A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

A Rükverc egyesbe váltott

2009.10.07. 13:00 Horváth Andor Márton

A Rükverc fesztivál nyitóeseménye Csepeli György, György Péter, Kopper Judit és Vásárhelyi Mária pódiumbeszélgetése volt. Azoknak, akik csak az első pár sort akarják elolvasni, elmondom: a konklúzió az lesz: ez a program a legnagyobb mértékben Önöknek, Sárdobáló-olvasóknak való, különös tekintettel néhány visszatérő kommentelőnkre. Na de előbb néhány részletet.

A beszélgetés előtt rövid, de annál szórakoztatóbb riportfilmet láthattunk fiatal művésztanulókról, akikről kiderült: alig tudnak valamit is a rendszerváltásról. Volt egy indítókérdés: kell-e egyáltalán nekünk, fiataloknak sok részletet tudnunk a rendszerváltásról? Ezután pedig rendes vita bontakozott ki, pedig a beszélgetés résztvevői láthatólag körülbelül azonos politikai oldalon állnak. Ez az osztatlanság rettenetesen zavaró volt, különösen György Péter és Vásárhelyi Mária álláspontja miatt.

György Péter szerint "a világ nagyon hosszú ideje a jelen időben él, tehát a prezentizmusnak az ő állapotában". Ugyanakkor, mint mondta, léteznek "múltidentitás-képző intézmények", mint például a Terror Háza. Ezzel neki az a baja, hogy a Terror Háza egymás mellé állítva hasonlítja össze a nyilaskeresztes mozgalmat és a kommunizmust. Tehát szerinte kisebb baj, ha nem foglalkozunk túl sokat a történelemmel, mint ha a kulturális múltidentitásunkat a történelmi tények pontatlan ismertetése révén szerezzük, például úgy, hogy elmegyünk a Terror Házába.

Vásárhelyi Mária más szintre helyezte a Terror Háza problémáját: szerinte a kiállítás egyszerűen hazugságra épül, mint a komplett "jobboldali narratíva". Úgy tűnt, mintha Vásárhelyi Mária vitatkozna György Péterrel, pedig csak túllicitálta őt. A másik sík Kopper Judit és Csepeli György között alakult ki. Míg Kopper a történelem kulturális eszközökkel történő bemutatására adott megoldásokat, Csepeli a társadalom rendszerváltás utáni széttöredezettségével kapcsolatban gyakorlati megoldást szorgalmazott. Szerinte eljött a cselekvés ideje - persze nem a jobbikos értelemben, hanem a demokrácia megvédésének, újraépítésének értelmében. Általában Csepeli György volt az, aki a legjobban moderálta a vitát ritka és tömör hozzászólásaiban.

A hallgatóságnak is voltak kérdései, többek között nekem is. A kérdések között több remek volt, sokszor teljesen megalapozott válaszokkal, de az is kiderült, hogy a Rükverc első publikuma némileg informáltabb a riportfilmben látott fiataloknál. Azonban a hallgatóság soraiban is kifejezetten hiányoltam a komoly politikai ellenvéleményeket. Az egy-két (hozzám hasonló) pártatlanabb hozzászóló mellett nem szólaltak fel valódi Fidesz-szimpatizánsok.

Két lényeges kijelentés

Most pedig következzen két probléma, amit én is a hallgatóság soraiból felvetettem.

György Péternek sikerült ezt mondania: "nagyon hosszú volt a berlini fal, de azért a schengeni sem jobb. [...] Annyi a különbség, hogy ma a pofonnak a jobb oldalán vannak." Röviden azt állította, hogy az NDK-állampolgárokat bezáró fal morálisan nem volt rosszabb az EU-államokat a csempészettől és nemzetközi bűnözéstől fokozatosan védő határövezetekkel. Ha valaki nem látná ebből világosan: György Péter szemmel láthatólag nem használta "múltidentitását", hiszen különben tudta volna, hogy a schengeni határ gyakorlatilag annyit jelent, hogy egy csomó határ megszűnt, csak az övezet külső határa maradt meg. Ha valaki Ukrajnából be akar szökni Németországba, vajon most van könnyebb dolga, hogy Magyarországtól Berlinig senki nem kéri a papírjait, vagy régen, amikor ugyan nem létezett az Europol meg a schengeni határ, ellenben minden országhatárnál rendes határőrzés volt? "Schengenbe bejutni, az egyébként nehezebb, mint a berlini falon átmászni." Tényleg?

Kérdésemre, hogy hogyan érti a párhuzamot a két, teljesen különböző határ között, azt válaszolta, hogy a például Ukrajnából jövő immigráció morálisan ugyanolyan jogos, mint annak idején a keletnémet szökési kísérletek. Csakhogy azt közben elmosta, hogy az immigráció ma többnyire gazdasági természetű, míg annak idején többnyire a politikai rezsim elől menekültek a szovjet blokk lakosai.

Vásárhelyi Máriának azt a lehetőséget vetettem föl, hogy esetleg kissé meredek lehet azt állítani, hogy a jobboldali narratíva "kőkeményen hazugságra épül", és hogy talán nem megalapozott a Fidesz és a szélsőjobboldal egyszerű összemosása. Hozzátettem, hogy persze a Fidesz valóban össze-összekacsint a szélsőjobbos szavazókkal, ám ez csak politikai eszköz, nem pedig cél, mint a szélsőjobb esetében. Ellenben az MSZP részéről, különösen a cigányellenes rasszizmus kérdésében, semmivel nem jobb politikát láthattunk az elmúlt évtizedekben. Vásárhelyi erre a kérdésre nem válaszolt, ellenben György Péter - nagyon helyesen - a cigányellenes rasszizmust jelenleg az antiszemitizmusnál súlyosabb problémának minősítette Magyarországon.

Konklúzió

Ahogy ígértem. A vita végül egészen bonyolult, sokszálú lett. Két okból a saját kérdéseimet mutattam be itt: egyrészt nyilván ezekkel azonosulok leginkább, és a többi úgyis látható-hallható lesz hamarosan a Rükverc weboldalán; másrészt a többiek kérdései általában minimum 3-5 részből álltak, és ennek megfelelően az azokra adott válaszok is bonyolultabbra sikerültek.

Mindenkit csak buzdítani tudok arra, hogy látogasson el a fent említett oldalra, nézzen bele a felvételbe, ha készen lesz, és jöjjön el a jövő keddi, második beszélgetésre - ezúttal kötött témában*. Az, hogy elsősorban egyetemi hallgatók jöttek, senkit se riasszon el: több körülbelül ötven éves érdeklődő is volt a hallgatóság soraiban. Ha pedig valakinek például jobboldali ellenvéleménye volna, az csak a vitát tenné még izgalmasabbá.

*A második beszélgetés címe: Szegényszivató a szociális törvány? - A rendszerváltás szociális törvényétől az Út a munkához programig. Meghívottak: Szalai Júlia (MTA Szociológiai Intézet), Tausz Katalin (ELTE TáTK), Lukács György (Autonómia alapítvány) és M. László Ferenc (Magyar Narancs).

38 komment · 1 trackback

Címkék: magyarország rendszerváltás rükverc

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr221433301

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.10.07. 13:44:21

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2009.10.07. 16:57:41

Kösz, de nekem ennyi is elég volt, hogy messze elkerüljem... A Terror házát támadni szoci betegség, de majd leszoknak róla előbb-utóbb.

Engem úgyis kivezetnének ha hangosan röhögnék közben...

ralf 2009.10.07. 17:38:29

Az a legnagyobb baj, hogy a közös üygeinkről sehol nem lehet olyan beszélgetést összehozni, ahol nem csak egy oldal milliószor hallott refrénjeit hallhatnánk újra.

Persze azt hiszem, a megoldás nem DeMarco.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.10.07. 21:14:31

"Hozzátettem, hogy persze a Fidesz valóban össze-összekacsint a szélsőjobbos szavazókkal, ám ez csak politikai eszköz, nem pedig cél, mint a szélsőjobb esetében."
Ez igaz. Nekik egyáltalán nincsenek elveik, mindegyik csak eszköz. De nyugtass meg: ugye nem mentségként írtad ezt?

2009.10.08. 09:33:47

Cigányellenes rasszizmus:

index.hu/bulvar/2009/10/07/megvertek_egy_foiskolast_mert_a_romak_utcajaba_ment/

Gondolom erről is fog konferenciázni ez a néhány hülye.

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.10. 15:41:43

"mellett nem szólaltak fel valódi Fidesz-szimpatizánsok"

azok épp dolgoztak, hogy megtermeljék azt a pénzt, amiből mindegyik gurunak meglesz a fix állami pénze. Kedvencem Gyuri bácsi "közpolitikai igazgatói" pozíciója a MEH-ben, hatalmas pluszt adhat hozzá a Köztársasághoz.

-----
technikai kérdés TáTK hallgatóknak: hogy van/hogy volt felétek a politológia? jól sejtem hogy az MSC/BSC bevezetéséig volt külön szak párhuzamosan az ÁJK-val, majd az új rendszerben nem hirdették meg többet?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 16:36:02

@heima a Cölöpverő: a TáTK-n van a Társadalmi Tanulmányok BA, az elméletileg politológia is, gyakorlatilag inkább szociológia, de arról is lehet menni pol MA-ra. És szeptembertől indul pol. MA a TáTK-n, számomra valami fura egyezség után az ÁJK-val, szóval ha gondolod remek jó emberi jogi szakirány lesz a TASZ-szal közösen.
Ja, és eddig valami akkreditációs basz volt, és az a törvény (asszem és állítólag), hogy egy egyetemen nem lehet két azonos nevű alapszak vagyis, ha a jogon van pol., akkor a TáTK-n nem lehet.

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.10. 17:04:21

@calam (vdani): Kriston Viktóriával kapcsolatban merült fel a kérdés, nekem kellett megvédenem szegényt a vastagbőr maffiától, pedig a ti csoport/évfolyam/kari etc társatok:)

"szóval ha gondolod remek jó emberi jogi szakirány lesz a TASZ-szal közösen" még csak gólya vagyok szóval messze a szakirány választás még. de valószínűleg nem az "alapítsunk egyesületet hogy mehessen a cigánydiszkó" szintű sztorikban fogom megtalálni a jogászi álmaimat:)

molaris 2009.10.10. 17:09:08

Már a névsor méla undorral tölt el.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 17:14:49

@heima a Cölöpverő: Kriston Viktória az kicsoda? és miért kellett megvédeni?
Látszik, mióta nem nagyon kommentelek sehol se, azóta minden jóból kiesek.
Egyébként asszem van két másik képzés is, meg tudod nézni a TáTK honlapjáról elérhető Politológia és Nemzetközi tanulmányok intézet, vagy valami hasonló honlapját, ott szénné reklámozzák magukat. Egyébként tévedtem, mert már most is van valami pol. MA, ez most jutott eszembe.

@molaris: ez kevéske:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 17:15:22

@heima a Cölöpverő: de a vastagbőr maffia kifejezés használatáért jár egy piros pont.

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.10. 17:17:46

@calam (vdani): azért a kulcsszavakat megadtam egy 3 másodperces googlezéshez, de ha nem, akkor nem: vastagbor.blog.hu/2009/10/01/a_politikai_casting_csucsa :)

jah és hívjátok meg tomcatet, rögtön lesz móka és kacagás és nem arról fog szólni az est, hogy ki a nagyobb kommer:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 17:21:58

@heima a Cölöpverő:
egyébként ezt Andor nem írta bele elég világosan a posztba, hogy tényleg az volt jó, hogy Orbánról gyakorlatilag nem volt szó. Nem volt a "jajj jön a zorbán mit tegyünk", hanem a blogszférában ismeretlenül magas színvonalú beszélgetés volt a baloldalról, társadalomról, ilyesmi. Szóval rendben volt.

Nem gondolod, hogy a Vastagbőrt fogom google-zni:D

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.10. 17:30:19

@calam (vdani): szóval akkor ez egy kommer szeánsz a belső körnek, de az árnyékdiktatúra már olyan szintű, hogy direktben nem lehet megsérteni a Patást, csak úgy általánosságban lehet hazug jobboldali narratívákról szólni:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 17:35:21

@heima a Cölöpverő: heima, most ne kezdjünk el nagyon vitatkozni. Te is tudod, hogy ami megvan hirdetve itt is, az indexen is volt cikk, az egy teljesen nyitott rendezvény.
És látod, lehet szólni hazug jobboldali narratíváról (tudjuk, hogy van ilyen), és lehet beszélgetni a politikáról ballibek között is, hogy nem a Patásról van szó. És szerintem, ha így beszélgetnek az előadók+az egyébként rendkívül nagy létszámú hallgatóság, az nekem már jó, és a rendezvény részben célt ért.
Ráadásul ezek az emberek kifejezetten nem kommerek.

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.10. 17:56:51

@calam (vdani): én nem vitatkozok, csak pusztán nevetek (persze veletek nem rajtatok), nem látod a jeleket?:)

ha vitatkozni akarnék, csak annyit írnék, hogy a "magas színvonalú" és a "baloldali/balliberális" nem fér meg egy mondatban. olyan, mint az emberarcú fasizmus:)

minden esetre jó látni, hogy már nem is (csak) a Patást kell utálni, hanem mindenki mást, akik nem mi vagyunk.

és természetesen nem tudjuk hogy van ilyen, azt tudjuk, hogy csak ilyen van!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 18:01:53

@heima a Cölöpverő: én pont azt akartam mondani, hogy leginkább a minden értelemben szar bal- és liberális oldalról volt szó. Meg persze másról is. Szóval itt leginkább ilyesmiről volt szó.

A következő beszélgetést még tutibb lesz!:)

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.10. 18:18:59

@calam (vdani): felszólalsz az alanyi jogú pénzbeli segélyek ellen, követelve hogy mindenki éljen meg a Piacról úgy ahogy tud?

ha igen, akkor elmegyek megnézem:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 18:25:48

@heima a Cölöpverő: 1. ilyet tuti nem fogok mondani, pláne, hogy gyorsan le is hülyéznének
2. nem szoktam felszólalni:)

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.10. 18:28:53

@calam (vdani): "pláne, hogy gyorsan le is hülyéznének"

a demokratikus, blogoszférában nem tapasztalt minőségű, toleráns, nyitott párbeszéd nevében?:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 18:30:48

@heima a Cölöpverő: nyilván nem hülyéznének le, csak rendkívül gyorsan elmondanák, azt amit én is tudok, hogy ennek a kérdésnek miért nincsen értelme:)

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.10. 18:36:09

@calam (vdani): de neked, az érvek és a szociálpolitika mesterének ez nem lenne kihívás, nem?:)

nem tudom mennyire fix a program, de ha tomcatet nem is, Czomba Sándort www.parlament.hu/internet/insurl/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=c025&p_stilus=&p_head=N mondjuk érdemes lett volna/lenne meghívni, és akkor talán nem arról szólna az est, hogy a valóság nem létezik, mert nem reprezentatív:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 18:40:26

@heima a Cölöpverő: ööö

a másodikra is ööö, az a baj, hogy máshova is hívhattunk volna politikust, de úgy döntöttünk, hogy sehova sem, ezért van mindenhol csak tudós, művész és újságíró.

aztán a valóság és a reprezentativitás nem ellentét, hanem közel azonos, ha jól van megcsinálva. Hogy a te befogadásod és észlelésed ezzel nem egyezik - erről nem tehet senki:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 18:41:21

amúgy tomcat ehhez még annyira sem ért, mint a bombagyártáshoz, szóval viccként persze jó, de hát:)

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.10. 18:48:50

@calam (vdani): ja értem, itt a vérfüggetlen gyűlnek, az más:) (szvsz egy közel évtizedes munkaügyi iroda vezetés szabolcsban több hasznos dolgot tud hozzátenni egy ilyen vitához, mint a seggmeresztés egy mta intézetben, de ha nem, akkor nem)

"ha jól van megcsinálva" kulcsszavak ezek, kulcsszavak:) ideje bevezetni a Jó és a Rossz Repit:)

"amúgy tomcat ehhez még annyira sem ért, mint a bombagyártáshoz, szóval viccként persze jó, de hát:) " átfutotta a PTK-t és polgári perek tömegét indította, ennyi erővel átfuthatja a szociális tv-t is. még rövidebb is:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 19:00:36

@heima a Cölöpverő: azért a választási kampány előtt, vagy elején nyilvánvaló, hogy miért nem hívunk politikust.
Egyébként Lukács György hosszú-hosszú évek óta terepen dolgozik, és amíg nem ismered a többiek munkáját nem biztos, hogy érdemes seggmeresztésről beszélni.

A szociális törvény ismerete természetesen a 0. lépcső ahhoz, hogy egy ilyen beszélgetésen beszélgető-partner lehessen.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 19:02:00

egyébként van jól megcsinált minta, meg nem:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 19:02:55

ja, és mostantól nem nagyon leszek, bocs, tudod: hétvége este:)

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.10. 19:10:22

@calam (vdani): hát számomra nem igazán egyértelmű, láttam már én érvelő szakpolitikust meg habzószájú tudóst, művészt, hát még újságírót, idénytől függetlenül (btw nézőpont kérdése, de Gyuri bá nem biztos h átmenne a politikusfób-szűrőn a miniszterelnökségi havi fixszel)

"amíg nem ismered a többiek munkáját nem biztos, hogy érdemes seggmeresztésről beszélni." ezeknek az adófizetők által finanszírozott vidéki kirándulások az értékét az mutatja meg a legjobban, hogyha bezárnánk az egészet máról holnapra, praktikusan semmi nem változna, kivéve persze, hogy pártucat emberrel többnek kellene megélnie a Piacról.

"hogy egy ilyen beszélgetésen beszélgető-partner lehessen." Világos, csak az elit, de egyébként mindenkit szívesen látunk :D

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.10. 19:11:05

@calam (vdani): én ne tudnám, megyek is aludni egy jó 15 órát.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 19:13:17

@heima a Cölöpverő: szerintem a Csepeli már nincs a minisztériumban, régóta. Legalábbis ez a benyomáson, meg így rémlik, de lehet,hogy tévedek.

Figyelj, a beszélgető-partner úgy van értve, hogy ők ülnek ki a színpadra, az elején ők beszélgetnek, aztán a közönség is bekapcsolódik. Ott nyilván bárki hozzászólhat.

Horváth Andor Márton · http://mitszabad.blog.hu 2009.10.10. 20:01:15

@heima a Cölöpverő: Az ilyen vitákon a hozzászólásoknak nem az az értelme, hogy az előadót meggyőzd. Ha ügyesen teszed fel a kérdésedet, és némileg igazad is van, jó eséllyel kényelmetlen helyzetbe tudod hozni az előadót - ahogyan György Péternek is fura magyarázkodásba kellett kezdenie, mert az ütősen hangzó, ám morálisan megkérdőjelezhető mondatát megkérdőjeleztem. Ha a hallgatóságból akár egyvalaki rajtam kívül emiatt rájött, hogy amit GYP a berlini falról mondott, marhaság: akkor volt értelme feltennem a kérdést. Gyere el, tedd fel a kérdéseidet, és ha jól csinálod, a hallgatóságot nyered meg.

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.10. 20:11:43

@Horváth Andor Márton: "és ha jól csinálod, a hallgatóságot nyered meg." hát a Petőfi korszakomon már túl vagyok, de ha garantálod a Kriston Viki-szintű hölgyhallgatóságot, elgondolkodom a részvételen:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.10. 20:24:57

@heima a Cölöpverő: ezt ismerem, de ő szadeszes. Ott maradt volna? fura, a meh honlapján is ott van?

DeMarco 2009.10.10. 20:28:13

Sajnos nem tudom finoman megfogalmazni, de a vita helyett elég lenne annyit mondani, hogy: OSZOLJ!!
Tudom ez elég durván hangzik, de minek egy lejárt lemezt feltenni és erőltetni a tűt rajta, miközben egyre jobban recseg?? Olyannak hat amit írtok, mintha az elvtársakat hallgatnám arról, hogy úgy gondolták anno, hogy elég megreformálni a kommunizmust, nem kell komoly változás... Pedig dehogynem kell.

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.10. 20:41:17

@calam (vdani): látom próbálkoztál a googleban a "csepeli györgy meh" összetétellel:)

hát a hivatalos önéletrajzában csak nem hazudik. Gyuri bá akkora szakértő, hogy Gordonnak is kell a szakértői kormányzáshoz.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.10.11. 00:42:53

@heima a Cölöpverő: nem, nem próbálkoztam vele:) Arra gondolok, hogy lehet, hogy egy ideje nem frissítette az önéletrajzát.
Észrevehetted volna már, hogy csak akkor googlezok, ha muszáj, addig lusta vagyok:)

heima a Cölöpverő (törölt) 2009.10.11. 12:36:47

@calam (vdani): pedig ha megpróbáltad volna, világosan láthatnád, hogy Gyuri bá milyen konferenciákra járogat, milyen szoftver közbeszerzéseket vesz át, szórja a közpénzt, használva ezt a címet. Lásd pl www.168ora.hu/buxa/a-legkisebb-faluban-is-lesz-internet-33157.html

De hát aki iylet szépket tud írni, www.168ora.hu/velemeny/folytassa-friderikusz-21633.html azt mindenképp fel kell venni egy fizetési listára nem szabad elveszni ezt a nagy tudományt.