A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Jöjjön a kiskirály?

2010.10.02. 12:00 Aba Sámuel

Vasárnap minden valószínűség szerint Tarlós Istvánt fogják főpolgármesternek választani a budapestiek. Ez a név sokaknak a „szociális népszavazás” levezénylőjét, és még több ember számára az elkövetkező évek főpolgármesterét jelenti. Nekem azonban a Tarlós névről mindig valami egészen más jut eszembe: a Tarlós-ügy, és az, hogy hamarosan egy olyan ember fogja irányítani Budapestet, aki fittyet hány a jogállamra.

Az ügy 2001. július 3-án kezdődött. Tarlós István III. kerületi polgármester levelet írt Gerendai Károlynak, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatójának. Ebben többek között ez szerepelt: „Tudomásomra jutott, hogy az ez évi Diáksziget rendezvénysorozaton, az Óbudai Hajógyári szigeten valakik úgynevezett „szivárvány sátrat” szándékoznak felállítani, ahol egyéb műsorok között – a hírek szerint – „homoszexuális felvilágosító” programok is szerepelnek. Szerződésünk és egyéb hatáskör alapján is felhívom a figyelmét, hogy ilyen sátor létesítéséhez nem járulok hozzá. Ha ennek ellenére ez a program mégis létrejönne, az súlyosan veszélybe sodorná az idei rendezvény megtarthatóságát, de a következő évi szerződés aláírását is.[...] Túl azon, hogy magam is megdöbbentőnek tartom a Pepsi Szigeten „szivárványsátor” puszta gondolatát is, de a fenti szempontokra különös tekintettel kérem a T. Igazgató Úr soronkívüli írásos garanciáját, hogy „meleg programok” sem a programfüzetekben, sem a valóságban nem lesznek a szigeten.”; „Sajnos nem tilthatom meg, hogy homoszexuálisok látogassák a sziget rendezvényét, mert az valóban diszkrimináció lenne.”

2001. július 10-én a polgármester és a szervezők a következő megállapodást kötötték:
 „...Az Óbudai polgármester kezdeményezésére alulírottak a következőkben állapodnak meg: Az évek óta sikeres Pepsi-szigeten a fiatalkorúak védelmében, de a másként gondolkodók biztonságának érdekében is semmi néven rendezett homoszexuális jellegű felvilágosító vagy egyéb címen folytatott műsorok nem lesznek. Az elnevezés e tekintetben közömbös. A lényeg, hogy a Diáksziget az legyen, ami. Zenés, kulturális fesztivál...”

Tarlós nyílt, ostoba homofóbiája már önmagában is elrettenthetne mindenkit, az eset azonban túlmutat ezen. Tarlós úgy élt vissza hatalmával, hogy nem igen törődött azzal, mihez is van joga, milyen alapon is léphetne fel az általa gyűlölt melegekkel szemben. Egyéb hatáskörre hivatkozott, de arra nem tért ki, miből is fakadna az. Az Óbudai-sziget a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában állt, magánjogi jogalanyként tehát az óbudai polgármester nem léphetett fel, és a már aláírt szerződés egyoldalú módosításához sem volt joga. Olyanfajta közigazgatási normaalkotásra, amely harmadik személyek (a meleg szervezetek) számára fogalmaz meg tiltást, nem volt hatásköre. Felmerül még a hatósági intézkedésként való besorolás lehetősége, azonban a polgármester nem tudta megjelölni az ebben az ügyben őt erre felhatalmazó jogszabályt, és nem az Államigazgatási eljárásról szóló törvény szerint járt el, alakszerű határozatot nem hozott. A bíróság mindezek alapján ki is mondta a megállapodás semisségét.

Noha Tarlósnak hatásköre nem volt a Sziget ellehetetlenítésére, eszközei mégis voltak ehhez, a szükséges szakhatósági engedélyek megadását ugyanis módjában állt megakadályozni. A Habeas Corpus Munkacsoport hivatali visszaélés bűntette elkövetésének gyanújával tett feljelentést Tarlós ellen, ezt a fentieken túl Müller Péter Sziámi nyilatkozatára alapozta, melyben a következő szerepelt: "Tarlós István az egész fesztivál betiltásával fenyegetett, ezért írtuk alá a megállapodást".

A HC  úgy vélte, Tarlós István önkényesen, pusztán a homoszexualitással kapcsolatos programok betiltásának vágyától vezérelve fenyegette meg a Szigetet. A Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség magához vonta az ügy kivizsgálásával megbízandó hatóság kijelölésének jogát, a feljelentés a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészséghez került, az pedig – a társadalomra veszélyesség hiányára hivatkozva – elutasította azt.

A társadalomra veszélyesség hiánya olyan szubjektív kategória, hogy a bíróságok is csak a legritkább esetben hivatkoznak erre, a nyomozati szakban pedig különösen megkérdőjelezhető ennek alkalmazása, ráadásul érdemi vizsgálat nélkül. Persze tartalmilag is elképesztő ez az indoklás, hiszen ahogy a HC is rámutatott: „az, hogy Tarlós István a homoszexualitással szembeni előítéleteitől vezérelve minden jogalap nélkül betiltással fenyegetett meg egy milliárdos költségvetésű fesztivált, bíróság által közhasznúnak nyilvánított jogvédő szervezeteket a Szigetről gyermekek megrontásának – ugyancsak minden alapot nélkülöző – veszélyére hivatkozva akart kitiltani, igen súlyosan veszélyeztette az államapparátus törvényes, szabályszerű működésébe, valamint az állami szervekbe és a hivatalos személyekbe vetett bizalmat”.

Most ez az ember lehet Budapest főpolgármestere, és hamarosan talán ismét Polt Péter lesz a Legfőbb Ügyész…


 

234 komment · 3 trackback

Címkék: sziget tarlós jogállam főpolgármester polt péter

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr892338578

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csak egy polgármester jelölt van - Mit tegyek, ha nem tetszik? 2010.10.02. 17:03:35

Azzal a fura helyzettel szembesültem az imént, hogy a vasárnapi választáson mindössze egyetlen (független) polgármester jelölt – aki jelenleg is polgármester - indul lakhelyemen. Mielőtt valaki azt hinné, nem egy isten háta mögötti kétszáz fős telepü...

Trackback: Csak egy polgármester jelölt van - Mit tegyek, ha nem tetszik? 2010.10.02. 17:01:52

Azzal a fura helyzettel szembesültem az imént, hogy a vasárnapi választáson mindössze egyetlen (független) polgármester jelölt – aki jelenleg is polgármester - indul lakhelyemen. Mielőtt valaki azt hinné, nem egy isten háta mögötti kétszáz fős telepü...

Trackback: Futottak még... Horváth, Jávor, Staudt 2010.10.02. 14:53:37

Ha ez egy mosoly- vagy modellverseny volna, a mezőny kétségtelenül szoros lenne. Főpolgármester-jelöltként azonban a Tarlós ellen ringbe szálló három megnyerő fiatalember csak egy jóval könnyebb súlycsoportot képviselhet. Vasárnap Budapest új főpolg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tapasztalteladó 2010.10.02. 20:31:51

@prolee: elmondok Neked egy picike mozzanatot a borsodi fidesz működöséről:
Színhely:egy faluban képviselői fogadóóra
Szereplők:1db fideszes pol.jelőlt
1 csapat roma(ha cigányt írok rasszista is leszek,valójában tapasztalati úton valóban azzá váltam amióta műszaki boltot vezetek)
Romáék első kérdése:"oszt hogyan lészen a segílyezésünk..."
Jelölt válasza:az eddigi rendszeren felül a kormányzati háttérrel megpróbálunk kicsit több juttatást kiosztani a rászoruló családtagoknak

Robinzon Kurzor 2010.10.02. 20:35:26

Tarlós, meg az összes többi, aki azt hiszi, hogy a buziságot a Szigeten, vagy melegfelvonuláson el lehet kapni, az nem egyszerűen hülye, hanem látens homoszexuális.

Saját elfojtott vágyaikat próbálják kordában tartani -- aki látta az Amerikai szépséget, pontosan ismeri ezt a típust.

Tipikus tünetük, hogy egy ilyen kommentre buzizni kezdenek.

De Tarlóssal nem az a legnagyobb gond, hogy személyében homofób. Ehhez mindenkinek joga van: engem nem zavarnak a melegek, de el tudom fogadni, hogy mást igen.

A probléma az, hogy mi következik ebből az illető részéről.
Ha valaki a hivatali hatalmával visszaélve akar érvényt szerezni személyes ízlésének, az nem való semmilyen hatalommal járó tisztségbe.

steverubellreborn 2010.10.02. 20:39:36

@becike4: "abszolút nem érdekel,hogy a ratyik hogy kúrják egymást seggbe,de ne kelljen már tapsolnom hozzá."

Némi frusztráltságot vélek felfedezni a soraidban, nopláne a szexről beszélsz amikor az szóba sem került.akarsz róla beszélni?

prolee 2010.10.02. 20:39:39

@tapasztalteladó: Mit kellett volna mondani? Azt, hogy ide figyelj cigány! Ha rám szavaztok, többet egy rohadt petákot sem kaptok? De komolyan kérdezem? Kampány van, ígérnek fűt, fát, vadvirágot..... Úgysem lesz pénz még arra sem, amire tényleg kellene. A segélyt pedig nem lehet elvenni tőlük egyik napról a másikra, mert elvágják a torkotokat. (Én is borsodi származású vagyok, a családom egy része most is ott él, hajszál pontosan tudom, hogy mi folyik ott.)

Celtic 2010.10.02. 20:40:01

@Parajpuding: Ez az igazan nagy gond :( Bar, ez volt negy eve es nyolc eve is :(

prolee 2010.10.02. 20:41:08

@Whiskey-Tango-Foxtrot: Hát... Bevallom... Arra céloztam.... :-(

steverubellreborn 2010.10.02. 20:43:02

@prolee: A melegséget nem csak a pride-on tolják pofába, hanem ilyen postokkal is. S ezzel a dicső liberális faszkalapok rengeteg kárt okoznak a melegeknek, viszont politikailag profitálnak, tehát hasznot húznak belőlük. Okádék!

Proli-Roli tehát ha szó van a melegekről és a nem a kussolásról meg a rejtőzködésről akkor az árt nekik? Borogattad már magadat?

Leninn éll 2010.10.02. 20:43:47

@prolee: Jézus Mária, akarom mondani Központi Pártbizottság, hát hol van az már? Az ellenforradalmárok már régen besúvasztottak földanyácskába. Jelenleg Engelss elvtárs helyettesít, mert a Marxx elvtárs megkövesedett a frizuráját még lerobbantani sem bírták dolgozó népünk kiválasztott tudósai.

tapasztalteladó 2010.10.02. 20:44:50

@prolee: igazad van ,de ezzel csak arra akartam rávilágítani,hogy a fideszhez(+a többihez) képest a csupasz csiga gerinc oszlop ahogyan Hofi bácsi mondaná.a gáz az egészben az,hogy erre felé lassan annyian lesznek,hogy aki választást akar nyerni tényleg fű-fát ígér nekik...

steverubellreborn 2010.10.02. 20:45:09

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

"Egyébként tarlós patkánnyal nem az a baj, hogy utálja a buzikat"

ha a gyereked meleg lenne akkor neki is így szidnád Tarlós Pityut igaz?D

prolee 2010.10.02. 20:46:46

@Robinzon Kurzor: "Ha valaki a hivatali hatalmával visszaélve akar érvényt szerezni személyes ízlésének, az nem való semmilyen hatalommal járó tisztségbe."

Hát, ha ezt tényleg komolyan betartatnánk, akkor itt ezrével állnának az alkalmas ember hiányában betöltetlen hivatali tisztségek. Én hivatalnok vagyok, s az a tapasztalatom, hogy - tisztelet az igen-igen csekély arányú kivételnek - teljesen normálisnak tűnő emberek egyik percről a másikra meghülyülnek, ha csal egy csekélyke vezetői posztot, vagy hatalmat kapnak a kezükbe. Ez olyan általánosan jellemző dolog, hogy kezdem azt hinni, ez így normális.
Csak éppen gyomorforgató. Nekem már több barátságom is ráment az ilyen okból származó meghülyülésre.

Bollockbuster 2010.10.02. 20:47:54

Prüszkölhettek, kimoderálhattok innen is (éljen a liberális demokrácia, mi?) Az utolsó percig elkeseredetten küzdötök egy mondvacsinált, démonizált, fiktív karakter ellen, üres, tartalom nélküli hívószavakkal (antidemokratikus, homofób, stb.)
Holnaptól vége.
Holnaptól végre:
elkezdődhet az érdemi munka, nem kell az energiákat érték nélküli senkikkel való partalan vitákra fecsérelni, evidenciákat bizonygatni, alapvető értékek létjogosultságát megmagyarázni amorális senkiháziakkal szemben.

Nem állítom hogy Tarlós egy Podmaniczky Frigyes formátumú városvezető, de még csa azt sem hogy zseniális szervező, vagy politikus.

Egy egyszerű elvek mentén gondolkodó, gyakorlatias ember képe rajzolódik ki, pont olyané akire ebben a kuplerájban és szemétdombon most a legnagyobb szükség van, és akit az előző 20 év eseményei vagy éppen semmittevése emeltek fényévnyi magasságba a jelenlegi városvezetés fölé.

Ha a Fidesszel az a legnagyobb baj hogy nem dobált alacsony ziccereket a ballib gyűlöletpropaganda szuronyai elé (értsd: nem engedte hogy az előző 8 év elcseszett kormányzásai miatti szükségszerű gazdaságpolitikai kényszerpálya evidenciáit most gyomorforgató képmutatással a választási kampányban ijesztgetésre használja a ballib hisztériagépezet) ez csak Kubatov Gábor szakmai becsületére válik.

De ha Tarlóssal szemben a blog szerzője 20 év ballib városrombolás után csak ilyen nevetséges érveket tud felhozni akkor egészen biztos hogy jó úton járunk, minél hangosabban picsogtok, annál inkább.

steverubellreborn 2010.10.02. 20:48:43

@Vidéki: "Nem kell elferdíteni a melegség propagandája irányába."

Ja értem, mert rábeszélnek erre valakit.DD
Ezen az alapon csöcsös hostess csajok se legyenek mert rábeszélnek valakit borsodi reklám a heteroszexualitásra.D

prolee 2010.10.02. 20:49:25

@steverubellreborn: Nem kell borogatnom, én nem vagyok meleg a testvérem viszont tényleg meleg, ezért hidd el, hogy eléggé képben vagyok,nem szorulok az útmutatásodra.

steverubellreborn 2010.10.02. 20:49:42

a értem, mert rábeszélnek erre valakit.DD
Ezen az alapon csöcsös hostess csajok selegyenek mert rábeszélnek valakit borsodi reklám alatt a heteroszexualitásra.D

prolee 2010.10.02. 20:51:24

@Leninn éll: "Jézus Mária, akarom mondani Központi Pártbizottság..."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

prolee 2010.10.02. 20:54:17

@tapasztalteladó: Már megbocsáss, de a politikus és a gerinc fogalmilag kizárja egymást. Ezt minden gyerek tudja, még a legbutább is.
Ez a jelenség pártfüggetlen és a világon mindenhol érvényes. Még talán Butánban is.

prolee 2010.10.02. 20:58:35

@Leninn éll: Lenin elvtárs! A Wiki még nem tartalmaz adatot arra vonatkozóan, hogy elkapartak, ezért szíveskedjél intézkedni.

hu.wikipedia.org/wiki/Lenin-mauz%C3%B3leum

tapasztalteladó 2010.10.02. 21:01:18

@prolee: :) te sem vagy elveszett ember...
szerintem Nekünk kellene pártot alapítani.
Egyébként azt szeretném,ha végre elkezdenék rendbe tenni ezt a tetves orzságot,és nem csak szövegelnének.nekem tök mindegy ki,de végre csináljon már valamit.4 hónapja megy a tökölés

banurr 2010.10.02. 21:01:36

Igazság szerint a meleg férfiakkal semmi bajom. Akárhánnyal találkoztam és rámpróbálkoztak, megjegyeztem, hogy nekem a kenyér másik fele vajas, és békén hagytak. A női melegekkel már több bajom volt, mert ha megfeszültem sem akartak bevenni harmadiknak a buliba.
Tarlóssal meg az a bajom, hogy túlságosan konzervatív és keresztény. Igaz én még az átkosban szocializálódtam, és még olyan baromságokat vertek a fejembe, hogy nem baj, ha valaki másként gondolkodik dolgokról, ha nincs ellenem akkor nekem már segít....
Na jó kezdek bebaltázni és vár a haver egy kellemes sörözésre, az mégis fontosabb mint Tarlós
Megjegyzem minden ideges emberkének, holnap reggel hattól este kb tízig szavazatszámláló leszek.....

Bollockbuster 2010.10.02. 21:03:01

@Kyrandia: a Holdkórosok Hírügynöksége jelenti?
postaimre.euroweb4you.eu/viewpage.php?page_id=1
:-) Viccnek nem is olyan rossz!

szerjóska 2010.10.02. 21:03:23

az a baj h szerintem itt a legnagyobb buzi, az Hullámos Tarlós Pityu, vonják be szivárványszínű kordbársonyba azt gurítsuk be szépen a barlangba Mongolidióta Csabika meg HÖK-ös Vagyok Nem Lopok Staudt németgeci mellé. az LMP-re szót sem szabad vesztegetni mert majd még fákat ültetnek az M0-ra. ennyire semmibe veszi ez az ország és pártjai az éltető csöcsöt jelentő Budapestet, hogy ilyen felhozatalra tellett? hát pest nélkül meghalnátok, parasztok, de így meg megölitek pestet, a magyarság legnagyobb és legjobban sikerült közös művét. hiába az őseitek voltak azok, akik a Corvinák lapjait arra használták, hogy belecsomagolják a szalonnájukat.

Leninn éll 2010.10.02. 21:05:10

@prolee: Holnap átírjuk, aki hibázott az meg többet nem fog. Megyek uborkáért, dászvidányja!

steverubellreborn 2010.10.02. 21:05:13

az LMP-re szót sem szabad vesztegetni mert majd még fákat ültetnek az M0-ra.

de hülye vagy.

szerjóska 2010.10.02. 21:06:42

meg mi a Tarlós majd fenyegetőlevelet ír a legjobb spanjának Gerendaigecinek? maximum mert be volt baszva a kis alkesz majom, azt lediktáltatta a 20 titkárával a kis szocialista-bürokrata buzeráns, azt' Gerendaigeci meg mondta h "Jóvan Pityu, akkor a melegek majd csapatják a Queen sátorban!".

steverubellreborn 2010.10.02. 21:06:47

@prolee: Tényleg meleg, ezért hidd el, hogy eléggé képben vagyok,nem szorulok az útmutatásodra"

Nem úgy tűnik,hogy nálatok a testvéred bemutathatja a barátját.

Hurri Kán 2010.10.02. 21:07:23

Rájöttem mán! Olyan programmal kellett volna indulnom hogy büntetlenül lehet buzulni Nokiásdobozon ülve az ingyenes BKV-n és akkor tuti megválasztanak!!!

steverubellreborn 2010.10.02. 21:08:15

"meg mi a Tarlós majd fenyegetőlevelet ír a legjobb spanjának Gerendaigecinek? maximum mert be volt baszva a kis alkesz majom, azt lediktáltatta a 20 titkárával a kis szocialista-bürokrata buzeráns, azt' Gerendaigeci meg mondta h "Jóvan Pityu, akkor a melegek majd csapatják a Queen sátorban!". "

Azt hiszem, Te még a Medúzában ropod a táncot,de szólok,hogy már nincs zene!:-)

prolee 2010.10.02. 21:08:22

@tapasztalteladó: Nekünk? Pártot? Hát nem megmondtam, hogy a gerinc és a politikus fogalmilag kizárja egymást? :)

tapasztalteladó 2010.10.02. 21:12:09

@prolee: Hi-hi...Ezért irtah hogy csak kellene.Ennyire nem vagyunk idióták.Igaz?

steverubellreborn 2010.10.02. 21:14:30

@tomi257: "én se reklámozom az életmódomat egy heterosátorral. "

csak akkor amikor bemutatod a barátnődet ország-világnak.

prolee 2010.10.02. 21:15:30

@steverubellreborn: Pedig bemutatja a barátnőjét.
Az csak a te "pártfazonírozott" elképzelésed, hogy a jobboldali beállítódású emberek homofóbok. Nem mondom, hogy a szüleim nem estek kétségbe, de nem a melegség miatt, hanem azért, mert tudták, hogy sok nehézség vár a lányukra és nem lesz unokájuk.
Persze, a nővérem nem rázza magát pride-on, orvos, komoly hivatása van és ő maga is komoly ember. Nem titkolja, de nem is tolja senki pofájába a melegségét. Egyszerűen természetesen viseli, mi pedig már megszoktuk. És képzeld, még a templomba is eljár olykor.

Kyrandia 2010.10.02. 21:15:45

@Bollockbuster:
Gondoltam, hogy a forrás lesz a legnagyobb bajod, abban hibáztam, hogy pont ezt linkeltem be, van jópár nem szélsőséges oldal.
De a hozzátartozók szerinted jókat nevetgélnek rajta? Segítek, tudom, hogy nem.

banurr 2010.10.02. 21:15:55

@prolee: Vállalom az élcsapat és kampányarc szerepet. Bár nem illek bele a politikusokról alkotott képbe, mert nem kicsit vagyok alkoholista, szeretem a női igent és régebben rendesen kurváztam is, sőt ha összejön még korrupcióra is hajlandó vagyok (természetesen, csak kulturált szintig, épp csak annyi, hogy az esti kellemes sörözésem fedezze, több nem kell)
Tehát ha megfelelek politikusnak (bár a mai felhozatal alapján nem illek a körbe) akkor jelentkezem
:) :)

ben2 2010.10.02. 21:16:32

Százmilliárdok ellopása, egy főváros végletekig lerohasztása, szoci polgármesterek börtönben, mindez a cikkírónak nem számít.
Egyetlen dolog fontos csak szerinte ma a magyar politikában: hogy a főpolgármester szereti-e a melegeket.
Na pont az ilyenek miatt tűntek el a liberálisok a politikai közéletből és tizedelődtek meg a szocialista szavazók, úgyhogy ezúton kívánok sikerekben gazdag írói munkásságot a szerzőnek, mert bizony kellenek az ilyen blogok, hogy emlékezzünk milyen gondok foglalkoztatják a szociálliberálisokat, hogy soha az életben még egyszer eszünkbe ne jusson rájuk szavazni.

steverubellreborn 2010.10.02. 21:17:48

@prolee: "Persze, a nővérem nem rázza magát pride-on, orvos, komoly hivatása van és ő maga is komoly ember."

Miből gondolod,hogy akik a Pride-ra mennek azok nem értek el legalább annyit mint a nővéred?
Sőt..

steverubellreborn 2010.10.02. 21:19:07

@prolee: "És képzeld, még a templomba is eljár olykor."

És tök izgi lehet abban a tudatban végigülnie a misét,hogy micsoda bűnben él a katekizmus szerint.

Hurri Kán 2010.10.02. 21:20:10

@ben2: azért tulajdonképpen hálával tartozunk Demszkygrád eddigi urának, mert oly jól végezte munkáját, hogy ez most a legégetőbb kérdés elvbarátai szerint hogy Tarlós homofób -é :)))

steverubellreborn 2010.10.02. 21:22:12

@prolee: "ok nehézség vár a lányukra és nem lesz unokájuk."

Mellesleg ha nem ilyen homofób közegben élne simán lehetne unokája mert vagy örökbefogad vagy van olyan meleg fiú aki gyereket csinál neki vagy mesterséges úton megoldják.
Habár most is lehet így neki,csak rázósabb.Közös örökbefogadás meg nincs.

tapasztalteladó 2010.10.02. 21:22:51

@ben2: várj 4 évet és lesznek fideszesek is a sitten.ha azt hiszed különbek,akkor álomvilágban élsz

steverubellreborn 2010.10.02. 21:24:54

"Az csak a te "pártfazonírozott" elképzelésed, hogy a jobboldali beállítódású emberek homofóbok."

Valóban nem, mert Berlinben a CDU képviselői ott vannak a Pride-on Londonban a Brit Konzervatív Párt képviselői is,sőt a polgármester is.

Fuzzy Logic 2010.10.02. 21:26:03

@AnnaKarenina:
"Szerintem nem a liberális nyávogás miatt vannak Vonáék, Bayer Zsolt, stb., hanem pont fordítva. Itt olyan emberek kaphatnak teret, akiknek ez nem járna, mert nem tudnak együtt élni a valósággal, a valóságot változtatnák meg erőszakkal és nem megoldásokra törekszenek."

Szerintem meg itt olyan emberek kaphatnak teret, akiknek ez nem járna, mert nem tudnak együtt élni a valósággal, a valóságot változtatnák meg szivárványszínű bolyhos nyuszikkal és nem megoldásokra törekszenek.

Nem vagyok jobbikos, túl magas az egy négyzetméterre jutó karikásostoros hátrafelenyilazós ősbuta szittya. De még így is elfogadhatóbbak mint a ballibbant nokia egyesület.

prolee 2010.10.02. 21:26:25

@banurr: "...nem kicsit vagyok alkoholista, szeretem a női igent és régebben rendesen kurváztam is, sőt ha összejön még korrupcióra is hajlandó vagyok..."

Nocsak! Ilyen ajánlatnak nehéz ellenállni....
Vannak referenciák?

Még meg kell beszélnem @tapasztalteladóval....

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.10.02. 21:28:58

Ugyanabban az évben megkerestem a sziget akkori vezetőségét, arra kérve őket, hogy tegyék lehetővé számomra egy heteroszexuális felvilágosító és tanácsadó sátor elhelyezését, ahol kulturális műsorokkal, szakértők közreműködésével szervezett felvilágosító beszélgetésekkel, filmbejátszásokkal, és szeparéval álltunk volna az érdeklődök rendelkezésére.
Természetesen az elvárt bérleti díjat, valamint az egyéb költségeket vállaltuk volna.
Nem lehetett, mert erkölcstelennek találták az elgondolást.

tapasztalteladó 2010.10.02. 21:29:07

@prolee: legyetek büszkék rá,és arra amit elért(nem negatívan értem).Ő már le tudott tenni valamit az asztalra,a többi magánügy.

prolee 2010.10.02. 21:29:57

@steverubellreborn: Meg tudom ítélni a színvonalból, légy nyugodt. Vannak ebben az országban (s mindig is voltak) teljesen normális melegek, akik alkotó tagjai voltak a közösségnek.
Persze, ezeknek nem kell pride-on rázni magukat, mert nem az életük egyetlen nagy teljesítménye, hogy melegek. Számukra ez huszadrangú kérdés.

steverubellreborn 2010.10.02. 21:30:30

@sanyix: "Engem nem zavar a homofóbiája, mert egyrészt nem érdekel hogy a buzik hogy érzik magukat, másrészt, nem véletlenül van a férfinak farka, és a nőnek sunája :)
Pont kompatibilisek, ergo ha valaki máshogy hiszi, az BETEG. "

mióta érzed így? És azelőtt hogy volt?

steverubellreborn 2010.10.02. 21:34:00

@prolee: "teljesítménye, hogy melegek. Számukra ez huszadrangú kérdés"

Azt majd eldöntik maguk,hogy nekik ez mennyire fontos.Neked se szabja meg senki,hogy mennyire legyél hetero.

"Meg tudom ítélni a színvonalból, légy nyugodt. Vannak ebben az országban (s mindig is voltak) teljesen normális melegek, akik alkotó tagjai voltak a közösségnek."

Ja értem, több külföldi és itthoni Prideon voltál már.Egyébként meg jópárat ismerek azok közül akik felvonulnak anyagilag és szakmailag hogy az ellentüntető proli csürhe a negyedének örülne.

ben2 2010.10.02. 21:35:25

@tapasztalteladó:

Vagy különbek, vagy nem, lesz rá négy év, hogy kiderüljön.
A kérdés most az, hogy tényleg a homofóbia a legégetőbb problémája-e ennek a városnak?
A melegkérdés berángatása a politikai diskurzusba ugyanis a szociknak nem segít, a melegeknek viszont nagyon is árt.

steverubellreborn 2010.10.02. 21:35:44

@prolee:
Te se beszélj a magánéletedről és ne mutasd be a párodat mert nem érdekel.Hallgass róla diszkréten és örülj,hogy nem baszlak pofán a jelenléted okán.

Makkoshotyka 2010.10.02. 21:37:01

Hát engem nem érdekel buzi-e valaki, amig nem engem szemel ki magának, meg nem kell a fél várost körbekerülnöm, mert az Andrássy úton van kedve éppen riszálni a valagát, de hogy valakit aszerint ítéljek meg - pláne, ha politikus - hogy szereti-e a kocsogoket, azé az érdekes lenne.....

steverubellreborn 2010.10.02. 21:37:18

@ben2: "A melegkérdés berángatása a politikai diskurzusba ugyanis a szociknak nem segít, a melegeknek viszont nagyon is árt. "

Ezt ne Te döntsd el már csak azért se mert amikor a Pride 1969-ben elíndult New Yorkban, úgy tudom nem volt ott Lendvai Ildikó.D

tapasztalteladó 2010.10.02. 21:39:00

@prolee: te figyu alakul a pártunk!!jöhet a nővéred is barátnőstül lehet hogy hoz 1-2 szavazatot is.Na de félre a tréfával jó látni,hogy nem csak szemellenzővel közlekedő emberek vannak ma Mo.-n

steverubellreborn 2010.10.02. 21:39:38

@Makkoshotyka: "meg nem kell a fél várost körbekerülnöm, mert az Andrássy úton van kedve éppen riszálni a valagát, de hogy valakit aszerint ítéljek meg"

Francért kell a Szent Jobb Körmenet miatt lezárni a fél belvárost és szoknyás papoknak vonulgatni.

prolee 2010.10.02. 21:39:42

@steverubellreborn: Úgy látom pártmosott agyaddal nem látod a lényeget. Melegek mindig voltak, de sosem akartak gyereket, ez csak azóta téma, amióta a politikusok "kezükbe vették a melegek pártfogolásának ügyét" és ebből kovácsolnak politikai tőkét.
A nővérem egy másik nővel akar együtt élni, nem hagyományos nemi szerepek (ffi/nő, anya/apa) szerint. Ő nem akar anya (apa?) lenni. Ő olyan kapcsolatot akar, amiből annak rendje szerint nem származik gyermek. Mert a meleg kapcsolatnak éppen az a lényege, hogy nem heteroszexuális kapcsolat. Csak ezt már régen elfelejtettük. Átpolitizáltuk és polgárpukkasztásból házassággá formáltuk, meg belevettük a gyereket, aminek nincs helye egy ilyen kapcsolatban. Elmondanám, hogy a nővérem 52 éves és 30 éve, 1980-ban tudtuk meg, hogy meleg. Akkor még nem voltak liberálisok, akik lecsaptak erre a témára, mint gyöngytyúk a takonyra és akkor még nem volt sikk melegnek lenni. Igaz, senki nem is csesztette a melegeket. Ez egyszerűen nem volt téma.

prolee 2010.10.02. 21:42:26

@tapasztalteladó: A nővérem nem jöhet, mert azonnal ő akar lenni a pártelnök és sokkal rosszabb diktátot, mint a zorbánviktor.

tapasztalteladó 2010.10.02. 21:42:30

@steverubellreborn: na látod ezt nem kellett volna,így leírod az IQ hiányodat...

M11an 2010.10.02. 21:45:21

Hát ez a poszt elég gyengére sikerült, de ez a tetves Tarlós nálam kibassza a biztosítékot. Már ránézésre egy féreg, csak a pénz lebeg a szeme előtt. :S

Horváth Csaba? Na a másik okos. Ez a holnapi szavazás (is) egy vicc lesz. A sok narancs meg "ész nélkül" nyomja a Fityiszre. N1.

prolee 2010.10.02. 21:50:39

@steverubellreborn: Látod, ez is a pártfazonírozott agyadra utal, hogy azt hiszed, a meleget csak pride-on vonulással lehet elfogadni. Látványos, melldöngetős akciókkal. S megosztani, hergelni a világot, nem törődve azzal, hogy mennyit ártasz. Mert ugye vagyunk mi, akik itt melldöngetve vonulunk és vannak ők, a piszok, mocsok homofóbok. De arra nem gondolsz, hogy az emberek többségét egyszerűen csak nem érdekli, hogy kinek mi a szexuális irányultsága, arra viszont ugrik, ha piszok-mocsok homofóbozzák, de sajnos olyan hülye, hogy nem téged, a hülye melldöngető gyalázkodót fog utálni, hanem a melegeket. Ezért mocsokság az álságos ideológiátok.

Éhesló 2010.10.02. 21:52:20

Alig várom, hogy véget vessen a demszkíjdegesz féle vircsaftnak.
De nem fog.
Ezért kár itt bér-rettegnetek.
Abban kicsit bízok még, hogy a szigetvircsaft végre véget ér (a főnök már előkészítette a Balatont a buli folytatására).

prolee 2010.10.02. 21:53:07

@steverubellreborn: Az ellentüntető prolicsdürhéből is ismersz többet személyesen?

Hurri Kán 2010.10.02. 21:54:23

@M11an: igazad van, Demszky for President és folytatódjék tovább Budapest élén produkált 20 éves sikertörténete.

tapasztalteladó 2010.10.02. 21:55:30

@prolee: emlékszel még arra amikor a Heider gyerekről kiderült,hogy buzibárba járt...
Bort ivott vizet prédikált tipikus esete.Engem nem érdekel ki milyen,ne legyen kétszínű,és onnantól kezdve embernek lehet nevezni!

prolee 2010.10.02. 21:58:17

@steverubellreborn: Hát nem is szoktam beszélni a magánéletemről, meg a páromat sem mutatom be úton-útfélen mindenkinek.
Ez egyszerűen neveltetés kérdése.
Elképedek, amikor a munkahelyemen a kolléganőim személyes családi ügyekkel traktálják egymást, aztán összekapnak valamin és kibeszélnek mindent, amiből újabb harag lesz.
Manapság olyan hülyék az emberek, hogy nem tudják megfelelő helyen kezelni a magánszférájukat.

ben2 2010.10.02. 21:58:35

@steverubellreborn:

Nem a meleg aktivistákkal van probléma alapvetően, hanem azzal, hogy beállnak a pártpolitikai sárdobálásba. Ennek semmi köze a Pride-hoz, ugyanakkor a többségi társadalom hergelése a liberális politikai elit úri hóbortjává vált és a melegkérdés kitűnő muníció ehhez. Általában - mint minden hergelésre - a többség bizony ingerülten reagál, ami viszont nem az említett politikai elitnek, hanem a melegeknek árt.
A provokációkra adott civilizálatlan többségi reakciókat aztán a liberális politika ismét kihasználja elsősorban a média tematizálására (nehogy már az ő bűncselekményivel legyen tele a sajtó ugye), ami tovább élezi a helyzetet, aminek a végén szintén a melegek helyzete romlik.
Pont a melegek aktivistáknak kellene eljutniuk a szervezettség azon szintjére, hogy hatékonyan el tudják hajtani a közelükből a politikai haszonlesőket.

prolee 2010.10.02. 22:01:16

@steverubellreborn: De, hadd döntsük már el, hogy most és itt nem így kell kommunikálni a melegkérdést, ahogy ezt a balliberálisok, természetesen nem a melegek érdekében, hanem csakis és kizárólag önös politikai érdekből teszik.

Dekatlon 2010.10.02. 22:03:34

Az miért érv Tarlós mellett, hogy Demsky szar volt?

SiKom 2010.10.02. 22:03:43

@M11an:
"ez a tetves Tarlós nálam kibassza a biztosítékot. Már ránézésre egy féreg, csak a pénz lebeg a szeme előtt. :S"

Ha Tarlós tolvaj, akkor hogyhogy nem tudta még a teljes baloldal se lebuktatni??

Pedig erőlködtek nagyon, csak aztán nem jött össze valahogy.

A bér-rettegés meg már kurva unalmas kezd lenni!

Mit akartok? INGYEN CSABIT?? Noooormális?

Hurri Kán 2010.10.02. 22:07:19

@Dekatlon: az miért érv Tarlós ellen hogy homofób? Mondta? Mert Demszky az alkalmatlanságát már bebizonyította.

prolee 2010.10.02. 22:09:10

@tapasztalteladó: Emlékszem bizony. Ezért utálom, hogy ezt a témát politikai szintre lehetett emelni és ezzel elszabadítani a gyűlöletet. Harminc évvel ezelőtt sem volt gond, ha valaki meleg, nem volt téma a tolerancia, mert természetes volt.
Akkor még tudtuk, hogy a meleg kapcsolatnak éppen az a lényege, hogy nem olyan, mint egy hetero kapcsolat, hiszen ha olyat akart volna, akkor megházasodik és kész. Döbbenettel hallottuk a liberálisok által kreált divatmelegek kampánycélból felturbózott igényeit "házasságra" és "örökbefogadásra".
A nővérem röhögött és azt mondta, hogy ha erre vágytam volna, akkor egyszerűen férjhez mentem volna.

Behajtó70 2010.10.02. 22:10:27

Végre nem az a párfős kisebbség diktál, hanem a többség! Senki nem szereti, ha az orra alá finganak! Semmi baj a buzikkal, de tartsák meg maguknak "tudásukat"! Senki nem kíváncsi rá!

Kalmár 2010.10.02. 22:11:38

@tapasztalteladó: Na akkor meg vagyok lőve.
Senkire?
És azután mi lesz? Mad Max?
Azért legyünk pragmatikusak. Kellenek politikusok akik vezetik az országot. Persze lehet bajunk velük, de ettől még nincs jobb ötlet.
Ha pedig ez így van, akkor a reálisan esélyes felhozatalból én tudok dönteni.
Jó lenne, ha nem néznénk pártkatonának, agyatlannak, hülyének, bérbloggernek azt aki élve a szabadság joggal, odaáll valamelyik oldal mellé.
A csodavárás, naivitás, Orbán imádat is lejárt lemez. Nem vár komoly ember csodáka

prolee 2010.10.02. 22:14:22

@ben2: "Pont a melegek aktivistáknak kellene eljutniuk a szervezettség azon szintjére, hogy hatékonyan el tudják hajtani a közelükből a politikai haszonlesőket."

Nos, ez már kezd alakulni, amiben sokat segít, hogy az SZDSZ eltűnt végre a balfenéken, s most már csak arra kell vigyázni, hogy a megüresedett helyre nehogy rátapadjon valamelyik politikai erő.
Fel kell hagyni a polgárpukkasztással és szépen elsimulnak a kedélyek.

M11an 2010.10.02. 22:20:00

@SiKom:

Mint írtam a Horváth a másik hülye... Viszont ez a szájbavert Orbánimádat amit itt az ország produkál már kiábrándító. Ezek pofáznak itt a Jobbikosoknak, hogy fasiszták?

Vicctor már csak egy hetyke bajúsz hiányozna.

prolee 2010.10.02. 22:23:39

@Dekatlon: Nem érv. De ki mellett milyen érv van?
Mondjuk én nem kívánom szembe állítani az önkormányzatot a kormánnyal, mert annak én, mint polgár innám meg a levét.

nyelv-ész 2010.10.02. 22:37:59

Felháborító!

Drága jó Gerendai uramék nagy erőket mozgósítva felállítják a sátrat, amelyikben homoszexuális felvilágosító program zajlik. Gondolom, az ilyen sátrakban felvilágosítják a szerencsétlen homoszexuálisokat, hogy mégis mi a helyes irány.

Erre meg jön ez a Tarlós, aztán beleugat. Szerintem ez buzi.

Hurri Kán 2010.10.02. 22:41:27

@prolee: Miért, az elmúlt 8 évben a főváros szembenállt a kormánnyal? Nem? És mekkora hatalmas fejlődés lett belőle...

tapasztalteladó 2010.10.02. 22:42:08

@prolee: ne haragudj,de most is mi isszuk meg a levét

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.10.02. 22:51:24

@Serio: Akik a Maslow-piramisról beszélnek, azok figyelmét felhívnám arra a dologra, amit ugyanott tanítanak, ahol a Maslow-piramist.
Falszifikációnak hívják.
Tehát, vegyük a Maslow-piramis általad is említett hierarchiai fundamentumát, miszerint a megélhetés és a biztonság mindenek előtt való, és próbáljuk ebbe a rendszerbe belehelyezni az éhségsztrájkolókat, az aszkétákat, a partizánokat, eretnekeket, azokat a buzikat, akik halálbüntetés, kényszergyógykezelés fenyegetése mellett is buzik.
Vagy emelkedjünk pár szinttel feljebb, és helyezzük el a Maslow-i piramisban azokat az embereket, akik cölibátusban élnek.

Noh, ha ezeket sikerült, akkor a Maslow-piramis működik.
Ha nem, akkor csak egy tudományos badarság.

balage_81 (törölt) 2010.10.02. 23:13:29

@AnnaKarenina: egyem azt a kis liberális szívedet, de tényleg. csak a figyelmedbe ajánlanám a tényt, hogy ha keményebben bántunk volna egy bizonyos kisebbség tagjaival, akkor magyar gárda és jobbik sem lenne. persze ha a libsi véleményformálók azt mondják, hogy nincs ...bűnözés, az más, akkor biztos nincs is. maradjunk annyiban, hogy okoztak ők épp elég kárt ennek az országnak. te pedig láthatóan egyetemista vagy, úgy 19-20 éves

banurr 2010.10.02. 23:29:28

@prolee: amikor a 90-es évek elején hivatásos voltam azt a vámudvart "Bánhivatal"-nak nevezték akik odajártak... de mindenki jól járt és még az állami harács (vám, adó stb) is bevételeztetett

Neo07 2010.10.02. 23:29:31

Sajnos nem érdekel, hogy Tarlós homofób-e vagy sem, mert nincs jobb jelölt nála... Nem örültem ennek annak idején, most sem, de ez van.

lehet más a propaganda 2010.10.02. 23:30:47

Régi sztori, lejárt lemez. Mégis hány embert akar ezzel a maga oldalára állítani? Tizet, százat? Tarlós nyerni fog vagy 100 ezerrel, minek akkor a buzikat idecitálni egy elvesztett pártkampányban? A legtöbb embert nem érdekli az egész, aki buzi csinálja ha neki jó, én nem irigykedem

SiKom 2010.10.02. 23:50:23

@M11an:
Hehehe... az a vicc, hogy a baloldaliak egyszerűen képtelenek felfogni, hogy a jobboldaliak és a többség most jól érzi magát, Orbán alatt.

Egyszerűen folyamatosan ez jön, hogy ti devizahitelesek, utáljátok már legalább egy kicsit Orbánt! Légyszi, légyszi! Csak egy kicsit!

balage_81 (törölt) 2010.10.02. 23:58:11

@SiKom: hát azért ezzel vitatkoznék. mármint az közhely, hogy vasárnap után tényleg utálni fogják, amikor kezdődik az igazi kormányzás

jet set 2010.10.03. 00:02:32

Tarlós utálja a buzikat, ezért csak szar főpolgármester lehet.
Ez meredek következtetés.

Hurri Kán 2010.10.03. 00:03:35

@SiKom: nincs devizahitelem de Orbán monnyon le!
Így jó :))?

Vidéki 2010.10.03. 08:44:14

@steverubellreborn:

A "csöcsös hostess csajok", akik a borsodi reklámban a heteroszexualitást propagálják, egy alapvető tulajdonságukban különböznek a az általad kedvelt melegektől:

Az élőlények jellemző és alapvető képességétől, az élet továbbadásának képességétől nincsenek megfosztva, mint a melegek, akik mentálisan képtelenek erre.

Ez egy fogyatékosság egy normális képességekkel megáldott élőlényhez képest.

Elég baj ez a melegeknek és a társadalomnak is.
Nem kell erre büszkének lenni és ezt az életformát propagálni.

Ne kerüljön a "csizma az asztalra" .

"A lényeg, hogy a Diáksziget az legyen, ami. Zenés, kulturális fesztivál...”

Nem kell elferdíteni a melegség propagandája irányába.

2010.10.03. 10:09:49

@AnnaKarenina:

A valósággal kizárólag az 1-2 százaléknyi liberális nem tud együtt élni, akik szerint az ország 91 százaléka mindössze képzelődik a cigánybűnözésről, ők viszont szociológia szakos helikopterként jobban tudják hogy ilyen nincs. Nektek tényleg az kell, hogy végre ti vagy a gyereketek váljon a védett kisebbség áldozatává. Persze könnyen pofáztok, mert Újlipótban erre kevés az esély.

dobtaras 2010.10.03. 15:08:06

@vakvarju: Ez pusztán annyit támaszt alá, hogy nem szoktál büntetőjogi körökben forogni.