A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

...nem kapsz mást!

2009.09.17. 07:00 Vörös BLORóka

2. felvonás (Inglourious Bolsheviks Basterds)

Három évvel ezelőtt épp egy németországi diákcsere-program magyar fordulója kezdődött. Vasárnap este a schleswig-holsteini Neumünsterből érkező diákokra vártunk a Keleti pályaudvaron, és ugyan hallottunk már valamiféle beszédről, nem igazán tudtuk, hogy mi történt. Mire megérkeztek, már hallottunk a tüntetésről. Másnap este bevittük őket a belvárosba bulizni, de addigra már mindannyian csak erről tudtunk beszélni. Mivel többüket - köztük a nálam vendégeskedő friccet is - érdekelte, hogy mi történik, miért vannak rendőrök meg zászlós emberek az utcán, nagyjából elmondtam a történteket. Leo reakciója beleégett a tudatomba: "Ha hazudott, akkor miért nem mond le?" Válaszolni nem tudtam, sem akkor, sem később. Két és fél év múlva, mikor lemondott, már hiába - addigra sikerült a magyar rendőrséget (MTV ostrom! Gergényi!!), az egész MSZP frakciót, az egész SZDSZ-t (Demszky!!!) és úgy nagyjából a magyar belpolitikát megutáltatnia velem.

 

1. felvonás (Der Untergang)

Öt évvel és majdnem egy teljes hónappal ezelőtt épp vidéken voltunk. A faasztalokon ültünk és tapsoltunk. Egy 10cm-es zsebrádión hallgattuk a Kossuth rádió híreit, ahol bemondták, hogy a D-209-es bejelentette lemondását. Érdeklődve találgattuk, hogy vajon Lusta Dick vagy Fleto Fletonovics lesz-e az új miniszterelnök, és akkor még semmit sem értettünk abból, hogy mégis miért vádolták meg az SZDSZ-t korrupcióval. Akkor Fletóban a baloldal Viktorát láttam - ambíciózus, lelkes szónok, aki feltüzeli a 70-es nagymamák lelkét.

 

3. felvonás (Triumph des Willens)

Kicsit több, mint 7 hónap múlva már tudni fogjuk, hogy a Fidesz kétharmadot szerzett az országgyűlési választásokon. Viktort ismét felkenik, holdudvara átveszi az irányítást a királyi tévé fölött, felgyújtják a Népszabadság szerkesztőségét és rá pár nappal a Parlamentet is. A lángokat az erősen zuhogó barna eső oltja majd el.

De hogy maradjunk a témánál - az európai értelemben vett szociáldemokrácia bukásának lehetünk szemtanúi. Az MSZP kispárttá válik, az SZDSZ és morzsái (SZPE, stb.) közül egy sem jut 1% fölé. A vereség történelmi lesz, ugyanis Magyarország hosszú évtizedek után ismét megkapja a lehetőséget, hogy más irányt válasszon. Az, hogy ez a másik irány melyik lesz, csak reméljük, de kimondani nem merjük (amikor hullócsillagot látunk, azért ezt kívánjuk). A 2014-es választásokon már nem szerepel olyan párt a szavazólapon, amiben benne lenne a "Szabad", és 2018-ra elfelejtjük az MSZ(M)P-t is.

Emellett külföldön is sorra buknak meg a szocdem kormányok, Obama 4 éves ámokfutása után jön Ron Paul és visszavezeti Amerikát a gyökerekhez, kivonulnak Afganisztánból, kilépnek a NATO-ból. Kínát szétszakítják a nemzetiségi konfliktusok, a kormány úgy dönt, hogy a leszakadó mélyszegény régiók után nem fut, hanem egy erős államikapitalista modellt épít ki a városi kultúrára alapozva. Oroszország feladja birodalmi igényeit, az olajárak tizedére csökkennek, párhuzamosan jelentős befektetések kerülnek a napenergia üzletbe. Kitiltják az autókat Budapest belvárosából.

 

4. felvonás

Bilibe lóg a kezem. Öszöd, nem öszöd...

31 komment

Címkék: politika mszp orbán fidesz magyarország gyurcsány szdsz medgyessy kétharmados többség

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr441386288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2009.09.17. 09:03:01

3. Felvonás: Ámen.

wuff enough! 2009.09.17. 15:53:58

Velem van baj, vagy tényleg nem érthető, miről is akartál írni?! Melyek azok a hosszú évtizedek (3. felvonás)? Az a kettő? És mi a történelmi lehetőség? Az új irány? Csak nem az egypártrendszerre gondolsz? Nekem nem tűnik újnak, sem itthon, sem máshol. Jobb lenne kimondani, mire vágysz (vágyunk), amíg még lehet - és tán tenni is érte. Az pedig, hogy egy párt nevében mi szerepel, kit érdekel! Akit Adolfnak hívnak, nem biztos, hogy rossz ember.

Vörös BLORóka · http://fulke.blog.hu 2009.09.17. 19:16:46

@wuff enough!: asszem erre szokták azt mondani, hogy mindenki magából indul ki. aki akarja, megérti amit írtam (eddig 3-ból 1, számomra meglepően magas amúgy)

Bell & Sebastian 2009.09.17. 19:57:32

@DeMarco:

Mondjon már valamit a világbékéről és az éhező afrikaiak segélyezéséről, mivel most kapta meg a "Színes Álom - Róka" -díjat! :)))

DeMarco 2009.09.17. 22:53:36

@Bell & Sebastian: Gondolja, h én vagyok az 1? :)
Nem tom feltűnt-e önnek ez a mondat: "a kormány úgy dönt, hogy a leszakadó mélyszegény régiók után nem fut, hanem egy erős államikapitalista modellt épít ki a városi kultúrára alapozva."

Vidéki lévén ezzel azért messze nem értek egyet... Sőt továbbmegyek: Nem támogatom, h csökkentsük az önkormányzatok számát, nem támogatom a szoci álmot, megye helyett régiósítást, nem tetszik a közlekedés, posta, gyógyszertár, iskola, óvóda bezárás. Összeségében nagyon ellenzem a vidék totális visszafejlesztését. Nagy marhaságnak gondolom, hogy bármit el akarsz intézni be kelljen utazni a megyeszékhelyre. Ráadásul meggyőződésem, hogy elsősorban nem a spórolást helyezik előtérbe ezzel, sokkal inkább pragmatikus oka van: a városi proli (elsősorban Budapest) erősebben maszop szavazó, míg vidéken nem igazán rúgnak labdába. A városi pártfunkcikon keresztül a pénzt is könnyebben tudják osztogatni... És mindezen túl több példám is van arra, hogy egész egyszerűen nem működőképes a régiósítás és ahol megpróbálták bevezetni, vagy belebuktak, vagy kiderült, hogy sporólás helyett duplázódtak, triplázódtak a költségek...

De a többi gondolatával egyet tudok érteni, bár így lenne... én ugyan nem bánnám, ha nem lenne jövőre szabaddal kezdődő párt, nem hiányoznának a kutyának sem, ahogy a maszop se, de értelmes pártokat szívesen látnék még többet. Régi vágyam, egy erősebb Zöld párt, vagy pl. kdnp- szerű kereszténypárt, (csak Semjén nélkül), nekem hiányzik egy kisgazda párt is (természetesen Torgyán nélkül).

DeMarco 2009.09.17. 23:12:07

@Bell & Sebastian: Jah igen Afrika: Nem érdemes kaját küldeni nekik, mert úgyis eltűnik menet közben... Sokkal jobb ötletem van: El kell hozni a gyerekeket ide nyaralni. Egy menekülttábort felmérni, hogy mennyi gyerek van és nyáron egy-két hét nyaralást biztosítani nekik. De nem egy tucatnak. Mindnek. Előre egy évvel elkezdeni megszervezni az egészet. Egy hétre kinyitni (akár szezon előtt kicsivel) az összes gyerektábort, gyermeküdülőt, kollégiumokat, iskolákat. Országos kampányon felhívni a családok figyelmét, hogy vállalnák-e egy hétig egy háború elöl kikapcsolódni vágyó kisgyermek ellátását. Lehet, hogy nem vagyunk gazdag ország, de annyira szegény sem, hogy ne lennének tömegével emberek akik jelentkeznének.
A reptérről buszok szállítanák el a gyerekeket a szálláshelyükre, állandó orvosi felügyelet, tolmácsok kísérnék őket. Indulás előtt is orvosi felmérés, a családokhoz azok mennének akiknek nincsen fertőző betegségük. Egy hétig emberként élhetnének. A táborban kivetítőkön követhetnék a szülők, hogy hol nyaralnak a gyermekek. Nem lenne gond, hogy hova jutnak a szeretetcsomagok, mert közvetlenül a gyermekek kapnák meg, visszafelé a repülők vihetnék a kaját, gyógyszereket, játékokat. Talán nekik is hasznukra válna, ha látnák, hogy nem csak vérengzésből áll a világ. Ráadásul ez annyira látványos cselekedet lenne, hogy nagyot javítana az országimázson. (Úgyis ránk fér.)
Persze kevés lenne a repülő, de ha megmondjuk mire kell, talán néhány európai légitársaság jutányos áron adna kölcsön néhányat. Az itt tartózkodásuk alatt nekik minden múzeum ingyenes lenne.
Nos, meg van elégedve??

Bell & Sebastian 2009.09.18. 00:08:59

@DeMarco:

Rendben, ha már kérdezett...
Először K. -nél találkoztam azzal a feltevéssel, hogy az MSZP szocdem. Most látszik igazán, nem azok, bábuk csak, bérgyilkosok, vérszívók a gazdatestünkön. (-Gatyát le! Kik vagytok, kék páviánok? -Kék páviánok vagyunk.)
Schicklgruber New Deal kombó? Új Bretton Woods, aranyalap nélkül? Brainstorming és neo-konzervativizmus kalapos-szatóccsal?

Egy meghülyülő néppel, egy butaságba taszított új generációval, amelyik a TV -ben néz politikai lázadást, majdnem-forradalmat? Egy elcsalt és egy készakarva elbukott választás után?

Ez a banda má' nemsoká' húzza, csak úgy novemberig. Aztán elgondolkodom a nem-maradáson. Itt már a lámpuska-osztogatás sem segítene. Egy ezüstkanál nem maradt a sifonérban. De mit ér a harag hatalom nélkül?

Canis mergát.

Bell & Sebastian 2009.09.18. 00:17:32

@DeMarco:

Nagy kulturális összeütközést generálnál mega-hasmenéssel. Próbaképpen először fekete albínókon (cigány - spanyol szleng) kísérletezz.
Hasonló eredmény(telenség) várható.

wuff enough! 2009.09.18. 09:52:49

@Vörös BLORóka: Tényleg csak az akaraton múlna???? Vagy értse mindenki, ahogy akarja? A média is erre játszik, nem?

wuff enough! 2009.09.18. 09:57:31

@Bell & Sebastian:
Ez a banda má' nemsoká' húzza, csak úgy novemberig.
És akkor jön a következő banda. Sajnos, csak bandák vannak. Meg banditák.

DeMarco 2009.09.18. 14:32:31

@Bell & Sebastian: A brazilokkal nem kell kísérletezni, évek óta nyaralgatnak a Balcsinál a pénzünkön... Igaz nem éppen a rászorulók, de legalább a korrupt vezetőik...

Bell & Sebastian 2009.09.18. 20:11:38

@wuff enough!:

Ez egyenlőre még kérdés, de minden sejtés jó lehet, ami a tapasztaláson alapul. Azért arról szívesen olvasnék postot, hogy egy új emberi alfaj van kialakulóban, a homo propagandicus (a mindennel megetethető, gondolkodásra képtelen és eszközeitől megfosztott, szellemi sötétségben tartott emberszabásúak egyre népesebb ker.tévé-bambula -ók osztálya, a kívülről vezérelt tömeg, a messiásvárók hada, a "lapostévé-Suzuki-bankhitel" szentháromságban hívő panelprolik).

A szociál-liberalizmus rajongói, az erkölcsnélküliek. Erről beszélünk itt is régóta, de egyenlőség ezek és vezetőik kontra a jobbra húzó elit és támogatóik közt nincs és nem is volt!

Az éledező oroszbarátság az idők szava, de amit szabad Obamának, nem szabad a Böszmének!
Semmi sem az, aminek látszik. Segédnép az szolganép, osztozzunk hát az ágyútöltelékek közös sorsában, tengernagyok előre fuss!

- Imre! Te most mit csinálnál?
- Padlássöprés után azonnal állj át a másik oldalra, te hülye! Szép temetésed még lehet...

Bell & Sebastian 2009.09.18. 20:17:42

@DeMarco:

El tudom képzelni, mit tudhat ez a Gangesz-party székely, hogy még nem védik a gamma sugaraktól azt az érzékeny bőrét!

DeMarco 2009.09.18. 22:40:59

@Bell & Sebastian: Én el tudom képzelni. Balaton by night... a tökéletesen marionett, mint a kis puli a piros kocka lada ablakában, sötét és bólogat... De nem vigyázott és az UV sugarak káros hatásai miatt már hűvös helyre kell mennie.

DeMarco 2009.09.18. 22:56:40

@Bell & Sebastian: Hogy mennyire igazad van, azt bizonyítja a minap megszellőztetett infó, h a vasorrú banya a trojkás törpének beadta, h nyugodtan fegyelmezzen, majd ők szemérmesen félrenéznek addig a kakasokkal... A szolganép meg hadd hulljon...
Mondjuk én felrúgnám az idők szavát a Holdra és saját kézbe venném az ügyeket... Még egy paks, újabb gáz állami kézben, alföldi pusztába fű helyett napelemeket vetnék, bakony telepakol szélerőművel, autóutat, autópályát át sem adnék már alatta húzódó elektromosságot termelő rendszer nélkül, eu-s pénzeket nap,szél fejlesztésekbe, duna, tiszát megtömni víz alatti propelerrekkel. A rengeteg hőforrást megcsapolni, visszaforgatni, stb.

Bell & Sebastian 2009.09.19. 02:11:27

@DeMarco:

Szép példája az internacionalista összefogásnak:
1-1 darab

- afro-amerikai szocialista-utópista
- NDK-fertőzött keresztény-szociális lutheránus
- francia-magyar khm... nagytermészetű
- zsidóellenes ex-KGB -s

Összeadva jó kis állammonopolista koktél! Ez a rossz hír. A jó meg könnyen kitalálható...
Ebből a körből a brit csokoládé utánzat kimarad! Az új istenek alkonya, na mi újság Wagner úr Leipzichben?

Mindennek eredője, a pusztító rákfene: az emberi kapzsiság a hét főbűn közt torkosság fedőnéven szerepel. És még hat másik is van!

DeMarco 2009.09.19. 11:09:32

@Bell & Sebastian: Mindennek eredője a Big Noses klánja...

Zixus 2009.09.19. 12:02:19

Ajánlom olvasásra a nemrég megjelent Spiró: Feleségverseny című remekművét. Ugyanez, hosszabb távon, és cizelláltabban.

Eszfirt Ráhel 2009.09.19. 21:23:58

@DeMarco:
Ez ugye megint csak egy újabb jogos és pontos fogalmazás? Csak tudnám, miért tiltakozol, ha antiszemitának nevezlek?

klingsor von ungerland 2009.09.19. 21:25:44

@DeMarco:
Már megint puhapöcsű vagy. Ha zsidózni akarsz, akkor tedd. De ez szarkenegetés.

DeMarco 2009.09.19. 22:23:41

@Eszfirt Ráhel: ccc... Látod-látod, megint rögtön az antiszemi vádja. Azonnal ráfogjátok mindenkire aki szájára veszi a zsidókat. És még csodálkoztok... Kicsit nézz utána az IMF, Világbank, Bilderberg-csoport, Skull and Bones csoportoknak, amik bizony szoros összefüggésben vannak a Rothschild és a Rockefeller családokkal.
Ezek a családok már léteztek a II.Vh, előtt is, úgyhogy felejtsd már el az antiszemitázást, mert az sehova sem vezet, ha nyilvánvaló tényeket ezzel akarsz leplezni. Vagy ha nagyon unatkozol, akkor nézz utána, hogy kik finanszírozzák a magyar állam hiteleit...

DeMarco 2009.09.20. 00:03:22

@Eszfirt Ráhel: Megelőzve a reakciódat, tovább fűzőm a gondolatmenetet: Ugyan mondd már meg, hogy miért kell antiszemitázni rögtön, csak azért, mert megjegyeztem azt a tényt, hogy a pénzvilág nagy része a zsidók kezében van? (Legalábbis a látható, a láthatatlan meg a maffiáknál) Ez kb. olyan mintha azt mondtam volna, h az ég kék. Ha azt írtam volna, hogy a velencei tavi beruházást rögtön betiltanám, akkor persze megint én lennék a köcsög antiszemita...
Te nem érzed, hogy mennyire unalmas ez? Ezek liberális látszat sértődések, lepel ami mindent elfed... Már senki nem tudja komolyan venni, mert minden alkalommal ráfogják az emberekre, ugyanúgy ahogy divat mostanában minden jobboldali szimpatizánst nácinak hívni... Mára már mindenki náci lett aki a kormány lemondását követeli 2006 óta. De nem baj, már csak néhány hónap...

Eszfirt Ráhel 2009.09.20. 11:52:35

@DeMarco:
Egyrészt hazudsz, másrészt össze-vissza beszélsz.
Nem azt írtad, hogy a pénzvilág a zsidók kezében van (ami amúgy nem igaz), hanem egy meglehetősen gúnyos kontextusban azt, hogy a nagyorrúak "mindennek az okai". Miért nem mered vállani, amit leírsz?
Rockefeller nem volt zsidó. Az IMF-t és a Világbankot a háború utáni győztes államok kormányai alapították. Az amerikai egyetemi "titkos" társaságok sem zsidók, akkor már tipikus wasp klubok. Miről beszélsz te? :-)
Mit terelsz? Kit náciztam le? Hogy jön ide a kormány? Már megint mások háta mögé bújsz? Gyávaság.

klingsor von ungerland 2009.09.20. 11:54:04

@DeMarco:
Na, sejtettem, hogy rögtön letagadod, amit gondolsz. Megijedtél a zsidóktól? Akkor mit húzkodod a pajeszukat, puhapöcsű?

DeMarco 2009.09.20. 12:33:13

@klingsor von ungerland: Persze, persze, csak nyugodj meg...
A puhapöcs bármikor tud kemény lenni, de akinek még pöcse sincs, az csak álmodozhat róla. Frusztráltságodon nem tudok segíteni, repülj át egy másik galaxisba klingon, vagy tanulj meg értelmesen hozzászólni, a semmitmondó megjegyzéseidre nem koptatom a billentyűzetet.

DeMarco 2009.09.20. 12:36:59

@Eszfirt Ráhel: Nincs kedvem újabb hosszú monológba belemenni. Egyébként meg inkább te terelsz, de mindegy. Nem fogom minden szavamat megmagyarázni, mert felesleges. Bármit mondanék, akkor is arra hegyeznéd ki, h mindenki antiszemi aki a zsidókra megjegyzéseket tesz. Ha nem tetszik, nem tetszik. Pont.

Eszfirt Ráhel 2009.09.20. 16:14:11

@DeMarco:
Nincs is rajtuk mit magyarázni, úgyhogy ne fáradj. A tényeket tényleg nem tudod cáfolni. És nyugodtan gondold, hogy én terelek, ha ez megnyugtatja a lelkiismeretedet, bár mindenki látja, hogy én csak arról írok, amit te leírtál, és nem kezdtem más témába, veled szemben. És, igen, jól látod: mindenki antiszemita, aki a zsidókra általánosító és NEGATÍV megjegyzéseket tesz, az antiszemitizmus ugyanis pontosan annyit jelent, hogy valaki utálja a zsidókat úgy általában a zsidóságuk miatt. Te ezt teszed. Pont.
Az meg külön vicces, ahogy leírsz négy sort arról, hogy nem koptatod a billentyűzetet a válaszadásra. :-) Nőj már fel, akinek nem akarsz válaszolni, annak ne írj. :-)

DeMarco 2009.09.20. 18:46:22

@Eszfirt Ráhel: Az, hogy a nemzetközi pénzpiacokra (és ezzel sokszor a politikaira) is nagy hatással vannak (sok esetben konkrét irányítói) a zsidó bankárok ugyan lehet általánosító, de ugyan miért lenne ez negatív megjegyzés?? Egy közismert tény, mint írtam is már, olyan mintha azt mondtam volna, hogy az ég kék. Csak te látsz bele negatív felhangot, mint bármiben amiben szerepel a zsidó szó. Köszi, hogy leírtad, hogy mi az antiszemi, (nem mintha nem tudnám). Itt is látszik, hogy mekkora hülyeség mindig ezzel takarózni. Senki nem írt olyat, hogy utálja a zsidókat a zsidóságuk miatt. (Pláne nem az egyszerű zsidókat.) Ez a te tévképzeted, ami a túlérzékenység, vagy a megjátszott túlérzékenység miatt van. De erről én nem tehetek... Talán majd egyszer belátod, hogyha egy mondatban szerepel a zsidó szó, az nem jelent semmit. Ha azt írom, hogy a zsidók nem működnek együtt a NAÜ-vel, akkor szintén egy közismert tényt állítok. Ahogy akkor is, ha azt állítom, hogy legalább 70 atombombája lehet Izraelnek. Te ezekhez rögtön hozzámvágnád, hogy antiszemita vagyok, mert általánosítok és negatív dolgot állítok a zsidókról, pedig erről szó sincs. Szimplán megjegyzek egy tényt.
Ami pedig a billentyűkoptatást illeti, tegnap nem is válaszoltam a klingonnak, ma is csak azért, mert láthatóan nem jött rá magától, hogy értelmetlenek a böfögései. De majd lepattan, ha felfogja, h egyrészt nem bosszant, csak mulattat, másrészt tényleg nem válaszolok neki, kivéve ha egyszer sikerül neki értelmesen hozzászólni a beszélgetéshez. (Eddig még nem ment neki, de talán belejön.)

wuff enough! 2009.09.24. 15:49:36

Nem is tudtam, hogy a bankárok faji hovatartozásáról készült statisztikai felmérés! Érdekelne ugyanis. Valamint az is, hogy izraeli titkosszolgálatos barátaidtól értesültél-e az atombombák számáról!?!? Hihetetlen, micsoda hírforrásaid vannak! Komolyan írígyellek érte!