A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

A Tisztelt Ház konyhája

2009.09.08. 16:00 Krokodil

 A minap, amikor könyvesboltban voltam - na nem mintha szoktam volna olvasni, csak elkísértem valakit - a szakácskönyvek felé tévedtem. Nézegettem a sok szép színes könyvet. Rengeteg kép, ínycsiklandozó ételek, és akkor hirtelen megpillantottam az Ezt jól kifőztük! című könyvet. Olyan furák voltak a borítón szerepeltetett szakácsok, éreztem, ahogy elkezdett felébredni bennem a politikabuzi, és amikor a borító tetején megpillantottam a szerzők nevét, akkor leesett a tantusz. Csehák Judit - Békesi László 1992 óta házasok. A receptek a miniszter asszony sajátjai, a fotókat pedig a miniszter úr készítette. Lovely. 

Még mindig erősen tartja magát a tévhit, hogy ha egy nőnek hivatása van, fontos közéleti posztot tölt be, netán politikai szerepet vállal, akkor a hétköznapok apró-cseprő ügyei, a híres „második műszak”: a bevásárlás, a főzés, a háztartás már nem is érdekelhetik. Csehák Judit kitűnő ellenpélda volt erre miniszter asszonyként is. Akkor még csak annyit láthattunk, hogy remek az ízlése, és kitűnően öltözködik. Ebből a könyvből az is kiderül, hogy vérbeli háziasszony, aki nem csak tud, szeret is főzni. A hagyományos magyar konyha rejtelmeiben éppoly jártas, mint az egzotikus ételek világában. Évtizedes tapasztalatai alapján biztos kézzel és a világra nyitott felfedezők kísérletező izgalmával alkot családjának remek ételeket a konyhában. Receptjei mindenképpen könyvbe kívánkoztak. Különösen, hogy a szigorú gazdasági reáliák világában mozgó férjét is belevonta ebbe a kalandba, mert az általa készített ételekről Békesi László közgazdász, korábbi pénzügyminiszter készített ínycsiklandozó fotókat.

Forrás: Bookline 

 

Közvetlenül a miniszterék könyve mellett Lévai Anikónak, Orbán Viktor feleségének könyve van kirakva. A konyhaablakból címen jelent meg. Emlékeztem, hogy ő írt ilyen könyvet, és mindig meg is akartam nézni, de csak most volt hozzá szerencsém. Itt megnézegethettem a könyv tartalmát is, és a legfeltűnőbb az volt, hogy egész sok kép volt Orbán Viktorról. Híres külföldi politikusokkal közös képei, hangulatos fotók - amiket én mindig is szerettem egyébként -, de itt nem vagyok biztos benne, hogy van helyük. Bár a címre gondolva ennek a könyvnek akár érthető is az elgondolása. 

„…a főzés is lehet kultusz, de csak akkor, ha magjában nem az egyéni élet érdekei, hanem az arany kiművelése áll” – írja Hamvas Béla. Az őszinte hang és a természetes stílus önmagában is aranyat ér, s ha mindez ráadásul egy stílusosan megírt, gazdagon illusztrált könyvben jelenik meg – különleges ajándék az olvasónak. Ez a könyv ilyen. Olyan természetességgel szól életről, ételről, amilyen természetesnek Lévai Anikót már 18 éve ismerjük: nem hivalkodik ő sem, a szöveg sem. Ebben a könyvben is úgy lép elénk, ahogy eddig találkoztunk vele, teszi a dolgát, humorral, kedvesen, mosolyogva, megalkuvást nem ismerve. Csak mesél. Ott ülünk vele mi is a konyhában, jó szívvel fogadott vendégként, s miközben főz, hallgatjuk őt. És szavai lebontják a falat, kitágítják a világot. Őszinte és eredeti könyv ez: a konyhaablak mögött, a csodálatos fotókon ugyanis nem csak az ötgyermekes családanya tűzhelye jelenik meg a különféle gusztusos ételekkel, de felsejlik az étkezőasztalnál ülő család is, emlékek, arcképek, kalandos, megindító és szívszorító történetek – egy meghitt család életének pillanatai villannak föl és bomlanak ki ebben a meghatározhatatlan, besorolhatatlan, különleges műfajú írásban. „Lévai Anikó olyan emlékeket oszt meg velünk e könyvben, amelyekért késői korok történészei, politikusai, művelődéstörténészei és gasztronómusai igencsak hálásak lesznek” – vallja Szőcs Géza. „Mi most ne előlegezzük meg e hálát. Mondjunk csak egyszerű köszönetet nem a majdani, hanem a mai olvasó nevében a szerzőnek azért, hogy elkísérhettük szubjektív univerzuma ösvényein Szolnoktól Montreálig és Salgótarjántól Hongkongig, amely ösvények mentén a referencia-pontokat annyi érdekes ember, annyi ínycsiklandó (olykor hátborzongató) étel, annyi anekdotikus esemény jelenti.” „Rólunk már szinte mindent és annak az ellenkezőjét is megírták, így ezzel a könyvvel jómagam szerettem volna ablakot, ha csak egy konyhaablakot is nyitni az életünkre, és bepillantást engedni mindazoknak, akik nem ismernek minket közelről: mi ilyenek vagyunk.”- vallja a szerző.

Forrás: Bookline 

Először meglepett, hogy a szakácskönyveknél egy külön kis szekció a politikusoknak van fenntartva, és az ajánló szövegecskék - különösen az első - lehetnek viccesek. Összességében így a végén mégis azt mondom, hogy ezúttal ne legyünk olyan kritikusak, hanem engedjünk a valahol mélyen mindenkiben meglévő szentimentalizmusnak, naivitásnak, örüljünk annak, hogy közéleti szereplők normális dolgokkal is foglalkoznak.

48 komment

Címkék: közélet orbán táplálkozás életmód lévai anikó békesi lászló csehák judit

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr981353079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vincemate 2009.09.08. 16:24:00

Mit is szokás ilyenkor elsőként mondani?

Nade: és ki is próbáltad már valamelyik receptet? :) Meg ha esetleg belenéztél, az is érdekelne, hogy pl a Csehák-Békesi könyv az egyes receptek anyagi vonzataival is foglalkozik? Van mondjuk "Levesek közalkalmazotti bérbefagyasztás idejére", vagy ilyesmi?

Bell & Sebastian 2009.09.08. 17:37:23

IMF recept:

Birkasült saját beleiben

Hozzávalók:
- birka, jó sok
- 2 db fagyasztóláda (Szaratov nem jó, Lehel megöngyulladt, nagy tűzvész volt)
- rizsa vagy madáreledel: 4-5 GB/fő
- olcsó kórházi trezor: 36.000 db

Elkészítése:

Hintsünk kendermagot kétkézzel isten bárányai elé. Ha már a saját bogyóikban fetrengenek, rántsul le a bundájukat rendszeresen, minimum 7x, mondom _hétszer_. (ahány ágú)
(egy egy fázis után áldást vagy csasztuskát mondunk a kulcsrazárt páncélkazettáink fölött, trombitáljunk a szarvába az állatjának is)
A bégetésükkel mit sem törődve egyetlen ciklus alatt fordítsuk ki őket önmagukból, de vigyázat, turulfarkasok megjelenésére ekkor már számítani kell. Ellenkuruc-toportyánok bevetése az őrzésükre erősen javallott!

Mire minden juh kívül hordja már a belét, telefonálunk a rokonoknak (interurbán-transz-atlanti), ihaj-csuhaj, szüret!

Namost, ha kreditet is adunk nekik, de a szokásosnál 4% -kal drágábban, a feketés-berbécsek ugyan éhendöglenek, de a barnák vitalitása extrém értékeket is fölvehet! - ezzel számolni kell.

Rituálisan danójjuk el a zsoltárt:

"Minden ember bamba birka,
Csak a trágyát szaporítja!
Okos ember mind kiirtja,
Lassú tűzön megpirítja!
Sálláálá, sálláálá, lálá. (Refr.)"

Jó éjtvágyat kívánunk, meg beléd is!

Hogy mire kell a két hűtőszekrény?
Azért, mert tájjellegű, de tájidegen étel, csak. (abba' tartja a hegedűjét ;) ) De nagyon szeretik, libatoll helyett a rómaiak pávatollat használtak anno, de a libasült akkor mégcsak éhes poéták képzeletében létezett. Nemlétező ellenértéke szuicid hajlamot generál, az Afházoknál már előfordult.

DeMarco 2009.09.08. 18:07:40

@Bell & Sebastian: Ez jó volt. :))
Itt a sajátom:
Recept IMF módra:

Előétel:
Kenyai Szarvasgomba, Rochefort sajtmártással

Leves: Minnesotai pulykaragu

Főétel: Rhodéziai Kuduhús, szecsuáni rizzsel.

Desszert: Brazil cukornádpite

Az alapanyagokat mi szállítjuk, az árával ne törődjetek, nektek ingyen van!

Csak egy csekélységet kérnénk cserébe, tulajdonképpen egy kis apróságot: A birkáktól elvesszük az összes édesvizet, infrastruktúrát, stratégiai gyárakat, erdőket, földeket...
Ugy, hogy nem olyan nagy ár, ezért a remek fogásért??

Bell & Sebastian 2009.09.08. 18:40:01

@DeMarco:

A tegnapi klingon-tojás perkelt nem csapta el a gyomrát? :)

DeMarco 2009.09.08. 19:00:56

@Bell & Sebastian: Hát elég válogatós vagyok, minden mócsingot nem eszek meg... Én csak vadászni szeretek, de a vadat elajándékozom...

bodycheckerguy 2009.09.08. 19:46:55

Ugye tudod, hogy a Rochefort egy belga sör?

Vörös BLORóka · http://fulke.blog.hu 2009.09.08. 19:52:37

@bodycheckerguy: egész pontosan egy tartomány. Meg Jean, 79 éves francia színész. Gasztronómiailag jól képzett kollega azonban minden bizonnyal a sörre gondolt.

DeMarco 2009.09.08. 20:23:01

@bodycheckerguy: Jól van, nem kell kötözködni...
Épp indultam vhová, nem volt kedvem megnézni a google-ban, hogyan kell helyesen leírni, nem is ez volt a lényeg. De most megtettem: Rokfort magyarul és Roquefort franciául. Azért túl nagyot még így se tévedtem, mert bár a Rochefort valóban belga sör, de ezt is a trappista szerzetesek készítik, mint a sajtot...

bodycheckerguy 2009.09.08. 20:40:36

bajban lennénk, ha minden ugyanaz a kategória lenne, amit ugyanazok készítenek... a magyar-francia elnevezéseket meg azt hiszem nem nekem kéne magyaráznod...

@Bloróka
gondoltam kiválasztom a gasztronómiai vonatkozást, utólag bele ne lehessen, kötni, hogy várost(van vagy 12)/tartományt/színészt mondtam kaja helyett...

DeMarco 2009.09.08. 22:16:26

@bodycheckerguy: Csak érdekességként mondtam. Elrontottam a szót, de mégis van egy kis kötődése a sajthoz, mégha csak annyi is amit leírtam. Nyilván a sör az sör, a sajt meg sajt...

Eszfirt Ráhel 2009.09.09. 17:14:44

@DeMarco:
Egész pontosan mi tetszett Bell receptjében? A zsidózás?

DeMarco 2009.09.09. 17:24:15

@Eszfirt Ráhel: Hát ha te az IMF-et a zsidókhoz kapcsolod... Sztem a receptnek a valósághoz csakis véletlenül lehet köze... :)))

Eszfirt Ráhel 2009.09.09. 17:34:26

@DeMarco:
De jó a humorod.
"mondom _hétszer_. (ahány ágú)"
Azt viszont nem értem, hogy akkor te most nem mersz nyíltan zsidózni?

DeMarco 2009.09.09. 17:49:07

@Eszfirt Ráhel: Ma különösen berágtam a zsidókra, ezért a hírért:
index.hu/belfold/2009/09/09/a_zsinagoga_kozeleben_randaliroztak_a_melegfelvonulas_

"a szombati budapesti melegfelvonulás alatt ötszáz neonáci és bőrfejű tüzet gyújtott a budapesti zsidó negyedben, ahol megtámadták a Zsidó Nyári Fesztivál több látogatóját."
A Simon Wiesenthal Központ (SWC) arra kérte kedden az Európa Tanácsot (ET), hogy állítson fel vizsgálóbizottságot "a fasiszta vírus magyarországi terjedésének megállítására"

Igaz, hogy a tüntetők alig voltak 200-an és ebből kb. 24 ember ha odament a zsinagóga közelébe, de ez a tény, cseppet sem zavarja a zsidókat, jól eltúlozzák, hogy lehessen egy jót fasisztázni európában, ujjal mutogatva a magyarokra...
Csak gratulálni tudok nekik... Folyamatosan ellátják munícióval a Jobbikot, újabb okot szolgáltatnak nekik az utálatra. Az ilyen pofátlan hazugságok csak még jobban elmérgesítik a (v)iszonyt. Ezzel csak jogalapot adnak a Jobbiknak az ellenállásra. Én a helyükben kétszer is meggondolnám, hogy mekkorát hazudjak, mert a végén tényleg annyire fel*asszák az emberek agyát, hogy kiszavazzák őket izraelbe...

Egy másik blogban irogattam erről, de ha annyira akarod átmásolom ide.

Eszfirt Ráhel 2009.09.09. 17:59:32

@DeMarco:
Aha. Szóval a zsidók mind hazudtak. Épp ezért aztán mind mehetnek majd Izraelbe. És főleg a Wiesenthal központ tetteiért felelősek a budapesti zsidók.
És minek áll ellen a Jobbik? A zsidóknak? Miért mit csinálunk?

Bell & Sebastian 2009.09.09. 18:02:45

A kétkedőknek 3 kérdésem lenne:

- A magyar bérek miért maradtak 1 óra/bigmac szinten?
- Melyik ország halmozta fel a legtöbb adósságot a V.H.II. óta?
- Ennek az országnak a pénztőkéje fölött kik diszponálnak? (bankok, nevek)

+1 kérdés
- Ha nem a hiány szétterítésére, akkor mi másra jó ez a vállalkozás-gyanús projekt?

Segítség itt:

cegvezetes.cegnet.hu/1999/1/nemzetkozi-penzugyek

Eszfirt Ráhel 2009.09.09. 18:15:03

@Bell & Sebastian:
1. Nem tudom, de én is ennyit keresek.
2. Akármelyik is, nem az én megbízásomból, és nem az én javamra.
3. Én biztos nem.
+1. Milyen projekt? És mi köze ehhez a linknek?

Az én kérdésem. Én akkor hová menjek, és főleg miért?

Bell & Sebastian 2009.09.09. 18:31:48

Az elemzés zárómondata:

"Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a nemzetközi pénzügyi intézményeknek szociális védőhálót kell tartaniuk a leggyengébb tagországok alá, hogy a piac könyörtelen mechanizmusai senkit ne gyűrjenek maguk alá."

Itt ne csak Botswanára tessenek gondolni, legyenek merészek!
Gondoljanak az Amerikai Egyesült Államokra!

38.500 dollár/fő amerikai deficit (7M Ft/fő)
2.000.000 Ft/fő magyar

www.brillig.com/debt_clock/
hvg.hu/gazdasag/20090817_MNB_allamadossag_GDP_769_szazalek.aspx

Lehet gondolkodni, mire is jó az IMF-Világbank?

DeMarco 2009.09.09. 18:33:13

@Eszfirt Ráhel: Most ne sarkíts. Te is tudod, hogy ez a hír még jobban fel fogja bosszantani a Jobbikot.

DeMarco 2009.09.09. 18:33:54

@Eszfirt Ráhel: Ez nem az a blog ahol bárkit bárhová küldenek. Ha mindenképpen mártír szerepkört akarsz, akkor válts a kurucra...

Bell & Sebastian 2009.09.09. 18:36:10

@Eszfirt Ráhel:

Alapfokú közgazdasági tanfolyamra ne, de helyette relaxálni a TV elé, mert már nem is érdekel az egész. Az indirekt amcsi-zsidózás.

Direkt meg megvolt tegnap.

Bell & Sebastian 2009.09.09. 18:45:10

A legszexibb szám kimaradt:
az egy főre jutó (magyar)kamatszolgálat elérte a (magyar)minimálbért!

Innen kezdve közgazdasági megoldás nincs, jöhetnek a liba-wysardok! Tömegesen, ha lehet!

Eszfirt Ráhel 2009.09.09. 19:07:13

@DeMarco:
"Ezzel csak jogalapot adnak a Jobbiknak az ellenállásra. Én a helyükben kétszer is meggondolnám, hogy mekkorát hazudjak, mert a végén tényleg annyire fel*asszák az emberek agyát, hogy kiszavazzák őket izraelbe..."
Ezt te írtad. Ki sarkít?
Én adtam jogalapot bármire bárkinek?

DeMarco 2009.09.09. 19:33:48

@Eszfirt Ráhel: Valóban, én tényleg sarkítottam.
És nem, te nem adtál jogalapot semmire. De nem hiszem, hogy ha a Jobbik nagyobb szerepkört kap, különbséget fog tenni. Ők az ilyen nyilatkozatokból azt a következtetést fogják levonni, hogy róluk a zsidók hazudoznak Európában. Sajnos ez igaz is. Ezért nem tesznek jót az ilyen kamuk, mert rontják az amúgy sem jó helyzetet és könnyen áldozattá tehetik a normális embereket is, akik történetesen zsidók és nem tehetnek az egészről.

DeMarco 2009.09.09. 19:37:58

@Eszfirt Ráhel: A blogmotor elnyelte amit írtam.
Én sarkítottam. Nem, te nem adtál jogalapot semmire, de ez nem hiszem, hogy foglalkoztatná a Jobbikot. Ők csak annyit látnak, hogy bizonyos zsidó szervezetek kavarnak az unióban róluk hazugságokat terjesztve. Ha erősebb lesz a képviseletük, akkor könnyen azok is ráfázhatnak erre, akik nem csináltak semmit...

Eszfirt Ráhel 2009.09.10. 09:49:15

@DeMarco:
Mindkét válaszod olvasható. Te nem érzel különbséget a következő két mondat között?
"róluk a zsidók hazudoznak Európában"
"bizonyos zsidó szervezetek kavarnak az unióban róluk hazugságokat terjesztve"

Ha viszont elismered, hogy a Jobbik hatalomrakerülése ártatlanok kárára lehet, akkor nem nyilvánvaló, hogy a Jobbik gonosz és veszélyes? A Wiesenthal-központra nincs hatásunk. Szavazni itthon fogunk.

DeMarco 2009.09.10. 10:30:11

@Eszfirt Ráhel: Nem gondolom, hogy a Jobbik hatalomra kerül. (Legalábbis remélem, hogy nem.)
Az, hogy valami lehetséges-e vagy sem nehéz előre eldönteni. Én nem látom olyan húdenagy fenyegetésnek a Jobbikot. Nem kell bedőlni a baloldali média által nyomatott marhaságoknak. Ez az egész nácis dolog mese, csak kitalált, felfújt dolog, tudatos ellenségkép felrajzolása, mert annyira gyengén kormányoztak az elmúlt 7 és fél évben, hogy azzal nem lehet kampányolni. Ezért azt próbálják elérni, hogy hamis ellenséget festenek fel, amivel igazolni próbálják a létüket. Ez régi játékuk, felmelegített leves és valljuk be, senki nem dől már be nekik. Nem értik, hogy a mai világban nehéz titkokat megőrizni és hamis hazugságokat kitalálni. Szinte azonnal lebuknak, amint kamuznak. Erre remek példák a múltkori bomba esete, vagy éppen most fletó esete a kis földalattival. Megdöbbentő, hogy még mindig próbálkoznak a régi reflexekkel és próbálják abszolút hülyének nézni az embereket. Ahelyett, hogy bevallanák az igazat. És ami még megdöbbentőbb, hogy amikor már teljesen világos a helyzet még akkor is tovább hazudoznak...
Ezt a sémát követte a wiesenthal is. Nem igaz, hogy nincs rá hatásotok. Legalább egy levél, vagy nyilatkozat mehetett volna nekik, h bocsi, de ne mondjatok hülyeségeket, mert az nekünk sem jó.
Visszatérve a Jobbikra. Lehet, hogy a megoldásaik nem szalonképesek, de ugyanakkor ők az egyetlen párt akik kimondanak olyan dolgokat amiket a többi nem mer. Felhívták a figyelmet a problémákra és ezzel meg tudott indulni egyfajta megoldáskeresés is. Egyébként sztem az ő megoldásaik közül több kivitelezhetetlen.
Erre is van jó példám: Éppen tegnap dobta be a ludas, hogy aki mástól lop és elkapják annak vissza kell fizetnie a lopott vmi értékét, ha meg nem akkor levonják az adójából. Ezt én nagyon helyeslem, de erős kétségeim vannak miatta. Egy cigány, aki sosem dolgozott, nincs bejelentett munkája, nincs semmi vagyona. Na ettől a cigótól ugyan mit fognak behajtani??? A nagy büdös semmit... Ráadásul el sem fog már menni bejelentett munkahelyre, mert tudja, hogy akkor rögtön behajtják tőle a pénzt. De mégis ez egy lépés előre.

Eszfirt Ráhel 2009.09.10. 15:18:14

@DeMarco:
Gondolom nem véletlen, hogy nem válaszoltál arra, hogy van-e különbség a két mondatod között.
Mert megint visszaesel ugyanabba a hibába. Szerinted kinek kellett volna levelet írnia a Wiesenthal-központnak? "A magyar zsidóságnak"? Az meg mi? Én írjak levelet? Mi van, ha írtam is? Akkor már nem lenne jogos azt mondani, hogy a zsidók is tehetnek róla?
Iszonyatosan veszélyesnek tartom, ha csak így kollektívan tudsz gondolni ránk. Ráadásul logikátlan is. Hiszen, ha "mi zsidók" ilyenek, meg olyanok vagyunk, akkor abban sincs semmi, ha "a magyarokat" tekintik fasisztának a szélsőséges csőcselék alapján. Mi a különbség?

DeMarco 2009.09.10. 18:55:51

@Eszfirt Ráhel: Végignézted a ludas meg ficó tájékoztatóját? Az egyik szlovák újságíró egyből a ludas arcába köpte, hogy a wiesenthal mit írt. Azonnal kihasználták és oda is vágták. Ezért nagyon veszélyes amit össze-vissza hazudoznak.

A magyar zsidóságnak számtalan szervezete van, nem te mint egyén írj levelet, de vmelyik szervezet megtehette volna. De ha érzel magadban erőt hozzá, te is értesítheted vmelyik magyar szervezetet. Megfordítom a kérdésedet: Ha a wiesenthal ilyen hazugságokat terjeszt az unióban, akkor vajon az unióban (és mint látszik szlovákiában is) mit fognak gondolni? Ők vajon meg fognak különböztetni attól a néhány randalírozótól? Nem. Azt fogják mondani, h mo-n terjed a fasizmus. Akkor pontosan mit is kérsz rajtam számon?

Eszfirt Ráhel 2009.09.10. 20:42:45

@DeMarco:
Pontosan ezt kérem rajtad számon. Én ugyanis sosem általánosítok, sosem mondom és gondolom azt, hogy minden magyar ilyen vagy olyan. Nem is írok le olyan mondatokat, hogy "a magyarok" hazudnak vagy épp fasiszták.
Te viszont, hát most nem idézem ide az összes már idézett mondatodat.
Ha már ilyen szépen rájöttél, hogy milyen veszélyes az általánosítás, talán abba is hagyhatnád.

DeMarco 2009.09.10. 23:10:34

@Eszfirt Ráhel: Talán könnyebb lenne, ha rendelkezénk a megfelelő információkkal, vagyis, h ki a felelős a történtekért. De amíg soha semmiért nincs aki felelős lenne, addig elég nehéz nevesíteni a dolgokat. De hogy legyen némi igazad, nem általánosítok: A wiesenthal központ terjesztett valótlan információkat a zsinagóga elleni támadásról. Így megfelel?

Eszfirt Ráhel 2009.09.11. 10:21:36

@DeMarco:
Mi lenne könnyebb? Azért, mert nem tudsz valamit, ártatlanokat vádolsz?

DeMarco 2009.09.11. 11:57:08

@Eszfirt Ráhel: Ismétlem: A wiesenthal is ártatlanokat vádol meg, mert nekem mi közöm van ahhoz a 24 randalírozóhoz akik letépték azt a nyamvadt molinót? Nekik szabad általánosítani, de nekem nem?? Mi ez a kettős mérce már megint? Én hallgassak itthon, ők meg kedvükre fröcsöghetnek Európában? Miért nem őket ekézed az erkölcsi frázisaiddal? Engem csesztetsz, hogy ne általánosítgassak, holott én nem bántottam egy zsidót sem, nem tépkedtem molinót, nem dobáltam sörös üvegeket és nem hazudoztam Európában erről jól eltúlozva a valós eseményeket. Viszont a negatív hatásait megkapom én is...

Eszfirt Ráhel 2009.09.11. 15:46:02

@DeMarco:
Erkölcsi frázis? Aha.
Értem, ha a zsidók hazudnak, neked is szabad. Csak semmi kettős mérce. Mégis milyen alapon képzeled, hogy bármiben is igazad lehet, ha ez a hozzáállásod?
Ne takarózz mások bűneivel. Azok téged semmire nem jogosítanak fel.

DeMarco 2009.09.11. 19:59:13

@Eszfirt Ráhel: Valóban nem. De továbbra is az a problémám, hogy nálam észreveszed a hibát, ugyanakkor a wiesenthalt nem ítéled el ugyanezért. Ráadásul amit én mondok az csak morgás, de nem követik fizikai tettek...

Eszfirt Ráhel 2009.09.12. 19:53:31

@DeMarco:
Ki mondta, hogy nem ítélem el? Kérdezted? Elítélem.
De azt továbbra sem értem, hogy miért kell mindig másra is mutogatni, ha valaki zsidózik.

DeMarco 2009.09.12. 21:14:50

@Eszfirt Ráhel: Ugyebár a beszélgetés úgy kezdődött, hogy te megvádoltál engem azzal, hogy a zsidózás tetszett Bell receptjében. Holott nem, sőt arra a részre nem is figyeltem amit idéztél.
Még vissza is kérdeztem, hogy az IMF-re gondolsz? (Mert abban vannak zsidó bankárok.)
Utána szó szerint idéztem a cikket ami az indexen megjelent. Ez arról szólt, hogy a wiesenthal miket írt az ET-nek. Hol írtam én olyat, hogy minden zsidónak ez a véleménye? Nem mutogattam másra, szó szerint idéztem a cikket. És csak a cikk által gerjesztett feszültségre reagáltam, a Jobbik vélhető reakciójára gondolván. Én nem gondolom, hogy hiba lenne felhívni a figyelmet egy feszültség-gerjesztő hírre, ugyanúgy ahogy fel kell hívni a figyelmet a Jobbik esetleges túlkapásaira is. Az meg nem megy, hogy minden zsidókat érintő negatív kritikára sértődött antiszemitázással válaszoltok.

Bell & Sebastian 2009.09.12. 22:31:51

Asszem e'fogynak lassan a fasiszták, Simonék meg keresik a kitörési pontot, feleslegessé vált létük igazolására. Szar ügy.

barikad.hu/node/13711

De a szopósszájú nigger nagykövet-aspiráns meg Cicc-One se semmi, a fajvédő díszpicsák.

Eszfirt Ráhel 2009.09.13. 21:34:18

@DeMarco:
Sértődött antiszemitázás? Nagyon rövid az emlékezeted, várj, segítek egy kicsit:

"Igaz, hogy a tüntetők alig voltak 200-an és ebből kb. 24 ember ha odament a zsinagóga közelébe, de ez a tény, cseppet sem zavarja a zsidókat, jól eltúlozzák, hogy lehessen egy jót fasisztázni európában, ujjal mutogatva a magyarokra... Csak gratulálni tudok nekik... Folyamatosan ellátják munícióval a Jobbikot, újabb okot szolgáltatnak nekik az utálatra. Az ilyen pofátlan hazugságok csak még jobban elmérgesítik a (v)iszonyt. Ezzel csak jogalapot adnak a Jobbiknak az ellenállásra. Én a helyükben kétszer is meggondolnám, hogy mekkorát hazudjak, mert a végén tényleg annyire fel*asszák az emberek agyát, hogy kiszavazzák őket izraelbe..."

Ebben a szösszenetben te bizony nem a Wiesentahalról írsz, hanem úgy általában a zsidókról, sőt a magyarországi zsidókról, akiket ghazugságaik miatt majd jogosan toloncolnak ki hazájukból. Ezt a hozzáállást hívják antiszemitizmusnak. Ezt néven nevezni nem vádaskodás.

DeMarco 2009.09.13. 23:37:28

@Eszfirt Ráhel: Hát ha csak kivágsz néhány mondatot, akkor valóban úgy tűnhet, de nézzük csak meg az elejét:
"a szombati budapesti melegfelvonulás alatt ötszáz neonáci és bőrfejű tüzet gyújtott a budapesti zsidó negyedben, ahol megtámadták a Zsidó Nyári Fesztivál több látogatóját."
A Simon Wiesenthal Központ (SWC) arra kérte kedden az Európa Tanácsot (ET), hogy állítson fel vizsgálóbizottságot "a fasiszta vírus magyarországi terjedésének megállítására"

Ugye azért így teljesebb a kép?

Ráadásul a cikk Jobbikra gyakorolt hatását és lehetséges következményeit elemeztem. Nem hiszem, hogy tévedtem a rájuk gyakorolt hatásban. (Olvass csak bele a kurucba).

Ráadásul ahogy írtam már, a Ficó-Ludas tájékoztatón máris a ludas orra alá dörgölte egy szlovák újságíró...

Továbbra is visszautasítom az antiszemitizmus vádját, bármelyik másik párt, náció hasonló hazugságra épülő kirohanásait ugyanannyira elítélem.
Továbbra is fenntartom azon véleményemet, hogy ez a cikk nem hogy nem csökkenti a megbékélést, de méginkább gerjeszti a Jobbik hangulatát.

Eszfirt Ráhel 2009.09.14. 17:40:26

@DeMarco:
Ne haragudj, de mellébeszélsz. Teljesen mindegy amúgy miről írtál, ezek a mondatok általánosítanak.
És most a válaszodban is: "bármelyik másik párt, náció". Nem veszed észre, hogy egy párt olyan szervezet, amelynek tagjai önként vannak ott, mert egyetértenek valamivel, míg egy nép, vallás, etnikai csoport tagjai egyszerűen úgy születtek? Olyan nincs, hogy egy "náció" hazudik vagy kirohan. Ez pont olyan, mintha téged valaki Bajnai kijelentései miatt basztatna.

DeMarco 2009.09.14. 17:53:15

@Eszfirt Ráhel: Egy náció is emberekből áll nem? Akkor, hogy megfeleljek a fogalmazációs szótekergetésnek: Bármelyik másik párt, vagy náció bizonyos tagjainak hazugságra épülő kirohanásait ugyanannyira elítélem...

Eszfirt Ráhel 2009.09.14. 17:58:34

@DeMarco:
Nem akarod érteni? Ha a Fidesz szóvivője beszél, akkor az a Foidesz véleménye. De a magyaroknak vagy a zsidóknak nincs szóvivője. Ha egy zsidó hülyeséget beszél, akkor hülye, de ennek a zsidóságához nincs köze. "A" zsidókat hibáztatni az antiszemitizmusért maga az antiszemitizmus.

DeMarco 2009.09.14. 18:11:57

@Eszfirt Ráhel: Ha a Fidesz szóvivője beszél, aza Fidesz hivatalos véleménye, de könnyen előfordulhat, hogy az egyes tagok a Fideszen belül ezzel ellentétes véleményen vannak. Ahogy éppen ma jelentette be Szily Katalin, hogy büszke arra, h a pártjával ellentétesen szavazott, amikor a kettős állampolgársági szavazásról volt szó. Ugyanígy ha a Wiesenthal ami ugye egy zsidó alapítvány, hülyeségeket beszél és Európában a magyarok ellen uszít, az ő hivatalos véleményük, amivel te személy szerint nem értesz egyet. Ez olyan, mintha a Jobbik mondana hülyeséget a zsidókról az unióban és én azt mondanám, hogy mi közöm hozzá, a magyarokhoz semmi közük... Holott elemi érdekem, hogy tiltakozzam ellenük és követeljek tőlük bocsánatkérést. Mert ők is magyarok, engem is égetnek...

molaris 2009.09.15. 04:16:16

Jó olvasgatni titeket. Két gasztronómiai kiadvány alapján sikerült olyan vitát indukálnotok, hogy tátva maradt a szám.

molaris 2009.09.15. 04:17:05

Jó olvasgatni titeket. Két gasztronómiai kiadvány alapján sikerült olyan vitát indukálnotok, hogy tátva maradt a szám.

molaris 2009.09.15. 04:18:01

Jó olvasgatni titeket. Két gasztronómiai kiadvány alapján sikerült olyan vitát indukálnotok, hogy tátva maradt a szám.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.09.17. 01:03:14

@molaris: molaris, a három azonos hozzászólásodból kettőt kivehetek?