A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Méltóságot Mindenkinek!

2009.03.17. 07:00 R_John

Egy új kezdeményezés indult útjára szombat délután a Kossuth Klubban. A mozgalom neve, Solt Ottília után, Méltóságot Mindenkinek! lett. A kezdeményezés célja, hogy ne csak a kirekesztő többség, hanem a tudottan antirasszista kisebbség is megszerveződjön. Erre szerintük azért van szükség, hogy megmutassák, létezik békés egymás mellett élés cigányok és nem-cigányok között, fontos, hogy megismerjük egymást.

A szervezet, egyelőre teljesen civil kezdeményezés, politikus szerencsére az esemény közelébe se jött, viszont meglepően sok érdeklődő civil vett részt a beszélgetésen. A szervezőket is váratlanul érte a több száz résztvevő, hiszen sehol sem hirdették, nem volt sajtóvisszhangja az ötletnek.

Az rendezvény elején Zolnay János szociológus beszélt, összefoglalva teljesen logikusan az elmúlt évek rasszista kampányát, ami a fősodor, a mainstream része lett, amiből következik, hogy az antirasszisták kisebbségbe szorultak. Hosszú idézettekkel támasztotta alá érvelését, és a helyzet valóban tragikus. A társadalom egyre nagyobb rétege mondja fel a minimális együttműködést, márpedig Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha nem le és elhagyni akarja a cigányokat, hanem velük együtt dolgozni egy sikeres, békés és toleráns országért. (Például komolyan kellene venni a teljesen szegregálódó, munka és tanulási lehetőség nélküli elcigányosodott gettófalvak problémáját, hogy ne csak az indulatok levezetésére használja fel őket a politika.)

Zolnay bevezetőjében volt egy nagyon érdekes pont, amit nagyon fontos tudni. Az utóbbi időben nagyon gyorsan terjedt az a hír, hogy az Állami Számvevőszék jelentése nyomán a sajtóban elterjedt, hogy 120 milliárd forintot költött el az állam cigányprogramokra, mindenféle haszon és eredmény nélkül. Ez így mind igaz, azonban mint általában, a helyzet most sem ennyire egyszerű. Ezt a mennyiségű pénzt 10 év alatt költötték el, vagyis az már csak évi 12 milliárd forint. A 120 milliárdos adathoz úgy jutottak, hogy a minisztériumok teljesen sima folyó kiadásokat címkéztek cigánypénzeknek, majd ezeket lejelentették az illetékes bizottságnak. Vagyis ez az összeg, illetve adat teljesen fiktív, csak az indulatok gerjesztésére alkalmas.

A bevezető gondolatok után közönségbeszélgetés kezdődött, ahol sok értelmes gondolat volt. Számomra a leginkább használható ötlet egy pszichológus hölgytől érkezett, aki azt javasolta, hogy azokon a településeken, ahol valamilyen konfliktus van cigányok és nem-cigányok között, ott a szervezet végezzen mediációt, ilyen módon kezelve a problémát. Nagy tapsot kapott a Rádió C főszerkesztője, Ignácz József, aki felajánlott a rádióban műsoridőt a kezdeményezés számára.

A két cigány hozzászóló (Szilvásy István, Setét Jenő) nagyon fontos dolgokat mondott, nagyon jó és élvezetes stílusban. Mindketten nagyon sok dolgot említettek, talán a legfontosabb az volt, hogy ők is magyarok, magyar állampolgárok, a problémák közösen, hiszen nem cigánykérdés van, hanem társadalmi kérdés. Ugyanis az egész társadalom van bajban, nem a cigányok.

A második félidőben a Szilvásy Gypsy Folk Band zenélt.

Körülbelül erről szólt ez az esemény, illetve a kezdeményezés, amely tehát a tényleg kilátástalan harcot szeretné valahogy koordinálni a rasszista, kirekesztő, és tulajdonképpen antidemokratikus erők ellen.

Azonban sajnos volt egy-két dolog, ami nem lett a rendezvényen elég hangsúlyosan kiemelve, vagyis, hogy itt nemcsak az a kérdés, hogy Orbán Viktor-e a patás ördög, hanem az, hogy az előítéletek terjedésében milyen szerepe volt Gyurcsány Ferencnek, aki visszahelyeztette Pásztor miskolci rendőrkapitányt. Tulajdonképpen ezzel engedélyezve az intézményes rasszizmust. A kezdeményezés tehát jó, csak Gyurcsány szerepével kellene szembenéznie ennek a társaságnak, és akkor tényleg egy igazán jó, és erős civil kezdeményezéssé válhatna.

Remélem, ez is be fog következni, mert nagyon nagy szükség van arra, hogy legyen egy hiteles, antirasszista, demokrata mozgalom, amelyik szintén képes erősen és hatékonyan megjeleníteni véleményét és érveit a nagyközönség előtt. Szükség lenne arra, hogy a liberális gondolatokat vallók sikeresen meg tudjanak újulni, mivel az elmúlt időszakban sajnos kevés hitelesen hangzó állítás jelent meg tőlük a sajtóban, még ha teljesen igazuk is volt. Ha ez sikerülne, akkor esély nyílhatna arra, hogy megfordítsák az erősödő kirekesztő, antidemokratikus tendenciákat, amire most, a válság idején, nagyon nagy szükség lenne.

Egy békés és mindenkinek méltóságot biztosító Magyarországért!
 

32 komment

Címkék: politika orbán magyarország gyurcsány demokrácia cigány diszkrimináció

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr691004019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.03.17. 07:59:01

"CSak" évi 12 mrd.Hány ilyen "csak" miliárd folyik ki?DE!Nem kiadást csökkentünk hanem bevételt növeljünk!Bocs ,hogy elkanyarodtam a témától.

Bell & Sebastian 2009.03.17. 09:57:37

Debreczeni József bértollnok úr kiválóan elmagyarázta a Népszabadság hasábjain a probléma lényegét.

Ez is csak egy újabb kísérlet arra, hogy megmagyarázzák, miért is csavargatják tovább az adóprést.

Mi is a lényeg? Útelágazázódáshoz érkeztünk...
De a kétszer balra az tulajdonképpen hátra! Előre hát, hátra!

Acmee 2009.03.17. 10:00:25

Mikor fognak a cigányok egy "Társadalmi normakövetést mindenkinek!" kezdeményezésbe?

A "fair play" aból áll, hogy mindkét fél betartja a BÉKÉS együttélés szabályait. Ami az egynek normális, lehet, hogy a többinek kurvára zavaró.

Mondok egy példát, saját környezetemből. Otthon ülő cigó család, se munka, se iskola. Éjjel nappal ordít a zene, dörömbölök, nyitom az ablakot, megkérem a srácot, hogy halkítson (este 8-9körül). Halkít. 10percig, aztán még hangosabbra felnyomja. Szólok, most már erélyesebben, halkít, 10perc múlva elviselhetetlen a dübörgés. Elküldöm a redvás anyja picsájába, halkít, megint 10perc, dübörgés. Ráhívom a yardokat, arra az estére csend. Reggelre összedobálva az ablak tojással, összeköpködve, stb.
Az autóm szintén.

Kérdéseim a csodálatos jovédőknek:
Miért nem lehet egy embernek magától tudnia, hogy hétköznap, de egyáltalán ESTE, társasházban nem ordíttatunk zenét, mert az MINDENKIT zavar??
Miért nem lehet első szóra megérteni, h biza a szomszéd reggel 5kor kel, este 8kor már nem a düc-hej-cigaló-bigaló-düc-re kiváncsi??
Miért kell a csakazértis hozzáállás??
Miért kell megbosszulni azt, ha valaki a közösség nyugalma érdekében tesz valamit??

Nem kerül semmibe az ilyen alapvető, mindennapi szabályok betartása, mégis a cigányság NAGYOBB része képtelen rá? Kérdem Én, akkor a társadalom rasszista, vagy a cigány a BARBÁR, kultúrálatlan??
A társadalomnak kell toleránsabbnak lennie, vagy a cigánynak kultúrát, társadalmi érzékenységet "tanulnia"??

MAJD ha ezekre a kérdésekre valaki Nekem értelmes, nem "kikerülöm a témát" választ ad, és látom, hogy a cigányság integrálódni AKAR, akkor majd nem fogom sajnálni a pénzt az integrációs programokra!!

Bell & Sebastian 2009.03.17. 10:15:32

@Acmee:

Más kultúra, tessék toleránsnak lenni!
Tegyen fel Wagnert, Walkűrök helikopteren, az jó...

Horváth Andor Márton · http://mitszabad.blog.hu 2009.03.17. 10:18:49

@Acmee: Magyarázhatod, hogy ez utóítélet, de te a cigány-szomszéd-rendetlen-klisét ismételted meg. Ezer ilyen történet van. De ez nem változtat semmin. Kikerülő vagy nem kikerülő a válasz, de minden ember megérdemli a jogvédelmet.

Te is, ezért jön ki a rendőrség, ha a szomszédod csendháborítást követ el. Hívd ki a rendőrséget másnap a tojásokhoz, gyanúsak lesznek a szomszédaid. Újra felcsavarják a zenét? Ismét hívd ki őket. Nem hiszem, hogy a rendőrök tízszer kimennének ugyanoda anélkül, hogy komolyabb következménye lenne a csendháborítókra nézve.

De a cigányok éppúgy megérdemlik a jogvédelmet. Te sem hallgathatod zavaróan hangosan a zenét, ha az őket nem hagyja aludni. Nem dobálhatsz be Molotov-koktélt az ablakukon, és nem masírozhatsz egyenruhában az utcáikon, hogy akik még emlékeznek 1944-re, azok esetleg megrémüljenek.

A te jogaidat hatékonyan védi a rendőrség, az övéket meg egyelőre még nem.

Ja, és kik is azok az ők? Mi az, hogy cigányság? Nagyon könnyű valakit lecigányozni.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.03.17. 10:21:48

nyilván nem mondok újat, de www.antirasszista.hu/ ingyér a millenárison, meg a rádióC is közvetíti

asmodean 2009.03.17. 10:33:35

@Horváth Andor:
A rendőrség tudtommal a rendvédelemért a törvények és szabályok betartásáért felel. Milyen jogaimat védi a rendőrség, amit a cigányoknál nem ??

Acmee 2009.03.17. 11:14:32

@Horváth Andor:

Így néz ki ideális esetben. Azonban mivel a rendőrök a figyelmeztetésen kívül SEMMIT nem tehetnek, ezért a 3-4-5. bejelentésre már ki sem jönnek!!

Igen, minden ember megérdemli a jogvédelmet, ebben tökéletesen egyetértünk! DE NEM ERRŐL BESZÉLEK!!!

Bocs, akkor megkülönböztetek "magyar romát" és "cigányt".

A magyar roma beilleszkedett, dolgozik, gyereket nevel, társadalmilag egyenlő.

A cigány életmódját ismerjük.

"Te sem hallgathatod zavaróan hangosan a zenét, ha az őket nem hagyja aludni."

Igen. Ez pontosan így van. Egy apró dolog miatt! Én megtanultam a kultúrát, szociálisan vmennyire érzékeny vagyok. Hiába kertesházban nőttem fel, ahol lehet tombolni, ha a családot nem zavarja, akkor is TUDOM, hogy ugyanezt társasházban nem lehet megcsinálni. Ilyen apró különbségek miatt nevezem a cigányt BARBÁRNAK!! Ha pedig rám szólnak, h kuss legyen, akkor én kérek elnézést és kussolok, nem csakazértse! Ezek a "kultúrális különbségek" okoznak súrlódást a kép csoport között. El lehet nekik dönteni, vagy "felveszik" a honi ország kultúráját, vagy lehet innen menni a picsbe!!!

Tévedés ne essék, nem szeretném, ha a lámpavasak cigánnyal lennének diszítve, azt viszont nem ítélem el, ha a 3. figyelmeztetés helyett koppan a búrán a gumibot!

MINDENKINEK! Ha pedig reklamál a cigány, hogy a magyart nem verik el a rendőrök, akkor meg kell neki magyarázni, hogy a magyar nem viselkedik úgy!

Acmee 2009.03.17. 11:32:32

@Acmee:

Amúgy pedig okés, védjétek a jogokat, ez teljesen rendben van! Egy hibára viszont felhívnám a figyelmet!

Ugyanabba a hibába estek/fogtok esni, mint pl. a szélsőjobb. Az eltúlzás hibájába. Ők minden hibát a cigányokra és a zsidókra kennének, mindre, egytől egyig. Ez túlzás, tudja mindenki.

Amit viszont hirdettek, h igenis nekünk kell a cigányságot integrálni, és hogy legyünk toleránsak a kultúrájukkal, stb. ez is erős túlzás. Azt próbáljátok elkenni, hogy Ők is jócskán hibásak. Nem mindegyikőjük, de meglehetősen nagy részük.
Ezzel a túlzottan "félrenéző" "politikával" pedig csak az indulatok vannak még jobban felszítva, mivel a probléma szőnyeg alá söprését feltételezi, ami a tényleges társadalmi helyzetet nézve vérlázító.
Szimplán a Ti oldalatok nem akarja beismerni, hogy a cigányság is erősen ludas a dologban. Sőt!
Számtalan helyen olvasni, látni, hogy elég tekintélyes összegű segélyt, mégsem tudtak normális életet élni. Ebben a helyzetben ki a hibás? A társadalom? Kizárt, mivel a segélyt megkapják. Akkor kicsoda?

Nem tagadom, h vannak olyan családok, melyek ténylegesen kevés pénzt kapnak, és azért nem tudnak normálisan élni. DE!! Nem ez a helyzet az összes putriban.

Ráadásul megvágják a polgármestert, aki a segélyből visszatart valamennyit nekik gyógyszerre és élelemre, mert maguk nem tudnak gazdálkodni??

Bell & Sebastian 2009.03.17. 13:40:42

@Acmee:

-Cigánypecsenye nincs?
-Van, de akkor nem lesz zene!

2009.03.17. 16:54:33

Jó lenne, ha ezek az idióta kávéházi konrádok és önjelölt jogvédők inkább a cigányoknak magyaráznák el végre a civilizált együttélés szabályait. Ugyanis ha nem tűnt volna fel, a többségi társadalom tagjai szenvednek a primitív, félelemkeltő módon viselkedő cigányok mindennapos agressziójától.

Jellemző a valósággal köszönőviszonyban sem lévő libbancsokra, hogy megint a lakosság azon részét próbálnák toleranciára nevelni, akik amúgy is évek óta abszurd mértékű toleranciát gyakorolnak egy kisebbség végtelenül aljas, bűnöző életmódot folytató részével szemben.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2009.03.17. 17:14:04

"Kisebbségi polgártársainktól" mindig csak azt halljuk, hogy nekik erre, mag arra van joguk. A kötelességeiket és a normális együttélés szabályait soha nem emlegetik - miért? Én abszolút toleráns, néha már birka türelmű ember vagyok és a lányomat is a toleranciára nevelem, nem cigányozunk, de... mit mondjak arra, amikor megyünk autóval a város olyan részén, ahol túlteng a kisebbség, és a pirosnál megállva azt látja, hogy a dikkmángyerekek menve (ütve, verve, rúgva egymást) a járdán egyszerűen letolja egyik a gatyát és odaszarik a járdára? Nevelhetem a gyereket, de amikor ilyen állatmódra viselkednek mit mondjak? Arra meg nem is veszik a fáradtságot, hogy a saját koszukat, mocskukat eltakarítsák a saját portájukon - pedig az még pénzbe sem kerülne (kapualjak, házak). Szóval nagyon jó lenne, ha ilyen, a közvetlen környezetük megtisztításával és az alapvető normák betartásával kezdenék, mert akkor joggal elvárhatnák a pozitívabb hozzáállást.

Acmee 2009.03.17. 18:09:05

@Bell & Sebastian:

Na ezt nem én mondtam...

Bell & Sebastian 2009.03.17. 19:57:30

@asmodean:

Ha valami, akkor ez Nemzeti Gárdáért kiált!

(ha lenne)

Jól mondták, a privatizációval kezdődött, -a rendszerváltás után közvetlenül-, derékmagasságban elfűrészelt fák jelezték előre, még jóidőben! 19 éve! Az egy generáció!

asmodean 2009.03.17. 22:30:07

@Bell & Sebastian:
Nemzeti Gárda az egy olyan dolog, ami nem igen lesz itten.

Bell & Sebastian 2009.03.17. 23:06:05

@asmodean:

Ha van rá igény, lesz. Vagy önkormányzati rendőrség, seriff-rendszer, csendőrség, dereguláció. Jómagam a NG -t tartom valószínűbbnek. Kell az a nemzeti öntudatnak!
5 éven belül meglesz.

lac1 2009.03.17. 23:30:23

Nahát. Én itt kijelentem, hogy ebbe a nagy pc és "ő is ember" baromságok, és segítsük egymást/őket, és hasonló már NEM ÉRDEKEL.
Én nagyon jól tudom, hogy miről beszélek, évekig dolgoztam másodállásban úgy, hogy cigány városrésznyi cigány lakásban fordultam meg.
Évekig, mielőtt valaki átsiklana fölötte. És a munkahelyemen is olyan, hogy 17 éve a közkultúrának vagyok a részese. Láttam én már cigány zenészt, cigány táncost, de ÉRDEKLŐDŐT soha!
Be tudom bizonyítani, sok száz óra videofelvételem van, a közönség mindenhol látszik!
Nem érdekel, nem fogom tovább (eddig sem) játszani a megértőt. A szolidaritási járulékot vonják (akaratom ellenére) én ennyivel befejeztem velük mindent. Amikor az egyik gyerekem elsős lett, elvittem a cigánytelepre és megmutattam neki, hogy így végzi aki nem tanul, és utána elvittem a "új" lakótelepre, hogy ez a másik véglet, mert lehet, hogy van köztük aki a palota árát összelopta, (akár van cigány lakó is) de még a lopáshoz is kell gógyi.
És nagyon jól emlékezem, hogy mit mesélt a mamám a csendőrökről, és emlékezem, hogy mit is olvastam, kik is a cigányok, Ki a fene merészeli nekem megmondani, hogy kit szeressek, kit tűrjek meg a vállalkozásomban, mit tanítsak a gyerekeimnek?

De amúgy én egy gondolattal elmondom, hogy mi a cigányok "baja".
Nincs bennük államalkotó "tényező". Az állam gonddal jár, utat kell építeni, meg intézményeket meg azokat fenn is kell tartani, esetleg meg kell halni érte, ha úgy hozza a sors. és előregondolkodást, összetartást, közösségben gondolkodást, egy nemzettudat kell. EZ nincs a cigányokban. Nem sok olyan népet ismerek 8történelemből se) akinek ne lenne vágya egy saját ország, állam, haza. Minden nap valamilyen np harcol egy hatalmassal, hogy saját önrendelkezése, országa, állama legyen. A koszovói albánokat lehet baszogatni (ez csak egy példa) amiket csináltak hogy saját államuk legyen, van egy messzemutató Nagy Albánia álmuk, a baszkok robbogatnak, az írek nemkülönben. El lehet őket ítélni az az eszköztár miatt, de...
Én a cigányokban semmi ilyent nem látok. legyen önkormányzatuk, de csak azért, hogy szextelefonra lehessen költeni az adóforintokat, lehet katapult program, de csak azért, hogy a kikent-kifent fekete hajó kurva családja jól megszedje magát?
Mondjam, soroljam még tovább? nem hinném, hogy kéne. Én SOHA nem fogok velük megbékélni, nem fogok parancsra senkit embernek elfogadni...

Bell & Sebastian 2009.03.18. 01:11:35

@lac1:

Most nagyon nem értek egyet. A rendszerváltásig jól elvoltam velük. Mondhatni, kollaboráltam. Aztán jött a fene nagy mindentlehet...

Pár hónap alatt több véleményem is volt ezügyben. Nem mondanám, hogy tisztán látok, csak mindig eszembe jut a szerbiai cigány haverom, aki átment az utca másik oldalára, ha egy magafajta jött szembe vele. Mondjuk túl gyakran nem kellett megtennie. El is jutott az öltöny-nyakkendőig, főiskoláig. Erős kétségeim vannak a hivatalos receptekkel kapcsolatban, de jót mondani qrva nehéz. Azt hiszem, irreverzibilisen qródott el. És megint áldozni kell. (Ha meg nem unom és el nem húzok)

De ebben az országban '89-óta nyugodt, normális év még nem volt, haszonélvezője egyik társulatnak sem vagyok, csak azt szeretném, ha végre békén hagynának...

lac1 2009.03.18. 15:58:25

@bm613:

A tiéd (minden rosszindulat nélkül) nem is zavar. Valószínűleg soha nem fogunk találkozni...

:-)

lac1 2009.03.18. 16:01:44

@Bell & Sebastian:

A "rendszerváltásig" (ami tulajdonképp csak módszerváltás) én is elvoltam...
De még egyszer: hidd el, tudom miről beszélek. A szegénység és az alja mocskosság és erőszakosság nem következményei egymásnak. Lehet a (vita kedvéért) kényszerű munkanélküliség miatt valaki szegény, de amit a cigányoknál látok, arra nem magyarázat...

Bell & Sebastian 2009.03.19. 00:37:13

@lac1:

Valaki belinkelt egy Ózd-videót, ott mondta egy őslakos cigányember:
-Mire dologtalanságban felnő az első nemzedék, eszkalálódik a probléma.

Mostanában a mexikói receptet veszik tőlünk nyugatabbra és északra, amely az idomítás alapelveire hagyatkozik, olyan Makarenkós. Fizetünk, ha..., de ha nem, akkor gyereket el..., neked meg kényszermunka és elkülönítés!

Röviden náci és rasszista. De eddig a gyakorlatban egyedül ez vált be. Csak erről a kolbenfeuer-félék még nem hallottak, pontosabban még nem szóltak nekik, irányváltás van!

De ha a "fej" ezt nem tudja, miért hibáztatja a kezét, lábát, seggét, farkát.
Csak azért, hogy a piszkos munkát elvégezzék és ne keveredjen bele. De akkor meg nincs szükség a "fej" -re.
És nyavicskol jóelőre, mint XVI. Lajos a guillotine lépcsőjén felfelé mentében.

asmodean 2009.03.19. 09:58:17

@Bell & Sebastian:
Szerintem hiába lenne rá igény nem lesz. Majd azt mondják, hogy a rendőrség kiválóan teljesíti a feladatát, nem kell külön serif meg rangers meg mittom én mik. A Nemzeti Gárda pedig azért nem lesz, mert nem igazán az a jellemző tendencia, hogy a "végrehajtó" egységek száma növekedik. Abban az országban, ahol háromszor annyi hivatalnok van a hadseregben, mint a harcoló létszám, ott nem fognak ilyet csinálni. Ha mégis, az nem lesz más, mint egy újabb önmagáért való bürökrata csoport. Nem mellesleg pénz sem lesz rá.

Viszont elképzelhetőnek tartom, hogy a rablás, lopás, erőszak, gyilkosság, zsarolás fogalmakra kitalálják, hogy nem pollkorrektek. Ezért bevezetnek majd olyan kifejezéseket, hogy nem részbeni beleegyezéssel történő vagyontárgy csere, anyagi javak újraelosztását célzó önkéntens cselekmény, egészségügyi szolgaáltatás illetéktelen igénybevétele, életciklus rövidítés - eutanázia, információk biztonságban tartásának szolgáltatása.
A feljelentő pollkorrekten: rasszista, vagy politikailag megbízhatatlan személy.
Elkövető: ártatlanul meghurcolt nemzetiség vagy mártír.
Erre nagyobb sanszot látok.

lac1 2009.03.19. 12:18:36

@Bell & Sebastian:

A tőlünk nyugatabbra levők is nehéz helyzetben vannak, mert a a Makarenkó-féle megoldás teljes spektrumát (-még) nem merik alkalmazni.
Keresik a megoldást, de nem mernek vagy nem tudnak abban gondolkodni, hogy a helyzet súlyosbodni fog. A bevándorlás viszont nő (illetve a belső lezüllés), ezért a növekedő problémának a "támadáspontját" keletebbre helyezik át - mint a kívülről jövő (részben keletről) - és ezt teszik, teszi az eu a szociálpolitikai "támogatásokkal" a keleti blokk országaiban.
Vagyis, ha az eu a pályázatokkal még véletlenül sem a cigányokon akar segíteni, amikor Magyarországnak pályázati lehetőségeket kínál, hanem itt akarja tartani őket. Ez szerintem csak az első lépés, a határok visszaállítása a következő ami szerintem nincs is olyan nagyon messze.
A belső züllés pedig a Te általad is felvázolt megoldást fogja eredményezni. Mondhatni kikényszeríteni. A libsik pedig az önös érdekeiken kívül semmi más nem érdekli, és most nagyvonalúan hallgatok arról az "összeesküvés-elméletről", mely szerint "valakiknek" az érdekében áll a társadalmi béke megbontása.

lac1 2009.03.19. 12:20:27

@asmodean:

Hú, a látomásodban megjelenő kifejezéseket elraktároztam, utólagos engedelmeddel...

Bell & Sebastian 2009.03.19. 16:16:51

@lac1: @asmodean:

Azt hiszem, a helyzetelemzést itt be is fejezhetjük.
A végkifejletet illetően ugyan felfedezni vélek némi nézetkülönbséget, de ennek hangsúlyozásától most tekintsünk el.

A blog becsületére váljon, eddig még kevesen jutottak el. Az pedig külön önelégültté tesz, hogy a többség hasonlóan nézi, bár nem egyformán látja. A végkövetkeztetést is levonom:

Ha a maga által generált problémát nem oldja meg az okozója, együtt pusztulnak. A kérdés csak az, erkölcsileg-politikailag, vagy tovább, a vasút mentén.

lac1 2009.03.19. 17:38:13

@Bell & Sebastian:

Hát...
Arra azonban még mindig nem kaptam választ senkitől, hogy a "méltóságot mindenkinek" és a saját érdek közti határ hol húzódik...
Amúgy meg éppen Solt öröksége méltánytalanul becstelen, mert a Wesley "lelkészképzőn" indított szoc. munkás szakát iványi gábor szétbarmolta - ráadásul tanév közepén. Oktatók kirúgva, melyet követő munkaügyi pert természetesen elvesztett, de a megszakított tanévet folytatni nem lehetett, főleg, hogy a diákok közben kénytelenségből máshol folytatták a tanulást. És mindezek mellett emléktábla díszeleg az iskola kapualjában soltról...
A szögesdrótból készült dávidcsillag mellett - mert én láttam...

arokaso.blog.hu/2008/09/27/ivanyi_gabor

Hol itt a méltóság? Vagy az csak a kiváltságosoknak juthat?
Sőt, ilyenek magyarázzák nekem a méltóság mibenlétét?

Bell & Sebastian 2009.03.19. 20:11:41

@lac1:

Hja kérem, a másik oldalra születni kell!!! (-mondta Csiga)

lac1 2009.03.19. 21:49:52

@Bell & Sebastian:

Ezt kivételesen értem: páros oldali csiga...