A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

"Annak súlyos büntetőjogi következményei kell, hogy legyenek."

2009.09.13. 08:00 R_John

Egyre több információ derül ki arról, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NBH) közvetett felelőssége lehet a cigányok elleni terrortámadások fel nem derítésében. A gyilkosságok egyik fő gyanúsítottja, lehetséges kitervelője és legprofibb résztvevője, K. István titkosszolgálati megfigyelését ugyanis nemsokkal a fegyverkezés megkezdése után leállították, társa,  Cs. István, pedig úgy tűnik, a Katonai Biztonsági Hivatal titkos kapcsolata volt. Miután az ügy kiderült az illetékes parlamenti bizottság előtt, annyit lehet sejteni, hogy a debreceni kirendeltség portását fogják megbüntetni.

Holott igaza van Gavra Gábornak és Gulyás Józsefnek is. Mindketten azt állítják, hogy ha igaz, hogy a fegyverkezés megkezdése után, de még a gyilkosságok előtt leállította a megfigyelést a titkosszolgálat, valamint, hogy az NBH a mai napig nem adott át bizonyos információkat a nyomozás vezetőinek, akkor annak valóban komoly büntetőjogi következménye kell, hogy legyen. Hat magyart feltehetőleg úgy öltek meg, hogy a titkosszolgálat bénázott: leállította a nyomozást, információkat tartott vissza. Azt kizártnak tartom, hogy a szolgálat részt vett volna a gyilkosságokban. Azonban a súlyos hibák következménye hat fájdalmasan hiányzó élet, és ennek nem lehet a  kizárólagos felelőse a portás, vagy a debreceni tiszt. A szolgálat parancsuralmi rendszere miatt mindenki felelős, aki részt vett a folyamatban. A tiszttől kezdve Laborc Sándoron át egészen Szilvásy Györgyig. Itt azonban ne álljunk meg: Gyurcsány Ferenc minisztere volt Szilvásy, így az ő felelőssége is felvetődhet. Ez ugyanis közel sem olyan ügy, ahol a Fidesz szokott bírósági ügyeket emlegetni (pl.: lopás, korrupció, ez-az-amaz): emberek haltak meg sorozatos hibák miatt, és ezeknek a hibáknak az elkövetőit még mindig nem ismerjük, és nem feletek a bíróság, de legalábbis a nyilvánosság előtt.

Nem is kérdéses, hogy a leállított nyomozás, a nem a semmiből előbukkant náci mészárosokról szóló információk át nem adása miatt kell, hogy büntetőjogi felelősséget állapítsanak meg sokaknál. Azonban lassan mindenkinek nyilvánvalóvá kell, hogy váljon, hogy ez a kormány nem csak szellemileg, hanem tevőlegesen is képtelen a rasszizmus és a kirekesztés ellen fellépni.

Szellemileg nem képes, ugyanis a felső vezetésnek semmilyen gondolata nincsen, hogy mit is lehetne kezdeni a leszakadókkal (akik a társadalom jelentős részének szemében cigányként jelennek meg), Teleki László pedig egyszerre akarja megtartani az MSZP rasszista szavazóit, valamint megszerezni 240 ezer cigány szavazatát. Ezt pedig nem lehet: egy magát demokratikusnak gondoló párt semmilyen közelgő tragikus választási vereség okán sem vágyakozhat rasszista szavazatokra. Ez ugyanis alapelveivel lenne ellentétes.

Tevőlegesen is képtelen bármit is tenni az ország vezetése. A kormány az Út a munkához programmal nemhogy enyhítene a szegénységen, hanem azt még mélyíti is, amellett, hogy etnicizálja a szegénységet. Mindezt teszi úgy, hogy a dologtalan, lusta cigány teljesen hazug mítoszára építi szociális programját.

A kormány által felügyelt titkosszolgálat valamilyen módon nem vett részt hat (vagy kevesebb) emberi élet megmentésében. Ez pedig megbocsájthatatlan - jó néhány emberi élettel nem fognak tudni sosem elszámolni a felelősök. Még akkor sem, ha esetleg valóban történne felelősségre vonás.

28 komment

Címkék: politika magyarország gyurcsány cigány nemzetbiztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr731376382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.09.13. 09:05:01

Nem könnyű dolog az ellen perisztaltikát legyőzni, amikor az NBH viselt dolgait nézi az ember. Ez az utóbbi eset mellett, megannyi "kétes" eset. Mert csak a vak nem veszi észre, hogy amint szoci regnum köszönt hazánkra, fellobbannak a fasizmus lángocskái. Aztán meg kiderül, hogy vastagon érintett a titkosszolgálat. Karlengető Mariska tündöklése, és társai.
Aztán jött az UD ügy, azon kellett dolgozni, holmi készülő sorozatgyilkossággal nem volt idő pepecselni. Mégis csak a hatalomról volt/van szó. Most már csak a legfontosabb tisztázása van hátra.

Ki is volt az irányító???

DeMarco 2009.09.13. 10:47:00

A kritikával egyetértek. A kritika mélységével nem annyira. Én azért csak megvizsgálnám azt is, hogy szervezőként tuti nem vettek-e részt benne.
Molaris: Az irányítókat ismerjük. A hajlandóság a lecsukásukra hiányzik ebből a kormányszerűségből.
Viszont amivel nem értek egyet az az, hogy itt szegény szerencsétlen áldozatként vannak beállítva a cigányok, ami igaz lenne a lelőtt emberekre, de semmiképpen nem igaz az összesre. Azért ne a nyúl vigye a puskát, napi szintű probléma a cigánybűnőzés, szinte nincs olyan nap, hogy ne történne cigányok által elkövetett lopás, támadás, gyilkosság. Tömegesen, hordába verődve önkényeskednek. A vidéki lakosság ezt nagyon komoly sérelemként éli meg, ezért hamis meglátás az agresszorokat bárányként előadni. Nem véletlen, hogy a nagy nyomásra végre a kormányzat is kénytelen lépni és végre lazított az önvédelem korlátainak szabályain és hamarosan jönnek az anyagi védelemre vonatkozó törvényjavaslatok is. Plusz a szigorodó büntetőjogi tételek. Vannak ígéretek a rendőrök létszámának növelésére is vidéken. Éppen ideje rendet tenni, mert elég volt az áldatlan állapotokból. Felül kell vizsgálni, h mire ment el a rengeteg pénz amit roma integrációra költöttek. Meg kell indítani a felzárkózást. De szigorúan kell venni, úgy, mint a héten a lesittelt cigányokat akik nem járatták iskolába a gyerekeiket. Remélem ez jó példa lesz mindegyiknek...

2009.09.13. 15:30:16

Szegény, semmiről sem tehető, ártatlanbárány cigányok... /ásít

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.09.13. 15:55:42

"A kormány az Út a munkához programmal nemhogy enyhítene a szegénységen, hanem azt még mélyíti is"

Mert azokban a hónapban több bevétele van...?
Nem tudom de a 28500 ft kevesebbnek tűnik mint a minimálbér...

Bell & Sebastian 2009.09.13. 18:07:02

Védani nyilvánosság előtti ön-tökön(?)szúrását olvashattuk. Persze csak virtuálisan.

Lényege: most már mindenki náci! Dömdödöm.

yda 2009.09.14. 06:51:19

"Hat magyart feltehetőleg"
Hat magyar állampolgárt, helyesen.Ha nem tudsz valamit akkor ne firkálj.Mi más állampolgárságu
magyarok nem vagyunk se szlovákok se románok,stb.magyarok vagyunk csak nem magyar állampolgárok.

yda 2009.09.14. 06:54:30

A barna testvérek nem magyarok csak magyar állampolgárok!!!

Vidéki 2009.09.14. 14:10:25

A cikk szerint: „a fegyverkezés megkezdése után, de még a gyilkosságok előtt leállította a megfigyelést a titkosszolgálat, valamint, hogy az NBH a mai napig nem adott át bizonyos információkat a nyomozás vezetőinek,”

„a titkosszolgálat bénázott: leállította a nyomozást, információkat tartott vissza.”

Feltételezem, hogy a titkosszolgálatok felelős vezetőit nem a „Szellemi Fogyatékosok Intézetéből” válogatják ki, ezért ekkora „bénázást” elképzelhetetlennek tartok.

Inkább azt tartom valószínűnek, hogy külső, vagy belső „sugallat” motiválta titkoszolgálati szempontból képtelen döntésüket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.14. 15:55:50

Az eset vérlázító, elvileg a posztolónak igaza van, csak épp van egy kis probléma.

Az a gond, hogy ezért a móri méretű bénázásért lehet követelni fejeket, csak épp nincs kiét. A politikai felelősség mindenképp ül, csak épp senki nincs már pozícióban, akit ezért le lehetne mondatni, ugyanis az a kacifántos helyzet állt elő, hogy az ügy lezárásakor mind az NBH vezetője, mind az őt felügyelő miniszter épp felmondási idejét töltötte (arról nem is beszélve, hogy hol van már a tavalyi hó, azaz a miniszter, pedig a nagy hibák akkor történtek). Most halál komolyan kérdezem, akkor ki mondjon le?

A büntetőjogi felelősség meg jól hangzik, de nehezen tudom elképzelni azt a vádpontot, amely egy bíróságon is megállná a helyét. Gondatlanságból elkövetett emberölés? Vagy mi? Tényleg nem tudom.

DeMarco 2009.09.14. 17:40:10

@Fedor: Ne aggódj, nekem lennének ötleteim... :)))) Be velük a sittre, nehogy össze tudjanak beszélni, vagy le tudjanak lépni, majd bizonyítékok gyűjtése, legrosszabb esetben két év múlva elengedném őket, hogy bocs, mégsem elegek a bizonyítékok...

Eszfirt Ráhel 2009.09.14. 18:01:20

@yda:
Szóval te döntöd el, hogy ki a magyar? Miután tiltakozol, hogy más ne döntse el? :-)
Magyarok, ha annak érzik magukat. Pont.

Vidéki 2009.09.14. 18:57:24

@Fedor:
A régi rusztikus közmondás szerint:

"Szarnak, bajnak nincs gazdája."

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.14. 18:57:59

@DeMarco: Igazi jogkövető demokratához méltó hozzáállás...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.14. 18:59:58

@Vidéki: De én most komolyan kérdeztem, amit kérdeztem. Ha lett volna hivatalban lévő vezetője az NBH-nak a botrány kirobbanásakor, akkor persze, hogy mennie kéne, talán még a miniszternek is. De nem volt egyik sem...

Vidéki 2009.09.14. 19:52:04

@Fedor:
De 2008 májusában, amikor az illetékesek ( a drága fegyverbeszerzéseket követően) leállították a nyomozást (ahelyett, hogy kiterjesztették volna), talán még voltak az NBH-nak felelős vezetői.

A felelős szó szerinted talán azt jelenti, hogy az illetékes semmiért sem felelős, mert magas pozicióban van (vagy volt)?

DeMarco 2009.09.14. 20:21:33

@Fedor: Ugyan, ez a szokásos rutineljárás. Nézd csak meg a bűnügyeket.
Egyébként egy percig nem aggódnék, hogy találok-e terhelő bizonyítékot rájuk nézve...
Az meg milyen jogkövető, demokrata hozzáállás részedről, hogy csak azért, mert közben kirúgták őket, már nem is felelősek semmiért sem?? Szép is lenne, ha egy egyszerű lemondással mindenki mentesülne az általa elkövetett bűncselekmények alól...
Ők voltak akkor abban a pozicióban? Ők voltak. Pont. Akkor ők is a felelősök, hovatovább akár az ötletgazdák is. Kit érdekel, hogy most mit csinálnak? Elő kell őket ráncigálni és felelősségre kell vonni őket. Ahogy a 94 éves bácsikát is elő tudják rángatni a zsidó szervezetek, hogy mit tett 50 évvel ezelőtt.
Micsoda hülye hozzáállás ez a részedről, hogy aki eltűnik, azt nem lehet felelősségre vonni a tetteiért?! Dehogynem lehet...

molaris 2009.09.15. 09:02:33

@DeMarco:
Elévülés, elévülés. Lásd. Gyurcsány Ferenc.

molaris 2009.09.15. 09:04:37

@Fedor:
Te Fedor, nehogy azt állítsd, hogy akkoriban grundként működtek, mert hátast dobok.
Hallottál már parancsnoki rangsorról?
Na csak azért.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.15. 11:25:57

@Vidéki: @molaris: @DeMarco: Nem azt mondom, hogy az akkori vezetők nem felelősök. Csupán a felelőségre vonás mikéntje érdekelne, mert kirúgni már nem lehet őket (mivel már nincsenek ott), a büntetőjogihoz meg továbbra is várom azt a pontos vádpontot, ami megállja egy bíróság előtt is a helyét.

Mit nem lehet ezen érteni?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.15. 11:27:39

@Fedor: Most komolyan, azt hiszitek, hogy pont én keresek mentséget azoknak, akik megakadályozhatták volna ezt rémtörténetet? Csupán a praktikus énem próbálja a gyakorlat nyelvére lefordítani azt amit egyébként én is követelek...

DeMarco 2009.09.15. 11:39:48

@Fedor: Mit szólnál gondatlanságból elkövetett sorozatgyilkosság elősegítése/előkészítése? Hivatali visszaélés? Sorozatgyilkosságokról való tudomás és a megfelelő szervek tájékoztatásának kötelességének elmulasztása? Hivatali információ visszatartása, szervek szándékos félrevezetése?

Ezek közül sztem néhány biztosan megállna...

Molaris: Bizonyos esetekben nincs elévülés. Hozni kellene egy törvényt, hogy vissza x évvel is lehet pereket indítani és már mehet is...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.15. 12:48:28

@DeMarco: Hát te sem vagy jogász, ahogy olvasom a vádpontjaidat :-) Hogy lehet egy gondatlanságból elkövetett eseményt előkészíteni? Eleve hogy lehet egy sorozatgyilkosságot gondatlanságból elkövetni? Valahogy téged mindig az indulat vezérel, és nem tudsz a hétköznapi valóság talaján megmaradni. Ráadásul valahogy most is van egy olyan érzésem, hogy nem a sorozatgyilkosság ténye miatt érdekel ez az ügy, hanem csak amiatt, hogy ha már kiderült, hogy mégis szélsőjobbosok voltak az elkövetők, és mégis etnikai indíték áll a gyilkosságok mögött, akkor legalább ezen a szálon belerángassátok valahogy a kormányt.

Nincs itt véletlenül egy ügyvéd, aki komolyan tudna felvilágosítást adni? Mert ha valódi lehetőség adódna, azért én se elleneznék egy valódi bűnvádi eljárást...

Vidéki 2009.09.15. 15:25:06

@Fedor:
Írod: „Mert ha valódi lehetőség adódna, azért én se elleneznék egy valódi bűnvádi eljárást...”

A cikk szerint: „a fegyverkezés megkezdése után, de még a gyilkosságok előtt leállította a megfigyelést a titkosszolgálat.”

Ha egy Sherlock Holmeshez hasonló kvalitású nyomozó kezdene vizsgálódni az ügyben, nem állítaná meg az illetékeseknek az az állítása, hogy „bocsánat tévedtünk”, vagy a „lónak is négy lába van még is megbotlik”.

Ha az illetékes vezetőkről feltételezi, hogy nem a szellemi fogyatékosok intézetéből válogatták ki őket és feltételezi azt is, hogy ilyen pozíciókat képességek és szakmai tapasztalatok alapján töltenek be, akkor lehetetlennek tartja egy ilyen hiba elkövetését és felmerülhet benne a gyanú, hogy szándékosan engedték ki a „szellemet a palackból” (felső, belső, vagy külső sugallatra).

Gondolom Sherlock Holmes azt is vizsgálná, hogy ki látta el pénzzel ezeket a korábban nagyon szerény körülmények között élő embereket?

Miből tellett nekik drága autókra és drága fegyverarzenálra.

Az MNO szept. 8. számában ez olvasható:
„Vass Gábor fegyverszakértő szerint furcsa, hogy egyszerű sörétes puskával öltek a romagyilkosságokkal gyanúsítottak, miközben igen ritka és drága mesterlövész-fegyvereket is foglaltak le tőlük, melyeket ráadásul legális jövedelmükből ki sem tudtak volna fizetni.”

Az egyik drága mesterlövész puska forgalmi értéke 2,5 millió forint.

Sherlock Holmes valószínűleg elgondolkozna azon is, hogy Cs. István gyanúsítottat (volt katonát) a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) beszervezte és leszereléséig titkos kapcsolatként foglalkoztatta.

Mivel Sherlock Holmes hasonló kvalitású nyomozó nálunk nem él, kíváncsi vagyok, fény derül-e valaha azokra a „támogatókra”, akik feltehetően pénzelték és szervezték a romagyilkosságokat?

DeMarco 2009.09.15. 15:26:52

@Fedor: Természetesen nem vagyok jogász, de szoktak idejárni, hátha vki kijavítja a megfogalmazást pontosabbra. Az előkészítést utólag tettem bele, arra gondolva, hogy azért mégis érdemes lenne utánajárni, hogy a kapcsolatokat mégis mire használták...

Én nem írtam olyat, hogy vki gondatlanságból követ el sorozatgyilkosságot. Csak azt, hogy gondatlanságból elősegíti azt. Vagyis képes lenne megakadályozni, de nem teszi, hallgat róla, ne adj' isten felhasználja a szerencsétleneket politikai célokra...

Na-na-na... A kormány saját magát rángatta bele, nekem ehhez mi közöm?? Tudtommal az első pillanattól kezdve mondogattuk, hogy vélhetően katona/rendőr lehet az elkövető, esetleg a nemzetbiztonsági hivatal. Most úgy tűnik ebből kettő bizony szereplő volt vmilyen formában...
Nehogy már mi legyünk a rosszak, mert tisztán akarunk látni?!

Nekem meg az az érzésem, hogy téged sem (csak) a sorozatgyilkosság ténye érdekel, sokkal inkább az, hogy szélsőjobbosok voltak és lehet kire mutogatni... az meg már ciki lenne, ha kiderülne, hogy ki(k) álltak a háttérben (ha álltak).

molaris 2009.09.15. 16:55:10

@Fedor:
Ezt nem gondoltam,az viszon élénken él bennem, miként bújtak ki a mocskok eddig a számonkérés elől. Pl.: ennyi beszámíthatatlant, nem pipált még öregapám sem. Szóval van miért aggódni.
@DeMarco:
Visszamenőlegesen törvénykezni? No- no!
Egy új törvényt csak akkor lehet alkalmazni, ha az kedvezőbb a vádlott számára, mint az elkövetéskor érvényben lévő.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.16. 10:25:55

@DeMarco: "Tudtommal az első pillanattól kezdve mondogattuk, hogy vélhetően katona/rendőr lehet az elkövető, esetleg a nemzetbiztonsági hivatal."

A szépítő emlékezet :-) A rendőrség mondott ilyet, egy idő után, amikor megalkották a profilt. A tisztelt ellenérdekelteknek "a cigányok egymás közti leszámolása uzsorás ügyben" verzió volt a szimpatikus, csak hogy téged idézzelek: "az égvilágon semmi sem bizonyítja, hogy az elkövetők nem cigányok voltak és azt sem, hogy etnikai indíttatás lenne az ok." (fedor.blog.hu/2009/05/18/ket_bunugy/fullcommentlist/1#c5960495)

Amúgy meg nem lenne ciki, ha kiderülne, hogy ki áll a háttérben (ha áll egyáltalán). Elég lesújtó, és hamis képed lehet rólam, ha azt gondolod, hogy akár csak egy pillanatra is eszembe jutna esetleges pártszempontokat az igazság elé helyezni. Ha eddig nem tűnt volna fel, én mindig, minden esetben azt írtam, hogy ha valaki bűnt követett el, akkor bűnhődjön, bárkiről is van szó, nem érdekel se a származása, se a pártállása, a törvény mindenkire vonatkozik. De csak ő bűnhődjön, és csak azért, amit elkövetett.

Ennyi.

DeMarco 2009.09.16. 12:01:57

@Fedor: Nem kell tőlem idézni nekem, mert emlékszem mit írtam. És most is vállalom amiket akkor írtam, ahogy a tévedést is elismertem rögtön. Ha nem lennék lusta annyit visszaolvasni, akkor kikeresném, hogy hol írtam katona/rendőr verzióról. Amit te idéztél, az is egy lehetőség volt a sok közül. Egyébként az érvelésed sántít, mert utólag lett csak igazad, előre épp annyi esélye volt az egyéb lehetőségeknek is...

"eszembe jutna esetleges pártszempontokat az igazság elé helyezni"
Mégis maszatolsz azzal, hogy már nincsenek a helyükön, nem is lehet őket felelősségre vonni, úgysem állna meg ellenük a vád, meg mi szándékosan akarjuk belerángatni őket, stb.
Ha annyira akarnád a felelősség kiderítését, felgöngyölítését, akkor egyetértenél velem, nem az ellenkezőjét bizonygatnád...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.16. 15:10:11

@DeMarco: Az miért maszatolás, ha rákérdezek a felelősségre vonás mikéntjére? Engem nem érdekel, hogy Gyurcsánynak, Bajnainak vagy bárkinek van vaj a füle mögött, ha rá lehet bizonyítani, akkor hajrá. Persze jogállami keretek között.