A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Kolbenheyer ír 20.: Legényes

2010.06.05. 07:00 kolbenheyer

Néha az ember kényszert érez arra, hogy írjon. Az eredményt látva aztán a józan ész, valamint a család és a barátok lebeszélik róla, hogy túl komolyan vegye. De arról már nem sikerül, hogy közzé is tegye. Íme.
Vigyázat, fikció! A kitalált történet szereplői is kitaláltak, mindennemű hasonlóság a valósággal a véletlen műve

Kati orrát azonnal megcsapta a forralt bor illata. Nem egészen illett a Szent Erzsébet zöld linóleumos, felmosószer-szagú folyosójára. Nemigen lesz ma így próba, gondolta. Sejtése akkor vált bizonyossággá, amikor kinyílt a könyvtár ajtaja, és Gabi szaladt ki rajta két kancsóval a kezében. „Felteszek teavizet is, mert sokan vezetnek!” – kiáltotta oda Katinak mosolyogva, és már ott sem volt. Kati belépett a könyvtárba. A lányok nagyon szorgalmasak voltak, megterítettek az asztalon, lilahagymás zsíroskenyeret kentek és egy rezsón forralt bort csináltak. A fiúk még csak most kezdtek szállingózni, általában munkából jöttek, zakóban-nyakkendőben, de máris pakolták a székeket, de leginkább a dvd-lejátszó körül csoportosultak és osztották az észt Misinek, aki próbálta beállítani a képet és a hangot. A „lányok” és a „fiúk” jó negyvenes-ötvenes családanyák és -apák voltak, akiknek a gyerekei a Szent Erzsébetbe jártak, és Kati pörgős szoknyája mellett tanultak néptáncolni.

Tavaly aztán Zsuzska, amúgy az iskola titkárnője, kitalálta, hogy lepjék meg a szülők Katit azzal, hogy a szokásos év végi gálaműsorra betanulnak egy táncot. Megkérték Zolit, Kati volt tanítványát és ifjú segédjét, hogy segítsen – ami már csak azért sem volt nehéz, mert ő Zsuzska fia volt, és édesanyjának sosem mondott nemet. A bemutató óriási siker lett, Kati a könnyekig meghatódott, és maga ajánlotta fel, hogy szervez a szülőkből is egy tánccsoportot. Azóta kedd esténként táncoltak. Múlt héten volt az idei karácsonyi gálaműsor, újra óriási siker volt a szatmári, fel is vették az egész műsort. Ma pedig próba helyett megnézik a dvd-t és ünneplik magukat egy kicsit. Lassan mindenki megérkezett. A forralt bornak hála a hangulat is emelkedett, a táncosok kivörösödött képpel próbálták túlkiabálni egymást. Kati nagy nehezen csendet teremtett, megköszönte a lányok kedvességét, majd megkérte Misit, hogy indítsa el a lejátszót.

Mindenki ott tolongott az apró tévéképernyő előtt, és hangosan kommentálta a látottakat. „Balra! Mondtam, Dezső, hogy balra kellett volna fordulni!” „Odanézz, mi vagyunk középen!” „Miért én izzadok a legjobban?” Pista, hol a kalapod?” „Ott gurul!” És így tovább. Kati elégedetten nézte a filmet, a felnőtt csapat meglepően egy ütemben és lelkesen táncolt. Büszke volt rájuk és magára. De valami zavarta. Egy darabig nem jött rá, mi nem stimmel a képen. A lányok szoknyája és pántlikája rendben. A fiúkon csizma, mellény és kalap. Az ing! Kérte őket, hogy ne tűrjék be a bő parasztinget a nadrágba, de néhányan persze rutinból megtették. A fiúk egy részén szabadon lobogott az ing, mások betűrve táncoltak. „Legközelebb senki se tűrje be az inget!” – szólt rájuk, mire Karesz hangosan felröhögött, a felesége, Gyöngyi pedig elvörösödött. „Ígérem, nem tűröm be, akkor jobban takar!” – mondta Karesz, és már a könnyei potyogtak a nevetéstől.

Szélles vállaival előrébb fúrta magát, majd rámutatott a képernyőre: „Ezt nézzétek!” Mindenki meresztette a szemét, mit kéne látni a táncoló Kareszon, de egyelőre nem tűnt fel semmi. Aztán a kamera ráfókuszált, és láthatóvá vált valami fehérség Karesz fekete nadrágja elején. „Lecsúszott a slicced!” – csapott a homlokára Misi. „És kilátszik a betűrt ingem.” – folytatta Karesz. Gyöngyi egyre vörösebb lett. „Itt még nem tudom,” – mondta Karesz – „de figyeljétek, mi lesz!” Önfeledt, ragyogó arccal táncolt, lengette a karjait, csapkodta a csizmaszárat, nem hiába állította Kati az első sorba, hiszen ő volt az egyik legjobb. Aztán ahogy Gyöngyi megfordult körülötte, látszott, hogy odasúg neki valamit, Karesz pedig elvéti a ritmust, balra lép jobb helyett, közben kétségbeesetten néz le a nadrágjára, és a látványtól még jobban kétségbe esik. Mindenki röhögött, de Karesz túlharsogta őket: „Most nézzétek!” A következő figuránál a lányok léptek előre, és a kendőjüket lengetve táncoltak a fiúk előtt. Karesz egy merész oldalsasszéval teljesen behúzódott Gyöngyi mögé, megragadta a cipzárt, és hirtelen mozdulattal felrántotta. Pontosan abban a pillanatban, amikor a prímás elhúzta a tust, a lányok dobbantottak egy utolsót, és a taps előtti másodpercnyi csendbe hasított bele a cipzár sercegése.

Kolbenheyer kommentpolitikája

1 komment

Címkék: kolbenheyer ír

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr292014109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.06.07. 01:23:49

ez a madár az elején (kakas?) kurva vicces:)