Miről írjon a közéleti blogger, amikor az Index címlapján csak időjárásjelentések és ezzel összefüggő balesetek szerepelnek? Amikor Obama karácsonyra Hawaiira utazik, és szilveszterig vissza se megy Washingtonba? Oké, Irakban kicsit molesztálják a keresztényeket, dehát a Karácsony a Messiáson kívül nem a keresztényüldözés kezdetének emlékünnepe? Eljött az ideje a diósbejgli- és halrecepteknek: a hal Jézust szimbolizálja, a diósbejgli meg az édességet. Ellenben én nem tudok ilyen receptet. Úgyhogy amellett, hogy kommentben várom a jobbnál jobb egyéb édességötleteket (a diósbejgliét itthon meg tudom szerezni), mindenkinek hét bő esztendőt kívánok az elmúlt hét (sőt, most már nem lesz előrehozott választás, úgyhogy mondjuk ki nyíltan: nyolc!) szűk esztendőre, és ezzel zárom a karácsonyi lapályt. Holnap valami elméleti kérdést veszünk szemügyre, ha nem jön közbe valami ütős botrány.
Karácsony reggeli uborka
2009.12.26. 09:00 Horváth Andor Márton
4 komment
Címkék: karácsony reggel
A bejegyzés trackback címe:
https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr721623481
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.26. 09:36:41
Anusaburű
Örmény édesleves
Hozzávalók: 10 dkg mazsola, 20 dkg mandula, 10 dkg dió, 10 dkg mogyoró, 10 dkg kimagvalt szilva, 20 dkg köles, méz
Elkészítése: Főzés előtt két órával a mazsolát, mandulát, diót, mogyorót, kimagvalt szilvát leöntjük másfél liter vízzel. Kétórai áztatás után kis lángon főzzük körülbelül két óráig.
Kölest főzünk bele, és 20 percig főzzük. Tálaláskor mézezzük.
Megjegyzés: Levesnek készítve újévi étel, mártásnak készítve nagyböjti eledel. Ez esetben csökkentjük a vízmennyiséget, fahéjat és szegfűszeget is teszünk bele, híg olajos cukros rántással keverjük, és reszelt citrommal ízesítjük. Borral is készítik.
Örmény édesleves
Hozzávalók: 10 dkg mazsola, 20 dkg mandula, 10 dkg dió, 10 dkg mogyoró, 10 dkg kimagvalt szilva, 20 dkg köles, méz
Elkészítése: Főzés előtt két órával a mazsolát, mandulát, diót, mogyorót, kimagvalt szilvát leöntjük másfél liter vízzel. Kétórai áztatás után kis lángon főzzük körülbelül két óráig.
Kölest főzünk bele, és 20 percig főzzük. Tálaláskor mézezzük.
Megjegyzés: Levesnek készítve újévi étel, mártásnak készítve nagyböjti eledel. Ez esetben csökkentjük a vízmennyiséget, fahéjat és szegfűszeget is teszünk bele, híg olajos cukros rántással keverjük, és reszelt citrommal ízesítjük. Borral is készítik.
vincemate 2009.12.26. 15:10:17
"a Karácsony a Messiáson kívül nem a keresztényüldözés kezdetének emlékünnepe?" Mi köze a keresztényüldözéshez? Nem a húsvéttal kevered? Vagy nem értem az asszociációdat.
Horváth Andor Márton · http://mitszabad.blog.hu 2009.12.26. 23:53:00
@vincemate: Heródes csomó csecsemőt kinyírt, mert azt hitte, hogy ők Jézus, és politikailag nem tartotta megfelelőnek, hogy a zsidók más királyt lássanak, mint ő, erre gondoltam. Hát igen, a vallásszabadság kérdése a kereszténység esetében korán felvetődött...