A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

A Viki Viki Viki Viktóóóóóóóóór

2009.03.07. 06:30 R_John

"Kísértet járja be Európát – a kommunizmus kísértete."

Végre végre végre! Megszólalt a főnök. Rég beszélt a bácsi, nade most. Most szó sem volt Szorcsik Vikiről, meg Kolbászról, itt csak a nemzet sorsa volt az érdekes. Mert válság van. Ezt persze csak néha lehet tudni, de most aztán tényleg. Orbán Viktor év-nemzet-világ-és kolbászértékelőt tartott, szerencsére.

Volt benne minden, ami köll. Finoman konstruált nyelvi lelemény, amelyben a miértet mértként mondta, mit mondta, valósággal küldte az éterbe. Jelzésként, hogy ő a nép egyszerű gyermeke. Közülünk való, a mi emberünk. Ő nem a nemzetközi globációt és pénztőkét szolgálja, ő értünk van, mert ez a magyarok országa, a dolgozó polgároké.

Igazából semmi újdonság nem volt a beszédben, számomra érdekesség csak annyi volt, hogy 1 hete még 300 milliárd eurót kunyerbált nyugaton, most meg szidta a rendszert, ami szerinte összeomlik, összeomlott, mint a kártyavár. Ott kinn a protekcionizmus (muhaha) ellen beszélt, itthon meg a magyar tulajdon védelméről, a nemzet testének érdekeiről. Ez nem egy giga  nagy ellentmondás?

Komolyan, ha valaki egy (az) ország miniszterelnöke akar lenni, hogy képest azt mondani, hogy összedőlt a régi rend? Melyik? A piacgazdaság? Az nem dőlt össze, nem is fog. Próbálkozhat Orbán bankok államosításával, kisajátításával csak akkor kiiratkozik az úriemberek társaságából(vö.:államcsőd). Kérdés az is, hogy miből venné meg a bankokat.  A másik érdekes gondolata, hogy a bankok fele legyen magyar. Magyar mi: székhelyű tulajdonú, vizsla, vagy mi? Meg persze kell állami gazdasági funkció. Kell, miféle? A piac nem működteti jól a közszolgáltatásokat? Csak gondoljunk az év eleji gázkrízisre, amikor a magánkézben lévő gázirányító mennyire jól kezelte a helyzetet. Hoppá, nem baj, az nem számít, mrtz nem illik bele a gondolatrendszerbe. A piac gonosz, mint tudjukki. És a pénz, az is gonosz, az tehet mindenről, az emberek gyarlók, hiszen a pénz. A sátán a pénzen keresztül rombolja le Mária országát.

Orbán állami kiadásokat akar a hadsereg számára. Feltételezem, ha Kína 15%-al növeli a fegyverkiadásait akkor nekünk is azt kellene. Király, legyen jó sok fegyver, de mi ne 15-el, hanem 30-40-50-el növeljük. Miért ne? Szocializmusban mindent lehet.

Új világrend közeledik Orbán szerint, amihez új emberek kellenek, a régiek rosszak, sőt egyenesen a régi rendszerbe kapaszkodnak bele. Nyilván a szocikra gondolt, de akkor ők most komcsik, vagy kapitalisták? Ezt nem ártana eldönteni, nekem mindegy, melyik lesz a megfejtés, csak ne hagyjon kétségek között. (Vajon ő melyik rendszer embere?) Ezek, akik nem tudjuk milyenek, de tudjuk, hogy kik, na ők, amúgy valóban hibás módon, hitelből finanszírozták a "jóléti rendszerváltást". Orbán azonban úgy tesz, mintha 2002-ben a Fidesz nem szavazta volna meg ugyanezt az elhibázott osztogatást. Bájos, ahogy próbálja saját felelősségét csökkenteni. Szerencsére tök jól hangzott a beszéd, tele volt pozitív, européer, már-már haladó gondolattal. Ezeket Vizi E. Szilvesztertől, és Kun  Miklóstól is tudhatjuk.

Orbán beszédében a gazdasági irracionalitásokon, röhögségeken kívül azonban volt egy nagyon bántó rész, amit egész egyszerűen nem is értek. Orbán szerint a kormány a bűnözőket mentegeti, és azt a nettó hazugságot is elejti, hogy Magyarországon szinte nincs közbiztonság. Ez az a gondolat, ami egész egyszerűen hazugság. És ráadásul: hol mentegeti a kormány a bűnözőket és miben? Úgy néz ki, Orbán ezzel a mondattal a szélsőjobbnak, a "cigánybűnözést" hirdetőknek tett gesztust. Ez valóban nagyon nagy baj. (Az általa felsorolt esetek mind cigánynak vélt emberek követték el, ez sem lényegtelen.)

A végére még egy-két, khm, tévedést is had emeljek ki. Orbán szerint romlik az egészségügy Magyarországon. Ennek ellentmond, hogy az átlagéletkor folyamatosan növekszik itthon. A másik a foglalkoztatottság mérése. Szerinte a szocik egy olyan rendszert vezettek be, aminek következtében heti egy óra bejelentett munka is már foglalkoztatottságnak számít. Az igazság azonban az, hogy ez egy nemzetközi sztenderd, az International Labour Organization, az ILO dolgozta ki, ők ez alapján számolnak. Ezeket a dolgokat Orbánnak tudnia kellene, nyilván tudja is, csak nem mondja ki, mert akkor a remek beszéde összedőlne.

Mielőtt Orbán Viktor legújabb búcsújelszavával summasummárumoznám írásomat, hallgassuk meg a Bëlga együttes nagy sikerű Képviselő Boogie című számát:

És akkor következzen a beszéd egyetlen újdonsága, egyben eme bóvli befejezése:

Új irány Magyarország, új irány magyarok!

87 komment · 3 trackback

Címkék: politika orbán magyarország évértékelő

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr47985796

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő 2009.03.14. 22:49:53

Alig használt Orbán új szlogenjeOrbán új szlogenje az "Új irány Magyarország" valahonnan már ismerős. Bár ez előzőleg sem volt másként. Emlékszünk, néhány éve Orbán Viktor nagygyűlése Hajrá Magyarország! -gal ért véget. Kissé kínos volt, me…

Trackback: MALACKA NEWS 2009.03.08. 11:08:50

Orbánfób toposzok 1. Úgy döntöttem, sorozatot indítok. A politikai fórumok vitái ugyanis kezdenek unalomba fulladni a körkörösen visszatérő, lerágott csontoktól. (A fejemben már meg is fogantak a következő részek...) Nem nehéz ötletelni, van egy pár igen…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.07. 14:14:42

Egy egyszerű javaslat...Elég sok mindenki egyetért abban (legfőképp a hozzáértők), hogy a Reformszövetség javaslatai többet segítenének az országnak, mint Gyurcsány jó irányba tett, de apró, túl óvatos lépései. Sőt vannak, aki szerint még a Reformszövetsé…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.03.07. 08:27:30

Nem tudom hogy te mit néztél, lehet hogy a szlovák 2-öt, mert nem ezt és igy mondotta az Orbán.A különbözö országokban a hazai protekcionizmus létezik, nálunk miért nem lehetséges? Ám ha piacgazdaságról beszélünk akkor ugye nincs protekcionista politika, mert ha van--az már nem piacgazdaság.A hadseregnek nem kért pénzt, hanem a kinai GDP növekedés --ami elmaradt a kitüzött céltól-- viszonylagos alacsony ( 8 %) volta is lehetövé teszi a hadsereg fejlesztését.Az uj világrend már alakulgat, hiszen az USA csakugy mint mi--hitelböl finanszirozza az országot. Ennek a hitelnek a legnagyobb forrása Kina, Japán.Nem az USA! Az ö ideje lejárt!Hogy nincs közbiztonság abban egyetértek Orbánnal.Tényleg nincs, és az is igaz hogy a bünözöknek több joguk van, mint egy átlagembernek. Az e.ü helyzete pedig --már bocs--de sz@r!Köszönhetö a hozzáértö és okos liberális politikának. Ha nem hiszed akkor javaslom, ne a butapesti kórházba kezeljenek, hanem mondjuk Ózdon, majd megtapasztalod a különbséget! És hogy még müködik az e.ü, az csak a maradék személyzetnek--orvosoknak és ápolóknak, nővéreknek köszönheti az ország!Mert ezek az emberek vagy megszálottak vagy jó értelemben vett hülyék, akikben még él a szakma szeretete és a gyógyitás iránti alázat! A munkanélküliség pedig magasabb mint valaha is volt.Az ILO statisztikája csak arra jó, hogy kifényezze amit az adott kormány akar. Aki tanult stat.-ot, az tudja miröl beszélek.De a hitelek visszafizetéséröl miért nem irsz? Mert ezt nekem, neked, gyerekeinknek és unokáinknak kell majd visszafizetni.Pedig nem mi tehetünk róla, hanem a kormány.Mert ez lesz a kemény és hosszu idö, 20-30 év nadrágmegszoritás.Akik pedig mindez tették, azok vajon mennyit fognak mindebböl megérezni?

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.03.07. 08:46:30

azt azért nem értem hogy miért hasonlítják obamához, mikor a kapitalizmus végéről beszél.

Stoney Hill Billy 2009.03.07. 09:03:12

te hülye vagy, vagy csak szándékosan félremagyarázol?
persze, ha ebből élsz o.k., de valójában te is tudod, hogy ezeket nem ebben a formában mondta, ahogy te itt összehordod. nézd csak meg még 1szer

Corry 2009.03.07. 10:06:28

Hadd kezdjem ez offal:
Szerintetek a mi nemzetmentő Ferink múlt heti seggfejkedése mennyibe kerül és került az országnak? Sikerült ugyanis szegmentáltalnia Kelet-közép európát a szorgalmas de önhibájukon kívül bajba került csehekre, lengyelekre, románokra, satöbbi és a hülye, lusta magyarokra.
Ez eddig nem volt meg így kormányfők által kimondva, most megtörtént.

Off bezárva, diszkléjmer: ha lett volna alkalmasabb poszt, oda írtam volna be mindezt.


De visszatérve a Viktorhoz: kezdjük avval, hogy én nagyon nem kedvelem az Orbán Viktort, de úgy néz ki a helyzet, hogy az elébbi offomban emlegetett illető meg fogja szerettetni velem.

Nekem is felállt még a kormányzása alatt a szőr a hátamon, amikor a piacról meg hasonlókról beszélt. Sajnos be kell látnunk, hogy sok mindenben igaza van. A mostani megközelítés az, hogy a magáncég jobban el tudja látni a feladatát, mint egy állami. Például az EON tényleg jól kezelte a gázhelyzetet, mindez viszont már nem mondható el az őrségi áramkimaradásról.

Teljesen életszerű lenne az, ha lenne Magyarországon működő piac és az állam, a minisztériumok a piacról vennének néhány szolgáltatást, mint pl. ahogy a német állam a Siemenstől vesz dolgokat.
Csak az a nagy különbség, hogy a Siemens egy piaci szereplő, míg a nálunk alapított nagyban állami megrendelésre hajtó, urambátyám az ügyvezető igazgató jellegű cégek már nem azok! Maga a cég valószínűleg nagyon hatékony, viszont az állami megrendelést nem feltétlenül piaci áron adják (lásd Kormányszóvivői Portál), tehát a köz részéről maradt a hatékonytalanság, de sok magánszemély meggazdagodik ezen. Itt nem látnék semmi gondot, ha az egészet az állam csinálná magának.

A szabad piacról: a mostani válság a szabad piac, a brókerek, hitelminősítők és a bankok (mindez főleg Amerikában) irdatlan nagy lebőgése. Gyakorlatilag egy kapal szar az, amit művelnek, legalábbis most úgy tűnik. Greenspan úr a nagy idol megágyazott egy ilyen méretű válságnak, ami után lezárja az életművét azzal, hogy tévedtem, bocs. Maurice Greenberg pedig még pofátlan is, mert bepereli az AIG-t a részvényesés miatt, azt a céget, ahol a részvények áráért ő volt a felelős majdnem 30 éven keresztül.

„Orbán szerint a kormány a bűnözőket mentegeti…”
Ebben is igaza van, csak pontatlanul fogalmaz, valószínűleg a közmegértés céljából. Nem a kormány teszi ezt, hanem a hatalom, véleményem szerint az ügyészség, bíróság és a nem megfelelő törvények is közrejátszanak ebben.
Ha valaki példul betör valahova, miért élvez jogegyenlőséget, sőt jogelőnyt emiatt. A mai magyar igazságszolgáltatási gyakorlatból nem sokat látok, de a közmédiumokban publikált és a nekem elmesélt eseték alapján ez jön le.

Az egészségügynek meg köszönjük meg ezeket a statisztikai számokat, mert ha a rendelkezésre bocsátott források alakulását nézzük, akkor ott nagy a baj…

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.07. 11:38:36

@Corry: nincs időm részletesen válaszolni. Annyit szeretnék csak mondani, hogy tudom, hogy olvasod a blogot egy ideje, és neked is nyilvánvaló, hogy nem szeretjük a Gyurcsányt, sőt, kifejezetten rossznak és károsnak tartjuk. Nem nagyon tud olyat csinálni, ami jó lenne. Szóval ez most Orbánról szól. Több mint 4 hónapja indult a blog, azóta ez volt az első komolyabb írás Orbánról.

Ha hazajöttem még reagálok.

Corry 2009.03.07. 13:29:11

@calam: Jó, persze, az írásom nagyja a Viktorról szólt.
Talán annyit az általam a Viktorról írtakhoz, hogy mindez szép, de kéne egy átmenet, mert a "beteg nincs műthető állapotban" és ha ezt leírom, akkor is előkívánkozik a hála a mi Nemzetmentő Ferinknek.
De ettől függetlenül kéne valami átmeneti stratégia is a Viktortól, vagy hagyni megcsinálni addig is a Reformszövetség programját.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.07. 14:14:53

@solaitid: ne ezen én is nagyon sokat gondolkozom. Kíváncsi vagyok, hogy mit érthet Hegedüs Zsuzsa Obama és Sarkozy párhuzamáról Orbánnal.

heima (törölt) 2009.03.07. 16:31:38

gyenge írás mint mindig

Fosch marshall · http://proletarokkozt.blog.hu/ 2009.03.07. 16:42:44

Semmi konkrétumot nem mondd, csak amit eddig is tudtunk, hogy nagyon rossz a helyzet. Figyelemre méltó a balra való tolódása.

misc · http://misc.blog.hu 2009.03.07. 16:54:11

örülök, hogy megint sikerült megtalálni minden baj okozóját, a vérfarkast.. ha a patásördög nem szállítaná ezüsthajóval a szőlőbányáit ki az országból, most tejjel-mézzel folyó Kánaán lehetne itt.

Frantique 2009.03.07. 16:57:25

Poszt írója, tudod, mit jelent az a szó, hogy Országértékelő? Ott láthattad Orbán Viktor előtt kiírva több, mint egy órán keresztül... :)
Summa summarum: ORSZÁGÉRTÉKELŐ != KAMPÁNY vagy VÁLSÁGKEZELÉSI PROGRAM vagy MEGOLDÁS.

Majd, ha ismét fordul a kocka, meglátjuk, milyen megoldásuk van. Addig meg egy rossz szavad ne legyen, mert csak önmagad minősíted... Ne legyél annyira reménytelen *****, mint a Mesterházy, aki nem bírja felfogni, hogy egy országértékelő beszédben nem megoldásokat és nem programokat szokás bemutatni.

pokesz70 2009.03.07. 17:11:26

Szerintem is egy új rendszer fog beköszönni a válság hatására. Nem csak itthon, hanem az összes kapitalista országban. De erről beszélt GyF is a Népszabi interjúban, csak ő "csendes forradalomnak" hívta. A probléma az, hogy még senki sem látja, hogy ez az új rendszer hogyan fog kinézni. Orbán sem. Amiket vízionál, mármint a konkrétumok, azok egy része nem jó (protekcionizmus egy olyan országban, amelyik minden tekintetben -- tőke, piac, áru -- rászorul a külföldre??), egy része meg megvalósíthatatlan (bankok államosítása? hogyan? miből?).
És hát a semmitmondás mellett valóban volt egy rakás hazugság (közbiztonság romlása: nem igaz, 2001-ben pl. sokkal rosszabb adatok voltak jellemzők) és a legdúrvább: a "szociális népszavazás" utólagos és hamis legitimálása.
Nagyon nehéz helyzetbe lavírozta magát a fidesz, ez jól érzékelhető ebben a beszédben. Sajnos egy ilyen helyzetben már a tőjobbosok számára is kevés lett volna a "Gyurcsány takarodjon el és minden fasza lesz" szlogen. Ezért kellett mellé sok-sok általánosság, ferdítés és hazugság. Értékelhetetlen.

Uebermensch 2009.03.07. 17:12:43

@Frantique: Ehhez képest, ha a pöcsfej 3 éven keresztül mást se csinál, csak folyamatosan lehülyézi a főnököt, ráadásul még be se jár a melóhelyre gályázni a nem kevés lóvéért, amit te is fizetsz, én is fizetek, meg még másik másfél millió emberke is fizet, nem biztos, hogy a saját cégemben másnap még egyáltalán kellene jönnie.

Szűcslaci 2009.03.07. 17:15:39

Ezek alapján készpénznek veszem, hogy te a maszop-ra szavaztál - ennek következtében okolható vagy a mostani állapotokért. Köszönjük, Emese.

Uebermensch 2009.03.07. 17:18:56

@Szűcslaci: Ha ezt nekem írtad, akkor ettől kezdve szerencsejátékban fogadói oldalon ne utazz, mert kurvára pofára fogsz esni.

Szűcslaci 2009.03.07. 17:20:21

@Uebermensch:
Ezt a blog szerzőjének írtam. Ha neked írom, akkor hivatkozok rád.
U.i: nem játszok semmilyen szerencsejátékot. :)

pokesz70 2009.03.07. 17:20:44

@Szűcslaci:

Ez a legdúrvább. Ha nem tetszik Viktor, maszop kommancs vagy, nem is lehetsz más. Sőt, Te vagy a hibás a jelenlegi állapotokért. Köszönjük Szűcslaci, nagyon érted a dolgokat. Reméljük ez a szellem még sok-sok évszázadot megél ebben a kicsi országban és végleg a nemzeti címerünk részévé tehetjük a "másikra mutató ujj" becses szimbólumát.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.07. 17:21:17

@Szűcslaci: ha rám írtad, akkor se fogadj, mert nagyot fogsz veszíteni.

Szűcslaci 2009.03.07. 17:26:54

@calam:
Ha nem tetszik a véleményem, ne írkálj ilyeneket.
nem lehet felelőtlenül írogatni...:) Még név nélkül sem, ugyébár? Milyen egyszerű, válastok egy nevet, aztán írogatok...tiszta óvoda. Saját névvel nem mered? Én merem. Vigyázz, olyan ne legyél, mint a kenderesek, aki nagyon agresszíven védik álláspontjaikat nickek mögé bújva - de tökéletes ernyő nincs.

Szűcslaci 2009.03.07. 17:33:16

@pokesz70:

Ha most normális országban élnénk és a legfőbb gondunk az lenne, hogy a tavalyelőtt bevezetett euróból hogyan szerezzünk még többet fejenként, hogy a gazdasági növekedésünk az 3 vagy 4 % legyen jövőre, hogy a beilleszkedett cigányainknak adjunk-e valami jót viszonzásul, amiért büszkeségből és dolgozni vágyásból lemondtak a segélyekről - esetleg egy skanzent nekik, hogy mindig emlékeztesse őket a folklórjukra.....de nyakig állunk a szarban a kikúrt mszp és rühös bandája miatt, akik sikeresen tönlkretették még bazt is, amit fent említett/szidott Viktor összehozott, ellopták még a holnapi napot is - nos, ebben a szituációban nincs helye pont Viktor szidásának. Demagógok vagytok. Igazi demagógok, még akkor is ragaszkodni fogtok a rögeszmétekhez, ha pl. ismét sikerül visszatornásznunk magunkat a civilizált országok sorába, miután ezt a túlmozgásos, kényszeresen hazudozó paprikajancsit elítélik. Majd akkor is Viktor lesz a hibás és szavaztok majd erre a zsivány csürhére.

tevez 2009.03.07. 17:36:57

Tisztelt Szűcslaci!
Miért mész le ezeknek a hazaáruló gazembereknek szintjére?
Miért vitatkozol ezzel a csürhével?
Nincs jobb dolgod?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.07. 17:40:01

@Szűcslaci: írhatnék névvel is, mindent vállalok, itt ez a szokás, hogy nickkel írnak az emberek. Sokat gondolkozom, hogy váltok a sajátomra, de ez most mindegy.

Viszont: nem mondtam, hogy ne irogass ide, azt mondtam, hogy tévedsz. Ez fontos különbség. Sose szavaztam a szocikra, nem is fogok. Olvasgasd a blogot, eddig a Gyurcsányról nem sok pozitívat írtunk.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.03.07. 17:53:21

„ Arthuro Ui ujra köztünk Orbán Viktor seregei harcban állnak. Orbán Viktor, mint egy nemzetek felett álló félisten, kivont véres kardal a kezében járja országot-világot és toborozza seregeit. Orbán Viktor fekete holló, amelyik dögszagot érezve elemében érzi magát. Orbán Viktor azt a látszatot akarja kelteni, hogy ő a Jó letéteményese, felkent harcosa. Csillagok háborúja filing ez a javából. Csak hívei nem veszik még észre, hogy akit a Jó Szövetség vezérének látnak, az valójában maga a gonosz Császár. Orbán Viktornak ma már semmi sem drága. Egyszer ennek az embernek, még fiatalon voltak szép álmai, voltak elvei, volt gerince és volt szava, amire érdemes volt odafigyelni. Sokan szerettük és tiszteltük. Sokan gondoltuk, hogy egyszer belőle még lesz valaki és hasznos is lesz ez az országnak. Tévedtünk. illetve nem, hiszen lett belőle, de ez az egykori önmaga karikatúrája, negatív tükörképe. Elveit egyszer valahol a sarkon elhagyta és érdekre cserélte. Orbán Viktort ma már kizárólag hatalmi és az ezekkel összefüggő anyagi érdekei vezetik. Elszabadult hintaló. Amikor érdeke úgy kívánja, akkor a szélsőjobbal cinkosan összekacsintva vereti szét a várost pribékjeivel, pitbulljai által. Megvakarja szavakkal buksijukat, ha elég jól habzik a szájuk és acsarkodnak. Harapásért még jutalomfalatkák is járnak. Közben a pofánkba röhögve tárja szét kezét, a romokon állva közli, erről ő nem tehet ugye. Hazudik. Azt teszi, amiért úgy gondolja, Gyurcsánynak azonnal takarodnia kéne az ország éléről. Hazudni csúnya dolog, aki hazudik a népnek, nemzetnek, az takarodjon. Kivéve persze mindig a gyevi bírót. Ha érdeke gyevi bírónknak úgy diktálja, akkor követségekre jár el és közli, hogy nemzeti ünnepünk évfordulóján nem ajánlja, hogy eljöjjenek ide vendégségbe állami vezetőik. Tud valamit. Szivesen venné, ha szegényes lenne 56-os ünnepünk. De nem lesz, mert a külföldi vendégek abszolút többsége mégis eljön , így a kormányzatnak lehetősége marad arra, hogy egy emlékezetes szép ünnepet építsen fel. Nos, ha a vészmadár szerep nem vált be, akkor tesz róla, pitbulljai által, hogy az ünnep az legyen, aminek ő akarja látni, amivel ártani tud azoknak, akik a neki járó hatalmat bitorolják a "panelprolik" bizalmából. Induljon a banzáj. És indult. Láthattuk. Utána persze Viktor szomorú lesz ettől. Sunyi mosoly a száj szegletében, csicskásai természetesen azonnal a rendőrségnek esnek, rendőr terrorról beszélnek, a molotov koktélok és elrabolt tankok árnyékában. Üzen. A rendőrségnek, a szélsőjobbnak, mindenkinek. Neki mindent lehet. Még 56 emlékét is bemocskolhatja. Szegény pesti srácok, forognak sirjukban, látva mi zajlik most itt nálunk. Szégyen. Ha hatalmi érdeke úgy kívánja, hát folytatja a tovább a minél rosszabb annál jobb műsorát. Kimegy az EU-ba és kéri, hogy Magyarországnak ne adjanak pénzeket, mert hazug kormányt ne támogassanak. Hazája érdekei ellen beszél. Nem ez a hazaárulás esetleg? Még jól emlékszünk arra, hogy december 5.-e és egyéb populista akciói után, milyen vadul hazaárulózott másokat. Pont ő. Kisgömböc. Kis Gömbös. Beszélnek hazugságokról, beszélnek szabadságról, beszélnek elnyomásról, beszélnek tőke hatalmáról, beszélnek mindenről, csak Magyarországról nem nagyon akar beszélni. Magyarországért nem dolgozik, munkahelyére a Parlamentbe, alig jár be, ahol ugye a hazát kéne képviselni és építeni, mert erre szól képviselői mandátuma. Azt a parlamentáris demokráciát támadja és gyalázza, amelyikért anno, maga is küzdött. Az lett belőle ez által, akik ellen a rendszerváltás előtt még annyira küzdött. Szomorú, hogy észre sem veszi. Ha meg mégis, akkor az még szomorúbbá teszi az egész történetét. Orbán viktor seregei harcban állnak. De van egy kis bibi ezzel. Nekem, nekünk semmi kedvünk harci övezetben élni. Magyarországon ma demokrácia van. Bárki, aki az alkotmányos rend ellen tőr, a demokrácia ellen támad. Demokráciában nincsenek forradalmárok, aki erőszakot alkalmaz vagy támogat, cinkosan uszít, az egyszerű terrorista, semmi egyéb. Orbán szabadcsapatai, vagy az egykori Vörös Brigádok, ETA , iszlám fundamentalisták között lényegi különbségek nincsenek. Orbán Viktor a mi saját gyártmányú, kicsit, sárga, kicsit savanyú Oszamánk. Rombol. Ma már alig hiszem, hogy másra alkalmas lehet. Eljátszotta. Kár érte. Orbán Viktor seregei harcban állnak. Az a szuka, amelyik a fasizmust, kommunizmust megszülte, ujra vemhes. A Vezér fején ott a bélyege. Állítsuk meg Orbán Uit, amíg még nem késő. Ha nem tesszük, akkor valóban valami nagyon fontosat "kúrunk" el. Nem kicsit, de nagyon. Ilyen böszmeséget Európában rajtunk kívül senki nem csinálna. Ma még van remény arra, hogy elvetéljen a szuka. De akkor együtt kell akarjuk, minden békeszerető, köztársaság párti magyarnak. Történelmi felelősségünk van ebben. ’’

belekotty 2009.03.07. 17:54:28

vikike aszongyagya új emberek kellenek. Nahát! lassan ő az 1ik legrégebbi bútordarab.
Az ellene való ellenszenv miatt vesztett a jobboldal már kéccer választást. Adjuk már össze neki a nyugdíjra valót és Gyurcsánnyal 1ütt mennyenek nyugdíjba!

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2009.03.07. 17:59:48

Ne vergődj ilyen szar posztokkal. Már 200ezren sem vagytok meg.. jövőre bukó makigyerek..

I'll be Beck! 2009.03.07. 18:23:56

Tényleg azt vártátok Vityától, hogy kiáll, egyetlen cseles kezdőlépéssel mattolja a meglepett Carlsent, ÉS még Pista bá buborékjában is kigyullad egy villanykörte a harmincadik sorban, hogy "éértemm!"?
Hülyék vagytok "tik" magyarok?
Lehet, nem tudjátok, hogy száz képzett szakemberre jut harminc, akinek értékelhető elképzelése van arról, hogy "mi ez az egész". Ebből tizenöt véleményét kérik ki valamilyen formában, és bár nyolc tudni véli mit kell tenni, csak négy meri felvállalni.
Amiből egy megoldás nyilvánvaló hülyeség, egy kivihetetlen, a maradék kettő pedig láncokban táncolás (csak az egyik szaunában szögeken, a másik mélyhűtőben kézenállva képzeli)?
És akkor ki "köll" állni Pistabá elé mondani valamit amitől ránk szavaz - de csak majd ha a dolgok maguktól jó irányt vettek, mert most fingunk sincs mit csinálnánk, csak az a biztos, hogy ezek a komenisták egyre basznak mindent elfelé?
Na, most asszem helyes perspektívába helyeztem nektek Orbán Viktor szavait.

Shopping 2009.03.07. 18:29:07

Nem emlékszem pontosan a beszéd melyik részében tért ki arra pontosan viktorka, hogy ő hogyan húzná ki az országot a csávából??

Ja.
Hogy arról nem beszélt...

pokesz70 2009.03.07. 18:34:02

@tevez:

Nagyon rossz időket élünk, hogy csak azért, mert valaki nem isteníti az istent, netalán más véleménye van a dolgokról, máris hazaáruló csürhének titulálod és sajnálod az időt és az energiát, hogy érvelj.
A világ nem olyan egyszerű, mint azt Ti képzelitek. Értem én, hogy könnyebb megtalálni a helyed, ha azt vallod: a zsidók konspirálnak, a komcsik hazaárulnak, a cigányok bűnöznek, a homoszexuálisok gyerekrontó perverzek. A Magyarok meg a minden felett álló erkölcsi hősök. De nekem ez nem ilyen fekete-fehér.
Mindegy, úgysem fogsz ezen (sem) elgondolkodni.

Pszt! 2009.03.07. 18:37:28

Már alig várom, hogy a viki legyen hatalmon. Egyből megyünk tüntetni és követeljük, a drasztikus 1000milliárdos adócsökkentést.

Pszt! 2009.03.07. 18:39:25

Ez tetszik:

„ Arthuro Ui ujra köztünk Orbán Viktor seregei harcban állnak. Orbán Viktor, mint egy nemzetek felett álló félisten, kivont véres kardal a kezében járja országot-világot és toborozza seregeit. Orbán Viktor fekete holló, amelyik dögszagot érezve elemében érzi magát. Orbán Viktor azt a látszatot akarja kelteni, hogy ő a Jó letéteményese, felkent harcosa. Csillagok háborúja filing ez a javából. Csak hívei nem veszik még észre, hogy akit a Jó Szövetség vezérének látnak, az valójában maga a gonosz Császár. Orbán Viktornak ma már semmi sem drága. Egyszer ennek az embernek, még fiatalon voltak szép álmai, voltak elvei, volt gerince és volt szava, amire érdemes volt odafigyelni. Sokan szerettük és tiszteltük. Sokan gondoltuk, hogy egyszer belőle még lesz valaki és hasznos is lesz ez az országnak. Tévedtünk. illetve nem, hiszen lett belőle, de ez az egykori önmaga karikatúrája, negatív tükörképe. Elveit egyszer valahol a sarkon elhagyta és érdekre cserélte. Orbán Viktort ma már kizárólag hatalmi és az ezekkel összefüggő anyagi érdekei vezetik. Elszabadult hintaló. Amikor érdeke úgy kívánja, akkor a szélsőjobbal cinkosan összekacsintva vereti szét a várost pribékjeivel, pitbulljai által. Megvakarja szavakkal buksijukat, ha elég jól habzik a szájuk és acsarkodnak. Harapásért még jutalomfalatkák is járnak. Közben a pofánkba röhögve tárja szét kezét, a romokon állva közli, erről ő nem tehet ugye. Hazudik. Azt teszi, amiért úgy gondolja, Gyurcsánynak azonnal takarodnia kéne az ország éléről. Hazudni csúnya dolog, aki hazudik a népnek, nemzetnek, az takarodjon. Kivéve persze mindig a gyevi bírót. Ha érdeke gyevi bírónknak úgy diktálja, akkor követségekre jár el és közli, hogy nemzeti ünnepünk évfordulóján nem ajánlja, hogy eljöjjenek ide vendégségbe állami vezetőik. Tud valamit. Szivesen venné, ha szegényes lenne 56-os ünnepünk. De nem lesz, mert a külföldi vendégek abszolút többsége mégis eljön , így a kormányzatnak lehetősége marad arra, hogy egy emlékezetes szép ünnepet építsen fel. Nos, ha a vészmadár szerep nem vált be, akkor tesz róla, pitbulljai által, hogy az ünnep az legyen, aminek ő akarja látni, amivel ártani tud azoknak, akik a neki járó hatalmat bitorolják a "panelprolik" bizalmából. Induljon a banzáj. És indult. Láthattuk. Utána persze Viktor szomorú lesz ettől. Sunyi mosoly a száj szegletében, csicskásai természetesen azonnal a rendőrségnek esnek, rendőr terrorról beszélnek, a molotov koktélok és elrabolt tankok árnyékában. Üzen. A rendőrségnek, a szélsőjobbnak, mindenkinek. Neki mindent lehet. Még 56 emlékét is bemocskolhatja. Szegény pesti srácok, forognak sirjukban, látva mi zajlik most itt nálunk. Szégyen. Ha hatalmi érdeke úgy kívánja, hát folytatja a tovább a minél rosszabb annál jobb műsorát. Kimegy az EU-ba és kéri, hogy Magyarországnak ne adjanak pénzeket, mert hazug kormányt ne támogassanak. Hazája érdekei ellen beszél. Nem ez a hazaárulás esetleg? Még jól emlékszünk arra, hogy december 5.-e és egyéb populista akciói után, milyen vadul hazaárulózott másokat. Pont ő. Kisgömböc. Kis Gömbös. Beszélnek hazugságokról, beszélnek szabadságról, beszélnek elnyomásról, beszélnek tőke hatalmáról, beszélnek mindenről, csak Magyarországról nem nagyon akar beszélni. Magyarországért nem dolgozik, munkahelyére a Parlamentbe, alig jár be, ahol ugye a hazát kéne képviselni és építeni, mert erre szól képviselői mandátuma. Azt a parlamentáris demokráciát támadja és gyalázza, amelyikért anno, maga is küzdött. Az lett belőle ez által, akik ellen a rendszerváltás előtt még annyira küzdött. Szomorú, hogy észre sem veszi. Ha meg mégis, akkor az még szomorúbbá teszi az egész történetét. Orbán viktor seregei harcban állnak. De van egy kis bibi ezzel. Nekem, nekünk semmi kedvünk harci övezetben élni. Magyarországon ma demokrácia van. Bárki, aki az alkotmányos rend ellen tőr, a demokrácia ellen támad. Demokráciában nincsenek forradalmárok, aki erőszakot alkalmaz vagy támogat, cinkosan uszít, az egyszerű terrorista, semmi egyéb. Orbán szabadcsapatai, vagy az egykori Vörös Brigádok, ETA , iszlám fundamentalisták között lényegi különbségek nincsenek. Orbán Viktor a mi saját gyártmányú, kicsit, sárga, kicsit savanyú Oszamánk. Rombol. Ma már alig hiszem, hogy másra alkalmas lehet. Eljátszotta. Kár érte. Orbán Viktor seregei harcban állnak. Az a szuka, amelyik a fasizmust, kommunizmust megszülte, ujra vemhes. A Vezér fején ott a bélyege. Állítsuk meg Orbán Uit, amíg még nem késő. Ha nem tesszük, akkor valóban valami nagyon fontosat "kúrunk" el. Nem kicsit, de nagyon. Ilyen böszmeséget Európában rajtunk kívül senki nem csinálna. Ma még van remény arra, hogy elvetéljen a szuka. De akkor együtt kell akarjuk, minden békeszerető, köztársaság párti magyarnak. Történelmi felelősségünk van ebben. ’’

Chicano 2009.03.07. 18:50:27

Ha valaki úgy gondolja ez az elmúlt 7 év jobb volt mint az a 4 amiben a FIDESZ volt kormányon szavazzon erre a balfax bandára. Engem nem érdekel hogy most mit mond Orbán, azt tudom hogy mikor a FIDESZ volt kormányon rendben mentek a dolgok. Most meg ott tartunk hogy még románia is elhatárolódik tőlünk. Ez az idióta impotens banda egy dologhoz ért: az elkúráshoz. Amihez nyúltak azt elbaxták. Ha ez valakinek tetszik tessék újra rájuk szavazni. Orbán nem tud olyan marhaságot mondani hogy én a jelenlegi kormányra meg a sleppjére (szadesz-ibipárt) szavazzak. A legrosszabb formájában is jobb mint ezek az isten barmai.

Mindfield 2009.03.07. 18:52:02

"Orbán szerint a kormány a bűnözőket mentegeti, és azt a nettó hazugságot is elejti, hogy Magyarországon szinte nincs közbiztonság"

Ebben igaza van.

Chicano 2009.03.07. 19:01:40

Szerintem Orbán felolvashatta volna ferencünk legutóbbi parlamenti felszólalását, itt abba is belekötnétek. Ha valahol megszólal ugranak rá a ballib megmondógépek mint tyúk a takonyra. Érthető: addig se ennek a balfék bandának a töketlenkedéseit kell magyarázgatniuk.

Leonard Zelig 2009.03.07. 19:19:47

15-tel, 50-nel, 15%-kal

Chicano 2009.03.07. 19:20:02

A hozzászólásokat is figyelembe vettem. De az se sokkal szimpatikusabb számomra aki szerint mindkettő egykutya. Nem az. Szerintem ez a kormány olyan szinten kúrta el hogy nyugodtan ki lehet jelenteni: történelmi léptékű a bűnük. Normális országban már régen el lettek volna zavarva a vérbe. Ha van a FIDESZ-nek nagy hibája akkor az hogy ezt még nem tudta elérni.

Leonard Zelig 2009.03.07. 19:20:47

Az általa felsorolt esetek mind cigánynak vélt emberek követték el, ez sem lényegtelen

Az esetek követték el az embereket?

phaidros 2009.03.07. 19:23:11

Nekem égnek állt a hajam, amikor hallottam hogy mi volt a téma. Nem azért, mert nem értenék egyet vele, hogy a világ pénzügyi rendszere összeomlott, bizalmi alapja most nincs semmi, és hogy az eddigi piacgazdasági modell megbukott.

A gondom az, hogy ezt lokálisan kezelni igencsak merész dolog. A visszaállamosítások szerte a világban zajlanak, pl. Obama is ezt csinálja, de Viki szerintem tovább akar menni - visszavenni az energiatémát is. Amivel szintén egyetértenék.

Csak a világ nem fog, és ezért szophatunk kurvanagyot. Igaz, Viktor beszélget államfőkkel, miniszterelnökökkel, ő valószínűleg jobban képben van.

Egyébként a gazdasági rendszer összeomlásával kapcsolatban, ez se semmi:

index.hu/gazdasag/vilag/2009/03/06/az_imf_egyest_adott_maganak/

Kb. fél éve senkinek sincs válasza, megoldása, csak vállvonogatás.

Foltos Gatya 2009.03.07. 19:24:37

@Chicano:
Igazi neoprimitív vagy!Nem Orbán vagy Gyurcsány a lényeg,ha nem, mi akik itt élünk!Menjen a halál répájába mind a kettő!Te és ti pedig,akiknek szelektív a memóriája, és nem hajlandó befejezni ezt a kibaszott okos magyar pártoskodást,nektek üzenem :KAPJÁTOK BE az összes magyar jobbos-balos-liberális-közép-és szélsőséges politikus faszát!
Ennyi és vége!

Chicano 2009.03.07. 19:28:54

@Foltos Gatya: Köszönöm értelmes hozzászólásodat, kapd be te is te nihilista köcsög.

RonIQa 2009.03.07. 19:36:47

A szerző calam. Na, akkor ezt sem olvasom el.
Tiszta szerencse, hogy Viktor beszél néha, mert az ilyen calamok téma nélkül maradnának. Nem tudnák elemezni, hogy mit is mondott tulajdonképpen Viki, amit nem mondott, de calamok úgy gondolják, hogy az úgy kell érteni, meg annak, más az értelme, nem az amit mondott, hanem amit a calamok mondanak.

Tisztára olyan, mint a verselemzés volt a középiskolában, amiben remek voltam, csak szégyelltem a pofámat, hogy ennyi hülyeséget kell összehadoválnom az 5-ösért, mert a tanár ezt akarja hallani és én csak azzel az 5-össel kerülhetek be az egyetemre...
Qrvaság!

Chicano 2009.03.07. 19:41:05

Nézd meg Izraelt. Tele vannak pici pártokkal, emiatt alig tudnak valamiben megegyezni. Nem megoldás. Ha meg tényleg lesz igény egy harmadik erőre az meg is fog jelenni. Ki mondta hogy "csak ez a két alternatíva létezik" a szememben? Szerinted milyen más alternatíva van? Van? Ugye nem az mdf-re vagy a szadeszre gondolsz? Ha meg nem akkor kire másra? a REALITÁS (teccik vagy nem) hogy 2 párt között ehet választani. Illetve választás helyett lehet otthon maradni. Én nem fogok.

Viki idejéről: nekem meg a kádár időszakban volt a legjobb mert fiatal voltam és leszartam a politikát. De azért tudom hogy nem a proletár diktatúráé a jövő. :)

RonIQa 2009.03.07. 19:45:33

@Chicano:
Jaj ne már! LMP, alias Centrumpárt? Eszedbe sem jutott? Pedig most az lesz a divat....

Megfigyelo 2009.03.07. 19:48:40

Orban Viktor mar megint teljesen uj politikai iranyba allt be: amit most (sot tkp. mar egy ideje) mond, az a klasszikus "nemzeti szocializmus" (nacizmus): negy nemzeti szoveg, szocialis es ne'mi antikapitalista szosszal es az eros allam istenitesevel leontve. Ezt a szoveget mutatis mutandis Hitler is elmondhatta volna. Es ez az ember nem fog megallni, ha 2/3-os hatalomra kerul, itt koncentracios taborok lesznek, talan gazkamrak is...

En szoltam!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.07. 19:50:24

@Megfigyelo: ne ne viccelj, ezt talán gondold át mégegyszer

Megfigyelo 2009.03.07. 19:56:10

@calam: Nem viccelek, tessek elolvasni a tortenelemkonyveket. Orban populizmusa honaprol honapra jobban hasonlit a hitleri ideologiara, es most megtortent a teljes fordulat is az "uj rend" fele. (Egyelore meg csak a "kulfoldi" tokevel van baja, nemoskara majd az is kiderul, hogy az zsido. De legalabbis partolja a bunozo ciganyokat...)

Chicano 2009.03.07. 20:00:39

@calam: Szerintem teljesen igaza van. Itt kérem fasizmus lesz. Vagy ti most megállítjátok Orbánt, vagy hamarosan barna inges FIDESZ különítményesek fogják átnevelő táborba hurcolni a felvilágosult értelmiséget. Csak a vak nem látja hogy a ti vállatokon nyugszik a szabad világ jövője. Ne adjátok fel! No passaran!

Megfigyelo 2009.03.07. 20:02:37

@calam: Kiegeszites: a fiatalabb korosztaly nem biztos, hogy tudja, hogy a hitleri uralom elso eveiben eloszor a politikai ellenfeleket (komcsikat, szocdemeket, antifasiszta konzervativokat, stb.) zartak koncentracios taborba, a zsidok csak kesobb kerultek sorra...

Prala 2009.03.07. 20:03:02

Gyenge a post, de nagyon! Azt is mondhatnám, hogy inkább tömd tele a szádat a saját f*szoddal, h*lyegyerek.

Nem értem ezt az Orbán- fóbiát: mi a baj vele? Egy talpraesett, jó megjelenésű, éles eszű "gyerek", igazi barátja a sportnak, az egyszerű magyar valóságnak/embereknek, egy vagány családapa (asszem 5 gyerek), k*rva jól csinálja az életét, aki utálja, az azért mert:
1. buta, mint a seggem
2. irigy a képességeire

Észre kellene venni, hogy MASZOP van 7. éve kormányon!!! Mi történt itt azóta? Még a válság előtt?? Hmmm? Lófasz se, nem az euróövezet felé konvergálunk, hanem a csőd felé!
Mi az, hogy "megint nem mondott semmit, nem mutatatt irányt az Orbán" (nem idézet)???
Mit kellene mutatnia? Nem kormánypárt a Fidesz, hanem ellenzék. Itt mutatnia a maszopnak és a cinkosának (szadesz) kellene, ők kerültek kormányra, az ő felelősségük az ország sorsa. Az ellenzéknek a feladata: BÍRÁLNI, KRITIZÁLNI!
ÉRTI MINDENKI????

Sok hülye balos, szerencsére fogyóban vagytok az erős véleményetekkel. Mára ott tart Közép- Európa, hogy sehol nem kell a szocialisták "tudása".
Én nem utálom Ferit, bolondos egy fickó, jókat lehet rajta röhögni, de már unom sajnos, mert eljutottam oda, hogy ha tudom, hogy Feri készül bejelenteni valamit (vagy készül megjelenni Brüsszelben), aznap a tőzsdén nem kereskedek....sajnos ez a valóság, a számok, tények mindent elárulnak a politika (és gazdaságpolitika) hitelességéről. Gyurkó és a bandája NEM HITELES és ez árt egy olyan feltörekvő ország piacának, mint amilyenek mi is vagyunk. Menniük kellene végre, nincs értelme tovább vergődni velük. Szerintem Sólyom saját maga takarítana ki a Sándor- palotában, ha tudná, hogy Feri viszi hétfőn a lemondását. Úr Isten, mekkora ünnep lenne az országban- a válság kellős közepén.

A magyar "baloldal" egy rakás sz@r, se nem szociáldemokrata, se nem keresztényszocialista, semmilyen baloldali értéket nem képvisel. Ezen kellene elgondolkodni, kedves potenciális mszp szavazók!

tevez 2009.03.07. 20:06:47

@pokesz70: Pedig elhiheted, hogy az élet olyan egyszerű mint ahogy te leírtad. Én ezt még tudnám tovább is egyszerűsíteni,de akkor azt hiszem kiverném a biztosítékot.
Ne hogy azt hidd, hogy nincsenek érveim, csak az elmúlt hét évben belefáradtam az állandó vitákba és csatározásokba.

Megfigyelo 2009.03.07. 20:07:49

@Chicano: Te ironizalsz, de ne hidd, hogy a "Garda" nem Orban szervezete. (Vona es Orban ugyanahhoz a polgari korhoz tartoznak es nyilvanvaloan munkamegosztasban vannak.)

Chicano 2009.03.07. 20:09:44

@Megfigyelo: Tudhatnád hogy Orbán cigány-zsidó származású. És maga is bűnöző. (Orbánbányák, felejtünk, felejtünk?)

Orbánnal az a baja a ballib értelmiségnek hogy nem támogatja a cigányokat. A baloldali nyugdíjasoknak meg az hogy Orbán cigány. Már olyat is hallottam kitűnő baloldali szavazóktól hogy azért utálják a "zsideszt" mert tele van zsidókkal meg cigányokkal. (Dajcstomi a fő cigányzsidó.) De láthatólag ez az ellentét abszulúte nem zavar senkit szocialistáéknál, ebből is látszik milyen szilár elvi alapokon áll ez a kitűnő párt meg a tagsága.

Chicano 2009.03.07. 20:14:56

@Megfigyelo: Dehogy ironizálok. Persze hogy jönnek a fasiszták, koncentrációs táborostól meg gázkamrástól. Úgy ahogy mondod. Nagyon meggyőzően írod le a dolgokat. Engem például teljesen meggyőztél. Állítsuk meg ezt a cigányzsidó Orbánt mielőtt még koncentrációs táborokba zárhatná a cigányokat és a zsidókat.

Megfigyelo 2009.03.07. 20:19:39

Nem ismerem Orban szarmazasat, nem is erdekel. Azt, hogy bunozo, keszseggel elhiszem, foleg persze, ha perrendtartasilag is bizonyitani tudod. De tkp. ez sem szamit: a baj vele az, hogy hova keszul vezetni az orszagot.

Az Orban-kormany valoban szegenyellenes (es igy ciganyellenes) gazdasagpolitikat vitt, amit sokan nehezmenyeztunk. A mostani is kezdi, ha masert nem, kenyszerbol...

Azzal egyetertek, hogy a baloldali szavzok kozott is sok az eloiteletes. De a vezetok legalabb nem jatszanak ra erre, mint Orban ("idegenszivu" "genetikai", stb...)

Megfigyelo 2009.03.07. 20:20:40

@Chicano: Jo. a gazkamra koltoi tulzas volt (remelem).

Chicano 2009.03.07. 20:33:07

@Megfigyelo: Nekem elég hányingerkeltő hogy a szoci vezérek szóban lökik a PC-t, a tagságnak meg lefele az megy hogy csak az "orsós orbánt" meg ne válasszák mert jön a cigányterror. Egy ilyen gerinctelen takony banda megérdemli amit a következő választásokon kapni fognak.

"Jo. a gazkamra koltoi tulzas volt (remelem). " Ez nem költői túlzás volt hanem egy orbitális nagy baromság.

Most látom hogy ékezet nélkül írsz. Gondolom külföldről. Vajon honnan látod ilyen kristály tisztán a magyar belpolitika fasizálódását?

Megfigyelo 2009.03.07. 20:42:27

@Chicano: Nem kulfoldrol, de "alapban" csak angolul szoktam irni, angol (pontosabban amerikai) billentyuzetet hasznalok. Es meg akkor kezdtem, amikor magyar meg nem is volt...

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2009.03.08. 05:49:05

B
U
K
Ó
V
A
N
Z
S
I
D
Ó
K

irány haza izráel..

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.03.08. 09:59:30

@bigC: Nem mehetek még haza, mert ott nem könnyu megélnie egy alulképzett moszadosnak. :(

kolbenheyer 2009.03.08. 11:43:34

Azt hiszem sokak figyelmét elkerülte, hogy calam nem a szocialista kormányzás 7 évét értékelte, hanem Orbán beszédét. A nagy valószínűséggel leendő miniszterelnök évértékelője fontos esemény, ezért volt a szerző kíváncsi arra, hogy mit mond Orbán. És úgy érezte sokakkal együtt, hogy lényegében semmit.
Erre nem válaszolt senki. Mit mondott Orbán?
Nem arról van szó, hogy Orbán beszéde legitimálná Gyurcsányt. De abból hogy Gyurcsány elviselhetetlen, még nem következik, hogy Orbánt szeretni is kell, ha nem mond semmit. Ha egy kanál szar és egy kalap szar közül kell választanom, naná, hogy a kanalat választom, de nem mondom, hogy ízlik.
Végül érdemes megnézni, ki hogy védi Orbánt. Én a nettó zsidózó és cigányozó kartársakkal való együttműködést cikinek érezném. Sőt: még azokat is, akik csak szimplán leköcsögöznek, ha nem vagyok fidesz-buzi.

tevez 2009.03.08. 13:05:36

@kolbenheyer: Orbánnak nem az a dolga, hogy megmondja, hogy mit kellene csinálni. Az mindig a kormánypárt dolga. Arra a kérdésedre, hogy mit mondott Orbán, én azt hiszem tudom a választ és meg is osztom veled.
Azt mondta, hogy az olyan szarházi és hazaáruló emberektől amilyen te is vagy meg az egész ballib bagázs, vissza kell venni az országot. Utána pedig jöjjön aminek jönnie kell, az elszámoltatás.
Most már érted bibsikém?

kolbenheyer 2009.03.08. 15:21:32

@tevez:
Szerintem még nem találkoztunk, ezért nem tudhatod, hogy zsidó vagyok-e. Ráadásul a témához ennek nincs köze.
Viszont ezzel elárultad, hogy ócska kis náci vagy. És pont erről beszélek, minél több ilyen szarbarna áll Orbán mellé, annál valószínűbb, hogy megint elbassza a választásokat. Hányadikat is?...

lac1 2009.03.08. 16:25:24

@tevez:

ő nem zsidó, csak egy filoszemita. Ha kicsit olvasnád a blogot visszafelé, én már megírtam egyszer, hogy a felsőbbrendűség hiányzik a szavaiból, ergo zsidó nem lehet.

Jellemzően jól kapiskálsz, mert az Orbán beszédről mindenki kurva jól meg tudja mondani, hogy miért szar, de hogy mit kellene mondania, azt már sehol nem olvasom. vagy mit is várnának el tőle, mert hát egy értékelés mi másról is szólhatna mint véleményről.
Lehetett volna tényekkel is alátámasztani - na de a tényeket mindnyájan a bőrünkön érezzük.

kolbenheyer 2009.03.08. 16:55:13

@lac1:
Mindjárt meghatódom. Bár mégsem, hiszen neked is csak az a fontos, hogy ki zsidó.
Mégis mi az istent várnánk válság közepén, választások előtt? Hogy mit csinálna az adórendszerrel? Az egészségüggyel? Az oktatással? A nyugdíjrendszerrel? A költségvetéssel? Hogyan teremtene munkahelyeket?
Jó, ez nem dolga az évértékelőnek. Én meg azt hiszem, ha a legnagyobb párt politikusa megszólal, akkor mondjon valamit. Mert azt, hogy a Gyurcsány elkúrta, már észrevettem, köszi szépen. Most épp azt keresem, kire szavazzak (nem mintha bármikor a szocikra szavaztam volna).

tevez 2009.03.08. 17:16:48

Azt tudom javasolni, ne keresgélj. Egyenes gerinccel nem lehet olyan pártot találni, amely megfelelne a normális állampolgár igényeinek. Én már régen nem a jobboldalra szavazok, hanem a balliberálisok ellen. Azt, hogy a nemzeti érzelmeim mire jogosítanak fel?, tudom néha túlreagálom az eseményeket, de vállalom közel áll hozzám a rasszizmus. Engem nem érdekelnek a bevándorlók, a kisebbségek, az ombudsmanokat is teljesen feleslegesen foglalkoztatjuk. Egy dolog érdekel mégpedig az, hogy az ország amelyben élek, egy biztonságos, élhető, tisztességesen épülő és fejlődő közeg legyen,ahonnan ne kelljen elmennie a gyerekeimnek és az unokáimnak, hogyha boldogulni akarnak.

kolbenheyer 2009.03.08. 17:33:27

@tevez:
Nemzeti érzelmeid semmire sem jogosítanak fel, rasszizmusod meg legfeljebb a börtönre, ha nem lennének olyan impotensek a magyar bírók az alkotmány betartásával.
Viszont nem kívánom a gyerekeidnek, hogy ha mégis elmennének, akkor külföldön is ilyen szar alakokkal kerüljenek össze, akik majd őket fogják bevándorló kisebbségként alázni.

tevez 2009.03.08. 17:41:31

Tovább nem beszélgetek veled, mert túl indulatos vagy. Gy.F. mellett lenne a te helyed is, a Dunában.

lac1 2009.03.08. 17:46:19

@kolbenheyer:
Nagyon is tévedsz, Amikor idejövök (vagy máshova) akkor kis idegesítés miatt miatt lehet - de amúgy le sem szarom ki-kicsoda.
Amúgy úgy látom a fogalmak összekeverődtek benned: az "évértékelés" és a "megoldásmutatás" két különböző fogalom.

Zorbán az értékelést követte el miért vársz tőle ez kapcsán megoldást?
majd amikor ő lesz a király, és benyújtja a költségvetést, akkor te is meglátod, mit gondol az egészségügyről meg a többiről.
Remélem azért kenderfonó üzemet ezért működtetni fog...

És én is megmondhatom neked, hogy a komcsikra szavaztam, de csak kibaszásból: hogy a sok senkiházi nyugger aki a 3,60-as kenyérért meg az ingyen utazásért szavazott, vagy a panelproli, az most a SAJÁT BŐRÉN TANULJA MEG, hogy a szavazás az nem egy öncélú dolog...

Nymus 2009.03.08. 18:32:29

Elhozza meg itt Orban a szep vilagot, es vegre helyere kerul a korona :)

Nymus 2009.03.08. 18:34:02

@tevez: Ertelmes ember ilyet nem ir le.

asmodean 2009.03.08. 20:22:16

@kolbenheyer:
Program alapján nem fogsz tudni választani.
A programok lényegi része megjósolom így fog kinézni (jobb-bal-egyébtől függetlenül):

Ha mi leszünk a kormány eljő a tejjel-mézzel folyás.
A kánaán szar kis putri ahhoz képest, amivé mi változtatjuk az országot.
Korlátozni fogjuk az IMF-nek nyújtott hiteleket.
Kb 4000 mérföld autópályát és metrót fogunk építeni.
Lesz 300. havi nyugdíj is.
Adószedés helyett az állam pénzt fakaszt a 4. dimenzióból és ezt havonta folyósítani fogja az embereknek.
Nem lesz kell több híd a Dunán, mert szavunkra ott válik ketté ahol akarjuk.
2011 elejére elérjük, hogy bevezessék az uniós országok a forintot.
stb.

Amúgy Orbánnak semmit nem kell mondania, bár mit mond lényegében csak ronthat vele. Konkrétumokról beszélni dőreség lenne, mert ezzel a szavazóbázisát nem növelné, viszont "belenyúlhat" valami kellemetlenbe.
Szvsz ha jövőre a fidesz egy versenyegeret indítana a választásokon akkor is nyerne.

kolbenheyer 2009.03.08. 20:42:06

@tevez:
"Gy.F. mellett lenne a te helyed is, a Dunában. " Én vagyok indulatos? Hm. Az azért nagyon jó érzés, hogy aggyal is rendelkező nácival még nem futottam össze. Az nem szériatartozék. De próbálkozhatsz növeszteni, néha nem árt.

@lac1:
Aha. Majd ha benyújtja. Addig hatódjak meg, mert csak ő tudja az utat. No nem. Ha nem mond semmit, hát nem mond. Hülyének is nézi, akinek esze van.

@asmodean:
Az jó, ha nem program alapján szavazunk. Talán sugallat? És jó érzés lesz versenyegérre szavazni? Látod, ez is a te döntésed.

asmodean 2009.03.08. 20:59:42

@kolbenheyer:

Te sem gondolod komolyan, hogy ebben az országban valaha azért nyertek pártok választást, mert olyan jó programjuk volt.
Francokat. Az egész olyan mint valami sms beküldős show műsor, aki szimpatikusabb, jobban eltudja adni magát az nyer (ígérgetéssel, démonizálással, hasonló populista reklám kampányszerű dolgokkal)
Nincs ugyan statisztikám rá, de erős a gyanúm, hogy a szavazók 1%-át sem teszik azok, akik párt programokat olvasnának, hogy eldöntsék kire szavazzanak. (Pláne úgy, hogy ezek a programok azután esetleg csak nyomokban hasonlítanak (vagy abban sem) ahhoz, ami a kormányzás során történik.)
Az, hogy ez jó-e? Valószínűleg nem, de ettől ez még így van. Hogyan mozdítod ki az embereket abból, hogy ez ne így legyen, látod ez már jobb kérdés. Jelenleg mintha ellentétes törekvéseket látnék a pártok oldaláról. Ne gondolkodj, szavazz!
Nem tudom milyen jó lehet versenyegérre szavazni. A fidesznek valami nagyon zseniálisat kell ahhoz tennie, hogy rászavazzak.
Mi az én döntésem?

MasterMason 2009.03.09. 02:16:20

"itt koncentracios taborok lesznek, talan gazkamrak is...
En szoltam!"

Megfigyelő, én megelőztelek! Videó:
www.youtube.com/watch?v=-XkJYxAY_uM

Gyerekek ezek már most gyilkolnak! Ez a videó nem vicc, ez halálosan komoly!

MasterMason 2009.03.09. 02:21:01

Annyit hozzá, hogy a videóban látható személyek nagyrésze III/III-as ügynök, és jobboldaliak, és mivel eltöröltek egy határozatot 2006-ban mindjárt tűnték el a fiatalok, nem fogod kitalálni honnan húzták ki a 24 éves Rajnay Zoltánt? A Dunából! Én lettem volna a harmadik!
Nem vicc ez nem játék, a hatóságok és a pártok aztán összefogtak, ki ne derülhessen az igazság.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.09. 04:50:48

@Szűcslaci:

"Saját névvel nem mered? Én merem."

1. ki szavatolja, hogy valóban Szűcs Lászlónak hívnak? Te? Na ne röhögtess lúzerkém ...

2. Melyik Szűcs László vagy az ezer közül? Cím? Telefonszám? Személyi igazolvány szám?

Ja, hogy valójában te sem adod ki magadat, de másoknak beszólsz.

Értem.

Hős vagy, verd a melled ...

lac1 2009.03.09. 07:28:03

@asmodean:

Na de csak a hülyéknél jönne be ilyen (vagyis amire célzol) választási ígéret.

Azoknak meg elég egy tányér leves...

""éhány százezer vagy millió, néhány tucat mobil telefon, esetleg autó és hozzá benzinköltség a "cigány kereskedőnek", egy kevéske száraz tészta és néhány konzervzöldség vagy egy-egy kondér gulyás a cigánysoriaknak, a korteskedő pártokat még nem vágja földhöz.""

romnet.hu/jegyzet/jegyz185.html

lac1 2009.03.09. 07:31:51

@kolbenheyer:

''
@lac1:
Aha. Majd ha benyújtja. Addig hatódjak meg, mert csak ő tudja az utat. No nem. Ha nem mond semmit, hát nem mond. Hülyének is nézi, akinek esze van.""

Nem kell meghatódni én sem teszem. Megint elmondom, mert mást erről nem tudok, EZ egy vélemény volt az elmúlt egy évről. És sajnos be fogja nyújtani - én nem annyira várom, de a tényekkel nem tudok mit kezdeni.

nav 2009.03.09. 08:10:27

Szánalmasabbak vagytok, mint a beszéd...He he

asmodean 2009.03.09. 09:22:01

@lac1:

Bejön az sokaknál, még csak hülyének sem kell lenni, elég csak tájékozatlannak lenni, vagy egy oldalú tájékoztatásban részesülni.

Másrészt, meg a programok szerintem nem is azért készülnek, hogy most majd az emberek jól elolvassák, aztán majd mérlegelnek és döntenek.
Jó lenne, de nem. (Másrészt jó lenne, ha ezeknek a programoknak hitelt lehetne adni)
Ma általában az emberek egy része "vallási" meggyőződésből szavaz a másik része meg valaki ellen szavaz. Ha kiadnának egy programot és a közepe táján beleírnák, hogy "és bevezetjük, hogy szerdánként mindenkinek kötelező lesz debrecenit enni sör virsli kombóval" nagy a lenne az esély arra, hogy ezt egy átlag szavazó észre se venné.

lac1 2009.03.09. 15:04:03

@asmodean:

Még ettől is bonyolultabb a helyzet. Az emberek nagy része nemhogy a programokat nem olvassák, de szerintem a választott pártjukból nem tudnának 10 nevet felsorolni, ne adj Isten a tisztségüket pláne.
Én már nagyon régóta azt mondom, ha én képviselő lennék, eszembe sem jutna ígérgetni, mert ebben a ami világban ki ígérhet meg akármit, hanem ha tisztességes akarnék maradni, akkor csak azt mondhatnám, hogy mindent megteszek amit a válaSZTÓKÖRZETEMNEK JÓ. azT HOGYAN ÍGÉRJEM MEG PL. HOGY A CIKLUSOMBAN A kOSSUTH UTCÁT LEBETONOZZUK?
k. aNYÁD CAPS LocK...

vörösbor(de)minőségi 2009.03.14. 09:48:11

szerintem baromi jól tudnánk sörözni együtt,ha észrevennénk itt milyen módszeresen van az agy kimosva 60fokon nem a kimélő programmal.na szal szerintem egész bagázsnak menni kéne de MINDENKINEK..és tök ujat összapakolni de ilyen szövetségi kapitány nincs aki ezt vállalná hiszen nincs hozzá "anyag"és kéretik má észre venni,hogy tök mindegy milyen érzelmű kormány van hatalmon...itt a password a hatalmom szón lenne -ha rohadtul lusta a többség és csak szájat tép és hörög valamint mástól várja a megoldást és a mindenkori hatalmat okolja a sikertelenségéért és ugy gondolja ha a másik oldal lenne a hatalmon akkor az ő dolgai sokkal de sokkal jobban mennének....na ez itt a parasztvakitás.és ez rohadt sokba kerül ám.lassan 20 éve,hogy amik történtek jó dolgok azokat elfedi a sok sok szar és csak azzal foglalkozunk és ezt tesszük manipuláltan hiszen egyik oldalnak mindig az az érdeke,hogy szapulja a másikat.de hol vagyunk mi hibásak?kéne ezt a kérdést gyakran feltenni.nos szerintem ott,hogy pénzeljük ezt a veszekedős állapotot,aminek a következménye,hogy minden energia a védekezésre megy el,és nem marad semmi a dolgok rendben tartására.ha ecce sikerülne a jobb és bal oldalnak kb ugy működnie mint a jobb és bal kéznek ha életveszélyről van szó azaz basszus mindkettővel kell kapaszkodni különben a szarba lezuhansz és akkor annyi...nos ha ezt látnám egyszer is vagy erre a szándékot akkor jutnánk valamire.
de igy soha semmire ...azaz már ez sem igaz mert ugy látom szépen csusszanunk lefelé.
sajnos az eddig elért "tekintély" semmibe foszlott és nagyon konvergálunk a balkánhoz ez meg ugye rohadtul kellemetlen.na de ezért tenni is kéne nem csak hörögni,hogy ez ne igy legyen.sajnos nem erről vagyunk hiresek,hanem inkább a kemény gyülölet és másik okolása ami már olyan méreteket öltött,hogy ide komoly tudatformáló beavatkozás kellene...ami nem 2 napos cucc.amig nincs mindenkiben alapvető jóérzés és okos gondolkodás,hogy én is csak ugy juthatok jobb helyzetbe ha a másikat nem legyalázom hanem tán próbáljuk meg együtt ..majd amikor már halad a szekér akkor nem kell nekünk egy tálból cseresznyézni de az elért eredmények alapján tán kisebb lenne az utálat és nagyobb a megértés.sztem rohadtul elkeféltük a lehetőségét az okos megoldásoknak de csak remélem,hogy az uccsó 20 év mindenkit már alaposan "kiképzett"és ebből kiindulva lassan csak csak megváltozik hangulat/szemlélet.amig ez nincs addig maradnak jelen állapotok amik már szégyellni valók.és ezeket az állapotokat nem 288 ember okozta.hanem mi akik csak hörgünk és undorral nézzük a másikat mekkora egy isten barma.hörgést befejezni és gondolkodást elkezdeni.ámen:)))

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.03.14. 22:49:38

Szeretném megjegyezni, hogy az "Új irány Magyarország" szlogen újdonsága is megkérdőjelezhető. fideszfigyelo.blog.hu/2009/03/13/alig_hasznalt_orban_uj_szlogenje