A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Nácik Budapesten

2009.02.15. 05:00 R_John

Budapesten az utóbbi időkben rendszeresen megtartják az évi rendes náci (gyengébb lelkűek kedvéért: neonáci) felvonulást, a Becsület napját. Ha bárkinek kétségei lennének afelől, hogy valóban nácikról van szó, érdemes megnézni a Hírszerző fényképét, vagy az Index videóját. A kép és a videó nem takargat semmit, teljesen egyértelmű miről is van szó. Tavaly is botrányosan kevesen voltak az ellentüntetők, idén valószínűleg még annyian sem. (Ezek a balos hülyegyerekek meg inkább meg se moccantak volna.)

(A Kettős Mérce blog kérdését átvéve: ezzel nem gyalázták meg a magyarság szakrális szent helyét? Ha a Hanuka megsérti Tomcaték érzékenységét, ez nem? Gárdista kispajtások, vajon ezután milyen jelzőt vagytok hajlandóak elfogadni, vagy mit fogtok visszautasítani?

Nyáron a miniszterelnök életrehívta a Magyar Demokratikus Chartát a melegfelvonuláson történt atrocitások miatt. Nekem már akkor is bajom volt a kezdeményezéssel, ugyanis előre lehetett volna tudni, hogy meg fogják támadni a felvonulást, de előre mindenki csöndben volt, a közéleti személyiségek közül csak kevesen vonultak fel. Utána lett okos mindenki, csak a gyávaság mértéke volt különböző. Nehéz lenne eldönteni, hogy a Fidesz, a KDNP, az MSZP, az MDF, vagy Verók István volt-e az, aki leginkább segítséget nyújtott egy törvényes felvonulás megzavarásához. (A helyzet kezelésében az eszdéesz sem jeleskedett.)

Most megint kivonultak a nácik. A Magyar Demokratikus Charta nem volt sehol, se a miniszterelnök, se Orbán Viktor. Miért nem? Ezek ellen a nácik ellen máshogy nem lehet fellépni, mint, hú, de utálom ezt leírni, közös erővel. Hasonlóan, mint Németországban, de természetesen csak békés keretek között. Így meg lehet mutatni, hogy demokráciában fellépünk a szélsőségek ellen.

Ellenük ugyanis fel kell lépni. Sokakat megfélemlíthet egy ilyen menetelés. (Kérdés, hogy ha ez egy katonai jellegű esemény volt, akkor megengedhető-e ez a fővárosban? Vagyis: a rendőrség miért enged egy katonai jellegű parádét Budapesten?) Viszont közösen éreznünk kellene, hogy nincs rendben amit ezek az alakok képviselnek, és hatalmas ellentüntetésen kinyilvánítani ellenszenvünket, megvetésünket irántuk.

Gyurcsány, Orbán, az MDC és a pártok mind lejáratták magukat. A mindig, mindent aláíró értelmiség ismét csöndes maradt, ami jelzésértékű: ilyet lehet. Pedig nem. Megint gyávább és érdektelenebb volt mindenki, mint elvárható lett volna.

Szégyen.

552 komment · 1 trackback

Címkék: politika orbán magyarország gyurcsány demokrácia náci rasszizmus becsület napja

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr31943500

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szombatblog 2009.02.16. 10:40:05

Kedves vendégeink!  A Rotten Tours üdvözli önöket Budapesten, Közép-Európa kulturális fővárosában. Jelmondatunk: sokszínűség és békés egymás mellett élés. Ma délelőtti programunkon, mely a Nemzetközi Hagyományőrzés II. címet viseli, Önök a Hősök teré…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.15. 06:03:28

Én, mint a mainstreamtől ugyan jobbra álló, ám nácinak magamat semmilyen formában nem tartó személy a következő a véleményem erről a becsület napjáról:

Hasonló beállítottságú barátaimnak már többször jeleztem, hogy a Jobbik-Gárda-Kárpátia szóval a nemnáci, nemzeti radikális vonalnak meg kéne puccsolnia ezt a egészet, kilökve a skinhead-nyilas-neonáci stb. vonalat. Úgy gondolom, hogy a kitörésről meg lehetne emlékezni úgy is, hogy nem tesszük le a voksunkat a nemzetiszocializmus mellett. Én az ezeréves magyar történelemhez kötődök, nem a 30-as, 40-es évek különböző náci/fasiszta/nyilas mozgalmakhoz. Mindenesetre nem akarok elhatárolódójánost se játszani. A német megszállás is megszállás, a magyar szuverenitás megsemmisülését, de legalábbis erőteljes korlátozását eredményezte, és természetesen nem értek egyet a zsidók megölésével sem. Viszont akik kitörtek, úgy gondolom, hogy nem a nácizmus mellett harcoltak, hanem a hazájukért, egy idegen hatalom leigázása ellen. És ez még annyival is rosszabb, mint a német megszállás, mert hogy a szovjet-orosz még távolabb állt tőlünk, mint a német. Elvégre az oroszok egy keleti kultúra, sok tekinetben a magyartól alacsonyabb fejlődési fokon - ezt természetesen nem rasszista értelemben értem, hanem, hogy pl. az oroszok nagyrésze akkor még nem tudta, hogy mi az az angolvécé. Továbbá az egy kommunista államhatalom volt, amely abszolute és nyíltan az ezeréves magyar államiság összes erényével szembenállt.

Nem értek egyet azonban az indexen látott ellentüntető vonallal sem. Nem akarom, hogy az legyen, mint Németországban, hogy megjeleni egy anarchista-punk szélsőbalos vonal, aki majd jól megver mindenkit, akit ő nácinak ítél meg. Sokat elmond az indexről az is, hogy kiválasztotta a leghülyébben kinéző alakot, majd azt megintjúvolta. Gondolja csak azt a kispolgár, hogy na, ezek a nácik.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.15. 09:17:23

szóval ilyen fiatal baloldalt épített a zuschlag..., hogy szarnak az egészre...

Corry 2009.02.15. 09:34:32

Ha már történelem, ezekben a napokban történt 1945 -ben Drezda bombázása. Erről is megemlékeztek, több portál tudósított róla, ki-ki a maga részét hagyta el a történtekből, mindenki vonja le a tanulságokat:
Egyetértek egyébként az előttem szólóval és az utolsó bekezdéssel is.

Sajnos nálunk más a helyzet. No nem azért sajnos, hogy itt nem volt utcai verekedés, hanem, mert mások a viszonyok.
Nyáron még kisebb volt a gazdasági baj, ezért lehetett az akkori bajok helyett a közvéleményt ilyen Chartákkal szórakoztatni. Na, most látszik, hogy az a Charta mire volt jó, mert ha az akkor komolyan gondolják, akkor most megszólaltak volna, még akkor is, ha a kutya se vette volna őket komolyan, tekintettel az egyik elöljáró személyére :-)

Ki kéne alakítani egy olyan, mind a habzó szájtó, mind az ál-PC -től mentes közbeszédet, amit a nép elhisz, elfogad és a sajátjának is tud vallani, hatóságaink és közszereplőink ennek megfelelően járjanak el és nyilatkozzanak és akkor az ilyen neonáciknak nehéz dolguk lesz.
De a mostani helyzetben, "hála" a Chartának, meg az öszödi beszédnek most eléggé előretörhetnek a neonácik.

Egy kicsit off, de jut is eszembe, hogy ha a választási periodicitást nézzük, most éppen abban az időszakban vagyunk, amelynek megfelelő előző időszakot méltatta és mutatta be a kormányfő az elhíresült öszödi beszédében.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.02.15. 10:02:00

Itt is írtad, ide is válaszolok
@Ferenc Testvér: "a Jobbik-Gárda-Kárpátia szóval a nemnáci, nemzeti radikális vonalnak"
Ferenc, ha a szart májkrémnek nevezed, akkor is szar marad. Ahogy a felsoroltak is nácik maradnak, hiába találták ki magukra a "nemzeti radikális" kifejezést.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.15. 10:23:01

Tényleg elég ijesztő volt nézni a masírozást. Nekem a Pink Floyd The Wall képeit idézték. Úgy érzi az ember, hogy már ki sem érdemes tennie a lábát a kapun, mert az utcákat elöntötte a szenny. A biztonság, a stabilitás érzetében ezek az un. 'rend védelmezői' is csak rontanak. Nem szeretném, ha ők védenének bennünket. Mert ők képesek és minden nem velük gondolkodót is gettóba zárni.

Wolfgang (törölt) 2009.02.15. 13:24:58

Sajnos megint cigányozunk, mivel „Népes csoport randalírozott az enyingi benzinkútnál”. Annál a benzinkútnál, ahol helyszíni tudósítások szerint rendszeresen össze-össze gyűlik a népes helyi cigánymaffia. Kicserélik jegyzeteiket a differenciálszámítás rejtelmeiről és megbeszélik a jövedelmező bodzatermesztés apróbb szakmai titkait.
futoblog.wordpress.com/2009/02/15/keresztapa-20/

Alf (törölt) 2009.02.15. 13:25:20

szerintem meg ez az egész nevetséges. nemzetközi nácitalálkozó, és antifasiszta szkinhedek, meg egy pár köztes idióta. nevetséges, összesen voltak 500-an. mindig is lesznek idióták, ellenük nem kell fellépni, mert azzal csak a demokráciát veszélyezteted. mondjuk a hősök terére nem kellene minden szart beengedni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.15. 13:29:30

Ennek komolyan van hírértéke?

Nem hogy örülnének a rettegők, az egész országban van 500 neonáci (- a külföldiek).

Azért az index videóján nem semmi az az antifa. Buszmegállóban akar nácikat felpofozni. Mert ő különb ám náluk.

sanyisanyi 2009.02.15. 13:33:56

Náci még sosem akarta ellopni a pénzem, cigány már igen.
Náci még sosem akart betörni a házamba, cigány már igen.
Náci még sosem akart megverni, cigány már igen.

De persze nekem a náciktól kell rettegnem. És persze engem is lenáciznak, ha ki merem mondani, hogy jelenleg nem ők jelentik a veszélyt magyar társadalomra!

raly 2009.02.15. 13:37:08

Engem azzal tudna megfogni az Orbán a következő választásokon, ha a szélsőjobbos, jobbikos, kurucinfós náci köcsögök ellen emelne szót a választási kampányban. Persze nem fog, én meg ugyanúgy nem fogok szavazni egyik bandára sem, mint legutóbb.

Muad\\\'Dib 2009.02.15. 13:39:18

Igen, ez ellen komolyan fel kell lépni. Egész Európából hívtak embereket és összejöttek ötszázan. Azért két rettegés között remélem még kenyérért le mersz menni a boltba. Idióta...

átlátó 2009.02.15. 13:41:21

Cikkíró! A faszom se kapd be! Valahogy az SZDSZ. nem jött a tolladra a felsorolásban. Ha tévedek javíts ki, hogy revidiáljak! Pöcsöm öccse.

átlátó 2009.02.15. 13:44:46

@raly: Csak annyit és konkrétan neked. Jól beleszólsz a választásokba. Megérdemled amit kapsz.

josef_k 2009.02.15. 13:47:10

@sanyisanyi: Nekem akarta már ellopni a pénzem cigány is és nem cigány is.
Akik betörtek a lakásomba, hófehérek voltak, és mivel meglettek, ezért a biztosító nem fizetett, mondván, hogy polgári peres úton hajthatom be tőlük a károm.
Megverni eddig jellemzően közlekedési szituációkban akartak (összesen kétszer), közülük egy sem volt cigány. A náciktól meg rettegj nyugodtan, mert sosem tudod, hogy az ő értékrendjük szerint mikor leszel éppen te a "cigány" vagy a "zsidó".

Ralesk 2009.02.15. 13:49:07

@Alf: Szerintem a demokrácia nem arról szól, hogy mindenki mindent megtehet (az ugyanis az anarchia) – attól, hogy a tyúkszemére lépsz az ilyen balfékeknek (így vagy úgy), attól még nem gátlod meg őket a demokratikus jogaikban, ti. hogy szavazzanak egy szavazáson, jelölteket/pártot állítsanak a Parlamentbe.

@sanyisanyi: Valószínűleg nem vagy színesebb bőrű az átlagnál, és azért :)


A félreértések elkerülése végett: szerintem se sok az az 500 masírozó ember, és szerintem se pont ettől az 500-tól kell félni. Viszont nem csak ennyien vannak, és ugyanúgy van miért tartani a szélsőjobbtól, mint ahogy van miért tartani a cigányoktól. Nyilván mindkét oldalon bőven vannak kivételek: messze nem minden cigány megélhetési bűnöző, és nem mindegyik szélsőjobber olyan, hogy látásra veri a nem árja kinézetűeket. De asszem van egy közös dolog bennük. Megsértesz egyet, legközelebb csoportosan fognak elintézni.

Ralesk 2009.02.15. 13:50:13

@átlátó: idézek: „(A helyzet kezelésében az eszdéesz sem jeleskedett.)”

seaner 2009.02.15. 13:52:20

@sanyisanyi: Téged nem kell lenácizni, ezzel a primitív beírásoddal Te nácizod le saját magadat.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 13:53:18

(Ezt a kettős mércénél írtam be, ide ugyanúgy tartozik)

Egy hete sincs, hogy az Egyesült Királyságba nem egedtek be egy holland parlamenti képviselőt, akit a mohamedánokról szóló, nekik nem hízelgő filmjének vetítésére, és az azt követő vitára, a Lordok Háza hívott meg. At illetékes miniszter arra hivatkozott, hogy a képviselő jelenléte a közrendet veszélyeztetné. Noha a miniszter marhaságot beszélt és nyilvánvaló, hogy arról van szó, hogy a brit kormány behódolt a mohamedánoknak, az intézkedésnek azért van nagyon fontos tanulsága a hazai viszonyokra nézve.

Ha a közrend védelmében a demokratikus hagyományokat és gyakorlatot általában nem föltűnően nélkülöző Angliában ilyen lépést tehet a kormány, legalábbis el kellene gondolkoznunk azon vajon mi akadályozza a szavakban hű de nagyon antifasiszta magyar kormányt, hogy nácik menetelésére ne adjon engedélyt? Nagyobb hívei lennének a briteknél a szólás szabadságának? Aligha, főleg azokat a szemkilövéseket is számításba vesszük.

Nem erről van szó, hanem arról, hogy nagyonis megfelel nekik, ha a megosztást, mint mindennel, ezzel is tudják növelni. Ez egyszerűen kézenfekvő, és a következtetés csak annak számára nem elkerülhetetlen, aki hamis illuzókba akarja ringatni magát, aki a valósággal nem mer szembenézni.

A hazai dolgok lényege ez:

www.kibulizottorszag.net

Nem a konzi föladata, nem is a kettős mércéé, netán a Kossuth térieké, hogy odamenjen a nácikkal verekedni, hanem a kormány föladata a masírozásukat nem eősegíteni. De elősegítik. Nekik használ. Similis simili gaudet.

raly 2009.02.15. 13:59:16

@átlátó: ahogy mondod, a tartózkodásommal jól beleszólok, de legalábbis pont ugyanannyira, mint te az akárkire leadott szavazatoddal. Btw ha lenne olyan rubrika, hogy "ezúttal egyik párttal sem szimpatizálok", elmennék és beikszelném.

seaner 2009.02.15. 14:00:10

Nem az az 500 náci a megdöbbentő, hanem az a rengeteg mainstream jobboldali csendestársuk itt Mo.-n, akik azzal, hogy letagadják azt a tényt, hogy hazánkat a szovjet Vörös Hadsereg FELSZABADÍTOTTA a fasizmus igája alól, valójában egy követ fújnak velük.

Vagy a szovjet hősök emlékművét koszorúzzuk meg, vagy elfogadjuk a kopaszok masírozását. 3. alternatíva nincs!

sanyisanyi 2009.02.15. 14:04:11

seaner - na erről beszélek. Miért is vagyok primitív? Mert az igazságot írom le? Ja bocs, én nem a Rózsadombon élek, hanem a való világban!

szlalomsör · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 14:04:17

Ralesk! ("Nyilván mindkét oldalon bőven vannak kivételek: messze nem minden cigány megélhetési bűnöző, és nem mindegyik szélsőjobber olyan, hogy látásra veri a nem árja kinézetűeket.")

azért nem értem teljesen, h miről beszélsz, mert 2 különböző kategóriát akarsz összevetni ezzel... az első fele a mondatnak teljesen korrekt, az, h vki cigány v nem, az nem döntés kérdése, azt dobja a gép, mint a hajam színét, a körmöm növekedési ütemét stb, az, hogy vki különböző származással milyen életpályát fut be, az pedig egy összetett kérdés (szándék, lehetőségek, hatások stb).. míg a másik mondatrészben szereplő esetben tulajdonképpen 1 dologról van szó, 1 döntésről, h vki alsóbbrendűnek néz-e másokat v nem.. mert ez predesztinálja a velük szemben tanusított viselkedést is.. tehát nem mind1, h egy veleszületett dologgal akarsz magyarázni egy életvitelt, v egy életvitel-választással akarsz magyarázni egy életvitelt.. remélem érthető h mit akartam...

Muad\\\'Dib 2009.02.15. 14:04:23

@seaner:
A szovjet hadsereg senkit nem szabadított fel. Egyik megszállásból váltottunk a másikba. Az, hogy te ilyen szinten vagy műveletlen tuskó profin minősít téged.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.15. 14:04:54

"(Kérdés, hogy ha ez egy katonai jellegű esemény volt, akkor megengedhető-e ez a fővárosban? Vagyis: a rendőrség miért enged egy katonai jellegű parádét Budapesten?)"

Mert ha engedik, akkor lehet utána ujjal mutogatni és náciveszéllyel riogatni, ezt pedig mostanság kell Fletónak és Kálámpáréknak mint egy falat kenyér...

átlátó 2009.02.15. 14:05:57

@Ralesk: :) Köszönöm, tényleg. Szelektív a látásom.
Nem kötözködés, de azért a zárójel az zárójel.

Ezen kívül én genetikailag a rendet szeretem. Talán a demokrácia kárára is.
Aztán továbbá. Van szerencsém személyesen ismerni a cigányok önjelölt vezetőit. Általam nagyra tartott zsidó művészeket. A "felvonulás" első sorában menetelőt.
Nehezen fogsz meggyőzni személyes tapasztalatok híján, amivel én bőven gazdálkodok. :)

trewq 2009.02.15. 14:06:13

Ezek vagytok ti "baloldaliak"! A szovjet megszállást dicsőítő férgek!

trewq 2009.02.15. 14:08:02

@seaner: Törőcsik Balázs, te egy mocskos hazaáruló patkány vagy!

lhc 2009.02.15. 14:12:57

Kétféle embertípus van. Egyik szerint az oroszok felszabadították az országot (értelmiségi baloldali, szocialista-kommunista érzelmű magyarok; zsidók; normális emberek) Másik pedig a mélyfasiszta szittya őscsőcselék bugrisprolifattymadzsar.

Tetszett volna nem náculni tovább még negyven évig. Lehet kimentek volna hamarabb az "elnyomók".

Nils. H 2009.02.15. 14:13:51

Köszönjük a linket, igen, a kettőnk posztja jól kiegészíti egymást.
Te főleg a mainstream politikai erőket hiányolod, én meg főleg azokat, akik kikérik maguknak, ha lenácizzák őket.

Üdvözletem.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 14:15:46

@trewq: ki dicsőíti a szovjet megszállást?
@átlátó: "(A helyzet kezelésében az eszdéesz sem jeleskedett.)"

rátóti béla 2009.02.15. 14:16:31

@trewq: Akkor sem szólhatnál egy szót sem, ha örökre itt maradtak volna a "megszállók" . Ki ment előbb a másik hazájába szerinted? A magyar hadsereg oda, vagy ők ide?

Kiß B. 2009.02.15. 14:19:17

Ha a nagypolitika méltóképp megemlékezne a kitöréskor elesett hősökről, pont ki is lenne fogva a szél a szélsőség vitorlájából. De ez pont kapóra is jön, el lehet terelni a figyelmet a VALÓS problémákról.

heima (törölt) 2009.02.15. 14:19:58

még mindig álomvilágban élsz, pedig a vérésbecsület nem a kkk, a cigányok nem niggerek akiknek hátul kell ülniük a buszon és még te sem vagy MLK... 2009 van nem 1969, a hippikorszaknak vége.

nem kell hozzá túl sok arányérzék h rájöjj h a Zemberekben nem a gárda meg neonáci felvonulások kelthetnek félelmet, hanem a sztojkaféle többszázfős cigányvonulás Siófokon vagy egy könnyed esti séta a népszínház utcában vagy Mátészalka külsőn...
Akármennyire szeretnéd, nem mindenki olyan elmebeteg 40 évvel lemaradt fasz, hogy a múltban éljen, és piti problémákkal foglalkozzon és fogjon össze ellenük, hanem érdemi ügyekben. Volt egy Maslow nevű úriember, aki remekül rávilágított erre egy aranyos piramissal, és azon sajnos a bérért dolgozó vagy éppen munkáját elveszett népek nem állnak olyan fokon, hogy azon rúgózzanak h a 13 éves leányanyák nem tudnak cigánybarbit venni a pujának meg a terézvárosi zsidó nénik fogvacogtatnak minden évben egyszer. ezt nem felfogni és szarnak tartani ezért bárkit és bármit csak igazi szarember képes.

Tomcat meg már X éve megjelent ilyen parádén, nem épp támogatólag.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 14:20:38

@-kraci-: szerintem ha nácik vonulgatnak Budapesten, és ezt ilyen közöny övezi, akkor ezzel komoly gond van.

trewq 2009.02.15. 14:22:11

@calam: seaner elvtárs, a kommunista párt büszke tagja

@rátóti béla: a szovjetek akkor is jöttek volna, ha mi nem megyünk

Muad\\\'Dib 2009.02.15. 14:22:18

@rátóti béla:
Ja értem. Tehát, ha valaki háborúzik ,akkor jogosan szállják meg őket 40 évig és terrorizálják a lakosságot.
Hát akkor megnyugodhatunk, mert mintha 1849 környékén ők jöttek volna ide először. Tehát minden agressziónk onnantól kezdve a világ végezetéig jogos, a te brilliáns logikádat követve.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 14:25:17

@Muad\\\'Dib: neked akartam mondani, hogy nem vagyok egy félős típus. Rendszeresen el szoktam menni olyan ellentüntetésekre ahol sok száz náci van, és néhány tucat ellentüntető. Mondjuk az a mennyiségű videó anyag, ami rólam lehet a náciknál, az alapján félnem kéne, mégsem teszem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hős vagy bármi lennék, csak azt, hogy közel sem rettegek.
@trewq: hmm, ez érdekes. Ilyen infókkal nem rendelkeztem.

RIO 2009.02.15. 14:27:26

soha ne feledjük: a neonácikból jószerével csak a zsidóságnak van haszna. mondjuk nekik mindenből csak hasznuk van, különben nem is volnának zsidók...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 14:28:17

@RIO: fúúú, ez jó volt. Ha vicc, akkor szar, ha nem, akkor hagyjuk. Milyen a Zsidó?

Muad\\\'Dib 2009.02.15. 14:29:04

@calam:
Egyszerűen továbbra sem értem, hogy mi értelme van 500 fős "tömegek" ellen tiltakozni. Ha a radikális jobboldalon annyian vevők lenének a gondolkodásukra, akkor nem ötszázan lettek volna, hanem ötezren. ezzel szerintem le van tudva az egész kérdés.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.15. 14:29:55

@rátóti béla: Stockholm-szindróma...

@calam: "szerintem ha nácik vonulgatnak Budapesten, és ezt ilyen közöny övezi, akkor ezzel komoly gond van."
A teljes aránytévesztés meg még nagyobb gond. Szerintem az emberek 98%ának kisebb gondja is nagyobb 500 majomnál.
A közöny mellesleg tényleg gond. Bár én inkább azt hoznám fel személtető példának, hogy Gyurcsány és az mszp-szdsz még mindig kormányon van. Egy kicsit több kárt okoznak mint a neonácik. Vagy, hogy egy tömött villamoson, buszon 3 cigány képes terrorizálni 50 magyart, mert senki nem áll ki a másikért.

RIO 2009.02.15. 14:30:55

@calam:
köszönöm, ez rio-tolerancia-teszt volt. nem mentél át. :D
természetesen nem vicc, a zsidót pedig könnyű felismerni a patájáról, a szarvairól és hogyha pénzt lát, habzik a szája. (cini)

vincemate 2009.02.15. 14:31:11

@-kraci-: Hadd kérdezzek valamit? Szerinted az államnak méltóképpen meg kellene ünnepelnie a "hős" ÁVH-sokat is, akiket 56-ban meglincselt a tömeg? Ők ugyanúgy egy mélyen emberellenes rendszer fenntartásában vettek részt ugyanis. Ők is emberek voltak, valakinek az apái vagy fiai.

És még valami: Jó, hogy TE (TI TÖBBEN) tudod (TUDJÁTOK), hogy MIK A VALÓS PROBLÉMÁK, és ezek érdekes MÓDON mindig azok, amiket TI akként neveztek meg, más PROBLÉMÁJA nektek SOSEM VALÓS.

(Hú de fárasztó ez a nagybetűzés. De MEGÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.15. 14:32:53

@calam: "neked akartam mondani, hogy nem vagyok egy félős típus."
Ha ezt 70 éve megcsináltad volna, akkor tisztelnélek. Ma a nácik nem tényezők. Filmezd a maffiát, a korrupt rendőröket, politikusokat, cigánybűnözőket. Ahhoz tényleg kell bátorság, mondjuk a bakancsok hálásabb téma is a médiában, mint bármelyik létező veszély.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 14:33:54

@RIO: te, tudod, hogy mit jelent a tolerancia? Ha nem lennék toleráns, akkor kimoderálnálak, de hagylak tovább zsidózni. Na ez tolerancia.

Joe84 2009.02.15. 14:34:54

Jaaaj, ezek a csúnya neonácik... félni kell tőlük.
Minden nap kirabolnak tisztességes embereket, uborkát lopnak, lincselnek, gyilkolnak... azt hiszem ők gyilkoltak Makón, Kiskunlacházán, Olaszliszkán, Veszprémben... ők csináltak putrit a VIII. kerből, ők ülnek a parlamentben és lopják szét az országot, ők irányítják a médiát és tömik az emberek agyát médiaszeméttel.

JA, hogy ezek nem ők??? Csak pár kopasz srác, akik nem tetszenek a liberálisoknak, ezért mindenkinek kötelező utálni őket.

Hogy is van ez a liberalizmus? Akikre ők rámutatnak azokat az összes embernek utálnia kell, mert nem férnek bele a libsi értékrendbe és még fel is vonulnak?
Akik pedig nap, mint nap megkeserítik az emberek életét azokról meg beszélni sem szabad, az nem is létezik?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 14:35:13

@TaTa86.: a magam kis lehetőségeivel ezeket mind teljesítem. Cigánybűnözés meg nincs, tehát azt nem tudom filmezni, de erről majd holnap, vagy azután.

agoo 2009.02.15. 14:36:22

Addig amíg a kommunista emlékmű áll és fénylik a szabadságtéren, addig senki egy szót ne szóljon az ilyen rendezvényekre. Senkit nem ért emiatt atrocitás. Itt lenne már az ideje annak, hogy a mérleg helyre billenjen. Ne csak akkor legyenek hangosak az antifasiszták, amikor néhány kopasz kimegy a Hősök terére, hanem akkor is amikor néhány 80 éves vén komcsi összeverődik. Engem például messze jobban irritál és sért ez a néhány komcsi és balliberális. Én magamat nemzeti érzelműnek tartom, de messze nem fasisztának vagy neonácinak. Ellenben a komcsik tőlünk és még nagyon sok magyartól elvettek mindent annak idején. A nácik nem. Szóval örülnék ha kicsit a hangos fasisztázók és nácizók nem lennének ennyire korlátoltak. Egyelőre ott tartunk, hogy a komcsiknak vannak emlékműveik, az úgynevezett náciknak meg nincs...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 14:37:04

@Joe84: asszem nem értetted meg, amit írtam. Egyébként a nácik szabadságkorlátozóak, ha megtehetnék, ezért kell(ene) ellenük fellépni.

asmodean 2009.02.15. 14:37:27

Azért remélem mindenkiben meg van az a kép Sztálinról - aki köztudottan, a liberális elveiről volt híres - ahogy megsajnálja a Szovjetuniónak hadatüzenő országokat és úgy dönt, hogy a magukat a Szovjetunió ellenségének deklaráló államok esetében a liberális elvek szellemében, elviszi hozzájuk a demokráciát, felszabadítva őket saját rabigájuk alól. :D

mokas_gizi 2009.02.15. 14:38:11

Elég furcsa ez a cikk és a index videó is...
Antifasiszta nyomja a szöveget, hogy a "Nácik" mennyi embert öltek meg... most a Holokamu mítoszba nem mennék bele ezért vegyük azt, hogy igaz...
A KOMMUNISTÁK 30 millió meggyilkolt áldozatával valahogy soha senki nem foglalkozik...
Nagyon feltűnő már ez a KETTŐS MÉRCE nem gondoljátok, kezd betelni az a bizonyos pohár egész Európában kezd felnyílni az emberek szeme...

Magyarországon alapból mindenki "náci" akinek nem tetszik amit a cigányok vagy a zsidók művelnek...
Csak az a egy probléma van mint írtam, hogy az embereknek kezd megjönni az eszük túl sok furcsa dolog történik ebben az országba és túl nyíltan mennek ezek a furcsaságok...

Watchman 2009.02.15. 14:40:11

Hülyék voltak vannak és lesznek. Ezt sajnos nem lehet betiltani, és bocs de nem érek rá 3 naponta ellentüntetni, mert manapság kb. ilyen gyakorisággal gyűl össze egy-egy százas zombisereg.
És még 1 dolog... kurvára nem értek egyet az antifa ellentüntetőkkel sem, akik ránézésre ütnék a nácit/fasisztát. Egy fokkal se jobb, mint aki ránézésre ütné a zsidód/cigányt. Ezek mellé nem állok oda tüntetni, mert jelenlétemmel nem legitimálom agresszív nézeteit. Ugyanebből a meggondolásból nem mentem el x jobbos tüntetésre, mert a csikós nindzsát sem tűröm meg magam mellett, ahogy teli torokból ordítja, hogy Tel-Aiv-ból irányítják az országot.

Muad\\\'Dib 2009.02.15. 14:40:27

@calam:
Javaslom a Blahát. Ott pl. van. Minden nap. De gondolom arra utalsz, hogy a cigánybűnözés nem eléggé PC szó. CSak arra lennék kíváncsi, ha mondjuk az USA-ban is ilyen alakok lettek volna, ma még mindig a Cosa Nostra irányítaná az országot? Végülis vérlázító dolog volt kijelenteni, hogy az olaszoknak a körmére kéne nézni. Méghogy olaszok. Hiszen mind amerikai állampolgár. Kellett volna oda is pár hozzád hozzátok hasonló, aki kijeleni, hogy felháborító olasz bűnszövetkezeteket emlegetni.
Méghogy cigánybűnözés! Méghogy Cosa Nostra! Pff, ilyen dolgok nem léteznek. Ez tény!

szlalomsör · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 14:40:46

heima, ha maslow piramisával példálózol, akkor gondolom olvastál is a témában, és ha igen, akkor tudod, h maslow elméleteit az implicit rasszizmus, szexizmus és a ts-i különbségek figyelmen kívül hagyása miatt nem tekintik manapság már hivatkozási alapnak :) látványos és egyszerű megérteni, de egy jól körülhatárolható csoporton kívül nem írja le a társadalom nagyrészének szükséglethierarchiáját

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.15. 14:41:21

Calam, jövőre szervezz egy vörösinges rohamosztagot. Vállalom a kiképzést.

terran 2009.02.15. 14:41:57

@mokas_gizi:
A KOMMUNISTÁK 30 millió meggyilkolt áldozatával valahogy soha senki nem foglalkozik..

igen, mert ők nem vonulnak fel ~~

RIO 2009.02.15. 14:43:30

@calam:
1. nácik nincsenek, csak neonácik.
2. toleráns én vagyok, ember, neked nyelni kell. mégha ez itten a te blogod is.
3. ez nem zsidózás volt, tudok olyat is, csak azt nem komolyan. ez a. vélemény, b. cinizmus volt.
4. felemelő, hogy ilyen nagy a szád, miközben nyilvánvalóan egy szándékosan félrevezető világnézetet pátyolgatsz. aki 2009-ben Magyarországon náciveszéllyel riogat, azt fizetik érte, vagy ELTE bölcsészt végzett (=ostoba, mint a majomsegg).

mokas_gizi 2009.02.15. 14:44:34

Index videó:
Megtalálták a két legszánalmasabb egyént és NS oldalról azzal csináltak riportot mondjuk kétlem, hogy bármi köze lenne annak a két embernek azokhoz akik a megemlékezésen részt vettek...
Aki ott volt a megemlékezésen az tudja, hogy milyen emberek voltak ott, méltóságteljesen zajlott a megemlékezés és mi válltatuk az arcunkat...!!!

Ha már hazudnak a zsindexen akkor legalább próbálják már jobban csinálni, 500 embernél egy picit talán mintha többen lettek volna minimum 2000 ember volt kint...
Ez a videókon is egyértelműen látszani fog...
Minden évben egyre több résztvevő van a megemlékezésen...

mokas_gizi 2009.02.15. 14:46:22

@terran: Tudod te egyáltalán miről szólt a megemlékezés...?
Nézzél már utána:
www.geocities.com/ultradextra/becsulet.html

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.02.15. 14:46:53

Nem az a lényeg, hogy pontotsan hány náci vonult a Hősök Terén, vagy Siófokon. A drága magyar emberek követik a szociológiai alapvetést, miszerint gazdasági válságban megerősödnek a szélsőségesek. A kedves Gárdisták, Jobbikosok mind birkák, egy lineáris egyenletben leírható az akció-rakció függvényük. A cigányok pedig legalább ennyire egyszerűek, mert ők meg olyanok mint a beszorított vadállat, félelemből támadnak.

Talán a felismernénk, mennyire ösztönlények vagyunk, és nem keresnénk hamis önigazolásokat a cselekedeteinknek, nem ragadnánk le a romantikus tinédzserkori világmegváltásnál, csak a saját 5 négyzetméterünkön tartanánk rendet, utolérhetnénk Európát.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 14:47:45

@Őrnagy Őrnagy: nem szeretem a vörösöket sem. Csak azok nem vonulgatnak.

átlátó 2009.02.15. 14:47:47

@calam: Köszönöm neked is, de ha figyelmesebb lennél irányomban akkor látnád, hogy fentebb ezt már tisztáztam. Csak kicsit görgess vissza, úgy 14:05-ig.

átlátó 2009.02.15. 14:48:55

@raly: Kikérem magamnak. Akárkire nem szavazok.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 14:49:15

@átlátó: igen, figyelmes voltam, láttam, csak gondoltam én is tisztázom.

mokas_gizi 2009.02.15. 14:50:28

Furcsa a megemlékezés sok embernek nem tetszik,de amikor 150 cigány maffiózó vonult fel siófokon azzal csak azóta kezdtek el foglalkozni az emberek mióta megölték azt a sportolót...

Hilts 2009.02.15. 14:50:49

@calam: Ez is a nagyon jól sikerült posztjaidhoz tartozik. Abba bele se gondolsz, hogy tegnap azokra emlékeztek,akik a bolsevik hordák ellen próbálták védeni Magyarországot, az utolsó emberig ? És hogy voltak köztük SS-egységek? Ők a magyar lakosságot is védték, nem csak Németországért harcoltak! Sőt a lakosság is mindvégig együtt harcolt velük!
Engem is hívott egy barátom a megemlékezésre, pedig se ő, se én nem vagyunk se nácik,se neonácik!
Arról,hogy a Hírszerzőre,és a Zsindex-re támaszkodsz, csak annyit tudok mondani, hogy híven tükrözi a talán 20-as IQ-dat.
És még valami: nagyon hivatkoztál a Magyar Demokratikus-lol-Chartára.
Aláírtad már?:)

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.02.15. 14:52:28

@agoo: Uhh vazze, méghogy a nácik nem vettek el tőlünk semmit?!!!! Atyaég!!!! Csak néhány példa: Radnóti Miklós, a Magyar Kincstári Vagyon (igen, drága szálasitok futott vele Berlinig), a budapesti lebombázott házak, Az I. és II. Magyar Hadtest (kb 200 000 halott), a dédnagyapám, a dédnagyapád és legtöbbünk dédnagyapja.

Basszus, ennyire hülye nem lehetsz!

Watchman 2009.02.15. 14:52:45

@calam: Egyébként a nácik szabadságkorlátozóak, ha megtehetnék, ezért kell(ene) ellenük fellépni.
=
Egyébként a cigányok/zsidók/pirézek rabolnának/kizsákmányolnának/pirézkednének, ha megtehetnék, ezért kell(ene) ellenük fellépni.

Szerintem 23-ban te is ott masíroztál volna ama kedves bajszos bácsi mellett München utcáin. A jogokat egész pontosan addig véded, amíg a tieidről van szó :)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 14:52:52

@Hilts: te, érted, amit írtam? A lényege volt, hogy az MDC egy szar. Tavaly kinn voltam az ellentüntetésen pontosan tudom mi folyt ott. Kicsit nézz bele a videóba, ajánlom a titán faj részt, utána beszélgessünk.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 14:53:58

@Watchman: szerintem neked meg kékre vannak festve a körmeid.

Joe84 2009.02.15. 14:54:00

@calam: Aha, persze szabadság korlátozóak a nácik.
Nem mehettél egy darabig a Hősök tere közepére.

Egyébként meg minden hatalom szabadság korlátozó, ha nem tűnt volna még fel. Az egyik ezeket korlátozza és gyűlöli a másik azokat.

A nácik még mindig sehol nincsenek az állítólagos 6millió(ezt ugye nem lehet kutatni, ennyi és kész, a föld meg lapos) áldozattal mondjuk a kommunisták 100 millió(!) áldozatához képest, vagy a liberális rendszerek áldozataihoz képest, akiket nem tartunk számon... ugye kórház reform, ilyen reform, olyan reform, a cigányok áldozatai, az abortusz miatt meg sem született emberek, vagy külföldön az USA tömegmészárlása, Izrael...stb, stb.

Hol vannak a nácik ezekhez képest?

dzsugasvili 2009.02.15. 14:54:29

Ezek csak magyar emberek. Nem tom mit kell itt verni magatokat. Akadnak még magyarok az országban, akik emlékeznek a múltra. Ha nácik lennének, az ellentüntetők már nem élnének. Agyon lennének verve. De nincsenek. És egy darab nyilas vagy horogkeresztes zászlót nem láttam semelyik képen se. Tehát ez baromság.

Akik meg kitörtek a várból, hős katonák voltak. Mint Zrínyiék annak idején. Aki erre emlékezik, az teljesen normális dolgot tesz.

De hogy a gárda hogy jön ide, azt végképp nem értem, hiszen nem voltak kinn az emlékezésen. Hiába, ez a liberális felfogás totálisan elmebajos, be kéne már szüntetni végleg ezt a szart.

Kiß B. 2009.02.15. 14:54:40

@vincemate: A kitöréskor elesett honvédok (ahogy a honvéd szó is mutatja) az állam által fenntartott hadseregben szolgáltak. Ez azért szerintem teljesen más, mint ha valaki önként lép be egy fegyveres szervezetbe, legyen az ÁVH vagy a Nyilaskeresztesek. Tehát a védők az én olvasatomban nem egy "mélyen emberellenes rendszer fenntartásában vettek rész", hanem a hazájukat védték. Nyilván az állam politikai berendezkedése ez idő tájt "mélyen emberellenes volt", de az a honvédek és a kérdés szempontjából szerintem teljesen irreleváns. Az pedig köztudott, hogy a lemészárlóik által berendezett rendszer sem volt a földi paradicsom.

Ha már személy szerint meg lettem szólítva, a másik felére is reagálnék. A valós problémák megítélésénél csak a saját problémáimat látom. Ha ez többek reakciójával összecseng, akkor feltételezem, hogy másokat is érintik ugyanezek a problémák, tehát VALÓSAK.

Természetesen más problémája is lehet VALÓS, de az én olvasatomban azért nem kaptak szívükhöz azok az emberek sem, akik hozzám hasonlóan gyűlölnek mindent, ami "emberellenes" mert pár száz embert, akiknek ráadásul a nagy része turistaként érkezett a rendezvényre, nem jelent komoly fenyegetést az emberiségre. Ha több ezer náci masírozott volna zárt alakzatban az Andrássy úton, valószínűleg szemben sem 15 punk lézengett volna.

Irigylem azoknak a problémáit, akiknek ez a legnagyobb VALÓS problémája.

Persze lehet reagálni, hogy egy náci is több, mint megengedhető, de amíg az emberek nagy többsége (és nem elsősorban a tanulatlan "csőcselékről", hanem a középosztályról beszélek) nem érzi magát sem fizikailag sem gazdaságilag biztonságban, addig ez csak egy sokadrendű probléma marad a többség szemében.

trewq 2009.02.15. 14:55:03

@calam: "nem szeretem a vörösöket sem. Csak azok nem vonulgatnak. "
Csak a megszálló szovjet csőcselékre emlékeznek rendszeresen felszabadítóként, az ő emlékművüket koszorúzzák meg a Szabadság téren!
És Nyugat-Európában a szélsőjobb-szélsőbal tüntetéseken 90%-ban a szélsőbal támad a rendőrökre.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.15. 14:55:48

a nácik budapesten vannak...
kedves feleim, vigyázzatok, amikor legközelebb Pesten jártok, nehogy egy náci kilopja a zsebetekből a pénztárcát, netán letámadjon a mobilotokért, beléd kössön az aluljáróban. Hallom a nyóckert is ők lakták le. Veszedelmes egy fajzat lehet, az már biztos.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.02.15. 14:55:48

@RIO: Nem bántásképp, de a kurucinfo kezdeti szerzőgárdája az ELTE BTK-ról került ki. Amúgy meg nem is voltak hülyék.

trewq 2009.02.15. 14:57:10

@calam: "ajánlom a titán faj részt, utána beszélgessünk."
Te is nézd meg azt a részt, ahol a hős antifasiszta símaszkos "tüntető" éppen gyerekek megveréséről fantáziál!

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.02.15. 14:58:49

@Hilts: Nem a megemlékezéssel van a baj, hanem hogy ez egy neonácci tüntetés volt. Az 56-os forradalomban sem azt ameljük, ki hogy Nagy Imre kommunizmust akart, csak megreformálva.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 14:58:53

@trewq: mondjuk hogy azok 12-en vannak, és 80+ az átlagéletkor.

Ralesk 2009.02.15. 15:00:23

@szlalomsör: Kösz, teljesen jogos a felvetésed, természetesen. Igazából mint csoportosulást próbáltam megvilágítani a dolgot. Attól hogy valaki cigánynak, örménynek, piréznek születik (ami persze nem választott dolog), nem *kell* hogy ugyanazt csinálja mint a többi. Nyilvánvaló hogy egyik kultúrának sem része az, hogy megkéselünk embereket, megdobálunk valakit kövekkel, vagy ha egyest kap a lurkó az iskolában, akkor a család megveri a tanárt és megfenyegeti hogy annak az egész családját is jól meg fogják verni.

Ugyanígy, attól hogy valaki patrióta, netán nacionalista, nem jelenti azt, hogy feltétlenül be *kell* állnia a hasonlóan elmeroggyant tevékenységekbe, hogy „ott az a néger gyerek, verjük meg jól a rohadt fekete fajtáját”.

Bocs, hogy nem tudtam ezt jobban megfogalmazni, nem nagyon fog most így ebéd után az agyam. De talán sikerült kicsit rávilágítani, hogy mit akarok a mondanivalóból kihozni.

mingyá beszólok! 2009.02.15. 15:01:51

Csókoltatom az aktuális mentális szkander résztvevőit! Talán érdemes lenne elgondolkodni azon hogy mióta lett divat Mo.-n a nácikkal riogatni. Komolyan, nem ismerek egyetlen olyan cigány vagy zsidó embert a környezetemben aki bármilyen formában kommentálta volna ezt a sok idiótát a Hősök Terén! baráti társaságomban három magát zsidónak valló ember is annyival intézte el a dolgot hogy ez az 500 ember nem tudja mit kever össze mivel. Könnyű falat lenne a Rebisznek a csapat, csak hát valakiknek ez jó hogy ők ott vannak. Ennyi! Nem kezdtek el holo sztorikat mesélni, nem estek pánikba és nem rohantak Ferihegyre a Tel-Avivba szóló jegyükkel. Ma Magyarországon nincs miért félni az ilyen csoportoktól. Senkit nem korlátoznak semmiben, ekkora liberalizmust mint ami ma a közéletben van simán nem tud megcirógatni sem 500 masírozó történelemrajongó... :) A legjobb hogy a kortársaim közül sokan voltak skinheadek, de a legdúrvábbak is kinőtték 30 éves korukra, rappet, meg jazz-t hallgatnak és röhögnek a "MOZGALOM" gondolatán. NA ENNYIT A NAGY NÁCIVESZÉLYRŐL!!!

Hilts 2009.02.15. 15:05:44

@calam: pontosan értem mit írtál. A Becsület Napja egy náci-neonáci felvonulás,amire nácik mennek csak el! Viszont úgy látom te azt nem bírod felfogni, hogy itt elsősorban TÖRTÉNELMI örökségünkre emlékezünk, vagyis a hős magyar-német védőseregre! Az már más kérdés, hogy ott felvonulók hogy néznek ki, vagy hogy gyesek közülük páran milyen nézeteket vallanak,mert igazad van, voltak köztük neonácik, de én érdekes módon egy felkoncolt zsidót,vagy cigányt sem láttam a felvonuláson! Az pedig amit te szeretnél,-egy hatalmas ellentüntetés,ahogy te fogalmaztál-remélem sose fog megvalósulni! És ha mégis,akkor csak egy tanácsot tudok adni: vigyázz, nehogy egy ,,megélhetési tolvaj" ki ne lopja a tárcád a zsebedből!

mingyá beszólok! 2009.02.15. 15:07:24

Amúgy klasszikus értelemben vett nácikat inkább a a Dohány utcai zsinagógában és a Knesszetben keressetek! Tőlük inkább rettegnék mint ettől a sok zavarodott idiótától aki indulatból fröcsög egy jót valami trendi célcsoport ellen. Faji kérdésekben még mindig messze előttük jár a Szelektált Nép...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 15:08:00

@Hilts: nem, ezek "Hitler apánkra" emlékeztek. Nézd meg a videót.

Hilts 2009.02.15. 15:08:22

@hatláb: érdekes módon a liberálisok minden évben ezt mondják, illetve leáltalánosítanak, hogy aki ilyen tüntetésre megy,az csak neonáci lehet! Az már meg sem fordul a csökött agyukban, hogy miről is szól ez a tüntetés igazából!

éslkdfélsakdgsdgasdg 2009.02.15. 15:09:07

na azért a magyar gárdát lenácizni kicsit sok, oké hogy nem voltak ott és ők is tehettek volna valamit és szerintem is el kéne tűnniük az országból a neonáciknak de a kettő nagyon nem ugyanaz

mindenlébenkétkanál · http://bamberg.blog.hu 2009.02.15. 15:11:22

@Hilts: Figyelj, ha a felvonulók "úgy néznek ki", és "olyan nézeteket vallanak", akkor az "olyan tüntetés", és az a más kérdés, hgy minek nevezed. "Attól még, hogy a szart májkrémnek hívod, az attól még szar marad".

Ja, csak akkor ismerted volna el, hogy voltak ott neonácik, ha felkoncoltak volna egy zsidót/cigányt? Ezek szerint a siófoki cigány-felvonulás is csak egy békés andalgás volt a parton, hiszen senkit nem koncoltak föl...

Hilts 2009.02.15. 15:11:48

@calam: oké, látom még mindig nem érted a lényeget. Szerintem továbbra is alkoss véleményt néhány ember megnyilvánulása alapján, tényleg ez a jó megoldás.
Egyébként még egyszer mondom nem vagyok náci. De százszor inkább emlékezek Hitlerre mint politikusra!-mint egyszer is Fletóra,vagy bármelyik Chartásra!

Nash vs. Keynes 2009.02.15. 15:12:00

Ugye jól emléxem hogy ilyen felvonulások a fidesz kormány idején nem voltak? Simán lefoglalták előlük a terültet és nem kaptak engedélyt. Persze Ferenc testvérnek minden náci úgy kell mint egy falat kenyét. Ha valamiről mostanság eszembe jut a náci veszély akkor az az a goebbelsi módszeresség ahogy ő tematizálja a közvéleményt.

Steve 2009.02.15. 15:13:59

Cigány még nem lopta el az autómat, Magyar már igen
Cigány még nem próbált meg átverni a számlával, Magyar már igen.
Mi következik ebből? Semmi.

A cigány bűnözőket meg kell fékezni.
A magyar bűnözőket is.
A tisztességes cigányokat békén kell hagyni.
A tisztességes magyarokat is.

mindenlébenkétkanál · http://bamberg.blog.hu 2009.02.15. 15:14:24

@Hilts: Oké, szóljon a kitörésről, de a akkor Hitlerről ne essen szó (főleg ne úgy, hogy fölmagaszalják), ne vonuljon föl a vér és becsület, ne legyenek nyilas-zászlók. Legyenek ott magyar katonának öltözött emberek, és beszéljenek a katona becsületéről, ennyi.

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 15:14:54

Ezek ellen persze senki semmit nem lép fel,a a Magyar Gárdát pedig feloszlatták és az OTP-s számlájukon lévő pénzt ÁLLAMOSÍTOTTÁK!!!!!!!!!!Ez valami vicc,ezek a neonácik persze nem félemlítenek meg senkit és semmit ???????Azt gyanítom hogy a politikusok kishülye csemetéik is köztük vannak és ezért nem tesznek semmit és ezért engedélyezik ezt az egészet!!!

Watchman 2009.02.15. 15:15:43

@calam: Egy jogállamban olyan nincs, hogy valakit preemtive lesittelünk, mert mi már tudjuk, hogy előbb utóbb el fog követni valamit. Büntetni a bűncselekmény elkövetése után lehet, és nem előtte.

Ugyanígy nem tilthatod meg Józsi bácsinak Mucsaröcsögéről, hogy induljon a választásokon, csak mert te tudod, hogy nem ő lenne a legjobb jelölt. És nem azért, mert az alkesz/analfabéta Jóska képességeit nem tudod felmérni, hanem mert ezzel a precedenssel kezdődik egy folyamat, amelyiknek a végén már teljesen más személyekről is jól megmagyarázzuk, hogy miért nem élhetnek alapvető jogaikkal.
Ha be akarod tiltatni a nácikat jelentsd fel! Találj egy törvényt, amit megsértettek. A nekem nem tetszenek, és előbb utóbb úgy is rossz fát tennének a tűzre még Kínában sem elég.

Steve 2009.02.15. 15:16:41

@rettegettegérfog:

mesélj! MIlyen nácikat láttál a Dohány utcai Zsinagógában?

Hilts 2009.02.15. 15:17:10

@mindenlébenkétkanál: Igen, csak Siófokon büszkén ott menetelt a dzsuvák élén Kállai főcigány is! Én valahogy nem láttam egy NSDAP-os pártvezetőt sem a tegnapi felvonulás élén...se MP40-essel,vagy Kar98-al felvonuló embereket...de lehet,hogy csal rosszul látok?
Attól,hogy voltak ott nácik, még nem jelenti azt,hogy mindenki az,aki ott volt. Ezek szerint ha én is kimegyek a haverommal, automatikusan elnyerjük a náci státuszt?

heima (törölt) 2009.02.15. 15:17:19

@szlalomsör: nem, nem olvasok elbaszott bölcsészeket, nem érdekel a véleményük, nálam Ábrahám bá abszolút hivatkozási alap, amit leírt az idő, kultúra és szexálló...

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 15:17:32

@mindenlébenkétkanál: Persze a siófoki felvonulás az nem volt ám megfélemlítő de a Magyar Gárda vonulása mindjárt sérti a kisebbségiek jogait.Hogy Rohadna el elevenen ez a kurcsány bagázs már,mert ez az ország egy hulladéktároló amióta ezek kormányoznak!!!!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 15:17:59

@Watchman: egyrészt nem betiltást akartam, hanem ellentüntetést. Katonai jellegű rendezvény rendben van?

Kiß B. 2009.02.15. 15:18:01

@mindenlébenkétkanál: pont ezért írtam, hogy az államnak lenne dolga a megemlékezés, és ezzel a szélsőség nem tudná kisajátítani magának azt. De ez valamiért nem fontos nekik, és itt is mindenre reagáltatok amit írtam, csak erre nem.

Bővebben ez a véleményem a dologról: rossebezred.blog.hu/2009/02/10/szena_ter_4

mindenlébenkétkanál · http://bamberg.blog.hu 2009.02.15. 15:19:13

@Kis Hableány:
Szerinetem te valahol nagyon eltévedtél. Ki beszélt itt a Magyar Gárdáról? És ki mondta, hogy siófoki vonulás nem volt megfélemlítő?

mingyá beszólok! 2009.02.15. 15:19:49

No, hát erről beszéltem! Az az idióta aki Hitlert éltető plakáttal jelent meg, nos fogalma sincs hogy miről is szól a megemlékezés. Sajnos az elmúlt 64 év éppen elég volt hogy teljesen összemosson össze nem illő dolgokat a fejekben. Igazi adu ász lett a felvonulás a megélhetési rettegők kezében! Persze a szervezők helyében elgondolkodnék egy történelmi hadi játékon a tényleges események helyszínein, mindenféle politikai és ideológiai felhang nélkül. Sokkal hitelesebb és tanulságosabb megemlékezés lenne a harcoló katonákra emlékezni, mint az ideológiára ami a vágóhídra vitte őket. Ja és még valami! Hallott már valaki olyan II. Világháborút túlélt német katonáról aki kártérítést követelt volna az átélt borzalmak miatt. Jutott nekik is bőven, nem kell hőbörögni! Lásd: Sztálingrád, Kurszk, El Alamein, Budapest, Drezda, Berlin, és a háború utáni sokszor több Auswitzra elegendő hadifogság amiből sokkal kevesebben jöttek haza, mint a "náci haláltáborokból"...

Ja, és még a Hiroshimában és Nagasakiban lebombázott japán civilek és katonák sem hozzátartozóik sem reklamálnak túl sokat, pedig lenne miért, asszem... :)

Van még kb. 60 millió áldozat, akiről valahogy mindig elfelejtünk megemlékezni pár gusztustalan seggfej miatt!!!

mindenlébenkétkanál · http://bamberg.blog.hu 2009.02.15. 15:21:03

@-kraci-: Lehet, hogy meg kellene róla emlékeznie az államnak. Azt hiszem, a II. Világhábrú kapcsán még a végéről (május 8-9) sem emlékeznek meg.

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 15:22:00

@mindenlébenkétkanál: ÉN beszélek róla,pontosabban arról,hogy ezt a fajta katonai felvonulást és erőfitoktatást engedik, a MGárdáét MIÉRT is nem?A siófoki megfélelmlítő felvonulókat miért nem keresik és miért nem vonják felelősségre????Magyarokat nem sért???Minden k nap egy böszme hír,minden k nappal egyre jobban elegem van ebből a kormányból!!!!Istenem add hogy valaki eltakarítsa már ezeket innen és az írmagjukat is kiseperje!!!

mindenlébenkétkanál · http://bamberg.blog.hu 2009.02.15. 15:23:30

@Kis Hableány: Jó, akkor beszélj csak róla nyugodtan, azt egyedül is lehet :S

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 15:25:15

@Muad\\\'Dib: Ez igaz,de az is történelmi tény,hogy nem azért csatlakoztunk a szovjetekhez,mert annyira tetszett nekünk az a rendszer ugye,hanem mert az antant nemigen engedett más választást,lévén máramár nem lenne Magyxarország.Bár így is csak a térképen van már lassan jelen.

balance 2009.02.15. 15:26:15

Itt valószínű csak olyan kommentelő ír velem együtt aki 1944 októberében még nem élte át a hatalomátvételt. Magyarország 1942-ig semleges volt. Az országban az ellenséges megszállók megalázták, meggyalázták a felmenőinket. Annak a maroknyi kollaboráns zsidó és kommunista embernek lehet, hogy "felszabadítás", de a többségnek megszállás volt a szovjet hadsereg bejövetele. Az ellene hősiesen védekezőket meg 40évig és azon túl "nácik"-nak bélyegezték, bélyegzik.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.02.15. 15:26:54

Olvastátok a blog címét? Sárdobáló. Vagy inkább szardobáló. Nos, a blogíró már szaros mivel ö dobott elöször. Célszerü lenne elhajolni inkább és nem felvenni visszadobni.

mingyá beszólok! 2009.02.15. 15:27:54

Kedves Steve! Gondolom azokon a napokon amikor Te látogatod a nevezett műintézményt, csak szegény elesett holo túlélők lelki pátyolgatása folyik...

Reméltem hogy nem próbálod meg cáfolni azt az állítást hogy a világ második legnagyobb zsinagógája nem csak hitéleti intézmény. Jó lenne ha tudnád hogy egy rasszista, nacionalista idológia szülőhelye is egyben, aminek a ma fennálló elsőszámú terrorista állam létrejöttét köszönhetjük.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 15:28:27

@balance: egyrészt nem beszéltem a várbeli védőkről. Másrészt semleges volt 42-ig, hát, érdekes történelem szemlélet.

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2009.02.15. 15:29:21

Gyönyörű, ahogy a netnácik mosdatják azt a párszáz valódit aki kitolta a pofáját az utcára. Nem is tudom melyik banda a szánalmasabb.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.15. 15:29:37

Lánczi András politológus, filozófiatörténész, egyetemi tanár:
"...én a MIÉP-et nem tekintem szélsőjobboldalinak. A magyar szélsőjobbnak jelenleg nincs pártképviselete, kisebb-nagyobb szélsőjobbos mozgalmi csoportok viszont léteznek. A MIÉP nacionalista párt, amelyet lehet szeretni vagy nem szeretni. Ráadásul a MIÉP eddig elfogadta a demokratikus játékszabályokat, még az EU-s választásokon is elindult., interjú Lánczi Andrással, antiszemitizmus.hu

Elegem van már a ballib felsőbbrendűségi tudatból, amely szerint ők tudják, és majd megmondják, hogy ki a náci, és ki nem. Hát ki a fasznak képzelik ezek magukat komolyan?

A dolgot meg csak külön tetézi, hogy ez a hozzáállás ellentétben áll saját elveikkel, amely abból indul ki, hogy az egyén önmeghatározását el kell ismernie.

Én, mint a mainstreamtől ugyan jobbra álló, ám nácinak magamat semmilyen formában nem tartó személy a következő a véleményem erről a becsület napjáról:

Hasonló beállítottságú barátaimnak már többször jeleztem, hogy a Jobbik-Gárda-Kárpátia szóval a nemnáci, nemzeti radikális vonalnak meg kéne puccsolnia ezt a egészet, kilökve a skinhead-nyilas-neonáci stb. vonalat. Úgy gondolom, hogy a kitörésről meg lehetne emlékezni úgy is, hogy nem tesszük le a voksunkat a nemzetiszocializmus mellett. Én az ezeréves magyar történelemhez kötődök, nem a 30-as, 40-es évek különböző náci/fasiszta/nyilas mozgalmakhoz. Mindenesetre nem akarok elhatárolódójánost se játszani. A német megszállás is megszállás, a magyar szuverenitás megsemmisülését, de legalábbis erőteljes korlátozását eredményezte, és természetesen nem értek egyet a zsidók megölésével sem. Viszont akik kitörtek, úgy gondolom, hogy nem a nácizmus mellett harcoltak, hanem a hazájukért, egy idegen hatalom leigázása ellen. És ez még annyival is rosszabb, mint a német megszállás, mert hogy a szovjet-orosz még távolabb állt tőlünk, mint a német. Elvégre az oroszok egy keleti kultúra, sok tekinetben a magyartól alacsonyabb fejlődési fokon - ezt természetesen nem rasszista értelemben értem, hanem, hogy pl. az oroszok nagyrésze akkor még nem tudta, hogy mi az az angolvécé. Továbbá az egy kommunista államhatalom volt, amely abszolute és nyíltan az ezeréves magyar államiság összes erényével szembenállt.

Nem értek egyet azonban az indexen látott ellentüntető vonallal sem. Nem akarom, hogy az legyen, mint Németországban, hogy megjeleni egy anarchista-punk szélsőbalos vonal, aki majd jól megver mindenkit, akit ő nácinak ítél meg. Sokat elmond az indexről az is, hogy kiválasztotta a leghülyébben kinéző alakot, majd azt megintjúvolta. Gondolja csak azt a kispolgár, hogy na, ezek a nácik.


Valaki itt írta, hogy a komcsik nem vonulnak fel, meg nem is dicsőíti senki a szovjet megszállást, hát tessék:

index.hu/video/2008/04/03/aprilis_negyrol_szolt_az_enek/

Ezt a videót tessék megtekinteni.

Én most kontrázok:

1. Ki engedte meg, hogy az ország lakosságának jelentős részben rossz emlékeket idéző történelmi eseményről, rossz emlékű ideológia keretében megemlékezzenek?
2. Hol voltak ilyenkor a magukat demokratikusnak nevező erők, akik a szocializmus korszakát lezártnak tekintik?
3. Ki adott parancsot, hogy a Magyar Honvédség elmuzsikálja a szovjet himnuszt?

z 2009.02.15. 15:29:40

Na ebben is van minden csúsztatás, ahogy kell. Neonácik, rögtön hozzá a Gárda, Tomcaték, minden. Calam, te kimentél? Pont Tomcat kiment pár éve, bohócruhában, egyedül. Ha nem tetszik a rendszer, szedd össze a barátaidat és menjél, mutasd meg nekik. Ha nekem gondom van valamivel, megoldom, de lehet hogy egyszerűbb lenne nekem is sírni, hogy "miért nincs ebben a kérdésben összefogás, hogy nekem már csak a tévéből kelljen nézni, ahogy minden beszüntetnek, ami nekem nem tetszik".
Németországgal meg ne példálózzunk már, egy történelmi tény/állítás tagadásáért ne járjon műr börtön demokratikus országban, akkor se, ha sérti mások érzékenységét. Rám is mondják, hogy zsidó vagyok, cigány vagyok, náci vagyok, bölcsész vagyok, meggyalázzák a (pont a nácik által) kivégzett rokonaim emlékét, ha nyugatra megyek, leköpnek, mégse sírok, nem jelentek föl senkit. Ha nem tetszik, majd szólok én. Úgy látszik, egyeseknek ez nem megy, más a hibás, meg kell mondani. A tanítónéninek, a Chartának, a Zorbánnak, a Gyurcsánynak.
Civilkurázsi bazmeg, az.

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 15:34:01

Hol van itt demokrácia,ha az állam ÁLLAMOSÍTHATJA egy szervezet bankszámláját csak úgy??????????????

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 15:35:17

@z: gárda kinn volt, egyrészt. Tomcatet ez nem zavarja, csak a zsidók. Tavaly kinn voltam, ezt az egyik kommentben feljebb írtam. Idén nem, mert tegnap lázas voltam.
És azt érted, hogy Németországot milyen kontextusban hoztam példának? Nem vagyok korlátozás párti, erről már írtam itt egy posztot, korábban.

Hilts 2009.02.15. 15:36:10

@calam: Hogy mennyire semleges volt Magyarország 1942-ig talán jól mutatja,hogy befogadtuk a több ezer lengyel katonatisztet,akik ide menekültek miután Lengyelország elesett, illetve már azt sem engedtük meg,hogy a németek felvonuljanak Magyarországon át Lengyelország ellen!
@patrona: hozzászólásodnál már csak te magad vagy szánalmasabb. Mondjuk egy balliberálistól mit is várhat az ember...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 15:37:02

@Hilts: hát, mit gondolsz 41-es eseményekről?

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 15:38:27

könyörgöm!!!!!!!!! Mondja meg valaki nekem hogy MIÉRT védik ebben az országban ennyire a cigányokat,jobban mint bármelyik más népcsoportot?????????????Még a zsidók érzései sem számítanak ezekszerint ha ezt a neonáci felvonulást engedik.MIÉRT és KINEK az érdeke az,hogy a romákat ennyire védeni kell??????????

Watchman 2009.02.15. 15:39:31

@calam: Ja, rendben. Ha szerinted az elég, hogy odaállsz a tér másik oldalára kiabálni, akkor nem szóltam. A fellépés alatt azt hittem hatásosabb módszert szeretnél.
A tüntetés meg nem volt semmilyen jellegű... ha mégis azt hiszed, hogy jövőre beveszik a várost, akkor jelentsd a rendőrségnek (ne nekem). Nem az a bűncselekmény amit te (vagy én) annak vélsz, hanem amire kimondja a bíróság az ítéletet.

Dr.Hook 2009.02.15. 15:39:34

Szó sincs semmilyen náci veszélyről, röhejes ezen studírozni, amikor az embereket a cigányokkal kapcsolatos-teljesen jogos- aggodalmak érdeklik. Abban az országban ahol a belügyminiszter egykori olajszőkítő, akit Horn elvtárs mentett meg azzal, hogy titkosíttatta az aktáit, ahol a tavalyi cigány erődemonstráció Siófokon elhallgatható, ahol a fehérgalléros bűnözés menő meggazdagodási lehetőség, (hülye aki nem él vele alapon) ahol Sztojka I.-t már félig kimentette egy ügyvédnek nevezett gennyláda, ahol a rendőrök jelentős része szart sem ér, aki picit profibb, az garantáltan korrupt, na ebben az országban kár fasisztázni felebarátaim.

Hilts 2009.02.15. 15:40:33

Ha arra gondolsz, hogy megtámadtuk a Szovjetuniót,akkor igazad van, tévedtem. Viszont vitathatatlan-és mára bebizonyított tény, hogy tulajdonképpen ez csak megelőzés volt, mert Sztálin is készült már Németország megtámadására...

DeMarco 2009.02.15. 15:40:53

Náciveszély? Ugyan. Kit érdekel az az 500 bohóc?
Félni és undorodni azt lehet. Én is undorodom, például azoktól az elmebetegektől akik évente megkoszorúzzák a szovjet emlékművet, akik még itt is felszabadításról beszélnek megszállás helyett, akik éltetik az elmúlt 40 évet. Egyetértek az általános véleménnyel, hogy sokkal nagyobb kárt okoz(ott) a maszop-szadesz páros és a cigánybűnőzés. Magyarországon nincsenek nácik és ezt mindenki tudja. Csak kell egy ellenségkép a komcsiknak, mert nincs semmi más amibe kapaszkodhatnának. Siralmas ahogy ebbe az ellenségképbe próbálják belemagyarázni, hogy "vigyázni elvtársak"!!
Még siralmasabb ahogy ezt bizony sok szemellenzős idióta beszívja és el is hiszi. Pedig látja az igazságot, csak nem akarja látni. Úgy tesz mintha...
Az értelmes embereket nem lehet ellentüntetéssel hintába tenni, mert pontosan tudják, hogy a veszélyt nem ez az ötszáz majom jelenti.. Nem ők bántják őket, nem ők döntik nyomorba a népet.

mingyá beszólok! 2009.02.15. 15:40:56

Kedves calam! Most komolyan történelmi ki mit tudot fogtok játszani? :))
A legnagyobb baj most inkább az hogy a Fletó adóreformjai meg hajmeresztő kormányzati disznóságok helyett ezt az elénkbaszott gumicsontot rágjuk, és még ezen is összeveszünk. Komolyan igazi nagy barmok vagyunk mindannyian, mindkét oldalon.

RustySpoon (törölt) 2009.02.15. 15:42:13

Ebből nem lehetett volna politikai előnyt kovácsolni.. most Ferinek nem áll jól az antirasszista image, most vállságkezelő ruha van rajta. Kár lett volna átöltözni 2 nappal a NAGY BEJELENTÉS előtt. Hétfőn mindenki leszarta volna, hogy mit ereszt és szorít meg, ha tegnap kimegy kiabálni. A saját túlélése mindennél fontosabb, itt az újabb bizonyíték. Ezért nincs szükség ilyen ügyekben a politikára.. civil, önszerveződő mozgalmak kellenek és nem az, hogy a kedves post író vagy bárki más megmondja, hogy mit kell éreznie és tennie az embereknek.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 15:42:37

@Watchman: egyszerű civilként mit tudok tenni, mint kimenni és ellentüntetni? Nem volt semmilyen jellegű? pfff

Sade Bárki (törölt) 2009.02.15. 15:44:21

@patrona-: pontosan.. személy szerint semmi bajom azokkal a masírozó nácikkal a hősök terén, azok bejelentik, hogy ők nácik és kész. az itt mismásoló, össze-vissza sunyiskodó köcsögök idegesítenek a leginkább, ahogy próbálják kimosni magukat a szarból. amikor a zsidók hanukázni akartak, azt mondták, hogy a hősök tere szakrális magyar hely, ahol semmi keresnivalója idegen eszméknek. most nem lázongtak a hősök tere miatt, amikor a nácik masíroztak rajta, meg akkor sem, amikor arabok gyűltek a gázai népirtás ellen. de csitt, mert ők nem nácik.

viszont mimimum nácibérencek. KETTŐS MÉRCE!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 15:45:02

@RustySpoon: "civil, önszerveződő mozgalmak kellenek és nem az, hogy a kedves post író vagy bárki más megmondja, hogy mit kell éreznie és tennie az embereknek." Mi van?
@Hilts: Németországot, nem Magyarországot.

mingyá beszólok! 2009.02.15. 15:46:19

Dr.Hook, DeMarco! Minden tiszteletem, végre valami értelmesebb emberek is megszólalnak. Nem nyalizok, nincs egymásra borulás, csak már kezd fárasztó lenni calam megszokott taktikája, hogy belecsimpaszkodik valami apró kis fiszfasz dologba, ölébe veszi a lexikont, és addig baszakodik, míg a téma teljesen elkanyarodik a lényegtől. Akkor meg talmudi sértettségel felhorkanva távozik. Uncsi vagy Tesó, uncsi!

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 15:47:28

@rettegettegérfog: Nem,nem vagyunk barmok.Ami miatt ebben az országban még nem tört ki a forradalom,az amiatt van,hogy az országban NINCS életképes FIATAL!Csak fájós lábú nyugdíjas van és mindent lexaró kisebbség.Sem az előbbi nem fog(mivel a nyugdíjat még kapják),sem az utóbbi nem fog(mert a segélyeket még kapják) rendszert váltani!Nincs aki megdöntse ezt a nyomorék hatalmat!!Ennyire egyszerű okai vannak annak hogy miért nincs itt változás.

RIO 2009.02.15. 15:49:15

@Blassius:
olvastuk a blog címét. ez itt kérlek az index fizetett vasárnapi gyerekzsúrja, mondhatni olvasottság-generátora, egy gesztus a hirdetők felé, hogy még vasárnap délután is hozzák a szerződéses alsó százalékot (ilyen béna zsidóbérencek, netmagyarok, lolgeekek és saját farkukat kergetők segítségével mint mi).

Hilts 2009.02.15. 15:51:51

@calam: szívesen beszélgetek a történelemről, de sajna mennem kell.
Egy kérdésem viszont még lenne: Te komolyan azt hiszed,hogy megálltak volna Németországnál? 1945 után kimentek tőlünk?
Rég lejátszott meccs volt akkor már,hogy Kelet-Európa kinek az érdekszférájába fog kerülni...és igenis emlékezni kell azokra a hősökre, aki ezt meg akarták akadályozni-itt a budapesti védőkre gondolok. Akik pedig csak azt látják,hogy itt nácik vonultak fel,és nem látják a történelmi örökséget mögötte-nos azokat csak sajnálni tudom,hogy ilyen szűk látókörrel verte meg az Isten...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 15:53:07

@Hilts: de értsd meg, ezek nem a védőkre emlékeztek. Ezek Hitler apánkra és a titán fajra.

szlalomsör · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 15:53:45

@Ralesk: akkor itt a különbség aközött, amit mondunk: én nem a patriótákról v egyéb ilyesmiről beszéltem, hanem a cikkben említett, a videón látott, és mo-on az utcákon megfigyelhető csoportról, akiknél nem válik el a két dolog, mert abból, h ő náci/neonáci/"nemzetiradikális"/"békéséppenarrasétálóáldozat", abból következik az, h kivel és mit akar tenni.. és nincs átmenet szerintem...

heima, érdekes amit írsz :) érdekesen beszűkült, érdekesen egyoldalú, érdekesen egyszerű gondolkodást takar... és annyira belehelyezkedtál ebbe az butaostoba képbe, h komolyan el sem hiszem, h a valóságban is ilyen butaostoba vagy :) én hiszek az emberi okosságban :)

Budafuck 2009.02.15. 15:54:09

Azzal nem volt gond hogy siófokon köztörvényes bűnözők meneteltek?Vagy hogy Sztojka féle bandák tartják rettegésebn évek óta a falvakat?Vagy hogy budapesten percenként késelnek,rabolnak,aláznak meg embereket ,rongálnak,teznek tönkre mindent a cigányok?Az nem nagyobb probléma?Mikor tanárt lincselnek?14éves kislányt erőszakolnak meg ifjabb sztojkáék majdfel akasztják?Vagy a blahán szurkáló cigány gyerek?Vagy sportolókat vesénszuró cigányok?soroljam?
Kedves index és a többi, meg ennek szánalams blognak az irója, inkább ezekre a témákra kéne ráfeszülni és teleobjektivekkel fotózni a cigányokat és nem ezen lovagolni hogy békésen felvonultak majd hazamentek.
Gárdistákat mikor lehívják falvakba minden héten,arról miértnem irtok miért hívják le őket??!!Oda isnem bakancsokat kéne közelről fotozni,hanem a megrémült nyugdjas kis öregeket akiket terrorban tartanak a cigány bünőzők!Nem löttek senkire,nem akasztottak zsidókat nem szuráltak cigányokat.Megemlékeztek!Ennyi!
Ezt teljesen függetlenül mondom minden ilyen idióta szervezettől!Csak lennének ennél komolyabb,fontosabb témák az életben!!!

mingyá beszólok! 2009.02.15. 15:55:36

Bocsi! Sade Bárki képében megérkezett az erősítés patrona-calam párosa mellé! :)

Kis Hableány! Nem kevés a fiatal, ezt nem így látom. A tettekre alkalmas korosztály itt van, csak még alszik. A globalizált-liberalizált világ csillogó szemete álomba ringatta, és lehet hogy már többé nem ébred fel... :( Amúgy nem csak a 20-30 évesek tudnak forradalmat csinálni, apáink nagyapáink egész életük munkáját árusította ki a zsidó lábtörlő exkomcsi kormányzat, karöltve az Orsós elmebeteg likudistákkal. Úgyhogy ne reméld hogy a Fidesz alatt jobb lesz, több zsidó van már köztük mint az SZDSZ és az MSZP soraiban. Tudod, választások előtt szétszóródnak kicsit hogy nagyobb legyen a fertőzés esélye, bármely párt nyer majd... Mint a rákos sejtek. Ezért nem működik már semmi itthon, és amíg a Gyurcsányra köpködünk, ezermilliárdok dübörögnek kifelé a magyar gazdaságból, a bankjainkból, a munkahelyeinkről, a pénztárcádból. Ennyi!

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.02.15. 15:56:01

@DeMarco: Pontosítás kedvéért. Felszabadulás: 1945. Megszállás: 1948. Nem ugyanaz a történelmi esemény. 1945 április 4-én a II. Ukrán Front nem megszállni jött, hanem kipicsázni a nácikat. Nyilvám maradtak itt szovjet csapatok, ugyanúgy, mint Németország nyugati területein az amerikaiak, akik egyébként a mai napig nem távoztak onnan 100%-ig...

Csak azt akarom ezzel mondani, hogy aki felszabadulást emleget, az nem feltétlenül komcsi, és nem feltétlenül sajnálja, hogy a ruszkik már nincsenek itt.

Watchman 2009.02.15. 15:56:34

@calam: Ha szerinted katonai felvonulás volt, akkor miért nem teszel feljelentést? Azt egyszerű civilként is megteheted, még pénzbe sem kerül. Szerinted is fideszes (sőt jobbikos/náci!) befolyás alatt van a teljes rendőrség/ügyészség?

Hilts 2009.02.15. 15:57:12

@calam: látod ezért sajnállak,mert ezt hiszed.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 15:59:12

@Watchman: szerintem a globálösszefonódás vezeti a rendőrséget.

1953 2009.02.15. 15:59:51

Szegény calam!
Te is azok közé tartozol,akiknek a nácizás már az agyára ment.

DeMarco 2009.02.15. 16:00:14

@RIO: Igen, nekem is sokszor az az érzésem, hogy szándékosan írnak provokatív cikket azért, hogy növeljék a kommentelők számát. De ennek némileg ellentmond, hogy sok olyan blogot bevágnak főlapra amihez alig szólnak hozzá, mert érdektelen a téma. Valószínűleg van olyan írás ami szándékosan gerjesztő, de jónéhányan maguktól is képesek provokatívat írni. (Nem nehéz, kell bele náci, zsidó v. cigány a többi úgyis kialakul.)

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 16:00:25

@rettegettegérfog: A fiatalok és az életképesek már rég elmentek a nagyvilágba.Nincsenek és nem születnek gyerekek,csak cigányok.Na majd őket adóztathatják a kormányok,de az én gyerekemet nem fogják,mert én nem akarom hogy a havi fizetése felét az élősködőkre vegyék el tőle és a tolvaj kormányokra.Meg fogom neki adni a lehetőséget hogy ne itt kelljen élnie ezen a trágyadombon.Aztán majd a következő és következő kormány és az összes kommunistákra és szadeszra szavazó nyugdíjas is fulladjon bele abba amit főzött magának.

borpancsoló 2009.02.15. 16:00:53

@xxx_xxx: Így van, azt miért enm jelzi legalább említésképpen akármelyik blogoló, hogy a fidesz alatt ez a rendezvény be volt tiltva, mind előtte, mind utána rendszeresen megtartották?

Miért a gárda a tomcat mega zorbán dolga ez? Komolyan beszarok ettől az országtól, itt bazmeg senki nem tudja, mit kell csinálni a kormányon lévőknek?

Elmondom: MINDEN ILYEN RENDEZVÉNY ENGEDÉLYKÖTELES ÉS EZEKET AZENGEDÉLYEKET MÁRMILYEN INDOKLÁSSAL MEG LEHET TAGADNI! A törvényhozás, az irányítás, a rendcsinálás és a TÖRVÉNYEK BETARTATÁSA (mert egy ilyen felvonulás amúgy szvsz törvénysértő is) a vezetés, a kormány dolga, nem pedig az azt ellenzőké!

Ma már ez a második blog ami azt kérdezi, hogy a magyar szélsőjobb miért nem védi meg a teret. Miért nem kérdezitek azt hogy ugyan a magasságos gyurcsányfletó miért nem védi meg? Elsősorban az ő dolga, ő a nagy antinacionalista. de úgy kell enki ez most, mint falat kenyér.

Kihaennem00 2009.02.15. 16:00:56

Ezek a nácik rettegésben tartják az egész országot! Tegnap Enyingen is csinálták a balhét, szegény helyi becsületes polgárok nem tudtak elmenni bodzát szedni, mivel otthon reszkettek a viskóikban.

Budafuck 2009.02.15. 16:04:05

Továbbá én betiltanám minden szervezetnek a tüntetést,felvonulást a hősök terén!se zsidó csillagot ne akarják kirakni, mennyenek a zsinagóga elé ott,se a békejelet arra ott a népstadion,vagy a tétényi fensík,se a neonácik,ultranácik,újmagyarok,Magyar Gárdisták senki ne masirozzon,vonljon fel ők is találjanak maguknak egy saját helyet!A Hősök terét haggyuk meg a saját mivoltjában és a túristáknak,szerelmeseknek,találkozási helynek!Szerintem...

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 16:04:17

@borpancsoló >>: Ne idegeskedj!Elég nyilvánvaló hogy azért az engedélyért valakinek a zsebébe keményen fizettek a neonácik.Különben nem kapták volna meg.

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 16:06:01

@Kihaennem00: Enyingen nincsenek is becsületes rendes polgárok.Az egész egy nagy cigánytanya,bűnöző központ.Az meg hogy egymásnak ugrott két rivális cigánybanda és pépesre verték egymás fejét,ugyan kit érdekel?Öljék egymást nyugodtan.

mingyá beszólok! 2009.02.15. 16:07:36

@Kis Hableány: Figyelj, ha ezt megteszed, pont annak használsz aki ezt az egészet okozta! A fiatalok többsége lehet hogy a Te lakóhelyedről elvándorolt már, de hidd el nem az a megoldás hogy itthagyjuk az országot amit ránk bíztak az Őseink. Ők sokkal súlyosabb helyzetekben maradtak, harcoltak és a vérüket adták hogy neked meg nekem legyen hazánk, ahol élhetünk és itthon lehetünk. Te meg gyáva módon arra nevelnéd a gyermeked hogy oldalogjon el mint egy kivert kutya?! Gondolj bele, hogy mi lenne itt ha Dobó vagy Hunyadi összepakol és elmenekül mert jön a török? Nem létezne olyan hogy Európa! Nem ezért védte ez a nép a földjét évszázadokon keresztül hogy holmi hazátlan koszos farizeusok, meg ténfergő dögevők rátegyék a mocskos kezüket.
Nem ezért születtél Te sem, hogy megalkudj. Tessék felébredni!

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 16:08:37

Azért ha siófokon lettem volna tavaly a romafelvonuláskor és épp lett volna nálam egy két petárda,akkor biztos hogy eldurrantottam volna,csak hogy megnézzem ahogy egymás nyakát letaposvay menekülnek a lapátokkal és botokkal.Bár lehet hogy most nem kommenteznék legfeljebb a túlvilágról.

balance 2009.02.15. 16:08:53

@calam: "a becsület napja" a védőkre való emlékezés amit Hősök terén hivatalos állami megemlékezés keretében a Harmadik Köztársaság prominens képviselőinek kellene megtenniük, főhajtva.

2009.02.15. 16:09:05

Akik a szovjet megszállást emlegetik, csak egy dolgot felejtenek el--mi mentünk be égész a Don-ig, védeni a nyugati kulturát(?), a magyar keresztény érdekeket! (Mi volt az?)De a német megszállás is megszállás volt, igaz mindez csak és csupán baráti alapon!( felrobbantva egy két hid, és lerombolva a város!) De miért a katonák, az emlékmüvek a hibásak, miért nem a bolond és örült mániás politikusok? Mi bajod az orosz emlékmüvel, te okoska ? Majd akkor tüntess ellene, ha az oroszok , az ukránok lebontják a magyar katonák emlékmüveit és bevetik fümaggal!Mert ha ennyi barom van nálunk , elöbb- utóbb ezt éritek el! Jó lenne már tudomásul venni, hogy a katonák--bármely oldalon is harcoltak, --katonák voltak, akik sokan meghaltak egy hülye és kegyetlen háboruban, egy hülye és gonosz eszméért! Öket és emléküket tisztelni kell!De rátérve a kérdésre, elitélem a felvonulást--mint ahogy elitéltem a karácsonykor megtartott hanuka ünneplést is! Ha egyiknek lehet, akkor a másiknak miért nem? Tudom ,mert itt külföldi nácik(?) is voltak! És a hanukán? Ott csak a világ izraelita fiataljai vettek részt! Különbség? A tálalás és a körités--maszlaggal vagy anélkül!Ideologizálni lehet, de nem érdemes!

fucksatan · http://gubafan.atw.hu/ 2009.02.15. 16:09:38

ui: a szegyen az hogy ezt le merted irni !

borpancsoló 2009.02.15. 16:09:51

@Kis Hableány: Az a bajom, hogy szerintem nem is kellett fizetniük, a magyar "antifasiszták" örömmel adtak lehetőséget. Kiutasítani kellene az országból ezeket, nem ég idehívini felvonulni!, de amúgy igazad van, kár ezen idegeskedni. :)

DeMarco 2009.02.15. 16:10:23

@Eddie Krueger: Bár a II. Ukrán Frontnak az volt a feladata, hogy fizikailag kiverje a németeket, de politikailag már régen lezsírozták, hogy kelet-európa orosz megszállás alá kerül. Ez csak Churchill-nek nem tetszett, de persze neki se humánpolitikai okokból... Aki "felszabadítást" emleget az elmúlt 45 év tükrében az nevetséges. Hiába írták át a történelemkönyveket és hiába súlykolták a felettünk lévő korosztály fejébe, azért még nem lett igaz... Egy megszállás nem akkor kezdődik, amikor fizikai csapás éri az országot. Előtte nagypolitikai szinten megtörténik az egyeztetés, már jó előre megkeresik a politikai osztály vezetőit akiket kiképeznek stb. Ezért nem helytálló amit írtál.

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 16:11:36

@rettegettegérfog: És mit csináljak?Ha egyedül lennék és nem lenne gyerekem biztosan kitalálnék valami olyat hogy a címlapra kerülnék tőle rögtön a cnn-nél is.))) De elég sokan vannak azok is már,akiknek semmi vesztenivalójuk nincs az égvilágon,mert már mindent eveszítettek.Lakást,családot,munkát.A kormány jóvoltából.Na majd ők talán,feltéve ha nem isszák magukat hülyére és ha nem lesznek öngyilkosok idő előtt.

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 16:14:06

A sok kivénhedt gyorstalpalón végzett önkéntes történész nyugdíjasnak meg akik itt lassan már darabokra rágják a múltat-üzenem- hogy talán tovább kéne már lépni a JELENBE és nem a 56-OS ÉS A MI TÖRTÉNT A DONKANYARBAN dolgon kéne csámcsogni mert az a kutyát sem érdekli jeléenleg!!!

RIO 2009.02.15. 16:15:27

@DeMarco:
igazad van, de van ám elméletem azokra is: felhasználói szokások tesztelése / osztályozása. kinek mi tetszik, melyik témához mennyien szólnak hozzá, stb. és ez nem is összeesküvés-elmélet, csak 21.sz-i piackutatás.

mingyá beszólok! 2009.02.15. 16:16:20

@Kis Hableány: Hidd el nekem, ha a legkissebb remény is volna arra hogy nem csak hőbörögni mennek az emberek a Parlament elé, minden józanul gondolkodó otthon maradna. Mindenkinek van veszíteni valója. Ha már nincs mit féltened, okod sincs a küzdelemre. Ezt nem kéne megvárni... A jó hír az hogy 56'-ban sem a lumpenek végezték el a dolgok nagy részét. Persze lehet minden mocskot mondani a forradalmárokra, mindenkinek a saját szelete a legédesebb a tortából... :)

rátóti béla 2009.02.15. 16:16:59

@trewq: Jöttek volna, mert Berlinig akartak menni, de nem szálltak volna meg bennünket. Vagy csak egy rövid ideig. De a magyar uralkodó osztály nem gondolkodott, amikor a németek oldalán hadba lépett. Egyébként, ha ne adj I. a nácik legyőzik az oroszokat, akkor most Te rabszolga lennél.

RIO 2009.02.15. 16:17:20

@Kis Hableány:
te hülye kis picsa. tanuld meg a történelmet és megtudod mi történik ma. csak onnan, a tévéből soha...

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 16:18:15

@rettegettegérfog: Hát hogyne,akkor is az egyetemisták léptek elsőnek.De én ebből a kurcsánykormányból simán kinézem azt is mint ami kínában volt a nyolcvanas években amikor is úgy megreformálta a kormány az oktatást,hogy egy értelmiségi sem élte túl.

klaci55 2009.02.15. 16:19:06

Csak dobálóztok emberi életek millióival! Mintha a számszerűleg kevesebb áldozatot követelő gaztetteit feloldanák és semmissé tennék a másik ideólógának a bűnei mert 10-20-30 millióval több emberi lényt semmisített meg a regnálása alatt.Holott egyetlen életért is kár...
Bármelyik is masírozik és demonstrál,rossz emlékeket és szégyenteljes múltat reprezentál.A másik vélt vagy valós, nagyobb fokú bűnössége nem mentség semmire.Egyivású bűnökröl az emberi életek tömeges semmibevételéről van szó mindkét oldalon.Egyformán undorító ez is,az is.

mingyá beszólok! 2009.02.15. 16:19:58

@RIO: nem kéne itt személyeskedni, Mester! Ha hülye valamihez arról nem biztos hogy csak Ő tehet! Nézz csak meg egy Magyar Bálint által jóváhagyott törikönyvet és egyből rájössz miért ír ilyeneket. Bocs, Ariel, ez van.

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 16:20:07

@RIO: Tökéletesen tisztában vagyok a történelemmel és hidd el hogy nem a tévéből.De ennyi erővel rágódhatnánk azon is hogy mi történt mikor a magyarok bevonultak a Kárpát medencébe.AZ a MÚLT és sajnos a sok idióta nyudíjas képtelen ezeken túllépni már és a jelennel foglalkozni.De majd ha nem lesz mit enniük,úgy is kénytelenek lesznek.

DeMarco 2009.02.15. 16:20:58

@rettegettegérfog: Egyetértek. Nem elmenekülni kell. Maradni és rendet tenni. Ez a mi országunk és csak rajtunk áll, hogy milyenné tesszük. Én azt gondolom, hogy lenne itt sok fiatal aki tettre kész és tudna is tenni az országért. Csak nincs ki mögé beállni. Amíg ez a kormány van hatalmon, addig nem is várható fejlődés. Csak vergődés. Friss energikus vezető kellene aki megmozgatja az embereket. Irigylem az amcsikat. Van egy arcuk aki mögé oda lehet állni büszkén...

mingyá beszólok! 2009.02.15. 16:24:29

@DeMarco: Az amcsi pédáról csak annyit hogy nem elég körültekintő az Obama fiú. Az első menedzsmentjét már el is vesztette, ennyi kétes tisztaságú arccal csak lejáratja magát.

Valami tényleg tudatos, következetes és legalább látszólag tiszta erő kellene ide, ami nem áll le hemperegni a disznókkal. Nem kell levágni őket, mindig jók voltunk az exportban... :)

kolbenheyer 2009.02.15. 16:24:48

Nem is tudom, kik a szórakoztatóbbak.
Azok, akik teleírnak 100 kommentet azzal, hogy itt nincs veszély, csak a média fújja föl, meg a ballib. Mi lenne, ha nem fújnátok?
Vagy azok, akik teljes őszinteséggel ordítják, hogy ők nem nácik, csak a cigányokat és zsidókat utálják, meg Hitlert "mint politikust" (?)dícsérik. Csak a szar barna.

mingyá beszólok! 2009.02.15. 16:26:23

@kolbenheyer: cicuka, kicsit le vagy maradva... :) amúgy neked mennyire kell hátrahúznod a bőrt pisiléskor? Szerintem nem nagyon... :)

DeMarco 2009.02.15. 16:26:29

@RIO: Elméletem nekem is van. Változatosság... Uncsi lenne mindig ilyen postokat berakni, mert ez 6 éve megy végtelenül. És még fog is egy darabig...

asmodean 2009.02.15. 16:27:38

A Náci veszély irtózatos megtestesülése történt valóban. 500 - 2000 neonáci materializálódott a hősök terén a semmiből váratlanul a Kossuth téren, olyan gyorsan, hogy hirtelen csak ötven ellentüntetőt sikerült összerántani a veszély elhárítására. Mert azt tudni lehet a "Náci veszély elhárítása liberálisoknak" zsebkönyvből, hogy a leghatásosabb elhárítási forma az ellentüntetés.
Igaz, hogy 500 ember még nem nagy veszély, de a mögöttük álló hatalmas társadalmi erők na az igen az odabasz. Mert számoljunk egy picit, a Jobbik mint 4%-os párt - ami le van írva a fent említett zsebkönyvben, hogy ezek mind nácik - olyan 140000-280000 embert jelenthet kb attól függően, hogy mekkora egy választáson a részvétel. Ezek mind vérgőzös nácik, akik otthon a fegyverüket olajozzák és csak a parancsra várnak, hogy mikor kell vagonokba terelgetni az embereket, mer ezek olyanok. De a legnagyobb veszély az, hogy a Jobbik szavazótábora nem azért növekszik, mert a többi párt mérhetetlen töketlenkedést visz véghez, de nem ám, dehogy.
A liberális náci zsebkönyv elmagyarázza, hogy ez azért van, mert a nácikat ültetik a krumpliföldeken, meg infra lámpa alatt keltetik őket, így az aktuális társadalmi hangulattól függetlenül gombamódjára szaporodik a fegyver olajozók száma.
(Igaz, hogy 500 a 140000-nek még a félszázaléka sem, de tudjuk, hogy az egy reprezentatív mintának számít. Ezért aztán a cigánybűnözés ellen mint általánosító kifejezés ellen tiltakozó liberálisoknak kötelességük a velük ellentétes nézeteket vallókat általánosítani, mert a kettősmérce kötelezendően alkalmazandó ilyen esetekben.)
Ezért ezt a problémát legideálisabban úgy lehet kezelni, hogy egyrészt ellentüntetés kell, mert abban kicsi az erőszakos konfrontáció veszélye, meg csökkenti a jobboldaliak számát, ezt már több asztrológus is bebizonyította. Főként, ha a Vénusz benne áll a Marsba és a göncölszekér rúdja a Lánchídra mutat. Másrészt meg rá kell mutatni, hogy mindenki náci aki a közép jobbtól jobbra áll, mert ha nem akkor nem lenne náci veszély, az meg milyen már, hogy nincsen, mikor tiltakozunk ellene.
Francba most jut eszembe, hogy a melegtüntetésen is voltak tuti minimum ötszázan.
Emberek homogenizálódik a társadalom, mindenki a saját neműeket szereti, meleg veszély van, ki fogunk halni, Segítség! Elpusztít minket a globális felmelegedés.

Náci veszély ... idióták bammeg.
Ja és mielőtt lendületből lenáciztok: baloldali szavazó vagyok alapjáraton, de az SZDSZ-t már évek óta lehúznám a budin, ha tehetném.

DeMarco 2009.02.15. 16:29:29

@rettegettegérfog: Jogos. Obama első pár húzása tényleg elég béna. De remélem belejön... :)))
Sajnos nálunk a disznók nem sárban hemperegtek, hanem olajban...

mingyá beszólok! 2009.02.15. 16:30:51

@DeMarco: A fiatalokkal meg csak annyi probléma van hogy még rutintalanok, és a tapasztalat híjján könnyen félrevezethetőek. Az aljasabbja tud csak következetes lenni, de azokat meg simán kihasználják.

A jelenlegi helyzeten már az is sokat segítene, ha Apró Piroskát és a többi egykori MSZMP KB-s múmia gecit száműznénk az országból, teljes vagyonelkobzással és kapcsolataik kiiktatásával a közéletből. Amíg ezek kézivezérlik a pártokat a 20 éves alku alapján, addig naftalinszag lesz az egész putriban hidd el.

Spiritmonger 2009.02.15. 16:30:56

@bm613: gyengébb képességűek kedvéért, a náci és a magyar nacionalista, mint fogalmak, NEM egyezőek
nácik legutóbb 64 éve voltak erre, ki lettek innen picsázva a komcsik által
neonácik valóban vonulgatnak, de az csak kispálya, aki ettől fél, az nem ember

ha a jogrend megengedi, hogy x ember vonulgasson, közben beszédet mondjon, akkor x ember tegye meg, ha akarja, függetlenül attól, hogy egyes hiszterolibsik minek is nevezik őket

Budapest védőire pedig illik emlékezni, mind a magyarokra, mind a németekre

millesei (törölt) 2009.02.15. 16:31:55

Agyrém. Ha én magyar náci lennék kurvára nem engedném, hogy németek ünnepeljenek a Hősök terén. Mi a faszt keresnek itt? Most akkor náci vagyok, tehát dögöljön meg mindenki, aki nem olyan, mint én (ergo nem ünneplek velük), vagy együtt ünneplek olyanokkal, akik ki akarnak irtani mindenkit, aki nem olyan, mint ők, TEHÁT ENGEM IS (ergo nem vagyok igazi náci). Szerintem az utóbbi. Agymosott, jellemtelen, látens homoszexuális elmebetegek.

Spiritmonger 2009.02.15. 16:32:46

@nanena: iszonyatos lehet nézni, ahogy párszáz ember menetelget hobbiból

az, hogy közben itthon lincselnek, csorbul a személyi szabadságjogok köre, megfojtják a gazdaságot, ellehetlenítik az oktatást azok, akikben ez a menet félelmet kelt, at ugye semmiség?

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.15. 16:36:41

De legalább a jelennel kezdünk foglalkozni végre.Az utóbbi kommentezők nyilván nem voltak a donykanyarban.

Spiritmonger 2009.02.15. 16:37:23

@lhc: te utolsó hazaáruló selejt!

az orosz szakkönyvekbe Budapest és az ország megszállása nem a felszabadítást jelentő orosz szóval került bele, hanem a bevétel, megszállás szóval

miért utálod zsigerből a magyarságot?
csak nem 1978-as születésű holokauszt-túlélő vagy amerikából?

DeMarco 2009.02.15. 16:40:06

@rettegettegérfog: Ez nem hit kérdése. Nyilvánvaló tény. Maximálisan egyetértek. Régóta mondogatom, hogy rend itt csak akkor lesz, ha
1. Kihalnak a valódi komcsik. (Még 15-20 év).
2. Minden hivatalból/minisztériumból elküldik a volt pártfunkciónáriusokat és azokat akik az előző rendszerben bármilyen hivatali teendőt elláttak. (Fiatal profi szakértőkkel váltanám fel őket.)

mingyá beszólok! 2009.02.15. 16:40:36

@Spiritmonger: Hát, bezony komoly veszély ez... Gondolj bele, minden évben jönnek ezek a borotvált fejű fiatalok, azt ijesztően néznek bele a kamerába, meg furcsa dolgokat mondanak. Mi lesz ha a minden évben erre járó másik borotvált fejű ijesztő fiatalok akik szintén más furcsa dolgokat mondanak (-) meglátják őket és kalapot, pajeszt eldobva összeverekednek az előbbiekkel?? Rendőr legyen a talpán aki intézkedni mer majd... De legalább közben sutyiban lehet lopikálni a kincstárból, nincs lebukás... :)

mingyá beszólok! 2009.02.15. 16:42:48

@DeMarco: Okés, lassan kezd összeállni az új forradalmi kormány... már ketten vagyunk. De várj csak, mi ez? Valaki csönget. Hogy ki? Srácok valami MOSZAD
jött értem... :)

mingyá beszólok! 2009.02.15. 16:44:30

@rettegettegérfog: ez szerintem jó volt... tessék reagálni! :)

Spiritmonger 2009.02.15. 16:45:11

@calam: cigánybűnözés van, bármit is hazudozol az ellenkezőjéről

1986 körül, Moldova György Bűn az élet című könyvében egy Dobos nevű rendőr alaezredes jelenti ki, hogy a cigánybűnözés, mint olyan, létezik
létezik, mint fogalom, létezik, mint jelenség
23 éve már le merték írni, előtte is volt

rossz, kiiertandó polkorrektkedés, amit csinálsz, a véleményed megváltoztatásában sokat segítene, ha cigányt nem csak a Mátyás pincében vagy a tévében látnál

millesei (törölt) 2009.02.15. 16:46:00

Mióta rendszeres a menetelgetés azóta durvábbak a pirézek is. Talán inkább meg kéne oldani a problémákat, nem? Miért nem követelik például, hogy vizsgálják ki, hová tűntek a milliárdok, amiket a romavezetőknek adtak? Kurva nagy bátorság kell összeállni néhány százan, aztán menetelgetni... Tenni meg senki sem akar semmit. Ja, hogy ki kéne irtani őket? Akkor mért nem azt mondják? Annyira már nem bátrak...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 16:47:28

@Spiritmonger: fú, ha egy rendőr kijelenti, akkor biztos igaz is. Millió szociológiai/kriminológiai kutatás cáfolja, de létezni létezik. Nyilván:D
Mátyás-pince, jó is lenne

millesei (törölt) 2009.02.15. 16:49:32

Ezt úgy kell mondani helyesen, hogy cigánybűnözés MÁRPEDIG van! Érdekes, tíz éve senki se beszélt cigánybűnözésről, csak mióta valamelyik ökör a szátokba adta. A pol. korr. dettó ugyanez. Szokott lenni amúgy egyéni gondolatotok is néha?

kolbenheyer 2009.02.15. 16:50:44

@rettegettegérfog:
Érdekes, másodszor zsidóznak le ezen a blogon. :-) Vajon miért és kik? :-) De itt nincs náci, ugye? :-)

DeMarco 2009.02.15. 16:51:00

@Kis Hableány: Egy országnak nem csak jelene van, de múltja és remélhetőleg jövője is... A "jelen" vagyis a megemlékezés gyökerei a múltba nyúlnak vissza. Miért baj ezt a részét hozzátenni? Sztem jó sok komment foglalkozik a jelennel éppúgy, mint a múlttal. Egyébként mint az a kommentekből is látszik, a jelen és a múlt mindenkinek a saját szemszögéből "létezik". Vannak általánosan elfogadott elméletek/tények, de ezeket mindenki a saját felfogásával egészíti ki. Ez a megemlékezés tény, mert megtörtént. De hogy ettől félni kell-e vagy sem az már elmélet... Én nem félek ez tény. De lehet, hogy vki igen. Az is tény. Mindkettő igazság, csak más a szemszög amiből nézik. A magam részéről inkább foglalkoznék a jövővel, mint a jelennel...

prometheus_X 2009.02.15. 16:51:17

@Spiritmonger: Szerintem a magyarbűnözés 70 éve folyamatosan összességében több nagyságrenddel nagyobb károkat okozott az országnak, mint a cigánybűnözés.

Mégse tesz ellene senki. Ez a szánalom.

S. Annyi 2009.02.15. 16:51:46

Hogy a kökörcsines cicafingot! Hogy jön ide a Gárda? Megáll az ész! Mármint a tiéd!

avus · http://avus.blog.hu 2009.02.15. 16:52:54

@TaTa86.:
"Ennek komolyan van hírértéke?

Nem hogy örülnének a rettegők, az egész országban van 500 neonáci (- a külföldiek)."

Amikor egyesek 500 melegfelvonuló miatt szerveznek önvédelmi utcakődobálást, akkor is ugyanezt szoktad mondani?

Spiritmonger 2009.02.15. 16:56:05

@calam: mitől lett ez katonai jellegű?

ne keverd a szezont a fazonnal!

hhh. 2009.02.15. 16:56:28

unalmas a tréma.

DeMarco 2009.02.15. 16:56:34

@rettegettegérfog: Ne haragudj, de én nem akarok forradalmi kormányt. Rendes kormányt szeretnék. Alább nem adom... :-))))
Egyébként az elmúlt 6 évben annyi kommentben írtam le a véleményemet, általában negatívat, hogy biztos vagyok benne elég vastag aktám lehet az említett cégnél és még vagy másik kettőnél... :))))

DeMarco 2009.02.15. 17:03:47

@millesei: Ugye viccelsz? Természetesen mindig is volt cigánybűnőzés. Annyi volt a különbség, hogy az előző rendszerben a rendőrnek joga volt odacsapni/lőni. Visszapofázás pedig nem volt. Most a rendőrnek szinte semmihez sincs joga. A jogvédők teljesen kiiktatták a védelmet. A büntetéseket is meg lehet úszni, csökkenteni. Ez felbátorította a bűnőzőket és a rendőrség nyakára nőttek teljesen. Nem a tüntetők ellen kellene felszerelkezni, hanem a bűnőző emberek ellen. Siófok polgármestere többször is elmondta, hogy a készenléti egységet elvezényelték onnan a tüntetők ellen, ezért nincs rendes védelme a városnak. Ez van olyankor amikor a rendőrséget politikai célokra használják...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 17:06:54

@DeMarco: kéne vissza a kádári rendőrség, mi?

DeMarco 2009.02.15. 17:07:19

@prometheus_X: Ne is haragudj, de azzal, hogy elismerem, hogy az egyik létezik, még nem zárom ki, hogy a másik nem... Természetesen minden bűnőzőt kapjanak el bőrszínre függetlenül. De hazudik aki tagadni akarja, hogy komoly gond a cigánybűnőzés. Talán Pestről egy jobb kerületben élve nem látszik, de menjen le vidékre és tapasztalja meg személyesen, hogy mi a gond.

karelgoot 2009.02.15. 17:09:59

@xxx_xxx:
Nem yól emlxel.
1999-ben boldogan masíroztak a legények a Vár alján és a Várban is.
Hogy jobban bejöjjön a dolog: Viking Klub

Végül egy kis részlet az aznapi emlékekből "Deneb" tolmácsolásában:

"Ez nyilvánult meg 1999. február 13-án, a Györkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonal által, az idén harmadik alakalommal rendezett megemlékezés, a Becsület Napja kapcsán is. A megemlékezés célja az volt, hogy az 1944. karácsonyán körbezárt Budapest védőinek 1945. február 11-én óriási áldozatokkal, de sikeresen végrehajtott kitörésének hősi halottaira és hőseire emlékezzünk. Nem csak megemlékezni gyűltünk azonban össze, hanem, hogy erőt merítsünk a hősök példájából. Mintegy 1500 fős (több százan a hóhelyzet és a német rendőrség akciója miatt nem tudtak eljönni) részvétellel megtartott megemlékezésen a Vér és Becsület Mozgalom 1.), a dr. László András vezette Kard-Kereszt-Korona Szövetség tagjai, valamint szimpatizánsok vettek részt. A gyülekezés dél tájban, a Clark Ádám téren volt. A résztvevők négyes sorokba rendeződtek, és egy kis várakozás után – mialatt a „Belügyminisztérium” alkalmazottai ellenőrizték a jelképeket – negyed három után pár perccel útnak indult a több száz méter hosszú alakzat. A félórás menetelés csöndben, katonás rendben, dobpergés kíséretében zajlott le. A menet végül három óra tájban érkezett meg a budai Várba, a Kapisztrán térre. Itt is katonai alakzatba rendeződve sorakoztak fel, a rendezés kiváló volt. A felállított emelvényen először a mozgalom vezére, Györkös István tartott beszédet."

F:

www.geocities.com/ultradextra/becsnap99.html

DeMarco 2009.02.15. 17:12:21

@calam: Nem. A kádári rendőrség is kézivezérelt volt, mint a mostani. Politikai célokra használták fel. Olyan rendőrségre lenne szükség ami fent tudja tartani a közbiztonságot. Angliában majd' minden sarokra jut bobby. Nem az lenne a cél, hogy elbújjunk a kint felejtett 30-as tábla mögé és szedjük a pénzt zsebre. A polgári védelem komolyabb munkát végez, mint a közpénzből fizetett rendőrség. És sokkal hasznosabbat.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 17:13:13

@asmodean:

Nem csak idióták beszélnek náci veszélyről. Ugye tudod még ki? Nahát, itt van a probléma.

millesei (törölt) 2009.02.15. 17:21:14

Ez a szó a magyarok megosztására lett kitalálva. Természetesen van cigánybűnözés, meg van magyarbűnözés, meg japánbűnözés is. Csak az a baj magával a kifejezéssel, hogy ha innen nézem általánosítás, ha onnan, akkor meg aranyigazság. Egy szó, ami mélyíti az árkokat, és ezzel eltereli a lényegről a figyelmet. Ezzel a szóval tudnak uszítani a kövérlacik, és erre tudnak fröcsögve hivatkozni a lendvaiildik. Közben meg a tisztességes emberek egyformán gyűlölik az erőszakot, a késeléseket, a drogozást, az összefirkált falakat, az autófeltörést, stb. "bűnöző emberek" - ez a pontos kifejezés, és nem azért szeretném ha inkább ez lenne használatban, mert nem értem meg az istenért sem, hogy c.b. MÁRPEDIG van, vagy mert nem kell hátrahúzni a fitymámat, hanem mert ezt a szót azért dobták a köztudatba, hogy nehogy megoldódjanak a problémák - tehát nehogy ne tudjanak könnyedén szavazatokat szerezni, ki innen, ki onnan.

DeMarco 2009.02.15. 17:27:28

@rettegettegérfog: De egy pártalapításban benne vagyok... :))))

kkk666 · http://www.vizvezetekszereles.info/ 2009.02.15. 17:29:42

Hát a hanuka se volt odavaló, de ez is elég gáz.

BKV reszelő 2009.02.15. 17:31:30

Csúnya fasiszták doboltak a Hősök terén. Fúj-fúj. FaSZiSták na.

El Curos 2009.02.15. 17:32:19

Talán,ha tisztességesen tanítanák a történelmet az iskolákban,akkor az ilyen semmitmondó blog csak egy ember szövegelése lenne.
Szóra sem méltatnák.
De ameddig nincs hitelesen elmondva,hogy a második világháborúban kik voltak a nácik,a nyilasok,honvédek-úgy egyáltalán milyen is egy katona élete,és feladata-addig csak idétlen tematizálás lesz.
Amig nem nevezik nevén a nyilas parancsnokokat (sokan később-hogyhogynem-ávós verőlegényeket,gyilkosokat) kiknek leszármazottjai ma is ott vannak az ismert emberek között.
Ami-ha úgy veszem-már nem jelent semmit,de a jelek szerint mégis takargtnak felőle,addig tök mindegy ki vonulgat.
Minél tovább takargatunk,annál több vonulást fogunk látni.
Egyébként-ahogy elnézem- a liberalizmus nem tud mit kezdeni az igaz,-és kimondott szóval,képtelen szembenézni saját szutykával,és ezek után van is félnivalója.
Helyes.

2009.02.15. 17:32:37

Hogy én mennyire sajnálom a bérrettegőket meg a hiszterolibsiket :DDD

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.02.15. 17:34:06

@prometheus_X:

Lehet, hogy nem kaptad meg az elég részletes válaszomat egy kérdésedre?

BKV reszelő 2009.02.15. 17:35:37

Csúnya-csúnya faszisták ! Hőmérőztek a Hősök terén dobolva és vonulva. Csúnya-csúnya fasiszták.

szlalomsör · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 17:37:52

Még keresem a statisztikákat, de ha megtalálom, v vki azt mondja, h van ilyen, akkor kéretem bevezetni a szőkebűnözés (tudjátok, a bankrablások nagyrészét szőkék követik el), a jobbkezesbűnözés (szinte minden autótolvaj jobbkezes) illetve a színeszoknisbűnözés (a nemi erőszakolók túlnyomó részt színes zokniban járkálnak) fogalmakat.

Köszönettel:
szlalomsör

asmodean 2009.02.15. 17:38:50

@szlalomsör:
Milyen az a zokni ami nem színes?

BKV reszelő 2009.02.15. 17:39:39

Csúnya-csúnya faszisták meg vonulgatnak pöcsükrázva az oktogonon és rázzák a faszukat ! Csúnya-csúnya faszisták !

És a csúnya-csúnya fasiszták meg a parlamentben fasisztáznak és a gusztus péter a főfaszistafasiszta is csúnya és a parlamentben ! És !

karelgoot 2009.02.15. 17:40:04

@borpancsoló >>: Tévedől!
A fidesz kormány soha nem titott be szélsőjobbos, náci vagy náci szimpatizáns rendezvényt.
Hogy Kövér László akkori titok minisztert idézzem azért mert "A jogszabályok kiskapui nem teszik számunkra lehetővé az ilyen rendezvények tiltását."
Azokban az időkben Demszky tiltatta be a "Fehér Karácsony" rendezvényt.
Azért, mert a várban 2000 és 20002 között nem tudtak "megemlékezéseket" tartani még voltak megemlékezések.
A Várban egyébként azért nem tudtak masírozni a legények, mert azokra a napokra "kulturális rendezvény" számára az egész terület le volt foglalva.

Gazz 2009.02.15. 17:41:24

A társadalom érzéketlen erre. Mióta a romák bűnözése ellehetetleníti lassan a vidéki életet, a társadalom még szimpatizál is ezekkel az erőkkel, ha már az állam nem hajlandó segíteni.
Tökre megértem. Ezek az emberek nem gyilkolnak és nem lopnak. Kilencmilliószor inkább egy ilyen legyen a szomszédom, mint mondjuk a Sztojkáék.

BKV reszelő 2009.02.15. 17:42:10

ÉS a sok-sok de csúnya-csúnya főfaszista fasiszta meg fasisztázza a hősök terén vonulgató faszistákat, akik dobolnak és titánok ! És írják a fasiszta blogokat a faszista fasiszták, hogy fúj ! És közben amíg fúj, addig maguk is kirekesztenek mert fasiszták és jujj, mert akkor őket is ki kell rekeszteni, de akkor ha az összes faszista fasiszta kirekesztődik, akkor már az lesz kirekesztve, aki bentrekedt. A fasiszták de faszisták !

2009.02.15. 17:42:52

@szlalomsör: olasz maffia, ukrán maffia, albán maffia, cigány maffia, fiatalkorú bűnözés, cigánybűnözés, stb.

Nincs kakukktojás, bárhogy is erőlködtök a polkorrekt majomkodásotokkal :)

2009.02.15. 17:44:08

@Gazz: Egyetértek. Inkább száz ilyen kopasz felvonulás, mint az utcákat ellepő cigánybűnöző hordák.

2009.02.15. 17:45:48

@calam: szopó cigány? Biztos van olyan is, de most a cigánybűnözőkről van szó.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2009.02.15. 17:48:28

Én ezt az egészet nem értem:
Lehet Mo.-on neonáci rendezvényt tartani, vagy nem?
1. Ha lehet, akkor miről beszélünk itt?
2. Ha nem lehet, akkor miért nem vízágyúzták/gumibotozták szét őket?
Amikor ezt a kérdést feltették Gyurcsány Ferencnek/aktuális rendészeti miniszternek, akkor mit válaszolt?

BKV reszelő 2009.02.15. 17:49:44

Na de kérem ! A csúnya fasisztákat nem lehet kirekeszteni kérem, mert a kirekesztés a fasizmus művészeti ága és ha kirekesztjük a fasisztákat, amgunk is fasizálódunk, azután meg kirekesztenek minket bentről. És az is csúnya, hogy a szépeket szeretjük, a csúnyákat meg nem. Ez csúnya dolog és aki ilyet tesz az máris nem szép, tehát nem szeretjük, de nemszeretni nem szép, tehát ettől megcsúnyulunk és fasizálódunk. Csúnya csúnya isten elbaszta ezt rendesen.

asmodean 2009.02.15. 17:52:47

Jó nincs cigánybűnözés, de akkor azt a jelenséget magyarázza el nekem valaki, hogy adott bűncselekményeknél, amikor elolvassa a hírt az ember, 97%-os pontossággal meg tudja határozni, hogy az elkövető roma volt.
Teszem azt: 82 éves nyugdíjast támadtak meg házában, megerőszakolták, brutálisan bántalmazták, majd az elkövetők 3200 forinttal távoztak.
Szóval ezt akkor hogyan nevezik a liberális szociológus, politológus über esélyegyenlők?

2009.02.15. 17:54:53

@asmodean: ez kérlek szépen a cigány megélhetési bűnözés. Ennek elengedhetetlen eleme, hogy az idős nénit megerőszakolják, kinyomják a szemét és levágják a lábát. Megélhetésileg.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 18:08:32

@imperial: nyilván általános, és statisztikailag is bizonyítani is tudod

hasszán 2009.02.15. 18:13:33

mikor lesznek normális megemlékezések azon a téren? mit keresnek ott mindenféle gyertyatartók meg ilyen fazonok? ezeket ki rendeli oda, mindig valamilyen megszorítás előtt? vártam ezt a blogot...hányan élnek Magyarországon meg abból, hogy liberálisok?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 18:15:12

@ted: ez a buli évek óta ott van.

Szerintem a blog közösségéből nem is tartja magát mindenki liberálisnak, másrészt senki nem él meg ilyesmiből. Egyetlen forintot sem keresünk a bloggal...

asmodean 2009.02.15. 18:21:00

@calam: gondolom statisztikailag bizonyítani tudod, hogy a Hősök terén felvonulók mind nácik voltak

Louis de Menyét 2009.02.15. 18:22:13

Szerintem nem szép, hogy az utcára vonulnak a neonácik, és agresszióval akarnak hatni a romákra, hogy ne lopjanak. szerintem a kisebbségeket el kell fogadni, mert köztük is vannak rendes emberek, mint te vagy én. Olyat, hogy cigánybűnözés, nem lehet mondani, mert a cigányok azért lopnak és bűnöznek, mert nap mint nap meg kell küzdeniük a napi betevő falatért, és 13 éhes szájat kell megetetniük. Vagy tévedek? olvastam erről egy jó cikket:
index.hu/velemeny/jegyzet/paszt0131/

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 18:22:31

@asmodean: hát, az egy önként vállalt közösség volt, amik ott elhangzottak azok náci kijelentések voltak, tehát akik abban részt vettek, azok nácik. Ez a különbség. Ez egy vállalt dolog volt, a cigányság meg (szerintetek) nem az.

Chicano 2009.02.15. 18:22:56

Jaj de jó hogy megint egy blog ami a valós problémákkal foglalkozik! Maholnap államcsődölünk ti meg itt azon izgultok hogy mit csinál néhány ütődött egyenruha festisiszta. Ha illegális akkor kezelje a rendőrség. ha meg nem akkor KI A FAXT ÉRDEKEL? Nektek ez a problémátok? Hol éltek emberek?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 18:23:43

@Louis de Menyét: nem fognak szeretni a Munk cikkéért, pedig szerintem az egyik legjobb volt, ami a megjelent a témában.

Hilts 2009.02.15. 18:25:09

@Chicano: a cél az,hogy ilyen problémákkal foglalkozzunk,míg a háttérben tovább folyik az ország szétverése....

Chicano 2009.02.15. 18:29:59

@Hilts: Akinek ez a problémája az vagy hülye vagy provokátor. Normális ember a családjáért vagy ha az nincs magáért aggódik hogy mi fog történni ebben a katyvaszban ami ránk vár. De ha valaki komolyan azt gondolja hogy a fasiszta diktatúrának nagyobb az esélye mint annak hogy államcsőd legyen, hogy elvessze a munkáját és anyagilag tönkremenjen, az nyugodtan izguljon rajta. Ez itt egy fingreszelés. Részemről csak ezt akartam leírni, ez a poszt annyira patetikus hogy többet nem érdemel.

asmodean 2009.02.15. 18:30:38

@calam: értem tehát nem tudod, hanem általánosítasz az egyén vizsgálata nélkül, úgy, hogy erről statisztikailag megalapozott adatod nincs, csak úgy gondolod, mert a nácizmus az egy választott dolog. Szóval számszerű adataid nincsen arról, hogy a kint lévők közül ki vallotta magát neonácinak és ki nem, csak úgy általánosítasz kedvedre?

hasszán 2009.02.15. 18:31:16

@calam: keresni többféle képen lehet, nyilván ezeknek a témáknak a a fejekbe verése nem véletlen itt, tényleg ki a francot érdekel ez a pár idióta kopasz? ez csak annak jó, aki ebből él, a Gusztos-félék meg az egész büdös tolvaj banda. Remélem egyszer tényleg rettegni fognak...ha már nem lesz mit ellopni, de tudok jobbat, összeköltöztetni őket mondjuk a Közel-keleten ott szivathatnák egymást, csak max nem a II. kerületből ugatnának arról, hogy nincs cigánybűnözés...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 18:32:13

@asmodean: nem, tévedsz. Előbb vezettem le, hogy miért azok, akik ott voltak.

asmodean 2009.02.15. 18:33:24

@Chicano: De jó, hogy az a problémád, hogy ki min aggódik ebben a gazdasági helyzetben, ahelyett, hogy azzal foglalkoznál, hogy megmentsd a világgazdaságot. Öö amúgy milyen cselekvési tervmentén kellene is mozognunk, hogy megoldjuk a gazdasági világválságot? Vagy csak simán kuporodjunk a sarokba aggódni és semmi mással foglalkozni?

lac1 2009.02.15. 18:36:58

Érdekes,

engem sohasem fenyegetnek a "nácik", (a gyengébb lelkűeknek: neonácik), sőt a zsidók sem nyavalyognak, legfeljebb a cionisták, vagy a megélhetési blogfirkálók.
Eszem-faszom megáll, most is kimennek50-60-an, de itt a neten aztán minden cionista trógernek habzik a szája.
Vedd elő a bőröndödet az ágy alól, nyúlj be a szekrénybe és vedd elő kettősállampolgársági igazolványodat, meg a auschwitzi megsemmisítésedet bizonyító mentességi világútleveledet, és tegyél úgy, ahogy a seggnyaló gyurcsányi mondta a fajtádnak:
"el lehet menni".

states 2009.02.15. 18:39:30

Az tény, hogy ezek az operettnácik nem lincseltek meg még senkit, nem késelnek, nem verik rendszeresen a pedagógusokat, nem lopnak, nem bűnőznek, nem élnek segélyekből, családi pótlékokból. Legfeljebb némileg fogyatékosak. De ilyenekből van pártunkban és kormányunkban is bőven, ráadásul azok még lopnak is...

sourcerror 2009.02.15. 18:40:29

@Louis de Menyét: "Olyat, hogy cigánybűnözés, nem lehet mondani, mert a cigányok azért lopnak és bűnöznek, mert nap mint nap meg kell küzdeniük a napi betevő falatért, és 13 éhes szájat kell megetetniük."

Aha, vagyis a megélhetési bűnözés igazából nem is bűnözés, tehát nincs is joga megvédeni magát az áldozatnak. Bértopikoló-e vagy?

asmodean 2009.02.15. 18:40:43

@calam: Ez az "úgy gondolom kategóriába" esik, hiszen nincs statisztikával bizonyítva. Az, hogy az egy önként vállalt közösség volt, abból miért lehet általános következtetést levonni.
PL
Fradi szurkolók zsidóznak meccsközben, a logikádat követve: A szurkolás önként vállalt közösség. 10 szurkoló zsidózik, Farkasházy kint van a meccsen, ebből nyílegyensen következik, hogy Farkasházy zsidógyűlölő náci.

lac1 2009.02.15. 18:41:08

@states:
na de miért fogyatékosak? mert valami olyanban hisznek, ami másnak nem tetszik?

sourcerror 2009.02.15. 18:43:04

De a legszebb az idézett mondatodban az, hogy elismered a cigánybűnözés létezését, majd megtiltod azt, hogy beszéljenek róla. Ez volna a liberalizmus, kezitcsókolom?

lac1 2009.02.15. 18:43:48

Hiába mondják, hogy "cigánybűnözés" nincs - vagy éppen van - nem a kifejezés a lényeg, hanem a tartalma. És az pedig van.

BKV reszelő 2009.02.15. 18:43:57

@Louis de Menyét: "...mert nap mint nap meg kell küzdeniük a napi betevő falatért, és 13 éhes szájat kell megetetniük. Vagy tévedek? olvastam erről egy jó cikket: "

Anyukádnak az nagy barna valaga, az ! Másnak is meg kell kűzdenie a betevőért és ehhez nem ől védtelen öreget és gyereket. A cigánynak ki mondta, hogy orsós bazmeg, csinálj 13 gyereket, pedig nem tudod eltartani ! Ki ? Menyért fiam, te aki vagy, menjél szépen a halál péniszére ellenőrnek ! Csúnya csúnya menyhért !

sourcerror 2009.02.15. 18:45:30

@calam: "nyilván általános, és statisztikailag is bizonyítani is tudod "

Nem, mert TILOS statisztikailag vizsgálni.

Kivlov 2009.02.15. 18:45:56

szánalmas ellentüntető ballerek. mentetek volna inkább a teszkóba, míg vásároltok, legalább adót fizettek közben. :)

lac1 2009.02.15. 18:46:12

@sourcerror:

először megtiltotta, és csak utána ismerte el.
Ez olyan, mint anno a xxx főiskolán, ahol az egyik "irodalmi" mű indexen volt, de a cáfolata meg tananyag.

Chicano 2009.02.15. 18:46:46

@asmodean: "Öö amúgy milyen cselekvési tervmentén kellene is mozognunk, hogy megoldjuk a gazdasági világválságot? Vagy csak simán kuporodjunk a sarokba aggódni és semmi mással foglalkozni?"

Ööö nekem az lett volna a tervem hogy olyan kormányra szavazzak ami nem kúrja szét a gazdaságot és most a világválság közepén esetleg lenne valami reményünk megúszni. Sajnos nem jött össze, helyette van egy kretén kormány ami 7 éve a rezet baxxa és szilajul küzd a fasizmus ellen. Így jutottunk ide. Hülyeség rulez. Ööö...

hasszán 2009.02.15. 18:47:15

Farksházy és a kompániája legalább annyira felelős ezért, ami itt zajlik, mint a kormány..egyébként, ha pénzért lopnak a cigányok vagyis megélhetési bűnözők, miért nem visznek el általában semmit? diákhitelből veszik nyilván az x5-öst is...

lac1 2009.02.15. 18:48:44

@sourcerror:

ez az érdekes valóban. Vizsgálni tilos, de ha valamiért meg akarnak hurcolni, akkor meg éppen a jogvédők mindig mindenkiről tudják.
Vagy ha nem vizsgálhatom, akkor miért nem vehetem a vállalkozásomba azt, akit ÉN akarok? Nem vizsgálhatom, és nem is teszem mert a törvény tiltja, akkor honnét tudják, hogy direkt a cigányt nem veszem fel dolgozni?
A fene sem érti ezt.

states 2009.02.15. 18:48:52

@lac1:
Mert szerintem szánalmas és nevetséges a 21. században ilyen eszmékben hinni, ugyanakkor sokkal ártalmatlanabbak, mint akár jó néhány parlamenti párt, mindenekelőtt az SZDSZ-MSZP-re gondolok, a Sztojka-fajtákról már nem is beszélve...

2009.02.15. 18:49:04

@lac1: na igen, megnézném hogy egy habzó szájú liberrált a valóságban 5 késes cigány, vagy 5 állítólagos "neonáci" közül jönne ki egészségesebben...bár a példa sántít, mert a cigányokkal ellentétben a "neonácik" nem bűnöznek az utcán falkába verődve.

BKV reszelő 2009.02.15. 18:50:20

A liberalizmus a legostobább dolog, amit az ember valah is kitalált. A liberális olyan, mint a pápa. Elfogadásról, toleranciáról zengedez minden fórumon, ahol csak tud, de közben a legkirekesztőbb szemlélettel bír. A liberális egy féreg, pedig nem is létezik. Aki ma magát liberálisnak becézi, az mind-mind csúnya kirekesztő fasiszta, csak más zászló alatt menetel mint ez a sok hülye a hősök terén. Ugyanolyan buta bagázs mind a kettő, mindnek elég ha elordítja a vezérürü a jelszavukat és bőgve vonulnak utána a jelképeikkel hadonászva. Régen nem volt ez probléma, akkor mindenki egy jelképrendszerrel hadonászott és a szoknyás férfi volt a vezérürü. Az is egy vallás, ezek is. Illogikus, butaságokkal terhes csomag a hívek agyán, ami ellehetetleníti a racionális gondolkodást.

asmodean 2009.02.15. 18:51:28

@Chicano: Ja értem, akkor most ne foglalkozzunk mással csak gyúrjunk a szavazásra ami jön legközelebb. Fogjunk egy négyzetrácsos füzetet és pakoljuk tele X jelekkel.
Hát nem tom, közben tuti nem lehet mással is foglalkozni? Mert így elég uncsi lesz.

HofEE 2009.02.15. 18:51:46

Na megint egy iq betyár cikk.Sebaj. Én csak egyet kérdezek: "Gárdista kispajtások, vajon ezután milyen jelzőt vagytok hajlandóak elfogadni, vagy mit fogtok visszautasítani?"
Miért mégis mi a franc köze van a gárdistáknak ezekhez az idióta neonácikhoz??? Szép magyarosan szólva kurvára feldühít, amikor összemosnak olyan dolgokat amiknek semmi köze egymáshoz!

lac1 2009.02.15. 18:51:48

@states:

na-na. vagy minden izmusban hiszek, vagy egyikben sem. Ez nem tisztességes, hogy vannak jó izmusok, és vannak rosszak.
Vagy a kitörésre emlékezek és a yom kippur-i háborúra, vagy egyikre sem.
tehát sem te, sem én nem vagyok a fölkent papja annak, hogy eldöntsem, kinek mi a fontos.

lac1 2009.02.15. 18:53:10

@imperial:

hát a libsi valószínűleg olyan hangot adna ki, mint az anno első lefejezős videóban Iraq-ban, az a berg nevű.
És még eljöhet az a világ is...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 18:54:03

@HofEE: könyörgöm, 3x írom le. A Gárda ott volt.

lac1 2009.02.15. 18:54:31

@BKV reszelő:

Nevezzük őket csak tolvajnak.
Ha a sok cigány tudná, hogy menni semmirekellő él (jól) meg a cigányoknak szánt "támogatásokból". Mármint a szavazatvásárlási pénzből.

Chicano 2009.02.15. 18:55:49

@asmodean: "Ja értem, akkor most ne foglalkozzunk mással csak gyúrjunk a szavazásra ami jön legközelebb. Fogjunk egy négyzetrácsos füzetet és pakoljuk tele X jelekkel.
Hát nem tom, közben tuti nem lehet mással is foglalkozni? Mert így elég uncsi lesz."

Neked KELL valamivel foglalkoznod? Ha fiú vagy lenne egy ötletem mivel foglalkozz. Esetleg gyűjtsél bélyeget. De ha feltétlenül hülyének akarsz kinézni akár aggódhatsz a fasizmus miatt is, nekem mindegy. Próbáltam rávilágítani mekkora faxság, de látom nálad nem ment át.

lac1 2009.02.15. 18:57:51

@calam:

mert valószínűleg a megemlékezők féltek a szélsőbalos trógerektől.

:-))))))

Láttam a zsindex videón. Fekete csuklya, napszemüveg, álarc, miegymás. Ilyen sötét trógerektől én is félnék.

Egyébként volt valami törvénytervezet, hogy tömegrendezvényeken tilos az ilyen fejburkolás, hogy a rendbontók felismerhetők legyenek, nem tudom, ez életbe lépett?

asmodean 2009.02.15. 18:58:03

@calam: "könyörgöm, 3x írom le. A Gárda ott volt. "
A gárdából ott voltak, ez önként vállalt -> Minden gárdista náci.

Értem akkor a gondolat meneted had terjesszem ki:
A bűnözők között vannak cigányok. A bűnözés önként vállalt-> Minden cigány bűnöző.

Érted-é, hogy mi a gond?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 18:58:53

@lac1: nem tudom, hogy az álarc tilalom benne van-e a tojásdobálást büntető csomagban. Olvastam a cikket róla, de nem emlékszem.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 18:59:34

@asmodean: közben csöndesen megfordítottad az irányt. De próbálkozz csak tovább.

sourcerror 2009.02.15. 18:59:46

@lac1: Statisztikát csak arról szabad készíteni, ha cigány az áldozat.

Egyébéként meg csak azt a statisztikát hiszem el, amit magam hamisítottam.

asmodean 2009.02.15. 19:01:31

@Chicano:
"Neked KELL valamivel foglalkoznod? Ha fiú vagy lenne egy ötletem mivel foglalkozz. Esetleg gyűjtsél bélyeget. De ha feltétlenül hülyének akarsz kinézni akár aggódhatsz a fasizmus miatt is, nekem mindegy. Próbáltam rávilágítani mekkora faxság, de látom nálad nem ment át."

Majd az én jól eldöntöm, hogy mivel foglalkozok, te meg aggódjál, hogy válság van. Had foglalkozzon már mindenki azzal amivel akar, ha faxsággal akkor azzal. Látom nem ment át nálad.

sourcerror 2009.02.15. 19:01:46

@calam: Ó. nem az irány nem fordult meg. Próbáld meg papírra leírni, az állításokat szépen betűkkel megjelelölni, tudod, ahogy matematikai logikából is tanultad XD

lac1 2009.02.15. 19:01:58

@calam:

Ez asszem még kicsit korábbi törvénytervezet volt. nem sokkal, talán fél-egy évvel azelőttire datálom emlékeim szerint.

Egyébként ez a tojásdobálás meg olyan, hogy amíg ilyen hülyeséggel foglalkoznak, inkább kicsit tanulnának meg olvassanak, mert tanult ember nagyobbat tud rúgni. De hát sohasem fogadnak nekem szót.

lac1 2009.02.15. 19:02:42

@sourcerror:
én meg csak azt amit én is elhinni akarok.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 19:02:55

@sourcerror: az a különbség, hogy ott egy nagyból a kicsire, itt meg a kicsiből a nagyra. Megfordult az irány.

asmodean 2009.02.15. 19:04:44

@calam:
Minek? Most néztem, hogy a Munk Veronika cikke szerinted jó volt. Innét kezdve reménytelen, hogy értsd mi a gond. :)

lac1 2009.02.15. 19:06:55

@asmodean:

Az jó valakinek? Hát akkor javaslom a főhülye balogh artúr blogját.
Munk csak jelenthetne neki elvetemült baromságból.

asmodean 2009.02.15. 19:08:15

@calam:
"nagyból a kicsire, itt meg a kicsiből a nagyra."

100 gárdista náci -> minden gárditsa náci
100 cigány bűnöző -> minden cigány bűnöző

Hol van a megfordítás?

kranführer 2009.02.15. 19:09:19

Faszkalap vagy, a blogod meg egy rakás szar.

asmodean 2009.02.15. 19:09:23

@lac1: "Az jó valakinek?"
Hát calam szerint jó volt.

BLovi 2009.02.15. 19:09:24

"...Ha a Hanuka megsérti Tomcaték érzékenységét, ez nem?"

Nem tisztem Tomcatet megvédeni - nem is igazán érdekel a személye - de ez esetben Te vagy tájékozatlan kedves cikkíró. Jelent már meg Tomcat bohócruhában ilyen rendezvényen a Hősök terén. Keress rá google képkeresővel...

kolbenheyer 2009.02.15. 19:10:25

@calam:
Te egy istenáldotta tehetségű agent provocateur vagy! Annyira ismerlek, hogy tudjam, nem az 500 majmot tartod a legnagyobb bajnak ebben az országban (bár persze nincs kiírva erre a blogra, hogy kizárólag világmegváltó tervek willkommen). Viszont szépen kiugrott a nyuszi a bokorból. :-)))
Arra is rájöttem, hogy nem a zsarmosdatók a legviccesebbek, és még csak nem is a műfelháborodottak, hanem akik szerint itt mi halálra keressük magunkat a judeoplutokrata liberálbolsevik karvalytőke jóvoltából. :-)
Annyira jól szórakozom, alig várom az újabb kommenteket! :-)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 19:10:51

@BLovi: de ez most volt. És most pattogtak, hogy a Hanuka meg a szakrális szent hely. Nem korábban.

Chicano 2009.02.15. 19:10:55

@asmodean: "Majd az én jól eldöntöm, hogy mivel foglalkozok, te meg aggódjál, hogy válság van. Had foglalkozzon már mindenki azzal amivel akar, ha faxsággal akkor azzal. Látom nem ment át nálad."

Ha tudod hogy faxság amivel foglalkozol akkor no komment. Persze, foglalkozzál csak vele. Ha számodra az az alternatíva, ahogy te írod, hogy x-eket rajzolgass egy füzetbe akkor ez tényleg jobb annál. Aggódjál, vergődjél. Franc akar meggyőzni, a fentieket inkább azoknak írtam akik leállnak veled vitatkozni. Jobban is tölthetnék a drága idejüket vasárnap este. Velem együtt. Ennek szellemében befejeztem a fingreszelést.

BLovi 2009.02.15. 19:11:02

Még egy olyan kérdés jutott eszembe, hogy ennek a rendezvénynek mi köze a Magyar Gárdához?

lac1 2009.02.15. 19:12:27

@asmodean:

Hát... a mi kutyánk kölke? de nem csodálkozom, mert hülyék mindenhol vannak, éppen ezért egy kicsi OFF, de nagyon megéri elolvasni biszku béla levelét, még mindig vannak ilyen vérkomcsik, hát akkor miért ne lennének ilyen megélhetési vérfirkászok?

csucsuka.blog.hu/2007/10/30/biszku_bela_nyilt_levele_a_csucsuka_blog

EgyHazafi 2009.02.15. 19:12:31

Mélységesen elszomorító. Nagyon sajnálom azokat a szerencsétlen fiatalokat, akiket életük értelmetlensége ehhez minden józan észt, összes értéket, becsületet, hitet, hazát és nemzetet meggyalázó ideológiához vezetett. Bárcsak létezne valami segítség a számukra! Ha valahogy ki lehetne segíteni őket és visszavezetni őket a életbe. Talán a szülők és a közoktatás felelőssége ez, hogy ilyen még létezik? Vagy az emberi természet velejárója, hogy mindig legyenek elmezavarodottak?

Felesleges sokat beszélni erről a témáról egyébként: sérült emberek, szerencsétlen, szomorú emberek próbálnak valami nagyot és erőset találni, valami gigászit: Hitlert, hungarizmust, Szálasit stb. Az ilyen diktátorok hatalom-érzete tölti el őket, és ez igen felemelő tud lenni. Tudom, mert egykor engem is rabul ejtett ez az ideológia, de aztán felnőttem.

BLovi 2009.02.15. 19:12:38

@calam: Ne tettesd már magad hülyének.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 19:13:24

@kolbenheyer: igen, ezt sosem értem. Ha valakinek nem tetszik amit egy blog ír, akkor lehet tippelgetni, hogy hányadik komment lesz egy olyan, hogy "te ezért pénzt kaptál valakiktől!". Én ilyenkor mindig leírom, hogy nem, de most már látom, hogy tök fölösleges. Mondjuk ezt eddig is tudtam, csak gondoltam minimális racionalitás még létezik ezekben az emberekben, de ez reménytelen.

lac1 2009.02.15. 19:13:58

@kolbenheyer:

nem, szerintem nem jó provokátor. A jó provokátorról nem derül ki az első sora után, hogy kiféle-miféle.
Ez a gagyik egyik jellemzője.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 19:14:59

@BLovi: még egyszer utoljára leírom: A gárda is ott volt. Hát, ha te ebből nem érted, hogy hogy kerül oda Tomcat, akkor nem tudok mit tenni.

kolbenheyer 2009.02.15. 19:17:00

@lac1:
:-) Ez nagyon jó, te egy szót sem értesz abból, amit olvasol. :-)
Attól jó provokátor, hogy szinte bármit ír, ti özönlötök rá, mint skarabeusz a trágyadombra. És mindenről a cigánybűnözés jut eszetekbe. :-) Ez a pavlovi reflex, apám!

lac1 2009.02.15. 19:17:51

@calam:

látod ez most egy nagy igazság. De amíg ha egy "közszereplőnek" viselnie kell a maga vállalta és a közszerepléssel együtt járó nehézségeket, és tudva tudható, hogy a firkászokat azonnal a fizetséggel vádolják, akkor ne menj annak.
Amúgy nem hiszem, hogy a firkászok - leszámítva a blogolókat - tényleg ne a pénzért adnák el a lelküket.

lac1 2009.02.15. 19:22:38

@kolbenheyer:

ez így igaz. De amíg olyan helyre járok, ahol egyetértek sokkal, akkor folyamatosan a hátbaveregésről szól az egész, azt nem szeretem. de amíg zsidózok vagy cigányozok, akkor jól esik, hogy a hülyék tehetetlen dühükben - mert enm tudnak fizikálisan ellehetetleníteni - olyanokat mondanak, hogy én majd beszarok rajtuk.
Engem már vertek volna el azért, mert a sok lusta köcsög panelproli kedvéért nem fogok lemondani a kisbuszomról/terepjárómról, mert ebben a mai világban abban érzem a magam biztonságban az úton. És nem érdekel, hogy a másiknak csak PUG206-ra tellik, és nincs esélye egy karambolnál velem szemben, sőt.
Hát...
most lebuktattam magam.

BKV reszelő 2009.02.15. 19:34:17

Ti mind csúnya csúnya nácik vagytok ! Elvágnátok egymás torkát, mert az egyik abban hisz, hogy: hogy, a másik pedig abban, hogy: dehogy ! Mindannyian egy halmazba tartoztok, egyformán viselkedtek, egyformán gondolkodtok, csak más zászlót kaptatok.

kolbenheyer 2009.02.15. 19:35:33

@lac1:
Hát, tudod calam annyira liberális, hogy még kimoderálni sem fog, úgyhogy szórakoztass tovább! Cigányozz, zsidózz, ha jólesik, de tőlem a saját szádba is hugyozhatsz, hátha attól többen figyelnek rád! :-)))))))))

heima (törölt) 2009.02.15. 19:38:07

@szlalomsör: ez után a blognak nevezett sablongyűjtemény után nevezel te engem butaostobának? nem attól leszel intelligens, hogy elolvasol és szentül hiszel pár 97-es tanulmányt, és lenézed azt, aki tud szelektálni, és nem pazarolja szarra az idejét. nézzél már magatokra, olyan kibaszott szabványemberek vagytok hogy hihetetlen. meg se kell nyitnom ezt az oldalt, már tudom h mi lesz itt a reakció egy témára, ugyanazt a pár sablont ismételgetitek unalomig. de még ezt is primitív módon csináljátok, egy ráérős délutánomon a múltkor félálomban jobban adtam a liberálist, mint ti bármikor, és furcsa mód nem csak a hányás lett a topicból, mint ebből.

Intelligencia a kulcsszó, ez az ami itt nektek nem adatott meg, és ezen sajnos nem segít ha elolvasol tengernyi tanulmányt meg hogy látványosan kicsapod a magyarnarancsot a teaházban.

(és már most ide látom, hogy a standard reakció az lesz, hogy én beszélek intelligenciáról, amikor tele van káromkodással ez a post(om) is. nem értitek, nem akarjátok érteni, mondjuk szabványemberektől nem várható el több)

sourcerror 2009.02.15. 19:39:02

@calam: "Én ilyenkor mindig leírom, hogy nem, de most már látom, hogy tök fölösleges. Mondjuk ezt eddig is tudtam, csak gondoltam minimális racionalitás még létezik ezekben az emberekben, de ez reménytelen."

Be tudod nekem bizonyítani, hogy ezért nem kapsz pénzt?

Nem a racionalitás, hanem a jóhiszeműség hiányzik belőlük. De miért is lenne bennük, ha már a blog bemutatkozó része egy ordas hazugság. Idézem: "A Sárdobáló egy olyan fiatalokból álló közösségi blog, akik a politikai paletta teljes skáláját lefedik, ..."

Israel recruits 'army of bloggers' to combat anti-Zionist Web sites

... volunteers who send the Absorption Ministry their contact details by e-mail, at media@moia.gov.il, will be registered according to language, and then passed on to the Foreign Ministry's media department, whose personnel will direct the volunteers to Web sites deemed "problematic."

haaretz.com/hasen/spages/1056648.html

Calam, te véletlenül nem veszel részt ebben a programban?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 19:39:10

@BKV reszelő: azt mond meg, hogy mitől függ, hogy teljesen értelmetlen mondatokat irkálsz le, vagy értelmesnek látszóakat?

EgyHazafi 2009.02.15. 19:39:25

Most azon gondolkozom még, hogy jó politika lenne-e, ha betiltanák őket. Végülis a nemzeti érdek azt kívánná. Minden racionális érv amellett szól, hogy a hazánkat, honfitársainkat meg kell védenünk ezektől az emberektől, ettől az ideológiától. Azonban, ha betiltják őket, egyúttal mártírt is csinálnak belőlük, és vonzóbbá is teszik őket, hiszen minden ami tilos, egyfajta vonzerőt jelent a kamaszok és fiatal huszonévesek számára. Szóval paradox a helyzet. Meg kellene semmisíteni a magyar szélsőjobboldalt, pont azért, amiért ők (úgy mondják) "küzdenek", a nemzet érdekében. Ha viszont ellehetetlenítjük őket, bizarr módon éppenhogy segítjük őket. Mit lehet ezzel kezdeni???

lac1 2009.02.15. 19:39:26

@kolbenheyer:

buta vagy, lám.
Hiszen éppen most mondtam el, hogy mit csinálok. Nem a cigányozás a lényeg, mert mindig azzal, ahol éppen vagyok. Amúgy neked elárulom, amiről nem olvasok, vagy valamennyi információval nem rendelkezem, ott nem kezdek vitázni. Ezt hívják tisztességnek talán?
Amúgy:
buta vagy. Most mondtam el neked, és te máris pont azt teszed, amiről írtam.
Megütnél, ugye?

lac1 2009.02.15. 19:40:48

@kolbenheyer:
Te, ne haragudj, de egy relatíve szép hosszút válaszoltam neked az előbb, és nem látom.
vagy...

kékféltégla 2009.02.15. 19:41:03

szar egy poszt..ha nem látnád, akkor megsúgom, hogy a kormány azért enged ilyen megmozdulásokat, hogy legyen min csámcsognod és ne érdekeljen, hogy éppen mit kúrnak el. Simán mondhatná, hogy "Nem", de miért mondaná, most mindenki ezen "hűházik", ez pont kapóra jön. Majd megint lesz egy buzi tüntetés, aztán azon fog mindenki hűházni. Mellesleg nem tudom, miért sipítozol, hogy "Jaj itt vannak a nácik", amikor én csak pár száz retardált farsangost látok a videókon, akiknek kiskorában vagy a kocsmában, azt mondták Hitler jó és azóta horogkeresztet eszik-iszik. Ezzel ellentétben sok ismerősömet verték már meg elég rendesen romáka telefonjáért, példának okáért, vagy csak azért, mert ők többen voltak és az ismerősöm meg nem volt roma. Ez szerinted mi?! Nem rasszizmus, csak a kisebbség jogos önvédelme? Mitől?! Te is ilyen beszűkült egyén vagy, mint ezek a farsangos nácik, csak te szeretsz úgy gondolni magadra, mint a liberális, gondolkodó antifasiszta.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 19:41:46

@sourcerror: baszki, ehhez milyen paranoiásnak kell lenni:)

lac1 2009.02.15. 19:42:03

Mégis...?
A franc a masinába, pedig még frissítettem is az oldalt.

kolbenheyer 2009.02.15. 19:42:58

@sourcerror:
Mindig elgondolkodom, honnan van nektek ez a kórós kisebbrendűségi komplexusotok. De aztán rájövök, hogy a ti fejetekben ez összeáll: ti tényleg elhiszitek, hogy alsóbbrendűek vagytok! Igazából megérdemlitek, hogy nácik vagytok. :-)))))

kékféltégla 2009.02.15. 19:43:13

máson kéne felháborodnod, csak éppen rajtad van a szemellenző, barátom

EgyHazafi 2009.02.15. 19:45:14

Most azon gondolkozom még, hogy jó politika lenne-e, ha betiltanák őket. Végülis a nemzeti érdek azt kívánná. Minden racionális érv amellett szól, hogy a hazánkat, honfitársainkat meg kell védenünk ezektől az emberektől, ettől az ideológiától. Azonban, ha betiltják őket, egyúttal mártírt is csinálnak belőlük, és vonzóbbá is teszik őket, hiszen minden ami tilos, egyfajta vonzerőt jelent a kamaszok és fiatal huszonévesek számára. Szóval paradox a helyzet. Meg kellene semmisíteni a magyar szélsőjobboldalt, pont azért, amiért ők (úgy mondják) "küzdenek", a nemzet érdekében. Ha viszont ellehetetlenítjük őket, bizarr módon éppenhogy segítjük őket. Mit lehet ezzel kezdeni???

sourcerror 2009.02.15. 19:45:44

@calam: "ehhez milyen paranoiásnak kell lenni:)"
A Haaretz izraeli napilapot adtam meg forrásként, ami "statisztikailag igazolható" módon Izrael legrégebb óta megjelenő napilapja. Vagy talán addig már nem is olvastad el a postomat?

kolbenheyer 2009.02.15. 19:46:05

@lac1:
Megütni? Dehogy! Hisz már jön a szájbavizelés! Egyre jobban szórakoztatsz! :-)))))))))

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 19:46:38

@sourcerror: de elolvastam, ahhoz kell paranoia, hogy egészen izraelig menj a rettegésben

BKV reszelő 2009.02.15. 19:46:43

@calam: Ez a felfogóképességedtől függ. Van amikor felfogsz ezt-azt, van amikor nem. A fasiszta elméd akadályoz meg téged a tisztánlátásban.

sourcerror 2009.02.15. 19:47:00

@kolbenheyer: :DDDD

Hát ennél valami jobbat vártam, őszintén.

kékféltégla 2009.02.15. 19:47:53

azt lehet kezdeni, hogy a valódi veszélyek ellen küzdötök, nem pár retardált maskarás ellen, aki néha kivonul és lengeti a zászlócskáját.. hahó, van otthon valaki?! A közbiztonság a béka segge alatt van, lassan már óránként leszúrnak valakit az országban..

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 19:48:07

@BKV reszelő: amióta kommentelek különböző blogokon már voltam mindennek címkézve. A fasisztát csak most kaptam meg. Ennek igazából örülök. Most már lobogtathatom ezt is, a komcsi, buzi, cigány, zsidó, stb mellé

sourcerror 2009.02.15. 19:48:39

@kolbenheyer: Nade kérem, ezt hagnemet kikérem magamnak. Eddig azt hittem úriemberekkel beszélgetek.

lac1 2009.02.15. 19:48:54

@EgyHazafi:

és ki fogja megmondani, hogy mi vagy ki a "szélsőjobboldal"?

kolbenheyer 2009.02.15. 19:48:54

@calam:
Figyi, jobb lesz, ha bevalljuk, hogy a cahaltól kapjuk a lóvét, ezek itt tényleg rájöttek.

BKV reszelő 2009.02.15. 19:49:13

@EgyHazafi: Sajnos rossz nicket választottál. A jó választás az EgyHülye lett volna.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 19:49:44

@kolbenheyer: jó, de a többit még titkoljuk, mit gondolsz?

kolbenheyer 2009.02.15. 19:50:20

@sourcerror:
Még jó, hogy én sose tévedtem ekkorát.

BKV reszelő 2009.02.15. 19:50:32

@calam: Látod milyen beszűkült tudatod van ? Nem is érted, miről is szól a nóta csak vinnyogsz, hogy nem tetszik. :) Éde kisfiam, neked a blogírás magas egy léc, alulról sem érhetsz hozzá. Jobb lenne, ha napocskás házas rajzokat színeznél ki.

lac1 2009.02.15. 19:50:33

@kolbenheyer:

És? Náci vagyok, most mi lesz?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 19:52:00

@BKV reszelő: nem mondtam, hogy nem tetszik. Kurvára nem érted miről is beszélek.

kolbenheyer 2009.02.15. 19:52:40

@lac1:
Semmi. Te vergődsz benne szemmel láthatóan, és roppant szánalmasan. Én meg kiröhöglek...

lac1 2009.02.15. 19:52:55

@kolbenheyer:

ha tudnál AKKOR megütnél, ugye?
ismerem a fajtádat.

BKV reszelő 2009.02.15. 19:53:47

@calam: Szép visszavágás az alany kicserélése és a mondat visszadobása.

EgyHazafi 2009.02.15. 19:54:25

Most azon gondolkozom még, hogy jó politika lenne-e, ha betiltanák őket. Végülis a nemzeti érdek azt kívánná. Minden racionális érv amellett szól, hogy a hazánkat, honfitársainkat meg kell védenünk ezektől az emberektől, ettől az ideológiától. Azonban, ha betiltják őket, egyúttal mártírt is csinálnak belőlük, és vonzóbbá is teszik őket, hiszen minden ami tilos, egyfajta vonzerőt jelent a kamaszok és fiatal huszonévesek számára. Szóval paradox a helyzet. Meg kellene semmisíteni a magyar szélsőjobboldalt, pont azért, amiért ők (úgy mondják) "küzdenek", a nemzet érdekében. Ha viszont ellehetetlenítjük őket, bizarr módon éppenhogy segítjük őket. Mit lehet ezzel kezdeni???

kolbenheyer 2009.02.15. 19:54:47

@lac1:
Nem, akkor sem. :-) De ez egyre jobb! Ekkora gyökeret! :-))
A fajtámat meg nem ismered, ez már kiderült az eddigiekből is. De mennyire nem ismered! :-)))

BKV reszelő 2009.02.15. 19:55:32

@kolbenheyer: Te milyen állat vagy ? Csúnya csúnya kirekesztő nácifasisztadisznó vagy csúnya csúnya kirekesztőliberálisdisznó ?


...végülis mindegy, a disznó az disznó.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.15. 19:55:45

@kolbenheyer: "@calam:
Figyi, jobb lesz, ha bevalljuk, hogy a cahaltól kapjuk a lóvét, ezek itt tényleg rájöttek."

rájöttek bizony!!! és még sok másra is!!! maguk elszúrták az egész akciót, bxzmeg!!!
most azonnal adják le calam polgárelvtárssal együtt a jelentésüket!!! addig beindítjuk az elterelő hadműveletet...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 19:55:58

kolbenheyer, lebuktál. te is csak egy egyszerű kidobólegény vagy, aki verekedni akar, láthatod. Basszus, fogynak a titkaink.

EgyHazafi 2009.02.15. 19:56:43

Most azon gondolkozom még, hogy jó politika lenne-e, ha betiltanák őket. Végülis a nemzeti érdek azt kívánná. Minden racionális érv amellett szól, hogy a hazánkat, honfitársainkat meg kell védenünk ezektől az emberektől, ettől az ideológiától. Azonban, ha betiltják őket, egyúttal mártírt is csinálnak belőlük, és vonzóbbá is teszik őket, hiszen minden ami tilos, egyfajta vonzerőt jelent a kamaszok és fiatal huszonévesek számára. Szóval paradox a helyzet. Meg kellene semmisíteni a magyar szélsőjobboldalt, pont azért, amiért ők (úgy mondják) "küzdenek", a nemzet érdekében. Ha viszont ellehetetlenítjük őket, bizarr módon éppenhogy segítjük őket. Mit lehet ezzel kezdeni???

kolbenheyer 2009.02.15. 19:57:12

@BKV reszelő:
Én nem hordok magamon nyakörvet, mint ti, és nem is azt nézem, kin milyen van, csak olvasom, amit írtok. Annyira édes, ahogy magatokból indultok ki... :-))))))))))

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 19:57:26

@sourcerror:

Te Jó Isten! Föltűnt neked a Haaretz idézetedben, hogy volunteer-ekről beszél? Neked ez jele annak, hogy a blogolót fizetik? Egyébként nem követtem a vitátokat, de ekkora tömény faszságtól elájulok.

Meg, hogy bizonyítsa be neked. Mi vagy te, bíró? Szerintem iszonyú jók az idegei, hogy bírta a társalgást.

(NEM kaptam százalékot ezért a beírásért! Jaj.)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 19:57:48

@EgyHazafi: na, egyszer beraktad, kétszer, de ne essünk túlzásokba.

lac1 2009.02.15. 19:58:16

@EgyHazafi:

Aha. Szóval megsemmisíteni... Ezt már ismerem a tanulmányaiból.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 19:58:39

@EgyHazafi:

Értsd meg, szó sincs betiltáltásról. Iszonyú hasznosak a rendszernek.

EgyHazafi 2009.02.15. 20:01:07

@BKV reszelő: Csak azt mond meg nekem, hogy miért. Egyetlen értelmes mondat, ami megindokolja, hogy miért volnék hülye, az alapján, amit írtam.

kolbenheyer 2009.02.15. 20:01:49

@calam:
Én ezt nem értem! Mert az még oké, hogy lenyomozták az interenetn keresztül, hogy Izraelből fizetnek, meg még az is, hogy valaki benézett a zuhanyzóba és látta a fitymahiányomat, de azt honnan tudták meg, hogy esténként a Harcosok Klubjába járok az Edwarddal meg a Braddel?
Calam, áruló van a sorainkban!

lac1 2009.02.15. 20:02:13

@A Nép - Te vagy!:

amúgy a haaretz-et most jól el kéne árasztani mindenféle vérkomcsikról, meg állibsikről szóló hírekkel, hagy bolonduljanak bele a válogatásba.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 20:02:55

@kolbenheyer: Krokodilon kívül, csak Lodovik Trema lehetett. A többiek ehhez túl közel vannak. Csak nekik volt erre lehetőségük.

EgyHazafi 2009.02.15. 20:03:47

@calam: Bocs, ez valami számítógépes gebasz volt, nem akartam 2x berakni.

kolbenheyer 2009.02.15. 20:04:31

@calam:
Tudtam, hogy nem lett volna szabad kiengedni őket külföldre! Sztálin elvtárs alatt ez még nem így ment volna... Jaj, elszóltam magam!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 20:05:11

@kolbenheyer: nem tudok mást mondani: "EL-KÚR-TAD"

lac1 2009.02.15. 20:05:44

@A Nép - Te vagy!:

Ez igaz. De szerencsére egy egyre jobban fogyó kisebbségnek lehet már riogatásilag felhasználni.
vagy elhiszed, hogy néhány fővárosi FIZETETT rettegőn kívül valakit is érdekel ez a kitörés napi vonulgatás?
Ezzel a rettegő csoportulással már nem biztos, hogy zsdsz bekerül a parlamentbe. Még egy-két nyögdíjcsökkentés, meg kifizetetlen gyógyszer és gázszámla, és máris oda a szavaóbázis.

EgyHazafi 2009.02.15. 20:06:57

@lac1: Ez jogos. Nehéz határt húzni, hogy meddig tart az igazi hazafiság, és hol kezdődik a pszichózis. Talán valami laza vonalat azért mégis lehet húzni: Hitler és Szálasi dicsőítése például.

kolbenheyer 2009.02.15. 20:10:17

@lac1:
Ez nagyon jó! Hány fizetett rettegővel találkoztál itt? Calammal és velem, na jó itt járt még szlalomsör és néhány más horgasorrú. És hány fizetett szarmosdatóval?
Nem érted? Miattatok csináljuk az egészet! Mi vagyunk a Jobbik ötödik hadoszlopa. Felhergeljük itt a jóérzésű, hazafias, két-lábbal-a-valóságban-álló polgárokat, aztán majd özönlenek szavazni megakadályozandó a cigány-zsidó hatalomátvételt!
:-))))))))))))))))

asmodean 2009.02.15. 20:10:50

Azért elég jól látszik itt is, hogy a liberális eszméket képviselők felhozatala ebben az országban elég szar. Nem látják és nem értik, hogy a társadalom "jobbra tolódására" adott válaszaik kontraproduktívak. Szerintem fogalmuk nincs róla, hogyan lett a 25%-os SZDSZ-ből a parlamenti határral küszködő kis párt.
A liberalizmus egy nagyszerű dolog lenne, de amit a magyar liberális elbaszhatott, azt lényegében iskolában tanítható módon el is baszta. Bár, ahogy nézem tanítják is.
Nem véletlen tán az sem, hogy a magát eredetileg liberálisnak is pozicionáló fidesz, miért hagyta ezt gyorsan abban.
Nem tennék rá 2 forintot arra, hogy a következő választás után nem csak 1 kis párt lesz a parlamentben (nem az SZDSZ és nem az MDF). És ebben az egészben az a szép, hogy a liberálisok ezt mind maguknak harcolták ki.
Gratulálok ezekhez a szép eredményekhez.

lac1 2009.02.15. 20:12:21

@EgyHazafi:

nem-nem. Nem a határ a lényeg, hanem az, hogy ki aki kimondja, hogy hol a határ?
De ha az általad felvetett személyeknél maradunk, akkor kérdeznék tőled egy érdekeset: mi a különbség sztálin és hitler között?
mert van.
Hitler pl. a saját nemzetének, nemzetségének a javát akarta más - mondjuk így - kárára,
míg
sztálin meg a saját népét üldözte és gyilkolta egy ESZME javára.
És azért ez nem ugyanaz.

bubastis 2009.02.15. 20:12:43

miért gondoljátok azt, hogy ezek az emberek fakultatíve, mert nekik így a jó, vonulnak fel szerencsétlen nácik módjára? nem őket kell megszűntetni, betiltani, hanem a bűnözést és korupciót - ami ugyan már be van, de sokan basznak rá. ez a menet csak egy kétségbeesett válasz egy tehetetlen országban a romló közbiztonságra, közhangulatra.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 20:13:00

@lac1: Hitler is gyilkolta saját népét.

lac1 2009.02.15. 20:14:14

@kolbenheyer:
Érzem a gúnyt a soraidból. Próbálj meg valami értelmesebbel.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.15. 20:14:39

@calam:
@kolbenheyer:

azonnal térjenek át a titkos csatornás kommunikációra, a kxrvaéletbe!!!
hát megvesztek maguk, hogy mindent kibeszélnek???!!!

lac1 2009.02.15. 20:15:59

@asmodean:
Inkább félreértik az okokat. Az azonban biztos, hogy a fidesznyikek és különösen Orbán patáját látják benne okként.

sourcerror 2009.02.15. 20:16:15

@A Nép - Te vagy!: "Meg, hogy bizonyítsa be neked. Mi vagy te, bíró? Szerintem iszonyú jók az idegei, hogy bírta a társalgást."

És te mi vagy? Vagy már az is baj, ha nem helyeslek mindenkinek vadul?

lac1 2009.02.15. 20:17:19

@calam:
nem a népét, hanem legfeljebb egyedeket, akiket valamilyen oknál fogva károsnak ítélt a többségi társadalom szempontjából. Buzikat, komcsikat, és sajnos a betegeket is.

kolbenheyer 2009.02.15. 20:17:20

@asmodean:
Kösz, hogy szóltál, ezt eddig nem vettük észre, de majd továbbítjuk Tel Aviv-ba, ők meg majd Fodor elvtársnak tovább.

@lac1:
Szegény hazafit is provokálod? Nem akarnád ennél icipicit okosabban? Hitler saját nemzete javára! Hahaha! :-))))))))))

@bubastis:
Teljesen igazad van. A múltkor is, amikor láttam a sok szemetet az utcán, mondtam is a barátnőmnek, de elgázosítanék néhány utcaseprőt, aztán mingyár tisztaság lenn!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 20:17:29

@lac1:

Figyelj, ez a vonulgatás egyszerűen nagyon gusztustalan, akkor is ha nincs veszélye, hogy tömegek álljanak mellé. Ha még megtalálod az itteni első beírásom, látod, hogy nem ez a központi kérdésem, de azért így van. Az ember ne dicsőítsen tömeggyilkosokat. Egészséges társadalom ezt kiveti magából. És ez még akkor is így van ha sunyin a kitörés próbálkozás emléke mögé bújnak. Nem látok mellesleg sok hősiességet abban sem. Menekülni próbáltak, ami normélis, de miért hősies? Magyarország nem is volt már. Törvénytelen rezsimet védtek, meg idegeneket. Itt megy tönkre minden, ezeknek meg ez fontos. Látni fogod szerintem kinek fontos ez.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 20:20:17

@lac1: mert azok nem a népe volt, és mit gondolsz a meggyilkolt zsidókról?

kolbenheyer 2009.02.15. 20:20:22

@lac1:
12 millió halt meg abból a szép szőke fajtából is. Mi lett volna, ha tényleg a kárát akarja? :-)))))))))
Érzed a gúnyt? Na ne! Én meg itt csodálkoztam, honnan ez a szarszag, de most hogy mondod, rájöttem, hát a sok szartól.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 20:20:33

@sourcerror:

Én egy beíró vagyok, aki nem kért számon tőled semmit. De értetlenül áll.

Helyeselni persze, hogy nem kötelező, nem is mondtam én effélét. De nem helyeselni és pénzért blogolással vádolni nem ugyanaz.

lac1 2009.02.15. 20:24:03

@A Nép - Te vagy!:

Az, hogy törvénytelen rezsimet védtek, szerintem azt bizonyítja, hogy nem ismered a történelmet. Nem rezsimet védtek, hanem a bolsevik ellen harcoltak. És ennek a harcnak nincs hazája.
Innentől kezdve nem tudok erről veled vitatkozni, mert teljesen másról beszélünk. Nem nem akarok, csak olyan szinten másképp látjuk, hogy teljesen elbeszélünk egymás mellett. Mert ha te is visszaolvasnál kicsit, akkor olvashatnád, hogy senkinek sincs joga a másik értékrendszerét felülvizsgálni. Neki a kitörés valamiért olyan fontos, mint neked mondjuk a születésnapod. Nem kell a magadévá tenni, elég, ha csak békén hagyod.

lac1 2009.02.15. 20:25:10

@calam:
a nép és az egyed nem ugyanaz. El lehet ítélni - és el is kell ítélni, de nem azzal a mércével, mint pl. sztálint.

lac1 2009.02.15. 20:26:27

@kolbenheyer:
meghalt 12 millió. A halálnak nagyon sok aspektusa van, asszem te ezt sohasem fogod megérteni.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 20:27:04

@lac1: najó, akiket kiirtatott azok az emberek nem a saját népe volt. Ok, köszi

kolbenheyer 2009.02.15. 20:29:33

@lac1:
Persze ők feláldozták magukat, ugye? :-))))))))
Na, morzsold el a szemed sarkán a könnycseppet, és ne aggódj, egyszer még te is megteheted ...

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 20:29:50

@ lac1 2009.02.15. 20:12:21

Bocs, Hitler pont ugyanazt tette. Semmi különbség. A legyilkolt més pártúak, sőt légy erős, a legyilkolt német zsidók is németek voltak. A ripityára bombázottak is németek voltak akiket bár nem személyesen bombázott, az ő tébolya lökött abba a helyzetbe, hogy a megtámadott világ vissza kellett, hogy lőjön rájuk. Az egyiknek az osztály volt a rögeszméje, a másiknak a faj, vagyis nem létező dolgok. Nem létező ahogyan ők gondoltak rá. Mind a kettő tébolyult paranoiás tömeggyilkos volt. Tök fölöslgeges ezt is vagy-vagy-ként nézni amikor és-és-ként is lehet. Csak úgy lehet ill. érdemes. Szerencsére nem szükséges közülük választani.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 20:31:17

@lac1:

OK, biztos nem ismerem a történelmet. Megbeszéltük.

lac1 2009.02.15. 20:31:24

@calam:
kikre gondolsz pontosan?

BKV reszelő 2009.02.15. 20:32:42

@EgyHazafi: Mert pont ugyanazt csinálod, amit azok csinálnak, akikkel csinálni akarod azt, amit csinálsz. Érted-e ?

BKV reszelő 2009.02.15. 20:33:40

@kolbenheyer: Hogyne hordanál ! Csak te hordasz igazán. Mindig az gondolkodik "ti"-ben, aki önmaga a leg"ti"bb !

lac1 2009.02.15. 20:34:39

@A Nép - Te vagy!:

na-na. Bár nem kell közülük választani, de azért felhívom a figyelmedet a kettő személy megítélésére napjainkban is. Főleg, ha az áldozatuk számát is melléjük tesszük.
Ugye, így már más a helyzet? Bizony-bizony működik a kettős mérce, csak ha Én próbálom akkor náci vagyok. Persze ha nem egyezik a véleményem a felkent megmondóemberekével.

lac1 2009.02.15. 20:35:36

@calam:
tippelek: buzik?
A rózsaszín csillaggal ellátottak.
Talált?

BKV reszelő 2009.02.15. 20:36:46

@lac1: "Nem kell a magadévá tenni, elég, ha csak békén hagyod."


Hoppá ! Mégis van valaki, aki tudja mi az igazi liberalizmus ?!

Csepp a tengerben, azaz egy a sok náci között, aki talán maga nem is az, csak korpa közé keveredett.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 20:38:00

@lac1: nem vette figyelembe az emberi jogokat---törvénytelen rendszer.

EgyHazafi 2009.02.15. 20:39:06

@BKV reszelő: Értem. De én nem mondtam, hogy be akarom tiltani őket. Én kérdeztem, hogyan kéne segíteni ezeket a megnyomorodott lelkű fiatalokon, akik ahelyett, hogy a nemzetüket tényleg előre mozdítanák, inkább összepiszkítják és leokádják és a magyarságról oly bámulatra méltóan nincs lövésnyi fogalmuk sem, mintha busmanok lennének széldzsekiben.

BKV reszelő 2009.02.15. 20:39:57

@kolbenheyer: Terhet. Önmagad a teher. Dobd el.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 20:40:52

@kolbenheyer: akkor terhet, bocs. Mindig elbaszom. Lehet, hogy ufóra, a trubadúrra kellene hallgatnunk és átmenni a titkosított csatornára.

asmodean 2009.02.15. 20:41:21

@kolbenheyer:
"Kösz, hogy szóltál, ezt eddig nem vettük észre, de majd továbbítjuk Tel Aviv-ba, ők meg majd Fodor elvtársnak tovább."

Tőlem továbbíthatod a pápának, a főrabbinak, a Fodornak esetleg a Kókának (utóbbi kettőnek mehet egyszerre, mert ott már nem tudni, hogy mikor fog kiderülni, hogy ki csalt éppen a saját választásukon), bárkinek.
Gondoltam szólok, hogy mi a helyzet, mert tartottam tőle, hogy a Strabag logo esetleg beletakar a széleslátókörbe, mert az mindenkinek jár ugye. Szóval nincs mit, én örülök, hogy segíthettem. :D

lac1 2009.02.15. 20:41:47

@BKV reszelő:
nem keveredtem sehova. Kikérem magamnak.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 20:42:49

@asmodean: baszki, kolbi, figyeled a humort, csak as annyira szégyenlős, hogy eltakarja. Hogyaszondja: SZÉLESlátókör.

kolbenheyer 2009.02.15. 20:43:11

@BKV reszelő:
Rájöttem, calam súgott, mi zsidóbérencek már csak párban bírjuk a versenyt az árjaszittyákkal.
Ja, tudom nincs "ti", ezért nincs cigánybűnözés, meg náciveszéllyel riogató zsidóbagázs.
De nácik vannak. Ez úgy jön össze, hogy ír az egyik náci, aztán a másik, aztán a harmadik, és így tovább, én meg öszeszámolom az összes nácikat és jelentem Tel-Avivba.
Magamat meg már rég eldobtam. Csak asztráltest vagyok.

lac1 2009.02.15. 20:43:23

@calam:
melyik emberi jogok? A foszforbombás emberi jogok, esetleg a quantanamoi emberi jogok, vagy melyikre gondolsz?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 20:46:34

@lac1: na, ebbe a vitába asszem nem szükséges belemenni.

lac1 2009.02.15. 20:47:08

@calam:
szerintem a "náci" Németországban még mindig előrébb jártak az emberi jogokkal, mint a Szovjetúnióban. A kolhozparaszt meg a csinovcsik is örült volna, ha a németországi paraszt és kishivatalnok szintjén élhetett volna.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 20:48:27

@lac1: jaa, persze. Mert ez ilyen egyszerű.

lac1 2009.02.15. 20:48:47

@calam:
Biztos. Számodra semmi jó nem sülne ki ebből - és mindezt úgy mondom, hogy nem esik nehezemre elismerni és kijelenteni, hogy bizony nem csak az említett példámnál vannak hiányosságok az emberi jogoknál.

BKV reszelő 2009.02.15. 20:48:53

@EgyHazafi: De, ha jól emlékszem azt írtad, be kéne tiltani, ez a haza érdeke. Márpedig nem. A haza érdeke nem egy tiltogató ostoba társadalom, hanem egy felvilágosult társadalom, ami engedi ezeket a faszjankókat vonulgatni (és a hozzájuk hasonló szegfűimádókat, buzikat, akármiket) de csak addig, amíg ezek a vonulások:

a.) nem okoznak a társadalom egészének anyagi kárt
b.) nem okoznak a társadalom egészének egyéb, nem anyagi kárt
c.) a társadalom egy tagját sem veszélyezteti
...

Ez a vonulgatás senkinek nem árt. Vonulnak, megnézik a normálisak, röhögnek rajtuk és kész. Egy zsidót nem akasztott ez a sok majom, a szegfűs félék nem foglaltak le magánvagyonokat, hát vonuljon mind. Érted. A gondolat ott, akkor és úgy vonul fel, nyilvánul meg, ahol, amikor és ahogy akar. A tett az, ami korlátot kell találjon egy ésszerű határnál. Sajnos ma ebben az országban a beszéd tilos, a gondolat náci, de a tett az, ami bármit megtehet. Megteheti, hogy ellop erdőket, vasútvonalakat, közüzemi vezetékeket megélhetésileg, megteheti, hogy ellopja az ország pénzét az üvegzsebből, mi az hogy ?! Nagyon is ! Megtehet bármit. De beszélni róla tilos, mert a faszkalap vezérürük azonnal kiadják a vezényszót a marhákból álló nyájaiknak, hogy vonulj ! Bélyegezz ! Rekeszd ki a kirekesztőt (ez mekkora öngól basszus !), tiltsd be ! ...és így tovább. Érted ? Lophat az egyik fajta, nincs fajtabűnözés, sikkaszthat a csillagos típus, nem kártékony, sőt ! Kártérítést kaphat ! De ha a hangya szól, hogy típusbűnözés van, esetleg fajtajelenség, na akkor jön a liberális gusztus péter, szól: Vonulj és gyűlöld a gyűlölködőt ! Bakter ! Ez az egész, aminek a zászlajai alatt a magyar nemzet pártoskodik, olyan zavaros és olyan önellentmondásban van, hogy nem csoda ha a fél világ - szerintem az egész - rajtunk röhög.

kolbenheyer 2009.02.15. 20:49:19

@calam:
Az a baj asmodean-nal, hogy azt hisz vele röhögünk, pedig csak rajta.

@lac1:
Teljesen igazad van! Ez a csúnya kettős mérce! Mert mégis, mi lehet a különbség a bezárt guantanamoi tábor és Auschwitz között?

sourcerror 2009.02.15. 20:50:29

@lac1: "Hitler pl. a saját nemzetének, nemzetségének a javát akarta más - mondjuk így - kárára,
míg
sztálin meg a saját népét üldözte és gyilkolta egy ESZME javára.
És azért ez nem ugyanaz. "

A németországi zsidók nem a német nép részei? Azért van abban némi irónia, hogy a Manhattan projektben mekkora aránya volt a zsidó tudósoknak.

Sztálin a hatalom megtartása érdekében gyilkolta le a "népét" (ugye annak nem minden részét, csak amelyik éppen útban lehet). Az eszme szép és tiszta volt (ha úgy tetszik a propaganda"), csak a valóságtól elrugaszkodott. (Csakúgy mint a mai liberalizmusnál.)

Hitlernél a gyilkolás az eszme szerves része volt. Ez a propagandában nem jelent meg, de a Mein Kampfban tulajdonképpen benne van. Csak azt nem sokan olvasták. (Annak ellenére, hogy kötelező olvasmány volt.)

Az eszközökben persze nem volt nagy különbség. Hitler a politikai marketinget saját bevallása szerint az angoloktól, amerikaiaktól "tanulta" (az 1. világháborús szövetséges propaganda). Ott volt hozzá Leni Riefenstahl, szóval a "kommunikáció" rendben volt.

Ha vakamilyen tanulságot le lehet vonni, az az, hogy jó marketinggel bárki kormányra kerülhet, és azt csinálhat, amit csak akar. A képviseleti demokráciának se "lelkiismerete", se "józan esze" nincs.

lac1 2009.02.15. 20:50:38

@calam:

mindig a legegyszerűbb lehetőségben van a legtöbb lehetőség az igazságra.
Olvass filozófiát.

BKV reszelő 2009.02.15. 20:51:02

@kolbenheyer: De hát ne tizzél, hiszen te vagy az egyik főnáci ! Bátran írjál magatokról többes szám első személyben !

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 20:51:04

@lac1: de belemehetünk ebbe a vitába, csak én vagyok hajlandó az egyik terrorrendszert a másik bűneivel bagatellizálni. Németországban hallatlan jogfosztások történtek. Mondjuk a nácik az ország egyik részét, németeket rabszolgasorsba hajtottak. Na, ennyi elég?
Egyébként Guantanamóról volt itt poszt, megtalálod a címkék között.

lac1 2009.02.15. 20:52:28

@kolbenheyer:

csak annyi, hogy az egyikben zsidók voltak - ez a helytelen - a másikban meg a zsidók ellen harcolók - ez a helyes.

Ez elég indok?

lac1 2009.02.15. 20:53:47

@kolbenheyer:

ja, és még nem zárt be. Mellesleg nem a quantanamón van a lényeg, hanem a táboron. Akár ott van akár a Csepel szigeten, nem mindegy? Jupiternek lehet, a hatökörnek meg nem.
Ha érted...

asmodean 2009.02.15. 20:54:37

@calam:
Képzeld szándékosan írtam egybe, egy oldalvágásként, de látom ki kell bontani, mert más irányú asszociáció társult hozzá. Széleslátókör Tamásra gondoltam, minden felhang nélkül. Bár hülye vagyok, hogy nem gondoltam rá, hogy a széles látókörödben Széles rögtön felbukkan, bár ezzel kapcsolatban velem igen nagy bakot lőttél. :)
Amúgy, ha szándékos célzás volt az "as"? Mert, ha igen, ki kell ábrándítsalak nem én vagyok az.

kolbenheyer 2009.02.15. 20:54:57

@lac1:
Persze, csak ennyi a különbség! :-)))))))))))))

BKV reszelő 2009.02.15. 20:55:24

Nos, meneteljetek egymással szemben, gyűlöljétek a másik felet tovább és ne is vegyétek észre, hogy egy csapat vagytok, csak a fele megfordult valahogy. Viszlát.

lac1 2009.02.15. 20:55:53

@sourcerror:

látod, én elolvastam -bár régen - a Mein Kampf-t, de elmentem Auschwitz-ba is. És igen, van véleményem is róla.
Bár azt meg tiltja a törvény.

lac1 2009.02.15. 20:57:44

@calam:
mehetünk.
Azt nem értem, hogy:


""...csak én vagyok hajlandó az egyik terrorrendszert a másik bűneivel bagatellizálni""
Nem maradt ki itt egy szó?

kolbenheyer 2009.02.15. 20:58:02

@calam:
Végleg lebuktunk! Már azt is tudják (a BKV-s jött rá), hogy kettősügynökök vagyunk: nem csak zsidók, de nácik is! A végén még arra is rájönnek, hogy mi építettük tavalyelőtt Auschwitzot cigány vendégmunkásokkal miközben zsinagógákat gyújtogattunk és dalszöveget írtunk a Magozott Cseresznyének!

lac1 2009.02.15. 20:58:29

@calam:
hát a zsidó érdekek ellen harcolók: arabusok, vagy iszlámra áttért akármi mások.

kolbenheyer 2009.02.15. 20:58:58

@lac1:
Nálunk nem tiltja. Ki vele! :-)))

sourcerror 2009.02.15. 21:00:23

@A Nép - Te vagy!: "De nem helyeselni és pénzért blogolással vádolni nem ugyanaz."

Miért kellene készpénznek venni bármit, ami egy blogban elhangzik? Nem tudom ismered-e a mondást: "A hír szent, a vélemény szabad.". Calam hülyézte le azokat, akik fel merték róla tételezni, hogy a nem tisztaszívű nyílttekintetű kisdobos. Az interneten a munkahipotézis az, hogy mindenki hazudik, amíg az ellenkezőjéről meg nem bizonyosodsz. (Nigériai levelekről hallottál-e már? Tóta W. is független újságíró ugye? Ne nézzük már hülyének egymást.)

lac1 2009.02.15. 21:00:47

@kolbenheyer:

Csak ennyi. Vagy te tudsz más indokot is?

lac1 2009.02.15. 21:01:38

@kolbenheyer:
nem úgy, nem annyi, és nem azzal.
Szerintem.

kolbenheyer 2009.02.15. 21:02:52

@lac1:
Én? Dehogy. Szerintem is Amerika a legnácibb ország! Vagy, izé, nem is.. Hitler egy igazi demokrata volt!
Most belezavartál! Hogy van ez? Te olyan okos vagy, segíts ki a dilemmámból!

sourcerror 2009.02.15. 21:03:04

@lac1: "
szerintem a "náci" Németországban még mindig előrébb jártak az emberi jogokkal, mint a Szovjetúnióban. A kolhozparaszt meg a csinovcsik is örült volna, ha a németországi paraszt és kishivatalnok szintjén élhetett volna."

Most mondjam, azt, hogy bezzeg Kádár idején jobb volt?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 21:03:13

természetesen: nem vagyok hajlandó, ez akart lenni a szöveg.
Ja zsidó érdekek ellen, értem én.

kolbenheyer 2009.02.15. 21:05:12

@lac1:
A nem annyi az világos, ki hiszi el a hatmilliót. Esetleg két tucat, nem?
A nem azzal is világos. Semmi gáz, gyomorrontásban haltak meg, mert túl sok marhapörit ettek.
De a nem úgy! Az vajon mit jelent? Taníts még Mester!

asmodean 2009.02.15. 21:09:08

@kolbenheyer:
"Az a baj asmodean-nal, hogy azt hisz vele röhögünk, pedig csak rajta."

Hát tudod, ez egy általános gond a liberálisokkal manapság, elvégeznek egy nótafa képzést, büfészakot vagy valami hasonlót, aztán diplomás munkanélküliként felsőbbrendűségük biztos tudatában osztják az észt intelligenciájuk kihangsúlyozásával, különösebb élettapasztalat nélkül. A baloghartur barátotok erre kiváló példa. Nyugodt lehetsz, hogy mi nem ugyanazon fogunk röhögni, ez fel sem merült bennem.

lac1 2009.02.15. 21:09:10

@sourcerror:
Amúgy csinovNYIK a helyes.
Kádár idején KÖLCSÖNBŐL volt jó, amúgy a jobb kifejezés is kétértelmű. Mert miben volt jobb? Hogy a kapitalisták leelőzése miatt bújtatott munkanélküliség volt, kétfajta mosószer, 7/6 tévéadás két adóval, csepel bicikli, meg szmena fényképező? Vagy egy jelöltből történő demokratikus szavazás, pult alól kapható banán, vagy a kommunista testvérek megsegítése a kibai nádcukor 3*világpiaci árral történő vásárlással, vagy éppen mire gondolsz?

lac1 2009.02.15. 21:09:46

@calam:
Na azért. Látod, figyelek én, segítek még ha tudok.

lac1 2009.02.15. 21:13:16

@kolbenheyer:
Jó, mondok egy dolgot, és veled erről nem akarok, mert nem is vagy hajlandó végiggondolni.
Én láttam a táblát az Auschwitzi áldozatokról régen és most. le is van fényképezve általam. És amikor régen valaki az eredeti számokat kifogásolta, jól elítélték, meghurcolták, börtönbe zárták. Aztán persze kiderült, hogy valahol tévedtek a számolással, szépen átírták a táblát, de az illető embereket valaha is megkövették? Én nem tudok róla....

kolbenheyer 2009.02.15. 21:14:17

@asmodean:
Te nagyon vicces vagy, tényleg! Próbáld még tovább ezt a tipizálást, minden barátomnak körbeküldöm, hadd röhögjenek ők is rajtad! :-)))))))))

lac1 2009.02.15. 21:14:51

@asmodean:
Aha. Én már hivatkoztam baloghartúrra. Tőmondatokban beszélő, és tőgondolatokban gondolkodó semmirekellő.

kolbenheyer 2009.02.15. 21:16:23

@lac1:
Én sem. Pedig én még azt is hallottam, hogy mielőtt kiherélték volna, le kellett vizelnie a szent ostyát, mert hát ugye ezek a vallatótisztek mindannyian, na hogy is mondjam, szóval olyan taknyosorrúak voltak.

lac1 2009.02.15. 21:18:47

@kolbenheyer:

Az a baj, hogy olyannal viccelődsz, amit egy úriember nem tesz soha.
Engem nem bántasz vele, inkább magadat járatod le.
Ettől függetlenül csináld.

asmodean 2009.02.15. 21:19:40

@lac1:
Igen ő egy iránymutató szellemóriás, mondhatni irányfény az esetlegesen eltévelyedő liberalisták számára :D
Mondjuk itt nincs olyan, ők teljesen jó irányba haladnak.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 21:20:28

@sourcerror:

Mi van???

Hogy jön ide Tóta? Ugye nem akarod azt mondani, hogy az Index egyik főmunkatársa és a rengeteg átlag blogolók egyike ugyanaz a kategória? És, hogy azért mert az egyik állásban van újságíróként és semmi kétség e minőségéban van fizetése is, attól a másik fizetett Ügynök? Sok ez nekem. Gondolj ami jólesik.

Ja, nigériai levelek? Tessék? A pénzkicsaló hülyeségekere gondolsz? Ez is, hogy jön ide?

Na jó, tényleg hagyjuk. Mintha iszonyúan összezavarnál dolgokat. Ha nagyon fiatal vagy, vedd úgy nem mondtam semmit, mert akkor nem volna tőlem fair.

sourcerror 2009.02.15. 21:22:16

@calam: "nem vette figyelembe az emberi jogokat---törvénytelen rendszer. "

A jogokat és törvényeket emberek hozzák. A genfi egyezményt a szövetségesek sem tartották be. Az emberi jogokat pedig 1948 december 10-én deklarálták. (Létrehozásának indoka éppen a hitleri rendszerben keresendő.) Addig maga az a fogalom is ismeretlen volt, hogy "emberi jogok". Persze keresztény, hindu, iszlám, buddhista, konfucionista etika mind léteztek (meg persze lehet hinni a Rousseau-i természetjogban, de ez is csak "hit"), és ezek alapján persze mind el lehet ítélni Hitler tetteit. Meg persze Sztálinéit is. Csak éppen akkor ő a győztesek oldalán állt.

asmodean 2009.02.15. 21:23:18

Áh elkiabáltam, artur tudott újat mondani most néztem. Az ittenieknek komoly felzárkózásra van szükségük.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 21:23:37

@lac1:

Én sem akarlak bántani, mert minek, de meg kell, hogy mondjam te vagy az aki már eddig is nagyon lejáratta magát. Nem egy szálon.

sourcerror 2009.02.15. 21:26:36

@A Nép - Te vagy!: "Ha nagyon fiatal vagy, vedd úgy nem mondtam semmit, mert akkor nem volna tőlem fair. "

Hát ami azt illeti, belőled sem árad az életbölcsesség.

en.wikipedia.org/wiki/On_the_Internet,_nobody_knows_you%27re_a_dog#As_a_commentary_on_Internet_privacy

lac1 2009.02.15. 21:26:54

@asmodean:

Hülyék ezek a libsik, mert annyi eszük sincs, hogy egy valóban értelmes -mert miért is ne lenne - cigányt toljanak előre, de nem lehetőleg mindig a leghülyébbet taszigálják maguk előtt.

sourcerror 2009.02.15. 21:30:45

@kolbenheyer: "Én sem. Pedig én még azt is hallottam, hogy mielőtt kiherélték volna, le kellett vizelnie a szent ostyát, mert hát ugye ezek a vallatótisztek mindannyian, na hogy is mondjam, szóval olyan taknyosorrúak voltak."

Szóval egy ártatlanul meghurcolt emberen lehet jót nevetni, kivéve, ha az illető zsidó?

lac1 2009.02.15. 21:32:03

@sourcerror:

ezt eddig nem is tudtad?

asmodean 2009.02.15. 21:32:49

@A Nép - Te vagy!:
Ha nem ismered baloghartur munkásságát, akkor nem is vagy igazi liberális :D
Szerintem, egy jókora fake mondjuk. Ha nem akkor komolyabb gondok vannak, mint gondolná az ember.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 21:33:20

@lac1:

Ne haragudj, túl hosszú. Kezdetnek a válaszod nekem amikor mintegy lezártad. Aztán mindenféle. Nem szeretném sorolni, alátámasztani sem, csak gondoltam megemlítem, ha már te említetted a lehetőséget másnak. Ne törődj vele, így látom és kész.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 21:34:47

@asmodean:

Én totál nem vagyok liberális. Hacsak nem 19. századi értelemben, talán. Nem tudom ki ő.

kolbenheyer 2009.02.15. 21:35:59

@sourcerror:
Most megbántottalak? Téged is ártatlanul hurcolnak?
Az a sok rohadt antifasiszta! Hát nem bírják békén hagyni az ilyen kis ganajtúrókat?

kolbenheyer 2009.02.15. 21:37:46

@lac1:
Uff! Most kiestem a szerepemből! Te ennyire hülye vagy, olvasni nem tudsz, vagy angolul?
Ez a nagy felfedezésed, amire büszke vagy? :-))))))))))))))
Legalább még néhány bekezdésig bírtad volna, és akkor rájöttél volna, mi a különbség Auschwitz-Birkenau és az egész holocaust között!
:-))))))))))))

sourcerror 2009.02.15. 21:37:59

@lac1: "Kádár idején KÖLCSÖNBŐL volt jó, amúgy a jobb kifejezés is kétértelmű. Mert miben volt jobb? Hogy a kapitalisták leelőzése miatt bújtatott munkanélküliség volt, kétfajta mosószer, 7/6 tévéadás két adóval, csepel bicikli, meg szmena fényképező? Vagy egy jelöltből történő demokratikus szavazás, pult alól kapható banán, vagy a kommunista testvérek megsegítése a kibai nádcukor 3*világpiaci árral történő vásárlással, vagy éppen mire gondolsz?"

Arra gondolok, hogy a Hitler rendszere sem volt fenntartható hosszútávon. Könnyű úgy életszínvonalat növelni, ha a társadalom egyik részét halálra ítéled, elkobzod a vagyonukat, és szétosztod a többi között. Persze valóban, az átlagéletszínvonal tényleg nő, sőt a munkanélküliség is csökken.

lac1 2009.02.15. 21:38:34

Jah, a kétkedőknek: én még az "élet menetét" is megjártam, amikor Auschwitz-ből a haverokkal átcsattogtam Birkenauba, sőt, mert a lengyel rendőrnő angol kiejtéséből az ellenkezésem dacára a többiek a "híd után jobbra" kifejezést váélték hallani, szemben velem a "híd előtt balra". Persze frankón demokraták voltunk, többség az utánjobbra volt, és így elmentünk Oswiecim vasútállomására, aztán vissza a hídig és el az általam helyesnek tartott irányba. Ami persze helyesnek bizonyult.
Mellesleg ha a jó irányba megyünk, akkor a táv nem több egy félórás gyaloglásnál, szóval...
Aluszkázni meg a "hotel galicia"-ban voltam. valami francia kurvaanyja is volt előttünk ott, talán mitterand?
majd megkeresem...
www.hotelewpolsce.com.pl/f/galicja.htm

sourcerror 2009.02.15. 21:39:35

@kolbenheyer: "Én láttam a táblát az Auschwitzi áldozatokról régen és most. le is van fényképezve általam. És amikor régen valaki az eredeti számokat kifogásolta, jól elítélték, meghurcolták, börtönbe zárták."

Tanulj meg olvasni, te idióta.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 21:39:38

@sourcerror:

Ha nem árad, nem árad.

Figyelj! Próbáld meg elhinni, hogy nem valami gúnyból mondtam amit az esetleges nagyon fiatal korodról, Azért mondtam, amit írtam, hogy miért. Szó szerint. De ha ez nem áll, akkor semmi kifogásom, hogy vedd magad lebarmolva, hogy zavaros és paranoiás vagy, OK. De csak akkor.

lac1 2009.02.15. 21:41:51

@kolbenheyer:

Inkább hagyjuk. A te szellemi színvonaladhoz tényleg a két különféle adatot tartalmazó bronztáblát kellene idelinkelnem, de talán még abba is belekötnél.

kolbenheyer 2009.02.15. 21:43:02

@sourcerror:
Én ezt olvastam, bocsi. De hol itt az ártatlan? :-)))

lac1 2009.02.15. 21:43:42

@sourcerror:

Szerintem a kádár rendszert és hitler rendszerét ne hasonlítsuk össze. A kádár rendszerről BIZTOSAN tudható, hogy hová vezetett még háború nélkül is.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 21:43:46

@sourcerror:

Új lap.

Mellesleg elárulnád, nagyon röviden tömören, hgy mi az alap vita közted és kolbenheyer és esetleg mások között? Mert tudod, én nem követtem ami korábban volt és hetekig tartana végignézni.

kolbenheyer 2009.02.15. 21:44:48

@lac1:
Hát ez nagggyon jó! :-)))))))) Lécci linkeld ide! Két különböző szám két különböző dologról, vazze! Ezek a zsidók mindig is csaltak! :-))))))))))

lac1 2009.02.15. 21:45:04

@sourcerror:

Öööö...
Ez az én eredeti hsz-em.

asmodean 2009.02.15. 21:46:12

@A Nép - Te vagy!:
baloghartur nevű géniusz a hírszerzőn blogol, nem tom illik-e belinkelni más portál blogját, ezért nem teszem. A blog.hu-ra is másolni szokta kőbe vésendő bölcsességét, de az utolsóknál ezt nem tette még meg.
Tanítani kellene, minden szava arany. :)
Hangsúlyozom szerintem valami provokátor vagy hasonló.

kolbenheyer 2009.02.15. 21:46:30

@lac1:
Még jó, hogy Hitlerről nem tudható. Pl. épített volna-e koncentrációs tábort? Fegyverkezett volna-e? Eladósította volna-e Németországot? Nem, ezt mind nem tudjuk, mert ugye az a fránya háború, amit rákényszerített a nemzetközi zsidóság...
:-)))))))

lac1 2009.02.15. 21:46:36

@kolbenheyer:
valami másról beszélsz.

kolbenheyer 2009.02.15. 21:48:37

@lac1:
Elő szokott fordulni. Úgy hívják: igazság.
Veled ez hogy van? :-)

sourcerror 2009.02.15. 21:51:08

@lac1: "Öööö...
Ez az én eredeti hsz-em. "

Azt kellett volna elvolvasnia az kohlenbeyer-nek. Csak tipográfiailag nem jeleztem egyértelműen.

lac1 2009.02.15. 21:52:46

@kolbenheyer:
én a háború nélküli végeredményről írtam Hitlerrel kapcsolatban. Természetesen tudjuk mi a vége, de nem tudjuk, hogy mi lett volna ha olyan lehetőségei lettek volna, mint kádárnak.

Úgyhogy próbálkozz csak fogást keresni rajtam, meglátjuk sikerül-e.

kolbenheyer 2009.02.15. 21:53:22

@lac1:
:-))))))))))))))))
Te tényleg egyre lejjebb mész! :-)))))))) Hallottál már a trinaoni határokról, meg a Felvidékkel, Kárpátaljával, Észak-Erdéllyel és a Délvidékkel bővített verzióról? :-)))))))))))
Beszarok a röhögéstől, hogy lelepleztél két különböző adatot! :-)))))))))))))

asmodean 2009.02.15. 21:53:37

Frász tudja alapvetően nem tartom elfogadhatónak emberek koncentrációs táborba hurcolását, de a tények elferdítését sem. A Holohazugságok című - egy zsidó srác forgatta - film, azonban erősen elgondolkodtatott, arról, hogy mi tekinthető ténynek és mi nem.

sourcerror 2009.02.15. 21:54:15

@A Nép - Te vagy!: Nem vagyok már olyan fiatal, a véleményed meg nem izgat. Egy középiskolás naivitásával kezeled a dolgokat. Ennyi. Legyél erre kurva büszke.

lac1 2009.02.15. 21:54:26

@sourcerror:

Ja, hát azért is raktam, vagyis írtam le. Ezek szerint nem velem van a baj.
Kösz.

kolbenheyer 2009.02.15. 21:55:17

@lac1:
Te vagy nem olvasod el, amit írok, vagy nem tudod, mit csinált Hitlet a háború előtt! Én is arról írtam, és azt hittem, ezt te is tudni fogod. De mindig túlbecsüllek, ez az én nagy hibám. :-))))))))))))))

lac1 2009.02.15. 21:56:55

@asmodean:
engem nem is az adatok - számok gondolkoztatnak el, hanem az az igyekezet, ahogy a zsidók és a seggnyalóik kétségbeesetten igyekeznek mindent eltüntetni, börtönbe záratni, és lefasisztázni.
Ezért érzem én úgy, hogy nem kerek a történet.

kolbenheyer 2009.02.15. 22:00:25

@lac1:
Tényleg nem kerek. Miért akarnák derék antifasiszták a holokausztot tagadni?
1. Ha nem volt holo, akkor Hitler már úriember, és ti lehettek nyugodtan nácik? Tőlem így is lehettek, csak nem értem ezt a kínlódást.
2. Ha a zsidók hazudják a holot, akkor mégiscsak összeesküdtek. Hm. Adolf bácsi is ezt mondta. Szintén zenész?
:-)))))))

lac1 2009.02.15. 22:04:45

@kolbenheyer:

Ezek a te problémáid. Nem tudok erre válaszolni.
Én láttam, olvastam, és látom a körülötte képződő eseményeket. Tök liberális vagyok, mindegyiknek igazat adok.
Vagy individualista vagyok, és azt hiszem, amit kihámozok belőle???

asmodean 2009.02.15. 22:06:21

@kolbenheyer:
"Tényleg nem kerek. Miért akarnák derék antifasiszták a holokausztot tagadni?"

Történelmi tényszerűség miatt? Vagy a történelem az kizárólag úgy működik, hogy aki nem náci annak kötelezően el kell fogadni, aki meg náci annak kötelező tagadni? Sajátos gondolat menet.

lac1 2009.02.15. 22:07:58

@asmodean:
Persze. Régi bolsevik hozzáállás:
aki nincs velünk az ellenünk van.
És kik voltak a legbolsevistább bolsik?
Na?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 22:08:33

@sourcerror:

Hm. Hogy mondjam, ha már mindenáron vissza akartál gyalázkodni - minek? - miért nem próbálkoztál valami tárgyszerűbbel? Ami legalább tetszetős? Úgy látom nem erősséged az összefüggések fölismerése, sem súlyuk mérlegelése. Mondjuk attól még lehetsz rendes ember. Hasznosabb lehetett volna ha válaszolsz az ártatlan kérdésemre, de nyilván valami gonosz hátsó szándékot sejtettél ott is, úgyhogy jó.

kolbenheyer 2009.02.15. 22:09:00

@lac1:
Bár az előbb már elmagyaráztam, hogy mit láttál, de ha abban akarsz hinni, hogy a zsidók hazudnak holokauszt-ügyben, hát hidd, biztos jót tesz a lelkednek. :-)
Te tényleg liberális vagy. Két dolgot utálsz: a nácikat és a zsidókat, ugye? :-)))
Jaj, mielőtt félreérted, én nem gondolom, hogy te bárkit is utálnál! :-)))

kolbenheyer 2009.02.15. 22:10:51

@asmodean:
Ajaja, te tényleg azt hiszed, hogy ha elég sokszor mondogatod, hogy "nem volt holokauszt", akkor tényleg nem volt? :-)))))))))) Viaszbábokat nem szoktál szúrkálni? Az is kb. ilyen hatásos. :-))

lac1 2009.02.15. 22:13:28

@kolbenheyer:
Nem. Én egyformán utálok mindenkit. Amúgy én nem tudom, hogy a zsidók mit csinálnak ez ügyben, de az állításuk és más dolgok homlokegyenest vannak.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 22:13:55

@lac1:

Én meg úgy érzem, hogy te egy abszolút rohadék hazug náci vagy, aki ég a vágytól, hogy gyilkolhasson.

Na ezzel mégis válaszoltam. Tudnillik azzal jártatod le magad, hogy ezt árulod el magadról. Épeszű és erkölcsű ember számára ugyanis ez lejératás értékú, akkor is ha te büszke vagy a Hitleredre, hazád ellensége, bitang.

kolbenheyer 2009.02.15. 22:16:32

@lac1:
Állításuk és más dolgok? :-) A kétszer két táblád, amiről rajtad kívül mindenki tudja, mit jelentenek? :-) Az, hogy náci vagy és ostoba, rendben. Csak azt tudnám, miért hiszed, hogy nem vagy náci, viszont okos meg igen? :-)

lac1 2009.02.15. 22:17:28

@A Nép - Te vagy!:

de hiszen én mondtam, hogy náci vagyok.

Látod kedves kolbenheyer, ugye-ugye, hogy teljesen igaz, amit szinte legelőször írtam neked.
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

asmodean 2009.02.15. 22:17:42

@kolbenheyer:
Akkor mutassál már rá, hogy hol mondtam azt, hogy nem volt holokauszt légyszíves.
Azt mondtam, hogy a David Cole nevű srác, elég elgondolkodtató dolgokat állított és bizonyított.
Gondolom fogalmad nincs róla, hogy ki ő, de ne is erőlködjél utána járni, nem azt mondja, ami a könyveidben le van írva, még valami törtést okozna a lelkednek, ha pár dolog más megvilágításba kerülne.

lac1 2009.02.15. 22:18:59

@asmodean:

ne hagyd magad!
És ne félj tőlük.

lac1 2009.02.15. 22:20:03

@kolbenheyer:

amúgy mit jelentenek a két különböző adatokat tartalmazó táblák, amit én nem tudok, csak mindenki más?
Mármint a hazu... VÉLETLEN elíráson kívül?

kolbenheyer 2009.02.15. 22:20:55

@asmodean:
Ne bassz már! Te ismered David Cole-t? És mást mond, mint amit a könyvek? Vazze, akkor tuti igaz! Meghajolok előtted Mester! És persze, te sose mondanál olyan durvát, hogy nem volt. Csak nem annyi, nem úgy meg ilyenek, mint a lac1 barátod. Szép pár vagytok! :-)))
Na jóccakát szarbarnák, további jó fetrengést! :-))))

sourcerror 2009.02.15. 22:21:28

Én nem értek egyet lac1 történelemről alkotott nézeteivel. Viszont úgy tűnik, a sok hipertoleráns liberális feleannyi vitakultúrával nem rendelkezik mint ő. Ezen tessenek elgondolkodni.

Egy rakás félművelt, cinikus, személyeskedő okostojás vagytok. Részemről végeztem.

lac1 2009.02.15. 22:23:08

@A Nép - Te vagy!:

Amúgy miben hazudtam? Mert a hazugságra én
K Ü L Ö N Ö S E N
figyelek, nagy ritkán tévedhetek, vagy odaírom, hogy "szerintem". Vagyis nem állítom azt a valamit.
Mit is hazudtam? Mert dolgokról olyan a véleményem amilyen, az egy dolog. Az Alkotmány és a törvény szavatolja a véleménynyilvánítási szabadságomat. De mit hazudtam?
Na... válaszolj ha mersz, te ...te... antifa.

kolbenheyer 2009.02.15. 22:23:55

@lac1:
Leírtam. Olvasol? 6 mila: össz-zsidó áldozat, 1,5 mila: Osviecim kapacitása. 600 ezer: akkor Magyarország (inclusive kormányzó úr által szerzett területek), 400 ezer: mai azaz trianoni Magyarország.
Nem bonyolult, még a wikipedián is megtalálod. :-)))))))))))))))))
De inkább sütögesd tovább az összesküvéselméleteidet, azok sokkal izgalmasabbak, belátom.

lac1 2009.02.15. 22:24:23

@sourcerror:

Jaj, kösz, pár éve már ezt művelem, de mindig ez lett a vége.
lehet, hogy mégis velem van a baj?

kolbenheyer 2009.02.15. 22:25:46

@sourcerror:
Félművelt! Ez a legjobb! :-)))))))))))))))
Kösz, hogy velünk voltál ma éjjel, és szellemed világított mint a meggyújtott tehénfing!

asmodean 2009.02.15. 22:27:28

@kolbenheyer:
Mert, ami a könyveidben van az a tuti igaz?
No ilyen könyvekben volt az is, hogy '56 az náci reakciós ellenforradalom volt. Kritikátlanul elfogadni mindent, amit leírtak az ellenvéleményt pedig elhallgattatni, na ez az igazi korlátolt gondolkodás mód.

lac1 2009.02.15. 22:27:34

@kolbenheyer:
Aha. Na de most ha én is idézgetek adatokat, akkor a sok*-sok év alatt összegyűlt tapasztalatomból mondom, hogy az lesz belőle, hogy az ÁLTALAM linkelt adatokat mindig és kizárólag rohadt náci fasiszta antiszemita gennyedékek írták, ergo nem igaz.
Ebbe azért nem megyek bele, mert már tudom a végeredményt, tehát nincs értelme a számomra.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 22:27:55

@lac1:

Ja, ha mondtad, akkor abban a vonatkozásban nem vagy hazug. Sok másban amit itt összehordasz végtelenül piszkosan, persze az vagy. Hányok attól is ahogyan itt megjátszod a tárgyilagost.

És ne is próbálj meg amögé bújni, hogy aki nem vesz emberszámba az bolsevik. Nem, te vagy a bolsevik. Mert náci és bolsevik az egykutya.

Az ellentéte ennek a demokrata.

kolbenheyer 2009.02.15. 22:30:20

@asmodean:
Dehogy hallgatom el! Vitassuk meg, hogy a Föld gömbölyű-e vagy lapos! :-)))))))))))))

@lac1:
Jaj de gyenge vagy! Tényleg ennyi bizonyítékod van? De gáz, én meg azt hittem, na végre jön egy legalább féművelt idióta és mond valami újfajta hülyeséget legalább. :-))))))))))

Na jóccakát ganajtúrók!

lac1 2009.02.15. 22:30:54

@kolbenheyer:

egyébként ha megnézem az általad is emlegett wikit
akkor 1,1a6 millióra teszik. És hát 5000 ezer ember tévedés kicsit sok, főleg amikor az állibsik hasonló helyzetekben azt szokták mondani, a számok emlegetésekor, hogy:

"nem szabad ilyent mondani, még egy ember halála is sok"
És így... hiteltelen az egész.

Ja, és ott a bűvös szó: LEGÚJABB. Vagyis lehet ez még mindig alakulóban.

asmodean 2009.02.15. 22:33:05

@kolbenheyer:
"Dehogy hallgatom el! Vitassuk meg, hogy a Föld gömbölyű-e vagy lapos! :-)))))))))))))"

Geoid te idióta.

A kettő nem összevethető tudomány, a történelmet lehet hamisítani, az olyan egzakt dolgokat, mint geofizika, fizika, matematika igen nehéz.

lac1 2009.02.15. 22:33:12

@A Nép - Te vagy!:
nem a a demokrata az, aki nem fél. Már megtanulhattad volna.

Bibó mondta valaha.
Olvass.

lac1 2009.02.15. 22:34:34

@lac1:

javítás:

1,1-1,6 millió és 500 ezer ember az eltérés

kolbenheyer 2009.02.15. 22:35:20

@lac1:
Na ez a végső bizonyíték, hogy nem megy neked az olvasás. Biztos, ami biztos, megnéztem, mielőtt válaszolok: a wiki azt írja, ha csak a zsidókat vesszük, akkor szűk 6 mila, ha mindenkit akkor akár 11 is lehet. Hát ez tényleg súlyos csúsztatás...
Szomorú hírem van. Már nem szórakoztatsz. Búcsúzom.
:-))))))))))))

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 22:36:21

@lac1:

Szerintem te a Gyurcsány embere vagy és azért öntöd ide a trágyaleved, hogy szítdsd a gyúlöletet az átlag magyarok között. Hogy ott dögölnél meg a vezéreddel együtt, akármelyik sátán az, te utolsó senki.

lac1 2009.02.15. 22:41:36

@kolbenheyer:

mert eddig kikről beszéltünk?

Amúgy idézem a wikit:

""A meggyilkolt áldozatok pontos száma nem ismert. Az Auschwitzhoz tartozó kisebb táborokkal együtt a legújabb becslések 1,1-1,6 millióra teszik[1].""

hu.wikipedia.org/wiki/Auschwitzi_koncentr%C3%A1ci%C3%B3s_t%C3%A1bor#cite_note-0

Amúgy pont fordítva értelmezem, amint írod. Az ÖSSZES áldozat volt 1,1-1,6 miller. De pár sorral feljebb van egy adat: a zsidók 90% részvétellel voltak.

lac1 2009.02.15. 22:44:42

Na, de ha valami istentelen hülyét nézek, akkor látom, hogy a hülyeségnek nincs határa:

x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/tarogato&page=/holokauszt.html

Idézet a linkből:

""Nézzünk most néhány hivatalos megállapítást az egyszerűség kedvéért csak Auschwitzról, a népirtás központjáról:
- A francia kormány hivatalos dokumentuma nemzetiszocialista bűntettekről: �A kiemelkedő jelentőségű auschwitzi táborban az áldozatok száma elérte a 8 milliót.� CAMPS DE CONCENTRATION (Crimes contre la personne humaine) DOKUMENTS POUR SERVIR A L�HISTORIE DE LA GUERRE OFFICE FRANÇAIS D�ÉDITION, 1945 (7. old., 196. old.)
- Menachem Joskowich lengyelországi főrabbi: �Mivel 6 millió zsidót gyilkoltak meg ebben a táborban, a lengyel kormánynak ezt a darabka földet az áldozatoknak kell átadnia.� (Süddeutsche Zeitung, 1998. 08. 19, 6. old.)
- �Auschwitzban kereken 4 millió ember halt meg a II. világháború alatt.� Majorowski német főállamügyész vádiratában a wuppertali bíróságon 1989-ben (12 Js 1037/89 periratszám)
- �Auschwitzban több mint 4 millió ember halt meg, a legtöbbjük rögtön megérkezésük után gáz által.� (A fő háborús bűnösök pere a Nürnbergi IMT előtt, 1945. 11. 14-1946. 10. 01., Delphin kiadó, München 1989, XXXIX. Kötet, 241. old.)
- �Nem regisztrált, a gázkamrákban meghalt zsidók száma: 470.000-500.000. Ha a kényszermunka, járványok, hiányos táplálkozás, rossz bánásmód vagy gáz (asszonyok, gyerekek, öregek) által meghalt személyek számát 630.000-710.000 főre becsüljük, ez túl alacsonynak tűnhet az emocionális 4 millióhoz képest, de közelebb jár az igazsághoz.� Jean Claude Pressac a zsidó Beate Klarsfeld-alapítvány megbízásából készített tanulmányában: Az Auschwitz-i krematóriumok � A tömeggyilkosság technikája, Piper kiadó, München-Zürich 1994, 202. old.
- �A 46 db auschwitzi halottaskönyv bejegyzéseinek alapján a halottak száma: 66.206.� Nemzetközi vöröskereszt, KZ-áldozatok felkutatásának részlege, Arolsen, 1994. 08. 17, ügyiratszám 10824. ""

asmodean 2009.02.15. 23:05:12

Ennek az egész blognak azért fura tanulságai vannak, lacl felvállalta, hogy náci, én meg hogy baloldali szavazó vagyok ugyan, de szdsz és liberális ellenes. Lényegében két szembenálló táborból vagyunk.
Az, hogy közben "náci lettem", liberális "barátainknak" tipizálásának az eredménye:
aki nem azt mondja amit mi, az szemét náci.
Amit ellenzék, kormány nem tudott elérni, azt 2 nagy elméjű liberális máris elérte, egységesítette a jobb és baloldalt :)
Persze így tényleg komoly náci veszély van, ha a náci értelmezése az, hogy aki nem liberális az náci.
Gyanítom lacl és én más téma kapcsán tán pont egymás ellen érveltünk volna. Furák ezek a liberálisok.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.15. 23:28:00

@lac1:

Látom ezt a további geciskedésedet a félésről. Úgy látszik nem vagyok jó demokrata, mert én félek.

Tudod mitől? Hogy, ha módomban állna, úgy okoznám neked a maximális fizikai fájdalmat amíg bele nem döglesz a kínba. Megérdemeled, mert rossz, mérhetetlenül gonosz a lelked. Félek, mert rossz érzés ilyet kívánni és ezzel a te szennyed ragad rám. De te azzal amit itt összehordtál nagyon sok szörnyűséget személyesítesz meg és na őszinte vagyok magammal azt hiszem tőem megdögölhetnél. És ezért vetlek meg titeket nácikat a végtelenségig mert, amitől én félek, hogy kiváltsz belőlem, az nektek a legnagyobb öröm a földön.

Az emberiség legalja vagytok.

szlalomsör · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.15. 23:37:20

@A Nép - Te vagy!: ne az oldalból legyen eleged kérlek, ne engedd h a hülyeség elijesszen.. ha majd nem lesz index főoldalas a poszt, amiben szerepelnek ilyen nácimágnes szavak, akkor lesz itt normális hangulat is.. ez most nekem is sok, pedig alapvetően nem szoktam hagyni magam felidegesíteni...

baliquez 2009.02.16. 00:28:22

A nácionisták bérnácijai neonácultak egy sort az antifanácik ellenében. Oszt? Szoroz? Na ugye hogy nem.

Kábé annyira szeretetreméltók ezek a zavart fiatalok a különböző zászlaikkal mint a bűnpártoló és hazaáruló politikai elit. Ezek a masírozó titánivadékok (juj) rendet akarnak mindenáron, a bűnözőkormány meg pont ellenkezőleg, káoszt sokpénzért.

Azért pusztítanak, bérrettegnek, félelemkeltődnek és cigányfajvédnek hogy a szándékosan anarchiába züllesztett országban legkésőbb 2010-ben kihirdethessék a rendkívüli állapotot, erre hivatkozva nemet mondhassanak a demokratikus választásra és megőrizhessék hatalmukat, majd az IMF zsoldosait az országba hívva a jelenlegi áldemokráciát totális diktatúrává konvertálhassák.

Céljuk a magyar identitás tönkrezúzása, ezért gyűlölik az Árpádsávos zászlót, ezért látnak rasszistát minden bokorban, ezért jár ma Magyarországon a magyaroknak hátrányos megkülönböztetés - ismét bűnös néppé akarnak minket nyilvánítani, hogy elrabolhassák az ivóvizet és a termőföldet.

Ugyanezt csinálják a holokausztbiznisszel is, bűntudatot sulykolni az emberekbe, olyasmiért amiről nem tehetnek. Ugyanez a nóta, ha rendet akarsz és a hazaáruló kormány tagjainak teljes vagyonelkobzását és száműzését akkor lenáciznak, meghurcolnak.

A helyzet az hogy még mindig a neonácik a szimpatikusabbak - ők egyenesen és őszintén buták és sötétek. Primitív ideológiájuk van, de legalább átlátható. A másik oldal agyafúrt, aljas, és totálisan gátlástalan, megamammonita söpredék.

serwer 2009.02.16. 00:53:55

@baliquez:
egy kicsit túlértékeled a kormányoldal konspirációs potenciáját
egyszerűen csak hozzánemértők és gyengekezűek a legegyszerűbb országjobbító intézkedést is végigvinni
másrészt egy egyszerű éknél jobban szeretjük a toronydarut, hiába bonyolultabb

serwer 2009.02.16. 00:56:25

egyszerűen csak hozzánemértők és gyengekezűek, ezért nem tudják a legegyszerűbb országjobbító intézkedést sem végigvinni

így akartam bocsi

lac1 2009.02.16. 07:35:21

@asmodean:

Kedves asmodean, én is felébredtem. Köszönöm soraidat, én nem azért vagyok náci, mert az szeretnék lenni, hanem azért mert tudom, hogy a véleményem miatt rám mondják. És így jobb megelőzni a veszekedést. Amúgy a nemzetiszocialista eszmék ABSZOLÚTE nem Isten ellen való vétket gyüjteménye... És mi bármiben egyet érthetünk, ha a liberalizmusban egyet betartasz - és nem velem szemben, hanem mindenkivel szemben: a te öklöd szabadsága sz én orrom hegyéig ér.

lac1 2009.02.16. 07:41:48

@A Nép - Te vagy!:

Én összehordtam????
Legfeljebb linkeltem, de úgy látom, a valamilyen gyermekkori traumád okozta " jaj szegény zsidó gyerekek"-féle lelki háborgást úgy reagálod le, ahogy a többi ugyanilyen semmirekellő: üvöltözéssel és fizikai fenyegetéssel, megöléssel.
És még engem náciznak.
Elárulok neked - és a többi olvasónak egy nagy titkot, sajnos veled nem tudom megcsinálni, mert a net előtt ülsz, de amikor személyesen beszélek ilyenekkel mint te, meg szoktam a nácizás után kérdezni tőlük, hogy ha már ilyen okosak, akkor mondják meg mit jelent az a szó, hogy náci,
és
mi a különbség a náci és a fasiszta között.
Jellemzően egyik sem tudja.
Dobálóztok szavakkal, amiről nem is tudjátok, hogy mit jelent...
.
.
.
Na?
Ugye hogy te sem tudod? Menjél olvassál, okosodjál, aztán úgy 2-3 év múlva visszajöhetsz ide, megbeszélhetjük ezt a problémát megint.

viteztabornokur (törölt) 2009.02.16. 08:32:47

"Kiss Gábor: A BECSÜLET NAPJA

A XX. század végén kevés olyan nyilvános megemlékezés, rendezvény akad, amin teljes egyetértéssel és határozottsággal vehet részt az, aki jobboldali beállítottságú embernek vallja magát, és azt komolyan is gondolja. Ám van egy esemény, amelynek emlékezetben tartása - bár történelmi szempontból is kiemelkedő jelentősséggel bír - jóval túlterjed a történelmi szerepén. Mindez a Magyar Apostoli Királyság ellenséges hatalom általi teljes, és a mai napig terjedő hatású elfoglalása előtt történt. Éppen ezért példát mutatva kiemelkedik a mai általánosan elterjedt hazugságok és idiótaságok ingoványos köréből. Ez az esemény az, amikor a kommunista hatalom ellen Budapestet már több hónapja védő sereg maradványai megmutatták, mi a becsülettel és tartással járható és járandó út: soha meg nem alkudva a harc folytatása azzal az ellenséggel szemben, amellyel megalkudni soha nem lehet. Erről a hősi tettről emlékeznek meg a Becsület napján.
A XX. század közepén az ezeréves Magyar Apostoli Királyság gyakorlati fennállása végveszélybe került. A kommunista Szovjetunió vörös hordái 1944. szeptemberére elérték az ország határát. Útjukat Románia augusztus 23-ai árulása könnyítette meg jelentősen. A védelem jelentős részét magára vállaló szövetséges III. Birodalommal vállvetve küzdöttek a magyar csapatok a gyakran hét-nyolcszoros túlerővel szemben.
Nem volt választási lehetőség. A marxisták szövetségeseinek esetleges partraszállásában bízva a Kormányzó megkísérelte a fegyvertárs háta mögött kötött fegyverszünettel a Királyság elpusztítására törő ellenséget harc nélkül beengedni az országba. Ezenkívül még arra is hajlandó lett volna, hogy szövetségesének csapatait lefegyverezze, majd hadat üzenjen Németországnak. Lehet, hogy Sztálin nem adta volna Romániának Észak-Erdélyt, ezenkívül talán a kommunista forradalmat sem zsidó, hanem magyar soviniszták hajtották volna végre úgy, mint ahogy Romániában történt. Utóbbi esetben a magyar nemzet részben önszántából zuhant volna a soha nem látott szellemi, erkölcsi, kulturális mélységekbe. A Kormányzó jobbesetben a Svájcba menekült Mihály, román király, rosszabb esetben a román árulásban szintén nagy szerepet játszó, később a kommunisták által kivégzett Mihail Antonescu miniszterelök-helyettes(1) sorsára jutott volna.
Minderre azonban nem került sor, Horthy Miklós erős nyomásra lemondott. Ebben valószínűleg az is szerepet játszott, hogy tisztában volt azzal a ténnyel, hogy minden körítés ellenére megszegett egy rendkívül fontos szokásjogot, ami ráadásul Magyarországon külön törvénybe volt iktatva. Ez a törvény - ami egyúttal a katonai becsület megkérdőjelezhetetlen része - pedig azt mondja ki, hogy aki a szövetséges ellenségével próbál szövetkezni, az hazaáruló. Horthy tehát a magyar törvények szerint hazaárulást követett el, ami miatt mindenképpen le kellett mondania. Ez utóbbi tette előtt azonban Szálasi Ferencet bízta meg a miniszterelnöki teendők ideiglenes ellátásával. Azt, hogy az ország és a hadsereg ki mellett állt, példásan mutatja az a tény, hogy október 16-án csak egy-két magas rangú tiszt ment át a kommunistákhoz - például dálnoki Miklós Béla, a szovjetek bábjaként működő szégyenteljes úgynevezett "Ideiglenes kormány" későbbi "elnöke".
Mindeközben a magyar és a német csapatok vért, áldozatot nem kímélve harcban álltak a sokszoros túlerőben lévő, még saját parancsnokaik által is vágóhídi barmokként kezelt vörös csapatokkal. Állati hordáik október végére végigrabolva és pusztítva az országot, elérték a fővárost. A német-magyar csapatok a kezdeti bizonytalanságok után védelemre rendezkedtek be azzal, hogy vagy itt állítják meg az ellenséget, vagy sehol, de az önfeláldozó harccal leköthetik az Európát délkelet felől támadó ellenséges erők legnagyobb részét, megakadályozva a szovjetek vészterhes nagyságú térnyerését a kontinensen. A magyarországi harctér kiesése esetén - amiben központi szerepe volt Budapestnek - az angol-amerikai közös erők - mint kisebbik rossz - Európának túl kicsiny hányadát tudták volna hatalmuk alá hajtani. Az így létrejövő rendkívül erős szovjet túlsúly miatt a Szovjetunió kétségkívül egészen más - méghozzá jóval agresszívabb - politikát folytatott volna a II. Világháború után, nem pusztán Ausztria, hanem egész Európa tekintetében. Nem elképzelhetetlen, hogy ezzel a háttérrel hatalmát az Atlanti-óceánig terjesztette volna, a maradék Nyugat-Európában véghezvitt belső bomlasztás vagy külső erőszak által - esetleg a kettőt együtt alkalmazva, amint az 1956. novemberében Magyarországon (2) vagy 1980-ban Afganisztánban történt, esetleg ahogy az Chilében történt volna.
Az ostrom Sztálin közvetlen parancsára 1944. október 29-én kezdődött meg. Ekkor a támadás még csak a pesti oldalon folyt, a Malinovszkij vezette 2. Ukrán Front csapatai azonban a túlerejük ellenére nem tudtak komolyabb eredményt elérni. Kellő erő hiányában nem lehetett megakadályozni a Vörös hadsereg átkelését a Dunán és Budapest körülzárását. Ezt a feladatot a Tolbuhin által vezetett 3. Ukrán front hajtotta végre, amely a teljesen védtelen Dél-Dunántúlon szinte akadály nélkül haladt előre. 1944. karácsonyára azonban ez is bekövetkezett, a német-magyar csapatoknak immár körkörös védelemre kellett berendezkedniük. Ám a védőknek sikerült megakadályozni, hogy a kommunista erők november 7-ére elfoglalják a fővárost, ahogy azt azok tervezték, sőt, sem november harmadik, sem december első, sem negyedik hetén sem sikerült bevenni, bár az egyre türelmetlenebb Sztálinnak a küldött ígéretekben ezen időpontokat jelölték meg. Időközben - november 11-én - az Országgyűlés ellenszavazat és tartózkodás nélkül Nemzetvezetővé választotta Szálasi Ferencet, aki ebben a rendkívül vészterhes időszakban, semmilyen áldozatot sem kímélve vállalta a feladatot. A kudarc esetén bekövetkező kommunista bosszú ellenére folytatta a harcot.
A védők - akiket német részről Karl-Pfeffer Wildenbruch Obergruppenführer, magyar részről Hindy Iván vezérezredes vezetett - hősies helytállása folytán az ostrom rendkívül hosszan elhúzódott, értékes heteket, ezzel együtt Európában értékes területeket mentve meg a szovjet csapatok elől. Azonban az erős támadások alatt a védősereg száma jelentősen lecsökkent. Pest megmaradt területeit január 18-án fel kellett adni, amikor a vörös hordák már majdnem teljesen elfoglalták a sokszáz éves hagyománnyal rendelkező városrészt. A védelem már csak Budára összpontosult. A város felmentésére indított három német hadművelet is kudarcot vallott. A védők már szinte csak a Várhegyet tartották ellenőrzésük alatt. Február 10-ére az élelem teljesen elfogyott, lőszer már alig volt.
A német-magyar csapatok választhattak: vagy megadják magukat, esetleg harc nélkül lemészárolják őket, vagy kitörnek. A fegyverletétel teljesen érthető lett volna. A három hónapja szinte egyfolytában harcban álló, éhező katonák a teljes kimerültség határán álltak. Ha kitörnek, egy nap alatt kell megtenniük azt a távolságot, amit a szovjet csapatoknak 50 nap alatt sikerült. Mindezt tüzérségi előkészítés és fedezet nélkül, az emeleteken és háztetőkön lévő ellenséges lövészekkel, beásott és mozgó harckocsikkal szemben, csupán egy-két saját harckocsival támogatva úgy, hogy a kézifegyvereikhez is csak pár darab lőszer maradt. Ha megadják magukat, talán egyszer valahogy hazakerülnek, de valószínűleg életben maradnak, hiszen a megszállók "csak" az SS katonákat és a sebesülteket mészárolták le azonnal. De ők nem ezt az utat választották. Ha megadják magukat, annak a hatalomnak a lába elé teszik le a fegyvert, amelynél bestiálisabb még soha, sehol nem fordult elő a történelemben. Hindy Iván szavaival: "A kommunizmus az én szememben és elképzelésemben csak a rablást, a gyilkosságot, és mindenekelőtt a teljes vallástalanságot és ezen túlmenően az erkölcsi fertőt jelentette." Egy ilyen hatalom elé még akkor sem voltak hajlandók letenni a fegyvert, ha a kitörés rendkívüli kockázatokkal járt.
1945. február 11-én este 8 órakor megindult a kitörés. A 43900 katona közül körülbelül fele-fele arányban oszlanak meg a magyarok és a németek, az összlétszám negyedrésze sebesült. Három lépcsőben tervezték végrehajtani a hadműveletet. Az első lépcsőben a jobbszárnyon a 13. páncéloshadosztály, balszárnyon a 8. Florian Geyer SS-hadosztály maradék egységei indultak rohamra. Őket követte a 22. Mária Terézia SS-lovashadosztály, a Feldherrnhalle páncélosgránátos hadosztály maradványai, valamint a magyar egységek. Végül a járóképes sebesültek következtek volna. A főparancsnok és a vezérkar 500 SS katona kíséretében próbálkozott meg a kitöréssel az Ördögárkon keresztül. A vörös csapatok azonban számítottak a kitörésre és az is elképzelhető, hogy a hadműveletet részleteiben elárulták. Három védelmi lépcsőt alakítottak ki. Az első a Széll Kálmán térnél (ma Moszkva tér) volt - erre haladtak a tengelyhatalmak csapatainak fő részei. A házak tetején és felső emeletein elhelyezett géppuskák iszonyatos tüzet zúdítottak a nyugat felé igyekvő katonákra, amelyek kiváló célpontot nyújtottak a fentről tüzelő oroszoknak. Ugyanez történt az Olasz fasorban is (ma Szilágyi Erzsébet fasor), ahol az áttörés szintén rendkívüli véráldozatot követelt, és a fasor végén, a Szent János kórháznál beásott T-34-esek és nehézfegyverek várták a német-magyar csapatokat. Viszonylag könnyen ment az áttörés délnyugat felé, igaz, arra nem is terveztek kitörési útvonalat, Wolff alezredes akkor vezette arra csapatait, amikor már látszottak az Olasz fasor veszélyei. Egyes csapatok a fogaskerekű vonalán igyekeztek nyugat felé, kevés sikerrel - arra található a legtöbb tömegsír. Az Ördögárokban haladó vezérkarnak a jelentős szovjet erőösszpontosítás miatt nem sikerült a kijutás, kénytelenek voltak más kijáratot keresni, Wildenbruch egy budai villában, Hindy a várban esett fogságba. A rendkívüli veszteségek ellenére körülbelül 16 000 embernek sikerült Buda határát elérnie. A csata közben elesett, vagy a kilátástalan helyzetben öngyilkos lett: Schmidhuber tábornok, a 13. páncéloshadosztály parancsnoka, Zehender, a 22. SS-lovashadosztály parancsnoka, Rumohr, a 8. SS-lovashadosztály parancsnoka, Vannay László őrnagy, aki egy önkéntes rohamzászlóaljnak volt a parancsnoka, és a legendás Prónay Pál is.
A Buda határát elérő német-magyar alakulatok kisebb csoportokban próbálták a frontvonalhoz küzdeni magukat. Egy részük nyugat felé haladt, más részük Esztergom irányában próbálta elérni a saját csapatokat. Nehézfegyverzet és páncélosok hiányában azonban nem tudták keresztülverekedni magukat a jól megerősített szovjet csapatokon. Bár az erdők viszonylagos biztonságot nyújtottak a szovjet csapatok és páncélosok elől - csatarepülők ott is támadták őket -, de az erdőkből kiérve semmilyen fedezék nem állt rendelkezésükre. A Budapestet ostromló ellenséges csapatok megfordultak és az áttörőkre vadásztak.
A Pilisben húzódó német-magyar vonalakat csak kevesen, mintegy 700-an érték el. Közülük legtöbben a Wolff alezredes által vezetett csapatba tartoztak. A sebesültek és pár ezer ember el sem indult - ez utóbbiak nem vállalták a kitörést, de szép számmal voltak köztük olyanok is, akikhez a kitörési parancs el sem ért. Velük együtt a szovjet hadsereg összesen 20 000 foglyot ejtett a harcok során. A többiek valószínűleg mind meghaltak, bár a tömegsírokban csak töredéküket találták meg. Ezek a hősök, akik minden veszély ellenére vállalták a kitörést, és akiknek küzdelmeit vagy siker koronázta, vagy minden igyekezetük ellenére nem tudták elérni saját csapataikat, tettükkel örök példát mutatnak.
Ezekre a hősökre emlékezik a Budai Várban, minden év februárjában a Györkös István által vezetett Magyar Nemzeti Arcvonal a Becsület Napján. Budapest védőinek tette minden értelmes emberhez szól. 1945. február 11-ére emlékezni kötelessége mindenkinek, aki szembehelyezkedve a modern, szinte mindent és mindenkit elborító baloldali szemlélettel, jobboldali embernek, az igazság és a jog szerint ma is fennálló Magyar Apostoli Királyság hívének vallja magát - emlékezve arra, hogy a minden értéket elpusztító sötétséggel szemben semmilyen megalkuvás nem lehetséges.
Kiss Gábor


Lábjegyzetek


1.) nem összetévesztendő Antonescu Marsallal
2.) Itt elsősorban a kommunista Nagy Imre korántsem a felkelők javára tett intézkedéseire gondolunk (statárium kihirdetése, a felkelők lövetése a Kilián laktanyából - ezért talán Maléter a fő felelős -, legfőképpen pedig az események után való kullogás - aminek az oka valószínűleg az volt, hogy a mindenre kiterjedő felkelést inkább visszafogni igyekezett -, valamint az oroszok elleni harc meg nem szervezése - ami az előző okból következett). "

"Deneb: A BECSÜLET NAPJA – 1999.

„Mikor fogja megtanulni Napnyugat, hogy a szovjet halállal nincs alkuvás. Nem lehet egyezkedni, nem lehet senkinek magát megadni. Mi a magunk bőrén végigpróbáltuk a szovjettel való érintkezés minden formáját. A diplomáciai viszonytól a hősi halálig. A végeredmény mindig egy. Mindig ugyanaz. Halál. Csak egy a kérdés: becstelen, vagy becsületes halál? (...) Európa, ébredj!”
Marschalkó Lajos

Az 1945-ös szovjet megszállással a magyar államiság évezredes építménye összeomlott Magyarországon, nem tudni, mennyi időre. Az államiság megszüntetése példátlan kegyetlenkedéssel zajlott le: az Ázsiából ránk zúduló vörös horda útját megbecstelenített asszonyok, meggyilkolt férfiak, nők, gyermekek, aggastyánok szegélyezték. Azonban ez csak a kezdet volt, a megszállt területen létrejött „Magyarországon” a „Béke” beköszöntével megkezdődött a leszámolás Magyarország szellemi, politikai vezetőivel. A Nyugat elárulta Európát, amely hiába védte az utolsó emberig több évezredes hagyományait, a szovjet-bolsevik túlerővel szemben egyetlen egy maradhatott meg számára: a becsülete. Mors triumphalis. Az Európa iránti hűség, és hogy tudták, mi ellen harcolnak, tette képessé a magyar és német katonát arra, hogy az utolsó töltényig harcoljon.
Az úgynevezett rendszerváltás óta a helyzet lényegében változatlan: a magyar államiságot nem állították helyre, az irányítás ugyanannak a szabadkőműves vezetésű hazaáruló bolsevik-kommunista csőcseléknek, ezek leszármazottainak, vagy a szintén szabadkőműves liberálisoknak a kezében van. Az a hatalom, amely ellen Európa utolsó háborúját vívta, ma az egész világot uralja. Illúzióink nincsenek, a háborút elvesztettük, és a mai erőviszonyok mellett csak egy dolgot őrizhetünk meg biztosan: a becsületünket. Ezt is csak azért, mert a kommunisták és a liberális demokraták nem tudnak mit kezdeni vele, és nem értik: emberek hogy tudják feláldozni életüket a hitükért.
Ez nyilvánult meg 1999. február 13-án, a Györkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonal által, az idén harmadik alakalommal rendezett megemlékezés, a Becsület Napja kapcsán is. A megemlékezés célja az volt, hogy az 1944. karácsonyán körbezárt Budapest védőinek 1945. február 11-én óriási áldozatokkal, de sikeresen végrehajtott kitörésének hősi halottaira és hőseire emlékezzünk. Nem csak megemlékezni gyűltünk azonban össze, hanem, hogy erőt merítsünk a hősök példájából. Mintegy 1500 fős (több százan a hóhelyzet és a német rendőrség akciója miatt nem tudtak eljönni) részvétellel megtartott megemlékezésen a Vér és Becsület Mozgalom 1.), a dr. László András vezette Kard-Kereszt-Korona Szövetség tagjai, valamint szimpatizánsok vettek részt. A gyülekezés dél tájban, a Clark Ádám téren volt. A résztvevők négyes sorokba rendeződtek, és egy kis várakozás után – mialatt a „Belügyminisztérium” alkalmazottai ellenőrizték a jelképeket – negyed három után pár perccel útnak indult a több száz méter hosszú alakzat. A félórás menetelés csöndben, katonás rendben, dobpergés kíséretében zajlott le. A menet végül három óra tájban érkezett meg a budai Várba, a Kapisztrán térre. Itt is katonai alakzatba rendeződve sorakoztak fel, a rendezés kiváló volt. A felállított emelvényen először a mozgalom vezére, Györkös István tartott beszédet. Beszédében rövid áttekintést adott Budapest hős védőinek (Magyar Királyi Honvédség, a Magyar Királyi Csendőrség, a Waffen SS, a Wehrmacht, hungarista alakulatok, és különböző önkéntes riadózászlóaljak) kitöréséről, amivel 800 főnyi civil lakost mentettek meg. Akciójukat Zrínyi Miklóséhoz hasonlította, és méltatta az elesettek emberi tartását: bár megadhatták volna magukat, ők esküjükhöz híven a hősi halált választották. Ezen a napon 20-30000 harcosunk esett el. Kijelentette: mivel a védősereg harcosai legyőzték a feltétlen élni akarás ösztönét, és magas erkölcsiségükkel tudatosan vállalták az önfeláldozást, legyőzték a halált. Tudták, hogy az erkölcsben nincs alku. A vezérszónok után a külföldi résztvevők szónokai rövid beszédekben tisztelegtek a hősöknek. Ezek után a „Vagyunk!” rítusával folytatódott a szertartás, amely a fasizmusban és a román Vasgárdában is ismert „Presente!” rítusával rokon. Ennek lényege: a bolsevizmus elleni heroikus küzdelem áldozatainak mágikus hívása volt. A megemlékezés ünnepélyes koszorúzással ért véget, ahol az MNA mellett többek között dr. László András is elhelyezte az emlékezés virágait. A megemlékezés után a rendezőség felhívta a résztvevők figyelmét, hogy csendben, rendbontás nélkül vonuljanak el a Viking Klubban megrendezésre kerülő koncertre. Ekkor, az oszolj után vonult be a térre egy német csoport, fegyelmezett rendben, zászlódíszben. A megemlékezésen résztvevők utat engedtek nekik, így ők is el tudták helyezni koszorúikat. Ezzel a rendezvény véget ért. A rendezvényen tehát a mai „magyar állam” hatályos „törvényei” alapján sem találhattak semmi kifogásolhatót, amit az egykori „belügyminiszter”, Kuncze Gábor is elismert, és a nagyszámú „belügyi” alkalmazott magatartása is igazolt. A későbbi eseményeket csak egy izgága rendőri elszólás vetítette előre: „Szét lesztek verve!”. A bajtársak végül is elhagyták a helyszínt, és egy részük a Viking Klub felé vette az irányt.
Ezen a napon két másik fővárosi helyszínen is megemlékezést tartottak, de nem Európa, és a Magyar Apostoli Királyság hős védelmezőire, hanem azok belső és külső ellenségeire emlékeztek. A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége a XIII. kerületi Vizafogónál elhelyezett emlékműnél a német katonai jelenlét és a Szálasi Ferenc Nemzetvezető Nyilaskeresztes Pártjának uralma idején kivégzettekre emlékezett. Ezen a rendezvényen képviseltette magát az úgynevezett Országgyűlés, Miniszterelnöki Hivatal, Minisztériumok, Köztársasági Elnök, és több társadalmi szerv. A szovjet hősi emlékműnél tartott esemény ennél jóval aljasabb volt: provokáció. Azonban ezt a mai magyarságot sajnos hiába köpik arcon, nem kéri ki magának. Ennek résztvevői a következő szervezetek képviselői voltak: Baloldali Ifjúsági Társulás, Oroszországi Föderatív Szövetség, Az MSZP Képviselőcsoportja, Budapesti Elnöksége, XIII. Kerületi Szervezete, valamint a már említett MEASZ. A világ rendje felborult: Európa gyilkosára, a vörös csőcselékre, annak csatlósaira, megemlékezni teljesen normális, egészséges, nincs rajta semmi kivetnivaló. Fajtánk beteg, elkorcsosult, nemzetünk becsületének sárba tiprását – hogy Budapesten ilyen megtörténhet – szó nélkül tűrik, valószínűleg lelkük sem háborog. Esetleg még pár idősebb ember, akik átélték ezeket az eseményeket, háborogtak a történteken, de a fiatalság hallgatott. Ezek az emberek, és ez mind a két rendezvényre vonatkozik, nem képesek megérteni, hogy a Tengelynek egyetlen lehetősége volt: harc a végsőkig. Ezek után nem meglepő, hogy az MSZP egyik képviselője, bizonyos Tóbiás József kijelentette: véleménye szerint történelmi tény, hogy Budapest 1945. február 13-án felszabadult.
A Viking Klubban 18 órától 19.30-ig folyamatosan érkeztek a bajtársak. Amikor a helyiség megtelt, az ajtókat bezárták és elkezdődött a koncert, amelyen egy-egy angol, német, szerb és cseh, valamint öt hazai zenekar lépett fel. Este 9 körül kopogtattak, mire Kovács Balázs rendező résnyire kinyitotta az ajtót, és bejelentette az érdeklődő karhatalmistáknak, hogy ez egy zártkörű rendezvény. Ekkor berúgták az ajtót, és „razzia” felkiáltással behatoltak, majd az említett rendezőt a falhoz szorították, és válogatott trágárságokat zúdítottak a nyakába. Ezek után gumibotjaikkal helyet csináltak maguknak, és a színpadig törtek előre, ahol egy igen gyenge hangerejű mikrofonba beszélve egy apró termetű rendőr közölte, hogy igazoltatás céljából ki kell menniük a hideg éjszakába. Ezt Illés Miklós rendező érthetően is elismételte, mire a szórakozni összegyűlt, felhevült fiatalok el is indultak kifelé. Ezzel párhuzamosan azonban a kint lévő rendőrök az előtérben állókat befelé kezdték el terelni, ami az alig másfél méter széles ajtóban igen nagy kavarodást okozott. A lassú haladást a karhatalom emberei alig három percig tolerálták, majd gumibottal, tomfával gyorsabb haladásra ösztökélték a tömeget. Ennek az lett az eredménye, hogy a befelé haladókat majdnem letaposták a kifelé tartók. Akik ezek után kijutottak, azokat felsorakoztatták a rendezők. Néhány német fiatal azonban megelégelte a karhatalom „szakszerű és törvényes” eljárását, és néhány sörösüveg segítségével védekezni kezdett. Mivel megbízható szemtanúk állítása szerint szkinhednek öltözött karhatalmisták is voltak a társaságban, nem bizonyos, hogy a sörös üvegek dobálását a német fiatalok kezdték, azonban ezt nem lehet kizárni. A karhatalom elszámította magát ebben az összecsapásban, mivel itt nem védtelen nyugdíjasokból 2.), hanem jó felépítésű, kisportolt testalkatú eszméikhez hű fiatalokból álló ellenfélre akadt. Ezt tovább fokozta, hogy a német bajtársak igen jártasak voltak a karhatalommal vívott közelharcban. Így aztán a kivezényelt kormánycsapatok (ORFK Akció Osztály, Készenléti Rendőrség, és a XIII. kerületi kapitányság tapasztalatlan, csalinak és a médiáknak szánt emberei) hátraarcot csináltak, és a kollégáikat cserbenhagyva kimenekültek a helyiségből. Az ütközet körülbelül negyedóráig tartott. A rendezők ezután lecsendesítették a bajtársakat, ám időközben több, mint háromszáz karhatalmista érkezett a helyszínre, és megkezdték a felismert „garázdák” kiemelését és megkezdődött a hajtóvadászat, amit további ütlegelések közepette hajtottak végre. Most már biztos fölényük tudatában több tucat szirénázó gépjárművel indultak a fiatalok nyomába. A Keleti Pályaudvarnál, és a Szegedi úton is lecsaptak, a Reiter Ferenc utca és a Róbert Károly körút sarkán pedig baseball ütőkkel felszerelt „polgárőrök” verték a visszavonulókat. Az elfogottakat megbilincselésük után is tovább ütlegelték. Illés Miklós elmondása szerint ezt még a kórházban is tovább fojtatták. Voltak olyan „szlovákiai” magyarok, akik a megemlékezésre érkeztek Budapestre, de sajnos elkéstek, és a koncerten sem voltak jelen. Mivel azonban a közelben iszogattak, jobbnak látták, ha elhagyják a várost. A Keleti Pályaudvarnál elkapták őket, az egyiküket később bíróság elé állították és elítélték. A karhatalmisták egyébként minden fényképezőgépet elvettek vagy összetörtek, és a filmeket kitépték, ami önmagáért beszél. Éjféltájban végül helyreállt a „rend”, és karhatalmi ellenőrzés mellett három óráig folytatódhatott a koncert.
Az eljárás során 36 bajtárs esett fogságba, akik közül 24-et kiutasítottak az országból. Nyolcat közülük (kettő magyar, három német, két osztrák, egy cseh) csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak vádjával, gyorsított eljárással még a tárgyalás napján el akarták ítélni. Ez végül a karhatalmisták egymásnak ellentmondó vallomásai miatt nem sikerült, az ítélethozatalt február 25-ére halasztották. A védelem tanújai közül egyet sem akartak meghallgatni, a kirendelt védők pedig nem akartak szót emelni védenceik érdekében. A koncepciós pert végül a tárgyalóterem közönsége akadályozta meg. Zúgolódásuk hatására a bíró végül néhány védőtanút meghallgatott, és a védőügyvédek is felszólaltak. Az egyik ügyvéd beszéde olyan jól sikerült, hogy lelkesen megtapsolták. Alkay Zsoltot, az egyik főszervezőt még ekkor sem engedték szólni, jóllehet ő végig ott volt a helyszínen. A televíziós média páratlanul inkorrekt tájékoztatásának középpontjában nem is maga a per volt, hanem egy, a nézők soraiban történt incidens. Az történt ugyanis, hogy egy idős asszony felháborodván, hogy székét lábbal meglökték, hátraszólt az egyik szkinhed nézőnek: „Nektek is ott lenne a helyetek.” Erre azt a nem túl diplomatikus választ kapta, hogy: „Auschwitz”. Ezeket a képsorokat a televízióban, manipulatív módon sokszor visszajátszva mutatták be, noha nyilvánvaló, hogy a per szempontjából ez az esemény teljesen lényegtelen volt. A média célja egyértelmű: az átlagemberbe gyermekkorától beletáplált gyűlöletet tovább erősíteni, így a jobboldali körök terjeszkedését lehetetlenné tenni. Egy dologgal azonban nem számolnak: a jobboldal gondolkozásra kész és képes embereket vár hadrendjébe, akik az ilyen ócska tömegmanipulációnak nem adnak hitelt. A „tájékoztatásban” élen járó RTL Klub televízió műsorában elhangzott még, hogy a roma etnikumú kisebbség nagyon aggódik a szélsőjobboldali csoportosulások miatt, valamint, úgy mellesleg, Illés Béla és Kovács Balázs, MNA tagok is beszélhettek.
Az ügy akkor vett némi fordulatot, mikor a Független Rendőrszakszervezet főtitkára, Fábián Ágota átfogó vizsgálatot kezdeményezett, mivel a leszámolásban részt vett karhatalmisták közül többen fölkérték, és kétségbe vonták a sérüléseket okozó „intézkedés” szakszerűségét. A főtitkár asszony véleménye szerint a parancsnok volt a hibás, aki a parancsot kiadta, hiszen a „rendőrök” rutinfeladatnak tartották az „eljárást”, míg a sörösüvegek dobálása kezdetét nem vette. A karhatalom ilyen „rutinfeladatai” kizárólag szélsőjobboldali szervezetek, személyek ellen irányulnak, hiszen elismert tény, hogy ilyen típusú razziákat szélsőbaloldali szervezetek ellen nem folytatnak. Indokaik elég gyenge lábakon állnak: az eddigi három megemlékezésen, és az utánuk rendszeresen megrendezett koncerteken (Viking Klub, Olympiához címzett kocsma) semmiféle incidens nem volt. Felmerül a kérdés: botrányon kívül mit kerestek a karhatalmisták, hiszen kábítószert, „önkényuralmi jelképet”, illegális bevándorlót, körözött bűnözőt nem találtak eddig sem, és furcsa módon most sem. Erős gyanú merül fel tehát az irányban, hogy a leszámolást bizonyos titkos szervezetek tervelték ki. Erre utal a beépített emberek részvétele, a tapasztalatlan, csalinak szánt karhatalom szereplése, az egész razzia provokatív, durva stílusa, az „intézkedés” indokainak igen szegényes volta, valamint az akcióról készült fényképfelvételek megsemmisítése.
A magyar politikai és társadalmi élet szinte minden irányzata és rétege megnyilatkozott az esemény kapcsán. A mai „hivatalos jobboldal” hozzáállása igen tanulságos volt. Szabó Albert, a Magyar Népjóléti Szövetség vezetője rádiónyilatkozatban határolta el magát a február 13-i eseményektől, a Magyar Igazság és Élet Pártja pedig hetilapjában, a Magyar Fórumban nyilatkozott becsmérlő hangon (tisztelet a kivételnek) a történtekről. Az ilyen sajnálatos véleményeknek, rádiónyilatkozatoknak azonban van egy jó oldala is: kiderül valójában melyik oldalon is állnak az említett szervezetek. Szabó Albert ócska provokációira most tette fel a „koronát”, hiszen nyilvánvaló, hogy nyilatkozatával nemcsak a február 13-i eseményektől, hanem az egész jobboldaltól elhatárolta magát. Aki ugyanis Budapest, és egész Európa hős védőinek emlékét és örökségét nem hajlandó felvállalni, az nem nevezhető továbbiakban jobboldalinak. Az a hangnem, amit a Magyar Fórum egyes cikkírói megengedtek maguknak, igencsak meglepő. Egy magát nemzeti radikálisnak valló párt nem tudja felvállalni Budapest védőinek örökségét, noha ez éppen egy olyan lehetőség lenne, aminek kapcsán a jobboldal különböző erői közös frontot nyithatnának. Ez pedig nagy jelentőségű lenne a baloldallal folytatott harcunk szempontjából.
A baloldal legjelentősebb megnyilatkozásait az eddig teljes jelentéktelenségbe burkolózó Szanyi Tibor, MSZP-s „országgyűlési” képviselő produkálta: ellentüntetést rendezett „Séta a gyűlölet ellen” címmel. Természetesen ezt nem egyedül szervezte . Segítségére voltak az Ifjú Szocialisták, a Baloldali Ifjúsági Társulás és néhány MSZP-s képviselő. Ebben részt vett egyébként a magyarországi szabadkőművesség legsötétebb alakja is: Konrád György. Este pedig Szanyi már a televízióban ócsárolhatta a hősöket, és a rájuk emlékezőket. Ne firtassuk most, hogy egy tisztelgő megemlékezés kapcsán hogy lehet ellentüntetést szervezni. Inkább tekintsünk a felvonuló tömegre 3.): fáklyák és izraeli lobogók, és mellettük boxerrel felfegyverzett cigányok. Ők képviselik a magyar nép véleményét?
A szabadkőműves-liberális-kommunista sajtó persze kitett magáért, és a televízió-csatornákkal karöltve teljesen lehetetlenné tették a közvélemény korrekt tájékoztatását. A tömegember ellenséges reagálása tehát ebben az esetben sem ösztönös és spontán vagy belátáson alapuló, hanem, mint minden esetben, tudatosan manipulált és a félreinformáltságból következik. Akik részt vettek a rendezvényen, illetve a Viking Klubban rendezett koncerten, és szemtanúi voltak a karhatalom attrakciójának, tisztában vannak a tényekkel. Ezzel szemben nézzük, hogyan tájékoztatott erről egy „pártatlan, ideológiailag semleges” sajtó:
A Népszava a MEASZ-t tartja mértékadónak az eseményekkel kapcsolatban: „A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) vezetése felháborodását fejezte ki amiatt, hogy a várban ismételten nemzetközi újfasiszta demonstrációra kerülhetett sor. Ez mélységesen sérti a háború és a fasizmus áldozatainak emlékét, félelmet ébreszt, s alkalmas gyűlöletkeltésre. A tüntetés résztvevői által elkövetett atrocitások is ezt igazolják. Megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy az illetékesek engedélyeztek ilyen gyűlést (...)”. Nagy N. Péter a Népszabadságban úgy tesz, mintha saját törvényüket sem ismerné: „A rendőrség gyűlöletkeltés hallatán, illetve önkényuralmi jelképek láttán felléphet. Nem lépett fel.” A fent leírt tények alapján látható, hogy mennyire zavart keltő és rosszindulatú ez a kijelentés.
Magyar Hírlap: „Az ügyben indított nyomozás adatai szerint a neonáci csoportokhoz kötődő fiatalok szombat este meghatározó szerepet játszottak több száz külföldi bőrfejű és a magyar rendőrök közötti konfliktus kirobbanásában (...) Lapunk titkosszolgálati forrásból úgy értesült: a rendőrség fellépése gyaníthatóan arra szolgált, hogy a megmozdulás külföldi szervezőit valamilyen indokkal kiutasíthassák az országból. A hatóság gyakorlatilag indok nélkül érkezett a Viking klubba, ahol gyanítható volt, hogy az ittas fiatalok igazoltatása verekedéssel végződik”. A titkosszolgálat tehát tudott a várható fejleményekről, így megdőlt az a hipotézis, miszerint gyanútlanul igazoltató rendőrökre támadtak a szkinhedek. Előre kitervelt akcióról volt szó.
Blikk: „Akár öt évet is ülhet rács mögött az a nyolc német bőrfejű, akik a szombati rendezvény után nekitámadtak a rendőröknek Angyalföldön.” Jellemző a baloldali sajtó színvonalára, hogy a nyolc letartóztatott fiatal nemzetiségi hovatartozását egyik sem tudta pontosan megérdeklődni, így ehhez hasonló badarságok egész sora jelent meg.
HVG: „A hatósági fellépés azonban a felvételek alapján korántsem tűnt átgondoltnak (...) Az összetűzések kirobbantásához hozzájárultak a hatóságok közötti kommunikációs zavarok, valamint rendőri félreértések is. Így fordulhatott elő, hogy az előre bejelentett szombat napközbeni megemlékezést biztosító rohamrendőrök délután szem elől tévesztették (!) a tömeget, és úgy tűnik, senki sem tájékoztatta (!) azokat, akik este a Viking Klubban razziáztak.” Ezeket az állításokat a titkosszolgálati források ismeretében senki sem veheti komolyan.
Szólnunk kell még a sajtóorgánumok hangadóiról is, akik véleményükkel lehetetlenné teszik az átlag szemlélődő szabad ítéletalkotását. Így működik a szabad vélemény joga szabadkőműves módra.
Hetek (A hit gyülekezete lapja): „Nem igaz, hogy a hatóságoknak törvényi tilalom hiányában el kell tűrniük a neonácik politikai közszereplését. A magyar törvénytár része a párizsi békeszerződés, amely egyértelműen megtilt minden náci szervezkedést és propagandát, a kormányzatnak pedig kötelességévé teszi az ellenük való fellépést”.
Magyar Hírlap: „A világ újnáciai közben megtanulták a kis kelet-közép-európai országocska nevét. Tudják, hogy egy mosoly itt mindig kijár az idegennek, hogy sem a zsernyákoktól, sem az ellentüntetőktől nem kell tartani (...)”
A ’legbrutálisabb’ cikket azonban a Népszava napilap adta közre „Brutális kérdés” címmel Déri János tollából. A tudatos, nyílt, a valóságos eszményekre semmilyen tekintettel nem lévő manipuláció iskolapéldája ez az írás. Idézzünk fel néhány ’gondolatot’ belőle: „(...) az importált bőrfejűekkel együtt is csak néhány százan verődtek össze. (...) Nincs törvényes akadálya annak, hogy a budai Várban harsogjon a Sieg Heil, s diszkrét horogkereszteket viselő ifjak boldog mosollyal vonulgassanak. (...) S nem véletlenül tettem idézőjelbe az emlékeznek kifejezést. Hiszen ezek az alkalmak – s az elmúlt években jó néhányról volt szerencsém tudósítani – nem emlékezések, hanem cinikus provokációk. Szervezőik pontosan tudják, hogy ma Magyarországon a hatóságoknak nincs elég önbizalmuk – s talán törvényi felhatalmazásuk sem – ahhoz, hogy vissza merjenek utasítani egy olyan kérést, amelyben az olvasható: mi csak emlékezünk az elhunyt magyarokra és németekre. Istenem, lehet, hogy a rossz oldalon álltak, de hát, ha úgy tetszik, ők is a történelem áldozatai, ők nem tehetnek róla, hova hívták be őket katonának.” No comment.
Természetesen a helyzet ennyire nem tragikus. Léteznek ezen kívül korrekt tájékoztatást adó kiadványok is. A jobboldali vagy jobboldali szimpatizáns újságok korrekt, és néhol lelkes cikkeket adtak közre. Ilyenek voltak például: Pannon Front, Hunnia, Magyar Demokrata, és a Nemzeti Újság.
Ez tehát a mai magyarországi helyzet. Kevesen vagyunk, kevés az anyagi erőforrásunk, de eszméinkhez a végsőkig hűek maradunk. Győzelem vagy vereség, másodlagos. A lényeg – Jány Gusztáv vezérezredes úr szavaival – „amely minden magyar embernek jelszava kell, hogy legyen, akár a béke munkája mellett áll, akár fegyvert kell neki ragadnia: Istennel, Legfelsőbb Hadúrunkért, és a hazáért mindhalálig”.
Deneb

Lábjegyzetek
1.) magyar, német, osztrák, norvég, szlovák, szerb, angol, cseh, holland, bulgár, görög nemzetiségű bajtársak szövetsége
2.) lásd METÉSZ tüntetés
3.) A média híresztelése ellenére pár százan lehettek "

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.16. 09:05:07

@szlalomsör:

Kösz. A hülyeség nem annyira ilyeszt, minden blogban jelen van. Az áradó gonoszság fordította föl a gyomrom. Fertőző, az emberből rosszat hoz ki. Kinek van kedve egy medence szaros takonyban úszkálni? Lehet nem tudmomást venni róla, de nehéz elekrülni a hányingert.

sourcerror 2009.02.16. 13:09:34

@asmodean: "Az, hogy közben "náci lettem", liberális "barátainknak" tipizálásának az eredménye:
aki nem azt mondja amit mi, az szemét náci.
Amit ellenzék, kormány nem tudott elérni, azt 2 nagy elméjű liberális máris elérte, egységesítette a jobb és baloldalt :)
Persze így tényleg komoly náci veszély van, ha a náci értelmezése az, hogy aki nem liberális az náci."

Engem is lenáciztak, már a kezdetekkor, ne szívd mellre :)

sourcerror 2009.02.16. 13:14:53

@A Nép - Te vagy!: "A hülyeség nem annyira ilyeszt, minden blogban jelen van. Az áradó gonoszság fordította föl a gyomrom. Fertőző, az emberből rosszat hoz ki. Kinek van kedve egy medence szaros takonyban úszkálni? Lehet nem tudmomást venni róla, de nehéz elekrülni a hányingert."

Hadd válaszoljak egy tőled vett idézettel:

"Hm. Hogy mondjam, ha már mindenáron vissza akartál gyalázkodni - minek? - miért nem próbálkoztál valami tárgyszerűbbel? Ami legalább tetszetős? Úgy látom nem erősséged az összefüggések fölismerése, sem súlyuk mérlegelése. Mondjuk attól még lehetsz rendes ember. Hasznosabb lehetett volna ha válaszolsz az ártatlan kérdésemre, de nyilván valami gonosz hátsó szándékot sejtettél ott is, úgyhogy jó."

sourcerror 2009.02.16. 13:19:36

@A Nép - Te vagy!: "Halj meg."

Lökd le a földle! De dulván!

lac1 2009.02.16. 13:37:31

@A Nép - Te vagy!:

Én haljak meg? Mi lesz akkor a gyerekeimmel, akiket már oktatok a sorok közti igazságok felismerésére, és hogy ne féljenek kinyilvánítani a véleményüket?

Thorwald 2009.02.16. 14:49:43

Huha:) Megy itt az adok kapok:)

Ezt a felvonulast ugyanugy elitelem, mint a melegek seggrazasat az andrassyn...

Azaz megy bele a "felvonulas ami nem tetszik" zsakba...
Mondjuk azert nevetseges, hogy a cikkiro (postiro vagy mittomen) a melegfelvonulast torvenyes felvonulasnak, a birodalmi rohamosztagosok felvonulasat meg "nemtomhogylehetengednikatonaijellegufelvonulast"-nak allitja be. Koszonom, de egyikbol sem kerek. Mindketto torvenyes, de egyik sem kell.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.16. 15:26:14

@sourcerror:

Nyugi, ezt nem rád vonatkoztattam. A veled való összetűzésem egészen más természetű, emberi léptékű. Még futólag sem villant át rajtam olyasmi, hogy ne akarjak neked jót. Mint ahogy mindenki másnak. Csak van aki a saját elvetemültségével képes volt átmenetileg kivetkőztetni magamból.

lac1 2009.02.16. 16:22:37

@A Nép - Te vagy!:

Ejha. Hát téged eléggé könnyen ki lehet vetkőztetni MAGADBÓL.
Nem lennék a gyereked, amikor intőt visz haza. Neki is a halálát kívánnád, mint másnak, aki aki bizonyos dolgokat másképp lát? Amúgy azért az tetszik, hogy azt nem tudtad megmutatni, hogy hol hazudok - mert nem is.
Csak hát... nehéz az igazság, ugye?

lac1 2009.02.16. 16:24:06

@thorwald:

Látod, ez a baj. Nem kell kérned, elég, ha tűröd amit a törvény nem tilt. Ez persze nekem se tetszik, de hát te is a demokráciára szavaztál, nem?

sourcerror 2009.02.16. 18:42:13

@lac1: "
(paraszt)-Mondtam már anarco-szindikalista közösség vagyunk és hetenként más gyakorolja a végrehajtó hatalmat.
(Arthur)-Értem.
(paraszt)-De minden döntését a kéthetenkénti gyűlés erősíti meg.
(Arthur)-Jó értem de...
(paraszt)-Belügyekben elég az egyszerü többség.
(Arthur)-Most már elég!!
(paraszt)-De legalább 2/3 kell a jelentősebb...
(Arthur)-Elég!Megparancsolom, hogy hallgass!
(paraszt2)-Nézzenek oda "parancsol" mit képzel ez kicsoda?
(Arthur)-A királyod vagyok!
(paraszt2)-Én ugyan nem szavaztam rád.
(Arthur)-Királyra nem is szavaznak.
(paraszt2)-Akkor hogy lettél király?
(Arthur)-A tavak királynőlye ahogy a napfény megcsillant aranykelméba burkolt
karján magasba emelte a tó méslyéről a szent szablyát az Excaliburt,
jelképezvén isten gonviselését, hogy én Arthur legyek annak hordozója.
Ezért vagyok a királyotok."

Szóval csak azt akartam mondani, hogy a demokráciára sem szoktak szavazni.

Egyébként meg ne hagyd magad elnyomni :)
Tudod, az erőszak része a rendszernek.

asmodean 2009.02.16. 20:20:19

@lacl
@sourcerror

Ha az, hogy kérdőjeleket látok sok axiómaként meghatározott sokszor törvényszerűleg megtiltva, hogy kérdőjeleket lássak ott, ha az, hogy nem bízok abban, hogy a szuper liberalizmus jót tesz nekünk, ha 2000 menetelő radikális, szélső jobbos (mindenki ossza be) láttán nem szarom összemagam és kezdek ordibálni, hogy ehune a világvége, indulnak a vagonok, azt jelenti,hogy náci vagyok, hát basszus akkor tényleg náci vagyok.
Bár gyanítom a nemzetszocialmusban meg liberális lennék. :)

Most már csak az érdekelne, hogy a liberálisoknak mi a véleménye arról, hogy az európai unióban olyan törvények léteznek, amelyek népeket bélyegeznek meg kollektívan?
Miért nem járnak nap mint nap tüntetni a törvényerejű negatív megkülönböztetés ellen?
Vagy az nem fontos? Úgytűnik az nem, de 500-2000 ember az biza veszélyt jelent az intergalaktikus liberális eszmékre.
Ez biztos csak nekem visszás, mert tuti létezik valami rendkívül liberális nézőpont, ami logikus magyarázatot ad.

asmodean 2009.02.16. 20:24:10

"Ha az, hogy kérdőjeleket látok sok axiómaként meghatározott sokszor törvényszerűleg megtiltva, hogy kérdőjeleket lássak ott,"

Ez az irgalmatlan marhaság valahogy így akart volna kinézni:

Ha az, hogy kérdőjeleket látok sok axiómaként meghatározott dolog esetén, (ahol sokszor törvényszerűleg megtiltva, hogy egyáltalán kérdőjeleket lássak ott),

sourcerror 2009.02.16. 22:18:15

@asmodean: "Ha az, hogy kérdőjeleket látok sok axiómaként meghatározott dolog esetén, (ahol sokszor törvényszerűleg megtiltva, hogy egyáltalán kérdőjeleket lássak ott),"

Hogy az Eastparkból idézzek, ezen még dolgozz kicsit.

sourcerror 2009.02.16. 22:22:31

"Green-haired protesters in the streets of Seattle were ridiculed for their belief that the World Bank, the International Monetary Fund, and the world's finance ministers enter into secret agreements to impoverish developing nations. Here, in fact, is one such agreement: Argentina's "Country Assistance Strategy Progress Report" from June 2001. This document, nominally produced by the World Bank, represents the interlocking directives of both the Bank and the IMF, as well as, indirectly, the wishes of both institutions' largest patron, the United States Treasury Department. Marked "Confidential" or "Official Use Only," these reports are seldom publicized to the citizenry bound up in their stipulations. And yet for the 100-plus that rely on IMF and World Bank loans-countries such as Argentina, Tanzania, Ecuador, Sierra Leone-such agreements serve as de facto legislation, meticulous in detail and ideological in thrust. Although couched as loan conditions or as helpful development advice, these reports more closely resemble the minutes of a financial coup d'etat....

To reduce its deficit per IMF decree, Argentina had cut $3 billion from government spending-a cut that was necessary, the authors note here, to "accomodat[e] the increase in interest obligations." These obligations, the report did not need to add, were largely to foreign creditors, including the IMF and World Bank themselves. Since 1994, in fact, Argentina's budget deficits had been entirely attributable to interest payments on foreign loans. Excluding such payments, spending had remained constant at 19 percent of GDP. Despite the visible harm caused by cuts, the new plan ordered more. This, the report promised, would "greatly improve the outlook for the remainder of 2001 and 2002, with growth expected to recover in the later half of 2001." The Bank was slightly off the mark. By December 2001, Buenos Aires' middle class, unaccustomed to hunting the streets for garbage to eat, joined the poor in mass demonstrations."

Ettől miért nem rettegnek, kedves liberális urak, hölgyek?

asmodean 2009.02.16. 22:29:32

@sourcerror:

Áh, jól van, azt is elbasztam. :)

lac1 2009.02.16. 23:27:08

@sourcerror:

Mondok én erre egy közhelyesebb axiómát:

" A demokrácia a hatalom szemfényvesztése a nép felé"

Amúgy köszönöm a biztatásod, amikor a halálomat kívánják tudom: jó úton járok.
Egyszer már finoman céloztam rá: ez a topik PONTOSAN ugyanúgy zajlik, mint a másik többtucatnyi, ahol más neveken, más témákban -de azt bevallhatom: hasonlóakban - de mindig a halál és a veretés (mint kívánalom) lett a vége.

lac1 2009.02.16. 23:41:55

@asmodean:

Miért radikális és miért szélsőjobbos? Nem lehetne egyszer a korrektség miatt azt mondani: pl. másként gondolkodó...?
Egyébként szerintem meg a kitöréses felvonulás jobban romboló mint a buzifelvonulás, ugyanis azt nehezebben magyarázom meg a gyerekeimnek.
persze egy fodor gabriella ezt másképp látja, de én ezt el is fogadom. Legfeljebb véleményem van róla.
És én sem a buzik tojásos vegzálását tartom jónak, mert inkább lefényképezném őket, és úgy küzdenék ellenük.
Ja, hogy a fényképezés személyiségi jog - hallom az állibsiket.
Hát amikor felvonult, már akkor direkt mutogatta magát, nem is értem a trógerek problémáját. Valami ugyanolyan érzésem van, mint amikor a nők szépen felöltöznek, kicsinosítják magukat, illatszer miegymás, és amikor füttyentek neki, vagy végigmérem őket, akkor feljelentenek szexuális zaklatásért.
Ami fából vaskarika. De mondhatnám azt, amikor a nők kivonulnak (nane egyesület) a családon belüli erőszak ellen tüntetni, de persze bölcsen hallgatnak arról, hogy éppen a nők követik el legtöbbet és legsúlyosabb bűncselekményt: a csecsemőgyilkosságot. Persze itt is ismerheti már mindenki, hogy a részeges és verekedős férfitől való félelemben, de hát... Én, mint 6 gyermekes, előbb üttetném magam agyon, mint a gyerekemet, de hát... Az egyenlősdi - kivéve persze a nácik - most a menő a társadalomban.
Kb. ugyan ez van azzal is, ami miatt a halálomat kívánják.
Amúgy azért CALAM-on csodálkozom, mert mint gazda az ilyeneket nem utasítja a normális véleményezésre. Persze a náci masírozás bassza a csőrét.
Nem akartam kimondani, mert megette a fene, ha már ezt is mondani kell, de most valahogy mégis kijött belőlem.

lac1 2009.02.17. 00:02:13

Polányi Mihály könyvében (Personal knowledge, Személyes tudás I-II) azt írja, hogy az ember lusta természetű, és ezért pl. a gondolkodásban is lusta, ha egy axióma vegy meghatározás sokáig klappol az ismeretetekkel, és valami újat, addig ismeretlent vél felfedezni, akkor lusta új meghatározást alkotni, inkább az addigi meghatározásokat addig nyújtja, amíg az új megállapítás vagy felfedezés még belefér. Ha nagyon szélsőséges a dolog, akkor és arra az esetre megalkotott az ember egy új kifejezést:
RENDHAGYÓ.
Ami már az elnevezésében is egy non plus ultra. Hát szerintem Polányi abban tévedett, hogy nem feltétlenül lusta, hanem fél ÚJAT alkotni, új normát, vagy éppen - és most visszakanyarodok a topik példájához - gyáva és bizonytalan, hogy az új megállapítás nem-e lesz kárára. Hiszen ismeri Giordano Bruno esetét (többek közt) és ő nem akar a sorsára jutni.
Tehát a mai átalakuló világban fél az újtól - nem úgy, nem annyi - ezért mindenki (legalábbis sokan) inkább skatulyáz, rendhagyónak nevez, közkeletű szóval nácinak.

lac1 2009.02.17. 00:11:05

@sourcerror:
Meg van tiltva a rettegés. Vagyis elbagatellizálva, ebben a konkrét esetben oedig én emlékezem, hogy ha a zsidók nem Palesztínát kapták volna régi-új (ŐS)-hazának, akkor a másik lehetőség Argentína lett volna.
Ha hihetünk a mazsihisznek, akkor éppen Argentínában van Latin-Amerika legnagyobb zsidó közössége,

mazsihisz.hu/argentin-templomban-bujt-meg-a-holokauszt-tagado-puspok-823.html

és ha az IRSA szóra mint soros györgy cégére keresek a guglival, akkor azt láthatom, hogy... a zsidó soros éppen argentínában hatalmas területeket vásárol. de ez vagy véletlen, vagy megint a náci dühöng bennem.
Tovább is van, mondjam még?
Soros györgy miért nem george Magyarországon?

asmodean 2009.02.17. 00:18:26

@lac1:
"Miért radikális és miért szélsőjobbos? Nem lehetne egyszer a korrektség miatt azt mondani: pl. másként gondolkodó...?"

Én azt gondolom, hogy úgy általában a radikális, szélsőséges, nacionalista, náci, fasiszta stb fogalmakat simán egybe mossák, szinoním szavakként használják, így aztán minden más is erre a sorsra kerülne, nem terhelnék magukat, hogy nagyon különválasszák a dolgot.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.17. 05:59:55

@lac1:
A most felvonulók túnyomó többsége sajnos valóban nemzetiszocialista volt.

És ez külön kezelendő a nemzeti radikális vonaltól, amelyet a Jobbik képvisel.

lac1 2009.02.17. 20:39:07

@asmodean:

Az egy dolog, ha a nácit és a radikálist egybemossák. Az már viszont baj, ha mindenkire, aki nem a jelenleg érvényes pc véleményt vallja magáénak és pláne, ki is nyilatkozza. Mert hát nemsokára az is náci lesz, aki mondjuk egy verekedő zsidó kezét lefogja. És amikor mindig farkast kiáltanak, egy idő után senki nem hiszi el, hogy itt vannak a farkasok.

Dr Smit Plagius 2009.02.17. 20:58:08

borzasztóak vagytok, kik azt terjesztitek, minden jobb lesz, ha valakit vagy valakiket eltűnetünk! nem félek, ti eltüntök a balfenéken, csak idő kérdése! huss...

lac1 2009.02.17. 20:59:34

@Ferenc Testvér:

És miért is baj, hogy ha valaki nemzetiszocialista? Ha az egyszerű és követhető vita miatt a mindenki számára közzéférhető nemzetiszocializmus wiki-féle meghatározását vesszük alapul, és bár nem szándékom az elemzése mert szerintem a szerzője a német nemzetiszocializmust vette alapul, de ha csak az utolsó "ismérvet" veszem górcső alá, "vallásszabadság korlátozása", akkor tulajdonképpen most ma Magyarországon is jelen van. Nincs és nem lehet sarijá, a poligámista mormonok sem teljesen gyakorolhatják vallásukat, scientológiára is rájár a rúd, stb. Azonban a szociáldarwinizmus érvei ellen is csak egyet tudnak az állibsik úgymond "felhozni", mégpedig azt, hogy "ő is ember, nem szabad őt így vagy úgy kezelni"... kezdetű tiráda, ha tudományosan akarnám magam kifejezni, akkor egyfajta "kötelező altruizmus"*-t várnak, mit várnak, követelnek a társadalom tagjaitól.
Lehetne folytatni ezt a végtelenségig, de érdemes-e?


*Milyen érdekes fogalmat találtam ki, szinte nincs is találat rá a guglin:

www.google.hu/search?hl=hu&q=%22k%C3%B6telez%C5%91+altruizmus%22&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=lr%3Dlang_hu

Ááááááá...!

lac1 2009.02.17. 21:01:39

@gattamorte:
ez így van! Azt hiszik páran, hogy ha eltüntetik a tiltakozókat, a tagadókat és a kérdezőket és a hitetleneket, akkor megnyílik az út az örökös és végtelen kártérítés paradicsomi állapotához.
Hát nem.

Fasisztavadász 2009.02.18. 13:50:04

szerintem itt ebben az országban mindenki náczi. ott volt az a Szálasi, meg a zzorbánviktor is ilyen nárczista - mást meg nem ismerek. csak ezt a jólelkű Ferenczet. ő mindig velünk volt, ha kellett akkor Chartát csinált, bér még ő sem tudja minek.

a lényeg az, hogy mink kisebbségben levők úgy gondoljuk hogy ki vagyunk rekesztve. valójában ám nem, csak az jól fizet tudnillik.

a magyar turulos, meg vattakabátos suhancokat mind ki kell véreztetni a béke jegyében!

lac1 2009.02.18. 18:02:03

@Fasisztavadász:
Hát a vattakabátosokat majd a bőrkabátosok, vagyis a bőrkabátos ifjak intézik el MEGINT?
Ugye értitek kikre célzok???

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.19. 22:27:11

@Ferenc Testvér: ámullak, hogy ennyire le akarok választani róluk a jobbikot.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.20. 12:30:26

@calam:
Mivel a Jobbik nem volt szervező és hivatalosan se szervező nem volt, se nem hivatalosan nem vett részt, tehát nem része a vonalnak.
Az nem megy, hogy majd önkényesen eldöntjük ilyen "úgyis tudjuk" alapon, hogy ki hogy gondolkodik.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.21. 09:38:28

@Ferenc Testvér:
pardon, azt akartam írni, hogy hivatalosan nem vett részt a rendezvényen.