A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

A per - igazság vagy halál

2011.03.25. 07:00 R_John

Tímeának

Ma kezdődik a romák sérelmére elkövetett sorozatgyilkosság pere a Pest Megyei Bíróságon. A rendszerváltás utáni Magyarország egyik legsúlyosabb bűncselekmény-sorozata ért véget két éve Kislétán. Akkor egy anya halt meg, lánya teljes életére maradandó sérüléseket szerzett - mindezt úgy, hogy a magyar állam képtelen volt megvédeni polgárait a rasszista őrjöngés hosszú hónapjai alatt. Ráadásul néhány napja megszűnt a Magyar Köztársaság joghatósága Gyöngyöspatán, ahol masírozó senkik napokon keresztül félemlíthettek meg magyar állampolgárokat - közben Orbán Viktor szerint igenis a rendőrség tette a dolgát, ami elég jól jelzi, hogy a mostani vezetés mit is gondol roma állampolgárairól.

Úgy tűnik, hogy valamilyen rejtélyes okból nem sikerült vagy nem akarta bizonyítani a vádhatóság a rasszista indítékot ("közösség tagja ellen elkövetett bűncselekmény" a jogban), ami, ha igaz, tragédiához vezet. (Tévedés - a szerk., a poszt írásakor téves információhoz jutottam.)Nem olyan régen egy botra írt mondat is elég volt e tényállás megállapításához, most hat halott is kevés lehet. (A bíróság abban azokban esetekben nyilvánvalóan rosszul ítélkezett, ráadásul úgy, hogy a kisebbségek védelmére hozott szabályt ellenük alkalmazta.)

 A per tehát ma kezdődik, amelynek végén, ha nem születik példás büntetés, kimondva a rasszista indítékot, akkor az egész nem ér semmit. Ugyanis az ítéletnek kettős üzenete lesz. Egyrészt a bíróságon keresztül kell az államnak, a társadalomnak üzennie a szélsőségeseknek, hogy ebben az országban még csak hasonlót sem lehet tenni, másrészt a romáknak, hogy az állam megvédi őket minden esetben. Ha nem így lesz, az állam teljesen lemond a romákról, miközben többségük helyzete már így is kilátástalan. Az oktatási szegregáció lassan visszafordíthatatlan mértéket ölt, ezzel párosul települési és munkaerő-piaci kiszorulásuk is. Így pedig a kör bezárul, a reménytelenség, kilátástalanság újratermelődik. És lássuk be: az állam által fenntartott intézmények, így az iskola, a rendőrség, a szociális osztály, a bíróság stb. hathatós segítségével történik mindez. 

Minden ijesztő tendencia mellett az a rémálom is lehet, hogy valósággá vált, hogy nemcsak, hogy a hatóságok megfigyelték a gyilkos-csoport néhány tagját, hanem az akkor még NBH-nak hívott titkosszolgálattal néhányan kapcsolatba is kerültek. Ha ez bebizonyosodik - és ha így van, be kell, hogy bizonyosodjon -, az akkori vezetőknek biztosan felelősséget kell vállalniuk. Ha nem így történik, az egész jogállam csak mese volt.

Nem elég tehát önmagában példásan szigorú ítéletet hozni. Fel kell tárni annak a társadalmi okait is, hogy miért juthattak egyesekre arra a döntésre, hogy szabadon vadászhatnak emberekre. Ha ezek nem következnek be, véglegesen kiderül: az állam és annak nem cigány többsége lemond több százezer magyar cigányról.

Akkor pedig jön a halál.

76 komment

Címkék: orbán demokrácia cigány

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr532769413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxwell murder 2011.03.25. 10:31:46

de mondja már meg nekem valaki, hogy miért jó az, hogy van egy ekkora kisebbségünk, aminek a száma folyamatosan növekszik a magyarok kárára! akartok még egy trianont vagy tényleg azt gondoljátok, hogy asszimilálódhatnak? integrálódni sem tudnak. mint minden nemzetiségi ügyből, ebből is fegyveres konfliktus lesz előbb-utóbb, ezt már nemnagyon lehet megakadályozni.

Meglehet ott se vótam 2011.03.25. 10:36:53

Nem véletlen az NBH-s szál. A balliberális hatalom szervezte meg néhány cigány megtámadását, hogy ezzel legitimálja az egyre nevetségesebbé váló "rasszizmus elleni küzdelmet". Ugyanis kezdett szánalmas lenni, hogy bár csak a cigányok követnek el rendszeresen rasszista indíttatású bűncselekményeket, a kormánypártok ennek ellenére továbbra is a magyarok rasszizmusáról hazudoztak. Szükségessé vált ezt a hazugságot valamivel megindokolni.

Meglehet ott se vótam 2011.03.25. 10:38:39

Ja és tévedés, az a jogszabály nem csak a kisebbségek védelmére van. Elhiszem hogy a szélsőliberálisok örülnének, ha a cigányok minden retorzió nélkül terrorizálhatnák és gyilkolhatnák tovább a többségi lakosságot, de egyelőre a törvények minket is védenek és nem csak a deviáns bűnözőket.

naezjó... 2011.03.25. 12:45:23

@Meglehet ott se vótam:
ezt én is több helyen olvastam már. Nem tagadom, külön kell szankcionálni, ha valakire, mint 1 közösség tagjára támad, de hogy honnan veszitek, hogy ez csak a kisebbségek védelmére használható? Hogy félreértelmezett a törvény, ha kiderül, h nemcsak fehér lehet rasszista... mellesleg ezek sem jobbak mint a falkában támadók, egy kutya, ők sem a vajdák, meg a bodzaszedésből audit vásárló Sztojkáékat ölték, meg gyerekekre lőttek, erre nincs mentség.

Meglehet ott se vótam 2011.03.25. 14:52:53

@naezjó?:

A törvénnyel és alkalmazásával kapcsolatban itt egy tökéletesen megfogalmazott cikk:

tisztabeszed.blog.hu/2010/10/30/fagyi_28

kamuszutra 2011.03.25. 15:46:09

most legalább képet kaphatunk a magyarbűnözésről.

kár, hogy meg kellett halni és sebesülni pár embernek ahhoz, hogy gyűlölettel teli nácik börtönbe kerüljenek.

azokat akik nácik külsőségekkel rendelkeznek (tetoválások stb.), össze kellene gyűjteni, és egy átnevelőtáborba zárni őket. a nácik mind potenciális gyilkosok.

vagy várjunk arra ölbe tett kézzel, hogy a fórumokon a cigányok/zsidók megöléséről, deportálásáról ábrándozó náci hülyegyerekek mikor jutnak el az őrületben arra a pontra, mint ezek a patkányok, akik most a vádlottak padján ülnek?

a hatóságoknak jóval nagyobb erőket kellene mozgósítania a nácik feltérképezésére. figyelni kellene a fórumokat, hogy milyen ip-címekről jönnek a cigányság/zsidóság elleni gyűlölködő és uszító beírások, aztán pedig ráállni ezekre a patkányokra.

Bell & Sebastian 2011.03.25. 16:44:19

Ejha! Ez már egyre durvább, ahogyan belelovaljátok magatokat ebbe a virtuális valótlanságba, sosem volt világba. Egyáltalán nem nevetséges ez már, inkább beteges téveszme, az elemzőkészség teljes hiánya.

Bell & Sebastian 2011.03.25. 16:46:42

@kamuszutra: Szemet szemért, tökéletesen egyetértek! Vajon ki maradna életben, kettőnk közül?

kamuszutra 2011.03.25. 18:00:23

@Bell & Sebastian: a szemet szemért elv a primitív társadalmak jellemzője volt, a mai jogrendszerünk ezt már túlhaladta. semmi ilyesmire nem is céloztam, valamit félreértettél. a náci gyűlöletpatkányok rács mögé kerüléséről, a neten garázdálkodó náci hülyegyerekek preventív célzatú átnevelőtáborba küldéséről írtam, és a magyarbűnözés létére céloztam.

2011.03.25. 19:09:22

@kamuszutra:

A hatóságoknak inkább a cigányok megfékezésére kell nagy erőket mozgósítani, különben tényleg polgárháború lesz. Mit képzeltek, meddig fogja még tűrni a lakosság, hogy a cigányok büntetlenül fosztogassák és terrorizálják őket? A különféle települések csak úgy kapkodnak a Szebb Jövőért Egyesület után, hogy menjenek oda is járőrözni és végre egy kis biztonságot vinni az életükbe. És lesz ez még cifrább is ahogy, egyre többen elégelik meg a cigányterrort és azt hogy a rendőrségtől nem várhatnak védelmet.

Bell & Sebastian 2011.03.25. 19:50:43

@kamuszutra: Amennyiben úgy látod, hogy ebben a konkrét ügyben a legfőbb gond ez a pár -általad nácinak nevezett- palimadár, akik meghúzták a billentyűt, akkor bizonyítottnak találom a kettős mércét (mert nem érdekel, mitől váltak előítéletesekké, nem érdekel, melyik szolgálat hegedült alájuk, nem érdekel, melyik pártvezérünk agya csiholta ki eme sátáni szikrát, az az ember kiknek a zenéjére táncol...), csak egyoldalú lehet a látásmódod, így a magam részéről továbbra is a középkori törvénykezést preferálnám, hogy vérszemet ne kapjon a megtorlatlanul maradt, ámde égbekiáltó bűnöktől a többi -aktívan blogolgató- polgárháborút gerjesztő hazaáruló.

Hogy félre ne értsd: hatan lógnának, föntről lefelé.

Ha az események eredőjét a főnixmadárként reinkarnálódott, korszakonként feltámadó náczikban véled megtalálni, jóindulatúan csak azt javasolhatom, ássál még egy kicsit mélyebbre az emberiesség-ellenes, fajirtó szakirodalom gyűjteményes összesében, mert a Micimackó- plusz Móriczka teljes, lábjegyzetekkel ellátott, jubileumi, díszkötéses kiadásai ide még együttesen sem elegendőek, meg még a Gőgös Gúnár Gedeon - sem.

kamuszutra 2011.03.25. 20:07:13

@libbant: a cigányok megfékezésére nem kell nagy erőket mozgósítani, mivel a cigányok (kb. 800 ezren, tehát az egész népesség) nem jelentenek veszélyt. nem lesz polgárháború, mert aki sokat ugrál, azt majd elítélik elétfogytiglanra, aztán majd gondolkodhat a böriben élete végéig, ahogy ezek a náci patkányok is gondolkodhatnak. a cigányok (kb. 800 ezren, tehát az egész népesség) nem terrorizálnak senkit. ugyanúgy ahogy a magyarok sem gyilkolják a cigányokat, hanem néhány magyar náci patkány gyilkolt. náci magyarbűnözők.

kamuszutra 2011.03.25. 20:11:00

@Bell & Sebastian: ezek nem palimadarak, hanem náci gyilkosok. az meg egy baromság, hogy fel kell akasztani 6 embert a 6 áldozatért cserébe. semmi szükség ilyesmire. életfogytiglant kell adni ezeknek a náciknak, hadd lássa a többi náci gyökér, hogy hova vezet a náculás.

Bell & Sebastian 2011.03.25. 20:51:40

@kamuszutra: Jó szó ide a gyökér? Az hát!

2011.03.25. 23:59:03

@kamuszutra:

A lakosságot etnikai alapon szerveződő garázda illetve fosztogató cigánybandák tartják rettegésben, tehát bizony a cigányok jelentenek veszélyt. Ezt főleg azoknak a településeknek a lakói tudják a legjobban, akiket magára hagyott az állam és ezért kénytelenek polgárőr egyesületek védelmét kérni. És a hatóságok tétlensége esetén bizony lesz polgárháború, mert egy ideig még talán eltűrik cigányterrort, de nem a végtelenségig.

ralf 2011.03.26. 09:19:54

@maxwell murder: Ha ezt Szlovákiában írtad volna a magyarokról, Jan Slota mind a tíz ujját megnyalná. Persze tudom, magyarok, az más.

@Bell & Sebastian: És Szklovákiában, Romániában? Persze tudom, magyarok, az más.

Meglehet ott se vótam 2011.03.26. 15:18:47

@ralf: nem is tudtam, hogy a szlovákiai ill. romániai magyarok tömegesen, a törvényekre köpve bűnöznek, lincselnek, és tartják félelemben az ottani többséget.

ralf 2011.03.26. 16:05:51

Nem is. A bűnözés ellen törvények vannak, a kinyomozásukra pedig rendőrség. A bűnöst származástól függetlenül meg kell büntetni, a nem bűnöst pedig származástól függetlenül békén kell hagyni.
Remélem, nem voltam túl bonyolult.

Meglehet ott se vótam 2011.03.26. 17:09:28

@ralf: amit leírtál, az bizonyos helyeken - mint például a cigányok által félelemben tartott Gyöngyöspatán - mindössze utópia.

Amúgy egy igazi demokrata inkább örül, hogy a helyi lakosok élnek a demokrácia adta lehetőségekkel és önszerveződve próbálják megoldani a biztonságukat. Ha már a rendőrség és a kizárólag cigányok pátyolgatására odarohanó jogvédő szervezetek nem védik meg őket.

Bell & Sebastian 2011.03.26. 20:30:13

@ralf: Ha arra irányult a kérdés, hogy a szomszédos országokban is megpróbálja-e kijátszani a politika az etnikai kártyát, a válaszom igen, csak nem a sajátjaik ellen.
Szlovákia arra jó példa, hogy ha -cicizés helyett- még idejében odacsaptunk volna, sosem jutunk el ilyen mélységekig.

A állami program szintjére emelt lumpen tenyésztést mondjuk igazi hungarikum, Európában egyedülálló. Ha csak a bal szavazat éhsége állna mögötte, vagy a nemzetállam bomlasztása... De nem, mert van itt alantasabb rendezőelv is ennél.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.26. 21:49:07

"Ráadásul néhány napja megszűnt a Magyar Köztársaság joghatósága Gyöngyöspatán, ahol masírozó senkik napokon keresztül félemlíthettek meg magyar állampolgárokat"

Apropó, az ő masírozásuk csak bennem kelt félelmet?

www.youtube.com/watch?v=jprLvrlV-40

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.26. 23:47:26

@Mj: vajon mi a különbség egy felvonulás és a módszeres megfélemlítés között?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.27. 00:05:38

@calam:

Ha neked a több, mint 100 kigyúrt, felfegyverzett cigány szimpla felvonuló, akiknek egyáltalán nem az volt a céljuk, hogy megfélemlítsenek valakit, akkor nincs miről beszélnünk.

Amúgy dobtárast miért kellett moderálni? Fáj az igazság?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.27. 00:20:03

@Mj: érted mi a különbség 1 felvonulás és napokon keresztül tartó terror között?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.27. 00:33:32

@calam:

A "felvonulás" az évek óta tartó megfélemlítés egyik nagyon apró szelete. Mondom, ha te ebből csak azt tudod kihámozni, hogy ez egy egyszeri felvonulás volt, és vidéken senki sem fél évek óta a cigányoktól, akkor nincs miről beszélni.

A kérdéseimre miért nem válaszoltál?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.27. 00:37:05

@Mj: najó, Mj, egész egyszerűen elképesztő, hogy valami imaginált cigány megfélemlítésről beszélsz, akkor teljesen értelmetlen a dolog. Hagyjuk a megfélemlítés dolgot. Egyszer kellene lemenni terepre, és kiderülne számodra is, hogy mennyivel bonyolultabb a világ.

mi volt a kérdés? hogy dobtaras miért repült? olvasd el a kommentpolitikánkat, azért:
amúgy meg nesze, ezt fogadom el, bocs, nekem a ti blogotok picit sem referencia:
tasz.hu/romaprogram/gyuloletbuncselekmenyek-az-lu-szerint-minden-nagyon-szep-minden-nagyon-jo-folytatodik-le

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.27. 01:11:09

@calam:

"Egyszer kellene lemenni terepre, és kiderülne számodra is, hogy mennyivel bonyolultabb a világ."

Na ne, pont te jössz azzal, hogy én menjek terepre?:D Költözz le 1 hónapra egy cigány többségű faluba, "terepmunkán" nem fogsz olyat látni, mint akkor, ha köztük/mellettük élsz. Még a legvadabb liberális jogvédők is azt szokták amúgy mondani, hogy megélhetési bűnözők, tehát még ők is beismerik, hogy valamit súlyosan kezdeni kellene ezzel a réteggel.
De beszéljünk a lényegről, mert azt feltűnően kerülöd: tapasztalati úton meg tudod nekem indokolni, hogy a linkelt videón miért nem félelemkeltő a több, mint 100 szitkozódó, felfegyverkezett cigány?

"olvasd el a kommentpolitikánkat, azért"

Miért kerülöd a konkrét válaszadást? Vagy csak az zavar, hogy a neveden hívtak?

"nekem a ti blogotok picit sem referencia"

Ja, aki csak a TASZ érvrendszerét fogadja el... Ennyi erővel én is írhatom, hogy nekem meg a TASZ nem referencia, mert látványosan egyoldalú a nézőpontjuk.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.27. 01:28:13

@Mj: mondtam, hogy nem félelemkeltő?
tudod mi a különbség elismert jogászok és a blogotok között? igen, ők értenek hozzá.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.27. 01:29:04

@Mj: bőven eleget voltam terepen, hogy több élményem és empirikus tapasztalatom legyen, mint neked.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.27. 01:29:56

@calam:

Nekem nagyon úgy tűnt, hogy csak a Magyar Gárdához közeli csoportosulásokat gondolod félelemkeltőnek.

Mindkettőt jogászok szerkesztik amúgy, a tekintélyre való hivatkozás meg nem is tudtam, hogy liberálisoknál is szokás.:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.27. 01:32:44

@Mj: nem, nem tekintélyről van szó. az eredményekről (pl TASZ vs AB Strasbourgban, nektek van ilyen?), és az írásaik minőségéről, ellentétben a tietekkel.
amúgy a tekintély csak akkor elvetendő, ha azt az illető nem meritokratikus alapon szerzi meg, de mindegy.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.27. 01:52:00

@calam:

Jó, hogy nem újra azzal érvelsz, hogy "bakanccsal rugdostam véresre a névrokonodat" - ami persze ilyen formában nem is igaz:P -, így tulajdonképpen nem is írhatnék véleményt a bakancsosok vonulása és a cigányok menete kapcsán.:)
A TASZ írásairól annyit, hogy egyrészt mitől minőségi a link, amit beraktál - kb. a nagy semmiről szól általánosságban -, másrészt mitől szakmai, amikor képesek megkérdezni, hogy a bornak van-e becsülete?:) (Amikor a "szar bor" kapcsán mint valakinek a termékét szidta Uj Péter, nem pedig a bor becsületét sértette meg.)
Amúgy mi is volt konkrétan az az eset, amikor a TASZ beperelte az AB-t?;-)

Az Archiregnum jogászai pedig szimplán gyakorolják a hivatásukat, mindenféle 1%-os támogatás nélkül.

De még mindig nem a lényegről beszélsz: mitől félelemkeltőbb az egyik menetelő csoport, mint a másik?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.27. 04:42:38

@calam:

"TASZ vs AB Strasbourgban, nektek van ilyen?"

Jut eszembe - közben elolvastam, hogy mi is volt az az ominózus AB elleni jogeset -, szerinted minden sikeres jogásznak azzal kell foglalkoznia, hogy teljesen sz*rrágó módon megpróbálja perelgetni az AB-t, amire csak Strasbourg volt vevő?:) (Egyébként is, ott a TASZ a Magyar Köztársaságot perelte.)

ralf 2011.03.27. 10:52:22

Olyan jó Jolly Joker, hogy "csak költözz le közéjük, majd meglátod", de hamis.

Én ugyanis semmiképpen nem költöznék olyan helyre, ahol a sötétség és az agresszió az úr, de ez nem függ az illetők származásától. (Ha bennem budapestiként valaki félelmet keltett, az egytől egyig tisztafajú fehér magyar volt, lévén, hogy a környékünkön az agresszív állat szerepet is magyarok játszották.)
A bűnözés elleni küzdelem pedig a rendőrség feladata, amelyik - kétségkívül - ezt a feladatát rosszul látja el.

Ugyanakkor minden további nélkül élnék értelmes, jóindulatú, barátságos emberek között, akik akár cigányok is lehetnek.

Az ismerőseim között vannak jófej magyarok és vannak jófej cigányok is, sőt itt-ott még egy-egy jófej külföldi is beesik. Agresszív, szociopata cigányokkal pedig ugyanúgy nem barátkozom, mint hasonló magyar vagy más nemzetiségű-ám hasonló jellegű emberekkel.

Egyszóval igen, egy esetleges költözésemben az új lakóhelyem nemzetiségi összetétele a legkevésbé sem befolyásolna, a szociális vagy kulturális annál inkább.

Meglehet ott se vótam 2011.03.27. 13:27:22

@ralf:

Ez nagyon szép, de a kivételek nem írják felül azt a valóságot, amit az emberek nap mint nap megtapasztalnak a cigányokkal kapcsolatban. Ha már a költözés szóba került:
nem az előítélet, hanem a tapasztalat miatt zuhan például azoknak az ingatlanoknak az értéke, amelyek közelébe cigányok költöznek. Tetszik nem tetszik, ebben az esetben is összefüggés van a származásuk és az ezzel járó elviselhetetlen életformájuk között.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.27. 14:49:11

nyilvánoság, átláthatóság, adatok megismerhetősége stb, valóban szarrágás, gratulálok. egy jogásznak, bazmeg.

(a tasz azért él részben az 1 százalékokból, mert se állami pénzt nem fogad el, se az ügyfelektől, asszem, ez utóbbi nem biztos)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.27. 14:50:12

@calam: ez egyáltalán nem biztos. ugyanis az is lehet, hogy ha beköltözik egy cigány család, elkezdik sokan eladni a házakat, ami leviszi az árakat, vagyis nem a cigány családok miatt megy le az érték, hanem, mert az előítélet miatt beszarnak és a piaci érték alá mennek sokan, ami tovább viszi lejjeb az árakat.

Bell & Sebastian 2011.03.28. 01:49:13

Látom, itt már megint terjed (vagy abba sem maradt) az önkényes és ízléstelen cenzúrázgatás, így aztán majd -megint egy év múltán- visszanézek, na, viszlát.

Crowz 2011.03.28. 02:57:34

"Tetszik nem tetszik, ebben az esetben is összefüggés van a származásuk és az ezzel járó elviselhetetlen életformájuk között."
Igen? akkor mi a megoldás? írcsukki? vagy mi? mindig erre lyukadtok ki...

Meglehet ott se vótam 2011.03.28. 09:42:59

@Crowz:

Mire lyukadunk ki? A nagy példakép hűdetoleráns nyugati demokráciák (olaszok és franciák) szimplán felgyújtották az illegális cigánytáborokat illetve kitoloncolták őket. Ahhoz képest a gyöngyöspatai járőrözgetés lepkefing, de még ezzel is sikerült 3 hétre kompletten megszüntetni a betöréseket és a tezsvírek mindennapos garázdaságát. Ergo ez a követendő út. Pontosabban lenne, ha a rendőrség végre tenné a dolgát.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.29. 02:05:26

@ralf:

"Egyszóval igen, egy esetleges költözésemben az új lakóhelyem nemzetiségi összetétele a legkevésbé sem befolyásolna, a szociális vagy kulturális annál inkább."

Én is erről beszéltem. A borsodi, ormánsági, nyírségi falvakkal sem önmagában az a gond, hogy ott nagy számban élnek cigányok, hanem az, hogy ezek a bizonyos cigányok nagy számban küzdenek "szociokulturális problémákkal", tehát a különálló halmazoknak esetükben igen nagy metszetük van. Amin természetesen minél hamarabb segíteni kell, mert talán már most is túl késő van, a probléma pedig az újabb generációk létrejöttével csak hatványozódni fog.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.29. 02:08:10

@calam:

"nyilvánoság, átláthatóság, adatok megismerhetősége stb, valóban szarrágás, gratulálok. egy jogásznak, bazmeg."

Köszönöm a bazmegolást, igazán úriember vagy. Nem sok fogalmad van a jogászi munkáról, ahogy látom.

"(a tasz azért él részben az 1 százalékokból, mert se állami pénzt nem fogad el, se az ügyfelektől, asszem, ez utóbbi nem biztos)"

Érdekes, te akarsz oktatni engem a TASZ munkájáról mint a jogi hivatás csimborasszójáról, de még azt sem tudod, hogy miből élnek?:)

Neurotic 2011.03.29. 02:50:58

te álomvilágban élő szerencsétlen, aki a posztot elkövetted!

meséld már el, miért akkora probléma, ha Magyarország megszabadulna a cigányság beilleszkedésre képtelen, erőszakos, tanulatlan, munkakerülő elemeitől?

kinek lenne ez rossz?

a dolgos cigányembernek egyáltalán nem
a többi magyarországi kisebbségeknek nem
a félelemben élő vidéki lakosságnak szintén nem

a magyar államháztartás jól járna
a rasszisták is örülnének, illetve hirtelen csökkenne a számuk, ami a fajtádnak is örvendetes
a közbiztonság ugrásszerűen megjavulna
nem lenne szükség felvonulásokra meg mindenféle demonstrációra

tudod, ki baszna rá nagyon, a cigányok selejtes részén kívül?

Te, meg a liberális, életében nem dolgozó, értéket soha nem teremtő, tarisznya-büfé szakos fajtád, akik azért rinyálnak, mert az őseiknek állítólag volt 6 évük, amikor Európa boldogabbik felén dolgozniuk kellett, és ezt nem tudták megemészteni azóta sem

valamint még rábaszna egy valagnyi jogvédő geci, egy sor hivatásos rettegő, egy rakat megélhetési antifasiszta, az ajvékoló, és a magyar fasizmust tényként kezelő "értelmiségi és gondolkodó" réteg

na, ha ezek együtt mennek a cigókkal, akkor én csak egy kávét kérek, és ez az ország jó hely lesz
ha ezen múlik, minden évben kifizetem néhány kivándorolni akaró cigó repülőjegyét csak oda, abban az esetben, ha nem jönnek vissza, valamint minden család mellé egy őket védő "européer demokratának" is akkor, ha soha nem jön vissza

meg kellene nézni végre a magyar valóságot, nem csak a belvárosból pofázni a cigányhelyzetről
utána nem írnál ilyen hülyeségeket soha többet

Neurotic 2011.03.29. 02:56:24

@kamuszutra: szar dolog a vélemény- és szólásszabadság, mi? tudod, olyan korban élünk, amikor nem a liberálgeci fajtád fingja a passzátszelet...
hidd el, nem véletlenül a cigókkal van a baj
miért nincs baj az örményekkel, a vendekkel, a sokácokkal, a szlovákokkal, a svábokkal?

Crowz 2011.03.29. 03:53:23

@Neurotic:
Neked is átmosták az agyad látom. Ez a regisztrációd sem lesz hosszú életű.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.29. 14:18:21

@Mj: hehe, ez erős érv volt: nem sok fogalmad.
én nagyjából tudom, miből élnek, nemtom, mi bajod van.

úgy tűnik, elképzelésed sincs a jogvédelemről

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.30. 00:14:01

@calam:

Csak ismételni tudom magam, mert ezek szerint nem ment át az előző kommentem. Szóval egyrészt az a bajom, hogy te bazmegolsz nekem - engem természetesen fele ennyiért moderálnátok -, másrészt az, hogy fogalmad sincs a jogról, ha képes vagy egy ilyen jogesetet ilyen körítéssel fölhozni. Az AB-t például keverted a Magyar Köztársasággal akkor, amikor azt akartad bebizonyítani, hogy a TASZ olyan félisten a jog területén, hogy még az Alkotmánybíróságot is megtanítja kesztyűbe dudálni. Harmadrészt meg még azt sem tudod, hogy az általad ajnározott TASZ miből is él. Ezek után meg hadd ne adjak hitelt bármilyen mondatodnak, ami a TASZ-ról szól, hiszen ahogy megkapargatom egy kicsit a felszínt, egyből kiderül, hogy mennyire tájékozatlan vagy.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.30. 02:37:20

@Mj: egyrészt, a TASZ honlapján elérhetőek az adatok, de azért segítek: főleg az OSI-ból élnek.
Másrészt formailag az államot, praktikusan az AB-t, részedről ez szimpla rosszindulatúság. A per tárgya nyilvánvalóan az AB volt. Itt már kettőből két érved dőlt össze.
Harmadik nem volt, az annyi volt, hogy nem értek hozzá, bezzeg te. Ezt meghagyom neked a homokozóba.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.30. 03:25:30

@calam:

Vagyis tőled pont azt tudtam meg, amit a honlapról is megtudhatok. Ejha.
Részemről inkább realizmus az, hogy eleve nem tekintem a személyes adatokhoz fűződő jogok védelmét, közérdekű adatok megismerhetőségét a jog csúcsának, de erről nyugodtan megkérdezhetsz bármely praktizáló ügyvédet, nagyon valószínű, hogy ugyanaz lesz a véleménye, mint nekem. A per tárgyával szintén nem vagy tisztában - hogy is lennél, ha fingod sincs a joghoz? -, az ugyanis nem az AB volt, de még csak nem is a Magyar Köztársaság, hanem éppen az a két dolog, amit az előbb leírtam. Érvekről tehát nem is beszélhetünk, ugyanis én három dolgot állapítottam meg rólad, te meg semmi mást nem tudsz, csak még inkább bizonyítani, hogy olyan távol áll tőled a jog, mint tőlem a kérgi piramissejtek kutatási eredményeinek ismerete, csak annyit tudsz a TASZ-ról, amit én is el tudok olvasni neten, továbbá nem érzed kínosnak, hogy te bazmegolhatsz egy nőnek, amit mindenki másnál moderálnának. Tényleg, kiderült már, hogy dobtárast miért moderáltad? Mert Kolbenheyer kommentpolitikája alapján én nem tudtam megfejteni, meg különben is, az az ő kommentpolitikája, nem a tied.:)

Meglehet ott se vótam 2011.03.30. 10:17:21

@calam:

Életképek egy olyan helyről, ahová először csak 1-2 cigány család költözött be:

www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&MN=Hirmix&AN=durandariport&LN=Hungarian

De persze nem a cigányok és az életmódjuk miatt pusztul a környék....
Azért megnézném azt az előítéletektől mentes taszost vagy akármilyen jogvédőt, aki szívesen odaköltözne.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.30. 12:40:12

@Mj: bocs, egyelőre semmit nem állítottál, csak egyre mélyebbre ásod magad a butaságban, de mindegy.
az meg, hogy nő vagy-e vagy sem irreleváns, tudod egyenlő bánásmód, de tök mindegy.
hagyjuk, látványos a dolog...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.30. 20:46:22

@calam:

Butaságot eddig te állítottál, erre világítottam rá. Ha téged zavarnak a rólad tett ténymegállapításaim, amiket úgy tűnik, cáfolni sem tudsz, nos, akkor így jártál.:)
Ja, egyenlő bánásmód? Ha a nők egyenlőek - ezért mondjuk nem engeded őket előre az ajtón, nem segíted le róluk a kabátot, nem cipelsz helyettük nehezet -, akkor a cigányok is legyenek egyenlőek, például a törvény előtt is. Meg ne legyenek kisebbségi önkormányzatok, integrációs programok, és még sorolhatnám, hiszen ezek mind-mind pozitív diszkriminációról árulkodó jellegzetességek.:P

"hagyjuk, látványos a dolog..."

Tényleg az, semmilyen állításomra nem tudtál érdemben reagálni.:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.30. 22:09:26

@Mj: figyi, nem volt állításod, ami próbálkozásod volt, azt tételesen cáfoltam:D
na, homokozz csak nyugodtan tovább

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.30. 22:14:06

@calam:

:D Idézetet kérnék.;-) Mellesleg kérdést hogy lehet cáfolni?:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.30. 22:15:51

@Mj: olvasni még tudsz? vagy a homokozóban olyat nem kell tudni?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.30. 22:42:03

@calam:

Könyörgök, legalább egyszer válaszolj valami értékelhetőt...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.30. 23:01:07

@Mj: ahhoz kellene valami értékelhetőt állítani, bár a kommentjeim a tudatlanságodról árulkodnal, vö: finanszírozás

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.30. 23:07:01

@calam:

Így tényleg értelmetlen bármit is írni neked, egyszerűen képtelen vagy normálisan, érdemben reagálva válaszolni nekem.:-/

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.30. 23:10:46

@Mj: nézd, amikor válaszoltam, azt nem fogtad fel, erről nem tehetek, utána meg csak butaságodat bizonyítottad, ráadásul érdemben állítanod sem sikerült semmit, max annyit, hogy nem értek a joghoz, erre vagy olyan büszke?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.30. 23:13:47

@calam:

Mondom, semmire nem válaszoltál érdemben, se állításra, se kérdésre. Ezek után hadd ne töltsem azzal az időt, hogy magamat ismételgetem, hátha fel is fogod egyszer.:-/ A magam részéről köszönöm a lehetőséget, talán majd legközelebb.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.03.30. 23:14:58

@Mj: de hát nem volt se állítás se kérdés, csak annyi, hogy nem érteg a joghoz, bezzeg te. muhaha, majd legközelebb hátha sikerül bármit mondani.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.03.30. 23:28:27

@calam:

Pff, ez már no comment. Inkább szállj magadba, hátha segít. Én meg inkább elköszönök.

dobtaras 2011.03.30. 23:34:31

Ez a beszélgetés köztetek kezd egyre kínosabbá válni. Ha szabad javasolnom egy megoldást, akkor azt ajánlanám, hogy töröld ki Mj kommentjeit, aztán hazudd azt, hogy megsértette Kolbenheyer kommentpolitikáját. Utána pedig írhatnál valami bullshit generátoros, hangzatos maszlagot a szólás és véleménynyilvánítás szabadságának szépségeiről meg a jogvédelem kvintesszenciájáról.
Egyszer már bejött, kinek tűnne fel, hogy ismétled önmagad?

Na ne habozz, nyomd meg szépen a moderál gombot.:)

kolbenheyer 2011.03.31. 08:54:16

@Mj: @dobtaras:
Kihagynátok? Én sem emlegetlek titeket random.

dobtaras 2011.03.31. 20:17:23

@kolbenheyer:

Sajnálom, bíztam benne, hogy nem fog érzékenyen érinteni, ha leírom a "Kolbenheyer kommentpolitikáját" kifejezést. Sajnos megkerülhetetlen volt, mivel calam (akinek nevét leírni tilos) a blog kommentpolitikájára hivatkozott minden további pontosítás nélkül akkor, amikor a rendszeres moderálásom okát firtattam, én pedig ilyet nem találtam, csak a tiedet.
Azért remélem nem voltam túl offenzív, távol álljon tőlem, hogy bárkinek is az érzékeny lelkébe tapossak sáros cipőtalpammal.

(Amúgy a "random" kitétel nem állja meg a helyét.)

kolbenheyer 2011.03.31. 20:49:37

@dobtaras:
Nem érint érzékenyen. Nem állna ott minden posztom után, ha nem válalnám, és nem tartanám magam hozzá.
Csak semmi köze és közöm a fenti vitához és az esetleges kimoderálásodhoz.

dobtaras 2011.03.31. 22:08:50

@kolbenheyer:

Teljes mértékben osztom az álláspontodat, szerintem sincsen semmi köze a kimoderálásomhoz. Ám kettőnk egybehangzó álláspontjának sajnos ellentmond a szerzőtársad, aki a kommentpolitikára hivatkozik. Ez pedig - szerintem - a te kommentpolitikádat jelenti, mivel generális kommentpoitikát még nem találtam ezen a blogon.
Vitád tehát calammal van.

dobtaras 2011.04.02. 20:50:09

@kolbenheyer:

Kösz, hogy szóltál, nem volt kedvem novemberig visszalapozni. Most legalább már tudom, hogy nem volt alapja a sorozatos törlésemnek.

kolbenheyer 2011.04.02. 22:22:19

@dobtaras:
Én respektálnám, ha egy szerző nem akar a valódi nevével előbújni a nick mögül. Főleg ha jómagam is nick mögül osztom az észt.

dobtaras 2011.04.03. 00:27:42

@kolbenheyer:
A te dolgod. A l'art pour l'art moderálásom viszont calamnál nagy múltra tekint vissza. Bizonyára hozzáférsz a szerkesztői felületen a törölt kommentek listájához. Nyugodtan szemezgessél.
A saját nevét meg ő maga használta a nickje után zárójelben. Egyszer már eldönthetné, hogy vállalja-e saját névvel a véleményét. (Gondolom a becézett keresztnéven való szólítás jól beazonosíthatóvá tette.)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2011.04.03. 01:40:58

hagyjuk, nem a nevemről van szó, vállalom, hogy ki vagyok, ráadásul minimális kereséssel 3 perc alatt rá lehet lelni.

azonban neked, dobtaras, csak az első pontig kellene olvasni a kommentszabályzatunkat, és akkor értenéd, moderálásod okát.

dobtaras 2011.04.03. 01:56:25

@calam:
Anyám borogass! És egyesek még a média tv. szubjektivitását kritizálták...

Bár már párszor elolvastam a kommentszabályzatot, amióta valaki helyetted belinkelte, de még mindig nem világos. Talán ezért szokott az állam egy-egy döntést indokolni, ki tudja.

Mivel sajnos nem megy a gondolatolvasás, ezért most csak tippelnék, hogy mi volt a bajod.
Ha jól emlékszem (pontosan idézni sajnos valamiért nem tudom... vajh miért...), akkor szóvátettem, hogy még csak messziről sem ugatod a jogot, hiszen ha így lenne, akkor tudnád, hogy a posztban valótlanságot állítasz, amikor Magyarországon a cigányok által elkövetett "rasszízű" (via Mancs) bűncselekményekről beszélsz. Ehhez mellékeltem egy linket.
Gondolom ez se nem reklám, se nem trágárság, és még csak az oda nem illőségről sem lehet szó. Az egyetlen magyarázat tehát az lehet, hogy te úgy ítélted meg, hogy ezzel, a poszthoz kapcsolódó észrevétellel teljesen szétromboltam a beszélgetést.
Elismerésem!
Különösen indokoltnak tűnik a moderálás ilyen mély relevanciával rendelkező hozzászólás után:

"calam · sardobalo.blog.hu 2011.03.30. 23:29:55
@Mj: pápá"

Bocs, ha szétromboltam az emelkedett beszélgetés menetét. Ismét. És ismét. És ismét.