilatkozata 2010.07.04. 17:43:57

Legyen béke, szabadság és egyetértés? 1. A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata hazugság. Bekeretezve, 50 cm x 70 cm-es méretben is az. 2. Nem a magyar nép nyilatkozata, hanem Orbán Viktoré. A nyilatkozat semmibe veszi annak a kisebbségnek a vélemé...

Trackback: Szobám falán... 2010.07.04. 08:43:23

A jövő tehát elkezdődött. Épül már az új rendszer rendszer, lesz itt jobboldali kultúra és lesznek jobboldali ünnepek is. És a vezetők portréi jönnek ezután, országszerte a tantermek és a rendelők falán, szépen retusálva, és lesz biztosan majd felvonul...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lbird 2010.07.03. 15:02:44

ütős...nagyon jó cikk, gratulálok!

2010.07.03. 15:19:06

"intő-buktatás-családi pótlék"

Felháborító. Az lenne a helyes liberális út, ha még több segélyt fizetnénk a lumpen deviánsoknak, a bűnöző horda 40 IQ-s fiatalkorú tagjai pedig a bukás veszélye nélkül terrorizálhatnák az osztálytársaikat.

Jaj de kár hogy nem ez lesz, Ejrópa segíccs!

Vizipaci 2010.07.03. 18:49:59

Csak a teljesség kedvéért a link:
www.kim.gov.hu/nyilatkozat

Én most épp Vietnámban vagyok, csak annyit tennék hozzá a történethez, hogy ilyet még itt sem szoktak csinálni :D

[OFF] lehet, hogy malacka mégis csak újságíró lesz?[/OFF]

DarthVader 2010.07.03. 19:07:50

@libbancs: idióta-e vagy?
A bűnöző horda 40-es IQ-jú fiatalkorú tagjai eddig legalább a korban hozzájuk illőket terrorizálták, és azért ebben volt némi rizikó, mert lehettek az osztályban erősebbek, ezután majd a 16 éves 70 kilós 3. osztályos fogja terrorizálni a 9 éves 25 kilós 3.osztályost. Kurva jó lesz.

2010.07.03. 21:01:39

@DarthVader: a bukott deviáns vagy nekiáll tanulni, vagy szépen távozik olyan intézménybe, ami jobban illik a kvalitásaihoz. Persze első lépésként véget kell vetni a liberráltak ámokfutásának és megszüntetni az erőszakos deszegregációt. A deviáns bűnöző palánták maradjanak csak egymás között, ott azt terrorizálnak akik akarnak. Az nem megy, hogy integrációt ordibálva néhány vadember szintjére züllesztik le a normális osztályokat.

SzaGyu 2010.07.03. 21:11:08

Az a sok ballépés amit a FIDESZ eddig elkövetett, az mind egytől egyig az ellenzéket erősíti, úgy szépen csendben.
Ezek azt hiszik, hogy azért lett 2/3-uk mert mindenki csak őket akarja és hogy ekkora a rajongói táboruk.
Nem. Nem így van. Azért szavaztunk rájuk, mert akkor nem volt jobb alternatívánk, de ez nem jelenti azt, hogy ENYÉM A HATALOM, ENYÉM AZ ORSZÁG !

Könnyen meglehet, hogy mire a sok hülyeségük miatt észbe kap a FIDESZ, már nincs is mögötte az ország és csak a rá emlékeztető színes formátumban, méltó minőségben nyomtatott, nyomdai kivitelezésű MEGBUKOTT AZ ORBÁN KORMÁNY feliratú táblát láthatja egy legalább 50×70 cm méretű, álló téglalap alakú keretbe foglalva. ÁMEN.

legeslegujabbkor 2010.07.03. 21:14:46

Amikor Orbán Viktor azt mondta, hogy most senki nem mehet szabadságra, akkor nem tudtuk meg a mondat másik felét. Azzal fejezte be, hogy mindenkinek 2 hete van, hogy az irányítása alá tartozó szervezeteket megszállja, az ott dolgozókat eltávolítsa, majd a rokonokat, barátokat és üzlettársakat kinevezze.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.07.04. 00:59:28

53% mindenre feljogosít

Ám legyen.

A magyar nép forrón szereti vezérünket, tanítóinkat, új életünk első építőit, az adók csökkentőit, a forint önzetlen védelmezőit, nemzetközi tekintélyünk megalapozóit, hazánk békéjének és függetlenségének nagy harcosait!

Dolgozó népünk szeretetét és ragaszkodását, devizahitelei biztos kezekbe kerülését tettekkel, feladatok lelkes vállalásával, kimagasló teljesítmények megvalósításával bizonyítja be. GDP-t termelő gyáraink, bányáink, a tervező- és kutatóintézetek, a magyar falvak, vársok dolgozói lelkes munkafelajánlásaikon, előtörlesztéseiken kívül mind nagyobb tömegekben olvassák és tanulmányozzák Orbán elvtárs beszédeit és írásait, különös tekintettel a devizahitelek forinthitelekre átváltásának hatalmas előnyeire. A dolgozók tömegeiben, ifjúságunkban mély érdeklődés él Kósa, Szíjjártó, és Matolcsy elvtársak harcos, példamutató, forint-védő élete és elhivatottsága iránt.

Ez az egészséges érdeklődés érthető. Népünk látja, hogy eredményeink, előrehaladásunk, felemelkedésünk minden egyes lépésében, minden mozzanatában ott van az ő kezdeményezésük, vezető, figyelő, gondoskodó irányításuk. Elvtársaink a népből jöttek, a népért vannak, a dolgozó népért küzdenek és fáradhatatlanul dolgoznak, mert tevékenységüknek alapvető mozgatóereje, cselekvéseiknek rugója hazánknak, dolgozó népünknek határtalan szeretete. Munkabírásuk szinte kimeríthetetlen, különös tekitettel a 29 sőt a 30. pontokra!

Tetteik példaképek, melyekből minden igaz magyarnak, minden becsületes dolgozónak tanulnia kell. Alig három hetes harcos életüknek, az idegen devizákkal vívott harcuknak tanulmányozása fejleszti öntudatunkat, akaratunkat, harcképességünket; belőle új, friss erőt meríthetünk munkánk még jobb elvégzéséhez.

Példaként lebeg előttünk hazafiságuk. Előre az Ezüst Hajóhad keltette tajtékúton!

SzaGyu 2010.07.04. 05:38:55

@maholnap: 2010.07.04. 00:59:28

Ez SZÉP VOLT ! Ajánlom a keményvonalas FIDESZ-esek figyelmébe.

Hozzászólásodtól megvilágosodott elmém és arra az elhatározásra jutottam, hogy mégsem lépek be a FIDESZ lelkes, áldozathozó, nagy tudású csapatába.

eastern sugar 2010.07.04. 14:12:00

az a vicc, hogy még alig volt meg a kormányváltás, és már ezen a blogon is kevesebb gyűlölködő odamondást és több egyetértést kapnak az ellenzéki színezetű cikkek. nem vártam volna ilyen gyorsan.

Sólyom Bátor 2010.07.04. 14:32:00

@libbancs: @DarthVader: Mi az, amiről Önök beszélnek most tulajdonképpen? A cikk arról szólt, hogy a Fidesz kormány nem sok egyebet tett, ami hatalmának teljessé tételét, a megszerezhető összes pozíció begyűjtését, és némi demagóg álságoskodást marketingelt.
Ehhez lenne érdemes hozzászólni, és nem kiragadni egy nyúlfarknyi gondolatot, és leállni vele hadakozni.
Megbuktatás? Komolyan mondom, nem értem. :-)

2010.07.04. 18:09:09

@Sólyom Bátor: semmi különös, kiragadtam a blogon megszokott demagóg és ostoba falvédő szövegek egyikét.

Mint láthatod, a rasszista Hoffmann Rózsa mérhetetlen nácizmusában nem átall olyan akadályokat állítani a szorgalmas, agysebész pályára készülő cigányok elé, mint intő, buktatás és az iskolakerülő bűnözők családi pótlékának a megvonása. Vejmár!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.07.04. 20:26:36

A blabla szövege mellé rövidesen kötelező lesz I. Viktor kacagányos fényképét a kereszttel szigorúan egyvonalba kitenni. Reggel imádkozni kell a nép örök és elválaszthatatlan vezetőjének lelki üdvvéért. Aki nem lesz ott a Magyar Nemzet reggeli felolvasó félóráján, vagy elkésik, annak másnap szigorított felolvasást tartanak! Ha ez a kezdet, mi lesz itt egy fél éven belül? Először azt hittem, hogy csak valamelyik coci média baromsága ez a kifüggesztősdi... De aztán rájöttem, ezek is ugyanolyan vadbarmok! Vazze Viktor, húzzatok dolgozni, valami értelmeset is csinálhatnátok már, nemcsak a nullát kéne osztani!

Sólyom Bátor 2010.07.05. 10:42:19

@libbancs: Még egyszer mondom, a felvetés arra vonatkozott, hogy a fidesz kormány egyelőre nem sok egyebet tesz, mint összehappol minden pozíciót, minden alkotmányos kormánykontroll helyekre pártembereit, lekötelezettjeit ülteti. Ha ezt sikerült megcáfolni, akkor érdemes belemenni a részletekbe, és azt a paranoid álláspontot kifejteni, hogy a buktatás ellenzői azt akarják elkerülni, hogy a cigányok kiessenek az iskolából. (Ez utóbbi nem csupán lényegtelen a kormányértékelő cikk kapcsán, de eléggé nevetséges is :-))

2010.07.05. 17:49:32

@Sólyom Bátor: Ha jobban ismernéd itt egy-két fundamentalista cigányvédő tevékenységét, akkor tudnád, hogy nem szakmai alapon, hanem bőrszín alapján fájnak nekik az ilyen döntések. Amelyekkel egyébként már régóta adós a mindenkori kormány. Mint például a családi pótlék iskolába járáshoz kötése. Remélem ez csak az első lépés, amivel tudatosítják az agyonajnározott kisebbségben, hogy kötelezettségek is vannak, nem csak ingyenélés.

Sólyom Bátor 2010.07.05. 19:41:17

@libbancs: Azt szeretném tudni, hogy lehet valamit az ellen felhozni, hogy a kormány egyelőre elsősorban a demokrácia alapköveit építgeti le mélységes ellentétben demagóg demokráciára való 8 éven keresztül tartó szakadatlan hivatkozásaival? Mert érzésem szerint, nem. Innen indult ki a beszélgetés. :-)

2010.07.05. 20:32:20

@Sólyom Bátor: A posztíró több témát felhoz, ezek egyike az osztályzás-buktatás-családi pótlék. Elég egyértelmű hogy azért, mer báncsa szegíny cigányokat. Ugyanis csak nekik jelent megoldhatatlan problémát, hogy iskolába járassák a gyerekeiket. Hát, most késelési gyakorlatok meg rajoskodás helyett kénytelenek lesznek rendszeresen látogatni a sulit, különben ugrott az egyik ingyenélési forrásuk, a családi pótlék.

Sólyom Bátor 2010.07.06. 07:54:08

@libbancs: Mit gondol arról, hogy a Fidesz kormány szinte semmi érdemlegeset nem tesz azon kívül, hogy minden alkotmányos társadalmi kontrollt eliminál, vagyis éppen azt teszi, amiről még a választások előtt nagyon visszafogottan nyilatkozott: hatalmához igazítja az alkotmányt.

2010.07.07. 17:56:15

@Sólyom Bátor: sokkal nagyobb probléma, hogy az agyonsajnált kisebbség naponta követ el ilyen bűncselekményeket (és ez még az "enyhébb" kategória):

www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kek-hirek/meg-a-lany-testebol-is-ki-akartak-tepni-egy-darabot-a-rablok-315421

A kormányt elsősorban az alapján fogom megítélni, hogy mit tesz a jelenség (cigánybűnözés) felszámolása érdekében.

Sólyom Bátor 2010.07.07. 18:00:37

@libbancs: Azt gondolja, hogy ez Magyarország legnagyobb problémája, és hogy ezt csak egy a demokráciát lassan elemésztő kormány tudja megoldani?

2010.07.07. 20:20:22

@Sólyom Bátor: igen, ez Magyarország legnagyobb problémája. Majd ha a liberális szociológusok meg foteljogvédők biztonságos újlipótvárosi és rózsadombi fészkeibe is beköltözik néhány cigány pereputty, akkor rájönnek hogy miért.

2010.07.07. 20:32:56

@libbancs: amúgy vannak jelei annak, hogy az előző szélsőliberális rezsimmel szemben most próbálnak csinálni valamit a szociális hálón élősködő parazitákkal.

index.hu/belfold/2010/07/07/pellengerre_allitjak_a_segellyel_visszaeloket_hodmezovasarhelyen/

Ez, a családi pótlék megvonása, a három csapás, a börtönök bővítése persze roppant kevés, de kezdetnek megteszi. Pozitív diszkrimináció nélküli, amerikai stílusú fellépés kell a bűnözőkkel szemben, mivel már felnőttek, illetve felnövőben vannak olyan deviáns generációk, amelyeknek eszük ágában nincs dolgozni, integrálódni és betartani a törvényeket. Meg lehet nézni, hogy a fiatalkorúak börtönében mennyi cigány van (ránézésre 100%, és nem kopott bicikligumi miatt, ahogy néhány debil szajkózza).

Sólyom Bátor 2010.07.07. 22:32:41

@libbancs: Személyes tapasztalatom szerint, azoknak szokott gondot okozni leginkább a cigány kérdés, akik alig láttak életükben cigányt. Például, a budai oldal híresen romagyűlölő, ami ugye, nevetséges egy kicsit :-)

Van probléma a romákkal, de ez nem a jog, hanem az esélyegyenlőség kérdésköre. Mert ez tényleg nincsen. No, ez a baj. És persze a sok gyűlölettől és félelemtől szűkölködő budai lakosok :-)))

2010.07.07. 23:16:02

@Sólyom Bátor: a személyes tapasztalataidat megoszthatnád a borsodi, hevesi, szabolcsi települések cigányterror alatt élő lakosaival is. Ha maradt még humorérzékük a témával kapcsolatban, akkor talán csak kiröhögnek.

Az esélyegyenlőség nevű unalmas libsi panelt meg hagyjuk már. Ingyen oktatás, ingyen tankönyv, ingyen étkeztetés, ingyen lakás, szociális segélyek, felzárkóztató programok, deszegregáció, pozitív diszkrimináció. Talán még könyörögjünk is nekik, hogy iskola- és munkakerülés helyett legyenek szívesek élni a felkínált lehetőségekkel.

Ja és az hogy teljesen normális embereket késelnek és lincselnek meg hidegvérrel, annak semmi köze a társadalmi helyzetükhöz. Bárhol és bármikor beléd mártják a kést, csak azért mert rájuk néztél, vagy nem adtál nekik cigit. Ezt a "kulturális" vonásukat nem libsi mentegetéssel meg relativizálgatással, hanem kíméletlen rendőri fellépéssel és törvényekkel kell kezelni.

Sólyom Bátor 2010.07.08. 09:29:52

@libbancs: Nem tudom, milyen világot vizionálsz magad köré, ez a te választásod, de a való világ ettől mérföldekre van. Van cigány-bűnözés, ami egyébként tökéletesen azonos a nem-cigány szegénységi bűnözéssel. Éppen azt, és éppen úgy csinálják, mint mindenki, aki nem tud (vagy nem akar) részt venni a társadalomban: lopás, csalás, rablás, szex. Hogy arányaiban több a cigány bűnöző, mint a nem cigány, ez éppen megfeleltethető azzal, hogy arányaiban sokkal több a szegény cigány, mint a szegény nem cigány.
Mondhatod, hogy azért szegények ennyien, mert nem dolgoznak, mire én azt mondom, azért nem dolgoznak olyan sokan, mert a magyar társadalom kirekeszti őket a normális munkák piacáról: a csúcs, ameddig eljuthat egy szegény családból származó cigány-ember, az építkezéseken a segédmunka. Ez egy ilyen oda-vissza, de ha belegondolunk, ők érkeztek ide, és azóta sem nagyon kapnak munkát. Ez a helyzet.

Popper Péter élete utolsó előadásán pedagógusoknak mondta, hogy a polgári társadalom ugyanazt teszi most a romák és zsidók ellen, mint tett azelőtt az arisztokrácia éppen a polgársággal szemben.
Az arisztokrácia a polgárosodáskor az ég adta világon semmit nem csinált azért, hogy ő legyen a kiemeltje, a kedvezményezettje a kornak, egyszerűen születés alapján dőlt el, hogy ő a kor favoritja. Ezzel szemben a polgárság tényleg tett valamit, karakteresen valamilyen volt, felépített egy világot, gyárakkal, színházakkal, technikával, polgári épületekkel. Most ebben a világban élünk. A történelem fordult egyet, a polgárság régen magához vette a hatalmat, és a magára gyártott világban dagonyázik, már régen nem csinál semmit, már régen arctalan massza csupán, aki a tévét bámulja. Ezzel szemben ott vannak a zsidók és a romák, akik karakteresen valamilyenek, számunkra egyelőre felfoghatatlan kulturális értékeket közvetítenek. Állhatatos, értékes kultúrák. És a polgár, aki semmilyen, azonnal ordibál, amikor lát valamit, ami valamilyen, és nem akármilyen. Prüszköl, harácsol, torkán akad a szőrszál.

Ez a valódi világ.

2010.07.08. 10:28:26

@Sólyom Bátor: a kirekesztés panelt is lehet hanyagolni, mert ma a fizetésből élő, belüket kidolgozó emberek örülnek, ha a rezsit ki tudják fizetni. A cigányok közben vígan élnek a segélyekből és mások kifosztásából, sőt nyújtják a markukat, mert még többet akarnak.
Cserébe mit adnak? Szemétdombot maguk körül, lepusztított ingyenlakásokat, elviselhetetlen dajdajozó ricsajozó életmódot, agresszív antiszociális viselkedést, megvert és félelemben tartott pedagógusokat, orvosokat és egyéb közfeladatot ellátó személyeket, sorozatgyártott retardált purdékat, kegyetlen bűnözők tömegét, és járványokat mert annyi igényesség sincs bennük, hogy szarás után kezet mossanak.

Abban tökéletesen igazad van, hogy ez normális, civilizált ember számára valóban felfoghatatlan "kultúra". A közvetítése ("mit néze', szétszurkállak!") szintén...

Sólyom Bátor 2010.07.08. 15:55:35

@libbancs: Angyalföldön nőttem fel, ahol azért nem kevés romával volt dolgom. Voltak sunyik, voltak dolgosok, voltak akikra lehetett számítani bajban, voltak, akikre nem. Volt haverom is roma, most is a legjobb barátnők a lányaink. Ő kőművesként szakad napról napra, és alig élnek meg belőle, az öccse gengszetr lett.

Nem egyszer, nem kétszer volt összetűzésem romákkal, elsősorban én provokáltam ezeket az ügyeket, de volt, amikor nem. Fogott már rám kést cigányember (ahogy fehér is, sőt, fehér még pisztolyt is), tudom, milyen az az érzés, amikor világos lesz, hogy most ténylegesen meghalhatsz perceken belül. Én végül kaptam egy érintő vágást az alkaromon, ő pedig egy állast. Végül mindketten beláttuk, hogy fasza csávók vagyunk, és végül közös sörözés lett. Olyan is volt, ahol nem ez lett.

A telepközepi játszótérre romák szinte egyáltalán nem jártak le, a telepi banda nem-romákból állt. Amolyan munkásemberek gyermekei voltunk, ha nem is napról napra, de azért nem túl jól éltünk. Az ottani bandából két emberről tudok, aki nem ült (vagy éppen ül) börtönben. "Fehérek", "szegények". Ilyen a világ, hidd el! A szegényember néha azt gondolja, könyebb a bűnözés, akár roma, akár nem.

Szinte bizonyos vagyok benne, hogy a villamoson hangoskodó cigányembernél nagyobb attrocitás sosem ért életedben roma részről. Ha nem így lenne, tudnád, mit beszélsz. Vízionálsz egy világot koszhadt, gyilkolni akaró, dolgozni-bezzeg-nem romákkal, miközben azt sem tudod, mit jelent a roma szó.

Amikor kritizáljuk őket elhanyagoltsággal, és európai értelemben vett higiénés igénytelenséggel, akkor azt sem lenne szabad elfelejteni, hogy a magyar zene külföldön 99%-ban a cigányzene. A világ egy jelentős része csak azért ismer minket, magyarokat, mert a cigányzenénk világhírű. És tudod, miért az? Mert nem egy 5 hangú, vagyis pentaton skálán képes játszani, gondolkodni, hanem a zenei oktáv minden egyes hangján, plusz a félhangokon, és ehhez még vagy 12 hangon. A mi zenénk 5 hangból áll egy oktávon belül, a cigányzene minimum 12, de inkább 24.

A világ sokkal bonyolultabb, mint azt te látod. Sokkal. Annyira bonyolult, hogy az már megintcsak végtelen egyszerű. A jó ember jó, a szar szar. Akár roma, akár nem.

2010.07.08. 18:58:32

@Sólyom Bátor: ja persze, Szögi Lajos lányai is csak vizionálnak (tudod, akiknek az apját, munkakerülő, többszörösen büntetett cigány horda verte agyon). És vigasztalja őket a cigányzene világhíre, hogy oda ne rohanjak. A többi áldozatot nem sorolom, mert nem férne ki.

Akikről beszélsz (rendes romák), csak elenyésző része a cigányságnak, a többi koszos, büdös, tanulni/dolgozni/beilleszkedni nem akaró, primitív vadember. Az igényesebb életre törekvésnek a szikrája sincs meg bennük, csak a sötétség. Ez van, és amíg ilyen sokan vannak, addig teljesen jogos az általánosítás. Ahogy Lakatos vajda is mondta, amikor 10-ből 10 esetben cigány az elkövető, az bizony cigánybűnözés. És ezt nem negligálja egy-két kiműveltebb cigány zenész.

www.youtube.com/watch?v=cmCNGbxaDoc

0:59-1:04, de a többi is érdekes.
(liberáncs foteljogvédők és büfészakos szociológusok ne nézzék, mert árthat az egysíkú világképüknek).

Sólyom Bátor 2010.07.08. 20:05:02

@libbancs: Téged milyen jellegű attrocitás ért cigányok részéről? Próbálom megkeresni a mgyökereit ennek amegveszekedett félelemnek és bűnbakkeresésnek, de félek, semmit sem találok, csak a megszokott magyar népbetegséget: mi semmiről nem tehetünk, átrohant rajtunk a történelem, és a sok zsidó meg cigány tönkre teszi hazánkat. Amíg ebből nem lépünk ki, addig mindig lesznek súlyos gondjaink tegyen bárki bármit a romákkal, a cigány származásúakkal, a drogosokkal és az örményekkel. Meg kéne keresni, hol vesztettük el értékeinket a nagy úton.

Ideje lassan magunkba nézni, és erre kiválóan alkalmas ez a kormány, anelyik önmaga karikatúrája kezd lenni, üresjáratban puffogtatja mérgeit, miközben semmi mást nem csinál, mint minden hatalmat magának kapar. Most kellene kicsit magunkba mélyedni, és elgondolkozni, milyen emberek vagyunk mi, hogy 2/3-a lehet egy ilyen társaságnak?!

Tehát, csak annyit kérek, mindenki kezdje önmagával a vizsgálatot, aztán jöhetnek felőlem a romák és az ebihalak, meg a baktériumok is akár:-)

2010.07.09. 09:10:55

@Sólyom Bátor: ez már csak mellébeszélés. A cigányokkal kapcsolatos tények ott vannak az előző kommentjeimben.

Mondjuk valóban el kell gondolkozni, hogyan termeltünk ki egy olyan végtelenül aljas és cinikus liberális bandát, amelyik a gyilkosokat és egyéb bűnözőket bőrszín alapján mentegeti (pl zámolyi gyilkoscigányok külföldre menekítése). Hogy lehet hogy ez a banda következmények nélkül telehazudozzza a belföldi és külföldi sajtót a "cigányok üldöztetéséről" mikor vidéken pont a magyar lakosság az, aki lassan nem mer kimozdolni az otthonából, mert az utcán belekötnek, a házát meg kicsontozzák ha üresen hagyja. Hogy lehet, hogy nem a rendőrökre egyre gyakrabban támadó cigányhordát, hanem a rendőröket vonják felelősségre rasszizmust visítva, ha az hozzá mer érni egy cigányhoz?

"A többségi társadalomnak joga van a nyugalomra és a biztonságra."

Valóban ideje magunkba nézni, megvizsgálni és visszafordítani azt a folyamatot, amelynek során elvesztettük ezt a jogot és az egészséges önvédelmi mechanizmusunkat integrációra, toleranciára, politikai korrektségre, pozitív diszkriminációra, deszegregációra, antifasizmusra és a többi betegesen erőltetett liberális agymenésre hivatkozva.

Sólyom Bátor 2010.07.09. 10:11:35

@libbancs: Nem mellébeszélés, csak a felvetéseidre kommentek sokaságában reagáltam. Azt mondom, hogy neked semmiféle személyes tapasztalatod nem lehet ez ügyben, mert amit állítasz, egyszerűen nem igaz. Pár elmebeteg Gárdistán, néhány jobboldali álmédia tálalásában ilyen a világ, amiről beszélsz. Menj el borsodba, és kérdezd meg az embereket, ki kitől fél, és mennyire! Meg fogsz lepődni. Szegény emberek vannak és nem szegények, és személyes tartásuk, értékrendjük mellett eszerint is választanak életutakat az emberek. A romáknál több a szegény, így arányaiban több is a bűnözés. Ha a szegénység nem lenne, roma bűnözés (és nem roma) sem lenne. Ez ilyen egyszerű.

Azonban, ha már bűnözésről van szó. Azon is érdemes lenne elgondolkodni, vajon mekkora értékeket "bűnöznek össze" a romák, és mennyit a városi gengszterek, érdekszövetségek, behajtók, játékgépezők, védelmi pénzszedők, lokálokat üzemeltetők, akiknek a serege szinte csak és kizárólag nagydarab, kopaszra nyírt, egyértelműen jobboldali beállítottságú nem romák! És mennyi adóforintot csal el a jómódúak közép- és felső osztálya(akik megint csak ritkán romák)?

Amíg mást okolunk bajainkért, addig sosem fogjuk megoldani a bajokat. Erről beszéltem.

2010.07.09. 18:44:14

@Sólyom Bátor:

A szegénységnek semmi köze a cigányok agresszív, antiszociális viselkedéséhez és ahhoz az állatias brutalitáshoz, amivel elkövetik a bűncselekményeiket. Már az SZDSZ is hiába hazudozta, hogy a szegénység és a "kirekesztettség" miatt lincselnek meg ötvenen egy embert, mészárolnak le egy ismert kézilabdázót, vágják le a lábait annak a néninek akihez betörtek vagy egyáltalán kötnek bele és zsebelnek ki bárkit aki szembe jön (és örülhet ha ennyivel megússza). Ez a legalja, akik miatt nincs közbiztonság és akik elől épeszű ember átmegy az utca túloldalára.
Az etnikai alapon szerveződő cigány bűnbandák külön fejezet (prostitúció, drog, védelmi pénzek, stb)

Ez a "jómódú csaló" meg azóta bukott szöveg, amióta a Borovszky meg a Kolompár félék miatt kiderült, hogy az úgynevezett fehérgalléros bűnözésben is ott vannak a cigányok vastagon. Az uzsoráról nem is beszélve. Abba meg megint ne menjünk bele, hogy a cigányok egyáltalán fizetnek-e adót és közműdíjakat. Inkább az a kérdés, hogy a segélyek mellett mi mennyit fizetünk pluszban azért, mert a cigányok nyugodtan lopják az áramot és hanyagolják az egyéb rezsi díjakat, mivel a leolvasók és az adóellenőrök nem mernek kimenni oda, ahol sok cigány van egy helyen.

A színesfémlopások és illegális erdőirtások miatti milliárdos károk és közveszélyokozás (lényegében terrorizmus) megint egy külön fejezet. Rengeteg van a cigányok számláján, amit lehetetlen védeni, úgyhogy kár vele próbálkozni.

Sólyom Bátor 2010.07.09. 19:09:57

@libbancs: Szeretném, ha mielőtt írsz nekem, elolvasnád azt is, amit én írtam :-)

A budapesti alvilág 99%-ában nem romákból áll, és ez nem sokkal van másként a nagyobb magyar városok bármelyikében sem.

Mit tudsz te valódi romákról?

A galléros bűnözés szintén 99,9%-ában "fehér emberek" műve. Bizonyosan vannak itt is romák, de elenyésző számban. Ha elkezded a romáknak adott segélyeket, és mifenéket összevetni a nem romák által elszerzettektől, és komolyan a romák sarát gondolod nagyobbnak, akkor teljes egészében el vagy tájolódva, és innentől nem igen van értelme a beszélgetésünknek. Ha te azt állítod, hogy a kocka ebihal, akkor nagyon nehézzé válhat a kommunikáció. :-)

Azt gondolom, hogy egy beteg kor kórtünete vagy. Miért prüszkölünk, ha nálunk karakánabbat, markánsabbat, kevésbé tömegnépet látunk? Ha szegény, akkor azért (romák), ha gazdag, akkor azért zsidók). Ez hülyébb, mint a nyuszikás vicc. :-)

2010.07.10. 08:30:19

@Sólyom Bátor: ja, nincs sok értelme, mivel ugyanazok a paneleket puffogtatod, ami miatt teljesen jogosa nézik hülyének a liberálisokat. Annak az ellenkezőjét próbáljátok bemagyarázni az embereknek, amit nap mint nap látnak és tapasztalnak a cigányokkal kapcsolatban. Inkább ez a beteges.

A Fekete Sereg, a belvárosi üzlethelyiségeket, szórakozóhelyeket, benzinkutakat "védő" Száva család, a lányfuttatásból, drogkereskedelemből és uzsorából élő cigány maffiózók, a bűnöző Kolompárok és az adócsaló cigányok tömegei mellett 99 százalékos nemcigány alvilágról és fehérgalléros bűnözésről beszélni már-már kabaré jellegű. Tényleg vicces lennél, ha nem gondolnád komolyan azt a sok hülyeséget, amit leírsz.

Sólyom Bátor 2010.07.10. 09:39:02

@libbancs: A galléros bűnözés 99,9%-a nem roma. Az össz lenyúlt pénzek 90-95%-át a galléros bűnözés viszi. Láttad például Száva embereit? Én láttam belőlük párat, ahogy a Tanyi Gyuriéi közül is. Tajfehér, kopasz, kigyűrt fickók.

Nem panelokat mondok, hanem példákat és ellenérveket. Legalább 5-öt felváltva, te viszont feszt csak hajtogatod a magadét.

Kérdésem, láttál te már egyáltalán romát? Romát "bűnözni"?
Miért van, hogy az antiszemitizmus a budai villanegyedekben a legerősebb , ahol még csak nem is igen látnak cigány embert?

Panelnak tartod a bűnbakképzést? Ez nem panel, hanem közhely, és mint szinte minden közhely, igaz. Amíg nem nézünk magunkba, addig nem igen fogunk semmit se látni, és csak puffogunk a semmibe. A cigány bűnözés alapvetően szegény bűnözés, ez is közhely, vitatni nem érdemes. Nem arról beszélek, hogy ne lennének olyan gazdag romák, akik bűnöznek, de azt már igen, hogy a nem szegény bűnözés az szinte kizárólag fehér emberek műve. Ezt nagyon nem érdemes vitatni, mert akkor helyben maradsz. :-)

dobtaras 2010.07.12. 17:43:20

@Sólyom Bátor:
Elnézést, hogy csak így beleszólok az eszmecserétekbe, de erre muszáj reagálnom:

"Kérdésem, láttál te már egyáltalán romát? Romát "bűnözni"?"
Én itt egyszer leírtam már édesanyám cigányok általi meglopásának rövid történetét, azóta már csak ezen a nicken tudok ide kommentálni, ti. ezért itt automatikusan jár a kickban. Tehát ne nagyon tegyél fel ilyen kérdést, nem fair kirúgatni a vitapartneredet.

"Miért van, hogy az antiszemitizmus a budai villanegyedekben a legerősebb , ahol még csak nem is igen látnak cigány embert?"
A budai villanegyed lakójaként kikérem magamnak ezt a súlyosan diszkriminatív, sértő állítást. Amúgy a cigányság és az antiszemitizmus milyen kapcsolatban állnak egymással? Mert az addig rendben van, hogy sok vallásos zsidó erősen rasszista is, de ennek nem sok relevanciája van szerintem. Egyébként meg teljesen megalapozatlan egy nonszensz az állításod, de azért jól hangzik.

Sólyom Bátor 2010.07.12. 20:36:36

@dobtaras: Nem azt állítom, hogy csak olyanok utálják a romákat, akik nem láttak roma bűntényt, hanem azt, hogy a leginkább cigányellenes "hazafijaink" még nem láttak, nem éltek meg ilyet.

És ennyiben tényleg érintett a budai hegyi negyed, mert - ha más nem is, a szavazás alapján - bizonyosan tudhatjuk, hogy budai hegyi villák lakói nagyrészt jobboldali beállítottságúak. Ahogy a vonáselméletek mögötti felmérések alapján azt is, hogy Magyarországon a jobboldaliság együtt jár egy rasszista jellegű világképpel. Saját tapasztalat is, hogy a legvehemensebben cigányozók zöme - kis túlzással - még csak tévében látott romát.

A másik mondatban figyelmetlen voltam, az "antiszemitizmus" helyén "cigánygyűlölet" kell olvasni. :-)

2010.07.12. 21:29:03

@Sólyom Bátor: persze 99,9 százalék. Jó vicc.

Az agresszív cigánybűnözés relativizálását megélhetési bűnözésként csak egy szűk ballib kör erőltette, bele is buktak.
Ráadásul erre a próbálkozásra pont a cigányok cáfoltak rá a szinte napi rendszerességű tanár- és orvosverésekkel, a szamurájkardos családi háborúkkal, a hordában rendőrre támadásokkal és a brutális gyilkosságokkal (Pénzes Henriettától kezdve a lemészárolt nyugdíjasokon keresztül Szögi meglincseléséig és Cozma lemészárlásáig, stb...)

Tudod, elég nehéz lenyomni a lakosság torkán azt, hogy például Szögi Lajost azért verték agyon állatias brutalitással, mert nem volt parizer a kenyérre. Te is hibába próbálkozol.

dobtaras 2010.07.13. 00:36:11

@Sólyom Bátor:
"Nem azt állítom, hogy csak olyanok utálják a romákat, akik nem láttak roma bűntényt, hanem azt, hogy a leginkább cigányellenes "hazafijaink" még nem láttak, nem éltek meg ilyet."
Szerintem addig örüljenek a radjobber tinik, bár felhívnám a figyelmedet arra az ellentmondásra, hogy szerinted azok a legrasszistábbak, akik ellen még nem követtek el bűncselekményt a cigányok. Ebből ezek szerint levezethető lenne, hogy azok jobban szeretik a cigányokat, akiket cigány származásúak raboltak ki, mint az, akit elkerült az ilyen balszerencse. Lássuk be, ez - legalábbis amíg fel nem oldod - egy ellenmondást hordoz magában. Úgyszintén rád cáfol az a tény, hogy a Jobbik azokban a megyékben a legeredményesebb, amelyekben a legmagasabb a cigányság (és igen, a szegénység meg a munkanélküliség, de ezt a gondolatmenetet meghagyom nektek, engem nem különösebben érdekel) illetve az ismertté vált erőszakos bűncselekmények száma.

"És ennyiben tényleg érintett a budai hegyi negyed, mert - ha más nem is, a szavazás alapján - bizonyosan tudhatjuk, hogy budai hegyi villák lakói nagyrészt jobboldali beállítottságúak."
Jah, fideszesek. Sajnos eléggé nehéz mérni, hogy a Jobbik - lássuk be, a masszív cigóellenes retorikát ők tolják - a Rózsadombon és környékén hogyan szerepelt, mivel az egyes ill. a kettes választókörzet között oszlik meg a területe, amiben én a jó öreg gerrymandering technikát vélem felfedezni. Mindenesetre ha jól emlékszem, az EP-választáson még az SZDSZ is megelőzte a Jobbikot egyes szavazókörökben, Pörzse és Balczó pedig 2010-ben ismertsége ellenére is kifejezetten gyengén szerepelt. Errefelé nem a cigányellenes dumával lehet szavazatot szerezni, hanem a jól eltalált komcsizással és gyurcsányozással. Egyébként 2002 és 2006 között Horváth Csaba volt itt a polgármester. Bocs, hogy ilyen ömlesztve adom az információt, de már késő van a logikai rendszerezéshez.

"Ahogy a vonáselméletek mögötti felmérések alapján azt is, hogy Magyarországon a jobboldaliság együtt jár egy rasszista jellegű világképpel."
Marhaság. Megfordítva és inverzbe téve már sokkal elfogadhatóbb, valahogyan így: "Magyarországon a rasszizmus nem jár feltétlenül együtt a jobboldalisággal." Jelenleg ott tartunk, hogy pártoktól függetlenül - és most ne vegyük ide a neolib. vonalat - össznépi egyetértés kezd kialakulni a cigányság megítélése tekintetében. Állításod cáfolatára egyébként számtalan rasszista baloldali politikus vagy szimpatizáns megnyilvánulását lehetne felhozni, de talán elég csak az MSZP-s Teleki László elhíresült "választási elemzésére" utalnom.

"Saját tapasztalat is, hogy a legvehemensebben cigányozók zöme - kis túlzással - még csak tévében látott romát."
Személyes tapasztalatokra érvelést építeni nem túl produktív. Nem azért, mert nem hinném el neked, hanem azért, mert más meg adott esetben pont az ellenkezőjét tapasztalja. A társadalmi jelenségeket nem lehet empirikus úton, személyes tapasztalatok útján modellezni. Illetve ott van erre a szociológia, de szvsz. az is csak vaktában tapogatózik, lásd a fenti post erősen szemellenzős szerzőjét.

"A másik mondatban figyelmetlen voltam, az "antiszemitizmus" helyén "cigánygyűlölet" kell olvasni. :-)"
Nem para, már hozzászoktam, hogy ezek valahol szinonímák. A zsidók - értsd: zsidó identitású izraeli állampolgárok - is le szokták rasszistázni azokat, akik kritizálják az államuk tevékenységét, Béke Nobel-díj ide vagy oda.;-)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.07.13. 08:09:05

@dobtaras: "Sajnos eléggé nehéz mérni, hogy a Jobbik - lássuk be, a masszív cigóellenes retorikát ők tolják - a Rózsadombon és környékén hogyan szerepelt, mivel az egyes ill. a kettes választókörzet között oszlik meg a területe, amiben én a jó öreg gerrymandering technikát vélem felfedezni."

Tény, hogy fura az 1-2. körzet határvonala, de miért gondolod, hogy valami disznóság van mögötte? Az egyértelmű, hogy a hatalmas II. kerület egy részét hozzá kellett csapni a parányi I-höz. Te hol húznád meg a határt?
Azt pedig, hogy konkrétan a Rózsadombon mennyire erős a Jobbik, nyugodtan kikeresheted a szavazókörök szerinti eredményből. Macerás, de ez van. És ha az egész II. kerület egyben lenne, akkor sem tehetnél mást.

dobtaras 2010.07.13. 14:43:51

@bm613:
"miért gondolod, hogy valami disznóság van mögötte?"
Mert nem hiszek a véletlenekben, ha a jogi szabályozásról van szó.

"Az egyértelmű, hogy a hatalmas II. kerület egy részét hozzá kellett csapni a parányi I-höz."
Hát nem úgy, hogy a Rézmál felét hozzácsapom a Várhoz, a Víziváros pedig marad a 2. körzetnél. Egy ilyen benyúló nyelv kialakításában nincsen semmi logika. Mondjuk több rációt hordozott volna magában, ha nem ennyire észak felé növelik meg az 1. körzet területét, hanem arányosan elosztják a szomszédok között, de legalábbis nem alakítják ki azt a fölösleges ficakot. Így most gyakorlatilag teljesen más emberekre szavazok ugyanabban a kerületben, mint a tőlem papíron párszáz méterre lakó barátnőm (akivel mondjuk együtt lakom a gyakorlatban), és nekem kell arról döntenem, hogy ki tud a legtöbbet tenni a Várért.

"Azt pedig, hogy konkrétan a Rózsadombon mennyire erős a Jobbik, nyugodtan kikeresheted a szavazókörök szerinti eredményből. Macerás, de ez van. És ha az egész II. kerület egyben lenne, akkor sem tehetnél mást."
Fog a jófranc átlagolni 80 szavazókör adatai alapján. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért nincs az OVI honlapján egy normális összesítés, amit akár excelben is elkészíthettek volna.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.07.13. 16:05:47

@dobtaras: De milyen összesítést akarsz? Rózsadombit? Meg zöldmálit, budaligetit, kuruclesit? Akkor sem lenne ilyen, ha az EVK-k egybeesnének a kerületekkel. Jó, könnyebb lenne összegezned, ha lenne egy Excel-tábla, amiben minden benne van, és csak kijelölnéd benne a téged érdeklő terület szavazóköreit. De ennek semmi köze a területi felosztáshoz.
És akárhogy történt volna a felosztás, valahol lenne egy határ a II. kerületben, amelynek a két oldalán nem ugyanazokra a jelöltekre lehet szavazni.
Amúgy tényleg idióta alakú a terület, néztük mi is a kampányban. De ennél is hülyébben sikerült az új önkormányzati körzetbeosztás (bár a régit nem láttam). Nálunk, a XII. kerületben, van olyan, hogy egy utcának az 1-5, 19-21 illetve 2. számú háza egy körzetben van, a 7-17, 23-végig (kb. 45 lehet) és 4-től végig a párosak egy másikban. Ez csak egy példa, több másik utcából is kivették a közepét.

Sólyom Bátor 2010.07.14. 06:52:30

@libbancs: Elég merész állítás, hogy az MSZP-SZDSZ kormány a cigány-politikája miatt bukott meg :-)

Ahogy az is elég vicces, hogy akár egy Órarúgógerincű Felpattanó, hajtogatod ugyanazt.

Mi volt a legdurvább atrocitás, amit roma elkövetőknél láttál?

2010.07.14. 08:12:17

@Sólyom Bátor: nyugodj bele, az szdsz elsüllyedésében és a fizetett rasszistázók marginalizálódásában szerepe volt annak az undorító cigányvédő illetve többségellenes retorikának is, ami miatt ma a liberálisok közutálatnak örvendenek.

Ebből az okosabb libsik leszűrhetik azt, hogy nem érdemes pofátlanul hazudozni. A butábbak viszont tovább mantrázzák a lejárt szavatosságú "megélhetési bűnözés" és "nincs cigánybűnözés" szövegeket...

dobtaras 2010.07.14. 14:13:01

@bm613:
"De milyen összesítést akarsz? Rózsadombit? Meg zöldmálit, budaligetit, kuruclesit?"
Most, hogy felvetetted, nem is rossz ötlet. Csak nehogy valaki olvassa is az elitünkből, mert a végén még pályázatot írnak ki rá, aztán úgy járunk majd, mint a kormanyszovivo.hu-val.

"Akkor sem lenne ilyen, ha az EVK-k egybeesnének a kerületekkel. Jó, könnyebb lenne összegezned, ha lenne egy Excel-tábla, amiben minden benne van, és csak kijelölnéd benne a téged érdeklő terület szavazóköreit. De ennek semmi köze a területi felosztáshoz."
Nem, valóban, ennek a kormányzat és az elektronika összefüggéséhez van köze.

"És akárhogy történt volna a felosztás, valahol lenne egy határ a II. kerületben, amelynek a két oldalán nem ugyanazokra a jelöltekre lehet szavazni."
Jah, de az legalább viszonylag normálisan lenne megcsinálva. De én abban is benne lennék, ha módosítanánk a kerületek területi felosztását. Persze erre legutóbb is elkezdett huhogni az örök ellenzék, a szokásos "diktatúrázással".

"Amúgy tényleg idióta alakú a terület, néztük mi is a kampányban. De ennél is hülyébben sikerült az új önkormányzati körzetbeosztás (bár a régit nem láttam). Nálunk, a XII. kerületben, van olyan, hogy egy utcának az 1-5, 19-21 illetve 2. számú háza egy körzetben van, a 7-17, 23-végig (kb. 45 lehet) és 4-től végig a párosak egy másikban. Ez csak egy példa, több másik utcából is kivették a közepét."
Jó. Nézd majd meg, hogy a választókerüet hogyan metszi a Bimbó utat. Az egész rohadt területbeosztást át kéne alakítani, de ez egy darabig úgysem fog megtörténni.

Sólyom Bátor 2010.07.14. 21:34:23

@libbancs:
Mi volt a legdurvább atrocitás, amit roma elkövetőknél láttál?

Sólyom Bátor 2010.07.14. 22:07:37

@bm613: Valóban az a helyzet, hogy akik találkoztak roma agresszióval, pontosabban, akik mindennapi szinten roma-nem roma vegyes területeken élnek (mint én éltem sokáig), és nem ritkán kerülnek összetűzésbe romákkal (ahogy egyébként ilyen környékeken mindenki bárkivel gyakran kerül), azok sokkal kevésbé beszélnek akkora zöldségeket, mint Libbancs vitapartnerem.

Abban a legkevésbé sem adok igazat Neked, hogy a Jobbik szimpatizánsok akár egy paraszthajszállal is inkább lennének raqsszisták, mint a Fidesz tábor tagjai.
Ez akkor is igaz, ha politikusi szinten a Fidesz mostanában márt nem annyira bevállalós, mint, mint volt még Szépemlékű Kövér László talán 8 évvel ezelőtti ámokfutásakor :-)

Evidenciákon nagyon nehezemre esik vitázni, ami a rasszizmus és a jobboldaliság összefüggését illeti. Senki nem azt állítja, hogy ne utálná rengeteg baloldali érzelmű ember a romákat, vagy ne lenne sok olyan jobboldali figura, aki ne mondhatná, hogy "semmi bajom a romákkal, én is ismerek egy tök rendes romát." Ami egyébként, akár a rasszizmus menetdala is lehetne, ugyebár :-)
De kissé pontosítok, és akkor már világosabb lehetek. A jobboldal nemzeti beállítottságú (statisztikailag, túlnyomórészt, kb. 103%-ban :-)) A nemzeti beállítottságú emberek túlnyomó része cigány- és zsidóellenes. Ha ebben nem mértünk egyet, akkor vélhetően nem is ugyanazt értjük az általunk közösen használt szavak alatt. :-)

A társadalmi változásokat csak és kizárólag személyes tapasztalatok alapján lehet modellezni. Vagyis az elmélet feladata, hogy a személyes tapasztalattal megegyezzen, ellenkező esetben az elmélet hamis.
Ezzel függ össze az is, hogy amit a szociológia kapcsán említesz, az egyenesen döbbenetes számomra. Ha nem hiszel a személyes tapasztalatnak és nem hiszel a szociológiának, amely az egyetlen olyan diszciplína a világon, ami a társadalmi rétegződések szabályszerűségeivel foglalkozik, akkor honnan a bréből veszed, hogy milyen beállítottságú embereknél milyen mértékű a cigány-gyűlölet?

Ami az izraeli zsidókat illeti, éppen mondjuk egy magyar (vagy egyéb európai) hozzászólás, kritika kapcsán igen gyakran joggal mondanak rá rasszizmust. Nem azért, mert ne lehetne kritizálni őket, és ne lenne a poltikájuk éppen olyan ganaj, mint bármely más országé, de egyrészt nem egy egészen más (romjaira hullott identitású)földrészről, egy porrá morzsolódó keresztény-felvilágosult-demokratikus kultúrkörből, másrészt, ha mélyen magába néznek azok, akik békát-kígyót kiabálnak a zsidók arab ellenességére, mit tudunk mi (pontosabban, tudtok Ti) arról, hogy mi miből és hogyan lett azon a területen, amit ma Izraelnek neveznek. Izrael politikáját igenis, a legtöbben azért utálják, mert "a rohadt zsidók ahol országot kaptak, rögtön irtanak, akit érnek.". Ha érted, mire célzok.
(Megint csak nem védeni akarom a zsidókat, csak finomítani az objektíven :-)

dobtaras 2010.07.19. 23:49:48

@Sólyom Bátor:
Ja, hogy ez nekem ment volna?

"Valóban az a helyzet, hogy akik találkoztak roma agresszióval, pontosabban, akik mindennapi szinten roma-nem roma vegyes területeken élnek (mint én éltem sokáig), és nem ritkán kerülnek összetűzésbe romákkal (ahogy egyébként ilyen környékeken mindenki bárkivel gyakran kerül), azok sokkal kevésbé beszélnek akkora zöldségeket, mint Libbancs vitapartnerem."
Vagy nem. Szerintem a továbbiakban nyugodtan mellőzhetjük az ellenőrizhetetlen, ex cathedra érveket.

"Abban a legkevésbé sem adok igazat Neked, hogy a Jobbik szimpatizánsok akár egy paraszthajszállal is inkább lennének raqsszisták, mint a Fidesz tábor tagjai."
Akkor ne adjál igazat, attól még nyugodtan fogok aludni, hogy te ebben a hitben élsz. Ez számomra csak annyit támaszt alá, hogy az ismerősi körödben azok a jobberek, akikkel politikáról szoktál beszélni javarészt hülyék és rasszisták. Te pedig levontál egy következtetést egy nagyon szűk személyi kör alapján, illetve ragaszkodsz a jó öreg sztereotípiákhoz: jobboldali rasszista polgári elem, baloldali munkás, aki nem vesz tudomást az ember színéről. Mégegyszer mondom: a jobbik cigóellenes szöveggel kampányol, a Fidesz nem. Meg lehet nézni az eredményeket területi eloszlás alapján, és rá lehet vetíteni az etnikai térképekre. Ha nem látsz majd összefüggést, akkor nem a térképpel van a probléma.

"Ez akkor is igaz, ha politikusi szinten a Fidesz mostanában márt nem annyira bevállalós, mint, mint volt még Szépemlékű Kövér László talán 8 évvel ezelőtti ámokfutásakor :-)"
Jaj, eljutottunk a kövérlászlózásig. A "köteles beszédről" nem kívánsz megemlékezni?

"Evidenciákon nagyon nehezemre esik vitázni, ami a rasszizmus és a jobboldaliság összefüggését illeti. Senki nem azt állítja, hogy ne utálná rengeteg baloldali érzelmű ember a romákat, vagy ne lenne sok olyan jobboldali figura, aki ne mondhatná, hogy "semmi bajom a romákkal, én is ismerek egy tök rendes romát." Ami egyébként, akár a rasszizmus menetdala is lehetne, ugyebár :-)
De kissé pontosítok, és akkor már világosabb lehetek. A jobboldal nemzeti beállítottságú (statisztikailag, túlnyomórészt, kb. 103%-ban :-)) A nemzeti beállítottságú emberek túlnyomó része cigány- és zsidóellenes. Ha ebben nem mértünk egyet, akkor vélhetően nem is ugyanazt értjük az általunk közösen használt szavak alatt. :-)"
Amennyiben neked a nemzeti beállítottság túlnyomórészt zsidó- és cigányellenességet jelent, úgy valóban nem ugyanazt értjük "nemzeti beállítottságú" alatt, hanem te egy, a kurucon fellelhető szubkultúra által használt nyelvet beszélsz. Sajnálom, ha neked ezek a sablonos, egyszerűsítő elképzelések evidencia számba mennek, de ez - úgy gondolom - nem ewngem minősít.

"A társadalmi változásokat csak és kizárólag személyes tapasztalatok alapján lehet modellezni. Vagyis az elmélet feladata, hogy a személyes tapasztalattal megegyezzen, ellenkező esetben az elmélet hamis."
Fals. Az nem az elmélet hibája, ha egy bizonyos személy szubjektív értékítélete alapján nem válik be az elmélet. Egy elmélet soha nem fog 100%-os biztonsággal működni, de ez még nem jelenti azt, hogy az rossz.

"Ezzel függ össze az is, hogy amit a szociológia kapcsán említesz, az egyenesen döbbenetes számomra. Ha nem hiszel a személyes tapasztalatnak és nem hiszel a szociológiának, amely az egyetlen olyan diszciplína a világon, ami a társadalmi rétegződések szabályszerűségeivel foglalkozik, akkor honnan a bréből veszed, hogy milyen beállítottságú embereknél milyen mértékű a cigány-gyűlölet?"
Mások személyes tapasztalatait, szobjektív benyomásait konkrétan leszarom, a szociológiáról írt véleményemet pedig nem sikerült megértened. A szociológiát jó dolognak tartom, de jelenleg Magyarországon ez a tudományág rendkívül erősen átpolitizált (lásd: Fleck Zoltán mint az LMP egyik ogy. képviselő-jelöltje) a ballib oldal részéről, és így képesek a tudományos eredményeket az elképzeléseikhez igazítani. Amúgy meg a statisztikákból, közvéleménykutatásokból.

"Ami az izraeli zsidókat illeti, éppen mondjuk egy magyar (vagy egyéb európai) hozzászólás, kritika kapcsán igen gyakran joggal mondanak rá rasszizmust. Nem azért, mert ne lehetne kritizálni őket, és ne lenne a poltikájuk éppen olyan ganaj, mint bármely más országé, de egyrészt nem egy egészen más (romjaira hullott identitású)földrészről, egy porrá morzsolódó keresztény-felvilágosult-demokratikus kultúrkörből,"
Bár kissé kuszák a mondataid, de ha jól értem akkor azt írod, hogy Európa nem kritizálhatja Izraelt, mert széthullik az identitásunk és másik kontinens vagyunk. Jelezném, hogy egyrészt én nem felelek a franciák vagy a németek identitásválságáért, másrészt Izrael még a VB selejtezőkre is Európából próbál kijutni, annyira messze van tőlünk. Tehát elfogadhatják a kritikámat is, semmivel sem jobbak ők, mint egy európai jogállam, sőt.

"másrészt, ha mélyen magába néznek azok, akik békát-kígyót kiabálnak a zsidók arab ellenességére, mit tudunk mi (pontosabban, tudtok Ti) arról, hogy mi miből és hogyan lett azon a területen, amit ma Izraelnek neveznek."
Szerintem éppen eleget tudok, de remélem nem akarod, hogy átmenjen a beszélgetésünk egy Vágó kvízbe.

"Izrael politikáját igenis, a legtöbben azért utálják, mert "a rohadt zsidók ahol országot kaptak, rögtön irtanak, akit érnek.". Ha érted, mire célzok."
Igen, ismerem ezt a mentalitást Jobbikos körökből, ettől függetlenül az is tény marad, hogy az antiszemitizmussal való ész nélküli vádaskodás Izrael külpolitikájának egyik legjobb eszköze. Mondom, meg lehet nézni, hogy többek között kik utaztak az elhíresült segélyt szállító hajón. Bizony, nem mind náci háborús bűnösök voltak.

Sólyom Bátor 2010.07.20. 17:50:00

@dobtaras: Hogy mivel kampányol éppen egy párt, az nem ritkán nagyon kevéssé függ össze azzal, hogy a szimpatizánsai mit gondolnak. A Fidesz mostani kampánya rasszizmus és agresszivitás tekintetében nagyon visszafogott volt. Ennek oka vélhetően a győzelem biztos tudata volt, így már lehetett figyelni olyan finomságokra, hogy Európa számára nagy bűzbombákat ne eregessünk. (Ld pl. Kövér visszafogása a kampány során).
Nem bölcs dolog elvetni a személyes tapasztalataimat az ügyben, hogy mennyire rasszista egy Fidesz szimpatizáns, mivel bár Angyalföldön születtem, habitusom és szakmám miatt nagyon sokféle emberrel beszélek, sokféle helyről, sokféle történettel. Az általam ismert fideszesek esetén mondjuk minden 20-ra jut egy, aki nem egyértelműen rasszista, és mondjuk 10, aki bevallottan az. Hidd el, elég reprezentatív a személyes tapasztalatom!

Nem azt állítottam, hogy a "nemzeti beállítottság" rasszizmust jelent, hanem azt, hogy hazánkban a nemzetei beállítottságú emberek messze túlnyomó része kőkeményen rasszista.

A szociológia kapcsán az, amiről írsz, most félrevisz, nem ez a témánk. A témánk az, hogy ha te nem hiszel a szociológiának, sem a személyes tapasztalatnak, akkor te magad honnan tudhatsz bármit is arról, amiről vitatkozol, vagyis honnan veszed, hogy a nemzeti beállítottságúaknak nem rasszista a túlnyomó része.

Egy szóval sem mondtam, hogy Izrael jobb lenne bárkinél, sőt éppen ezt vetettem el. Viszont az identitás vesztett kultúra áll. Európa alól szétrothadt a kereszténység, teljes mértékben és visszafordíthatatlanul szekularizálódtunk. Szekularizált a tudományunk, és világunk alapzata a tudományokon nyugszik. Semmiféle isteni eredetű értékünk nem maradhatott így. A mohamedánok és a zsidók egészen mások. Ők isteni értékekről, isteni parancsokról tudnak, és ezek nevében harcolnak egymással sok-sok évszázada. Mi ha harcolunk, minden esetben politika, üzlet, lobbi. Hogy jövünk mi ahhoz, hogy belebeszéljünk ezekbe az értékőrző kultúrákba? Milyen alapon?

Izraelről beszélsz és közben "zsidókra" gondolsz. Csalsz :-)

2010.08.02. 11:07:41

@Sólyom Bátor: "Európa számára bűzbomba", nyehehe :)

Megint kiderült, hogy Európa számára mi a is valódi pestis és bűzbomba:

"a francia államfő a szerdai válságtanácskozáson "áttekintette minisztereivel és a rendőri vezetőkkel azokat a problémákat, amelyek a romák vándorlásával és a közösség egyes tagjainak a közbiztonságra gyakorolt kockázatával kapcsolatosak". "

index.hu/kulfold/2010/07/28/cigany-rendor_haboru_franciaorszagban/

Még a puhapöcs franciák is keményen lépnek fel a gátlástalan cigánybűnözők ellen és nem a szociológiáról meg az angyalföldi tapasztalatokról vakerolnak hülyeségeket :)

Sólyom Bátor 2010.08.02. 17:10:52

@libbancs: Mindenféle bűnözés ellen keményen fel kell lépni. Mi a kérdés vagy a felvetés?

2010.08.02. 18:57:37

@Sólyom Bátor: igazhitű liberálisként igencsak nekibúsultam, amiért a felvilágosult, progresszív Nyugat-Európa így benáczult és simán lelövik meg kitoloncolják a cigánybűnözőket.

Külön sokkolt, hogy Brüsszel egyetért az intézkedésekkel és fajvédő testvéreim is mélyen kussolnak. Sehol egy ballib értelmiségi petíció, sehol egy rasszistázó cigányvédő írás. Hova jut így az ÜGY?

Sólyom Bátor 2010.08.02. 21:15:24

@libbancs: Lefordítom a vitánkat tiszta beszédre.
Vagy azt vitatod, hogy igazam lenne abban, hogy a Fidesz cigányellenességét az EU-s etikai normák miatt vették vissza, vagyis a Fidesz tényleg kevésbé cigányellenes
vagy csak egyszerűen annak örülsz, hogy azt tapasztalod, miszerint az EU messze nem annyira cigánybarát, mint amennyire te ezt a liberalista szemléletűeknél feltételezed, hogy hiszik.
Melyik a kettő közül? A dolgot az is eldönti, hogy ha megmondod kerek perec, hogy te magad utálod-e a cigányokat vagy sem. Hazazavarnád őket Indiába vagy nem.

2010.08.03. 00:18:28

@Sólyom Bátor: dehogy feltételezés. A liberálisok súlyosan, betegesen cigány illetve színesbőrű fétisiszták és meggyőződésük hogy a nyugat velük van. A hitványabb fele persze nem elvből, hanem számításból ilyen. Egészen eddig Brüsszel és Strasbourg támogatásával, emlékezzünk csak a zámolyi gyilkoscigányok kimenekítésére, amit az ún. "ballib értelmiség" szervezett. Na meg ami azóta is zajlik mohácsiék brüsszeli ámokfutásától kezdve a ballib médiában gárdával álmodó és távolban felsíró cigányokkal.

Azonban az olasz majd most a francia eseményeket nézve úgy tűnik, hogy a mérleg másik serpenyőjébe is kerül valami. Ugyanis a cigányok lelövése illetve kitoloncolása a felvilágosult, eddig példamutatónak beállított nyugaton zajlik, és nem itt a 10 millió rasszistafasiszta országában. Nocsak, lehet hogy Brüsszel se bánná, ha a cigánybűnözőket visszasöpörnék Kelet-Európába? Elképzelhető, hogy az egekig magasztalt nyugati demokráciák mégsem annyira toleránsak? Talán úgy számítanak, hogy terrorizáljanak inkább minket a cigányok, aztán ha teszünk valamit ellene, akkor megint jöhet a bársonyszékből rasszistázás.

Mire gondolhat ilyenkor egy cigányimádó és nyugatmajmoló liberális? Valószínűleg nem tudjuk meg, mert most lapítanak mint szar a fűben. Kivárnak. De nem kétséges, hogy újra felzendül a kórus, ahogy Mucsaröcsögén véletlenül rátüsszentenek egy cigányra.

Sólyom Bátor 2010.08.03. 06:49:20

@libbancs: Ehhez nagyon nem tudok hozzászólni, mert nem tartom magamat amolyan vérliberálisnak. :-)