A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Gyáva ombudsman

2009.04.04. 06:00 R_John

Szabó Máté gyáva. Először elkezd cigányozni, majd hibáját a sajtó szenzáció éhségére fogja. Hiszen, ahogy a Klubrádióban nyilatkozta, ők a FigyelőNeten megjelent interjú szövegét átnézték, csak a cím kerülte el figyelmüket. Naja, csak a címmel van a baj. Szabó, az ombudsman, az emberi jogok védelmezője a következőket mondta:

"A bankrablásokra gondol?

Nem olyan egyszerű bankot rabolni: ahhoz fegyver és koncepció kell. Nagyon sok bűnözői csoport van, amit ugye kimondani sem merek, de etnikai alapon kategorizált bűnözés, nem intellektuális. Nemrég beszélgettem egy cigány önkormányzati képviselővel és egy kriminológussal. Ebből a beszélgetésből kirajzolódott a kimondhatatlan: a „cigánybűnözés” profilja. Ez a megélhetési bűnözés sajátos fajtáit jelenti: a színesfémlopás és -gyűjtés, a megélhetési célú termény- és eszközeltulajdonítás a biciklitől az anyacsavarig. Másrészt itt gyakori a kollektív elkövetés, egy kollektivista társadalmi, szinte törzsi csoportról van szó, szemben a magyar társadalom nagymértékű individualizáltságával. A kollektív erőszak az a szituáció, amikor a felelősség teljes mértékben megszűnik: ismert ugye az olaszliszkai lincselési eset. Én azt gondolom, hogy ez a fajta bűnözés nem tekinthető csupán adatvédelmi és kisebbségi kérdésnek, az államnak van egy bűnmegelőző funkciója, és van az erőszakszervezeteinek is. Na most, ha van egy bűnmegelőző funkciónk, amit felvállalunk, akkor, ha látjuk a bűnöző profilt, arra figyelmeztetni kell a lakosságot, és világosan nevén kell nevezni. Én nagyon örülök, amikor a kisebbségi biztos és az adatvédelmi biztos bilaterálisan meg akarják oldani a kérdést, de ezt a többségi biztos, azaz jómagam nélkül nem lehet. Mert a magyar társadalom többségének az az érdeke, hogy ha fenyegeti valamilyen specifikus bűnözői csoport, akkor arra hívják fel a figyelmét."

Ez teljesen egyértelmű beszéd. Cigánybűnözés van. De ha ez nem lenne elég folytatja, ilyenek mond, hogy: "törzsi csoport", "speciális bűnözési típus", "kollektív erőszak", ami k cigányspecifikusak. Ez a téma iránti teljes tudatlanságról árulkodik, hiszen először ezeket a fogalmakat definiálni kellene, és utána használni. Ráadásul kulturális antropológiai kutatások semmi hasonlót nem igazolnak. Mindezt egy cigány önkormányzati képviselő és egy kriminológus véleménye alapján. A múltkor én is beszélgettem egy jogásszal és egy helyi önkormányzati képviselővel, ők azt mondták nekem, hogy, ha a vallásomhoz tartozik a rituális gyilkosság, akkor azt nyugodtan elkövethetem.

Itt nem a címmel van a baj. A gondolattal. Az emberi jogok legfőbb védelmezőjének nem sok százezer magyar állampolgárt kellene kriminalizálni és leválasztani a hatásköréből ("többségi biztos, azaz jómagam"), hanem kiállni a kirekesztettek mellett, ahogy tette azt Kállai Ernő, kisebbségi ombudsman. Nem létező statisztikák, vélelmek alapján egy köztiszteletben álló személy rasszista nyilatkozata nagyon veszélyes, sokkal ijesztőbb, mint Pásztor, miskolci rendőrkapitány cigányozása, pontosan Szabó pozíciója miatt.

Szabó ugyan tegnap visszavonta közleményét, de ettől az még elhangzott. A fura megszólalásai után (beosztottjait az APEH üldözi, a büntetés végrehajtás megpróbálja megfélemlíteni) most pozíciójával, feladatával ment szembe. A társadalom óriási részét hagyta magára, még ha később meg is ijedt saját magától.

Igaza van Dénes Balázsnak és Simon Évának: Sólyom László csak a génkezelt kukorica ügyében szólal meg saját magától, cigányokat érintő kérdésekkel csak újságírói felvetésekre foglalkozik. Az általános ombudsman azonban most konkrétan megbélyegzett sok százezer magyart, növelve az etnikai feszültségek, tudomást sem véve például a tatárszentgyörgyi áldozatokról.

Ezért valóban nem tekinthető már az állampolgári jogok országgyűlési biztosának. Reméljük hamarosan lesz megint az országnak hivatásos jogvédője. A következő idők nehézsége miatt nagyon nagy szükség lenne egy igazi ombudsmanra.

78 komment

Címkék: politika magyarország társadalom demokrácia cigány

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr111045078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TD223 2009.04.04. 09:59:46

Míg Kállai kirekeszt 9.5 milliót, addig Szabó biztos nem rekeszt ki 9.5 milliót. Amit mond, az igaz. A cigánybűnözés pedig definiálva van. A kollektív erőszakot pedig nem minden cigányra mondja, mint ahogy félremagyarázzák a fajvédők, hanem csoportokra, akik együtt követnek el bűncselekményeket. A törzsi csoport és speciális bűnözési típus is érthető... Nem volt rasszista a nyilatkozat. A valóság nem rózsaszín.

A köztársasági elnök elégszer nyalta körbe a cigányok seggét. Tatárszentgyörgyi áldozatok? Ki is a tettes? Csak nem rászistá vágy, hogy sugalmazol?

Ki a fene védi a többség jogait? Senki. A cigányokét? Több tucatnyian. A zsidókét? Még többen. Szóval mész a fenébe.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.04. 11:15:03

Családostól (30-40) összecsődülni és rendőrre, BÁRKIRE támadni nem éppen civilizált mód.

Erre teljes találó hogy "törzsi csoportról van szó, szemben a magyar társadalom nagymértékű individualizáltságával."

Miért Calam, nem így van?

Jellemző rájuk? Jellemző.
Minden cigány bűnöző? Nem.

Akkor ?

2009.04.04. 11:57:11

Na megint hörögnek a libsik, mert valaki ki merte mondani az igazságot.

Tatárszentgyörgyöt meg nem túl szerencsés felhozni, mert a végén még kiderül, hogy ott is cigányok nyírták egymást...

2009.04.04. 12:06:41

@TD223: "Ki a fene védi a többség jogait? Senki. A cigányokét? Több tucatnyian. A zsidókét? Még többen. Szóval mész a fenébe."

Hát igen, elég feltűnő, hogy a cigányok által meglincselt, megkéselt, összevert, kirabolt lakosságnak nem sűrűn esik szó a jogairól.

/kontra 2009.04.04. 12:40:51

Nem gondolom, hogy rasszista nyilatkozatról lenne szó. Kétségtelen, hogy vannak benne szerencsétlenül megfogalmazott, félreérthető kifejezések, ezeket sikerült is félreérteni...
Nem gondolom helyesnek ezt a nyilatkozatot, de nyilvánvaló, hogy maga Szabó Máté sem, ezért is vonta vissza és kért érte elnézést.
Azt calam, hogy emiatt illegitimnek minősítettél egy nálad sokkal nagyobb tudású, és bölcsebb szakembert, az mindenképpen túlzás.
Mellesleg nincsenek kétségeim affelől, hogy az ombudsmant olykor tényleg "bezsarolják". Ha valamit ki kell vizsgálni azt nyilván azért kell, mert ott valami olyasmi történt ami nem szokványos, általában pedig valamilyen törvényt/szabályt sért. Egyik állammi hivatal vagy karhatalmi szerv sem szereti ha erre fény derül. Affelől pedig nektek sem lehet kétségetek, hogy ilyen dolgok bizony történnek...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.04. 13:57:37

@TD223: Kállai kirekeszt 9,5 millió magyart. Mivel is? Hol?
@zero: értem. Rendőrökre rátámadni molotov koktéllal husángokkal és tankokkal az civilizált européer dolog. És nem nem jellemző, és a törzsi társadalom sem. Ha nem minden cigány bűnöző, akkor hogy lehet a cigánybűnözés kategóriát használni?
@imperial: Te, meg TD seggfejek vagytok. Védik a cigányokat és a zsidókat. A szakállas, kaftános kis geciket egész ipar védi:D:D

TD223 2009.04.04. 14:25:02

Gyengébbek kedvéért. Azért cigánybűnözés a cigánybűnözés, mert a legkisebb halmaz, amibe beletartoznak az ilyen tipusú bűncselekményt elkövető egyedek a cigány nép, halmaz. Ha akarod nevezheted C-típusú bűnözésnek is, de az nem utal a tartalmára. Olyan lenne, mintha A Pál utcai fiúkat átneveznénk P.u.f-ra. .........Kállai (és társai) úgy rekeszt ki 9.5 millió magyart, hogy a kisebbségek védelmét a többség ellenében végzi, kárukra. Nem használ egyetlen mércét. Neki csupán az lenne a feladata, hogy a egyenlőséget felügyelje, szóljon érte, nem pedig a pozitív diszkrimináció, polkorrektség támogatása............Rendőrökre molotovval egy több, mint 9 milliós szubkultúra 50-150 egyede támad. Tegyük hozzá, a rendőrök többször támadtak rájuk, mint ők a zsarukra. Ez össze sem mérhető azzal, hogy 0.5-0.8 millió cigányból minden faluban létezik 1-2-10 horda, amik konfliktus esetén azonnal összeszaladnak és terrorizálják a rendőrt, nemcigányt, akárkit. Ezekre a hordákra elmondható, hogy az emberi logika helyett állati ösztönök uralkodnak el tagjaikon. Nomád, bennszülött törzsi viselkedést mutatva, antiszociális hőbörgést, támadást, lincselést hajtanak végre.

Ha pedig a cikkben rituális gyilkosságokról is szóltál, akkor emlékezzünk meg arról, hogy ezekben a napokban van ki tudja mennyi halál évfordulója, akiket néped legelvetemültebb tagjai áldoztak fel.

2009.04.04. 14:35:50

Elképesztő, mi folyik itt. Szabó Máté alkatilag autistának tűnik, és mintha megrekedt volna a kamaszkori dackorszaknál. Én Sólyom jóvoltából végre felnőhetne...nem értem mi a baja a nyilatkozatával, szerintem korrekt amit írt, és valakiket idézve írta körül a dolgokat. Sok hülye olvasni se tud, de akkor miért ő vonja vissza a szavait??? Clear gomb, vagy a Delete nincs a valóságban!!! Szóval nem értem eztet, de nagyon nem.

Oszt ezt üzenem mindenkinek, gondolkozzon el rajta:

www.youtube.com/watch?v=3wUyloc_370

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.04. 14:46:35

@TD223: szerencsére nem is kell válaszolnom a hozzászólásodra, ugyanis saját magadat minősítetted:

"Ha pedig a cikkben rituális gyilkosságokról is szóltál, akkor emlékezzünk meg arról, hogy ezekben a napokban van ki tudja mennyi halál évfordulója, akiket néped legelvetemültebb tagjai áldoztak fel."

szmoker (Homo Trollicus) 2009.04.04. 14:58:08

Na már a zsindekszen is fentvan esszé formában.
Beszarás.

A sok libsi inkább azon agyalna, hogy lehetne megmenteni az országot az államcsődtől, ehelyett az ilyen faszságokra veri a nyálát.

Calam, te nagyon buta vagy, pont olyan agymosott, a problémáról semmit nem tudó ál-értelmiségi, mint a mostanra szitokká vált libsik.

"Reméljük hamarosan lesz megint az országnak hivatásos jogvédője. A következő idők nehézsége miatt nagyon nagy szükség lenne egy igazi ombudsmanra."

Igen, bazmeg, tényleg, Szabó elkezdte védeni a magyarok jogait, erre a sok megélhetési egyből kiverte a cirkuszt. Az én jogaimat ki védi, ha megtámad egy cigány és pofánverem? A gyerekeink jogait ki fogja védeni, amikor túlszaporodnak minket a tücskök?

Ha te tényleg hiszel abban, amit csinálsz és mondasz (és nem csak a hírnévért, nem csak a pénzért teszed), akkor nagyon-nagyon sajnállak.

Te kb. olyan szinten vagy, mint az az ember, aki éhenhal a teli hűtő mellett, mert nem tud főzni.
Életképtelen. Ha peched van (és nekünk, nácziakoknak szerencsénk), akkor fogod ezt megérteni, amikor a szomszédod lesz egy fészekaljnyi putris.

Tudod, van az a régi sztori egy kis falu SZDSZ-es jogvédő picsájáról, aki mindaddig véres szájjal védte a cigókat, amíg a falusiaknak elege nem lett, és az egyik a nőci szomszédjában lévő telkét felajánlotta a c-knek. Utána az említett SZDSZ-es jogvédő picsa lett az egyik legvéresszájúbb c-gyűlölő, miután mindenét elvitték amit mozdítani lehetett, a kertjébe jártak szarni, kivágták a gyümölcsfáit.

2009.04.04. 15:17:34

@Letícia: én meg írni nem tudok...Természetesen a mondatom helyesen: "És Sólyom jóvoltából...stb"

@szmoker: ezt a sztorit nem hallottam, de tipikus. Addig jogvédők ezek, amíg hasznuk van belőle...Egyébként meg egy nagy nulla mindegyik.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.04. 17:17:00

@szmoker: mindig meg tudtok lepni a hülyeségekkel. Ilyen legendát is rég hallottam:D Persze meg Hunor, Magor, Őzike, ugye?

2009.04.04. 17:27:07

@calam: ha nem minden fiatal bűnöző, akkor hogy lehet a fiatalkorú bűnözés kategóriát használni?

Egy nem is olyan régi felmérés szerint az ország 91%-a szerint van cigánybűnözés, ez a 91% a lakosság tapasztalt része. A maradék a megélhetési fajvédők, és cigányt maximum a tévében látott tudatlan kávéházi idióták. A liberális "értelmiség".

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.04. 17:36:33

@calam:

"értem. Rendőrökre rátámadni molotov koktéllal husángokkal és tankokkal az civilizált européer dolog. És nem nem jellemző, és a törzsi társadalom sem. Ha nem minden cigány bűnöző, akkor hogy lehet a cigánybűnözés kategóriát használni?"

Azt hittem a "magyra ember meg bankot rabol" frázissal jössz.

Bocs, de a magyar emberre mennyiure jellemző,. hogy rendőrökre támad moltov-koktéllal meg tankkal? Hányszor fordult elő? Kétszer? Háromszor? Azelmúlt 2,5 évben. Hányan voltak az elkövetők? 100-an? 200-an?

Hányszor fordult elő az utolsó 1(!) évben, hogy csoportosan, családostól egymásnak vagy rendőrnek vagy bárki másnak estek?

Bocs, de Te nem látad a fától az erdőt.
Igen, ez fajta viselkedés jellemző rájuk. Nem mindre, mert aki kitört közülük, még azok is megveteik ezt a fajta viselkedést. Ezt nem integrálni kell, hanem nagyon durván asszimálni.

Magyarosrszágon élnek, a magyarok között, viselkedjenek is úgy, ahogy a többségi társadalom.

2009.04.04. 17:43:06

@calam: nem legenda. A jogvédő libbancs mellé költöztetett cigányok bérleti díját a CKÖ fizeti. Az index cigányos topikjában egy ideig követtem az eseményeket, az utolsó hozzászólás amit láttam, ez volt a témával kapcsolatban:

"balacy válasz | megnéz 2008.06.17 20:11:23 © (162392)

Egyébként lehet, hogy túllőttem a célon, mert pár hagyományos kulturával rendelkező egyed is csatlakozott, mint "rokon", és valóban csak arról volt szó, hogy leszívassam a liberina asszonyt és nem arról, hogy ennyire tönkretegyem. De annak örülök, hogy sem a telkét, sem a házát nem tudta eladni, mert mindegyik vevő csak megnézte és nem jött vissza. Mi lehetett az oka? :)
A házat szépen lelakták, nem is kell mondanom, kíváncsi vagyok milyen lesz egy év múlva..."

Tanulságos sztori a libsiről, aki más farkával verte a csalánt, de a végén jól rábaszott :) Ilyen cigányokkal kapcsolatos testközeli tapasztalat kellene minden toleranciáról ugató fajvédőnek.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.04. 17:45:50

@imperial: nem legenda, és bemásolsz egy fórumtopikus hozzászólást.
Bocs, leérvelted. Ez az egy az igazság.

2009.04.04. 17:53:59

Ezt meg a liberális szócső, tóta w. írta néhány hónapja:

"A „társadalmi együttélés szabályait” úgynevezett törvényekben rögzítjük. Ebben benne van például a más uborkájának védelme, az útonállás tilalma, meg az iskolakötelezettség. Azokat, akik a törvényenkívüliséget választják, egyáltalán nem kell az államnak támogatni, vagy akár elviselni, annyiban hagyni. A betyárnak sose járt segély.

Ha van olyan szubkultúra, amelynek szabályai szerint polgártársaink kirablása, megkéselése vagy meglopása elfogadható, akkor azt nem kötelességünk partnernek, multikulturális színfoltnak, megőrzendő értéknek tekinteni. Azt a szubkultúrát fel kell számolni."

A kis kirekesztő. Biztos tudatmódosító szer hatása alatt írta, mert amúgy köztudott, hogy a cigányok a légynek sem ártanak.

2009.04.04. 18:04:31

@zero: megszokhattad már, hogy a fajvédők csípőből relativizálják a cigánybűnözést. Van erre két ászuk (móri bankrablás, 2006 októberi tüntetés) és azóta is ezzel tromfolnak, ha a védenceik lazán késelnek, lincselnek, vagy szerencsésebb esetben csak simán kirabolnak valakit.

Van egy szép hosszú lista az elmúlt két év cigányok által elkövetett kirívóan erőszakos bűncselekményeiről, de megkímélem a blogíró valóságtól irtózó idegeit és egyelőre nem másolom ide.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.04. 18:10:15

@imperial: légyszi, másold ide a bombagyárról, szeretném még egyszer látni. Én meg akkor majd mindjárt másolok egy nemrég kiadott könyvből 70 oldalt a cigányok ellen elkövetett bűncselekményekről. jó?

2009.04.04. 18:23:27

@calam: Vannak a cigányok által elkövetett bűncselekmények, amelyeknek értelemszerűen 100 százalékban cigány az elkövetője.

Te meg ellenpéldaként idemásolnál cigányok ellen elkövetett bűncselekményeket, amelyeknél az elkövetők nagy része valószínűleg szintén cigány. Uzsorás leszámolás, családi háborúk, stb.

A szokásos fajvédő csúsztatás.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.04. 18:25:09

@imperial: pffff. Kiváló érvelés. Nem tudom milyen listáról van szó, de tudod, hogy mi van benne. Veled sincs értelme vitatkozni, nem mintha eddig ezt gondoltam volna.

2009.04.04. 18:34:13

@calam: valóban nem tudom milyen listáról van szó. Lássuk. De ne csak az legyen benne, hogy jájjj bántják szegín ártatlan romákokat, hanem az elkövetők nemzetiségére is kíváncsi vagyok.

Vagy így már kényelmetlen lenne?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.04. 18:36:31

@imperial: és egyébként miért vagy rá annyira kíváncsi?

2009.04.04. 18:40:59

@calam: nem mindegy? Van lista vagy nincs?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.04. 19:16:35

@imperial: nyilván nem lényegtelen, pontosan a ti érvrendszeretek miatt.

kolbenheyer 2009.04.04. 21:31:22

@calam:
Szabóval nagy baj van. Döbbenetes volt az írádsa arról, hogy meg kéne szüntetni a szakombudsmanokat. Kállai válaszából nyilvánvaló lett, hogy itt személyes konfliktus van. Attól tartok, hogy ez a cigánybűnözős megszólalás is ebből ered.

Amúgy a nyilatkozat inkább buta, mint gonosz. Ha a kocsmában dumálnánk, érteném, amit mond. De egy ombudsman ne így beszéljen. Főleg ne úgy, mintha rájött volna valamire. Most mondták neki először, hogy van olyan, hogy néhány cigány bűnöző csoportosan lopik?

A TD223-as sorszámú SS-legény mire gondolt? Hogy a kommunizmus áldozatait a zsidók ölték meg? És téged is beazonosított a gyilkosok között? Tényleg jól értettem?

2009.04.04. 23:40:22

@kolbenheyer: igazad van, ostoba ez a Szabó Máté. Ami még rosszabb. Meg Kállait cukkolná? Na te Jóisten, a két arrogáns biztos a saját székével van elfoglalva??? Akkor nekünk régen rossz...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 01:30:31

@kolbenheyer: attól tartok igen, td223 szerint gyilkos vagyok. Ő tudja miért.

2009.04.05. 02:04:31

@calam: akkor most derék fajvédő módjára csak blöfföltél, vagy van is listád a cigányok ellen elkövetett állítólagos bűncselekményről?

2009.04.05. 09:21:35

@kolbenheyer: “Akármilyen kínos is, de meg kell írni, hogy nemcsak Rákosi, Gerő, Farkas és a moszkovita tábor vezetőinek jelentős része volt zsidó, hanem jóformán száz százalékig zsidókból állt az ÁVH nyomozógárdája is. És az 1945 utáni egyre erősebben élesedő antiszemitizmusnak ez az oka.” (Hatikva, 1957. ápr.)"

De lehetne említeni a Tanácsköztársaság idején vérengző Lenin-fiúkat is, akik Kun Bélával együtt szintén zsidók voltak. Csak ha már itt forgatod a szemed, hogy a zsidóknak mi közük a kommunizmus áldozataihoz. Hát sajnos elég sok.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 11:50:04

@imperial:
Cigánynak lenni Magyarországon : jelentés, 2007 : a gyűlölet célkeresztjében / szerk. Törzsök Erika, Paskó Ildi és Zolnay János ; [közread. az] Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány

te vmi hihetetlenül ostoba vagy.

2009.04.05. 15:43:13

@calam: így első ránézésre valami fajvédő gittegylet hatásvadász címmel ellátott hazugsággyűjteménye. Nem kizárt, hogy kíváncsiságból majd beleolvasok, bár hányingerem van a megélhetési toleránsok cigánybűnöző-sajnáltató firkálmányaitól.

kolbenheyer 2009.04.05. 15:58:15

@imperial:
Ezzel az érvvel az ostobasága mellett a legnagyobb baj, hogy mekkora öngól. Ha a zsidók tehetnek úgy általában a kommunizmus bűneiről, akkor a magyarok tehetnek úgy általában a holocaustról.
És akkor arról még nem is volt szó, hogy honnan veszed, hogy calam zsidó (vagy most én vagyok zsidó?), és ha az is lenne, mi köze lenne Rákosihoz?
Amúgy meg miért kérsz adatot, ha eleve nem olvasol? Mert úgy könnyebb butának maradni? Látod, ebben igazad van.

2009.04.05. 17:06:46

@kolbenheyer: vedd be a gyógyszered, és ha segített, akkor próbálj meg újra szöveget értelmezni.

2009.04.05. 17:42:33

@calam: Na hát megnéztem azt a 70 oldalnyi csodát, ami állítólag a cigányok ellen elkövetett bűncselekményekről szól. Nos, természetesen szó sincs benne ilyesmiről. Leginkább a cigány politikusok csalásait és szegín romákok diszkriminációját lehet tanulmányozni, már akinek van gyomra hozzá.

Komolyan ezzel szerettél volna kontrázni a cigánybűnözésre? Arra hogy a cigányok - főleg vidéken - rettegésben tartják, verik és fosztogatják a normálisan élni próbáló magyar lakosságot? Hogy még Budapesten is vannak olyan részek, ahol a cigányok miatt nem tanácsos közlekedni, mert bármikor megkéselhetnek?

Elég szánalmas kísérlet volt.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 17:44:49

@imperial: kizárt, hogy vasárnap ezt a könyvet megszerezted volna, vagy igen?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 18:25:31

@imperial: mondataiddal igazából vitatkozni sem lehet, hiszen a szóközökben sincs igazad.

2009.04.05. 19:53:16

@calam: Könyvet? Interneten keresztül letölthető dokumentumokról hallottál már?

www.eokik.hu/data/files/129436056.pdf

Figyelj már, élvezed hogy folyamatosan pofára esel? Tudhatnád, hogy ez a hazudozó cigányfajvédők sorsa. Emlékszel TGM-re? Ő kezdte a szopást, amikor rasszizmusról ordibált a moszkva téri esetnél, aztán kiderült hogy a Mortimer nevű elkövető is cigány volt. Más szóval a kardos cigány leszúrta a késes cigánybűnözőt. Nem tanultál belőle?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 19:55:57

@imperial: és akkor mi a fasz van? Megtaláltad amire hivatkoztam, amiben benne van a bűncselekményeken kívül a politikai dolgok. És?
Apa, itt csak te esel pofára, esetleg zero.
Jobb nem hülyeségeket beszélni.

2009.04.05. 20:07:39

@calam: milyen bűncselekmények? Te most komolyan szopatod magad? Vagy el sem olvastad?

2009.04.05. 20:43:07

@calam: Olyan könyvről hadováltál, amelyben a cigányok ellen elkövetett bűncselekmények vannak benne. Sőt, ezekből annyit felsorol a könyv, hogy szembe lehet állítani a Bombagyáron vagy a Kuruc.infón megjelent cigánybűnözést összefoglaló listákkal.

Nos, én nem nagyon látok ilyen bűncselekményeket abban a 70 oldalban, de szerintem te sem, csak próbálod kenegetni a szart, amiben merülsz egyre mélyebbre.

Kár volt hazudozni, most nem szopnál.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 20:46:33

@imperial: jajj imperial, ne beszélj össze-vissza. Menj inkább a kurucokhoz. Igazából meglep, hogy a Bombagyár listáját próbálod eladni. Nevetséges!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 20:48:35

@calam: nesze, találomra egy a könyvből:

"Véresre vertek egy darányi roma családot, mert egyikük a kelleténél hangosabban
hallgatta a zenét. A romák évek óta tartó terrorról beszélnek. Kocsik fékeztek a darányi
ház előtt; helyi erős emberek rontottak be és ütötték az ott lakókat, ahol érték. A fiatal
Orsós Csabát az ajtóban kapták el. Kirángatták a ház elé és rúgták, öklözték. Annyira
megverték, hogy maga alá vizelt. A faluban azt mondják, hogy a megvert cigány család
sosem volt békétlenkedő. Szegényen, de rendesen éltek mindig, s tisztán járatják a
gyerekeiket iskolába. Ezért a legtöbb helybeli érthetetlennek tartja az esetet."

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 20:49:37

@imperial: mégegy:

Kínzással, rasszizmussal és megalázással vádolja egy hevesi roma család a
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kommandósait. A múlt vasárnap történt esetről
pénteken, a Roma Polgárjogi Alapítvány közreműködésével tartott hevesi sajtótájékoztatón
számoltak be az érintettek. Hat családtag hivatali visszaélés, bántalmazás,
hivatalos eljárásban jogellenes fogva tartás, kényszerítés és közokirat-hamisítás
miatt tett feljelentést az intézkedő rendőrök ellen – közölte Magyar Elemér, az
érintettek jogi képviselője.

2009.04.05. 20:53:13

@calam: hülyegyerek, a bombagyárt te hoztad fel 2009.04.04. 18:10:15-ös hozzászólásodban. Inkább te ne beszélj össze-vissza.

2009.04.05. 20:56:27

Sikerült két olyan esetet találnod, ahol az egyik esetben nincs feltüntetve az elkövetők származása - tehát cigányok is lehettek - a másik eset meg rendőri intézkedés.

Egyre szánalmasabb vagy.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 21:11:53

@imperial: hülyegyerek, az a különbség, hogy normális embereket nem érdekel az, hogy ki csinálja, csak maga a motívum.

Faszfejke, bemásolsz egy anyabaszó listát, amiről senki nem tudja, hogy nem egy igazi nagy hazugság-e. Azt te nem tudod eldönteni, hogy cigány-e az elkövető.

Rendőri intézkedésnél kevés súlyosabbat tudok elképzelni.
Mérhetetlenül, kétségbeejtően ostoba, és szánalmas vagy.

És a listát moderálom, ugyanis olyan tényállítások vannak benne, amit nem tudsz bizonyítani.

2009.04.06. 00:31:38

@calam: a listád moderáltad, mert számodra kellemetlen tények vannak benne. Igazi faszfej cigányfajvédő vagy.

Ja és hülyegyerek, ha bűncselekményeknél csak a motívum érdekes, akkor a magadfajta szarházi fajvédők miért vonyítanak teli torokból minden olyan esetnél, ahol cigány a sértett.

Mérhetetlenül, kétségbeejtően ostoba, és szánalmas vagy.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.06. 00:38:03

@imperial: azért moderáltam, mert tényállítások vannak benne, amiket nem tudsz igazolni. Ezért vagy te ostoba.
A motívum az érdekes, és az indok, okoska, nem nagy dolog. Ha valakit azért ölnek meg, mert cigány az érdekes. De ha valaki azért lop mert cigány, az nem, mert olyan nem létezik.
Mókuska, menj, növessz agyat.

(BTW: kettőnk közül én biztosan nem vagyok fajvédő, azt meghagyom a náciknak.)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.06. 00:44:15

ezt szintén moderálom. Megint csak tényállítások, bizonyíték nélkül.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.06. 00:44:55

egyébként gratulálok. kb fél év alatt te vagy a második, akit moderálni kellett.

2009.04.06. 00:45:10

@calam: "Ha valakit azért ölnek meg, mert cigány az érdekes."

Csakhogy ilyen nem történt hülyegyerek. Maximum a cigányfajvédők fantáziájában. Látod ezért vagy ostoba hazudozó.

2009.04.06. 00:46:24

@calam: moderálgasd csak az igazságot. Attól hogy homokba dugod a fejed, ezek az esetek megtörténtek.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.06. 00:47:47

@imperial: csak bizonyítani nem tudod, hogy az elkövető cigány volt. Azt csak az elkövető tudja.

Nem történt ilyen? Fú, szegényke, nagyon hülye vagyok. Figyi, az érettségi meg van már? Ha nem, akkor siess tanulni, mert mindjárt itt van az első forduló.

2009.04.06. 00:55:23

@calam: igen, szerintem is hülye vagy. Majd sorold azokat a bűncselekményeket, amelyek bizonyítottan a cigányok származása miatt történt.

Aztán ha véletlenül találsz egy ilyet, akkor állítsd szembe a cigányok által rendszeresen elkövetett rablásokkkal, késelésekkel, lincselésekkel, tömegverekedésekkel Meg fogsz lepődni, hogy a cigánybűnözés mennyivel súlyosabb probléma.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.06. 09:37:56

@imperial: mivel cigánybűnözés nem létezik, ezért nem tud probléma lenni.

2009.04.06. 09:57:03

@calam: cigánybűnözés csak szerinted, meg a többi félidióta fajvédő szerint nem létezik. Szerencsére egyre kevesebben vagytok.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.06. 10:15:01

@imperial: persze, hogy nincsen. Mondom a fajvédőséget meghagyom a náciknak.
Menj tanulni, mindjárt érettségi.

kolbenheyer 2009.04.06. 13:00:58

@imperial:
Te írtad, hogy a zsidóknak közük van a kommunizmus áldozataihoz. Ezt a szöveget elemezzem? Ez egy sima fajelméletes szöveg. Nem meglepő, úgyhogy te se lepődj meg.

2009.04.06. 13:16:25

@kolbenheyer: igen a zsidóknak - de nem mindnek - van közük a kommunizmus áldozataihoz. Ha ezt tagadod, akkor elég hülye vagy.

2009.04.06. 13:19:11

@calam: szegény kis hülyegyerek, moderáld ki ezt is:

"A Nézőpont Intézet 2008 nyarán végzett reprezentatív felmérésében a polgárok elsöprő többsége, 91%-a szerint létezik cigánybűnözés. Érdekesség, hogy mind a két nagy párt szimpatizánsai nagyjából egyenlő arányban válaszoltak igennel a kérdésre, mutatja ez tehát, hogy hamis a kormánypártok azon értékelése, miszerint csak a radikális jobboldal szerint létezik ez a probléma."

Ennyit rólad, meg az elméleteidről.
Cigánybűnözés van, és nagyon súlyos problémát jelent. Akár tetszik ez a cigányfajvédőknek, akár nem.

kolbenheyer 2009.04.06. 15:17:06

@imperial:
Kár, hogy csak hülyézni tudsz, ahelyett, hogy átgondolnád, mit írsz.
"A" zsidóknak semmihez sincs közük, mert a kategóriákat mi hozzuk létre. Egyéni felelősség van, konkrét embereké. Semmi köze Kun és Rákosi bűnéhez, hogy zsidó. Az, hogy hangsúlyozod az őseik vallását, csak a te gondolkodásodat minősítheti, nem a cselekedeteiket. Érdekes, hogy azzal senki sem hozakodik elő, hogy a politikai bűnözők általában értelmiségi férfiak. Ebből sem következik semmi. A zsidózás és a cigányozás oka az előítélet.
Calam pont azért mondja, hogy nincs cigánybűnözés, mert a bűnözők nem a származásuk miatt bűnöznek. Azt sosem mondta, hogy nincsenek cigány tolvajok és késelők. Vannak, ahogy vannak cigány áldozatok is. De az nagyon faramuci érvelés, hogy ha cigány az elkövető is, meg az áldozat is, akkor nem érdekel. Ha magyar rabolja ki a lakásod, akkor az nem gáz, mert belügy?

2009.04.06. 18:34:56

@kolbenheyer: ugyan-ugyan, nem kell az unalmas kettős mérce. A zsidók folyamatosan arról ugatnak, hogy a magyarok így meg úgy bevagonírozták őket. A magyarok ugyanígy joggal vetik a szemükre Kun Béláék, Rákosiék és a túlnyomórészt zsidókból álló ÁVH rémtetteit.

2009.04.06. 18:39:18

@kolbenheyer: Közismert valóság, hogy a cigányok legnagyobb része évszázadok óta képtelen beilleszkedni az európai életrendbe. Nem csak Magyarországon fosztogatnak, gyilkolnak a cigányok, hanem mindenütt, ahol nagyobb tömegben megjelennek.
A cigánybűnözés ugyanúgy leírható és dokumentálható jelenség, mint a fiatalkorú bűnözés. S miként utóbbi fogalom nem jelenti, hogy minden fiatalkorú bűnöző, úgy nyilvánvaló, hogy nem minden cigány bűnöző.
Ez nem szociális kérdés, hanem súlyos etnokulturális probléma.

A cigánysággal komoly baj van, mert a cigányok többsége képtelen normális emberként viselkedni. Jelentős (felháborítóan nagy) arányban egyszerűen nem fogadják el a többségi társadalom normáit - méghozzá kirívóan, provokatív módon sértik meg azokat. Emiatt a cigányellenes érzelmek döntő többsége nem zsigeri gyűlölet vagy atavisztikus rasszizmus, hanem szimpla, félelmen - és jogos, tapasztalati félelmen - alapuló irtózás és a masszívan deviáns személyekkel szembeni elutasítás.

Aki ezt nem látja, az vak és tudatlan, aki meg nem akarja látni az megélhetési jogvédő.

kolbenheyer 2009.04.06. 20:18:53

@imperial:
"A magyarok ugyanígy joggal vetik a szemükre". Hát erről beszélek. Semmiféle joggal nem vethetik a szememre, hogy zsidókat vagoníroztam. Te lehet, hogy vagoníroztál, de a többi magyar nevében ezt kikérem magamnak. Vagy netán azt gondoltad, hogy éppúgy nulla joggal vethetik a szemükre? Akkor te miért veted? Semmilyen kettős mércét nem alkalmazok: nem "a" magyarok felelősek a holokausztért, és nem "a" zsidók felelősek a kommunizmusért.

"Közismert valóság". Nem, ez közismert hazugság. A cigányok nagyon is jól illeszkedtek az "európai életrendbe", a jelenlegi probléma nagyin is új keletű, egész pontosan 20 éves. Éppúgy, ahogy Ny-Eu-ban a muzulmán bevándorlók 3. generációjának problémái is új keletűek. Én annak ellenére nem hülyéztelek le csipőből, hogy szemmel láthatóan nem olvastál semmit eről a kérdésről. Pedig jobb lett volna.

2009.04.06. 22:09:15

index.hu/kulfold/hirek/2009/04/06/magyar_alvallalkozot_lott_le_egy_amerikai_katona_irakban_/

Na csórikám, aki meg dolgozni akart, azt meg megölik...sajnálom szerencsétlent.

2009.04.06. 22:26:10

@kolbenheyer: mellébeszélsz. A II. világháború végén és után a zsidók bosszúhadjáratot folytattak. A szovjet sereg németországi tömegmészárlásait is zsidó uszítás előzte meg és Magyarországon is a nyilas hatalom megtorlásaként kínzott meg és végzett ki embereket a nagyrészt zsidókból álló ÁVH.

Csak egy rövid idézet, hogy képben legyél: "A PRO-t szándékosan úgy alakították ki, hogy abban a zsidó származású magyarok legyenek többségben."

Ezek után elég merész olyasmit állítani, hogy nem felelősek. A zsidók ennyi év után igazán szembenézhetnének már azzal a ténnyel, hogy nem csak áldozat, hanem mészáros szerepkörben is voltak.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.06. 22:31:36

@imperial: te egyszerűen ostoba vagy. Komolyan, nem az echotv történelmi tájékoztatóiból kellene informálódni. Nem tenne rosszat.
Csak hogy mondjam: ökológiai tévkövetkeztetést teszel.

2009.04.06. 22:34:57

@kolbenheyer: a cigányok annyira jól illeszkedtek az európai életrendbe, hogy már Mária Terézia is az úgynevezett "kultúrájuk" felszámolásán gondolkozott. Szemmel láthatóan inkább neked kellene utánaolvasnod a tényeknek.

Ja és kár hogy nem nézted a mai Kékfényt. A szirmabesenyői fiatalkorú börtön volt benne, ahol a legkegyetlenebb gyilkosokat és bűnelkövetőket tartják fogva. Mutatták a rabokat is kitakart arc nélkül: kivétel nélkül az összes cigány.

Ez csak egy újabb adalék, de azért ti calam-al együtt továbbra is fogjátok be a szemeteket és mantrázáttok, hogy nincs cigánybűnözés, nincs cigánybűnözés.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.06. 22:36:02

@imperial: azt te honnan tudod, hogy cigány volt?

2009.04.06. 22:44:14

@calam: onnan hülyegyerek, hogy van szemem. Szerencsére a cigányokat elég könnyű felismerni és így az utcán is ki lehet térni előlük, mielőtt megkéselnek egy szál cigiért.

2009.04.06. 22:48:25

@imperial: figyelj, én tanítottam cigányt is, és igazi prolit is. Akinek voltak érzései és hatni lehetett rá, az nem a proli volt...maradjunk abban, hogy a "putri melege" az sokkal inkább megtartó erő, mint a proli nihilizmus, vagy a liberális individualizmus. Mert a családot tiszteli, mi meg társadalomalkotó erő...ezért ővék a fejlődés útja, nem másért. Ezt tudomásul kell venni, érzelmileg vannak tartalékaik. Ez meg az adaptáció, az evolúciós túlélés kulcsa.

2009.04.06. 22:53:31

@Letícia: milyen megható. Kár hogy épp most olvasom, hogy egy cigány megkéselte szombat hajnalban a VIVA TV egyik műsorvezetőjét. Ez kurva jó, lassan tényleg fegyvert kell venni, hogy legyen mivel védekezni ellenük :(

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.06. 23:07:24

@imperial: te biztosan nem ismered fel. Max, ha megmondja, hogy cigány.

2009.04.06. 23:11:58

@imperial: ez szomorú valóban.

2009.04.08. 14:12:55

Ilyenkor hol is vannak a máskor oly serény jogvédők?:

vastagbor.blog.hu/2009/04/08/10_honappal_a_galgagyorki_incidens_utan

Persze itt csak egy cigányok által elüldözött magyar házaspárról van szó, az már nem is olyan érdekes...