A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Július 14.

2010.07.14. 18:00 Horváth Andor Márton

Igen! Nyílt társadalmat akarunk! Mindenki mutassa meg az arcát mindenkinek! Ne lehessen elrejteni! Le a burkával, le a nikábbal! De akkor mostantól tessék a motorosok bukósisakját is átlátszóra építeni, és betiltani a bohócjelmezt is! Nyílt utcán becsületes ember nem közlekedik eltakart arccal. Pláne hogy ne lehessen látni, mi van a burkája alatt! De akkor már ballonkabátot se lehessen hordani, télikabátot se, csak hidegben! Sőt! Le a gatyával is, legyünk sans-culotte-ok! A Nagy Francia Forradalom pozitív vívmányaira, többek között a vallásellenességre, de elsősorban persze az emberi jogokra emlékezve Jacques Roubaud francia költőtől ajánlom a következő idézetet:

2.

2.1. Néhány év óta Franciaország, meg kívánván mutatni, hogy nem orrolt meg Németországra a közös újabb történelmükben fölmerült bizonyos félreértések miatt, kölcsönvette tőle a fasiszta irányultságú politikai mozgalom elgondolását, melynek neve Nemzeti Front lett és a vezérét (kellett egy vezér) Le Pennek hívják.

2.2. A Nemzeti front egyik kényszerképzete: „Franciaország a franciáké!”, vagy még pontosabban: „Maradjunk meg magunk közt és őrizzük jól a legelőket!” Túl sok az idegen Franciaországban, mondják, elárasztanak minket, mint régen az arabok, akiket Martel Károly (a Nemzeti Front egyik tiszteletbeli tagja) 732-ben legyőzött Poitiers-nél. Föleszik a kenyerünket, lerombolják egyéni és társadalmi biztonságunkat. Röviden, „Letörnek népet és hazát, / Bosszut állnak ifjon s gyönge lányon”. Legalábbis szimbolikusan.

2.3. Tehát meg kell szabadulnunk az idegenektől.

2.4. Ekkor azonban akad egy probléma. Ha hazaküldjük az idegeneket, ez azt jelenti, hogy tisztán és vitathatatlanul meg tudjuk különböztetni a franciákat, akiknek itthon kell maradniok. Jó. Ki egy francia?

2.5. Elgondolkodván e kérdés fölött a Nemzeti Front a vezére tolmácsolásában (kell egy vezér, aki mindenki nevében beszél) javasolta a francia ember definícióját.

2.6. Le Pen Definíciója: Francia az a férfi vagy nő, akinek mindkét szülője francia.

2.7. Fellelkesedvén ezen a definíción, az itt következő költeményt szereztem, melyet már több nyelvre lefordítottak (ami nem túl gyakori), büszkén mondom, németre is.

2.8. Figyelem: a költeményt nagyon gyorsan kell mondani!

2. 9. Költemény:

Le Pen francia?

Ha Le Pen francia volna, ez Le Pen definíciója szerint azt jelentené, hogy Le Pen definíciója szerint Le Pen anyja és Le Pen apja szintén francia, Le Pen definíciója szerint, ami azt jelentené, hogy Le Pen definíciója szerint Le Pen anyjának az anyja, miként Le Pen anyjának az apja, miként Le Pen apjának az anyja, nem feledkezvén meg Le Pen apjának az apjáról sem, Le Pen definíciója szerint francia, s következésképp Le Pen anyjának az anyjának az anyja, miként Le Pen anyjának az apjának az anyja, miként Le Pen apjának az anyjának az anyja és Le Pen apjának az apjának az anyja francia kellett hogy legyen Le Pen definíciója szerint s ugyanígy és ugyanezért Le Pen anyjának az anyjának az apja, miként Le Pen anyjának az apjának az apja, miként Le Pen apjának az anyjának az apja és Le Pen apjának az apjának az apja francia kellett hogy legyen, még mindig ugyanezen definíció, a Le Pené szerint

amiből gond és Le Pen segítsége nélkül, az érvelést követve arra következtethetünk, hogy

vagy létezik a franciák végtelenje, akik franciáknak születtek Le Pen definíciója szerint, Le Pen definíciója szerint franciákként éltek és haltak meg az idők kezdetétől fogva, vagy pedig

Le Pen nem francia, Le Pen definíciója szerint.

Jacques Roubaud, provanszál

 

(ford. Seláf Levente)

 

6 komment

Címkék: francia vallás forradalom burka július 14

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr192150383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.07.14. 18:33:24

Ez a poszt gyönyörűen alátámasztja azt az elemzést, ami megvilágítja, hogy a nemzetellenes baloldali liberráltak - mint például a posztíró - miért tutujgatják annyira a bevándorlókat és miért aggódnak annyira a jogaikért:

"A hideg háború után valószínűleg az volt a baloldaliak legravaszabb húzása, hogy multikulturális bevándorlást támogató pártokba tömörültek és elkezdték importálni a szavazókat külföldről. Mi több, még azt is elérték, hogy az ellenzéket rasszistának, bigottnak és szélsőségesnek állítsák be a közvélemény előtt. A baloldaliak és a muszlim bevándorlók között egy új, kényelmes szövetség kezd kialakulni Európában."

front14.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=10:a-baloldal-es-az-iszlam-szoevetsege&catid=1:elemzesek

ralf 2010.07.14. 20:47:29

Ha egyszer valaki azt elmagyarázná, hogy miért nem nemzetellenes, aki nem köp mindenkire, aki nem a nemzethez tartozik..! Mert bizony-bizony ebben az értelemben én is vadul nemzetellenes vagyok, és szégyellném magam, ha nem lennék.

Hungaro Sapiens 2010.07.14. 21:32:52

A cikkíró most nagyon PC volt, nagy piros pontot érdemel.

Nem vagyok a téma szakértője, de biztosra veszem, hogy az agymosottakat leszámítva a muszlim nők többsége nem saját jóakaratából visel burkát. A ruha viselőjét a mikrokörnyezete elzárja a társadalmi integráció lehetőségétől, kulturálisan/nyelvileg elszigetelődik és a családtól való gazdasági függése sem teszi lehetővé a kitörést.

Persze mindig lesznek olyan nők, akik el sem tudják képzelni, hogy élhetnének máshogy. Hasonlóan azokhoz, aki Afrikában a saját lányukat metéltetik körül. Egész Európában biztosítsuk mindenkinek a burka szabad viseléséhez való jogon túl azt is, hogy saját kultúrájának megfelelően csonkítsa meg lányát!

Horváth Andor Márton · http://mitszabad.blog.hu 2010.07.14. 21:49:12

@Hungaro Sapiens: Természetesen a vallásszabadságot, az emberi méltósághoz való jogot biztosítani kell. Iskolakötelezettség van Franciaországban, tehát a nyelvi elszigeteltség csak egy generációig érvényes.

Egyébiránt a törvényt legutóbb még Belgiumban vezették be, ahol a körülbelül félmillió muszlim nő közül csupán mintegy 30-an viseltek egész alakot fedő öltözéket. Ha olyan nagy a családi terror, akkor 30 embert ellenőrizni talán jobb, mint mindenkinek a jogát csorbítani. És ha akkora valóban a családi terror, akkor ezek a nők ettől kezdve az utcára sem mehetnek ki: a férjük nem fogja megengedni nekik, hogy kimenjenek egész alakot fedő viselet nélkül.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.07.15. 11:15:21

1. Azért a bukósisakot nem venném ide, mert annak a funkciója ugye nem "divat", hanem elsősorban a védelem.
2. Hasonló szerepe van a fenti öltözékeknek is az onnan eredő országokból, mivel ott kicsit jobban süt a nap, mint nálunk a legnagyobb kánikulában is.
2. Én megértem az alsóházat, hogy ezzel a bevándorló iszlám nők egyenjogúságát kívánják megteremteni. Sőt, ha opcionálissá teszik, akkor a nők saját belátásuk szerint dönthetnek a viseletről - igaz, ez az ő közvetlen, tradicionális környezetükben lehet problémát okozhat.
(+1: Ha halványan és áttételesen is, de ez a poszt remekül rávilágít, hogy a Magyarországról ígéret földjeként csodált fejlett nyugat-európai államoknak is megvan a maguk baja.)

k.kabai l. · http://kkloor.blog.hu/ 2010.07.15. 11:52:46

Átlátszó napszemüveget követelek minden szembejövőre, ne bújjanak a sötét lencse mögött a tekintetek!
És/vagy alanyi jogon járó röntgenszemüveget mindenkinek!

(A Roubaud-ért külön köszönet!)