A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Miért (nem) szavaznék a Jobbikra?

2010.03.31. 07:00 kolbenheyer

A poszt egy hatrészes sorozat második darabja, a folytatás pénteken jelenik meg. Az előző rész a Fideszről szólt.

Az ötlet a következő. Fogom az öt, érdemi országos listát állított pártot, és programjukat két alapvető üzenetre csupaszítom: egy tartalmira és egy hitelességire. Ezek alapján érvelek amellett, hogy miért érdemes rá szavazni, és miért nem. Aztán a hatodik részben ismertetem a saját álláspontomat.
Mire jó ez? Kötve hiszem, hogy tömegek olvasták mind az öt párt programját, és azok pontjainak összevetése után döntenek, hogy hova ikszeljenek. Maradjunk ezért annál, ami a plakátokról, a vezetők beszédeiből, a kampányszlogenekből sugárzik. A pártok üzeneteit természetesen többen máshogy dekódolják, mint én: nem tagadom, hogy az érvelés szubjektív lesz. De hátha sokan fogják úgy érezni, hogy ők is így értik, amit a pártok mondanak.
A pártokat ábécérendben vizsgálom: Fidesz, Jobbik, LMP, MDF, MSZP.


A Jobbik üzenetei
Tartalom: Akkor is van cigánybűnözés
Hitelesség: Tiszta kezek

Miért szavaznék a Jobbikra?
Mert megszünteti a cigánybűnözést.
A hivatalos bűnügyi statisztikák szerint nem romlik a helyzet Magyarországon, de ez két szempontból sem tűnik hitelesnek. Egyrészt a rendőrség 2006 óta annyira lejáratta magát, hogy egy szavát se lehet hinni. Másrészt  általános tapasztalat, ahogy igyekszik lebeszélni a sértettet a feljelentésről, ami aztán meg sem jelenik a statisztikában. A közhangulat egyértelműen romló közbiztonságot érzékel, ráadásként pedig azt, hogy az állam magára hagyta polgárait.
A bűnözés bizonyos formái sokak szerint jellemzőbbek a kelet-magyarországi, illetve a kisebb településekre, és még inkább jellemzőek a cigány kisebbségre. Bár hivatalos statisztikát tilos készíteni, minden szakmabeli úgy látja, hogy bizonyos bűncselekményeknél a cigányok jelentősen felülreprezentáltak.
Az elmúlt nyolc évben uralkodónak tűnő liberális közbeszéd viszont elutasítja a cigány etnikum és a bűnözés problémájának összekapcsolását. Rasszistának bélyegzi a problémára rámutató, vagy megoldást kínáló szereplőket, így a Jobbikot is.
Pedig a törvények szigorításával, a rendvédelem erősítésével, a segélyek munkához és iskolalátogatáshoz kötésével, etnikai nyilvántartással a probléma kezelhető lehetne. A bűnözés letörése, illetve a munkához és iskolához szoktatás a cigány kisebbség érdeke is.

Mert megszüntetik a korrupciót.
A Jobbik új erő, nem hogy kormányon, de még a parlamentben sem volt. Nincsenek múltbéli zűrös ügyei, ártatlan a rendszerváltás óta eltelt korszak panamáiban. És következetesen ígéri, hogy felszámolja a korrupciót, ezzel egyrészt rengeteg pénzt takarít meg nekünk, másrészt a közerkölcsök helyreállításával élhetőbbé teszi az országot. Szigorúan elszámoltatja az eddig hatalmon levőket, és ezalatt nem csak a legutóbbi kormányt érti, hanem az egész lejáratódott politikai elitet.
Ez az elit persze nem csak sikkasztásaival járatta le magát, hanem cselekvőképtelenségével is. A felszíni szópárbajok sokszor csak a háttéregyeztetések leplezésére szolgáltak (pl. legutóbbi rádiófrekvencia-osztogatás). A Jobbik ennek is véget akar vetni: tetterős kormányzópárt vagy kritikus ellenzék lesz.
A Jobbik valódi közösségi élményt nyújt. Nem csak párt, hanem egész szubkultúra, amely paramilitáris szervezettől kezdve honlapokig mindennel rendelkezik.

Miért nem szavaznék a Jobbikra?
Mert nincs cigánybűnözés.
A Jobbik nem megoldás a legsúlyosabb társadalmi problémánkra, hanem a feszültséget tovább szító erő. A bűnözés nem etnikum-specifikus. Bizonyos elkövetési módok köthetők társadalmi csoportokhoz, így értelemszerűen a szegény falvak tolvajlásai, vagy a városi gettók utcai erőszaka fokozottan van jelen a cigányság életében, hiszen ők alkotják ezeknek a közösségeknek a jelentős részét. De ennek a bűnözésnek az áldozata is elsősorban a cigányság: ők alkotják a börtöntársadalom jelentős hányadát is.
A bűnözés, vagy általában a társadalmi hátrányok etnicizálása éppen hogy elkenése a problémának. Bűnbakot kreál, ami tovább nehezíti az így is nehéz integrációt, és felmenti a többségi társadalmat a felelősség alól.
Az erőszakkal fenyegetés pedig a legjobb út az erőszak eszkalálódása felé. Nincs olyan párt, amelyik ne a munkában és az iskolában látná a felemelkedés útját. A Jobbik tapasztalatlansága és arroganciája csak rontaná a halvány reményeket.

Mert az újdonság lejárt szavatosságú.
A Jobbik új és tiszta erő mivolta jórészt illúzió. Már most sorra derül ki képviselőjelöltjeiről, hogy épp olyanok, mint bármely másik párté. Talán ennél is fontosabb, hogy a Jobbik finanszírozását épp oly sűrű homály fedi, mint a többiekét. Magyarul: nem tudjuk, honnan jön a pénz, és mit fog kérni érte az, aki adta.
A Jobbik hirtelen nőtt nagyra, a káderhiányt ugyanúgy megszenvedi most, mint a többi párt a rendszerváltás idején. Így aztán a politikusainak java egyáltalán nem új ember, hanem volt MIÉP-es, MDF-es vagy Fideszes. Ez még nem baj önmagában, de azt mutatja, hogy az eddig is jelenlévő radikalizmus öltött új ruhát, nem pedig új üstökös bukkant fel.
Végül a Jobbik mondandója sem új: a gazdaságról, jóléti rendszerről, nemzeti kérdésekről ugyanazt mondja, amit a „harmadik utas népi” formációk húsz éve (keleti piac, mezőgazdaság, antiglobalizáció, ingyenes minden stb.). Új csak a cigánybűnözés, de ezt a csontot már fenn lerágtuk.

Kolbenheyer kommentpolitikája

183 komment · 4 trackback

Címkék: politika választások jobbik választás 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr801863817

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jobbik, botrányok, média 2010.03.31. 16:49:00

Egyre több bilit borogatnak ki a Jobbikkal kapcsolatban amikről gondolom mindenki hallott már. Ott van például az egyik képen „virslivel faszozó” párttag, a volt szóvivőjük Király András, akiről olyan fotók jelentek meg amiken állítólag füv...

Trackback: A Jobbik az igazi „elempé” 2010.03.31. 11:06:19

A Jobbik politikai sikerének záloga: saját politikusai. A Jobbik ugyanis azért kap bizalmat szavazóitól, mert jobbnak és különbnek látják őket a többi politikusnál. (Fotó: Index) Az elmúlt hónapban a Jobbik számos politikusa kellemetlen helyzetbe ker...

Trackback: Best of Jobbik 2010.03.31. 09:33:03

Kész... Ez már nekem is sok. Eddig nem akartam különösképpen baszogatni a Jobbikot, de most már egyre több furcsaság derül ki az "igaz" magyarokról. Gyurcsány Ferenc folyamatos mellébeszélését és gátlástalan hazudozását sem voltam képes szó n...

Trackback: Politikusok 2010.03.31. 09:18:26

A politikusok olyan emberek, akiknek óvodáskorukban mindig elvették a dömperét. Ezeknek az embereknek mély sérelmeik vannak, amelyeket felnőttkorukban sokszorosan meg akarnak bosszulni.A demokráciában a politikus elméletileg a köz által, a köz szolgála...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Kangörény 2010.03.31. 12:31:59

Én alapvetően liberális gondolkodású vagyok, de hozzám háromszor akartak eddig betörni (legalábbis ennyiről tudok), mindháromszor cigányok.

Rohadt rasszista vagyok-e, amiért a gyerekeimnek azt mondtam, ha cigányok akarnak bejönni hozzánk, amikor nincs otthon felnőtt, akkor ne magyarázkodjanak nekik, hogy miért nem jöhetnek be, hanem szó nélkül hívják a rendőrséget???

oknyomozo (törölt) · http://jobbik.eu5.org 2010.03.31. 12:35:59

@anti_troll: csicska blogger..

Ahogy látom neked is van blogod :)

Nem mindenki magából indul ám ki :)

és azt is látni, hogy azért Te is figyelsz erre a blogra, hiszen akkor nem kommenteltél volna ide. Főleg ilyen jobbikos "csicska blogger" módjára :)

Nazareus 2010.03.31. 12:39:50

@Kangörény_: Igen, rasszista vagy, de nem "rohadt rasszista", hanem "racionális rasszista".

Devil 2010.03.31. 12:40:06

Azt hittem az a baj veluk hogy fasisztak. A szo tiszta, klasszikus ertelmeben - eros allam, szigoru torvenyek, az allamot 1 part vezeti es a parlamant, a pluralizmus nem is kell, feljunk az idegenektol, a homokosoktol es rendszabalyozzuk meg oket, es aki nincs velunk az ellenunk van.
Mert akinek ez nem baj a Jobbikkal sot ez tetszik is kicsit neki (vagy eszre se vette mirol beszelnek ezek itt) az szinten fasiszta a szo szep, klasszikus ertelmeben.
Ez nem szegyen, ma is sok fasisztoid politikai kepzodmeny van a vilagban, es ok sem szegyellik magukat.
Csak jo ha az ember tisztaban van sajat magaval. Meg a Jobbikkal.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.31. 12:40:18

@céerem: Kösz.
Mellesleg még csak nem is élek Magyarországon, miért költöznék haza? OMG!

Kheopsz · http://giza.eg 2010.03.31. 12:43:54

"A szo tiszta, klasszikus ertelmeben - eros allam, szigoru torvenyek, az allamot 1 part vezeti es a parlamant, a pluralizmus nem is kell, feljunk az idegenektol, a homokosoktol es rendszabalyozzuk meg oket, es aki nincs velunk az ellenunk van."

Ennek a mondatnak az első részét rá lehet húzni a fideszre, és az egészét az mszp-re...

daito 2010.03.31. 12:45:33

@calam: perszehogy olvasta. Jobboldalon már kötelező olvasmány. :-)

Viszont érdekes, 0 zsidó ismerősömtől (pedig azért akad) hallottam idáig a gój kifejezést; ellenben minden antiszemita ismerős és rokon előszeretettel használja.

Fura világ ez. :)

oknyomozo (törölt) · http://jobbik.eu5.org 2010.03.31. 12:46:10

@Talon Karrde: miért költöznék haza?

Mert egy Román határ választ el tölünk Téged. Más politikával, törvényekkel.

Gyere haza, dolgozz, fizess adót, és alkoss testközeli tapasztalatokból véleményt :)

Engem sem érdekel a Román közélet és politika :)

De nincs veled bajom nyugi :)

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.03.31. 12:56:47

@oknyomozo:

Látom a lényeget sikerült kiolvasnod a hsz-ből.

oknyomozo (törölt) · http://jobbik.eu5.org 2010.03.31. 13:00:41

@kyncza: csodálatos oknyomozó blogod Vonáról

Az csak egy link.. honnan veszed, hogy jómagam csináltam? Mekkora egy loser vagy :D

levi009 2010.03.31. 13:00:51

Mellesleg minden becsületes zsidó felebarátnak: Chag Pesach Sameach, azaz kósher Pészachot!
A keresztény felebarátoknak pedig: Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Lehetne ezt így is!

gorcsev54 2010.03.31. 13:05:18

@oknyomozo: Mondtam,hogy nem jövök vissza , de nem arra gondoltam,(nálam a "zsidesz" és hasonlók már a mocskolódás kategóriába tartoznak)-a szebb jövő- vel számomra nincs baj azt bárki kívánhatja bárkinek, az írásomból is látszik, és a hibátlan embert elfelejtettem "" közé rakni.

harcsabajuszos 2010.03.31. 13:09:57

@renhoek: Miért is félsz Irántól? Mit tudsz arról az országról, a politikájáról, embereiről, gazdaságáról?
Ahogy kitűnik szavaidból, az CNN-es hangulatkeltésen kívül semmit.
Javaslom, nézz egy kicsit az országnak, igen hasznos üzleti partner lenne, ellentétben Magyarországot gyarmati és felvevőpiaci pozícióban kezelő fejlett EU országokhoz képest.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.31. 13:10:15

@oknyomozo: Nem értelek, de mind1.
Jobbik max. 10%-ot érdemel.

MixMester Festus 2010.03.31. 13:15:09

Elolvasva ezt a hírt illetve a hozzászólásokat, eléggé lehervadtam...
Szerintem a Jobbik ideológiai térnyerése teljesen természetes következmény, gondoljuk csak vissza a 1930as évek elejére, konkrétan 33-ra, világválság, Németország, de ez csak egy példa volt arra amikor az adott ország polgárainak elege lett az egyherés meg impotens, lehúzós stb(nem folytatom lehetne még sorolni), emberekből, akik releváns politikai cselekedetek helyett a saját zsebüket tömik a zsetonnal, az emberek fejét meg tényleg más szó nincs erre kommunista propagandával, ami abból áll hogy mindig az ellenkezőjét mondjuk mint ami van!
Foggal-körömmel ragaszkodnak a megszerzett pozícióhoz(lásd: Dávid Ibolya) és amikor esnek ki a csontok a szekrényből senki sem emlékszik semmire és amúgy is nagyon zaklatott az élete stb. Védik egymást, ilyen egyszerű! Ebbe mi is hibásak vagyunk, választópolgárok, mivel a "rendszerváltás" után lett felelősségre vonva mindenki, aki eddig ott volt és be kell látni, hogy amiatt hogy ez nem történt meg elhitték, hogy érinthetetlenek és hogy mindent meg lehet úszni és a kapcsolati rendszer maradt úgy ahogy volt. ÉS FIGYELEM EMBEREK MÁR ÖLNI IS KÉPESEK EZÉRT!!!! Lásd a csepeli kettős gyilkosság!!!!!!!!!!!!!! Ölnek, hogy ne bukjanak le, illetve közvetve a pénzért...
A Jobbik térnyerésére visszatérve, szerintem normális, hogy az emberek új után nézzenek, nagyjából úgy mint a párkapcsolatoknál, érzelmek alapján döntenek! Ez viszont bajhoz vezet! Személy szerint a Jobbik és Morvai Krisztina az Mszp illetve Gyurcsány és baráti köre valamelyik kommunikációs brainstormingján(Fletó csak egy ilyen látszatember szerintem) pattanhatott ki valaki fejéből, mivel látták, láthatták hogy ez a választás csúfos bukás lesz. Kell egy erő, vagy akármi, ami ellensúlyozza a Fideszt!?
Ezt most így kimondtam!
Senki ne legyen meglepődve, ha ez az állítás később bizonyítást nyer!
Lehet, hogy eme pár sorból az olvasó azt szűri le, hogy jobboldali vagyok, szeretném leszögezni, hogy semmilyen párttal nem szimpatizálok, Orbán Viktort is ugyanolyan felelősnek tartom a mostani helyzet kialakulásában mint Gyurcsányt, sőt meg kell mondjam néha felkelve még az az érzésem is támad, hogy ők ketten nagyon jól elvannak eme ellentét két frontján, talán ebből táplálkozik az egojuk nem tudom! Talán a kerekasztalnál pont ezt volt a megegyezés, hogy osszuk meg az országot, hátha addig maradunk amíg tudunk!!! És maradtak....
Én az Lmp-re fogok szavazni, meg is mondom miért, az egyetlen párt amelyiknek van kampányszámlája.. Ilyen egyszerű, programot egyik tett közzé, s(z)avazni kell, mert ugye kell... Állampolgári kötelezettség... Lehet furcsa lesz amit mondok, de néha szimpatikusabbnak tűnik a királyság mint államforma, ott legalább még az illúziója sem volt meg annak hogy beleszólhatunk a dolgokba...

kvadrillio 2010.03.31. 13:16:38

Ez így rendben !Mind egyforma !
Nos, akkor térjünk vissza az egypárt rendszerhez ! :O)

nakivagyok 2010.03.31. 13:20:47

Hát ez az drága felebarátaim, csak egyet felejtettetek el, az hogy zsidó az egy vallás mégegyszer mondom VALLÁS, UGYMINT REFORMÁTUS KATOLIKUS stb, ugyhogy kár erről ilyen stikusban pofázni, én is az vagyok ZSIDÓ VALLÁSU, de Magyar ha nektek nem is tetszik!

backer 2010.03.31. 13:22:19

Mindennapossá váltak a verekedések,a lopások, rongálások a Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, amióta szeptemberben – azegy évvel ezelőtti legfelsőbb bírósági
ítéletnek megfelelően – meg kellett szüntetniük a Kossuth utcai tagintézményt, ahol addig 198, halmozottan hátrányos helyzetű, zömmel cigány gyermek oktatását végezték
Hátba rúgták a fiamat s ez már nem az első alkalom volt, hogy megverték az iskolában – telefonált egy felháborodott hajdúhadházi szülő, aki kérte,nevét ne írják le, mert tart a megtorlástól.
A Bocskai István általános iskolába járó gyermek elmondta: sokszor történik hasonló. Egy osztálytársa szerint – akivel szintén telefonon sikerült az újságnak beszélnie – a tanárok nem tesznek semmit, s inkább kiszökik az iskolából, minthogy megverjék, vagy megfenyegessék pénzt követelve a cigány gyerekek.
Szeptember óta a rendőrséggel szinte napi kapcsolatban áll a Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola,amelyet egy évvel ezelőtt a szegregáció megszüntetésére ítélt a Legfelsőbb Bíróság. A folyosót kamerák pásztázzák, biztonsági őrök segítenek a rend fenntartásában…
– A verekedések, a rongálások mindennaposak. Az órák nagy része fegyelmezéssel telik. A beírás már nem hat,mást meg nem tehetünk. A pedagógusok félnek. Fizikailag ugyan még nem bántották őket, de a fenyegetőző, szidalmazó gyerekek között olyan is akad, aki
már megjárta a javítót, mert néhány társával 13 évesen agyonrugdosott egy idős bácsit – mondta Hajdu Marianna, az intézmény vezetője. – Hoztak egy ítéletet, s utána itt hagytak minket eszköztelenül. Nem állhatunk ott minden gyerek mellett – tette hozzá.
– A rendőrség sem tud addig hatékonyan lépni, amíg nem történik súlyos testi sértés – vette át a szót Csáfordi Dénes, igazgatóhelyettes. – Épp, hogy fegyvert nem hoznak az iskolába, de azon kívül már lassan semmin se lepődünk meg. Cigiznek, pénzzel játszanak, padokat törnek, verekszenek még az órán is –folytatta, megjegyezve: minden osztálynaplóban van egy külön fegyelmi füzet, mert annyi beírást adnak, hogy nem fér el a naplóban. Hatalmas a feszültség, s ezt még a szülők egy része is tetézi, akik ahelyett, hogy együttműködnének, fenyegetőznek.
(Részletek a Hajdú–bihari Napló
írásából)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.03.31. 13:22:31

@daito: de te is tudod, ez miért van. Néha kell valamin parázni. Hát akkor legyen az, hogy a zsidók gójoznak. Pedig ha tudnák, hogy is hívják őket igazából...:)))))

brlv24 2010.03.31. 13:25:53

@levi009: "na meg a a gondolkodni képtelen, felületes, megvezethető rétegek számára"

Szoval magadrol es tarsaidrol beszelsz?:) Tudod az ember mindig magabol indul ki:)

Pipas 2010.03.31. 13:27:01

@nakivagyok: Nem felejtette el senki, hogy a zsidó az egy vallás, csak vannak sokan, akik ezzel a te kijelentéseddel egyszerűen nem értenek egyet, vagyis egészen egyszerűen nem hiszik el amit mondasz. És ezek közt persze igen sok zsidó is van. ;)

Ezen nem változtat az a tény, hogy hányszor vagy milyen hangosan mondod el.

MixMester Festus 2010.03.31. 13:27:02

Teljesen tisztába vagyok vele, de az a legkisebb rossz.....

brlv24 2010.03.31. 13:27:16

@backer: Ilyenek az en gyerekkoromban is tortentek. Verekdes a szunetben az udvaron? Szinte mindennapos. Szimpla altalanos iskola.

tundrazuzmo (törölt) 2010.03.31. 13:28:15

A Jobbik semmit nem fog megoldani, mert ellenzéki pártként nem lesz rá lehetősége. 10%-os támogatottságával (ok, hazudhattok 30%-ot is, de az is kevés) semmit sem fog tudni tenni, csak a pofáját jártatja majd. Mint most.

Aki változást akar, az a Fideszre szavaz. Ott is előkerül majd a cigánykérdés megoldása, csak választás után, mert nem akarnak senkit elriasztani, meg az őrjöngő liberális horda szájába érveket adni.

brlv24 2010.03.31. 13:30:27

@tundrazuzmo: Ez nagyon jo meglatas. Barmennyi szazalekot er el kb. fele akkora rahatasa lesz barmire, mint most ellenzekben a fidesznek. Tehat lenyegeben 0. Lazadozhat, nepszavazhat, de ezekhez meg a parlamentben sem szukseges lenni:)

zorrostock 2010.03.31. 13:33:00

azért elég nagy különbség van aközött, hogy valaki korrupcióval bukik meg (lásd fidesz , mszp, szdsz, ...) vagy azzal, hogy füvet szív, és eladja a testét pénzért..

ezt azért nem ártana átgondolni..

brlv24 2010.03.31. 13:34:38

@levi009: Ertem en mit akarsz mondani, csak masokat vadolsz olyannal, amit altalaban te es a jobbik szimpatizansok gondolnak.

Radikalis, meggondolatlan, feluletes kijelentesek sora.

Nem vagyok lanysrac es kulonosen jo a logikam is. Hany eves vagy egyebkent fiam?

GMT+ 2010.03.31. 13:37:32

Pár éve ez a párt még az utcán dobálta kövekkel és téglával a rendőrőket, ma meg ott akarna lenni a parlamentben???
Vicc ez az ország!
Egy balkáni csőcselék fog engem kormányozni?!

Több 100 milliós kárt okoztak az utcai harcokban ezek a szkinhed Gárdisták (akkor még más néven, de ugyanazok az emberek), tönkretették a fél Belvárost.

Ébredj Magyarország!

Pipas 2010.03.31. 13:46:12

@GMT+: "Több 100 milliós kárt okoztak az utcai harcokban ezek a szkinhed Gárdisták (akkor még más néven, de ugyanazok az emberek), tönkretették a fél Belvárost."

Honnan veszed ezeket a vádakat, bizonyítani is tudod őket? Amúgy megkérdezném, hogy szerinted a parlamenti pártok mennyi kárt okoztak? Vagy az 1956-os forradalom mennyi kárt okozott?

Szerinted mennyi annak az anyagi haszna, ha az MSzP vagy a Fidesz megijed egy kicsit a zavargásoktól és tíz percig csak félgőzzel lop? Érted ugye, hogy a zavargások ára elhanyagolható? És azt, hogy a zavargások okozója a magyar kormány volt?

tundrazuzmo (törölt) 2010.03.31. 13:48:37

@anti_troll: ők nem most kezdték, volt rá 4 évük 1998-2002-ig. De ha a Fideszes botrányokat megnézem, akkor a koronaúsztatások meg az országimázs (ami egyébként a Jobbik által is elfogadható) ügyei ártatlan gyerektréfák csak hájasmuci BKV végkielégítése, meg a NOKIA legodaadóbb hazai híveinek történeteihez képest...

Ajtony 2010.03.31. 13:51:02

@zorrostock:
Morvai kerekbilincses jelenete szamomra nem egy biztositek a tiszta kezre

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.03.31. 13:52:18

@tundrazuzmo:
Nem óhajtom mentegetni egyik felet sem.

Ne haragudj, de számomra elfogadhatatlan alternatíva, hogy majd ők kevesebbet fognak lopni.

Ajtony 2010.03.31. 13:54:27

@GMT+:
A karszamitasnal figyuznod kene Ferenc testveredre. Asszem viszi a palmat.
Tobb szazmilliard HUF-al

greybull 2010.03.31. 13:55:38

@Alikam: nincs hova betoloncolni, mert bezárták a sárga házakat - mára az egész ország lett egy gyogyó...

Én meg Nynfus vagyok. 2010.03.31. 13:56:14

Ingeniyum Rusticus es LEvi009

Tudjatok mi a vicces?

Azt tartjak a magyarokrol kulfoldon, hogy egyaltalan nem tartunk ossze. Nem arra gondolok, hogy mindenki mas partra akar szavazni, ez normalis. Arrol beszelek, hogy itt is es mas blogon, vagy akar youtube-on szamtalanszor latom azt, hogy mikozben "mindenki" kurva nagy magyar, egy mas gondolat miatt, ami egy hataron tuli magyar tollabol fakadt, neki esnek/estek.
Akkor ne beszelj trianon reviziorol bazdmeg, ha keptelen vagy kozosseget vallalni egy erdelyi vagy felvideki, delvideki, karpataljai magyar emberrel (akinek mas a velemenyen mint nektek), akinek elete legnagyobb vagya, hogy az olyan emberek, akik neha itt osztjak oket testverkent gondoljanak rajuk.

A zsidozas meg a legnagyobb faszsag a mai magyar eletben. Nem vagyok zsido, sot semmilyen vallasu, de minden embert tisztelek, akinek van egy Isten fele hite, es mindegy milyen Isten. A zsido vallasu MAGYAR ember ugyanolyan MAGYAR mint te vagy en, csak a vallasa mas. Sot, lehet ebben TOBB is mint te, mertlehet, hogy neked meg vallasod sincs. Mint ahogy nekem.
O hisz valamiben, te meg csak ugatni tudsz.

greybull 2010.03.31. 13:57:29

@anti_troll: az lehet, de ha mást is a zsebek közelébe engednek, nem úgy, mint a szocik, akkor azért az már mégiscsak egy nagy előrelépés lesz!

brlv24 2010.03.31. 14:03:46

@ossuser1: Igen, en is ezen csodalkozom a legjobban. Mindig a nagymagyarok utaljak a legjobban a tobbi magyart. A maradek 80%-ot:)

LakatosWinnetou 2010.03.31. 14:04:10

@renhoek: Én szerintem a Jobbikot a multik pénzelik, meg a zsidók, meg a cigánymaffiózók. Ezt olvastam valahol, és szerintem igaz.

Nazareus 2010.03.31. 14:05:37

@tundrazuzmo: A FIDESZ nem hoz semmilyen változást. Már lett volna lehetöségük változtatni, nem tették meg. Elég naivitás bizni egy olyan pártban, amelyik csak azért nem lopott többet, mint az MSZP, mert kevesebbet volt hatalmon. De legalább ugyanolyan pofátlanul hazudott (hazudik) a választói szemében mint az MSZP :-)

greybull 2010.03.31. 14:07:41

@ossuser1: van igazságod, a magyarságot dinamikusan kellene felfogni, olyannak, ami folyamatosan cselekvés és tettek iránt vonz. Sírunk Trianon miatt - jogosan, mert ami utána jött az sem lett különb - de amikor miénk volt "Nagy- Mo." akkor sem tudtunk vele mit kezdeni. Mátyás halála után az uralkodó osztály legfontosabb dolga az volt, hogy maradéktalanul szétverje az akkori Európa legerősebb államát. És nem idegen haderő tette ezt, hanem a mi uralkodó osztályunk. Ez a mérhetetlenül felelőtlen és önző-anyagias politizálás (hajszálpontosan ugyanolyan, mint az elmúlt 20 évé) nyílegyenesen vezetett 1514-hez és 1526-hoz, sajnos 1541-hez is, holott 1526 és 1541 között nem volt török haderő Mo-n (a déli végvárakat nem számítva). A kollektív linkség, felelőtlenség, totális önzés, általános hazudozás, gyávaság - ez jellemezte azt a kort és pontosan ugyanez jellemzi a mostani kort is. Azt hiszem az "eredmény" sem várat magára sokáig. Azt hiszitek, hogy Mo.nem lenne akár most is felosztható? Ha nem fizetjük az IMF és a többi hitelt, semmibe nem fog kerülni a világ-pénzhatalomnak ránk uszítania a szomszédainkat (kb.úgy, mint 68-ban a csehszlovákokra).
Én borzadva nézem, hogy két nemzeti párt egymást öli, ahelyett, hogy összefogna a közös ellenséggel szemben. Kivéve - kivéve, ha tudatosan megszervezett dologról van szó: a Jobbik feladata leszakítani a szocikról azokat, akik megutálták a szocikat, de semmiképpen nem szavaznának a Fideszre - mert ha erről van szó, akkor csak így tovább!

harcsabajuszos 2010.03.31. 14:16:04

@renhoek: Miért is félsz Irántól? Mit tudsz arról az országról, a politikájáról, embereiről, gazdaságáról?
Ahogy kitűnik szavaidból, az CNN-es hangulatkeltésen kívül semmit.
Javaslom, nézz egy kicsit az országnak, igen hasznos üzleti partner lenne, ellentétben Magyarországot gyarmati és felvevőpiaci pozícióban kezelő fejlett EU országokhoz képest.

Én meg Nynfus vagyok. 2010.03.31. 14:16:31

@greybull:

Pontosan igy van, ahogy mondod, a mi tortenelmunk sajnos tele van annak ekes peldajaval, hogy utaljuk egymast es nem birjuk elviselni azt, ha a masiknak mas a velemenye vagy tobb van neki.
Sajnos amig az irigyseg es mohosag nem tunik el, addig nem lesz valtozas.
A szomoru valosag, ahogy te is irtad Matyas ota ez a tendencia. Ha azota ez nem valtozott, sanszos, hogy nem is fog.

brlv24 2010.03.31. 14:16:41

@nestrot10: "10 nap és az ország elindul a leejtőn "

:)) Csak azt nem mond, hogy most az emelkedon vagyunk!:)

Azt meg foleg ne mond, hogy a jobbik tenne rendbe az orszagot. Amit azok tennenek, azok az intezkedesek destabilizalank igazan az orszagot. Ehhez nem kell sok esz:)

brlv24 2010.03.31. 14:18:41

@Oreg: Ja, mert Irannak aztan marha nagy fejlett ipara van:)) Laktam 1 evig egyetemista irani sraccal!:) Iran Mutyiorszag:) Nem kicsit...

harcsabajuszos 2010.03.31. 14:22:29

@brlv24: Fantasztikus mintavétel, gratulálok a széles látókörödhöz.
A dupláért pedig elnézést, oldalfrissítésnél újra bedobta a költői kérdésem.

histar007 2010.03.31. 14:24:11

Azt hittem aki a börtönben ül az az elkövető és nem az áldozat. Amúgy ez a cigány dolog az elúlt 8 évben ne javult semmit, a vezetőik is korruptak, a támogatások eltűnnek. Mondjuk ki, az előző galeri tehetett volna valamit értük, de nem tett.
Cozma után néhány napig lehetett "cigánybűnözésezni", utána megint tilos volt, mivel jöttek a romagyilkosságok.

De a lényeg: nem történt változás, pedig MeggyPeti anno kijelentette, hogy megszűntetik az összes putrit...

greybull 2010.03.31. 14:29:51

@ossuser1: én ezt, mint egy pereces, már vagy 25 éve hajtom, hogy a mai, azaz a MAI, minden, azaz MINDEN bajunknak az oka 1490-1526 között keletkezett! Néhány történész is kezdi már ugyanezt hangoztatni - ez nem úgymond "Árpád apánkig" (aki mellesleg tényleg a legnagyobb és legnagyszerűbb magyar ember volt, aki valaha is élt!!!!)való visszamenés - habár? Habár az azért érdekes, hogy a West Point-on hadtörténelemből tanítják a magyar honfoglalást, mint mesterien megtervezett, kivitelezett katonai logisztikai műveletet, ami abszolút sikerrel járt! Miért is? Mert azok a magyarok tudtak összefogni, de kurvára!!! Úgyhogy - ha tanulni akarunk a történelemből, és tanulni kell, mert aki nem tanul, az arra ítéltetik, hogy ugyanaz újra megtörténjék vele, mint amit el lehetne kerülnie - ha a negatív példát jól meg akarjuk tanulni, akkor nosza nézzük csak, mi is volt 1526 előtt?, ha pedig a pozitívumokból akarunk tanulni, akkor irány 895-1000 időszaka, meg 1450-1490!

brlv24 2010.03.31. 14:29:58

@Oreg: A mintavetel abbol adodott, hogy minden este meseltunk egymas orszagarol, gazdasagarol, kultrajarol. Edesapja olajipari mernok, anyja orvos volt. Jol latta a vilagot, es volt osszehasonlitasi alapja.
De azert ne hasonlitsunk mar ossze egy nemet/francia/brit gazdasagot egy iranival:)
Remelem te is erzed, hogy nem egy kategoria...

levi009 2010.03.31. 14:41:55

@GMT+: Méghogy az utcán politizált a Jobbik?
Na ne röhögtess! Orbán és D. Tompika nem dettó ugyanezt csinálta? Szerinted poénból skapszlizták be őkelmüket a Vencel téren? :D

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.03.31. 14:48:55

@ossuser1: "
A zsidozas meg a legnagyobb faszsag a mai magyar eletben."

A szittyázás,mélymagyarozás,magyarkódózás,nácizás
után szorosan.

Samuzia 2010.03.31. 14:56:46

@nestrot10:
Mi van működik a bolsi propaganda. Egy oldalról védjük a romákat, Orbánt meg lec...zuk? Hogy is van ez?

brlv24 2010.03.31. 15:01:14

@levi009: Az, hogy erre az az altalanos jobbik szavazo valasza, hogy felemlitsuk meg, irtsuk ki, uldozzuk el oket. Ez meggondolatlan. A tortenelem mar tobbszor bizonyitotta, hogy az elnyomottak egy ido utan fellazadnak.
Nagyon is egyet ertek azzal, hogy a ciganykerdest meg kell oldani. A kerdes csak az, hogy milyen eszkozokkel es mennyi ido alatt.
A megoldas nyilvanvaloan az integracio. Ehhez at kell alakitani a szocialis rendszert (segelyek,gyes stb..), az oktatast (szakoktatas), mezogazdasag feltokesitese, stb-stb... csak mar valami ertelmes program kellene ra...:)

Pipas 2010.03.31. 15:05:51

@brlv24: "A megoldas nyilvanvaloan az integracio.": Ami cirka 4-600 éve nem akar sikerülni.

Én meg Nynfus vagyok. 2010.03.31. 15:19:06

Aki buszke ciganykent akar elni, megteheti, nekik sikerult:

www.youtube.com/watch?v=KimH_KnH4bs

Oket en sem abba a kategoriaba sorolom, akik a 80 eves nagyszuleimhez egy gazpalackert tortek be es ha nem vagyok ott ki tudja mi tortenik.

Lehet a karja nem is forrt ossze rendesen.

Hozzateszem, ezt egy magyar tolvajjal is megcsinaltam volna, de nem azok voltak.....ott es akkor.

Mert azert magyarbol is van sok alavalo, csak talan az aranyok masok.

brlv24 2010.03.31. 15:21:42

@Pipas: A szinesborueket is nehezen sikerult az USA-ban, de valahogy megis sikerult elfogadtatni oket a tarsadalommal...ugyesen kell csinalni, nem ugy, hogy hergeljuk mindket oldalt. Az nem vezet sehova, max. egymas lekaszabolasahoz.

kvadrillio 2010.03.31. 15:22:33

A Jobbikra savazok, hogy miért ?

Mert a Parlamenti politikusok már öregek. Herényi, stb.....már Viktor is 47 éves !
A munkaerőpiacon behalna, ha nem lenne milliárdos !

A Jobbik az ő szárnyai alatt tanult meg politizálni.
"2002 után pedig Orbán Viktor meghívására tagja lettem a Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek. 1999-ben részt vettem a Jobboldali Ifjúsági Közösség megalapításában. Az ifjúsági szervezetből párttá vált Jobbik alakuló kongresszusán, 2003 őszén a párt egyik alelnökévé, a 2006 novembere óta – immáron másodjára is – elnökké választottak. "

Viktor is kapott maga mellé 24 tagú tanácsadó testületet, hogy beletanuljon a "kormányzásba", ilyen segédlettel bárki beletanulhat, a Jobbik is !!! :)

A korrupció magjai pedig már Jobbikban is is el van vetve...

na, ezért savazok rájok !!! :O)

énis 2010.03.31. 15:27:34

@brlv24: ez nagyon rossz példa, főleg azért mert a betelepülők az usában (márpedig szinte mindenki az) szépen elnyomták és kiszorították az őslakosokat. Rezervátumba kényszerítették és jórészüket kiírtották.
A színesbőrűek ősei meg rabszolgaként kerültek oda.. teljesen más szituáció

Pipas 2010.03.31. 15:28:21

@brlv24: Hát mondjuk nem tudom, hogy amerikában mi van, de annyit azért hallottam, hogy a rézbőrűeket azokat gyakorlatilag kiirtották, az afrikaiak helyzetére pedig én az ő helyzetükben nem lennék azért olyan büszke. Mondjuk az arabokat meg nemes egyszerűséggel szarrá bombázzák.

Mindez persze nem változtat azon a tényen, hogy nálunk a cigányság integrálása több száz év alatt nem haladt semmit. (Ez nem amerika.) Olvasmányaimból úgy tűnik, hogy nagyjából ugyanaz a helyzet mint pár száz éve volt. Sajnos.

kolbenheyer 2010.03.31. 15:28:29

Sokan meghökkentek azon a mondaton, hogy a bűnözés áldozata is a cigányság elsősorban.
Mivel az egész szöveget nagyin tömörítettem, hogy olvasható legyen, néhány megfogalmazás túl sűrűre sikerült.
Amit értettem alatta: a bűnözés az egyén szempontjából döntés és így felelősség kérdése, de a közösség egésze szempontjából tekinthetjük egyfajta fertőzésnek. Ennek következménye pl. a bebörtönzés, aminek súlyos következményei vannak a családra: a család stabilitására, a jövedelemre, a gyereknevelésre, a mintaadásra. Ennek áldozatai is cigányok.

Én meg Nynfus vagyok. 2010.03.31. 15:31:34

@levi009: olyan jo, hogy mindenki fenyeget. lesz ez meg igy se, majd megtanuljatok ti. En nem vagyok szoci szavazo, de ha a jobbik politikusai azt akarjak amit itt nyomattok, akkor nem egy ujabb partallam van kialakuloban? ahol reszketni es felni kell mindenkinek, aki maskepp gondolkodik? esetleg a Dunaba is lovitek majd az embereket?

énis 2010.03.31. 15:35:22

@ossuser1: ez pont olyan duma, mint amit a maszop nyomatott a gárdáról a cigóknak, hogy féljetek, mert kiirtanak titeket, aztán meg a köznép is elkezdett rettegni a gárdától, de igazából fogalmatok sem volt róla (most sincs), hogy miért alakult eredetileg...
De nyugodtan nyomjátok a süket dumát a Dunába lövésről..

Pipas 2010.03.31. 15:36:05

@kolbenheyer: Marhaság. Amolyan 'minden relatív' meg 'kutyuljuk össze a napnál világosabb dolgokat is' meg 'milyen furcsa senki se gondolná tehát biztos igaz' típusú marhaság.

A bűnözésnak vannak _igazi_ áldozatai, tudod az öreg nénike, akit megerőszakolnak és baltát vágnak a fejébe meg a tanár akit agyonrugdosnak az utcán, meg az erdőkerülő, akit megölnek és kiszúrják a szemét meg a sprotoló, akit szíven szúrnak egy bicskával. Áldozat, tudod!...

Ne kezdjük már a baltás gyilkost áldozatnak nevezni, ne gyalázzuk már meg az igazi áldozatok emlékét.

brlv24 2010.03.31. 15:36:19

@énis: Igaz, tenyleg szar a pelda....de ha csak az utolso 50 evet nezzuk, akkor kovetendo. Bar kellene egy cigan Martin Luther King...:)

kolbenheyer 2010.03.31. 15:38:26

@Pipas: Ezt elolvastad?
"a bűnözés az egyén szempontjából döntés és így felelősség kérdése, de a közösség egésze szempontjából tekinthetjük egyfajta fertőzésnek. Ennek következménye pl. a bebörtönzés, aminek súlyos következményei vannak a családra: a család stabilitására, a jövedelemre, a gyereknevelésre, a mintaadásra. Ennek áldozatai is cigányok"
Még egyszer:
döntés és felelősség
áldozat az elszegényedett és magárahagyott család, rossz mintát követő gyerek

brlv24 2010.03.31. 15:40:19

@kolbenheyer: " rossz mintát követő gyerek"

Ez is nagyon fontos. Ha a gyerek azt latja, hogy a szulo egesz nap szotyizik a haz elott, nem dolgozik, lop, akkor o is ilyen lesz.

énis 2010.03.31. 15:42:07

@brlv24: nos igen, ha nálunk is olyan tekintélye lehetne a rendőrnek, hogy nem ő fut el fülét-farkát behúzva a bűnöző elől, hanem szépen ott helyben agyonlőhetné a mocskos aljasát, akkor valóban követni kéne a példájukat. Vagy a börtön ott börtön és nem hotel. De istenmentsen egy alanyi jogon járó fegyverviselési engedélytől...
Mégis mit kéne még követni, az indok nélküli (csak és kizárólag a gazdasága érdekében) háborúikat? Érdekes...

blueby 2010.03.31. 15:42:22

@ossuser1: Ha Te arról ítélsz meg egy pártot, hogy egy blogban, fórumon milyen hozzászólások íródnak mellette, hát ...
Sajnos van néhány begőzölt agyú, vagy éppen provokátor sok fórumon akik sokat ártanak a Jobbiknak, mert bizony vannak, akik ezek alapján ítélnek.
Vedd a fáradtságot, olvasd el a Jobbik programját, és rájössz, hogy egy becsületes, magyarnak, cigánynak és zsidónak sincs félni valója a Jobbiktól. Féljen a bűnöző, ne csak a cigánybűnöző, és féljen a korrupt politikus bűnöző. Neked nincs rá okod. Jól gondolom ?

wip 2010.03.31. 15:42:49

A kérdés az volt, honnan kapja a "jobbik" a támogatást.Egyrészt onnan, ahonnan a szellemet kiengedték a palackból/orbánviktorék/másrészt nézzük meg melyik környező országnak nem használ egy normális Magyarország/Románia/,harmadrészt azt is figyelembe kéne venni, hogy a jobbikosok keményen zsidóznak,kinek használ az antiszemita szöveg?Az araboknak elsősorban, akik be akarnak lépni Európába Magyarországon keresztül, másodsorban meg ott van Kína, akinek nem jó egy erős Magyarország, mert az osszd meg és uralkodj nem fog úgy működni...

énis 2010.03.31. 15:44:55

@kolbenheyer: a rossz mintát követő gyereknek akkor nincs egyéni döntése később? Ha így nézzük, akkor minden alkoholista szülőnek alkoholista gyereke ill. további leszármazottai lennének. Ez egy kommunában igaz lenne, de egy társadalomban nem így működik..

Pipas 2010.03.31. 15:51:36

@kolbenheyer: Hiába ismételgeted a brutális gyilkossága áldozata akkor is a meggyilkolt személy és nem a gyilkos családja, bármennyire is hiányzik a börtönben ülő apuka.

Gondolom ha mondjuk megerőszakolnák és megölnék a lányodat/rokonodat/ismerősödet akkor te sem a gyilkos kisfiának sanyarú gyermekkorán sajnálkoznál, ugye?

énis 2010.03.31. 15:57:42

továbbá megkérdezném, hogy a világon melyik másik ország kormánya teszi azt, hogy ha belerúgnak egy polgárába hevesen bólogat, hogy megérdemelte, mert rosszkor volt rossz helyen?

énis 2010.03.31. 16:02:23

Tájékoztatást kérek, hogy hol lehet feljelenteni Shakirat a gipsy című száma miatt, mert rasszista? :-))

Én meg Nynfus vagyok. 2010.03.31. 16:02:26

@blueby:
Nem szeretnek ez alapjan megitelni egy partot, nem is a partnak maganak szantam, hanem egy-egy embernek.
Csak sajnos, ha posztokat olvas az ember, elkerulhetetlenek az eloiteletek.
Ha en azt mondom, hogy minek utalni a zsidokat, egybol zsidonak szamitok, ha azt mondom, hogy van egy cigany haverom, aki pekkent napi 12 orazik, akkor egybol ciganyparti vagyok.
Itt mindenkivel ez tortenik, altalanositanak, itelnek az emberek. sajnos en is.

Én meg Nynfus vagyok. 2010.03.31. 16:06:23

@levi009: ja, hogy azok nem nyilasok voltak? en kerek elnezest. Talan tuloztam a Dunaba lovos hasonlatommal, de azert az mar egbekialto hulyeseg, hogy ok maguk is zsidok voltak.
Sot szerintem a lagereket is cionistak mukodtettek, hogy majd 40-50 ev mulva azt lehessen mondaniuk, hogy szegeny "mi", minket mar akkor is irtottak. Ezert aztan egy par milliot megoltek maguk kozul.

Ne ertsen felre senki, sok olyan dolog van a jobbik programjaban, amit magamenak erzek, de egy jo adag olyan is, ami miatt nem tudok teljesen azonosulni veluk.
Nekem semmi problemam azzal, ha vki rajuk szavazik, tegye, ez a lenyege a demokracianak.
De ha en ezert nem vetek meg embereket, engem se vessenek meg azert, mert nem a Jobbikra szavazok.

Csak ennyi.

blueby 2010.03.31. 16:11:36

@ossuser1: A második bekezdés teljesen korrekt. Egyetértünk. Pedig én a Jobbikra szavazok.

gorcsev54 2010.03.31. 16:22:31

Egy kicsit visszanéztem. Tényleg lehet olvasni jó
hozzászólásokat,értelmeset de azért csak becsúszik továbbra is egy egy mocskolódó minden oldalról.Az is egy érdekes amikor kívül álló hozzászólók magyarázzák egy párt ideológiáját,irányvonalát tele van az ország politológusokkal, hozzáértőkkel(legalább annyi mint a focihoz értők, csak eredmény "0")Pl: amikor balkáni csürhe kapja a Jobbik, de más is kap ilyen jelzőt,a másik oldaltól- hát itt tartunk az egyik azt szajkózza amit az Mszp,vagy a Fidesz mond a másik azt amit a Jobbik,a jelzőket nem sorolom de, hogy valaki igazából a pártok programjáról beszélne,melyikben mi a jó, mi a rossz melyik párt mit tett vagy nem tett, vagy fog tenni -persze arról csak halvány elképzelés van.Persze a Jobbikról van egy csomó embernek elképzelése főleg azoknak akiknek már jól a fejébe verték, Mesterházy vagy Kövér félék lehetne sorolni, és ebben semmi sértés vagy anyázás nincs.Tényleg sokan azt hiszik csalhatatlanok demokraták stb.de konkrétum semmi.Pl: Irán pénzeli a Jobbikot stb.És vajon az Mszp, vagy a Fideszt ki-hát felvilágosítom Őket , hogy mi pénzeljük pl:"Cuslágon" bkv autó pályán szakértőkön stb.(szándékosan írtam így)keresztül.Ez viszont konkrétum.Szóval a kérdést alaposabban kellene körül járni mielőtt
valaki vagdalózva véleményt mond.A zsidózás is folyamatosan megy, pedig én még nem hallottam, az hogy Izraelt emlegetik ,nem szeretik (minden oldalon van ilyen)az mindenkinek a saját joga. Az USA-t ( vagy bármelyiket)sem kell mindenkinek szeretni, annyira szabad nacionalistának lenni,hogy a saját országát szereti az ember.A" magyar zsidó" vagy bárki(szándékosan idézőjelben)
nem hiszem hogy az Izraeli válogatottnak drukkol a focimeccsen,a szíve mélyén de ha igen akkor már nem a vallásról beszélünk- ami ugyebár szabad jog.

gorcsev54 2010.03.31. 16:28:20

@levi009: Most olvasom: Látod abban amit Írsz is van igazság."zsidóság és cionizmus" Sokan nem veszik észre a fától az erdőt vagy nem akarják,csak szajkóznak fasiszta náci kommunista stb.

gorcsev54 2010.03.31. 16:32:05

@levi009: Igen, így van csalhatatlan vezetőink,(fociban is).

levi009 2010.03.31. 16:37:36

Nem akar valaki egy Neturei Karta (Város Őrzői) Blogot létrehozni?
Ott lenne csak igazi nagy csete-paté! :D

www.nkusa.org

gorcsev54 2010.03.31. 16:42:39

Ismerős. Mindig mondtam összekeverik sokan a dolgokat. Már nem sok időm van mert el kell mennem oktatásra(megfigyelő leszek 11.-én)vén fejjel és arra kell figyelnem ne csaljanak.(van benne gyakorlatom mert egy két választáson voltam már szavazatszedő)bár a csalás nem a mi körzetünkre jellemző.Azt nem árulom el senkinek , hogy melyik párt küldött,mert az a magánügyem

Gest anyó férje 2010.03.31. 16:50:57

Én azt csípem a Jobbikban hogy többnyire (vagy legalábbis sokszor) kimondják nyíltan kereken ami a begyüket nyomja. Hogy ez elég sok hülyeséggel jár meg feszültségeket szül az nem igazán zavar mert ez együtt jár a kamaszkorral, különösen egy ilyen begyepesedett társadalomban. Milyen volna ez a kampányidőszak a Jobbik nélkül? Orbánozás az egyik oldalon Gyurcsányozás a másikon meg a bugyuta óriásposzterekről bazsajgó politikusok. Igenis tessék nyíltan színt vallani váljon el a búzától az ocsú! Abból a süket szlogenesdiből meg már senki se kér amit az SZDSZ csinált az EP választásra és bele is bukott. Előre pajtások és kitartás!

Nzoltan 2010.03.31. 17:13:10

@ossuser1:
Emlékezzünk a 2002-es kokárdázásra. Az is ugyanerről szólt. Vagy velünk vagy, vagy ellenünk.

Nzoltan 2010.03.31. 17:16:53

Nagyon fontosnak tartom, hogy minél több új párt jusson be a parlamentbe. Legyen az LMP vagy Jobbik. A régi garnitúrák között kialakult már az az érdekkapcsolat, ami miatt nem fog válozni semmi. nemkem ne mondja senki, hogy az állami szerveknél és az önkormányzatokban nem tud az ellenzék semmiről. Ilyen nincs.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.03.31. 17:28:22

Sajnos a Kárpátmedence elfoglaláskor vki megátkozott bennünket... Azóta mindig ki akartunk rekeszteni embereket. Szerintem a sikeres nemzetek pont fordítva működnek. Magukba fogadnak, integrálnak és ezáltal erősítik magukat. A sokszínűségükkel és az ezzel bizonyított megbízhatóságukkal adnak erőt a NEMZETNEK! Mert akik idetelepülnek, azok hatalmas áldozatokat hoznak Magyarországért és ennek a NEMZETNEK válnak a tagjaivá - Magyarország a 16.századtól ilyennek indult... Sokak ősei között vannak szlávok, zsidók, németek, hollandok, olaszok és még ki tudja milyen népség (biztos az én őseim között is, bár az egyik legrégebbi magyar családnevet viselem, mielőtt okos, genetikus, jobbikos sváb, szláv gyerekek nekiállnak fikázni - nem is értem miért nem Zázrivecz bajtársat izélgetik). Azok a sikeres nemzetek, akik ezeket be tudják olvasztani, csak azok válhatnak sikeressé. Adnak bizonyságot a külvilágnak és hatalmat maguknak!

oknyomozo (törölt) · http://jobbik.eu5.org 2010.03.31. 18:36:43

@Pipas:

Nem véletlenül _dr.stein_ vagy a BGY-ről? Olyan ismerős onnan az írásod. Ha igen, akkor jól írtál. :)

Nzoltan 2010.04.01. 07:22:59

@Boli:
Hát a magyarok annyira kirekesztőek,hogy a betelepülőket( őket többnyire hívták) hagyták élni és a vallásgyakorlás is tulajdonképpen szabad volt. Én eddig azt hittem, hogy az igazi 'Európai érték' abban van, hogy elfogadjuk a másikat olyannak amilyen és nem kényszerítjük rá saját identitásunkat a másikra.
Te nem tudom hol élsz, de itt semmivel nem kirekesztőbbek az emberek, mint máshol a világon. Legfeljebb beszoptad azt a maszlagot, amit az elmúlt években az MSZP és a média adagolt a sisakod alá.

Pipas 2010.04.01. 07:52:01

@oknyomozo: Nem, de azért köszi! ;)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.04.01. 11:29:03

Én a cigányellenesség miatt még simán szavaznék a Jobbikra. Mert ahogy egyes cigányok viselkednek azt igenis szóvá kell tenni.

Elképeztő, hogy csak azért ne beszéljünk róla, mert egyes liberálisoknak van cigány rokonsága és azoknak ez a téma kellenetlen!

Csakhogy a jobbik igazából zsidóellenes párt, de ez a posztírónak fel sem tűnt, sőt magyar ellenes is, mert a nem hunfanatik magyarok magyarságát is megkérdőjelezi.

Szóval szerintem ezek a fő bajok a jobbikkal.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.04.01. 12:57:43

@Jobb híján MDF-es: tudjuk, hogy neked nem gond a cigányellenesség. mondasz valami izgalmasat is?

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.04.01. 13:03:23

@calam:

Neked nem, mert leragadtál ott, hogy cigányellenesnek lenni csúnya dolog.

Pedig ezer más ok miatt, más szempontok szerint is rossz választás a Jobbik.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.04.01. 13:34:11

@Jobb híján MDF-es: hogy ki hol ragadt le, azt inkább nem részletezném, de ha visszaolvasod írásainkat, tudhatod, hogy nem csak a cigányellensséggel van bajunk.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.04.01. 14:39:34

@calam:

két témát ragadtatok ki: cigányság, újdonság.

Az újdonságról egy szót se vesztegetnék, mert ez önmagában nem érték, meg nem is igaz, mert volt előéletük, csak utána kell olvasni.

Nem írtatok a palesztinbarátságról, az iráni, orosz szálról, a szövetségeseikről, az antifinnugorizmusukról. Vagy ezt nem észlelitek?

spotty 2010.04.01. 16:48:37

@Kangörény_: Teljesen egyet értek veled. Hozzám egyszer törtek be, akkor cigányok, akik nem voltak 16 évesek sem, kétszer törték fel a kocsimat és 2-szer akartak a szomszédban lévő kis boltba betörni. Vette őket a kamera. Tudod, teljesen egyet értek, hogy ne engedjen be a gyerek senkit, főleg nem őket. Plusz itt van a kézilabdás srác ügye, akit megöltek, a Marian Cozma (lehet hogy nem így kell írni). Ott is cigányok voltak. Én sem vagyok rasszista, de a tények, azok tények. Van kivétel közöttük is persze, de ritka.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.04.01. 17:14:10

@Jobb híján MDF-es: sardobalo.blog.hu/2009/11/27/ket_legy

sardobalo.blog.hu/2009/06/14/mi_nem_leszunk_masodik_palesztina

2 perc keresgéléssel az általad is elérhető archívumunkban ezeket találtam.

ezek után van valami izgalams gondolatod?

H1GaNy 2010.04.02. 00:28:19

Én elfogadom azt, hogy nincs "cigánybűnözés". De akkor mivel magyarázzuk azt, hogy cigánygyerekek akik 50k-s mobilokkal dzsalnak az utcán és csak szórakozásból kést szorítanak az ember hátához, vagy elrabolnak valakit fegyverrel és váltságdíjat kérnek a családjától? Jópofaságnak, vagy kiszolgáltatottságnak? Hát nem, ez egyszerű bűnözés. És itt felesleges tovább szaporítani ezzel kapcsolatban a szót, ugyanis szerintem a többségnek van idevágó saját sztorija.
A cigány gyerekek szegregációjáról az iskolában meg annyit, hogy megint pár okos ember megmondta mi a fasz van és úgy is lett. Az, hogy mik voltak ennek a következményei láthatjuk manapság. Azokban az iskolákban, ahol eddig szinte csak cigány gyerekek tanultak, és cigány tanáraik voltak sokkal jobb eredményeket értek el a tanulók, mint azok a társaik akiket belekényszerítettek egy nekik "ellenséges" közegbe.
Rasszizmus. Ez egy igen érdekes kérdés főleg a mai fiatalok körében. Sajnos csak saját tapasztalat alapján tudok beszélni, így elnézést ha általánosítok. Nem 1 magát "mega" liberálisnak nevező ismerősöm acsarkodva náciz le mindenkit, akinek ferdén álla szeme, majd ha felmerül az a kérdés, hogy cigányság, akkor egyből jön a replika, hogy köcsög cigányok... be kéne őket darálni stb.. stb... Én ezt tartom hatalmas képmutatásnak.

Maga a cikk szerintem jó, a többit is el fogom természetesen olvasni, bár ezzel kezdtem, hiszen ebben vagyok érdekel. Miért szavaznék a Jobbikra? - Nem fogok idén szavazni, ugyanis nem érzem magamat elég érettnek hozzá. Ennek ellenére magamat Jobbik pártolónak tartom.

Én meg Nynfus vagyok. 2010.04.02. 11:03:32

ne keverjuk mar a hunokat a magyarokkal. En magyar vagyok nem hun. Van rokonsag, de nem ugyanaz a ketto. Nagyon szoros a kapcsolat a ket nep (mar csak egy) kozott, de nem ua. Kozos torzsszovetsegben eltek es egybeolvadtak.

karlmax 2010.04.02. 11:57:41

@H1GaNy: Na ez az. Méghogy nincs cigánybűnözés? persze lehet másként is hívni, de a lényeg ugyanaz marad.

Chuck No Risk 2010.04.05. 12:09:34

@H1GaNy:
Ha tényleg így teszel (és elmúltál 18),akkor egy szavad ne halljam a következő 4 évben.

Meglehet ott se vótam 2011.03.10. 08:31:04

index.hu/belfold/2011/03/10/statisztikahamisitas_miatt_feljelentest_tett_hatala/

Itt egy magyarázat arra, hogy a statisztikák és a valójában folyamatosan romló közbiztonság miért mondanak ellent egymásnak.