A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

2009, Orbán Viktor kezében

2009.03.24. 19:01 Duffman

A miniszterelnök szombati bejelentése óta folyamatosan újabb és újabb neveket dob be a köztudatba a média, szerencsére a nevetséges/képtelen jelölteken (Gráf) már túlléptünk, kezd kicsit tisztulni a kép. Jelenleg úgy tűnik, hogy Surányi György, az MNB volt elnöke lesz Magyarország következő miniszterelnöke. Bármennyire biztos is vagyok ezen kijelentésemben, nem fogom biztosra mondani, nem akarok úgy járni, mint a CNN 2000-ben Floridával. (annak se lett jó vége…)

Látnunk kell azonban, hogy a miniszterelnök személye igazából lényegtelen. Amikor az MSZP/SZDSZ/MDF úgy tesz mintha személyes sértődöttségénél fontosabb akadálya lenne annak, hogy akár Bajnai Gordon vagy Bokros Lajos legyen a miniszterelnök, nem tesz mást, mint a Magyarországon olyan jól begyakorolt politikai színjátékot folytatja. (hamarosan eséllyelpályáznak a Tony díjra is) A miniszterelnök személye azért fontos, mert kell találni egy bábot, aki elviszi a balhét, és akit 2010-ben a Fidesz fűnek-fának elmondhat. Sovány vígasz, hogy 10-20 (vagy 30) év múlva a történelemkönyvekben már el fogják ismerni munkásságát, dehát miért tekintenének a magyarok ennyire a jövőbe. Az egyetlen fontos pontja ennek az egész huzavonának: a program.

Bárki lesz is a miniszterelnök, viszonylag szűk mozgástér jut neki. Aki még nem szembesült vele az elmúlt évek során, annak én is megpróbálom elmagyarázni. A magyar költségvetés/gazdaság a jelenlegi kiadásokat nem tudja finanszírozni. Egyszerűen nem. Ez olyan, mintha a fűtés számlát nem tudnám fizetni, de azért egy LCD Tv-t vennék a nappaliba. Hogy miért nem, arra az emúlt 20 év a magyarázat

(Azok, akik írtóznak a történelemtől vagy történelemtanárok nyugodtan átugorhatják a következő pár bekezdést.) 

1995-ben a Bokros-Surányi duó szembesült vele, hogy a magyar gazdaságot csak a kemény megszorítás menti meg az államcsődtől. Akkor még nem voltunk EU tagok, de még csak a NATO tagjai sem. Kis nyomik voltunk Közép-Európában, akik a rendszerváltás után szomorúan tapasztalták, hogy csak azért mert több név van a választócédulán (sarkított példa) még nem lesz kolbászból a kerítés, sőt még lehet hogy a régi kerítést is elveszik… Akkor még hatalmas mennyiségű állami vagyon állt rendelkezésre, így 5 hónap alatt többtől szabadult meg az állam, mint az azt megelőző 5 évben együttvéve. A privazizáció és a megszorítások beváltották a hozzájuk fűzött reményt, így 1998 körülre elkezdtek megmutatkozni az eredmények. A Horn kormány bénaságának köszönhető, hogy akkor elvesztették a választásokat annak ellenére, hogy akkor még volt is pénz, amivel megnyerhették volna. 2001-ig a Fidesz kormány becsületesen szigorú gazdaságpolitikát diktált, azonban mivel politikai párt, szerette volna bebiztosítani győzelmét a 2002-es választásokon. Bármit is mondunk a jelenlegi miniszterelnökre, ez az a pont ahol Magyarország lelépett a helyes útról. 

Az akkori MNB elnöke kapható volt rá, hogy segítse a Fidesz kormány választási győzelmét, ezért a 2002-es inflációt szándékosan a valóságosnál alacsonyabbnak prognosztizálta. Nem akarok belemenni a számítás részébe a dolognak (amennyiben ezen kijelentésemnek nagyon nekiestek, természetesen kifejtem ha nagyon muszáj), de a lényeg hogy hála az MNB közreműködésének a 2002-es évre keletkezett 300 milliárd forintnyi többlet a költségvetésben, amit választási ígéretekre lehetett volna fordítani. Csakhogy itt jön a második nagy szemétség, amire nem számíthattak a Fideszen belül sem, hogy az MSZP még erre a plusz 300 milliárdra is ráígér nagyjából ugyanannyit. (amire viszont már fedezet sem volt) Ebből a pénzből született meg a 13. havi nyugdíj és a hasonló fincsiségek, amik most a fekete lyukat jelentik a költségvetésben. Ezt egyszerűen nem tudjuk fenntartani. Talán ha Magyarországon nem 3 millió aktív állampolgár élne, vagy nem lenne 800 ezer rokkantnyugdíjas, akkor lenne pénz rá, csakhogy amíg ez a helyzet, ez folyamatosan olyan teher lesz, amit nem bír el a magyar gazdaság. De ne érezzék a nyugdíjasok, hogy ez mind miattuk van, az ingyenes oktatás is hihetetlen költség, főleg ha ma Magyarországon 73 egyetem működik. Sok, nagyon sok. SZDSZ válasza: túl sok a köztisztviselő, felezzük meg a számukat, Európában is sokkal kevesebb van. Nem Fodor úr, nincs kevesebb. Magyarországon ma az aktív népességre vetítve van több köztisztviselő, de épp mivel ez csupán 3 millió ember, ez a statisztika szart sem ér. Nem lehet 1500 embert elküldeni az APEH-től és az ügyszámot megkétszerezni, még akkor sem, ha a lakosságban az a legenda él, hogy azok ott mind lopnak.

Akinek van agykapacitása és kedve, számolja végig mennyi pénz tűnhet el évente ha minden egyes politikus korrupt, minden köztisztviselőt kilora meg lehet venni. Ebben az egyenletben mennyi pénz tűnhet el évente. A legextrémebb esetben 2-3 milliárd? Mekkora lyuk van a költségvetésben? 400-500 milliárd? Persze, erkölcsileg pofátlanság és szánalmas ha valaki közpénzt lop. De nem azért vagyunk ma szarban, mert ezek a pénzek hiányoznak. És aki állandóan ezekkel jön elő, nem tesz mást, mint elvonja a figyelmet a fontos problémákról. Tudjuk, hogy 2/3-os többség nélkül se az önkormányzati rendszert, se más fontos társadalmi intézményt nem lehet megreformálni. Még az új választási rendszert sem sikerül átnyomni a parlamenten, pedig azt hinné az ember, Orbán Viktornak tényleg mindegy milyen szisztéma szerint nyer jövőre. Egyszerűen nem megy, és ebben Gyurcsány Ferencnek igaza van. Nincs kompromisszum, nincs fél akivel tárgyalhatnának. A mostani válság épp ezért problémás, és a címben is épp ezért szerepel a Fidesz elnöke. 

Jelenleg két forgatókönyv lehetséges: 1. Előrehozott választás. 2. Új miniszerelnök egy évig. A két lehetőség egy dologban hasonlít: egyik sem jó. Az első eset, mely ugyan biztos többséget és hitelt jelentene az új kormánynak túl lassú. Mire ebből föláll az új kormány, az legalább 4 hónap. Amikor a piaci mutatók állandóan ugrálnak és gyors válaszokra/intézkedésekre van szükség, ez a 4 hónap tehetetlenség katasztrofális eredménnyel járhat. A második esetben 1 hónapon belül felállhat a kormány és mondjuk 2 hónapon belül fontosabb törvényeket is ki tud adni, azonban nem lesz mögötte a szükséges társadalmi támogatás. Jelenleg úgy tűnik a második forgatókönyv valósul meg, és épp ezért a legnagyobb szerepe a 2009-es év alakulásában Orbán Viktornak és pártjának lesz.

Nyilván senki sem számít rá, hogy például a 13. havi nyugdíj megszűntetését a Fidesz megszavazza. Azonban nem mindegy, hogy kifelé mit kommunikál. A legfontosabb dolog, és amit én is elvárok Orbán Viktortól, hogy ne tegye nehezebbé. Nyilván segíteni nem fog, de ne tegye nehezebbé. Fájdalmas döntéseket kell meghozni és fájni fog amit meg kell tenni. Nem kicsit, nagyon. De ha Orbán úr úgy dönt, hogy neki a hatalom minél hamarabb kell és utcára viszi az embereket, akkor az elmúlt 6-7 év kiheverése nem 3 évig fog tartani, hanem 13-ig. Bár sok rosszat el lehet mondani az ellenzék vezérére is, nem szabad érdemeit megkérdőjelezni, és épp ezért remélem, ha eljön az idő, felelősségteljes politikusként fog viselkedni és türelmesen kivárja a hátralevő egy évet. Senkinek ne legyen kétsége, neki ugyanezeket a döntéseket kéne meghoznia ha hatalomra kerül. Hála az IMF és EU hiteleknek, ma Magyarország költségvetési mozgástere gyakorlatilag nem létezik. Eltűnt. Nem lehet még csak a 2,6%-os költségvetési hiány fölé menni se. Nem lehet, mert azok, akiktől ezeket az életmentő pénzeket adták, gondolkodás nélkül kirántják a talajt a magyar gazdaság alól. Gyurcsány Ferenc sem csak ideológia és túlélési okból távozik posztjáról, hanem mert megmondták neki, hogy vége a tökölésnek, valamit már ideje csinálni. Ezt ő nem vállalta, mert egyrészt politikai öngyilkosság (nagyobb, mint az Őszödi beszéd és a konvergencia program szorzata), másrészt talán már kapacitása és hitele sem volt hozzá. (se párton belül, se párton kívül)

Egyes országok már látják a pislákoló fényt az alagút végén, de mi még csak most jutunk el az alagút közepére. Remélem a mi alagútunkat nem az M6-os autópálya kivitelezői építették…

29 komment

Címkék: politika mszp gazdaság orbán fidesz magyarország gyurcsány válság miniszterelnök surányi

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr991023081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lac1 2009.03.24. 19:31:54

..és egy kiegészítés: nekem senki ne sírjon a sok közszolga miatt: a haver a zöldségeséből kocsmát csinált, és "csak" tizenhét szakhatóságtól kellett beszereznie engedélyt.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.24. 19:43:46

dobogó!

éljen a kocsma! legyen kocsma a min.el!!

éljen!! gyurcsányi nem felel semmijért! éljen!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.24. 19:46:53

azt azt nem hiszem, hogy "kirántanák" a talajt, hiszen annak elég komoly hatásai lennének másfele is

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.03.24. 19:53:54

"nem akarok úgy járni, mint a CNN 2000-ben Floridával. (annak se lett jó vége…)"

Bush nyert. Nem látom, h hol itt a probléma.

Vörös BLORóka · http://fulke.blog.hu 2009.03.24. 20:07:59

@Lodovik Trema: bush nem nyert. elnökké tették, de nem nyert.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.24. 20:13:19

@calam: mint 44-be' rákosit...?

mijez? beavatna a pojénba'...?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.24. 20:14:08

@ufó - úgy néz ki, mint egy pemetefű cukorka: semmi, csak LT szokott anno '44-el viccelődni, hogy ő mennyire öreg, és azért annyira bölcs (egyik sem igaz) és ezért volt

Bell & Sebastian 2009.03.24. 20:37:47

@Duffmann:

A tótavé-light okfejtésbe csúszott egy kis hiba, nevezetesen az utolsó mondattal agyonütöttél mindent, amit előtte mondtál.

Ugyanis az M6 projekt összes költségeiből kb. 40% visszavándorol a ballib pártkasszába. (a végén) Tartják is a frontot addig.

Ok - okozat sorrendben:

- minél tovább maradnak, annál nagyobb rakást hagynak örökül
- Orbán annál jobban fog fájni, minél később jön
- Kb. a második évében megbukik, jön vissza Feri (gondolja és mondja is szűk körben)
(ehhez csak az időt kell húzni)

A tévesztés ott van, ha 2/3 -os többséget szerez, úgy kihúzza a lábuk alól a a talajt, hogy felkeléssel lehet csak elzavarni.

Ehhez kell a most már biztosan bekerülő szélsőjobb, a bal oldal meg szeletelni kénytelen magát, ha kollaborálni akara pénzért. Az SZDSZ már el is kezdte. Gyurcsány meg összetartást kényszerítene ki.

Ti is jobban járnátok, ha hamarabb befejeződne ez a kutyakomédia!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.24. 21:03:14

@calam: kösssszzzz...

lehet, hogy nemsoká az lesz a vicces mondás, hogy: mint 2004-ben gyurcsányit...

:/

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.24. 21:11:27

@Duffmann "2001-ig a Fidesz kormány becsületesen szigorú gazdaságpolitikát diktált, azonban mivel politikai párt, szerette volna bebiztosítani győzelmét a 2002-es választásokon. Bármit is mondunk a jelenlegi miniszterelnökre, ez az a pont ahol Magyarország lelépett a helyes útról."

a kiba?szott szakértői kormányok sora (!!!) mijért nem vitte vissza A hejes útra e kicsiny országot...?
miközben a régijóban meg úgy láccik, hogy megtaláltak 'valamit'...

lúzerek vagyunk és kiba?szott rossz kedvem lett...
ezek vagyunk mink, mádzsárok, csak vágyjuk, hogy leg'ább ezt a szintet elérjük:
www.youtube.com/watch?v=ZGORPUzLxtU

:(((

Acmee 2009.03.24. 21:20:48

Egy dolgot felejtetek ki az okfejtésből...

A zemberek' töke már annyira tele van a jelenlegi politikával, hogy (nem egy ember véleménye alapján) már saját maguk mondják, hogy "húzunk mégegyet azon a kurva gatyaszíjon, csak történjen már valami a balfaszkodás helyett". Pont ezért van pl. Bokrosnak esélye. Egyszer már megmutatta. Fájt, persze, hogy fájt, azonban nem kis előnye Lajosnak, hogy "bízik benne a pénz". Egy olyan ember kell ide, akinek a neve változást fémjelez a jelenlegi politikában, bízik benne a piac, vissza tudja csábítani a befektetőket, hogy végre ne csak az IMF lóvéból legyen mit a kenyérre kenni.

Bokros pont az az ember, aki az MSZP tökére lép és hátralöki, mert megteheti. Maga a piac áll mögötte, ami mindent működtet, így vele packázni "nem épp az okos döntések közé tartozik.

Amúgy pedig Bokros tudása nem abban merül ki, hogy szét tudja privatizálni az országot, mivel nem "egybites" ember.

Dobálózhatunk, köpködhetünk, hogy dehátmér' meg akkormilyenszarvolt, de azt nem tudjuk, hogy nélküle mennyire lett volna szar.

A mi szempontunkból egy a lényeg, valaki értsen a pénzhez, ráadásul a piac is mögötte álljon. Nem a belföldi "komasógorkomcsi" piacra gondolok, hanem nemzetközi szinten!

Bell & Sebastian 2009.03.24. 22:51:37

@Acmee:

Egyet tud, de azt stabilan: a restrikciós gazdaságpolitikát. Tanulta, ahol elvbarátai.

Kopaszok közt bajszos a király! Éljen?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.24. 23:15:40

@Bell & Sebastian: ne csinájja mán ezt 2009 tavaszán...
kijálccson hát: VIVÁT!!!

Bell & Sebastian 2009.03.24. 23:51:17

@ufó - úgy néz ki, mint egy pemetefű cukorka:

Felugranék én lelkesen a vastalicskára, mint az anyakoca, amikor harmadszorra vitték a búgatni a kanhoz, de itt mintha herélés készülődne, sőt élet elleni disznóvágás!

tripanek (törölt) 2009.03.24. 23:51:28

"Az egyetlen fontos pontja ennek az egész huzavonának: a program."

Hát persze, hát persze. Ez a "program" valami új ragály, ami mostmár aztán mindenképpen és nagyon kell. Majdnem mint a "szakértő".

Pedig faszság. Egy tökös miniszterelnök kell, aki letolja a frakciók torkán azt, amit a megfelelően összeállított teamje kitalál, és azt következetesen képviseli.

Mi a fenét ér egy program támogatás, rugalmasság és erős vezető nélkül? Semmit, maximum majd ki lehet adni az Élet és Irodalom jubileumi számában.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.25. 00:13:29

@Bell & Sebastian: éle ellenes...
azbiza, irány ibiza, nem is az tetves pest, ott leledzik minden genny...
kivéve nyakó istvánt, ki a Zautópályán dönget rendületlen fel s alá..., mígnem felsál lesz..., de én nem kérek abbúl...

adótsalás rulezzz...
minél kevesebb képviselő patkoljon el hirtelen halálba'... a mába...

mesmithy 2009.03.25. 01:41:00

@Acmee: Bocs de ugy tunik, hogy a nemzetkozi befektetok, fokent az anyaorszagok nyomasara (fokent mivel gyakran ok is allami segitsegre szorulnak) haza vonulgatnak ezt a problemat Bokros sem tudja megoldani.Tehat jobb lenne azon gondolkodni, hogy mi miben lehetnek jok es azt fejleszteni teljes gozzel. (multkoriban volt egy cikk Iranrol, ok ugy gondoltak jot tett neki az embargo, mert onallosagra kenyzeritette oket). Egyebkent nem ugy tunik, hogy a legtobb orszag a gatyaszijat rangatna, sot.. Egyebkent az IMF is mot kozolte, hogy valtozta a hitelezei rendszeren, egyszerubbe es kevesbe koti feltetelekhez, ez talan azt jelenti, hogy az eddigi rendszere mint azt mar belattak nem volt tul sikeres es jelenleg mas feltetelekre van szukseg.

Acmee 2009.03.25. 09:04:47

@Bell & Sebastian:
@mesmithy:

Pont erre írtam, hogy Bokros nem egybites. Nem egy egyenlete van, ami egy dologra jó, aztán ha az nem működik akkor felteszi a kezét. Szakember, jó szakember. Nem véletlenül őt támogatja legjobban a piac, mivel hiteles és bíznak benne. Nekünk pedig a piac "bizalmára"(pénzére) van szükségünk. Bokrosnak pont az a nagy előnye, hogy képes a helyzethez programot csinálni, nem pedig egy programja van, amit próbál erőltetni.

Másik: Szerinted ilyen helyzetben, amikor egy-egy bejelentés hatására többtíz forintot mozdul a tőzsde jó lenne ha megint lenne egy "gazdaságilag hülye" miniszterelnök? Oder jó lenne, ha a miniszterelnök már saját maga is tudná, h mit kell lépnie, és nem a szakértőcsoport tanulmányára várna 2 napig? Így lehet csak gyorsan reagálni, pont azért mert most a környezet is gyorsan változik.

@tripanek:

Úgy őszintén, szerinted Bokros a világ pénzügyi embereinek a "jóváhagyásával"(bizalma, hitelessége) nem elég erős, nem elég tökös? Hát Én pont benne látom a megoldást, mivel ilyen ütőkártyával megteheti, hogy jól herénrúgja az MSZP-t, majd a képébe mosolyog...

Acmee 2009.03.25. 09:08:20

@tripanek:

Ja, és ilyen gyorsan végbemenő változásoknál szerinted van akár egy hét is a teamnek a lépés kidolgozására? Lófaszt. Ide olyan ember kell, akinek egy hír hallatán beugrik egy megoldás, maximum még 1-2ember véleményét kell kikérnie. Szimplán idő nincs most teamekre, program kidolgozásokra.

Másik: Hogy mész végig egy úton, ha azt sem tudod, hogy hol kezdődik. Csak úgy tudsz megfelelő intézkedéssorozatot hozni, ha látod a végcélt és az odavezető utat. A "megyünk valamerre, aztán majd lesz valami" programját eddig a szocik követték, látni mi az eredménye. Ráadásul menet közben még ide-oda kapkodtak is, aztán már a végcélt is mellélőtték.

Biztos ez kell?

mrs. white 2009.03.25. 12:05:50

Kívételesen jó poszt ami abból is látszik hogy ugy hirtelen nem tudom a szerzőt jobb vagy baloldalhoz kötni. Ami nem is baj. néhány állítással és kommentel vitatkoznék. Szerintemn enm csak 2 max 3 milliárd tünik el a sülyesztőben. Ennyit csak a kisebb önkormányzatoknál összekorrumpálnak. Terézvárosban talán 1 milliárdnál járnak csak az ingatlanból és az csak egyetlen önkormányzat. Momentán az autópályánál kilóméterenként majdnem ennyi összejön. Viaduktról alföldi alagútról már ne is beszéljünk. Szóval ha az alapvető probléma nem is ez évek alatt bizony jelentős tétel volt. A szerzőt nem tartom tóta w light-nak. Viszonylag korrekten fogalmazta meg az elmúlt évek történéseit. tóta w -től narancs fóbiája miatt ilyen helyzetértékelést sosem hallani az életben sem. Ott a jobboldalon csak egy agyatlan fasiszta vezért követő massza van bármi történjék is.

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.03.25. 12:25:05

@mrs. white: "Kívételesen jó poszt ami abból is látszik hogy ugy hirtelen nem tudom a szerzőt jobb vagy baloldalhoz kötni."

Van am azokon kivul is elet. [A skala csak a politikai kommunikacioban ket dimenzios.]

DeMenor 2009.03.25. 12:42:58

Azonban Bokros is csak ugyanannak a közgazdasági iskolának a híve, mint a többiek.
A cél az egyensúly helyreállítása, de út az több is van:
a) restriktív módszer: a'la Bokros és Tsai. Fogjunk vissza mindent, fékezzük le a gazdaságot, nyessünk le mindent az államról és a piac elintézi
b) a gazdaság felpörgetése, ahol az ország egyre bővülő gazdasága miatti növekvő adóbevételek és növekvő fogyasztás maga generálja az egyensúlyi állapotot. (tudom Fidesz), de ezt csinálták a Szlovákok, a Románok és még ki tudja ki...

OV is azt mondta múltkor az ATV-ben, hogy nincs olyan, hogy csak ez jó meg csak az. Az két irányzat. Az egyik mostanra befuccsolt. Miért ne indulnánk el a másikon.

kicsi piros disznó (törölt) 2009.03.25. 12:43:00

Van valakinek fogalma, hogy az Index miért bújtatja Bokrost, miközben ő a legmegfelelőbb ember a kritikus feladatok elvégzésére és az Index szavazásán is kiemelkedően lehúzott minden egyéni jelöltet?

lbtibs 2009.03.25. 12:59:18

@lac1: Igen, úgy néz ki, mintha igazad lenne. Csak az a sok hatóság (sok közszolga) végrehajtja a nagyon hülye jogszabályokat. Pedig lehet, hogy lenne más dolga is. Az ökör-barom-idétlen szabályozás a közszolgák seggberugdalásával nem lesz jobb, csak persze még jobban lelassul majd minden. Úgy néz ki, mintha ezt fent nem akarnák észrevenni.

Bell & Sebastian 2009.03.25. 15:31:43

@mrs. white:

Óvasgassá' hozzá, hátha...

@kicsi piros disznó:

Túl vagyunk mindentmegold Bokroson, új gumicsont van: Surányi. De már az sincs...

@DeMenor:

Maga legalább megértette!