A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

retkes-Retkes?

2009.07.14. 07:00 R_John

Nehéz nagyobb bunkóságot találni, mint amikor valakinek a nevén viccelődnek. Vajon melyik napilap kolumnistájának sikerült először elsütnie a retkes párt-Retkes Attila-szóviccet? Hát természetesen a polgári konzervatív napilap, blogunk kedvenc sárdobálóinak gyülekezete: a Magyar Hírlap. Aki elkövette a csecsemő-viccet: Dippold Pál. Vajon milyen szellemi állapotban lehet az az újság, ahol nincs már más, mint egy ember nevével viccelődni?

*

Ennél azonban sokkal fájdalmasabb, ami tegnap óta történt az SZDSZ-ben. Nem több, mint 24 órája írtam meg az előző posztot erről a pártról. Azóta gyakorlatilag mindenki kilépett a pártból, aki a háttérből meghúzódva a régi eszdéeszes hagyományok felélesztésére alkalmas lett volna, amire pedig nagy szükség lenne.

A kilépettek: Hodosán Róza, Konrád György, Ara-Kovács Attila, Fodor Tamás, Haraszti Miklós, Iványi Gábor, Kozák Márton, Lakner Judit, Rajk László, Rajk Judit, Szenthe Antónia, Szira Judit.

Retkes Attila megválasztása után felszólította Kóka Jánost, hogy mondjon le frakcióvezetői tisztségéről.  Mindezt kivégzésszerűen tette, nagy nyilvánosság előtt.  Ennél egy liberálisnak sokkal, de sokkal korrektebben kellene viselkednie. Ez persze nem jelenti azt, hogy Kóka Jánost szeretném. Nem. Kóka Jánost iszonyatosan rossz politikusnak és káros, elvtelen figurának tartom. Ettől még a korrekt eljárás neki is jár. Ha Retkes valóban irányváltást szeretne,  akkor semmiképpen sem viselkedhetne így, hiszen ez a legrosszabb kisgazda-módszerekre emlékeztet.

Persze gyorsan kiderült, hogy valójában ő sem annyira van az átláthatóság és a transzparencia oldalán. Tegnap délután került nyilvánosságra, hogy az NKA-nál saját magának osztogatott pénzeket, természetesen szabályosan. Ez nem irányváltás, ez igazi, vérbeli mutyizás. Már-már korrupció.

Retkes fura módon bocsánatot kért mindenkitől. Valójában egy párt működéséből fakadóan hazudik néha a hatalom érdekében. Tulajdonképpen rendben is van, hogy az egész Néptől kér bocsánatot. Gyakorlatilag azonban a liberális szavazókat csapták be a legjobban. Hiszen nem elég, hogy a korrupcióval az egész országnak okoztak kárt, a liberális értékekkel is szembe mentek akkor, amikor nem álltak, állnak ki a kisebbségek, szegények mellett, vagy nem mondatják le a volt szt. tiszt miniszterelnököt, esetleg asszisztálnak a rendőri brutalitáshoz. Ekkor értékeikben hangsúlyosan csapták be a liberális szavazókat, hiszen az ő nevükben jártak el, miközben nem képviselték őket.

Sajnos azonban a régi pártelit sem jött még rá, hogy nem Kóka, vagy Fodor hibája a mostani zuhanás. A mostani rossz szereplésben nagyon komoly szerepe van Kunczénak, vagy Petőnek. Pető még mindig nem beszélt például saját, vagy Kuncze felelősségéről, pedig régóta most szólalt meg először. A mostani helyzetet a liberális szavazók, illetve liberális elvek nem képviselete okozta, ahogy azt írja Bauer Tamás a múltheti Narancsban.

Tegnap azt írtam, hogy nincs szükség Kókára vagy Hornra, viszont a régi SZDSZ-re nagyon is. Tegnap még nem gondoltam volna, hogy náluk is létezhet rosszabb, agresszívebb vezető. Tévedtem.

20 komment

Címkék: magyar hírlap szdsz retkes attila

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr71245031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.07.14. 09:15:19

Van-e szükség egy olyan pártra, amelyik nem bír olyan elnököt választani, akiről 24 órán belül ki ne derülne valami korrupciós ügy?

DeMarco 2009.07.14. 09:42:23

Csak úgy lubickolok a hírekben... :))
Szinte hallom Yoda hangját: Győzeleem?? Nem ifjú Padawan ez még nem győzelem...
És valóban nem, de Szarumán már bezáródott a tornyába. Most mindenki Szauron szemét lesi és seregeink Mordor felé nyomulnak... Az öregasszony jobb, ha felköti a bugyogóját.

Ami Retkest illeti, elég szerencsétlen neve van, de nem tehet róla.
Amikor először szóba került, mindenki röhögött egy sort és nem is elsősorban rajta, inkább az áthalláson. Mára már megszokott lett, előbb-utóbb mindenki meg fogja szokni.
Szerintem jól csinálta amit tett és így kell ezt csinálni. Ne hagyja, hogy eltántorítsák, haladjon ezen az úton és rendben lesz.
Ami Kukát illeti, ő csak a kemény szavakból ért, sőt, mint látható abból se. Ki kell csavarozni a székét a parlamentben, hogy székkel együtt lehessen kivinni. Remélem van négy ember még a szadeszben aki elbírja székestül.
Ami a kilépőket illeti, menekülnek a süllyedő hajóról... Biztosan szar dolog, hogy csinálsz vmit sok évig, hiszel vmiben és arról kiderül, hogy hibás, felesleges, nem ért semmit, nem kell senkinek. Nincs rájuk szükség. Gyakorlatilag most kellett szembesülniük azzal, hogy vége, nincs tovább...
Pető mondta tegnap, hogy eddig se foglalkozott azzal, hogy mit mondanak az emberek, ezután se fog. Hát akkor ne is csodálkozzanak, hogy itt tartanak. Amit nagy részben éppen neki és Kunczének köszönhetnek.
Még jó, hogy nem vagyok lúd, mert most biztos levágnának, akkora lett a májam... :)))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.14. 09:52:15

Kóka Jánost iszonyatosan rossz politikusnak és káros, elvtelen figurának tartom. Ettől még a korrekt eljárás neki is jár.

Korrekt eljárásnak letöltendő bötönbüntetést és teljes vagyonelkobzást értesz? Mert max. az korrekt egy haveri kutyával szemben, aki Magyar bálintnak köszönhetően sulinetezgetett, meg offshorozgatott az adófizetők pénzéből.

states 2009.07.14. 09:56:33

Hát lehet, hogy calamnak fájdalmas, ami az SZDSZ-szel történik, de vannak fájdalmas igazságok, az csak a magyar közélet tisztulása felé tett nagy lépés, ha az SZDSZ eltűnik a színről. Ami pedig a Magyar Hírlap bunkóságát illeti, egyetértünk...

Win Elen 2009.07.14. 10:44:50

Ne ringassa senki magat abba az illuzioba, hogy a ""baloldali ertekek"" eltunesevel, a sokak szerint azzal szemben levok megerosodesevel, egy jobb kor koszont be. Az embert meghatarozo ertekek, a demokraci mocskossagai ugyanugy tovabb fognak elni. Csak most mashogy fognak rola beszelni. Esetleg nehany hiba elvesz, de a helyukre masik lep.

Csak azert mondom, hogy nagyon ne lepodjon majd meg senki. Mar ha valaki ezt a triviat nem ismerne :)

DeMarco 2009.07.14. 10:49:12

@Win Elen: Ez csak az attól függ, hogy neked melyik a szimpatikusabb... A magam részéről minden nappal egy kicsit jobb... :)) De ha neked "érték" az elmúlt 7 év, lelked rajta...

Bell & Sebastian 2009.07.14. 12:43:26

I'm A Liberal

www.youtube.com/watch?v=aOpTAL50bl8
Úgy tűnik, máshol is befellegzett!

De hová tűnt Pálffy István?
www.youtube.com/watch?v=PpHPXyL4cHg&feature=related

Jaa! Értjük. Benépesítés lesz? Lesz:
www.youtube.com/watch?v=FwmUUhsfKuc&feature=related

És a nép, sőt: Nép?
www.youtube.com/watch?v=ZzEdK_4Wzww&feature=related

Win Elen 2009.07.14. 13:22:16

@DeMarco: Jaj mar Marco :) nekem az elmult 7év érték. Megtaláltam a tökéletes munkát, megházasodtam, elkonyvelhetek az eddigieknel nagyobb sikerekt. Az mas dolog, hogy ehhez semmi koze nem volt egyik partnak sem. Ahogy kulonosebben eztan sem lesz. Es az alapveto vilagnezetemben fennallo ellenerzeseken sem fognak valtoztatni. Mert, amivel nekem bajom van, arra foldi part meg nem, es nem is fog megoldast kinalni.

Hogy jobban erzed magad, azt pedig tokeletesen megertem. Csak mondtam, hogy majd elmulik az is, vagy racionalizalsz. De ezek nem allandoak, ilyen sokretu dologban, mint a politika, soha nem lehet hatradolni. Erre gondoltam! :)

DeMarco 2009.07.14. 13:56:28

@Win Elen: Én nem is a magánéletedre gondoltam.. :))
Csak a politikai vonalra. (Ami azért gazdasági téren érint mindenkit, kit kevésbé, kit jobban).
Hát, hogy elmúlik-e az majd kiderül. Szeretnék egyszer úgy megélni egy cilust, hogy a legkevésbé sem fog érdekelni, hogy hogyan hívják a politikusokat... és nem azért, mert olyan sűrűn váltakoznak, hanem azért, mert kiszámítható és viszonylag normális mederben tartják a dolgokat. (Unalmas legyen és lassan, de biztosan felfelé ívelő.)

Win Elen 2009.07.14. 16:01:47

@DeMarco: ehhez pedig csak csatlakozni tudok. Be szep is lenne :) (de abban is egyeterunk hogy ilyen soha nem lesz)

ralf 2009.07.14. 17:09:58

Nekem az tetszett a legjobban, hogy Retkes minden döntés előtt mérlegelné többek között azt is, mennyire összeegyeztethető a liberális eszmerendszerrel. Engem jobban meggyőzne egy olyan elnök, aki egyszerűen liberálisan gondolkodik és nem kell a döntések előtt elolvasni a nagykönyvben a liberalizmusról szóló fejezetet, hogy tudja, egyetért-e vele vagy nem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.14. 20:16:07

a Nemoda Buda is szalonképtelen volt Buda Péter kritizálásakor? szerintem meg egy leütni való labda. és igen szellemes.
de lássuk be: a Retkes-pártnak vége.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.14. 20:17:32

rádió, újság:
"....Retkes nyilatkozata..."

nincs mit tenni. ő is milliárdos nem? vayg csak milliomos? mert akkor ez a minimum.

eastern sugar 2009.07.15. 11:31:36

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
"Kóka Jánost iszonyatosan rossz politikusnak és káros, elvtelen figurának tartom. Ettől még a korrekt eljárás neki is jár."


ő az én asztrológiai ikrem, ahogyan horn gyula is...szép nap a születésnapom. ezt a kis szórakoztatóipari terméket tudom ajánlani ezzel kapcsolatban:
www.youtube.com/watch?v=nBr99b7tsnQ


off vége.

eastern sugar 2009.07.15. 11:33:32

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
"Kóka Jánost iszonyatosan rossz politikusnak és káros, elvtelen figurának tartom. Ettől még a korrekt eljárás neki is jár."


ő az én asztrológiai ikrem, ahogyan horn gyula is...szép nap a születésnapom. ezt a kis szórakoztatóipari terméket tudom ajánlani ezzel kapcsolatban:
www.youtube.com/watch?v=nBr99b7tsnQ


off vége.

eastern sugar 2009.07.15. 11:42:05

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
"Kóka Jánost iszonyatosan rossz politikusnak és káros, elvtelen figurának tartom. Ettől még a korrekt eljárás neki is jár."


ő az én asztrológiai ikrem, ahogyan horn gyula is...szép nap a születésnapom. ezt a kis szórakoztatóipari terméket tudom ajánlani ezzel kapcsolatban:
www.youtube.com/watch?v=nBr99b7tsnQ


off vége.

borovi 2009.07.15. 18:50:57

Mégis mit várhatni egy olyan szennylaptól, mint a magyar hírlap? Azon csodálkozom, hogy ha valaki kinyitja ezt a sajtóterméket, nem folyik a szar a cipőjére belőle. Széles úr nagyobb dicsőségére.

arvisura · turoczi.blog.hu 2009.07.16. 11:43:12

Ez a sok makogás, a kilépettek siratása nem ér semmit. Elvégre a a rothadás folyamata alatt végig ott ücsörögtek a "napos oldalon". Game Over! A tolvajt végre nevén merte valaki nevezni.