A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Hírünk a nagyvilágban

2009.05.09. 07:00 kolbenheyer

A hétfői Süddeutsche Zeitung-ban (Németország vezető baloldali napilapja) egész oldalas publicisztika jelent meg Magyarországról „Nem, nem, soha“ címmel. A cikk feletti fényképen egy szögesdrót kerítésen keresztül láthatjuk a magyar zászlót. A képaláírás szerint húsz évvel a vasfüggöny lebontása után Magyarország új határt készül húzni maga és Európa közé. A publicisztika alcíme pedig: Válság és európai parlamenti választás között: a populizmus és a nacionalizmus határozzák meg a magyar politikát. A szerző bizonyos Richard Swartz, állítólag író és publicista, amúgy Bécsben élő svéd, aki Közép-Európára specializálódott. A meghökkentő kezdetek után lássuk, miről is tájékoztatja a német nagyérdeműt Swartz úr.

A cikk személyes hangvételű úti beszámoló-féleség, hat fejezetre tagolva. A kulcstézisek a következők. I. Magyarországon a válság már testközelből érzékelhető: bedőlő hitelek, bizalomvesztés a politikában és romló közbiztonság. II. Az utca embere Gyurcsányt szidja és a globalizációt, miközben persze nyilvánvaló, hogy a rendszerváltás előtti hiánygazdaság a múlté. III. Az utcát a Jobbik, és paramilitáris szerve a Magyar Gárda uraljak, jelképük a nyilasok árpádsávos zászlaja. A párt nyíltan antiszemita, cigányellenes, irredenta. IV. Magyarország még mindig nem heverte ki a trianoni traumát. Ebből táplálkozik a populizmus, a “legveszélyesebb populista” pedig Orbán Viktor, aki valamikor szemtelen politikai csodagyerek volt, ma viszont olyanokat mond, hogy a nép nem lehet ellenzékben. V. Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselőjelöltje sajtótájékoztatóján bizonyítja, hogy okos asszony, egészen máshogyan beszél, mint az utcán. Szó sincs szalonképtelen eszmékről, csak a problémák kibeszéléséről és egy kis euroszkepticizmusról. VI. Ma még Magyarország Közép-Európa része, de a Balkán lassan utoléri és bekebelezi.

Ezt olvassa tehát rólunk a baloldali német értelmiség. Egyrészt meglepően sokat, három magyar politikus neve is le van írva helyesen (a negyedik nem sikerült: Nyers Reszö), az alapvető információk helyesek, sőt mintha az olvasótól jelentős háttérismereteket is elvárna az újság. A Jobbik-jelenség árpádsávval és Trianonnal pedig nyilván olyasmi, ami érdekli a németeket. És azt is kár lenne tagadni, hogy oltári ciki, tehát egy szavunk se lehet, ha erről írnak. Akkor mi a baj? Bár a szerző sokat tud a térségről, néhány dolgot ugyancsak differenciálatlanul lát.

Vannak csupán unalmas közhelyek, mint a hitel- es politikai válság és a Balkán fenyegető réme. A romló közbiztonság viszont pont az ostorozott szélsőjobb hamis vesszőparipája. Ne riogassunk! Felületes az utca emberének nevetségessé tétele is: az nyilvánvaló, hogy jó volt a rendszerváltás, de ebből nem következik sem az, hogy ne lehetett volna jobb is, sem az, hogy Gyurcsány szidalmazása igazságtalan lenne. Disztingváljunk, kérem. Morvai es a Jobbik bemutatása Gárdástul stimmel. Esetleg meg kellene említeni azért a közvéleménykutatási adatokat, nehogy már itt egy osztrák Szabadságpártot vizionáljanak a német olvasók. Na most, ha már Trianon-trauma, akkor viszont állampolgársági népszavazás is. Azaz nem eszik olyan forrón a kását: senki nem akarja vissza Erdélyt, ha ez egy petákba is kerül. Másrészt viszont hogy jön ebből a populizmus? A logikai bakugrás után egyszerű kinyilatkoztatás, hogy Orbán populista, ráadásul a legveszélyesebb. Kik közül? A hétéves szocialista osztogatós ámokfutás után pontosan mit értünk populizmuson? Swartz annak idejen megvédte Haidert, hogy nem náci, csak populista. Orbánt szidhatja tőlem nyugodtan, de azért nem egy kategória a karintiai nép egyszerű gyermekével: ott van mindjárt az 1998-2002 közötti kormányzás, amit a cikk meg sem említ.

Ilyen a hírünk a világban. Megérdemeljük? Részben. De kár telesírni a zsepit Európa igazságtalansága miatt. Tessék nyelvet tanulni, hírnevet szerezni, aztán okosakat írni és nyilatkozni. Mások is így csinálták.

(Németországból írok, ha esetleg valahol hiányzik ékezet, azért elnézést és otthonról majd pótlom.)
 

269 komment · 1 trackback

Címkék: politika magyarország jobbik sajto

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr591106431

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.05.10. 18:15:34

SzégyenkezemSokadszorra csodálkozom rá arra, hogy kívülről, független szemmel, mennyivel pontosabb látleletet lehet alkotni országunkról, és hogy ez a kép egyre negatívabb. És nem, nem csak a Gyurcsányék ténykedése miatt, sőt, egyre inkább nem amiatt. Egy…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.05.09. 08:47:43

"Orbánt szidhatja tőlem nyugodtan, de azért nem egy kategória a karintiai nép egyszerű gyermekével: ott van mindjárt az 1998-2002 közötti kormányzás, amit a cikk meg sem említ"

Pedig írhatna róla. Megírhatná, ha már ez a fő témája, hogy a Haidernél sokkal durvább magyar szélsőjobboldal ekkor vált, civilizált országban megengedhetetlen módon, a jobboldal elfogadott részévé, és azóta is mérgezheti ott a levegőt.

Corry 2009.05.09. 08:53:37

Megpróbáltam megkeresni a SZ cikkét de az interneten nincs fenn, legalábbis nem találtam, többféle kereséssel, de szerintem már az "Ungarn" szóra keresve meg kellett volna találjam.

A németeknél tényleg lehet háttérismereteket feltételezni Magyarországról, mert hagyományosan jók a kapcsolataink.
Valószínű, hogy egy szocialista érzelmű német újság valahogyan kötődik az itteni szocialistákhoz még akkor is, ha ott is tudják, hogy az itteniek sok mindent "elqrtak" az elmúlt időszakban.
Bizonyára van olyan sajtótermék Németországban, (példul a FAZ, amelyet sejtésem szerint sokkal többen olvasnak), amelyik más képet fest hazánkról legalábbis abban az értelemben, hogy nem lesz elfogult a szocialistákkal.

A Fidesz pedi élén Orbánnal, nomeg mi magyarok nekiállhatunk bizonyítani, hogy nem vagyunk olyanok... No persze nem az a cél, hogy bizonyítsunk, hanem legyen ez bizonyítás a majdani normális viszonyaink és életünk mellékterméke.

Corry 2009.05.09. 10:05:36

A sejtésem rossz volt, mert a FAZ kisebb példányszámban jelenik meg, mint a SZ, bocs.

kolbenheyer 2009.05.09. 11:06:14

@bm613:
Hm. En ugy emlekszem, Csurka MDF-alapito volt. Es bar a nacik utalataban osztozunk, 1998-2002-röl nekem sok minden mas is eszembe jut, föleg belegondolva mi törtent azota.

@Corry:
Azert nem is linkeltem, mert meg nincs fönn a cikk. A FAZ tenyleg nem szokta mentegetni a szocikat, de a magyar jobboldalt ök se komaljak. Finnyasak ezek a nemetek nacionalizmus kerdeseben.

2009.05.09. 11:26:24

Megfigyelhető, hogy a ballibák mostanában kétségbeesetten idézgetnek külföldi cikkeket. Mintha ez bármit is változtatna azon, hogy mennek a süllyesztőbe. Az elmúlt hét év után a hazai közvéleményt már nem lehet tovább hülyíteni Schwartz urakkal, meg kopasz külföldi sportolók képeivel...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.09. 11:31:54

Ez smafu. Várjátok meg, mi jön majd 2010 után!

Onnan indul majd a történet, hogy Viktor beiktatása másnapján baloldali (értsd: pártállami) értelmiségiek (értsd: csinovnyikok) tömegesen kimenekülnek a fasiszta veszély elől és emigráns kormányt alakítanak Londonban + kezdeményezik az ENSZ BT összehívását. :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.05.09. 13:52:41

Egyébként szándékosan rossz képet festeni az országról, az nem hazaárulás valamilyen szinten?
Mert az is biztos, hogy itt balliba német újságíró még életében nem járt. Hogy a szélsőjobbról nem az Avas lakótelepen vagy KKlacházán érdeklődött, hanem egy V. kerületi haver emailjéból.

Jó lenne ha az ilyenektől egyértelműen elhatárolódna minden magyar ember. XD

vincemate 2009.05.09. 16:32:30

@TaTa86.: Nem pontosan értem, hogy egy nem-magyar állampolgár hogyan árulhatna hazát azzal, ha Magyarországról ír, még ha (szerinted) oly igazságtalanul teszi is.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.09. 16:35:04

@mefisto: lehet hogy az mszp nem is ov kihívóját, hanem az emigráns kormány-fő-jelöltjét nevezi majd meg ősszel? :D

sutyerák 2009.05.09. 16:39:07

Hola fxmba van a Holdrabló? Eltünt

dissou 2009.05.09. 16:44:13

Ez van. Ha valaki egy buliban berugva nekiáll verekedni, senkit nem érdekel, hogy mondjuk otthon milyen balhé volt előtte, otthagyta a csaja stb. Csak azt látják, az illető büdös nagy parszt, és nem hívák többet.
Ha valaki parasz az a körülményektől függetlenül paraszt. Mi pedig rohadt nagy parasztok vagyunk per minute.

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.05.09. 16:46:37

@dissou: Van itt sok paraszt [az összes oldalon], de nem mindenki és közel nem a többség.

Közöd?? (törölt) 2009.05.09. 16:47:31

@TaTa86.: egy bécsben élő svéd aligha árulhatja a magyar hazát, legfeljebb megveheti ha már ilyen olcsón adjuk :-)))

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2009.05.09. 16:48:30

A széljobb ugat a rossz közbiztonságra, miközben az ő áldásos tevékenységüknek(és személy szerint morvai hisztikének) is köszönhető, hogy a rendőrség elbizonytalanodott és tekintélyt vesztett?

Közöd?? (törölt) 2009.05.09. 16:49:25

@dissou: mér lennénk parasztok? nem kell megakjálni mindent amit az újságok írnak, magyarok vagyunk miénk az ország és nekünk kell bizony a mocskoskodó cigányok pofáját is beverni

Káposztakukac 2009.05.09. 16:51:55

azért olyan iszonyatosan nagy hülyeségeket valljuk be nem írt herr swartz...

2009.05.09. 16:53:19

@dissou:

Ha cigány vagy, akkor értem a többes szám első személyt. Ha viszont nem, akkor inkább tájékozódj arról, hogy kik is valójában a parasztok:

www.szon.hu/hirek/im:szon:crime/cikk/emlekezetes-leanybucsu-nyiregyhazan/cn/news-20090509-09363066

Bell & Sebastian 2009.05.09. 16:57:31

Hagyományos jó kapcsolatok?
Ugyanmá'? Ágyútölteléknek kellettünk! Meg fogyasztónak: Liedl, Aldi, BMW, M-B, Audi, szolgáltatók, stb...

Meg arra, hagy gondos magyar anyák a megváltásba ápolják birodalomépítő nyugdíjas nácijaikat, megszabadítva őket az ezüstneműjüktől, szigorúan a magyar adótörvények megkerülésével.

De mi van, ha igazuk van?
A német választási törvény juttatott ide bennünket, lassan értelmiség nélkül maradunk! Pofázzanak csak bele, alárendelt népként csatlakoztunk a IV. Reich -hez, joguk van hozzá, megérdemeljük a sorsunkat!

Na ezért rokonszenvesebb az osztrák! Meg a szerb-horvát!

kopaszállat 2009.05.09. 16:58:32

@dissou: Kispajtás, ezt kikérem magamnak. Nagyon rossz szemüvegen keresztül látod a világot. Tessék többet tanulni, külföldre járni. Névtelenségből csak a paraszt parasztozik!
Lassan mondom: tanulj, nézz körül.

Jurganov 2009.05.09. 17:01:26

@patrona-: pl?

@dissou: ha valakiről azt mondják, hogy verekedett a buliban az nem jelenti azt, hogy meg is történt. olyan ez mint a vicc a kabátlopásról: ő lopott kabátot vagy az ő kabátját lopták el arra már nem emlékszünk, de valami lopási ügy volt...


Calumniare audacter, aliquid semper haeret ahogy a latin mondja..

mondjuk azért az utcán vonuló nyilasok azért eléggé lejáratásszagú hazugság..kb olyan szintű mint az itthon rettegve lapuló romák.

aki ilyesmiket ír azt nem lehet valahogy felelősségre vonni? mondjuk a 4 mancsot sem tudták/akarták...

bomi 2009.05.09. 17:03:32

@Káposztakukac: De. Ezek szerint írt. És nem is keveset. Bár én még a rosszindulatot is kiérzem belőle a részrehajlás mellett. De sejtjük, kiktől tájékozódott...

Kmg42 2009.05.09. 17:05:17

És ha rasszisták vagyunk akkor mi van? Nem kell meghunyászkodni és állandóan védekezni. Igen meg van rá az okunk és bízzák ide.

A Szlovákokra is mindenféle náci és rasszista jelzőt ráakasztott a mélyen tisztelt EU amikor elkezdték sajátságosan katonai erőt is bevonva szó szerint leverni a keleti cigány megmozdulásokat. Szlovákia mit csinált? Kikapcsolta a TV-t és szart a világra nagy ívbe majd megoldotta a problémát.

Amúgy meg a kedves "török barát" Németek ne nagyon mutogassanak másra amikor ők se különbek.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.09. 17:12:42

- Szerintem ez a cikk csak minket érdekel, az átlag germán el sem olvassa, vagy pont le....
-3 dologért jönnek ide az alemannok :
A, olcsó nők
B, olcsó pia
C, olcsó munkaerő

Oszt jónapot uraim :D

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.09. 17:13:35

@Jurganov: miért? a Gárda nem nyilas? A cigányok nem félnek? De. (Már egy részük.) Akkor miért lenne hazugság?

Rwindx 2009.05.09. 17:15:18

@patrona-: A rendőrség a folyamatos politikai befolyásolás, mainpulációk sorozata miatt veszített a tekintélyéből majd az effajta működésére vonatkozó és erősődő társadalmi elutasítottság miatt bizonytalanodott el. Biztos a szélsőjobb meg Morvai miatt... :D

Az meg ki a szart érdekel hogy a szocialisták hogyan támogatják egymást Európán belül. A német szocialista pártok jobbára ugyanabból a szar anyagból vannak mint a magyar. Építkeznek ők is biza az NDK-s állampárt embereire és támogatóira.

Egyébként imádnivalóak azok a külföldi beszámolók Magyarországról amelyek olyan "emberek" tollából származnak akik életükben nem jártak itt. Ááá semmi poltikai érdek nem fűzödik hozzájuk soha, és valahogy mindig az jön ki hogy ez a tízmillió fasiszta országa... Nevetséges és egyben szánalmas.

Rwindx 2009.05.09. 17:17:52

@calam: Nyilván ha azt állítod hogy a gárda nyilas, akkor ezt alá is tudod támasztani valamivel.

Az hogy a cigányok egy része fél az biztosan így van.
Kérdezted már a magyarok egy részét hogy fél-e a cigányoktól? És ha igen fél, akkor miért?

Nándesz 2009.05.09. 17:18:06

A cikken csak átsiklottam, mert nem szóra sem érdemes...
A kommentelők hozzáállása viszont annál inkább elszomorít... remélem fogtok ti még az Avasra, vagy akármelyik kis faluba költözni...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.09. 17:21:12

@Rwindx: sardobalo.blog.hu/2009/02/15/nacik_budapesten

A cigányok cigányságuk miatt félnek, ez nagy különbség.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.09. 17:22:57

@calam:
Mintha ez nem menne oda-vissza. Szerinted cigányok között nincs rasszista ? Van bűnös, meg kevésbé bűnös nép? Ugyan...

is 2009.05.09. 17:24:21

"Disztingváljunk, kérem."
"A hétéves szocialista osztogatós ámokfutás "

ez a két mondat sűrűn mond egymásnak ellent. 2006 óta nincs osztogatás (és még mindig nincs 7 éve, hogy a Medgyesi kormány megalakult, de ez a legkevesebb). nyugodtan indulj neki osztogatást találni (ki, mikor, mit kapott 2006 óta), csípőből cáfolható (na jó, a népszavazás természetesen az "ingyenes" osztogatás fenntartása volt oktatásban és egészségügyben, de ez ugye éppen a FIDESZ sara). a probléma az, hogy a kétéves FIDESZ osztogatós ámokfutást követte az MSZP-s négyéves osztogatós ámokfutás, amit követett egy három éves kiigazítás, amit követett egy világválság, de a külker egyenleg végül csak félmilliárd pluszba jött ki márciusra, és ez a helyes, akárki akármit mond, mert a külker egyenleg az a fogyasztás és termelés egyenlege, mert magyar termelést exportálunk és importot fogyasztunk. a 2001-2006 közötti osztogatós ámokfutás pedig a fedezetlen fogyasztás 6 éve volt, és végre már tavaly 0-ba kerültünk, és végre Gyurcsány végére (mert március még Gyurcsány) pozitívra.

nem azért írom, hogy most elhidd, most nem az az idő van, hogy számok, adatok, tények befolyásolják a "hétéves egybemosás" legújabb hamis próféciáját. most ott tartunk, mint amikor Bokrost elkergettük 1997-ben, és mondogattuk, hogy milyen jól is tettük, mert még egy ilyen hülyét, ugye... jövőre vagy 2012 körül nézzél/gondolj erre a kommentre vissza.

Rwindx 2009.05.09. 17:24:41

@calam: Szerintem félelem és félelem között nincs semmi különbség. Egyszerűen kihagyod a képlet egy részét, mert az nem illik az elképzelésedbe. Rossz úton jársz.

Kmg42 2009.05.09. 17:25:32

@calam:

Ez csak az okozat! Szerinted mi az ok? Miért kell a kisebbségi cigánynak félni azért mert cigány? Csak tán nem az ért mert ezt vívta ki hogy félnie kellene a többségi nem cigánytól?

Amúgy meg nem félnek egy pöttyet se. Ugyan úgy megvan a nyagypofa és ugyan úgy megvan az a viselkedés is ami kiváltotta azt hogy utálják őket. A kisebbség "szarik" a többségre akkor a többség miért törődjön a kisebbséggel?

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.09. 17:26:05

@calam: A gárda nem nyilas. A cigányok közül pedig biztosan sokan félnek, amire lehet is okuk, mert úgy tűnik, hogy etnikai alapú gyikkosságok voltak az utóbbi hónapokban.

yafet 2009.05.09. 17:26:23

Csak a németek csinálhatnak nácizmust, populizmust, mi nem?! Mi még így is csak jelenthetünk nekik.

Rwindx 2009.05.09. 17:28:57

@is: úgy látom nem fejlődtél semmit a népszavazással kapcsolatban, ha szerinted ingyenes az egészségügy. Ja kérem lehet hogy valaki egy fillért sem fizetett soha, annak biztos. Te sem fizettél soha semmi járulékot? Az számtalanszor elismételt körmondataidból ez jön le.
Kár hazudni, nem vezet semmire hoszzútávon.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.09. 17:29:07

@Rwindx: egyéni szinten nincs különbség. Bár a felmérések szerint a félelem nagyrésze a nem-cigányok körében inkább csal hallomáson alapul, mint tapasztalaton. Míg a cigányok ellen lehet (tehát: lehet), hogy az elmúlt időszakban etnikai indíttatású gyilkosságokat követtek el.
@Krokodil: akkor egy ötórai teadélután? :D

Jurganov 2009.05.09. 17:36:38

@calam: két tipusú cigányt ismerek:
1. dolgozik, neveli a gyerekét(és félti a 2. tipusúaktól akiket nem is cigánynak neveznek hanem BETELEPÜLTEK-nek) és kb le sem szarja, hogy van-e gárda vagy nincs. egyszerűen nem jut rá ideje.
2.nem dolgozik, van jó autója, egész nap kocsmázik, és hát nem igazán tartja be a törvényeket. nos őket elnézve-amikor látom őket pl a kocsma előtti teraszon sörözni- messze nem úgy tűnnek mint akik rettegnének, hiszen még a rendőrt is elhajtják egy " húzz el innen kis buzi, ne akard, hogy odamenjünk" beszólással. persze lehet, hogy igen, rettegnek ők csak jó szinészek.

Amúgy meg teljesen nem érdekel az sem ha tényleg rettegnek. ha azért nem támadnak meg az utcán mert félnek a retorziótól nekem az is jó.

calam. amúgy meg gondold csak végig igazából ki tehet erről?:bűncselekményt követnek el-->büntetést kapnak;bűncselekményt követnek el-->a "fajvédők" beugranak és lecigányozzák az elkövetőt, vagyis összevonják a BŰNÖZÉST ÉS A CIGÁNYSÁGOT és a származásukkal magyarázzák azt, hogy ölnek rabolnak, erőszakolnak. akkor most ki is árt a cigányoknak?

is 2009.05.09. 17:37:13

még valami: ha valaki, akkor a németek tudják, hogy mi az a fasizmus, hogy az nem 1939 szeptember 1-én, de még csak nem is 1933 január 30-án kezdődött, hanem valamikor az 1920-as évek elején. onnan még 20 év volt a háború, és még bőven 10 felett a hatalomátvétel (amit egyébként jogtiszta eszközökkel, kétharmados jobboldali parlament kétharmados törvényének felhatalmazása alapján, és nem valami fegyveres puccsal vettek át). 1923-ban a fasiszták 2% alatti bulvárparasztok voltak, gárdaegyenruhában masíroztak fel s alá, a tömeg 90%-a röhögve vagy sajnálkozva nézte őket. csak éppen nem szólalt fel, nem tett ellene semmit. aztán 5% lettek, aztán 10%, aztán 15%, aztán 25%. és úgy jutottak hatalomba, hogy sose volt nekik több, mint 25%. furcsa dolog ez a demokrácia, 25%, és hatalomhoz lehet jutni. na ezért kell szólni már 5% környékén is, ezért hoz az EP új szabályokat, hogy nehogy Le Pen elnökölhessen a parlamentben, mégha csak néhány percre is.

nálunk, ha a Gárda felvonul, akkor a sajtóban 100 cikkból 95 azzal foglalkozik, hogy a baloldalnak ebből mi haszna. mindenhol máshol 95% azzal foglalkozik, hogy elítélje a felvonulást, feltétel, mellébeszélés nélkül. ettől a különbségtől néznek ránk ilyen furcsán, és ezért vagyunk egyre kevésbé európaiak. 2006-ban a melegfelvonulás teljesen békésen zajlott, mint tőlünk nyugatabbra. 2008-ban az ismert körülmények között, mint nálunk keletebbre. ez tény. az ország két év alatt a kelet felé fordult, az ottani eszközöket vetette be. nem a kormány dobálta a köveket, nem is a rendőrség. a magyar étlagpolgár. ne próbáljuk elsumákolni. valami nagy baj van, ha ilyen irányú változások zajlanak.

Rwindx 2009.05.09. 17:40:14

@calam: Azt mondod egyéni szinten nincs különbség. Ebben egyetértünk akkor nézzük ezt a vonalat. Mi az ha én félek valamitól/valakitől, vagy ugyanezt érezzük ketten, hárman, tizen százan, ezren, millióan? Mi van ha milliónyian féltik a gyerekeiket, a családjukat, a vagyonukat, önmagukat? Mi a különbség ha egymilló cigány, egymillió német, egymillió horvát, egymillió magyar ugyanilyen irányú félelme között? Ha szerinted van különbség, akkor bocs, de az jelent valamit. Rádbízom kitaláld mit, de köze lesz a nácizmushoz és rasszizmushoz.

Történtek mostanában támadások cigányok ellen amelyek LEHET hogy etnikai indíttatásúak voltak. Viszont amíg nincs elkövető sem szándék de se semmi nem derült ki addig ilyet állítani az max uszítás kategória.
Viszont történtek támadások amelyek bírósági szakaszban vannak, és a tanu meghallgatásoknál visszatérő motívum az "Öldd a magyart!" Ezek nem tartoznak az etnikai alapú támadások közé? Lehet hogy nem.

drkovax 2009.05.09. 17:47:04

Az utolsó bekezdéshez egy megjegyzés.
Igen, igazad van. Erről van szó. Jelenlegi képünk is az alapján alakult ki, hogy a német kulturális életben szerepet játszó/játszott magyar értelmiségiek, milyen képet adtak/engedtek kialakítani az országról.
Kik ők ?
Konrád, néhai Eörsi, Kertész, Nádas, Esterházy...

Jurganov 2009.05.09. 17:48:36

@calam: ne izgass már ezzel az etnikai alapú gyilkossággal... egy részénél kiderült, hogy cigány volt az elkövető, másiknál meg, hogy bűnöző volt a tag és azért ölték meg( vagyis semmi faji alap)

a sorozatgyilkosságról meg annyit, hogy én személy szerint egyetértek azzal a szemlélettel, hogy leginkább valamelyik titkosszolgálat emberei intézik közvetlenül vagy közvetve..

az etnikai alapról megy még két dolgot:
ha két részeg fiatal összeugrik akkor az verekedés(volt régen). ha az egyik cigány attól az még verekedés, nem pedig rasszista-nyilas-náci megmozdulás. a médiában állandóan rasszistagyilkosoznak. ha cigány az elkövető ha nem. ha tudják az indítékot ha nem. hangulatkeltés az egész-sajna a hatalomnak jól jön.
te nem Magyarországon élsz ugye? Mert ha igen akkor nem írhatsz le olyan hülyeségeket, hogy hallomáson alapul? ha megverik a haveromat 4 en( megtörtént) és a rendőr nem mer tenni semmit(ez is) akkor az hallomás? ha rádszólnak az utcán, hogy:" hülye magyar" akkor az sértés? vagy hallomás? vagy rasszista vagyok ha ilyet meg merek kérdezni?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.09. 17:49:57

@drkovax: látom eljutott hozzád is a nyomtatott kuruc.info és fenn akadtál a Spiró feladaton.

marosy 2009.05.09. 17:51:24

Közben a németeket hetente nácizzák le a törökök:
"Hakan Kivanc düsseldorfi török főkonzul szűk körben a következőket mondta: "a németek, ha tehetnék, T betűt tetoválnának minden (németországi) törökre, és ugyanazt tennék velük, amit a zsidókkal tettek a náci diktatúra idején"".

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.

Etniez 2009.05.09. 17:53:28

Beérett a magyarországi zsidóság/jogvédők/bűnpártolók aknamunkája.

Ne hagyjuk ki a felsorolásból Mohácsivész Viktóriát, Gusztustalan Pétert és a fél Mszp-t, aki lépten-nyomon fasisztázik. Főleg azokat, akik nem értenek velük egyet.

Aztán itt van ez a zavaros fekete autós, ÉRZELEMMENTESEN GYILKOLÓS sztori. Hogyan gyilkos valaki érzelemmentesen, ha rasszista indítéka van? Sehogy. Ez is egy szervezett akció a magyarországi jobboldal ellen. Sajnos kezd beérni a gyümölcse...

Jurganov 2009.05.09. 17:56:52

@is: a GÁRDA! vajon miért is jött létre? mert a hatalom nyíltan támogatja a bűnözést? mert ha cigányok megölnek valakit akkor azt vizsgálják, hogy az áldozat mennyiben volt hibás? amennyiben egy olyan országban élünk ami kettős mércével méri a polgárait, ahol a rendőröket megtámadják a cigányok( hatvan) és azok csak erősítés hívása után tudtak ELMENEKÜLNI és nem mehetnek vissza, mert 1 nem engedik nekik,2. nem mernek.

nos, ott kell valami polgári mozgalom. lehet ezt nácizni, lehet köpködni őket, de a szükség van egy ilyen erőre akkor szükség van rá.

Bell & Sebastian 2009.05.09. 17:58:01

Azt hiszem gumicsontot rágunk, nehogymá' az internet a pécsi választásokkal foglalkozzon.

Csak ezért került ez ki az Indexre, semmi másért!

Kellemes teadálutánt!

Art Mooney 2009.05.09. 17:59:27

"Tessék nyelvet tanulni, hírnevet szerezni, aztán okosakat írni és nyilatkozni. Mások is így csinálták."

arcpirító hazugság. kérem felsorolni a NEVEKET, akik outsider pozícióból indulva, nyelevket tanulva, hírnevet szerezve és okosakat írva megszólalhattak közismert, véleményformáló lapokban!

teknős 2009.05.09. 18:01:27

@is: Ez a történet nálunk is megtörtént, csak kommunistákkal ávósokkal és pufajkásokkal. Majd a stockholm szindrómás réteg visszaszavazta őket a hatalomba. Te pedig éppen olyan vagy, mint Herr Göring és csapata, a nyilvánvaló tényeket, miszerint éppen az eltartott réteg szavazza be a hatalomba a pártodat, megpróbálod úgy beállítani, mintha nem is ez lenne a helyzet.

A mélyen rasszista szavazórétegeteket előbb a 3,60-as kenyérrel, majd víg Orsós Orbánozással hülyítitek, aztán idejössz és úgy teszel, mitha ti a középosztály pártja lennétek.

drkovax 2009.05.09. 18:02:18

@calam: Tudsz akár csak egy olyan idézetet a fenti 5 úriembertől, ami NEM összeegyeztethető von Swartz ;-) gondolatmenetével/értelmezésével?

Amúgy meg gyönge dolog (az érvhiány biztos jele, főleg elsőre), ha a neked nem tetsző álláspontot képviselőt próbálod (egy erős csúsztatással), mintegy "morálisan megsemmisíteni" ...

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2009.05.09. 18:03:26

amúgy Swartz és Nádas Péter jóbarátok, még közös kötetük is van (a Jelenkornál jelent meg, beszélgetős cucc). meg min. másik két kötete magyarul, svéd kelet-európa specialista az ürge, szóval nem teljesen hülye vagy tájékozatlan, csak elfogult ballib...

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2009.05.09. 18:03:39

Te gyökér, csak h kik akarnak faji alapon ölni (és halkan mondom teszik is)

imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/080325cig3-1k.JPG

imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/080325keszulokk.jpg

imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/080325cigk.JPG

Szóval takarodj a büdös liberális fasznyomorék posztoddal..

drkovax 2009.05.09. 18:03:42

@marosy: És érdekes "fejméret-vita" alakulhatna ki, ha egy örmény is megszólalhatna az ügyben ;-)

Art Mooney 2009.05.09. 18:05:32

@Bell & Sebastian: ???

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2009.05.09. 18:07:52

Sőt, jobbat mondok, játszunk egyet. Szedd össze, hogy hány cigó halt meg az elmúlt egy évben a magyarok miatt, és énis összeszedem hány magyar halt meg cigók miatt.. nem sokig jutnál azthiszem

pink75 2009.05.09. 18:08:26

hogy trianon ciki, az azért nem egészen a mi sarunk

Wahun 2009.05.09. 18:08:54

@is: "2006 óta nincs osztogatás"

LOL
Szóval szerinted 2006 óta nincs 13. havi nyugdíj és fizetés, kamu rokkantnyugdíjasok, gázártámogatás, távhőkompenzáció, ingyen utazás 65 év felett, új audi és mahagóni íróasztal az elvtársaknak, túlfizetett kamutanácsadók, alagútépítés az alföldön, 200 milliós kormányszóvivői honlap, soha el nem készülő metróra kidobott százmilliárdok, stb, stb?

Bár nem tudhatom, hogy nálad mi számít osztogatásnak ...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.09. 18:10:36

@Wahun: rokkantnyugdíj, utazás már korábban is volt

changebug (törölt) 2009.05.09. 18:15:13

Hogy mit ír egy német újság, hát nagy ívbe...
kb. annyira esik latba mintha én a német iskolai lövöldözésről meg náci tüntetésekből vonnák le messzemenő következtetéseket németországra nézve.

viszont egy dolog zavar,
"rendszerváltás előtti hiánygazdaság a múlté."
ez nem igaz! magyarországon hiába vannak meg ugyanazok a boltok mint külföldön nem kapod meg ugyanazokat az árukat. illetve egy csomó dolgot drágábban kapsz meg. illetve van amit nem is tudsz beszerezni megrendelésre hozzák.

Állítsuk meg a ......... 2009.05.09. 18:42:52

A szélsőjobb térhódítása sajnos óriási méreteket öltött:(

A németek viszont jobban tennék ha befognák a nagy pofájukat , mert nem volt az olyan rég , mikor belefogtak egy igazságtalan háborúba , zsidók százezreit küldték a halálba és többmillió ember vesztette életét a precíz , érzelemhiányos , hideg tekintetű népük miatt.

Úgy látszik még mindig nem szégyellik magukat ezért a népírtásért , a háború után ők szinte semmilyen büntetést nem kaptak hozzánk képest.
Egyes még élő náci tisztek úgy nyilatkozgatnak mintha hőstettet vittek volna véghez.
Az én nagyapám 4 évet töltött hadifogságban emiatt a nagyhatalomra vágyó nép miatt, mert ezeket a háborús bűnöket nem lehet egyértelműen csak hitlernek tulajdonítani , benne volt abban a német nép jórésze is.

Ugyhogy pofa be németek!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.09. 18:46:00

@pcr: ezt talán gondold át mégegyszer.

Pipas 2009.05.09. 18:55:19

Ki mondta neked, hogy senki sem akarja vissza Erdélyt?

bastian 2009.05.09. 19:09:37

Érdekes, csak onnan jelennek meg ilyen cikkek, ahol a média zsidó kézben van. Sehonnan máshonnan nem hallani ilyesmit.

Állítsuk meg a ......... 2009.05.09. 19:10:16

@calam:
Talán úgy gondolod , hogy az a Swartz az zsidó származású? Ezért kellene átértékelnem azt amit írtam?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.09. 19:11:04

@pcr: nem, azt gondolom, hogy ma a németek nem tehetnek a holokausztról.

midnight coder 2009.05.09. 19:11:08

Ez a sok fasisztázó igazán elmehetne mondjuk Szlovákiába. Ott ugyanis valóban a szélsőjobb van kormányon, hozzájuk képest a Jobbik, a Gárdával és Goj Motorosokkal karöltve is csak kirándulgató virággyermekek szelíd gyülekezete. És mégsem basztatja őket senki, holott ma is érvényben vannak a Benesi-dekrétumok, amik nagy vonalakban kb. a mi egykor volt numerus claususunkkal van egy kategóriában. És ennek ellenére a szlovákok az éltanulók, senki sem bántja őket az országot vezető nácik miatt. Talán, mert a nácik ott nem kúrták el, nem kicsit de nagyon. Itt meg igen, és a döglött oroszlánba bárki bele mer rúgni.

torró 2009.05.09. 19:13:36

Azt gondolom hogy nagyon sok ismeret hiányzik pl a háború előzményeivel kapcsolatban is.Ugyanis köztudott hogy a történelmet a győztes írja.
És a történetek úgy vannak elő adva hogy akit meg akarok utáltatni,jó propagandával sikerül is.
Most is. Azt tudnám javasolni hogy ne Herr Swartz cikkéből tájékozódjunk egyszerűen le kell ülni egyszerű német melósokkal és tiszta képet fogtok kapni hogy a németek mit gondolnak rólunk. DE lőre megmondhatom nem azonos az ominózus újság hír tartalmával.
Már sokszor leírtam,előbb alaposan tájékozódni kell mielőtt bármit kijelentünk.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2009.05.09. 19:14:27

@pcr: Én meg úgy látom, hogy ez a birka nép, itt (tisztelet a kivételnek!) - HUNGARY - mindig is komcsibb akart lenni a komcsiknál, utána nácibb akart lenni a náciknál, utána meg megint komcsibb a komcsiknál... Tehát, ha a németek szembe tudtak nézni a múltjukkal, talán itt is meg kellene tenni ezt. Utána lehetne majd továbblépni, de a sok birka még Trianonnal sem tudott mit kezdeni, nemhogy a későbbiekkel. Amíg nem tudunk túllépni ezeken a sérelmeken, addig esély sincs egy normális országra... Dedó maradunk, akiket szánalmasan lenéznek egész európában. Bár egyeseknek szerintem ez az érdeke!

andreasue (törölt) 2009.05.09. 19:14:43

"Scharz, a Bécsben élő svéd." Hahaha, ROTFL
"Az Argentínában élő, magyar származású, Dél-Afrikai zongoraművész, Kohn. :))
A Jüd-deutsche Zeitunggal jobb ízlésű ember a seggét sem törli, mert tudja, hogy miféle firkászok maszatolnak ott. Amíg Németországban a konrádok és eörsik "tájékoztatják a közvéleményt" a magyarországi eseményekről, addig a német-nyelvű újságok keze, a szadesz hangja.

1953 2009.05.09. 19:15:47

Amikor a németek kezdenek el nácizni,igencsak elfog a röhögés.

tripanek (törölt) 2009.05.09. 19:16:18

"Haidernél sokkal durvább magyar szélsőjobboldal ekkor vált, civilizált országban megengedhetetlen módon, a jobboldal elfogadott részévé, és azóta is mérgezheti ott a levegőt."

Igazad van! Végre valaki ki merte mondani!

Veled vagyok pajtás, és ha jön érted a fekete bakancsos söpredék csak szólj, saját testemmel védelek meg a Fasiszta Viktor őrjöngő csőcseléitől!

Szabadság!

Állítsuk meg a ......... 2009.05.09. 19:16:29

@calam:

Pedig még elvétve élnek köztük volt nácik és újnácik.
Ha beszélnek a NatGeon , vagy bármelyik más ismeretterjesztő csatornán , egészen megdöbbentő , hogy rezzenéstelen arccal ecsetelik a háború borzalmait.

Jimbo75 2009.05.09. 19:37:23

Fritzek helyében nem nagyon náciznék...
Ja persze ott senki nem volt náci, mint az kiderült a háború végén, ugye.

Wuff 2009.05.09. 19:39:19

@is: Ennyire vak nem lehetsz. Vagy mégis...

4-es metró? Autópályák? Bukott kormányzati negyed projekt? Ezek mik, ha nem pártmókusok pénzzel történő kitömései?

1 km autópálya nálunk többször annyiba kerül (6-szor), mint egy országgal délebbre. A 10% költségveti hiány mellé meg a kormányzati negyed gigaprojektjét tervezték. Hálistennek meghiúsult. A 4-es metrót meg nem is kell bemutatni gondolom.

A PPP programokban kimutyizott pénzek, a haverokra kiírt közbeszerzések, és pályázatok azok megszűntek 2006 után? Na ne nevettesd ki magad!

Imádom azokat, akik azt hiszik magukról, hogy egy gazdasági főiskola/egyetem elvégzése után bármit is sejtenek a gazdaság működéséről, és osztják az észt. Ezek azok, akik néhány görbe tologatásából és pár mutatószámból messzemenő makrogazdasági következtetéseket képesek levonni. Akik Bokrost istenítik, pedig megszorítani minden hülye tud. Ahhoz nem kell ész. A gazdaság működését megérteni és stabil gazdaságot építeni már kevesebben. Bokros sem.

Állítsuk meg a ......... 2009.05.09. 19:40:39

@Boli:
Trianon a "békeszerződés" és Simonyi-Semadam Sándor

Trianon ahová kiküldtek két hülyét , akik aláírtak , aztán mehetettek a francba.
Büszke lehetett magára az akkori vezetés.
Mondjuk abban az első háborúban is meghalt pár felmenőm.

Nem emlékszem , hogy nagyapám akár náci vagy komcsi akart volna lenni , ő csak élni akart békében a saját családjával , a saját vállakozásából, aztán bevagonírozták és mehetett , a russzkik már várták , 4 évig "élvezte " a vendégmarasztalást.
Közben itthon egy szőnyegbombázás során kishíján meghalt a nagymamám 18 éves fiútestvére , a menyasszonya odalett, de ő sem élhetett már sokáig , mikor jöttek a nácik , a nyitott ablakon berepülő repesszilánk végzett vele.Aznap volt a városunk felszabadulása.
Ezektől az emlékektől nehéz megszabadulni , mikor az akkor még gyermek édesanyám éppen mellette ült az étkezőasztalnál. A nagybátyja volt. A szíve fölött behatoló repesz átszakította a zsebében őrzött fényképeket , amelyeket őríz a család , majd remélem én kapom meg édesanyámtól.
Tudod az ilyen dolgok egy normális családban nem vesznek a feledés homályába , hanem emlékezünk arra , hogy volt egy olyan század , amikor a hatalomnak semmi sem volt szent.
Megtanultuk , hogy arra kell törekednünk , hogy ez soha , de soha többé ne forduljon elő!

nemöszöd 2009.05.09. 19:59:27

@patrona-: Mármint milyen tekintélyre gondolsz, kérlek alássan?! A sosemvoltra??

nemöszöd 2009.05.09. 20:02:19

@is: Ezt Te érted is? Mert olyan betanult izének látszik...

Corry 2009.05.09. 20:03:09

@1953:

Pedig most Kölnben a németeknél is megy a buli:
www.zdf.de/ZDFheute/inhalt/10/0,3672,7586538,00.html

Bocsánat, magyar linket nem találtam. Ott (Kölnben) anti iszlám rendezvény volt, ami ellen sok német tiltakozott. Tehát nem az a helyzet, hogy arrafele a szegregáció ismeretlen és el kell jöjjenek Magyarországra, hogy ilyet lássanak.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2009.05.09. 20:03:10

@calam: Ha a nem cigányok félelme csak hallomáson alapul, akkor a cigányoké is.
Végül is lehet hallomásnak tekinteni Olaszliszkát és a többi esetet, de ugyanilyen alapon a legtöbb cigány hozzám hasonlóan csak hallomásból ismeri Tatárszentgyörgyöt, ami - Te is írod - LEHET, hogy rasszista gyilkosság volt. Lehet hallomásnak tekinteni a tényt, hogy a cigány bűnelkövetők egyik jellemzője az indokolatlan erőszak. Lehet azt a tapasztalatot, hogy az Ő társadalmukban az agresszivitás mértéke mennyivel magasabb az átlagnál. A félelem nem indokolatlan.
De a többieknek üzenem a cigányok félelme sem alaptalan, mert LEHET hogy... sőt: nehezen hiszem, hogy a találomra - esetleg a falu szélén lakás alapján - kiválasztott áldozatok megölése ne rasszista indíttatású lenne.
Félünk egymástól és ennek okai vannak. Szociológiai és társadalmi okai, méghozzá nagyon súlyosak. Ezekről kellene itt vitatkozzunk, nem arról, hogy akkor most kinek is a kurva anyját. Bár ennek az újságírónak mindenképpen, mert semmi szükség arra, hogy a félelmet (és hülye módon újabb rasszista gondolatokat) generáljon a felesleges rasszistázással. Nem is beszélve a lejáratásunkról.
Címkézni sokkal könnyebb, de mind a gondolkodás nélkül rasszistázó (címke: liberális pöcs), mind a gondolkodás nélkül cigányozó (címke: náci csürhe) kommentelőknek egy kis olvasnivaló:
magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/rasszista_vagyok_teljes_verzio_a_ciganykerdesrol_tabuk_nelkul_felelmekkel

2009.05.09. 20:05:46

Fura olvasni a hozzászólásokat. Van egy nagy-nagy ideológiai törés a pesti és a vidéki emberek között, leírom hogy látom:

Budapesti:
-Nem él kisebbség között (kivéve 8-ker), így csak azt hallja a híradásokból, hogy szemét rasszista magyarok mit tettek, miközben a tíz-hússzor ennyi kisebbségi bűnt az állami pozitív diszkrimináció miatt már nem ismeri meg.
-Betegesen retteg attól, hogy mi lesz ha a külföldi híradásokban egy mondaton belül elhangzik a náci és a magyar szócska.
-Nem érintette nagyrészüket közvetlenül az államosítás.

Vidéki:
-Tisztában van a kisebbség mindennapi gaztetteivel, tapasztalattal élve utálja őket. Furamód aki nem bűnözik, hanem tisztességesen dolgozik, az a közösségek megbecsült tagja lesz.
-Nem érdekli, hogy ki mit gondol az országról, el van foglalva a mindennapi bajaival.
-Védi a nemzeti vagyont, tudja milyen amikor be lett államosítva az egy szem tehén, a kis föld, amikor nem lehetett állatot vágni. Ragaszkodik a sajátjához, akár tulajdon, akár közös rész, mert tudja mit jelent, tisztán lát.

Költői kérdés: A fővárosban miért nem tudják mi az igazi vagyon? Most a vízbázisunkat akarják eladni, amikor már drasztikusan kevés ivóvíz van a világon.
Ne támogassátok!

S még sorolhatnám...

A magyar nép nem fasiszta, nem náci, hanem MAGYAR.
És igen, akarjuk vissza az elszakított területeket, legalább a magyar lakta részeket. Példának okáért az USA leatomozna mindent, ha elvennék ~34 államát (50 állam kétharmada), mondjuk a ruszkik, mexikóiak, kanadaiak.

A német népet '45 után erőszakos agymosással átnevelték neoliberális lábtörlővé. Ez itt a baj. Nem az ami a mi országunkban van gond, hanem Németországban. Nem véletlen hogy az NSZK és NDK egyesülése után a keleti országrész mentalitásban nem tudott a nyugatnémetekkel egyesülni, mert ők kevésbé lettek megbolondítva, őket kommunistává akarták 'büntetni', mely persze szintén nem volt előnyös.

Tisztelt Cikkíró. Őszinte leszek. Én és sokmillió honfitársam magasról tesz arra, hogy mi jelenik meg egy német balos újságban, nevetünk rajta és jól tudjuk, ha itt bekövetkezik az amiről a jobboldal beszél, csak sopánkodás lesz, a párszázezer, talán egymillió, ma lenácizott honfitársunk fogja kimenteni az országot a kakiból.

Az országunk a korrupció miatt tart itt ahol. A szocializmus egy életképtelen eszme, csakúgy mint a kommunizmus, nacionalizmus, demokrácia, liberalizmus. Csupán a kollektivizmus ami előre vezet, de ehhez nem illeszkedik az emberi tudat, és soha nem is fog

Továbbá ha tart mindenki egy kis számolást, meglátja hogy a demokrácia, kommunizmus/szocializmus, liberalizmus, nacionalizmus négyesből a nacionalizmus a sor végén kullog az emberiség elleni bűntettek között. (áldozatok száma, megnyomorított emberek...stb.)

Talán angolul lehet a legjobban kifejezni:
Auschwitz, Siberia, Guantanamo.
'Same shit, different asshole'

2009.05.09. 20:09:30

@Roa: Ahogy mondod. Egy spanyol cég fix 90 milliárd forintért megcsinálta volna a 4-es metrót. A közbeszerzési pályázaton azonban a 250 milliárdos jelenlegi kivitelezőt választották, akivel már 600 milliárdnál tart a félig sem kész alagút.
Ez valószínűleg 8-900 milliárdnál fog megállapodni. Abból az összegből fel lehetett volna számolni az összes nyomortanyát, megszüntetni a szegregációt, iskolákat létesíteni, lakásokat építeni a fiataloknak hogy ne fogyjon a magyar, 13. havi nyugdíjat adni, emelni a fizetéseket 50%-al a minimálbéreseknek...stb.

EMU 2009.05.09. 20:09:30

Kit érdekel, hogy a németek mit írnak-olvasnak a magyarokról? Én már régóta bolgárnak vagy románnak meg szlováknak hazudom magam, ha kérdezik honnan vagyok, azok mégiscsak kulturáltabb és fejlettebb népek nálunk.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2009.05.09. 20:27:39

@pcr: A két hülye nem stimmel, annál többen voltak. Volt egy katonatársam anno, akinek a nagyapja titkárként ott volt. A valóság sokkal durvább volt. Az "elit politikusok" voltak kinn tárgyalni (naná) de a saját zseb volt az első szempont. Volt olyan drága politikus, aki a saját felvidéki birtokainak teljes vagyoni kártérítését elérte mintegy mellékesen a tárgyalásokon, miközben az országot leírták... Szóval ennyi... A jelenlegi bagázs sem jobb, a bal és a jobbik térfél is ugyan olyan ocsmány bagázs!

1953 2009.05.09. 20:28:13

@tripanek: ezt az egetrázó hülyeséget melyik kommunista szemináriumon verték a fejedbe?

Shokatear 2009.05.09. 20:28:48

@EMU: ha így van akkor el is hagyhatod az országot, felesleges itt rontanod a levegőt...

borzzz 2009.05.09. 20:30:50

Azt senki nem említi, mekkora fasság volt a magyar rendőrség részéről náci demonstrációt engedélyezni holokauszt emléknapon a német külképviselet elé, SA indulók éneklésével színezve. Ez tényleg balkáni (nem földrajzi értelemben használom)abszurd. Mintha román vasgárdisták tüntetnének Szálasit éltetve a bukaresti magyar követség előtt.
Elmebetegek nem csak nálunk vannak, de ennyire hülye rendőrséget nehéz még elképzelni is.

sprenczl 2009.05.09. 20:31:59

Schwarz.....hmmmm.....ennyi elég is.

Állítsuk meg a ......... 2009.05.09. 20:37:59

@Boli:
De két aláíró volt , a selppjüket már nem jegyezte meg a kórnika , mindegy is inkább felejteni valók ők.

Mindegy már bal vagy jobb , igazad van.
Biztosan azért nem tudom lassan melyik a jobb ill. balkezem.


@sprenczl:

Azért mert valaki fekete ,még nem biztos,hogy zsidó , különben is a zsidóság anyai ágon öröklődik.

Bell & Sebastian 2009.05.09. 20:38:37

@sprenczl:

Sprenczl ist auch nicht besser!

Steppenwolf 2009.05.09. 20:41:02

@EMU: És Te még ezzel dicsekedsz is?
Egyébként jobb is, hogy letagadod, van nélküled is elég hitvány semmirekellő ember ebben az országban.
De ugye, az állampolgárságodat is visszaadtad?
Menj csak a kulturált szlovákjaidhoz, hátha kiverik belőled a szart is. Úgy kulturáltan. :)

Bell & Sebastian 2009.05.09. 20:41:34

@pcr:

Remélem láttad Katust! Onnan a következtetés?

halar 2009.05.09. 20:42:04

azért illett volna belinkelni a cikket. vagy csak én vagyok vak?

Állítsuk meg a ......... 2009.05.09. 20:44:13

@Bell & Sebastian:

Milyen Katust?

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.05.09. 20:44:15

Kedves Posztoló!
Ha már ottan posztolsz az egyesült Vaterlandban,akkor -ha nagyon roppant akarod- megteheted akár azt is, hogy fölveszed a direkt kapcsolatot ezzel a ritkanevű Herr Schwartz-cal és tájékoztatod egy-két dologról.

Pl.:

- a romló közbiztonság kizárólag a rendőrség számlájára írható.(mint a világon bárhol).
Vagy az agyonliberalizált igazságszolgáltatási közmorálnak?

- van ám mostan is hiánygazdaság,csak épp olyanféle,hogy most nem azért nem jut valaki bizonyos javakhoz,mert van Cocom-lista,hanem azért,mert nincs rá vásárlóerő. De a kaviár-lázadásnak valóban kicsi momentán az esélye...nem pofázhatunk.Van lazac is,dögivel.

- az meg elég baj,ha úgy látszik,hogy az utcákat BÁRMIFÉLE politikai csoportosulás uralja. Mert ha köztörvényes dolgok történnek,akkor eleve a rendőrségnek kéne határozottan lépnie. Ha meg egyszerű,vélemény-nyilvánító demonstráció:az meg a demokrácia velejárója.
Az Árpád-sávos zászló magyar történelmi zászló és nem önkényuralmi jelkép. A hatályos magyar törvények szerint sem,és az élő erkölcsi normák szerint sem.

- a trianoni traumát valóban nem heverte ki az ország,de könnyen beszél az,akinek szétszakított országát nem is oly rég -némi magyar közreműködéssel- újraegyesítették.A kibicnek...

- hogy a Balkán utolér és lehagy/bekebelez: nos,ez megtörténhet.Közismerten rossz hosszú évek óta a magyarországi külpolitika.

No,valami ilyesmit kéne interpretálnod Magyarország védelmében.
Hogy ne csak fals infók keringjenek rólunk amott...

Bell & Sebastian 2009.05.09. 20:45:00

@Steppenwolf:

Amúgy igaza van, a mi fajtánk (ungarische petyáren) jól elbunkósodott a Monarchia óta.

Vajon miért?

EMU 2009.05.09. 20:45:51

@BRaMo: Azt majd én eldöntöm, mi lesz velem, azok az idők már elmúltak, kedves magyar ember, hogy akár te vagy bárki előírja, hogy kinek mi a helyes és követendő, vagy akár csak tanácsot is adj bárkinek, hogy mondjuk menjen innen el. Megnyugtatlak, maradok és a hozzád hasonló szűk látókörű, korlátolt magyar emberek miatt továbbra is szívesebben hazudom magam mondjuk szerbnek, mint veled meg a veled hasonlóan gondolkodó, egyre nagyobb teret kapó, a hazájának igazi kárt okozó, azt lejárató vonalas, együgyű kárpát-medenceiekkel akár csak honfitárs szinten is egy platformon állónak higgyenek akárhol. Ja, és sem zsidó, sem cigány, sem meleg nem vagyok, mert tudom, ennél jobban téged semmi más nem érdekel a másikkal kapcsolatban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.05.09. 20:47:26

@kolbenheyer: 2009.05.09. 11:06:14
Nem olvasok tovább, csak erre reagálok: igen, Csurka MDF-es volt. De akkor nem terjesztett néci nézeteket. Amint elkezdte, szakítottak is Antallal, mert ő Orbánnal ellentétben még taktikai okból sem volt hajlandó együttműködni ilyen aljas féreggel.

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2009.05.09. 20:50:24



a svéd svarc német lapba ír ausztriából a magyarokról


nem távedek nagyot ugye, hogy

ez a svarc úr

egy internacionalista, kozmopolita, globalista


gyökértelen


zsidó?

EMU 2009.05.09. 20:50:29

@Steppenwolf: Te meg élvezd a magyar elme és gerinc megannyi jótékony áldását a mindennapjaidban, csakis itthon, ne is mozdulj innen, ki se tedd a lábad, még a végén rájönnél, hogy nem mi szartuk az univerzumot. Boldogok a lelki szegények... :)

Állítsuk meg a ......... 2009.05.09. 20:51:22

@Bell & Sebastian:

Hát már bocsásson meg nekem az ég de honnan a fészkes fenéből kellene nekem azt tudni hogy Ferikének ez a fedőneve?

Egyébként az egész zsidósággal van bajod vagy csak a katussal?

Bell & Sebastian 2009.05.09. 20:55:08

@bm613:

Attól még nem náci, hogy szókimondó. Vagy hazudik, csúsztat? Nem csomagol, kódol, polkorrekt. Ez a bűne? Vagy más talán? De mi? Tett valami rosszat? Egyáltalán olvastad valaha, mihet írt? Szerintem belefér bőven a demokráciába.

Bell & Sebastian 2009.05.09. 20:58:12

@pcr:

Nincs. Egyénekkel van, individumokkal, pénzimádó férgekkel, tolvaj gazemberekkel.

Ebbe azért pár gój is beletartozik.

Állítsuk meg a ......... 2009.05.09. 21:01:15

@Bell & Sebastian:

Tulajdonképpen a felsőtízezer.
Abban azért nem pár goj van , hanem sokkal több.

Steppenwolf 2009.05.09. 21:02:26

@EMU: Félrebeszélsz, nem ezt írtam...
De ne idegeskedj, én csak annyit kérdeztem, ha ennyire utálod ezt az országot, miért nem húzol el a búsba. Az is érthetetlen, hogy akkor miért társalogsz az általad gyűlölt honfitársaiddal...

Amúgy itthon, ezek a bunkó unintelligens paraszt magyarok közül senki nem fog téged félholtra verni, ha esetleg szlováknak, vagy szerbnek hazudod magad, viszont általad kulturáltabbnak nevezett országokban fordított esetben egészen más lenne a válasz reakció...

eszmerálda 2009.05.09. 21:03:26

az a baj h a svéd bácsi nem is írt akkora butaságot. bár mondhatnám tiszta szívvel h ez egy idióta és száradjon le. de nem.

Bell & Sebastian 2009.05.09. 21:06:20

@pcr:

Lényegében, + a hatalmi ágak.

Egyedül a Rendőrséggel vannak csak pozitív tapasztalataim vidéken. Idáig nem látnak a pesti seggfejek.

Az más kérdés, hogy a pestieket vidékiekkel veretik meg. Ez a jutalmuk.

valójábannemberci 2009.05.09. 21:07:07

Az északi hadjárat meg smafu.

S. Annyi 2009.05.09. 21:07:54

ÁÁÁÁ, ÓÓÓÓ!!! Mi az, hogy a németek. Az mszp náciz, meg az szdsz szinte minden nap. Még a németek, ilyet!

Bell & Sebastian 2009.05.09. 21:12:34

@Steppenwolf:

Nem az Országot űtálja, a lakóit. Nemcsak Gyurcsány vagy Orbán, esetleg Antall a felelős.

Pármillió apolitikus, párezer politikus.
Összefoglalva: a többség.

Azt meg kötelező útálni!

Bell & Sebastian 2009.05.09. 21:14:20

@S. Annyi:

A pszichiátriában ez a kivetítés. Jassznyelven vetítés.

EMU 2009.05.09. 21:22:35

@Steppenwolf: Nem tudom, a jégkorong vébén a magyarok igazi fociszurkolói tahó attitűdje a szlovák meccsen biztos csak káprázat volt részemről... Amúgy hagyjuk már ezt, fasiszta, berúgott, balhézó, félnáci, agresszív fociszurkolókat lerendezni sztem nem kulturálatlan. Engem pedig még sehol nem ért még fizikai atrocitás, sehol nem kötöttek belém, hogy szétverjenek, csak a mi gyönyörű árvalányhajas csodaországunkban. És nem cigányok voltak egy esetben sem. De nem is ezt utálom legjobban, hanem azt például, hogy 2009-ben még mindig papírfecnit süt a magyar a kenyérbe, mert az a hihetetlen magyar lelemény megelégszik az ilyen rohadtul igénytelen szarságokkal, sőt ragaszkodik hozzá, azt nemzeti önazonosságának féltve őrzött, univerzum szerte irigyelt jelképének tartja, akár nemzettestvére csalással vagy tolvajlással történő átbaszását, melyet sportként űz, arra igen büszke, ebben aratott sikerei énképét politúrozza, egyúttal identitását találja benne.

Bell & Sebastian 2009.05.09. 21:26:26

@EMU:

Zacskós tej? Nylon-kesztyű hiány? Parkolók rendje? Építési előírások? Kutyatartás? Zajterhelés? Zöldterület? ....

valójábannemberci 2009.05.09. 21:29:52

Csak szőrmentén hozzátéve az országimázs építéséhez: a kuruc.info és olvasótábora ismét szépet alakított az Ortiz-botránnyal, jól megvezetve a sportolót és menedzsmentjét is, hanyagolva minden utánajárást, és még egy tisztességes helyesbítésre se fussa, mert gáz lenne elismerni, hogy "elkúrtuk, nem kicsit".
A továbbiakban a felelősség hárítását és a téma terelését várom tőlük, csak a megszokott módon.
Mert ez egy következmények nélküli ország - a sors iróniája, hogy ez az ő vesszőparipájuk.

Bell & Sebastian 2009.05.09. 21:30:40

@EMU:

Van még: jogszolgáltatás, adózás, önkormányzat, oktatás, sóhivatalok, szolgáltatók...

Bell & Sebastian 2009.05.09. 21:32:53

@berciXcore:

Fordulj az NBH -hoz, oda vannak bekötve.
Ha meg olvasod, a statisztikában a nácik oszlopában lesz az email-címed.

osborne 2009.05.09. 21:37:32

Nádas Péter úr szólhatna jóbarátjának Swartz úrnak, hogy a jelenlegi honi kormány alatt tartják meg gond nélkül itthon a Becsület napját évek óta a Hősök terén soksok neonáci német turistával...

Bell & Sebastian 2009.05.09. 21:40:31

@osborne:

Bizony, ahelyett, hogy hivatalosan egy szó is esne 26.000 ember hiábavaló haláláról.

Rohadt nácik voltak biztos.

EMU 2009.05.09. 21:45:04

@Bell & Sebastian: Csak az van, tényleg, kizárólag csak a szart tudja a magyar lelemény az asztalra tenni, meg a gulyást. Tessék, játsszunk! Ki tud olyat mondani, mindenki írjon, ami jól működik ebben az országban. Várom a találgatások sorát, egy jó válasszal már bajnokságot lehet nyerni, mert én például semmi ilyet nem tudok mondani sem, nemhogy kipróbálni. Persze tudom, erről nem a magyar lelemény és világhírű kreativitás no meg a sárgán irigyelt magyar ész tehet, hanem a tel-avivi karvaly tőke meg a komenisták, vagy ég tudja ki, de hogy nem mi, az tuti fix, mert bennünket mindenki bánt és elnyom meg a lábát törli bennünk, sőt minden jel szerint megtiltják, hogy gondolkozzunk, meg különben is a zsidók minden nyomorunk okozói, de azért ha olyan gecire értelmes meg ügyes ez a magyar, akkor vajon mi az isten fájáért nem bír semmit megbecsülni és tisztességgel létrehozni? Szóval tessék, lehet sorolni, mi a lófasz működik ebben az országban: Addig is maradok tisztelettel büszke szlovén, üdv!

Bell & Sebastian 2009.05.09. 21:48:52

@EMU:

Paternalizmus, korrupció, másodlagos hatalom, illegális pénzbehajtás, bankok, kábszer elosztás, média.

Art Mooney 2009.05.09. 22:04:06

@Bell & Sebastian: 0 találat a google-ön -> ?

EMU 2009.05.09. 22:04:48

@Bell & Sebastian: Ja, hogy ezek működnek tökéletesen? :) Igaz, de nem tudom elfogadni válaszként, olyan dolgokat várok, amik hétköznapi értelemben egy normális ország gépezetének fogaskerekei, mondjuk bíróságok, közlekedés, hivatali ügymenet, támogatások, stb. Egyetlen egyet kérek, akár a vendéglátást is el tudnám fogadni például, de azon kívül hogy kurvára verjük vele a mellünket, de egy kalap szart ér, szóval tessék, büszke magyarok, mondjatok egy dolgot, ami rendesen működik ebben az országban, amit tisztességgel működtetnek, gardíroznak a magyar nemzettestvéreink, egyet!

Trejo 2009.05.09. 22:06:57

"az ellenforradalmár, nyilas, fasiszta bandát, ütni kell!" :-)

Pszt! 2009.05.09. 22:12:16

Csurka Pista bácsi azt mondaná a Zeitung is a balliberális média része!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.09. 22:15:32

@berciXcore: miért, mi derült ki arról az ügyről?

Tsabi 2009.05.09. 22:15:46

Komolyan mondom, ha nem tudnam, hogy hol van Magyarorszag, foldrajzilag valahova az Andok kornyekere tippelnek, ennyi kopkodo lamat mashol nem latni.

Bell & Sebastian 2009.05.09. 22:20:14

@Tsabi:

Talán vikunyát még nem látott?
Az az igazán veszélyes! Másfelé néz, mint ahová köpik.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2009.05.09. 22:24:36

Calam!
Elolvastam, bár nem értem, hogy hogyan kapcsolódik a kommentemhez. Éppen azt hiányolom, hogy tényszerű közlések (mint linked) helyett a nyomait és okait vizsgálnánk. Találtam benne pár rossz következtetést is (a feltett kérdésből és a válaszok arányából én nem azt vontam volna le), de a felmérés alapvetően igaz lehet és hasznos.
Azonban a német cikkben emlegetett rasszizmus nem mosható össze a felmérésben elemezgetett társadalmi előítéletességgel. Valóban előítéletes a társadalom (és nem csak a magyar) - ennek okait én a cigányságot érintő ördögi körön kívül (szegény, tehát nagy arányban bűnözik, illetve más társadalmi devianciákra hajlamos - deviáns, tehát a többség kirekeszti, elhatárolódik - kirekesztett, tehát elszegényedik)
1. a pozitív és negatív diszkriminációk rossz kezelésében
2. a (nem tudok mást gondolni) politikai érdekek mentén elgondolt szociális rendszerben
3. az értelmes párbeszédet akadályozó szélsőséges és/vagy elfogult kommunikációban (ide értve mind a cigányozó, mind a mindenre fasisztát kiáltó magatartást)
4. a problémát kimondani merő és megoldást keresni igyekvő kezdeményezések elfojtását.

Valóban előítéletes a társadalom - elég ha csak arra gondolok, hogy bennem is megfordul a félsz gondolata, amikor szembejön egy a felmérésben "romának látszó"-ként aposztrofált ember és ez maga az előítélet - de ez nem rasszizmus vagy fasiszta-veszély. A vitatott német cikk a rasszizmusról szól, az általad linkelt felmérés pedig az előítéletességről.

(Erről a "romának látszó"-ról jutott eszembe az előbb ismertetett 3. pont kiegészítéseként, hogy mennyire idegesítő ez a ránk erőltetett pc-nél is pc-bb közbeszéd - főleg miután a felmérés az egyik legelső fejezetben tisztázza, hogy a cigány elnevezés is pc, és csakis a szövegkörnyezet teheti pejoratívvá a használt megnevezést.)

S Te elolvastad a linket?

Bell & Sebastian 2009.05.09. 22:25:12

@EMU:

Óvodai étkeztetés.

(Nagyon szeretnék már nyerni egy pontot, de még Smart-kártyám sincs.)

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2009.05.09. 22:27:56

1.
2.
3.
4.
-ben látom.
Bocs, át kellett volna olvasni küldés előtt.

Bell & Sebastian 2009.05.09. 22:29:29

@csongorbela:

Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint mi a rossz a rasszizmusban, szociológiai értelemben?

Ugyanis Ön is rasszista. (most éppen)

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2009.05.09. 22:31:09

"Swartz, maga akkor a legundorítóbb, amikor kedveskedni akar."

Bell & Sebastian 2009.05.09. 22:33:35

@csongorbela:

:) Elfogadom, bár határeset...

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.05.09. 22:33:48

@Bell & Sebastian: De, hazudik, méghozzá aljas szándékkal. Ha szerinted az uszító írásai az igazságot tartalmazzák, nincs miről beszélnünk.

Szibarita 2009.05.09. 22:37:41

Semmi sem mutatja meg pontosabban, hogy mennyire beteg a magyar tarsadalom, minthogy mostanaban budos nacinak lenni ennyire normalis dolog.

Ennek meg lesz a bojtje, pedig lett volna esely, hogy ha vegre kihalnak a kommunizmusban edzodottek, vegre valami elindulhat, sajnos a cikkironak tueles a meglatasa, mely szerint Mo sodrodik a balkan fele. Minel tavolabb van az ember az orszagtol, annal hanyingerkeltobb mindaz ami otthon tortenik es annal inkabb elgondolkodik rajta az ember, hogy valaha hazamenjen-e a megtakaritasaival egyetemben.

Amikor mar azt a kerdest feszegetik egyesek, hogy mi a baj a rasszizmussal, akkor mar tenyleg menthetetlen a helyzet. Ezt koszonhetjuk a nagy magyar kozeleti haborunak.

Igazabol igazsagtalan vagyok, Mo rosszabb lesz a balkannal, ott legalabb a haboru ota belattak, hogy jobb az epeszuseg, otthon meg hatravan egy igazi epeomles, legyen az barmilen formaban is.

Behergelt hulyek ugyanis altalaban nem csillapodnak le sajat maguktol, ezeken csak a fejbeveres szokott segiteni.

Bell & Sebastian 2009.05.09. 22:41:51

@bm613:

Szó nem volt róla, hogy igaz-e. Az Ő világképe.
Elmondhatja, tőle nagyobb marhák vezetnek minket. Némi delta különbség van a gondolatban, szóban vagy tettekben között.

Én például a dallamával értek egyet a mondanivalójának. Nagyon részegen a 10%-ával.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2009.05.09. 22:44:19

@Bell & Sebastian: Szociológiai értelemben az, hogy pl. gyilkosságok történnek (lehet), amelyek káros folyamatokat indíthatnak el, sőt már maguk is a káros folyamat részei.
Az, hogy pl. a szegénységet (a kirekesztettségen keresztül) elmélyíti.
Hogy én rasszista lennék, az megint az előző kommentem 3. pontjának tárgyköre. Még előítéletes sem szociológiai értelemben.
De nem baj, fennebb már leírtam. Tessék olvasni!

Bell & Sebastian 2009.05.09. 22:49:07

@Szibarita:

Szerintem maradj, költsd el máshol, itt csak elszednék. Abban igazad van, hogy a rasszizmus nem jó. De rasszizmussal (megkülönböztetéssel) lehet csak meggyógyítani.

Az meg a bolsevik többségnek nem tetszik. De leginkább a mensevik tőkének, mivel neki kellene áldozni, hiszen ő okozta.

A lózungjaiddal meg csak tovább rontod a helyzetet, a saját érdekedben hát maradj!

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2009.05.09. 22:52:40

@Szibarita: Minél távolabb van valaki az országtól, annál kevesebbet lát a valóból, s annál kevésbé akarjon ettől hányni.

A balkánról annyit, hogy több szálon is (kulturális) kapcsolatban állok a "balkánnal", s elmondhatom: belátták a nagy francokat! (Amikor a horváth táncegyüttes köszönés nélkül haza megy, mert a magyar vendéglátók egy szerb EREDETŰ zenét játszanak az esti buliban, az nem éppen a belátásról szól. Talán.)

Bell & Sebastian 2009.05.09. 22:56:03

@csongorbela:

Érdekes, a valódi okokról (a közelmúltról) semmit sem olvasni, csak történeti visszatekintést a törökökig.

Akkor törne csak ki a rasszista-anticionizmus!
És itt a 10% átfedésem Csurkával.

A cigánylegények meg jobban tennék, ha nem N.Y. -i néger reppernek álmodnák magukat, hanem jogi doktornak. Szerintem.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2009.05.09. 22:57:14

@Bell & Sebastian: Egyébként az első kommentemben nem a rasszizmus, hanem az egymástól való félelem szociológiai okait emlegettem.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2009.05.09. 23:00:18

@Bell & Sebastian: Az első kommentemben van egy link. Tessék olvasni!

Bell & Sebastian 2009.05.09. 23:05:34

@csongorbela:

Ideje lenne nyelvújítani liberális körökben!

Mégsem elég választékos a magyar nyelv, a szavaknak több jelentése is van szövegkörnyezettől függően.

Főellenség a butaság, és az állandó progresszió. De már mindkettő lökdösi a fedőt, most is hallom, zörög!

Bell & Sebastian 2009.05.09. 23:21:46

@csongorbela:

Korrekt helyzetelemzés, tudok vele azonosulni.
Diagnózis jó. Therápia, prevenció?

Rázni? Melegíteni? Lepárolni? Higítani?
Mit kell tenni, ha az atyaúristenért sem oldódik, sőt kicsapódik?

Önrendelkezést, elkülönítést, állami erőszakot!
Nem an-ma-block, csak a rákos gócoknál. Fog az menni, csak el kell ültetni pár kipusztult konzervatív értéket. A mindentszabad helyére!

min 2009.05.09. 23:32:27

"Tessék nyelvet tanulni, hírnevet szerezni, aztán okosakat írni és nyilatkozni. Mások is így csinálták"

Hát Swartz úr valamit elérhetett már ha a Süddeutsche Zeitung-ban publikál ellentétben a poszt írójával akinek csak egy blog jutott

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.09. 23:35:45

@min: hmm, az nem lehet, hogy a post írója másban ért el sikereket? (Elárulom: másban ért el.) Mit gondolsz, ha nem újságíró, hanem mást csinál, akkor már kevesebb, mint aki a SZG-ba publikál?
Ezen érdemes elgondolkodni.

valójábannemberci 2009.05.09. 23:35:49

@calam: mindössze annyi, hogy kiderült: nem Tito Ortiz látható a képen, a kuruc.info félrevezető és megalapozatlan információja teljesen fölöslegesen kavart egy jókora vihart a magyar blogoszférában és sajtóban, most meg nem úgy tűnik, hogy tisztességes, diplomatikus helyesbítésre adnák a fejüket, mert az önmaguk tökön szúrása lenne. Azt meg ők ugye nem. Hitelvesztés lenne.

Itt a plakáton szereplő muksó eredetije:
www.shutterstock.com/pic-26597065-dangerous-man-with-baseball-bat-isolated-on-white-background.html

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.09. 23:39:58

@berciXcore: és erről van valami hír a magyar sajtóban, mert kerestem és csak a Horn Gábor nyilatkozatát találtam meg?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.05.09. 23:43:36

@Bell & Sebastian: nem az "en bloc"-ra gondolsz?

valójábannemberci 2009.05.09. 23:47:16

@calam: még nincs. De miután a Magyar Hírlap az egészbe bevonta a sportoló jogi képviselőjét is, illetve egy kuruc.info olvasó is betelefonált a sportklubnak, biztosan lesz reakció a pontosított információk ismeretében.
Hacsak nem sokalltak be az érintettek, és sűrű facepalm és OMG kíséretében megállapítják: ezek a magyarok tényleg hülyék, tényleg illik az Abszurdisztán gúnynév.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.09. 23:49:07

@berciXcore: okké, köszönöm, akkor várom a folytatást nagy-nagy érdeklődéssel. :)

Bell & Sebastian 2009.05.09. 23:52:56

@bm613:

Nem.

De most eszembe jutott, hogy agyonütöm az egyetlen bölcsészt a családban. :)

Vérnűsző Barom (törölt) 2009.05.09. 23:53:18

Bocs, egyáltalán nem olvastam a kommenteket, az eredeti poszthoz fűznék annyit hozzá, hogy mivel szólásszabadság van, egy bécsi illetékésségű, svéd Swartz úr is azt írhat, amit akar, ha megveszi tőle egy újság, leközli, akkor meg pláne. Kedves egészségére, örvendjen neki.
Mivel szólászabadság van, az azt is jelenti, hogy nem feltétlenül kel elolvasni, foglalkozni, törődni vele. ő azt ír, amit akar, mi azt olvasunk - akár tőle is - amit meg mi akarunk, és had ne azon múljon egy ország, és lakóinak megítélése, hogy Swartz úr miket írogat, illetve hova, hanem talán múljon azon, hogy a normális vezetői sikeresen kormányozzák, profin megoldják a felmerülő problémákat, és legalább olyan sikerre viszik az ország működtetsét, amennyire a saját cégeikét. Sajna nem teszik, és ezen nem változtat Swartz úr irodalmi munkássága sem.
Úgy egyébként meg Németországot sem Swartz úr cikkeiből ítéljük meg...

Bell & Sebastian 2009.05.09. 23:55:14

Valami rasszista indexes kitehetné a kurucokat a címlapra, ha már origó.

Jurganov 2009.05.09. 23:59:17

@EMU: pff, te egy farok vagy, már megbocsáss :)

@borzzz: szándékosan volt engedélyezve és valszeg nem véletlen az sem ami ott történt-megrendelték. szerintem. így logikusabb.

@berciXcore: ezt benézted gyíkarc :) még a saját klubja is úgy nézte, hogy ő van a képen (tito ortiz) és ez a durva, hogy ilyen lazán csúsztatsz :)

Bell & Sebastian 2009.05.10. 00:03:32

@Jurganov:

Jó hogy csak hárman voltak...
Így nem kellett a spermaszórót bevetned.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.05.10. 00:09:48

Ki nem szarja le, hogy a faszomtudja milyen Zeitung mit gondol rólunk.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.10. 00:13:36

@molnibalage: most mát muszáj megkérdeznem, mert te vagy az x. hozzászóló aki hasonlót kommentel:
ha nem érdekel a poszt témája, akkor mi a faszért olvasod el? Téged nem érdekel, hogy No-ban mit írnak Mo-ról az a te döntésed, minket hagy érdekeljen.
Kössz.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.05.10. 00:22:14

@calam: Gondolod, hogy elolvasta? Szerintem nincsenek meg nála a szükséges feltételek ehhez.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.10. 00:23:48

@bm613: a harmadik, negyedik szóig muszáj volt neki:)

valójábannemberci 2009.05.10. 00:26:27

@Jurganov: miután nem voltak birtokában az eredetileg felhasznált kép forrásának, így benézhették ők is. A balhét indító levelek írói és a kuruc.info szerzői vagy merő lustaságból, vagy szándékosan nem jártak utána az eredeti képnek, esetleg szándékosan hallgatták el azt.

Mindenesetre ezek után tényleg kíváncsi vagyok egy hivatalos reakcióra.

A hab a tortán tényleg Tito Ortiz látogatása lenne.

BTW, a Jobbik mikor hívja meg a népnemzeti termékenységideálnak beállított Shiri Appleby színésznőt? ;]
m.blog.hu/co/comment/image/merce.jpg

Rá Dios 2009.05.10. 00:28:18

Ilyenek vagyunk, jól látja. Egy oldalra ennyi fér belőlünk. Kicsit egyszerű a látlelet, de a valóság, amikor már nem lesznek alternatívák, csak egy valóság, az akár még ilyenebb is lehet majd.
Ja, és mi mindig, mindenkiről olyan árnyaltan, beleérzőn beszélünk, ahogy mástól is elvárjuk, ugye?

2009.05.10. 00:29:32

az a jó, amikor ilyen puhapöcsü nyugateurópaik beszélnek magyarországról, aztán a baloldali lapban meg megjelenik egy izraeli cikk amelyben lenácizzák a zsidó államot
a véleményem az európai baloldalról megvan, leszophatnak egytől egyig

Rá Dios 2009.05.10. 00:32:25

@andreasue: Csak a rend kedvéért: sok sváb család is ilyen neveket visel. Nem zsidónév, hanem az adott területen élt zsidók által gyakran (sűrűn) felvett nevek. Volt egy francia film Alain Delonnal, amelyben mint Klein urat tévedésből elvinnék a németek és ő elmegy. Ha a mi összes Fehérünk, Feketénk, Kissünk és Nagyunk mind zsidó volna, akkor ki volt Etelközben. Szóval gondolj bele...

Jurganov 2009.05.10. 00:35:26

@berciXcore: szép csaj meg kell hagyni :)

átlátó 2009.05.10. 00:40:21

Tévedni emberi dolog, így ennek a Bécsben élő svéd Swartznak is jár ez a jog. Különben is, inkább írkáljon, mint gyilkolásszon össze-vissza.

Jurganov 2009.05.10. 00:47:38

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9191451&la=90157530

a rettegő cigányok és az őket rettegésben tartó magyarok. itt éppen nők. ilyenekről vajon miért nem ír swartz úr? ezért nem fizetnek neki?

futura 2009.05.10. 00:53:31

@venomspawn:

" Nem véletlen hogy az NSZK és NDK egyesülése után a keleti országrész mentalitásban nem tudott a nyugatnémetekkel egyesülni, mert ők kevésbé lettek megbolondítva"

Egy ilyen mondat után, hogy vegyelek komolyan.

valójábannemberci 2009.05.10. 00:55:24

@Jurganov: csak hát származása alapján kínos népnemzeti termékenységideálnak beállítani. Mert hát ugye anyai ágon öröklődik. Bele se merek gondolni, hogy milyen kínos módon magyarázták volna ki, hogy hogyan került a propaganda anyagba. ;]
Volt kimagyarázás, miután felkapta a magyar blogoszféra?

Amúgy tényleg csinos hölgy. :)

Jurganov 2009.05.10. 01:01:33

és az index is hallgat róla...ennyit a magyar rasszizmusról meg kirekesztésről.

valójábannemberci 2009.05.10. 01:10:55

Shiri esetére amúgy itt a leleplező írás:
comment.blog.hu/2006/08/17/szex_es_tarsoly_2
Nem mostanában volt, azóta a magyarmerce.hu is megszűnt.

De azért élmény felidézni az Ortiz téma kapcsán.
Főleg mivel Shiri képe alatt ott virít: © 1999 Twentieth Century Fox. All rights reserved.
www.imdb.com/media/rm1620417024/nm0032375

Appleby was born in Los Angeles, California, the daughter of Dina (née Bouader), an Israeli-born Hebrew school teacher, and Jerry Appleby, a Jewish-American telecommunications executive. [...] Her mother is of Sephardic Moroccan Jewish background.
en.wikipedia.org/wiki/Shiri_Appleby

Epic fail. :)

Jurganov 2009.05.10. 01:20:32

@berciXcore: nagyon ráindultál erre a témára :) a jobboldal zavar vagy az, hogy szóvátettem a ferdítésed?

valójábannemberci 2009.05.10. 01:22:42

@Jurganov: az emberi ostobaság zavar, és az ha ezt valakik demagóg módon kihasználják. Oldaltól és pártállástól függetlenül. :)

Bell & Sebastian 2009.05.10. 01:36:15

@berciXcore:

Most látom csak!

A hal farkán mi nem van?
Nem kicsit perverz ez a hal?
(De a lány szép. És ha zsidó, akkor mi van?)

Bárcsak ez lenne a legnagyobb problem!

Bell & Sebastian 2009.05.10. 02:08:05

@berciXcore:

Most nem kommentálom, ez komolyabb a fentebbieknél. Thank's.

Bell & Sebastian 2009.05.10. 02:15:30

@calam:

Mennyi szesz váltotta ki az éjféli beszólást belőled? Hagytad volna a fenébe!

Bell & Sebastian 2009.05.10. 02:18:06

@berciXcore:

Gyorsolvasással már nem megy, jóéjt!

mokas_gizi 2009.05.10. 03:06:10

SZÁNALOM...!!!
Köszönjük ezt meg a zsidó médiának és annak a 1-2 politikusnak és jogvédőnek...!!!
Mi vagyunk a nácik...egész EU-ban mi vagyunk az egyetlen egy Droid birka nép akikkel azt csinálnak a cigányok amit csak akarnak...!!!
Meg lehet nézni Romániát,Franciaországot,Németországot,Austriát,Szlovákiát stb, hogy ott mit tesznek a cigányokkal amikor gyilkolják őket...
+ azt is meglehet nézni, hogy ez az írás meddig marad itt...

mokas_gizi 2009.05.10. 03:08:02

@mokas_gizi:
Egyébként USA-ban, Ausztriában is hasonlókat írtak... Mekkora kárt okoznak ezzel Magyarországnak pár ember terjeszti ezeket a dolgokat akik a médiában politikában vannak + 1-2 jogvédő...származásukat most nem írnám le,de szerintem tudja mindenki...!!!

Heyd Richard 2009.05.10. 03:14:50

Azért azt már megszokhattuk volna, hogy mindenki náci aki nem a "liberálisok" szekerét tolja. Hogy melyik városból ajvékol milyen név alatt az mindegy, változó az identitás.
Csak az a baj, hogy az idő már eljárt felettetek.
Beleköthetnék én is az Árpád-sáv lenácizásába, de miért tenném? Gyerekek, mikor veszitek észre hogy ezekkel a "véleményformálókkal" nem szabad vitatkozni. Észre sem kell őket venni. Nekem az Árpád-sáv a történelmem része, amire büszke vagyok. Neked vijjogó barátom nincs történelmed, és elhiszem hogy szar lehet gyökértelenül folyton továbbutazva nácikról papolni. Az egyetlen állam ahova tartozhatnál alig múlt hatvanéves, de 100 már nem lesz. És nem a gonosz nácik miatt: egyszerű demográfia számitás a születésszámokból. Szóval utazz,meg nácizz csak, nem kajál téged a vén Európa.

valójábannemberci 2009.05.10. 03:23:01

@mokas_gizi: éntudoméntudom! Pirézek!!44!!4!!négynégy!!!
(Tényleg mókás vagy.)

borzzz 2009.05.10. 05:02:21

@Jurganov:
én is imádom az összeesküvéselméletet! Mindjárt olyan szép, tiszta, eccerű lesz minden tőlük, nem kell érvelni, következtetni és legfőképp nem kell elkeseredni, elég leváltani, elűzni "a gonosz erőt", s egycsapásra fasza lesz minden.
Az a gáz, hogy nincsen gonosz erő, csak hülyék, balfaszok, ügyeskedők, helyezkedők, korruptak, talpnyalók, komformisták stb. (sorolhatnám a kisebb-nagyobb gyarlóságokat), de van mindezekre egy gyűjtőnév: mi, emberek. Vagy ha úgy jobban tetszik: a mi népünk, a mi vezetőink, a mi rendőrségünk. És hát izé... a mi széljobbunk.
A netes fórumok amúgy remek terepei annak, hogy olyanokkal találkozzunk, akikkel IRL tán soha, és rádöbbenjünk, milyen sokfélék vagyunk, mennyi az egybites - oldaltól függetlenül, mer már maga ez az "oldalasodás" is árt a mentális egészségnek.

borzzz 2009.05.10. 05:17:49

@Heyd Richard:
Ezt most kinek is írtad? A poszt szerzőjének? Vagy az eredeti cikk írójának? Akivel együtt őrizhettetek disznót, mert a kommented szerint mindent tudsz róla.
Önáltatás abba ringatni magunkat, hogy aki neves külföldi lapba ír rólunk, az még sose járt nálunk, fogalma sincs a viszonyainkról, hanem szolgaian lemásolja, amit a "ballib" "hazaárulók" súgnak (még az évek óta halott Eörsi is felmerült gyanúsítottként). Ilyen cikk nem hogy a NYT-ba, FAZ-ba etc., de még a szakmailag kevéssé háklis MN-be sem kerülhetne bele. (Nem a kurucinfo nyomán kéne elképzelni a nemzetközi sajtó működését).
Ez a fajta önfelmentés már csak azért sem állja meg a helyét, mert jobboldali, konzervatív nyugati lapokban is kritikusan írnak némely dolgainkról, és nem vezet sehova, ha mindenkit hazaárulónak, magyarellenesnek elkönyvelve ülünk a babérjainkon (ami egyébként kedvelt időtöltés nálunk). Talán meg kéne próbálni fölemelni a seggünket is - nem csak a fejünket.

molaris 2009.05.10. 06:24:21

@mokas_gizi:
A véleményem ugyan ez, megtoldva, hogy láttunk már esetet, hogy direkt írattak cikket kint, hogy legyen mire hivatkozni. Jajveszékelni, összeesküdni nagyon tudnak. Libertáns néphagyomány.

molaris 2009.05.10. 06:26:39

Micsoda üvöltés lesz, ha ezt a két King City- s gazembert elkapják rendesen.

Rá Dios 2009.05.10. 07:18:30

@mokas_gizi: Nem ciki, hogy most, reggeli verőfényes negyed nyolckor még mindig kinn van az írásod?
Hát már ennyire le sem szarnak? (Hogy a Tanúra, Bástya elvtársra utaljak...Igaz, ez a Bacsó is zsidő volt...vagy mégsem? Akkor most lehetett jó rendező vagy sem? Segíts eligazodnom!)
Miért ez a görcsösség, bezártság? És főleg: MINEK?

Mr_Grant 2009.05.10. 07:19:36

Most komolyan kedves bejegyző my friend, szerinted MO-tól nyugatra élőket érdekli az, hogy mi van abban a kis balkáni országban. Amióta eljöttem nem hallgatok, olvasok magyar híreket, és jóformán észre sem veszem lassan, hogy létezik az az ország, mert annyira kicsi és jelentéktelen, csak ezt a média mindíg pontosan fordítva igyekszik tálalni. A világ szeme folyton oda irányul, mert MO az univerzum közepe. LOL fuckin joke!

Rá Dios 2009.05.10. 07:20:50

@borzzz: Megtoldanám azzal, hogy a magyar mivoltja senkinek nem fokozza, vagy pláne helyettesíti a tényleges, alapos, versenyképes tudását.

akist 2009.05.10. 07:31:08

Lehet Swartz úr ceruzáját herr Lendvai elvtárs hegyezi?!

Rá Dios 2009.05.10. 07:32:16

@akist: Amit ír, az igaz, vagy sem?

Kalmár 2009.05.10. 07:38:46

Szánalmas, ahogy egy olyan országból kritizálják Magyarországot, ahol rendszeresek a pogromok a Török vendégmunkásokkal szemben.
Nem tudom ki írta a Német cikket de szüljön sünt.(Police feliratosat)
Bár már 1000 cikk íródott az Árpád sávokról, de azért még egyszer: A nyilaskeresztes zászló máshogy néz ki. A címerben is vannak ilyen sávok, mégsem nyilas címer.
Leszedjünk minden keresztet a templomokról is, mert a horogkeresztben is van kereszteződés?
Persze kicsit gondolkozhatnának a menetelő, egyenruhás egysejtűek is, hogy milyen hasznot sikerült eddig hozniuk az imádott Nemzetnek?
Rohadtul kiváncsi vagyok kik szervezik igazából és milyen céllal az ilyen ostoba csoportokat.

kutya vacsorája 2009.05.10. 07:45:09

kedves szerző, a helyzet az,h.swartz úrnak sztem igaza van, lehet a honvágy a te tekintetetedet elpárásítja. borkérta isten kalapján? nagy szart. büdösbalkán. gárdával futballultrákkal, etnikai gyilkosságokkal. koszovó vagy rosszabb.

akist 2009.05.10. 08:01:25

Rá Dios!

Csak egy kérdést tettem fel. Remélem van olyan kommentelő, aki több információval rendelkezik, mint én...

Pelso.. 2009.05.10. 08:22:19

Olyan egyszerűen működik a világ.... (mint egyesek agya..): talán nem kellene rendszeresen zsidózni, cigányozni, buzizni, szétb@szni a nemzeti ünnepet, kart lendíteni, masírozni a semmiért, hazaárulózni mindenkit, aki nem hajlandó ugyanazon homályt fröcsögni, -s a csúnya Zeitung nem tudna nácizni.

Lajosforras 2009.05.10. 08:45:36

1. Amíg összekeverik az Árpád-sávos zászlót a nagyfterjuk által lengetett horogkeresztessel,addig talán nem kéne ugatni.Aszongya: ..."jelképük a nyilasok árpádsávos zászlaja"...Ezzel töriórán nagy karót kapott volna...
2. Kit érdekel,mit gondol a Süddeutsche Zeitung valamelyik félnótás újságírója?
3.Főleg úgy,hogy az információit a "köztudottan független" (hehe) magyar sajtóból szerzi?

Pajtás 2009.05.10. 08:50:44

én azt bírom mikor a kollegák zsidóznak, cigányoznak, képzeletben kommunistákat lógatnak, az árpád sávot magasztalják, aztán meg kikérik maguknak ha lenácizzák őket. ilyenek vagyunk.

Állítsuk meg a ......... 2009.05.10. 08:52:41

@Bell & Sebastian:

Nekem nincsenek pozitív tapasztalataim a rendőRséggel , bár nem vagyok rendbontó , de mindet fenntartással fogadom és nem szeretem , ha 100 méternél közelebb kerülnek hozzám.

Egyszer kismamakaént tartottam hazafelé a munkából és egy olyan ház mellett vezetett az utam , ahol beugrók vannak , namármost én arra lettem figyelmes , hogy valaki kiabál , hogy hé maga , ez mint rájöttem nekem szólt fiatal anyukának , kiderült hogy tanunak kellenék , mert az egyik beugróban egy férfi vizelt.Két primitív rendőr állt a rendőrkocsi mellett, arra kíváncsi lettem volna , hogyha én nem láttam semmit , ők honnan látták a férfit?
Mondtam , hogy nem vagyok hajlandó tanúskodni , mert nem láttam semmit˙˙( és ez igaz volt),
erre ők elkérték a személyimet és szépen felolvasták az adataimat a vizelő férfi előtt és felírtak.
Azt állították , hogy állampolgári kötelességem tanúskodni , na ha ma jönnének nekem ezzel , elküldeném őket a büdös francba és másnap már fújhatnák a sípot valamelyik kereszteződésben , ha egyáltalán állásban maradnának.
Ennyit a vidéki bunkó rendőrökről.

Pajtás 2009.05.10. 08:59:24

nah ez a rendőrség=ávh című képzavar a másik kedvencem. tényleg ennyi tuskó van ebben az országban?

redriot77 2009.05.10. 09:12:46

@TaTa86.: "Mert az is biztos, hogy itt balliba német újságíró még életében nem járt. Hogy a szélsőjobbról nem az Avas lakótelepen vagy KKlacházán érdeklődött, hanem egy V. kerületi haver emailjéból."


Itt a pont. Egyre jobban beérik a Mohácsi Viktória és a hozzá hasonló rasszista magyargyűlölők aknamunkája, az ország nemzetközi lejáratása.

Mohácsi egyszer azt nyilatkozta a Cozma-gyilkosságról, hogy egyszerű diszkó-verekedés volt, és hogy valószínűleg Cozma cigányozásával kezdődött az egész. Kolompár Orbán pedig a legújabb kiskunlacházi esetről nyilatkozta azt hogy pajkos gyerekcsíny volt, nem bűncselekmény. (8! kancigány lefogott egy iskolából hazamenő 13 éves kislányt, kirabolták, és nemi erőszakkal fenyegették, egy ujját eltörték)

ELEGEM VAN BELŐLÜK!!! Toleranciát követelnek tőlünk, segítséget várnak, ugyanakkor a magyar társadalom nyakába varrják a felelősséget jelenlegi helyzetükért (ők kizárólag csak áldozatok), és ország-világ előtt hazugságokkal, ferdítésekkel járatnak le minket.

rszvsz 2009.05.10. 09:22:00

Nem túl általánosító az, hogy "nagyvilág" meg "németek"? Pont a hírhedten elfogult SDZ-ből kell ollózni?
Épeszű ember (osztrák/német/svejci/egyéb) nem olvassa azt a förtelmet; kb. mint a népszava.

Mindegy, remélem 1 év múlva már nyugi lesz, a tótoknak se szól a kutya se hogy irtják a bűnöző rasszot.

Bölcsészek, szociopaták, mohácsi cigány és zsdsz. Rájuk nincs szükség, szebb világ lenne a zsdsz-es bányász nélkül az hótziher.

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.05.10. 09:27:26

Emiatt lettünk lenácizva. Nincs más mérce, csak a szélsőbal, vagy a szélsőjobb? Nincsenek becsületes cigányok? Nincsenek becsületes négerek? Értük miért nem lehet a hangot felemelni, és beszólni az újfasiszta náci bagázsnak, akik itt menetelnek a Magyar Nép nevében (?!) (egyébként ki a franc kérte ezeket, hogy a nevünkben tegyenek bármit is) akik több krát okoztak az elmúlt négy évben, mint hasznot?
A szélsőséges megnyilvánulások eltűrése nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a többség vagy egyetért, vagy egy beszari nyuszi, aki nem meri felemelni a hangját, hanem csendben ül otthon. Egy holokauszt nem volt elég? Ezen kellene kicsit elgondolkodni. Meg azon, hogy a menetelő, nulla IQ-s karszalagos kopaszokat hogyan lehetne továbbképezni kicsit, hogy az agyukat képessé tegyük ne csak a vérszag befogadására, hanem esetleg olyan fogalmak megértésére, hogy: szeretet, elfogadás, törődés, stb. Sajnos a csonka, széthulló családban felnőtt (alkoholista apa, állandóan túlórázó anya) emberek sokkal hajlamosabbak a szélsőségekre. Nem biztos, hogy minden rosszért a zsidók és a cigányok a felelősek, sőt, önmagunkban sem ártana kicsit elmélyülni.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.05.10. 09:27:36

ha a szánalmas, kancsal MG uralná az utcát, akkor már rég tettünk volna ellene, mindenki nyugodjon meg, nehéz öt év előtt állunk, inkább a populizmustól rettegjünk , mint a a jobbiktól, de majd ha szépen eltakarodnak, akkor kis élccel lehet neki mondani, hogy 'indul a vona....' , hogy a lássák a humorunk még megvan....

r. svarc meg egy barom, hehe

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.05.10. 09:32:18

Pelso.. 2009.05.10. 08:22:19

ezt szépen összefoglaltad :)
ugyanezt gondolom.

bakonyi_tigris (törölt) 2009.05.10. 09:57:00

Kicsiny porbafingó országunk még mindig a "vadak országa" onnan nyugatról. Na és? A románok brutálisan bánnak az árváikkal, a szerbek gyilkosok, az albánok dettó, a szlovákok vámpírok (film is van róla :), már miért pont mi maradjunk ki a vadkeleti romantikából??? Ausztriánál ér véget a nyugati civilizáció és kész. Fogadjuk el már, hogy NEM vagyunk a nyugat része, és nem is leszük.

Én nem sírom tele a párnámat éjjelente emiatt... Annyira a mínuszos hírek országa vagyunk, hogy biztonságos itt élni. Nem akar senki felrobbantani minket, mert nincs hírértéke.

Az, hogy a helyi viccmédia miket tálal, hát, csókolják meg a seggem. Mindenki dobja ki a tévéjét. Van internet, van választási lehetőség.

nemecsekerno_007 2009.05.10. 09:59:03

Mr_Grant 2009.05.10. 07:19:36

A térképen sem vagyunk rajta b*zze, ebben teljesen igazad van. Néha-néha bekerülünk a nemzetközi sajtóba valami idétlenséggel. Annyira büszkék vagyunk sok dologra pusztán azért mert magyar. Kicsit sárga, kicsit savanyú de a mienk :)

Akikre, meg amikre tényleg büszkék lehetnénk azok meg szép lassan eltűnnek nagy magyar középszerűségben. Amúgy jogos a cikk felvetése, a német lapban megjelent írás messze van a tényfeltáró újságírástól. Mintha egy magyar firkász írta volna álnéven az a szakmai színvonal :(
Azt nem értem miért nem keressük meg valahogy a BBC-t és írunk arról, hogy Oroszország milyen befolyást szerzett Mo-on és milyet akar még? Milyen biztonsági problémákat vet ez fel, annak fényében, hogy EU és NATO tagok vagyunk? Ezek a sikamlósabb témák, nyílván könnyebb a Gárdát b*sztatni, mint az orosz titkosszolgálatot. :)

nyekk 2009.05.10. 10:04:10

Mindent elmond a cikkről, hogy egy Schwarz nevú (!@#...)írta. Aki Ausztriában írogat Magyarországról a németeknek. Dolgoztam Németorszában. A sokadik sör után szinte mindegyik németből előjött, hogy nagyon is büszke volt a III. Birodalomra. (persze kijózanodva már egyik sem vállalta)

Kalapból nyúl 2009.05.10. 10:09:29

Véleményem szerint ha a jelenleg hatalmon lévő kormány nem Magyarországot irányítaná, hanem egy másik országot, szerintem ott is utálná mindenki, mert egyszerűen egy tehetségtelen, nem hiteles személyekből álló kutyaütő banda. Most álljon már fel egy kedves populista politikus, és sorolja fel az eddig elért eredményeket! Szerintem nagyon hamar véget érne a sor. Csak rá kell nézni az szdsz plakátjára. Azzal nem tudnak felvágni, hogy mit tettek, helyette a szerintük valós veszélyt jelentő árpádsávosok ellen kampányolnak. És ráadásul visszafele fog elsülni.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.05.10. 10:13:48

@bm613: Elovlastam. Bármikor lehet rittyenteni egy ilyen témáj cikket vagy válaszcikket. Pl. leírom, hogy bazz gyertek már ide élni egy évig aztán pofázzatok. A kényelmes jólétből könnyű pofázni.

nemecsekerno_007 2009.05.10. 10:21:37

@Kalapból nyúl

Ez tetszik :)

Hétköznapi témából merítve :)

Nehezen induló erekció a szeretkezés elején:
- Jajj drágám, hát azért ilyen puha, hogy ne fájjon.

:)

Nálunk így magyarázzuk azt, hogy nem tudunk eredményeket felmutatni :)

victor vacendak 2009.05.10. 10:23:14

@Bell & Sebastian: "an-am-block" ez most akkor hogyan? Nyelvújítás? De melyik nyelvé?

burt lancaster 2009.05.10. 10:38:19

"hétfői Süddeutsche Zeitung-ban (Németország vezető baloldali napilapja)"

Persze, ami itten le vagyon írva az a szentírás. Főleg úgy, hogy ugyanezt mondta Tom Lantos, meg mondja Konrád György is, ennyi okos ember nem tévedhet ugye...

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.10. 11:09:39

sajnálom mikor ennyi primitív jószág téved ide, mert egyébként nagyon érdekes gondolatmeneteket lehet itt olvasni

Win Elen 2009.05.10. 11:25:01

Ez olyan fura. Eszembe sem jutott ugy megkozeliteni az ujsagban foglaltak posztba ulteteset, hogy akkor ez most ilyen gondolkozzunk el magunkon jelenseg lenne...

A szavakon lehet tornazni. Osszessegeben, ez is csak arrol szol, hogy van ma magyarorszagon egy igenis megfigyelheto tendencia, amely a tarsadalom egyre szelesebb koriben sodor embereket a szelsoseges iranyokba. Iranyokba, mert a kozos pontok ellenere is van jobb es bal. Csak a jobb van kihangsulyozva.

Ez az alap. Innen arnyalodik a dolog tovabb. Sokszor spekulativan, mert csak a sajto altal, es a sajat kornyezetunkbol vett mintakbol tudunk dolgozni.

mokas_gizi 2009.05.10. 12:10:47

@Rá Dios:
Nem ciki, mivel az esetek többségében törlik a hasonló hozzászólásokat...nem egyszer fordult ez elő...!!!
A mási kedvencem amikor IQ harcosok náciznak engem vagy basszistáznak, bár most itt még nem fordult elő egyébként egyok sem vagyok...
Pont tegnap együtt dolgoztam egy arab gyerekkel FULL normális becsületesen dolgozott, másik cégnél van egy Roma srác vele sincs gond ő is rendes ember becsülettel dolgozik nekem NEM az emberszínével van bajom hanem a viselkedésével...
Cigányok 98% meg általában bünöző...!!!

Alapból meg FULL felesleges vitatkozni, mert ezt az országot az utóbbi 3-5 évben olyan mértékben tönkre tették szándékosan egyes emberek, hogy az tényleg szánalom...

mokas_gizi 2009.05.10. 12:14:47

@mokas_gizi:
A másik kedvencem amikor a buta ember aki a TV előtt ül azt szajkózza hogy összeesküvés elmélet meg mi hülyék vagyunk és nácik...!!!

Csak itt van pár probléma, mely valós és utána lehet nézni nem mintha nem lenne észrevehető pl...?


"Peresz kimondta: Izrael fölvásárolja Magyarországot. Az izraeli államelnök ezután kijelentette: „Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. Nézzék meg, mekkora birodalmat épített ki magának rendőrség és katonaság nélkül Bill Gates, s azt is láthatják, hogy micsoda ereje van neki. A kormányok ezzel szemben nem képesek realizálni az erejüket, van költségvetésük, de nincs pénzük. A kormányok tehát képtelenek az eredményes működésre, de a cégeket nem kötik gúzsba a korlátozások”, hangsúlyozta Peresz."

Országot kivezeti Gyurcsány és társai milyen vallású "elit" réteghez tartoznak...?
Már minden héten megölnek egy magyart, megvernek egy tanárt, megvernek egy orvost és akkor az a rengeteg eset ami nem jut el a médiába aki megint kiknek a kezében van...

és még mi szövünk összeesküvés elméletet...

Jurganov 2009.05.10. 12:18:28

@borzzz: az összeesküvés-elméletről nekem az a véleményem, hogy ami úgy néz ki mint a kacsa, úgy jár mint a kacsa és úgy hápog mint a kacsa az valószinüleg kacsa. vagyis: a jobb oldal, vagy akár az olyan emberek akik nem szeretnék ha bevezetnék a gondolat rendőrséget semmit nem nyert, sőt sokat vesztett(megvan az ürügy olyan törvényt gyártani ami alapján a hatalom ellenségeit börtönbe lehet vetni, ráadásul demokratikusnak is látszik ) azzal, hogy kiállt a muki és leadott egy nagy dumát a holokamuról. holott tudta-ha volt egy kis esze- hogy ezzel jelenleg csak veszthet, és onnantól kezdve, hogy a saját(?) érdeke ellen dolgozott számomra legalábbis elgondolkodtató az, hogy a másik tábor megrendelésére tette-e amit tett.

@Pelso..: mit jelent nálad a rendszeresen? meg, hogy cigányozni? ha valaki meg meri említeni, hogy aki megtámadta/meglopta/megverte stb az cigány? egy kicsit nézz már körül, a cigány is ember-közöttük is van rengeteg bűnöző(pláne így, hogy a hatalom adja alájuk a lovat) nem pedig csak áldozatok.mint ahogy próbáljátok beállítani. fentebb linkeltem egy hírt-két cigány férfi nőket támadott meg- akkor én most rasszista-e vagyok ha példás megbüntetésüket szorgalmazom? vagy ha felháborodok azon, hogy megússzák azért mert cigányok? vagy az olyanon, hogy az egyik pöcs feljelentést fontolgat, és a rasszista vádak meg fognak állni mert a sajtó nagyon próbálja a cigány etnikumhoz tartozó bűnözőket mosdatni-pedig hidd el nincs túl sok olyan magyar ember aki be mer szólni mostanság a cigányoknak hiszen egyrészt agresszívak másrészt pedig akármit tesznek maximum kicsi büntetést kapnak(bár általában simán megússzák), ráadásul már azért is le van rasszistázva az ember ha szólni mer valamiért.

mokas_gizi 2009.05.10. 12:21:10

Alapból meg akármennyire liberális fajvédő valaki ha nem látja ezt a kettős mércét ami az országban folyik akkor azzal az emberrel valami nagyon nem OK...
Országos cigány önkormányzat vezetője pl köztörvényes bűnöző a többi cigány vezető 90%-is bűnöző...Cigányok büntetlenül ölik fenyegetik a Magyart rendőrök meg nem igen csinállak semmit...!!!
Ilyen csak itt lehet a "Náci" Magyarországon...többi EU országban amikor a cigányok gyilkoltak komplett roma telepeket gyújtottak fel, mi a birka Magyarok az egyetlen ország ahol nem csinálnak semmit a cigányok ellene csak tűrnek azok a gonosz Nácik és Rasszisták...

Csak egyetlen egy picike probléma van Liberális/fajvédő barátaim lehet itt nácizni és azt mondani szánalmas alak vagyok és hülyeségeket írok és nincs igazam stb...!!!

Csak az embereknél kezd betelni az a bizonyos pohár...!!! Polgármesterek, Rendőrkapitányok már nyíltan beszélnek a dolgokról...!!!
Ketyeg az etnikai bomba...!!!

Bell & Sebastian 2009.05.10. 13:04:53

@victor vacendak:

Akkor Te sem eredetiben olvastad a cikket, de sebaj!

@pcr:

Itt mindenki ismer mindenkit, ezért ilyen nem fordulhat elő.

valójábannemberci 2009.05.10. 13:53:22

@mokas_gizi: az egészben tudod mi a legviccesebb? Hogy a témát publikálta egy anti-cionista zsidókat képviselő oldal is - igaz az eredeti egy tabloid-típusú, tehát bulvárlapból származik: www.jewsagainstzionism.com/news/currentarticle.cfm?id=60
Hogy áll így meg a származás alapú kollektív cionista összeesküvés vádja? Nézz csak vissza a saját kommentedre: sardobalo.blog.hu/2009/05/09/hirunk_a_nagyvilagban_2?fullcommentlist=1#c5807835
Persze most nyilván jön a terelés, hogy nem is úgy, meg nem kollektív, meg különben is biztos a liberálbolsevik-cionista-cigány-zsidó erők ügynöke vagyok, és az anyámat. O:)

De azért a rövidzárlatban leolvadó szinapszisokért nem vállalok felelősséget. O;)

valójábannemberci 2009.05.10. 13:54:23

@berciXcore: upsz, elnéztem a komment-választ, erre vonatkozik: @mokas_gizi

Pelso.. 2009.05.10. 14:34:22

Jurganov,

Nálam a rendszeresen: folyamatosan, többször előforduló.
Véleményem szerint, ha valaki bűncselekményt követ el, az gyanúsított, későbbiek során bűnelkövető, -bármennyire is hatékony szavazatszerző technika némely politikai csoportok számára a kollektivizálás ocsmány módszere. A társadalmi előítéletek nyílt v burkolt gerjesztése hamarosan kezelhetetlen folyamatokba megy át.
Nem az elkövető származását kell kihangsúlyozni, hanem a cselekedetet.
Az arányok tekintetében ne a közélet és politika, hanem max. a szociológusok kutakodjanak, -az ő dolguk, feltéve az objektív megközelítést.
Nem vagy rasszista, viszont, gondolom egyetértünk abban, hogy MINDEN bünöző esetében kívánatos a komoly büntetés szorgalmazása.

Jurganov 2009.05.10. 14:56:17

@Pelso..: természetesen egyetértünk. valahol ennek a kommentáradatnak az elején én is ezt hangsúlyoztam.sőt, talán itt írtam azt is, hogy a bűnöző és a cigány összemosása(főként a cigány vezetők és a média pofátlan hazudozása miatt) rossz vért szül. és ha egy bűnöző azért menekül meg a büntetéstől mert cigány( vagy akármi más etnikum, MO-n jellemzően cigány) akkor ott valami nagyon nincs rendben. amikor azonban ezt valaki szóvá teszi az azonnal rasszistanácifajgyűlölő. ez van, tenni viszont nem igen tudunk tenni ellene..

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.10. 15:24:13

@solaitid: miért, ez nem csak rongálás? Dehogynem. Nem történt semmi. Még csak le sem lőtték őket. Mit akarsz?

Ejj, mi lesz ebből.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.05.10. 15:59:03

@calam: rohadt graffitisek. nem véletlenül került a bulvár hírek közé.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.10. 16:02:08

@solaitid: a múltkor is elkezdte a Demszky lemosni a körúton, aztán mi lett belőle. Ott fényképzetél:)

valójábannemberci 2009.05.10. 16:04:31

@solaitid: ráadásul még az irányát is elszabták...
már megint mik jutnak nekem eszembe erről: www.youtube.com/watch?v=IIAdHEwiAy8&fmt=18

;D

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.10. 16:20:40

@berciXcore: nyilván gyávaságból baszták el az irányát.
A videó, istenem, mennyire jó az a film. Szinte minden posthoz lehetne csatolni valamelyik momentumát. Egyszerűen hihetetlenül jó!:D

valójábannemberci 2009.05.10. 16:34:45

@calam: mostanában mindig amikor eldöntöm, hogy megnézem, szembejön valami közéleti hír, ami fölöslegessé teszi, mert élőben követhetem a forgatókönyvet. :D

Rá Dios 2009.05.10. 16:50:27

index.hu/kulfold/2009/05/10/die_zeit_magyarorszagon_elszabadult_a_szelsojobboldal/
Ez nem a Süddeutsche Zeitung, amely délen, hanem a Die Zeit, amely északon jelenik meg. Nagyon különböznek de ebben - bennünk - egyetértenek.
A szerzője pedig Christian Schmidt-Häuer, aki vagy nem zsidó ezzel a névvel, vagy ha igen, héát nagyon-nagyon rafinált...
Nem kéne végre gondolkodnunk kicsit????

valójábannemberci 2009.05.10. 17:02:00

@calam: vettem az adást, még agyalok és utánajárok - a magamfajta olyat is szokott. :D

@Rá Dios: ugyan, ő is piréz. :]

Rá Dios 2009.05.10. 19:08:42

@berciXcore:
Hát, megmondom, ahogy van, a pirézeket én is igyekszem elkerülni,. Nem is találkoztam még eggyel sem!

DeMarco 2009.05.10. 22:44:50

Szégyenkezhettek: Van is miért !!! Nekem is égne a pofám a ballibák miatt...
Mi van, minden ballib blogírónak kiadták, hogy megjelent egy baloldali lapban egy kacsa és tessék rémísztgetni az embereket?! Már nem azért, de ki vesz komolyan egy német baloldali lapban megjelő zagyvaságot, amit egy svéd majom írt? Ugyan. Hiába vergődik ezen a gumicsonton minden balliba. Ezzel nem tudjátok elfedni, hogy Pécs ma milyen nagy zakkót adott a baloldalnak. Erről írjon az a lap, meg hogy miért történt... 2/3-os arány Pécsen !!! Ami ugye 11 évig szoci város volt... Mit kaptok ott ahol eddig se nagyon rúgtatok labdába? Felmossák a komcsikkal a padlót. De nem baj, barátaim a zenészek is végig játszottak a Titanicon, hát írjatok csak mindennap nácikról, szélsőjobbról, fasisztákról, játszatok csak a hegedűn !! Ez lesz a hattyúdalotok...

Lodogi Pascal (törölt) 2009.05.11. 12:52:59

Hát fiúk nem is tudtam hogy a nácik megszállták az országot.
Mi mindent később tudunk meg? (By Hofi).

Kedves liberós barátaim az hogy a gárda itt masírozgat és folyamatosan nő a támogatottsága (tudom ez fáj nektek a legjobban) az OKOZAT.
Történetesen az a fő gubanc hogy vannak olyan lumpen emberek (akik között nagyon sok a cigány) akik nem igazán akarnak beilleszkedni a társadalomba.
Ezek az emberek nem tisztelik más tulajdonát sőt az életét sem.
A fő gond ott van hogy az helyett hogy ezeket az arcokat üldözné a rendőrség inkább mártírt faragnak belőlük. Megmagyarázzák maguk a „jogvédők” hogy szegények mivel cigányok a kulturális sajátságaik miatt viselkednek így meg azért mert nem szeretjük őket, tehát ha nem tetszik hogy ellopják a kertemből a termést egy rohadt náci vagyok.
Nemrég volt ez a Kiskunlacházi eset amikor 6 roma gyerek megverte a csajt és beígértek nekik egy kis csoportos szexet és mindenféle finomságokat (lásd Napló tegnap este).
A kiscsaj félelmében összepisilte magát, bónuszként eltörött a karja.

Mit mondanak erre a cigány vezetők? Na mit?
Á véletlenül sem azt mondja a főcigány hogy a ide azokkal büdös kölkökkel szíjat hasítok a hátukból majd én megmutatom nekik hogyan kell viselkedni.
Nem, azt mondta hogy az egy csip csup dolog minden felfújni.

Bezzeg ha egy cigánycsajt hat magyar támad meg és ugyanez történik szerinted mi lett volna belőle? Sőt utána mondjuk valamelyik politikus azt mondja hogy minek fefújni egy kis gyerekcsínyt.
Szerintem holnaptól azt a politikust együtt emlegetik göbbelsz-el.

Na ugye ezek után látva a hatalom tétlenségét és a „jogvédők” pofátlanságát az egyszeri ember azt látja hogy őket marhára nem védi meg senki.

Ezidáig egyedül a gárda az amelyiktől úgy ahogy tartanak.

Ha az emberek nem rettegnének a romáktól, akkor a gárdistákra is úgy néznének mint az egyenruhás bohócokra akik katonásdit játszanak.
Barátaim mint a bevezetőben írtam a gárda már okozat, egy elbaszott elkeseredett ellenlépés.
Én sem tartom helyesnek hogy a civilek katonásdit meg rendőrösdit játszanak, mert akkor mivégre vannak a katonák és a rendőrök.
Csakhogy amikor maga a hatalom árulja el és szarik a polgárok szájába ott előbb utóbb a polgárok próbálnak csinálni valamit.

Jurganov 2009.05.11. 16:07:36

@Lodogi Pascal:

egyetértünk. nem 6 hanem 8 cigány támadta meg a lányt. a hatalom pedig nem fog ellen tenni semmit sajnos mert nekik ez így pont jó, ezért is nácizzák, nyilasozzák a gárdát. pedig ha ezt is szétszedik akkor nem marad más mint a "védd magad" dolog-amiből viszont még ennyi jó sem sül ki. ha az én lányomat támadják meg én nem tudom mit csináltam volna úgy első indulatomban( de valami durvát), és ha se rendőrség se gárda akkor elég nagy az esélye, hogy ilyen dolgok meg fognak történni. és az nagyon nem lesz szép és jó.

Bell & Sebastian 2009.05.11. 19:39:24

@Lodogi Pascal:

Mit tennél, ha nő a nyomás, kialakul a robbanásveszély?

Fúrsz egy pici lyukat!

A Gárda Hofmann (Hofi) et. kategóriája.
Szelep a nemzet seggén. NBH találmány mindkettő.
Ráadásnak komplett névsor a Gulagra utaztatandókról!

2009.05.12. 09:18:38

@Lodogi Pascal: most olvastam, hogy a kiskunlacházi polgármester lépéseket ígért az együttélés szabályait folyamatosan megsértő családokkal szemben (nem PC megfogalmazásban: a lakosságot folyamatosan terrorizáló cigány söpredékkel szemben).
Kíváncsi vagyok, hogy a liberális kórus mikor kezdi el fasisztázni.

MalacPasztor 2009.05.12. 15:15:59

Nemrég egy diákomnak tanítottam németország útját weimartól hitlerig, utána kicsit elgondolkodtam:

Külföldi hitelekre épülő gazdasági fellendülés, majd krach - Megvan

Bűnbak keresés, egyes néprétegek bűnbakká alakítása - Megvan

Hitelét vesztette "mainstream" politika - Megvan, ennél jobban csak 5 év múlva lesz, amikor rájönnek a népek hogy Fidesz se makulátlan szűzlány

Történelmi trauma - hát, gyengén de megvan, trianon bár régen volt meg minden, de sokakat nem hagy hidegen.

Paramilitáris szervezetek - Részben megvan. Gárda ezen a tengelyen mozog, más kérdés hogy egyenlőre igen alacsony szinten.

hmmmm...

nem akarok én itt senkit lefasisztázni, mert szerintem az olyan fogalmak mint fasiszta, bolsevik meg náci elavultak mára már. Azon kéne inkább elgondolkodni, hogy hova vezet ez az út. Mi lesz ha még mélyebb válság jön?

Jurganov 2009.05.12. 16:27:52

@MalacPasztor: mi inkább egy polgárháború előidézésére tippeltünk a haverokkal, amiben ( mikor kiborul a cigány-magyar bili) sajnos odaveszik az itt élő emberek javarésze és akik megvették azok ideköltözhetnek és élhetnek békében. :) ezt a vonalat erősíti-többek között-az is, hogy egyre sűrűbben jelennek meg MO-ról lejárató cikkek a nyugati sajtóban. és igazából senkit sem fog érdekelni majd( ha ki is jut valami hír), hogy a fasiszta magyarok ölik a szegény cigányokat és ide kell küldeni a katonaságot rendet rakni....és persze rájuk támadunk és elbukunk..reális és nem annyira hihetetlen forgatókönyv.

MalacPasztor 2009.05.12. 17:36:27

Meh,

"és akik megvették azok ideköltözhetnek és élhetnek békében"

őszintén, szerinted megér ez az egész egy előidézett polgárháborút, miegymást, hogy "akik megvették" utána jól ideköltözzenek? Az ilyen magyarázatok is a bűnbakképzés részét jelentik.

>>Nem belső okai vannak mindennek, hanem mások előidézték, hogy aztán jól beköltözzenek olcsóért a Garay-Nefelejcs sarkon lévő csodás nagypolgári lakásokba.

Jurganov 2009.05.12. 19:13:43

@MalacPasztor: nos, talán félreérthetően fogalmaztam. "beköltözzenek olcsóért a Garay-Nefelejcs sarkon lévő csodás nagypolgári lakásokba."-nem egészen erre gondoltam, hanem mondjuk összesen olyan 60-80 000 ingatlanra, telekre-amit utána el lehet adni/kiadni és akik ideköltöznek azok élhetnek jól :). az már azért megér egy kis polgárháborút nem? főként úgy, hogy akik hasznot húznak belőle azoknak biztosan nem lesz bajuk. sem a családjuknak. sőt, még csak nem is találkoznak olyan dologgal ami emlékeztetné őket arra, hogy mit tettek. egy papírlapon leírva nem nagy dolog.

kolbenheyer 2009.05.13. 15:49:43

Ez az első posztom, amihez eddig nem szóltam hozzá, nem válaszoltam a kommentekre. Mert nem volt miért. Nem volt érdemi válasz.
A többség az index főoldalról jött, de a blogketrec szlogenjét nem én írtam. Úgy tűnik a legtöbben el sem olvasták a posztot, hanem csípőből tüzeltek.
Namost a poszt arról szólt, hogy nagy gáz, ha Magyarországról csak a csíkosok híre jut ki a külvilágba, főleg ha az országot egyébként valamennyire ismerő újságíró sem lát elég differenciáltan.
Erre miről szólnak a kommentek? Hogy ez senkit sem érdekel (hm, 258 komment). Hogy Swartz zsidó (?). Hogy minden liberális megy a sülyesztőbe (?).
Szóval így akarjátok bebizonyítani, hogy Magyarország nem antiszemita?
Azt hiszitek egy választás mindent megold? Ugyanazok az emberek szavaznak most a Fideszre, akik 2006-ban Fletóra, 2002-ben Medgyessyre, 1994-ben Hornra.
Na erre tényleg kár volt hazajönnöm. Még szerencse, hogy nem miattatok teszem.

Jurganov 2009.05.13. 20:20:39

@kolbenheyer:

Te milyen kommentekre számítottál? mit fognak/fogunk írni? pár támpontot adhatnál. tényleg érdekelne, hogy mi az ami a szemedben érdemi komment lett volna.

Bell & Sebastian 2009.05.14. 00:58:22

@Jurganov:

Nyugi, szerintem autista. Vagy cionista, mindig keverem. Melyik is? Olyan skizofrén izé... magyar útlevéllel, máshol jobb, de itt bal.

kolbenheyer 2009.05.14. 14:14:13

@Jurganov:
Ne vedd magadra, ha szerinted nem neked szól.
De döbbenetes hülyeség, ha szinte mindenki, aki kívülről néz minket (magyar vagy nem magyar) látja, hogy gáz van, de mi itt csak azt szajkózzuk, hogy a hülye külföld nem érti.
Ha én leírom ezt amellett, hogy bemutatom, szerintem miben téved az újságíró, és erre csak a cigányozás és a zsidózás indul be, az szánalom.
Szerinted miért írja le pár kommentelő rendszeresen, hogy zsidó vagyok?

Jurganov 2009.05.14. 18:22:59

@kolbenheyer:

"Ne vedd magadra, ha szerinted nem neked szól."-ez de szép beszólás volt:)

az a gond, hogy mi( a kommentelők nagy része) és te nem egyformán látjuk a dolgokat.
szerintem ez az írás simán lejárató-te pedig egyetértesz egy részével.

pl "Az utcát a Jobbik, és paramilitáris szerve a Magyar Gárda uraljak, jelképük a nyilasok árpádsávos zászlaja. A párt nyíltan antiszemita, cigányellenes, irredenta-Morvai es a Jobbik bemutatása Gárdástul stimmel" ezt én nagyon nem így látom. sőt, ez már direkt lejáratás. itt nem "nem érti" az író a dolgokat, hanem ferdít. különbség.
nem ez az első ilyen cikk ami megjelent a külföldi médiában, sokan az itthoni kormány által megrendelt lejárató írásnak gondolják. ami valljuk be nem annyira lehetetlen. főként, mivel az ilyen írásokat nekik kéne cáfolni. még akkor is ha igaz volna, így pedig...
a hozzászólók nagy része persze, hogy azt mondja: nem számít. nem számít, hogy hazudnak róluk. mit tehetnének? akár itt és most akár a közeljövőben? semmit.főként úgy, hogy a saját vezetőik(és azok gazdái) is ellenük vannak. a rágalmazás mindig győz. hiszen amikor már nekem/nekünk kell bizonygatni azt, hogy itt nincs rasszizmus akkor már régen rossz. zseniális taktika.rasszizmus,antiszemitizmus-mindent rájuk lehet fogni. azért mondja, hogy a cigányok verték meg mert rasszista, azért mondja, hogy a zsidó pénzemberek megveszik a világot mert antiszemita. igaza természetesen nem lehet..akkor sem ha az lenne. na mind1.

a kommenteket olvastad amúgy? ugye nem csak a kulcsszavakra kerestél rá? mert nekem úgy tűnt. zsidózás-cigányozás indul be. lehet, DE mit írnak? ott a lényeg, nem a zsidó v cigány szó az aminél le kell ragadni.

a legvégén amit írsz abban egyetértünk. tanulni kell, hírnevet szerezni. csak így, hogy a saját gazdáink járatnak le bennünket eléggé nehéz.
az, hogy zsidó vagy-e vagy sem szerintem a magánügyed.

Jurganov 2009.05.14. 18:25:28

@Jurganov:
még annyit, hogy a rasszizmusnak vannak előnyei is-csak nekünk azt sulykolják, hogy az halálos bűn...

kolbenheyer 2009.05.14. 21:12:55

@Jurganov:
"a rasszizmusnak vannak előnyei is"
Bocs, félreismertelek, mégis jogosan vetted magadra.

Jurganov 2009.05.14. 21:30:42

@kolbenheyer:

így jártam, valahogy majd csak megbirkózom ezzel a traumával is :)

kicsit zavar ugyan, hogy valójában egyszerű vagyok mint a faék és te már egy mondatomból tudod, hogy mire gondolok (szándékosan nem írtam semmit a kijelentés után), ezért hát meghajlok az éleslátásod előtt. :)

kolbenheyer 2009.05.14. 21:44:48

@Jurganov:
Látom, jól szórakozol. Ha provokálsz, mit vársz?
Nem fogok könyörögni, hogy kifejtsd a rasszizmus előnyeit. Én leírom a véleményemet, sőt válaszolok is addig a pontig, amíg van értelme...

Bell & Sebastian 2009.05.14. 23:58:04

@Jurganov:

Ne gondold, hogy az övére tűzte a skalpodat.
Az übermensch-elmélet itt még nem került pellengérre, mivel azzal lehetne csak agyonverni.

(engem kifejezetten szórakoztat ez a "tisztítsuk meg a világot a söpredéktől!" hozzáállás)
De akkor ki viszi el a szemetet, foltozza az utat és viszi ki a bilit?

mokas_gizi 2009.07.20. 07:28:29

@Rá Dios:

Nem nem ciki az a ciki bár nem nekem hogy a többségben elég jól működik zsindexen a cenzúra..!!!
Alapjába meg blo írójától függ leginkább a dolog, volt olyan hogy 10 percen belül eltűnt az írásom és nem csak az enyém...

Alapból meg felesleges a vita mert az emberek kezdenek felébredni, az embereknél kezd betelni a pohár szomorú hogy ez csak most jött el amikor csőd szélén az ország...!!!