A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rukverc (15) rükverc (11) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Kolbenheyer ír 29.: Csillagkapu

2010.10.09. 07:00 kolbenheyer

Néha az ember kényszert érez arra, hogy írjon. Az eredményt látva aztán a józan ész, valamint a család és a barátok lebeszélik róla, hogy túl komolyan vegye. De arról már nem sikerül, hogy közzé is tegye. Íme.
Vigyázat, fikció! A kitalált történet szereplői is kitaláltak, mindennemű hasonlóság a valósággal a véletlen műve.


Az ajtó kinyílt és Bob felrohant a színpadra. A fények elvakították, a rajongók sikolya megsüketítette, de tudta a dolgát: széles mosoly övbe akasztott ujjakkal, majd végigrohanni a közönség első sora előtt és lepacsizni, akivel csak lehet. Nem hiába volt Bob a tavalyi Csillagkapu nyertese, az ország ünnepelt sztárja. Tavalyi győzelme óta – ha lehet – még nagyobb pofájú, extrém egoista médiaszemélyiséggé vált. Önimádata és sztárallűrjei legendásak, de rajongói pontosan ezért istenítik. Valami mégsem volt ma este rendben, pontosan tudta is, hogy mi, de a lényeg, hogy más meg ne tudja. Tompán hallotta, ahogy Nyúzó, a producer már Ratyit konferálja be. Azt a kis pöcsöt. Oké, Ratyi egy rendkívül jószívű, csupa lélek, ami a szívemen az a számon roma srác. Mindene a zene, szelíd, a légynek sem tudna ártani, nem versengő típus, nem is érti, hogyan juthatott el a döntőig. Hát senkinek sincs se szeme, se füle? De innen is van lefele: jön Tammer, a másik döntős, egy tizenkét éves emó tini picsa. Az adásokban igyekszik rájátszani gyermeki ártatlanságára, gyakran bőgi el magát, és mindenkihez bújik. Adáson kívül aztán elkényezett primadonna módjára viselkedik, és az ártatlanságra sem venne mérget senki. És persze az anyja, Kalpaginé Szüsz Mária, Mári Mama. Egyetlen célja, hogy gyermekét győzelemre juttassa, lánya tőle tanulta gátlástalanságát. Mári Mama ugyanakkora híresség lett, mint lánya és nem félt kihasználni testi adottságait sem: a róla készült Playboy, CKM, FHM címlapfotók után nem csoda, hogy az év legszexibb mamájává választották.

Bob közben pörgött, ahogy kell: dedikált mindent, amit elédugtak: cédéket, könyveket, karokat és ciciket. Fotózkodott őt ölelgető és csókolgató tinilányokkal. Aztán Nyúzó kituszkolt mindenkit, Kamera átállította a fényeket, és kezdődhetett az élő adás. Meg a para. Kipördült ugyanis a színpadra Tin Katinka és Török Zsiga. A valaha híres műsorvezető páros a hetvenes évek végén fémjelezte az akkor prosperáló Nyúl TV legnépszerűbb műsorait. Amikor kiderült, hogy a döntő előtt egy nappal az eddigi műsorvezető alkoholmérgezésben meghalt a csatorna büféjének mosdójában, a producer sietve visszahívta a levitézlett duót, akik visszavonultan éltek Szarvas közeli tanyájukon. Katinka leküzdhetetlen lámpaláza és bakijai, Zsiga borzalmas improvizációi és humora sok remek műsort tettek már tönkre, így az egyik legnagyobb kérdés, hogy képesek-e levezetni a műsort bármilyen színvonalon. Bob közben átöltözött. Leopárdbőrbe. Ratyi ugyanis a The lion sleeps tonight-ot akarta duettben énekelni, fűszoknyában. Mindegy, a közönség így is zabálta. És következett a zsűri. Donatella művésznő haja ma égővörös volt, szépen harmonizált az almazöld nagyestélyijével. És persze fanyalgott. Pontosabban Bobot húzta le, mintha háttérbe akarná szorítani Ratyit. A kis hülye persze tágra nyílt szemekkel tiltakozott, hogy ő mennyi mindent köszönhet Bobnak. Heszusz, az Istent megtaláló egykori punk-ikon, szerencsére hozta a formáját: csak úgy csöpögött a lélek a dicséretből, alleluja! És végre lemehettek, a Tammer-Mári mama duettet a színpad mögül hallgatták. Volna.

Bob letépte magáról a párducbőrt, megigazította a sálját és az övét, és visszament a színpadra. Épp Donatella szónokolt, gonosz mosollyal magasztalta az égbe a nyivákoló Tammert, miközben szemével Bobot kereste. Aztán hirtelen felgyorsult a lélegzete, kitágult a pupillája, fehér hab jelent meg a szája szélén, majd bezuhant az asztal alá. Heszusz fejéről lesetett a fekete, tükrös baseball-sapka, keze remegve kereste a nyakában lógó keresztet. Bob tudata elszakadt a valóságtól, és lassított némafilmként látta, ahogy Nyúzó üvöltve leállíttatja Kamerával az adást. Aztán ugrott a film, a flashback-ben felvillant a múlt heti telefon. Nyúzó hívta, mert a pénzügyi válságból kilábalni nem képes Nyúl TV ezidáig egyetlen sikeres műsorának nézettsége is rohamosan csökken, a Csillagkapu döntőjének sikerén áll vagy bukik a csatorna sorsa. A szerződésére hivatkozva behívta Bobot a döntőbe duettezni. Újabb ugrás a filmben, aznap reggel. Főpróba. Nyúzó minden áron meg akarja menteni a műsort, igazi zsarnok a stúdióban, a nézettségen kívül senki és semmi nem érdekli. Ehhez képest késik, Tammer pedig még többet. Liliomtiprás, Nyúzókám? Mondjuk Bob is késett, hiszen nem állt ellen Mári mamának előző este. Kamera szokás szerint seggrészeg, még a tegnapi hányása szárad a ruháján, nadrágja hugyos. Hogy miért maradhatott a Nyúl TV-nél, azt sokan találgatják, hiszen nem képes követni mások utasítását, egyáltalán nem működik együtt senkivel. Minden embert egyformán lenéz és gyűlöl. Mindenki csupa ideg, erre Ratyi hangja elmegy. Nyúzó, Kamera és a zsűri elrohan stábgyűlésre, Bob „kiszalad a városba”. Vajon sokan látták, hogy Donatella előtte félrehívta és súgott neki valamit? A délutáni pótfőpróba előtt mindenesetre együtt kajálnak. Újabb ugrás, vissza a jelenbe. Bob nézi a széteső stúdiót: rohangáló, üvöltöző emberek, Ratyi és Heszusz Donatellát cipelik ki. Innentől az egész türelemjáték. Várni kell. És reménykedni. Hogy nem volt kamera a gyógyszertárban, ahol a mérget vette. És hogy a túlbuzgó pincér nem látta, amikor beleöntötte a fehérborba. Mert nem derülhet ki, hogy a tavalyi döntő le volt zsírozva. Hogy nem ő a legjobb. Bob, az isten.

Kösz, Lajbis, jó móka volt!

Kolbenheyer kommentpolitikája
 

4 komment

Címkék: kolbenheyer ír

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr722200670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fhj 2010.10.09. 21:49:46

ugy eljek, hogy ket bolcsesszakot vegeztem el parhuzamosan, es nyelveszetbol irom a disszertaciom, de ebbol, tisztesseg ne essek szolvan, egy budos kurva szot nem ertek.

molaris 2010.10.12. 08:54:21

Jól veszem ki, hogy "KirályViktor" trónfosztásáról olvasok? A Himnuszt meg majd megtanulja a nővérétől!

Hát,- a lóláb bizony kilógott.
Mint - néha most is.

kolbenheyer 2010.10.12. 10:49:59

@molaris:
Tökéletesen tévúton jársz.