A legfrissebb cikkek

Nincs megjeleníthető elem

Kapcsolat


Friss topikok

Statisztikák

Címkék

alkotmány (20) állam (6) állambiztonság (10) állambiztonságis jelen (6) arab (9) atom (7) a mennyei birodalomban (6) bajnai gordon (10) biológia (16) bíróság (6) bkv (7) budapest (10) cigány (86) demokrácia (87) diszkrimináció (6) egyház (6) ensz (8) erkölcs (6) eu (28) európa (7) evolúció (10) fantasy (9) fasizmus (6) fidesz (148) foci (6) gay (17) gay pride (12) gáza (14) gazdaság (19) google (6) gyász (7) gyurcsány (49) hamasz (13) hitler (8) holokauszt (12) hülyeség (6) humor (9) index (10) internet (9) irán (21) iszlám (6) izrael (39) jared diamond (6) jézus (10) jobbik (73) jog (8) kádár (7) katolikus egyház (7) kdnp (10) keresztény (12) kereszténység (11) kína (11) kolbenheyer ír (162) kolbenheyer olvas (233) kommunizmus (14) környezetvédelem (6) közélet (9) közgazdaságtan (26) krimi (17) külpolitika (20) kultúra (25) liberalizmus (13) lmp (9) magyar (15) magyarország (140) magyar gárda (9) magyar hírlap (6) martin (6) mdf (12) meleg (13) mongol (18) mszp (62) náci (51) nacionalizmus (10) németország (11) nemzet (32) nemzetbiztonság (8) nyelvészet (6) obama (21) oktatás (11) orbán (56) oroszország (8) összeesküvés (6) őstörténet (6) palesztin (15) politika (215) pszichológia (14) rasszizmus (19) regény (27) reggel (67) rendőr (7) rendszerváltás (24) rowling (7) rükverc (11) rukverc (15) sci fi (11) sólyom lászló (11) szabadság (17) szdsz (20) szeretet (6) szlovákia (11) társadalom (69) tech (7) terrorizmus (8) több fényt a kdnp be (8) történelem (155) tudomány (8) tüntetés (6) usa (47) választások (34) választás 2010 (44) vallás (14) válság (11) varga e tamás (6) vendégpost (11) világ (14) voks10 (26) vona gábor (7) zene (12) zsidó (48) Címkefelhő

Designerünk

Legutolsó kommentek

Nincs megjeleníthető elem

Miért (nem) szavaznék az MSZP-re?

2010.04.07. 07:00 kolbenheyer

A poszt egy hatrészes sorozat ötödik darabja, a befejező rész pénteken jelenik meg. Az első rész a Fideszről, a második a Jobbikról, a harmadik az LMP-ről, a negyedik pedig az MDF-ről szólt.

Az ötlet a következő. Fogom az öt, érdemi országos listát állított pártot, és programjukat két alapvető üzenetre csupaszítom: egy tartalmira és egy hitelességire. Ezek alapján érvelek amellett, hogy miért érdemes rá szavazni, és miért nem. Aztán a hatodik részben ismertetem a saját álláspontomat.
Mire jó ez? Kötve hiszem, hogy tömegek olvasták mind az öt párt programját, és azok pontjainak összevetése után döntenek, hogy hova ikszeljenek. Maradjunk ezért annál, ami a plakátokról, a vezetők beszédeiből, a kampányszlogenekből sugárzik. A pártok üzeneteit természetesen többen máshogy dekódolják, mint én: nem tagadom, hogy az érvelés szubjektív lesz. De hátha sokan fogják úgy érezni, hogy ők is így értik, amit a pártok mondanak.
A pártokat ábécérendben vizsgálom: Fidesz, Jobbik, LMP, MDF, MSZP.


Az MSZP üzenetei
Tartalom: Válságkezelés
Hitelesség: Demokrata egységfront

Miért szavaznék az MSZP-re?
Mert sikeresen kezelték a válságot.
A Bajnai-kormány az MSZP-frakció támogatásával sikeresen kezelte a válságot: Magyarország nem omlott össze rendkívül kedvezőtlen helyzete dacára. Sikerült a költségvetés kézben tartása mellett elkerülni a forint összeomlását, sőt olyan korrekciókra is sor került, mint pl. a nyugdíjkassza rendbehozatala. Akárki veszi át a kormányzást, ugyan egy nehéz helyzetben lévő, még sok reformra szoruló országot kap, de nem csődtömeget. Miért ne folytassa maga az MSZP?
Hiszen az MSZP már az előző ciklusban is belekezdett nagyobb reformokba, és a koalíciós torzsalkodás mellett elsősorban a Fidesz által kezdeményezett „szociális” népszavazás volt az, ami ezt megakasztotta. Mára azonban már talán belátták az emberek, hogy sem az egészségügy, sem a felsőoktatás nem tartható fenn jelenlegi formájában. Nem egyszerűen több pénzt kell rájuk fordítani, hanem érdekeltté kell tenni a szereplőket a gazdaságos és hatékony szolgáltatásban, a fogyasztókat pedig a minőség megkövetelésében. Ennek lehetnek eszközei a tandíj, vagy a vizitdíj, de nem maguk a konkrét formák a lényegesek. Az MSZP ugyanis tanult a hibákból és a pofonokból. Megszabadult az SZDSZ „zsarolásától”, és képes lehet a szükséges reformokat a társadalom tűrőképességével összeegyeztetni.

Mert ők az egyetlen, biztosan befutó demokraták.
Sokan vélik úgy, hogy nem egyszerűen a gazdaság van válságban, hanem maga a húszéves magyar demokrácia. Ennek oka a feldolgozatlan múlt. Egyre többen fordulnak nosztalgiával a Horthy-korszak felé, és közben elfelejtik, hogyan végződött: háborúval és népirtással.
A rendszerváltással kapott sajtószabadság kieresztette a szellemet a palackból: mára már mindennapossá és természetesé vált a rasszista közbeszéd. Megszűntek a gátlások a zsidózással, cigányozással kapcsolatban. Újraéledt a Trianon-nosztalgia, ami lehetetlené teszi a szomszédokkal való békés együttélést, és elsősorban maguknak a határon túli magyaroknak árt. A legveszélyesebb azonban a legártalmatlanabbnak tűnő változás: a demokratikus intézményrendszer eróziója. A parlamentarizmus, vagy a független igazságszolgáltatás egyre kevesebbeknek fontos.
Mivel a Fidesz nem határolódik el ezektől a jelenségektől, sőt több képviselője ilyen eszméket vall, csak az MSZP maradt a demokrácia őre.

Miért nem szavaznék az MSZP-re?
Mert ők is csinálták a válságot.
A válságkezelés nem feltétlenül erény, főleg, ha maga az MSZP cseppet sem ártatlan a válság kirobbanásában. Nyilván nem az amerikai jelzálogpiac összeomlása a bűnük, de az már igen, hogy második ciklusuk idejére került a magyar költségvetés és gazdaság olyan állapotba, hogy a válság ennyire kiüsse.
A MSZP 2002-ben jóléti fordulatot hirdetett, ezzel bebetonozta a kádári paternalista mentalitást: az emberek az államtól várták az újabb és újabb juttatásokat. Örök problémája az MSZP-nek, hogy hitelességi deficitjét állami költekezéssel akarja ellensúlyozni. Ez azonban végső soron az adófizetőket terheli.
Két ciklus hosszú idő, Magyarországon még csak a MSZP-nek adatott meg. Ezalatt lett volna lehetőség olyan nagyszabású reformok megvalósítására, amiket most ígérgetnek. Az eredményt látva azonban érthetetlen, miért is kellene újabb négy évet pazarolni a kísérletezgetésre. Ami nem megy, azt ne erőltessük.

Mert kutyaharapást mégse szőrivel.
A demokrácia helyreállítása érdekében szavazni a MSZP-re valóban olyan, mint sörözni a másnaposság ellen. Lehet, hogy a Fidesz nem a demokrácia makulátlan bajnoka, de az MSZP tetszelgése ebben a szerepben kifejezetten viszolyogtató.
Az eredetet talán nem is kell már firtatni, no nem mintha mindegy lenne, hanem mert annyira egyértelmű. Két dolgot viszont látni kell: a MSZP ma sem mentes a diktatórikus reflexektől, a jobboldali radikalizmus megerősödéséért pedig nagy részben maga felelős.
A MSZP mindig is sajátjaként használta a titkosszolgálatokat (lásd a Mécs-bizottság gusztustalan vádaskodásait és kiszivárogtatásait), de 2006-ban a rendőrséget is prostituálta. Részben emiatt, részben pedig korrupciós botrányaik miatt talált táptalajra a jobboldali radikalizmus, és ma már minden MSZP-s megnyilvánulás csak újabb hordó olaj a tűzre. Teljesen hiteltelen az MSZP antifasiszta harca, hiszen átlátszóan kampánytaktika, ahogy folyamatosan az egész jobboldalt, de főleg a Fideszt próbálja a barna térfélre tolni.

Kolbenheyer kommentpolitikája

96 komment · 2 trackback

Címkék: politika mszp választások választás 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://sardobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr671863829

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A rezsim züllöttsége 2010.04.07. 15:42:02

 Ami ma zajlik a világban, az egy aljasság. A tisztességes, becsületesen dolgozó emberek minden lépését figyelik. Kismillió szerv, szolgálat, ügynökség archiválja a telefonbeszélgetéseinket, a bankkártyahasználatunkat, a reptereken szkennelne...

Trackback: Ha Ön már eldöntötte, hogy elmegy szavazni 2010.04.07. 13:45:53

Választás, vagy szavazás? Honfitársam! Ténylegesen eljött az idő, mikor döntened kell a saját és családod létéről, életéről! Eljött az ideje, hogy kénytelen vagy szembenézni a „mi volt eddig, s hogy lesz tovább” TÉGED IS alapvetően érintő é...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.07. 07:54:30

"Újraéledt a Trianon-nosztalgia, ami lehetetlené teszi a szomszédokkal való békés együttélést, ÉS ELSŐSORBAN MAGUKNAK A HATÁRON TÚLI MAGYAROKNAK ÁRT."

Ezzel különösen egyetértek!

PaXiB 2010.04.07. 10:18:31

Gratulálok, remek sorozat!
Hasonló témát készülök feszegetni én is ptkg.blog.hu/

Hispan07 2010.04.07. 10:18:52

Gyerekek, ezek (az egész sorozat) mind politológus közhelyek - hol van valami egyéni vélemény?

Pepe83 (törölt) 2010.04.07. 10:32:01

Ez most tényleg elfogulatlan, korrekt írás.

droID 2010.04.07. 11:31:38

@Talon Karrde: Ezzel a logikával sok minden mást is el lehetne ítélni, a lényeg hogy ne magyarkodjanak a magyarok, de mindenki más a környéken nyugodtan. Mintha a határon túliak elnyomása nem Trianon óta kezdődött volna hanem a MIÉP idejében.

A miért szavaznék az MSZpre résznél hangosan felröhögtem, főleg hogy ők a demokraták meg a válságkezelők. Ja meg a demokrácia őre.

karlmax 2010.04.07. 11:46:12

8 évük volt jobb körülményeket teremteni. És? Mi lett belőle? Sok milliós lopások.
"Újraéledt a Trianon-nosztalgia, ami lehetetlené teszi a szomszédokkal való békés együttélést, ÉS ELSŐSORBAN MAGUKNAK A HATÁRON TÚLI MAGYAROKNAK ÁRT." - ez a sor nekem is különösen tetszett.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.07. 11:47:47

@droID: Kifejtenéd bővebben, hogy miért rossz a logikám? Én spec. nem érzem magam elnyomva, lehet hogy mások igen.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.04.07. 13:47:10

Sok hülye 60 év feletti nyugger szavaz már csak rájuk

erhnn 2010.04.07. 13:58:07

Az mszp meglopta az országot, hazudoztak össze-vissza. A kommunista utódpárt most eljátssza a demokráciát.
És az én szavazatomat kérik?
Hát köszi, inkább nem!

bence87 (törölt) 2010.04.07. 14:01:17

egy valamire vagyok kiváncsi: Lendvai Ildikó arcára vasárnap éjjel 11 fele :D de arra nagyon

HPL 2010.04.07. 14:06:13

Én már söröztem másnaposan, hogy jobban legyek. ... És hatott! :D Komolyan!

papillon 2010.04.07. 14:06:47

Tévedés: Egy kis sózott sör a legjobb a másnaposság ellen.

Rántott máj (törölt) 2010.04.07. 14:28:20

Vajon a kampanyszakembereiknek nem tunt fel az a nyilvanvalo onellentmondas, hogy ha valaki olyat mond, hogy aki nem ram szavaz, az nem demokrata, akkor o maga semmikeppen nem lehet demokrata?

tlac 2010.04.07. 14:29:53

a demokrácia őrei egypártrendszerűek, cenzorok, embereket veretők..

Roa 2010.04.07. 14:39:00

Demokraták... Én meg tarajos sül vagyok enyhe kenguru beütéssel. :)

droID 2010.04.07. 14:39:49

@Talon Karrde: A határon túli magyarok problémáit leredukálni arra hogy itthon "Trianonoznak" kb. olyan mintha nem ismernéd a történelmet vagy az MSZP, SZDSZ propagandát reprodukálnád. Mert ha kiállsz a magyarokért, akkor az gáz de ha minden mások jogaiért kiállsz az szent és nemes dolog. Meg kellene valahol húzni a határt hogy a múlt mely eseményeit kell mindenkinek elfelejteni, és mi az amit nem kötelező, mi az amibe nem muszáj beletörődni még ha jelképes gesztusokon túl senki sem gondolja komolyan hogy 2010ben Mo. a 20.000 fős hadseregével vissza tudná, akarná szerezni az elvett területeket. Vonatkozzon ez minden népre egyformán és akkor neked van igazad.

pucros 2010.04.07. 14:48:41

Az MSZP mint populáció az elmúlt években azt bizonyította, hogy egyszerűen nem lehet akkora szarban az ország, hogy ők ne az egymás közötti faszkodással (hogy klasszikust idézzek) törődjenek elsősorban. Egy taknyos papírzsebkendőt nem bíznék erre a társaságra, egyszerűen szociológiailag nem érettek a kormányzati felelősségre... sőt, kimondottan romlottak hozzá.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.07. 14:49:07

@droID: Sajnos nem csak "itthon" Trianon-oznak:

szabadter.wordpress.com/2010/03/16/csalodtam-a-szelsojobban/

Nem én írtam a posztot, de teljesen egyetértek a tartalmával.
Rágd meg te is és légy szíves fogalmazz meg egy tisztességes ellenérvet erre:
"jraéledt a Trianon-nosztalgia, ami lehetetlené teszi a szomszédokkal való békés együttélést, és elsősorban maguknak a határon túli magyaroknak árt."

Előre is kösz.

M, az állat 2010.04.07. 14:55:02

@Hispan07: olvasd el az első pár bekezdést

timarg · http://sas2.elte.hu/tg 2010.04.07. 15:00:01

HPL-nél a pont.
Sörözni ugyanis lehet másnaposság ellen. De a hasonlat másik fele...

MÁV tulaj 2010.04.07. 15:05:02

Miért nem szavazok az MSZP-re?
- mert hét év alatt elképesztő módon eladósították az országot, így személy szerint engem is,
- mert amikor kiderült, hogy a "király meztelen", azaz 2006. szeptember, a hatalmon maradásuk fontosabb volt számukra a haza érdekeinél,
- mert 2006. októberében - a magyar ún. demokrácia történetében példátal módon - békés járókelőket is összeverettek a rend őreivel,
- mert számtalan példa van arra, hogy hatalmukat elsősorban saját meggazdagodásukra használták, illetve lopnak, csalnak, hazudnak, lásd: Zushlagtól Hagyóig,
- mert vezetőik jó részétől már-már kiütéseket kapok: lásd: Lendvai Ildikó, Szekeres Imre, GyF, Szabó Zoltán, Molnár Csaba, Nyakó István stb.
S ha nagyon muszáj, még legalább ugyanennyi okot fel tudnék sorolni...

Samuzia 2010.04.07. 15:42:29

@Talon Karrde: Miért lehet velük békésen együtt élni?

safranek 2010.04.07. 15:43:56

Csak azért szavaznék, mert a 2/3-ad túl nagy hatalom!

Meg is kellene szüntetni a 2/3-ados szabályt. Helyette inkább legyen + 1%. Azaz a kormányoldal és még legalább 1%-nyi szavazat az ellenzékből.

droID 2010.04.07. 15:52:00

@Talon Karrde: ne haragudj de azt a blogpostot inkább nem minősíteném. A határon túli magyarok helyzetét nem lehet csak és kizárólag a szélsőjobbra hárítani. Természetesen vannak barmok gazdagon, minden országban van szélsőjobbnak mondott és valóban szélsőséges, erőszakos emberek. Nem az erőszakos csürhét védem, de ők hányan vannak őszintén? Pár 100, max. 1000. Nem miattuk verik a magyarokat, nem miattuk korlátozzák a jogaikat, telepítgetik ide oda hogy változzanak a népességi arányok. Kérlek állíts fel egy mátrixot amiben leírod kinek mit szabad és nem szabad megtenni a valós történelmi sérelmeinek megemlékezése érdekében. Ha zászlókkal vonulgatni szerinted ciki akkor legyen az, ha szónokolni meg a múltat siratni ciki akkor legyen az érvényes mindenkire. Viszont ha magyart vernek külföldön legyen mindenki ugyanúgy felháborodva itthon, mintha kisebbséget bántanak a nácik ITTHON. Mert ha cigányt vernének akkor arról meg a szélsőséges cigányok tehetnek? Vagy a rasszista támadóik. Nem mindegy. Akkor, és csakis akkor elhiszem hogy itt nem kontraszelektív alapokon megy az érvelés, hanem komolyan gondolják. Nem csak te, hanem a politikusok is.

EUgén 2010.04.07. 16:19:58

Nem igényel magyarázatot miért nem szavazunk rájuk. Csak azt nem értem, miért vannak akik mégis? Igaz, egy bizonyos életkorban és lelkiállapotban már felesleges érvelni, vitatkozni

Viharzóna 2010.04.07. 16:34:47

@MÁV tulaj: Elfogult és szűk látókötű emberekkel nehéz vitatkozni.Az elmúlt nyolc illetve a rendszerváltást követő húsz esztendőt teljes egészében kell értékelni.
Minden jelenleg a parlamenti küszöböt elérni képes párt volt már hatalmon, kivétel a jobbik és az LMP, az utóbbi kettőben sok-sok politikailag alulinformált szavazó hisz. Sajnos. Azt szokták mondani lakva lehet megismerni az embert. Én erre azt mondom, hogy az eddig regnált pártok, mint a legelőször kormányzó MDF, majd az Őket követő MSZP a 98-2002-g regnáló Fidesz aki Torgyáni segítséggel tudott koalícióban kormányozni (FIDESZ- MDF -KISGAZDA ) MÁR MEGMUTATTÁK, HOGY MIRE VOLTAK KÉPESEK! A Magyar Emberek reálisan gondolkodó közössége nem siet és nem felejt. A közvélemény kutatások, valamint a pártos média nagyarányú Fidesz győzelmet jósolnak. Mindegyikük szugerálja, a tudatlan, politikailag gyér ismeretekkel felvértezett választópolgárokat, hogy a jelenleg regnáló Kormány leszerepelt. Nem szerepelt le, tette a dolgát és nyújtózkodott ameddig a takaró ért. A nagy győzelmi mámorban élő fidesz a jobikkal együtt nem 2010-2014 -ig ígérget, hanem tizenöt, húsz évvel előbbre. Akkor joggal tehetjük fel a kérdést mi a választópolgárok, hogy van-e nekik konkrét elképzelésük? Szerintem nincs, mert, egy nyersanyagban szegény, iparilag a külföldi nagytőkésektől függő, mezőgazdaságát és az arra épülő feldolgozó konzerviparát, cukorgyártását tönkretett ország, önállóan nem lesz képes a válság kihatásait kezelni, akárki nyeri is a választásokat. A Nép az Istenadta leszegényedet Nemzet fogja továbbra is a bőrén érezni a megszorításokat. Az adócsaló közép és kisvállakozások, továbbra sem fognak többet befizetni az államkasszába. Lásd az APEH honlapján lévő adóhátralékosokat. Az Unió pedig nem fejős tehén,de az USA sem fog a segítségünkre sietni, mivel elég nekik a saját lakosságuk szociális problámáinak a megoldása. Akárki győz áprilisban, még az őszi ökormányzati választásokig majd kelleni fogunk, mi a Magyar Választópolgárok, utánna meg minden úgy lesz ahogy eddig volt.Bár ne így lenne , de én éltem az átkosban is felnőtt fejjel, és végig "éltem és tapasztaltam az elmúlt sok-sok pártigéreteit", engem már nem lehet megvezetni holmi pártmesékkel. Azt kérem mindenkitől, hogy április 11-én a zsebének és ne a pármeséknek higgyen, és utánna döntsön felelősen a szavazófülkei nyugalmában. Nem csak magáról dönt, hanem aa gyerekeiről, az unokáiról, az egész Magyar Nemzet további sorsáról.Ehez kívánok mindenkinek józanságot, erőt és egészséget. Ne feledje senki, hogy minden egyes szavazat jobbá, vagy még rosszabbá teheti elkövetkező napjait, heteit az azt követő kampányoktól mentes hétköznapokat, éveket. A gazdasági világválságnak még nincsen vége, ezt senki ne feledje. Felelős, megfontolt döntést kívánok, minden felelősséget érző, nem elvakult honfitársamnak.

GONOSZ 2010.04.07. 16:34:55

Én meg azért nem szavaznék mszpre, mert ennyi volt, eddig lehetett volna most mutasd meget játszani. Most el kell húzni. Rákba.
Cizellálhatnám, hogy a válság rájuk eső részében így meg úgy, de nem. Menniük kell.
Sajna nyerjen bárki a kiutat nem látom.

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 16:44:45

@safranek: Lenyegeben ha megvan a 2/3-ad az simán diktatúra...

Bar szerintem a +1% nem elég, mert annyi embert simán megvesznek, ismerik a stiklieiket, rákényszerítenek. Talán +5% már esetleg megfelelő lenne.

ördögkkk (törölt) 2010.04.07. 16:48:01

@MÁV tulaj: T. Máv tulaj,
Minden bizonnyal csak "békés" járókelők voltak a "békés" rendezvényen. És azt a kopaszra borotvált árpádsávba tekert embert is csak odaképzeltem a képernyőre, amint kővel dobálta a rend őreit. Huh és azt is biztosan csak álmodtam, hogy azon a nyáron pont az az ember akart harmadmagával a barátaimat és engem is megverni a Margit-szigeten azzal az indokkal, hogy: - De nagy az orrod! -
A békés emberek nem az utcákon rohangáltak hanem próbálták az ablakaikat bezárni, mert a "békés" tüntetők oszlatására kilőtt könnygáztól majd megfulladtak. Ennyit erről szerintem

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 16:50:35

@nyo: A média, az ügyészség és a rendőrség már a jobb oldal kezében van. Lásd Kósa féle pénzkazettás videó. 2 perc alatt lesöpörték, hogy az semmi. A rendőrség meg nem talált bűncselekményre utaló nyomot. Nem is keresett. A médiában meg persze kuss van azóta is.

Mai magyar ugyészség = Zuschlag ügy. Szerintem is ülnie kell, de nem 3.5 év huzavona után a választás előtt 10 nappal meghozott itéletért. 8.5 évet gyilkosságért sem adnak... Itt csak a vak nem látja miről volt szó.

És ez még csak a kezdet. :-D

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 17:00:53

Melyik az a párt?

Amely miután megigérte 1998-ban a választóinak, hogy nem köt megállapodást az FKGP-vel, a kampánycsend előtt egy órával mégis megállapodott velük.

Amely eltörölte, hogy a kormányülésekről jegyzőkönyvet kelljen vezetni.

Amely emberei túlóráztak az APEH-nél.

Amelynek a vezetői a szocializmusban Soros ösztöndíjjal Angliában tanulhattak.

Amelynek soraiban legalább annyi volt kommunista megélhetési pártfunkcionárius van, mint az MSZP-ben.

Amelynek vezetői soha, semmilyen rendes polgári foglalkozást nem űztek mégis meggazdagodtak a politikából. (Ide több válasz is jó :-D)

Nos kellemes találgatást... és ez nem azt jelenti, hogy én a szocialistákra vagy a Jobbikra szavazok. Csak ébresztőnek szántam...

droID 2010.04.07. 17:06:02

@KISmargl: nem róluk van szó, hanem az ártatlan emberekről, szóval felesleges általánosítani. Aki köveket dobált azt senki sem siratja, bár ettől még azért rendőr a rendőr hogy betartsa a jogi kereteket.

borszakértő 2010.04.07. 17:40:45

@erhnn: Barátom, a demokrácia nem arról szól, hogy bármit megtehetsz, hanem arról, hogy nem teszed meg azt amit nem akarsz, ergo demokráciában élünk, hiszen nem akarsz szavazni az MSZP-re.

kolbenheyer 2010.04.07. 17:53:21

@KISmargl:
Szerintem is van különbség a Fidesz gyűlés közönsége, és a szélsőjobbos csürhe között. A gumibot viszont ott és akkor nem tett különbséget. És ez bizony botrány.

(Látom, megtaláltad az imaginárius blogot. :-) Már csak kettőt kell aludni, és kiderül.)

miva? 2010.04.07. 18:03:52

@Viharzóna: Nagyon szépen hangzik, amit írsz. Talán egy dolog hiányzik belőle: és az mszp egy olyan párt, ahol SEMMINEK NINCS KÖVETKEZMÉNYE, MERT PILLANATRA SEM ERESZTHETIK A GYEPLŐT A FIDESZ ELLENI HARCBAN.

Köszönöm az ilyen pártot.

A 15-20 év meg általában a vizió nevet viselő izéhez kell, ami nélkül nem lehet kormányozni.

Innen úgy tűnik, hogy az öszödi beszéd óta kormányon töltött idő nem a haza sorsának jobbításához kellett, hanem pölö a BKV ügyeinek egyenesbe tételéhez.

:D

Nemá

miva? 2010.04.07. 18:33:35

te dolgod, én a minden debreceni ismerősöm... és az azt követő 3 kimoderálását így sem értem.

kerenyim1 2010.04.07. 19:20:02

"Újraéledt a Trianon-nosztalgia, ami lehetetlené teszi a szomszédokkal való békés együttélést, és elsősorban maguknak a határon túli magyaroknak árt."

Valaki megtenné, hogy ezt kifejti nekem?

Zee 2010.04.07. 19:24:01

Utálom az MSZP-t,de azt még jobban utálnám,ha I.Viktor a fejére illesztené a koronát a 2/3-ados többségével.

gulasZuppe 2010.04.07. 19:34:18

"Újraéledt a Trianon-nosztalgia, ami lehetetlené teszi a szomszédokkal való békés együttélést, és elsősorban maguknak a határon túli magyaroknak árt."

Valaki megtenné, hogy ezt kifejti nekem?

Ez azt jeleneti, hogy magyarul csak itt beszélhetsz, különben úgy agyonvernek mint most a románok megint...

És a jövő az hogy mi csendben maradunk, és majd a göncök kijelentik, nem etnikai eset, nincs baj nem haragszunk. És ezt a kazettát ismételjük. És akkor van párbeszéd meg jószomszédi ISZONY.

Ennyi.

Különben a szomszédok nagyon megharagszanak es nagy lesz a baj. Pláne mivel tudják, úgyse csinálunk semmit, akarmánnyire pofoznak. Mi kérünk elnézést.

Viharzóna 2010.04.07. 19:36:40

@miva?: Tapasztalhattad és észrevehetted, hogy egyetlen pártot sem védtem meg, pl: MSZP. De szerintem egyik pártnak sincsen sem jogi, sem erkölcsi alapja ahhoz, hogy bámit is a másik szemére vessen, mint negatívumot. Szokták mondani, hogy minden szentnek maga felé húz a keze, akkor ez igaz minden párt általam szépen "pártmesének" nevezett kampány ígéreteire is.

Aki a gyeplőhöz mindenképpen ragaszkodik az egy személy, méghozzá a fidesz elnöke, -Orbán Viktor- aki mint FIDESZ elnök a pártjával, önállóan még sohasem tudott bejutni a parlamentbe, az eddig eltelt 20 év demokrácia alatt. Egyszer talált magának palimadarakat, akiknek a segítségével,1998-ban bejutott a parlamentbe és Kormányt alakíthatott. Mint írtam, Torgyán Józsi visszaléptetett 96 kisgazda jelöltet és így tudták megnyerni az OV. második fordulóját. Utána meg jótett helyébe jót ne várj alapon, szépen bedarálta Őket, hova:? A FIDESZMPP-be! Ami 2006-ban a vesztét okozta, mert már nem volt kivel szövetségre lépnie. Az álkeresztyén kereszténydemokrata Semlyéni segítség - az egyházi személyek bevonásával- arra volt jó, hogy népes de nem őszinte és nem konstruktív ellenzéket alkottak 2006 -tól mostanáig. Még ne igyunk előre a medve bőrére, mert először a medvét le kell lőni, ez egy laza idézet Orbán V. egyik beszédéből.
Hogy most éppen a jelenleg még regnáló MSZP szekrényéből - jól előidézetten , és nem véletlenül, hullnak ki a korrupt csontvázak-
annak is meg van az oka, hiszen kampány van.
Nálunk "a politikai kultúrában fejlett magyaroknál" ez négy évente így szokott lenni. Fogadd el tőlem, hogy egyik kutya, a másik meg eb. Továbbra is csak azt tudom kérni , hogy mindenki tapasztalatai, legjobb emberi megítélése alapján döntsön április 11-én. A pártok nyilvánosságra hozott meséi alapján, a mostani Országgyűlési választáson felelős döntést hozni szinte teljesen lehetetlen.

A szavazólapot én szívem szerint lutri-nak titulálnám, mert bárhova ikszelek nem biztos, hogy a nyerőre tettem. Ezt arra értem, hogy az Országunk – ez az oly drága Magyar Haza- nyert-e vele, majd szebb jövőt, vagy itt volt - e az idő , hogy változtassunk?!.

Kristl 2010.04.07. 19:50:08

"Újraéledt a Trianon-nosztalgia, ami lehetetlené teszi a szomszédokkal való békés együttélést, és elsősorban maguknak a határon túli magyaroknak árt."

marhaság. sose tudtunk a szomszédokkal békésen együttélni az elmúlt 60 évben. Trianon nosztalgia ide vagy oda.
Ez a tipikus baloldali lózung a semmiről.

Csigorin 2010.04.07. 19:59:24

Ez a 2/3ad helyett +1% vagy +5% azért nem jó, mert látod hogy most is "ellenzék" volt a szadesz pl... Nem kétséges hogy adott esetben a kdnp is eljátszhatná az "ellenzéket", szóval még meg is könnyítetted mindenki dolgát.
Nem rossz ötlet az, hogy 2/3al lehessen sokmindent csinálni, akit a választók erre felhatalmaztak, az megérdemli. DE. Én szabnék erre egy minimum kvótát is a szavazópolgárokból, tehát ha a 2/3ad úgy jött össze hogy túl kevés ember ment el választani, akkor több kelljen... Ha jól tudom 25%os részvétel (vagy 50?) felett eredményes végső soron a listás választás ... le lehet mérni hogy kb mennyi támogatás van a parlament adott hányada mögött (és ez a részvételtől függően változik idényről idényre). Na ott kéne húzni egy kvótát. Pl: 25%os részvételnél kapott parlament 100%a kelljen, de pl 70%os részvételű parlamentnek már dönthessen a kétharmada vagy akár a háromötöde is fontos dolgokról... vmi ilyesmi

Kristl 2010.04.07. 20:01:05

@Csigorin:

oszt ugyan mirefel büntetnéd te azokat akik elmennek szavazni azokkal szemben akik meg nem?

gombperec hídlakó 2010.04.07. 20:12:44

Azt hiszem az MSZP-t alulmúlni nehéz lenne.
Az ország mai állapota őket minősíti. Foggal-körömmel ragaszkodtak a hatalomhoz, amikor minden tisztességes kormány már régen lemondott volna. Ez a demokrácia szerintük.
Botrány botrány hátán, ők pedig koncként odadobnak a népnek egy "cuslágot"?
Válságkezelésük pedig rövidlátó. Csak ideig óráig működik, a lenullázott gazdaság pedig nehezen indul újra, de ez már nem az ő gondjuk lesz. Majd 4 év múlva a birka nép megint visszahozza őket, mert nem lesz kolbászból a kerítés, de talán addigra megint lesz mit lopni :(

Csigorin 2010.04.07. 20:14:12

@Kristl: nem büntetném őket, csak nem mindegy, hogy hány ember felhatalmazása alapján gyakorolja valaki a hatalmat. Persze ettől még nem védem aki nem szavaz, mert utána vessen magára...

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 20:28:09

Kedves mindenki azt a nagy alulmúlni a mostani kormány teljesítményét hangoztatása köben ne feleddjük el, hogy az egész világban gazdasági válság uralkodik és igen, még Angliában is borzasztó nagy baj van...

Szóval nem csak magyar honban, mindenhol. Itt annyival nagyobb a baj, hogy néhány hatalom éhes embernek mindegy, hogy mit bocsátanak szavazásra, ha azt a kormány terjesztette elő akkor kivonulunk/leszavazzuk/lehülyézzük.

Emlékezzünk, csak a Nemzetire... A Deák térről, csak, hogy ne ott épüljön, ahol a az előző kormány elkezdte átrakták a Duna partra, na ott meg a villamos miatt dübörög a nézőtér :-D

Ne csodálkozzunk, ha minden ismét le lesz állítva, ha jó dolog, ha rossz dolog... "csakazértis".

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.04.07. 20:34:55

Miért nem szavaznék az MSZP-re???

..azért, amiért a FIDESZ-re, az MDF-re sem.

mindegyiknek volt már lehetősége megmutatni mire képes...végül kiderült,hogy egyik sem képes csodát művelni,sőt...

..így hát mehet mindegyik a halál faszára.

kizárt,hogy 20 év után pont most lesz majd képes hatalmas előrehaladást hozni bármelyik is...egyszerűen szívatnak Téged, engem, minket.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.07. 20:44:15

MSZP<MSZMP=NSDP*<NSDAP.

Ezért abszurd rájuk, – micsoda?? – SZAVAZNI????? Eszméletlen.

*hipotetikus

Szelki Lata 2010.04.07. 20:47:56

@Viharzóna:
Egyetlen, EGYETLEN kormány volt a módszerváltás óta, akinek idején az államadósság nem exponenciális ütemben nőtt, még csak nem is állandó ütemben nőtt, még csak nem is stagnált, hanem egyenesen CSÖKKENT!!!! Az elmúlt 60 évben erre mindössze egy rövidke 3 éves ciklusban került sor, de úgy megindult lefelé, hogy még 4 év, és ki lett volna fizetve az utolsó garasig.
Mindezt tette az a bizonyos kormányzó párt úgy, hogy a privatizáció messze a legalacsonyabb szinten volt előtte és utána! És csökkent a munkanélkülisés és megfékezte a Bokros által elindított inflációt. (Ugye emlékszünk a 10%-os azonnali, és a folyamatos csúszó HUF leértékelésekre???)
Azóta az államadósságunk megháromszorozódott a rendszerváltáskori szinthez képest, a GDP 60%-a, a lakosság is teljesen eladósodott újabb 60%-kal, tehát az állam és a lakosság együttes eladósodottsága a GDP-nek 120%-a! Miközben eltűnt az állami vagyon is szőrén-szálán!
Tehát azt javaslom neked, hogy kövesd a módszereidet és a Haza érdekében jól átgondoltan, felelősen szavazzál, de ehhez mindenképpen szükséges, hogy memóriád egy ebihalénál hosszabb távú legyen és ne kerüljék el figyelmedet azok a fránya TÉNYEK! Uff!

Pipas 2010.04.07. 20:51:25

@öcsi55: Te sem vagy normális, nem veszed észre, hogy a Fidesz ugyanaz mint az MSzP? Vak vagy?

miva? 2010.04.07. 20:58:53

-Orbán Viktor- aki mint FIDESZ elnök a pártjával, önállóan még sohasem tudott bejutni a parlamentbe, az eddig eltelt 20 év demokrácia alatt.

Az álkeresztyén kereszténydemokrata Semlyéni segítség - az egyházi személyek bevonásával- arra volt jó, hogy népes de nem őszinte és nem konstruktív ellenzéket alkottak 2006 -tól mostanáig.

ez a hozzáállás sztem éppen a radikális jobboldal sajátja.

éppen az riaszt a legjobban, hogy sok mszp-s hozzászólás, újságcikk, tvműsor éppen ebben a hangvételben születik, és nem is titkoltan azt hangoztatja, hogy fontosabb mindennél, hogy ne o.v. legyen a király.

sztem megvolt a módja elég jó pozícióban 8 évig az mszp-nek arra, hogy meggyőzzön arról, hogy rá szavazzak most.

nem sikerült nekik meggyőzniük erről, ellenben meggyőztek arról, hogy nem kevésbé populisták, mint a fidesz.

és akkor ők a demokratikus párt?

ajajaj!!

persze tudom, kubatov, meg lista, meg a fideszesek gyerekeket esznek.

hehehe, nem is rájuk szavazok.

miva? 2010.04.07. 21:01:44

@Mosolyra fel! :-D:

a mi válságunk előbb kezdődött :D

Kalmár 2010.04.07. 21:09:25

Én persze elhiszem a közvélemény kutatók adatait, hogy 20%-on áll az MSZP.
Csak elgondolkoztat, hogy ha kimegyek az utcára akkor minden 5. ember tényleg azt gondolja, hogy nem is kormányoztak ezek rosszul?
- Felkelek reggel és elmegyek szavazni rájuk, mert az ő kezükbe szeretném tenni a jövőt.
Jól kormányzott Megyó, Gyurcsány, Bajnai......
hihetetlen.

miva? 2010.04.07. 21:13:06

Nekem az a vágyam, hogy büszke lehessek drága honfitársaimra azért, mert arra szavaztak, akire akartak.

Nem az, hogy égjek miattuk, mert az ellen szavaztak, akit jobban sikerült démonizálni a médiában.

Van persze a jobbik, de ők megoldják odahaza. Ha értelmes ember a kommunikációjuk mögé néz - mert ugye a kommunikációja az egy zöldkommunistaliberálkókistafasisztaamatőrmindigispolitikusvoltmultizsidóoroszbérenc párton kívül az összesnek a 6 általánost végzetteknek szól - akkor is azt találja, mint a felszínen: szeretsz gyűlölni? jöjj közénk! és ennyi!

Miért nem arról vitázunk most, hogy miért jobb az mszp oktatáspolitikai programja, mint a fideszé, vagy hogy azért szavazzunk az mdf-re, mert a vidéki emberek számára a ..., hanem arról, hogy az egyikék lopnak, a másikék meg diktatúrázni mentek.

emberek!!!!

mit akartok?

nem mit nem akartok!!!

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 21:14:46

@Szelki Lata: Igen, volt egy Bokros csomag, ami rendberakta a gazdaságot és elindította a növekedést.

Igen, annyi baromságot csináltak négy év alatt, hogy négy év után az ország köszönte és nem kért belőlük újból.

Igen, sokan most ismét rájuk szavaznak aztán majd nem győznek csalódni, ha mégsem jön el a kánaán.

Igen, két év múlva már nem lehet majd azt mondani, hogy a szocik jól elbaltázták azért nem megy a hazának.

Igen, lehet már nem lesz mód leváltani őket négy év múlva, mert átalakítják annyira a 2/3 adta lehetőséggel az alkotmányt/választási rendszert, hogy pl. a külföldön élő magyarok is szavazhassanak... akik soha nem is fizették ide az adóforintjukat, de majd jól megmondják itthon mi legyen. Nos akkor majd lehet gondolkodni.

Igen, ilyen volt a szocializmus is... amikor egy párt mondta meg mi a frankó. Ilyen lesz most is. Mindegy melyik az.

Ördögi körforgás...

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.07. 21:15:15

Mostanában úton-útfélen baloldali értékekről hallok. Nos felidézek - a teljesség igénye nélkül - egyet-kettőt.
Az 1948-as csalással (kék cédulás választások) megnyert hatalom átvétel után spontán államosítás (lopás, rablás, fosztogatás), koholt perek (leszámolás a konkurenciával, gyilkosság), kitelepítések, a parasztság tsz-be verése, beszolgáltatások (padlás söprés, kulák listák), totális hozzá nem értés (magyar gyapot, narancs, nehézipar erőszakos fejlesztése), ÁVO, mint erőszakszervezet felállítása, 56-ban sortüzek ártatlanokra (Kossuth tér, Mosonmagyaróvár), hazaárulás by Kádár, erőszakszervezet átalakítása (Munkásőrség), a húzd meg, ereszd meg politika bevezetése, majd amikor tisztán látszik, hogy ez nem működik, a külföldi kölcsönök felvételével, az ország eladósításának kezdete.
Új gazdasági mechanizmus hazugságával a bundázási korszak elindítása (gmk-k, kisszövetkezetek, kisiparosok).
Az érezhető változások bekövetkeztével a rendszerváltási alku kierőszakolása (ellenzéki kerekasztal), miközben nagyon jól tudták, hogy az ország csődközeli állapotban van az addig felvett hitelek miatt. A "békés" átmenet kizsarolása, az uralkodó párt vagyonának átmentése.
Igen, ezt csak úgy egy szuszra, mint említettem a teljesség igénye nélkül, mert biztosan sokan, sokat tudnának mellé tenni.
Azonban úgy érzem, ebből talán ennyi is elég.
Ennyi baloldali értékből. Csak most egy kis időre.
Az utolsó húsz évet nem is sorolom, nem szeretnék reggelig itt ülni, bár megérne egy misét.
Szóval nekem sem KMP, MKP, MDP, MSZMP, MSZP, mint olyan, N E M .

Nem mondom, hogy nem békülnék ki egy nyugat-európai mintára szervezett szociáldemokrata párttal, melybe a tegnapi elvtársaknak az írmagja sem található, de vagyok annyira realista, hogy addig még sok Jobbiknak kell lefolynia a Dunán, míg ezt elérjük.

És vagyok annyira szkeptikus, hogy azt mondjam, igen O. V.-ből biztosan KB.tag lett volna, ha marad a buli 89' után is.
De ez már egy másik történet.

Hát ezért nem szavaznék az MSZP-re.

Pipas 2010.04.07. 21:17:38

@öcsi55: Savanyú az ország barátom, én csak azt bánom. Tőlem nyerjen a Fidesz, legyen meg a kétharmaduk, nem irigylem egy percig sem. Csak azt bánom, hogy amikor meglesz a Fidesznek a kétharmad az országnak nem jut semmi sem. :-(

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.04.07. 21:21:09

@Viharzóna:
"Mindegyikük szugerálja, a tudatlan, politikailag gyér ismeretekkel felvértezett választópolgárokat, hogy a jelenleg regnáló Kormány leszerepelt. Nem szerepelt le, tette a dolgát és nyújtózkodott ameddig a takaró ért. "

Először is : az államadósság mintegy tízezer milliárd HUFfal nőtt 8 év alatt. Ezért az mszp a felelős. Ugye, ugye, a takaró ...
Másodsorban : az mszp a (lumpen)proletariátus és a nagytőkések pártja. A (lumpen)proletárokat próbálta megvenni a középosztálytól kifacsart adóval, hogy hatalmon maradjon. A hatalmát pedig arra használta, hogy a Kókáék, a Puchék, stb. pár milliárdot innen onnan ellopjanak.
Az országstratégiához semmit nem tett hozzá. Az országot nem tette élhetőbbé ( példa erre, hogy a PSZÁFnak két évtized nem volt elég arra, hogy a Nyugat Európában ismeretlen módon lehúzós bankokat megregulázza. Meg arra sem, hogy a közműcégek ujjára koppintson az Energiahivatalo, hogy nem ismer el minden költséget. )
Harmadszor is : az mszp az mszmp vagyoni örököse, mint azt az AB egy 1993as határozata kimondja. na mármost, nekem ne olyanok mondják meg a frankót, akik az oroszokkal együttműködtek. Ne KB meg PB tagok, KISZ funkcik oktassanak ki a demokráciából.
Negyedszer : az mszp az én vagyoni gyarapodásomat hátráltatja, az enyimét, aki a munkájából és a tehetségéből próbál megélni. Nem "baloldali gyökerekkel" haverkodok, meg fénymásolót számolgatok, hanem próbálok intellektuálisan izgi dolgokat csinálni, amire PIACI igány is lenne. A bruttó bér még jó is lenne, de ennek a nettója 48%, a szupernettója meg 33%.
Hát gratulálok, ti rohadt mocskok. Amit leadózok, azt elviszitek nokiás dobozban.

És még volt pofájuk olyan plakátokkal teleszennyezni 2oo6ban az országot, hogy "Osztozni jó.".

"De szerintem egyik pártnak sincsen sem jogi, sem erkölcsi alapja ahhoz, hogy bámit is a másik szemére vessen, mint negatívumot."

DE VAN MIT !! A fidesz nem működött együtt a megszálló szovjetúnióval és nem adminisztrált egy antidemokratikus rendszert.
Egyéb kérdés ?

@Mosolyra fel! :-D:
Te meg arra emlékezzél, hogy a Fidesz alatt egy km autópályát egymilliárdért építettek, a kommerek alatt, egy év mulva hipp hopp felment ez 2 milliárdra.
Vagy rohadt gazemberek, és ellopták, vagy sötét gyökerek, és nem tudják, hogy a kapacitásokkal gazdálkodni kell, mert ha kereslet ugrásszerűen megnő, akkor az ár is.
A szakemberek.
Nem is beszélve arról, hogy a marhák teleszórták autópályákkal az országot, ahelyett, hogy a vasutat fejlesztették volna, mint Hollandiaban.
Mi a francért kell nekem megven ni egy ötmilliós autót, tankolni a 35o fts benzint, fizetni a 4oKHUFos teljesitményadót, amikor egy megfelelő gyorsvasúthálózat mindezt feleslegessé tenné. És sokkal környezetbarátabb lenne.

APEH ügyben barátom hallgass, mert a László Csabáék lopták ki floppyn 2oo2ben az összes magán és céges adózó adatait az APEHből.
És azt meg bírom, hogy az a párt rója fel, hogy a Fideszben sok a kommunista, amely miniszterelnöknek egy pufajkást, egy háromperkettest, egy sültbolondot és egy csalárd csődök szakértőjét bírt kiállítani.

(Persze, ettől a fideszben TÉNYLEG sok a komcsi. De az mszp maga a reinkarnálódott kommunizmus. )

miva? 2010.04.07. 21:23:28

@Mosolyra fel! :-D:



figyu, annak van kétharmada, akinek megszavazza a demokratikus rendszerben a nép.

lehet, hogy azt gondolják, hogy inkább a fidesz intézzen itt el mindent, mint mégegyszer az mszp kormányozhasson.

nem vagyok fideszes, nem vagyok jobbikos, de nagyon remélem, hogy kiborul az mszp nevű kuka, és legközelebbre lesz valami normális baloldali párt magyarországon. nem pedig az mszp zsarol azzal, hogy ő a baloldal - ami nem így van - és csak ő őrködhet a magyar politika tisztességessége fölött.

mesterházi?

háháhá

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.04.07. 21:30:25

@ÁkiBáki:

Nézd, a magyar baloldallal két baj van.
1. Az, ami általában a baloldallal. Az, hogy az adóztatás révén nivellál és ezzel a teljesitményt visszfogja. Az igazán gazdag persze röhögve kivonja magát ezalól, mi, középosztálybeliek viszont ezt nem tehetjük meg.
Ergo : a baloldal, MINT OLYAN, ellenünk és a mi gyarapodásunk ellen van.
2. A magyar baloldal erre még rátesz egy lapáttal. Ahogy felsoroltad, 5o évig a magántulajdon ellen volt, már amennyiben a magántulajdon nem az ő tulajdonukat jelenti.
Mélységesen gonosz és korrupt párt, amely a megszállókkal működött együtt (mkp, mszmp) és az igy szerzett hatalmát az általad ismertetett módon konvertálta.
Hogy ezen hatalmánál fogva adóztasson, lopjon, elkúrjon és a kádárista kontraszelekciót fenntartsa.

Szóval ezért viszolygok a baloldaltól és gyűlölöm a magyar baloldalt (=mszp)

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 21:36:16

@Scaramella va alla guerra:
Kiegészíteném a FIDESZ ideje alatt azokból a milliárdokból nem épült egy kilóméter autópálya sem... a pénz viszont eltűnt mindenféle cégekben, így talán a drágábban, de valóban megépült autópályákkal az átlagpolgár jobban járt.

Ettől függetlenül ha tényleg annyi volt pofátlanság, most lesz lehetősége az eddigi ellenzéknek és remélhetőleg fel is tárja. Aki lop bűnhődjön. Bár talán nem úgy kéne, majd ezt is, hogy 3-4 év alatt hoznak itéletet pont a 2014-es választások előtt pár nappal.

A vasútról csak annyit, hogy Bp. - Debrecen 3500 Ft. 2:30 perc.. Autóval rövidebb és akkor megyek amikor akarok, hasonló áron. Ha többen utazunk már olcsóbb és környezetbarátabb is.

APEH ügyben én nem azt mondtam a mostaniak szentek. Csak megállapítottam, az előzőek se tiszták. Ehhez mit szólsz?

Szerinted mi a jobb? Ha valaki kommunista, illetve liberális volt, aztán amikor jobban fizet a konzervatizmus azzá válik, vagy ha megmarad annak ami volt?

Ui, nem hiszem, hogy barátok volnánk, szóval kérlek ne szólíts így. Kösz.

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.07. 21:39:37

@Scaramella va alla guerra: Igen, ezt a fentiekben részletesen leírtad, amivel egyetértek.
Amíg itt nem lesz egy minden szempontból potens, művelt középosztály, addig nem várhatunk semmi jót.
Az elmúlt 60 évben, szinte minden intézkedésüket az hatotta át, hogy ezt a réteget tönkretegyék.
És ezért félnek Orbántól, mint az ördögtől, mert érzik, hogy ez a cél, ennek a rétegnek a feltámasztása.
Mert ha ez bekövetkezik, akkor ezeknek itt örökre vége.

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 21:44:28

@miva?: Egyetértünk. Komolyan. Kell egy normális új baloldal.

Én csak azon nevetek jókat, hogy néhány kedves Fidesz szavazó milyen elnéző a jobboldallal szemben. Bármit mond az ember, nem megcáfolják, hogy nem úgy volt, hanem rázendítenek, hogy bezzeg a másik is.

Nos most majd a Fidesz kezdhet lopni ismét. Ha meglesz a 2/3-ad akkor kontroll nélkül. Ennyi.

Ha kiderül bármi, majd jön a válasz... Mert a szocik is így csinálták... Ja addigra, már a szocik nem is léteznek majd, szóval kell majd új ellenségkép után nézni :-D

Kedves kommentelők ezt tessék megcáfolni.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.04.07. 21:45:40

@Mosolyra fel! :-D:

Barátom NEKED háromezer ötszáz. NEKEM 22o km retúr 72oo Ft, és három és fél óra. Én ugyanis SEMMILYEN kedvezményt nem kapok.

"Csak megállapítottam, az előzőek se tiszták. Ehhez mit szólsz?"

A következőket.
Teljesen felesleges arról vitatkozni, hogy ki mennyit lop, az mszp Marxot idezve a mennyiséget átvitte minőségbe.
A fidesz viszont támogatta a középosztályt és az országnak kedvező viselkedésformákat (kutatás, vállalkozás, gyereknevelés, saját lakás szerzése, stb. )
Ha csak ezt csinálta volna (és p.l. nem csökkentette volna az állaáadósságot), már ezért mélységes elismerésem illetné.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ami jó volt 1o éve, az nem biztos hogy jó most, a vörös elkúrások után.

Valóban nem vagyunk barátok, de amikor szakállas és ezerszer megcáfokt ügyeket hozol fel ( úgy, hogy a kommer oldalon az ugyanilyen ügyekről elegánsan hallgatsz ) az ezt váltja ki belőlem.

"Ha valaki kommunista, illetve liberális volt, aztán amikor jobban fizet a konzervatizmus azzá válik, vagy ha megmarad annak ami volt?"

Az lenne a legjobb, ha a kommunista elkotródna a francba. Nem tetszik, hogy a fideszben sok kommer van.
De akkor MIT SZÓLJAK AZ MSZPhez ? Maga a megtestesült kádárizmus, kontraszelekció és arrogancia, mindez elkúrással és adóemelésekkel párosítva.
Nem lehet a kettőt egy lapon emliteni.

"így talán a drágábban, de valóban megépült autópályákkal az átlagpolgár jobban járt. "

Ugye ezt nem gondolod komolyan ?
Drága öregem, aranyárért A HÜLYE IS TUD ÉPITENI. Épiteni átgondoltan, stratégiát követve és MINÉL OLCSÓBBAN kell, hogy az profitot hozzon.
A vörös gyökerek egy kilométer autópályát 3.5 MdHUF átlagron épitették, bravó.

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 21:50:39

@Scaramella va alla guerra: Azokról a volt kommunistákról mit gondolsz akik most a jobboldal soraiban ülnek?

Ez mit mond neked a jobboldalról? Hogy tudsz megbarátkozni velük?

Szerinted Orbán Viktor miből gyűjtött vagyont, ha a politizáláson kívül soha nem dolgozott mást?

Sejtésem szerint abból a fizetésből, se kavicsbányát, se szőlőket nem lehet venni. Honnan lett ennyi pénze?

Komolyan érdekel a véleményed.

Szelki Lata 2010.04.07. 21:52:08

@Scaramella va alla guerra:

Jól beszélsz Barátom!:D
Az autópályákhoz még hozzátenném Európa 2. legnagyobb völgyhídját, valamint alagutakat a Duna feltöltött sík medencéjében(M6).

Külföldi adónemfizető szavazókkal meg ne riogassanak itt a kommerek, mert a mai magyar baloldal az inaktívak pártja. Nyuggerek+segílyezettek.

Hála Istennek van itt egy-két nálam felkészültebb ember, úgyhogy megyek is. További jó vitákat!

Pipas 2010.04.07. 21:52:47

@miva?: Nagyon nem vagyok baloldali, de együtt tudok érezni veled abban, hogy útálom az MSzP-t (is).

Szelki Lata 2010.04.07. 21:55:36

@Mosolyra fel! :-D:

Milyen vagyont gyűjtött OV? Középosztálybeli életszínvonalon él, volt miniszterelnökként, Európa legnagyobb pártjának elnökeként.

Ellentétben Fecóval, aki csóró egyetemistából milliárdos lett pikk-pakk, akinek csak az 1 évi osztaléka 300 millió HUF! Ez csak az a rész, amiről tudomásunk van.
Baloldali érzelmű ember hogyan szavazhat hirtelen lett milliárdosokra, ezt árulja el nekem valaki. De ne is, nem is érdekel.

Kalmár 2010.04.07. 21:58:55

@Mosolyra fel! :-D: Tényleg nem épült?
Vagy csak nem voltak olyan álszentek, hogy átadják félkészen? Aliga és Zamárdi közt átadták készen. Az M3-as 64 kilóméteres szakaszát Megyó 2002 őszén adta át, csakúgy mint a szekszárdi Duna hidat, persze azt mind ők építették..... Miért hazudozol, gondolod, hogy az elvtársaidnál így jutsz előrébb? Gondolom ez nálatok elvárás.
Azt se felejtsük, hogy felépült egy Nemzeti, egy Párkány híd is. Lett sportcsarnok is. Aki pedig eljön felénk, az láthatja a Bereg megújulását az árvíz után.
A házaikat vesztett földönfutó emberek imáikba foglalják azt a kormányt. A Széchenyi tervet pedig divat a hozzád hasonlóknak néhány vállalkozóra szűkülő pénzkidobásnak tekinteni, de nekünk, akinek egy napnál hosszabb a memóriánk világos, hogy rengeteg, fürdő, iskola, öregotthon, kastélyszálló, borászat jutott tőkéhez. Szóval próbálkozz csak. 60%
Ja persze, ne felejtsük, hogy eközben csökkent az államadósság. Hitelből ugyanis a hülye is tud beruházni.

Pipas 2010.04.07. 22:01:16

@Szelki Lata: no, no! Birtokolni néhány bányát azért nem középosztály. Egyébként meg a magyar politikusokra a magyar középosztály definícióját kell használni, az meg másfél szoba panel és évek óta stabilan kifizetett fűtésszámla egy szuzukival.

Mert ha például afrikai arányokat vesszük, akkor nekem például egyetlen gyermekem sem halt éhen, tahát király vagyok! Mindenkit a saját hazájában kell megítélni!

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 22:02:24

@Scaramella va alla guerra: Azt próbálod sugallni, hogy nekem olcsóbb, mert komcsi lennék :-) Nem nekem sem olcsóbb, bár komcsi sem vagyok. Most megnéztem 3890ft Debrecenbe Budapestről. Amúgy IC-vel 2 óra 30 perc.

Az utóbbi négy évben mégis épült autópálya, amin haladni is lehet autóval... míg a Fidesz alatt csak a pénzek tűntek el.

A HIHETETLEN sikeres négy év után szerinted miért döntött úgy az ország, hogy mégis megválik a Fidesztől? Talán mindenki nem értékelte olyan sikeresnek azt a négy évet.

Na mindegy. Én nem vagyok semmi jónak elrontója. A nép majd dönt és reméljük jobb lesz. Engem nem érdekel ezt ki éri el. Csak ne lopjon és az ország érdekeit tartsa szem előtt.

Ha pedig kiderülne, hogy lop, mondjon le. Mutasson példát, hogy kell ezt csinálni.

Na, sok sikert. Reméljük a legjobbakat az országnak.

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.07. 22:06:05

@Mosolyra fel! :-D: Soha, sehol nem fogsz találni olyan politikust, akinek nem maga felé hajlana a keze.
Amennyiben te pozíciót kapnál, biztosan nehéz lenne megállni, hogy ne használd ki az adódó lehetőségeket.
Ezt most nálunk azzal az aktuális baloldalon kitalált lózunggal nihilizálják, hogy ezek is ugyan olyanok, mert Ezüsthajó, Kaya I., stb.
A különbség csupán annyi, hogy a baloldal 12 évig volt az elmúlt 20 évből hatalmon.
Arról nem beszélve, amit előtte műveltek.
Arról nem beszélve, amit az elmúlt 8 évben műveltek.
Arról nem beszélve, hogy ezt be is vallották.
(Balatonőszöd)
Arról nem beszélve, hogy ez nem baloldal, ez egy mutáció, amit ma baloldalnak neveznek ma Magyarországon.

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 22:20:02

@ÁkiBáki: De ezért nem tűrhető el a jobboldaltól sem hogy lopjon és csinálja a stikliket.

Egy normális országban legalábbis.

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 22:20:43

@Szelki Lata: Kavicsbányái vannak a középosztálynak?

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 22:23:07

@Kalmár: Aha. Rengeteg, nézzük csak milyen színű, mely körhöz tartozó vállalkozások. Tudom már többen jöttek a szenteknek is maguk felé hajlik a kezük szöveggel.

Ez egy ilyen ország.

Pipas 2010.04.07. 22:23:29

@Mosolyra fel! :-D: No és ezt kérdém az imént! Itten a jobb és a bal oldal is a burzsoáziához tartozik, Virág elvtárs én már teljesen meg vagyok zavarodva! ;)

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.07. 22:26:41

@Mosolyra fel! :-D: persze hogy nem!
Sőt! Ezek után meg pláne nem.
De ez egyébként sem ideológiai sajátosság, úgyhogy, ahogy mondják: "Nem csak becsületesnek kell látszani, annak is kell lenni!"
Nem lesz könnyű, de lehet bizonyítani, mert kontroll az lesz.

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 22:36:06

@ÁkiBáki: Elmagyaráznád milyen kontrollra gondolsz? Komolyan érdekel.

Az emberben az rémlik fel, hogy 98 után elörölték a kormányüléseken addig kötelező jegyzőkönyv vezetést. Ennek mi célja lehetett?

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 22:41:59

@Szelki Lata: Szerinted a 2/3ad mire kell OV-nek?

Lesz bármilyen kontroll?

Jó-e ez egy országnak?

Kire fog a Fidesz mutogatni ilyen pozícióból, ha valami nem jól sül majd el?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.04.07. 22:43:32

@Mosolyra fel! :-D:

Az a véleményem, hogy
1. nem érdemes a "ki mit lop" c. műsorba belemenni, ugyanis a fidesz összes stiklije elhanyagolható az mszp bűnei mellett. Ez persze nem mentesiti a fideszt.
2. azt nézem, hogy ki támogatja INKÁBB az értékelvű társadalmat. Az olyat, ahol meggazdagodni INKÁBB lehet tehetséggel, tudással, szorgalommal.
Azt nézem, hogy ki támogatja INKÁBB a középosztályt, amely minden, társadalom számára kedvező viselkedésforma letéteményese.

Ez a párt pedig INKÁBB a fidesz. Nekem sem tetszik persze orbán autószerelője és "spekulációellenes" demagógiája, amely nem tesz különbséget a komcsi stiklik és a gazdaság működtetéséhez szükséges kockázatvállalás között.

Az ország népe azért döntött a kommerek mellett, mert a kommerek többet igértek. És a nép azt bizonyította ezzel, hogy nem emléxik a múltra, ugyanis ugyanazokat szavazta vissza o2ben, akik egyszer jégre vitték a 8Os években.
a O2es választás egyébként engem is elgondolkodtatott : az abból leszűrt tanulságok miatt hajlok egyre inkább az elitizmusra és lettem igen rossz véleménnyel az emberekről.

@Kalmár: Igazad van, de nem ez a lényeg. Költségvetési forrásból, adópénzből szórni bárki tud.
Viszont az országot olyan pályára vezetni, amely profitot HOZ és nem csak közpénzt VISZ, na azt nem tud mindenki.
szóval nem azt kell nézni, hogy ki mit épít, hanem azt, hogy ki növeli a versenyképességet, és ki honositja meg a kedvező viselkedésformákat.

@ÁkiBáki: Az igaz, a kommereknek vége lesz, mint a botnak.
Az az érzésem, hogy Orbán már nem támogatja olyan őszintén a középosztályt, mint régebben. A O2es választást részben a tőke miatt vesztette el, most a tőkének udvarol. A tőke terheit gyorsabban csökkenti, mint az SZJAt. Ez nem ad okot derülátásra.

@Szelki Lata:
"Nyuggerek+segílyezettek."

A kommunista hamburger : segílyesek, nyuggerek és az elit, mint a zsemle között a középosztály, mint hús.
Na, ehhez értenek, azt ellopni és elosztogatni, amit MÁSVALAKI termelt meg.

Egyébként te is szard le a kommer vádaskodásokat, csak nem fogunk itten ügyeket felsorolni. Az ő idejük alatt nőtt az államadósság 12 ezer milliárddal : ez mindent elmond.
És ők növelték az SZJAt, ők vezették be a szolidaritási adót, ők akarták az ingatlanadót bevezetni, ők vezették be a regadót, a teljesitményadót, ők akartak vizttdijat és tandíjat bevezetni.

Ezek sokkal fontosabbak, mint holmi ügyeket sorolni. ( Persze azt is lehet, ha valaki nagyon ragaszkodik hozzá. :D )

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.04.07. 22:49:57

@Mosolyra fel! :-D:
"Jó-e ez egy országnak?"

Jó.
Ugyanis megteremti annak a lehetőségét, hogy az mszpt megbüntesse.
Nézd : a gyurcsányék nemcsak, hogy eladósitották az országot, hanem meghamisították a könyvelést, a titkosszolgálatokat gebinben üzemeltették és a rendőrséget saját InKaljuknak nézték.
Emlékszem, amikor meghallottam a 2oo6os rendőrterrorrol szóló hireket, önkéntelenül megkérdeztem : Hát ezt lehet ?

Igenis meg kell a főkolomposokat büntetni, hogy ezzel a jövőnek üzenjünk : nem lehet MINDENT következmény nélkül. A bűn hordozza magában a büntetést : ez mindenkinek az érdeke. És mivel ezek a férgek bezérkóznak a mentelmi jog mögé, kell valaki, aki nyakon ragadja őket és a bíró elé viszi. Na, erre jó a kétharmad.

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 23:18:32

@Scaramella va alla guerra: A 2/3 a mentelmi jogot nem fogja feloldani. Sajnos.

Az hogy Zuschlag ügyét 3.5 éven át húzza halasztja az ügyészség aztán 8.5 évet ad, ami példa nélküli, hisz gyilkosokat is 2-6 évre zárnak be általában, 10 nappal a választások előtt, mit mond ez a magyar ügyészségről?

Melyik oldalra húz?

Aki ezt nem látja át az nagyon erősen becsukja a szemét.

Milyen ország az amelynek a főbírája (PP) volt párttag?

Amúgy Zuschlag teljesen megérdemli, hogy lecsukják, mert lopott, de azért egy szinjáték volt ez. A Baumagos milliárdokat ellopó embert, hogyhogy nem találta meg az ügyészség.

Ezek kérdések amelyek az ember fejében megfogalmazódnak..

Mosolyra fel! :-D 2010.04.07. 23:25:27

@Scaramella va alla guerra: Még egy kérdés. Úgy látom te kész vagy vitázni is, nem csak vagdalkozni, szóval őszintén kivácsi vagyok, mit gondolsz OV kormányzásának arról a lépéséről, hogy eltörölte a kormánygyűléseken a jegyzőkönyv vezést?

Szerinted mi volt ennek az oka?

Viharzóna 2010.04.07. 23:47:59

@Scaramella va alla guerra:No látod Te egy bigott, meggyőződésesen elvakult kommenttelő vagy. A te stílusod a tiszta, lerohanó fideszes stílus. Ennek az igazi jó példáját mutattad be magadról ezen az oldalon.

Csak azt felejted el, hogy 1998-ban az MSZP egy felfelé ívelő gazdasági pályán álló országot adott át a FIDESZ-MDF-KISGAZDA koalíciónak, köszönhetően a világszerte elismert gazdaságpolitikai szakembernek, Bokros Lajosnak az akkori kormány pénzügyminiszterének. Amennyiben akkor a Horn Kormány nem lépte volna meg azt a lépést, amit meg kellet lépnie, ahhoz, hogy az Antall- Boros kormány által csőd szélére sodort országot emelkedő pályára állítsa, akkor már 1997-ben csődöt kellett volna jelenteni Magyarországnak.

1998-ban választási taktikázással kerültek kormányra és az akkori holdudvarnak segítettek abban, hogy büntetlenül szétrabolhassák az országot , 2002-ben pedig meghamisított költségvetési adatokkal adták át az országot a Medgyesi kormánynak.

A választások előtt semmi sem volt drága, osztogattak a nyugdíjasoknak,osztogattak mindenkinek , majd meghamisították a pénzügyi mérleget, amit az MSZP - SZDSZ kormány megörökölt és csak később jöttek rá, hogy üres az államkassza. Erre még rátett a Medgyesi Kormány száznapos programja , amit a Fidesz is megszavazott, 13. havi nyugdíj, közalkalmazottak 50-% os béremelése stb. No ekkor indultunk el lefelé, amit az akkor regnáló kormányok megpróbáltak megállítani.

De Uram láss csodát, beütött az USA bankárjai által kiprovokált banki crak, ami magával rántotta az egész Világot így Magyarországot is. No körülbelül nagy vonalakban más szemszögből nézve ez a valósság. Azt, hogy fidesz koalíció mennyit lopott az Őket támogató holdudvarnak, sok száz oldal kellene, hogy felsoroljam. Ebben az Országban nem csak az MSZP „lopott”, hanem mindenki aki közel volt a húsos fazékhoz és megtehette. Sajnos.
A korrupció gyökereit, - alapjait- a rendszerváltáskor lerakták a politikusaink, és azt már csak locsolgatni kellett, hogy magas szintre fejlődhessen. Ebben sajnos egyetlen kormány sem volt kivétel, senkinek nincs jogalapja egymásnak a szemére vetni bármit is, mert mindenkinek van több kevesebb vaj a fején, mindenkinek van szennyese, amit jó lenne már egyszer tisztára mosni. Tiszteletem azoknak akik nem keveredtek zavaros ügyletekbe, aki nem próbálkoztak meg a zavarosban halászni.

A korrupciós ügyek eltussolásában, mindig ki tudtak egyezni, hogy bizonyos dolgok sohase lássanak napvilágot. Tehát nem lehet mindent a most regnáló kormányzatra fogni. Van itt sár sok –sok volt politikusunk fején, de már nem vonhatók felelősségre, mivel ezt a hatályos törvényeink nem teszik lehetővé.
Egy szónak is száz a vége bármelyik oldalon állunk is , próbáljunk meg a realitások talaján maradni, és a józan ember szemével látni a szomorú valóságot. Ez az Ország nem az elmúlt nyolc év alatt jutott el ebbe a gazdasági állapotába, ahol most tartunk.

A fidesz-kdnp, a hangzatos szórólapjainak tartalmával megpróbálja semmisé tenni saját szerepét, amit nyolc évvel ezelőtt tett, illetve azt az inkorrekt magatartását eltussolni, amit ellenzékben folytatott.

Az emberek, akik nyitott szemmel és fülekkel járnak kelnek ebben az Országban, nem sietnek és nem is felejtenek. Valóban Magyarország változást akar! De nem teljesen olyat amit a FIDESZ – KDNP szeretne. Vagy nem azt – őket nem említem név szerint- amit a szélsőjobbos csoportosulás szeretne, akik teljesen elragaszkodtak XXI. századi a valóságtól.

Mi a huszonegyedik századi Európához akarunk tartozni. Mi, becsületes és egyszerű választópolgárok nem akarunk tovább statisztálni a korrupcióhoz. Mi nyugodtan szeretnénk élni és érvényesülni, hogy a gyermekeink és unokáink majd büszkén emlékezhessenek ránk.

Elég a hangzatos, félrevezető, populista ígéretekből, elég a másik párt (pártok) bemocskolásából. Mutassuk már meg végre Európának, hogy mi is ezen a kontinensen élünk, a velünk együtt élő történelmünkkel. A múltat megváltoztatni nem lehet, azt úgy hívják, hogy történelem. Ennyi.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.04.08. 06:24:04

@droID: "A határon túli magyarok helyzetét nem lehet csak és kizárólag a szélsőjobbra hárítani."
Senki nem hárította CSAK rájuk.

"Természetesen vannak barmok gazdagon, minden országban van szélsőjobbnak mondott és valóban szélsőséges, erőszakos emberek. Nem az erőszakos csürhét védem, de ők hányan vannak őszintén? Pár 100, max. 1000."
Vannak, de NEM KELL importálni a hülyeséget, ha megterem odahaza is.

"Nem miattuk verik a magyarokat, nem miattuk korlátozzák a jogaikat, telepítgetik ide oda hogy változzanak a népességi arányok."

Milyen jogokat korlátoznak???
Én erdélyi magyar vagyok és nem érzem hogy bármilyen jogomban korlátozva lennék és még fel tudnék sorolni PÁREZER ismerőst akik szintén így érzik.

"Kérlek állíts fel egy mátrixot amiben leírod kinek mit szabad és nem szabad megtenni a valós történelmi sérelmeinek megemlékezése érdekében."
Ha neked fáj valami akkor emlékezz meg róla és lengess zászlót Magyarországon, de ne szítsd a tüzet Romániában pl. mert nincs rá szükség.

"Akkor, és csakis akkor elhiszem hogy itt nem kontraszelektív alapokon megy az érvelés, hanem komolyan gondolják. Nem csak te, hanem a politikusok is."
Ezt nem értem.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.04.08. 06:32:15

@Mosolyra fel! :-D:

Most elsíbolta a pénzt Zuschlag vagy nem ?
Elsíbolta.
Azt nem értem, hogy miért baj, hogy pont most kapott 8.5 évet. Ha nem sikált volna el több százmilliót, nem kapott volna.
Én is felhozhatnám, hogy a Princz Gábor meg hárommillióval megúszta, holott MINIMUM 26 milliárdban sáros. Tudod, a Princcel 2ooo tavaszán találkoztam a Dock nevő szórakozóhelyen (ahol mellesleg rendőrök szedték a beugrót). Na mindegy.

A jegyzőkönyv vezetésről, meg a háromhetes parlamentekről. Nézd, általában véve nem szép dolog. De mindent viszonyítani kell : cinikusan azt mondanám, hogy Ihre Sorgen möchte ich haben. Annyi egyéb gonoszság van itt, hogy ez eltörpűl.

(Csak kettőt mondok : 1. Az országgyűlés ugyanazon ülésnapon fogadta el az ingatlanadót, amikor meghozta a Simor törvényt, hogy decemberig haladékot adott az elsíbolt offshore pénzek hazahozatalára. 2. Tornócki Anita a napokban tört össze 2 autót amerikai rendszámos autójával. Ez azért baj, mert éppen a kedves mostohapapa vezette be a regisztrációs adót ... )

Ja igen : félreértés elkerülése végett nem vagyok fideszes. Csak abból van elegem, hogy a "baloldali gyökerek" már 195o óta megakadályozzák azt, hogy valaki a munkájából (és kizárólag a munkájából) boldogulni tudjon ebben az országban. És ezért a jegyzőkönyv vezetést meg hasonlóakat másodlagos fontosságúnak ítélem. Majd ha kialakulnak azok a viszonyok, amelyek NyEurópában (olyan adókulcs, olyan közpénzekkel bánási fegyelem, stb), na majd akkor a jegyzőkönyvek is érdekelnek. Addig sajna nem.

@Viharzóna:
Sajnos érvelési hibát vétettél : sehol sem állítottam, hogy fideszes vagyok. Az, hogy a Fidesz 8 évvel ezelőtti egyes tetteit dícsértem, nem implikálja ezt. Főleg, mert a "baloldal" 8 éves kormányzása elemzésének kontextusában tettem mindezt.

A lényegi részek :
1. A Bokros csomag a középosztály kárára (és a nagytőke és az állam javára) konszolidálta át a jövedelmi viszonyokat. Az nem stratégia, hogy a népet nyomorgatjuk, meg a forintot leértékeljük, hogy a termelést "ócsíccsuk".
2. Valóban, Orbánék néhány százmilliárdot "kiszerveztek" a költségvetésből. De az államadósság még ezzel együtt sem érte el a 6o%ot. Meggyesi el is ismerte 2oo2ben, a vitán, hogy az ország jó állapotban van. És ha törvénytelenséget tapasztaltak, a Keller miért nem jelentette fel őket ? :D
3.
"választások előtt semmi sem volt drága, osztogattak a nyugdíjasoknak,osztogattak mindenkinek , majd meghamisították a pénzügyi mérleget, amit az MSZP - SZDSZ "

Gondolom, a "trükkök százairól" beszélsz, amivel "a veres jani" elsikálta a szart, meg a 1X havi nyugdíjról, igaz ?

A credit crunch csak azt változtaqtta meg, hogy a "világgazdaság isteni pénzbősége" megszűnt, a mekkmester nem tudta az esztelen dolgait olcsó hitelből finanszírozni. A válságról természetesen nem a kormány tehet, arról, hogy ez így sújtotta az országot, már igen.

4.
"Azt, hogy fidesz koalíció mennyit lopott az Őket támogató holdudvarnak, sok száz oldal kellene, hogy felsoroljam. Ebben az Országban nem csak az MSZP „lopott”, hanem mindenki aki közel volt a húsos fazékhoz és megtehette. Sajnos. "

Ez való igaz, azonban egy dolgot mondok : NAGYSÁGREND. Ha a Fidesz alatt az államadósság csökkent, akkor csak nem loptak annyit, mint az mszp, aki az államadósságot legalábbis megduplázta és nokiás dobozokban hordta haza a pénzt.
A másik meg : a fidesz alatt a középosztály INKÁBB kedvező helyzetben volt, és a fidesz INKÁBB az ország számára kedvező viselkedésformákat (vállalkozás, gyereknevelés munkából, kutatás, stb) támogatta, mint az mszp (aki a CNC esztergákat gyártó cég helyett egy kutyakozmetikának adta az EUs támogatást.)

5.
"szónak is száz a vége bármelyik oldalon állunk is , próbáljunk meg a realitások talaján maradni, és a józan ember szemével látni a szomorú valóságot."

Pontosan. Az mszp a középosztálytól elvett, amit részint a plebsre meg a nyugdíjasaira költött, részint elkúrt, részint ellopott. Nekem nem éri meg az 53%os SZJA t ( és a 66%os szupre SZJAt), hogy autópályán menjek Pécsre meg Keszthelyre, nem is beszélve arról hogy sem cigány, sem nyugdíjas sem pedig ingyenélő, rohadt tolvaj mszps sem vagyok.

Az SZJA kulcs, a középosztály támogatása és az országstratégia a lényeg. Az mszp mindegyikben csúfosan leszerepelt, még egy nem túl penge fideszhez képest is.

"huszonegyedik századi Európához akarunk tartozni. "
Ez eléggé papirosízű. már megbocsáss. Én leginkább a holland vagy német adótáblát ( az abszolut jövedelmi szintekhez kapcsolódó adókulcsokat értem ) szeretnék, és csak azért nem írtam a szlovákot, mert gondolom, a "21. századi Európa" alatt nem azt értetted.

droID 2010.04.08. 10:03:12

@Talon Karrde: A jogkorlátozás inkább a múltra értendő, mindenesetre ma sem tejben vajban fürösztik a határon túliakat. A belinkelt blogpostban ugye arról volt szó hogy odamentek, megemlékeztek és nem volt balhé. Vagy volt? Ha te és a sok ezer haverod úgy gondoljátok hogy ne menjenek akkor szépen üljetek le és beszélgessetek el velük. Nekem nincs arról tudomásom hogy ezresével járna át a magyar szélsőjobb és nagy balhék lennének. Ha igen, ez akkor sem jogosít fel senkit arra hogy nyelvtörvényeket hozzon vagy magyarokat verjen. Én sem hiszem hogy az ész nélküli hőbörgés viszi előre a határon túliak helyzetét, csak akkor elmondom sokadjára, húzd meg kérlek a határt ami még belefér az egészséges nacionalizmus keretei közé, mind a magyarok mind a románok, szerbek, szlovákok részéről. Ha mindkét fél betartja ezeket akkor rendben.

Amit nem értettél, ott olvass már vissza 2-3 sort mert pont a lényeget nem idézted.

miva? 2010.04.08. 13:43:45

kiigazítás

A magyarorszígi válság nem az USA jelzáloghitel-válsága miatt robbant ki, hanem azért, mert M. Péter ígért az arnytojást tojó tyúkhoz tormát is, ov meg nem, ezzel az mszp nyert, és télleg tálalta szerencsétlen állatot, amit az ostoba nép - mink -jó étvággyal elfogyasztott.

A jelen válságot a világválságra kenni olyan duma, ami súrolja szíjjártó igazmondó péter populizmusát.