A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Az állatorvosi turul

2009.06.13. 07:00 kolbenheyer

Úgy tűnik, mégis le kell bontani a XII. kerületi turulszobrot. A szobor körüli ideológiai vita és joginak álcázott hercehurca kitűnően mutatja be politikai lövészárkaink anatómiáját. Nem vagyok jogász, de elsősorban nem ezért nem akarok az ügy jogi részével foglalkozni részletesebben, hanem azért, mert úgy vélem, ha a jogszabályok alkalmazása nem ésszerű eredményre vezet, akkor magukkal a szabályokkal van a baj. Három rétegét hámoznám le a vitának: a gyakorlatit, az elvit és a politikait. Mindezt egyszerű, a közügyek iránt érdeklődő magánemberként, akinek nem dolga minden személyes szál felkutatása, sem az események kronologikus rekonstruálása, és végképp nem az a turul történeti szimbolikájának hiánytalan feltárása.

A kérdés gyakorlati része egyszerű. Engedély nélkül építkezni tilos. Az is rendben van, hogy a megfelelő hatóságnak legyen joga lebontatni az engedély nélküli épületeket. Legyen joga, de ne legyen kötelessége. Itt ugyanis két részre bontható a kérdés. Kit büntessünk? Mi legyen a turullal? Minden építkezésnek van (kell, hogy legyen) felelőse. Hogy a turulé maga az akkori polgármester, vagy más, ezt nem az én dolgom kideríteni, de nem tűnik lehetetlen feladatnak. Az illető fizessen súlyos pénzbüntetést, aminek talán elriasztó hatása lehet más engedély nélküli középítkezőkre. No de maga a turul nem tehet róla, hogy nincs engedélye. Aki ismeri a környéket, az tudja, milyen lepukkant hely volt az korábban. Most gondozott közterület. Persze lehetne az emlékmű nélkül is, de nyilvánvaló, hogy így nem csak az önkormányzat ügyel rá jobban, de az emlékmű rajongótábora is. A lebontásával csak veszíteni lehet, a szobor senkit és semmit nem zavar, esztétikai minőségéről lehet vitatkozni, de szerencsére semmit sem kell lebontani csak azért, mert ronda. Tehát: szobor marad, építtető fizet.

Nézzük az elvi részét a dolognak. Miért nincs engedélye a turulnak, és miért küzdenek ellene és mellette olyan elkeseredetten? A turul a dualizmus korában, majd a két világháború között a nemzeti romantika egyik kedvenc motívuma volt, leginkább katonai kontextusban használták. Mivel a II. világháború előtt és alatt olyan szervezeteknek is a jelképe volt, melyek elfogadhatatlanok, használata nem teljesen egyértelmű. De ettől még nem bontották le a korábbi szobrokat, sőt mai intézmények is használják (pl. NBH). A XII. kerület a háború katonai áldozatainak akart emléket állítani, ehhez használta ezt a magyar katonai jelképet. Lehet azt mondani, hogy az önkormányzat ízlése kissé avítt, de ez legyen az ő, illetve a választóik baja. Viszont nyilvánvaló, hogy az építésekor szó sem volt szélsőjobboldali kikacsintásról. Arról elég kevés szó esik, hogy a turullal párhuzamosan, és annak közelében felépült az embermentők fala is, amire felvésték a zsidókat mentő hősök nevét. Az engedély megtagadása, illetve a közigazgatási hivatalok eljárása mögött tehát alaptalan félelmek és kifogások, vagy ami rosszabb, ostoba politikai megközelítés húzódik. Tehát: a turul ízlés dolga.

Végül a politikai szál. Látjuk, hogy szimbolikus kérdésekben a szocialista-liberális főváros, és a konzervatív kerületek és intézmények között hidegháború folyik (legszemléletesebb ügye a Terror Háza pengefala volt). De milyen következménnyel? Ezt is látjuk. A turul sajnos olyan védőket is kapott, akiknél jobbat érdemel. Amióta ügy lett belőle, egyre gyakoribb az árpádsávos Trianon-megemlékezés a téren. A turul élő emlékmű, kezdettől fogva megjelentek a mécsesek és nemzeti színű szalagok. Ez így van rendjén, teret kell biztosítani az emlékezésnek. De ha ostoba politikával mindent betolunk a szélsőséges kategóriába, akkor ez önbeteljesítő jóslatként fog működni. Ma már valóban gyanakodva méregetem a turul körül gyülekező tarsolylemezeseket, hiszen nem az áldozatokról megemlékezni járnak oda, hanem „védeni a magyarságot”. Egyszer már megírtam: ahogy az árpádsáv, úgy a turul is vállalható történelmi jelkép, utóbbi leginkább katonai emlékművek és intézmények esetében. De akik pártjelvényt csinálnak belőle, azok ezt rosszul teszik. És nagyon rosszul azok is, akik zsigeri vádaskodással megágyaznak ennek. Tehát: a turullal nincs baj, csak a turul alatt zsidózókkal.
 

42 komment

Címkék: turul

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr761181519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2009.06.13. 10:57:35

Igazad van abban, hogy a Turul szobornak több oldala van. Jogi (elvi), érzelmi, politikai. Jogilag egyszerű a helyzet, ezt te is leírtad. Érzelmileg is egyszerű a helyzet, jó helyen van és szép is. Egyedül a politikai a necces. Először arra gondoltam, hogy arra hegyezed ki, hogy mekkora butaság volt belekötni, még csodálkoztam is, de végül persze a szélsőséges vonalat hangsúlyoztad, ami ugyebár következmény és nem előzmény... Na akkor az igazság ami kimaradt a leírásból: Két kerületi "liberális" (valójában kirekesztő) képviselő tett feljelentést, mert bántotta a szemüket a magyar jelkép és képtelenek voltak elviselni, hogy valami magyar és szép és értéket teremt. Szokás szerint gyűlölködést szítottak és fasiszta jelképnek minősítették és azonnali elbontását kérvényezték, amit a "liberális" vezetésű főpolgármesteri hivatal örömmel támogatott. Hiba csak ott csúszott a gépezetbe, hogy nem számoltak a kerületi polgármesterek ellenállásával. A jobboldali polgármesterek a szívükre hallgattak és ku*vára lesz*rták a libsik siránkozását, ami valljuk be vihar a biliben volt. Ennek ellenére bepróbálkoztak lebontani, de ekkor közbeléptek a szélsőségesnek titulált magyarok és megvédték a szobrot. Ugyebár ők csak itt jöttek be a képbe, ezt elfelejtetted leírni... Azóta egymásra mutogatnak és egyik sem akar engedni. A vicces, hogy az elmúlt választás tökéletesen megválaszolta, hogy melyik álláspont a helyes és melyiket utálják az emberek, maximálisan elutasítva a magyarellenes retorikát. Így tehát a bíróság elutasító hozzáállását sztem magasról le fogják sz*rni és ha bontani próbálnak meg fogják akadályozni. Vagy ha hirtelen éjjel csinálják, akkor én nagyon paráznék a szovjet emlékmű és hasonló emlékművek miatt a városban... Arról nem is beszélve, hogy csak 9 hónapig kell kitartani, utána már senkit sem fog érdekelni a szobor sorsa és mire megint bele tudnának ugatni, eltelik 10 év és maradhat...

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.06.13. 12:20:35

@DeMarco: Te barom... a választás semmit nem mutat, csak azt, hogy van majd' félmillió honfitársunk, aki a te szinteden áll. Nehogy már egy választási eredmény az abszolút igazság legyen... lásd Németország 1933...

xenuka 2009.06.13. 13:10:18

Csőrében egy kardot tartó turul szobor szép.

Néhány ember neve van az oldalán kis táblákra írva, semmi egyéb felirat, jel vagy jelkép nincs rajta.

Az vele a gond hogy nem zsidó jelkép, mint a szintén engedély nélkül épített igazak fala Budán?

Lebontatni szerintem barbár dolog lenne.

Legyen már megbékélés, aki akar a turul szoborra visz koszorút, aki akar az igazak falához, aki akar az meg a szovjet felszabadítókéhoz.

kolbenheyer 2009.06.13. 13:46:59

@DeMarco:
1. Ezt vajon miért írtad? "végül persze a szélsőséges vonalat hangsúlyoztad, ami ugyebár következmény és nem előzmény"
idézek:
"Amióta ügy lett belőle, egyre gyakoribb az árpádsávos Trianon-megemlékezés a téren. A turul élő emlékmű, kezdettől fogva megjelentek a mécsesek és nemzeti színű szalagok. Ez így van rendjén, teret kell biztosítani az emlékezésnek. De ha ostoba politikával mindent betolunk a szélsőséges kategóriába, akkor ez önbeteljesítő jóslatként fog működni. Ma már valóban gyanakodva méregetem a turul körül gyülekező tarsolylemezeseket, hiszen nem az áldozatokról megemlékezni járnak oda, hanem „védeni a magyarságot”."

2. Mit mutatott meg a választás? Hogy szabad engedély nélkül építkezni? Vagy hogy árpádsáv alatt zsidózni? Ha pedig a turulubontásra más emlékművek megrongalása szerinted adekvát válasz, akkor ezzel azt mondod ki, hogy azonos szinten állsz velük. Gondold meg.

3. Viszont el kell ismernem, hogy elolvastad a posztot és a lényeghez szóltál hozzá. Nem úgy mint a fő gázkamraszakértőnk ...

DeMarco 2009.06.13. 14:25:10

@kolbenheyer:
1. Elolvastam amit idézőjelbe tettél, de mégis a végét emeltem ki: "De akik pártjelvényt csinálnak belőle, azok ezt rosszul teszik. Tehát: a turullal nincs baj, csak a turul alatt zsidózókkal." És ezt is csak azért, mert hiányzott a kezdő szadeszos támadó vonal, pontosabban csak szőr mentén írtál róla: "És nagyon rosszul azok is, akik zsigeri vádaskodással megágyaznak ennek."
2. A választás megmutatta, hogy nagyon sokan vevők arra a politikára és hangra amit ma még sokan a "szélsőséges" jelzővel látnak el. De ami ennél fontosabb, hogy kiderült az emberek egyáltalán nem vevők, sőt nagyon is elutasítók a szadesz megosztó, gyűlőlködő politikájával. Ez a bekezdés válasz bm613-nak is, hozzátéve, hogy én nem igazságról beszéltem, pláne nem abszolútról, (bár látok némi igazságosságot abban, ahogy a szadesz járt), mindössze egyfajta álláspontról beszéltem.
3. Mondjuk én lehet, hogy felajánlanám annak a falunak a turult, aki bejelentkezett érte, leszállítanám oda, aztán kérnék engedélyt normálisan és építenék az eredeti helyre egy még nagyobb turult... :))))))))

Aba Sámuel 2009.06.13. 16:37:21

Én azt gondolom, hogy a személyes felelősség megállapítása elégtelen. Ma bevett gyakorlat engedély nélkül építkezni abban bízva, hogy ami áll, azt már csak nem kell lebontani. Így épült például természetvédelmi területen golfpálya, ami aztán fennmaradhatott, hiszen már nincs mit védeni. Különösen rombolja a normakövetést, ha az állam, az önkormányzat, a politikusok (kordonbontás)azok, akik tesznek a jogszabályokra. Ez súlyosan veszélyezteti a társadalmi normák érvényesülését, és megbontja az együttélés kereteit. A turult teát generálpreventív megfontolásból le kell bontani!

DeMarco 2009.06.13. 16:51:38

@Aba Sámuel: Ha valamiben mindenki egyetért, akkor az a jogi rész. Valóban nem jogkövető magatartást tanúsított az önkormányzat. Nekik kellene jó példával elöljárni. De ugyanakkor a fővárosi önkormányzat sem jogkövető magatartást tanúsít, amikor boszorkányüldözést folytatva bevet minden eszközt. Maga a támadás is aljas célból, ideológiai alapon történt és a védekezés is ezen a vonalon történik. Valójában már csak mellékszál maga a jogkövető norma.
Természetesen a törvény betűje szerint igazad van.

DeMarco 2009.06.13. 18:49:38

Meg is oldódott a probléma. Pokorni bejelentette, hogy amíg ő a polgármester, addig a turul marad. Úgyhogy ugorhatunk új témára... :))))

kolbenheyer 2009.06.13. 20:54:27

@DeMarco:
Nem tudom, miért ragaszkodsz a prekoncepciódhoz, hogy én a szadeszt nem bírom elítélni, csak a szélsőségeseket. A "nagyon rosszul" cseppet sem szőrmentén fogalmazás, legalábbis nem szőrmenténebb, mint a sima "rosszul".
A választás valóban megmutatta, hogy sokan vevők a szélsőségre, így idézőjel nélkül. A Jobbik pont attól szélsőséges, hogy valós problémákra hamisan egyszerű válaszokat ad.

@Aba Sámuel:
Szerintem órisási a különbség az említett golfpálya és a turul között. Előbbinél tönkretettek valamit anyagi nyereségvágyból, utóbbinál szabálytalanul megszépítettek valamit és emlékhelyet teremtettek. A golfpályára nem lehetett volna engedélyt kapni, ezért építették meg erőszakkal. A turulra lehetett volna, nem tudom, miért nem kértek, ha csak azért nem, mert tudták, hogy Demszkyék úgysem adnának. Szerintem Justitiána nem így kéne vaknak lennie.
p.s.: Hogy maradhatott fenn a golfpálya, ha le kellett volna bontani? :-)

DeMarco 2009.06.13. 22:21:31

@kolbenheyer: Az egyszerű nagyszerű is lehet. Az Amiknak is van nemzeti gárdájuk, nekünk miért ne lehetne? És a közbiztonság erősítése sem hamis válasz, nagyon is sürgős lenne. Nem véletlen, h most látványos bejelentéseket tesznek a maszopos kézivezérelt rendőrök: "rendőrt minden településre.." De még Viktor is rendcsinálásról beszél, a cápák próbálják elhalászni a Jobbik szavazóbázisát. Az egyszerű válaszok lehet, hogy bejönnek, mert azt mindenki érti...

valójábannemberci 2009.06.14. 03:39:22

@DeMarco: Ezt már máshol felvetettem. Nemzeti gárda, az amerikai elvekhez hasonlóan, a magyar törvényekre adaptálva, az oké.
Ez feltételezi azt is, hogy a nemzeti gárda minden demokratikusan megválasztott kormány alatt szolgál. Érdemes tanulmányozni, hogy hogyan is jött létre az amerikai nemzeti gárda.

valójábannemberci 2009.06.14. 03:46:39

@berciXcore: Csak olvasmánynak, egy kis kukipédia:
en.wikipedia.org/wiki/National_Guard_(United_States)
Meg náluk van ilyen is:
en.wikipedia.org/wiki/State_Defense_Forces

Minden nagyon pontosan be volt és be van rendszabályozva. Nem csak úgy ad hoc kitalálták, hogy akkor gárda és ollé.

DeMarco 2009.06.14. 09:25:52

@berciXcore: Az Amcsi nemzeti gárda sem volt egységes szervezet először. Apró helyi csapatokból állt, melyek besegítettek az állami hadseregnek. "Throughout the 19th century the regular Army was small, and the militia provided the majority of the troops during" Több évszázad alatt nőtte ki magát azzá a szervezetté amit ma látunk belőle és folyamatosan szabályozták be őket. De elmondható, hogy ez egy alulról indított civil szerveződésként indult. Nekünk ugyan nincs több száz évünk, viszont nincs is rá szükségünk, mert remek példáink vannak, csak át kell venni a szabályozásokat. Akár az USA-ból, de említhetném a munkásőrség bizonyos szabályait is, vagy a korábbi csendőrség szabályzatából néhány pontot. Persze ez utóbbiakat aktualizálni kell. Én látok potenciált a gárdában, csak kérdés, hogy az irányítói képesek és hajlandók lennének-e elindulni ebben az irányban. És persze nagy kérdés, hogy minden kormányt szolgálnának-e. Bár bízom benne, hogy sokáig nem kell olyan kormányt szolgálniuk, mint a mostani. Egy árvíz megmutatná, hogy mennyire lehet rájuk valóban számítani...

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.06.14. 13:01:03

@DeMarco: Kicsit más egy az állami szerveknek segítő gárda, és ez a náci banda, amelynek ez esze ágában sincs.

DeMarco 2009.06.14. 15:38:41

@bm613: 1. Könnyen belefuthatsz abba, hogy a Gárda is állami szerveknek fog segíteni jövőre, ha kell a Jobbik koalícióba, így a helyedben nem ágállnék annyira.
2. Remélem ha körbevesz 10 kisebbségi késekkel, akkor nem lesz ott egy gárdatag sem, hogy megvédjen. Akkor talán máshogy fogod látni a dolgokat.
De nagyon örülök, hogy egyfolytában nácizol, mert ezzel fenntartod az ellenségképet és biztossá teszed a baloldal BUKÁSÁT !! Így legalább mindenki láthatja, hogy kikre nem szabad szavazni. Köszi.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.06.14. 15:50:22

@DeMarco: 10 gárdistától lehet, hogy jobban félnék. pláne 2 nap interjúzás után egy cigánytelepen, ahol az agresszió minimális jelenlétét sem tapasztaltam. Ezen el kellene gondolkodnotok.

valójábannemberci 2009.06.14. 16:30:20

Na, van olyan is, hogy Betyársereg.

valójábannemberci 2009.06.14. 16:32:30

@berciXcore: "klánok laza szövetsége"

Én meg Duncan MacLeod vagyok, a MacLeod klánból.

"Január óta léteznek, időnként a hírekben is szerepelnek, csak senki nem tudja, hogy róluk van szó."

Na, csak nem?

DeMarco 2009.06.14. 17:41:47

@calam: Ezt inkább ne reklámozd, mert ki fognak röhögni, vagy vminek nézni fognak... Nem tudsz olyat mondani, hogy miért is kellene félni a Gárdától fizikailag (most hagyjuk az ideológiai részét), ellenben két hétig lehetne sorolni azokat az eseteket, hogy miért is kell félni a kisebbségi csoportoktól. A te állításod hazug fikción az enyém véres valóságon alapszik. Nem vagy vicces, egyáltalán nem. Én szégyellem magamat helyetted, azok nevében akiket, vagy akiknek a családját támadások érték/érik mindennap és sok esetben halál a végeredmény. Ezeket az embereket te pökhendien leköpöd és elvi bűnrészességet vállalsz az elkövetőkkel, cinikus kiosztó hangnemben. Mondjuk ezek után nem is csodálom, ha kényelmetlenül érzed magad a Gárda közelében... De nem baj, ahogy a mondás mondja, jön még kutyára kamion. Minden prüszkölőnek ugyanazt kívánom: Nézze végig, hogy rend lesz és biztonság az országban és felfelé indulunk lefelé helyett. Annál nagyobb büntetés nincs, mint látni hogy mekkorát tévedtetek.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.06.14. 17:54:53

@DeMarco: szerencse, hogy meg se hallottad, amit mondtam.
Te konkrétan 700 ezer embert vádoltál gyilkosággal. Gratulálok, bazmeg.

DeMarco 2009.06.14. 22:20:18

@calam: Te meg 4 és félmilliót fasizmussal. Én is gratulálok...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.06.14. 22:34:51

@DeMarco: hol vádoltam én 4,5 milliót fasizmussal?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.06.14. 23:21:02

@DeMarco: Elképzeltem, amint jön a hős gárdista, és megvéd valakit. Először gondosan mérlegeli, hogy a bűnöző cigány-e. Ha nem, akkor még talán segít is neki, hiszen csak a cigánybűnözéssel van ugyebár baja. Ha cigányról van szó, akkor felméri a számarányt (amennyiben szellemileg képes rá). Ő egyedül, cigányok tízen: negatív, futás. 10-10: feltehetően még mindig futás, mert tíz gárdista még nem minősül csordának. 100-10: esetleg lép valamit. Azonnal szabályos alakzatba rendeződnek, kitépnek fejenként három szál parlagfüvet, ütemesen menetelni kezdenek, és a parlagfüvet a cigányok orra alá dugják, hogy elkezdjenek prüszkölni.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.06.14. 23:22:24

@calam: Mondd már... nyilván a Jobbik szavazóira gondol, csak elnézett egy nagyságrendet, mint a miniduce a Kossuth téren.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.06.14. 23:28:18

@bm613: akire gondolsz az a filip volt, a ducezésnek meg sztem kb annyi értelme van, mint semmi:)

de én is arra gondolok, hogy elnézhetett egy nagyságrender a vasárnapi adatsorokon

DeMarco 2009.06.14. 23:34:28

@calam: Miért én hol vádoltam bárkit is konkrétan gyilkossággal?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.06.14. 23:35:17

@calam: ELŐSZÖR tényleg Filip mondta. De hivatalossá vált náluk ez a teljesen irreális adat, pedig fizikai képtelenség. De egy hívőnek ezt hiába magyarázza az ember... volt 2 évfolyamtársam egyetemen, nagyon rendes, szimpatikus lányok, csak ha egyszer a pap bácsi aszongya, hogy Viktor a nyerő, akkor ugye őt kell imádni, hiszen Isten így akarja :D na ezeknek aztán hiába mondtam, hogy nem lehetett 2M ember, hiába voltunk TTK-sok, ahol elvileg tudnak az emberek számolni, és racionálisan gondolkodni, ők közölték, hogy "de mi ott voltunk, és láttuk, igenis annyian voltunk". Mert ugye a tömeget belülről lehet a legjobban megszámolni...

DeMarco 2009.06.14. 23:36:53

@bm613: Nem néztem el semmit, nem valós adat csak mondtam egy nagy számot... mondhattam volna 9 milliót is, mert ha jól emlékszem, csak 450.000 maszop szavazó maradt... jujj, de égő... :)))

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.06.14. 23:41:43

@DeMarco: Jaaaaa... ez sem gyenge módszer. Tehát azt a soha el nem hangzott kijelentést adod calam szájába, hogy aki nem a szocikra szavaz, az fasiszta. Utána ezt a hülyeséget kritizálod. Sokan próbálkoztak már ezzel, de akinek van agya, azt nehéz így átverni. Akinek nincs, az meg nagyrészt úgyis veled van, nem kell fáradnod értük.

DeMarco 2009.06.14. 23:56:50

@bm613: Nos, nem egészen. Nem a konkrét szám számít, csak az arány. És az én számba is belekerültek soha el nem hangzó kijelentések. Az egyik mennyivel roszabb, mint a másik?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.06.15. 00:12:09

"ellenben két hétig lehetne sorolni azokat az eseteket, hogy miért is kell félni a kisebbségi csoportoktól. A te állításod hazug fikción az enyém véres valóságon alapszik. "

ebből a kisebbség a és a vér összekapcsolására hívnám fel a figyelmet

2009.06.15. 10:27:45

"Bencze József országos rendőrfőkapitány azt mondta: bár vannak konfliktusok romák és nem romák között, nem ez, hanem a romák és romák közötti összetűzések adják a több munkát a rendőröknek. Éppen ezért egy intézkedés tervet dolgoztak ki, amellyel jobban kezelhetőek ezek a problémák. „Vannak megyék, Heves, Borsod, néha Szabolcs, ahol bizony az elmúlt időszakban sok esetben 300-400 fős ki helyi háborúkat kellett lecsillapítanunk, ami nem elsősorban romák és nem romák között zajlott, hanem romák és romák között” – nyilatkozta Bencze József, országos rendőrfőkapitány."

A "békés" cigánytelepek...és még mindig van néhány idióta, aki képes gárdázni.

kolbenheyer 2009.06.15. 14:04:57

Tudnám, hogy a Gárda mikor és kit védett már meg?

Az meg nagyon jó, hogy állandóan jönnek itt a véres valósággal, ha meg valaki cigányok közé megy, aztán azt elmeséli, azt lehülyézik. Fotel mélyén, sörrel kézben, habzó szájjal magyarkodni? :-)))))))))))))))

DeMarco 2009.06.15. 17:08:26

@kolbenheyer: Kinőttünk már a mesékből, azért. És mellé rúgtál, mert nincs sör, és nem habzik a szám. Én valóban szoktam cigányok közé menni, elég sokszor és nem mikrofonnal, hogy most tessék jónak lenni, meg vigyorogni... Sőt vannak cigány barátaim, ismerek néhány vajdát is személyesen. Jah és nem élek Pesten a betondzsungel közepén, hagymázas lázálmokkal. És állatot sem csak az állatkertben látok... Bírom amikor az okos pestiek akarják megmondani, hogy milyenek a cigányok. Tudjuk az ég meg zöld. Nem halljátok? ZÖLD !!

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.06.15. 18:12:32

Én nem élek cigányok között, viszont éltem magyarok között és birom, amikor az okos falusiak mondják meg, hogy milyenek a magyarok. [Lusták, trágárak, agresszívek] Persze vannak magyar barátaim, és nem az összes ilyen, de a többség igen.

DeMarco 2009.06.15. 19:42:39

@Lodovik Trema: Tipikus hozzáállás, hogy Pesten kívül csak faluk vannak.. :))) Néha menj le vidékre és beszélgess el a mozgó egyedekkel. És keress rendes barátokat. :))

2009.06.15. 19:49:52

Kirabolják a cigányok az RTL Klub stábját:

www.youtube.com/watch?v=_WyGul-c8kA

Picit más - és valóságosabb - képet mutat, mint a roppant "objektív" ballibsi beszámolók a művelt, intelligens cigányokról.

2009.06.15. 19:52:10

Megfélemlített cigány retteg a minden bizonnyal árpádsávos náczi kamerától:

www.youtube.com/watch?v=Jyv4rqn4j94

Ma chi è questo Joker? 2009.06.16. 01:45:49

Van ez a műfaj youtube-on, hogy cigányokat fölvesznek, aztán együtt undorognak és gyűlölködnek. A felvételek szerintem egy jóérzésű (mit érzésű? normális) emberből mindenekelőtt szánakozász válthatnak ki. Ehhez képest itt egy kis válogatás a tipikus kommentekből.

"kézigránát puska kés minden egyéb emberi élet kioltására alkalmas eszköz pont jó arra hogy ezek a férgek MEGDÖGÖLJENEK!!! "

"Gusztustalan redva! Ezek máshoz nem is értenek lopáson kívül. Magyarul is csak káromkodni tudnak, de azt se helyesen! Ha a törvény engedné, lány létemre írtanám őket!"

"Módszeresen ki kéne irtani ezeket, NEM ÁM OMBUDSMAN, MEG JOGVÉDŐK! cigányokkal együtt akasztanám fel azokat is..."

"Köszönöm hogy megtiszteltél nemes figyelmeddél és a népszerüségi indexemet is dramatikusan megnövelted 15 percig, tényleg hálás vagyok, egyébként most az hogy így néz ki, az eggyántalán nem vicces, az a "vicces" / "annyira szánalmas hogy már vicces", ahogy viselkedik. Normális ember is lehetne, de nem akar... vagy csak nem tud..."

Tudom, hogy ez nem ide tartozott, csak az utolsó 2 hozzászólásról jutott eszembe. Amúgy gondolom nem meglepő, hogy a zsidókról és melegekről sem lenne gond találni pár ezer(tízezer?) ilyen kommentet.

Amúgy klafa a poszt.

2009.06.16. 07:39:43

Még egy adalék a gárdázóknak:

"Közösség elleni izgatással gyanúsítja a rendőrség Balogh Albert szabolcsi cigány jogi aktivista fiát, mert adataik szerint részt vett azoknak a plakátoknak a ragasztásában, amelyek durván megfenyegették a cigányokat.

A plakátok, amelyek a Magyar Gárda felvonulását helyezték kilátásba, és erőszakos cselekményekkel riogatták a cigányságot, januárban jelentek meg Rakamazon. A gárda kezdettől cáfolta, hogy ők állnak az ügy hátterében. A cigány vezetők azonban komolyan vették a fenyegetéseket. Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke úgy fogalmazott, ha nem védik meg a hatóságok a romákat, a vezetők nem sokáig tudják visszatartani őket. A rakamazi romák a plakátok megjelenését követő napon össze is gyűltek kaszával-kapával felfegyverkezve, hangoskodtak, és megfenyegettek egy tanítónőt. A gyanúsított nem tett vallomást."

Remélem valamelyik ballibsi "tényfeltáró" ide is elmegy és készít egy szívszaggató riportot a közismert cigány igazmondásról.

DeMarco 2009.06.16. 09:18:43

@Ma chi è questo Joker?: "Szánakozást váltanak ki" Megnézted egyáltalán a videókat? A legtöbb emberből undor és ami ennél is fontosabb védekezési ösztön jön elő. Ha az utcán találkozol ezekkel a "csapatokkal", messze elkerülöd őket, ha tudod. Megpróbálod elkerülni a konfliktust. Ez is egyfajta védekezés. De azért csikorogtatod a fogaidat, hogy ők mindent megtehetnek. A bátrabbak, erősebbek nem kerülik ki őket, de felkészülnek a harcra. Ami többnyire nem is marad el és ha látják, hogy ellenállás van, gyorsan előugranak a kések.
Nem szánakozás van a legtöbb emberben, hanem félelem és védekezési ösztön. Aminek nagyon is van alapja, tegyük hozzá.

kolbenheyer 2009.06.16. 16:27:43

@Lodovik Trema:
Nem minden robot olajvedelő, nyikorgó bádogember, én is ismerek egy egészen kitűnő példányt, csak kár, hogy újabban akadozik a filantróp szubrutinja. :-)